Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale Bilag 5.2 Generalforsamling den 26. april 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Pensionskassen for Socialrådgivere, Socialpædagoger og Kontorpersonale Bilag 5.2 Generalforsamling den 26. april 2018"

Transkript

1 Henrik Bartels Christensen 48 år Delegeret Kære Delegerede, Gennem årene som delegeret har jeg fået noget på hjertet - sager som jeg gerne vil arbejde for. Dette gør, at jeg vælger at stille op som bestyrelsesmedlem. Dette vil jeg forsøge at uddybe i det følgende. Jeg oplever, at vi har en velfungerende pensionskasse, men savner i visse situationer gennemsigtighed og information omkring de investeringer, der foretages med vores pensionsmidler. Jeg savner, at de delegerede bliver informeret især om større infrastruktur investeringer i Danmark, som fx igangværende opkøb af TDC. Det er svært som delegeret at kunne videregive baggrunde for investeringerne over for vores kollegaer. Min pointe er her, at vi mangler de gode historier om vores investeringer. Vi gør en væsentlig forskel ved at investere bredt lige fra infrastruktur, grøn energi, boliger, sygehuse, sundhedshuse, til mikrolån til selvstændige i 3. verdenslande og meget andet. Vi kan være stolte af at gøre brug af vores indflydelse på denne måde, men i min optik formidles dette ikke nok. Der er ingen tvivl om, at vores pensionsmidler gør en forskel især i vores eget samfund. Vores investeringer i Danmark er en vigtig del af, at vi kan opretholde vores velfærdssamfund. Det er nemlig begrænset hvorvidt en politisk målsætning kan realiseres, hvis der ikke er nogle økonomiske investeringer bag. Jeg tænker, vi har fremtidige udfordringer, som PKA kan være med til at løse. Ifølge Dansk byggeri, mangler vi omkring studieboliger i Danmark, og desuden kommer vi til at mangle boliger, når regeringens ghetto plan effektueres. Jeg tænker, det er vigtigt, at PKA også i fremtiden påtager sig et samfundsmæssigt ansvar omkring deres investeringer, som selvfølgelig fortsat skal kunne give et overskud til vores pensioner. Det er vigtigt for mig, at bestyrelsen i samarbejde med andre fortsat lægger pres på politikerne på Christiansborg om, at det i fremtiden fortsat skal kunne betale sig at spare op til pension. Uden at beskatningsgrundlaget forringes eller at der modregnes yderligere i Folkepensionen.

2 Det er vigtigt for mig at PKA er omstillingsparat og på forkant ved ændringer i lovgivningen, så vores forsikringsprodukter hurtigt tilpasses den nye virkelighed, uden at vores kollegaer falder imellem to stole, som under reformen omkring førtidspensioner i I Delegeret nyt fra februar måned fortælles om en vision om ansvarlige investeringer, så der fremadrettet arbejdes på, at PKA lever op til FN s Verdensmål (Paria aftalen). Dette finder jeg yderst positivt. Dette fremtidige arbejde vil jeg støtte som bestyrelsesmedlem, så vi kan opsætte værdiprægede målsætninger. Især omkring de af vores investeringer, som i dag udleder for meget CO2. Den sidste sag jeg har på hjertet, er de unge kollegaer. Hvordan får vi dem til at interessere sig mere for deres pensioner samt det medlemsdemokrati, der er hos PKA? Jeg ved, at de unge kollegaer er et andet sted i deres liv. Når man er under 30 år, men det er netop denne gruppe, der er sårbar. Her tænker jeg på valget om at gå på deltid. Jeg har desværre oplevet kollegaer, som er blevet skilte og har arbejdet på deltid en stor del af deres arbejdsliv, for senere at arbejde fuldtids. Disse kollegaer vil ikke have en chance for nå de anbefalede 70 procent af lønindtægten, når de går på pension. Men få hundrede kroner ekstra i pensionsopsparing under deltid, ville have gjort en stor forskel. Vi må nå denne målgruppe på anden vis, end vi gør i dag. Hvis det, jeg havde på hjerte, giver genklang hos dig, så modtager jeg gerne din stemme under Generalforsamlingen den 26. april. Venligst Henrik Bartels Christensen

3 Karen Hovmand Holte Petersen Karen Holte 61 år Kredsformand ne Nordsjælland Bestyrelsesmedlem PKA ne: Kredsbestyrelsen Hovedbestyrelsen Hovedbestyrelsen A-kassen Jeg har siden 2014 repræsenteret ne i PKA Pensionskassen for Socialrådgivere, og Kontorpersonale. Det har været en spændende, tidskrævende og meget lærerig periode. Jeg forventer, at de 4 års erfaring og den gennemførte FTF/LO bestyrelsesuddannelsen på CBS bidrager positivt og kvalificerer mig til bestyrelsesarbejdet. Jeg ønsker at genopstille til bestyrelsesposten. Til dagligt er jeg valgt som Kredsformand i ne Nordsjælland en post jeg har varetaget siden Ud over en årelang erfaring med bestyrelsesarbejde i organisationen, har jeg erfaring som bestyrelsesmedlem i De musiske Helhedsskoler, som er et dag-, skole- og familiebehandlingstilbud. Jeg vil fortsat arbejde for: At medlemsdemokratiet fortsat skal være grundpillen i pensionskassen. Det er vigtigt at arbejdsmarkedets parter er repræsenteret i bestyrelsen også selvom der er tendenser til øget professionalisme i forhold til bestyrelsesposter. At PKA, sammen med os medlemmer, skal arbejde for at skabe gode pensioner og samtidig sikre en bæredygtig fremtid. Klimaet og naturen skal være i højsædet og PKA skal fortsætte med at være et forgangsbillede, når det gælder alternative og grønne investeringer. At vi fortsat skal være en pensionskasse, der bygger på kollektive og solidariske principper. At vi i forbindelse med investeringer, som bestyrelse skal medvirke til at sikre menneskerettighederne og at der er fokus på anstændige arbejdsvilkår.

4 Ove Lund 75 år Delegeret Bestyrelsessuppleant for Michael L. Madsen Medlem af PKA siden Delegeret i PKA siden i pensionskassen for Socialrådgivere, og Kontorpersonale. Bestyrelsessuppleant i PKA siden generalforsamlingen i Uddannelser: Bankuddannet, socialpædagog, psykolog Har i mit arbejdsliv beskæftiget mig med mennesker der har haft et minimum af chancer og et maksimum af risici (misbrugere, voldsramte, kriminelle, indvandrere, arbejdsløse osv.) Jeg er fortsat aktiv i mange sammenhænge: Formand for krisecentret Garvergården, bestyrelsesmedlem i krisecentret Den åbne Dør, Det Europæiske Hus, Socialpolitisk Forening m.fl. Jeg stiller op for at støtte den demokratiske proces Jeg synes, at det er væsentligt, at der er en række kandidater med forskellige profiler og erfaringer der stiller op. Efter min opfattelse skal bestyrelsen afspejle den mangfoldighed, vi som mennesker udgør. Jeg stiller op, fordi alder ikke er, hvad det har været I løbet af de sidste 100 år er der sket en række dramatiske demografiske ændringer: Danmark har med succes klaret de fleste ændringer, stigningen i befolkningstallet, faldet i fødselsoverskuddet og bevægelsen fra land til by. Den radikale og fortsatte stigning i middellevetiden har derimod kun i begrænset omfang givet anledning til en nyorientering i synet på alder. Det er denne opgave vi står overfor nu og i de kommende år.

5 Sammen giver vi mere tilbage PKA er en demokratisk rodfæstet og væsentlig spiller på pensionsmarkedet og aktør i udviklingen af fremtidens samfund. PKA repræsenterer hele vores livsløb fra den første pensionsindbetaling til det sidste suk. PKA giver ikke bare penge tilbage, men også meningen med at stå sammen. Mine kvalifikationer Som repræsentant for min generation er jeg: En stabilitetsressource, der ikke så let lader mig forføre af den larmende demagog, den smiskende populist eller den sidste smarte løsning på alting. Jeg ved, at der var mennesker før os og at der skal være mennesker og samfund efter os. En mulighedsressource, fordi jeg repræsenterer en viden og erfaring i såvel menneskelige som arbejdsmæssige sammenhænge, som der altid vil være brug for. Jeg har lært at lytte, men også at tage ordet, når det er nødvendigt. Jeg har lært at være langmodig, men også at være resolut, når handling var påkrævet. Jeg har lært at tænke mig om en ekstra gang, men også at tænke hurtigt, hvis lokummet brænder. Jeg er en åndelig ressource der gennem mit liv har bearbejdet sejre og nederlag, har vendt og drejet så mange menneskelige problemer, har lært at vige for andre, men også at stå frem for dem, der ikke selv besad evnen til at kæmpe på egne vegne, har måttet indse min egen forgængelighed, men uden at miste livsmodet. Jeg er en historisk ressource, fordi jeg kan huske, hvad der skete for mange år siden: Verdenskrigens rædsler, Algierkrigen, Vietnamkrigen, Watergate, de sort/hvide film, skrivemaskinen jerntæppets fald, rationeringsmærkerne, angsten for at blive gravid og så meget andet det er værd at huske og at glemme. Men selvfølgelig kan jeg ikke tage patent på alle de dyder, som er beskrevet i det foregående. Jeg er også et menneske på godt og ondt. Alder er ikke nogen garanti for noget som helst, men heller ikke bestemmende for noget som helst. Derfor er jeg, som mennesker er flest. Jeg har bare levet nogle flere år. Jeg vil arbejde for at PKA er den samfunds- og miljømæssigt mest anstændige pensionskasse at PKA både er visionær og jordbunden at PKA tager store skridt uden at træde på nogen at PKA arbejder for at alle kan leve et anstændigt liv indtil den sidste dag at PKA får medlemmerne til at føle, at de er medlem af en pensionskasse, de kan være stolte af.

Overbygningskursus for delegerede i PKA. Den 25. oktober 2017, Medlemsdirektør Tomas Frydenberg

Overbygningskursus for delegerede i PKA. Den 25. oktober 2017, Medlemsdirektør Tomas Frydenberg Overbygningskursus for delegerede i PKA Den 25. oktober 2017, Medlemsdirektør Tomas Frydenberg Dagens temaer - Medlemmerne får det bedste En solid økonomi, Danmarks stærkeste gennemsnitsrenteprodukt og

Læs mere

PKA og medlemsdemokratiet. Forår 2019

PKA og medlemsdemokratiet. Forår 2019 PKA og medlemsdemokratiet Forår 2019 Hvem er PKA Den politiske arena Pensionskassernes opbygning Delegerede Bestyrelser Forretningsmodel Opbygning af PKA 3 Pensionskassens ledelse Generalforsamling Delegerede

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse

Fusion Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Fusion 2019 Juristernes og Økonomernes Pensionskasse Vi anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP Kære medlem JØP s bestyrelse anbefaler en fusion med Ingeniørernes Pensionskasse, DIP. Det

Læs mere

NYT. Nye samfundsforudsætninger har betydning for din pension. Sæt kryds i kalenderen 24. april kl

NYT. Nye samfundsforudsætninger har betydning for din pension. Sæt kryds i kalenderen 24. april kl Pension side 3 Nye samfundsforudsætninger har betydning for din pension NYT NR. 1 / MARTS 2019 JURISTERNES OG ØKONOMERNES PENSIONSKASSE Sæt kryds i kalenderen 24. april kl. 16.30 JØP investerer i blåbær

Læs mere

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT

DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT DIN PENSION I PENSAM KORT OG GODT I PENSAM ER DU ALTID I GODE HÆNDER Din pensionsordning i PenSam giver dig en god basisdækning med muligheder for individuel tilpasning. Den indeholder opsparing til din

Læs mere

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi

FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi FN s verdensmål og ny regional udviklingsstrategi 2020-2023 Regionsrådets budgetaftale 2019 Region Syddanmark skal arbejde for at understøtte FN s verdensmål, der også har betydning for regionens driftsområder.

Læs mere

KristenDemokraternes Pensionspolitiske Program

KristenDemokraternes Pensionspolitiske Program Side 1 af 7 KristenDemokraternes Pensionspolitiske Program P2019-07 Pensionspolitisk Program Historik Forslagsstiller/ Udvalg Forretnings Udvalget Vedtaget/forkastet Side 2 af 7 PGU Hovedbestyrelsen 2019-04-08

Læs mere

Velkommen til Regional temadag. September 2018

Velkommen til Regional temadag. September 2018 Velkommen til Regional temadag September 2018 Program til Regional temadag Velkomst Gruppedrøftelser Aktuelle tiltag og ændringer i 2018 Spørg løs til PKA panelet Pause Retningslinjer for ansvarlighed

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Forståelse af regnskab - Pensionskassernes årsrapport. Claus Pofler

Forståelse af regnskab - Pensionskassernes årsrapport. Claus Pofler Forståelse af regnskab - Pensionskassernes årsrapport Claus Pofler Pensionskassernes årsrapport 1) Formål med dagens gennemgang 2) Oversigt over PKA familien' 3) En pensionskasse og selve regnskabet 4)

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Velkommen til Regional temadag. September 2018

Velkommen til Regional temadag. September 2018 Velkommen til Regional temadag September 2018 Program til Regional temadag Velkomst Aktuelle tiltag og ændringer i 2018 Gruppedrøftelser Spørg løs til PKA panelet Pause Retningslinjer for ansvarlighed

Læs mere

KLIMAAFTALE? Premierminister Xavier Bettel HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne

KLIMAAFTALE? Premierminister Xavier Bettel HVAD ER EN. 1. session: Ekspertpanel Lobbyister og eksperter præsenterer deres pointer for politikerne Premierminister Xavier Bettel Jeg er Luxembourgs premierminister. Luxembourg er et lille land. Derfor har vores grønne omstilling en meget lille indvirkning på klodens klima. Til gengæld nyder mange lande

Læs mere

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874

TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og oktober Public 56874 TNS Gallup - Public 4. Undersøgelse for FOA Fag og Arbejde Tema: Sygehuskommision, efterløn og velfærd generelt. 22. 31. oktober 2010 Public 56874 Metode Feltperiode: 22. 31. oktober 2010 Målgruppe: Repræsentativt

Læs mere

Danske Regioners pensionspolitik 27. januar 2012

Danske Regioners pensionspolitik 27. januar 2012 N O T A T Danske Regioners pensionspolitik 27. januar 2012 Fokus på pension Danske Regioner ønsker at sætte fokus på temaet pension ved at formulere en pensionspolitik. Pensionsområdet er i stigende grad

Læs mere

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I

Gearing til succes VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I Gearing til succes Lad os gøre en forskel VIS I O N, M I S S I O N, V Æ R D I E R O G S T R A T E G I LOS DE PRIVATE SOCIALE TILBUD E M D R U P V E J 1 1 5 A, 2 4 0 0 K Ø B E N H A V N N V Indhold Indledning...

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP

FORNY DIN FORSTAD ROLLEBESKRIVELSER HØJE-TAASTRUP 1947 2007 2017 FORNY DIN FORSTAD R HØJE-TAASTRUP ADVISORY BOARD Er et uvildigt ekspertpanel bestående af forskere, der forsker og formidler byplanlægning og dens historie. Forskerne er interesseret i,

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

PKA s kommunikation Overbygningskursus november 2017

PKA s kommunikation Overbygningskursus november 2017 PKA s kommunikation Overbygningskursus november 2017 Kommunikationsmedarbejder Lisbeth Weimann Sekretariatsmedarbejder Kirsten Plambech PKA s kommunikation med jer delegerede I er ca. 750 ambassadører

Læs mere

Kollektive og solidariske pensioner. Grundkursus for delegerede

Kollektive og solidariske pensioner. Grundkursus for delegerede Kollektive og solidariske pensioner Grundkursus for delegerede Hvad forstår I ved kollektiv og solidarisk? Fælles værdier Overenskomst Samarbejde Fagforening Fællesskab Hvad gør jeres pensionsordning kollektiv

Læs mere

Kandidaternes præsentation af dem selv

Kandidaternes præsentation af dem selv Kandidaternes præsentation af dem selv Formandskandidat (nyvalg) Pia Anne Beck Stæhr, tillidsrepræsentant i Nets, næstformand i Kreds Øst, kredsrepræsentant i Finansforbundets hovedbestyrelse og politisk

Læs mere

Fremtidens landbrug er mindre landbrug

Fremtidens landbrug er mindre landbrug Fremtidens landbrug er mindre landbrug Af Sine Riis Lund 17. februar 2015 kl. 5:55 FORUDSIGELSER: Markant færre ansatte og en betydelig nedgang i landbrugsarealet er det realistiske scenarie for fremtidens

Læs mere

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår EnEn profession levende organisation med høj værdi med et forstærkt samfundet demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger holdninger til til organisationens sygeplejerskers lønlivog ogarbejdsvilkår demokrati

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr

ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr ÅRSRAPPORT 2015 PKA AIP A/S Gentofte Kommune CVR nr. 34 22 41 29 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæringer 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Noter 8

Læs mere

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad

Infrastruktur, der skal få danskerne fremad ANNI MATTHIESEN NYHEDSBREV: 14/03/19 Infrastruktur, der skal få danskerne fremad Vores regering og DF har netop indgået en historisk ambitiøs infrastrukturaftale. Med aftalen afsætter vi ikke mindre end

Læs mere

Figuren nedenfor viser den overordnede proces for, hvordan ansvarlighed integreres i investeringsbeslutninger.

Figuren nedenfor viser den overordnede proces for, hvordan ansvarlighed integreres i investeringsbeslutninger. Ansvarlige investeringer i praksis Ansvarlighed er integreret i pensionskassens arbejde, før og efter investeringer foretages. Hovedparten af pensionskassens portefølje er investeringer foretaget gennem

Læs mere

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i GF Østjylland Verne Tak for invitationen! Jeg er glad for at komme til Aarhus og møde jer alle og mine gamle kollegaer og fagfæller. Det er dejligt at være her sammen med jer og i de her lokaler. De erjo

Læs mere

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI

Politikker. Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI Politikker Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING PERSONALEPOLITIK FOR REGION HOVEDSTADENS PSYKIATRI KÆRE KOLLEGA Du sidder nu med personalepolitikken for Region Hovedstadens Psykiatri. Den bygger

Læs mere

Din pension på pka.dk

Din pension på pka.dk Din pension på pka.dk Klik ind Hvorfor nøjes med et brev i ny og næ? Vi skriver ikke så tit til dig - kun, når der er grund til det. Men vi har meget, vi gerne vil fortælle dig... Det gør vi på nettet.

Læs mere

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen

Din pension få overblik over dine muligheder. Handicapformidlingen Din pension få overblik over dine muligheder Handicapformidlingen En bedre pensionsordning til dig Til dig og dine kolleger har vi valgt Nordea Liv & Pension som pensionsleverandør. Din pensionsordning

Læs mere

Hvordan er din politiske erfaring? Ny i politik 1-5 år Mere end 5 år: X

Hvordan er din politiske erfaring? Ny i politik 1-5 år Mere end 5 år: X Du bedes ligeledes udforme og vedlægge et CV med oplysninger om din erfaring og dine kompetencer. Del 3 - Spørgsmål: Spørgsmålene omhandler forskellige forhold. Nogle kræver uddybende svar, andre er Ja/Nej-spørgsmål.

Læs mere

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen.

Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har sat sine spor i kroppen. Kære venner. I kender sikkert ikke Per Hansen. Men de fleste af jer kender garanteret en som ham. Per er 42 år, og kom på arbejdsmarkedet allerede som 16-årig. Men over 20 års arbejde som tagdækker har

Læs mere

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019

Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Generalforsamling 2019 Socialpædagogerne Nordsjælland 9. oktober 2019 Kl. 15 21 (indskrivning fra kl. 14.30) på Pharmakon, Milnersvej 42, Hillerød Dagsorden: 1. Valg af dirigent(er) 2. Valg af referent(er)

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

PKA s kommunikation Overbygningskursus oktober 2017

PKA s kommunikation Overbygningskursus oktober 2017 PKA s kommunikation Overbygningskursus oktober 2017 Kommunikationsmedarbejder Lisbeth Weimann Sekretariatsmedarbejder Kirsten Plambech PKA s kommunikation med jer delegerede I er 535 ambassadører på kollegernes

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening

Velkommen til. Danmarks stærkeste fagforening 3F 1 Velkommen til Danmarks stærkeste fagforening 2 Din fagforening Danmarks stærkeste Det danske arbejdsmarked er reguleret af aftaler kaldet overenskomster mellem arbejdsmarkedets parter suppleret med

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER

Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Tale til åbningsdebatten, 6. oktober 2016 Jakob Ellemann-Jensen, politisk ordfører, Venstre DET TALTE ORD GÆLDER Der findes mange forskellige ambitioner i denne verden. Nogen ambitioner er gode, andre

Læs mere

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp 1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp for en 8 timers arbejdsdag. I 30 år fortsatte kampen

Læs mere

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser

Politik for erhverv, natur og infrastruktur. - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur - rammebetingelser Politik for erhverv, natur og infrastruktur rammebetingelser er en af tre politikker

Læs mere

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING

EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING EJERSTRATEGI FOR RINGKØBING-SKJERN FORSYNING Ringkøbing-Skjern Kommunes ejerstrategi for Ringkøbing-Skjern Forsyning Godkendt af Byrådet - juni 2019 Denne ejerstrategi sætter kursen for udviklingen af

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

06-12-2013. Danske Regioners pensionspolitik

06-12-2013. Danske Regioners pensionspolitik 06-12-2013 Danske Regioners pensionspolitik 1. Fokus på pension Pensionsområdet er i stigende grad en væsentlig del af samfundsdebatten og et nødvendigt fokusområde for fremtidens velfærdssamfund. Som

Læs mere

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen

Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Formandsskifte Michael Pram Rasmussen overdrager roret til Søren Thorup Sørensen Bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen genopstiller ikke til bestyrelsen ved Topdanmarks generalforsamling i april. Fra

Læs mere

Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede. Agenda 21 strategi Forslag. Tjørnevej Uldum T:

Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede. Agenda 21 strategi Forslag. Tjørnevej Uldum T: Bæredygtig udvikling i det 21. århundrede Agenda 21 strategi 2020-24 Forslag Tjørnevej 6 7171 Uldum T: 79755000 Forord Hedensted Kommune ønsker en bæredygtig vækst og velfærd. Det gør vi blandt andet ved

Læs mere

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP)

Information om din gruppeordning. Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Information om din gruppeordning Københavnske Journalisters pensionsfond (KJP) & Provinspressens Pensionsfond (PPP) Indholdsfortegnelse Den nye gruppeordning 5 Typeeksempler på individuelle valg 8 Andre

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk

SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner. greencities.dk SAMARBEJDSAFTALE - Et forpligtende miljøsamarbejde for kommuner greencities.dk Forord Kommunerne i Green Cities har høje miljøambitioner og vilje til at indgå i et forpligtende samarbejde. Resultaterne

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Procesbeskrivelse og læsevejledning Op til afholdelsen af DM s kongres har der været mulighed for at fremsende ændringsforslag til det forslag til

Læs mere

Forudsætninger for at PKA vil investere i vandteknologi. Peter Damgaard Jensen

Forudsætninger for at PKA vil investere i vandteknologi. Peter Damgaard Jensen Forudsætninger for at PKA vil investere i vandteknologi Peter Damgaard Jensen Disposition Introduktion - PKA Strategiske fokusområder PKA Klimainvesteringer direkte og indirekte Investering i vandområdet

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

FN og verdenssamfundet står overfor store globale udfordringer. Gennem. de senere år er antallet af flygtninge og fordrevne vokset, så vi i dag står

FN og verdenssamfundet står overfor store globale udfordringer. Gennem. de senere år er antallet af flygtninge og fordrevne vokset, så vi i dag står Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 103 Offentligt BUDSKABER Samrådsspørgsmål J: Reformer i FN Åbent Samråd i Udenrigsudvalget den 7. februar 2017 Taletid: 10-12 minutter Samrådsspørgsmål:

Læs mere

Retningslinjer for ansvarlighed Regional temadag. September 2018

Retningslinjer for ansvarlighed Regional temadag. September 2018 Retningslinjer for ansvarlighed Regional temadag September 2018 PKA s proces for ansvarlighed - fra eksklusion til integration Tobak Etiske eksklusioner Kontroversielle våben Screening ift. internationale

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune

Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune Udkast til Beskæftigelsesstrategi for Gribskov Kommune 2019 2022 Strategiens afsæt Udviklingen på arbejdsmarkedet går stærkt i disse år, ledigheden er faldende og flere bliver en del af arbejdsmarkedet.

Læs mere

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER

I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER I BOLIGSELSKABET SJÆLLAND VIL VI SKABE TRYGGE HJEM I BÆREDYGTIGE FÆLLESSKABER BEBOERE ANBEFALER BOLIG- SELSKABET SJÆLLAND SOM

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2014 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr

ÅRSRAPPORT 2014 PKA AIP A/S. Gentofte Kommune CVR nr ÅRSRAPPORT 2014 PKA AIP A/S Gentofte Kommune CVR nr. 34 22 41 29 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning 2 Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors erklæringer 4 Resultatopgørelse 5 Balance 6 Noter 8

Læs mere

Sociale investeringer betaler sig. for individet, samfundet og investorerne

Sociale investeringer betaler sig. for individet, samfundet og investorerne Sociale investeringer betaler sig for individet, samfundet og investorerne Fremtidens udfordringer kræver nye løsninger Det danske velfærdssamfund står over for en række store udfordringer ikke mindst

Læs mere

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek

Forudsætninger bag Danica PensionsTjek Forudsætninger bag Danica PensionsTjek INDHOLD Indledning.... 1 Konceptet... 1 Tjek din pension én gang om året.... 2 Få den bedste anbefaling.... 2 Forventede udbetalinger og vores anbefalinger... 2 Spørgsmålene...

Læs mere

Det skal kunne betale sig at spare op til egen pension

Det skal kunne betale sig at spare op til egen pension Emne uden for dagsorden Det skal kunne betale sig at spare op til egen pension Generalforsamling 2018 Pensionskassen for Sundhedsfaglige Program for eftermiddagen - Det skal kunne betale sig at spare op

Læs mere

Hver tredje ufaglærte står uden job to år efter fyring

Hver tredje ufaglærte står uden job to år efter fyring Hver tredje ufaglærte står uden job to år efter fyring Økonomiske kriser har store konsekvenser for ufaglærte. Ikke nok med at rigtig mange mister deres arbejde, men som denne analyse viser, er det vanskeligt

Læs mere

Overbygningskursus for delegerede og TR

Overbygningskursus for delegerede og TR Overbygningskursus for delegerede og TR Pension, service og rådgivning i PKA Vilvorde, efterår 2017 Tina Andersen, Forretningsudvikler Dagen i dag PKA kort sagt Nyt på medlemsområdet Supplerende opsparing

Læs mere

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.

DANICA LINK DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby. Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension. Danica Pension Parallelvej 17 2800 Kgs. Lyngby DANICA LINK Telefon 70 11 25 25 Fax 45 14 96 16 www.danicapension.dk DIN AKTIVE PENSIONSOPSPARING Forsikringsselskabet Danica, Skadeforsikringsaktieselskab

Læs mere

10 ÅR MED MAJ INVEST

10 ÅR MED MAJ INVEST 10 ÅR MED MAJ INVEST Investering er en langsigtet disciplin. Det er over en årrække, at man ser forskellen på tilfældigheder og kvalitet. December 2015 er derfor en særlig måned for Maj Invest. Det er

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst.

Velkommen i PenSam. Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Pension i PenSam Velkommen i PenSam Du indbetaler til pension hos os, fordi du er ansat på en FOA-overenskomst. Hver måned sparer du penge op - og det kan du være stolt t af. Vi arbejder hårdt for, at

Læs mere

Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans

Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans Kommissorium for Finans Danmarks Rådgivende Forum for Bæredygtig Finans 1. Baggrund Med vedtagelse af Parisaftalen om klimaændringer og FN s 2030-dagsorden for bæredygtig udvikling i 2015 har verdens ledere

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse. Lemvig Kommune Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Taleudkast til brug for samråd AN-AP den 2. februar 2017 om ansættelse af ny ATP-direktør

Taleudkast til brug for samråd AN-AP den 2. februar 2017 om ansættelse af ny ATP-direktør Beskæftigelsesudvalget 2016-17 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 298 Offentligt T A L E 1. februar 2017 Taleudkast til brug for samråd AN-AP den 2. februar 2017 om ansættelse af ny ATP-direktør J.nr.

Læs mere

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 3. april 209 Høringsperiode: 9. april 209 4. maj 209 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar. Byhaveskolen - Bestyrelsen

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

DANMARK STYRKET UD AF KRISEN

DANMARK STYRKET UD AF KRISEN RESUMÉ DANMARK STYRKET UD AF KRISEN September 2009 REGERINGEN Resumé af Danmark styrket ud af krisen Danmark og resten af verden er blevet ramt af den kraftigste og mest synkrone lavkonjunktur i mange

Læs mere

Indhold Indledning... 2

Indhold Indledning... 2 Befolkningsprognose 216 228 Lolland Kommune Indhold Indledning... 2 Prognosens hovedresultater og forudsætninger... 2 Prognosen kontra faktisk udvikling i 215... 5 Fordeling på aldersgrupper... 6 Forventet

Læs mere

Stærke virksomheder i et stærkt samfund

Stærke virksomheder i et stærkt samfund Stærke virksomheder i et stærkt samfund D É T A R B E J D E R D I FO R D É T A R BEJ D ER D I FO R Stærke virksomheder i et stærkt samfund Danmark skal være verdens bedste land at leve i og verdens bedste

Læs mere

Strategi og FN s 17 verdensmål

Strategi og FN s 17 verdensmål Strategi og FN s 17 verdensmål - Hvad har FN s verdensmål at gøre med dansk planlægning? Byggelovsdag 2018 Britt Vorgod Pedersen, Bychef Gladsaxe Kommune FN - 17 Verdensmål for bæredygtig udvikling FN

Læs mere

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter,

Vores fælles styrke giver os indflydelse til at påvirke myndigheder og virksomheder, så vi kan bekæmpe kemi i dagligdagsprodukter, Strategi 2014-2016 Det er sin sag at være forbruger i dag. Der er flere varer på hylderne, og med flere varer følger flere valg. Skal man vælge den lave pris eller den høje kvalitet og udelukker det ene

Læs mere

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept

Indledning. Omverden. Værdikompas. Brand values. Samarbejdsnormer. Ledelsesnormer. Ledelseskoncept VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 VISION, VÆRDIER OG NORMER / 2009 3 Indledning Dette er en præsentation af Dansk Flygtningehjælps vision og organisationens samlede sæt af værdier og normer. Modellen arbejder

Læs mere

FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL

FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL FREMDRIFT MED SOCIALT ANSVAR 2019-2021 LOS STRATEGI LAD OS GØRE EN FORSKEL OM LOS DANMARKS STØRSTE BRANCHEORGANISATION FOR IKKE-OFFENTLIGE SOCIALE TILBUD LOS er i dag er landets førende brancheorganisation

Læs mere

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR

KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR KRÆFTENS BEKÆMPELSE KAN GØRE MERE FOR DIG END DU TROR Har du spørgsmål om kræft? Er der noget, du er i tvivl om i forbindelse med sygdommen eller livets videre forløb? Savner du nogen, der ved besked,

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Indhold: Politisk Vision. Virksomhedens Mission. Virksomhedens Vision. Virksomhedens Værdier. Brand & Rednings Mission. Brand & Rednings Vision

Indhold: Politisk Vision. Virksomhedens Mission. Virksomhedens Vision. Virksomhedens Værdier. Brand & Rednings Mission. Brand & Rednings Vision MISSION VISION - VÆRDIER BRAND & REDNING Indhold: Politisk Vision Virksomhedens Mission Virksomhedens Vision Virksomhedens Værdier Brand & Rednings Mission Brand & Rednings Vision Brand & Rednings overordnede

Læs mere

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi

Luk op for. Flere i arbejde. Tidligere hjælp til udsatte Sund økonomi Luk op for Flere i arbejde Der er rigtig mange penge at hente ved at gøre tingene anderledes og tænke i en helt anden forebyggende og socialt ansvarlig indsats Lars Krarup, borgmester i Herning Tidligere

Læs mere

Arbejdsmarkedspolitik Udkast

Arbejdsmarkedspolitik Udkast Arbejdsmarkedspolitik Udkast 2018-2021 1 Indledning Formålet med arbejdsmarkedspolitikken er, at sætte en tydelig politisk retning for de næste fire år. Inden for arbejdsmarkedsområdet arbejder vi med

Læs mere

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi

Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi Ejner K. Holst 1. maj 2014 Respekt for arbejdets værdi I dag vil jeg sige noget om værdien af arbejde. Og med værdi mener jeg ikke den lønseddel, vi modtager sidst på måneden. Nej. Jeg mener den værdi,

Læs mere

Vision, værdigrundlag og målsætninger. Dansk Sygeplejeråd

Vision, værdigrundlag og målsætninger. Dansk Sygeplejeråd Vision, værdigrundlag og målsætninger Dansk Sygeplejeråd En nødvendig og vigtig vision Dansk Sygeplejeråds vision er en realitet. Med denne vision baseret på medlemmernes ønsker har vi nu et klart pejlemærke

Læs mere

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle.

Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen i Vejle. NEWSLETTER NO. 15 21. maj 2009 Kære medlemmer, Jeg beklager, at dette nyhedsbrev er blevet forsinket en smule. 1. Generalforsamlingen 2009 Den 7. marts 2009 afholdte vi vores generalforsamling i Bygningen

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Mangfoldighed i Arriva Danmark Årsmøde Vinsa Arriva Danmark

Mangfoldighed i Arriva Danmark Årsmøde Vinsa Arriva Danmark Mangfoldighed i - Sådan har vi gjort Årsmøde Vinsa 28. november 2012 Tal og strategi for mangfoldighed 89 forskellige nationaliteter i Arriva 3 Mænd/kvinder i Arriva 4 Aldersfordelingen i Arriva 5 strategier

Læs mere

Danmark som grøn vindernation

Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation Danmark som grøn vindernation En gennemgribende omstilling af det danske samfund skal skabe en ny grøn revolution. Vi skal skabe et grønt samfund baseret på vedvarende energi,

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 12-08-2019 18:35 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere