Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Bestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen"

Transkript

1 Uddannelsespolitikken i Svendborg Kommune Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 3. april 209 Høringsperiode: 9. april maj 209 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar. Byhaveskolen - Bestyrelsen 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen 3. Nymarkskolen - Skolebestyrelsen 4. Rantzausminde Skole - Skolebestyrelsen 5. Skårup Skole - Skolebestyrelsen 6. Stokkebækskolen - Skolebestyrelsen 7. Thurø Skole Skolebestyrelsen 8. Tved Skole - Skolebestyrelsen 9. Tåsingeskolen - Skolebestyrelsen 0. Vestre Skole - Skolebestyrelsen. Vestermarkskolen - Skolebestyrelsen 2. Ørkildskolen Skolebestyrelsen Side af 2

2 3. Ørkildskolen MED-udvalget Side 2 af 2

3 Høringssvar fra: Bestyrelsen ved Byhaveskolen Pejlemærket er meget relevant samt vedkommende for elever ved Byhaveskolen, det er vigtigt med ambitioner omkring elevernes læring og trivsel. Pejlemærket sætter bevægelse ind i en nytænkende og bred forståelsesramme, der også er meget relevant og vedkommende for elever ved Byhaveskolen. Pejlemærket er meget relevant for elever ved Byhaveskolen i forhold til at få flest mulige elever i varig og meningsfuld beskæftigelse, det er dog umiddelbart svært at se ambitionerne for denne elvmålgruppe ind i beskrivelsen.

4 Høringssvar fra: Issø-skolen Taget til efterretning Taget til efterretning Taget til efterretning

5 Høringssvar fra: Nymarkskolen Bestyrelsen tager forslaget til uddannelsespolitik til efterretning og ser frem til, at alle parter bidrager til, at de gode intentioner kan omsættes i praksis på trods af økonomiske udfordringer.

6 Høringssvar fra: Rantzausminde Skole Bestyrelsen på Rantzausminde skole har ingen bemærkninger til udkastet til Uddannelsespolitik udover at det i et bredt overordnet perspektiv ser fornuftigt, og at vi med spænding afventer når de overordnede betragtninger bliver konkretiseret og koblet på praksis.

7

8 Høringssvar fra: Stokkebækskolens bestyrelse Skolebestyrelsen er glad for, at der i politikken står dannelse, det gode liv, trivsel, mod til at fejle og fællesskab. Dannelsessynet vidner om, at uddannelsespolitikken ser på det hele menneske og en kultur, der understøtter positive fællesskaber. Vi kan i politikken se tegn på fysisk sundhed, men har vanskeligt ved at danne billeder på mental sundhed. Mange unge mennesker har vanskeligheder, og trivsel, selvrespekt og personlig robusthed er nødvendig for at kunne lære. Som skole i udkanten af Svendborg Kommune har vi mere begrænsede muligheder for samarbejde med erhvervslivet, da eleverne skal transporteres. Et systematisk samarbejde mellem grundskole, erhvervsskole og virksomheder er det, vi ønsker, men svært realiserbart.

9 Skabelon til høringssvar vedr. Sammen om uddannelse, - vores fælles fremtid, Svendborg Høringssvar fra: Skolebestyrelsen på Thurø Skole Flot og sammenhængende. Godt med fokus på mod til at fejle, og med fokus på at ALLE skal lykkes uanset vejen. Det er godt, at uddannelsespolitikken har fokus på sårbare unge og dem, der ikke går den lige vej eller hvis forudsætninger er problematiske. Men kunne man også i lidt højere grad have ambitioner for dem, der er fx ikke er sårbare, men faktisk dygtige og modne? Der står, vi har ambitioner for alle unge, men nogle gange kan det godt opleves som om, at ressourcer og fokus mest er på netop dem, der er sårbare. Det er jo også vigtigt, at de dygtige og modne bliver udfordret og bliver så dygtige som de kan. Kan man have en ambition, et fokus og initiativer omkring det? LOMA-konceptet beskrives som en grundpille i uddannelsespolitikken. Skal LOMA have den vigtige position, bør det overvejes, at sikre en økonomi også til de fødeskoler (til Nymarkskolen), der er LOMAskoler. I tider hvor økonomien strammes, bliver det svært at være LOMA-skole uden tilskud og udelukkende være afhængig af midler fra fonde. Lige nu er LOMA-fødeskolerne hverken finansieret af fonde eller af skoleområdet. Godt med den brede forståelse at bevægelse både fysisk, mental, kreativ og kulturel. Mangler dog lidt ord på det musiske. Svendborg har altid været kendt for sit rige kultur- og især musikliv. Det afspejles ikke i uddannelsespolitikken.

10 S. 3 Vision: hvorfor vi også kigger til FN s Verdensmål. kigger til er meget vagt formuleret. Hvad med tager afsæt i eller gør brug af / inspireres af? Uddannelsespolitikken har tydeligvis fokus på social bæredygtighed at alle skal være en del af et fællesskab, skal mødes hvor de er og lykkes uanset forudsætninger. Men hvor er fokus på den miljø- og klimamæssige bæredygtighed? I en verden, hvor miljø og klimaproblemer er så presserende, at konsekvenserne vil kunne mærkes i børnenes levetid og levevis, bør uddannelsespolitikken have et tydeligere fokus på miljø, klima og bæredygtighed. Det bør kunne skrives ind under de tre pejlemærker.

11 Høringssvar fra: Skolebestyrelsen på Tved Skole Positivt at vide, at alle - trods socialt arv - har mulighed for at få en uddannelse. Meget godt at læse, at ordet fejle netop bliver italesat. Godt at læse Visionen: Dejligt at læse, at kommunen ønsker at alle skoler - grundskoler som videregående uddannelser har et fælles grundlag at arbejde ud fra. Vi savner dog, at I præcisere jeres forventninger til folkeskolen, specielt for klasse. Det virker som en reklame for, hvad Svbgkan tilbyde, alt lyder smukt. Men hænger det sammen med kommunens nylige besparelser mht. flere i klasserne m.v.

12

13

14 Høringssvar fra: Vestre Skole Taget til efterretning Taget til efterretning Taget til efterretning

15 Høringssvar fra: Vestermarkskolen skolebestyrelse Vigtigt at læring er for hele livet i denne komplekse samfundsudvikling. Vigtigt at læring også finder sted andre steder end i uddannelsesinstitutionerne. Det at være en del af et fællesskab stort som lille er uendelig vigtigt. Samarbejde omkring i de unge, men i den grad også med aktiv involvering fra de unge selv er vigtigt. Og endelig pejlemærker og ambitioner er ikke nok, vi skal også sikre os at der så også foregår læring/ uddannelse gennem hele livet, uanset hvad man er aktiv med. Godt med et bredt begreb af ordet bevægelse. Vigtigt at det bygger på nysgerrighed dvs. den direkte motivation, og at uddannelse ikke kun foregår i hovedet men med hele kroppen. Mange lærer gennem bevægelse og her er Svendborg på forkant, det skal vi blive ved med at være. Inddragelse af andre aktører end Svendborgs egne institutioner er en yderst vigtig faktor for at kunne løfte denne opgave. Uddannelse til vækst er meget centralt, men ikke ligegyldigt til en hvilken som helst vækst. Her skal vi være fokuseret, således at ikke kun den enkelte, men også samfundet som sådan hele tiden udvikler sig i mod mangfoldighed og bæredygtighed. Ikke nødvendigvis vækst for enhver pris, men målrettet og vedkommende uddannelse til vækst, hilser vi velkomment.

16 Høringssvar fra: Skolebestyrelsen på Ørkildskolen. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Dog skal bemærkes, at faktaboksen: LOMA ikke er helt korrekt for Ørkildskolen. Vi kan ikke opfylde alle kriterierne for LOMA. Tre af de fem kriterier er opfyldt og der arbejdes kraftigt på at opfylde alle kriterier. P.t bruges Ørkildskolen et stort beløb på at opfylde de tre kriterier og har ikke økonomi til at opfylde de to resterende. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Vi er enige i at fysisk bevægelse er meget vigtig for både børn og unge mennesker. Derfor er vi ærgerlige over at vores skole ikke har tilstrækkelige gode lokaler og idrætsfaciliteter til at kunne honorere der kriterier der ligger i Svendborgprojektet. Vi forsøger at afhjælpe problemet ved at leje os ind i private faciliteter som SGhallen, fitnessinstitutter og Borgerhuset. Det er dyrt, men en nødvendighed. Vi finder desuden at der også skal nævnes at der i Svendborg også findes andre kulturelle områder hvor vi er i bevægelse. Vi har et spændende musikmiljø med en fremragende musikskole og spændende kulturmiljø i det hele taget. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Måske kunne der i beskrivelsen suppleres med en beskrivelse af, at Svendborg Kommune også ønsker at præsentere børn og unge for det frivillige foreningsliv og dens muligheder. Både som aktiv udøver, men bestemt også som aktiv leder. Altså en vækstmulighed for civilsamfundet i Svendborg Kommune med frivillighedsbegrebet som omdrejningsfaktor. Generelt har vi bemærket, at der ikke er mange billeder af børn og det gode børneliv.

17 Høringssvar fra: MED udvalget på Ørkildskolen. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Dog skal bemærkes, at faktaboksen: LOMA ikke er helt korrekt for Ørkildskolen. Vi kan ikke opfylde alle kriterierne for LOMA. Tre af de fem kriterier er opfyldt og der arbejdes kraftigt på at opfylde alle kriterier. P.t bruges Ørkildskolen et stort beløb på at opfylde de tre kriterier og har ikke økonomi til at opfylde de to resterende. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Vi er enige i at fysisk bevægelse er meget vigtig for både børn og unge mennesker. Derfor er vi ærgerlige over at vores skole ikke har tilstrækkelige gode lokaler og idrætsfaciliteter til at kunne honorere der kriterier der ligger i Svendborgprojektet. Vi forsøger at afhjælpe problemet ved at leje os ind i private faciliteter som SGhallen, fitnessinstitutter og Borgerhuset. Det er dyrt, men en nødvendighed. Vi finder desuden at der også skal nævnes at der i Svendborg også findes andre kulturelle områder hvor vi er i bevægelse. Vi har et spændende musikmiljø med en fremragende musikskole og spændende kulturmiljø i det hele taget. Vi er enige i den overordnede formulering og finder pejlemærket godt beskrevet. Måske kunne der i beskrivelsen suppleres med en beskrivelse af, at Svendborg Kommune også ønsker at præsentere børn og unge for det frivillige foreningsliv og dens muligheder. Både som aktiv udøver, men bestemt også som aktiv leder. Altså en vækstmulighed for civilsamfundet i Svendborg Kommune med frivillighedsbegrebet som omdrejningsfaktor. Generelt har vi bemærket, at der ikke er mange billeder af børn og det gode børneliv.

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen

Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet. Høringssvar. Liste over høringssvar. 1. Byhaveskolen - Skolebestyrelsen. 2. Issø-skolen - Skolebestyrelsen Revideret Styrelsesvedtægt på Skoleområdet Sendt i høring af Børne- og Ungeudvalget d. 5. december 2018 Høringsperiode: 6. december 18. januar 2019 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar 1. Byhaveskolen

Læs mere

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.

GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1. GARANTI-TILDELING. Elevtal pr. 5. september 2011. På baggrund af beløb pr. elev (løn) for skoleår 2011/12 (2011-niveau) 21. febr. 2012, rettet 1.m Beregning af garanti-tildeling v. udvalgte gn.snitlige

Læs mere

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID Svendborg Kommunes uddannelsespolitik FORORD Politikken er vedtaget af Svendborg Byråd d. 2019 2 VISION I Svendborg Kommune ønsker vi uddannelser med kvalitet,

Læs mere

Dialogmøde. Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen. Børn og Unge afdelingen

Dialogmøde. Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen. Børn og Unge afdelingen Transskribering af flipover fra dialogmøde den 24. april 2013 vedr. status på ændringer af skolestrukturen Bilag til møde i udvalget for børn og unge d. 12/6 2013, sag 12/38364 Børn og Unge afdelingen

Læs mere

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar

Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Struktur for specialtilbud - dialogrunde afledt af høringssvar Liste over konklusionsnotater. 15/15327 Nr. Høringssvar 1. Issø-skolen 2. Nymarkskolen 3. Rantzausminde 4. Skårup 5. Stokkebækskolen 6. Thurø

Læs mere

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID Svendborg Kommunes uddannelsespolitik FORORD Politikken er vedtaget af Svendborg Byråd d. 2019 1 VISION I Svendborg Kommune kan vi meget. Især når vi står sammen.

Læs mere

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik 1

SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID. Svendborg Kommunes uddannelsespolitik 1 SAMMEN OM UDDANNELSE - VORES FÆLLES FREMTID Svendborg Kommunes uddannelsespolitik 1 FORORD I Svendborg Kommune er vi stærke, når vi står sammen. Derfor arbejder vi altid på tværs af vores områder også

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling

3. Glostrups skoleelever skal trives National trivselsmåling 1. behandlet i Børne- og Skoleudvalget den 22. september 2016 HOVEDMÅL 1. Glostrups skoleelever skal opnå et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen HOVEDINDIKATOR Afgangskarakterer DELMÅL 1.

Læs mere

Loma - integration og inklusion. Kaj Hørberg Skoleleder Ørkildskolen, Svendborg

Loma - integration og inklusion. Kaj Hørberg Skoleleder Ørkildskolen, Svendborg Loma - integration og inklusion Kaj Hørberg Skoleleder Ørkildskolen, Svendborg Ørkildskolen, Svendborg Start 1/8 2011 med to afdelinger Byen og Øst Skoledistriktet er Svendborg bymidte og østlige del af

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2013/ /27 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 1/1-/ INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater 1 Resultattabeller 1 Elevtalsprognosen

Læs mere

Lærings- og Trivselspolitik 2021

Lærings- og Trivselspolitik 2021 Lærings- og Trivselspolitik 2021 Indhold Indledning... 3 Læring... 5 Trivsel... 7 Samspil.... 9 Rammer for læring, trivsel og samspil... 11 2 Lærings- og trivselspolitik 2021 Indledning Vi ser læring og

Læs mere

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017

Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune. Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 der er gældende for folkeskolen i Svendborg Kommune Vision for læring og dannelse - for de 0-18-årige i Svendborg Kommune Svendborg Kommunes Sammenhængende Børne- og Ungepolitik frem mod 2017 Vision, formål

Læs mere

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering

ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering ForårsSFO - Analyse og forslag til plan for etablering 18/21661 Beslutningstema Fremlæggelse af analyse af mulighed for etablering af forårssfo og beslutning om etablering af forårssfo som det pædagogiske

Læs mere

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet

Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Kolding Kommunes vision 3.0 Sammen designer vi livet Sammen om visionær velfærd Sammen går vi forrest i udviklingen af fremtidens velfærdsløsninger. Gennem en tidlig og forebyggende indsats arbejder vi

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 1 Børne- og Ungepolitikken er det fælles grundlag for alt arbejde med børn og unge fra 0 til 18 år i Rudersdal Kommune, og den supplerer lovbestemmelser, delpolitikker og strategier

Læs mere

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats 3. UDKAST BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2014/15-2027/28 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE /-/ INDHOLD Indledning og hovedforudsætninger Modelmæssige forudsætninger Elevfordelingstabeller 9 Elevtalsprognosens hovedresultater Resultattabeller 6 Elevtalsprognosen

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Børne- og Ungepolitik 2014-2017 Indledning Børne- og Ungepolitikken udtrykker kommunens grundlæggende tilgang til arbejdet med børn, unge og familier, uanset om der arbejdes på det generelle og forebyggende

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune Byrådet, forår 2017 1 Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet i alle børn og

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/ /32 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2018/19-2031/32 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse

Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse Fremtidens pædagoger fremtidens pædagoguddannelse Professionshøjskolernes sigtelinjer for, hvad fremtidens pædagoger skal kunne, og hvordan pædagoguddannelsen kan styrkes for at understøtte det. Danmark

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/ /31 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2017/18-2030/31 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30

ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/ /30 ELEVTALSPROGNOSE SVENDBORG KOMMUNE 2016/17-2029/30 INDHOLD 1 Indledning og hovedforudsætninger 4 2 Modelmæssige forudsætninger 7 3 Elevfordelingstabeller 9 4 Elevtalsprognosens hovedresultater 15 5 Resultattabeller

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Screening af faglokaler

Screening af faglokaler Screening af faglokaler Der er foretaget en besigtigelse af faglokalerne på alle kommunens folkeskoler, undtaget Thurø Skole og Tåsingeskolen. Besigtigelserne er foretaget i uge 42 og 43. Der er foretaget

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter

Center for Ejendomme og Teknisk Service. Distrikter Center for Ejendomme og Teknisk Service Distrikter 1 Distrikter i Ejendomsservice Dette oplæg præsenterer 2 modeller for distriktsinddeling Modellerne er udarbejdet på baggrund af drøftelser af tidligere

Læs mere

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel

Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod Sammen løfter vi læring og trivsel Lærings- og trivselspolitik i Syddjurs Kommune frem mod 2021 Sammen løfter vi læring og trivsel 1 Forord I Syddjurs Kommune understøtter vi, at alle børn og unge trives og lærer så meget, som de kan. Vi

Læs mere

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen

Skolepolitik i Hjørring Kommune unikke skoler i et fælles skolevæsen Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018 - unikke skoler i et fælles skolevæsen Forord Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget har i foråret 2018 i en involverende samarbejdsproces mellem forældre, elever,

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Hesselager slidt og utidssvarende.

Hesselager slidt og utidssvarende. Billedkunst Stokkebækskolen/ Gudme og Hesselager Ørkildskolen afd. Byen Billedkunstlokaler er placeret i kælderen, det er et problem i forhold til lyskilder. Skårup Skole Fungerer nogenlunde. Er placeret

Læs mere

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse

UDKAST. Indstilling (udkast) Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Indstilling (udkast) Til Fra Dato Aarhus Byråd via Magistraten Børn og Unge Dato for fremsendelse til MBA Indstilling om erhvervsrettet 10. klasse (eud10) og ny vision for 10. klasse Byrådet skal træffe

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk

Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år. Byrådet, forår syddjurs.dk Sammen om læring og trivsel for alle børn og unge mellem 0 og 18 år Byrådet, forår 2017 syddjurs.dk Sammen løfter vi læring og trivsel Forord I Syddjurs Kommune er vores mål, at alle børn og unge lærer

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE.

Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. UDVALGET FOR KULTUR OG FRITID - i Lejre Kommune Kære Borger, Kære Gæst - i Lejre Velkommen til vort bud på en Kultur-, Fritids- og Turismepolitik for Lejre. Velkommen til OPLEV LEJRE. Meningen med vore

Læs mere

Strategi. for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED

Strategi. for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED Strategi 2019 2022 for Psykiatri- og Handicapområdet TILLID, DIALOG OG ANSVARLIGHED Indhold Forord... 5 Om strategien.... 6 Vores strategiske pejlemærker... 8 Sundhed.... 11 Inklusion og fællesskab...

Læs mere

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK

FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi iværksætter tidlig sammenhængende indsats Børn og unge skal udfordres FORSLAG TIL BØRNE- OG UNGEPOLITIK Børn og unge kan være i udfordringer de er ikke en udfordring Gældende fra 2019 til 2022 GREVE

Læs mere

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016

Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Skolepolitik Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 National baggrund for Dragør Kommunes skolepolitik Vision Mål for Dragør skolevæsen Prioriteter for skolevæsenet Lokal sammenhængskraft

Læs mere

Udviklingsplan for Brændgårdskolen 2015-16

Udviklingsplan for Brændgårdskolen 2015-16 Sammenhæng/status: 1. Kommunens mål er at 96% af elever skal inkluderes. (Andelen af ekskluderende fællesskaber skal nedbringes til maksimalt 4 procent). Det søges opnået ved at implementere inklusionsstrategien

Læs mere

Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019

Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019 Bo Rasmussen, Kommunaldirektør Gladsaxe Kommune 4. april 2019 Gladsaxestrategien 2018-22: Bæredygtig vækst og velfærd Gladsaxe en ambitiøs og fagligt stærk velfærds- og vækstkommune - gode forudsætninger

Læs mere

gladsaxe.dk Handicappolitik

gladsaxe.dk Handicappolitik gladsaxe.dk 2019-2022 Handicappolitik 1 Forord gruppen for Gladsaxes handicappolitik er meget bred. Hvor tilgængelighed og fysiske rammer er afgørende for nogen, har andre behov for støtte og træning gennem

Læs mere

Den sammenhængende. børne- og ungepolitik

Den sammenhængende. børne- og ungepolitik Den sammenhængende børne- og ungepolitik 2017-19 Forord Vi har en fælles vision Vi har fælles værdier Vi er fælles om at nå målet Det er vores ønske, at alle i Horsens, der Sammenhængen mellem det, vi

Læs mere

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8

1. Byhaveskolen skolebestyrelse og MED-udvalg Issø-skolen skolebestyrelse Issø-skolen MED-udvalg 8 Reduktionsforslag ifm. budget 2019 i høring efter møde i Børne- og Ungeudvalget d. 12. november 2018 Høringsperiode: 13. november 2018 27. november 2018 Liste over høringssvar Nr. Høringssvar Side 1. Byhaveskolen

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

VISION. Ringsted - midt i mulighederne

VISION. Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne VISION Ringsted - midt i mulighederne Ringsted - nærhed, medansvar, medbestemmelse og mangfoldighed I Ringsted er vi midt i et fællesskab, hvor vi løfter i flok, udvikler

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale S 1 Velfærdspolitik Børne- og Ungepolitik Medborgerpolitik Miljøpolitik Erhvervs- og Beskæftigelsespolitik

Læs mere

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole

Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ. Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik KOMMUNEQARFIK SERMERSOOQ Forvaltning for Børn, Familie og Skole Skolepolitik Fælles om folkeskolen sammen skaber vi fremtiden I vores folkeskoler former vi vores elevers fremtid og dermed

Læs mere

Strategi for Folkeskole

Strategi for Folkeskole Strategi for Folkeskole 2014 Forfatter: Skole og dagtilbud Revideret den 5. februar 2015 Dokument nr. [xx] Sags nr. 480-2014-97805 I Indhold Forord... 1 Indledning... 2 Kerneopgaven:... 2 Visionen... 3

Læs mere

Dagtilbud for fremtiden. Børnesyn. Forældreinddragelse. Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune

Dagtilbud for fremtiden. Børnesyn. Forældreinddragelse. Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune 2014-16 Dagtilbud for fremtiden Inklusion Læring Børnesyn Sundhed Forældreinddragelse Udviklingsafsnit for Børn og Unge Aalborg Kommune 2014-16 Forord I årene 2011-13 har Dagtilbud og Dagplejen i Aalborg

Læs mere

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning

Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Årsmøde 9. oktober 2018 Skolelederens beretning Jeg indledte Jens Andersens oplæg med at fortælle om - og vise en video af - vores nyformulerede værdigrundlag. Jeg har besluttet i år at skrive en lidt

Læs mere

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune

Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Behandling af principper for en ny skoledag i Fredensborg Kommune Sagsnummer: 13/29782 Sagsansvarlig: MITA Beslutningstema: Byrådet skal præsenteres for de indholdsmæssige rammer for en sammenhængende

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune

Den sammenhængende børne- og ungepolitik. Horsens Kommune Den sammenhængende børne- og ungepolitik Horsens Kommune 2017-19 1 Forord Vi har en fælles vision I Horsens har vi en fælles vision om, at alle børn og unge skal have en uddannelse. Det gælder for alle

Læs mere

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3

Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Referat Børne- og Ungeudvalget's møde Onsdag den 07-03-2018 Kl. 15:30 Udvalgsværelse 3 Deltagere: Henrik Nielsen, Karl Magnus Bidstrup, Maria Haladyn, Mette Kristensen, Steen Tinning, Torben Frost, Jens

Læs mere

Rummelige fællesskaber og kreative frirum

Rummelige fællesskaber og kreative frirum gladsaxe.dk Rummelige fællesskaber og kreative frirum Kultur-, fritids- og idrætspolitik Gladsaxe Kommunes kultur-, fritids- og idrætspolitik har fokus på fællesskaber og på nytænkning. Vi mener, at det

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer:

Under kerneopgaven Fællesskab er der tre politiske målsætninger beskrevet som tre tværgående temaer: Politiske effektmål Holbæk Kommune ønsker at tilbyde bedst mulig service til borgere og virksomheder, for de penge vi har. Byrådet har besluttet 27 overordnede politiske effektmål, som dækker kommunens

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed

ALLERØD KOMMUNE VISION Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Arbejdstitel: Allerød - det gode liv hele livet, med fællesskaber og bæredygtighed 1 Indledning til visionen Allerød er en attraktiv kommune at bo i, at drive virksomhed i,

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Ishøj Kommune Børne- og Ungepolitik Børn og unge sejrer i eget liv og når deres fulde potentiale 1 Børne- og Ungepolitik for Ishøj Kommune Velfærdspolitik Borgmesteren har ordet I Ishøj Kommune har vi

Læs mere

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD

SUNDHED SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN. i Assens Kommune FORORD Sammen om sundhed FORORD SAMMEN LØFTER VI SUNDHEDEN I Assens Kommune vil vi sætte spot på sundheden og arbejde målrettet for udvikling, fremgang og livskvalitet for alle. Vi vil løfte sundheden. Derfor

Læs mere

Styrket pædagogisk læreplan for børn og pædagoger. Anne Kjær Olsen, uddannelseschef

Styrket pædagogisk læreplan for børn og pædagoger. Anne Kjær Olsen, uddannelseschef Styrket pædagogisk læreplan for børn og pædagoger Anne Kjær Olsen, uddannelseschef Oplæg BUPL Storkøbenhavn 26. oktober 2017 Det pædagogiske grundlag og den nye læreplan i highlights Læringsmål Læringsmiljø

Læs mere

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen

Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund. Information til forældre om folkeskolereformen Folkeskolens Fornyelse i Frederikssund Information til forældre om folkeskolereformen En ny skole fra august 2014 Når elever landet over i august 2014 tager hul på et nyt skoleår, siger de goddag til en

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018

Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 20. juni 2018 Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 20. juni 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for hvert

Læs mere

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt!

Det fejlskøn betyder at vi i nu står overfor en stor sparerunde. For Radikale Venstre er det vigtigt at velfærden til borgerne berøres mindst muligt! Budgettale Radikale Venstre i Aarhus 2018 Den opgave vi sidder med i dag ville vi helst være fri for. Men vi er selvfølgelig klar til at tage ansvar. Det er vores ansvar som politikere at skabe balance

Læs mere

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10)

Indstilling. Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 11. november 205 Ny vision for 10. klasse og aftale om erhvervsrettet linje (eud10) Byrådet skal træffe beslutning om driften af det erhvervsrettede

Læs mere

Udvalgsplan for Børne- og Skoleudvalgets område

Udvalgsplan for Børne- og Skoleudvalgets område Udvalgsplan for 2014-2017 Børne- og Skoleudvalgets område UDDANNELSE OG ARBEJDSMARKED Forord Vigtigheden af uddannelse kan ikke overdrives det gælder også i Horsens Kommune! Veluddannede borgere er forudsætningen

Læs mere

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune

Jobprofil. Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune Jobprofil Skoleleder på Rungsted Skole Hørsholm Kommune 1. Indledning Hørsholm Kommune ønsker at ansætte en skoleleder på Rungsted Skole. Stillingen er ledig og ønskes besat snarest muligt. Denne jobprofil

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Tved Skole. Hhv. d. 5. marts og d. 12. marts 2014

Tved Skole. Hhv. d. 5. marts og d. 12. marts 2014 Tved Skole Dagsorden til SKOLEBESTYRELSESMØDE TVED SKOLE Hhv. d. 5. marts og d. 12. marts 2014 Mødedeltagere: Forældrerepræsentanter: Pernille Hjorslev, Elisabeth Rokkjær Hammer, Puk Skovgaard Hansen,

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv FORORD I Gentofte Kommune arbejder vi kontinuerligt med udvikling af fællesskaber. Fællesskaber hvor alle oplever glæden ved at

Læs mere

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012

Forslag til Bornholms Udviklingsplan Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Forslag til Bornholms Udviklingsplan 2012 Behandling i Økonomi- og Erhvervsudvalget den 15. februar 2012 Økonomi- og Erhvervsudvalget besluttede den 7. december 2011 at sende forslaget til Bornholms Udviklingsplan

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden

ALLERØD KOMMUNE VISION på hinanden. Høringsoplæg. Tæt Tæt på hinanden ALLERØD KOMMUNE VISION 2031 Tæt Tæt på hinanden på hinanden Tæt Tæt på naturen på naturen 1 Høringsoplæg VISIONEN 2031 Fordi vi kan mere i fællesskaber Tæt på hinanden Tæt på naturen Fordi vi ønsker en

Læs mere

VISION OG MÅL. Udkast Til høring. Fremtidens handicapområde. Rudersdal Kommune

VISION OG MÅL. Udkast Til høring. Fremtidens handicapområde. Rudersdal Kommune VISION OG MÅL Fremtidens handicapområde Rudersdal Kommune 2017-2027 Udkast Til høring 2 Indholdsfortegnelse: INDLEDNING...4 FORORD...4 RAMME...5 VISION...6 MÅL...7 BESKÆFTIGELSE OG UDDANNELSE...7 BOLIG...7

Læs mere

en by med plads til alle

en by med plads til alle by med plads til alle SocialStrategi 2018 by med plads til alle indhold 4 Et værdigt liv en helstøbt og langsigtet løsning Et selvstændigt liv 6 en sund og fagligt stærk organisation 10 introduktion København

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv

GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ. Fællesskabsmodellen. i et systemisk perspektiv GENTOFTE KOMMUNE PARK OG VEJ Fællesskabsmodellen i et systemisk perspektiv FORORD I Gentofte Kommune arbejder vi kontinuerligt med udvikling af fællesskaber. Fællesskaber hvor alle oplever glæden ved at

Læs mere

Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære

Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære Vision Hanebjerg skole vil være en stolt og klog skole, hvor vi har lyst til at være og at lære Værdigrundlag Forskellighed er en styrke vi respekterer, anerkender og udvikles i forskelligheden Den glade

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Sundhedspolitik Sammen om sundheden i Gladsaxe Vores sundhed er afgørende for, at vi kan leve det liv, vi gerne vil. Desværre har ikke alle mennesker de samme

Læs mere

Skolens DNA (værdigrundlag)

Skolens DNA (værdigrundlag) Skolens DNA (værdigrundlag) Amager Fælled Skole lægger vægt på trivsel, at skolen er et godt og trygt sted at være for såvel børn som voksne. Der skal være plads til alle, men ikke til alt er vores motto,

Læs mere

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1

gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 gladsaxe.dk Sammen om et sundt liv i Gladsaxe Udkast til Gladsaxe Kommunes Sundhedspolitik 1 2 Indledning Vision Et godt helbred er udgangspunktet for at kunne trives fysisk, psykisk og socialt. I Gladsaxe

Læs mere

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018

UDKAST. Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og Skole. 30. maj 2018 UDKAST Oplæg til indsatser - dagtilbud og skoler Udvalget for Børn og 30. maj 2018 Fra politiske mål til indsatser - hvor kommer vi fra? Nationale mål: Ny styrket læreplan: 2 landsdækkende læringsmål for

Læs mere

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning. København, 22. januar 2014 Til Børne- og Ungeudvalget, Københavns Kommune Høringssvar fra Frie Børnehaver og Fritidshjem til Københavns kommunes Børne- og Ungeudvalg om Folkeskolereformen Faglig udmøntning.

Læs mere

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES

VISION VEJEN. Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES VISION VEJEN Din holdning - Jeres By - Vores Vejen PLADS TIL AT LYKKES Byerne driver fremtidens vækst. Befolkningstilvæksten foregår fortrinsvis omkring de større byer. Her sker også den største vækst

Læs mere

Beliggenhed Ballerup Kommune ligger i Region Hovedstaden. Kommunen afgrænses af Egedal, Furesø, Herlev, Glostrup og Albertslund Kommuner.

Beliggenhed Ballerup Kommune ligger i Region Hovedstaden. Kommunen afgrænses af Egedal, Furesø, Herlev, Glostrup og Albertslund Kommuner. Overordnede rammer 1. Vision Ballerup Kommunes motto vi satser på mennesker dækker over kommunens vision frem mod 2020. Ballerup Kommune vil være en sund kommune, hvor det sociale ansvar involverer alle.

Læs mere

Dagtilbudspolitik. for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune

Dagtilbudspolitik. for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune Dagtilbudspolitik for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune Dagtilbudspolitikkens rammer Dagtilbudspolitikken vedrører 0-6 års området i Hedensted Kommune og skal fungere som en fælles ramme for den

Læs mere

Dagtilbudspolitik. for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune

Dagtilbudspolitik. for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune Dagtilbudspolitik for hele 0-6 års området i Hedensted Kommune Dagtilbudspolitikkens rammer Dagtilbudspolitikken vedrører 0-6 års området i Hedensted Kommune og skal fungere som en fælles ramme for den

Læs mere

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum

Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT 20-11-2013 Bilag 1. Den fremtidige folkeskole i København skolen i centrum Folkeskolereformen er en læringsreform. Den har fokus

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse

Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse Strategi for sundhedsfremme og forebyggelse Maj 2019 Indhold Forord... 2 Baggrund... 3 Sundhed i Danmark... 3 Social ulighed i sundhed... 3 Sundhed på tværs... 4 Strategimodel... 5 Sundhedsfaglige fokusområder...

Læs mere