Globale Seniorer. Aktivitetsplan for 2018 og 2019

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Globale Seniorer. Aktivitetsplan for 2018 og 2019"

Transkript

1 1/ Globale Seniorer Aktivitetsplan for 2018 og 2019 Aktiviteterne i Globale Seniorer er bygget op om de interesser som medlemmerne udtrykker i en række arbejdsgrupper om bestemte emner. Her prøver vi sammen at blive klogere på verden sammen og vi prøver i det små at gøre noget som kan bidrage til en mere lige, fredelig og bæredygtig verden. Grupperne præsenterer her aktivitetsplanerne for 2018, Der er tale om planer og du kan følge med i deres realisering på Globaliseringsgruppen Globaliseringsgruppen har siden 2013 arbejdet for regulering af globaliseringen for mere effektiv og bedre fungerende politisk og juridisk regulering som alternativ til regulering via marked og militær. I 2017 med fokus på Skatteunddragelse og økonomi. I 2018 vil gruppen fokusere på at blive klogere på globalisering set fra andre kontinenter, og lande. Målet er at forstå de sociale konsekvenser af globalisering i specifikke geografiske regioner, at forstå effekten på kvinder og mænd, gamle og unge, etniske minoriteter og flertalsbefolkninger? Gruppen starter i 1. halvår med to spor: Kina/Silkevejen Indien hvor vi arrangerer åbne medlemsmøder med eksperter fra feltet og prøver selv at blive klogere med læsning og debat i studiegrupper på studieture etc. Åbne medlemsmøder: Kina og Silkevejen Oplæg af Clemens Stubbe Østergaard Tid: 19. april 2018 Neoliberalisme som dominerende makroøkonomisk diskurs Oplæg af Jesper Jespersen Tid: 23. april 2018 Hvordan ser Indien globaliseringen og dens udfordringer Oplæg af Steen Folke Tid primo juni Har du lyst at deltage i gruppens arbejde kontakt Nina Ellinger ninaellinger@gmail.com

2 2/ Iran og Mellemøst gruppen Irangruppe blev etableret i efteråret 2016 og har siden planlagt og gennemført en studierejse til Iran i Gruppen fortsætter nu, og vil i 2018 lære mere om Islam og forstå relationerne mellem forskellige sekter med fokus på Shia og Sunni. Gruppen vil samtidig se over Iran horisonten mod Mellemøsten og de centralasiatiske naboer for at forstå hvilken rolle den centrale del af Asien har haft i historien og hvilken den vil spille i fremtidens verdensorden. Gruppen vurderer mulighederne for at arrangere en studierejse til Kirgisistan i løbet af Ideen med rejse er at kombinere unge kirgisiske studerendes behov for at praktisere deres engelskkundskaber med globale seniorers ønske om at lære Centralasien at kende. Åbne medlemsmøder: Uden tvivl er tro farligt - om fundamentalismens psykologi Oplæg af John Rosenstock Tid: 27. februar 2018 Forslag til en rejse til Kirgisistan Oplæg af Lars Steinov med ideer til rejsen og foto fra tidligere rejser Tid: 4. april 2018 Forståelse af Islam - med fokus på opståen og udvikling af Shia Islam Oplæg af Joshua Sabih Tid: 10. april 2018 Iran og Mellemøsten efter Syrien Oplæg af Peter Viggo Jakobsen Tid: 26. april 2018 Kvinders muligheder i Iran Oplæg af Jaleh Tahiri Tid: 29. maj 2018 Har du lyst at deltage i Globaliseringsgruppens arbejde så kontakt Nina Ellinger ninaellinger@gmail.com Kiberagruppen Kiberagruppen arbejder med støtte til et ældrecenter, Kibera Day Care Centre for the Elderly i slumområdet Kibera i Nairobi, Kenya. Globale Seniorers Kibera gruppe har startet en indsamling med det mål at hjælpe centret til at reparere Centrets vandtank, så de igen kan få en indkomst ved at sælge drikkevand. Globale Seniorer har kendt organisationen i 4 år, og to fra gruppen har været på besøg i Kibera. Samtidig er indsamlingen så langt at projektet helt sikkert kan gennemføres. Gruppen arbejder med en plan så vandkiosken kan komme op at køre medio 2018.

3 3/ Har du lyst at deltage i Kiberagruppens arbejde så kontakt Maria Justiniano massif2013@gmail.com Strasbourggruppen I forbindelse med det danske formandskab for Europarådets Minister-komite (november 17 til maj 2018) arrangerer gruppen en studierejse med besøg i Europarådet og i EUparlamentet i Strasbourg. På studierejsen besøger gruppen også Den Europæiske Centralbank (ECB) i Frankfurt. Rejsen skal give deltagerne indblik i institutionerne og deres funktioner. Særligt fokus er på menneskerettighederne og den politiske debat om konventionerne, som er opstået i kølvandet af den voksende flygtningestrøm. Rejsen forberedes og efterbehandles i åbne medlemsmøder. Studierejsen vil eventuelt blive fulgt op med et eller flere åbne medlemsmøder indenfor emnet Europarådet og konventionerne. Åbne medlemsmøder: De europæiske menneskerettigheder - regler og resultater Oplæg af Henrik Døcker Tid: 19. februar 2018 Den Europæiske Centralbank, funktion og udfordringer Oplægsholder endnu ikke fastlagt Tid: ultimo marts 2018 Studierejse: Studierejsen til Strasbourg og Frankfurt gennemføres: Fra den 10.til den 13. april Vil du vide mere om studierejsen og aktiviteterne i gruppen kontakt Per Bo perbo44@gmail.com Udviklingspolitisk gruppe Udviklingspolitisk gruppe fokuserer på Danmarks holdninger og indsats på det udviklingspolitiske område. Gruppen arbejder med møder og diskussioner i planlægningsgruppen og på offentlige møder. Den udviklingspolitiske temagruppe fortsætter sit arbejde i 2018/2019 med at arrangere offentlige møder efter samme model som i 2017/2018. Hvis der viser sig interesse for det vil gruppen i efteråret 2018 oprette en studiekreds for medlemmer af Globale Seniorer om udviklingspolitiske emner, f.eks. om flygtninge og migranter. Gruppens medlemmer udarbejder også kommentarer og input til udviklingspolitiske dokumenter og udtalelser koordineret af Globalt Fokus og andre relevante netværk. Medlemsmøder og events: Lokale indsatser globale organiseringer Debat Mie Roesdahl fra Oxfam/IBIS og Tim Whyte fra MS/actionaid Tid: 22. januar 2018

4 4/ Udviklingspolitikkens fragmentering og kompleksitet. Hvem styrer med hvilken faglighed. Oplæg Lars Engberg-Pedersen og Holger Bernt Hansen. Tid: juni 2018 Er du interesseret i at deltage i arbejdet i Udviklingspolitisk gruppe så kontakt Toni Solveig Michelsen tonmic@mail.dk Verdensmålsgruppen Gruppen har siden 2015 beskæftiget sig med Verdensmålene for en bæredygtig global udvikling. Målet er at støtte implementeringen af verdensmålene globalt. Aktiviteterne er egne studier, oplysningsvirksomhed og lobbyarbejde. Formidling og oplysning I 2017 lancerede Formidlingsgruppen en fotoudstilling som præsenterer verdensmålene. Målet er at udstillingen i 2018 og 2019 kommer så bredt ud som muligt, på biblioteker og i offentlige bygninger med mange besøgende. Udstillingen er i foråret på Bornholm hhv. Aakirkeby og Rønne og derefter i Odense. Gruppen arbejder med at udvikle materialer som giver voksne og børn der besøger udstillingen mulighed for aktiv læring og dialog om verdensmålene. Hver anden tirsdag fra 9. januar til 3. april har gruppen inviteret til en foredragsrække, der ud fra forskellige perspektiver analyserer og beskriver Verdensmålene. Målet er at gå bredt ud med foredragsrækken, som et tilbud til institutioner og klubber som vil vide mere om verdensmålene. Vil du deltage i at organisere og formidle om verdensmålene så kontakt Ellen Farr: ef@globalskole.dk Igen i år vil Gruppen deltage aktivt i Verdens Bedste Nyheders traditionelle kampagne for Verdensmålene i efteråret Politisk påvirkning Verdensmålsgruppen er repræsenteret i Globalt Fokus SDG arbejdsgruppe, som sammen med 92-gruppen arbejder for at påvirke regering og folketing, interesseorganisationer, erhvervsvirksomheder og NGO er til at gøre en indsats for at vi kan nå verdensmålene i Aktiviteten omfatter meget møderi, rapportskrivning og formulering af udtalelser. Det handler om møder med danske og udenlandske eksperter, politikere og statslige institutioner mm. Heldigvis giver det også gode muligheder for intern debat om strategi og handlingsmuligheder for at opnå fremdrift for Verdensmålene. I samarbejde med medlemsorganisationer i Globalt Fokus overvejer gruppen, hvis der er kræfter og interesse for det, at arrangere en event på Folkemødet på Bornholm i Globalt Fokus telt. Arbejdstitlen er Hverdagsaktivisme for bæredygtige bysamfund, hvor Globale Seniorer skal bidrage med en ældrevinkel. Eventen er en del af Globalt Fokus samlede program på Folkemødet. Gruppen planlægger både interne møder og åbne medlemsmøder om Verdensmålene:

5 5/ Medlemsmøder og events: Foredragsrække med 7 foredrag om Verdensmålene Oplæg af Globale Seniorer (se hjemmesiden) Tid: 9. januar til 3. april 2018, hver anden tirsdag Debat om bæredygtige byer, byggeri og produktion Besøg på Arkitektskolen på Holmen i København Tid: juni 2018, (mere info vil blive bragt på hjemmesiden) Har du lyst at deltage i arbejdet i Verdensmålsgruppen så kontakt Lene Grønfeldt lenegroenfeldt@gmail.com Ældregruppen Gruppen har under forskellige navne, siden 2013 arbejdet for at forbedre rettigheder og vilkår for ældre i et internationalt perspektiv. Arbejdet for en international konvention for ældres rettigheder I 2018 og 19 vil gruppen fortsætte sin fortalervirksomhed for at støtte, at der etableres en international konvention for ældres rettigheder. Det er særligt vigtigt at advokere for det synspunkt fordi den danske regering har valgt at, ikke at støtte at forslaget om en ældrekonvention Arbejdet udføres i et godt samarbejde med hhv. Danske Seniorer og Ældresagen. Den Open-ended Working Group i FN som har sagen, har startet drøftelser af substansen i ældres vilkår og til maj skal der ske en afrapportering om problemerne set fra de deltagende lande herunder Danmark. Sammen har vi som NGO er fået lovning på en dialog med Sundheds- og ældreministeriet om sagen forinden den danske afrapportering på mødet i maj. Verdensmålene i et ældreperspektiv I samarbejde med Verdensmålsgruppen vil ældregruppen arbejde for at fremhæve ældres interesser i Verdensmålene. Konkret betyder det, at gruppen vil diskutere og formulere et notat om vigtige ældreproblemer indenfor hvert af de 17 Verdensmål. Notatet skal bl.a. indgå i oplysningsarbejdet om Verdensmålene Gruppen vil også forsøge at gøre opmærksom på en ældrevinklen i den skyggerapport som Globalt Fokus vil udarbejde i samarbejde med 92-gruppen. Rapporten skal forholde sig kritisk til den danske regerings afrapportering til High Level Political Forum i FN til juni Seminar om ældres vilkår i udviklingslandene og forholdet til Verdensmålene Gruppen vil tage initiativ til at samle andre udviklings NGO er om i fællesskab at afholde et seminar/konference, med det mål at rykke ældres vilkår højere op på den udviklingspolitiske dagsorden. Planen er at seminaret afholdes enten 4. kvartal 2018 eller 1. kvartal Har du lyst at deltage i arbejdet i Ældregruppen så kontakt Maria Justiniano massif2013@gmail.com

6 6/ Bestyrelsen i Globale Seniorer To nye mødeformater Bestyrelsen i Globale Seniorer vil i det kommende år holde en månedlig mandagsbar, hvor medlemmerne kan komme og snakke med hinanden om stort og småt, styrke deres personlige netværk og få nye bekendtskaber. Vi kan snakke om indtryk og udbytte af afholdte møder, om kommende møder og om nye ideer vi godt vil prøve af. Arbejdsgrupperne er centrale i Globale Seniorers aktiviteter. Bestyrelsen vil derfor fremover to gange årligt indkalde arbejdsgrupperne til et Idé- og inspirationsmøde, hvor vi kan koordinere, informere og blive inspireret af hinanden. Globale Seniorers Mandagsbar Hver mandagsbar har sin bartender fra arrangørgruppen Tid: 3. mandag i hver måned kl. 15:30 17:30 Sted: FIC, mødesalen Svanevej 22, 2400 Kbh. NV. Idé og inspirationsmøde for bestyrelse og arbejdsgrupper Tid: ultimo maj og ultimo november 2018 Første gang den 16. april 2018 Offentlige møder i samarbejde med andre CSO er Globale Seniorers er i 2018 desuden ansvarlig for en række offentlige møder, som forberedes og afholdes i samarbejde med andre CSO er. Det drejer sig om følgende arrangementer: Europarådet, Tyrkiet og menneskerettigheder i regionen En halvdagskonference arrangeret af: Helsinki-Komiteen, Kurdisk Forum og GS Tid: 25. april 2018 kl. 13:00 17:00 Sted: Fællessalen på Christiansborg22, 2400 Kbh. NV. Danmark har som formandsland i Europarådet en særlig forpligtelse til at forholde sig aktivt i en situation, hvor et medlem af Europarådet sender landstyrker ind og foretager vluftbombardementer over for et af de få hidtil fredelige tilflugtssteder i et borgerkrigshærget naboland. Det drejer sig om at forsvare ikke blot internationale grænsers ukrænkelighed, men også den ramte civilbefolknings menneskerettigheder. Borgernes EU-topmøde En heldagskonference arrangeret af FIC, Globale Seniorer, Nyt Europa m.fl. Tid: medio oktober 2018 Sted: Fællessalen på Christiansborg Konference om EU s flygtningepolitik Arrangeret af FIC, Globale Seniorer og forhåbentligt flere CSO er Tid: medio november 2018 Sted: Christiansborg Som emne på topmødet ser Globale Seniorer gerne, at indsatsen mod den voksende ulighed i Europa bliver adresseret. Bestyrelsen har sammen med FIC drøftet en ide om en Generationsdebat om verdensmålene et arrangement der, hvis der er interesse for det, kan gennemføres i 2019.

2018 Året der gik GLOBALE SENIORER

2018 Året der gik GLOBALE SENIORER 2018 Året der gik GLOBALE SENIORER Aktiviteterne i Globale Seniorer udvikler sig fortsat både i bredden og i dybden. 2018 satte en foreløbig rekord med hensyn til aktiviteternes omfang og vi gør igen status

Læs mere

Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner

Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner Den 02.05.2017 Ref.: NIE Side 1/6 Generalforsamlingen i Globale Seniorer 2017 Et sammendrag af alle gruppediskussioner GLOBALE SENIORER Generelt om gruppediskussionen brugte deltagerne de første 5 minutter

Læs mere

2017 Året der gik GLOBALE SENIORER

2017 Året der gik GLOBALE SENIORER 2017 Året der gik GLOBALE SENIORER Globale Seniorer har i 2017 været i fortsat udvikling og vi har fortsat det høje aktivitetsniveau fra 2016. Vi gør igen i år status med en kortfattet opsummering af aktiviteterne

Læs mere

Referat af 4. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2016

Referat af 4. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2016 GLOBALE SENIORER www.globaleseniorer.com globaleseniorer@gmail.com al-bank 5301 0256173 Den 16. april 2016 Side 1/8 Referat af 4. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2016 Tid og Sted Onsdag

Læs mere

Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015

Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015 GLOBALE SENIORER www.globaleseniorer.com globaleseniorer@gmail.com al-bank 5301 0256173 Den 26. maj 2015 Side 1/6 Referat af 3. generalforsamling i Globale Seniorer den 17. marts 2015 Tid og Sted Onsdag

Læs mere

Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017

Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017 Den 3.05.2017 Ref: VB/NIE Side 1/6 Referat af 5. generalforsamling i Globale Seniorer 16. marts 2017 GLOBALE SENIORER Tid og Sted: Torsdag den 16. marts 2017 kl. 10-13 i Ældresagens lokaler, Nørregade

Læs mere

Den politiske implementering af Verdensmålene

Den politiske implementering af Verdensmålene Den politiske implementering af Verdensmålene Mette Reissmann Medlem af Folketingets Tværpolitiske Netværk for verdensmålene Uddannelses og forskningsordfører (S) The 2030-Agenda Declaration All countries

Læs mere

Sammen med unge i andre lande arbejder vi for en retfærdig og solidarisk verden. Ungdomsnetværk

Sammen med unge i andre lande arbejder vi for en retfærdig og solidarisk verden. Ungdomsnetværk Gør en stor forskel Vær med i FIC SOLIDAR Ungdomsnetværk Ungdom i solidaritet for at forandre Sammen med unge i andre lande arbejder vi for en retfærdig og solidarisk verden Ungdomsnetværk FIC SOLIDAR

Læs mere

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN

AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN AKTIV WEEKEND FOR FN-FORBUNDETS KREDSE OG NETVÆRK 23-24 MARTS 2019 AARHUS- NORDJYLLAND VIBORG KØBENHAVN 1 REFERAT For tredje gang blev der afholdt fælles weekend for FN-forbundets kredse og netværk. Som

Læs mere

2015 et år med udfordringer for det internationale samfund

2015 et år med udfordringer for det internationale samfund 2015 et år med udfordringer for det internationale samfund Bestyrelsens skriftlige beretning til netværkets medlemmer fortæller om de emner netværket har været optaget af siden sidste generalforsamling

Læs mere

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde

Onlinemøde Landsbestyrelsen 2019 Bestyrelsesmøde FORMALIA: Hvor: Online Referent: Ordstyrer: Deltagere: Frederikke, Helena,,, Tilde, Sofus Ikke tilstede: Theis Tidsperspektiv for mødet: 1): Godkendelse af dagsorden: Godkendt 2): Godkendelse af referat

Læs mere

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten.

NASIM. et friskt pust. for Mellemøsten. 26 HUMANIST Studerende netværker NASIM et friskt pust fra Mellemøsten NASIM er et netværk af studerende, hvis formål er at udbrede en neutral og nuanceret viden om Mellemøsten. Netværket holder til på

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

HVORDAN KAN MAN UNDGÅ, AT UNGE BEGYNDER AT RYGE?

HVORDAN KAN MAN UNDGÅ, AT UNGE BEGYNDER AT RYGE? 54 www.op-i-røg.dk GÅ OP I RØG Kræftens Bekæmpelse KAPITEL 6: HVORDAN KAN MAN UNDGÅ, AT UNGE BEGYNDER AT RYGE? forebyggelse og kampagner www.op-i-røg.dk 55 Kapitel 6: Indhold Kapitlet giver et overblik

Læs mere

Verdens kvinder i Danmark

Verdens kvinder i Danmark Verdens kvinder i Danmark Hvem er vi? Vi er en forening, som består af kvinder fra Kazakhstan, Rusland, Ukraine, Aserbajdsjan, Usbekistan, Hviderusland, Kaukasus, Cuba, USA, Brasilien, Salvador, Bosnien.

Læs mere

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi Kommissorium Bæredygtighedsstrategi 2020-24 November 2018 Formål: Bæredygtighedsstrategi 2020-24 afløser Bæredygtighedsstrategi 2016-20, som byrådet vedtog i foråret 2016 og som har haft stor betydning

Læs mere

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand

Hvad laver dine. skattekroner. i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Hvad laver dine skattekroner i et uland? Debatkaravane om udviklingsbistand Udgivet i forbindelse med Debatkaravanens rundtur i Danmark efteråret 2014 med støtte fra Danidas Oplysningsbevilling. AOF DANMARK

Læs mere

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer?

FNs Verdensmål. Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? FNs Verdensmål Hvad går de ud på? Hvorfor er de vigtige? Hvilken relevans har de for udviklingsorganisationer? Hurtigt overblik I september 2015 vedtog alle lande i FN 17 nye bæredygtighedsmål, som skal

Læs mere

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Udenrigsudvalg den 10. februar 2017

til brug for besvarelsen af samrådsspørgsmål I fra Folketingets Udenrigsudvalg den 10. februar 2017 Udenrigsudvalget 2016-17 URU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 114 Offentligt Dato: 1. februar 2017 Kontor: Task force Sagsbeh: Maria Aviaja Sander Holm Sagsnr.: 2016-0035-0392 Dok.: UDKAST TIL TALE til

Læs mere

FN s VERDENSMÅL HVORDAN FÅR DIN VIRKSOMHED VÆRDI AF FN S 17 VERDENSMÅL I EN ETISK OG FORRETNINGSMÆSSIG KONTEKST?

FN s VERDENSMÅL HVORDAN FÅR DIN VIRKSOMHED VÆRDI AF FN S 17 VERDENSMÅL I EN ETISK OG FORRETNINGSMÆSSIG KONTEKST? FN s VERDENSMÅL HVORDAN FÅR DIN VIRKSOMHED VÆRDI AF FN S 17 VERDENSMÅL I EN ETISK OG FORRETNINGSMÆSSIG KONTEKST? Erhverv Norddanmark og NIRAS, 28.11.18 Oplæg ved Finn Reske-Nielsen, FN-forbundet Hvad er

Læs mere

Handlingsplan 2013-2015

Handlingsplan 2013-2015 Handlingsplan 2013-2015 Denne handlingsplan folder temaerne i Arbejdsmiljørådets strategi ud samt beskriver andre aktiviteter, som rådet iværksætter. Handlingsplanen er inddelt i de temaer, som fremgår

Læs mere

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist.

Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist. Lene Midtgaard, konsulent og fagjournalist lene@bewild.dk www.bewild.dk MÅLENE TRÅDTE I KRAFT DEN 1. JANUAR 2016 OG SKAL FREM TIL 2030 SÆTTE OS KURS MOD EN MERE BÆREDYGTIG UDVIKLING FOR BÅDE MENNESKER

Læs mere

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013

Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Etnisk Erhvervsfremme 2010 2013 Indhold Baggrund s. 1 Formål - 2 Målgruppe - 3 Indhold - 3 Organisation - 4 Budget - 7 Finansiering - 7 Baggrund I regeringsgrundlaget fra 2007 - Mulighedernes samfund -

Læs mere

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE

ODENSE APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE ODENSE 2. - 3. APRIL 2019 DANMARKS STØRSTE NATURFAGS- KONFERENCE OG -MESSE OPLÆG, WORKSHOPS, KEYNOTE SPEAKERS, MESSE OG VÆRKSTEDER BIG BANG er Danmarks største naturfagskonference og -messe. Den er for

Læs mere

Mål. Disse mål vil blive opnået ved at:

Mål. Disse mål vil blive opnået ved at: Sundhedsudvalget 2009-10 SUU alm. del Bilag 457 Offentligt Den Danske Handlingsplan imod Omskæring af Kvinder Alle former for pigeomskæring er forbudt i Danmark og straffes efter Straffelovens 245 og 246.

Læs mere

DFUNK. www.dfunk.dk. Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk

DFUNK. www.dfunk.dk. Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk DFUNK Dansk Flygtningehjælps Ungenetværk I DFUNK kan du sammen med andre unge gøre en forskel for flygtninge i Danmark og internationalt. Læs mere i denne folder om vores formål og aktiviteter. www.dfunk.dk

Læs mere

Nyhedsbrev 2/6 2015 Sctknud-gym.dk Besøg os på Facebook Rektors klumme Kære læser Sommerferien nærmer sig, og den særlige eksamensstemning har indfundet sig på skolen. Vi kan se tilbage på et skoleår med

Læs mere

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde

Globalt Fokus - folkelige organisationer for udviklingssamarbejde Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for den Globalt Fokus er en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017

Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Moduloversigt: Ny Ungdomspolitik 2017 Udarbejdet d. 20-01-2017 (Version 1) MODUL: KONFERENCE At skabe opmærksomhed omkring vedtagelsen af en ny politik. At involvere relevante interne og eksterne aktører

Læs mere

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2017 Rådsmøde almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2017 Rådsmøde 3560 - almindelige anliggender Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2017-12981 Center for Europa og Nordamerika Den 5. september 2017 Rådsmøde (almindelige anliggender)

Læs mere

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen

International strategi for Hotel- og Restaurantskolen International strategi for Hotel- og Restaurantskolen November 2017 Hvorfor internationalisering på Hotel- og Restaurantskolen? Hotel- og Restaurantskolen skal være en erhvervsskole med et internationalt

Læs mere

Strategiplan for Internationalt Udvikling på DfL

Strategiplan for Internationalt Udvikling på DfL Strategiplan for Internationalt Udvikling på DfL Internationalt udvalget har udarbejdet følgende forslag, som er opdelt under to overskrifter: DFL ud i verden og Verden ind i DFL DFL ud i verden At udvide

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Samfundsfag C skoleåret 2008-2009 Termin Sommeren 2010 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Uddannelsescenter

Læs mere

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal

ENHEDSLISTEN I REGION HOVEDSTADEN. Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl I Studiestræde 24, 2. sal Ledelsesmøde: Tirsdag d. 11. november 2014, kl. 16.30 18.30 I Studiestræde 24, 2. sal REFERAT Til stede Fra Regionsledelsen: Gunna, Niels Peter, Stig, Anette og Henrik. Fra RR-gruppen: Marianne og Susanne

Læs mere

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH

Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj. All rights reserved by DIEH Temagruppe om indkøb og verdensmål - møde 3 d. 29. maj All rights reserved by DIEH Gruppens formål Få inspiration til arbejdet med at fremme Verdensmålene gennem indkøb. Levere et konkret produkt, der

Læs mere

Referat af generalforsamling i VIDA

Referat af generalforsamling i VIDA Referat af generalforsamling i VIDA Dato: Mandag den 17. maj 2010 kl. 16.45 på Hotel Frederiksdal Dagsorden: Dagsorden for generalforsamlingen: 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning og årets arrangementer

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

Hvordan ser dit medlemskab ud?

Hvordan ser dit medlemskab ud? Udvalgsydelser 2015 Hvordan ser dit medlemskab ud? Dit medlemskab af et standardiseringsudvalg består af en kerneydelse, som er ens for alle udvalgsmedlemmer. Derudover har du og udvalget selv mulighed

Læs mere

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte.

finansielle krise, men jeg synes ikke, det fik lov til at stjæle billedet fra de udviklingsudfordringer, som vi var kommet for at drøfte. Samrådsspørgsmål Ø Vil ministeren redegøre for de væsentligste resultater på de seneste højniveaumøder på udviklingsområdet i forbindelse med FN's generalforsamling i New York? Herunder blandt andet om

Læs mere

En kort præsentation af CPT

En kort præsentation af CPT En kort præsentation af CPT Europarådets Komité til Forebyggelse af Tortur og Umenneskelig eller Nedværdigende Behandling eller Straf (CPT) Forebyggelse af mishandling af frihedsberøvede personer i Europa

Læs mere

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg

Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Kommissorium for PolioForeningens koordinationsudvalg Navn PolioForeningens koordinationsudvalg. Formål PolioForeningens koordinationsudvalg er et koordinerende og rådgivende organ for hovedbestyrelsen.

Læs mere

Den danske model for implementering af Verdens målene: 2030-Netværket og 2030-Panelet

Den danske model for implementering af Verdens målene: 2030-Netværket og 2030-Panelet Den danske model for implementering af Verdens målene: 2030-Netværket og 2030-Panelet Temanummer: Verdens målene en udfordring for hele samfundet Med etableringen af Folketingets Tværpolitiske Netværk

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommeren 2010 Institution Uddannelse Uddannelsescenter Holstebro HHX Fag og niveau Samfundsfag niveau C. Lærer(e)

Læs mere

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden

Limfjordsrådet. Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Etablering af vandråd i oplandet til Limfjorden Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 18. september 2018 Tid: Kl. 10.00 12.00 Sted: Deltagere: Afbud: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S04 Niels Ågesen, Per Røner, Steen Vinderslev, Rie

Læs mere

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi

Udvalget for Videnskab og Teknologi. UVT alm. del - Svar på Spørgsmål 110 Offentligt. Udvalget for Videnskab og Teknologi Udvalget for Videnskab og Teknologi UVT alm. del - på Spørgsmål 110 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Udvalget for Videnskab og Teknologi Folketinget Christiansborg 1240 København

Læs mere

Idégrundlag og vedtægter

Idégrundlag og vedtægter Idégrundlag og vedtægter Folkebevægelsen mod EU Folkebevægelsen mod EU Tordenskjoldsgade 21, st.th, 1055 København K Telefon 35 36 37 40 * Fax 35 82 18 06 E-post fb@folkebevaegelsen.dk * www.folkebevaegelsen.dk

Læs mere

INVITATION 1. december 2016

INVITATION 1. december 2016 INVITATION 1. december 2016 FN S VERDENSMÅL BR TIL DANSK VIRKELIGHED STED Afmagnetiseringsstationen v.teaterøen William Wains Gade 15 1432 København K TILMELDING KONTAKT amb17ion@choraconnection.dk AMB17

Læs mere

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011

Campus Bornholm. Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Referat fra bestyrelsesmøde den 10. oktober 2011 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Christian Jeppesen (Deltog fra kl. 15.00) Steen Colberg Jensen Michael

Læs mere

FN S VERDENSMÅL Lejerbos Bestyrelseskonference 18. maj 2018

FN S VERDENSMÅL Lejerbos Bestyrelseskonference 18. maj 2018 FN S VERDENSMÅL Lejerbos Bestyrelseskonference 18. maj 2018 Natalia Rogaczewska nro@bl.dk Gæt en tekst skal have nye visioner i 2019. På konferencen skal vi høre om, hvordan man kan tænke visionært og

Læs mere

Globalt Fokus - Rysensteensgade 3, København V Side 1 af 7

Globalt Fokus - Rysensteensgade 3, København V Side 1 af 7 Side 1 af 7 Verdensmålenes Telt ideen bag og målet for! FORMÅL Teltet er ingen andres end verdensmålenes og vil således være en multistakeholderplatform for borgerinddragelse med målet at: Skabe fremdrift

Læs mere

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016

Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Femern Bælt Komiteens handlingsplan 2016 Mål og formål med handlingsplanen Formålet med handlingsplanen er at konkretisere de indsatser, der skal være fokus på og som skal omsættes, for at nå Komiteens

Læs mere

Lærer(e) Kirsti Dana Jakobsen (2018). Lars Løbner Hansen (2019)

Lærer(e) Kirsti Dana Jakobsen (2018). Lars Løbner Hansen (2019) Undervisningsbeskrivelse Termin August 2017-juni 2020 Institution Uddannelse Fag og niveau Det Blå Gymnasium, Tønder HHX Historie B Lærer(e) Kirsti Dana Jakobsen (2018). Lars Løbner Hansen (2019) Hold

Læs mere

INVITATION 1. december 2016

INVITATION 1. december 2016 INVITATION 1. december 2016 FN S VERDENSMÅL BR TIL DANSK VIRKELIGHED STED Afmagnetiseringsstationen v.teaterøen William Wains Gade 15 1432 København K TILMELDING KONTAKT amb17ion@choraconnection.dk INFORMATION

Læs mere

Danish Design Association

Danish Design Association Danish Design Association Side 2 Velkommen Program 16.30 Velkommen til Designit v. Martin Delfer 16.40 Gitte Just, Danish Design Association 17.00 Line Rix, 1508 17.20 Søren Overgaard Skafte, e-types 17.40

Læs mere

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision.

- At bidrage til fælles interessevaretagelse ift. Danmark, EU og FN, ift. vilkår, rammebetingelser m.v. af betydning for foreningens vision. Vedtægter 1 Navn Foreningens navn er Globalt Fokus Hjemsted: København, Danmark 2 Vision og formål Den overordnede vision for Globalt Fokus er: en mere retfærdig og bæredygtig verden, hvor mennesker kan

Læs mere

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen blev deltagerne

Læs mere

Årsplan for hold E i historie

Årsplan for hold E i historie Årsplan for hold E i historie Emne: Fra to til èn supermagt. 1945 1990 Trinmål historie: Forklare udviklings- og forandringsprocesser fra Danmarks historie, beskrive forhold mellem Danmark og andre områder

Læs mere

Samfundsfag. Energi & Miljø. Enes Kücükavci. Klasse 1.4. HTX Roskilde

Samfundsfag. Energi & Miljø. Enes Kücükavci. Klasse 1.4. HTX Roskilde Samfundsfag Energi & Miljø Enes Kücükavci Klasse 1.4 HTX Roskilde 22/11 2007 1 Indholdsfortegnelse Forside 1 Indholdsfortegnelse..2 Indledning.3 Opg1..3 Opg2..4 Opg3..4-5 Opg4..5-6 Konklusion 7 2 Indledning:

Læs mere

NOTER FRA STRATEGIDAG

NOTER FRA STRATEGIDAG NOTER FRA STRATEGIDAG Et fyldt lokale af både rådsmedlemmer, ansatte frivillige og almindelige medlemmer. INTRO V. ANDREAS & HELLE - Kernen i strategien: fællesskaber - AAI er i gang med ny strategi. I

Læs mere

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg

DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg D A N S K F O L K E O P L Y S N I N G S S A M R Å D DFS forslag til regeringens folkeoplysningsudvalg DFS ser fremtidens folkeoplysning inden for tre søjler: Søjle 1- Søjle 2- Søjle 3- Fri Folkeoplysning

Læs mere

Formidlingsplan for PhD-projekt

Formidlingsplan for PhD-projekt Formidlingsplan for PhD-projekt Opdateret 20. februar 2019 Dette notat giver et overblik over de formidlingsaktiviteter, der gennemføres i forbindelse med PhD-studiet om samarbejder mellem frivillige foreninger

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2005 2657 - landbrug og fiskeri Bilag 1 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 14. april 2005 Med henblik

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl.

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. 15-18 i København Bygherreforeningen Borgergade 111 DK-1300 København K Telefon +45 7020

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde

Indkaldelse til bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Indkaldelse til bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte, Kathja,

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 10. december 2013 Tid: Kl. 13.00-15.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Lars Møller Nich Bendtsen Punkter: 0. Meddelelser... 2

Læs mere

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover:

Derfor tænkes vores organisationsår således fremover: VI VIL EUROPA! Følgende dokument skal ses som forretningsudvalgets tanker om fremtidens Europabevægelse og dermed også som motivation for de vedtægtsændringer, som er stillet af forretningsudvalget på

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE:

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE: WWW.KULTURSTYRELSEN.DK EU STØTTE: EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 Hvad er Kulturstyrelsens rolle? Europa for Borgerne er et EU-program, hvor der kan søges midler til at fremme medborgerskab, demokratisk

Læs mere

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til

Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren. Vil regeringen tage initiativ globalt og i EU til at sætte adgang til Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Bilag 750 Offentligt Samrådsspørgsmål DZ fra Miljø-og Planlægningsudvalget til Ministeren for Udviklingsbistand Vil regeringen tage initiativ globalt

Læs mere

Høringssvar fra Dansk Institut for Internationale Studier til udkast til forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde

Høringssvar fra Dansk Institut for Internationale Studier til udkast til forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde Høringssvar fra Dansk Institut for Internationale Studier til udkast til forslag til lov om internationalt udviklingssamarbejde Målsætning Ad 1, stk. 1: DIIS sætter pris på intentionerne om at præcisere

Læs mere

At være frivillig i UngEnergi

At være frivillig i UngEnergi At være frivillig i UngEnergi UngEnergi er VedvarendeEnergis ungdomsafdeling. Vi er en gruppe af unge mellem 15 og 35 år, som brænder for det samme mål: en grøn og bedre verden. Vores projekter har til

Læs mere

Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018

Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018 SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Styrke fællesskaber der forebygger ufrivillig ensomhed under værdighedspuljen 2018 Baggrund I 2016

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 4985280 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17171 03-05-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 10. maj 2019 Tid: 09.00-16.00 Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Afbud: Dirigent/er: Peter,

Læs mere

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU?

NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? NOVEMBER 2014 Har du behov for at påvirke politikere og myndigheder - i DK og EU? Din virksomhed kan fremme sin sag og konkurrencekraft, hvis I har det rigtige netværk og ved, hvordan I vinder gehør for

Læs mere

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag

Forslag. Forslag vedr. vedtægter. Andre forslag Forslag Indkomne forslag til til Folkebevægelsen mod EUs landsmøde 30.-31. oktober 2010 på Jellebakkeskolen ved Århus Forslag vedr. vedtægter Forslag A1 Forslag om nye vedtægter for Folkebevægelsen mod

Læs mere

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle.

Møde i temagruppen Mad og måltider D. 19. november 2015 i Vejle. Emne Referat Beslutninger og ansvar Præsentationsrunde Nyt siden sidst Formand: Winnie Holm Lorenzen, Haderslev Kommune Fødevarestyrelsen Sara Månsson Center for forebyggelse i praksis Karen Eriksen Kræftens

Læs mere

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen

Fællesskabsindsats under værdighedspuljen SOCIAL OG SUNDHED Dato: 29. august 2017 Tlf. dir.: 4477 2748 E-mail: lorn@balk.dk Kontakt: Louise Rønnov Fællesskabsindsats under værdighedspuljen 2018 Baggrund I 2016 vedtog Folketinget at øremærke en

Læs mere

Læseplan for valgfaget samfundsfag. 10. klasse

Læseplan for valgfaget samfundsfag. 10. klasse Læseplan for valgfaget samfundsfag 10. klasse Indhold Indledning 3 Trinforløb for 10. klassetrin 4 Politik 4 Økonomi 6 Sociale og kulturelle forhold 7 Samfundsfaglige metoder 8 Tværgående emner Sprogudvikling

Læs mere

Et liv med rettigheder?

Et liv med rettigheder? Et liv med rettigheder? Et liv med rettigheder? Udgivet af LO, Landsorganisationen i Danmark med støtte fra DANIDA/Udenrigsministeriet Tekst og layout: LO Foto: Polfoto. Tryk: Silkeborg Bogtryk LO-varenr.:

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek 11. december 2015

Gentofte Centralbibliotek 11. december 2015 Projekt Newsgerrige børn Gentofte Centralbibliotek 11. december 2015 Undersøgelser viser at ca. 40% af børn der har set Ultra Nyt er nysgerrige efter at vide mere efter en udsendelse DR Medieforskning

Læs mere

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET

VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET VEDTÆGTER FORDI FORUM FOR RETTIGHEDER OG DIVERSITET 1. Forummets mål FORDI - Forum for Rettigheder og Diversitet vil arbejde med kapacitetsopbygning og fortalervirksomhed ud fra en rettighedsbaseret og

Læs mere

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00

Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 Referat 5. rådsmøde, den 8. november 2013 Kl. 9.00-12.00 2. december 2013 Sted: Erhvervs- og Vækstministeriet, Mødesal F, Slotsholmsgade 12, 1216 København K 1. Besøg af erhvervs- og vækstministeren: Diskussion

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommeren 2010 Institution Uddannelse Uddannelsescenter Holstebro HHX Fag og niveau Samfundsfag niveau C. Lærer(e)

Læs mere

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden.

Med afsæt i Hovedbestyrelsens årsplan og den igangværende foreningsudvikling var der udarbejdet dagsorden. af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Torsdag den 19. april 2018, kl. 15.30-ca. 20.30 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Indledning fra formanden: 2018 er kommet godt fra start.

Læs mere

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune

Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn Kenneth Hansen CASA Evaluering af Handicappolitikken 2008-2012 - Gentofte kommune Sammenfatning Juni 2012 Finn

Læs mere

Læseplan for Gug skole. Den internationale dimension

Læseplan for Gug skole. Den internationale dimension Læseplan for Gug skole Den internationale dimension 1 Indledning: Samfundsudviklingen har medført, at der i disse år finder en kraftig internationalisering og globalisering sted i Danmark og i resten af

Læs mere

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305.

BILAG DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER. den 15. og 16. juni 2001 BILAG. Bulletin DA - PE 305. 31 DET EUROPÆISKE RÅD GÖTEBORG FORMANDSKABETS KONKLUSIONER den 15. og 16. juni 2001 BILAG 33 BILAG Bilag I Erklæring om forebyggelse af spredning af ballistiske missiler Side 35 Bilag II Erklæring om Den

Læs mere

UDENRIGSMINISTERIET REGERINGENS SÆRLIGE INDSATS FOR RELIGIONS- OG TROSFRIHED OG RELIGIØST FORFULGTE, HERUNDER KRISTNE

UDENRIGSMINISTERIET REGERINGENS SÆRLIGE INDSATS FOR RELIGIONS- OG TROSFRIHED OG RELIGIØST FORFULGTE, HERUNDER KRISTNE UDENRIGSMINISTERIET 2019 REGERINGENS SÆRLIGE INDSATS FOR RELIGIONS- OG TROSFRIHED OG RELIGIØST FORFULGTE, HERUNDER KRISTNE INTRO Fra at have været en relativ overset menneskerettighed, er retten til religionsog

Læs mere

92-gruppen. Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K. København d. 26. februar 2007. Kære Connie Hedegaard,

92-gruppen. Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K. København d. 26. februar 2007. Kære Connie Hedegaard, Miljøminister Connie Hedegaard Miljøministeriet Højbro plads 4 1200 København K 92-gruppen c/o Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade 20, 2100 København Ø Tlf: 39 17 40 32, 39 17 40 00 Faxnummer:

Læs mere

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper

Krav 5. Sundhedskoordinationsudvalget Kommunal/regionale politiske styregrupper Krav 5. Hvordan parterne følger op på aftalen. Der er indgået følgende aftaler om organisering af opfølgningen af sundhedsaftalerne. Målsætningen er en sammenhængende opgavefordeling mellem de involverede

Læs mere