Eksempler på samarbejde mellem københavnske folkeskoler og folkeoplysende foreninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Eksempler på samarbejde mellem københavnske folkeskoler og folkeoplysende foreninger"

Transkript

1 Eksempler på samarbejde mellem københavnske folkeskoler og folkeoplysende foreninger I dette katalog finder du forskellige eksempler på samarbejder mellem foreninger og folkeskoler. Der foregår rigtig mange forskellige undervisningsforløb på de københavnske folkeskoler. Her har vi samlet en lille håndfuld af dem. Kontakt gerne Kultur- og Fritidsforvaltningen på befalk@kff.kk.dk, hvis du selv har medvirket i et samarbejde, som kan inspirere andre. Idrætsundervisning Volley med Grøndal EV Volleyballklubben Grøndal EV samarbejder med seks skoler. Formålet er at give skolernes 6. klasses elever en positiv oplevelse med volleyball både i skolen og efterfølgende i foreningen. Samarbejdet består af introduktion til volleyball og efterfølgende deltagelse i stævner arrangeret af klubben og Dansk Skoleidræt. En foreningstræner indgår i idrætsundervisning 2-3 gange i starten af et volleyballforløb, der afsluttes med deltagelse i et stævne. Denne form gentages senere på året, hvor kidzvolley udskiftes med almindelig volley. Alle elever, der deltager i stævnerne, tilbydes et ½ års gratis medlemskab i Grøndal EV. Projektet har kørt i over 10 år med op mod 400 deltagende elever hvert år. Klassetrin: 6. kl. Kontakt: Grøndal EV: Ungdomsformand og træner, Thorbjørn Svendsen th.sv@mail.dk / Fægtning med fægteklubben trekanten En gang om ugen modtager en mindre gruppe elever undervisning i fægtning af fægteklubben Trekanten. Træningen rummer opvarmning, forskellige øvelser i fægteteknik, benarbejde og kamptræning. Derudover vil eleverne lære om fægtevåben, reglerne, strategi, fægtningens historie m.v. Formålet med forløbet er, at eleverne stifter bekendtskab med en anden type idræt, at eleverne får succesoplevelser med bevægelse, samt at de opnår større selvtillid. Klassetrin: 6. kl. Kontakt: Louise Seibæk, ls@trekanten.org Judo med Amager judoskole Med Amager judoskole får eleverne mulighed for at prøve kræfter med judo. Undervisningsforløbet består af motorisk træning, faldteknik og forskellige kampøvelser. Dertil laves koordinationstræning, færdighedslege og balanceøvelser. Formålet med forløbet er, at introducere børnene til foreningslivet samt at give dem succesoplevelser med en kampsport, hvor der er respekt for hinanden. Endeligt er målet at give børn med indlæringsvanskeligheder mulighed for at lære på en anden måde end sædvanligt.

2 Klassetrin: kl. Kontakt: Henrik Hemmingsen Hip hop med Global kidz Foreningen Global Kidz afholder hiphopworkshops, hvor eleverne lærer hiphoppens bevægelse og udtryk. Formålet med forløbet er, at eleverne stifter bekendtskab med danseformen hip hop og dens tilhørende udtryk. Dertil er formålet at vise eleverne, hvilke foreningsmuligheder der er i nærmiljøet og evt. motivere dem til at starte til dans i deres fritid. Klassetrin: kl. Fag: Valgfag i dans Kontakt: Mikala Hoff Skovgaard info@globalkidz.dk Håndbold med Ajax Ajax København og Østerfarimagsgades skole har indgået et samarbejde om et håndboldforløb for skolens 6. klasses elever. Forløbet starter med en idrætsdag, og de efterfølgende 5 uger undervises i håndbold i idrætsundervisningen. I løbet af undervisningsforløbet vil eleverne tilegne sig færdigheder indenfor boldsporten og lære om forskellige roller, samarbejde, at vinde/tabe m.v. Dertil er formålet med samarbejdet, at eleverne får kendskab til foreningslivet og får lyst til også at spille håndbold i deres fritid. Klassetrin: 6. kl. Kontakt: Ajax København adm@ajax.dk Tennis med B.93 Tennisklubben B.93 har etableret samarbejde med flere forskellige skoler om at introducere elever på forskellige klassetrin til tennissporten. Eleverne bliver instrueret i forhånd, baghånd og serv og får mulighed for at træne på minitennisbaner. Undervisningen foregår på klubbens faciliteter. Formålet med forløbet er at give eleverne en grundlæggende forståelse af tennis og at lære om teknik og bevægelser. Endelig er formålet at give børnene lyst til at starte til tennis eller en anden sportsgren. Klassetrin: kl. Kontakt: Simonhvelplund@yahoo.dk Svømning med Hovedstadens Svømmeklub Hovedstadens Svømmeklub (HSK) har indgået et samarbejde med Lundehusskolen, hvor alle skolens 2. klasser modtager svømmeundervisning i foreningens regi. Formålet med samarbejdet er at udvikle elevernes evner inden for svømningens fire grundfærdigheder, således at eleverne bliver fortrolige med at opholde sig i vand, kan svømme en stilart genkendeligt, samt sikre sig selv og andre i vand. Deruderover er formålet at introducere eleverne for svømmesportens muligheder generelt - herunder muligheden for at blive medlem af en svømmeklub.

3 Klassetrin: 2. kl. Kontakt: HSK: Klubdirektør Lars Sørensen, GAME GAME har etableret et tæt samarbejde med Bavnehøj skole, hvor eleverne fra klasse har haft deres idrætstimer i streetmekka, som er GAMEs facilitet. Her har GAMEs undervisere præsenteret eleverne for street dance, parkour, street soccer og street fit. Samtidig har GAME stillet deres faciliteter til rådighed, så skolens idrætslærere har kunnet gennemføre det øvrige pensum i idrætsfaget sideløbende. Klassetrin: kl. Kontakt: GAME: Morten Bo Andersen, tlf , mail mba@gamedenmark.org, Bavnehøj Skole: Kristian Lund, tlf , mail klund78@gmail.com Børnebasketfonden og lokale basket klubber I idrætsundervisningen præsenteres eleverne for forskellige elementer af basket. Eleverne tilbydes sjov motiverende aldersrelateret træning, som inkluderer masser af leg og bevægelse. Børnebasketfonden leverer tidssvarende bolde til forløbet samt undervisningsmaterialer i form af en bog med lektionsplan og instruktørvideoer til lærere og pædagoger. Formålet med forløbet er at udbrede kendskabet til basketball for børn samt at oprette et børnebasket hold i skolens nærområde. Klassetrin: klasse Kontakt: jens@bornebasketfonden.dk Skal vi lege? Et crashkursus i bold og gymnastik Sensational street soccer har i samarbejde med Sundby boldklub afholdt et forløb, hvor eleverne får prøvet kræfter med fodbold, gymnastik, yoga og meditation. Undervisningen var delvist kønsopdelt, så pigerne fik undervisning i fodbold, mens drengene fik undervisning i gymnastik. Undervisningen i yoga og meditation var fælles. Formålet med forløbet var hos pigerne at skabe nysgerrighed for fodbold og at styrke deres selvtillid med sporten. Hos drengene var formålet at udvikle dem motorisk, og at de opdager, at kroppen kan bruges til andet end klassisk boldspil. Formålet med yoga og meditationsundervisningen var at styrke deres nærvær, tænksomhed og sammenhold. Klassetrin: kl. Kontakt: Jakob Gregersen, jakobgregersen@hotmail.com

4 Kultur & Natur Spejderaktiviteter med Thorolf Spejderne Thorolf spejderne tilbyder flere forskellige forløb. De laver fx et forløb, hvor eleverne lærer om naturen og bæredygtighed. Eleverne går ud i naturen og lærer, hvordan man færdes i naturen. De leder efter insekter og lærer, hvor insekterne lever, og hvad det er for nogle. De lærer om bæredygtighed og nedbrydelighed ved, at de skal finde ting, som ikke hører til i naturen og tale om, hvor lang tid det vil tage at nedbryde dem. Klassetrin: 5. klasse Fag: Natur og teknik Kontakt: Thorolf Spejderne: marleneerik@gmail.com Kreative workshops med Girlz United Girlz United laver kreative workshops for forskellige klassetrin. De tilbyder fx et forløb for 1. klasser, hvor eleverne skal lave selvportrætter. Ansigterne i selvportrætterne skal kunne lukkes op, således at der bag facaden kan males det, eleverne frygter. Eleverne får undervisning i farve- og tegnelære og skal herigennem visualisere et produkt i form af et selvportræt. I forløbet vil eleverne have en åben dialog om frygt og de tanker, de lægger bag. Klassetrin: 1. kl. Fag: Billedkunst Kontakt: Denise fra Girlz United, denise@girlzunited.dk Fra gadeviden til skoleviden med Bandit Entertainment Fra gadeviden til skoleviden er et forløb centreret omkring hip hop kulturen. I forløbet anvendes hip hop kultur som redskab til at fortolke tekster og skrive rap på både dansk og engelsk, ligesom eleverne lærer om hip hoppens historie og ungdomsrevolution. Dertil stifter eleverne bekendtskab med hip hop dansens fysiske form. Formålet er at inspirere eleverne i undervisningen, skabe læring om tekstskrivning og fortolkning og at give eleverne energi gennem bevægelse. Klassetrin: 7. kl. Fag: Engelsk og dansk Kontakt: Nathalie Fogel, banditentertainment2011@gmail.com Musik med Rytmisk center Over 6 undervisningsgange besøger en 0. klasse rytmisk center på deres professionelle faciliteter, hvor eleverne undervises i musik af konservatorieuddannede lærere. Forløbet tager afsæt i tre videns- og kompetenceområder: Musikudøvelse, musikalsk skabelse og musikalsk forståelse. Elverne arbejder med sang og samspil, og gennem improvisation er de medskabere af musik. De arbejder med bevægelse og rytmik ved brug af egen krop, stemme, trommer og stomp instrumenter, og de bliver introduceret til toner, noder og rytmer. Klassetrin: 0. kl.

5 Fag: Musik Kontakt: Rytmisk center: Maj-Britt Madsen, Historie med Rollespilsfabrikken I historieundervisningen lærer eleverne om Landboreformen i 1788, hvor Rollespilsfabrikken tilrettelægger et undervisningsforløb. Eleverne spiller rollerne som bønder i perioden omkring I løbet af rollespillet finder de hurtigt ud af, hvor meget arbejde, bønderne egentligt lægger for andre end dem selv. Eleverne oplever to forskellige former for simuleret landbrug - et fra før 1788 og et fra efter. I refleksionsfasen bagefter får de lov til at diskutere betydningen af landboreformen og hoveriets endelige erstatning med betaling af penge i Rollespilsfabrikken tilrettelægger undervisningsforløb med forskellige historiske temaer. Klassetrin: kl. Fag: Historie Kontakt: Rollespilsfabrikken: Claus Raasted, claus.raasted@gmail.com Rap i danskundervisningen Livsbanen tilbyder forløb, hvor eleverne introduceres til rap og selv prøver at skrive og performe rap. Indledningsvis introduceres eleverne til rapgenren. Herefter følger 2 hele undervisningsdage, hvor eleverne den første dag modtager undervisning i tekstskrivning, rim og rytme. Den anden dag lærer eleverne at performe deres egen rap og numrene indspilles. Formål med samarbejdsforløbet er, at give eleverne en anderledes oplevelse i forhold til at arbejde med sprog, ligesom ønsket er at skabe et fagligt og personligt udviklende rum for lærere og elever. Klassetrin: kl. Fag: dansk og musik Kontakt: Livsbanen: info@livsbanen.dk

6 Større samarbejdsprojekter Bevægelsesuge med lokale foreninger Beskrivelse: Peder Lykke Skolen har bevægelsesuge én gang om året for alle elever, som rundes af med Skolernes Motionsløb. I løbet af ugen får alle klasser en undervisningsdag med en eller flere lokale idrætsforeninger. Skolen prioriterer, at eleverne kommer ud af skolen og besøger foreningerne i deres egne omgivelser. Fx har 0. klasserne danseundervisning, 3. klasserne er på besøg i judoklubben, 5. klasserne laver udendørs crossfit træning, 8. klasserne er til street dag og 9. klasserne på besøg i den lokale beachvolley hal. Det er instruktører fra de lokale foreninger, der står for undervisningen, når klasserne kommer på besøg. Klassetrin: kl. Kontakt: Idrætskoordinator på Peder Lykke Skolen, Jonas Michelsen; jonas.michelsen@hotmail.com eller Skole og Fritid, Marie Schytte Krabbe, makrab@kff.kk.dk

kr kr kr. Indstillet til Afslag 2. år kr kr kr kr kr kr.

kr kr kr. Indstillet til Afslag 2. år kr kr kr kr kr kr. Midler fra Udviklingspuljen for børn og unge 2016 2018 fordelt på foreninger. Forening Projekt Periode Tilskud i alt DGI Storkøbenhavn Badminton Netværket 01.01.2016-397.500 kr. 2015-0258869 371.000 kr.

Læs mere

HVAD KAN MAN GÅ TIL I SIN FRITID?

HVAD KAN MAN GÅ TIL I SIN FRITID? HVAD KAN MAN GÅ TIL I SIN FRITID? HER ER ET PAR FORSLAG FRA FRITIDSGUIDERNE TIL DIG! I SYDHAVNEN, VALBY OG VESTERBRO BASKET OG HUSK BASKET ER IKKE KUN FOR HØJE DRENGE ALLE KAN VÆRE MED! BØRNEBASKET København

Læs mere

Forening Projekt Periode Tilskud i alt Løn/honorar Materialer PR/info Andet Udvikling kr kr kr kr.

Forening Projekt Periode Tilskud i alt Løn/honorar Materialer PR/info Andet Udvikling kr kr kr kr. Midler fra Udviklingspuljen for børn og unge 2016 2018 fordelt på foreninger. Forening Projekt Periode Tilskud i alt Løn/honorar Materialer PR/info Andet Udvikling DGI Storkøbenhavn 2015-0258869 Badminton

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Oversigt over ansøgere til Sociale partnerskaber. Ajax København Håndbold

Oversigt over ansøgere til Sociale partnerskaber. Ajax København Håndbold Oversigt over ansøgere til Sociale partnerskaber Indstillet til at modtage midler: Ajax København Håndbold a) Foreningens primære aktivitet er håndbold. b) Foreningen har 640 medlemmer under 25 år og lever

Læs mere

1/7-19/7 L Æ S M E R E PÅ

1/7-19/7 L Æ S M E R E PÅ PÅ B E L L A H Ø J S O M M E R F E R I E 1/7-19/7 2 0 1 9 L Æ S M E R E PÅ F E R I E C A M P. D K O M F E R I E C A M P ALDER: 6-17 ÅR, MEDMINDRE ANDET STÅR VED AKTIVITETEN PRIS: GRATIS TILMELDING: MAN

Læs mere

Nedenfor følger oversigt over konkrete og planlagte samarbejder mellem ungdomsskolens almenundervisning og ungdomsklubber.

Nedenfor følger oversigt over konkrete og planlagte samarbejder mellem ungdomsskolens almenundervisning og ungdomsklubber. Børne- og Ungdomsforvaltningen Københavns Kommunes Ungdomsskole Att. Børne- og Ungdomsudvalget NOTAT Dato: 25.11.2015 J. nr.: 2015-01 Sagsbehandler: Kim Brynaa Samarbejder mellem ungdomsskolen og ungdomsklubber

Læs mere

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser

Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser Amerikansk fodbold giver unge anderledes succesoplevelser En forening får gennem skolesamarbejdet mulighed for at give børn og unge anderledes succesoplevelser. Foreningen introducerer amerikansk fodbold

Læs mere

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015 Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole Det meste er gratis Program EFTERår 2015 Nu går ISA i gang igen! ISA er et projekt, hvor skolens ældste elever sammen med lærere og foreninger arrangerer forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Idræt C Mads Schulz Nyholm

Læs mere

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017

Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Udviklingspuljen for børn og unge under 25 år Ansøgningsskema 2017 Puljemidler kan søges af foreninger der er godkendt i Københavns kommune som frivillig

Læs mere

HELE SOMMEREN. For yderligere information eller spørgsmål kontakt fritid@ltk.dk eller fritid og idræt på 45 97 30 00

HELE SOMMEREN. For yderligere information eller spørgsmål kontakt fritid@ltk.dk eller fritid og idræt på 45 97 30 00 Sommerferie- aktiviteter 2011 Som noget nyt tilbyder Lyngby-Taarbæk Kommune sommerferieaktiviteter for alle børn i skolealderen. Alle børn i kommunens folke- og privatskoler kan tilmelde sig aktiviteterne.

Læs mere

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT

GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT GAME STREETMEKKA KØBENHAVN KONFERENCER MØDER WORKSHOPS EVENTS GADEIDRÆT KONTAKT For information om booking af lokaler kontakt GAME Streetmekka crewet på: booking@gamedenmark.org GAME STREETMEKKA KØBENHAVN

Læs mere

Årsplan for idræt 8. klasse

Årsplan for idræt 8. klasse Årsplan for idræt 8. klasse 2016-17 Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til alsidig idrætskultur og udvikle

Læs mere

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk

Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Faglige målsætning: Der henvises til undervisningsministeriets faglige mål for arbejdet i 0 klasse. Læs dette: www.uvm.dk Vi har lavet en mere detaljeret undervisningsplan / målsætning for, hvad vi gerne

Læs mere

Årsplan for idræt 6. klasse Idrætslærer : Laith +Hafidha

Årsplan for idræt 6. klasse Idrætslærer : Laith +Hafidha Årsplan for idræt 6. klasse 2017-18 Idrætslærer : Laith +Hafidha Fagformål Eleverne skal i faget idræt udvikle kropslige, idrætslige, sociale og personlige kompetencer. Eleverne skal opnå kendskab til

Læs mere

2/7-20/7 SCAN QR-KODEN FOR MERE INFO OM FERIECAMP

2/7-20/7 SCAN QR-KODEN FOR MERE INFO OM FERIECAMP H U S U M & T I N G B E R G S O M M E R 2/7-20/7 2 0 1 8 SCAN QR-KODEN FOR MERE INFO OM FERIECAMP MANDAG 2/7 - FREDAG 6/7 UGE 27 STREET FUTSAL STREET SOCIETY BREAKDANCE DANS I NORDVEST STREET GAMES HELE

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 2018-19 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på,

Læs mere

Ny skolereform & RgF

Ny skolereform & RgF Ny skolereform & RgF Min vej Lærer på Mellerup Efterskole Timelærer i folkeskolen Undervist i rytmisk gymnastik, springgymnastik og parkour i foreningsregi Ansat i RgF PD Idræt -øjenåbner. Krop, bevægelse

Læs mere

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm

Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Børns idrætsdeltagelse på Bornholm Resultater fra børnenes besvarelse af spørgeskema som led i undersøgelsen af idræt og idrætsfaciliteter på Bornholm Bjarne Ibsen og Louise Bæk Nielsen Center for forskning

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 2.- 3.klasse Boldbasis og Boldteknik Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER OG FRIVILLIGE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014

Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 Den åbne skole Forslag til konkrete partnerskaber mellem grundskole og musikskole januar 2014 1. Music Mind Games i 0. klasse 2. Stryg, strenge og Blæs i 2. klasse 3. Kor- og sangskole i 3. klasse 4. Blæserklasse

Læs mere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere

Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere Målgruppe: Musiklærere og andre interesserede undervisere den 27. februar 2012 på Vinde Helsinge Fri- og efterskole i samarbejde med Vestmus University College Sjælland Center for Undervisningsmidler Stenstuegade

Læs mere

Motion & bevægelse & Åben skole -18.feb.

Motion & bevægelse & Åben skole -18.feb. Motion & bevægelse & Åben skole -18.feb. i hele kommunen Succes er at vide, at du har gjort alt det du kan for at få udnyttet dit potentiale maksimalt John Wooden Få øjnene til at stråle Benjamin Zander

Læs mere

Forening skræddersyr forløb

Forening skræddersyr forløb Forening skræddersyr forløb En lokal klub laver fleksible tilbud målrettet kommunens skoler. Kommunen giver støtte til undervisning og administration, som klubben finder folk til blandt dens unge medlemmer

Læs mere

AKTIVITETSKATALOG

AKTIVITETSKATALOG AKTIVITETSKATALOG 2019-2020 INDHOLD Udendørsaktiviteter Fodbold Tennis Orienteringsløb Roning Windsurfing Kano & Kajak Sejlads Parkour Petanque Frisbee Australsk Fodbold Ski Cykling / MTB Ridning Løb Golf

Læs mere

Basketball ud på alle skolerne

Basketball ud på alle skolerne Basketball ud på alle skolerne En storby-sportsklub tilbyder lokalområdet en bred vifte af projekter, der har fokus på integration gennem bevægelse og foreningstilknytning. (arkivfoto) At være medlem af

Læs mere

2.-9. klasse i Sønderborg området. Max. 50 elever ad gangen.

2.-9. klasse i Sønderborg området. Max. 50 elever ad gangen. Forening og kontaktperson Målgruppe Indhold Tidsrum Efterår 2018 (1.8.18-21.12.18) Sønderborg Volleyball Klub (SØVK) Stine Gørtz M: 40926112, stine@sovk.dk 2.-9. klasse i Sønderborg området. Max. 50 elever

Læs mere

Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne

Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne Samarbejde mellem musikskolen og folkeskolerne Idékatalog Randers Musikskole, september 2015 Randers Musikskole tilbyder et samarbejde med folkeskolerne om undervisning, som udvider skolernes musiske aktiviteter.

Læs mere

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne?

2. I hvilken grad anvender du Fælles Mål for idræt (2014) -...når du laver årsplaner til idrætstimerne? 1. Bidrager Fælles Mål (2014) positivt til dine idrætstimer? Ja, i høj grad 60 12,4% Ja, i nogen grad 198 40,8% Ja, lidt 163 33,6% Nej, mine timer påvirkes ikke af Fælles Mål 50 10,3% Nej, mine idrætstimer

Læs mere

Event. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold.

Event. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold. Administrative bevillinger 2013. Studenter Settlementets Boldklub (SSB) har fået bevilget 8.000 kr. til eventet Vesterbro Mesterskaber i asfaltfodbold. Eventet afvikles 1. juni 2013. Målgruppen er unge

Læs mere

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Bemanding i MIM-timerne: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA - Mål for undervisningen: Mange af eleverne har behov for,

Læs mere

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder. Årsplan for idræt i 9.klasse 2017/2018 Idrætslærere: Laith LES og Anne Mette AMH Idrætsunderviningen er tilrettelagt omkring tre kompetenceområder, som hver især omfatter færdigheds- og vidensområder.

Læs mere

evaluering af 16 åben skole-piloter

evaluering af 16 åben skole-piloter evaluering 16 åben skole-piloter April 2015 indhold Resumé og evalueringens vigtigste konklusioner... 3 Om evalueringen... 4 Forløbene har indfriet forventningerne skolerne er mest tilfredse... 4 Foreningerne

Læs mere

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2015. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2015 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 2 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler

Læs mere

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER!

VI GØR IDRÆTSTIMERNE SJOVERE BÅDE FOR DIG OG DINE ELEVER! N O T N I M D! A T E B A T M Æ E S K S E L O K S Å P ton n i m d i ba e s i v r e nd u t a t g reri æ l g o ovt j s, t m t ne e d r ø Vi g 26506_BDFL_badmitonskole.indd 1 01-09-2017 11:26:44 2 VI GØR IDRÆTSTIMERNE

Læs mere

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE

LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE Nordskolen Nordskolen og Sydskolen LINJEFAG LINJERNE 7-9. KLASSE INDHOLD VALG AF LINJEFAG 3 RAMMER OG ORGANISERING 4 SPORT OG SUNDHED 5 INTERNATIONAL 6 SCIENCE OG INNOVATION 7 KOMMUNIKATION OG LITTERATUR

Læs mere

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform

Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform Den frivillig idræt i Hillerød Kommunes læringsreform kvalitet ved inddragelse af idrætsforeningerne Dagsorden Partnerskabsmodellen Baggrund Partnere Krav til klubber Krav til skolen Logistik Samarbejde

Læs mere

Gentofte Kommune. Elitekoordinatornetværksmøde Skovshoved Havn d. 20.11.2013

Gentofte Kommune. Elitekoordinatornetværksmøde Skovshoved Havn d. 20.11.2013 Gentofte Kommune Elitekoordinatornetværksmøde Skovshoved Havn d. 20.11.2013 Gentofte Kommune Beliggende nord for Købehavn ud mod Øresund 70.000 indbyggere 7 bydele: Ordrup, Klampenborg, Jægersborg, Vangede,

Læs mere

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE

KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE KROP OG KOMPETENCER DEN ÅBNE SKOLE VIA University College 2 SÆT DIN SPORT PÅ SKOLESKEMAET 3 Med den seneste reform af folkeskolen er bevægelse, idræt og fysisk aktivitet for alvor kommet på skoleskemaet.

Læs mere

Basketballforbund starter nye klubber gennem Åben Skole

Basketballforbund starter nye klubber gennem Åben Skole S k o le o g fo re n in g s liv i b e v æ g e ls e Basketballforbund starter nye klubber gennem Åben Skole Flere basketball-organisationer er gået sammen om et projekt, der skal starte nye klubber i lokalområderne.

Læs mere

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ

7-9 LINJERNE KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ KUNST&PERFORMANCE SPORT&SUNDHED INTERNATIONAL INNOVATION&SCIENCE KOMMUNIKATION&LITTERATUR ERHVERV&IDÉ 27 LINJERNE 7-9 Folkeskolerne i Odsherred Kommune skoleåret 2016/2017 Denne folder er en oversigt over

Læs mere

Samarbejdet mellem folkeskoler og idrætsforeninger

Samarbejdet mellem folkeskoler og idrætsforeninger Samarbejdet mellem folkeskoler og idrætsforeninger Jesper Bøjer Jensen, kontorchef i Undervisningsministeriet 29-01-2015 Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 1 En længere og mere varieret

Læs mere

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for

Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Et nyt outdoor miljø i Lind kan tilbyde masser af nye muligheder inden for Basketball Beachvolly Bevægelse Fitness Fodbold Gymnastik Hockey Håndbold Leg Løb Parkour Paddle tennis Seniormotion Skoleidræt

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE

HANDLEPLAN FOR IDRÆT OG BEVÆGELSE FOR GENTOFTE SKOLE BAUNGÅRDSVJ KILDSKOVSVJ B R G N T V D A LL GNTOFT KOMMUNS SKOLVÆSN GNTOFT SKOL BAUNGÅRDSVJ 33 TLF.: + 45 39 65 02 28 DK 2820 GNTOFT FAX: + 45 39 65 13 19 HJMMSID: www.gentofte-skole.dk MAIL: gentofte.skole@gentofte.dk

Læs mere

Forberedelse Fællesmøder

Forberedelse Fællesmøder Læringsreformen Idræt, motion og bevægelse skal sikres kvalitet i den nye læringsreform ved at sikre bevidsthed om hvilke kvaliteter forskellige aktører kan bidrage med. Den nye folkeskolereform lægger

Læs mere

Bliv en del af et. Lokalt community

Bliv en del af et. Lokalt community Bliv en del af et Lokalt community Idræt på gaden:-din træning. Dine Regler webhenvisning også med bold 2 Har du lyst til at blive instruktør i dit eget boligområde? Hvis du er en pige eller dreng i alderen

Læs mere

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform

Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform Samarbejdsguide skoler og foreninger i den nye folkeskolereform August 2014 træder en ny folkeskolereform i kraft. Folkeskolereformen er en læringsreform. Det overordnede mål er, at alle elever bliver

Læs mere

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik

Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde Munk Andersen Puls/styrke og springgymnastik Didde underviser i puls, styrke og kondition på mellemtrinnet og i springgymnastik i 6.klasse. Undervisningen er med høj intensitet. Det handler om at

Læs mere

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september

TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september TUMLINGELEG for børn fra 1-3 år. Onsdag kl. 16:30 17:25 Starter i uge 37, d. 9. september Pris: 325,00 kr. for en voksen og et barn Instruktør: Helle Tag mor, far eller en anden voksen med til tumlingeleg.

Læs mere

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens

Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens Årsplan Skoleåret 2014/2015 Musik Nedenfor følger i rækkefølge undervisningsplaner for skoleåret 14/15. Skolens del og slutmål følger folkeskolens fællesmål slut 2009. 1 FAGPLAN. SIDE: AF: FAG: Musik KLASSE:

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 4.- 6.klasse Spillet i centrum Håndbold i skolen - alle børn i spil 1 KÆRE FORENINGER, FORENINGSLEDERE OG TRÆNERE, KÆRE SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer

Læs mere

INDHOLD. Udendørsaktiviteter. Kreative aktiviteter. Indendørsaktiviteter. Sociale aktiviteter

INDHOLD. Udendørsaktiviteter. Kreative aktiviteter. Indendørsaktiviteter. Sociale aktiviteter INDHOLD Udendørsaktiviteter Fodbold Tennis Orienteringsløb Roning Windsurfing Kano & Kajak Sejlads Parkour Petanque Frisbee Australsk Fodbold Ski Cykling / MTB Ridning Løb Golf Spejder Indendørsaktiviteter

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE

Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE KLASSE Sydskolen Fårevejle LINJEFAG LINJERNE 7.-9. KLASSE VALG AF LINJEFAG Denne folder er en oversigt over de linjer, skolen tilbyder i 7.-9. klasse. Folderen fortæller dig og dine forældre om, hvad du som elev

Læs mere

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler

SommerCamp 2016. Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler SommerCamp 2016 Sommerhøjskole med støtte fra Satspuljemidler 1 SommerCamp 3 ugers højskole for 1.500 kr. 3 gode grunde til at tage på SommerCamp Studieforberedelse Vejledning Fællesskab 3 højskoler afholder

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016

Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Årsplan Idræt 7.- 9. Årgang 2015-2016 Faglige mål: De faglige mål er opstillet i henhold til fællesmål for idræt 7. 9. klasse. - taktisk og teknisk færdigheder videreudvikles igennem den alsidige undervisning

Læs mere

Simmersted og omegns Idrætsforening

Simmersted og omegns Idrætsforening Venlige hilsner Vinter aktiviteter 2016/2017 i og ønsket om en god sæson Simmersted og omegns Idrætsforening Familiesvømning 1. gang 8. september 2016 kl. 18.00 kl. 20.00 Pris for familiesvømning: Børn

Læs mere

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune

Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen. Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Inspiration til inddragelse af foreningslivet i skolen Inspirationskatalog til skoler og foreninger i Aalborg Kommune Skolereformen & Den Åbne Skole Med den nye skolereform er der taget hul på en ny æra

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N

NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N NÅR FORENINGER OG KOMMUNE MØDES TIL KAFFE A Q U A I N S P I R A T I O N 2 0 1 8 LENE KIRSTINE HOUGAARD Foreningskonsulent i Mariagerfjord Kommune/ Kommunekonsulent i DGI Nordjylland Projektleder: AKTIV

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på, at aktiviteterne

Læs mere

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1

5turs-kortet. Til foreninger i ishøj. Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet. Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Til foreninger i ishøj Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Ishøj Kommune 1 5turs-kortet Find en spændende fritidsinteresse med 5turs-kortet Hvis du er mellem syv og tolv år,

Læs mere

Selam Friskole. Fagplan for Idræt

Selam Friskole. Fagplan for Idræt Selam Friskole Fagplan for Idræt Formål Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige læringsforløb, oplevelser, erfaringer og refleksioner opnår færdigheder og tilegner

Læs mere

Kursus A Parkour. Underviser: Signe Skov Christensen, lektor på Falkoner Gymnasium Kursusleder: Louise Moll Hjort

Kursus A Parkour. Underviser: Signe Skov Christensen, lektor på Falkoner Gymnasium Kursusleder: Louise Moll Hjort Kursus A Parkour Parkour er ikke længere nyt, og de fleste har hørt om fænomenet eller stiftet bekendtskab med det. Målet med dette kursus er at give deltagerne redskaber til at se mulighederne og udvikle

Læs mere

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole

Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt Helsingør Privatskole Læseplan for idræt: Idrætsundervisningen på Helsingør Privatskole foregår fra 0. klasse frem til 9. klasse, og er opdelt i 4 trinforløb. 1. trinforløb for 1. og

Læs mere

Tilmelding: Online på - Når man tilmelder sig online, betaler man med det samme.

Tilmelding: Online på  - Når man tilmelder sig online, betaler man med det samme. I samarbejde med DGI Nordjylland og Himmerlands Ungdomsskole tilbyder HU SMILECamp 2013 for 11-17 årige unge, der er interesseret i fodbold eller streetdans. HU-SMILECamp er en blanding af den idræt, som

Læs mere

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden!

ISI.dk MAKE YOURSELF HAPPIER. På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! MAKE YOURSELF HAPPIER På ISI Idrætshøjskole tilbyder vi aktiviteter i verdensklasse. ISI er dit springbræt til fremtiden! ISI.dk Fitness og ernæring For dig der drømmer om at arbejde professionelt i idrættens

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014

Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Evaluering af For Fuld Musik Samarbejdsprojekter mellem musikskolen og folkeskolerne Efterår 2014 Resumé: Musikskolen har gennemført syv projekter i samarbejde med syv forskellige folkeskoler i Lyngby-

Læs mere

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge

Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Skolebesøg giver nye medlemmer blandt minoritetsunge Danseforeningen Global Kidz udfordrer elever i en tryg ramme, og skolebesøgene giver nye medlemmer særligt blandt minoritetsunge. Københavns Kommune

Læs mere

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Program 2018-2019 Alle aktiviteter foregår på skolen i Sydhavnen, Støberigade 1, 2450 København SV Yoga for 0-2 klasse Ansvarlig Instruktør : Sofie Hermansen Tidspunkt

Læs mere

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Program 2018-2019 Alle aktiviteter foregår på skolen i Sydhavnen, Støberigade 1, 2450 København SV Yoga for 0-2 klasse Ansvarlig Instruktør : Sofie Hermansen Tidspunkt

Læs mere

Dialogmøde om skolereform. Onsdag den 2. april 2014

Dialogmøde om skolereform. Onsdag den 2. april 2014 Dialogmøde om skolereform Onsdag den 2. april 2014 Program Kl. 18.30: Velkomst Kl. 18.40: Orientering om skolereformen Kl. 18.55: Orientering om understøttende undervisning og Fælles mål for idrætsfaget

Læs mere

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang

VALGFAG 2014-2015. Valgfag for 7., 8. og 9. årgang VALGFAG 2014-2015 Valgfag for 7., 8. og 9. årgang I denne folder finder du oplysninger om de fag, du kan vælge imellem, når du skal vælge valgfag for næste skoleår. Undervisningen i de fleste af valgfagene

Læs mere

Identitet og venskaber:

Identitet og venskaber: Identitet og venskaber: Social trivsel er for alle børn forbundet med at være tryg, anerkendt og føle sig værdsat. Venskaber er derfor vigtige for det enkelte barn. Børn skal trives med deres sociale roller

Læs mere

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans.

D a n s M u s i k k e n k l a s s e. Dans. Musikken. det store dansekendskab, men som gerne vil undervise i dans. I n t r o d u k t i o n t i l u n d e r v i s n i n g s m a t e r i a l e t D a n s M u s i k k e n 2. - 5. k l a s s e i musik og idræt er et undervisningsmateriale til dig, der ikke har det store dansekendskab,

Læs mere

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen

Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Børnefritidsforeningen i Sydhavnen Program 2018-2019 Alle aktiviteter foregår på skolen i Sydhavnen, Støberigade 1, 2450 København SV Yoga for 0-2 klasse Ansvarlig Instruktør : Sofie Hermansen Tidspunkt

Læs mere

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE

FAG. RYGSæK. DEn UNDERVISNINGSMATERIALE Musik FAABORG-MIDTFYNS KULTURELLE RYGSÆK DEN KULTURELLE RYGSÆK PERIODE DEN KULTURELLE RYGSÆK sikrer børn og unge inspirerende møder med kunst og kulturarv giver børn og unge mulighed for at lære kulturens sprog giver børn og unge flere erfaringer med æstetiske og innovative

Læs mere

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole Juni 2012 Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Rapporten er udarbejdet af Syddansk Universitet, Center for Interventionsforskning Indledning

Læs mere

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet

Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Foreningen investerer i at udvikle lokalsamfundet Åben skole som en investering i, at skolen også fremadrettet er åben. Perspektiverne rækker videre til et lille lokalsamfund, som har brug for at kunne

Læs mere

ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet. Børn & Unge Konference 2015

ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet. Børn & Unge Konference 2015 Børn & Unge Konference 2015 ÅRETS TEMA: Barnet, glæden og fællesskabet Torsdag den 5. november 2015 fra kl. 9.00-16.30 Hammel Idrætscenter, Thorsvej 2-6, 8450 Hammel 1 På konferencen giver vi et bud på,

Læs mere

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 Nærværende notat indeholder baggrundsinformation om køn og foreningsliv. Dette følges op af korte ligestillingsvurderinger af de enkelte

Læs mere

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

1. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2015-16 Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til idræt i 1. klasse Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen vil især omfatte:

Læs mere

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet

KOMPETENCER. Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER Information om kompetenceløftet KROP & KOMPETENCER 2 Krop & Kompetencer... s. 3 Langtidsholdbar viden, implementering og forankring... s. 3 soversigt... s. 4 Præsentation af de enkelte

Læs mere

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole

Skoleåret 2015/16. Hent inspiration til samarbejdet mellem. Folkeskole & Musikskole Idékatalog Skoleåret 2015/16 Hent inspiration til samarbejdet mellem Folkeskole & Musikskole Maj 2015 Udgave 5 (revideret udgave) Skolereformen - hvad kan vi? - Hent inspiration fra egen musikskole her

Læs mere

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård.

Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Administrative bevillinger 2012. Rekruttering. DBY Teaterskole Play har fået bevilget 19.850 kr. til projektet Teaterprojekt med DBY i Fritidshuset Sundby Algård. Projektperioden er 1. november 2012 30.

Læs mere

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål

MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN. Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål MUSIK GIDEONSKOLENS UNDERVISNIGSPLAN Oversigt over undervisning og forhold til trinmål og slutmål Ministeriet skriver: Formål for faget Musik Formålet med undervisningen i musik er, at eleverne udvikler

Læs mere

HG Idrætsfritidsklub

HG Idrætsfritidsklub Oversigt over tilbud til elever og/eller undervisere på Næstveds skoler. Vi har blandt fritidsklubbens personale flere års erfaring med undervisning og kan b.la. tilbyde nedenstående projekter/forløb.

Læs mere

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup Gymnasium - et tilbud til unge talenter Dagsorden Kl. 17.00-18.00 Velkomst ved rektor Jørgen Rasmussen fra Gammel Hellerup Gymnasium

Læs mere

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole

Idræts- og bevægelsesprofil. Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Idræts- og bevægelsesprofil på Brændgårdskolen Snejbjerg Skole Vildbjerg Skole Indhold Forord... 3 Hvorfor vil vi have en idræts- og bevægelsesprofil?... 4 Hvad er ATK?... 5 Vildbjerg Skole... 6 0.-2.

Læs mere

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen

Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Konceptbeskrivelse af inspirationskaravanen Faaborg-Midtfyn Kommune ønsker i forlængelse af deres Fritidsstrategi at skabe ny inspiration til hallernes og foreningernes idrætstilbud. På den baggrund har

Læs mere

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSLINJEN IDRÆTSTALENT? DANMARKS FØRSTE IDRÆTSSKOLE Bellahøj Skole - Københavns Idrætsskole blev i skoleåret 2007/08 den første offentlige

Læs mere

Undervisningsplan for idræt

Undervisningsplan for idræt Undervisningsplan for idræt Formål: Formålet med undervisningen i idræt er, at eleverne gennem alsidige idrætslige oplevelser og erfaringer opnår færdigheder og tilegner sig kundskaber, der giver dem mulighed

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-Juni, 14/15 Vestegnen

Læs mere