Mariagerfjord Kommune Udbud af produktion og udbringning af mad ALMINDELIGE BESTEMMELSER. for. Produktion og udbringning af mad

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mariagerfjord Kommune Udbud af produktion og udbringning af mad ALMINDELIGE BESTEMMELSER. for. Produktion og udbringning af mad"

Transkript

1 Side 1 af 6 Bilag 3 ALMINDELIGE BESTEMMELSER for Produktion og udbringning af mad 1 Generelt Disse almindelige bestemmelser finder anvendelse for produktion og udbringning af mad i Mariagerfjord Kommune Med mindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke moms. Alle dokumenter affattes på dansk og alle betegnelser med hensyn til mønt, mål og vægt er danske. Forhandlinger, herunder møder, skal foregå på dansk. Hvis der tillige udfærdiges dokumenter på et andet sprog, og der er uoverensstemmelse i forhold til den danske tekst, gælder den danske tekst. Retsforholdet skal i det hele taget behandles efter dansk rets regler. Værneting er retten i Aalborg. 2 Udbud Ved udbud forstås Mariagerfjord Kommunes opfordring til at fremkomme med tilbud. Der bydes på grundlag af de oplysninger, som indeholdes i udbudsmaterialet. 3 Leverandørens tilbud I tilfælde af samarbejde mellem flere virksomheder, skal såvel leverandøren som under leverandøren opfylde nærværende almindelige bestemmelser. Leverandøren bærer det fulde ansvar for eventuelle underentreprenørers arbejde og ordregiveren skal alene holde sig til leverandøren for alle arbejder under entreprisen, uanset hvem der udfører arbejdet. Når flere i forening giver tilbud, er dette bindende én for alle og alle for én, og det skal være angivet hvem der med bindende virkning er bemyndiget til at føre forhandlinger. Vedståelsesfristen for tilbud er 10 uger fra sidste frist for fremsendelse af tilbud. 4 Entreprisekontrakt Kontrakt om udførelse af entreprisen træffes ved skriftlig accept af det givne tilbud eller ved særlig dokument. Der skal henvises til de dokumenter, som har dannet grundlag for kontrakten. Kontraktens løbetid er fra den 1. juni 2007 til 31. december Med mulighed for forlængelse på 1 år. 5 Overdragelse af rettigheder og forpligtelser m.v. Parterne kan overdrage deres rettigheder i henhold til kontrakten.

2 Side 2 af 6 Overdrager leverandøren uforfaldne krav i henhold til kontrakten, går transporter, der står i forbindelse med arbejdets udførelse, forud for andre transporter. MARIAGERFJORD KOMMUNE vil kun respektere (notere) en transport og kun på de samlede udbetalinger incl. alle tillæg samt kun til et pengeinstitut. MARIAGERFJORD KOMMUNE kan uanset transport af kontrakt summen træffe aftale med leverandøren om ændring i kontraktforholdet, hvis dette er nødvendigt for den enkelte kommune for at undgå nærliggende fare for tab eller væsentlig ulempe. MARIAGERFJORD KOMMUNE kan i disse tilfælde negligere transporten helt eller delvis, hvis den enkelte kommune har rimelig interesse heri. Uden den anden parts samtykke kan parterne ikke overføre deres forpligtelser til andre. 6 Leverandørens sikkerhedsstillelse I forbindelse med tilbudsafgivelsen skal det dokumenteres, at sikkerheden kan stilles. (vedlagt paradigma kan anvendes) Leverandøren skal senest 8 dage efter modtagelse af accept stille sikkerhed for opfyldelse af sine forpligtelser overfor de enkelte kommuner. Sikkerhedsstillelsen skal stilles i form af betryggende bank- eller sparekassegaranti, kautionsforsikring eller på anden betryggende måde, således at beløbet forfalder på anfordring af MARIAGERFJORD KOMMUNE, idet dennes retsstilling er den samme, som hvis sikkerhedsstillelsen var deponeret kontant. Den stillede sikkerhed skal svare til 10% af den beregnede 1. årlige kontraktsum excl. moms, jf. tilbudslistens entreprisesum. Sikkerheden frigives, når alle leverandørens forpligtelser i henhold til kontrakten er opfyldt, dog tidligst 3 måneder efter kontraktens udløb, medmindre MARIAGERFJORD KOMMUNE forinden skriftligt har fremsat krav om afhjælpning af mangler. I så fald frigives sikkerheden, når manglerne er afhjulpet. Hvis MARIAGERFJORD KOMMUNE ønsker udbetaling i henhold til den stillede sikkerhed, skal det skriftligt og samtidigt meddeles leverandøren og garanten, med nøje angivelse af arten og omfanget af den påståede misligholdelse samt størrelsen af det krævede beløb. Sikkerheden tjener til opfyldelse af alle krav, som MARIAGERFJORD KOMMUNE har i anledning af kontraktforholdet, herunder krav vedrørende eventuelle ekstraarbejder, skade på tredjemands ejendom og tilbagebetaling af for meget udbetalt kontraktsum. Leverandøren skal i sit tilbud medregne alle udgifter i forbindelse med sikkerhedsstillelsen. Ved afslutningen af arbejdet foretages der en aflevering, hvor indkomne og ikke afhjulpne klager gennemgås. Der udarbejdes en protokol, som underskrives af MARIAGERFJORD KOMMUNE og leverandøren. 7 Forsikring Leverandøren og eventuelle underentreprenører skal have sædvanlig ansvarsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Leverandøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringen er i kraft. Ansvarsforsikringen skal dække et erstatningsansvar sikrede pådrager sig ved beskadigelse af personer og ting under udførelse af entreprisen.

3 Side 3 af 6 Forsikringssummen skal andrage mindst kr. med en selvrisiko på maks kr. af enhver skade. Sikrede for forsikringen skal være leverandøren og dennes underentreprenører. Policen skal godkendes af MARIAGERFJORD KOMMUNE, og leverandøren er pligtig til at dokumentere, at præmien er betalt. 8 Arbejdsplan Se beskrivelse under punkt 7 i Kravsspecifikationen. 9 Entreprisens udførelse Arbejdet skal udføres i overensstemmelse med kontrakten, faglig korrekt og i overensstemmelse med MARIAGERFJORD KOMMUNE eventuelle anvisninger. 10 Forhold til myndigheder Leverandøren skal sørge for anmeldelser, ansøger om tilladelser og fremskaffer attester, der vedrører selve arbejdets udførelse, og afholder udgifter herved. 11 Ændringer i arbejdet MARIAGERFJORD KOMMUNE kan forlange ændringer i entreprisens art og omfang, når ændringen har naturlig sammenhæng med de aftalte ydelser. Entreprisen kan udvides eller reduceres, uden det får indflydelse på tilbudslistens enhedspriser, inden for +/- 20 % af de respektive års beregnede kontraktsummer på grundlag af faktiske/forventet antal leverede liter i alt og inden for +/- 100 % af de enkelte poster i tilbudslisten. Ved udvidelser eller reduktioner herudover, foretages der forhandlinger parterne imellem. Ud over tilfælde nævnt i 2. afsnit udføres ander leveringer som regningsarbejder, medmindre andet er aftalt. 12 Uklarheder og hindringer Leverandøren skal indhente MARIAGERFJORD KOMMUNE s afgørelse, hvis kontrakten og dennes grundlag ikke yder tilstrækkelig vejledning til udførelse af arbejdet. Finder leverandøren, at arbejdet ikke kan udføres i overensstemmelse med den indgåede kontrakt, skal leverandøren snarest muligt underrette MARIAGERFJORD KOMMUNE og følge dennes anvisning. Leverandøren skal snarest muligt underrette MARIAGERFJORD KOMMUNE, hvis der opstår forhold, som hindrer eller vanskeliggør arbejdet. Hvis der ikke er tid til at indhente MARIAGERFJORD KOMMUNE s anvisning, skal leverandøren bedst muligt træffe foranstaltninger for at undgå, at MARIAGERFJORD KOMMUNE lider tab. 13 Leverandørens arbejdsledelse Leverandøren skal lede arbejdet personligt eller ved stedfortræder, der er fuldt kvalificeret og med kompetence til at træffe de for opfyldelsen af kontrakten nødvendige beslutninger, som repræsentant over for MARIAGERFJORD KOMMUNE med hensyn til arbejdets tilrettelæggelse og udførelse.

4 Side 4 af 6 Leverandøren eller dennes stedfortræder skal være til stede på en af leverandøren angivet adresse eller kunne tilkaldes inden for 2 timer i den normale arbejdstid. 14 Materiel Leverandøren anskaffer, renholder og vedligeholder selv det til leveringen nødvendige materiel, som til enhver tid skal være i god og forsvarlig stand. Nødvendigt materiel til overholdelse af AT' s krav skal altid anvendes. MARIAGERFJORD KOMMUNE påtager sig intet ansvar for transportuheld eller andre uheld, der kan opstå under arbejdet. Hvis tidsfristen i forbindelse med en levering ikke kan overholdes, skal leverandøren uden opfordring kunne indsætte ekstra materiel, så tidsfristen ikke overskrides. Dette skal ske uden merbetaling for MARIAGERFJORD KOMMUNE. Det er et krav, at de anvendte transportbiler, såfremt der er tale om dieseldrevne køretøjer, er forsynet med partikelfilter. Kravet skyldes at et sådant køretøj er mere miljøvenligt. 15 Mandskab Leverandøren ansætter selv sit mandskab og er ansvarlig for, at de udviser god og høflig opførsel under entreprisens udførelse. Såfremt der efter MARIAGERFJORD KOMMUNE s skøn forekommer berettigede klager over mandskabet, kan MARIAGERFJORD KOMMUNE forlange, at den pågældende fjernes fra arbejdet. Leverandøren skal til enhver tid uden opfordring og uden særlig beregning stille reserve- mandskab til rådighed i tilfælde af ferie, sygdom eller lignende. Mandskabet skal kunne kommunikere på dansk med brugere m.fl. 16 Tilkaldelse af MARIAGERFJORD KOMMUNE og entreprenør - Leverandørens ophold i udlandet MARIAGERFJORD KOMMUNE og leverandøren skal overfor hinanden angive, hvortil henvendelse kan ske, og MARIAGERFJORD KOMMUNE, henholdsvis leverandøren eller dennes stedfortræder, skal kunne tilkaldes. Hvis leverandøren er bosat i udlandet, eller bosætter sig der efter kontraktens indgåelse, skal leverandøren opgive en person med bopæl eller hjemsted her i landet, der kan foretage økonomisk bindende dispositioner på leverandørens vegne, og med hvem alle forhandlinger på leverandørens vegne kan udføres med bindende virkning. 17 Betaling Efter skriftlig anmodning til MARIAGERFJORD KOMMUNE har leverandøren en gang hver måned ret til betaling for udført arbejde. Faktureringen skal foregå specificeret på de enkelte leveringssteder, med angivelse af tidspunkt og leverede mængder og der fremsendes en faktura til MARIAGERFJORD KOMMUNE på de i tilbudet angivne enhedspriser. MARIAGERFJORD KOMMUNE skal senest 30 dage fra modtagelse af anmodningen betale det beløb, der er ydet kontraktmæssige leveringer for.

5 Side 5 af 6 Tilbudspriserne skal afgives på grundlag af forbrugerprisindekset, pr. april 2007 og være faste indtil 1. august 2008, hvorefter de reguleres hvert den 1. august (første gang 1. august 2008) på grundlag af forbrugerpriselindekset, pr. april Eksempel på prisregulering pr. 1. august 2008: Kontraktpris * indeks april Indeks april Eksempel på prisregulering pr. 1. januar 200+: Reguleret kontraktpris * indeks april Indeks april Dokumenterede besparelser eller merudgifter, som følge af statslige indgreb (eksempelvis afgifter m. v.), godtgøres/afregnes efter særskilt opgørelse. Det er en forudsætning, at indgrebet ikke er dækket af anden regulering. Leverandørens tilgodehavende forrentes fra forfaldsdagen med rentelovens satser. Finder MARIAGERFJORD KOMMUNE, at et krævet beløb ikke er forfaldent, skal MARIAGERFJORD KOMMUNE straks give leverandøren skriftlig meddelelse herom. I tilfælde af uenighed om en opgørelse skal MARIAGERFJORD KOMMUNE betale tilgodehavende, som parterne er enige om. Hvis det er nødvendigt for at forhindre en leverings standsning, kan MARIAGERFJORD KOMMUNE for leverandørens regning udbetale arbejdsløn, som leverandørens ansatte har til gode. 18 Leverandørens ret til tidsfristforlængelse Leverandøren har ret til forlængelse af tidsfrister ved forsinkelse af arbejdet, der er en følge af: Forhold, der opstår uden leverandørens skyld og over hvilke leverandøren ikke er herre f. eks. krig, usædvanlige naturbegivenheder, brand, strejker, lock-out eller hærværk. Offentlige påbud eller forbud, som ikke skyldes leverandørens egne forhold. (Arbejdstilsynets evt. påbud eller forbud betragtes ikke i denne forbindelse som offentligt på- eller forbud.) Ændringer i arbejdets art og omfang, som kræves af MARIAGERFJORD KOMMUNE jf. 11. Leverandøren skal dog søge forsinkelsen undgået eller begrænset ved sådanne dispositioner, som med rimelighed kan kræves. Anser leverandøren sig berettiget til forlængelse af en frist, skal MARIAGERFJORD KOMMUNE omgående inden 2 dage underrettes skriftligt. Leverandøren skal på forlangende godtgøre, at den indtrådte forsinkelse skyldes det påberåbte forhold. Hvis forsinkelse på et leveringssted medfører forsinkelse et efterfølgende leveringssted, skal MARIAGERFJORD KOMMUNE have advis om forsinkelsen med samme varsel. Er der helligdag på den faste ugedag skal leverandøren sikre levering lige før eller lige efter helligdagen. Der kan således ikke springes leveringer over på grund af (skæve) helligdage.

6 Side 6 af 6 Leverandøren skal på forlangende overfor MARIAGERFJORD KOMMUNE godtgøre, at han har truffet de foranstaltninger, der efter MARIAGERFJORD KOMMUNE skøn er nødvendig til bilæggelse af faglig strid. 19 Leverandørens hæftelse ved forsinkelse Forsinkelse, som ikke giver leverandøren ret til tidsfristforlængelse, er ansvarspådragende. Leverandøren skal betale en bod for overskridelse af gældende tidsfrister som anført i nedenstående. Boden tilbageholdes i førstkommende udbetaling (fratrækkes efter momsberegningen) eller i sikkerhedsstillelsen. Bodsstørrelserne er pr. påbegyndt time som følger: For manglende levering, 20 kr. pr. leveringssted. Efter 5 dage med manglende eller forsinkede leveringer udløses en bod på kr Beløbet modregnes i den månedlige udbetaling. Gentagne forsinkelser giver adgang til at hæve kontrakten i henhold til Leverandørens ansvar for følgeskader Leverandøren er ansvarlig og har erstatningspligt overfor skader, som forårsages på privat eller offentlig ejendom i forbindelse med leveringerne. Eventuelle skader skal omgående inden 2 arbejdsdage anmeldes til MARIAGERFJORD KOMMUNE, som i forening med skadelidte og leverandøren træffer aftale om udbedring af skaden eller erstatningens størrelse. Udbedring af skader, der ikke kræver indsats af specielt mandskab og materiel, kan MARIAGERFJORD KOMMUNE lade udbedre på leverandørens regning, såfremt udbedringen efter anmodning ikke straks udføres. 21 MARIAGERFJORD KOMMUNE hæveret Entreprisen påbegyndes den 1. juli 2007 og ophører uden varsel den 31. december Såfremt forudsætningerne for denne kontrakt ændrer sig væsentligt, kan kontrakten tages op til genforhandling. Såfremt MARIAGERFJORD KOMMUNE ønsker at anvende retten til forlængelse af kontrakten med yderligere et år, skal forhandling om forlængelse heraf være tilendebragt inden 1. september Såfremt leverandøren misligholder kontrakten, kan MARIAGERFJORD KOMMUNE dog til enhver tid opsige kontrakten med 1 måneds varsel, uden at leverandøren kan gøre krav på nogen erstatning. Gentagne væsentlige forsinkelser i forhold til leveringsaftalen/-planen, gentagne svigt i service og kvalitetssikring eller en eventuel utilstrækkelig indsats for at indhente indtrufne forsinkelser regnes for misligholdelse. Uanset om MARIAGERFJORD KOMMUNE opsiger kontrakten som følge af misligholdelse, giver dette ikke leverandøren ret til forhandling om prisen. 22 Leverandørens hæveret Leverandøren kan - efter skriftligt påkrav til MARIAGERFJORD KOMMUNE - hæve kontrakten, hvis der fra MARIAGERFJORD KOMMUNE side foreligger væsentlig forsinkelse med hensyn til forhold af afgørende betydning for leverandøren. 23 Konkurs, betalingsstandsning, tvangsakkord m.v.

7 Ved en parts konkurs kan den anden part straks hæve kontrakten, i det omfang konkurslovens regler ikke er til hinder herfor. Hvis boet har ret til at indtræde i kontrakten i medfør af konkurslovens regler, skal boet efter forespørgsel inden for en frist på 5 arbejdsdage give meddelelse om hvorvidt det vil indtræde. Reglen i 1. afsnit gælder tillige ved en parts betalingsstandsning, eller hvis der åbnes forhandling om tvangsakkord, eller partens økonomiske forhold i øvrigt viser sig at være således, at parten må antages at være ude af stand til at opfylde entreprisekontrakten. Hæveretten er dog betinget af, at parten ikke har stillet - eller på den anden parts opfordring ikke straks stiller - betryggende sikkerhed for kontraktens opfyldelse. Er en part et aktie- eller anpartsselskab, kan den anden part hæve entreprisekontrakten, hvis dette kræves opløst af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen (Overregistrator). Bestemmelsen finder ikke anvendelse, hvis parten inden 10 arbejdsdage fra fremkomsten af et påkrav fra den anden part dokumenterer, at betingelserne for selskabets opløsning ikke er tilstede, eller hvis parten stiller fuldstændig sikkerhed for kontraktens opfyldelse. 24 En parts død Dør en part, og boet behandles som et gældsfragåelsesbo, finder bestemmelserne i 23, 1. og 2. afsnit tilsvarende anvendelse. Ved anden bobehandlingsmåde end nævnt i l. afsnit er dødsboet og arvingerne berettiget til at indtræde i entreprisekontrakten, jf. dog afsnit 3. Det samme gælder partens ægtefælle, der hensidder i uskiftet bo. Indtrædelsesretten er betinget af, at der enten er eller bliver stillet betryggende sikkerhed for kontraktens opfyldelse. Ved leverandørens død er indtrædelsesretten tillige betinget af, at der udpeges en leder af arbejdet, som MARIAGERFJORD KOMMUNE ikke kan fremsætte berettiget indvendinger imod. Er arbejdet af en sådan særlig karakter, at det som følge af leverandørens død ikke kan forventes behørigt færdiggjort, kan indtræden ikke finde sted. 25 Regler om ophævelse Ophævelse skal ske skriftligt. Samtidig med ophævelsen skal den part, der hæver kontrakten, sørge for, at der skriftligt indkaldes til registrerings forretning (stadeforretning), der skal afholdes hurtigst muligt. Medmindre andet aftales, afholdes registreringsforretning dog tidligst l arbejdsdag efter indkaldelsesskrivelsens fremkomst. Ved ophævelse fra MARIAGERFJORD KOMMUNE side er MARIAGERFJORD KOMMUNE eller den, der færdiggør arbejdet på MARIAGERFJORD KOMMUNE s vegne, berettiget til at benytte leverandørens leveringsmateriel. Der ydes sædvanlig vederlag for anvendelsen. 26 Voldgift Skulle der opstå uenighed om forståelsen af nærværende kontrakt eller det i hele taget som følge af de i nærværende bestemmelser m. v. skabte forhold, påhviler det parterne at søge uenighed fjernet ved Side 7 af 6

8 indbyrdes imødekommende forhandlinger, idet parterne skal efterleve kontrakten, indtil afgørelse foreligger enten ved forhandling eller voldgift. Fører disse forhandlinger ikke til enighed, kan stridsspørgsmålet ikke indbringes for domstolene, men kan af enhver af parterne indbringes for en voldgiftsret. Til denne voldgiftsret vælger hver af parterne sin voldgiftsmand. Opmanden, som skal være en landsdommer, udpeges af præsidenten for Vestre Landsret. Klageren vælger først sin voldgiftsmand og giver modparten skriftlig meddelelse om valget, hvorefter denne vælger sin voldgiftsmand senest 14 dage derefter. Sker dette ikke, udpeges denne voldgiftsmand af præsidenten for Vestre Landsret. Parterne har adgang til hver at afgive 2 skriftlige indlæg. Tidsfristerne herfor fastsættes af opmanden. Grundlaget for voldgiftsrettens behandling af sagen skal bl.a. være: nærværende almindelige bestemmelser instruks aftalt mellem parterne samt øvrigt udbuds- og tilbudsmateriale. Voldgiftsrettens kendelse er endelig, og voldgiftsretten fastsætter en tidsfrist for kendel- sens opfyldelse. Voldgiftsretten fastsætter desuden fordeling af sagens omkostninger. Mariagerfjord Kommune, den 22. februar 2007 Side 8 af 6

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud

Udbud. Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi. Generelle betingelser og beskrivelser for udbud Udbud Køb af miljømåleudstyr til Ovnlinie 1 Slagelse Affaldsenergi Generelle betingelser og beskrivelser for udbud April 2019 1. Kontraktudkast - Leverancen Side 2 af 8 Miljømåleudstyr til Slagelse Affaldsenergi

Læs mere

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE

LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE KONTRAKTUDKAST LEVERING AF DIGITAL TRYK- MASKINE MED SERVICE JULI 2012 LEVERING AF DIGITAL TRYKMASKINE MED BACK UP MASKINE OG SERVICEAFTALE KONTRAKT 1 Parterne Vejdirektoratet: Vejdirektoratet Ressource

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Almindelige bestemmelser 1. Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle JCN Industriservice ApS`s (Herefter kaldet JCNI) tilbud, overslag og

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Kontrakt. Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding. Kontraktudkast

Kontrakt. Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding. Kontraktudkast Bilag 3 til Udbudsbetingelser vedrørende pakning og transport til genanvendelse henholdsvis forbrænding Kontraktudkast Kontrakt mellem Det Kongelige Bibliotek og XXXXX Søren Kierkegaards Plads 1 XXXXX

Læs mere

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N

Kontrakt. vedrørende levering af personalefrokost. indgået mellem (XXX) Københavns Kommune. Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Kontrakt vedrørende levering af personalefrokost indgået mellem (XXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 2200 København N Bilagsfortegnelse Bilag 1: Udbudsmateriale (kravspecifikation).

Læs mere

Bilag A. Kontraktudkast

Bilag A. Kontraktudkast Bilag A. Kontraktudkast Udførelse af analyseopgaver Kontrakt Side 2 af 9 Mellem.... CVR... (Tilbudsgiver) og I/S AffaldPlus Ved Fjorden 20 4700 Næstved CVR 65278316 (AffaldPlus) indgås hermed aftale om

Læs mere

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX)

Kontraktudkast. vedrørende levering af tandtekniske ydelser. indgået mellem (XXXXX) Kontraktudkast vedrørende levering af tandtekniske ydelser indgået mellem (XXXXX) og Københavns Kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Sjællandsgade 40 2200 København N Bilagsfortegnelse Kontraktbilag

Læs mere

Køb af affaldsbeholdere

Køb af affaldsbeholdere Køb af affaldsbeholdere Særlige betingelser og ydelsesbeskrivelse Offentligt EU-Udbud Oktober 2017 1 Særlige betingelser... 3 1. Orientering om kontrakten... 3 2. Kontraktens varighed... 3 3. Leverandørens

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Kontrakt. Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling. Kontraktudkast

Kontrakt. Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling. Kontraktudkast Bilag 2 til Udbudsbetingelser vedrørende komprimering henholdsvis flytning af aviser med opstilling i samme orden Kontraktudkast Kontrakt mellem Det Kongelige Bibliotek og XXXXX Søren Kierkegaards Plads

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6720 Tønder (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt

Læs mere

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter. Vintertjeneste Udbudsforskrifter Drift Vintertjeneste Paradigma for betingelser Udgave Under udarbejdelse Til frivillig brug med henblik på erfaringsopsamling Til endelig behandling i Vejregelrådet Vejdirektoratet Vejregelrådet

Læs mere

Krav til licensaftale

Krav til licensaftale Krav til licensaftale Nedenstående krav, skal indarbejdes i den licensaftale der skal finde anvendelse mellem parterne. Ifald der er modstrid mellem kundens krav og øvrige bestemmelser i leveranceaftalen,

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Fællesbetingelser Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5 Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Levering og montering af nye vinduer og altanpartier på m.m. Udført oktober 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: SIDE ALMINDELIG

Læs mere

3 Aftalen Denne aftale er en aftale mellem ordregiver på den ene side og tilbudsgiver på den anden. Aftalen løber i 4 år.

3 Aftalen Denne aftale er en aftale mellem ordregiver på den ene side og tilbudsgiver på den anden. Aftalen løber i 4 år. INDSAMLING AF STORSKARLD I ETAGEEJENDOMME BILAG 5 UDKAST TIL AFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Affaldshåndtering A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 31592593 i det følgende kaldet ordregiver,

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt 1 AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Thyborøn-Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig CVR 51992512 (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere GARTNERENTREPRISE BILAG 5 UDKAST TIL RAMMEAFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Service A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 32768024 i det følgende kaldet ordregiver, og med undertegnede [Modparts

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.

1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1. 1 Kontrakt...2 1.1 Aftaleperiode...2 1.2 Opsigelse...2 1.3 Overdragelse af aftalen...2 1.4 Anvendelse af underentreprenører...2 1.5 Kvalitetskontrol...2 1.6 Priser...2 1.7 Prisregulering...3 1.8 Betalingsbetingelser...3

Læs mere

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt

Udbud - kørsel med affaldscontainere. Kontrakt Udbud - kørsel med affaldscontainere Kontrakt Dato: 6. januar 2015 Udarbejdet af: OFD, PJH Kontrol: PJH Version: 1.0 Godkendt af: MEL side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

AB92. Aftalegrundlaget

AB92. Aftalegrundlaget AB92 Aftalegrundlaget A. Aftalegrundlaget... 1 Almindelige bestemmelser... 1 Bygherrens udbud... 1 Entreprenørens tilbud... 1 Entrepriseaftalen... 1 Overdragelse af rettigheder og forpligtelser m.v...

Læs mere

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26.

Kontrakt. mellem. Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) 26. J.nr.: 8915980 VFN/KRM Kontrakt om mellem Amgros I/S Dampfærgevej 22 København Ø (i det følgende benævnt Amgros) og [ ] (i det følgende benævnt Pengeinstituttet) Vester Farimagsgade 23 DK-1606 København

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375

Samarbejdsaftale. mellem. CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 Samarbejdsaftale mellem CNA Insurance Company Limited Hammerensgade 6, 1. sal, 1267 København K CVR nr. 24256375 og [Forsikringsmæglerens navn og adresse] (Herefter Forsikringsmægleren ) 1. Indledning

Læs mere

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX

Rengøringsaftale. Side 1 af 8. Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk. I det følgende kaldet Kunde. XXXX Rengøringsaftale Mellem Nukissiorfiit Hovedkontor Issortarfik 3 3900 Nuuk I det følgende kaldet Kunde. og XXXX I det følgende kaldet Leverandøren Side 1 af 8 1. Aftalens retlige grundlag:... 3 2. Rengøringsaftalens

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR KATRINE BRANDBORG 1. Anvendelse... 2 2. Indgåelse... 2 3. Fuldmagt... 2 4. Forpligtelser... 2 5. Priser... 3 6. Leveringsbetingelser... 3 7. Betalingsbetingelser... 3

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse Vordingborg Kommune Side 1 af 5 Almindelige bestemmelser Denne SBV er supplerende, særlige betingelser til "Almindelige betingelser for teknisk rådgivning og bistand, ABR 89". Alle dokumenter i nærværende

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser Dato: 01/10/2013 1. udgave Arbejdsområde og formål 1. er en privatejet og kommercielt drevet konsulentvirksomhed med væsentlige kompetencer inden for etablering, implementering,

Læs mere

AB 92. Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder

AB 92. Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder AB 92 Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed er udfærdiget efter indstilling af

Læs mere

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93.

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93. 6. Sammenstilling af AB 92 ABT 93. Denne sammenstilling af reglerne i AB 92 og ABT 93 er foretaget med henblik på at give en hurtig oversigt over ligheder og forskelle mellem de to regelsæt. Med enkelte

Læs mere

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast

Udbud af. brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold. Kontraktudkast Udbud af brandsikringsanlæg m.v. Service eftersyn og vedligehold Kontraktudkast Center for Ejendomme og Intern Service Høje Taastrup Kommune Bygden 2 2630 Taastrup Dato. 16-03-2010 Dok nr. 257 0049 Journal

Læs mere

MobilePeople Solutions A/S

MobilePeople Solutions A/S MobilePeople Solutions A/S Generelle Vilkår og Betingelser. Januar 2015 1. Generelt Nedenstående generelle vilkår og betingelser regulerer MobilePeople s leverance af digitale tjenester bestilt af Kunden,

Læs mere

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune

Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning , Jammerbugt Kommune Kontrakt om udførelse af glatførebekæmpelse og snerydning 2017-2021, Jammerbugt Kommune 1 Parterne Mellem Jammerbugt Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Sigsgårdsvej 14 9490 Pandrup CVR: 29 18 94 39

Læs mere

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT

ADVOKATFIRMAET HORTENS UDKAST TIL STANDARDKONTRAKT Kontrakten må under ingen omstændigheder bruges, som den foreligger. Kontrakten skal konkret tilpasses det enkelte projekt, for at kunne benyttes som juridisk aftalegrundlag. Hvis man ønsker at benytte

Læs mere

VIDEN OM BYGGERI AB 92

VIDEN OM BYGGERI AB 92 VIDEN OM BYGGERI AB 92 MOLT WENGEL Indiakaj 6 2100 København Ø Tel: 70 22 49 99 Fax: 70 22 49 98 Mail: hotline@mowe.dk www.mowe.dk Tilmeld din virksomhed til vores juridiske hotline og få svar, når det

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Bilag 3 Udkast til kontrakt Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Kontraktparter... 3 2 Kontraktgrundlag... 3 3 Forventet årlig ydelse... 3

Læs mere

ENTREPRENØRENS RET TIL AT STANDSE ARBEJDET af advokat Anja Ristorp Heidelberg Molt Wengel Entreprise- og Selskabsret Advokataktieselskab

ENTREPRENØRENS RET TIL AT STANDSE ARBEJDET af advokat Anja Ristorp Heidelberg Molt Wengel Entreprise- og Selskabsret Advokataktieselskab Dato: 3. februar 2009 J. nr.: 100569 ENTREPRENØRENS RET TIL AT STANDSE ARBEJDET af advokat Anja Ristorp Heidelberg Molt Wengel Entreprise- og Selskabsret INDLEDNING Bygherrernes og entreprenørernes mulighed

Læs mere

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver

Aftale mellem. Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C. Kontrakthaver. Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Aftale mellem Århus Kommune Rådhuset 8100 Århus C og Kontrakthaver Vedrørende ÅrhusKommunes revisionsopgaver Indholdsfortegnelse 0 1 3 6 8 9 10 11 1 13 1 1 Præampel Aftalegrundlag Opgavens omfang Vederlag

Læs mere

HADSUNDVEJENS SKOLE RANDERS Ombygning med ny elevator AB 92. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 Dato : 20.10.2015 AB 92

HADSUNDVEJENS SKOLE RANDERS Ombygning med ny elevator AB 92. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 Dato : 20.10.2015 AB 92 Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 AB 92 Arbejdsbeskrivelse Side : 2/17 "Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed" er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat

Læs mere

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge.

Licensaftale. Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem. Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge. J. nr. 670-37406 CLJ/TL Licensaftale Overdragelse til brug (ikke-eksklusiv licens) Der er d.d mellem E-mail: Agrogruppen Danmark Nygade 6 4672 Klippinge agro@lokalrevision.dk Tlf: 5657 9400 CPR/CVR. nr.:

Læs mere

Praktiserende Arkitekters Råd og Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Praktiserende Arkitekters Råd og Foreningen af Rådgivende Ingeniører Oktober 2012 AB 92 med et begrænset antal fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene boligorganisationer i nybyggeri og renoveringssager. BL Danmarks Almene Boliger

Læs mere

UDBUD - INDKØB AF KOMPRIMATORKASSER TIL 26 TONS RENOVATIONSBILER

UDBUD - INDKØB AF KOMPRIMATORKASSER TIL 26 TONS RENOVATIONSBILER JUNI 2016 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S UDBUD - INDKØB AF KOMPRIMATORKASSER TIL 26 TONS RENOVATIONSBILER UDBUDSMATERIALE - KONTRAKTVILKÅR, PARADIGME JUNI 2016 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S UDBUD - INDKØB

Læs mere

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget)

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget) ALMINDELIGE BETINGELSER FOR LEVERING AF SERVICEYDELSER (ABSERVICE) (NB Tilpasninger foretaget) A. INDLEDENDE BESTEMMELSER ANVENDELSESOMRÅDE 1. Almindelige Betingelser for levering af Serviceydelser (ABService)

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER. For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade Aarhus C SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER For ydelser leveret af Adplus ApS Skt. Anna Gade 5 8000 Aarhus C Indholdsfortegnelse 1. Anvendelse... 3 2. Indgåelse... 3 3. Fuldmagt... 3 4. Priser... 3 5. Kunsulentydelser...

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser 1 AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FÆLLESBETINGELSER FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB 92 1. Almindelige bestemmelser Stk. 1. Almindelige bestemmelser finder anvendelse på aftaler og

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser 1 AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FÆLLESBETINGELSER FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB 92 1. Almindelige bestemmelser Stk. 1. Almindelige bestemmelser finder anvendelse på aftaler og

Læs mere

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup.

1. Parterne UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT. Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup. UDKAST- RÅDGIVNINGSKONTRAKT Spildevandsplanlægger/Klimaplanlægger til udarbejdelse af spildevandsstrategi Forsyning Ballerup 1. Parterne Mellem Forsyning Ballerup Service A/S på vegne af Vand Ballerup

Læs mere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Revideret juni 2012 Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger

Læs mere

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab

Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab Eksempel på I/S-kontrakt for interessentskab (Det anbefales at bruge professionel assistance i det konkrete tilfælde.) 1. Interessenterne Aftalen indgås mellem underskrevne Deltagers navn Adresse Tlf.

Læs mere

Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt

Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt Analyser af jord på Odense Nord Miljøcenter (ONM) Kontrakt Dato: 14. oktober 2013 Udarbejdet af: OFD Version: 1 Godkendt af: side 2 af 8 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

DELKONTRAKT 2. Renovationsbiler til land rute

DELKONTRAKT 2. Renovationsbiler til land rute DELKONTRAKT 2 Renovationsbiler til land rute 1. KONTRAKTGRUNDLAG Nærværende kontrakt er indgået efter afholdt offentligt EU-udbud i henhold Udbudsloven (LOV nr. 1564 af 15/12/2015) Købelovens regler om

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren )

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren ) ENTREPRISEAFTALE mellem Fonden Amager Bakke CVR nr. 37 23 43 38 c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S (herefter Bygherren ) og [Entreprenør navn] [CVR. nr.] [Adresse] [Adresse]

Læs mere

Vareindkøbsaftale vedrørende

Vareindkøbsaftale vedrørende vedrørende Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Sagsnr. 18/00239 1. Parterne Mellem Forsyning Helsingør 25 Haderslevvej 3000 Helsingør Repræsenteret

Læs mere

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK.

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK. VANDLEDNINGSARBEJDER TILLÆG TIL AB92 Rekvirent TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Entrepriseaftale 2011 Side

Læs mere

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege Kontrakt Levering af svejserobotter j.nr. 7.01 Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege mellem Det Nationale Videncenter for Automation og Robotteknologi Nord v/techcollege

Læs mere

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser.

Kontrakthaver forpligter sig ved nærværende kontrakt til at levere de i kontrakten nævnte ydelser på de beskrevne vilkår og til de anførte priser. AFTALE VEDRØRENDE TØMNING AF PUMPESTATIONER, SANDFANGSBRØNDE, OLIEUDSKILLER OG FEDTFANGSBRØNDE. 1. Parterne Nærværende kontrakt er indgået mellem Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous

Læs mere

MARIAGERFJORD KOMMUNES UDBUD AF BEFORDRING AF PERSONER

MARIAGERFJORD KOMMUNES UDBUD AF BEFORDRING AF PERSONER MARIAGERFJORD KOMMUNES UDBUD AF BEFORDRING AF PERSONER Til Til Til Til Læge og speciallæge Afprøvning af hjælpemidler m.m. Dagcenter Vedligeholdende træning og genoptræning. BETINGELSER OG BESKRIVELSE

Læs mere

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud FAB 104 Haarby Lund NOTAT DAB mrk. PRJ-2017-00023 Dato 21. maj 2019 9853 / Lejer Fravigelser AB 18 AB 18 Entreprenørens tilbud 5, stk. 4. I det omfang entreprenøren skal udføre vinterforanstaltninger i

Læs mere

Bilag [nr.] Trepartsaftale

Bilag [nr.] Trepartsaftale J.nr.: 7501417 MPE/KRM Bilag [nr.] Trepartsaftale Kammeradvokaten Telefon +45 33 15 20 10 Vester Farimagsgade 23 Fax +45 33 15 61 15 DK-1606 København V www.kammeradvokaten.dk Trepartsaftale INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Arbejdsgiveransvar nr

Arbejdsgiveransvar nr Indholdsfortegnelsen er ikke en del af de almindelige betingelser for Arbejdsgiveransvar Afsnit Indhold Side nr. 1 De sikrede... 1 2 Forsikringen omfatter... 1 3 Forsikringen omfatter ikke... 1 4 Undladelse

Læs mere

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S Dato 03-2016 Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S RAMMEUDBUD AF SPU- LING, TV-INSPEKTION, STIK-TV, BRØNDRAP- PORTER, INDMÅLING AF BRØNDE OG STIK, RODSKÆRING, FRÆS- NING AF FASTE

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

Hovedaftale - EnergiLeasing

Hovedaftale - EnergiLeasing RUBAK Energy ApS DK-9670 Løgstør Mobil: +45 61 67 40 91 E-mail: rubak@rubakenergy.dk Web: www.rubakenergy.dk Hovedaftale - EnergiLeasing Projektnummer: 2015E000 MELLEM Rubak Energy ApS 9670 Løgstør CVR-Nr:

Læs mere

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd

Leveranceaftale. Bilag Mobil fødekasse med stakkebånd Bilag 5 31-01-2017 Leveranceaftale Mobil fødekasse med stakkebånd AFATEK A/S Selinevej 18 2300 København S Tel. 39 66 78 00 mail@afatek.dk www.afatek.dk Indhold 1 Aftalegrundlag 3 2 Leverandørens ydelser

Læs mere

Udbud farligt affald Kontrakt

Udbud farligt affald Kontrakt Udbud farligt affald 2017 Kontrakt Dato: 28-09-2017 Dokument id: 65140 Version: 1.0 Udarbejdet af: OFD Kontrol: - Godkendt af: MEL side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger er udarbejdet

Læs mere

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE

KONTRAKT OM MADLEVERANCER TIL VISITEREDE BORGERE I EGET HJEM I GENTOFTE KOMMUNE Sted/ Dato.. Mellem Gentofte Kommune og Fritvalgs-leverandøren (Virksomhedens fulde navn og CVR-nr.): ----------------------------------------------------------------------- indgås herved følgende KONTRAKT

Læs mere

BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING BYGGEFAGENES KOOPERATIVE LANDSSAMMENSLUTNING BYGGESOCIETETET

BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING BYGGEFAGENES KOOPERATIVE LANDSSAMMENSLUTNING BYGGESOCIETETET Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat af Boligministeriet, med repræsentation for: BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING

Læs mere

AB 92. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92. Udfærdiget af Boligministeriet den 10.

AB 92. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92. Udfærdiget af Boligministeriet den 10. AB 92 Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92 Udfærdiget af Boligministeriet den 10. december 1992 AB 0.1 AB 92 0.1.1 TILFØJELSER OG AFVIGELSER TIL AB 92 I det

Læs mere

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser AB 92 Ordregivers tilføjelser og fravigelser A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse

Læs mere

Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune

Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune Odense Renovation A/S Kontraktudkast for afhentning og bortskaffelse af klinisk risikoaffald og medicinaffald i Odense Kommune Udkast til kontrakt (UK) Dato: d. 7. januar 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. PARTERNE

Læs mere

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER

KØB AF RECYCLER SLAMSUGER KØB AF RECYCLER SLAMSUGER MELLEM OG AFLØB BALLERUP A/S [INDSÆT NAVN] /EBJ Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND... 4 2. DEFINITIONER... 4 3. KONTRAKTGRUNDLAG...

Læs mere

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014

Ændringer til rammeaftale. Dato 11. april 2014 Ændringer til rammeaftale Dato 11. april 2014 Ændring Indkøb af teltduge til Virksomhedshjemmeværnet tilføjet til Rammeaftalens pkt. 2, samt justering i antal af teltduge til brug for Hærhjemmeværnet og

Læs mere

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255

Kontrakt. Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Kontrakt Levering af affaldsbeholdere til Nordfyns Kommune Bilag 3 til udbud nr.: 2015-451255 Revideret den 18. december 2015 Dokument nr. 480-2015-417211 Sags nr. 480-2015-109895 Indhold Kontrakt vedr.

Læs mere

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides.

Renter af forsikringsydelsen erstattes dog, selvom dækningssummen derved overskrides. Side 1 af 6 PROFESSIONEL ANSVARSFORSIKRING Almindelige forsikringsbetingelser MI-95-02 i tilslutning til gældende lov om forsikringsaftaler 1.0 Forsikringens omfang Forsikringen dækker det erstatningsansvar,

Læs mere

INTERESSENTSKABSKONTRAKT

INTERESSENTSKABSKONTRAKT Eksempel interessentskabskontrakt INTERESSENTSKABSKONTRAKT vedrørende 1. Interessenterne 1.1 Mellem undertegnede og og i det følgende benævnt interessenterne er der den truffet aftale om at etablere fælles

Læs mere

LEVERING AF BEHOLDERE OG MILJØKASSER TIL ESBJERG KOMMUNE

LEVERING AF BEHOLDERE OG MILJØKASSER TIL ESBJERG KOMMUNE FEBRUAR 2013 ESBJERG KOMMUNE LEVERING AF BEHOLDERE OG MILJØKASSER TIL ESBJERG KOMMUNE KONTRAKT ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C. TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen]

KONTRAKT. mellem. Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. [Indsættes ved kontraktindgåelsen] KONTRAKT mellem Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32 55 99 80 Gaabensevej 116 4800 Nykøbing F. og [Indsættes ved kontraktindgåelsen] vedrørende "Pleje af grønne områder" 1 Guldborgsund Vand A/S CVR. nr. 32

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN

VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN VEJLEDENDE SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR EL-TAVLE BRANCHEN 1. Generelt 1.1. Disse almindelige salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse, i det omfang de ikke udtrykkeligt fraviges ved anden

Læs mere

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt

Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter. Kontrakt Levering af jordanalyser til Odense Nord Miljøcenter Kontrakt Dato: 05-09-2017 Dokument id.: 70349 Version: 0.1 Udarbejdet af: RAO Kontrol: Godkendt af: side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21

Læs mere

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt

Indkøb af halm til slamkompostering. Kontrakt Indkøb af halm til slamkompostering Kontrakt Dato: 22-10-2014 Udarbejdet af: PJH Version: 0 Godkendt af: FA side 2 af 7 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk www.odenserenovation.dk

Læs mere

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-1 af 6 KAP. 10. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-2 af 6 10.1 Generelt De administrative bestemmelser indeholder forudsætninger

Læs mere

UDBUD - INDKØB AF CHASSISER TIL RENOVATIONSBILER

UDBUD - INDKØB AF CHASSISER TIL RENOVATIONSBILER JUNI 2016 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S UDBUD - INDKØB AF CHASSISER TIL RENOVATIONSBILER UDBUDSMATERIALE - KONTRAKTVILKÅR, PARADIGME JUNI 2016 HILLERØD AFFALDSHÅNDTERING A/S UDBUD - INDKØB AF CHASSISER

Læs mere

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) 07.03.2016 v. 1 Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser for totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler

Læs mere

DRIFT LEVERING AF VEJSALT. Betingelser (SB, eksempel) ERFARINGSOPSAMLING Svarfrist den 31.12.2006. December 2009. Vejregelrådet

DRIFT LEVERING AF VEJSALT. Betingelser (SB, eksempel) ERFARINGSOPSAMLING Svarfrist den 31.12.2006. December 2009. Vejregelrådet UDBUDSFORSKRIFT Bilag 3 til Vejledningen DRIFT LEVERING AF VEJSALT Betingelser (SB, eksempel) December 2009 Vejregelrådet 1. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET 3 1.1 Leverings- og aftageforpligtelse

Læs mere

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93) VIDEN OM BYGGERI ABT AB 9392 VIDEN OM BYGGERI Tilmeld din virksomhed til vores juridiske hotline og få svar, når det passer dig. Molt Wengel Hotline: 88 16 84 16 1 ABT 93 Almindelige betingelser for Totalentreprise

Læs mere

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt

Indkøb af gummihjulslæsser tons. Kontrakt Indkøb af gummihjulslæsser 18-19 tons Kontrakt Dato: 27-09-2016 Dokument id: 51101 Version: 1.0 Udarbejdet af: RAO Kontrol: KAJ, PP, FA side 2 af 6 Odense Renovation A/S Snapindvej 21 5200 Odense V info@odenserenovation.dk

Læs mere

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt

Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser. Kontrakt Udbud - Indkøb af gummihjulslæsser Kontrakt Dato: 24. august 2015 Dokument id: 26655 Version: 1.0 Udarbejdet af: Rasmus Olsen Kontrol: KontrolAf Godkendt af: GodkendtAf side 2 af 6 Odense Renovation A/S

Læs mere