Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner"

Transkript

1 Den Ref.: NIE Side 1/6 Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner GLOBALE SENIORER Generelt om gruppediskussionen brugte deltagerne de første 5 minutter på at diskutere spørgsmål 1 med sidemand eller -dame. Hovedparten af tiden gik dog med at diskutere spørgsmål 2, der ikke var tilstrækkelig tid til at diskutere spørgsmål 3 og 4. Mange udfyldte skemaer om interesseområder. 1. Hvad kunne du tænke dig at bruge Globale Seniorer til? at blive mere aktiv og opnå politisk indflydelse på et bestemt område. Ex: i forhold til Verdensmålene. at blive klogere og mere aktuelt informerede. At bruge Globale Seniorer som fødekæde til en aktiv indsats for ældre i andre sammenhænge. Folk har brug for input og inspiration i forhold til deres indsats i senior foreninger som LFS seniorklub og i Faglige Seniorer at få og at give inspiration og deltage i en faglig udveksling, hvilket kan være gavnligt for den resterende del af arbejdslivet - hvis man har et sådant - og samtidig fungere som et fint forstadie til et øget foreningsengagement inden for udviklingsområdet, efter man er gået på pension. at styrke det konkrete og praktiske samarbejde mellem Globale Seniorer og Seniorer uden Grænser, som diskuteret på et møde mellem GS og SuG for længe siden. De to organisationer kunne afklare hvad de kunne bruge hinanden til. Seniorer uden Grænser har mere end 40 projekter i ulande og er meget aktive i Midtjylland og andre regioner i Danmark. Globale Seniorer har en ressourcestærk medlemsskare og en database med mange udviklingseksperter, der måske kunne hjælpe SuG med de praktiske forberedelser af konkrete projekter i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger og teknisk rådgivning? Modsat kunne SuG s bredere geografiske og aktive tilstedeværelse i Jylland, Fyn og Sydsjælland kunne måske være nyttig for Globale Seniorers arbejde udenfor København? 2. Hvilken slags organisation kunne du tænke dig at være aktiv i? (en organisation, der laver lobby virksomhed, oplysningsarbejde, deltager i kampagner, organiserer gode tematiske foredrag, laver offentlige møder, laver studiekredse om specifikke emner, giver adgang til fagspecifikke møderækker, laver velforberedte studierejser ) Skal Globale Seniorer være en organisation med stærke holdninger og meninger? GS er alt for tilbageholdende som det er lige nu. GS skal være mere udfarende, skal udtale sig i medierne og påvirke den politiske dagsorden. Særlig ønsker jeg at GS præger udviklingen ift. gennemførelsen af FNs 17 verdensmål. GS skal flytte noget.

2 Side 2/6 GS skal være det hele: en organisation, der laver lobby virksomhed, oplysningsarbejde, deltager i kampagner, organiserer gode tematiske foredrag, laver offentlige møder, laver studiekredse om specifikke emner, giver adgang til fagspecifikke møderækker, laver velforberedte studierejser. GS bør lave lobby og advocacy-arbejde, men indflydelse og lobbyarbejdets succes afhænger af om GS besidder en viden- og erfaringsbase, der kan være dynamo for organisationens politisk arbejde på f.eks. mht. Verdensmålene. GS må gerne lave lobby på forskellige områder fra år til år. Her kan bredden i vores arbejde være en fordel. At påvirke andre i det nære er også at politisk indflydelse, derfor er det vigtigt at GS tænker mere i aktioner og i udadvendte aktiviteter GS skal ikke nødvendigvis være eller kunne alt det der er beskrevet ovenfor. Det afhænger af det konkrete emne og af situationen. Vi må tage tingene trin for trin. Jeg vil advare mod for store ambitioner og forventninger. Lad ikke begejstringen løbe af med os. GS har begrænset mulighed for at blive hørt, men ubegrænset mulighed for at blive klogere! At GS favner meget bredt i sit arbejde kan være meget givende og lærerigt for folk, der har været meget fordybede i deres specialviden i deres arbejdsliv. Der er mange specialiserede og dygtige organisationer derude, der er fagligt bedre end GS på næsten alle områder. Jeg er bare glad for at GS en ramme hvor medlemmerne kan blive klogere og man kan møde spændende mennesker GS skal høres mere i den offentlige debat. Det kan være en udfordring da det er vanskeligt at komme igennem i medierne. I relation til debatten om politisk indflydelse og udtalelser var der nogen i gruppen spurgte om alle bare skulle kunne gå ud i offentligheden med deres budskab. Erfaringerne i GS har vist at der ikke har været nogle konkret problemer. Det er de forskellige temagrupper, der besidder speciel viden om emnerne der udtaler sig. Erfaringen i GS er, at medlemmerne udtaler sig favnende på dette grundlag (jf. ex. Høringssvar via Globalt Fokus). Endelig skal vi huske, at mange medlemmer af GS i forvejen selv er ressourcepersoner og har en viden til at udtale sig som eksperter forstås! Derfor er det vigtigt at synliggøre og dele medlemmernes og arbejdsgruppernes offentlige udtalelser. Skal Globale Seniorer fokusere eller være vidtfavnende? Måske beskæftiger GS beskæftiger sig med for mange forskellige ting men bredde kan selvfølgelig også være en styrke GS medlemmernes erfaringer og meninger er ikke kun relevante for andre ældre. Det kan også være relevant for unge. Vi har en forpligtelse til at række ud til de unge.

3 Side 3/6 Hvad kunne være fokus i GS som ingen andre organisationer har ekspertise i? I relation til de 17 Verdensmål synes jeg at GS skal fokusere på de ældres vinkel, gerne i samarbejde med Ældre Sagen, Institut for Menneskerettigheder m fl. At arbejde med alle de 17 Verdensmål som sådan, synes jeg er for bredt for os. Når GS arbejder med EU skal der også fokuseres på ældre-vinklen. EU er for stort og bredt et emne. GS styrker sit samarbejde med relevante danske/internationale organisationer med konkrete tiltag og ved at koordinere og fordele arbejdet om ældre og globale spørgsmål, EU og globalt med følgende organisationer: 1. Seniorer uden Grænser (SuG) Styrk et konkret, praktisk samarbejde mellem GS og Seniorer uden Grænser (SuG) som diskuteret på første møde mellem GS og SuG - og afklar hvad de to organisationer kan bruge hinanden til: Seniorer uden Grænser har mere end 40 projekter i ulande og er meget aktive i Midtjylland og andre regioner i Danmark. Globale Seniorer har en medlemsskare og en database med eksperter der måske kunne hælpe SuG med de praktiske forberedelser af konkrete ulandsprojekter. SuG har brug for støtte i forbindelse med udarbejdelse af ansøgninger og teknisk rådgivning. SuG geografiske og aktive tilstedeværelse i Jylland, Fyn og Sydsjælland kunne på den anden side måske være nyttig for at udbrede Globale Seniorers arbejde udenfor København. 2. Danske Seniorer Samarbejde for at styrke debatten om EU i Danmark. 3. Ældre Sagen Undersøge om vi kunne styrke samarbejdet med Ældresagen hvor GS kunne bidrage med det globale / internationale perspektiv ift ældre samt med ældres universelle rettigheder. 4. FIC Fortsætte og styrke det gode organisatoriske samarbejde Fortsætte samarbejdet for oplysningsaktiviteter med EU midler om forskellige emner Fortsætte samarbejdet omkring arrangement af studierejser i Europa 5. Globalt Fokus Fortsæt samarbejde omkring udviklingspolitik, ulandspolitik og udbredelsen af de 17 Verdensmål 6. Verdens Bedste Nyheder Fortsætte det gode samarbejdet om udbredelsen FNs 17 Verdensmål i forskellig regi 7. Help Age Styrk GS s egen viden om ældre i et globalt perspektiv Styrk indsatsen for at indføre en Ældrekonvention

4 Side 4/6 8. Danish Institute for Human Rights (DIHR) Styrke samarbejdet om ældres rettigheder i samarbejde med Ældre Sagen og Danske Seniorer Styrke fokus på ældre i de 17 Verdensmål i samarbejde med DIHR. 9. Helsinki komiteen. Kurdisk Forum og lignende organisationer Fortsætte og styrke samarbejde med andre organisationer om specifikke emner og aktiviteter som GS medlemmer er interesserede i. 10. Erasmus og relevante fonde Afsøge muligheder for samarbejde og støtte i forhold til GS arbejde med unge såfremt GS grupper laver oplysningsprojekter mm. GS en organisation hvor medlemmer kan lære - sammen: Fortsæt med GS som en organisation der fremmer læring sammen Flere i gruppen fremhævede, at et væsentligt motiv for at være medlem af GS var at blive klogere - mere vidende. Nogle medlemmer sagde at de brugte GS til at suge til sig ; med udgangspunkt i egne specifikke fagområde, kunne man have stor glæde af at få adgang til andre slags viden, bredere erfaringer og international orientering. I processen hvor medlemmerne lærer sammen kan muligheder for at handle sammen afsøges og prøves. GS en formidlings organisation: Mere videreformidling af den viden og læring der er blandt medlemmerne i GS Det blev efterlyst, at den viden som medlemmerne byggede op og blev videreformidlet til andre - gerne i øjenhøjde. Det blev også efterlyst, at GS blev mere udadvendt. Der bør anlægges et helhedssyn. De ældres erfaringer er relevante både for andre ældre og unge. Oplysnings aktiviteter rettet mod de unge. Det er vigtigt at GS ikke kun fokuserer på ældreproblematikken, men også bidrager til debatten om international udvikling som de gamle og erfarne seniorer vi er. Vi må bruge vores erfaringer og række ud til de unge i folkeskolen, på efterskoler, gymnasier, ungdomsskoler, højskoler. Det vigtigt at være med til at bygge broer globalt og specielt til de unge. Oplysningskampagne om 17 SDG: I relation til de 17 SDG blev det foreslået, at GS koncentrerer sig om de ældres vinkel på dem. Gerne i samarbejde med Ældresagen, Institut for Menneskerettigheder m fl. SDG som sådan er for bredt. Støt ældre i udviklingslande Ældre i udviklingslandene er en overset gruppe, som der bør gøres noget for. GS må finde ud af hvordan.

5 Side 5/6 GS en debatskabende organisation Genoptag debatten om EU Styrk og fokuser EU debatten blandt medlemmer. Lær mere om Europæiske forhold for ældre. Mange finder EU et vigtigt område at forstå og arbejde med i GS. Men EU er for stort og bredt et emne, derfor skal GS koncentrere sig om ældre-vinklen. Styrk vores egen viden om Arbejdsmarkedets social politik og sammenhold med forholdene for ældre i Danmark og resten af Europa. I dette arbejde kunne GS styrke samarbejdet med Danske Seniorer. Fortsæt fokus på FN Styrk debatten om FN og FN reform. Støt op om FN som er den eneste samlende globale organisation hvor de fattige lande er ligestillede med de rige lande. Det er vigtigt og akut at fokusere og kvalificere debatten om FN som den eneste samlende globale kraft i en tid hvor Trumpf er i færd med nedskære USA's bidrag til FN budgettet enormt og alle politikere tænker i nationale baner. FN er svækket på grænsen til sammenbrud men der er ingen alternativer: FN har stærkt behov for reformer men skal først og fremmest styrkes. Nye initiativer og forslag GS skal være med til igangsætte en NY debat om internationalt samarbejde Udviklingsbistanden som vi har kendt den siden 1962 er ved at lukke helt ned. Den klassiske bistand er snart en saga blot. Den virker ikke mere i den form vi kender den og finansieringen svinder. Vi har en forpligtelse til at hjælpe med at lukke den gamle og kendte udviklingsbistand på en ordentlig og værdig måde og starte på en frisk. Globale Seniorer burde være med til at starte en ny fortælling om international samarbejde og solidaritet. Måske skulle der startes en slags Ole Bang Udvalg II? Begreber som Global Public Goods osv. i fremtidens internationale samarbejde skal diskuteres og udvikles. GS kan støtte projekter, hvis de er baseret på mellemfolkeligt samarbejde og solidaritet og ikke traditionelle udviklingsprojekter Projektsamarbejde vil fortsat være relevante så længe det er baseret på et mellemfolkeligt samarbejde hvor vi deler, vi giver og vi modtager. Knud Vilby har lavet en fin lille fortælling netop om dette som alle kunne læse med udbytte. Kommende former for internationalt samarbejde kunne afsøges i udviklingspolitik og ulandsbistandsgruppen. Globale Seniorer skal engagere sig flere praktiske konkrete ting Indfør en praksisorientering: for at komme bag de fine ord skal der knyttes praksis til teori. Generelt er der mange, der er mere interesserede i at foretage sig noget konkret end at tale om noget abstrakt. Ord skal derfor følges op af handling - for det er handling og involvering som virkelig rykker vores forståelse: Anbefalingen er at GS lægger vægt på at have projekter knyttet til emnerne.

6 Side 6/6 Brug Kunst fra den 3. verden Brug kunst fra udviklingslande i vores udadvendte aktiviteter som en inspirerende og anden måde at forstå det globale aspekt. 3. Hvad kunne du selv tænke dig at bidrage med og være med i? GS medlemmerne melder sig til forskellige arbejds-, tema eller projektgrupper. Disse tilmeldinger er videregivet til tovholderne for de forskellige temaer og projektgrupper således at nye medlemmer af grupperne inviteres til møder mm. Tema og projektgrupper er altid åbne for nye interesserede medlemmer. GS synlig og aktiv på Folkemødet på Bornholm (igen) Fokus på Rusland som nyt tema - belyst nuanceret og på mange måder. 4. Hvad kunne du tænke dig at lære mere om? Globale Seniorer skal fortsætte med at lave møder og foredrag for sine medlemmer om forskellige emner med gode oplægsholdere. GS er rigtig god til organisere disse møder som alle medlemmerne lærer meget af. at organisere studierejser til fjern og nær. Det er en god måde for medlemmerne at lære og opleve på - foruden at lære hinanden at kende og have det hyggeligt! Fjerne rejsemål: Mozambique kunne være et godt næste mål? Nære rejsemål: Strasbourg i 2017 / 2018 er i støbeskeen. Sammendrag: Nina Ellinger

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Globale Seniorer. Aktivitetsplan for 2018 og 2019

Globale Seniorer. Aktivitetsplan for 2018 og 2019 1/6 11-03-2018 Globale Seniorer Aktivitetsplan for 2018 og 2019 Aktiviteterne i Globale Seniorer er bygget op om de interesser som medlemmerne udtrykker i en række arbejdsgrupper om bestemte emner. Her

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Politiske retningslinjer

Politiske retningslinjer Politiske retningslinjer Retningslinjer for DFUNKs Politiske arbejde Vedtaget af DFUNKs landsbestyrelse 2015 Det politiske arbejde fylder efterhånden mere i DFUNK, og DFUNK har i 2015 fire regionale, politiske

Læs mere

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Hvad laver dine skattekroner i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Udgivet i forbindelse med Debatkaravanens rundtur i Danmark efteråret 2014 med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. AOF DANMARK

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel

DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel DIEH strategi 2013-16 Danmarks nationale samlingssted for Etisk Handel Indhold Introduktion... 3 DIEH i dag... 3 DIEH i morgen... 3 DIEHs vision og mission... 4 Strategiske fokusområder... 4 Strategisk

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision

Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision Selvevaluering skoleåret 2015/16: Selvevalueringen er foretaget i juni 2016 Vision På Waldemarsbo er vores fornemste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed, således, at eleverne

Læs mere

Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015

Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015 GLOBALE SENIORER www.globaleseniorer.com globaleseniorer@gmail.com al-bank 5301 0256173 Den 26. maj 2015 Side 1/6 Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015 Tid og Sted Onsdag

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018

Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Forslag til understøttelse af klimatilpasningsopgaver på Sjælland og øer 7. december 2018 Her er et forslag til, hvordan videndeling, koordinering og understøttelse af klimatilpasningsopgaver kan organiseres

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016.

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016. Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening. Besluttet på styrelsesmødet 30. marts 2016. Baggrund: Dansk Friskoleforening har sin rod i den foreningsdemokratiske tanke, og ønsker at fastholde sit

Læs mere

Højskoleelever som globale historiefortællere

Højskoleelever som globale historiefortællere Højskoleelever som globale historiefortællere Højskoleelever som globale historiefortællere er FFD s udspil til et fælles internationalt projekt for højskolerne. Projektet går ud på at styrke højskolernes

Læs mere

Opgaveudvalget Specialundervising på skoleområdet. 10 borgere, 5 politikere, 7 møder, 4 arbejdsgrupper og 1 workshop April 2017-januar 2018

Opgaveudvalget Specialundervising på skoleområdet. 10 borgere, 5 politikere, 7 møder, 4 arbejdsgrupper og 1 workshop April 2017-januar 2018 Opgaveudvalget Specialundervising på skoleområdet 10 borgere, 5 politikere, 7 møder, 4 arbejdsgrupper og 1 workshop April 2017-januar 2018 Dilemmaer - Når fællesskabet på folkeskolerne udfordres Opgaveudvalget

Læs mere

Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017

Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017 Den 3.05.2017 Ref: VB/NIE Side 1/6 Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017 GLOBALE SENIORER Tid og Sted: Torsdag den 16. marts 2017 kl. 10-13 i Ældresagens lokaler, Nørregade

Læs mere

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar

Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Kommissorium for: Fælles børn Fælles ansvar Indledning Baggrunden for at igangsætte Fælles børn- Fælles ansvar er ambitionen om at arbejde aktivt med børne- og ungepolitikken og styrke den samlede inklusionsindsats

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST. Børne- og ungepolitik 2018-2022 Børne- og ungepolitik 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 Rådsmøde 2978 - uddannelse m.v. Bilag 2 Offentligt Indenrigs- og Socialministeriet International J.nr. 2009-5121 akj 28. oktober 2009 Samlenotat om EU-Komissionens forslag om et europæisk

Læs mere

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten

BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM. Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten BIKUBENFONDENS SAMARBEJDE MED UNGEFORUM Evaluerende opsamling på arbejdet med erfaringspanel ifm. Unge på kanten INDLEDNING Som en del af videreudviklingsfasen i ansøgningsrunden Unge på kanten har Bikubenfonden

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR

UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR UDVIKLINGSKOMMUNIKATION OG FOLKELIG FORANKRING VÆRKTØJSPAPIR Folkelig forankring handler om opbakning til og engagement i det internationale udviklingsarbejde. Kommunikation og oplysning kan hjælpe jer

Læs mere

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden)

Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Dagsorden til Ungdomsudvalgsmøde Dato: 22-03-2014 23-03-204 Tid: 12.00-12.00 Sted: 3F Høje Taastrup (Region Hovedstaden) Forberedelse: Emne Formål Hvad skal vi udrette? Behandling Hvad er processen? Tid

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Opfølgningsnotits & Danida s kommentarer. Evaluering af kommunikations- og oplysningsdelen af Operation Dagsværk

Opfølgningsnotits & Danida s kommentarer. Evaluering af kommunikations- og oplysningsdelen af Operation Dagsværk 20. marts 2014 Danida j.nr: 104.A.1.e.155 Opfølgningsnotits & Danida s kommentarer Evaluering af kommunikations- og oplysningsdelen af Operation Dagsværk Denne note til Program Komiteen opsummerer de væsentligste

Læs mere

Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser

Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser Ny Nordisk Skole et forandringsprojekt for dagtilbud og uddannelser 1. Indledning Børne- og uddannelsessystemet kan ikke alene forandres gennem politisk vedtagne reformer. Hvis forandringerne for alvor

Læs mere

Metode Seniorpraksis

Metode Seniorpraksis Hvad kan en seniorpolitik indeholde? Fokusspørgsmål Hvordan organiseres arbejdet med udformning af en seniorpolitik og seniorpraksis? Foreligger plan for gennemførelse og måling? Kender alle første skridt

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg.

[Finanslov 2016] Finansloven for 2016 offentliggjort med oversendelse af ændringsforslaget. Lang proces og krævet svære valg. Det Udenrigspolitiske Nævn 2015-16 UPN Alm.del Bilag 64 Offentligt BUDSKABER Møde i Udenrigsudvalget den 10. december 2015 Orientering om ny strategi for udviklingspolitik Det talte ord gælder [Finanslov

Læs mere

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj All rights reserved by DIEH Gruppens formål Få inspiration til arbejdet med at fremme Verdensmålene gennem indkøb. Levere et konkret produkt, der

Læs mere

Evaluering, Strategisk ledelse, F15

Evaluering, Strategisk ledelse, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Referat fra møde i projektet øget fokus på dyrevelfærd på mindre økologiske bedrifter med kvæg og svin den 23. januar 2015

Referat fra møde i projektet øget fokus på dyrevelfærd på mindre økologiske bedrifter med kvæg og svin den 23. januar 2015 Referat fra møde i projektet øget fokus på dyrevelfærd på mindre økologiske bedrifter med kvæg og svin den 23. 2015 Mødetid: 9-12 Mødested: Billundvej 3, 6500 Vojens Traktement: Kaffe og brød ved ankomst.

Læs mere

Jeg er glad for at få lejlighed til at gøre rede for regeringens overvejelser om kort og langsigtet klimafinansiering efter COP15.

Jeg er glad for at få lejlighed til at gøre rede for regeringens overvejelser om kort og langsigtet klimafinansiering efter COP15. Udenrigsudvalget 2009-10 URU alm. del Svar på Spørgsmål 106 Offentligt Samrådsspørgsmål E [samrådet finder sted den 25.2.2010 kl. 13] Vil ministeren redegøre for, hvorledes man fra dansk side påtænker

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. onsdag den 05.04.2017 kl. 19.30 22.00 i Børnehuset Fuglebakken 1. Formalia: Tilstede: Helle, Synnøve, Anders, Dorte, Heidi, Anne, Jan og Linda Fraværende:

Læs mere

Rapport September 2016

Rapport September 2016 Rapport September 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE OM DE FEM SEGMENTER HOVEDKONKLUSIONER FN S VERDENSMÅL VERDENSTIMEN VERDENS BEDSTE NYHEDER UDVIKLINGSBISTAND METODE 3 4 6 18 20 28 44 2 Om de fem segmenter I rapporten

Læs mere

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse

Mænds Mødesteder i naturen. Projektbeskrivelse Mænds Mødesteder i naturen Projektbeskrivelse Forum for Mænds Sundhed, September 2017 Indholdsfortegnelse BAGGRUND... 3 FORMÅL... 4 MÅLGRUPPE... 4 NATUROPLEVELSESPAKKERNE... 4 PROJEKTETS MÅL... 5 FORMIDLING

Læs mere

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg DFS ser fremtidens folkeoplysning inden for tre søjler: Søjle 1- Søjle 2- Søjle 3- Fri Folkeoplysning

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling i CMO

Referat af ordinær generalforsamling i CMO Referat af ordinær generalforsamling i CMO Afholdt lørdag den 1. februar i selskabslokalerne hos Alfred og Camilla på Rugårdsvej På grund af stor tilslutning til generalforsamlingen, 50 tilmeldte ud af

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation.

Visionen (organisationens) gemmer vi til en anden dag. Den er stadig under udviklinging, og det er ok. Events og kommunikation. REFERAT Bestyrelsesmøde 5 / workshop Dato: 10.03.2009 Sted: Schleppegrellsgade 2, 1. Tv. Tid: 19.00 Tilstede: Klaus E. Jørgensen (KEJ), Ida K. F. Tinning (IKFT), Marianne Filtenborg (MF), Karin Elkjær

Læs mere

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak!

Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! Landsforeningen Voksenmobning Nej Tak! REFERAT GENERALFORSAMLING D. 26.4.2015 1. Valg af stemmetællere Ingen valgt, da der ikke mentes at være behov for det. 2. Valg af dirigent/ordstyrer Kjeld Holm 3.

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

Forældre-evaluering juni 2015 Foredrag af ungdomskonsulent

Forældre-evaluering juni 2015 Foredrag af ungdomskonsulent Forældre-evaluering juni 2015 Ca. halvdelen af eleverne er repræsenteret i undersøgelsen, da begge forældre har haft mulighed for at svare individuelt. I denne omgang har vi ikke undersøgt afstandenes

Læs mere

Strategi for Væksthus for Ledelse mod 2011

Strategi for Væksthus for Ledelse mod 2011 Strategi for Væksthus for Ledelse mod 2011 Formålet med Væksthus for Ledelse - at systematisere og målrette dialogen om ledelse i kommuner og regioner, herunder at udvikle og fokusere ledelse som disciplin,

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018

Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Fælles workshop på Alternativets Halvårsmøde 2018 Demokratisk samtale På Landsmødet 2017 blev det besluttet at igangsætte en evaluering af, hvordan vi i Alternativet udvikler politik. Hovedbestyrelsen

Læs mere

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening

Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening Sådan arbejder styrelsen i Dansk Friskoleforening Baggrund: Dansk Friskoleforening har sin rod i den foreningsdemokratiske tanke, og ønsker at fastholde sit udgangspunkt i dette. Dansk Friskoleforening

Læs mere

Strategi og handlingsplan Ulandsforeningen Diálogos 2009

Strategi og handlingsplan Ulandsforeningen Diálogos 2009 Strategi og handlingsplan Ulandsforeningen Diálogos 2009 Generelt Foreningen bygger på et humanistisk grundsyn. Den er uafhængig af politiske, religiøse og økonomiske interesser. Foreningens formål er

Læs mere

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION

FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2 INDHOLD 4 6 8 12 14 15 1. FAVRSKOV4REN STRATEGI OG VISION 2. INDSATSOMRÅDER 3. FREMTIDIGE MULIGHEDER 4. SAMARBEJDE MED FAVRSKOV KOMMUNE 5. ORGANISERING 6. KONTAKTOPLYSNINGER

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

Handlingsplan 2013-2015

Handlingsplan 2013-2015 Handlingsplan 2013-2015 Denne handlingsplan folder temaerne i Arbejdsmiljørådets strategi ud samt beskriver andre aktiviteter, som rådet iværksætter. Handlingsplanen er inddelt i de temaer, som fremgår

Læs mere

Brug af egen kraft giver liv på trods af svækkelse

Brug af egen kraft giver liv på trods af svækkelse Resume af projekt Aarhus d. 14.11.2012 Udarbejdet af Knud Erik Jensen, Konsulent- og formidlingsenheden Udvikling og Dokumentation Formålet med projektet Visionen er at give flere borgere mulighed for

Læs mere

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune

Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Facilitetsstrategi for idrætsfaciliteter i Hedensted Kommune Indledning I Hedensted Kommune ønsker vi, at alle har mulighed for at være fysisk aktive og dyrke fælleskabet i de lokale idrætsfaciliteter.

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune

Den legende kommune. Udviklingsstrategi for Billund Kommune ... 2 Den legende kommune Udviklingsstrategi for Billund Kommune I Billund gør vi os umage for at få det lokale til at spille sammen med det regionale, det nationale, og det globale. Vi vil inddrage relevante

Læs mere

Fremtidens Legeplads

Fremtidens Legeplads Fremtidens Legeplads Godkendt af Billund Byråd den 21. maj 2019 Den legende kommune Billund Kommune er Fremtidens Legeplads fordi... Vi er hjemsted for Børnenes Hovedstad. Hos os er leg, læring og kreativitet

Læs mere

5. Vores Skole bruger verden hver dag

5. Vores Skole bruger verden hver dag 5. Vores Skole bruger verden hver dag Skoler og virksomheder kan få mere ud af hinanden Skoler og virksomheder kan indgå både dybere og længerevarende samarbejder, der kan være med til at forberede eleverne

Læs mere

Strategi for officielle samarbejder mellem Det Danske Spejderkorps og udenlandske spejderkorps 2013-2016

Strategi for officielle samarbejder mellem Det Danske Spejderkorps og udenlandske spejderkorps 2013-2016 Strategi for officielle samarbejder mellem Det Danske Spejderkorps og udenlandske spejderkorps 2013-2016 Vision Gennem officielt etablerede samarbejder med spejderkorps i andre lande ønsker vi i Det Danske

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant

Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillings- og funktionsbeskrivelse for fællestillidsrepræsentant Stillingsbetegnelse Fællestillidsrepræsentant Ansættelsessted Organisatorisk placering Løn- og ansættelsesvilkår Region Midtjylland, Hospitalsenheden

Læs mere

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi

bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi bedre kommunikation Til gavn for hele samfundet Strategi 2016-19 indhold 3 4 6 8 10 12 14 Hvorfor? Hvordan? Hvorhen? Vejen til hvorhen Sammenhæng Værdi Markant hvorfor? Bedre kommunikation er med til at

Læs mere

2017 Året der gik GLOBALE SENIORER

2017 Året der gik GLOBALE SENIORER 2017 Året der gik GLOBALE SENIORER Globale Seniorer har i 2017 været i fortsat udvikling og vi har fortsat det høje aktivitetsniveau fra 2016. Vi gør igen i år status med en kortfattet opsummering af aktiviteterne

Læs mere

Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november. Sund By Netværkets strategi for Side 1

Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november. Sund By Netværkets strategi for Side 1 Koordinatordage Hotel Hesselet 14/15 november Sund By Netværkets strategi for 2017-2020 Side 1 Disponering Sådan er strategien blevet til Mission, vision og strategiske indsatsområder Eksempler på det

Læs mere

IMCC s Grundholdninger

IMCC s Grundholdninger IMCC s Grundholdninger Vedtagne ved IMCC s Generalforsamling 2017 Indhold 1): Danmark skal leve op til internationale forpligtelser på sundheds- og menneskerettighedsområdet 3 2): Fremme lighed i sundhed

Læs mere

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M

FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M FORSKNINGSPLAN FOR AFDELING M 2012-2015 Aarhus Universitetshospital, Risskov Opdateret maj 2013 1 Indledning Forskning er en af grundforudsætningerne for vedvarende at kunne kvalificere og udvikle patientbehandlingen.

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

Bliv dit barns bedste vejleder

Bliv dit barns bedste vejleder mtalebog_2.indd 1 11/02/2019 16.4 Bliv dit barns bedste vejleder Samtaler om usikkerhed og drømme - og hvad der optager dit barn Som forælder vil du dit barn det bedste også når det gælder valg af uddannelse.

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy

UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy UdeUndervisningsnetværk i Nationalpark Thy Niels Ejbye-Ernst, VIA UC og Bo Immersen, Nationalpark Thy Efter en projektperiode på tre år med mange forskellige aktiviteter står netværket omkring Nationalpark

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 15. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 15. maj 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: DIEH Hub, Overgaden Oven Vandet 10, st. 1415 København

Læs mere

Evaluering af virksomhedssamarbejde med vores 5 semester HA, EBA og Top-Up studerende

Evaluering af virksomhedssamarbejde med vores 5 semester HA, EBA og Top-Up studerende Evaluering af virksomhedssamarbejdet 5 semester HA - EBA - Top-Up Evaluering af virksomhedssamarbejde med vores 5 semester HA, EBA og Top-Up studerende Udarbejdet af: Keld A. Christensen, 4. april 2016

Læs mere

På Vej -møde. Ekspansion af dit brand igennem franchising. Program

På Vej -møde. Ekspansion af dit brand igennem franchising. Program På Vej -møde Gratis netværksmøde for eksisterende og kommende franchisegivere Næste møde: 5. oktober kl. 14.30 17.00 FranchisePartner og Franchise Danmark (tidligere Dansk Franchise Forening) inviterer

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:35 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Bygnings- og Arkitekturudvalget 17-12-2018 17:35 1 (Åben)

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

Temadag om frivillige på bibliotekerne

Temadag om frivillige på bibliotekerne Temadag om frivillige på bibliotekerne Facilitator: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair, marie@ingerfair.dk 11.00 12.00: Tendenser i frivilligheden 6 typer frivilligt engagement Motiver og barriere

Læs mere

Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO

Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO Hovedtema 2018 AT BYGGE BRO KULTURMØDET MORS Kulturmødet blev ved sin begyndelse i 2013 kaldt for den nødvendige diskussion af daværende kulturminister Marianne Jelved. Kulturmødets ambition er fortsat,

Læs mere

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem!

Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! www.bupl.dk/fyn Fagligt fællesskab for pædagoger - derfor skal du også være medlem! Et fagligt fællesskab for pædagoger BUPL Fyn tilbyder dig at være en del af et fællesskab. Et fællesskab sammen med andre

Læs mere

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige!

KURSUSKATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! KATALOG Velkommen på kursus for genbrugsfrivillige! Vi er glade for at kunne tilbyde jer en række kurser. Kurserne vil forhåbentlig give jer ny inspiration til den daglige drift af butikken og motivation

Læs mere

teknikker til mødeformen

teknikker til mødeformen teknikker til mødeformen input får først værdi når det sættes ift. dit eget univers Learning Lab Denmarks forskning i mere lærende møder har vist at når man giver deltagerne mulighed for at fordøje oplæg,

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen.

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Jura. Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen. US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Jura Navn på universitet i udlandet: The University of Aberdeen Land: Skotland Periode: Fra: 28.01.13 Til: 07.06.13 Udvekslingsprogram: Erasmus

Læs mere

MIDTVEJSMØDE KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET REGION MIDTJYLLAND. Janne Gleerup, arbejdslivsforsker, Roskilde Universitet

MIDTVEJSMØDE KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET REGION MIDTJYLLAND. Janne Gleerup, arbejdslivsforsker, Roskilde Universitet MIDTVEJSMØDE KOST & ERNÆRINGSFORBUNDET REGION MIDTJYLLAND Janne Gleerup, arbejdslivsforsker, Roskilde Universitet PROGRAMMET 18.30-19.00 Faglighed på forkant Inspirationsoplæg ved Janne 19.00 19.30 Workshop

Læs mere

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK 23-24 MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN 1 REFERAT For tredje gang blev der afholdt fælles weekend for FN-forbundets kredse og netværk. Som

Læs mere

Det frivillige arbejde.

Det frivillige arbejde. Det frivillige arbejde. Samvirkets kvartalsmøde, Gellerup d. 27. September 2016 Michael Fehsenfeld Hvad er en frivillige forening : At den er frivilligt grundlagt At dens primære formål ikke er at skabe

Læs mere

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat

1. Introduktion. 2. Personlig information. Navn. E-mail adresse. Parti. nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj nmlkj. Kære Folketingskandidat 1. Introduktion Kære Folketingskandidat Sex & Samfund laver i samarbejde med avisen 24timer denne spørgeskemaundersøgelse om folketingskandidaternes holdninger til sex, seksuel sundhed og seksuelle rettigheder.

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

Kom ud over rampen med budskabet

Kom ud over rampen med budskabet Kom ud over rampen med budskabet Side 1 af 6 Hvad er god kommunikation? God kommunikation afhænger af, at budskaberne ikke alene når ud til målgruppen - de når ind til den. Her er det særligt vigtigt,

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN

BØRNEINDBLIK 5/14 ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN BØRNEINDBLIK 5/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 5/2014 1. ÅRGANG 3. JUNI 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FOLKESKOLEREFORMEN ELEVER ER BEKYMREDE FOR FOLKESKOLEREFORMEN Omkring fire ud af ti elever i 7.

Læs mere