Perspektiver på Rejser og Økonomi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Perspektiver på Rejser og Økonomi"

Transkript

1 Flight plans Sådan kan større ændringer i luftfartsmarkedet komme til at påvirke jeres virksomheds leverandørprogram Det globale luftfartsmarked er inde i en rivende udvikling, lige fra fremkomsten af nye lange strækninger til lavpris til bortgangen af velkendte europæiske flyselskaber. Hvad kommer de fire nedenfor nævnte udviklinger inden for luftfart til at betyde for indkøbere af virksomhedsrejser? Trend 1: Lavpris-flyselskaber der flyver de lange strækninger Lavpris-flyselskaber har nydt succes på europæiske korte strækninger. Men I årevis har det været en udbredt holdning at budgetmodellen ikke ville kunne overføres succesfuldt til interkontinentale ruter. Fly som bruges til lange strækninger krævede for meget brændstof til at kunne være lavpris; og selvom de rejsende godt ville finde sig i manglen på luksus og bekvemmelighed i flyvninger på op til fire timer, blev det betragtet som for ubekvemt på flyvninger længere end det. I løbet af det sidste år har lanceringen af flere flyselskaber og ruter modbevist denne teori. Eksempler på denne nye slags flyvninger på lange strækninger til lavpris til eller fra Europa inkluderer: Norwegian Air Flyver nu non-stop til USA og Singapore fra alle tre nordiske hovedstæder plus London, Paris og Rom. WOW Air Flyver passagerer fra 25 europæiske byer og 12 amerikanske via deres centrum i Island. LEVEL LEVEL, som ejes af British Airways og Iberias moderselskab IAG, flyver til adskillige destinationer i Nord-, Central-, og Sydamerika. WestJet Dette canadiske flyselskab flyver til London Gatwick fra Toronto, Vancouver og Calgary.

2 Der kan være flere på vej. AIR France-KLM er i gang med at oprette et flyselskab kaldet Boost som skal flyve til Asien, og amerikanske JetBlue har erhvervet sig fly som kan flyve transatlantisk. Hvordan kan det være at langtursflyrejser til lavpris så alligevel ser ud til at være en bæredygtig model? Der findes flere sammenhængende grunde til dette. Én af dem er at olie er meget billigere end for et par år siden. En anden er at, i hvert fald i Norwegians tilfælde, der flyves med brændstofeffektive Boeing 787ere. Men måske kan hovedårsagen findes i at der nu ikke er stor forskel i forhold til det serviceniveau som passagerer oplever på økonomiklasse på de traditionelle langtursfly, og de rejsende er også blevet vant til at man kan købe en basisbillet til en lav pris, og derefter betale ekstra for alt andet, fra bagage til valg af plads til mad og underholdning. Der er to problemstillinger man bør overveje: kan virksomhedsrejsende benytte disse nye services, og hvilken effekt vil de have i et større perspektiv på flyrejsemarkedet? Den store fordel for alle rejsende er prisen. Med basispriser så lave som for eksempel 300 USD på fly mellem Los Angeles Gatwick, er det tydeligt at potentialet for besparelser er stort. Men når gebyrerne for alle ekstraydelserne lægges oveni ender slutprisen dog med at ligge meget tættere på de billigste priser hos et traditionelt flyselskab. Men, udtaler Søren Schødt, administrerende direktør for TravelpoolEurope, vi lavede en undersøgelse for et af vores medlemmer og nåede til den konklusion at lavprisselskaberne i gennemsnit er procent billigere, selv efter ekstraydelserne er blevet lagt oveni. Kvaliteten på de nye afgange er god. Vi har virksomhedsrejsende som flyver de lange strækninger med Norwegian, og det er lige så komfortabelt som at flyve på economy med et traditionelt flyselskab, takket være Norwegians brug af Boeing 787 Dreamliner, siger Schødt. Ligesom nogle af de andre lavprisselskaber som flyver lange strækninger kan Norwegian også tilbyde en lille premium- kabine, som minder om premium economy hos traditionelle flyselskaber men koster mindre end en af deres flexible economy-billetter. Premium-kabinen egner sig særlig godt til forretningsrejsende. Der er potentielle ulemper. Der er større risiko for at de forretningsrejsende vil være omgivet af ferierejsende end med de traditionelle flyselskaber. Og ikke alle flyruterne er mellem de store lufthavne. For eksempel flyver Norwegian til New York JFK og Boston Logan Airport, men de flyver også til mindre kendte lufthavne, såsom T.F. Green Airport i Rhode Island, Bradley International Airport i

3 Connecticut og Stewart International Airport som ligger 110 km nord for New York City. Det kan dog være en fordel at flyve til usædvanlige lufthavne for forretningsrejsende som tilfældigvis skal besøge steder i nærheden. For eksempel vil WOW i maj 2018 være det første flyselskab som flyver transatlantisk til St. Louis siden Men selv hvis forretningsrejsende aldrig selv kommer til at benytte de nye lavprisruter kommer de sandsynligvis stadig til at høste nogle af fordelene. På det transatlantiske marked har man givet overkapacitet skylden for soft pricing, og direktører for de traditionelle flyselskaber har udtalt at de føler sig konkurrencemæssigt presset af de nye spillere på markedet. Det er nok til at få dem til at tøve med at hæve priserne. Trend 2: Nye flyvemaskiner = nye ruter Nye, mere effektive flyvemaskiner er i gang med at ændre økonomien ved flyvning. Et eksempel herpå er Airbus A380 med 500+ pladser som har tilføjet massiv kapacitet på nogle ruter - for eksempel København-Dubai som flyves af Emirates. Faktisk ejer Emirates over halvdelen af de p.t. aktive A380ere, som de bruger til at udvikle deres mega-central i Dubai. Emirates succes skyldes dels et godt produkt, og dels en model der går ud på at flyve passagererne indirekte, og dermed billigere end flyselskaber der flyver direkte. Boeing 787 er på mange måder den modsatte model. Den har plads til langt færre passagerer, men ultra-lette materialer gør den særdeles brændstofeffektiv. Det betyder at 787eren med fortjeneste kan flyve tynde ruter som andre flytyper ikke kan. Flere muligheder for lange, direkte strækninger stiller indkøbere af virksomhedsrejser over for et valg: skal deres rejsende flyve så hurtigt som muligt eller så billigt som muligt? Der findes ikke ét enkelt svar på dette, men det kan blive nødvendigt at udarbejde en form for politik omkring det og kommunikere dette tydeligt til de rejsende. Og prisforskellen er ikke altid så stor som man måske tror; skatter er ofte højere på indirekte ruter.

4 Trend 3: Problemer for de store mellemøstlige flyselskaber I løbet af det sidste årti har priserne på mange langtursstrækninger kun ændret sig meget lidt. En vigtig forklaring på dette har været den massive udvidelse hos de tre store flyselskaber i Golfen Emirates, Etihad og Qatar Airways plus Turkish Airlines. Alene Turkish flyver nu til 302 destinationer. Men på det seneste er disse store flyselskaber løbet ind i betydelige problemer. Efter at have samlet passagerer op i stor stil over hele verden er passagertilvæksten hos mellemøstlige flyselskaber faldet til 2,7 procent i juni (Turkish ikke inkluderet), hvilket er det laveste i årevis. Problemerne har blandt andet inkluderet: Et terrorangreb I Istanbul Airport i 2016 og international modstand mod præsident Erdogan i Tyrkiet. Forbud mod bærbare computere (sidenhen er dette forbud løftet igen) på fly mod USA plus forsøg på forbud mod personer fra nogle primært muslimske lande. Afbrydelsen af diplomatiske forbindelser mellem Qatar og diverse Golflande, herunder lukning af deres luftrum overfor Qatar Airways. Særligt fly til Afrika er alvorligt forsinkede. Etihads katastrofale investeringer i Air Berlin og Alitalia (se flere detaljer herunder), et samlet forventet tab på 4,5 mia. En stigende holdning til at markedet for indirekte langtursstrækninger er mættet. Emirates udmeldte i maj 2017 at de havde haft et fald i fortjeneste på 82 procent. I juni 2017 lå load factor hos mellemøstlige flyselskaber under 70 procent. Potentialet for lovgivningsmæssige ændringer hos EU og USA. I dag er stor overkapacitet med til at gøre det til købers marked, med store rabatter på langtursstrækninger via Istanbul, Abu Dhabi, Dubai eller Doha. På lang sigt kan der stilles spørgsmålstegn ved denne models bæredygtighed - hvilket for eksempel er grunden til at ordrer til Airbus på A380eren står næsten fuldstændig stille. Hvis mellemøstlige flyselskaber begynder at reducere kapaciteten ved at skære de urentable ruter fra, så kan det være med til at skubbe priserne for langtursbilletter betragteligt i vejret.

5 Trend 4: Europæiske flyselskaber forsvinder Antallet af flyselskaber i Europa er støt faldende, og to kendte navne ser ud til måske også at forsvinde fra markedet. Den ene er Air Berlin, som indgav konkursbegæring i august 2017 efter flere år med økonomiske vanskeligheder. Lufthansa og Ryanair er blandt de interesserede parter som har afgivet bud på de tilbageværende aktiver. Også Alitalia er i alvorlige problemer, og flyver kun stadig takket være et overgangslån fra den italienske regering. Alitalia er sat til salg, en proces som forventes afsluttet i oktober. Hvem end der ender med at købe det vil sandsynligvis lukke det eller kun fortsætte med at køre det i stærkt reduceret udgave. Alitalia er allerede blevet mere eller mindre irrelevant og er ikke længere det største flyselskab i Italien - det er Ryanair. Fra en rejseindkøbers perspektiv er hovedbekymringen om dette vil føre til mindre konkurrence på de langtursstrækninger som Alitalia stadig flyver. Air Berlin forsøgte for nogle år siden at få fat på de forretningsrejsende, men deres forretningsmodel var inkonsekvent og på det seneste er de vendt tilbage til at fokusere mere på ferierejsende. Men det var dog stadig et alternativ på visse europæiske og transatlantiske ruter. Hvis man ser på det i et større perspektiv kan konsolideringen af europæiske flyselskaber måske vise sig at blive en fordel. Et mindre antal stærke flyselskaber kan konkurrere mere energisk end et større antal svage flyselskaber og lavprisselskaberne er med til at sikre at konkurrencen i Europa er robust, især eftersom selskaber som easyjet og Ryanair har arbejdet hårdere på at tiltrække erhvervskunder. Virksomhedsrejseindkøbere nyder også godt af potentiel adgang til rabatter i et større netværk. For eksempel kan en aftale med Lufthansa medføre lavere priser for virksomheden også hos Swiss, Austrian Airlines og Brussels Airlines.

6 TravelpoolEurope perspektivet Evaluér jeres luftfartleverandører Geopolitik, teknologi og økonomi sætter alle deres præg på det globale luftfartsmarked lige nu. Gennemgå jeres nuværende leverandørudvalg og find ud af hvilke dele der kan forbedres. Gør noget for at imødegå truslerne, men sørg også for at udnytte de mange nye muligheder der opstår.

Punktlighed for februar 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for februar 2016 pr. flyselskab for februar 2016 pr. flyselskab Afgange rute Adria 53 53 0 100% 3 94% 35 Aer Lingus 16 16 0 100% 3 81% 24 Aeroflot Russian 58 58 0 100% 9 84% 27 Air Baltic 66 66 0 100% 2 97% 21 Air Berlin 166 166 0 100%

Læs mere

Lufthansa 249 248 1 100% 40 84% 32. Luxair 51 51 0 100% 9 82% 51. Qatar Airways 62 62 0 100% 4 94% 58. Ryanair Ltd 514 514 0 100% 170 67% 44

Lufthansa 249 248 1 100% 40 84% 32. Luxair 51 51 0 100% 9 82% 51. Qatar Airways 62 62 0 100% 4 94% 58. Ryanair Ltd 514 514 0 100% 170 67% 44 for januar 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 52 52 0 100% 9 83% 41 Aegean S.A. 11 11 0 100% 5 55% 34 Aer Lingus 19 19 0 100% 1 95% 33 Aeroflot Russian 62 62 0

Læs mere

Punktlighed for marts 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2014 pr. flyselskab for marts 2014 pr. flyselskab Afgange rute Aer Lingus 30 30 0 100% 2 93% 68 Aeroflot Russian 63 62 1 98% 1 98% 19 Air Baltic 73 72 1 99% 1 99% 19 Air Berlin 167 167 0 100% 10 94% 41 Air Canada 13 13 0

Læs mere

Punktlighed for september 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for september 2014 pr. flyselskab Afgange rute for september 2014 pr. flyselskab **) er med mindre end 10 operationer. Adria 16 16 0 100% 1 94% 22 Aegean S.A. 13 13 0 100% 10 23% 27 Aer Lingus 26 26 0 100% 4 85% 33 Aeroflot Russian 60

Læs mere

Punktlighed for april 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for april 2016 pr. flyselskab for april 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 60 57 3 95% 4 93% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 21 20 1 95% 2 90% 25 60 60 0 100% 6 90% 28 Air Baltic 81 81 0 100%

Læs mere

Perspektiver på Rejser og Økonomi

Perspektiver på Rejser og Økonomi 2019 Hvad kommer der til at ske med priserne på forretningsrejser? Det er sandsynligt at robust økonomisk vækst vil føre til prisstigninger på flybilletter og hotelværelser næste år, men eksperter er dog

Læs mere

Sådan finder du det bedste flysæde

Sådan finder du det bedste flysæde Sådan finder du det bedste flysæde Plads til ben og albuer rangerer højt på de fleste ønskesedler, når man skal flyve langt. Se listen over de ti flyselskaber, der tilbyder mest plads på økonomi-klasse.

Læs mere

Punktlighed for juni 2014 pr. flyselskab

Punktlighed for juni 2014 pr. flyselskab for juni 2014 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 17 17 0 100% 4 76% 32 Aegean S.A. 12 12 0 100% 9 25% 39 Aer Lingus 30 30 0 100% 10 67% 34 Aeroflot Russian 60 60 0

Læs mere

Punktlighed for juni 2016 pr. flyselskab

Punktlighed for juni 2016 pr. flyselskab for juni 2016 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 58 55 3 95% 4 93% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 33 33 0 100% 5 85% 23 60 60 0 100% 7 88% 24 Air Baltic 82 82 0 100%

Læs mere

Punktlighed for januar 2015 pr. flyselskab

Punktlighed for januar 2015 pr. flyselskab for januar 2015 pr. flyselskab Afgange rute Aegean S.A. 14 14 0 100% 4 71% 40 Aer Lingus 25 24 1 96% 3 88% 41 Aeroflot Russian 62 62 0 100% 6 90% 25 Air Baltic 78 77 1 99% 6 92% 25 Air Berlin 174 168 6

Læs mere

Punktlighed for juli 2013 pr. flyselskab

Punktlighed for juli 2013 pr. flyselskab for juli 2013 pr. flyselskab Afgange rute Adria 21 21 0 100% 2 90% 23 Aer Lingus 27 26 1 96% 9 67% 34 Aeroflot Russian 62 62 0 100% 17 73% 23 Air Baltic 89 88 1 99% 7 92% 32 Air Berlin 218 218 0 100% 31

Læs mere

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør

Københavns Lufthavn. Januar 2013. Kristian Durhuus. Driftsdirektør Københavns Lufthavn Januar 2013 Kristian Durhuus Driftsdirektør 1 Københavns Lufthavn Danmarks luftvej til vækst Hver én million passagerer skaber 1.000 jobs i lufthavnen 23,4 millioner passager i 2012

Læs mere

Vejen til den billige flybillet

Vejen til den billige flybillet Vejen til den billige flybillet Mange danskere skal på juletur til London eller New York for at shoppe eller hygge sig. Men det gælder om at se sig godt for, når man vælger flyselskab, for de»billige«selskaber

Læs mere

Punktlighed for oktober 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for oktober 2017 pr. flyselskab for oktober 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 22 22 0 100% 5 77% 33 Aegean S.A. Aeroflot Russian 29 29 0 100% 7 76% 26 62 62 0 100% 9 85% 24 Air Baltic 89 89

Læs mere

Punktlighed for marts 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2017 pr. flyselskab for marts 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 11 11 0 100% 1 91% 24 Aegean S.A. Aeroflot Russian 13 13 0 100% 4 69% 21 62 62 0 100% 7 89% 33 Air Baltic 92 92 0

Læs mere

Fortsat høj vækst i Københavns Lufthavn

Fortsat høj vækst i Københavns Lufthavn KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S - København Fortsat høj vækst i Københavns Lufthavn Væksten i antallet af rejsende til Københavns Lufthavn fortsatte med at stige i april. Trafikken rundede 2 millioner og det

Læs mere

Punktlighed for november 2017 pr. flyselskab

Punktlighed for november 2017 pr. flyselskab for november 2017 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 21 21 0 100% 5 76% 40 Aegean S.A. Aeroflot Russian 16 16 0 100% 3 81% 26 60 60 0 100% 8 87% 26 Air Baltic 86 86

Læs mere

Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København

Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København MARKEDSANALYSE Nye flyruter fra USA og UK driver turismen i København Dansk Erhverv ser i denne analyse på turismeudviklingen i hovedstaden i perioden 2010 til 2017. Der zoomes specifikt ind på rejsende

Læs mere

Punktlighed for november 2018 pr. flyselskab

Punktlighed for november 2018 pr. flyselskab for november 2018 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Aegean S.A. Aeroflot Russian 21 21 0 100% 4 81% 31 60 60 0 100% 5 92% 24 Air Baltic 86 86 0 100% 3 97% 58 Air Canada

Læs mere

CPH: Oktober rekord i lufthavnen

CPH: Oktober rekord i lufthavnen KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S - København CPH: Oktober rekord i lufthavnen Med en markant vækst på 6,2 procent endte måneden som den travleste oktober nogensinde i Københavns Lufthavn. Det er ikke mindst de

Læs mere

Svar på Transportudvalgets spørgsmål nr. 846 (Alm. del 7) af 20. juni 2012 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S)

Svar på Transportudvalgets spørgsmål nr. 846 (Alm. del 7) af 20. juni 2012 stillet efter ønske fra Benny Engelbrecht (S) Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 846 Offentligt Folketingets Transportudvalg Christiansborg Finansministeren 27. juni 2012 Svar på Transportudvalgets spørgsmål nr. 846

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE

Guide. Foto: Scanpix/Iris. November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE Foto: Scanpix/Iris Guide November 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 16 sider PRISKRIG PÅ FLYBILLETTER: SE HVOR MEGET DU KAN SPARE INDHOLD: Priskrig i luften...4 Priskrigen...8 GUIDE: Sådan

Læs mere

Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates

Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates Viden om ruter Værdien af en rute Case om ruten Cph-Dubai med Emirates SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN K TELEFON: 2333 1810 FAX: 7027 0741 WWW.COPENHAGENECONOMICS.COM Ny Emirates rute til Dubai

Læs mere

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende:

A ABERDEEN BILLUND. FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE: På Rammeaftale 16.08 Flyrejser har alle leverandører/flyselskaber skulle byde ind på følgende: Air Canada Air France Austrian Airlines British Airways/Iberia Brussels Airlines Finnair KLM LOT Polish Airlines Lufthansa Norwegian SAS Swiss International Airlines United Airlines FORKLARING TIL DESTINATIONSLISTE:

Læs mere

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN

TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN 94 TILGÆNGELIGHED OG MOBILITET KØBENHAVNS LUFTHAVN KØBENHAVNS LUFTHAVN Tilgængelighed Tilgængelighed er nøgleordet, når en region skal sikre konkurrenceevnen i den globaliserede verden. Tilgængelighed

Læs mere

Oversigt over flyselskaber pr. rute på rammeaftalen 16.08 Flyrejser

Oversigt over flyselskaber pr. rute på rammeaftalen 16.08 Flyrejser Oversigt over flyselskaber pr. rute på rammeaftalen 16.08 Flyrejser Indenrigsruter: Ruter Lufthavne Flyselskab Flyselskab Flyselskab AALBORG-COPENHAGEN AAL-CPH Norwegian SAS AARHUS-COPENHAGEN AAR-CPH SAS

Læs mere

Punktlighed for marts 2012 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2012 pr. flyselskab for marts 2012 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 16 16 0 100% 5 69% 33 Aeroflot Russian Aerosvit 35 34 1 97% 4 89% 32 10 10 0 100% 6 40% 24 Air Baltic 93 93 0 100%

Læs mere

Flyniki 70 69 1 99% 14 80% 29. Gulf Air 19 19 0 100% 4 79% 17. Iberia 30 29 1 97% 8 73% 36. Icelandair 84 83 1 99% 5 94% 57

Flyniki 70 69 1 99% 14 80% 29. Gulf Air 19 19 0 100% 4 79% 17. Iberia 30 29 1 97% 8 73% 36. Icelandair 84 83 1 99% 5 94% 57 Afgange rute for september 2012 pr. flyselskab Adria 25 25 0 100% 2 92% 72 Aeroflot Russian Aerosvit 45 45 0 100% 4 91% 31 27 27 0 100% 7 74% 63 Air Baltic 90 90 0 100% 14 84% 25 Air Berlin 148 148 0 100%

Læs mere

Punktlighed for marts 2018 pr. flyselskab

Punktlighed for marts 2018 pr. flyselskab for marts 2018 pr. flyselskab Afgange rute **) er med mindre end 10 operationer. Adria 25 24 1 96% 8 68% 25 Aegean S.A. Aeroflot Russian 16 16 0 100% 4 75% 36 62 62 0 100% 8 87% 35 Air Baltic 89 88 1 99%

Læs mere

SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew

SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew Kampen for danske arbejdspladser! vs. Den danske model Af Anders Mark Jensen Hvem er undertegnede? Anders Mark Jensen (tidligere cabin crew) Næstformand, Flyvebranchens

Læs mere

Se flyselskabernes værste fejl. Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden

Se flyselskabernes værste fejl. Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden Se flyselskabernes værste fejl Uden du ved af det, rejser du med fly fulde af fejl. Det har stor indflydelse på flysikkerheden 03 De værste flyfejl 05 De 15 flyselskaber med flest fejl 05 Andre grove fejl

Læs mere

Københavns Lufthavn: Flere rejser til Danmark

Københavns Lufthavn: Flere rejser til Danmark KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S - København Københavns Lufthavn: Flere rejser til Danmark I maj rejste flere end 2,5 mio. mennesker til Danmark via Københavns Lufthavn, hvilket var 10,8 procent flere end samme

Læs mere

En 1.799 meter bane giver kun mulighed for beflyvning af Grønland med mindre jetfly såsom B 737-600/700 og Airbus 319.

En 1.799 meter bane giver kun mulighed for beflyvning af Grønland med mindre jetfly såsom B 737-600/700 og Airbus 319. NOTAT Job Notat om flytyper og banekrav Notat nr. 02 Date 25/08/2015 From To Checked by Frantz Buch Knudsen Tina Jensen ABK 1. Indledning Nærværende notatet beskriver hvilke flytyper, der kan beflyve forlængede

Læs mere

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden

Forslag til folketingsbeslutning om ændring af loven om Rejsegarantifonden 2012/1 BSF 117 (Gældende) Udskriftsdato: 28. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Fremsat den 10. april 2013 af Henning Hyllested (EL), Stine Brix (EL), Per Clausen (EL) og Frank Aaen (EL)

Læs mere

CPH: 1 million flere rejsende i Københavns Lufthavn i 2015

CPH: 1 million flere rejsende i Københavns Lufthavn i 2015 KØBENHAVNS LUFTHAVNE A/S - København CPH: 1 million flere rejsende i Københavns Lufthavn i 2015 I 2015 rejste flere end 26,6 millioner gennem Københavns Lufthavn. Det er en stigning på en million sammenlignet

Læs mere

Bilag 1: Interview med Jacob Pedersen, Senioranalytiker hos Sydbank

Bilag 1: Interview med Jacob Pedersen, Senioranalytiker hos Sydbank Bilag Bilag 1: Interview med Jacob Pedersen, Senioranalytiker hos Sydbank Vi er ved at skrive opgave omkring SAS og om de har de resurser og kompetencer der skal til for at overleve. Det går ikke umiddelbart

Læs mere

EU's pakke om luftfartspolitik over for tredjelande

EU's pakke om luftfartspolitik over for tredjelande EUROPA-KOMMISSIONEN MEMO Bruxelles, den 27. september 2012 EU's pakke om luftfartspolitik over for tredjelande Europæisk luftfart Luftfarten beskæftiger 5,1 mio. mennesker og bidrager med 365 mia. EUR

Læs mere

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO

Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet. Samrådsspørgsmål AO Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del, endeligt svar på spørgsmål 1654 Offentligt Det talte ord gælder Samrådstale om S+SF s forslag om en afgift pr. flybillet Samrådsspørgsmål AO Ministeren bedes redegøre

Læs mere

Determinanter for en stærk dansk luftfartssektor!

Determinanter for en stærk dansk luftfartssektor! Determinanter for en stærk dansk luftfartssektor! v/ Claus Lassen Luftfartsforsker Lektor og centerdirektør Center for Mobiliteter og Urbane Studier (C-MUS) Aalborg Universitet Pointe 1: Den usynlige luftfart

Læs mere

Hvor bevæger skandinaviske luftfartsselskaber sig hen?

Hvor bevæger skandinaviske luftfartsselskaber sig hen? 26-05-2016 1 Hvor bevæger skandinaviske luftfartsselskaber sig hen? v/ aktieanalysechef i Sydbank Jacob Pedersen, CFA Dansk Industri d. 24. maj 2016 26-05-2016 2 Agenda Værdiskabelse i luftfartsindustrien

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november 2005.

Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november 2005. Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 167 Offentligt Taleseddel til Folketingets Trafikudvalg den 29. november 2005. Jeg skal hermed forelægge dagsordenen for Rådsmødet (transport, telekommunikation

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

TØF Godskonference 2006 Luftfragten stiger kan selskaberne følge med? TØF - 26JAN06/REN

TØF Godskonference 2006 Luftfragten stiger kan selskaberne følge med? TØF - 26JAN06/REN TØF Godskonference 2006 Luftfragten stiger kan selskaberne følge med? TØF Godskonference 2006 Tilbageblik Krystalkuglen SAS Cargo & Kina Verdens BNP vækst der er en sammenhæng mellem verdens BNP vækst

Læs mere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere

Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Sådan gør bonuspoint din flyrejse billigere Flere flyselskaber tilbyder bonuspoint, der skal gøre din flyrejse billigere. Hvordan fungerer systemet, hvor mange point skal du bruge, og hvordan registrerer

Læs mere

FOLKETINGETS HØRING OM LUFTFART

FOLKETINGETS HØRING OM LUFTFART Transport- og Bygningsudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 105 Offentligt FOLKETINGETS HØRING OM LUFTFART Christiansborg, den 8. december 2016 Lars Wigelstorp Andersen SAS er et netværksselskab med internationalt

Læs mere

CIMBER STERLING Aktionær arrangement Aarhus - 9. juni 2010 Adm. direktør Jacob Krogsgaard

CIMBER STERLING Aktionær arrangement Aarhus - 9. juni 2010 Adm. direktør Jacob Krogsgaard CIMBER STERLING Aktionær arrangement Aarhus - 9. juni 2010 Adm. direktør Jacob Krogsgaard Sønderjyllands flyveselskab 1949 Cimber Air gennem 60 år Cimber Sterling 2010 1950 1964 1967 1975 1979 1985 1996

Læs mere

Assistance og kompensation

Assistance og kompensation Assistance og kompensation I tilfælde af aflysninger, forsinkelser, nedgradering og afvist boarding Denne meddelelse er påkrævet af Europa-Parlamentets og Rådets forordning 261/2004. Version 3 Opdateret

Læs mere

Indlæg på Ålborg Trafikdage 27. august 2002

Indlæg på Ålborg Trafikdage 27. august 2002 28. august 2002 Sag 3/1108-0300-0039 HLA Indlæg på Ålborg Trafikdage 27. august 2002 Liberaliseringen af luftfarten i Europa for mere end 10 år siden har fået konkurrencen til at spire langsomt frem. Lavprisselskaber

Læs mere

Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter?

Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter? Viden om ruter Efterspørgselsdrivere Hvilke faktorer vil gøre København attraktiv for flere flyruter? SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250 KØBENHAVN K TELEFON: 2333 1810 FAX: 7027 0741 WWW.COPENHAGENECONOMICS.COM

Læs mere

Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen

Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen Værdien for erhvervslivet af nye ruter fra CPH TØF konference: Luftfart med fremtid i - Rammevilkårene for luftfartsbranchen Partner Martin H. Thelle København 29 Sep 2011 SANKT ANNÆ PLADS 13, 2. 1250

Læs mere

Kontaktperson: Tracy Paurowski (212) 640-8409 tracy.j.paurowski@aexp.com. Emily Porro 212-446-1874 eporro@sloanepr.com

Kontaktperson: Tracy Paurowski (212) 640-8409 tracy.j.paurowski@aexp.com. Emily Porro 212-446-1874 eporro@sloanepr.com Kontaktperson: Tracy Paurowski (212) 640-8409 tracy.j.paurowski@aexp.com Emily Porro 212-446-1874 eporro@sloanepr.com EFTERSPØRGSLEN EFTER FORRETNINGSREJSER VIL OVERGÅ KAPACITETEN I 2008 OG FORÅRSAGE PRISFORØGELSER

Læs mere

BILLUND til KILIMANJARO PASSAGERINFORMATIONER FLYINFORMATION. Reservationsnummer: 44EGEX AFRIKA-SAFARI. Adresse:

BILLUND til KILIMANJARO PASSAGERINFORMATIONER FLYINFORMATION. Reservationsnummer: 44EGEX AFRIKA-SAFARI. Adresse: Reservationsnummer: 44EGEX AFRIKA-SAFARI Adresse: Kontakt: HASSELAGER CENTERVEJ 27, 1. SAL DK-8260 VIBY J DENMARK Tlf.: +45 89 93 43 89 PASSAGERINFORMATIONER HR. KJELD J JENSEN Billund - Amsterdam - Nairobi

Læs mere

EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE

EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE EXPA N DI N G CPH THE GATEWAY OF NORTHERN EUROPE 07 Forord 09 Knudepunktet INDHOLD 13 Fremtidens lufthavn 23 Arbejdspladserne 27 Trafikvæksten 31 Infrastrukturen

Læs mere

BILAG 10. 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO

BILAG 10. 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO 10. Bilag BILAG 1 KONSEKVENS HVIS RYANAIR IKKE VAR MEDTAGET HOS MOMONDO Nedenfor er illusteret, hvilken konsekvens, det ville have været, hvis Ryanair ikke var medtaget i søgeportalen, som tidligere har

Læs mere

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark

Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark Organisation for erhvervslivet Maj 2010 Gode flyforbindelser sikrer vækst i Danmark AF CHEFKONSULENT ANNETTE CHRISTENSEN, ANCH@DI.DK Flyforbindelserne ud af Danmark er under pres og det kan betyde lavere

Læs mere

Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs

Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs Forbrugerpanelet om kendskab til, og erfaring med, tilbud om sikring mod flykonkurs Blot en ud af seks respondenter (14%) kendte før de læste det i forbindelse med at skulle besvare dette spørgsmål - til

Læs mere

Danmark som attraktivt luftfartsland Rapport udarbejdet for Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL)

Danmark som attraktivt luftfartsland Rapport udarbejdet for Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del Bilag 290 Offentligt Danmark som attraktivt luftfartsland Rapport udarbejdet for Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL) TRU/ERU Fællessalen Christiansborg

Læs mere

Terminal. -- Vi vil fremtiden. - Ny lavpristerminal i Københavns Lufthavn, Kastrup

Terminal. -- Vi vil fremtiden. - Ny lavpristerminal i Københavns Lufthavn, Kastrup Vi vil fremtiden Ny lavpristerminal i Københavns Lufthavn, Kastrup Hvorfor Terminal A? Regeringen Vækstforum siger øget konkurrence for at få effektiviteten i samfundet op Terminal A handler netop om indførelsen

Læs mere

SAS-strategi på kollisionskurs

SAS-strategi på kollisionskurs Erhverv SASstrategi på kollisionskurs Brancheanalyse. SAS i en kamp mod uret for at udvikle en ny vækstmodel Umuligt at indhente lavprisselskabernes forspring i priskonkurrencen Internationale luftfartsobservatører

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 178 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Politi- og Strafferetsafdelingen Dato: 20. december 2013 Kontor: Politikontoret

Læs mere

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet

Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Hvorfor Idrættens Rejsebureau (IR)? Hvis man kun køber en flybillet Håndbog for rejser Hvorfor benytte et rejsebureau (mellemmand)? Den danske lovgivning på området er baseret på forbrugerbeskyttelse og er principielt rettet mod ferierejser. Med den sidste udvikling betyder

Læs mere

Bilag 1: Transskriberet telefoninterview med Senioranalytiker Jacob Pedersen

Bilag 1: Transskriberet telefoninterview med Senioranalytiker Jacob Pedersen Bilag 1: Transskriberet telefoninterview med Senioranalytiker Jacob Pedersen Telefoninterview med Jacob Pedersen, Senioranalytiker, Sydbank, d. 22/03-2013. Interviewer: Anne Worsøe. CD med telefoninterview

Læs mere

Vejledning til flyrejseaftalen

Vejledning til flyrejseaftalen Vejledning til flyrejseaftalen Økonomistyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193-1017 København K T 3392 8000 www.oes.dk og www.statensindkob.dk Indholdsfortegnelse Side 2 af 13 1. Indledning 3 2. Stikordsregister

Læs mere

Luftfart og turisme i Grønland

Luftfart og turisme i Grønland Luftfart og turisme i Grønland Polit Case Competition Copenhagen Economics 14. marts 2015 Introduktion I det følgende præsenteres tre cases. Alle handler om luftfart i Grønland, men adresserer forskellige

Læs mere

Bilbranchen fagre nye verden?

Bilbranchen fagre nye verden? 12 Bilbranchen 2025 - fagre nye verden? Dækbranchen Danmarks Temadag Taastrup, 20. september 2016 22 år i bilbranchen General Motors Product Manager, GMAC (DK, UK) Intl. Management Programme (UK, USA,

Læs mere

Letbanen Fra opdelt til sammenhængende omegn Oktober 2016

Letbanen Fra opdelt til sammenhængende omegn Oktober 2016 www.pwc.dk Letbanen Fra opdelt til sammenhængende omegn Oktober 2016 Indhold Fokus på byerne Attraktive byer skaber økonomisk vækst s undersøgelser og målinger Indikatorer og variable Transport og infrastruktur

Læs mere

Bilag 1: Spørgsmål til dybdeinterview med SAS

Bilag 1: Spørgsmål til dybdeinterview med SAS Bilag 1: Spørgsmål til dybdeinterview med SAS Målgruppe: Hvem er SAS primære målgruppe? Har der været et skifte i SAS målgruppe i løbet af de sidste par år? Tidligere direktør Jan Carlzon udtalte i maj

Læs mere

2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt

2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt 2010-11 (1. samling) S 1912 endeligt svar, S 1912 endeligt svar Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 23. juni 2011 J. nr. Internationalt Kontor Effekter af forslag om indførelse af en klimaafgift

Læs mere

De mest populære lande for danskerne i 2017 (data for byerne er tilgængelig)

De mest populære lande for danskerne i 2017 (data for byerne er tilgængelig) USA VAR DEN MEST POPULÆRE LANGTURSDESTINATION I 2017, MEN DANSKERNE KAN STADIG IKKE MODSTÅ DEN TYSKE CHARME June 8, 2018 Efter tre års stagnation steg hotelpriserne med 2 % globalt i 2017 ifølge det seneste

Læs mere

Perspektiver på Rejser og Økonomi

Perspektiver på Rejser og Økonomi Kortrevolution sådan kan nye europæiske love ændre den måde I booker og betaler for forretningsrejser Obligatoriske sikkerhedstiltag for online kortbetalinger som træder i kraft fra 14. september kan tvinge

Læs mere

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger:

3. Gebyrdefinition I en rapport udarbejdet af Rambøll Management på vegne af Forbrugerstyrelsen er et gebyr defineret som følger: 1. Baggrund Som led i det generelle fokus på udbredelsen af gebyrer rettet mod forbrugerne, har Forbrugerombudsmanden besluttet at se nærmere på arten og mængden af de gebyrer, man kan komme ud for at

Læs mere

SAS GRUPPEN. SAS DANMARK A/S SAS NORGE ASA SAS SVERIGE AB. Januar-December 1999 HOVEDPUNKTER I REGNSKABET PR. 31.

SAS GRUPPEN.  SAS DANMARK A/S SAS NORGE ASA SAS SVERIGE AB. Januar-December 1999 HOVEDPUNKTER I REGNSKABET PR. 31. Regnskabskommuniké SAS GRUPPEN www.scandinavian.net SAS DANMARK A/S SAS NORGE ASA SAS SVERIGE AB Januar-December 1999 HOVEDPUNKTER I REGNSKABET PR. 31. DECEMBER 1999: SAS Gruppens resultat før skat var

Læs mere

Scenarier for Dansk Luftfart 2015

Scenarier for Dansk Luftfart 2015 Scenarier for Dansk Luftfart 2015 Af Mette Bøgelund, COWI A/S og Annette Christensen, Transport- og Energiministeriet 1. Introduktion Luftfarten har gennem årtier fået stadig større betydning for det danske

Læs mere

NY UNDERSØGELSE: Flyrejsetendenser i 2015

NY UNDERSØGELSE: Flyrejsetendenser i 2015 NY UNDERSØGELSE: Flyrejsetendenser i 2015 En halvårsanalyse af global flyrejsedata og et kig på, hvad det sidste halve år har budt på Introduktion Rejsebranchen producerer enorme mængder data. Alene hos

Læs mere

Kap4: Velfærdseffekten af prisdiskriminering i flybranchen

Kap4: Velfærdseffekten af prisdiskriminering i flybranchen Side 1 af 5 Kap4: Velfærdseffekten af prisdiskriminering i flybranchen Når flyselskaberne opdeler flysæderne i flere klasser og sælger billetterne til flysæderne med forskellige restriktioner, er det 2.

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... Det første år 1979 De første medarbejdere havde et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget uendeligt siden: ansvar og god service. Da medarbejderne

Læs mere

Fremtidens rejsegaranti

Fremtidens rejsegaranti Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 2 Offentligt Fremtidens rejsegaranti Bemærkninger til forslag til lov om ændring af lov om en rejsegarantifond (L67) Rejsearrangører i Danmark November

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Transport- og Turismeudvalget 2012/2299(INI) 1.3.2013 UDKAST TIL BETÆNKNING om EU's luftfartspolitik over for tredjelande indsats i forbindelse med fremtidige udfordringer

Læs mere

Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa februar juni 2016

Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa februar juni 2016 Ordrebekræftelse Triton Ballerup Svømmeklub Club La Santa 14. - 26. februar 2017 17. juni 2016 Kl. Tirsdag den 14. februar 2017 Fly nr.: 05.35 Vi anbefaler seneste mødetid i Københavns lufthavn til min.

Læs mere

1 MILLION FLERE REJSENDE I KØBENHAVNS LUFTHAVN I 2015 LÆS HISTORIEN PÅ SIDE 2

1 MILLION FLERE REJSENDE I KØBENHAVNS LUFTHAVN I 2015 LÆS HISTORIEN PÅ SIDE 2 INFORMATION TIL AKTIONÆRER I KØBENHAVNS LUFTHAVNE A /S KØBENHAVNS LUFTHAVNE den bedste del af rejsen 1 MILLION FLERE REJSENDE I KØBENHAVNS LUFTHAVN I 2015 LÆS HISTORIEN PÅ SIDE 2 INFORMATION TIL AKTIONÆRER

Læs mere

Luftfartens samfundsøkonomiske betydning for Danmark. Transport- og Bygningsministeriet

Luftfartens samfundsøkonomiske betydning for Danmark. Transport- og Bygningsministeriet Luftfartens samfundsøkonomiske betydning Transport- og Bygningsministeriet November 2016 Luftfartens samfundsøkonomiske betydning Forfattere: Mie la Cour Sonne Martin H. Thelle 0 Luftfartens samfundsøkonomiske

Læs mere

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing 737-800 Primera Air - Boeing 737-800

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing 737-800 Primera Air - Boeing 737-800 FLY 2016 Side 1/5 Dato 26.05 02.06 09.06 16.06 23.06 30.06 07.07 14.07 21.07 28.07 04.08 11.08 18.08 25.08 1 uge 2295* 2295* 2295* 2395 2495 2695 2795 2795 2695 2695 2695 2495 2495 2 uger 2295* 2295* 2295*

Læs mere

Fra statsejet virksomhed

Fra statsejet virksomhed Fra statsejet virksomhed til kommercielt aktieselskab Elisabeth Lindgren, Kommunikationsdirektør Jonas Nilsson, Chef Public Affairs 11. maj 2011 JERNBANEN i Sverige Flere og flere vil med toget 50% flere

Læs mere

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing 737-800 Primera Air - Boeing 737-800

Rute 1. Direkte fly TORSDAG fra Billund og Kastrup til Varna tur-retur. 1 og 2 uger. Primera Air - Boeing 737-800 Primera Air - Boeing 737-800 FLY 2016 Side 1/5 Dato 26.05 02.06 09.06 16.06 23.06 30.06 07.07 14.07 21.07 28.07 04.08 11.08 18.08 25.08 1 uge 2295* 2295* 2295* 2295 2495 2695 2795 2795 2695 2595 2595 2495 2495 2 uger 2295* 2295* 2295*

Læs mere

OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende

OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende Airport PROMOTION OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende For mange forretnings- og ferierejsende er Billund Lufthavn med sin centrale placering den direkte vej til København eller én

Læs mere

Perspektiver på Rejser og Økonomi

Perspektiver på Rejser og Økonomi 2018 prognose sådan ser næste år ud for erhvervsrejser Hvor meget kommer I til at betale for rejseaktiviteter i løbet af de næste 12 måneder og hvad er de fem store tendenser I bør holde øje med? Lige

Læs mere

VERDENS 10 BEDSTE FLYSELSKABER

VERDENS 10 BEDSTE FLYSELSKABER Tillæg om Global Best Practice 4. februar 2008 MM ELITE #18 Nyhedernes Tænketank VERDENS 10 BEDSTE FLYSELSKABER 1 SINGAPORE AIRLINES 2 THAI AIRWAYS 3 CATHAY PACIFIC 4 QATAR AIRWAYS 5 QANTAS 6 MALAYSIA

Læs mere

Information om. Vi passer godt på dig...

Information om. Vi passer godt på dig... Information om Vi passer godt på dig... De første år... Top Rejser har et mantra, som virksomheden er grundlagt på og som er gentaget mange gange siden: ansvar og god service. Ved generationsskiftet ville

Læs mere

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2016 Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Eksporten fra fødevareklyngen retter sig i stigende grad mod Asien og øvrige globale markeder.

Læs mere

Medlems- og netværksmøde. Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt

Medlems- og netværksmøde. Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt Medlems- og netværksmøde Nyborg, 27. september 2018 Sinatur Hotel Storbælt Design for fremtidens rejseprogram De 10 vigtigste trends Vil video gøre rejseafdelingen mere cool? Rejsesikkerhed Workshop i

Læs mere

Cyber SPORT Quick Guide

Cyber SPORT Quick Guide Cyber SPORT Quick Guide 2015 Version 1.0 Kom godt i gang Her er en kort introduktion til Cyber, hvor du kan bestille flybilletter, hotelovernatninger samt billeje. 1. Gå på hjemmesiden www.idraettensrejsebureau.dk

Læs mere

OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende

OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende Airport SAMPLING OM BILLUND LUFTHAVN 3.4 mio. forretnings- og ferierejsende For mange forretnings- og ferierejsende er Billund Lufthavn med sin centrale placering den direkte vej til København eller én

Læs mere

KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE

KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE Partner Martin H. Thelle mht@copenhageneconomics.com 14. december 2010 KONSEKVENSER AF TERMINALKONKURRENCE DI Transport har på baggrund af diskussionen omkring det såkaldte Terminal A-projekt bedt Copenhagen

Læs mere

Airport PROMOTION CITYMEDIA.DK

Airport PROMOTION CITYMEDIA.DK Airport PROMOTION CITYMEDIA.DK Airport PROMOTION Med en promotion event i Billund Lufthavn er du som annoncør garanteret stor opmærksomhed fra de rejsende. Målgrupperne har tid til at engagere sig, prøve

Læs mere

***I UDKAST TIL BETÆNKNING

***I UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 21.12.2012 2012/0328(COD) ***I UDKAST TIL BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets afgørelse om midlertidig

Læs mere

Formandens beretning ved generalforsamling 2016

Formandens beretning ved generalforsamling 2016 Formandens beretning ved generalforsamling 2016 Som formand for bestyrelsen skal jeg indledningsvis slå fast, at årets regnskab er aflagt i overensstemmelse med de internationale standarder for finansiel

Læs mere

Luftfarten i Skandinavien, værdi og betydning

Luftfarten i Skandinavien, værdi og betydning Luftfarten i Skandinavien, værdi og betydning Af Projektchef Mette Bøgelund, COWI A/S Abstract Dette paper er et af resultaterne af en stor økonomisk analyse udført for SAS i 2003-2005. 1 Analyserne viser,

Læs mere

/Timetable Winter 2015/2016. Living ideas - connecting lives

/Timetable Winter 2015/2016. Living ideas - connecting lives /Timetable Winter 2015/2016 Living ideas - connecting lives / Timetable Munich - Winter 2015/16 Period Timetable: 25.10.2015 to 26.03.2016 Airline Code Terminal Phone Internet Adria Airways JP T2 E03,E04

Læs mere