Bilag A Samlet oversigt over de erfaringer der meldt ind i forbindelse med evalueringen af Kontaktudvalgsstrukturen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag A Samlet oversigt over de erfaringer der meldt ind i forbindelse med evalueringen af Kontaktudvalgsstrukturen."

Transkript

1 Bilag A Samlet oversigt over de erfaringer der meldt ind i forbindelse med evalueringen af Kontaktudvalgsstrukturen. Forældrerepræsentanterne: Forældrerepræsentanterne har deltaget i et fokusgruppeinterview gennemført af sekretæren for kontaktudvalget. Det er sekretærens noter, der her er angivet. Spørgsmål 1: Oplever du, at den nuværende sammensætning af kontaktudvalget (antal forældre, ledere, medarbejderrepræsentanter mfl) er tilfredsstillende? Hvis ikke, hvordan burde sammensætningen være? Manglende medlemmer. Send en suppleant hvis det ikke er muligt at deltage. For ringe fremmøde. Meget spændende med diskussioner med et mix af institutioner og skoler. Savner at kunne mødes opdelt, institutioner og skole. Det foreslås at mødes forskudt og samlet. Det er et meget stort spænd med 0-12 årige. Foreslås at det hedder eksempelvis 0-9 årige og årige eller lignende. Vigtigt med kontinuitet. Strategisk klogt at forstå hinandens problemstillinger. Så vi er et fællesskab, hvilket vi godt kan rumme. Vi er mange til børnekontaktudvalgsmøderne. Det er svært at komme til orde. Forslag om mindre grupper. Forslag om et mere klart mål for disse møder Hvis vi deler i flere mindre grupper, vil der mon så være politikere nok? Forslag om rotation blandt de ledere der er repræsenteret. Det er rart, at der er så mange forældre. Nogle har oplevet, at skolen har fyldt for meget. Det vil være godt, hvis dagsordenen kan komme ud, så det kan drøftes i god tid i bestyrelserne. Eleverne er vigtige nu. Hvad er deres rolle? Måske kan ad-hoc invitationer benyttes? Bred kommunikation og perspektiv på punkterne er vigtigt. Forslag om at forlænge møderne med ½ time, hvor faggrupperne kort kan drøfte indhold/dagsorden. Faggrupperne : Forældrerepræsentanterne, elevrepræsentanterne og endelig repræsentanterne fra det faglige miljø.

2 De fremmødte forældrerepræsentanter er generelt tilfredse med den nuværende sammensætning og størrelsen af Kontaktudvalget for ungemiljøet i Børne- og Ungeregion Nord. Kontaktudvalget stiller sig uforstående overfor at lærer-repræsentanten ikke er ansat på en af skolerne i Børne- og Ungeregion Nord. Det vil give mening med en lærer fra region nord, ligesom ledelsesrepræsentanten. Der fremkom synspunkter for at de politiske medlemmer af kontaktudvalgene kunne rokere imellem kontaktudvalgene således at flere synsvinkler på området præsenteres for forældrerepræsentanterne. Samt synspunkter imod en sådan rotation, for at sikre det samarbejde og den kontinuitet der er tilstede ved den nuværende model med faste politiske medlemmer af kontaktudvalgene. Der opleves af forælderepræsentanterne en reel dialog med politikerne i og med at gruppen ikke er større end den er. Man foreslår at vedtægternes ændres, således at der ikke skal være elevrådsrepræsentanter fra hver skole. I stedet vil det give mening at de tre fælleselevrådsrepræsentanter deltager i kontaktudvalgets møder, evt. tidsbegrænset således at de kun deltager i den første del af mødet. Sammensætningen er OK! Den nye kontaktudvalgsstruktur passer godt for specialområdet. Der er fælles anliggender. Forslag, at der deltager en ledelsesrepræsentant fra hver specialenhed. Forslag, at der skulle være flere politikere med for at skabe mere dialog og give forskellige vinkler. Spørgsmål 2: Har de temaer, der har været drøftet i kontaktudvalget, været relevante for dig og de forældre du repræsenterer i dagtilbud, skole, ungdomsskole? Hvis ikke, - hvad kan gøres, for at sikre at temaerne bliver mere relevante? Sikre relevans ved at melde ind med temaer til mødet. På den måde styrer vi selv hvad der skal diskuteres. Inddragelse i civilsamfundet. Temapunkter er vigtige. Som børnegruppe er vi udfordrede på at finde fælles temaer. Det er svært at finde en fælles relevant dagsorden. Forslag mere fagligt indspark fra institutionsområdet. Forslag om generelt mere kvalitet i indholdet. Forslag om formøde til at forberede de emner vi vil tale om. Temaerne har været relevante, men det er svært når der ikke er nogle ressourcer. Også ytringer om, at det også har været relevant at lytte til andre områder. Andre mener, at kontaktudvalget favner for bredt.

3 Meget relevante temaer. Der tales Folkeskole. Giver indblik i, hvad der rører sig. Vigtigt, at der er den nødvendige taletid. De temaer der har været drøftet i Kontaktudvalget for ungemiljøet i Børneog Ungeregion Nord, opleves som relevante af forælderepræsentanterne. Dette forklares med at elevmålgruppen er så defineret som den er. Ja, men erfaringsgrundlaget er spinkelt. Mødeforberedelse skal fremover ske sammen med elevrepræsentanterne. I det hele taget skal der være mere samarbejde omkring forberedelsen af møderne. Blandet oplevelse af relevansen af de behandlede punkter. Overvægt af de relevante emner. Det er nogle spændende emner, men tiden er knap. Vi japper meget hurtig igennem dagsordenen og når ikke i dybden med de lidt mere alvorlige ting. Spørgsmål 3: Kontaktudvalgene er opdelt i Børnemiljø (børn i alderen 0 12 år) og Ungemiljøerne (unge i alderen år) samt et for specialområdet. Hvad er din holdning til denne opdeling? Hvis du ikke mener den er optimal, hvordan bør opdeling så være? Pædagoger i SFO vil ikke udelukkende være et pasningstilbud, men en del af undervisningen. Til og med 3. klasse en del af den understøttende undervisning. Fastholde, men måske udnytte hinanden bedre og sikre sig fælles afsæt og bedre dagsorden. Forslag om forældre-formøder. Eksempelsvis opdelt i områder eller institutioner og skoler. Der er delte meninger om opdelingen er for bred. En holdning er at det ville være mere optimalt at dele kontaktudvalget i års området; altså fra 0 år til 1. klasse. En holdning er, at så længe der er mulighed for at sætte punkter til dagsordenen er det fint med den brede sammensætning på tværs af skoler, daginstitutioner og dagplejer. Flertallet mener, at der bør være en opdeling. Det passer godt til strukturen i skolerne. I Ungemiljøkontaktudvalget drøftes hovedsageligt folkeskole. Det giver for forælderepræsentanterne i Kontaktudvalget for ungemiljøet i Børne- og Ungeregion Nord mening at have den nuværende konstruktionen inden for ungemiljøet. Kontaktudvalgets størrelse og de temaer, der drøftes i udvalget, angives som årsag til dette.

4 Ungemiljø-kontaktudvalget er både relevant og godt. Generel enighed om at det er udmærket opdeling. Dog opleves det som et bredt spænd for 0-18 år. Forslag om en eller anden opdeling af specialområdet, eks. opdele, så repræsentanterne rent faktisk sætter sammen i målgrupperne. Spørgsmål 4: Spørgsmål 5: Der skal afholdes 2 kontaktudvalgsmøder om året. Er denne mødehyppighed tilpas? Hvis ikke, hvor mange møder bør der så være om året? Er det vigtigt at mødes oftere? Bedre til at bruge hinanden. Møde med skolebestyrelsesformænd passende med to møder årligt. Byd ind med spørgsmål til de andre uden for dette forum. Forslag om at fastholde to møder om året med formøder. Forslag om midtvejsmøder for lokalområderne. Gerne flere møder om året. Fint antal. Forælderepræsentanterne i Kontaktudvalget for ungemiljøet i Børne- og Ungeregion Nord ønsker at kontaktudvalgsmøderne afholdes fire gange årligt, frem for de nuværende to årlige møder. Man efterlyser fremadrettet den fælles inspirationsaften, der endnu ikke er afholdt. Fint med to faste/ordinære møder, som så kan suppleres med 1-2 årlige temamøder. Der tilkendegives en holdning om, at to møder er passende. Der tilkendegives en holdning om, at flere møder vil give større kendskab til de andre områder, og måske tættere og bedre dialog, samt gøre at man vil være mere opmærksom på problematikker og punkter mellem møderne Forslag om kvartalsmøder, som måske kunne give et bedre flow og afhjælpe at der i dag er en del hængepartier. Hvert kontaktudvalg har forældrerepræsentation i Referencegruppen, som eksempelvis Rådmanden kan drøfte forskellige opgaver/udfordringer med. Hvilke erfaringer er der fra dette mødefora? Fint møde, positiv oplevelse. Primært skolernes økonomi. Føler sig hørt og tæt på. Godt med referencemøderne. Alle skal blot huske at sende dagsordenpunkter, som de ønsker belyst overfor rådmanden.

5 Der er for lidt erfaringer med dette, da der kun har været afholdt et møde. Det vil være ønskeligt, at politikerne samler op på det der tales om. God stemning og lydhørhed. Der opleves blandt forælderepræsentanterne i Kontaktudvalget for ungemiljøet i Børne- og Ungeregion Nord en velvilje til dialog i Referencegruppen. Dog ønskes det at formen er mere dialogbaseret og ikke overvejende et informationsmøde om nye initiativer i Børn- og Ungeforvaltningen. Erfaringsgrundlaget er for spinkelt, men tilbuddet er relevant. Dog opleves delegationens sammensætning for spredt. Der er blandt de fleste medlemmer ikke kendskab til dette forum. Referencegruppens møder fungerer godt

6 Sekretærer Sekretærerne har fået to spørgsmål om Kontaktudvalgsstrukturen, som de har besvaret skriftligt. Det er sekretærernes skriftlige svar, der er gengivet her. Spørgsmål 1: Hvad vurderer du som særlig godt ved Kontaktudvalget? Der er mulighed for at drøfte fælles temaer, der har betydning for alle årgange. Det er med til at give en sammenhængskraft og ikke mindst en forståelse for at de forskellige indsatsområder er en del af noget større, ex. overgange tidlig indsats inklusion mm. Forældrenes mulighed for at debatterer direkte med politikkerne og derigennem opnå en direkte adgang til udvalget. Der har til alle møderne været 100 % opbakning/deltagelse fra politikkerne, det er med til at skabe en god sammenhæng. Tilslutning til ovenstående. Det er godt, at forældrene har mulighed for at møde politikerne. Nær dialog mellem politikere og bestyrelser. Meget engagerede og velforberedte bestyrelsesrepræsentanter Elevernes stemme er vigtig og givende Fint med bred sammensætning ex. er pedellerne repræsenteret Kontaktudvalgets struktur skaber rammer og muligheder for dialog og drøftelser i region nord om opgaver samt samarbejde på tværs af skoler, ungdomsuddannelser og ungdomsskole. Derudover muliggør kontaktudvalget en åben dialog imellem politikere og forældrerepræsentanter, samt muligheder for at teste overordnede strategier og udviklingsspor på ungeområdet. Spørgsmål 2: Hvad vurderer du som mindre godt, og eventuelt med behov for justering ved Kontaktudvalget? Der er mange deltagere. De enkelte medlemmer har så meget på hjertet omkring deres eget område så det er svært at trænge igennem med fælles problematikker/temaer. Når problematikker på enkelte områder fylder meget kan det være svært at opnå konsensus. Fastholde to møder men med formøder for de enkelte områder. Tilslutning til ovenstående.

7 Deltagerantallet er for stort i forhold til den afsatte tid og i forhold til de forskellige interesseområder, som målgruppen spænder over. Vi mærker i den grad krydspresset her i forhold til at vi på en måde kommer til at sidde mellem politikerne og forældrene. Jeg tilslutter mig, at der evt. deles op i to grupper. 0-6 år og 6-12 år. Ledelsesrepræsentationen fra institutionerne er meget lille. Der er behov for en justering i forhold til vedtægter i forhold til elevrådsrepræsentanternes repræsentation i kontaktudvalget. Jeg er enig med forældrerepræsentanterne i forhold til. at eleverne repræsenteres ved de tre fælleskontaktudvalgsrepræsentanter for region nord. Det er uklart for mig hvilken rolle de faglige organisationer har i kontaktudvalget for ungemiljøet. Børn- og Ungeudvalgsmedlemmer Børn- og ungeudvalgets medlemmer har været inviteret til at deltage I evalueringen ved at besvare følgende tilsendte spørgsmål: 1. Bidrager kontaktudvalget til et stærkt helhedsperspektiv? 2. Giver kontaktudvalgets møder mulighed for at du får indblik i lokale forhold? 3. Oplever du, at der er mulighed for dialog om strategiske dilemmaer? 4. Hvad vurderer du som særlig godt ved Kontaktudvalget? 5. Hvad synes du, der er mindre godt? Pernille Bendixen: Jeg kunne bedre lide den gamle model, hvor man dækkede hele området. Mødefrekvensen er meget lille i den nye struktur især blandt forældredelen desværre. Antallet af møder passer derimod rigtig godt.

Q1 Hvor mange kvartalsmøder har du deltaget i?

Q1 Hvor mange kvartalsmøder har du deltaget i? Q1 Hvor mange kvartalsmøder har du deltaget i? 10 8 6 4 2 Ingen 1-2 møder 3-4 møder 5-7 møder Ingen 1-2 møder 3-4 møder 5-7 møder 4,44% 2 13,33% 6 24,44% 11 57,78% 26 1 / 13 Q2 Hvem har du repræsenteret

Læs mere

Kontaktudvalg i Børn- og Ungeforvaltningen

Kontaktudvalg i Børn- og Ungeforvaltningen Pjece til kontaktudvalgene Børn- og Ungeforvaltningen Ørbækvej 100 5220 Odense SØ www.odense.dk Tlf. 65515004 Fax E-mail buf@odense.dk DATO 14. maj 2014 Kontaktudvalg i Børn- og Ungeforvaltningen Forældrebestyrelser

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1

Fokusgruppeinterview. Gruppe 1 4 Fokusgruppeinterview Gruppe 1 1 2 3 4 Hvorfor? Formålet med et fokusgruppeinterview er at belyse et bestemt emne eller problemfelt på en grundig og nuanceret måde. Man vælger derfor denne metode hvis

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Kristian Helverskov Petersen 21. december 2018 Dokument nr. 480-2018-284464 Sags nr. 480-2018-14756 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...2

Læs mere

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud

Vedtægt. for de kommunale institutioner. under Dagtilbud Vedtægt for de kommunale institutioner under Dagtilbud 1. Formål Formålet med forældrebestyrelser i de kommunale daginstitutioner under Dagtilbud i Aabenraa Kommune er, at give forældrene en reel indflydelse

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015

Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Styrelsesvedtægt for Køge Kommunes Skolevæsen 2015 Indhold Kapitel 1: Indledning... 2 Kapitel 2: Skolebestyrelsen... 2 1. Skolebestyrelsens sammensætning... 2 1.a. Sammensætning af skolebestyrelsen ved

Læs mere

Evaluering af dialogfora for folkeskole, dagtilbud og ungeområdet

Evaluering af dialogfora for folkeskole, dagtilbud og ungeområdet KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Evaluering af dialogfora for folkeskole, dagtilbud og ungeområdet Børne- og Ungdomsudvalget (BUU)

Læs mere

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse

Forretningsorden. for Storkeredens forældrebestyrelse Forretningsorden for Storkeredens forældrebestyrelse Version 1 af 28. oktober 2015 Baggrund og formål 1. Denne forretningsorden er udarbejdet på baggrund af, og i overensstemmelse med Styrelsesvedtægten

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune Forår 2019 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg... 3 Mødevirksomhed... 4 Skolebestyrelsens

Læs mere

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem:

De grundlæggende værdier for arbejdet med ungestrategien er bl.a. at styrke samarbejdet med de unge og samarbejdet om de unge gennem: UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE: SPEAK UP Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv. Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Hvidovre Kommune Børn og Velfærd Februar 2016 Indhold Kapitel I: Indledning... 3 Kapitel II: Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og valg...

Læs mere

Høringssvar vedr. valg til skolebestyrelserne 2014

Høringssvar vedr. valg til skolebestyrelserne 2014 1 of 5 Høringssvar vedr. valg til skolebestyrelserne 2014 Høringssvar fra Thorsager Skole Thorsager Skoles bestyrelse behandlede høringssvaret på et fællesmøde med bestyrelsen for Thorsager Børnehus og

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2015-332757 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet

Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Høringssvar fra forældrebestyrelser i dagtilbud november 2016 proces for inddragelse i arbejdet med ny ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet Rosenåen Hvissingegården Skovager Dagplejen Vesterly Essedalen

Læs mere

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby

Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby Forretningsorden for Fællesbestyrelsen i Vivild Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for Vivild børnebys fællesbestyrelse. 2 Bestyrelsens sammensætning Fællesbestyrelsen

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej København V, den 14. januar 2015 Deltagere: Anette Dybdal Fenger formand (afbud) Henrik Mønsted Larsen næstformand Karen Grubbe forældrerepræsentant (afbud) Steffen Harpsøe forældrerepræsentant Catja Friis

Læs mere

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune

Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Styrelsesvedtægter for kommunale dagtilbud i Nordfyns Kommune Forfatter: Sisse Dohrmann Oprettet den 17. september 2015 Dokument nr. 480-2016-3377 Sags nr. 480-2015-80793 Indhold Formål med forældrebestyrelsen...

Læs mere

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015

Arbejdet i forældrebestyrelsen. Svendborg 2015 Arbejdet i forældrebestyrelsen Svendborg 2015 1 DAGTILBUDSLOVEN 4 - Byrådet skal sørge for det nødvendige antal pladser 23 Alle børn indtil skolestart har adgang til at blive optaget i et dagtilbud 2 FORMÅL

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagplejen

Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Dagplejen Styrelsesvedtægt for Billund Kommunes Dagpleje Styrelsesvedtægterne er udarbejdet i overensstemmelse med dagtilbudslovens 14, 15 og 16. Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE. Speak up

UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE. Speak up UNGESTRATEGI FOR SVENDBORG KOMMUNE Speak up Visionen er at skabe rammer for et godt ungeliv Det betyder: I Svendborg Kommune har alle unge mulighed for at være en del af et eller flere sociale fællesskaber.

Læs mere

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune

Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Evaluering af skolestruktur i Helsingør Kommune Udkast til overordnet procesplan November 2014 Baggrund Det er af det forrige Byråd besluttet, at der skal iværksættes en evaluering af Skolestrukturen i

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 3. oktober 2013

Referat skolebestyrelsesmøde Kl Den 3. oktober 2013 Ingen elevrådsrepræsentanter Ikke tilstede: Jan Stevnsborg Referat skolebestyrelsesmøde Kl. 19 21.30 Den 3. oktober 2013 Anslået Indhold/emne: tid i min. ca.: 5 1.Godkendelse af referat fra sidste møde.

Læs mere

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014

Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 Kan vi få mere udbytte af Friluftsrådets engagement i de Grønne Råd? Undersøgelse af kommunernes Grønne Råd 2013-2014 1 4 Synes du, at det Grønne Råd fungerer godt, som det er i dag? 31% 17% 52% Ja Nej

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning for 2014

Skolebestyrelsens årsberetning for 2014 Skolebestyrelsens årsberetning for 2014 Skolebestyrelsens sammensætning Hovedindsatser 2014 Den skriftlige årsberetning og denne præsentation vil blive lagt på skolens hjemmeside. Årsberetning for 2014

Læs mere

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune

Tilsyn Balders Hus. For dagtilbudsområdet. Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Tilsyn 2017 For dagtilbudsområdet Børne- og dagtilbudsafdelingen Kerteminde Kommune Balders Hus Tilsynsrapport Daginstitutionens navn: Balders Hus Institutionstype (kommunal / privat): Kommunal Tilsynet

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser

Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser Styrelsesvedtægten for skolebestyrelser 1 Sammensætning af skolebestyrelser Stk. 1. Alle skoler skal oprette en skolebestyrelse. Skolebestyrelsen sammensættes forskelligt alt efter skolens type. I Jammerbugt

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler

Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler Styrelsesvedtægt for Faxe Kommunes skoler 2016 Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse Styrelsesvedtægt... 1 for... 1 Faxe Kommunes skoler... 1 Formål... 3 Kapitel 1.... 3 Skolebestyrelsen... 3 Sammensætning og

Læs mere

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018 Skab den bedste skole for dit barn Et vigtigt valg I den kommende tid skal der vælges medlemmer til skolebestyrelserne i Lemvig Kommune. I denne folder kan du læse om, hvad en skolebestyrelse er, og hvordan

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Hvidovre Kommune 2015/2016 Kapitel I: Indledning Det fremgår af folkeskolelovens 41, at Kommunalbestyrelsen fastsætter en vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen.

Læs mere

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter.

Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Notat: vedrørende forslag til ændringer af styrelsesvedtægt for kommunale daginstitutioner set i forhold til nuværende styrelsesvedtægter. Forslag til tilretninger og ændringer til ny styrelsesvedtægt

Læs mere

Evaluering. Emne. Resultat af evaluering af forsøg med valg til skolebestyrelserne og SFO-forældreråd efter forsøg med nye styrelsesvedtægter

Evaluering. Emne. Resultat af evaluering af forsøg med valg til skolebestyrelserne og SFO-forældreråd efter forsøg med nye styrelsesvedtægter Evaluering Emne Resultat af evaluering af forsøg med valg til skolebestyrelserne og SFO-forældreråd Aarhus Kommune Den 31. marts 2012 1. Resumé: I efteråret 2011 gennemførte en evaluering af valg til skolebestyrelser

Læs mere

SÅDAN ER VI ORGANISERET

SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET SÅDAN ER VI ORGANISERET I dette kapitel vil vi kort introducere dig for organiseringen af det tværfaglige samarbejde i Børneog Familieforvaltningen i Jammerbugt Kommune. Du vil

Læs mere

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl i personalerummet. Afbud fra Helene Egtved og Grith Puggaard

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl i personalerummet. Afbud fra Helene Egtved og Grith Puggaard Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 18. januar kl. 19.00-21.00 i personalerummet Mødedeltagere: Forældrerepræsentanter: Helene Egtved, Christina Laugesen, Grith Puggaard, René Bomholt, Thor Frølich,

Læs mere

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet?

F. Udmøntningen af 2:2 modellen skal drøftes konkret på det første kvartalsmøde i marts. Er der behov for undersøgelser til brug for mødet? NOTAT Allerød Kommune Skole og Dagtilbud Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Fælles afsæt fælles udvikling Opsamling fra gruppedrøftelserne på

Læs mere

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold

Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Høringssvar til styrelsesvedtægter Indhold Formand for den fælles forældrebestyrelse Karsten Schack Larsen...2 Nøddebo...2 Hjertehaven...2 Lærkereden...2 Børnehuset Mejemarken...3 Børnehaven tusindfryd...3

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommunes skolevæsen pr. 1. august Indhold

Styrelsesvedtægt for Silkeborg Kommunes skolevæsen pr. 1. august Indhold De røde markeringer er rettelser i forhold til den gældende styrelsesvedtægt. Links virker ikke i denne udgave, og sidetallene 2-7 er ikke korrekte pga. rette-indstillingen. Styrelsesvedtægt for Silkeborg

Læs mere

Evaluering af bestyrelsesarbejdet 2011 og 2012

Evaluering af bestyrelsesarbejdet 2011 og 2012 Evaluering af bestyrelsesarbejdet og [LAUNCH] 9 12 [TARGET_GROUP] 9 12 1) Hvordan vurderer du overordnet arbejdet i bestyrelsen? 11% 1 1 56% 75% 5 9 22% 17% 2 2 11% 1 0 0 0 0 0 10 10 9 12 2) Kommentar

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017

Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 Vedtægt for forældrebestyrelser for Dagtilbud 2017 Godkendt i Byråd 27/4 2017 1. Formål Lolland Kommunes dagtilbud tilbyder pædagogisk, stimulerende og udviklende dagpasning til børn i alderen fra 0 år

Læs mere

Udkast til ny Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Udkast til ny Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Udkast til ny Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Oversigt over ændringer i forhold til nuværende styrelsesvedtægt (Ny tekst er markeret med gult, og der er indsat bemærkninger, der redegør

Læs mere

Synopsis samfundsfag 2 7. klasse. Nærdemokrati

Synopsis samfundsfag 2 7. klasse. Nærdemokrati Nærdemokrati I de næste uger skal du arbejde med din synopsis om politik i kommunen. Mere konkret spørgsmålet om forholdet mellem nærdemokrati og dine muligheder for at have indflydelse på de politiske

Læs mere

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud

bestyrelse EN DEL AF DAGTILBUDDETS E l l e v a n g Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud E l l e v a n g - dagtilbud i Vejlby-Risskov EN DEL AF DAGTILBUDDETS bestyrelse Forældrepjece - om hvad det vil sige at være en del af bestyrelsesarbejdet i Ellevang Dagtilbud flere Der er gode Vil du

Læs mere

UDKAST. Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Odense Kommune med bilag

UDKAST. Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Odense Kommune med bilag UDKAST Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Odense Kommune med bilag Gældende fra 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse Forord... 1 Kapitel 1. Skolebestyrelsen... 2 1.1. Sammensætning... 2 1.2. Valg... 2

Læs mere

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE

SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE SKOLEBESTYRELSESMØDE HAMMERSHØJ SKOLE Mødedato Mandag d. 28/08 2017 kl. 17.15-19.45 Mødested Hammershøj Skole Medarbejderrepræsentanter: Mette Roed Rikke Richtendorf Forældrerepræsentanter Laila Rohde

Læs mere

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg

Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg Bestyrelsessammensætningen på Museum Skanderborg 1 Indhold 1. Indledning 2. Bestyrelsens sammensætning 3. Repræsentantskab 4. Kontaktudvalg 5. Valg til Bestyrelsen 6. Kontaktudvalg og forretningsorden

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Dagsorden til skolebestyrelsesmødet torsdag den 9. okt kl

Dagsorden til skolebestyrelsesmødet torsdag den 9. okt kl 1. Meddelelser fra elevrådet (19.00-19.10) Ønske om gallafest for 7. 9. klasse inden jul. Det kunne evt. være den 12/12. Tidspunktet kunne være fra ca. 19.00 -? Jesper fra Ungvest kunne være behjælpelig

Læs mere

KAPITEL 2: SKOLEBESTYRELSEN

KAPITEL 2: SKOLEBESTYRELSEN Uddrag fra Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Køge Kommune samt forretningsorden for Skolebestyrelsen ved Sct. Nicolai Skole, revideret 13. marts 2018 Almindelig skrift er fra Styrelsesvedtægten for skolevæsenet

Læs mere

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens

LANDSBYORDNING. Bilag 2. Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) 1. Kommunens navn Assens Bilag 2 Ansøgningsskema (der udfyldes et ansøgningsskema for hvert rammeforsøg) LANDSBYORDNING 1. Kommunens navn Assens 2. Folkeskole og dagtilbud omfattet af ansøgningen Alle folkeskoler og dagtilbud

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn 10 1 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud for 0 6 årige børn i Høje Taastrup Kommune Disse vedtægter er besluttet af Byrådet 08.11.2011 og

Læs mere

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1.

På skoler, som har specialklasser på mindst 3 klassetrin, skal forældrerepræsentationen for specialklasserne udgøre mindst 1. 1 of 6 Styrelsesvedtægt for Syddjurs Kommunes Skolevæsen Kapitel 1 Skolebestyrelsen 1 Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse bestående af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i dagplejen i Billund Kommune

Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i dagplejen i Billund Kommune Styrelsesvedtægt for forældrebestyrelsen i dagplejen i Billund Kommune Gældende fra den 1. januar 2019 Godkendt af Byrådet den 6. november 2018 Indholdsfortegnelse Forældrebestyrelsens sammensætning...

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter, 2 elevrepræsentanter og

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune

Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Roskilde Kommune (Ændringer er markeret med gult) Skolebestyrelsen Sammensætning og valg 1. Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter,

Læs mere

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde

Bilag Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde Bilag 8.2 20161212 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-16 Evaluering af Metropols bestyrelsesarbejde 2015-2016 I det følgende præsenteres resultaterne af evaluering af Professionshøjskolen

Læs mere

Dato 3. april 2019 CampusU10 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Bilag 1:

Dato 3. april 2019 CampusU10 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Bilag 1: 1 - Høringssvar til Ny styrelsesvedtægt.docx Dato 3. april 2019 Høringssvar til Ny styrelsesvedtægt. Bestyrelsen har arbejdet med det udsendte materiale og har enkelte bemærkninger. Overordnet set er det

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune

Styrelsesvedtægt for. Folkeskolen i Stevns Kommune Styrelsesvedtægt for Folkeskolen i Stevns Kommune Indholdsfortegnelse Kapitel 1 Side 3 Skolebestyrelsen Side 3 Sammensætning og valg Side 3 Kapitel 2 Side 5 Mødevirksomhed Side 5 Andre forhold Side 6 Kapitel

Læs mere

Forretningsorden for Bjørnehøjskolens skolebestyrelse Gældende fra 19. april 2018

Forretningsorden for Bjørnehøjskolens skolebestyrelse Gældende fra 19. april 2018 Dokument revision historik samt godkendelse Beskrivelse 1.0 Forretningsorden for Skolebestyrelsen på Bjørnehøjskolen Godkendt af bestyrelsen Ændring er - stk Godkendelse Anette Rasmussen, Noomi Katz-Kolberg,

Læs mere

Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium.

Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium. 1 Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium. Skanderborg Gymnasium Drøftet, revideret og tiltrådt af samarbejdsudvalget på Skanderborg

Læs mere

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø

Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt i stedet for Niels Bjørnø Referat Møde i Aarhus Uddannelsesråd Mødedato: 23. maj 2014 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Afbud/Fravær: Rasmus Bak-Møller Anders Skov indtrådt i stedet for Marie Thodberg Ove Petersen indtrådt

Læs mere

Information om regler om valg til skolebestyrelser på de almene skoler og specialskoler

Information om regler om valg til skolebestyrelser på de almene skoler og specialskoler Kultur, Fritid, Styring og koordinering Helsevej 4, 1 3700 Rønne Bornholms Regionskommune Kultur, Fritid, Styring og koordinering CVR: 26 69 63 48 9. april 2014 J. nr. 17.01.01A26-0002 Information om regler

Læs mere

UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE

UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE UngHerning HERNING UNGDOMSSKOLE 1. Baggrund og introduktion Der ønskes etableret et fælles elevråd i Herning Kommune. Formålet er at styrke elevernes forståelse for de demokratiske processer i samfundet

Læs mere

Vedtægt for skolerne i Odsherred Kommune

Vedtægt for skolerne i Odsherred Kommune Vedtægt for skolerne i Odsherred Kommune Denne vedtægt beskriver regler for styrelsen af skolerne i Odsherred Kommune og tager udgangspunkt i Lov om Folkeskolen. I bilag til vedtægten optages de beslutninger

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Mariagerfjord Kommunes skolevæsen 1 KAPITEL 1 SKOLEBESTY- RELSEN Sammensætning og valg 1. Ved hver skole oprettes en skolebestyrelse, der består af: eller 7 repræsentanter for forældrene

Læs mere

UDTALELSER VEDR. NY VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER Vedr. forældrebestyrelsen

UDTALELSER VEDR. NY VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER Vedr. forældrebestyrelsen BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk UDTALELSER VEDR. NY VEDTÆGT FOR FORÆLDREBESTYRELSER 2016 Vedr. forældrebestyrelsen Dato: 29. juli 2016 Sagsid: 28.09.16-A00-1-16

Læs mere

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017

Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet. 30.maj 2017 Børne- og Ungeudvalgets dialogmøde med skoleområdet 30.maj 2017 Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Hvilke veje SKAL vi gå? Hvad styrer vi efter? Skolepolitikkens fokusområder og de nationale

Læs mere

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE

STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE STYRELSESVEDTÆGT FOR KOMMUNALE DAGTILBUD I STRUER KOMMUNE Godkendt af Struer Byråd d. 28. maj 2019 1 Indhold Dagtilbudsloven og formålsbestemmelsen... 4 Byrådets beføjelser... 5 Forældrebestyrelsens sammensætning

Læs mere

Ordstyrerens køreplan

Ordstyrerens køreplan Ordstyrerens køreplan KORT DIALOG Forberedelse I denne køreplan bliver du som ordstyrer guidet i at styre dialogen frem mod resultater, der fungerer hos jer og kan skabe større trivsel fremover. Køreplanen

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud

Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud Furesø Kommune Styrelsesvedtægt for Furesø Kommunes kommunale dagtilbud 1 Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune Stk. 1: Dagtilbudsområdet i Furesø Kommune består af dagtilbud for børn fra 0 til 6 år, der

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Næstved Kommunes dagtilbudsområde - efter høring

Styrelsesvedtægt for Næstved Kommunes dagtilbudsområde - efter høring Sagsnr. 28.09.16-P24-1-14 Dato 6-11-2014 Sagsbehandler Bente Møller Styrelsesvedtægt for Næstved Kommunes dagtilbudsområde - efter høring 1 Lovgrundlag, mål og rammer Styrelsesvedtægten er gældende for

Læs mere

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE

UNGKOLDING - LÆRERVEJLEDNING SEPTEMBER/OKTOBER 2017 LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE LÆRERVEJLEDNING DANMARKS STØRSTE VALGMØDE FOR UNGE Lærervejledning Samfundsfag Undervisningsforløb: Uge 40,41 & 43 1 Undervisningsmaterialet til Danmarks største valgmøde for unge er udarbejdet af en samfundslærer,

Læs mere

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen

1 Glostrups skoleelever opnår et højere fagligt niveau, når de forlader folkeskolen Kommunale skolemål 15-11-2016 På en workshop den 7. november 2016 udarbejdede repræsentanter for Glostrup Skoles MED, skolebestyrelse og ledelse følgende kommunale skolemål med udgangspunkt i det 1. behandlede

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby

Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby Rougsøvej 168 Ørsted den 12. oktober 2011 8950 Ørsted Forretningsorden for bestyrelsen i Ørsted Børneby 1 Forretningsordenens område Denne forretningsorden er gældende for bestyrelsen ved Ørsted Børneby.

Læs mere

Regulerede selvejende institutioner

Regulerede selvejende institutioner Professionshøjskoler Regulerede selvejende institutioner Eksterne repræsentanter Særligt om kommunale og regionale bestyrelsesrepræsentanter Særligt om arbejdsgiver- og Særligt om forældre Studerende Der

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg

Skolebestyrelsesvalg Skolebestyrelsesvalg 2010 Dit barn - Din skole - Dit valg Revideret den 15.02.2010 C:\DOCUME~1\EASYPD~1\LOCALS~1\Temp\BCL Technologies\easyPDF 6\@BCL@080D867D\@BCL@080D867D.doc 1/ 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Evaluering, Strategisk ledelse, F15

Evaluering, Strategisk ledelse, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl

Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl Referat af skolebestyrelsesmøde på Kildevældsskolen 21. august 2018 kl. 17-20 Vejl. tid Emne Ansvarlig Baggrund/ forudsætninger/forberedelse/ bilag 17:00 1. Formalia a. Valg af processtyrer og ordstyrer.

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå

Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00. I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå Referat fra bestyrelsesmøde i Børnehusene Nivå Onsdag den 5. november kl. 17.30 20.00 Børnehusene Nivå Jane Sys Toftesgaard Telefon 72 56 53 44 JSTO@fredensborg.dk I Lærkereden, Nivåhøj 80, 2990 Nivå 1.

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Værdigrundlag for forældrebestyrelser Forældrebestyrelsen er et centralt forum, som sikrer forældrene stor indflydelse på børnenes hverdag, både i det

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen

Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægt for Rebild Kommunes skolevæsen Styrelsesvedtægten udgør sammen med relevante bilag rammen for drift af skolerne i Rebild Kommune. I styrelsesvedtægten inkl. bilagene fastsættes bestemmelser

Læs mere

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv

Provstegårdskolen. Forårs SFO for dit barn. Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Provstegårdskolen Forårs SFO for dit barn Det Sammenhængende Børne og Ungeliv Forårs SFO for dit barn I Odense Kommune arbejdes der hen imod Et sammenhængende børne- og ungeliv. Det sammenhængende børne-

Læs mere

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge

Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Dato 28.02.13 Dok.nr. 27463-13 Sagsnr. 13/1996 Ref. lcor Projektplan Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Titel Baggrund Formål Mål Partnerskab om gode læringsmiljøer for børn og unge Byrådet

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg Dit barn Din skole Dit valg

Skolebestyrelsesvalg Dit barn Din skole Dit valg Skolebestyrelsesvalg 2018 Dit barn Din skole Dit valg Indhold Et vigtigt valg... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse... 4 Skolebestyrelsens arbejdsområder:... 4 Skolebestyrelsens sammensætning... 5 Hvem

Læs mere

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud

Vedtægt for forældrebestyrelser i Dagtilbud Side 1/8 Forældrebestyrelser i Dagtilbud Skolebestyrelser (kommende Landsbyordninger) Fælles-MED Børn og Unge BUPL Midt- og Vestjylland FOA Holstebro Kommune DLF Vestjysk Lærerforening Handicaprådet Dato:

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018

Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Styrelsesvedtægt for Hjørring UngdomsCenter 2018 Side 1 af 6 Styrelsesvedtægten for Hjørring UngdomsCenter De nærmere regler om Hjørring Kommunes styrelse af Hjørring UngdomsCenter fremgår af denne styrelsesvedtægt.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. Kommunale klubtilbud til børn og unge

Styrelsesvedtægt. Kommunale klubtilbud til børn og unge Styrelsesvedtægt Kommunale klubtilbud til børn og unge 1. Indledning Nærværende styrelsesvedtægt omfatter kommunale klubtilbud til børn og unge i Viborg Kommune., jfr. Afsnit IV i dagtilbudsloven. 2. Lovgrundlag

Læs mere

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND

Evaluering af KKR. Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser KKR NORDJYLLAND Evaluering af Resultater af indkomne besvarelser på spørgeskemaundersøgelser Svarstatistik medlemmer og KL bestyrelses-/udvalgsmedlemmer Udsendt til 40 respondenter Indkommet 22 besvarelser udpegede Udsendt

Læs mere

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg

Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Kapitel 1. Skolebestyrelsen Sammensætning og valg Nugældende vedtægt Skolebestyrelsen består af 7 forældrerepræsentanter, 2 medarbejderrepræsentanter og 2 elevrepræsentanter, der alle har stemmeret. På

Læs mere

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by

Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Styrelsesvedtægter for daginstitutioner i Odder by Indhold 1 Formål...1 2 Forældrebestyrelsen...2 3 Valg til bestyrelsen...2 4 Valgbarhed og valgret...3 5 Udtrædelse af bestyrelsen...3 6 Bestyrelsens konstituering...3

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE

BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE BØRNE- OG UNGEPOLITIK DRAGØR KOMMUNE 2016-2020 Indhold Børne- og Ungepolitikken en værdifuld platform... 2 Et respektfuldt børne- og ungesyn... 3 Kompetente børn og unge... 4 Forpligtende fællesskaber...

Læs mere

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1

Egedal Kommune Handicaprådet Dagsorden til Handicaprådsmøde den 23. februar 2012 kl. 17.00 i mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 mødelokale 120-140 på Stenløse Rådhus 1 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Arbejdsgange mv. mellem handicaprådet og Tilgængelighedsudvalget 3. til mødeplan for Handicaprådet for 2012 4. Handicaprådets årsberetning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart.

Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart. Alle indkomne høringssvar om ny revideret styrelsesvedtægt Februar 2019 Kastaniehaven Ændring af tidspunkt for valg: Godt at tidspunktet er ændret til april, så det følger tidspunkt for tidlig skolestart.

Læs mere

Ordstyrerens køreplan

Ordstyrerens køreplan Ordstyrerens køreplan Lang DIALOG Forberedelse I denne køreplan bliver du som ordstyrer guidet i at styre dialogen frem mod resultater, der fungerer hos jer og kan skabe større trivsel fremover. Køreplanen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere