Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen"

Transkript

1 Mødedato: 3. oktober 2017 Dato: Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Sekretariatschef Gitte Bundgaard Repræsentanter for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, brugere på handicapområdet og Forvaltningen til 1. del af fællesmødet - Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og brugerne evt. ledsaget af en pædagog fra kl Velkomst og præsentation af politikerne og af Socialchef Ulrik Johansen, v/ Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Søren Gytz Olesen bød velkommen, hvorefter der var en præsentation af de tilstedeværende. 2. Nyt fra dagligdagen Der var en kort status på dagligdagen ved repræsentanter for brugerne. Det blev blandt andet bemærket: At det var berigende at bidrage til afviklingen af Snapsting At der er en gradvis tilvænning til det nye Kontaktsted Handicap. At Kontaktsted Handicap opleves som velfungerende. At området omkring Kontaktstedet bærer præg af at være mødested for borgere med et relativt stort alkoholindtag. Der er imidlertid ikke eksempler på tilråb eller forsøg på at kontakte brugerne. Der blev opfordret til, at brugerne kontakter personalet på Kontaktstedet, såfremt området opleves utrygt. 3. Drøftelse af temaer, der er på dagsordenen til 2. del af fællesmødet Orientering om høring om ændrede vedtægter for Borger- og Pårørenderåd på Socialområdet Søren Gytz Olesen orienterede om ændrede vedtægter for Borger- og Pårørenderåd på Socialområdet og henledte opmærksomheden på følgende ændringerne i vedtægterne: Navneændring fra bruger og pårørenderåd til borger- og pårørenderåd Ændring fra to faste årlige møder, til 1-2 årlige møder, hvoraf det ene kun holdes, hvis rådene ønsker det.

2 Opdeling af møder på handicapområdet, så udvalget først mødes med borgere og medarbejdere, derefter med borgere og pårørende. Søren Gytz Olesen anførte endvidere, at de ændrede vedtægter vil blive sendt i høring i forlængelse af fællesmødet. Visioner for fremtiden hvad vil politikerne med handicapområdet? Herunder pårørende og frivilliges rolle. Er politikerne villige til at lade tilstrækkeligt med penge følge handicapområdet. Stig Bach beskrev handicapområdet som en lagkage, der hver gang man skærer et stykke af den bliver mindre og mindre. På samme vis er det, anførte han, med handicapområdet. Hver gang det har været genstand for besparelser er der blevet mindre og mindre personale og det personale, der er tilbage skal løbe hurtigere og hurtigere. Det forekommer anførte Stig Bach - ikke rimeligt. På spørgsmålet om, hvorvidt brugerne belastes af besparelserne anførte Stig Bach, at det ikke er oplevelsen. Det er personalet, der skal nå mere på den samme tid. Han rejste spørgsmålet om, hvorledes politikere brugerpårørenderåd og ledelse sammen kan arbejde for et stærkere, sundere og bedre handicapområde. Ledelsen af handicapområdet anførte, at det er et ledelsesmæssigt ansvar at sikre arbejdsgange, der gør, at borgerne ikke belastes af de budgetreduktioner, som handicapområdet er berørt af. Der udspandt sig efterfølgende en drøftelse af muligheden for at komme på ture både individuelt og i grupper. Der blev i den forbindelse spurgt til muligheden for kommunal finansiering af de udgifter frivillige måtte pådrage sig, når de deltager i aktiviteter som f.eks. biografture - sammen med borgere fra handicapområdet. Forvaltningen tilkendegav, at sådanne aktiviteter ikke har karakter af nødvendige merudgifter, hvorfor kommunen ikke kan finansiere dem. Der blev afslutningsvist bemærket, at ledelsen af handicapområdet afdækker muligheden for at deltage i flere tilbud og oplevelser i hverdagen. Opmærksomheden blev henledt på en vellykket tur til Jesperhus. 4. Evt.

3 til 2. del af fællesmødet Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Bruger- og pårørenderådene fra kl Velkomst og præsentation af politikerne og Socialchef Ulrik Johansen, v/ Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Søren Gytz Olesen bød velkommen, hvorefter der var en præsentation af de tilstedeværende. 2. Orientering om høring om ændrede vedtægter for Borger- og Pårørenderåd på Socialområdet Der henvises til referatet ovenfor. 3. Nyt fra Bruger- og pårørenderådene Der henvises til referatet ovenfor. 4. Indkomne temaer fra Bruger- og pårørenderådene: Forvaltningen foreslår, at der forud for drøftelsen af temaerne A-I foretages en prioritering af temaerne, da der ikke er tid til at drøfte dem alle inden for den tid, som er afsat til mødet. A. Visioner for fremtiden hvad vil politikerne med handicapområdet? Herunder pårørende og frivilliges rolle. Er politikerne villige til at lade tilstrækkeligt med penge følge handicapområdet? Stig Bach efterspurgte Social- og Arbejdsmarkedsudvalgets intentioner med handicapområdet i lyset af de seneste års budgetreduktioner. Søren Gytz Olesen medgav, at handicapområdet har været mærket af budgetreduktioner, men anførte at Byrådet også har tilført ekstra midler til området gennem de seneste år. Han anførte endelig, at der i 2017 er et mindreforbrug på socialområder, der vil blive overført til næste år. Brugerpårørenderådene rejste spørgsmålet om tildeling af støtte, herunder eventuel tildeling af støtte til grupper af borgere. Det blev i den forbindelse bemærket, at det er de mindst selvhjulpne, der tildeles mest støtte, men ikke nødvendigvis dem, der nyder størst glæde af støtten. Opmærksomheden blev endvidere henledt på behovet for mere fælles tid, hvilket forvaltningen tog til efterretning. B. Hvad er holdningen til at der ikke er social- og pædagogisk faglig baggrund i den øverste ledelse på handicapområdet? Det blev anført, at Viborg Kommune ansætter de personer, som vurderes at have de rette kompetencer. Det blev videre præciseret, at ansættelser og øvrige personaleforhold hører under økonomiudvalget. C. Pårørende oplever forskel på hvordan støttemulighederne er, udover hvad der er betinget i forskelle på de store steder, som fx Katrinehaven, og de små bofællesskaber. Specielt i forhold til fællestid. Har man overvejet at lave en differentieret tildelingsmodel?

4 Karin Glenaa vil fremlægge dette punkt på fællesmødet. Det blev anført, at der ikke er planer om at ændre på tildelingsmodellen. Uanset hvor borgerne bor, tildeles støtten efter en konkret, individuel vurdering. På den måde er der i realiteten tale om en differentieret model, fordi støtten tildeles efter borgerens behov. D. Hvorfor ikke prioritere og budgettere efter behov, i stedet for efter et afsat beløb? Det ville betyde, at dem der har behov for den nødvendige hjælp, også får den. Søren Gytz Olesen anførte, at brugerpårørenderåd og politikere er forenet i ønsket om flere ressourcer til handicapområdet. Han anførte videre, at der hvert år prioriteres og budgetteres efter vurderet behov, i forbindelse med budgetforhandlingerne. Socialområdets budget er det beløb, som det samlede Byråd vurderer, der er behov for, for at Socialområdet kan leve op til de politiske vedtagne kvalitetsstandarder. E. Bruger oplever det er svært at få tildelt en ledsager. Der efterspørges mere tydelige retningslinjer for hvad der giver adgang til en ledsagerordning, og flere tildelinger. Hvordan kan SAU medvirke til at styrke borgernes muligheder for ledsagerordning? Brugerpårørenderådene: Redegjorde for gentagne afslag på ansøgninger om ledsagelse og bemærkede, at det forekommer uklart på hvilket grundlag ledsagelse bevilges. Der blev i den forbindelse efterspurgt en konkret, individuel begrundelsen på afslag. Anførte, at der synes at have været en stigning i antallet af afslag på ansøgninger om ledsagelse de seneste år. Tilkendegav, at de borgere, der bor på et bosted får langt mere støtte i hverdagen end borgere, der er mere selvhjulpne og måske kunne have større glæde af støtten. Ulrik Johansen bemærkede, at ledsagelse kan ydes i op til 15 timer pr måned til selvvalgte aktiviteter uden for hjemmet. Han anførte endvidere, at ledsagelse bevilges efter servicelovens 97, efter en konkret individuel vurdering. Det er derfor vanskeligt at lave mere præcise retningslinjer end dem, der fremgår af Socialområdets kvalitetsstandarder. Ulrik Johansen anførte endelig, at borgere i botilbud kan være i målgruppen for en ledsagerordning. Ledsagelse vil imidlertid ofte være en integreret del af botilbuddets indsats. Såfremt en given borger modtager individuel ledsagelse til en selvvalgt aktivitet, som en del af et botilbud, har borgeren ikke krav på yderligere 15 timers ledsagelse, men op til i alt 15 timers ledsagelse.

5 Det blev præciseret at Forvaltningen foranlediger, at der fremsendes en konkret, individuel begrundelse for afslag. F. Brugerne vil gerne gøre brug af frivillige, men brugerne ønsker at få udgifterne til frivillige dækket, hvor ledsagerkort ikke kan anvendes. Vil SAU understøtte at udgifter til frivillige ikke skal belaste brugernes private økonomi? Social- og Arbejdsmarkedsudvalget udtrykte forståelse for brugernes ønske om at kunne finansiere udgifter til frivillige i de tilfælde hvor ledsagerkort ikke kan anvendes, men anførte, at der ikke er lovhjemmel til at dække den enkeltes udgifter til frivillige hjælpere. Viborg Kommune kan alene dække udgifter til brug af frivillige, hvis udgiften indregnes i det årligt afsatte beløb til frivilligt socialt arbejde, jf. servicelovens 18, stk. 2. Dækning af udgifter til frivillige vil i givet fald blive udbetalt til den forening eller organisation, der står bag en konkret frivillige indsats og ikke til den enkelte borger. G. Bruger og pårørende vil gerne have besøg af politikerne ude på tilbuddene, for derved at give et indblik i brugernes dagligdag. Vil SAU være interesserede i at aflægge besøg? Social- og Arbejdsmarkedsudvalget tilkendegav, at det eksisterende udvalg har haft stor glæde af at besøge de respektive tilbud og anførte at udvalget i 2017 har besøgt Botilbuddet Kærsangervej 252, Hald Ege Miniregnskov og STU. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget bemærkede at invitationen vil blive videreformidlet til det kommende udvalg. H. Ældrepolitikken hvor langt er SAU med ældrepolitik på handicapområdet? Hvad er den faglige begrundelse for en samlet fælles handicap- og ældrepolitik? (Karin Glenaa og Anne Marie Haaning vil fremlægge dette punkt på fællesmødet). Søren Gytz Olesen anførte, at der ikke er ikke planer om at udarbejde en konkret ældrepolitik på handicapområdet. Han oplyste imidlertid, at Ældre- og Sundhedsudvalget og Social- og Arbejdsmarkedsudvalget har godkendt et kommissorium for en behovs- og kapacitetsanalyse vedrørende støtte og boliger til borgere, som har behov for både omsorg, pleje og en pædagogisk indsats. Analysen forventes af være færdig i foråret 2018, hvorfor det bliver de nye udvalg, der skal tage handling på analysens konklusioner. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget takkede for henvendelsen fra Brugerpårørenderådet på Fynbohus og oplyste, at henvendelsen er sendt til den arbejdsgruppe, der skal forestå behovs- og kapacitetsanalyse vedrørende støtte og boliger til borgere, som har behov for både omsorg, pleje og en pædagogisk indsats..

6 I. Huslejeniveau og brug af fællesarealer (Per Hesselberg og Mikkel Aaris har rejst spørgsmål om emnet. Der er aftalt et møde i andet regi inden fællesmødet, hvorfor temaet muligvis bliver et orienteringspunkt på fællesmødet) 5. Eventuelt Mikkel Aaris redegjorde for baggrunden for og udfaldet af mødet den 19. september 2017 mellem Per Hesselberg, Mikkel Aaris og forvaltningen. Han oplyste, at sagen om Huslejeniveauet og brugen af fællesarealer har verseret i flere år uden at der er fundet en afklaring. 6. Afrunding af dagens møde v/ næstformand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Ove Kent Jørgensen Ove Kent Jørgensen takkede for mødet, hvorefter Søren Gytz Olesen takkede for samarbejdet med brugerpårørenderådene i den seneste valgperiode.

7 BILAG 1 (vedr. dagsordenens punkt 6, H) Forslag til drøftelse med politikerne den 8. marts 2017 til drøftelse den 23. januar ved formødet: I brugerpårørenderådet på Fynbohus har vi gjort os følgende tanker omkring ældrepolitik: Der kommer et øget antal ældre udviklingshæmmede som ud over en fortsat pædagogisk støtte også har behov for pleje. En anden gruppe af udviklingshæmmede udvikler demens og får behov for en specifik faglig indsats i forbindelse med demensen. Især udviklingshæmmede med Downs syndrom udvikler i en tidlig alder Alzheimers demens. For at give disse to grupper af udviklingshæmmede den bedst mulige støtte og omsorg foreslår vi, at Viborg kommune indretter et specialtilbud - en mindre institution, hvor det er muligt at give en optimal indsats, enten hvis det drejer sig om pleje, eller hvis det drejer sig om demens. En mulighed for den udviklingshæmmede, når det er plejebehovet eller specialistviden omkring demens, der fylder mere end behovet for pædagogisk støtte. En anden mulighed er at øge indsatsen i nuværende institutioner, hvilket vi ikke kan anbefaler idet medarbejdersammensætningen ikke er gearet til den øgede pleje overvejende pædagoger ansat - og den faglige viden ikke er rettet mod demens, men i højere grad mod psykiske lidelser. Desuden kræver begge grupper - pleje og demens- rolige omgivelser ikke naboer, som f.eks. godt kan lide at skrue godt op for musikken og med andre behov for aktiviteter. Medarbejdermæssigt vil der udover en fortsat pædagogisk støtte være behov for mere sundhedsfaglig indsats med viden omkring pleje og mere specialviden indenfor demens og udviklingshæmning. Gerne også en medarbejdergruppe, som magter at give beboerne indhold i hverdagen i form af aktiviteter, som passer til den enkelte beboers formåen og kunnen. Det er ganske vist ikke et brugerpårørende råds opgave at komme med forslag til den bygningsmæssige side, men alligevel tillader vi endnu en gang at pege på en central beliggende bygning, som plejehjemmet Skovgårdsvej på Skottenborg i Viborg. Her er der plads til en mindre gruppe, og der er gode fælles arealer i midten af bygningen. Plejecenteret er centralt beliggende, så evt. pårørende har let ved at komme dertil. Endnu et forslag/tanker: Nedlægge Åbrinken i Karup her er det svært at få alle pladser besat med udviklingshæmmede med plejebehov og i stedet samle denne gruppe med udviklingshæmmede med demens f.eks. på Skovgårdsvej. Brugerpårørenderådet, Fynbohus

Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Referat Mødedato: 8. marts 2017 Dato: 08-03-2017 Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.30 17.00 og 17.00 18.00 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Multisalen, Rådhuset,

Læs mere

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen REFERAT Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 17.30 19.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Referat Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.00 17.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009

Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Referat fra møde i Handicaprådet, onsdag den 11.3.2009 Mødedato: 11.3.2009 Tidspunkt: 14-18 Mødenr.: Sted: Deltagere: Ryslinge Administrationsbygning M59 Indkaldelse Torben Smith (formand, KB) Søren Kristensen

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Dagsorden Dagsorden Mødedato: Onsdag den 5. februar 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.17/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup,

Læs mere

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv.

Politikerspørgsmål vedr. ledsagelse og støtte i ferier mv. til borgere i sociale botilbud mv. Socialforvaltningen Adm. Direktør Henrik Appel Esbensen, MB 31. januar 2014 Sagsnr. 2014-0018483 Dokumentnr. 2014-0018483-7 Kære Henrik Appel Esbensen Tak for din henvendelse af 22. januar 2014, hvor du

Læs mere

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG 4. januar 2019 Dagsorden Mødedato: 04-01-2019 Mødetidspunkt: 09.00-12.00 Social, Sundhed

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen!

Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen! Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen! Oplæg til opstartsarrangement d. 13. januar 2015 Program for eftermiddagen Velkomst Forslag til værdier og vision i ny socialpolitik ved udvalgsformand

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde

Økonomiudvalget. Referat fra ekstraordinært møde Referat fra ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:15-17:30 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette

Læs mere

Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud.

Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud. Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud. Mandag d. 13. Juni 2016 kl. 16-18. Tilstede: Lea(beboer nr.18)- Ole(beboer nr. 20) Marianne (Medarbejder) Asger (Formand) Jørn (Næstformand)

Læs mere

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT

Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Voksen- og plejeudvalget BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 3. april 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Lars Møller (A) Steen Therkel Jensen (O)

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A DAGSORDEN Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 1. juni 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 25. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Jette Vestergaard 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 sprotokol fra sidste

Læs mere

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø På Socialudvalgets møde den 22.4.2015 var ovennævnte på dagsordenen. Da vi i pårørenderådet

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET

BØRNE- OG UNGDOMSUDVALGET Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 15.00 Mødested: Vestervangsvej 4A Mødenr.: 15 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 92 Udvidelse af kapaciteten på dagtilbudsområdet efteråret 2007

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 14. august 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen Inge Lund Christensen X Kirsten Feld X

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104

KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 KVALITETSSTANDARD Aktivitets- og samværstilbud Serviceloven 104 LOVGRUNDLAG FORMÅL 104. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk

Læs mere

Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd

Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd Dialogmøde mellem Social- og Sundhedsudvalget, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd Referat fra møde Den 1. april 2019 kl. 17.00-19.00 i Byrådssalen MØDEDELTAGERE Social- og Sundhedsudvalget Handicaprådet

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 14. april 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, Lokale K2 Indholdsfortegnelse 021. Meddelelser 45 022. Analyse sygepleje og hjemmepleje - konsulentfirmaet Incitare

Læs mere

Salen, Borgerhuset Stationen, Ll. Sct. Hansgade 7 9, 8800 Viborg

Salen, Borgerhuset Stationen, Ll. Sct. Hansgade 7 9, 8800 Viborg Referat Mødedato: 5. februar 2013 Dato: 05.02.2013 Sagsnr.: 12/152322 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Salen, Borgerhuset Stationen,

Læs mere

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri November 2014 Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud Center for Handicap og Psykiatri INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag - Serviceloven 3 Handicappolitikkens

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Juni 2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 29. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted:

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 29. januar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale A, Administrationsbygningen Nørager, Jernbanegade 9, 9610 Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: Niels Ove Mikkelsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 18. april Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 13:00 Fraværende: Poul Larsen deltog ikke i punkt 53 Frederik Espersen deltog ikke i punkt 56 punkt

Læs mere

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Rådet for Socialt Udsatte har lavet denne guide til jer i de lokale udsatteråd

Læs mere

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov

367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov 367. Foranalyse af muligheden for etablering af tilbud til borgere med særlige behov Sagens kerne I forbindelse med budget 2015 blev det besluttet at igangsætte en kapacitetsanalyse af plejepladser og

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget

Referat. fra Sundhed & Omsorgsudvalget Referat fra Sundhed & Omsorgsudvalget Mødedato: Mandag den 21. november 2016 Mødetidspunkt: 13:30-15:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Borgmesterens mødelokale Henning Ravn (V), Bente Bendix Jensen (I), Connie

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 9. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL 1. Budgetopfølgning pr. 31. marts 2007, Arbejdsmarkedsudvalget 2. Vision samt overordnede

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 19:10 Tilstede: Lisbeth Winther, Anne Hjorth, Jeanne

Læs mere

Referat fra burger/pårørenderåd møde

Referat fra burger/pårørenderåd møde Referat fra burger/pårørenderåd møde Mødedato Den 29. september 2015 kl. 16.30 18.30 Mødested Deltager Vesterbrogade 23 C fælleslejligheden. Søren Mouritsen, Svend Børge M. Nielsen, Jacob Mølgaard, Ole

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 19. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 19. juni Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 83 sprotokol fra sidste møde 3 84 Godkendelse

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 18-01-2000 Mødedato: 18-01-2000 Mødetidspunkt: kl. 15.00-17.30 Mødested: B101, Børne- og ungdomsforvaltningen Fraværende: # 56136/20-01-2000 18-01-2000

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen

Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Referat for Ældrerådsmøde den 14. august 2007 kl. 09:30 på administrationsbygningen i Farsø Mødelokale i stueetagen Indholdsfortegnelse 33. Orientering fra Ældrerådets formand...38 34. Prioriteringskatalog

Læs mere

Åben referat Ældrerådet

Åben referat Ældrerådet Åben referat Ældrerådet Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Frivilligrådet DAGSORDEN

Frivilligrådet DAGSORDEN Frivilligrådet DAGSORDEN Sted: Mødelokale 13, Glesborg Glesborg Bygade 1 Dato: Mandag den 23. januar 2017 Start kl.: 14:30 Slut kl.: 16:30 Medlemmer: Kaj Aagaard Hans Stagstrup Kristensen Kristian Stougaard

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 2. Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde. tirsdag den 3. januar 2006 kl til 9.15 ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 2 Sundheds- og velfærdsudvalget holdt møde tirsdag den 3. januar 2006 kl. 7.30 til 9.15 på rådhuset i Mødelokale C med følgende dagsorden: 1. Bemærkninger til dagsordenen...2 2.

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Kultur- og Socialudvalg, tirsdag den 4. april 2006 kl. 12:00. Referat for Side 1 af 8 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Byrådssalen Kultur- og Socialudvalg Mødetidspunkt: 4. april 2006, kl. 12:00 Søren Kristiansen fra Aalborg Universitet deltager fra kl. 12-13.00 Åben sag:

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd

Bruger- og pårørenderåd Bruger- og pårørenderåd høringsudgave Retningslinjer og vedtægter Forord Dette er retningslinjer og vedtægter for brugerog/eller pårørenderåd i Aalborg Kommunes Handicapafdeling. Formålet er at beskrive

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 18. februar 2010 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 010. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 18. februar 2010 20 011.

Læs mere

Hedensted Kommune. Ekstraordinært møde i Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Ekstraordinært møde i Handicaprådet. Referat. Mødelokale, Hedensted Rådhus Ekstraordinært møde i Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne-Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted,

Læs mere

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant

Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt suppleant Referat Handicaprådet Ordinært møde Dato 26. maj 2011 Tid 15:30 Sted Mødelokale 0.28 NB. Fraværende Stedfortræder Medlemmer Afbud: Anders Hind - i stedet mødte Dan Hansen, Jørgen Anker Simonsen samt Anders

Læs mere

Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Referat Referat Mødedato: Onsdag den 5. november 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M.1.4/rådhuset Rådhuset Prinsens Alle 5 8800 Viborg Leo Larsen, Jette Norup, Anny

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus Møde slut: 13:45 Fraværende: Christian Hjørne Henny Fogde Larsen Poul Larsen fra og med punkt 81 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015

Kvalitetsstandard for ledsagerordninger. Til Politisk behandling den 22. april 2015 17 Kvalitetsstandard for ledsagerordninger Til Politisk behandling den 22. april 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent

Notat - status for udmøntning af budget Velfærdsservice samt. Anne Mette Nielsen Planlægningskonsulent Forebyggelse og Sundhed Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2009/14886 Dato: 23-11-2009 Sag: Sagsbehandler: Notat - status for udmøntning af budget 2010 - Velfærdsservice samt Forebyggelse

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108)

Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud (Serviceloven 108) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00

Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen. Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Det Alternative Plejehjem Stenhøjen Mandag den 7. april 2008 kl. 9.00 Indledning Vi har på vegne af Svendborg Kommune sammen med en repræsentant her fra aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71

Referat. Ældrerådet. Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00. Amtstue Alle 71 Referat Møde nr.: 2011/06 Mødedato: torsdag den 16-06-2011 Mødetidspunkt: 08:30-11:00 Mødested: Grå mødelokale Amtstue Alle 71 Medlemmer Inger Glerup Ejgil Risager Kirsten Bandholtz Birgit Thomsen Jørgen

Læs mere

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat

Børn & Ungeudvalget. Sammenlægningsudvalget for Viborg Kommune. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 13.30 Til kl.: 16.25 Mødested: Kulturprinsens store mødelokale Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 17 Præsentation af de nye chefer i Børn og Ungeforvaltningen

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret

Øvrige deltagere: Esben Vognsen-Jensen Kun pkt. 1 Formand, Social- og Sundhedsudvalget Erik Petersen Kun pkt. 1 Centerchef, Ældrecentret Seniorrådet, Egedal Kommune Referat af møde nr. 4, 5. marts 2012. Medlemmer Funktion: Tid: Mandag d. 2012 kl. 9.00. Deltagere: Sille Jantzen Formand Sted: Mødelokale 140, Stenløse Rådhus Ulla Gundtoft

Læs mere

HANDICAPRÅDET I VIBORG

HANDICAPRÅDET I VIBORG HANDICAPRÅDET I VIBORG HØRINGSSVAR BUDGET 2015 Handicaprådet har tidligere indsendt høringssvar til B&U s budget(juni 2015) Handciprådet sender vedlagt høringssvar til SAU s budget. Høringssvaret skulle

Læs mere

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2

Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Åbent møde for Ældrerådets møde den 17. november 2011 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale K2 Indholdsfortegnelse 067. Orientering fra Ældrerådets formand til mødet den 17. november 2011 132

Læs mere

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015

Referat fra ældrerådsmøde 14. september 2015 Mødereferat Mødetid: 14. september 2015 kl. 9.30 Mødested: Hammel administrationsbygning, mødelokale 3 Mødedeltagere: Alex Kejlberg, Birthe Kalstrup, Erik Bertelsen, Jørn de Place, Nina Thøgersen, Per

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6

1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender Handicaprådets opgaver 6 Referat Handicapråd Mødedato: 26. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 2, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Præsentation af medlemmerne 2 2 Valg af formand 3 3 Valg af næstformand 4 4 Mødekalender

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 07-10-2003 Mødedato: 07-10-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.40 Mødested: Mødelokale B101, Børne- og kulturforvatningen Fraværende: Laurids Korsgaard, Chris

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning

Hedensted Kommune. Seniorrådet. Referat. Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Refer Mødetidspunkt: Kl. 09:00 Mødested: Mødelokale 3, Huset i Løsning, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning Deltagere: Elin Kristensen, Anker Andersen, Lilian Andersen, Jens Peter L. Rasmussen, Ole Flemming Lyse,

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30

Referat Handicapråd. Indkaldelse. Mødedato: 17. januar Tidspunkt: 13:30 Mødedato: 17. januar 2018 Tidspunkt: 13:30 Sted: Fagcenter Sundhed og Omsorg, Graabjergvej 3a, 5856 Ryslinge, mødelokale 59 Deltagere: Indkaldelse Kristian Nielsen (KB) Anne Møllegaard Mortensen (KB) Anstina

Læs mere

Kapacitetsanalyse. af pladsbehovet inden for handicapområdet

Kapacitetsanalyse. af pladsbehovet inden for handicapområdet Kapacitetsanalyse af pladsbehovet inden for handicapområdet 2013-2018 Bilagsmateriale Udarbejdet af Innovationscenter Handicap, Psykiatri og Udsatte & Erhverv og Udvikling i tæt samarbejde med medarbejdere

Læs mere

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn

Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Tilsynsrapport Bocenter Harridslev Randers Kommune 2009 Uanmeldt tilsyn Indholdsfortegnelse 1. FORMÅL MED TILSYNET... 2 2. METODE... 2 Tilsynets varsling... 3 3. GENEREL ANBEFALING... 3 4. BOCENTER HARRIDSLEV...

Læs mere

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune Ændringer på kvalitetsstandard for botilbud er ændret den 27. maj 2008 af Deborah Roed, fagkonsulent i sundhed og omsorg. Kvalitetsstandard for botilbud efter servicelovens 108 For Mariagerfjord kommune

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Niels oplyste, at der i øjeblikket er en særlig bevågenhed omkring det nære sundhedsvæsen, som er både interessant og nødvendig.

Niels oplyste, at der i øjeblikket er en særlig bevågenhed omkring det nære sundhedsvæsen, som er både interessant og nødvendig. Referat Sted: Mødelokale D2 Dato: 05.11.2015 Deltagere: Flemming Sundt (FSU) Jerry Ritz (JRI) Gerhard Krohn (GKR) Christian Skytt (SSK) Charlotte Kirkegaard (CKI) Thorkild Gruelund (THG) Annette Wiencken

Læs mere

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset

Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Frivillighedsudvalg Referat Møde 17. september 2015 kl. 16:00 i Mødelokale 3, Rådhuset Afbud: Kaj Bundgaard Pkt. Tekst Side 36 Budget / Regnskab 1 37 Store Gå Dag 1 38 Struer Fjerkræklub 2 39 Lokalforeningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen HR og Uddannelse Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 2. marts 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld X

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Mandag den 14-06-2010. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Mandag den 14-06-2010. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale B, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:30. Fraværende: Ingen. Indholdsfortegnelse Side 1. Rørbæk Omsorgshjem 196 2. Lokalt botilbud til unge med behov

Læs mere

ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE. Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum

ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE. Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum ÆLDRERÅDET i JAMMERBUGT KOMMUNE Referat fra Ældrerådsmøde Fredag den 2. november kl. 9.30 på Saltum plejecenter Nolsvej 10 9493 Saltum MØDEDATO: 2. november 2007 SAGSNR.: SAGSBEH.: Forvaltningsservice

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 22. august 2012 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 026. Orientering til Handicaprådets møde den 22. august 2012 69 027. Årsberetning

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Referat Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl. 17.00 Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Deltagere:Jens Mikkelsen, Bjarke Juul, Ottar Bingen, Frederik Lerche, Peter Rymann, Patricia W. Gale, Fedai Celim,

Læs mere

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef Job og Velfærd Ledelsessekretariatet Dato: 24-02-2015 Referat Sagsnr.: 14/14041 Sagsbehandler: vp8mk Mødedato: 24. februar 2015 Mødetidspunkt: 12.30-14.30 Mødested: Mødeleder: Referent: Viborg Rådhus,

Læs mere

HERNING KOMMUNE Ældrerådet

HERNING KOMMUNE Ældrerådet HERNING KOMMUNE for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 B2.01 Fraværende: Henny Højland, Villy Thomsen og Ole Kjeldsen. Jørgen Kier deltog i pkt. 41. Mødet slut kl. 11.30 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen

DAGPLEJEN. MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00. - Sygefravær - APV - Børnetal i områderne - Projekt TAG - AMU uddannelsen MED-møde i Dagplejen mandag d. 4. maj 2015, kl. 8:30-13:00 Mødested: Mødelokalet ved døren, Grubbemøllevej 20-22 Mødeleder: Referent: Käthe/ Deltagere: Gitte W, Gitte O, Kristine, Susanne, og Käthe Afbud:

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Plejeboliger/Plejecentre Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt 13-05-2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om social service

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn på. Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg SOCIALAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn på Bofællesskaberne Glesborg, Valmuevej 21 i Glesborg den 17. juni 2010. Juli 2010 Adresse: Telefon: 89 59

Læs mere

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14.

Åben. ERHVERVS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 2. Mødedato Onsdag den 14. Dagsorden med vedtagelser Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 2 Mødedato Onsdag den 14. april 2010 Mødetidspunkt Kl. 13.00 Bemærkninger Møde med Væksthus Hovedstadsregionen kl. 13.15-14.15

Læs mere