Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:"

Transkript

1 Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet Standarder: Støtte til frivilligt socialt arbejde Takster vedtaget i Byrådet for rengøring, vask og mad (ældre) Kvalitetsstandard for tilbud efter 79A i serviceloven (opsøgende og forebyggende hjemmebesøg) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 83 og 83A i Serviceloven(pleje og praktisk hjælp og rehabilitering) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 84 i Serviceloven(aflastning og afløsning) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 86 i Serviceloven (vedligeholdelsestræning og genoptræning) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 54a, 58a og 105 i Almenboligloven (plejeboliger, plejehjem og ældreboliger) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 85 i Serviceloven (Socialpædagogisk Støtte) Kvalitetsstandard for tilbud efter 96 i Serviceloven (Borgerstyret Personlig Assistance) Kvalitetsstandard for tilbud efter 97 i Serviceloven (Ledsageordning) Kvalitetsstandard for tilbud efter 101 i Serviceloven (behandling af alkohol- og stofmisbrug) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 103 og 104 i Serviceloven (aktivitets og beskæftigelse) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 107 og 108 i Serviceloven og 105 i almenboligloven (midlertidig botilbud, længerevarende botilbud og almene botilbud) Kvalitetsstandarder for tilbud efter 112, 113, 116 (hjælpemidler) Kvalitetsstandard for tilbud 117 i Serviceloven (Kørsel til aktiviteter) Kvalitetsstandard for tilbud efter 131 i Sundhedsloven (omsorgstandpleje) Kvalitetsstandard for tilbud efter 119 stk. 2, 138 og 139 i Sundhedsloven. (sygepleje) Alkoholbehandling efter sundhedslovens 141

2 Følgende politikkontroller er faste og/eller lovpligtige og kan suppleres efter udvalgets ønske. Politikområde 15 - Ældre Politikkontrol; metode Statistik for afgørelser i Ankestyrelsen Kommunalt tilsyn ældre Indberetninger magt Dialog med Seniorrådet Politikkontrol; Oktober December Juni Ved behov Dialog med kontraktholderne på ældreområdet Marts el. april 2017 Politikområde 16 Borgere med fysiske og psykiske handicap Politikkontrol; metode Statistik for afgørelser i Ankestyrelsen Rammeaftale 2018 udviklingsstrategi og styringsaftale (skal godkendes i Byrådet senest 15. oktober) Indberetninger magt Socialtilsyn Midt årsrapport for hele regionen og de enkelte rapporter fra tilbuddene i Skanderborg Kommune Dialog med Handicaprådet Dialog med kontraktholderne på handicap og socialpsykiatriområdet Politikkontrol; Oktober August eller september Juni September Marts el. april Marts el. april Politikområde 6 Sundhedsfremme og forebyggelse (frivilligt socialt arbejde og misbrugsbehandling) Politikkontrol; metode Politikkontrol; Dialogmøde med Følgegruppen for frivilligt socialt arbejde November

3 Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget er politikkontrollerende for følgende forandringer, der er vedtaget af Byrådet som en del af Budget Politikområde 15 Ældre Tilførsel af ekstra midler på 7 mio. kr. til ældreområdet til imødegåelse af decentrale udfordringer Ældreområdet har et efterslæb på sundhedsfagligt personale f.eks. sygeplejersker på kommunens plejecentre. Samtidig har vi flere syge end tidligere som bor på centrene i kortere perioder. Beløbet gives derfor bl.a. til et kvalitetsløft af de sundhedsfaglige opgaver på vores plejecentre. (merudgift på 7 mio. kr. pr. år fra 2018 og frem) Kommunerne skal fra 2018 leve op til Sundhedsstyrelsens kvalitetsstandarder for kommunale akutfunktioner. Med en styrkelse på 3,1 mio. kr. pr. år udvides den nuværende dækning i Akutfunktionen, til at dække hele døgnet alle ugens syv dage. (merudgift på 3,1 mio. kr. pr. år fra 2018 og frem) Fri adgang til mælk, saftevand, juice og kaffe på kommunens plejecentrene Beboere på plejecentrene får tilbud om fri adgang til mælk, saftevand, juice og kaffe. (merudgift på 1,727 mio. kr. fra 2018 og frem)

4 Styrkelse af aflastningstilbud til borgere med demens og deres pårørende Målet med styrkelsen af kommunens indsats er, at Skanderborg Kommune kan leve op til de ønsker og behov, målgruppen har. Samt at kommunen kan leve op til anbefalingerne fra den Nationale Demenshandlingsplan, der kom i januar Den Nationale Demenshandlingsplan påpeger at: Kommunen har ansvaret for bl.a. at tilbyde en bred vifte af tilbud f.eks. dagtilbud og træningsforløb og aflastning til pårørende. Kommunens opgave er at sikre, at der er tilbud til målgruppen i hele forløbet - lige fra borgeren har fået stillet diagnosen til den sidste tid på plejecenteret. (merudgift på 2,65 mio. kr. i 2018 og 1,95 mio. kr. fra 2019 og frem) Implementering af national strategi for telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL (kronisk obstruktiv lungelidelse) Regeringen, KL og Danske Regioner har indgået aftale om at udbrede telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL i hele landet inden udgangen af Beslutningen om, at telemedicinsk hjemmemonitorering til borgere med KOL skal udbredes til hele landet, indgår som en del af økonomiaftalen mellem KL og Regeringen for Der er dog ikke afsat midler til den lokale implementering af landsdelsprogrammer. Der skal derfor påregnes en regional/kommunal medfinansiering i forbindelse med udbredelsen. Konkret vil der være behov for finansiering af bl.a.: Organisering og implementering af landsdelsprogrammet Modning af den lokale telemedicinske infrastruktur Uddannelse/kompetenceudvikling af det sundhedsfaglige personale Uddannelse af borgere og pårørende Indkøb/leasing og drift af telemedicinsk udstyr.

5 Opstartsomkostningerne ved implementeringen af strategien finansieres af OIK-puljen, hvorefter den løbende drift kan indeholdes i de eksisterende budgetter, da der samtidig er tale om en effektivisering. Aflevering af diverse prøver til praktiserende læge For at sikre, at ingen borgere uanset bopæl, belastes unødigt af at skulle aflevere diverse prøver hos egen læge ikke mindst under midlertidige ophold på kommunens plejecentre aftales det, at Fagsekretariatet og kontraktholderne i fællesskab laver et forslag til ensartet praksis, som forelægges Byrådet i Politikområde 16 Borgere med fysiske og psykiske handicap

6 Hverdagens helte kan gøre en forskel - velfærd og livsglæde En ansøgningspulje til at bringe hverdagens helte i spil til mere velfærd og livsglæde inden for ældre- og handicapområdet. Initiativet skal forsøge at skabe bedre eller mere velfærd og livsglæde for ældre samt borgere med handicap eller sindslidelse. Dette sker ved at aktivere de borgere, som har en idé, der kan skabe nytte for deres medborgere. Borgerne får mulighed for dette ved at søge en pulje med midler, som kan bringe deres ideer i spil. (merudgift på kr. i 2018). Muligheder og potentiale for frivilligt arbejde for borgere, som står uden for arbejdsmarkedet og ikke er i uddannelse Regeringen udsendte maj mål for social mobilitet. Det indgik i økonomiaftalen mellem KL og Regeringen, at kommunerne skal arbejde med disse. Udfordringen og mål nummer 10 i regeringens mål for social mobilitet lyder: Personer uden for arbejdsfælleskabet er underrepræsenterede i den frivillige indsats. Målet er at flere mennesker, som står uden for arbejdsmarkedet og som ikke er i uddannelse, skal være en del af den frivillige indsats. Med henblik på at forfølge dette mål igangsættes et arbejde med at afdække de nuværende muligheder for frivilligt arbejde i forbindelse med kommunale indsatser og foreningslivet, og potentielle nye muligheder for frivilligt arbejde samt identificering af eventuelle barrierer, og hvordan disse kan overkommes.

7 Færre skal være hjemløse afdækning af problematikkens omfang i Skanderborg Kommune Regeringen udsendte maj mål for social mobilitet. Det indgik i økonomiaftalen mellem KL og Regeringen, at kommunerne skal arbejde med disse. Udfordringen og målnummer 7 i regeringens mål for social mobilitet lyder: Der er sket en stigning i antallet af hjemløse siden Måle er at færre skal være hjemløse. Med henblik på at forfølge dette mål igangsættes et arbejde med at afdække, hvor mange hjemløse der er i Skanderborg Kommune samt deres udfordringer og konsekvenser af hjemløsheden - psykiske lidelser, misbrug, svækkelse af socialt netværk, tab af tilknytning til arbejdsmarkedet, dårlig økonomi. Afdækning af, om der er borgere på psykiatriområdet, som falder uden for de eksisterende tilbud og igangsætning af pilotprojekt etablering af samværstilbud i Hørning og Galten Der foretages afdækning af, om der er borgere i Galten og Hørning, som falder uden for de eksisterende tilbud. Målgruppen omfatter både borgere på varig og midlertidig forsørgelse. Afhængigt af resultatet af denne afdækning, kan der igangsættes et pilotprojekt med etablering af et samværstilbud. Der er tale om et 1-årigt pilotprojekt, der kan etableres i henholdsvis Hørning og Galten. Samværstilbuddet kan ses i sammenhæng med den socialpædagogiske indsats (bostøtte) og kan forebygge ensomhed og isolation. Tilbuddet vil have form som et klubtilbud, som kan være åbent 2 gange om ugen i 5 timer pr. gang i både Hørning og Galten. Der afsættes kr. i regi af 17, 4 udvalget, finansieret af OIK-puljen.

8

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Sundhedspolitikken Integrationspolitkken Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet

Læs mere

Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet

Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet Introduktion til Handicap og Socialpsykiatriområdet Lovgivning Hjemmel for afgørelser og indsatser findes i: Serviceloven Sundhedsloven Almenboligloven Trafikselskabsloven Specialundervisningsloven Lov

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i 2016

Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Socialpolitikken Strategier: Frivilligt Socialt Arbejde Ældreområdet Handicapområdet Socialpsykiatrien Misbrugsområdet Standarder: Støtte til frivilligt

Læs mere

Årsplan 2017 for Socialudvalget

Årsplan 2017 for Socialudvalget Årsplan 2017 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Skabelon 1: Forslag til forandringer

Skabelon 1: Forslag til forandringer Skabelon 1: Forslag til forandringer Udvalg: Socialudvalget område: Ældre Ansvarligt fagsekretariat/stab: Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skemaerne beskriver hvert enkelt forslag til forandring. Det

Læs mere

Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2015-2018 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Forandringer Frivilligt socialt arbejde - harmonisering af tilskud til kørsel Dette

Læs mere

Skabelon 1: Forslag til forandringer

Skabelon 1: Forslag til forandringer Skabelon 1: Forslag til forandringer Udvalg: Socialudvalget område: Ældre Ansvarligt fagsekretariat/stab: Fagsekretariatet Ældre og Handicap Skemaerne beskriver hvert enkelt forslag til forandring. Det

Læs mere

Årsplan 2016 for Socialudvalget

Årsplan 2016 for Socialudvalget Årsplan 2016 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område 1 Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område Serviceloven Sundhedsloven Almenboligloven Trafikselsskabsloven Specialundervisningsloven Lov om Ungdomsuddannelse

Læs mere

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget Årshjul 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget KOLOFON Årshjul 2018, Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben 4. januar 2018 Kontaktperson: Direktør, Velfærd og Sundhed:

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget AKTIV HELE LIVET - SUNDHED OG OMSORG På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Aftale for Budget

Aftale for Budget Nedenfor er det angivet, hvem der har det politiske administrative ansvar for forandringer hensigtserklæringer i budgetaftalen 2018. Det politiske ansvar er markeret med grøn, det administrative ansvar

Læs mere

Dagsorden. 36 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet Sagsnr.:

Dagsorden. 36 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: A Meddelelser til mødet Sagsnr.: Dagsorden Dato: 04-04-2017 18:30:00 Udvalg: Socialudvalget Sted: Kjærsholm, Hørning 36 Godkendelse af dagsorden 04-04-2017 Sagsnr.: 00.01.00-A00-11-14 Dagsordenen blev godkendt. 37 Meddelelser til mødet

Læs mere

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde

FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde FAKTA OM: 8. Voksenpsykiatri og handicap - det specialiserede socialområde Beskrivelse af brugere Beskrivelse af opgaver Hovedparten af opgaverne på det specialiserede voksen socialområde varetages i Ikast-Brande

Læs mere

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område

Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område 1 Oversigt over de centrale lovgivningsområder og paragraffer på Socialudvalgets område Lov om social service = SEL Sundhedsloven = SUL Lov om almene boliger = ABL Lov om trafikselskaber = TSL Lov om specialundervisning

Læs mere

Social- og sundhedsudvalget

Social- og sundhedsudvalget Ultimo februar 2017 Social- og sundhedsudvalget Samlet overblik Social- og Sundhedsudvalget Omplaceringer 28-02- 2017 regnskab afvigelse Samlet Drift 707.515 1.360 0 708.875 82.193 708.875 0 Senior 280.461-640

Læs mere

Område Tema Punkt Tidpkt. Politikformulering/k ontrol/introduktion/ dialog Organiserin g Æ&H

Område Tema Punkt Tidpkt. Politikformulering/k ontrol/introduktion/ dialog Organiserin g Æ&H Behandlede sager i SOC fordelt på emner i 2014/2015 Område Tema Punkt Tidpkt. Politikformulering/k ontrol/introduktion/ dialog Organiserin g Æ&H usion Æ&H Orientering om fusion Januar 2014 eb. 2014 April

Læs mere

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks.

Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet. Rapport undertitel (maks. Opsamling på forandringen Opbremsning af den stigende udgiftsvækst på handicap- og psykiatriområdet Rapport undertitel (maks. 2 linjer) Maj 2019 1. Indledning Byrådet vedtog i budgetforliget for 2019-2022

Læs mere

Årsplan 2015 for Socialudvalget

Årsplan 2015 for Socialudvalget Årsplan 2015 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et

Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Voksne med Særlige Behov - myndighedsområd et Borgerens første henvendelse Borgeren retter selv henvendelse Henvendelser fra interne samarbejdspartnere f.eks. Jobcenteret, Sundhed, Pleje & Omsorg, Den

Læs mere

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget

NOTAT. 18. maj 2011. Ældreudvalget NOTAT 18. maj 2011 Ældreudvalget Ældreudvalget har ansvaret for træning, personlig og praktisk hjælp (hjemmehjælp), hjemmesygepleje, ældreboliger, plejeboliger, hjælpemidler, omsorgsarbejde samt pensioner.

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt budget 14 Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 284.159.300-10.400.300 273.759.000 01 Sundhed 284.159.300-10.400.300 273.759.000 04 Sundhedsområdet 219.360.900-526.700

Læs mere

Kompetence- og delegationsplan for Ældre

Kompetence- og delegationsplan for Ældre Kompetence- og delegationsplan for Ældre Lovområde Lov om kommunernes styrelse Lov om Retssikkerhed Sundhedsloven, samt vejledning om hjemmesygepleje og vejledning om sygeplejefaglige optegnelser Bekendtgørelse

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 245,8 mio.

Læs mere

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE

HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE HANDICAPRÅDET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 16.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Handicaprådet 8. december 2009 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Årsplan 2014 for Socialudvalget

Årsplan 2014 for Socialudvalget Årsplan 2014 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Mikael Kunst Dato: Januar 2017 Sagsid.: Sundhed og Omsorg Version nr.: 6 Grøn skrift =

Læs mere

Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2015-2018 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Forandringer Frivilligt socialt arbejde - harmonisering af tilskud til kørsel Dette

Læs mere

Der er i alt 47 ledere og 1350 medarbejdere i Social og Sundhed. Det samlede budget er på ca. 650 mio. kr.

Der er i alt 47 ledere og 1350 medarbejdere i Social og Sundhed. Det samlede budget er på ca. 650 mio. kr. Notat Opgaver og udfordringer i Social og Sundhed Social- og sundhedsforvaltningen består af ældreområdet, handicap- og psykiatriområdet, sundhedsområdet samt et tværgående sekretariat. Der er i alt 47

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Socialudvalget... 2 1.1. Mere sundhed for pengene:... 2 1.2. Unge med misbrug:... 2 1.3. Kvalitetsløft på kommunal madlevering fra Vores

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov viser følgende for regnskabsåret

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Fælles November13 Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret)

Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret) Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret) = besluttende instans * = besluttende instans kan ikke = indstillende instans O = orientering yrådet Økonomiudvalget SAMU

Læs mere

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk

Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk 1 Hjemmeplejen: ca. 800 borgere er visiteret til en/ flere indsatser Ca. 330 borgere modtager personlig pleje og ca. 730 borgere modtager praktisk hjælp Heraf får ca. 350 borgere praktisk hjælp & ca. 10

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsområde 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Området omfatter social service samt råd og vejledning til målgruppen voksne

Læs mere

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11

Dagsorden. Dato: :00:00. Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Dagsorden Dato: 12-05-2016 17:00:00 Udvalg: Handicaprådet Sted: Gl. Byrådssal, Fagsekretariatet Ældre og Handicap, Hørning 1/11 Indholdsbetegnelse Dagsorden Indholdsbetegnelse 19 Høringssag - forslag til

Læs mere

Det specialiserede voksenområde

Det specialiserede voksenområde Det specialiserede voksenområde Velfærds- og Sundhedsstaben 13.5.20145 1 00.30.10-S00-1-15 De store linjer Hovedoversigt Udvalg: Velfærds- og Sundhedsudvalget Hele kroner: budgetårets priser Politikområder

Læs mere

Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret)

Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret) Delegationsplan for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget 2018 (Arbejdsmarkedscentret) Godkendt i Y den 11.06.2018 tilføjede / ændrede linjer marts 2019 med rød skrift * = besluttende instans kan ikke O =

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME 50.54 Bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Til bevillingsramme 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov er der i afsat 258,9 mio.

Læs mere

Beskrivelse af opgaver

Beskrivelse af opgaver Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Beskrivelse af opgaver Bevillingsrammen omfatter sygehusudgifter samt sundhedsmæssige indsatser og forebyggende

Læs mere

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg

Bilag: BR Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg Bilag: 2017 - Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Aktiv hele livet Sundhed og Omsorg På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a. Albertslund Kommune 2018 Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg efter servicelovens 79a Albertslund Kommune 2018 se Indledning Visionen livet skal leves sundt hele livet Vores hjælp og støtte tager udgangspunkt i at livet

Læs mere

Midlertidige botilbud

Midlertidige botilbud Midlertidige botilbud Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for midlertidige botilbud Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau, som tilbydes i Sønderborg Kommune. Hvem kan få ophold i et

Læs mere

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018

Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak og Anna Rytter Nissen 09. februar 2018 Seniorrådet i Gladsaxe v/ formand Inge Maria Mandrup Rådhus Allé, 2860 Søborg Formandens telefonnummer: 61 40 30 16 Formandens e-mail: ingemandrup@hotmail.com Til Analyse og Udvikling /v. Danijela Gusak

Læs mere

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019

Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 Kommissorium: Opbremsning af udgiftsvækst på det specialiserede socialområde Forandring i Budget 2019 December 2018 Økonomistaben/Susanne Tilma 1. Baggrund for forandringen Der kan på landsplan fortsat

Læs mere

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET

Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Udvalget for Voksne TIL VOKSENUDVALGET Budgetrevision April 2014 Det forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korrigeret. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

Årsplan 2014 for Socialudvalget

Årsplan 2014 for Socialudvalget Årsplan 2014 for Socialudvalget Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget varetager

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed

Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Temamøde i Kultur,- Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget 8. maj 2019 Servicelovsindsatser i Beskæftigelse og Sundhed Vision for Beskæftigelse og Sundhed Veteranpolitik Sundhedspolitik Borgere i Skanderborg

Læs mere

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014

Årsplan i Kultur- og Sundhedsudvalget for 2014 Årsplan i Kultur- og sudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter således, at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver, som udvalget

Læs mere

Budget 2016 muligheder og begrænsninger

Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budget 2016 muligheder og begrænsninger Budgetforslag 2016 Velfærd og sundhed Budget 2016 fordelt på hovedpolitikområder Politikområde 2016 priser Regnskab 2014 Korrigeret Budget 2015 Budget 2016 Borgerservice

Læs mere

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7

Oprindeligt budget. I alt myndighed 919,6 931,8 942,5 10,7 Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning August 2013 For hele Holbæk Kommune forventes et merforbrug på driftsudgifterne på 19,2 mio. kr., som ligger på niveau med estimatet fra juni. Merforbruget

Læs mere

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget

Plan for opfølgning på politikker i Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse. Kultur- og Sundhedsudvalget Kultur- og Sundhedsudvalget Plan for opfølgning på politikker i 2016 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Politikker: Sundhedspolitik Sundhedsaftale med Region Midtjylland Overordnet kostpolitik

Læs mere

Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Plan for opfølgning på forandringer i Budget Socialudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2015-2018 Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse Forandringer Frivilligt socialt arbejde - harmonisering af tilskud til kørsel Dette

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017:

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET BEVILLINGSRAMME Bevillingsramme Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret 2017: Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse Ansvarligt udvalg Social- og Sundhedsudvalget Sammendrag Bevillingsramme 50.56 Sundhed og forebyggelse viser følgende for regnskabsåret : Det vedtagne var

Læs mere

Introduktion til det socialpolitiske område

Introduktion til det socialpolitiske område Social- og Indenrigsudvalget 2014-15 (2. samling) SOU Alm.del Bilag 34 Offentligt Introduktion til det socialpolitiske område Serviceloven og Familieretten 19. august 2015 Minikonference for Social- og

Læs mere

Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet

Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet Dato: 19-02-2016 Ref.: J.nr.: ninag 29.30.00-A00-2-16 Kommuneklynge Midt: Forslag til temaer i fælleskommunalt strategipapir på sundhedsområdet 1. Baggrund Kommunerne i Kommuneklynge Midt mener, at et

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet 2015 Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet 8.198.000 kr. Indsatser Ansøgt 2014 Forventet forbrug 2014 Ressourcebehov

Læs mere

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre

Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Skema over sammenhæng mellem ydelser, tilbud, paragraffer og kontoplansnumre Ydelse Ydelse underbegreber Tilbud Paragraf Kontoplansnummer Kommentar Notation aktivitets- og samværsydelse 104 (aktivitets-

Læs mere

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018

Budget- og regnskabssystem for kommuner side 1. Dato: December 2017 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2018 Budget- og regnskabssystem for kommuner 3.4 - side 1 4 Sundhedsområdet SUNDHEDSUDGIFTER M.V. (62) 4.62.81 Aktivitetsbestemt medfinansiering af sundhedsvæsenet 002 Stationær somatik 003 Ambulant somatik

Læs mere

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I

KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I KOMMUNENS SUNDHEDSFAGLIGE OPGAVER V/OMRÅDECHEF FOR SOCIAL & SUNDHED I UDFORDRINGER PÅ ÆLDREOMRÅDET Stigning i antallet af ældre borgere Stigning i antallet af borgere med kroniske sygdomme Færre i den

Læs mere

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud

7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud 7 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Vedtaget af byrådet den XX Side 1 af 8 Kvalitetsstandard for dagtilbud til voksne Aktivitets- og samværstilbud Hvordan læser jeg

Læs mere

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012

Notat. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal 2012 Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Oversigt over det specialiserede socialområde - 4. kvartal Ifølge Budget- og regnskabssystem for kommuner skal der hvert kvartal - henholdsvis ultimo marts, ultimo

Læs mere

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune

Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Puljemidler til løft på ældreområdet Vejen Kommune Forslag til indsatser anvendelse af puljemidler til løft på ældreområdet Indsatser Ressourcebehov 214 Ressourcebehov 215 Ressourcebehov 216 Styrket rehabiliterings-

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere

Afdækning af botilbud, målgruppe og kapacitet.

Afdækning af botilbud, målgruppe og kapacitet. Afdækning af botilbud, målgruppe og kapacitet. 1. Baggrund: En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet. En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet udarbejdes i henhold til beslutningen

Læs mere

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre.

Opgaverne i forhold til målgruppen varetages i samarbejde med Beskæftigelsesafdelingen, Børn og Unge samt Sundhed- og Ældre. Faktabeskrivelse På handicap- og psykiatriområdet varetages kommunens opgaver i forhold til voksne med betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Det vil siger

Læs mere

Ændringer i kvalitetsstandarder

Ændringer i kvalitetsstandarder Ændringer i kvalitetsstandarder NOTAT Myndighedsenheden I kvalitetsstandarderne for år 2014 er generelt fjernet dobbelt tekst i den enkelte kvalitetsstandard, og tekst er justeret efter lovgivning, herunder

Læs mere

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget

For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede budget for 2014 kan holdes. Oprindeligt budget Udvalget for Voksne Økonomi- og aktivitetsopfølgning Februar 2014 For Holbæk Kommune forventes det, at det korrigerede for 2014 kan holdes. På Udvalget for Voksne forventes det at tet for 2014 kan holdes.

Læs mere

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte

Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Tidsfrister for visitation og levering af hjælp og støtte Norddjurs Kommune har vedtaget tidsfrister for visitation og levering af hjælp indenfor forskellige områder. Hvis tidsfristerne ikke overholdes,

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter Social Service/Overførselsudgifter 0 opfølgning pr. 30. september Udvalg: Sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Sundhedsudvalget 689 Finansieret til/fra andre udvalg 689 10.1 10 Social Service/Serviceudgifter -23 Finansieret fra/til

Læs mere

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014.

SOCIALUDVALG. Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Korrigeret budget 2014* pr. 01.07.14. Oprindeligt budget 2014. SOCIALUDVALG Sammendrag Budgetoversigt, 1.000 kr. excl. moms: Regnskab 2013 Oprindeligt 2014 Korrigeret 2014* pr. 01.07.14 Budget 2015 Visitations- og Hjælpemiddelsenheden U 34.038 32.256 0 0 I -2.385-2.184

Læs mere

Det kommunale budget

Det kommunale budget INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Det kommunale budget Vejledning om budgetlægning på udsatteområdet WWW.BDO.DK 1 BUDGETLÆGNING PÅ UDSATTEOMRÅ- DET 19 kommuner har i dag (2012) lokale udsatteråd. På tværs af

Læs mere

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap

Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap Beskrivelse af styring på politikområdet Borgere med fysiske og psykiske handicap 1. Indledning Socialudvalget vedtog på udvalgsmødet den 5. april 2018, at administrationen skal beskrive en proces, der

Læs mere

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016

Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 Budget- og regnskabssystem for kommuner 4.5.4 - side 1 Dato: Maj 2015 Ikrafttrædelsesår: Budget 2016 RÅDGIVNING (35) 5.35.40 Rådgivning og rådgivningsinstitutioner På denne funktion registreres udgifter

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget. Drift 1 Budgetopfølgning pr. 31. maj 2019 Socialudvalget Drift Tabel 1: Socialudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår incl. overførsler Forbrug pr. 31/5-2019 Afvigelse mellem seneste skøn og

Læs mere

Det gode og aktive hverdagsliv

Det gode og aktive hverdagsliv Det gode og aktive hverdagsliv Aabenraa Kommunes politik for voksne med handicap Godkendt af Byrådet xx 2013 Forord Kære læser! I Aabenraa Kommune har vi en vision om, at alle kommunens voksne borgere

Læs mere

1. Socialudvalget Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse

1. Socialudvalget Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse 1. Socialudvalget Politikområde 6: Sundhedsfremme og forebyggelse 1.1. Mere sundhed for pengene: Der skal være fokus på, at Skanderborg Kommune får mere sundhed for pengene. Det skal ske via en afdækning

Læs mere

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde

Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde Oversigt over igangværende og planlagte indsatser på det specialiserede socialområde December 2018 Indhold 1. Oversigt over anbefalinger og afledte foreslåede fremtidige indsatser fra 17, stk. 4-udvalget

Læs mere

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold

Kvalitetsstandard. Forebyggende hjemmebesøg. Servicelovens 79a. Lovgrundlag. Formål. Indhold Kvalitetsstandard Forebyggende hjemmebesøg Servicelovens 79a Lovgrundlag Formål 79 a. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde mindst et årligt forebyggende hjemmebesøg til alle borgere, der er fyldt 80 år, og

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Regnskab Regnskab 2016

Regnskab Regnskab 2016 Bemærkninger til regnskab Politikområde Handicappede Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere i aldersgruppen

Læs mere

Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune

Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune Forebyggelsespakker Mental Sundhed Lene Dørfler Udvikling og Forebyggelse Silkeborg Kommune 1 Hvad sker der på forebyggelsesområdet? Regeringen har stigende fokus på forebyggelse Regeringsgrundlaget nationale

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Servicelovens 108. Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Længerevarende botilbud Socialpsykiatri Servicelovens 108 Lovgrundlag Servicelovens 108 Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Borgere som har en væsentlig

Læs mere

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015

Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Budget 2015 Udarbejdelse af råderumskatalog Udvalget for Social og Sundhed januar 2015 Dok. nr. 166294-14 Generelle opklarende spørgsmål Udvalget anmodes om at komme med bud på, hvor udvalget vurderer

Læs mere

Afsluttende status på forandringer Indhold 1. SOCIALUDVALGET KULTUR-, SUNDHEDS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET...12

Afsluttende status på forandringer Indhold 1. SOCIALUDVALGET KULTUR-, SUNDHEDS- OG BESKÆFTIGELSESUDVALGET...12 Afsluttende status på forandringer 2018 Indhold 1. SOCIALUDVALGET...3 1.1. Tilførsel af ekstra midler på 7 mio. kr. til ældreområdet til imødegåelse af decentrale udfordringer...3 1.2. Styrkelse af den

Læs mere

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet

Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Notat om midlertidige døgndækkede pladser i Skanderborg Kommune, ældreområdet Skanderborg Kommune har 30 midlertidige døgndækkede pladser i ældreområdet, som er fordelt på seks plejecentre. I forbindelse

Læs mere

Konkret betyder det, at opgaveudvalget under dets virke skal iværksætte initiativer der

Konkret betyder det, at opgaveudvalget under dets virke skal iværksætte initiativer der Kommissorium Baggrund Byrådet vedtog i forbindelse med budgetforliget for 2017 at nedsætte et opgaveudvalg i medfør af 17, stk. 4. Udvalgets opgave bliver i overskrifter at sætte fokus på psykiatriområdet,

Læs mere

10 Social Service/Serviceudgifter 0

10 Social Service/Serviceudgifter 0 Budgetopfølgning pr. 31. marts 2018 Udvalg: Social- og sundhedsudvalget Note Område Beløb i 1.000 kr. Social- og sundhedsudvalget 0 Finansieret til/fra andre udvalg 0 55 Social Service/ Den centrale refusionsordning

Læs mere

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE

SAGSBEHANDLINGSFRISTER PÅ DET SOCIALE OMRÅDE I LOLLAND KOMMUNE (Gældende fra 1. januar 2014) ANSVARLIGT SEKTOROM- RÅDE Lov om social pension Udvidet helbredstillæg, udskrivning af helbredskort Borgerservice Beslutning om overgang til behandling på det foreliggende grundlag Beslutning om overgang til behandling efter reglerne

Læs mere

Udvalget for Social omsorg

Udvalget for Social omsorg Udvalgsmedlemmer Udvalgsformand Hans Jørgen Hansen (V) Daniel Toft Jakobsen (A) Bent Poulsen (V) Hanne Grangaard (A) Birgit Jakobsen (K) Administrativ organisation Chef for Social omsorg Steen Dall-Hansen

Læs mere

Kvalitetsstandarder - bo, aktivitets- og beskæftigelsestilbud. Handicap og Socialpsykiatri Skanderborg Kommune

Kvalitetsstandarder - bo, aktivitets- og beskæftigelsestilbud. Handicap og Socialpsykiatri Skanderborg Kommune Kvalitetsstandarder - bo, aktivitets- og beskæftigelsestilbud Handicap og Socialpsykiatri 2016 Skanderborg Kommune Side 1 af 18 Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse 103... 4 Kvalitetsstandard Aktivitets-

Læs mere

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift

Overblik. Budgetopfølgning pr. 31. maj 2018 Socialudvalget. Drift Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Forbrug pr. 31/5-2018 incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret

Læs mere