5 Forundersøgesler efter kollaps 6

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "5 Forundersøgesler efter kollaps 6"

Transkript

1 SØNDERBORG KOMMUNE GRØNNEBRO RENOVERING 2013 ADRESSE COWI A/S Havneparken Vejle TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Viden om bygværkets tilstand før kollaps Bygværket 2 3 Kulturstyrelsen 4 4 Kollaps 5 5 Forundersøgesler efter kollaps 6 6 Renovering, udførelse Bygværk Overført skovvej Trafik 15 7 Bilag 16 1 Indledning Grønnebro fører over Grønnebæk og er beliggende i Nørreskoven på Als. Broen er en vejbro, der har været fredet siden fredning nr Broen er en relativ stor stenkistebro opbygget af natursten i granit. Grønnbro er efter kommunalreformen den 1. januar 2007 blevet en del af Sønderborg Kommunes samlede brobygværker. Renovering af Grønnebro efter kollaps i sommeren 2013 er derfor udført af Sønderborg Kommune og for midler bevilget af Sønderborg Kommune. PROJEKTNR. A DOKUMENTNR. A VERSION 00 UDGIVELSESDATO 10. januar 2014 UDARBEJDET JBO KONTROLLERET TNS GODKENDT JBO

2 GRØNNEBRO 2/19 Aftaler med Kulturstyrelse og renovering af broen fremgår af nedenståedne afsnit. Alle arbejder er udført af JORTON A/S som hovedentreprenør. 2 Viden om bygværkets tilstand før kollaps 2.1 Bygværket Bygværket er blevet efterset af Sønderborg Kommune et par gange efter overtagelse i januar 2007 og sidste gang den 18. februar 2013 og altså kun få måneder før kollaps. Det sidste eftersyn den 18. februar 2013 var udmeldt pga. ødelagt rækværk og mindre erosionsskader omkring rækværkssceptre og opretstående natursten (steler). Da reparationerne krævede indgreb i konstruktionen og opfyldning omkring konstruktionen, blev der udarbejdet forslag til vedligehold, som blev fremsendt til Kulturstyrelsen. Kulturstyrelsen har i brev til kommunen den 14. marts 2013 bekræftet forslaget til vedligehold, dog med visse begrænsninger og tilføjelser. jf. afsnit 3. I forbindelse med eftesynet den 18. februar 2013 blev der registreret følgende: Kantbjælken er gennem årene forskubbet mod nord. Der måles nu 3,3 m mellem kantbjælkerne. Fredningsbeskrivelse oplyser 2,6 m. Bygværkets hovemål er længde ca. 4 m, lysvidde ca. 1 m og højde ca. 1,3 m. Vejkassens længdeprofil er på et tidspunkt ændret hen over broen og til et højere niveau. Der ligger nu stabiltgrus belægning op til 200 mm over den sydlige kantbjælke. Forholdet betyder, at køretøjer vil belaste kantbjælken. 8 stk. oprejste sten (steler) er væltet eller står meget skævt. Træbevoksningen omkring bygværket har vokset sig så store at bygværket berøres. I vederlagene er flere sten faldet ud og ligger i åen. Der er på et tidspunkt udført betonstøbninger på overbygningen, sandsynligvis i forbindelse med en udvidelse, jf. mål mellem kantbjælker. Rækværker er ødelagte og rækværkssceptrene er nedbrudte og står løse og skæve.

3 GRØNNEBRO 3/19 Foto 1. Grønnebro med ødelagt rækværk i nordsiden. Foto 2. Sydfacade.

4 GRØNNEBRO 4/19 Foto 3. Nordfacade med vejkassen liggende over den yderste kantbjælkesten. 3 Kulturstyrelsen Forslag til vedligehold i forlængelse af eftersyn den 18. februar 2013, jf. afsnit 2, blev godkendt af Kultursyrelsen i brev til kommunen af 14. marts 2013 med nedenstående begrænsninger og tilføjelser: Der må ikke støbes på eller op til den oprindelige brokonstruktion, da dette kan medføre utilsigtede spændinger og efterfølgende brud i konstruktionens enkelte elementer. Erosionen bag det vestlige vederlag må sikres ved opfyldning og komprimering med stabilgrus og eventuelt genopsætning af kampestensstøttemuren uden brug af mørtel. Den nordlige kantbjælke kan flyttes tilbage på sin oprindelige plads, så den kommer til at flugte med broens yderste granitbjælke. Kantbjælken, der har 13 skåltegn (helleristninger fra bronzealderen), må ikke lide overlast i forbindelse med flytningen. Der må ikke anvendes grab eller klo, stenen skal flyttes med gjorder. Hvis stenen ønskes afrenset må det ikke ske ved højtryksspuling, men alene med en stiv børste og vand under lavt tryk. Der må ikke ske en fiksering af stenen, men stenen kan understøttes med kiler, som efter oplægningen af stenen kan fastholdes med en hydraulisk kalkmørtel, NHL 5. Vejstenene, der markerer vejens forløb ved broen, skal rejses til lodret i forbindelse med udskiftningen af vejkassen. Det må sikres at vejens forløb efter istandsættelsen er jævnt over broen og mindst 10 m på hver side, idet huller i vejen op mod broen vil medføre horisontale kraftpåvirkninger, som kan medføre skader på brokonstruktionen, der

5 GRØNNEBRO 5/19 kun er bygget til at modstå lodret tryk. Det må sikres at eventuelle sætninger i vejkassen repareres løbende. Rækværket ved broen kan udskiftes med et tilsvarende af træ, fastholdt på tværs af vejen som det eksisterende. Rækværkets stolper skal dog flyttes så de kommer helt fri af brokonstruktionen. Rækværket kan, hvis det ønskes, eventuelt forsynes med en knæliste. Om nødvendigt må hastighed og vægt over broen begrænses. Eventuelt kan vejens markeringssten suppleres med bedre forankrede afvisere før og efter stenrækken. Træerne, som står umiddelbart op til brokonstruktionen, især træet på nordsiden af broen, der står i konstruktionen, bør fældes for at undgå nye skader på konstruktionen. 4 Kollaps Sønderborg Kommune besigtigede brostedet fredag den 28. juni 2013 efter en melding om kollaps. De yderste bjælkesten i nordsiden var faldet ned i åen, sandsynligvis efter mange ganges pres fra store og tunge køretøjer. Der blev samme dag opsat sikkerhedsafspærring ved brostedet. Foto 4. De yderste natursten i nordsiden er faldet ned. Mandag den 1. juli 2013 blev kulturstyrelsen orienteret om skaderne. Fredag den 5. juli 2013 blev skovvejen afspærrret for al kørende passage efter endnu en påkørsel, nu på modatte rækværk sandsynligvis pga. indsnævret kørespor.

6 GRØNNEBRO 6/19 5 Forundersøgesler efter kollaps I tiden efter kollaps blev der udført diverse opmålinger og undersøgelser af bygværkets tilstand både på overbygningen og på underbugningen. Forskellige løsninger blev drøftet bl.a. med indlægning af betonplade som trykfordeler o.m.a. Den 25. september 2013 blev der afholdt besigtigelse og møde på brostedet med Kulturstyrelsens Jørgen Frandsen med henblik på afklaring af reparationsprocedurer. I forbindelse med besigtigelsen blev overbygningen frilagt. I fortsættelse af allerede indgået aftale, jf. afsnit 3 blev der konkluderet og aftalt følgende under besigtigelsen: Broens overbygning består af langsgående bærende granitsten (overligger), hvorpå der er udlagt tværgående granitsten. Over de tværgående granitsten ligger vejkassen bestående af løse søstensmaterialer og stabiltgrus. Langsgående granitsten er 2 steder erstattet af beton, jf. bilag 7.1. Inden udbedringer igangsættes udføres en detailopmåling af bygværket. Broen retableres rent geometrisk som før kollaps. De tværgående granitsten ligger ikke i længder svarende til afstanden mellem kantbjælkestenene. Måske har de engang passet, idet afstanden mellem kantbjælkestenene tilsyneladende på et tidspunkt har været 2,6 m. De tværgående granitsten bevares uændret. Huller udfyldes med granitsten og mellemrum med granitkiler (hård natursten). Mellemrum i de langsgående overliggere støbt i beton bevares uændret. De 2 langsgående granitsten (yderste overligger og kantbjælkestenen) retableres som før kollaps. Der bruges granitkiler til stabilisering. Retablering af vejkasse overvejes udført således at tryk på kantbjælkesten minimeres. Der overvejes støbt en jbt. plade udlagt på en sandpude og med fibervæv over og under således, at betonpladen ikke er i berøring med den gamle brokonstruktion. 8 stk. oprejste natursten (steler) retableres i nogenlunde samme position som tidligere. Rækværker retableres i eg eller lærk. Træstubbe omkring broen skæres helt ned. Vejprofiler over broen skal udføres jævnt uden bump. Vægge udbedres som brodæk med sten og kiler. Midlertidig gangbro uden om brostedet etableres.

7 GRØNNEBRO 7/19 Foto 5. Ved fjernelse af vejkassen kom tværgående granitsten til syne. Foto 6. De 2 rød/hvide lægter angiver facadelinie på underliggende vederlag.

8 GRØNNEBRO 8/19 6 Renovering, udførelse 6.1 Bygværk Der er overordnet udført følgende renoveringsarbejder på bygværket: Overbygning Retablering af 2 stk. langsgående nordlige granitsten (yderste overligger og kantbjælkestenen) i samme position som før kollaps. Dog er stenenes oprindelige placering genskabt og således, at afstanden til sydlige kantbjælkesten bliver ca. 3 m og således, at kantbjælkestenen kommer i linie med stelerne. Tværgående granitsten bevares uændret. Hulrum, mellemrum og huller udfyldes/lukkes med tilpassede granitkiler og -stykker. De eksisterende søstensmaterialer og stabiltgrus fjernes. De 8 oprejste sten (steler) er genrejst i deres oprindelige leje. Underbygning Hulrum, mellemrum og huller er udfyldt/lukket med tilpassede granitkiler og - stykker. Foto 7. Stenhuggerens komplette værktøj, materiel og materiale til opgaven.

9 GRØNNEBRO 9/19 Foto 8 og 9. Hulrum, mellemrum og huller i tværgående granitsten udfyldes/lukkes med tilpassede granitkiler og -stykker. Materialer er granitsokler fra gravsten samlet sammen fra kirkegårde på Als. Der er både rød Bornholmsk granit, blå Rønnegranit og svensk granit i rød og grå farve. Sokler i størrelse ca. 1,0 x 0,2 x 0,15 m er hugget til og tilpasset. Der er brugt 20 sokler til opgaven. Se stenhuggerens bemærkninger, bilag 7.3.

10 GRØNNEBRO 10/19 Foto 10 og 11. Hulrum, mellemrum og huller i vederlagene er udfyldt/lukket med tilpassede granitkiler og -stykker som for overbygning.

11 GRØNNEBRO 11/19 Foto 12 og 13. Færdige facader. Øverst nord og nederst syd.

12 GRØNNEBRO 12/19 Foto 14. Da de 4 oprejste sten i begge vejsider blev genrejst i deres leje stod de helt på linje. 6.2 Overført skovvej Efter lukning af huller og større spalter mellem de tværgående granitsten med granitstykker blev vejkasse etableret som følger nævnte nedefra op opefter: Skærver i størrelse 30/100 mm udlagt i et lag primært over samlinger i tværgående granitsten. Stenmel af knust granit i tykkelse 30 mm. Skærver i størrelse 30/100 mm udlagt i lag på mm. Stenmel af knust granit i tykkelse 100 mm.

13 GRØNNEBRO 13/19 Foto 15. Udlægning af nederset lag skærver på tværgående granitsten. Foto 16. Udlægning af øverste lag skærver på stenmel.

14 GRØNNEBRO 14/19 Foto 17. Færdig profil med lille synligt spejl på kantbjælkestenen. Foto 18. Foto fra øst mod vest. Træer er fældet.

15 GRØNNEBRO 15/ Trafik Sønderborg Kommune har opsat 10 t vægtbegrænsningtavler og max. bredde for passerende køretøjer på 2,3 m op i begge ender af skovvejen. Tæt på brostedet er der monteret autoværn med stålforstærket træ på begge sider i brostedet, jf. nedenstående fotos. Den fri afstand mellem autoværksbjælkerne er 2,7 m. Dette fritrum er ca. 0,15 m smallere end afstanden mellem stelerne og ca. 0,25 m smallere en afstanden mellem broens granitkantbjælker.

16 GRØNNEBRO 16/19 7 Bilag 7.1 Opmåling af skjulte tværbjælker 7.2 Opmåling af bygværket 7.3 Stenhuggerens bemærkninger

17 GRØNNEBRO 17/19 Bilag 7.1 Opmåling af skjulte tværbjælker

18

19 GRØNNEBRO 18/19 Bilag 7.2 Opmåling af bygværket

20

21 GRØNNEBRO 19/19 Bilag 7.3 Stenhuggerens bemærkninger

22

23

NOTAT. 1. Indledning. 2. Eftersyn. 3. Tilstand

NOTAT. 1. Indledning. 2. Eftersyn. 3. Tilstand NOTAT Projekt Eftersyn af broer på nedlagt banestrækning mellem Haderslev og Vojens Kunde Haderslev Kommune Notat nr. 1 Dato 2011-04-29 Til Fra Haderslev Kommune Rambøll, Thorsteinn Thorsteinsson 1. Indledning

Læs mere

GENERALEFTERSYN Bro nr. 26

GENERALEFTERSYN Bro nr. 26 DATO: 2015-10-12 GENERALEFTERSYN UDFØRT FOR: Stevns Kommune Vejteam Rådhuspladsen 4 4660 BRODATA: BRO NR.: 26 UF af Sandbæk Kortudsnit af placering Foto af bro OpenStreetMap contributors Eftersynet af

Læs mere

PROJEKT KUNDE RÅDGIVER TID TYPE PROJEKTBESKRIVELSE

PROJEKT KUNDE RÅDGIVER TID TYPE PROJEKTBESKRIVELSE Bro nr. 31 Kollekollevej Furesø Kommune 1. juni - september 2013 Denne entreprise omfattede renovering og hævning af den eksisterende stålbro over Kollekolle i Værløse. Broen og søjler blev demonteret

Læs mere

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2

ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Tilstandsvurdering af vestlig dækmole 2 LEMVIG KOMMUNE ÆNDRING AF VESTLIG DÆKMOLE I LEMVIG HAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPDATERET REDEGØRESE FOR EFTERSYN, TILSTANDSVURDERING

Læs mere

KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Konstruktion 2. 3 Undersøgelser 2. 4 Bæreevne 3. 5 Vedligehold.

KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Konstruktion 2. 3 Undersøgelser 2. 4 Bæreevne 3. 5 Vedligehold. AARHUS KOMMUNE KULKRANSSPORET TILSTAND OG BÆREEVNE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Konstruktion 2 3 Undersøgelser

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Kongens Tisted Kirke, Gislum Herred, Aalborg Amt, d. 21. juli og 5. august 2009. J. 549/2009 Stednr. 12.02.08 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 25. november

Læs mere

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017

Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Betonreparation og -renovering Kolding - 7. februar 2017 Lillebæltsbroen af 1935 VD-pilotprojekt Udskiftning af kørebanebeton og sprøjtebetonreparation ved/ Christian Bugge Hansen Fagprojektleder Bygværker

Læs mere

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

FORBEDERENDE ARBEJDER INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 ODENSE LETBANE FORBEDERENDE ARBEJDER BESKRIVELSE AF KONSTRUKTIONSARBEJDER ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1

Læs mere

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN.

NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. Til grundejerforeninger, vejlaug m.m. Teknisk Forvaltning Park- og Vejafdelingen NOTAT OM VEDLIGEHOLDELSE AF PRIVATE FÆLLESVEJE OG STIER MED OG UDEN VEDLIGEHOLDELSESKONTRAKT MED KOMMUNEN. BESIGTIGELSE

Læs mere

Elementbeskrivelser: Autoværn Faggruppen for Kantpæle, Autoværn,Tavler og Hegn UDBUD 2012

Elementbeskrivelser: Autoværn Faggruppen for Kantpæle, Autoværn,Tavler og Hegn UDBUD 2012 AV01 STÅLAUTOVÆRN Autoværn har primært til formål at begrænse personskader ved at opfange, nedbremse eller afvise køretøjer, som utilsigtet kommer uden for kørebanen. Stålautoværn, hvor autoværnsbjælker

Læs mere

GENERALEFTERSYN Bro nr. 9

GENERALEFTERSYN Bro nr. 9 DATO: 2015-10-05 GENERALEFTERSYN UDFØRT FOR: Stevns Kommune Vejteam Rådhuspladsen 4 4660 BRODATA: BRO NR.: 9 UF af Gammelsøbækken Kortudsnit af placering Foto af bro OpenStreetMap contributors Eftersynet

Læs mere

GENERALEFTERSYN Bro nr. 28

GENERALEFTERSYN Bro nr. 28 DATO: 2015-10-15 GENERALEFTERSYN UDFØRT FOR: Stevns Kommune Vejteam Rådhuspladsen 4 4660 BRODATA: BRO NR.: 28 UF af Storkebæk Kortudsnit af placering Foto af bro OpenStreetMap contributors Eftersynet af

Læs mere

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig

DS FLEX BRO. Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig DS FLEX BRO Færdige skræddersyede bromoduler Vejr- og trafikuafhængig Hurtig montage Økonomisk fordelagtig Forny den gamle bro et med afstand 1,398 mm Fin på overfladen Mange af Danmarks små broer har

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH

Kortudsnit med placering af Græshoppebroen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT Notat TSLA RMTH RMTH NÆSTVED KOMMUNE RENOVERING AF KARREBÆKSMINDEBROEN - VALG AF LØSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning 1 2

Læs mere

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum.

NHL2 til kalkvand: Blandes 1:2 volumen til stabilisering af bunden på sten eller fuger påføres to gange med en dags mellemrum. SKT. PEDERS KIRKE - Udvendig restaurering af våbenhus og tårn 2015 Referat fra møde 17.7.2015 med murermester, konsulent Mikkel Storgaard, Nordisk NHL, Deltagere i øvrigt: Henning Nielsen og N-HL. 17.7.

Læs mere

Etageadskillelsens udvikling1850-1950. Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950

Etageadskillelsens udvikling1850-1950. Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950 Etageadskillelsens udvikling1850-1950 Perioderne Type 1 1850-1890 Type 2 1890-1920 Type 3 1920-1940 Type 4 1940-1950 Perioden 1850-1890 (type 1) Tagfod Langsgående detalje Overlukning af kældervindue Konstruktionsopbygning

Læs mere

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG

Albertslund Kommune og HOFOR. Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens boldværk ANLÆGSGENNEMGANG Albertslund Kommune og HOFOR Tilstandsvurdering af Kanalens bolværk ANLÆGSGENNEMGANG Rekvirent Albertslund Kommune

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3.

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3. HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF METODE FOR RENOVERING AF TAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Bilag 5.B Ophugning i belægning

Bilag 5.B Ophugning i belægning Bilag 5.B Ophugning i belægning 1. Placering af ophugninger Placeringen af ophugninger i belægningen fremgår af figur 1. En mere detaljeret beskrivelse af placeringen er også givet i forbindelse med rapporteringen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 11060 Besigtigelsesdato: 4. august 2011, kl. 15.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

BALLERUP OG FURESØ KOMMUNE SÆREFTERSYNSRAPPORT

BALLERUP OG FURESØ KOMMUNE SÆREFTERSYNSRAPPORT Bro nr. 48 (Ballerup) Bro nr. 42 (Furesø) Bringevej, UF af Jonstrup Å Udarbejdet af : Broconsult a/s Sankt Peders Stræde 4A Bredgade 11 4000 Roskilde 7400 Herning Tlf. 46 32 22 55 Tlf. 97 21 02 77 Dokument

Læs mere

Tilstandsvurdering HAGENSKOV VOLDSTED HISTORIE ADMINISTRATION ADGANGSFORHOLD CHA/JFR

Tilstandsvurdering HAGENSKOV VOLDSTED HISTORIE ADMINISTRATION ADGANGSFORHOLD CHA/JFR Tilstandsvurdering 09-06-2009 CHA/JFR HAGENSKOV VOLDSTED Fr.nr. 3813:5a HISTORIE Hagenskov er første gang omtalt i 1251. I senmiddelalderen har der stået et firfløjet anlæg på den rektangulære borgbanke.

Læs mere

Bygværk: UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst. Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP

Bygværk: UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst. Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP Eftersyn Foto bilag Bygværk: 0013002700 UF af Lvej 520, Fiskebækvej, øst Dato: 31012012 1 / 1 Placering: WBS: P76538D50 Init: JSTP Foto 1: (Overført vej) Foto 2: (Facade nord) Foto 3: (Facade nord) Foto

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 1 7201 Oversigt over klagepunkter: 1. Fugtindtrængning i hulmuren mod syd ved regnvejr. 2. Fugt i indervægge ved sydfacade. 3. Drænhuller i bundstykket i fordør er lukket. Der løber vand ind under døren.

Læs mere

fermacell Drift og vedligehold Fibergips Juni 2015

fermacell Drift og vedligehold Fibergips Juni 2015 fermacell Drift og vedligehold Juni 2015 222 Information IHA, Aarhus, Danmark Bygherre Arkitekt Entreprenør Ingeniør Underentreprenører Forskningsfondens Ejendomsselskab A/S Arkitektfirmaet C. F. Møller

Læs mere

Vedligeholdelse af broer og bygværker i Nyborg kommune

Vedligeholdelse af broer og bygværker i Nyborg kommune Nyborg kommune, set fra en vejafdeling: ca. 600 km vej 123 broer og bygværker Broer og bygværker er blevet samlet i broforvaltningssystemet Cabrim Der er nyere generaleftersyn af 70 bygværker De resterende

Læs mere

Aalborg Havn Logistik A/S, Langerak 19, 9220 Aalborg Øst. Mou Havn. Tilstandsvurdering af kajkonstruktioner. Udarbejdet for Aalborg Kommune Maj 2013

Aalborg Havn Logistik A/S, Langerak 19, 9220 Aalborg Øst. Mou Havn. Tilstandsvurdering af kajkonstruktioner. Udarbejdet for Aalborg Kommune Maj 2013 Aalborg Havn Logistik A/S, Langerak 19, 9220 Aalborg Øst Mou Havn Tilstandsvurdering af kajkonstruktioner Udarbejdet for Aalborg Kommune Maj 2013 Maj 2013 Aalborg Havn Logistik A/S, Langerak 19, 9220 Aalborg

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker.

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Kalvebodløbet, Kalvebodbroen, nord Kalvebodbroen indgår i motorvejstrækningen Jægersborg-Kastrup

Læs mere

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø. Version: 1.0

Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads København Ø.  Version: 1.0 Tender Package 3 - Scope of Work Scope of Work Den nye bane København-Ringsted Amerika Plads 15 2100 København Ø www.bane.dk/københavn-ringsted Version: 1.0 Scope of Work Indhold Side 1 Indledning 4 2

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød

Frederiksborgcentret Milnersvej Hillerød Frederiksborgcentret Milnersvej 39 3400 Hillerød Partshøring af udkast til lovliggørelse af broer over Pøle Å Hillerød Kommune, Vandløbsmyndigheden har modtaget ansøgning om lovliggørelse af etablering

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13114 Besigtigelsesdato: Den 12.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Dato: 2004-09-07 Revision: C Oversigt over behov fordelt på status Side: 1 af 7

Dato: 2004-09-07 Revision: C Oversigt over behov fordelt på status Side: 1 af 7 Vejdirektoratet DANBRO+ Rapporter Modul 4.2 Ranking, 10 års budgetter og handlingsplaner Rapportnavn: Dato: 2004-09-07 Revision: C Oversigt over behov fordelt på status Side: 1 af 7 1. Indledning Dette

Læs mere

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2

VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG INDHOLD. 1 Indledning, baggrund. 1 Indledning, baggrund 1. 2 Eksisterende forhold og problemstillinger 2 RINGKØBING SKJERN KOMMUNE VEJVISNING OG PARKERING I SØNDERVIG ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk FORSLAG TIL ÆNDRINGER INDHOLD 1 Indledning, baggrund

Læs mere

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT GENTOFTE KOMMUNE GENTOFTE GENBRUGSSTATION. FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KONCEPTBESKRIVELSE FOR SORTERINGSVÆG

Læs mere

Nedenfor to fotos af den lille sandsten med årstal, siddende i øverste kamtak over døren til kirken.

Nedenfor to fotos af den lille sandsten med årstal, siddende i øverste kamtak over døren til kirken. SKT. PEDERS KIRKE - Udvendig restaurering af våbenhus og tårn 2015 Registrering ved NHL og møde med MHN/JOK 17.6.15 Arbejdets stade Byggeplads er etableret med skure og stillads, vand og el. TILSYN - NOTAT

Læs mere

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012

GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 GENERELT BETINGELSER M.V. Tillæg til særlige betingelser (SB) Entreprise VIW-14 Broreparationsarbejder 2012 ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISER - i det følgende kaldet ABT 93 - er med nedenstående

Læs mere

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn.

Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion. Figur 2-1 Besigtiget området, inddelt i 3 indsatszoner, rød, orange og grøn. Notat Stevns Kommune STEVNS KOMMUNE, EROSION AF KYSTSTRÆKNINGER Kysterosion 21. april 2016 Projekt nr. 223601 Dokument nr. 1219322745 Version 3 Udarbejdet af MRI Kontrolleret af PFKL Godkendt af PFKL 1

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 8. September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 11

Bygningsbeskrivelse, pakke 8. September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 11 September 2012 PAKKE 8 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 11 Bygningsbeskrivelse, pakke 8 UF af Funder Ådal Funder Ådal fører rute 15 over Silkeborgvej, Hørbylundevej,

Læs mere

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg

Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Notat Dato: 20.10.2017 Projekt nr.: 1006748-001 T: +45 2429 4901 E: tav@moe.dk Projekt: Underminering af Roskildevej, Frederiksberg Emne: Forslag til udbedringer Notat nr.: 1 Rev.: 1 Fordeling: Magdi Nassereddin

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

: Jesper Lindehøj Petersen/Kasper Dichmann Christiansen Grontmij Carl Bro. : Fotoark for besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen

: Jesper Lindehøj Petersen/Kasper Dichmann Christiansen Grontmij Carl Bro. : Fotoark for besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen Notat Grontmij Carl Bro A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4363 6567 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Hvidovre Kommune Besigtigelse af Bro nr. 167-018, UF af Fæstningskanalen

Læs mere

Stor styrke og lav vægt

Stor styrke og lav vægt Stor styrke og lav vægt MONTERINGSANVISNING BESKRIVELSE Murer- og reparationsstillads klasse 6/3 P6 er en nyudvikling inden for stilladser. Det er stærkt - det er sikkert og det er let. P står for Paschal

Læs mere

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening

Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening EF Infanterivej 14 32 8930 Randers NØ Att: Jimmy Christensen Vor sag Vor ref Dato 11156 Infanterivej 14-32 JHJ/jhj 18. november 2011 Rådgivnings vejledning ang. renovering af Ejerforening MultiConsulting

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN

HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN Att.: De bydende 23. februar 2018 HØRSHOLM KOMMUNE STIBROER OVER KYSTBANEN Projekt nr. 228776 Version 1 Dokument nr. 1223397530 Udarbejdet af MLR Rettelsesblad nr. 1 Nærværende rettelsesblad nr. 1 omfatter

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 7. September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 13

Bygningsbeskrivelse, pakke 7. September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. Side 1 af 13 September 2012 PAKKE 7 - BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 13 UF af Gudenåen, Gudenåbroen, vest Bygværket fører motorvej 70 (Km 211,596) over Gudenåen og de tilstødende

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.

SKØNSERKLÆRING. J.nr.10150. Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00. Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L. Side 1 af 10 SKØNSERKLÆRING J.nr.10150 Besigtigelsesdato: Torsdag d. 16-06-2011 kl. 13.00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet

Læs mere

SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096

SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096 SKØNSERKLÆRING: J.nr. 12096 Besigtigelse d. 31. august 2012 Ejendommen : Klager : (I det følgende betegnet som klager/k.l.) Beskikket bygningskyndig : (I det følgende betegnet som indklagede/b.s.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Facadespecifikation v. 4.4, 2011-10-28 MAB

Facadespecifikation v. 4.4, 2011-10-28 MAB Facadespecifikation v. 4.4, 2011-10-28 MAB Nr. Delopgave Besluttet specifikation fra byggegruppen JBS_Tilbud Inkl Moms Bemærkning Dobbeltdør, ca. 2 m i bredden. Glaspartier på hver side. Træ/alu konstruktion,

Læs mere

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42

RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 APRIL 2013 AAB VEJLE RENOVERING AF LØGET BY AFDELING 42 B1. STATISK PROJEKTERINGSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk APRIL 2013 AAB VEJLE

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. J. nr Besigtigelse d. 25. november 2010

SKØNSERKLÆRING. J. nr Besigtigelse d. 25. november 2010 SKØNSERKLÆRING J. nr. 10.098 Besigtigelse d. 25. november 2010 Oversigt over klagepunkter: 1. Forkert beskrivelse af sætning af tilbygning. 2. Synligt fald i murværk. 3. Forskel i bredden af plastfuge

Læs mere

Teknisk notat. 16. marts 2017 Rev. a: 1. maj 2017 Vores reference:

Teknisk notat. 16. marts 2017 Rev. a: 1. maj 2017 Vores reference: Teknisk notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 43486060 F +45 43486660 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Vestegnens Brandvæsen Station Glostrup Renovering af Garagegulv og Forplads

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ

RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ ADRESSE COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 02-2012 RINGSTED KOMMUNE PRJ 2, NÆSTVEDVEJ PROJEKTNR.

Læs mere

Deres ref. Vor sag nr. 253.00 MN/amp Dato: 2010.01.28

Deres ref. Vor sag nr. 253.00 MN/amp Dato: 2010.01.28 RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA Greve Kommune Center for Teknik & Miljø Rådhusholmen 10 2670 Greve Att. Michael Løgstrup Sankt Peders Stræde 4 A 4000 Roskilde Tlf. 46 32 22 55 Bredgade 11 7400 Herning Tlf. 97

Læs mere

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN.

LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. LÆGGEVEJLEDNINGER - CHAUSSÉSTEN. Belægningen anvendes i dag mest til parkeringspladser, torve, overkørsler, korte vejstrækninger i bykerner og private anlæg m.v. Brolægning af chaussésten laves med retvinklede,

Læs mere

Tilbud. TILBUDSLISTE TBL side 1. Licitation ID: Hylkedalsbroen Omisolering. kr. Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7

Tilbud. TILBUDSLISTE TBL side 1. Licitation ID: Hylkedalsbroen Omisolering. kr. Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7 TILBUDSLISTE TBL side 1 Licitation ID: 88888888-1 Tilbud Samlet tilbudssum ekskl. moms, overført fra side 7 kr. Samlet tilbudssum overføres til tilbudssamlelisten (TBSL) TILBUDSLISTE TBL side 2 1 ARBEJDSPLADS

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Falling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 22. og 28. august 2012.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Falling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 22. og 28. august 2012. Rapport fra arkæologisk undersøgelse i Falling Kirke, Hads Herred, Århus Amt, d. 22. og 28. august 2012. J. 868/2012 Stednr. 15.02.03 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 21. marts 2013 Figur

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

Herefter fragtes hjem og lægges på lager hvor det tørres

Herefter fragtes hjem og lægges på lager hvor det tørres Siden først i februar har Christiansmøllens hat med indhold befundet sig på Sjælland hos Møllebygger Michael Jensen. Her skal Christiansmøllens hat renoveres og de nye la Cour patenterede Klapvinger skal

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d september 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse ved Højer Kirke, Tønder Herred, Tønder Amt, d. 17.-18. september 2009. J. 1065/2009 Stednr. 21.02.04 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 24. februar 2010.

Læs mere

Retablering af berørte arealer, med græssåning samt retablering af evt. flisebelægninger.

Retablering af berørte arealer, med græssåning samt retablering af evt. flisebelægninger. 03. Fagbeskrivelser Byggeprojekt: Etablering af dræn på græsplæne, flisebelægninger, faldsand på legepladser ved Tønder Grundskole Brolægger entreprisen: Arbejder: 1. Dræn ved ny tilbygning i græs plæne

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2

OMBYGNING AF RINGSTED STATION OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Grundlag 2 BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPGØRELSE AF BEVILLINGSBEHOV INDHOLD 1 Indledning 1 2 Grundlag

Læs mere

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker.

BYGNINGSBESKRIVELSE PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 6 GITTERDRAGER- KLAP- OG BUEBROER (FÆLLESBROER MED BANEDANMARK) BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Lillebælt, Gl. Lillebæltsbroen Gl. Lillebæltsbroen

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13117 Besigtigelsesdato: Den 05.12.2013 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.L.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som indklagede / B.S.) Ansvarsforsikringsselskab:

Læs mere

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA

Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag. Initialer JMP PEI SVHE PHA Notat Dato: 24.04.2017 Projekt nr.: 100 71 21 T: +45 2528 1853 E: pha@moe.dk Projekt: Emne: Gennemgang 3 stk. beton kranbaner og en kran på Maglemølle i Næstved Registrering af betonskader og overslag

Læs mere

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5

AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER INDHOLD. 1 Indledning 2. 2 Metode Målesikkerhed 2. 3 Resultater Generelle resultater 5 HILLERØD KOMMUNE AKTIVITETSANALYSE I IDRÆTSHALLER ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9 Aalborg TLF +45 56 4 FAX +45 56 4 99 99 WWW cowi.dk RESULTATOPGØRELSE INDHOLD 1 Indledning 2 2 Metode 2 2.1 Målesikkerhed

Læs mere

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG

PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG FEBRUAR 2012 SILKEBORG KOMMUNE PARKERINGSKÆLDER UNDER TORVET SILKEBORG VURDERING AF ETAPEOPDELING AF UDFØRELSESFASEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej

: Bilag 2: Dobbeltrettet cykelsti langs med Gladsaxevej Notat Grontmi A/S Skibhusve 52 A 5000 Odense C Danmark T +45 8220 3500 F +45 8220 3501 www.grontmi.dk CVR-nr. 48233511 Bro 13, UF af sti ved Høe Gladsaxeve Brorenovering og etablering af dobbeltrettet

Læs mere

Ruinerne under Slotspladsen

Ruinerne under Slotspladsen Ruinerne under Slotspladsen 01. Absalons Ringmur Fundament i opløsning, kridtsten er løse. Afrensning, fastlægning af løse sten og stabilisering af fundament 23. Fundament til Absalons Tårn Fundament i

Læs mere

LEDNINGSZONEN. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord

LEDNINGSZONEN. DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord LEDNINGSZONEN DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord DS 475 Norm for etablering af ledninger i jord DS 475 Norm for etablering af ledningsanlæg i jord 6.3 Ledningszonen 6.3.1 Almene krav Ledningszonen

Læs mere

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS SANDEROSION SYD FOR FAXE Å INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 JANUAR 2015 FAXE KOMMUNE KLIMATILPASNING KYSTBESKYTTELSE VED FAXE LADEPLADS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SANDEROSION SYD FOR FAXE

Læs mere

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1

Afsætning Skur / carport Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Afsætning Tegningsmateriale og arbejdsvejledning side 1 Generel vejledning til afsætning af hjørner og vandret plan på grund Når du har sikret dig, at bygningens placering er i overensstemmelse med love,

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S XXX Medlem af Miljø- og Teknikudvalget xxx@tmf.kk.dk 2. marts 2018 Emne: Havneparken - fælde Kirsebæralleen Kære xxx, Vi har set fra dagsorden til næste møde den 6. marts 2018 i Miljø- og Teknikudvalget,

Læs mere

Oversigt over klagepunkter: 1. Revne i facade mellem oprindeligt hus og tilbygning

Oversigt over klagepunkter: 1. Revne i facade mellem oprindeligt hus og tilbygning 7259 Oversigt over klagepunkter: 1. Revne i facade mellem oprindeligt hus og tilbygning Klagers påstand: Der er en revne i en lodret fuge mellem det oprindelige hus og tilbygningen. Revnen burde være omtalt

Læs mere

REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG

REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG SEPTEMBER 2018 HERNING VAND A/S REGULERING AF RØDDING Å VED NØRREGADE VILDBJERG ANSØGNING ADRESSE COWI A/S Nupark 51 7500 Holstebro TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER 2018 HERNING

Læs mere

ARBEJDSANVISNING. Isolering af hulrum med PAROC Løsuld

ARBEJDSANVISNING. Isolering af hulrum med PAROC Løsuld ARBEJDSANVISNING Isolering af hulrum med PAROC Løsuld August 2011 ARBEJDSANVISNING Isolering af hulrum med PAROC BLT 7 Disse anvisninger vedrører løsuldsisolering i hulrum, primært i forbindelse med renovering

Læs mere

Andersens Skibsværft Total renovering af Molehoved ved færge

Andersens Skibsværft Total renovering af Molehoved ved færge Projekt liste havn 2019. Planlægning med mere 250.000 General eftersyn 350.000 Udskiftning af brodæk - Gasværksbro 100.000 Udskiftning af pæle 200.000 Diverse udvaskninger / faldhuller 100.000 Akut diverse

Læs mere

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring

SKØNSERKLÆRING. Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 9105 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: Ad. 1. På havesiden er belægningen og terrassen ført op over sokkelhøjden. Ad. 2. Bjælken, der er synlig i udhæng og synligt

Læs mere

Brugsanvisning. Pallereol, 10T / kg. Varenr.:

Brugsanvisning. Pallereol, 10T / kg. Varenr.: Brugsanvisning Pallereol, 10T / 3.180 kg. Varenr.: 90 33 091 Sdr. Ringvej 1 6600 Vejen Tlf. 70 21 26 26 Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! nden installering og

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Original brugsanvisning Varenr.: 9033091 Pallereol Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Pallereol - Varenr. 9033091 Beskrivelse: Enkelt pallereol til opbevaring

Læs mere

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro

NOTAT. 1 Indledning. Rambøll har udarbejdet dette notat med forslag til 2 typer stibroer: - Stålbro - Kompositbro NOTAT Projektnavn Projektnr. Kunde Bro ved Janderup Ladeplads Sales1102133 Varde Kommune Bjarne Fly Notat nr. 1 Version 1 Til Udarbejdet af Tine Gotthardsen Kontrolleret af Søren Duus Godkendt af Søren

Læs mere

Brugsanvisning. Pallereol Varenr Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I

Brugsanvisning. Pallereol Varenr Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf I Fax I Brugsanvisning Pallereol Varenr 90 33 091 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Brugermanual Pallereol Varenummer 9033091 9033092 9033094 9033098 9033100

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring Skønsmandens erklæring 7161 Oversigt over klagepunkter: 1. Mangelfulde bærende konstruktioner i garagen plus vægge. 2. Bærende konstruktion i stue. 3a. Bærende træbjælke i etageadskillelse. 3b. Bærende

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af sakristiet i Hejls kirke d. 9. oktober 2008.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af sakristiet i Hejls kirke d. 9. oktober 2008. Rapport fra arkæologisk undersøgelse af sakristiet i Hejls kirke d. 9. oktober 2008. J.nr. 650/2008 Hejls sogn, Nr. Tysting hrd., Vejle amt., Stednr. 17.07.02, SB nr. Rapport ved museumsinspektør Nils

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 7237 Oversigt over klagepunkter: Bygning B: 1. Råd i dør mod nordvest 2. Råd i bundrammen 3. Kæntrede facadebjælker ved vindue mod syd 4. Udposning af facade mod syd 5. Rådskader i tag 6. Rådskader i gulv

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr

SKØNSERKLÆRING J.nr SKØNSERKLÆRING J.nr. 17057 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 8. august 2017 kl. 09:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Eksempelkatalog for hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet

Eksempelkatalog for hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling BILAG 3 Eksempelkatalog for hastighedsdæmpende foranstaltninger i byrummet Dette notat er et katalog, der viser et antal eksempler på hastighedsdæmpende

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar / Søren Vinther Knudsen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar 2016 15/16149-1 Søren Vinther Knudsen sovik@vd.dk 7244 7148 TILSTANDSRAPPORT Omklassificering af statsvej til kommunal vej vedrørende anlægsprojektet

Læs mere

MONTERINGSVEJLEDNING

MONTERINGSVEJLEDNING MONTERINGSVEJLEDNING JABO Type V J1003 Art.-nr 6502 Type V Medfølgende dele x2 x4 9x9 90 9x9 90 x2 505 210 9x9 90 x2 507 2x19,5 x2 600 x1 11,5x11,5 x6 2x19,5 604 80 x1 x4 2x19,5 596 4,5x16 x7 2x19,5 501

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring 8092 Oversigt over klagepunkter: Vejret på besigtigelsestidspunktet: 1. Unøjagtig udfyldning af sælgeroplysninger. 2. Fugt i kælder. 3. Skade på trapper. 4. Råd i vinduer og døre samt punkterede ruder.

Læs mere

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder.

Asfaltreparationer. Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Asfaltreparationer Asfaltreparationer på veje i Vejle Kommune. Vejledning i reparationsarbejder. Maj 2003 Belægningsreparation - asfalt Teknisk Forvaltning har i de forløbne år set stærkt varierende lappeløsninger

Læs mere

Nærværende rapport omfatter Frislusen på Nederdammen. Foto 1 Frislusen set fra Nederdammen på nedstrøms side

Nærværende rapport omfatter Frislusen på Nederdammen. Foto 1 Frislusen set fra Nederdammen på nedstrøms side MEMO ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TITEL DATO TIL KOPI FRA PROJEKTNR Tilstandsundersøgelse af Frislusen i Ribe 25. oktober 2014 Revideret 7. april 2015 Tomas Jensen, Esbjerg kommune Dorit Grytter,

Læs mere