Kulturtrappen. Skolerne i Albertslund har fået en Kulturtrappe for indskoling og mellemtrin.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kulturtrappen. Skolerne i Albertslund har fået en Kulturtrappe for indskoling og mellemtrin."

Transkript

1

2 Kulturtrappen Skolerne i Albertslund har fået en Kulturtrappe for indskoling og mellemtrin. Kulturtrappen indeholder obligatoriske aktiviteter for alle klassetrin. Kulturtrappens aktiviteter er lagt ind i skolens plan og godkendt af skoleledelserne. Der er aktiviteter til alle klasser og de er betalt af to afdelinger på rådhuset: Skoler og Uddannelser og Kultur. Kommunens egne kulturinstitutioner bidrager med personale og gode aktiviteter. Rolleforståelsen ved besøgene er som følger: Gæsten gennemfører det planlagte forløb, understøttet af den lærer, som har klassen. Læreren er til stede under hele besøget og sikrer et godt forløb. Kulturstyrelsen kan bidrage med midler til en huskunstner. Kulturtrappen blev vedtaget i februar 2017 i Kommunalbestyrelsen efter lang tids forarbejde, hvor skolernes ledelser har været involveret. Kulturtrappen administreres af to konsulenter: Kulturkonsulent Anne Kathrine Hviid Bagger Musik og børnekulturkonsulent Kirsten Schneider Alle skoler modtager stadigvæk et tilbudskatalog med aktiviteter som teaterforestillinger, Miniplanetarium, Børnebiffen, bibliotekstilbud som fx Nysgerrige kids, Udskolingskoncert og andre tilbud, som alle er frivillige. Dette katalog udkommer to gange om året.

3 0. og 1. klassetrin Musikskolen underviser i 0. og 1. klasse Eleverne prøver kræfter med musikkens byggestene Stemmen bliver brugt til at synge gode sange Kroppen danser og laver rytmik Ørerne lytter til ord og toner Der samarbejdes på livet løs Alle klasser har en lektion hver uge i et kalenderår. Alt i alt lægges der et godt grundlag for fortsat musikundervisning. Metoden Music Mind Games er grundlag for en stor del af undervisningen. Skolens egne materialer anvendes gerne. Materialet til Børnekoncerten danner grundlag for undervisningen i starten af 1. klasse. Børnekoncert klassetrin. Alle er tilmeldt. Giv besked om ønsket tidspunkt og lærerkontaktinformation til din musiknetværkslærer på skolen. Tema 2017: H. C. Andersen Koncert: D. 27. oktober kl og 10.15

4 2. klassetrin DESIGN MED LYS BYG DIN EGEN LAMPE Hvad betyder lys for vores oplevelse af arkitektur? Hvordan kan man designe lys til forskellige rum? Undervisningsforløbet Design med lys handler om et vigtigt element i arkitekturen lys. Via undervisningsforløbet arbejder eleverne med rumanalyser, skitser og modelfremstilling. Desuden tester de lampedesign og kan evt. afrunde forløbet med en udstilling på skolen. Forud for besøget modtager læreren et PowerPoint materiale, som kan introducere eleverne til lys i rum og til lampens udvikling med udgangspunkt i en af de store danske lysarkitekter, Poul Henningsen. Eleverne får til opgave at analysere et udvalgt rum for derigennem at få en fornemmelse for, hvordan form, funktion, rum og lys spiller sammen. Under forløbet med underviseren fra Dansk Arkitektur Center skal eleverne designe deres egne lamper. Afsæt for opgaven er elevernes egne rumanalyser. Dernæst skal eleverne skitsere deres lampe for herefter at bygge den i en fysisk model ved hjælp af ståltråd og papir m.m. Til slut præsenterer eleverne deres foreløbige modeller Hvorfor ser lampen ud som den gør? Hvad kan den bruges til? Hvordan hænger model sammen med analyser og skitser? Forløbet skal få eleverne til at reflektere over brugen og valget af den belysning, de møder i deres egen hverdag.

5 Underviseren fra Dansk Arkitektur Center medbringer et udvalg af materialer til workshoppen. Skolen stiller gamle magasiner, aviser, papir og pap samt sakse til rådighed. Forløbet i alle klasser ligger i uge 44. De tre lektioner er lagt sammen og skemaet står midt i kataloget.

6 3. klassetrin Hjemmeside: Et glimt af VSTGN I april 2017 åbnede Kroppedal Museum udstillingen 99xVSTGN, som er en udstilling der fortæller om Vestegnens historie gennem år med 99 genstande fra de først rensdyrjægere og frem til i dag. De 99 glimt fra fortiden er med til at forklare, hvorfor at vores område ser ud, som det gør. Et glimt af VSTGN, giver elever mulighed for at dykke ned i de historiske begivenheder, og blive minieksperter i udvalgte genstande. Efter af have arbejdet med de udvalgte genstande, tager klassen ud på museet, hvor eleverne præsenterer deres viden. Efter museumsbesøget arbejder klassen videre derhjemme, hvor de selv opbygger en udstilling, der fortæller historien om deres eget liv som barn på Vestegnen. Før besøget 2 lektioner Formålet med det forberedende arbejde, er at gøre eleverne til Minieksperter, så de på museumsbesøget kan præsenterer deres viden for deres kammerater. Klassen taler om, hvad historie er. Hvad er der tilbage af tiden, der er gået? Hvad ved vi om fortiden, og hvor ved vi det fra? En af kilderne til forståelse af fortiden, er de genstande som stammer fra tiden, der er gået. Historie behøver ikke at være noget, der forgik for mange år siden, men kan også være begivenheder der skete i går. Læreren præsenterer eleverne for og bruger hjemmesiden 99xvstgn.dk. Derefter hører eleverne om ideen bag ved udstillingen og ser eksempler på genstande fra udstillingen. Så deles klassen op i elevpar og hvert par vælger en genstand lad læreren være med til fordelingen. Eleverne skal nu finde så megen viden om den udvalgte genstand som muligt. Brug film og læs teksten på hjemmesiden og søg viden andre steder på f.eks. skolebibliotek, klassens historiebog, google eller wikipedia. (Der er nok information på hjemmesiden, men supplerende viden vil være godt)

7 Nu skal eleverne svare på spørgsmål, som der står på genstandsarket, og tegne en tegning af hvordan genstanden i sin tid har været brugt. Arket og tegningerne, skal eleverne senere bruge på museet. Eleverne aftaler selv, hvordan de skal lave deres præsentation ude på museet. Under besøget 2 lektioner Eleverne er museumsguider og minieksperter og skal præsenterer udstillingsgenstande for hinanden. Museumsbesøget starter i foredragssalen, hvor museets underviser tager imod klassen, og fortæller om dagens forløb. Vi snakker om, hvad en museumsguide er, og hvordan man bedst præsenterer sin genstand. Så hjælpes vi ad med at sætte de udvalgte genstande op på en tidslinje kronologi i genstandene. Senere præsenterer eleverne deres genstande i kronologisk orden. Efter er en kort introduktion til udstillingen, præsenterer museets underviser den første og ældste genstand. Zinken der er år gammel. Herefter tager minieksperterne over, og eleverne præsenterer udstillingsgenstandene for hinanden. Undervejs får eleverne hjælp af museets underviser med uddybende forklaringer og spørgsmål. En præsentation skal tage ca. 2 3 minutter, og tager udgangspunkt i det genstandsark som eleverne udarbejde hjemme i klassen. På baggrund af deres tegning, kan eleverne fortælle om, hvordan genstanden blev brug i sin tid. Efter besøget et antal lektioner (Skolen vælger selv denne aktivitet) Eleverne laver selv en udstilling i klassen, med genstande der fortæller noget om deres eget liv 1. lektion: Klassen forbereder en udstilling i klassen, der skal hedder Barn på VSTGN. Tag udgangspunkt i, hvad I lærte på udstillingen 99xVSTGN og I kan så diskutere, hvad jeres udstilling skal rumme og hvordan den skal se ud. Alle elever tager en genstand med, som de mener fortæller noget om deres eget liv. De forklarer på klassen, hvorfor de har valgt den genstand, og hvordan de syntes at den skal præsenteres i udstillingen. 2.lektion: Alle elever skriver genstandstekst til deres genstand, som printes og limes flot op på et stykke karton. Derefter opstilles udstillingen. Lektionen afsluttes med fernisering.

8 4. klassetrin Folkeviseunivers De Gamle Danske Folkeviser foregår i et eventyrligt univers, der fortaber sig i historien. Nogle fortæller vikingetidens historier videre, andre har deres rødder i middelalderen. Fortabt i historien er også den måde viserne først blev fremført. De fleste tror i dag, at de oprindeligt blev sunget til dans. Sikkert er det i hvert fald, at de stadig blev sunget i slutningen af 1800 tallet, mange hundrede år efter at de første gang bliver skrevet ned. Og endnu i dag finder folkeviserne vej til det moderne publikum gennem f.eks. folk rock, folkemusikperformere og rollespilleres musikere. Albertslund billedskole og Vikingelandsbyen har planlagt et forløb til alle 4. klasser, hvor vi oplever folkevisernes verden på egen krop gennem sang, dans og billeder. Vi præsenteres for visernes fortællinger ved det knitrende bål i

9 Vikingelandsbyens Salshus og oplever dem på egen krop gennem sang og dans. Oplevelsen udtrykker vi i billeder gennem kyndig vejledning af en lærer fra Billedskolen. Sted: Vikingelandsbyen (Ledøjevej 35, 2620 Albertslund) Længde: 4 timer Se skema for fordeling af pladser/ klasser.

10 5. klassetrin Løgnehistorier Eleverne bliver udfordret på den levende mundtlige fortælletradition på en lidt anderledes måde. Eleverne skal sætte fantasien i spil og fortælle den lokale fortælling vendt på hovedet så den fremstår som en løgnefortælling. Udgangspunktet er det kendte, men det kan ofte være udfordrende, så at få lov til at fortælle om sandheden ved at vende den på hovedet ja så bliver det ofte nemmere. Forberedelse: Tal med klassen om, hvilke fortællinger der er om Albertslund. Det kan være om den nye by, den gamle by, beboere, institutioner, grønne områder, bjerget, festivaler, oplevelser, skolen m.m. Lad evt. eleverne øve sig på hinanden to og to. Brug evt. billeder/fotos til at komme i gang på. Fortællingerne bliver bundet op på alle sanser! Eleverne bliver igennem fortællingerne om deres egen by udfordret til at sætte pris på deres lokale område med nye øjne. I får hjælp af historiefortælleren STEINER, som først giver jer en kort introduktion og sætter opgaven i gang. Mange af jer kender måske Steiner fra Lystløgner Aften" og "Fortæller Angreb" på 160 skoler. Steiner giver med den mundtlige fortælling 100 % sproglig opmærksomhed, plads til at koncentrationsevnen og indlevelsesevnen udvikles ved et kick til fantasien Eleverne får nogle redskaber fra Steiners værktøjskasse og så går fortællingerne i gang. På skolen kan I battle og øve jer i klasser og på årgangen. Vi slutter forløbet af med en fælles fortællebattle i Musikteatret (biografen) ledet af Steiner. Vi samler en del af historierne op i et lille hæfte, filmer til kommunens Facebookside og samlet set får vi forhåbentlig en masse børn, der tør bruge fortællingen i deres hverdag.

11 6. klassetrin Demokratiforløb: Team besøg planlægning af forløb En gennemgang af årets Elevbyrådsarbejde, kalender og materialet Børn og Medborgerskab. Materialet er en gennemgang af demokrati for 6. klasseelever og deres lærere. Fokus at være borger i en kommune og hvordan har en borger indflydelse på udviklingen. kommunens opgaver i forhold til borgerne. I 2017 er der kommunalvalg, som også vil være beskrevet i materialet. Endelig er der et turbo forløb Hvad er et minimum af viden om demokrati? Demokratividen Den enkelte lærer/team fordeler selv arbejde med demokrati i klassen i forløbet mellem sommerferie og oktober. Materialet Børn og Medborgerskab danner baggrund for dette. OKTOBER Besøg i klassen hvordan arbejder I med en ide, der bliver til et forslag? Alle klasser får besøg af konsulenten Kirsten Schneider, som arbejder i max to lektioner med Ide forslag hvordan gør man det? Dato se skema.

12 Temaarbejde Årets tema præsenteres i KB salen to dage i november. Det foregår over fire gange og temaet præsenteres af lokalhistoriker, konsulent og fagekspert på det valgte tema. Tidspunkter se skema. Deadline for aflevering af forslag til elevbyråd Alle forslag titel, kort beskrivelse, elevnavne og et økonomisk overslag skal være sendt til kirsten.schneider@albertslund.dk senest d. 30. januar. Herefter kan klasserne/forslagsstillerne planlægge og færdiggøre deres power point præsentationer, som skal sendes til kirsten.schneider@albertslund.dk d. 5. februar. Tid til forberedelse af mødet og måske bygning af en lille model sker så op til selve elevbyrådsdagen d. 13. februar 2018 kl i KB salen.

13 Oversigt over tider i Kulturtrappen Alle gæster går til skolens kontor første gang, de kommer på skolen. Gæsterne bliver hentet til klassen af læreren, som skal have besøg. Herefter kan det videre forløb aftales. Musikundervisning i 1. og 0. klasse for skoleåret Tirsdag (starttid) Onsdag (starttid) Torsdag (starttid) HØ 1. klasse (8.55) HØ 1. klasse (8.55) HØ 1. klasse (10.00) HØ 1. klasse (10.00) EG 1. klasse (10.00) HV 1. klasse (10.30) HV 1. klasse EG 1. klasse ( 10.45) HV 1. klasse (12.15) HV 1. klasse Herstedlund skole særlig aftale godkendt. Dansk Arkitekturcenter i uge 44 og 45 i alle 2. klasser Egelundskolen: = 3 lektioner mandag d. 30. oktober for 2.a & b. Herstedøster skole: = 3 lektioner tirsdag d. 31. oktober for 2. d. & e = 3 lektioner onsdag d. 1. november for 2.f & g Herstedvester skole: = 3 lektioner torsdag d. 2. november for 2.v & x 8, = 3 lektioner fredag d. 3. november for 2. y & z Herstedlund skole: =3 lektioner mandag d. 6. november for 2.x & y = 3 lektioner tirsdag d. 7. november for 2. z Gæstelærerne fra Dansk Arkitekturcenter ankommer 15 minutter før, så de kan stille materialer op i klassen. Adresser og besked om at møde op på skolens kontor er givet videre til Dansk Arkitekturcenter.

14 Kroppedal Museum alle 3. klasser på besøg på Kroppedal Museum Alle klasser kører i bus til Kroppedal Museum: Firmaets navn: Schmidts Turisttrafik Afgangstidspunkt og hjemkomst fremgår af skemaet herunder. Husk at tage madpakker med til en hel dag på museum og skov. Der er flere klasser af sted, men kun en klasse ad gangen aktive inde på selve museet. Dato Afgang ca Hjemkomst ca Skole /klasse Tirsdag 6. marts Kl. Kl. HV / 3. v og 3. x Onsdag d. 7. marts Kl. Kl. HV/3.y og 3.z Torsdag d. 8. marts Kl. Kl. HØ/ 3.d og 3.e Fredag d. 9. marts Kl. Kl. HØ/ 3.f og 3. g Tirsdag d. 13. marts Kl. Kl. HL / 3 årgang xyz Onsdag d. 14. marts Kl. Kl. EG/ 3.a og 3. b Før besøget: 2 lektioner i klassen. Disse to lektioner planlægger lærerne selv, men de er afsluttet inden besøget på museet. Besøg på museet: 2 timer aktive med formidler i udstillingen og den øvrige tid er klassen udenfor i skoven eller på museets græsplæne. Efter besøget: 2 lektioner. Disse timer planlægger læreren selv.

15 4. klasser i Vikingelandsbyen Folkeviseunivers i uge 9, 10 og 11. Husk at tage fra skolen i god tid, så alle tidspunkter overholdes. Dato Tidspunkt Skole Klasse Mandag d. 26. februar Kl Egelundskolen 4. A Tirsdag d. 27. februar Kl Egelundskolen 4. B Onsdag d. 28. februar Kl Herstedlund skole 4. x Torsdag d. 1. marts Kl Herstedlund skole 4. y Fredag d. 2. marts Kl Herstedlund skole 4. z Mandag d. 5. marts Kl Herstedøster skole 4. d Tirsdag d. 6. marts Kl Herstedøster skole 4. e Onsdag d.7. marts Kl Herstedøster skole 4. f Torsdag d. 8. marts Kl Herstedøster skole 4. g Mandag d. 12. marts Kl Herstedvester skole 4. v Tirsdag d. 13. marts Kl Herstedvester skole 4. x Onsdag d. 14. marts Kl Herstedvester skole 4. y Torsdag d. 15. marts Kl Herstedvester skole 4. z Husk at de almindelige regler i Vikingelandsbyen også gælder, når dette forløb gennemføres. Tjek evt. Vikingelandsbyens hjemmeside. Steiner Løgnehistorier i 5. klasser forløb på skolerne + battle Dato Tidspunkt Skole Klasse Mandag d. 8. januar Kl Herstedøster skole 5.d Tirsdag d. 9. januar Kl Herstedøster skole 5.e Onsdag d. 10. januar Kl Herstedøster skole 5.f Torsdag d. 11. januar Kl Herstedøster skole 5.g Mandag d. 22. januar Kl Herstedvester skole 5.v Tirsdag d. 23. januar Kl Herstedvester skole 5.x Onsdag d. 24. januar Kl Herstedvester skole 5.y Torsdag d. 25. januar Kl Herstedvester skole 5.z Fredag d. 26. januar Kl Egelundskolen 5.a Mandag d. 29. januar Kl Egelundskolen 5.b Tirsdag d. 30. januar Kl Herstedlund skole 5.x Onsdag d. 31. januar Kl Herstedlund skole 5.y Torsdag d. 1. februar Kl Herstedlund skole 5.z Fredag d. 2, februar Kl Battle alle i Musik Teatrets biograf Husk at hente Steiner på skolens kontor. Alle forløb foregår i klasseværelset.

16 Elevbyråd 6. klasse vigtige datoer Information til klassens team/årgang. Varighed 30 minutter. Dato og tidspunkt Skole Mødested 4. august kl Egelundskolen Lærerværelse 26. juni kl Herstedlund skole Lærerværelse Uge 31 send mødetid Herstedøster skole Kontoret Uge 31 send mødetid Herstedvester skole Kontoret Besøg i klassen Fra ide til forslag Dato Tidspunkt Skole Klasse 2.oktober 8.00 ca Egelundskolen 6. A 2.oktober ca Egelundskolen 6. B 3. oktober 8.00 ca Herstedvester skole 6. V 3. oktober Herstedvester skole 6. X 5. oktober 8.00 ca Herstedvester skole 6.Y 5.oktober ca Herstedvester skole 6. z 9. oktober 8.00 ca Herstedlund skole 6.x og z 9. oktober ca Herstedlund skole 6. v 10. oktober 8.00 ca Herstedlund skole 6. y 10. oktober ca Herstedøster skole 6.d. 12. oktober 8.00 ca Herstedøster skole 6.E 12.oktober ca Herstedøster skole 6.F 12. oktober Fx Herstedøster skole 6. g Præsentation i KB salen af årets tema Tirsdag d. 31. oktober Onsdag d. 1.november Kl Herstedlund skole Herstedøster skole Kl Herstedvester skole Egelundskolen Deadline for aflevering af forslag og elevnavne 30. januar 2018 Deadline for aflevering af præsentations power point 5. februar 2018 Elevbyrådsdag i KB salen og Musikteatret 13. februar kl

17 Andre obligatoriske/aftalte forløb: Børnefestuge 2018 HUSK DET ER UGE 25 Bolsjelæsning Ugerne 10 og 11 i 2018 læsning på skolerne Afslutningsarrangement i Musikteatret d. 21. marts 2018 kl. 9 10

18 Kulturtrappen er udarbejdet af : Kulturkonsulent Anne Kathrine Hviid Bagger og Musik og børnekulturkonsulent Kirsten Schneider Trykning: Morten Sepstrup Sørensen Juni 2017

19

KULTURTRAPPEN årgang Minecraft - Fællesskab. 7. årgang Digital dannelse i praksis. 6. årgang Elevbyråd. 5. årgang Vis mig din by

KULTURTRAPPEN årgang Minecraft - Fællesskab. 7. årgang Digital dannelse i praksis. 6. årgang Elevbyråd. 5. årgang Vis mig din by KULTURTRAPPEN 8. årgang Minecraft - Fællesskab 7. årgang Digital dannelse i praksis 6. årgang Elevbyråd 5. årgang Vis mig din by 4. årgang Albertslund Et eventyr 3. årgang Vikingernes Vinter 2. årgang

Læs mere

Kulturguide skolerne Albertslund Pixiudgave

Kulturguide skolerne Albertslund Pixiudgave Vision Kulturguide ne Albertslund Pixiudgave - alle børn og unge i Albertslund kommune skal i deres hverdag møde kunst og kultur - alle kulturinstitutioner skal bidrage til mødet mellem børn og unge og

Læs mere

Notat. Modtager(e): Kommunalbestyrelsen cc: Kulturtrappen Baggrundsmateriale

Notat. Modtager(e): Kommunalbestyrelsen cc: Kulturtrappen Baggrundsmateriale Notat Modtager(e): Kommunalbestyrelsen cc: Kulturtrappen Baggrundsmateriale Igennem de sidst 10 år har skolerne i Albertslund modtaget en række forskelligartede tilbud, mødt professionelle kunstnere i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde!

Indholdsfortegnelse. På de forskellige sider ser I billeder fra dagene før første skoledag Der var lidt kaotisk forskellige steder både ude og inde! Indholdsfortegnelse side 2: Skolelederen har ordet side 4: Kalenderen side 5: En lille huskeliste side 6: Forældremøderne side 7: UndervisningsMiljøVurde ring side 8: Idrætsdagene på Herlev Stadion side

Læs mere

Uge 5: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY

Uge 5: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY Uge 5: Verden omkring mig Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 5 Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge5_guidevejl_verden omkring mig.indd 1 06/07/10 09.31 Denne

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2015 2016 Rødovre Skole HENDRIKSHOLM SKOLE Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7., 8. og 9. kl., skal ifølge folkeskolereformen have et obligatorisk valgfag. Folkeskolerne

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

6. klasse. Børnearbejde

6. klasse. Børnearbejde 6. klasse Børnearbejde Børnearbejde Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Introduktion til børnearbejde Skole og arbejde Baggårdens børnearbejdere Børnearbejde Børnearbejde før og nu Modul 1

Læs mere

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018

Distrikt Hjallerup. Klokkerholm Skole. Information til forældre Juni 2018 Klokkerholm Skole Information til forældre Juni 2018 Distrikt Hjallerup Klokkerholm udgør sammen med Hjallerup og Flauenskjold skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to niveauer distriktsleder

Læs mere

Information til forældre Juni 2018

Information til forældre Juni 2018 Flauenskjold Skole Information til forældre Juni 2018 FLAUENSKJOLD SKOLE 1 Distrikt Hjallerup Flauenskjold udgør sammen med Klokkerholm og Hjallerup skoler distrikt Hjallerup. På ledelsessiden er der to

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

3. klasse. Arbejdsmarkedet

3. klasse. Arbejdsmarkedet 3. klasse Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Forskellige jobtyper på arbejdsmarkedet Forberede besøg på en arbejdsplads Besøg på en arbejdsplads Evaluering

Læs mere

Workshop - optakt til Aprilfestival

Workshop - optakt til Aprilfestival TILBUD Workshop - optakt til Aprilfestival I dette hæfte finder du tilbud om workshops for børnehavebørn, børn i indskolingen, børn på skolernes mellemtrin samt kurser for lærere og pædagoger Formålet

Læs mere

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund?

Hvordan ville det være at dumpe ned i Kvostedgården og blive en del af familien/husholdet for en kort stund? Forløb 2 Story-line på Kvostedgården Dansk Historie Titel : Vær en del af familien/husholdet på Kvostedgården anno 1800 Fag : Dansk Historie Klassetrin : 4. 6. klasse, normalklasser/specialklasser Årstid

Læs mere

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017

VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 VALGFAG I UNGDOMSSKOLEN i skoleåret 2016 2017 Et tilbud til 7.-9. klasser på: Hendriksholm Skole, Rødovre Skole, Nyager Skole, Tinderhøj Skole og Islev Skole. Valgfag i Ungdomsskolen Alle, der går i 7.,

Læs mere

1. klasse. Vores klasse

1. klasse. Vores klasse 1. klasse Vores klasse Vores klasse Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Psykisk arbejdsmiljø Psykisk og fysisk arbejdsmiljø Arbejdsmiljø og læringsstile Besøg i klassen Opgaver i hjemmet og

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 11: Dyr. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 Uge 11: Dyr Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 11 Dyr side 1 HIPPY HippHopp uge_11_guidevejl_dyr.indd 1 06/07/10 11.09 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 15. maj 2014 sbrev nr. 781 Næste uge: 16. maj 19. maj 22. maj 23. maj St. Bededag Fri Majfestuge hele ugen Generalprøve kl. 11.00 Majfest kl. 18.30 Alle elever møder kl. 9.00

Læs mere

Forløb 1. Bondestenalderen. Dansk Historie. Titel: Dagligliv på en boplads i bondestenalderen. Fag: Dansk - historie

Forløb 1. Bondestenalderen. Dansk Historie. Titel: Dagligliv på en boplads i bondestenalderen. Fag: Dansk - historie Forløb 1 Bondestenalderen Dansk Historie Titel: Dagligliv på en boplads i bondestenalderen Fag: Dansk - historie Klassetrin: 3.-4. klasse, normalklasser/specialklasser Årstid: Forår, sommer, efterår 1

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 16. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 16 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 16 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge16_Eventyr.indd 1 06/07/10 12.05 Uge 16 l Eventyr Det har sneet, og alt er hvidt. Hipp

Læs mere

Uge 15: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY

Uge 15: Verden omkring mig. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY Kursusmappe Uge 15: Verden omkring mig Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 15 Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp uge_15_guidevejl_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10

Læs mere

Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling klasse Varighed cirka fire timer.

Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling klasse Varighed cirka fire timer. Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling 3. 6. klasse Varighed cirka fire timer. Præsentation Trollesalen på Marstal Søfartsmuseum er fra ultimo marts og indtil medium oktober

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00

Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Indbydelse til fremvisning af projektopgaver Mandag d. 22/1 2016 17.00 18.00 Vi synes, at I skal have lejlighed til at se, hvad børnene har præsteret i projektugen (uge 3), så derfor vil vi udstille opgaver

Læs mere

Indskoling. Arbejdsmarkedet

Indskoling. Arbejdsmarkedet Indskoling Arbejdsmarkedet Arbejdsmarkedet Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Dagens tema Forskellige jobtyper på arbejdsmarkedet Forberede besøg på en arbejdsplads Besøg på en arbejdsplads Evaluering

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 24.9 28.9.2018 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Louisiana Learning Louisiana

Læs mere

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen

Lærervejledning. På sporet af familien Sørensen Lærervejledning På sporet af familien Sørensen Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet På sporet af familien Sørensen på Arbejdermuseet. Lærervejledningen

Læs mere

HippHopp. Uge 13: Min krop. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Min krop side 1

HippHopp. Uge 13: Min krop. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Min krop side 1 Uge 13: Min krop Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Min krop side 1 HIPPY HippHopp uge_13_guidevejl_min_krop.indd 1 06/07/10 11.10 Denne vejledning er et supplement

Læs mere

JEG GLÆDER MIG TIL JUL

JEG GLÆDER MIG TIL JUL ULIGEUGEBREV 47 Kære Forældre. Et lidt forsinket ugebrev pga. redaktørens fravær, men bedre sent end aldrig. Vi går nu ind i den sidste efterårsuge og vinteren står på trapperne. Den og Julen tager vi

Læs mere

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016

FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 i vinterferien uge 7 DRAMA MED SVED PÅ PANDEN JAZZCAMP FOR PIGER MUSIK PÅ IPAD FANTASTISKE FIGURER FILMGYS VELKOMMEN TIL FREDERIKSBERG KULTURCAMP 2016 Her er din mulighed

Læs mere

Kløverbladet. Februar 2010 Årgang 12, Nummer 3. 10/2 Skoleforældremøde. 12/2 Fastelavnsfest. 15/2-19/2 Vinterferie. 23/2 Klubaften

Kløverbladet. Februar 2010 Årgang 12, Nummer 3. 10/2 Skoleforældremøde. 12/2 Fastelavnsfest. 15/2-19/2 Vinterferie. 23/2 Klubaften Kløverbladet 10/2 Skoleforældremøde 12/2 Fastelavnsfest 15/2-19/2 Vinterferie 23/2 Klubaften 24/2 Intromøde for kommende 0. kl. og deres forældre 12/3 Skolens fødselsdag teaterforestilling 3. 7. kl. 17/3

Læs mere

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave.

Elevforudsætninger I forløbet indgår aktiviteter, der forudsætter, at eleverne kan læse enkle ord og kan samarbejde i grupper om en fælles opgave. Undersøgelse af de voksnes job Uddannelse og job; eksemplarisk forløb 0-3.klasse Faktaboks Kompetenceområde: Fra uddannelse til job Kompetencemål: Eleven kan beskrive forskellige uddannelser og job Færdigheds-

Læs mere

Uge 1: Dyr. Vejledning til HippHopp guider. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY

Uge 1: Dyr. Vejledning til HippHopp guider. HippHopp. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY Uge 1: Dyr Vejledning til HippHopp guider Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 1 Dyr side 1 HIPPY HippHopp Denne vejledning er et supplement til aktivitetshæftet Særligt i denne uge...........................................................

Læs mere

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på

UGEBREV. uge Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på UGEBREV uge 22 2019 Ugebrevet udkommer normalt hver weekend. Deadline for indlæg er fredage kl. 20 på syddjursfriskolenyhedsbrev@hotmail.com KALENDER: I morgen 26/5: Under Mols I Udvikling : Søndagsåbent

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted. Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - historier om Hedensted Forløb 07 HISTORIE 4-6 klasse Et forløb, der nemt kan tilpasses andre landsbyer. Eleverne går tilbage i tiden, når de gruppevis undersøger deres landsbys udvikling.

Læs mere

Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse. af Marie Kilsgaard Møller

Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse. af Marie Kilsgaard Møller D E -M O-K R A-T I Undervisningsmateriale til STATSMINISTEREN + DEMOKRATI-WORKSHOP Egnet til 0.-3. klasse af Marie Kilsgaard Møller www.quasite ater.dk INDHOLD SIDE 2 Kap. 1: At bestemme - Hvem bestemmer

Læs mere

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner

Læs mere om Kulturrygsækken på. www.copenhagenkids.dk. Tak for samarbejde til. Tak for tilskud til 2013/14. Daginstitutioner Læs mere om Kulturrygsækken på www.copenhagenkids.dk Tak for samarbejde til Tak for tilskud til 2013/14 Daginstitutioner KULTURRYGSÆKKEN Tilbud om kunst og kultur til daginstitutionerne i København Kulturrygsækken

Læs mere

PORTFOLIO. til Det internationale område. Roskilde Handelsgymnasium

PORTFOLIO. til Det internationale område. Roskilde Handelsgymnasium PORTFOLIO til Det internationale område Roskilde Handelsgymnasium Efterår 2012 Program # $%&' ( %)*+ % # "## &##, '- #"# # &#.!" $ %*% #/"# $# 0%* # # ## 1% * 2-%*. ". ## 3%-.# 1% # ".".. $!# 2 Introduktion

Læs mere

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag Målgruppe: 4.-6. klasse Titel: Arkæolog for en dag Fagområder: Historie, natur/teknologi Kort beskrivelse: Forløbet præsenterer en sanselig tilgang til kulturhistorien, hvor eleverne gennem genstande,

Læs mere

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b

UU længere forløb. Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b UU længere forløb Planlægning af tema Fag: UU Klasse: 4.b Mål: Eleverne skal opleve, mærke og indse, at de har medansvar for og medindflydelse på at udarbejde en værdifuld løsning til en problemstilling

Læs mere

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017

Profilfag Mellemtrin. valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Profilfag Mellemtrin valghæfte for 1. periode skoleåret 2016/2017 Vonsild Skole - En skole i balance og bevægelse Det er tid til at vælge profilfag:-) Profilfag er små fordybelsesområder på ca. 10 uger,

Læs mere

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1

Hjallerup skole. En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Hjallerup skole En skole i trivsel en skole i vækst. Information til forældre Juni 2016 HJALLERUP SKOLE 1 Distrikt Hjallerup I august 2016 træder de nye skoledistrikter i Brønderslev Kommune officielt

Læs mere

Lærervejledning. Familien Sørensen

Lærervejledning. Familien Sørensen Lærervejledning Familien Sørensen Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkomne til undervisningsforløbet Familien Sørensen på Arbejdermuseet. Lærervejledningen er udarbejdet med det formål,

Læs mere

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne!

Sæson 2013/2014 Nyhedsbrev 5. Der afholdes ÅBENT HUS i Favrskov Musikskole. i Kulturhus Sløjfen i Hadsten. Alle er velkomne! Kære elever og forældre, Her får du de seneste nyheder fra musikskolen. I denne udgave kan du læse om bl.a. Summer Camp i uge 27, Åbent Hus på lørdag, tilmelding til sæson 2014/15, datoer for sommerkoncerter

Læs mere

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen

folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen folkeskolereform info til forældre vedrørende folkeskolereformen Folkeskolereformen Når det nye skoleår begynder efter sommerferien i år, vil det være med ny ramme for hverdagen på alle landets folkeskoler

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING TEMA: GRUPPEDANNELSE. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM

TAKEAWAY TEACHING TEMA: GRUPPEDANNELSE. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier v TEMA: GRUPPEDANNELSE Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAT undertema: Gruppedannelse, Rose Alba Broberg, CUDiM og Ekstern Lektor

Læs mere

TEMA: DANNELSE AF STUDIEGRUPPER

TEMA: DANNELSE AF STUDIEGRUPPER TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier v TEMA: DANNELSE AF STUDIEGRUPPER Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAT tema: Dannelse af Studiegrupper, Rose Alba Broberg, rose@cc.au.dk

Læs mere

KULTURENS BØRN kreative børn 2015-16

KULTURENS BØRN kreative børn 2015-16 KULTURENS BØRN kreative børn 2015-16 Kulturens børn kreative børn 2015-16 Intro Kære skoler Kulturinstitutionerne, børnekulturkonsulenten og Uddannelseshuset arbejder sammen om at styrke samarbejdet og

Læs mere

Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb

Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb e Dato: Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb Institutions/gruppe/ teamnavn: Udfyldt af: PLANLÆGNINGSDEL Bevæggrund og navn 1. Initiativets

Læs mere

Materiale til brug før jeres besøg på Musikmuseet. Soundscapes

Materiale til brug før jeres besøg på Musikmuseet. Soundscapes Materiale til brug før jeres besøg på Musikmuseet Soundscapes Introduktion og forberedelse (til læreren) Inden I besøger Musikmuseet for at opleve forløbet Soundscapes, giver dette materiale jer mulighed

Læs mere

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR

EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR LOUISIANA LEJRSKOLE EN UGE MED KUNST, KROP OG NATUR PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR 19.8-23.8.2019 VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Foto: Frederik Højfeldt Nielsen Med Louisiana Lejrskole

Læs mere

KulturmØde. Kulturmøde Rollespil. Hvad KAN en aktiv medborger i fællesskaber? 6a - Drejebog - Kulturmøde - s1. Indhold. Fælles Mål. Formål.

KulturmØde. Kulturmøde Rollespil. Hvad KAN en aktiv medborger i fællesskaber? 6a - Drejebog - Kulturmøde - s1. Indhold. Fælles Mål. Formål. 6a - Drejebog - Kulturmøde - s1 Hvad KAN en aktiv medborger i fællesskaber? Kulturmøde Rollespil Indhold Fælles Mål Denne øvelse er et rollespil, som beskæftiger sig med kulturmødet. Samfundsfag Færdigheds-

Læs mere

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2018-2019 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE

ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE ÅRSPLAN FOR 0 KLASSE 2016-2017. At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst

Læs mere

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING

TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI- UDSTILLING TIPS OG TRICKS GODE RÅD TIL PRÆSENTATION, FOTOGRAFERING OG MINI-UDSTILLING Dette er tips og tricks til, hvordan man helt enkelt kan lave

Læs mere

Nyhedsbrev fra SFO april 2013

Nyhedsbrev fra SFO april 2013 Nyhedsbrev fra SFO april 2013 Kære forældre Så er foråret kommet i hvert fald hvis vi ser på kalenderen. Vi har sågar stillet urerne frem, fordi vi er gået over til sommertid. Det eneste, som ikke er fuldt

Læs mere

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget

Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Ideer, inspiration, kurser og materialer til undervisningen i kristendomsfaget Formålet med Skole-Kirke-Samarbejdet er at udvikle materialer, metoder og ideer til undervisningen i kristendomskundskab i

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10

Forældreskolen Projektopgaven Elevfolder. Projektopgaven. - Hvad skal du huske. Side 1 af 10 - Hvad skal du huske Side 1 af 10 Hvad er projektarbejde? Du skal være nysgerrig, når du laver projektarbejde Du skal: Undersøge forhold i din omverden, samfundet, eller din hverdag Tænke over sammenhænge

Læs mere

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012

KUNST PÅ TAPETET BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 BØRNENES EFTERÅRSUDSTILLING 2012 KUNST PÅ TAPETET MATERIALET BESTÅR AF TRE DELE: VEJLEDNING & PRAKTISK INFO SPØRGSMÅL & INSPIRATION TAPET-MODUL TIL PRINT/KOPI VEJLEDNING & PRAKTISK INFO OPGAVEBESKRIVELSE:

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Kære gymnasielærere Dette udviklingsredskab guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Som lærerteam eller arbejdsgruppe kan I bruge redskabet til en systematisk

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 4. Emne: Superhelte og prinsesser HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 4 Emne: Superhelte og prinsesser side 1 HIPPY HippHopp Uge4_Superhelte og prinsesser.indd 1 06/07/10 11.22 Uge

Læs mere

Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje

Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje Introduktion til Rytmeleg i vuggestuer/ dagpleje Dette materiale introducerer til rytmikforløbet, som er vuggestuernes og dagplejernes kulturforløb i Børnekulturpakkerne. Rytmikforløbet vil gennem sange,

Læs mere

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen

Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen Folkeskolereform 2014 Fynslundskolen 1 Tre overordnede nationale mål! Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. Folkeskolen skal mindske betydningen af social baggrund i forhold

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE Udviklingsredskab Kære undervisere på erhvervsuddannelserne Dette udviklingsredskab guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Som team eller arbejdsgruppe

Læs mere

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema.

Mellemtrinnet (4.-6. årg.) har fri kl. 14.30 fire dage om ugen og kl. 15 en dag om ugen. Dagen til kl. 15 kan ses på elevernes skema. Nyhedsbrev juni 2014 Folkeskolereformen 7 Sct. Jørgens Skole Helligkorsvej 42A 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 44 00 E-mail: sctjorgensskole@roskilde.dk www.sctjorgensskole.roskilde.dk 27. juni 2014 Kære forældre

Læs mere

Velkommen hjem i Minecraft

Velkommen hjem i Minecraft Et undervisningsforløb om fremtidens bolig / Håndværk og design/dansk 5.-8. klasse / Lærervejledning Velkommen hjem i Minecraft Dette materiale er udarbejdet af Dansk Arkitektur Center til forberedelse

Læs mere

HippHopp. Uge 27: Sund og stærk. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1

HippHopp. Uge 27: Sund og stærk. Vejledning til HippHopp guider HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1 Uge 27: Sund og stærk Vejledning til HippHopp guider Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 27 Sund og stærk side 1 HIPPY HippHopp uge_27_guidevejl_sund og stærk.indd 1 06/07/10 10.42 Denne vejledning

Læs mere

Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG

Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG Undervisningsforløb DEN ANDEN VERDENSKRIG Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Den anden Verdenskrig 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8

UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8 UGEBREV nr. 20 uge 3 Årgang 8 Sommerferie Selvom det er vinter og koldt udenfor, ved jeg at der er en del, der er ved at planlægge sommerferien. Den sidste skoledag i dette skoleår er fredag den 29. juni

Læs mere

DEN ANDEN VERDENSKRIG. Undervisningsforløb

DEN ANDEN VERDENSKRIG. Undervisningsforløb Undervisningsforløb Den digitale Historiebog - Undervisningsforløb - Den anden Verdenskrig 2015 Meloni Forfatter: Malene Lund Smidt Redaktør: Sanne Bundgaard DTP: Tore Lübeck Forlaget Meloni Pakhusgården

Læs mere

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst

MATERIALEJAGT. Lærervejledning. Materialelære Indskoling og mellemtrin Billedkunst MATERIALEJAGT Tema: Målgruppe: FAG: Varighed: VI SKAL lære om arkitekturens elementer og materialer opnå en forståelse for materialernes forskellige styrker lære om forskellige strukturer, materialer og

Læs mere

Rod i historien Lærervejledning

Rod i historien Lærervejledning Rod i historien Lærervejledning Lad dine elever gå på opdagelse i Histotoriet og fortiden som rigtige historikere, hvor de skal arbejde med relativ kronologi gennem historiske spor i form af forskellige

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven

KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven KOM UD OG LÆR! - om Oldtiden i baghaven Forløb 11 HISTORIE 4-6 klasse Oldtiden ligger mere end 1000 år tilbage med sten-, bronze- og jernalder. Alligevel kan vi stadig finde spor fra dengang i landskabet

Læs mere

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014

Center Nyt. Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00. Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Center Nyt Centerklasserne Mølholm Skole og SFO Yggdrassil, Vejle April 2014 Info-møde om den nye skolereform tirsdag d. 3. juni kl. 19.00 Læs, lyt og se klip om: Den nye skole-reform På besøg i Den gamle

Læs mere

Mål for børnehaveklassen

Mål for børnehaveklassen Mål for børnehaveklassen At lægge et fundament for skolens arbejde med elevernes alsidige udvikling ved at give det enkelte barn udfordringer, der udvikler barnets nysgerrighed, videbegær og lyst til at

Læs mere

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8

KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 Højmarkskolen Højmarksvej 16 6670 Holsted tlf: 75 39 20 99 hoejmarkskolen@vejenkom.dk www.hoejmarkskolen.skoleintra.dk KONTAKT ELEKTRONISK SKOLEBLAD FOR HØJMARKSKOLEN 2008/09 NR. 8 KALENDER FOR MAJ: Fredag

Læs mere

Foto: Museum Vestsjælland

Foto: Museum Vestsjælland Målgruppe: Modtagelsesklasser (mellemtrinnet) Din historie - min historie - vores historie Fagområder: Dansk som andet sprog, historie Kort beskrivelse: Din historie - min historie - vores historie er

Læs mere

Velkommen til informationsmøde på Slangerup Skole om skolestart foråret 2019

Velkommen til informationsmøde på Slangerup Skole om skolestart foråret 2019 Velkommen til informationsmøde på Slangerup Skole om skolestart foråret 2019 Hvad har været det bedste ved at starte i skole og SFO? At få nye gode kammerater At have frikvarter og legetime At lære at

Læs mere

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9

Musikskolen. frivillige undervisningstilbud. Sæson 2015-16. Tilmelding senest 1. juni. af 9 Musikskolen frivillige undervisningstilbud Tilmelding senest 1. juni Sæson 2015-16 af 9 Velkommen Undervisere Kåre Tórður Anette Det er mig en stor glæde, at kunne byde velkommen til en ny sæson i Musikskolen

Læs mere

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN.

IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN KLASSETRIN. IDÉKATALOG 4 EVER I UNDERVISNINGEN - 7.-10. KLASSETRIN. OPGANG2 TURNETEATER vil gerne invitere dine elever med på en rejse, hvor dilemmaer fra elevernes hverdag, teaterforestilling 4 EVER og elevernes

Læs mere

En ny udskoling. udskoling 2014/15

En ny udskoling. udskoling 2014/15 En ny udskoling TemaLINJER udskoling 2014/15 En ny udskoling Efter sommerferien skal vi, på Jyllinge Skole, i gang med en ny måde at gå i udskolingen på. I det kommende skoleår tilbyder vi fire udskolingslinjer

Læs mere

Forberedelse - Husk inden:

Forberedelse - Husk inden: Kære Underviser Nærværende undervisningsmateriale kan bruges som efterbearbejdelse af alle Superreals forestillinger. Det overordnede formål er at guide eleverne til at åbne op for selve teateroplevelsen

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018

INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 INSPIRATION TIL UNDERVISERE UNGDOMMENS FOLKEMØDE 2018 1 KÆRE UNDERVISER Den 6.-8. september afholdes Ungdommens Folkemøde 2018 i Valbyparken i København, og du og dine elever er selvfølgelig inviteret

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 4. klasse

Godt at vide, når man skal i 4. klasse Godt at vide, når man skal i 4. klasse Kære forældre. I denne folder kan I læse om strukturer, retningslinjer, holdninger og ønsker, som er fælles for de tre klasser på 4. årgang. Vi ønsker at komme tæt

Læs mere

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost

Farver i en grå tid. En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Farver i en grå tid En fællesoplevelse på Børneskolen Bifrost Vi kender ikke fremtiden, og derfor må vi lære vores børn at kæmpe med det ukendte og at klare sig i hvilket som helst miljø i hele spektret

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

LOUISIANA LEJRSKOLE

LOUISIANA LEJRSKOLE LOUISIANA LEJRSKOLE 28.8 1.9.2017 FIRE DAGE PÅ LOUISIANA OG I HELSINGØR MED FOKUS PÅ KUNST, ARKITEKTUR OG KREATIVITET VIND ET GRATIS LEJRSKOLEOPHOLD MED LOUISIANA LEARNING Louisiana Lejrskole er Tid til

Læs mere

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje.

Hold Øje uge 44. En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. Hold Øje uge 44 En ganske almindelig torsdag på Næringen 98. Aften-BØF I næste uge er Aften-BØF afløst af Musical-show.se længere ned i Hold Øje. God weekend Hilsen Peter FRITS Denne uge i Frits har stået

Læs mere

Otto Frello Workshop på Varde Museum

Otto Frello Workshop på Varde Museum Otto Frello Workshop på Varde Museum Workshoppen er udviklet og afprøvet af Skanderup Efterskole 9:00 Ankomst Varde Museum. Vi bærer materialer ind og gør klar (Nb: husk, bestil særåbning fra kl. 9:00

Læs mere

Læringsmateriale til Lillebitte Lilli

Læringsmateriale til Lillebitte Lilli Læringsmateriale til Lillebitte Lilli Introduktion: I skal nu i gang med at arbejde med Lillebitte Lilli. Forløbet er delt ind i tre faser. Fase 1 og 3 foregår i børnehaven, mens Fase 2 foregår på Frederikshavn

Læs mere

6.D: Berømmelsens pris

6.D: Berømmelsens pris Mandag Kl. 8.00 11.15: Eleverne læser sine undre spørgsmål igen. Indsamling af kilder til projektet. Eleverne skaber sin egen mediebrønd, som passer til en gruppes vinkel, hovedperson og sammenlignelige

Læs mere

4. årgang Vamdrup skole - senest opdateret Videnindsamling Videnspejling Observation Idéskabelse

4. årgang Vamdrup skole - senest opdateret Videnindsamling Videnspejling Observation Idéskabelse 4. årgang Vamdrup skole - senest opdateret 13.10.16 Invitation Videnindsamling Videnspejling Observation Idéskabelse Relevans et krystalklare spørgsmål Løsning PLANLÆGNING HVOR SKAL ET FOREGÅ? HVA ER ET

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018 BILLED SKOLEN Velkommen! Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde visuelt og kreativt, uanset på hvilket niveau du ønsker at bruge os. Her kan du arbejde

Læs mere

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse

KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE. Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse KOM UD OG LÆR! - og bliv uddannet LANDSBYGUIDE Forløb 30 HISTORIE 4-6 klasse Få et forløb til jeres by Forløbet er lavet i Juelsminde, men kan let tilpasses jeres by - kontakt Jens Kjær, Glud Museum, E-mail:

Læs mere

Et æble i madkassen - event for 2. klasse

Et æble i madkassen - event for 2. klasse Et æble i madkassen - event for 2. klasse Introduktion Ideen med Et æble i madkassen er at sætte fokus på, hvordan en sund madpakke er skruet sammen. Eleverne skal i eventugen arbejde med fødevarestyrelsens

Læs mere

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020

Skovens Børn. Undervisningsprogram 2019/2020 Skovens Børn Undervisningsprogram 2019/2020 Velkommen til Skovens Børn Skovens Børn tilbyder sine medlemmer fritidsundervisning i musik, sang og dans etc. Aktivitetstilbuddene varierer fra år til år, afhængigt

Læs mere