Fraværende: Verner Møller, Kristine Raaby Jakobsen, Christian F. P. Scholz, Kirsten Wisborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fraværende: Verner Møller, Kristine Raaby Jakobsen, Christian F. P. Scholz, Kirsten Wisborg"

Transkript

1 Møde den: Onsdag den 25. februar 2015, kl Sted: Mødelokale 2.2, AU Konferencecenter, Fredrik Nielsens Vej 2-4, 8000 Aarhus C Ph.d.-udvalgsmøde Til stede: Christian Kanstrup Holm, Cai Grau, Anne-Mette Hvas, Ole Ingemann Hansen, Lise-Lotte Kirkevang, Birgitte Mønster Christensen, Johan Frederik Berg Arendt, Christina Demuth, Cecilie Nørby Thisted, Nicolaj Christopher Hansson Øvrige: Lise Wogensen Bach, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Fraværende: Verner Møller, Kristine Raaby Jakobsen, Christian F. P. Scholz, Kirsten Wisborg Referat Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Referat fra konstituerende ph.d.-udvalgsmødet den 3. februar Meddelelser fra Ph.d.-forening og ph.d.-skoleleder 4. Orientering fra udvalgets medlemmer 5. Orientering fra de enkelte underudvalg 6. Bedømmelsesudvalgets medlemmer på lektorniveau 7. Stipendiestruktur vurderingskriterier 8. Den gode vejledningsproces / Successful Supervision: A Two-way process 9. Nedsættelse af underudvalg 10. Evt. Dato: 25. februar 2015 Side 1/8 Ad. 1: Dagsorden blev godkendt uden kommentarer. Ad. 2: Referat fra det konstituerende ph.d.-udvalgsmøde godkendt den 23. februar 2015 efter rundsendelse til udvalgets medlemmer til kommentering. Det godkendte referat rundsendes efterfølgende pr. mail. Ad. 3: Meddelelser fra Ph.d.-foreningen: Forskning og Talent, HE Aarhus Universitet Katrinebjergvej 89 F 8200 Aarhus N Tlf.: Fax: sun@au.dk

2 Johan F. B. Arendt orienterede om, at Ph.d.-foreningen den 18. februar 2015 afholdt et Afterwork Meeting i samarbejde med Ph.d.-foreningen på ST. Temaet var patenter og Technology Transfer med besøg fra Technology Transfer Office ved AU. Mødet er endnu ikke evalueret, men der var mange tilmeldte. Side 2/8 På ph.d.-udvalgsmøde den 11. september 2015 efterlyste Lise Wogensen Bach viden om Ph.d.-foreningens arbejde, og det blev aftalt, at Ph.d.-foreningen sender dagsorden og referater fra foreningens bestyrelsesmøder til orientering til ph.d.-skoleleder og Ph.d.-udvalgets sekretariat i Forskeruddannelsen. Johan F. B. Arendt orienterede om, at dette nu er sat i værk, og at Forskeruddannelsen har modtaget godkendte referater fra september 2014 og frem. Ph.d.-foreningen har en aktivitetskalender under udarbejdelse, som herefter vil blive sendt til ph.d.-skoleleder og Forskeruddannelsen. Ph.d.-foreningen orienterede om drøftelserne med ph.d.-skoleleder om mulighed for etablering af et ph.d.-underviserkatalog, hvor institutterne kan søge ph.d.-studerende til undervisning, således at de ph.d.-studerende kan få opfyldt deres undervisningsforpligtelse. Johan F. B. Arendt orienterede videre, at PhD Day 2015 bliver evalueret på møde den 6. marts med OC (Organising Committee), Lise Wogensen Bach og Forskeruddannelsen. Christian K. Holm: Hvad er jeres kriterier for et vellykket PhD Day-arrangement? Johan F. B. Arendt: Der er sendt en elektronisk evaluering ud til alle deltagere. Disse resultater samt personlige erfaringer fra dagen ligger til grund for evalueringen af PhD Day 2015 og planlægning af PhD Day Kommentar fra Ph.d.-foreningen omkring den nye stipendiestruktur: Den nye stipendiestruktur rummer potentielt en risiko for ligestillingsproblemer. I de direkte personhenførbare udgifter er der indregnet et vægtet gennemsnit incl. udgifter til sygdom og barsel mm. Det kunne give et incitament til at fravælge folk med høj anciennitet og potentielt barslende kvinder for at generere et højere overskud og i stedet tilvælge ph.d.-studerende med fx lav anciennitet. Lise Wogensen Bach svarede, at der i det vægtede gennemsnit til direkte personhenførbare udgifter er medregnet udgifter til folk med højere anciennitet. Johan F. B. Arendt: Det fjerne ikke incitamentet til at få et højere overskud ved at ansætte folk med lav anciennitet eller folk, der kan formodes at skulle på barsel inden for ph.d.-uddannelsens 3 år. Spørgsmål fra Ph.d.-foreningen: Står den ansættende part for udgiften i forbindelse med barsel, eller eksisterer barselsfonde? Svar fra Lise Wogensen Bach. Ved fulde stipendier og ved ansættelse på sygehuse, dækkes barsel af henholdsvis fakultetets og sygehusets barselsfonde.

3 I forhold til dækning af udgifter til barsel ved delte ansættelser og ansættelser på institutter undersøger Forskeruddannelsen dette til næste udvalgsmøde. Side 3/8 Meddelelser fra ph.d.-skoleleder: Ph.d.-skolen har udfærdiget selvevalueringsrapport til brug for den ministerieltbestemte internationale evaluering af ph.d.-skolen. Indtil april gennemgås rapporten af et internationalt panel udpeget af institutlederne. Panelet kommer på besøg i april, hvortil der er programsat drøftelser med bl.a.: FP-ledere om, hvordan programmerne hænger sammen Interview med ph.d.-studerende og forskningsårsstuderende Administrationen omkring selve rammerne for Forskeruddannelsen. Når deres endelige rapport ligger klar, vil den blive forelagt Ph.d.-udvalget. I forbindelse med vores samarbejde med Helsinki University er Forskerskolen inviteret til at deltage i et seminar den juni 2015 og et symposium den juni Symposiet, som minder om vores PhD Day, vil have fokus på videnskabelig fremstilling med titlen: Genome Express and Edit!! Ph.d.-foreningen vil blive inddraget i forhold til at finde en deltager fra Biomedicin til symposiet. Lise Wogensen Back orienterede videre om, at tekstlighedsscreening er blevet implementeret på Health, og hun spurgte udvalgets medlemmer, om det er deres opfattelse, at kendskab til programmet og den nye procedure er blevet bredt ud i de faglige miljøer. Udvalget tilkendegav, at det var tilfældet. Ad. 4: Christian Kanstrup Holm orienterede fra en rundbordsamtale med uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen, han havde deltaget i. Det vil nok fremover blive et krav, at bachelordelen bliver en afrundet uddannelse, som ikke automatisk giver ret til at blive optaget på kandidatdelen. Christian Kanstrup Holm gætter derfor på, at 4+4- ordningen fremover måske bliver mere relevant. Fx hvis man efter bacheloruddannelsen først tager ud på arbejdsmarkedet og senere kommer tilbage for at tage en kandidatgrad evt. med henblik på en senere forskeruddannelse. Ad. 5: Anne-Mette Hvas orienterede om, at grundkurset er blevet ændret fra og med i år. Det nye kursus, Introduction to research training in Healths Sciences, er et forberedelseskursus, der retter sig mod studerende, der gerne vil lave en ph.d. på Health. Kurset tages som hovedregel før, man kommer ind på uddannelsen. Hertil pågår et arbejde med at udvikle et kursus i ansvarlig forskningspraksis. God videnskabelig praksis.

4 Cai Grau orienterede om de sager, der har været i overgangsperioden mellem det afgåede og nye underudvalg. Side 4/8 Udvalget vil fremover gerne have alle administrative godkendelser til orientering for at kunne følge med. Ad. 6: Lise Wogensen Bach: Der har det sidste år været en tendens til, at vurdering bedømmere, der ikke er på lektor niveau, har genereret lange mailkorrespondancer. Derfor ønskes en generel diskussion om niveau og vurderingskriterier, således at vi kan opererer hurtigere. Christian Kanstrup Holm: Det er svært at lave en generel regel. En vurdering bør tages fra gang til gang. Cai Grau: Vi bør følge formuleringen: Kvalifikation på lektorniveau. Normalt hvis en person skal lektor-bedømmes er det et fagudvalg og ikke et ph.d.-udvalg, der foretager denne bedømmelse. Hvem har derfor ret til at vurdere, om en person er på lektorniveau? Christian Kanstrup Holm: Der bør i udvælgelsen af bedømmer være opmærksomhed på, at bedømmeren ikke stiller lægefaglige spørgsmål til en cand.scient. eller omvendt. Det fremgår ikke af tjeklisten/vejledningen om krav til bedømmer, men bedømmer skal være klart informeret om, hvem eller hvilket projekt, de går ind til - hvilken baggrund den ph.d.-studerende kommer fra. Anne-Mette Hvas: Retningslinjerne for bedømmer bør være meget eksplicitte med information om, hvordan et forsvar foregår i dette land, og i brevet til formanden bør der stå, at denne skal forberede bedømmeren på forsvaret. Både facon og indhold. Forskeruddannelsens vejledning til den internationale bedømmer drøftes på kommende møde med fokus på, om informationer om selve forsvaret er dækkende. Lise Wogensen Bach: Leder af forsvaret bortgår fra og med forårets forsvar. Hvilket materiale skal udvalget have for at kunne træffe afgørelse om, hvorvidt en potentiel bedømmer, der ikke har lektor-titel, kan godkendes som bedømmer? Johan F. B. Arendt: Der bør være tale om objektive kriterier som fx information om artikler, peer-review, undervisnings- og vejledererfaring. Det blev besluttet, at der laves et udkast til liste over nødvendige informationer til næste gang.

5 Anne-Mette Hvas efterlyste en vejledning til reglerne omkring godkendelse af bedømmer. Hvad skal man være opmærksom på. Side 5/8 Udvalgets medlemmer spurgte hertil om selve processen omkring godkendelse af bedømmelsesudvalg? Hvem modtager materiale til godkendelse, og hvordan skal man reagere i forhold til resten af udvalget. Hvem melder endeligt tilbage? Lise Wogensen Bach svarede, at formand og Forskeruddannelsen på forhånd tjekker for fx sampublikationer. Ph.d.-udvalget skal reagere, hvis de har kendskab til relationer/viden, som ikke er kommet frem (habilitet, ægteskab mm.). Pt. sendes mail om godkendelse af bedømmelsesudvalg til FP-leder med udvalget CC. Kommentar fra udvalget. Når man er CC på mails, læses disse ikke, og man kan vel derfor ikke påberåbes ansvarspådragelse i denne forbindelse? Forskeruddannelsen undersøger dette til næste udvalgsmøde. I denne forbindelse undersøges også de juridiske regler omkring en evt. overdragelse af godkendelsesopgaven til formanden for Ph.d.-udvalget. Lise Wogensen Bach: Når godkendelse af bedømmelsesudvalg sendes ud til hele Ph.d.-udvalget, skyldes det et ønske om faglig brede. Lise Wogensen Bach fortsatte: Ph.d.-skolerne på AU har haft et ønske om at ensrette reglerne omkring godkendelse af bedømmelsesudvalg, hvorfor fx FP-lederen står øverst på mailen. Udvalget besluttede, at AU s rammer for godkendelse af bedømmelsesudvalg undersøges med henblik på fremlæggelse på næste møde. Ad. 7: Christian Kanstrup Holm: Kommende ph.d.-studerende bliver især bedømt på projektbeskrivelse, og jo mere denne har bidraget til projektbeskrivelsen, jo bedre. Jeg har svært ved at se, hvordan fx en kommende 4+4-ph.d.-studerende skal kunne sætte sig ned og formulere et forskningsforløb, når man ikke har forskningserfaring. Christian Kanstrup Holm stillede efterfølgende spørgsmålet: Er det rimeligt, at bedømmelsen sker på disse parametre? Christina Demuth: Projekt og projektudvikling er to forskellige ting, og man skal ikke negligere den træning, der er i, at man selv skal formulere sin projektbeskrivelse. Christian Kanstrup Holm: På Biomedicin er forskergrupperne meget afhængige af at få hænder til forskning. De er økonomisk pressede, da de ingen basismidler har. Det betyder, at når projektbeskrivelsen er et vurderingsparameter, er det vigtigt, at denne er god. Hertil svarede Lise Wogensen Bach, at det ikke er hænder til projekter, men personer, der skal uddannelses.

6 Cecilie Nørby Thisted: Det er den ph.d.-studerende og ikke hovedvejlederen, der får stipendiet. Man skal derfor vælge den ph.d.-studerende, der er bedst kvalificeret. Hvis man ikke kan lave en projektbeskrivelse, hvordan skal man så kunne skrive fx en artikel? At kunne gå selvstændigt til værks er et meget vigtigt vurderingsparameter. Side 6/8 Christian Kanstrup Holm: Det er muligt, at det kun er på Biomedicin, hvor det er hovedvejleder, der formulerer ansøgningerne for at få midler. Birgitte Mønster Christensen: Er det normalen, at folk selv skriver deres projektbeskrivelse? Anne-Mette Hvas: Det er min erfaring, at man bruger op til et år på at formulere sit projekt i fritiden sideløbende med studiet. Lise-Lotte Kirkevang: På Odontologi er det ikke hovedvejleder, der skriver projektbeskrivelsen, men vedkommende er meget inde over projektet for at kunne få stipendiet til forskningen. Anne-Mette Hvas: Den studerende skal honoreres for at have brugt meget tid på at udvikle projektet. Vurderingskriterierne, som de er nu, er derfor optimale. Johan F. B. Arendt: En ansøgning, der ikke er formuleret af den studerende, bør ikke kunne komme i betragtning. Lise Wogensen Bach: Fra Forskeruddannelsens synspunkt er det vigtigt, at den ph.d.- studerende selv er med til at formulere og præge projektet. Det er ikke meningen, at hovedvejleder enerådigt står for denne del. Ved vurdering af ph.d.-ansøgning kan man godt gennemskue, om der er tale om et projekt, den studerende selv har formuleret i forhold til, om projektbeskrivelsen er taget fra fx en større ansøgning. Lise Wogensen Bach: Det er ikke utænkeligt, at en studerende med mange projektmidler i ryggen kan blive afvist af Forskeruddannelse, hvis denne ikke opfylder vurderingskriterierne. Vi har ikke den samme agenda som de store fonde. De samme kriterier skal gælde for den ph.d.-studerendes evner, hvad enten der er tale om interne eller eksterne midler. Udvalget besluttede, at FP-lederne en gang om året skal inviteres med på ph.d.- udvalgsmøderne, hvor temaer som ovenstående kan tages op. Ad. 8: Der var generel enighed i Ph.d.-udvalget om, at kendskabet til pjecen, Den gode vejledningsproces / Successful Supervision: A Two-way process ikke er særligt stort, og at dette skal ændres, da pjecen giver en god indføring til vejledningsdelen. Anne-Mette Hvas tilkendegav, at pjecen er velegnet som diskussionsoplæg og forventningsafstemning mellem vejleder og ph.d.-studerende.

7 Johan Frederik Berg Arendt: Der står, det er vejleder, der skal støtte op omkring undervisningen, men faktum er, at de ph.d.-studerende mangler erfaring med undervisning. Der bør derfor være et didaktisk element i uddannelsen et undervisningskursus bør være obligatorisk. Johan Frederik Berg Arendt fortsatte. Der står endvidere, at det er vejleders opgave at informere om god videnskabelig etik, men heller ikke her bør det alene være vejleders ansvar. Side 7/8 Kommentarer til redigering af pjecen: Rettelser: Vi har ikke studerende fra Aalborg mere Rettelse af formalia Evalueringspraksis ikke opdateret Tilføjelser mere fokus på: Vejledere og interkulturelle forskelle Karriererådgivning og talentvejledning Code of conduct Underudvalg for interne retningslinjer får til opgave at forestå revidering af pjecen. Ad. 9: Endelig fordeling af pladser i underudvalg: Kursusudvalg: Lise-Lotte Kirkevang Anne-Mette Hvas Kristine Raaby Jakobsen Christina Demuth Underudvalg for merit og dispensationer: Cai Grau Ole Ingemann Hansen Cecilie Nørby Thisted Nicolaj Christopher Hansson Underudvalg for interne retningslinjer: Birgitte Mønster Christensen Verner Møller Johan Frederik Berg Arendt Christian F. P. Scholz

8 Ad. 10: Intet til eventuelt. Side 8/8

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 28. maj 2015 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen, Cai Grau, Anne- Mette Hvas, Ole Ingemann Hansen,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund (under pkt 3 og 8-16), Lise Terkildsen (referent) Møde den: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Fraværende: Lise Wogensen Bach, Ole Ingemann Hansen, Kristine Raaby Jakobsen, Nicolaj Christopher Hansson

Fraværende: Lise Wogensen Bach, Ole Ingemann Hansen, Kristine Raaby Jakobsen, Nicolaj Christopher Hansson Møde den: Torsdag den 28. maj 2015 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4, 8000 Århus C Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Cai Grau, Anne-Mette Hvas,

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Helene Nørrelund, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 23. februar 2016, kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Ad. 2: Til orientering var godkendt referat fra ph.d.-udvalgsmøde den 28. maj 2015 vedlagt som bilag.

Ad. 2: Til orientering var godkendt referat fra ph.d.-udvalgsmøde den 28. maj 2015 vedlagt som bilag. Møde den: Torsdag den 10. september 2015 kl. 15.00-17.00 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen, Vennelyst Boulevard 4, 8000 Århus C Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Anne-Mette

Læs mere

Møde den: Onsdag den 9. december 2015 kl Mødelokale 1.1, AU Konference Center, Fredrik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus

Møde den: Onsdag den 9. december 2015 kl Mødelokale 1.1, AU Konference Center, Fredrik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus Møde den: Onsdag den 9. december 2015 kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference Center, Fredrik Nielsens Vej 2-4, 8000 Århus C Ph.d.-udvalgsmøde Referat Til stede: Christian Kanstrup Holm, Cai Grau,

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Mandag den 23. april 2012. Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. APRIL 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

FREMTIDIG STIPENDIESTRUKTUR

FREMTIDIG STIPENDIESTRUKTUR FREMTIDIG STIPENDIESTRUKTUR LISE WOGENSEN BACH, PRODEKAN TALENT, PH.D.-SKOLELEDER præsen TATION 1 PRISSÆTNING (FINANSMINISTERIET) Personhenførbare udgifter (løn) Direkte uddannelsesrelaterede omkostninger

Læs mere

KVALITETSSIKRING AF PH.D UDDANNELSEN

KVALITETSSIKRING AF PH.D UDDANNELSEN AARHUS UNIVERSITET 12 JUNI 2013 KVALITETSSIKRING AF PH.D UDDANNELSEN LISE WOGENSEN BACH, PRODEKAN TALENT, PH.D.-SKOLELEDER præsen TATION 1 AARHUS UNIVERSITET 12 JUNI 2013 HVORFOR? Sundhed for alle også

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Pixibog for ph.d. studerende

Pixibog for ph.d. studerende Pixibog for ph.d. studerende Indhold Introduktion Om ph.d. uddannelsen Ph.d. skoler/ vejledning på universiteterne Ph.d. opstart Lovgivning Ansættelse Løn Ferieregler Barselsregler Referencehåndteringsprogrammer

Læs mere

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health

Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health Vejledning til Bedømmelsesudvalg, Faculty of Health - ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen. Dato: 23. april 2014 Ref: plls Vejledningen er til brug for

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Referatet fra udvalgets konstituerende møde blev godkendt uden bemærkninger

Referatet fra udvalgets konstituerende møde blev godkendt uden bemærkninger Side 1/6 Mødedato: Tirsdag 27. februar 2018 kl. 15.00-17.00 Mødested: bygning 5132 lokale 133, Katrinebjergvej 89F Mødeemne: Møde i ph.d.-udvalget Deltagere: VIP: Anne-Mette Hvas, professor, Inst. for

Læs mere

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi

Ph.d. håndbog. Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Ph.d. håndbog Ph.d. Programmet Uddannelse, Læring og Filosofi v/institut for Læring og Filosofi Indholdsfortegnelse Velkommen... 4 1. Programmet... 4 1.1. Ph.d. programleder... 4 1.2. Sekretær... 4 1.3.

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Møde den: 26. juni 2015 kl. 10.00-12.00 Tandlægeskolen, Vennelyst Boulevard 9, bygning 1611, lokale 121B Samarbejdsudvalgsmøde, Administrationscenter Health Referat Til stede: Steen H. Jakobsen, Søren

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum Møde den: 17. december 2013 Mødelokale 146, bygning 1410 Møde i Institutforum REFERAT Til stede: Michael Steinicke, Søren H. Mørup, Mette Neville, Henrik Skovgaard-Pedersen, Bente Schandorff Hansen, Cita

Læs mere

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole

Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole DET JURIDISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Bestyrelsen i Dansk Juridisk Forskerskole MØDEREFERAT GODKENDT 24. JANUAR 2007 Forum: Bestyrelsesmøde i Dansk Juridisk Forskerskole Møde

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN MAJ/JUNI 2019 Københavns

Læs mere

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi

REFERAT. Møde den: 2. november 2012 kl D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi Møde den: 2. november 2012 kl. 10-13 D120 UFU-møde Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Eva Viala, Anne Maj Nielsen, Charlotte Mathiassen, Niels Christian Mossfeldt Nickelsen, Simon Nørby, Iben Kiilsgaard,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 13. marts 2012, kl Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 13. marts 2012, kl. 14.00 16.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret.

Ophold ved en udenlandsk institution kan indgå som en del af forskningsåret. Forskningsåret Medicinstuderende og tandlægestuderende ved Health på Aarhus Universitet kan søge om indskrivning på forskningsåret, et 1-årig prægraduat forløb i sundhedsvidenskabelig forskning, der afsluttes

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Procedure for faglig bedømmelse af medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger)

Procedure for faglig bedømmelse af medarbejdere med forsknings- og specialistopgaver (ikke læger) Til: centerdirektørerne Opgang 5212 Afsnit 5212 Personaleafdelingen Personale og Jura Blegdamsvej 9 2100 København Ø Telefon 35456422 Direkte 35456422 Fax 35456645 Mail anne.mette.ellyton@regionh.dk Ref.:

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Det indstilles, at ph.d.-udvalget drøfter, hvorvidt det ønskes at fortsætte med både at have en dansk og en engelsk hjemmeside for ph.d.-skolen.

Det indstilles, at ph.d.-udvalget drøfter, hvorvidt det ønskes at fortsætte med både at have en dansk og en engelsk hjemmeside for ph.d.-skolen. REFERAT Møde: SAMF ph.d.-udvalg Mødedato og tidspunkt: 12. september 2018 klokken 9.30-12.00 Sted: FIB 5, lokale 35 Fakultetskontoret på Humaniora og Samfundsvidenskab Fibigerstræde 5 9220 Aalborg Øst

Læs mere

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG

MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG MMER BEDØ VEJLEDNING TIL BEDØMMELSESUDVALG ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Maj 2010 DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET AARHUS UNIVERSITY VEJLEDNING

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent:

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Forum. Møde afholdt: 20. januar 2016 kl :30. 13b Sted: Mia Dabelsteen. Referent: P H D S C H O O L K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. JANUAR 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 20. januar 2016 kl. 10.00-11:30 KAREN BLIXENSVEJ

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler E-mail Telefonnr. Sagsnr. 26. november 2015 Thomas Bøttern Christensen Thomas.Christensen@rm.dk 7841 0809 1-30-72-147-15

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 22. juni Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 25. JUNI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG

VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG AU AARHUS UNIVERSITET HEALTH VEJLEDNING TIL ANSÆTTELSESUDVALG PÅ HEALTH, AARHUS UNIVERSITET Udarbejdet af Fakultetsledelsen, Health gældende fra 15. september 2018 Revideret 15. september 2018 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet.

Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Vejledning om praktik på psykolog-uddannelsen Aalborg Universitet. Praktikformer. Studieordningens kursus i Psykologisk Praktik kan organiseres på tre forskellige måder: 1. En praktikplads organiseret

Læs mere

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ)

Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) Møde afholdt: Fredag den 13. juli Marianne W. Jørgensen (MWJ) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T ( E N D E L I G T ) 19. JULI 2012 Forum: Ph.d.-udvalget (tidl. FARMA) PH.D.-ADMINISTRATIONEN

Læs mere

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG

VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG VEJLEDNING FOR BEDØMMELSESUDVALG FOR PH.D.-AFHANDLINGER Aarhus Graduate School of Business and Social Sciences april 2014 Indhold Regelgrundlaget... 1 Krav til ph.d.-afhandlingen... 1 Bedømmelsesudvalgets

Læs mere

Ph.d. studiet. For molekylær medicinere. Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet gen.au.dk

Ph.d. studiet. For molekylær medicinere. Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet gen.au.dk Ph.d. studiet For molekylær medicinere Kris-ne Raaby Jakobsen Ins-tut for Biomedicin, Aarhus Universitet kraaby@hum- gen.au.dk 3 hur-ge om ph.d. en Betegnelsen kommer fra det græske Philosophiae Doctor

Læs mere

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund.

Adgang til ph.d.-uddannelsen i molekylær medicin Den ph.d.-studerende skal have en sundheds- eller naturvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Modtager(e): Notat Ph.d. uddannelse i molekylær medicin med tilknyttet Honors master Mellem ph.d.-skolerne på ST og HE er der enighed om at etablere en fælles ph.d.- uddannelse i molekylær medicin, hvor

Læs mere

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen

VEJLEDNING. ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen VEJLEDNING ved udarbejdelse af bedømmelser til brug for ansættelser inden for stillingsstrukturen Vejledningen er til brug for bedømmelsesusvalg Vejledningen kan med relevante modifikationer tillige anvendes

Læs mere

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær

Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Møde den: 26. oktober 2015, kl. 12.00 14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt REFERAT Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Sine Agergaard, Henrik Sørensen og Malene Kjær Deltagere

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3. Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007. DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde mandag den 17. september 2007.

Læs mere

Ansøgning om et Oticonstipendium. Telefonnr.: Beskrivelse af specialeprojektet vedlægges som bilag. B. Nuværende studieretning

Ansøgning om et Oticonstipendium. Telefonnr.: Beskrivelse af specialeprojektet vedlægges som bilag. B. Nuværende studieretning SYDDANSK UNIVERSITET Det Naturvidenskabelige Fakultet Sidst. redigeret 07.10.08 lpo Ansøgning om et Oticonstipendium Navn: Adresse: Cpr.nr.: Telefonnr.: E-mail: Specialeprojektets titel: Beskrivelse af

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-STUDIENÆVNET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-studienævnet holdt møde tirsdag den 23. oktober 2007.

Læs mere

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet

Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Retningslinjer for bedømmelser af ph.d.-afhandlinger ved Det Humanistiske Fakultet 1. Bedømmelsesudvalgets sammensætning

Læs mere

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet

Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Ph.d.-skolen ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledning i forbindelse med bedømmelse og forsvar af ph.d.-afhandling ved ph.d.-skolen, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet Vejledningen

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra Studienævnsmøde Onsdag, den 22. januar 2014 kl. 11.00 14.30 Sted: Deltagere: Afbud: Aalborg Universitet, Kroghstræde 7, lokale 76a Lars Uggerhøj, Dorte

Læs mere

Stk. 2. Medlemmeme af repræsentantskabet udpeges for en funktionsperiode på fire år, og genudpegning kan finde sted. Ved et medlems varige forfald udpeges et nyt medlem. Stk. 3. Repræsentantskabet vælger

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra seneste ph.d.-udvalgsmøde og fra februar-mødet. 3.

Referat AARHUS UNIVERSITET. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra seneste ph.d.-udvalgsmøde og fra februar-mødet. 3. Side 1/99 Mødedato: Mandag 12. december 2018 kl. 15.00 Mødested: bygning 5132, lokale 133, Katrinebjergvej 89F Mødeemne: Møde i Ph.d.-udvalget Til stede: VIP: Anne-Mette Hvas, professor, Inst. for Klinisk

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

REFERAT. Ansvarlig for opfølgning. 1. Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsordenen godkendes. Beslutning: Dagsorden godkendt.

REFERAT. Ansvarlig for opfølgning. 1. Godkendelse af dagsorden Det indstilles, at dagsordenen godkendes. Beslutning: Dagsorden godkendt. REFERAT Møde: Ph.d.-udvalg SAMF Mødedato og tidspunkt: 21. sep. 2016 kl. 9.30-12.00 Sted: Fib. 5, lokale 35 Deltagere: Ann-Dorte Christensen, Trine Lund Thomsen, Cathrine Elgaard Jensen, Poul Houman Andersen,

Læs mere

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU.

Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. Rekruttering af vækstlag; Forskertalentudvikling ved HEALTH, AU. 1 HVAD DÆKKER DET OVER? Et fælles politik papir Holdningsbearbejdende Medinddrages i vores daglige aktiviteter Inspiration til specifikke

Læs mere

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne.

Referat. Kunstrådet. Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt Kunstrådet ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Referat Den 29. januar 2013, kl. 09:00 holdt ordinært møde i mødelokale B, Ullasvej 23, Rønne. Mødet slut kl. 11.00 Medlemmer: Anne Sofie Meldgaard Ben Woodhams Dorthe Fink Erling Risager Heidi Hentze

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder)

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Mejer Frederiksen, Signe Marie Hinge (studievejleder) Møde den: 13. november 2015 D 120 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Lene Myong, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Nina

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling):

Bedømmelsesproceduren består af følgende trin (fra modtagelse af ansøgning til bevilling): Telepsykiatrisk Center Netværkssekretariat for Psykiatrisk Forskning Udarbejdet af: Ewa Lizis-Younes Mail: Ewa.Lizis.Younes@rsyd.dk Tlf. 51779094 Dato: 9. maj 2018 Bedømmelsesproces af forskningsprojekter,

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Dagsordenen godkendt.

Dagsordenen godkendt. Møde den: 11. september, 2013, kl. 15.00-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 28. januar 2015, kl. 14-16 Mødelokale: Bygning 1431, lokale 021/023 Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard, Peter Holm-Nielsen,

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 017-0007/10-0900 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 27. oktober 2010.

Læs mere

Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science:

Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science: Til medlemmerne af Studienævnet for Aarhus University School of Science: Michael Ignatieff Schwartzbach Birgit Olesen Hanne Birgit Schiøtt Michael Hassing Kristensen Jens Carsten Jantzen Bent Odgaard Mads

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 14. september 2015 kl. 13.00-14.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Ekstraordinært møde i Samarbejdsudvalg og Arbejdsmiljøudvalg, Administrationscenter

Læs mere

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen

REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen REFERAT Uddannelsesledernetværksmøde for sygeplejerskeuddannelsen Mødetidspunkt: Mandag 28. maj 2018 kl. 10:00-15:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sagsnr.: University College Lillebælt,

Læs mere

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø

REFERAT. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 15. november 2010 kl Mødelokale 1, Rådhuset i Hvalsø REFERAT Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk Esben Frederiksen Social & Arbejdsmarked D 4646 4720 E esfr@lejre.dk Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter

Kommentarer til dagsorden 1. Til drøftelse: Dele- og deltidsstillinger 2. Til drøftelse: Instituttets historie 3. Til orientering: Diverse punkter Møde den: 21. maj 20 15 kl. 13.00-16.00 Bygning 1261-118. Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ask Vest Christiansen, Søren Kjærgaard, Klavs Madsen, Helle Terkildsen Maindal, Kim Overvad,

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse

a. Tema: Autorisationslov og ledelsesret: et etisk dilemma c. Temadrøftelse: Etik i sundhedsfremme og forebyggelse Referat Referat af møde i: Dato for møde: Etisk udvalg 22. november 2010 For referat: Dato for udarbejdelse: Karen Langvad 1. december 2010 Deltagere: Hanne Munch, Anne Marie Svenningsen, Brian Errebo-Jensen

Læs mere

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget.

Herudover indgår Aarhus Universitets notat af 7. oktober 2005 om undervisningsportfolio (http://www.au.dk/da/politik/portfolio) i regelgrundlaget. AARHUS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Maj 2005 VEJLEDNING VEDRØRENDE UDARBEJDELSE AF ANSØGNING TIL STILLING SOM ADJUNKT, LEKTOR ELLER PROFESSOR VED DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET,

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier

VEJLEDNING. om anvendelse af undervisningsportfolier VEJLEDNING om anvendelse af undervisningsportfolier Denne vejledning retter sig til ansøgere til videnskabelige stillinger og bedømmelsesudvalg nedsat af Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Vejledningen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt.

2. Godkendelse af mødets dagsorden samt referatet af mødet 23. maj 2008 Begge dele blev godkendt. AARHUS UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Den 26-11-2008 J. nr. AUrsy/ Professor Mogens Nielsen (NAT) Dekan Svend Hylleberg (SAM) Prodekan Johnny Laursen (HUM) Prodekan Troels Nørager (TEO) Professor Michael

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET

STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET STATUTTER FOR FACS CORE FACILITETEN (FCF) VED AARHUS UNIVERSITET Kapitel 1 Baggrund og formål 1 Forskere ved Aarhus Universitets (AUs) basale og kliniske institutter skal have adgang til celle-/partikel-sorteringer

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet

Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Udkast til fælles retningslinjer for adjunktpædagogikum på Københavns Universitet UDDANNELSESSERVICE UDDANNELSESSTRATEGISK Sagsbehandler: Peder Andersen

Læs mere

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen

Vejledning for den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen Dato 13. februar 2014 SVN Sagsnr. 2-1410-146/1 7222 7562 Revision af vejledning om den obligatoriske forskningstræning i speciallægeuddannelsen fra 2005 - UDKAST Vejledning for den obligatoriske forskningstræning

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET

Referat AARHUS UNIVERSITET Onsdag 13. maj 2015 kl. 9.00 12.00 Sted: Institut for Kultur og Samfund, Jens Chr. Skous Vej 3, bygning 1451, lokale 515 (mødelokale Capitol), 8000 Aarhus C med video til Campus Emdrup, bygning B, lokale

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Møde den: 25-8-2015 Auditoriet AU Flakkebjerg Kaffemøde Mødeleder: Erik Steen Kristensen Referent: Sonja Graugaard Referat Dagsorden 1. Uddannelse v/michael Kristensen 2. PhD optag v/erik Steen Kristensen

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi Møde den: 6. september 2013 D 120 UFU-møde - Pædagogisk psykologi REFERAT Til stede: Charlotte Mathiassen, Dorte Kousholt, Simon Nørby, Sebastian Damkjær-Ohlsen, Rikke Friis, Lene Myong, Nina Rasmussen,

Læs mere

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING

PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING PRÆKVALIFICERINGSFORLØB FOR LÆRINGSLØFT 2020 KONSORTIETS PH.D. ANSØGNINGER TIL RÅDET FOR UDDANNELSESFORSKNING FORELØBIG BESKRIVELSE AF ANSØGNINGSFORLØBET FREM MOD ANSØGNINGSFRISTEN PRIMO JUNI 2017 Til

Læs mere

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet KØBENHAVNS UNIVERSITET SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Sagsbehandler: Gitte Duemose Udkast til retningslinjer for undervisningsportfolio ved besættelse af videnskabelige stillinger på Københavns Universitet

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Retningslinjer til fremme af ansvarlig forskningspraksis

Retningslinjer til fremme af ansvarlig forskningspraksis Det Samfundsvidenskabelig Fakultet Dokument dato: nov 12, 18, 1:09 Dokumentansvarlig: Janni Holm Bragason Senest revideret: Senest revideret af: Dato for næste revision: Godkendt dato: Godkendt af: Sagsnr.:

Læs mere