En dyst om at sætte mål og nå dem! DM i foreningsudvikling. Udpluk af de mest markante resultater efter de første to år med DM i foreningsudvikling.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En dyst om at sætte mål og nå dem! DM i foreningsudvikling. Udpluk af de mest markante resultater efter de første to år med DM i foreningsudvikling."

Transkript

1 DM i foreningsudvikling En dyst om at sætte mål og nå dem! Udpluk af de mest markante resultater efter de første to år med DM i foreningsudvikling. dgi.dk

2 Udarbejdet for DGI leder- og foreningsudvikling august 2013 Redaktion: Marlene Brix Billeder: Nils Rosenvold Layout & print: DGI kommunikation & marketing

3 Effekten af DM i foreningsudvikling Mesterskabet har udløst nye målgrupper og aktiviteter, flere frivillige, øget struktur i bestyrelserne. Og mere endnu. Dette er et kort vue over effekten af DM i foreningsudvikling. Indholdet er baseret på en rapport fra Syddansk Universitet skrevet af professor Bjarne Ibsen og ph.d.- stipendiat Jens Høyer-Kruse i juni De har samlet erfaringer fra foreninger på den første årgang og sammenlignet med en række kontrolforeninger. Forskernes konklusioner er her sammenholdt med spørgeskemaundersøgelser og foreningernes evaluering af DGI s indsats år 1 og 2. Derudover er der fremhævet områder, hvor DGI bør være opmærksom i samarbejdet med foreninger om udvikling. Fakta om DM i foreningsudvikling DM i foreningsudvikling (DMIF) er sat i gang i forbindelse med at realisere strategien DGI mod Med det afsæt er planen at gennemføre tre runder af DMIF. Hvem kan deltage? Foreninger der gerne vil sætte mål på deres udvikling og arbejde intenst med den. De endelige foreninger udvælges af landsdelsforeningerne. Hvem kan vinde? Foreninger der ikke blot tænker nyt, men også evner at gøre det strategisk og som realiserer de nye ideer og initiativer. Optimalt er der mange aktører involveret. DMIF er med andre ord en dyst om at sætte mål og nå dem. Årgang 1: foreninger Årgang 2: foreninger 5 indsatsområder Der dystes inden for disse områder: Ledelse tiltrække flere frivillige. Medlemmer tiltrække flere medlemmer og nye målgrupper. Idræts- og foreningsudvikling udvikle moderne og fleksible idrætstilbud. Idrætsmiljø og faciliteter forbedre fysiske rammer. Aktiv involvering i lokalsamfundet samarbejde med andre foreninger, virksomheder og offentlige myndigheder.

4 Hvorfor et DM i foreningsudvikling? Mange foreninger oplever et stigende pres fra flere sider. Kommercielle konkurrenter byder sig til og danskerne efterspørger øget fleksibilitet på alverdens områder; træningstidspunkter, træningssteder (øget behov for outdoor), mulighed for at zappe mellem hold og idrætter og meget mere. Det kræver nytænkning og konstant fokus på foreningens struktur, tilbud, miljø og rammer og udvikling af disse. Det skal DMIF hjælpe med at realisere, og derfor er dette mesterskab nødvendigt. Hvilken effekt har DMIF? Forskerne konkluderer, at DMIF har god effekt. Uanset størrelse har samtlige foreninger i årgang 1 fået flere aktiviteter: 96 % har igangsat nye aktiviteter. 59 % har fået flere frivillige. 44 % har fået lavet en plan for at tiltrække frivillige. 62 % nye målgrupper blandt medlemmerne. 62 % flere fleksible idrætstilbud. 54 % øget samarbejde med lokalområdet. 50 % mere styr på bestyrelsesarbejdet. Se udpluk af fornyende eksempler fra begge årgange på modsatte side. Frugtbar proces for bestyrelserne Det er værd at bemærke, at bestyrelserne har fået øjnene op for fordelene ved struktur og strategi i deres arbejde. Flere foreninger har gennemført undersøgelser, som har været gode grundlag for at give bestyrelsesarbejdet retning. Nogle fremhæver, at stemningen i bestyrelsen er vendt fra negativ til positiv. Andre peger på øget samarbejde og forståelse for hinanden. Over halvdelen af DM-foreningerne i årgang 1 er enten helt enige eller overvejende enige i, at DM-processen har givet bedst effekt i forhold til at få nye målgrupper og flere fleksible aktiviteter:

5 De gode eksempler Udpluk af fornyende eksempler fra begge årgange: 1. Nye målgrupper og aktiviteter Herreaften med bueskydning, øksekast og afslutning med vinsmagning, Motion for str. XXXL, Spinning for skoleelever, Fodboldfitness, Outdoor fitness, Piloxing, Coachordning (tennisklub inddeler alle medlemmer i grupper af otte, som tildeles en coach, der sætter træningsaftaler op på tværs), Handygruppe for frivillige. 2. Fleksible idrætstilbud Open by Night basketball i bymiljøet, Aktive fredage med valgfri idræt og fællesspisning, Multibane for hele familien med småbørnslegeplads ved siden af, Aktiviteter i samarbejde med naboforeninger. 3. Nye veje til nye medlemmer Velkomstpakke til tilflyttere med bl.a. gratis kontingent de første tre måneder, Gratis gymnastik for indskolingsbørn, Gratis introaftener, Tag-en-ven-med-tiltræning, Husstandsomdelte foldere, Facebook-grupper som supplement til foreningens bærende profil, Sommerfest for hele byen frem for kun foreningen.

6 Vi føler os som vindere uanset resultatet. Østofte Gymnastik og Idrætsforening Folketidende, 25. maj 2013

7 Kendskabet til DGI s tilbud er øget markant Der er stor forskel på, hvor meget og hvordan DM-foreningerne har brugt DGI s konsulenter i processen. Men foreningernes viden om DGI s tilbud har fået et boost. Derudover er det interessant, at de har opdaget værdien af en tættere dialog med DGI, og at personlig kontakt hjælper udviklingen på vej. Kontrolforeningerne fokuserer i stedet på traditionelle kurser og kontakt via mail og nyhedsbrev. Hvilken kontakt med DGI har størst betydning i forbindelse med udvikling? Konsulentbesøg 78% 35% Nyhedsbreve og mail 42% 12% Kurser 39% 50% Telefon og mail 13% 42% Info om foreningsudvikling på nettet 30% 15% %: DM-foreninger %: Kontrolforeninger Hvad har de så brugt konsulenten til? Rådgivning i at finde og formulere mål er nogle af de punkter, som foreningerne siger, de har været glade for. Mange nævner, at de har fået hjælp og inspiration til at styre en udviklingsproces; at få systematiseret og nedskrevet planer og samlet op! Begge årgange understreger, at udfordrende spørgsmål fra konsulenten er vigtige, fordi de vækker refleksion og hjælper med at få sat ord på en masse diffuse tanker og ønsker. Konsulentens aktive deltagelse i borgermøder bliver fremhævet som afgørende for succes. Møderne har bl.a. vist sig at være effektive til at få svar på, hvad ikke-frivillige ønsker af foreningerne. Flere foreninger har fået ideer til nye aktiviteter den vej. Halvdelen af den seneste årgang har brugt værktøjet Ideløberen som metode i processen. Flertallet er begejstret og synes, den er god til at holde struktur og mål på sporet. Nogle har sågar brugt den ved et borgermøde eller hængt plancherne i foyeren for at inspirere. De kritiske røster går på, at den er for tidskrævende.

8 DM-titlen kommer på en sidsteplads Når foreningerne bliver spurgt, hvad der har betydet mest for deres udvikling, fremhæver de det samlede forløb og de værktøjer, de har lært undervejs. Hvad har meget stor eller nogen betydning for foreningens udvikling? Få ny proces i gang 100% 100% Blive udfordret på at være innovativ 83% 100% Blive udfordret på at sætte mål og retning 92% 100% Besøg fra konsulent 83% 96% Vinde konkurrencen 17% 52% %: Årgang 1 %: Årgang 2 Konkurrencen har haft mindst betydning generelt også selvom halvdelen af foreningerne i årgang 2 tildelte mesterskabet stor betydning. Netværk hitter fremfor kurser! DM-foreningerne fremhæver, at netværksdannelse med andre DM-foreninger har haft enorm betydning for deres udvikling. Både DM-foreninger og kontrolforeninger er også enige om, at det vigtigste DGI kan gøre fremover for at hjælpe foreninger med udvikle hinanden, er netop at bringe dem sammen men ikke via de sociale medier: Kurser 22% 27% Brug gode eksempler over for andre 48% 23% Udviklingsprojekter på tværs af foreninger 48% 44% Netværk sociale medier 9% 8% Netværk face-to-face 61% 62% %: DM-foreninger %: Kontrolforeninger Netværk efterspørges i højere grad end kurser. Forskerne fremhæver, at DGI dog bør være opmærksom på ikke at skulle facilitere netværk hele tiden, fordi ejerskab er vigtigt for fremdrift. En vigtig pointe er, at relation til andre skaber udvikling i sig selv - så på sigt kan konsulenterne bruge deres ressourcer på at hjælpe nye foreninger.

9 TIP! En ide til netværk kunne være at parre foreninger fra forskellige landsdele ud fra fokusområder frem for aktivitet eller størrelse. Og en kombination af kurser og DMIF kunne være en ide for at favne alle læringstyper.

10 DMIF som metode Nogle foreninger havde allerede taget initiativ til udviklingsprojekter, men DMIF blev motivationen og starthjælpen til at få sat skub i ideerne. Forskerne vurderer, at DMIF som metode er et lovende udviklingsværktøj. Metoden virker, fordi foreningerne får ejerskab for udviklingen. Ejerskab er vigtig at holde fokus på også for foreningernes fremtidige engagement. Alternativ til udvikling af den enkelte forening kan være samarbejde på tværs af andre foreninger. Forskerne nævner Go-Active på Vesterbro i København som eksempel. Her er foreninger gået sammen om at fremme sundheden for de årige i makkerskab med skoler og institutioner.

11 Hvordan kan DGI forbedre sin indsats? I begge årgange har flertallet været tilfreds med DGI i processen. Mange kan slet ikke nævne ting, de har savnet, eller som kunne være bedre. Nogle fremhæver dog, at intensiteten er høj og tidsrummet for kort, når der både skal gennemføres borgermøder, spørgeskemaundersøgelser osv. Tip 1 Husk at forventningsafstemme ressourcer i starten. Et mål er ikke bedre, fordi det er større. Et mål er godt, når det er veldefineret. Hjælp foreningerne med at sætte mål. Tip 2 Spørg, spørg, spørg. Gør det klart for foreningerne, at de skal spørge om jeres støtte selvom de naturligvis skal føle og tage ejerskab for deres udvikling. Tip 3 Husk at tage afsæt i egne gode erfaringer, da oplevet succes avler succes. Fremhæv, hvordan man kom frem til resultatet, og hvad man kan lære af processen. Brug også gerne erfaringer fra de tidligere vindere flere af dem ønsker, at der bliver gjort opmærksom på deres initiativer til inspiration for andre. Tip 4 Overvej statusmøder eller årlige foreningstjek med tidligere DM-foreninger, så de ikke bliver sluppet efter en intens periode. Foreningerne vil gerne holdes op på den eksisterende udvikling og samle op på resultater Vil du have flere gode ideer? Vi har samlet de bedste ideer fra årgangene på - skrevet med foreningernes egne ord og klar til download og inspiration! Derudover kan du fx finde: Detaljer for forløbet i DMIF. artikler om de udvalgte foreninger, vinderne fra hver årgang m.m. Foreningernes udviklingsbeskrivelser af mål, proces og resultater. temahæfter om inspiration til foreningsudvikling, fremtidens udfordringer set med foreningsbriller m.fl. Link til rapporten fra SDU. Uden DGI s DM-projekt var vi nok ikke kommet i gang. Gislev Idrætsforening

12 Se mere på Vingsted Skovvej Vejle Telefon info@dgi.dk

Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning. DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang

Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning. DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang 2012-13 1 Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning Foreninger jubler over effekten af at deltage i DM i foreningsudvikling. Læs hvorfor! 2 Udarbejdet

Læs mere

Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning. DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang

Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning. DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang DM i foreningsudvikling Vol 2. Årgang 2012-13 1 Vi udvikler i stedet for hele tiden at øve brandslukning Foreninger jubler over effekten af at deltage i DM i foreningsudvikling. Læs hvorfor! 2 7 hurtige

Læs mere

Foreningsudvikling driver foreningsudvikling. DM i Foreningsudvikling

Foreningsudvikling driver foreningsudvikling. DM i Foreningsudvikling DM i Foreningsudvikling Foreningsudvikling driver foreningsudvikling Undersøgelse viser, at DM i Foreningsudvikling har en varig effekt. Tjek de gode råd til at udvikle en forening der holder! Udarbejdet

Læs mere

Inspirationskonference BGI. Akademiet. inspirationskonference for foreningsledere. Invitation

Inspirationskonference BGI. Akademiet. inspirationskonference for foreningsledere. Invitation Inspirationskonference BGI Akademiet inspirationskonference for foreningsledere Invitation Lørdag den 29. september 2018 2 Inspirationskonference Velkommen! Jesper Bo Jensen, fremtidsforsker Velkommen

Læs mere

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING?

HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? HVILKE DRØMME HAR DU FOR DIN FORENING? Kickstart jeres drømme og få mod til at tænke anderledes for jeres forening FORENINGS- UDVIKLING hvad er det? Har du drømme og ambitioner på din forenings vegne?

Læs mere

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring.

Foreningsudvikling. Foreningstesten. Et værktøj til dialog og afklaring. Foreningsudvikling Foreningstesten Et værktøj til dialog og afklaring Foreningstesten Indholdsfortegnelse Testen. Ledelse og organisation. Frivillige. Medlemmer og målgrupper. Aktiviteter og tilbud 9.

Læs mere

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé

Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner. Slutevaluering - Resumé Evalueringsopgave af breddeidrætskommuner Slutevaluering - Resumé Udarbejdet for Af Juni 2012 1 Resumé I forsommeren 2009 udbød Kulturministeriet og Nordea-fonden en fælles pulje til breddeidrætskommuner.

Læs mere

DGI HIR FÆLLES. Retningslinjer eller politik for frivillighed, samarbejde, etik m.m.

DGI HIR FÆLLES. Retningslinjer eller politik for frivillighed, samarbejde, etik m.m. Indsatsområder antal antal Kommunikation 44,10% 26 Kommunikation 65,45% 37 63 Kommunikation 53,80% Flere medlemmer 40,70% 24 Flere medlemmer 80,00% 23 47 Flere medlemmer 40,20% Samarbejde med kommunen

Læs mere

Ketchersportens mangekamp. Prøv Racketlon i jeres klub.

Ketchersportens mangekamp. Prøv Racketlon i jeres klub. Ketchersportens mangekamp Prøv Racketlon i jeres klub 2 Hvad er racketlon? Hvorfor racketlon i jeres klub? 3 Racketlon er en kombination af bordtennis, badminton, squash og tennis. Racketlon er ketchersportens

Læs mere

Temadag om frivillige på bibliotekerne

Temadag om frivillige på bibliotekerne Temadag om frivillige på bibliotekerne Facilitator: Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair, marie@ingerfair.dk 11.00 12.00: Tendenser i frivilligheden 6 typer frivilligt engagement Motiver og barriere

Læs mere

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior

DGI Idræt for seniorer. DGI Idræt for seniorer. dgi.dk/senior DGI Idræt for seniorer DGI Idræt for seniorer Vi Mellem klæ r dig stolemotion på til en bedre og ironman svømmeundervisning /senior DGI Landsdelsforeninger Indhold 3 DGI Vestjylland 79 40 42 50 vestjylland@

Læs mere

Den folkelige. Gymnastik. i en moderne motionskultur. nr. 1: Udvikling og muligheder

Den folkelige. Gymnastik. i en moderne motionskultur. nr. 1: Udvikling og muligheder Den folkelige Gymnastik i en moderne motionskultur nr. 1: Udvikling og muligheder Nye former for træning dukker op, udøverne, vilkårene og rammerne for din gymnastikforening forandrer sig hastigt. Heldigvis

Læs mere

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt

Deltagermanual - DGI Gadeidræt. Vi uddanner forbilleder. Event Maker. dgi.dk/gadeidræt Deltagermanual - DGI Gadeidræt Vi uddanner forbilleder Event Maker dgi.dk/gadeidræt Event Maker-uddannelse - Deltagermanual Udgiver: DGI Gadeidræt Tekst: DGI Gadeidræt Foto: DGI Arkiv Layout: DGI Marketing

Læs mere

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00

Idrætskonference i Randers 2010. lørdag den 18. september 8:30-15:00 Idrætskonference i Randers 2010 lørdag den 18. september 8:30-15:00 SIKR (Samvirkende Idrætsklubber i Randers) arrangerer i samarbejde med Kultur- og fritidsforvaltningen en konference for idrætsforeninger

Læs mere

Workshop om ledelse og motivation til frivillighed

Workshop om ledelse og motivation til frivillighed Workshop om ledelse og motivation til frivillighed Oplæg ved DM i foreningsudvikling, Vejle, 28. september 2013 v/, ph.d. stipendiat Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) Institut

Læs mere

Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet

Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet Vordingborg 23. oktober 2014 Ansøgning til Udviklingspuljen for folkeoplysningsområdet Street soccer for unge i Vordingborg Kommune Indledning I samarbejde med lokale idrætsforeninger, boligområder og

Læs mere

Formandens beretning. Dagsorden punkt 2

Formandens beretning. Dagsorden punkt 2 Formandens beretning Dagsorden punkt 2 DGI's årsmøde 2013 DGI er ikke, hvad vi har været Let adgang for alle til at dyrke idræt på en måde som passer til dem. Foreningsidrætten er en stor og vigtig faktor,

Læs mere

DGI Lokaludvikling. Udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber. DGI styrker det aktive og gode liv på landet. dgi.

DGI Lokaludvikling. Udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber. DGI styrker det aktive og gode liv på landet. dgi. DGI Lokaludvikling Udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber DGI styrker det aktive og gode liv på landet dgi.dk/lokaludvikling 2 Udvikling af lokalsamfund og stærke fællesskaber Udgiver: DGI Lokaludvikling

Læs mere

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose!

Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland. Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Mundtlig beretning årsmøde i DGI Sydøstjylland Som sidste år vil jeg starte beretningen med at rose! Vores udvalg, der organiserer idrætterne, har fortsat det hårde, men flotte arbejde med at være omkostningsbeviste

Læs mere

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer

DGI Badminton. DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton. 3 gode tilbud til dine idrætstimer DGI Badminton Sæt badminton på skoleskemaet! DGI gør det nemt, sjovt og lærerigt at undervise i badminton 3 gode tilbud til dine idrætstimer 22495 19378 - Badmintonskole.indd 1 20-08-2015 10:53:29 2 Udgivet

Læs mere

Flere venner - mere tid alene

Flere venner - mere tid alene Foreningsledelse > Artikler > Flere venner - mere tid alene Flere venner - mere tid alene Venner, skole, idræt og fritidsjob er blot nogle af de brikker, der skal pusles sammen for at passe ind i unges

Læs mere

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion

ÆLDREIDRÆT. i foreningen. livsglæde samvær motion ÆLDREIDRÆT i foreningen livsglæde samvær motion Forord Uge 17 i foråret 2005 blev der gennemført en landsdækkende kampagne "Gang i ældre". Kampagnens formål var at få flere ældre over 60 år til at motionere

Læs mere

Nye veje til bedre idrætsfaciliteter?

Nye veje til bedre idrætsfaciliteter? Nye veje til bedre idrætsfaciliteter? Velkommen til Syddansk Universitet Institut for Idræt og Biomekanik Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Forsknings- og formidlingsinitiativet: Fremtidens

Læs mere

Frivillighed i fremtidens forening

Frivillighed i fremtidens forening Frivillighed i fremtidens forening Oplæg ved DM i Foreningsudvikling Lørdag den 8. oktober 2011 Oplæg ved (e-mail: kosterlund@health.sdu.dk) Ph.d. stipendiat Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund

Læs mere

Strategisk programområde DGI Outdoor (Udkast)

Strategisk programområde DGI Outdoor (Udkast) Direktionsmøde den 8. december 2016 Bilag 9.1 Strategisk programområde DGI Outdoor 2017-2020 (Udkast) Udarbejdet december 2016 DGI Vingsted Skovvej 1 7182 Bredsten Tlf. 7940 4040 CVR: 4001 1218 info@dgi.dk

Læs mere

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse

Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse E N U M M O K V E L S 17-18 0 R 2 i E m e D HA ig for livet - Lederakaat dblive en endnu bedre leder l Bevæg d ste nye skridt ti ør Tag det f Haderslev Frivillighedsakademi, Træner og Lederuddannelse 2

Læs mere

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten

Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Fremtidens frivillige foreningsliv i idrætten Klublederseminar, Danmarks Motor Union, 2. november 2012 Trygve Buch Laub Analytiker trygve.laub@idan.dk Frivillighedsundersøgelsen Spørgeskemaundersøgelse

Læs mere

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD

SLAGELSE KOMMUNE SLAGELSE IDRÆTS RÅD SLAGELSE KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Slagelse Kommune. SLAGELSE

Læs mere

Nye ideer til bestyrelsesarbejdet. Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015

Nye ideer til bestyrelsesarbejdet. Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015 Nye ideer til bestyrelsesarbejdet Måløv Idræts Forening DGI Inspiration 2015 17. januar 2015 Præsentation Thomas Lorenzen, 36år Far til Niels 8år og Johanne 5år Bor I Måløv Email:DM@maaloevif.dk Mobil:

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning Hvordan kommer du eller dit barn i gang med at dyrke idræt i Danmark 3 At gå til idræt er en helt enestående

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. dgi.dk DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne dgi.dk 2 Indledning At gå til idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget og

Læs mere

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne.

DGI Inklusion. infofolder. Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne. DGI Inklusion 1 Har du lyst til at dyrke idræt? Infofolder Netværksforeningerne www.dgi.dk 2 Indledning At gå til en idræt er en helt enestående mulighed for at danne netværk, finde nye venner, lære sproget

Læs mere

Badmintonskoler. DGI Badminton. Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere.

Badmintonskoler. DGI Badminton. Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere. DGI Badminton Badmintonskoler Få flere børn og unge i klubben og arranger en spændende aktivitet for jeres nuværende spillere. dgi.dk/badmintonskoler 18802_Badmintonskole_8-siders_A4haefte 180515.indd

Læs mere

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur

Forord. Annette Westh Formand for Udvalget for Sundhed og Kultur E N U M M O K S 17/18 e leder Æ 0 2 N i S m e L bedr rakad HA n endnu et - Lede for liv blive e t g i a d l i g t t æ d v i r Be st nye sk r ø f t e d Tag Forord Det er med stor fornøjelse, at jeg skriver

Læs mere

Evaluering - kommuner

Evaluering - kommuner Baggrund I forbindelse med afslutning af Spar 20% projektet har Energi tjenesten sendt et link til en elektronisk spørgeskemaundersøgelse til alle de deltagende kommuner, som hermed fik mulighed for at

Læs mere

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder

HALSNÆS KOMMUNE. Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder HALSNÆS KOMMUNE Bevæg dig for livet - Lederakademi 2018/19 Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder Forord Det store folkelige fællesskab vi deler med hinanden i Halsnæs, får en af sine

Læs mere

Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed.

Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed. Notat om frivillighed til 17 stk. 4 udvalget for borgerinddragelse, nærdemokrati og frivillighed. 1. Foreninger og frivillighed i Vordingborg Kommune 1.1 Fakta om undersøgelserne Anbefalinger i dette notat

Læs mere

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING

LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING LYNGE UGGELØSE IDRÆTSFORENING IDRÆTSVEJ 14 3540 LYNGE Beretning til foreningsgeneralforsamling 30. marts 2017 For perioden 1.april 2016 30. marts 2017 1 Præsentation af foreningen / organisering 1.1 Hovedbestyrelsen

Læs mere

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag

Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag Økonomiudvalget 18.06.2013 Punkt nr. 140, 20. bilag juni 2013 1 Projekt Social balance i Værebro Park : Beskrivelse af indsatsforslag 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække der gør din forening mere attraktiv En styrket bestyrelse giver en styrket forening Styrk foreningen består af 6 kurser, der kan vælges enkeltvis eller

Læs mere

Den folkelige. Gymnastik. i en moderne motionskultur. nr. 2: Træning på gymnastik- og motionshold. og i foreningsbaserede motionscentre

Den folkelige. Gymnastik. i en moderne motionskultur. nr. 2: Træning på gymnastik- og motionshold. og i foreningsbaserede motionscentre Den folkelige Gymnastik i en moderne motionskultur nr. 2: Træning på gymnastik- og motionshold og i foreningsbaserede motionscentre merne og vilkårene for din gymnastikforening forandrer Ramsig hastigt,

Læs mere

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil

Succes med rekruttering. -Vores vej dertil Succes med rekruttering -Vores vej dertil Låsby Boldklub fakta før DM Medlemstal stagneret på 670 efter 2 års fald fra 820 medlemmer Låsby og opland tæller ca. 2000 personer Fodbold, Håndbold, Gymnastik,

Læs mere

De følgende spørgsmål omhandler din forenings oplevelse af foreningsudviklingsforløbet via BEVÆG DIG FOR LIVET.

De følgende spørgsmål omhandler din forenings oplevelse af foreningsudviklingsforløbet via BEVÆG DIG FOR LIVET. Evaluering af BEVÆG DIG FOR LIVET - foreningsudviklingsforløb De følgende spørgsmål omhandler din forenings oplevelse af foreningsudviklingsforløbet via BEVÆG DIG FOR LIVET. Når du besvarer spørgeskemaet,

Læs mere

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne

Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB. Boost din forening med en målrettet indsats for voksne Sammen om et aktivt Danmark bevægdigforlivet.dk SÆT FART PÅ UDVIKLINGEN I DIN SVØMMEKLUB Boost din forening med en målrettet indsats for voksne FÅ DE VOKSNE I VANDET og skab udvikling og vækst i din svømmeklub

Læs mere

Velkommen til temadagen. Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed

Velkommen til temadagen. Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed Velkommen til temadagen Samarbejde om et aktivt udeliv i fritiden fysisk aktivitet og mental sundhed Center for Forebyggelse i praksis er etableret i KL for en 3- årig periode med en bevilling fra Ministeriet

Læs mere

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.

DGI Skydning. DGI Skydning for alle. Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte. DGI Skydning DGI Skydning for alle Find en af landets 755 skytteforeninger i dit lokalområde Læs mere på dgi.dk & skytten.dk & blivskytte.dk 2 Discipliner Masser af tilbud alle kan være med! Som skytte

Læs mere

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016

Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen. DM i Skoleskydning 2016 DM i Skoleskydning 2016 Kom godt i gang med skoleskydning i foreningen Regler, fakta og gode råd om hvordan du afvikler skoleskydningen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Forord 3 DM i Skoleskydning

Læs mere

Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als

Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Als Faciliteter & Lokaludvikling Ole Brændgaard, konsulent i Uddannelse, drift og organisation Hvorfor snakke sammenlægning? Hvad er visionen Hvad er målet?

Læs mere

Ledelse i forening. Foto: Kir Klysner. Få flere med

Ledelse i forening. Foto: Kir Klysner. Få flere med Ledelse i forening Foto: Kir Klysner Få flere med 1 Få flere med... Dette inspirationshæfte sætter fokus på rekruttering af frivillige og giver nogle bud på, hvordan arbejdet med at skaffe flere frivillige

Læs mere

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014

Styrk foreningen i Gribskov. Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen, Gribskov Kommune 2014 Styrk foreningen i Gribskov Til idræts- og kulturelle foreninger udbyder Gribskov Kommune en kursusrække der gør jeres forening mere attraktiv. Online tilmelding

Læs mere

IDRÆTSLEDER- AKADEMI

IDRÆTSLEDER- AKADEMI IDRÆTSLEDER- AKADEMI Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i idrætsforeninger i Århus Kommune. Forord Idrætssamvirket

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle 2012 Forening i projekt Sport2Go 2 Indhold Forord:... 3 Sport 2 Go medlemskab... 3 Hvad er det?... 3 Hvem kan være med?... 4 Hvordan

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019

Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk. Strategi 2019 Fællesrepræsentationen for Idrætsforeninger i Lyngby-Taarbæk Strategi 2019 Frivillige Rammer Indledning fra FIL s formand Anni Frisk Carlsen Med FIL s strategi 2019 er kursen sat for, hvordan FIL kan styrke

Læs mere

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest

DGI Sydvest. Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg. Nyt fra Bestyrelsen ved Martin Ravn, Bestyrelsesmedlem og repræsentant for DDS Sydvest DGI Sydvest Nyhedsbrev November 2012 Over 15.700 er klar til landsstævnet i Esbjerg Tilmeldingerne til DGI s landsstævne i Esbjerg den 4.-7. juli 2013 strømmer ind. En reduceret pris og kraftig PR indsats

Læs mere

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen

BYDELSMOR DEL. 1 Intro DEL DEL DEL. grunduddannelsen. Plan for. Materialeliste. Aktiviteter. til grunduddannelsen BYDELSMOR grunduddannelse DEL 1 Intro til grunduddannelsen DEL 2 DEL 3 Plan for grunduddannelsen Materialeliste DEL 4 Aktiviteter til grunduddannelsen INTRO til grunduddannelsen for Bydelsmødre 1 I introen

Læs mere

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet

Foreningsplatformen 2015/16. Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Foreningsplatformen 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet FORENINGSPLATFORMEN 2015/16 Gratis kurser til fritids- og foreningslivet Hvad er Foreningsplatformen? En mulighed, hvor du som foreningsaktiv

Læs mere

Landsbyliv og nye løsninger Metoder til borgerinvolvering

Landsbyliv og nye løsninger Metoder til borgerinvolvering Landsbyliv og nye løsninger Metoder til borgerinvolvering Lise Grønbæk, DGI Lokaludvikling Kø til generelforsamlingen Kamp om bestyrelsesposterne Tordenskjolds soldater Hvem er de..? Er du en af dem..?

Læs mere

Danboat. 27. november 2015

Danboat. 27. november 2015 Danboat 27. november 2015 Hvorfor projekt Vild med Vand? Dansk Sejlunion Færre og ældre medlemmer 1/3-del af klubberne mister medlemmer 1/3-del har status quo Foreningen af Lystbådehavne i Danmark (FLID)

Læs mere

Viborg Kommune i bevægelse

Viborg Kommune i bevægelse Viborg Kommune i bevægelse politik for idræt og motion UDKAST Indhold Indledning....................................................3 Politikkens opbygning....................................... 4 Politikkens

Læs mere

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling

DGI Cykling. Muligheder og udvikling. MTB og landevejscykling. www.dgi.dk/cykling DGI Cykling Muligheder og udvikling MTB og landevejscykling 2 En palette af tilbud 3 Flere og flere fascineres af cykling som motionsform. Kombinationen af træning, oplevelser, udstyr, kammeratskab og

Læs mere

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA?

DET PRAKTISKE HVAD ER DNA? DNA ET ANDERLEDES NETVÆRK Et netværk handler IKKE kun om at sælge dine produkter eller skaffe dig dit næste job! DNA er et netværk hvor faglig sparring, engagement, personlig udvikling og ikke mindst forretningsudvikling

Læs mere

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening

Kom godt i gang med Skole DM i skydning. Skole DM i Skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Skole DM i Skydning 2018 Kom godt i gang med Skole DM i skydning Regler, fakta og gode råd om hvordan du afholder turneringen i din forening Læs mere på I samarbejde med 2 Layout & print: DGI Kommunikation

Læs mere

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.:

De frivilliges dag. Referat fra en aktiv dag. Til inspiration for andre. Kontakt evt.: De frivilliges dag Referat fra en aktiv dag Til inspiration for andre Kontakt evt.: osternykirkeweb@gmail.com Formål med dagen var at få fokus på frivillighed Dagen var arrangeret af ministeriet for by,

Læs mere

Idrætspolitik kan den gøre en forskel?

Idrætspolitik kan den gøre en forskel? Idrætspolitik kan den gøre en forskel? Bjarne Ibsen Professor og centerleder Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet Har idrætspolitikken nået en korsvej? Men det sker,

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2016 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne guide

Læs mere

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018

Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 Temamøde om frivillighed Dialogmøde Slagelse 4. december 2018 DGI Midt- og Vestsjælland Præsentation Steen U. Hansen Foreningskonsulent DGI Midt- og Vestsjælland 2 Indhold Har vi frivillige nok? Skal vi

Læs mere

Uddannelse 2014 Ph.d. i idræt 2009 Cand.scient., idræt og samfundsfag (1. juni) 2000 Studentereksamen

Uddannelse 2014 Ph.d. i idræt 2009 Cand.scient., idræt og samfundsfag (1. juni) 2000 Studentereksamen Karsten Elmose-Østerlund Adjunkt Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) Institut for Idræt og Biomekanik Bevægelse, Kultur og Samfund Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark

Læs mere

DM i foreningsudvikling

DM i foreningsudvikling DM i foreningsudvikling - en ikke helt tilfældig begivenhed Dorte With Formand for DM i Foreningsudvikling Medlem af DGI s hovedbestyrelse Formand for DGI Gymnastik og Fitness Situationsanalyse oktober

Læs mere

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv

Foreningsudvikling. Styrk foreningen. En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv Foreningsudvikling Styrk foreningen En kursusrække, der gør din forening mere attraktiv 2 Nobody is perfect, but a team can be Citat: Raymond Meredith Belbin Hvad er Styrk Foreningen? 3 Styrk foreningen

Læs mere

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune.

Formål og forventet udbytte Bevæg dig for livet Akademiet skal bidrage til at fastholde og udvikle forenings- og klubledere i Holbæk Kommune. HOLBÆK KOMMUNE Tag det første nye skridt til at blive en endnu bedre leder. Et personligt lederudviklingsforløb for kommende, nye og nuværende ledere i klubber og foreninger i Holbæk Kommune. Forord Holbæk

Læs mere

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS

Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS Børnepanelrapport nr. 1 / 2014 PORTRÆT AF 7. KLASSE BØRNEOG UNGEPANEL BØRNERÅDETS 1 KÆRE DELTAGER I BØRNE- OG UNGEPANELET Du sidder nu med den første pixirapport fra Børnerådets nye Børneog Ungepanel.

Læs mere

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN

BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN BUDSKABER PÅ BUNDLINJEN Om Albæk Kommunikation Historien om Albæk Kommunikation begyndte i 2014, hvor vi flyttede ind i vores første lokaler på Vesterbro i København. Forud var gået måneder, hvor vi holdt

Læs mere

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs

GUIDE. Sådan holder I en Frivilligbørs GUIDE Sådan holder I en Frivilligbørs Udskrevet: 2019 Indhold Sådan holder I en Frivilligbørs...................................................... 3 2 Guide Sådan holder I en Frivilligbørs Denne rådgivningsguide

Læs mere

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige

GUIDE. Rekruttering af unge frivillige GUIDE Rekruttering af unge frivillige Udskrevet: 2016 Indhold Rekruttering af unge frivillige...................................................... 3 Fakta og tal om unges frivillige engagement..........................................

Læs mere

IFK og DGI Lederuddannelse i København Et uddannelsesforløb med leder- og foreningsudvikling fra januar 2018 januar 2019

IFK og DGI Lederuddannelse i København Et uddannelsesforløb med leder- og foreningsudvikling fra januar 2018 januar 2019 IFK og DGI Lederuddannelse i København Et uddannelsesforløb med leder- og foreningsudvikling fra januar 2018 januar 2019 Målgruppe Bestyrelsesmedlemmer i folkeoplysende foreninger i Københavns Kommune

Læs mere

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller

AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT. Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter. Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller AABENRAA KOMMUNE HAL 3 PROJEKT KLUBBER Driftsmodeller for et idræts- og kulturcenter VIRKSOM- HEDER Ejerskab og omfang Aktivitetsopgaver Driftsopgaver / fordeling Modeller BORGERE INSTITU- TIONER 22-01-2013

Læs mere

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter

Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter Evaluering af Landsbyhjemmesider fælles indsats for bosætning i Rebild kommunes landdistrikter (Der er i alt modtaget 31 besvarede skemaer) Hvordan har projektet medvirket til at nå de konkrete mål i LAG-himmerlands

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode

Dialogspil. en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen. Hvad er en dialogmetode? dialogmetode dialogmetode Dialogspil en metode til at kortlægge og forbedre trivslen på arbejdspladsen Hvad er en dialogmetode? En dialogmetode er et værktøj til at arbejde med trivslen på arbejdspladsen. Metoden er

Læs mere

DELTAGELSE I ANALYSEN/SVARPROCENT

DELTAGELSE I ANALYSEN/SVARPROCENT G N I REN R E D SUN e FO v a g d xi u i p 8 1 0 2 E S L E SØG INDLEDNING Dette er en pixi udgave af Foreningsundersøgelse 2018. Kontakt Charlotte Agergaard, Bevæg dig for livet - Fitness, for uddybning

Læs mere

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål:

10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: 10 timer 70 unge 10 politikere 30 ansatte 7 temaer 1 formål: Hvordan skaber vi et endnu bedre ungeliv i Egedal? Inddragelse af unge Strategimålet Ung i Egedal har fokus på de 13-25 årige i 2014-2017. Som

Læs mere

En god sæsonstart. Inspirationsfolder

En god sæsonstart. Inspirationsfolder En god sæsonstart Inspirationsfolder Indholdsfortegnelse FORORD 2 HUSKELISTE 4 Hvilke målgrupper har vi fokus på? 5 Hvilke hold tilbyder vi i næste sæson? 5 Har vi styr på alle træningstider? 6 Har vi

Læs mere

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse Udviklingsprojekt Nye fællesskaber - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund Projektbeskrivelse 1 MOTIVATION OG SAMMENHÆNG Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs mere

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet.

Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Projekt Innovation: Tag ud i samfundet og gør en forskel Teksten her er en tekstversion af den store projektopgave, som også ligger i en flash-udgave i Laboratoriet. Laboratoriet Intro: Innovationsskolen

Læs mere

Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner. Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund

Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner. Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund Store forventninger til partnerskaber mellem den offentlige og den frivillige

Læs mere

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.

Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium. 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator. Resume af Seminar Bestyrelsen, Støvring Gymnasium 12. September 2012 Pernille Storgaard Bøge, U-facilitator (www.u-facilitator.dk) Formål og program Formål med dagen Program for dagen At gøre kort status

Læs mere

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017

Konsulentens klumme. Foreningsudvikling i Højby Skytteforening. Højby, den 31. januar 2017 Højby, den 31. januar 2017 Konsulentens klumme Jeg kan lige nå det altså at få skrevet en klumme i januar. Der har været tryk på, og så fik jeg også holdt lidt ferie først på måneden. Jeg håber, at alle

Læs mere

Lokalsamfundsudvikling i Stubbekøbing: Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling

Lokalsamfundsudvikling i Stubbekøbing: Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Lokalsamfundsudvikling i Stubbekøbing: Forenings- aktivitets & facilitetsudvikling Faciliteter & Lokaludvikling Ole Brændgaard Konsulent i Uddannelse, drift og organisation Fremtidens Idrætscenter og foreningsliv

Læs mere

Et sundt og aktivt børneliv

Et sundt og aktivt børneliv Et sundt og aktivt børneliv Bevægelsesstrategi for dagtilbud 0-6 år 2017-2018 Et sundt og aktivt børneliv Et sundt børneliv er et aktivt børneliv med gode muligheder for bevægelse. Gennem bevægelse styrker

Læs mere

Notat. Evaluering af DCUM: resume

Notat. Evaluering af DCUM: resume Notat Til Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) Fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Evaluering af DCUM: resume Dansk Center for Undervisningsmiljø (DCUM) fejrede i april 2012 10-års jubilæum. DCUM

Læs mere

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens

Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Promote your library! Co-creation med studerende ved VIA Biblioteker Campus Horsens Formål: Producere animationsfilm til biblioteket. Samarbejdspartnere: Animationsskolen i Viborg samt studerende primært

Læs mere

- en aktivitet på tværs af alder og køn

- en aktivitet på tværs af alder og køn - en aktivitet på tværs af alder og køn 1 Redaktion: Mona Olsgaard Fotos: Privat Layout: DGI kommunikation, Marianne Kristensen Tryk: DGI print September 2008 2 Krocket er en aktivitet for alle aldersgrupper.

Læs mere

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel

Sikker skydning med infrarøde våben. Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Lej IR-våben hos din lokale DGI landsdel Sikker skydning med infrarøde våben Kun fantasien sætter grænser for anvendelsen af IR-våben. Prøv det hjemme hos jer selv. dgi.dk/skydning 2 IR-våben - hvor som

Læs mere

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER...

NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... KORT FORTALT hovedpunkter fra undersøgelsen Tværgående samarbejde blandt folkeoplysningens aktører NÅR FORENINGER SAMARBEJDER... hovedpunkter fra undersøgelsen Tværgående

Læs mere

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010

Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Læserundersøgelse 2010 Denne undersøgelse af DGI magasinet Udspil er foretaget i efteråret 2010 og i vid udstrækning parallel med en læserundersøgelse, foretaget i efteråret 2007. Så når der i tabellerne

Læs mere

Frivillige ledere...

Frivillige ledere... Køb bøgerne i dag Frivillige ledere... V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven

Læs mere

Har I plads til unge i jeres forening?

Har I plads til unge i jeres forening? Artikel 22. juni 2018 Har I plads til unge i jeres forening? Af Mette Wang, rådgiver og konsulent på Center for Frivilligt Socialt Arbejde At engagere unge frivillige kræver, at I har mod på at se jeres

Læs mere

Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling

Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling Direktionsmøde den 16. december 2015 Bilag 7.1 Spørgeskema Til foreningsledere om digital hjælp til drift og udvikling Mailtekst Kære foreningsformand DGI vil være en kompetent og værdifuld samarbejdspartner

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere