MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser"

Transkript

1 MultiCopy Original En miljøbevidst problemløser

2 Der findes mange problemer i verden, men også enkle løsninger. På nogle af dem. På kontoret er det vigtigt, at arbejdsdagen kører så glat som muligt, og at unødvendige problemer og afbrydelser undgås, så alle kan fokusere på deres arbejde. På de fleste kontorer er papir en vigtig faktor, så det betaler sig at træffe det rette valg. Selv om billigere papir kan synes attraktivt, råder vi dig til at se tingene i et bredere perspektiv. Vi føler, at pris og omkostning ikke er det samme. Et papir med den laveste købspris er typisk ikke den bedste løsning, og det er i hovedreglen ikke den mest økonomiske. Læs videre, og vi skal forklare.

3

4 Med et billigt papir kan du regne med papirstop i dine maskiner fra tid til anden.

5 For hvert stop er der omkostninger i form af tid, mindsket produktivitet, irritation og måske ekstra maskinvedligeholdelse. Så hvor mange stop tager det rent faktisk, før prisforskellen er ædt op? Ikke mange. Når den smarte præsentation til din kunde ikke ser helt så smart ud på papiret, som den gjorde på skærmen, det er nødvendigt med justeringer og indstillinger og så en ny udskrift. Igen ikke just økonomisk. Er der da en enkel løsning på dette? Vi siger ja, det er der i høj grad.

6 MultiCopy er måske ikke det billigste papir på markedet. Men det er sandsynligvis det mest økonomiske. Med MultiCopy i dine maskiner hører papirstop fortiden til, idet kørbarheden ganske enkelt er sublim. Du behøver heller ikke at være bekymret for, at papiret afsætter støv i dine maskiner. Hvert eneste ark MultiCopy Original støvsuges, før risene pakkes i deres grønne indpakning. Forestil dig hvilken forskel det vil gøre for dine maskiners sundhedstilstand, og det vil tillige mindske behovet for vedligeholdelse, så du sparer penge. Hvad den smarte præsentation angår, er der ingen grund til bekymringer. MultiCopy Original er et multifunktionspapir i topklasse, som fungerer i alle typer kontormaskiner kopimaskiner, laserprintere, inkjet-printere både farve og sort/hvid. Papiret har høj hvidhed og er ColorLok-mærket som garanti for mere klare farver, dybere sort og hurtigere tørring. Der er meget stor forskel på en udskrift på MultiCopy og en udskrift på et papir, som ikke er ColorLokmærket. Dertil kommer, at de fantastiske udskrifter giver mindre spild, idet du kun behøver at udskrive en gang for at opnå et flot resultat.

7

8 Noget for enhver smag - og udskrivningsopgave. MultiCopy fås i et bredt udvalg af gramvægte og formater fra 75 til 160 g/m 2 og i A4, A3, folioark og rispakket. Du kan udskrive alt fra simple til avanceret grafik og billeder, præsentationer, rapporter, intern og ekstern kommunikation samt meget mere. Du kan også foretage duplex-udskrivning, idet papiret har høj opacitet og forhindrer farven i at gå igennem på den anden side. MultiCopy Original fås med og uden huller i A4 og pakket i vores XpressBox-format. Denne handy kasse med 2500 uindpakkede ark er perfekt til store udskrivningsbehov. Let at åbne hurtig at lægge i. Vi har sikret, at du kun behøver et papir på kontoret til at holde hele maskineriet velkørende.

9 Bliver gammelt uden at ældes. MultiCopy er aldersbestandigt i overensstemmelse med standarden ISO OK, men hvad betyder det i praksis? Det betyder, at MultiCopy lever op til standarden for permanent papir, så hvis du udskriver et dokument og opbevarer det omhyggeligt i mørke med så få luftbårne forureningskilder som muligt vil det holde sig i fin form godt ind i det 22. århundrede og sandsynligvis endnu længere. Det kan være vigtigt, hvis du udskriver vigtige dokumenter, kontrakter med videre, som skal gemmes for eftertiden.

10 MultiCopy Original adskiller sig også fra sine konkurrenter på et andet punkt. Miljøarbejde. Billede af Skräbeåen, som løber langs papirfabrikken. Åen leverer det vand, som bruges i produktionsprocessen.

11 Den mest bemærkelsesværdige egenskab ved MultiCopy Original er, at det fremstilles uden udledning af CO 2 fra fossile brændlser. Dette er helt unikt. Selv om der dannes kuldioxid under produktion af cellulose, kan 100 procent af dette anvendes senere i processen, men lad os starte fra begyndelsen. MultiCopy fremstilles på Nymölla Mill i Skåne. Fabrikken ligger ved østersøkysten og alt råvaretræ indkøbes inden for en radius på 100 km fra fabrikken, hvilket sikrer korte leveringsveje. Der plantes to-tre nye træer for hvert træ der fældes, så regenerering af skoven altid er sikret. Den ekstra fordel ved unge træer er, at de optager mere kuldioxid fra atmosfæren end ældre træer, så fældning og genplantning er vigtige bestanddele af ansvarlig skovdrift og hjælper med at mindske den globale opvarmning. Selv om træflis fra lokale savværker også er et vigtigt råmateriale, kommer størstedelen af træet til cellulosen fra udtyndingsarbejdet i skoven. Alt det tømmer, som anvendes på Nymölla Mill er sporbart, og sporbarheden er et af vores vigtigste værktøjer til at sikre, at vores råvarer lever op til lovgivningen. Nymölla Mill er miljøcertificeret (ISO 14001) og EMAS-registreret, mens MultiCopy Original er TCF, bærer det nordiske miljømærke (Svanemærket) samt EU s miljømærke, Blomsten. Derudover fås MultiCopy Original med FSC certificering. TCF står for Totally Chlorine Free (totalt klorfrit), hvilket betyder, at der ikke anvendes klorbaserede kemikalier til at blege cellulosen. Husk, at der ikke udledes kuldioxid fra fossile brændsler under produktionen.

12 Genbrug MultiCopy, og du vil få glæde af det igen og igen. Send dit MultiCopy til genbrug, og det kan dukke op igen i form af en avis, en kasse eller måske en papirspose. Når fibrene har været genanvendt 6-7 gange, bliver de for små til at genbruges i papirprodukter, men de er stadig fremragende som biobrændsel. I deres levetid holder fibrene CO 2 bundet op, og når de omsider går i stykker og nedbrydes, frigives CO 2 på tilsvarende måde, som når et træ falder i skoven og rådner. Papiret er 100 procent biologisk nedbrydeligt. Papir og træfibre er helt enkelt fantastiske naturmaterialer. Vi håber, at du nu ser MultiCopy Original som mere end blot et papir. Se på det som en brugervenlig og miljøbevidst problemløser for dit kontor. Hvis du har problemer med papirstop, støv, dårlig udskriftskvalitet eller du ganske enkelt ønsker en grønnere bevidsthed, er MultiCopy Original netop papiret til dig. Tænk på det større perspektiv og de økonomiske konsekvenser.

13 MultiCopy vil sandsynligvis genopstå som en bærepose, en kasse eller en avis.

14 Mere om MultiCopy Or miljømærker og EMAS The Eco Management and Audit Scheme er en frivillig EU-ordning for miljøstyring og formålet med EMAS er at skabe betingelserne for at forhindre, begrænse og løbende reducere miljøpåvirkningen. Nordisk miljømærke Det nordiske miljømærke Svanen tager hensyn til produktets livscyklus igennem hele forløbet fra råvare til affald, idet der tages højde for faktorer som energi- og ressourceforbrug og fabrikkens udledning til vand og luft. Svanemærket indeholder også et krav om certificerede fibre. SE/011/01 EU s miljømærke EU s eget miljømærke Blomsten har mange fællestræk med det nordiske miljømærke med strenge krav vedrørende funktion, kvalitet og miljø. Det tager også hensyn til produktets hele livscyklus og stiller krav om certificerede fibre.

15 iginal og Nymölla Mills certificeringer. ISO International standard med specifikke kriterier for miljøstyringssystemer. TCF Totally Chlorine Free (totalt klorfrit) refererer til cellulose, der bleges helt uden brug af klorbaserede kemikalier. FSC Forest Stewardship Council certificerer bæredygtigt, økonomisk og socialt ansvarlig skovdrift.

16

DEN GRØNNE, HVIDBOG. Papir et væsentligt element i en virksomheds sociale ansvar

DEN GRØNNE, HVIDBOG. Papir et væsentligt element i en virksomheds sociale ansvar DEN GRØNNE, HVIDBOG Papir et væsentligt element i en virksomheds sociale ansvar Har du nogensinde tænkt over, hvor miljøvenligt jeres papir er? HVORFOR BØR ORGANISATIONER OGSÅ TÆNKE INDKØB AF PAPIR IND

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts

EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen. An initiative of the University for the Creative Arts EN GUIDE TIL Eco-design i Byggebranchen An initiative of the University for the Creative Arts 2 EDECON DENNE GUIDE ER EN INTRODUKTION TIL ECO-DESIGN FOR SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER, DER FREMSTILLER

Læs mere

Håndbog i miljøvurdering af produkter

Håndbog i miljøvurdering af produkter Miljønyt Nr. 58 2001 Håndbog i miljøvurdering af produkter - en enkel metode Kirsten Pommer og Pernille Bech Teknologisk Institut Henrik Wenzel, Nina Caspersen og Stig Irving Olsen Instituttet for Produktudvikling

Læs mere

IT Scanning Copy Print. Invester i rentabilitet

IT Scanning Copy Print. Invester i rentabilitet IT Scanning Copy Print Invester i rentabilitet 1 Kontorets skjulte ressource Udviklingen går rasende hurtigt. Sandsynligvis er stort set alle dine processer digitaliserede og integrerede i din virksomheds

Læs mere

RENT UD. Viima. Svanemærket Genbrugskunst. DFD svanemærket i Odense Vaskeriet i Odense er blevet svanemærket,

RENT UD. Viima. Svanemærket Genbrugskunst. DFD svanemærket i Odense Vaskeriet i Odense er blevet svanemærket, RENT UD Viima Svanemærket Genbrugskunst Viima Vores rengøringssystem Viima sætter nye standarder for hensynet til både menneske og miljø. DFD svanemærket i Odense Vaskeriet i Odense er blevet svanemærket,

Læs mere

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT

KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT E-guide fra Symatic Webbureau KOM I MÅL MED DIT WEBPROJEKT SÅDAN UNDGÅR DU, AT DIT WEBPROJEKT KØRER AF SPORET INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INTRODUKTION 2. IDENTIFICER DINE KRAV OG ØNSKER 3. DEFINER DIN ØKONOMISKE

Læs mere

En møbelhandlers testamente

En møbelhandlers testamente EN MØBELHANDLERS TESTAMENTE En møbelhandlers testamente Inter IKEA Systems B.V. 1976-2013 1 At skabe en bedre hverdag for de mange mennesker ved at tilbyde et bredt sortiment af veldesignede og funktionelle

Læs mere

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen

Philip Fisker og Emil Malthe Bæhr Christensen Projektopgave - Mad Delemne - Madspild Vi har valgt delemnet madspild. Ifølge os er madspild et område, der ikke er belyst nok, selvom det er meget aktuelt i disse dage, hvor man snakker om klimaændringer

Læs mere

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning

Forvandling fra vision til design. Rockpanel facadebeklædning Forvandling fra vision til design Rockpanel facadebeklædning Hvis du vil forstå Rockpanels historie, behøver du bare se på facaden Enhver virksomhed og bygning har sin egen historie. Historier, der kan

Læs mere

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr.

Serviceabonnement - Min tryghed. Medlemstilbud. Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. - Min tryghed Medlemstilbud Få de første 3 måneders abonnement uden beregning. Spar op til 747 kr. Alt det med småt Hos dukapc behandler vi folk pænt, og vi regner med, at vores kunder gør det samme. Derfor

Læs mere

bizhub ECO guide Optimering af det miljømæssige aspekt og de samlede ejerskabsomkostninger for multifunktionsmaskiner Information bizhub ECO guide

bizhub ECO guide Optimering af det miljømæssige aspekt og de samlede ejerskabsomkostninger for multifunktionsmaskiner Information bizhub ECO guide bizhub ECO guide Optimering af det miljømæssige aspekt og de samlede ejerskabsomkostninger for multifunktionsmaskiner Information bizhub ECO guide ECOlogical = ECOnomical Kære kunde Uanset dine personlige

Læs mere

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE

OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE OPTIFORM SKAB SAMMENHÆNG I HUS OG HAVE www.optimera.dk Skab sammenhæng Optiform-serien af træ til udendørs brug giver dig muligheder, du aldrig har haft før. Nu kan du nemlig få samme trætype overalt i

Læs mere

Rigtig god fornøjelse!

Rigtig god fornøjelse! Vildtkameraer er blevet et af de bedste og vigtigste værktøjer i dit jagt arsenal. Uanset om det er før eller i løbet af jagtsæsonen, kan vildtkameraer sættes op og indsamle værdifulde data om dine byttedyrs

Læs mere

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål

COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål Sofia Manning (2007) COACHING Det handler om at stille de rigtige spørgsmål den 09-03-2012 kl. 9:57 Søren Moldrup side 1 af 13 sider Bogen er skrevet i du-form henvendt til den kommende coach. Denne stil

Læs mere

IKEA Group Resumé om socialt og miljømæssigt ansvar FY13

IKEA Group Resumé om socialt og miljømæssigt ansvar FY13 IKEA Group Resumé om socialt og miljømæssigt ansvar FY13 0 2 RESUMÉ OM SOCIALT OG MILJØMÆSSIGT ANSVAR FY13 Indhold 0 3 ÅRET KORT FORTALT 0 4 PETER FORTÆLLER 0 5 STEVE BERETTER 0 6 ET MERE BÆREDYGTIGT LIV

Læs mere

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold

Ydelseskatalog. Tak fordi du downloadede dette dokument vores ydelseskatalog. Vi hjælper dig helt i mål! Ydelseskatalog. Indhold Indhold 2 Business intelligence workshops 3 Customer Intelligence workshops 4 at få flere kunder 5 at kunne vækste sine kunder 6 at kunne fastholde sine kunder 7 Generelt om segmentering 8 Behovsbasere

Læs mere

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder!

10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! 10 grunde til hvorfor din hjemmeside ikke giver nok kunder! Jacob Elton og Martin Bengaard Jensen og Jensen Marketing ApS People search for information - to find solutions. When they do and it fits their

Læs mere

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne.

Vi har hørt, at alt det der er sort igen kan blive hvidt. Det er kun Jesus som kan gøre det. I biblen læser vi, at alt igen kan blive hvidt som sne. Post 1 Guld er meget værdifuldt. I Guds øjne er vi noget fantastisk værdifuldt. Vi er faktisk meget mere værd for ham end guld! I bibelen står der:.du er dyrebar i mine øjne, højt agtet, og jeg elsker

Læs mere

SKABT AF NATUREN FORÆDLET AF KÄHRS DK 11

SKABT AF NATUREN FORÆDLET AF KÄHRS DK 11 SKABT AF NATUREN FORÆDLET AF KÄHRS DK 11 Gør dit hus til et rigtigt hjem med et trægulv fra Kährs Hvordan får man et hus til at føles som et rigtigt hjem? Hvordan gør man det til et varmt og indbydende

Læs mere

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid

Prokrastineringsformlen i praksis. Afviklet arbejde. Udnyttet tid Figur fra Dansen på deadline side 52 slut Afviklet arbejde halvdelen Udnyttet tid om prokrastineringsformlen bliver det forhåbentlig lettere for dig at undersøge, hvad det er, der skaber problemer, når

Læs mere

Hvordan gør de professionelle?

Hvordan gør de professionelle? Hvordan gør de professionelle? ( Oversat af Ivan Larsen, Samsø Dart Club, Marts 2010 fra How the Pros do it af: Ken Berman 1999 ) Der er to aspekter i det at blive en god dartspiller, det er præcision

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Miljøforbedringer gennem produktudvikling. - en guide

Miljøforbedringer gennem produktudvikling. - en guide Miljøforbedringer gennem produktudvikling - en guide Denne Guide er et af resultaterne fra et projekt finansieret af Miljøstyrelsen og gennemført i samarbejde med DI, IPU og DTU. På basis af en kortlægning

Læs mere

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering NEPCon InfoGuide nr.1 September 2012 Version Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør

Læs mere

Et bedre liv, hvor du bor

Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Et bedre liv, hvor du bor Man skal bo godt for at have det godt. Men hvad er det egentligt at bo godt? Det ved kun du og din familie. Til gengæld ved vi noget om boliglån. Sammen

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Mild hudpleje i hverdagen. Hudplejeinformation

Mild hudpleje i hverdagen. Hudplejeinformation Mild hudpleje i hverdagen Hudplejeinformation 2 Små detaljer der gør den store forskel Vidste du, at kundeoplevelsen ofte begynder på toilettet? Det er derfor, det er så vigtigt at vælge de hygiejneprodukter,

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere