Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Besigtigelse af Hjørring Renseanlæg. Hjørring Renseanlæg er i modsætning til Hirtshals - og Nr. Lyngby Renseanlæg bygget, udvidet og ombygget over flere omgange. Det ældste er fra midten af halvfjerdserne, rådnetankene er 10 år yngre og procestankene er bygget Der er løbende udført renoveringer og moderniseringer de senere år. Selskabet har centraliseret slambehandlingen på Hjørring Renseanlæg, således at slam fra de øvrige renseanlæg køres med tankbil til Hjørring, hvor det udrådnes for at producere biogas, der udnyttes til produktion af elektricitet. Fordelen er bedre økonomi i den efterfølgende slambehandling og indtægt ved salg af el. Ulempen er en øget belastning med kvælstof på grund af slambehandlingen, og en deraf følgende lidt mere udfordrende drift. Hjørring Renseanlæg er udgangspunktet for vedligeholdelse af pumpestationer, bassiner og øvrige renseanlæg. Der er således siden etableringen af Hjørring Vandselskab A/S investeret i en veludstyret centraliseret værkstedsfunktion. Indstilling: Til orientering. Orientering givet.

2 Punkt 2. Referat. Der er udarbejdet referater fra mødet den 11. september Indstilling: Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Tiltrådt. Punkt graders analyse. Efter det første halve år med en kommunikationsmedarbejder i Hjørring Vandselskab vil der blive givet en gennemgang af det arbejde, der er gennemført. Fra starten blev der sammen med ledelsen fastsat en række mål og delmål for projektansættelsen på seks måneder, og det er disse, vi tager udgangspunkt i. I de sidste måneder er der arbejdet intensivt med en 360 kunde- og interessentanalyse. Formålet med undersøgelsen har været at komme tættere på en forståelse af nogle af Hjørring Vandselskabs kunde- og interessentgrupper, når det drejer sig om produktet, vi sælger, samarbejdet, vi tilbyder og synligheden lokalt og nationalt. Denne viden skal lede til udarbejdelsen af nye kundesegmenter eller -profiler, der skal lette kommunikationen og markedsføringen mellem Hjørring Vandselskab og lokalsamfundet. Undersøgelsen er bygget op over 20 interviews, hvor Hjørring Vandselskab har talt med: Private forbrugere (7 stk.) Landmænd (2 stk.) Virksomheder (3 stk.) Kommunal leder (1 stk.) Politikere (4 stk.) Interesseorganisationer (3 stk.). Undersøgelsen er ikke repræsentativ, men søger at gå i dybden med få deltagere frem for at skrabe overfladen med mange, og dermed blive klogere på deres syn på og holdninger til vand samt opfattelse af Hjørring Vandselskab.

3 Eksempler på findings: Inden for temaet økonomi står det klart, at langt den overvejende del af de private forbrugere ikke anser vand som et dyrt produkt, og at flere gerne betaler mere for det end i dag. Flere virksomheder herunder også landmænd - ser vand som grundlaget for deres virke. Ingen ved hvor stor en procentdel af deres omkostninger vand og spildevand udgør. Inden for samarbejde står Hjørring Vandselskab godt i forhold til kunderelationer med virksomheder, landmænd og i nogle tilfælde også forbrugere, da mange medarbejdere er en del af lokalsamfundene og derfor øger tilgængeligheden til forsyningsvirksomheden. Alligevel skal Hjørring Vandselskab være opmærksom på at række ud til kunder med ondt i økonomien og evt. indgå i samarbejder med. Det kan ske igennem medarbejdere trænet specielt i at skabe dialog med økonomisk udsatte borgere - såkaldte hardship teams. Ved at give kunderne mere service end de forventer, ser kunderne ekstra positivt på os fremover, hvorimod en negativ oplevelse ikke blot smitter af på kunden, men på hele husstandens oplevelse af os også over generationer. En mere grundig præsentation af resultaterne og kundeprofiler / segmenter vil blive præsenteret på mødet. Endelig følger en beskrivelse af kommunikationsarbejdet, der venter forude. Indstilling: Til orientering. Orientering givet.

4 Punkt 4. Budget På bestyrelsesmødet den 11. september blev der besluttet at budgetgrundlaget for 2019 for Hjørring Vandselskab skal være det prisfremskrevne provenu, i overensstemmelse med provenuaftalen. Beslutningen på bestyrelsesmødet er udmøntet i Budget 2019 (bilag 5.1) med tilhørende takstblad (bilag 5.2). Prisfremskrivningen fra 2014 til 2019 bliver foretaget ved at bruge de pristal, som Forsyningssekretariatet bruger i forbindelse med fastsættelsen af selskabets økonomiske rammer. Prisfremskrivning af provenuet betyder en provenustigning på 13,5 mio. kr. og når dermed op på ca. 186 mio. kr. i Provenuet er et samlet provenu for hhv. spildevand, vand, tømningsordning og service. Den samlede provenuændring udmøntes 100 % i budgettet for spildevand, da der her er størst økonomisk behov. Tabel 4.1 viser provenufordelingen mellem selskabets områder i årene 2018 til En prisfremskrivning af provenuet i 2019 og frem, vil betyde at selskabet allerede i 2021 forventer at udnytte de økonomiske rammer. Derefter kan det være nødvendigt med en nedjustering af provenuet, for at overholde de økonomiske rammer. Tabel 4.1 Resultat af en prisfremskrivning af selskabets provenu fra 2014-priser til hhv til 2022-priser inkl. forventet nedjustering af provenuet fra Spildevand Vand Tømningsordning Service Omsætning i alt I henhold til Betalingsloven 3 stk. 1 omfatter Hjørring Kommunes myndighedsgodkendelse af selskabets takster, at kommunen påser, at de budgetterede indtægter for 2019 ikke er større end de indtægtsrammer for 2019, der udmeldes af Forsyningssekretariatet. Det er selskabets vurdering, at kravet er overholdt med det fremlagte takstbudget, se tabel 4.2.

5 Tabel 4.2: Sammenligning af de budgetterede indtægter og indtægtsrammer for hhv. spildevand og vand udmeldt af Forsyningssekretariatet (eksklusiv afgift for ledningsført vand). Tømningsordningen og Service fremgår ikke af tabellen, da de ikke er underlagt indtægtsrammerne. Budgetterede indtægter [mio. kr.] Udkast til indtægtsrammer [mio. kr.] Spildevand Vand Taksterne for 2019 En fastholdelse af hovedtrækkene i takstaftalen fra 2014, tilføjelserne i 2016 og en prisfremskrivning i 2019, vil betyde, at der skal foretages ændringer i selskabets samlede opkrævning hos selskabets kunder. Selvom selskabet havde fastholdt provenuet fra 2018, kan det af udefra kommende årsager være nødvendigt, at ændre selskabets takster. Det skyldes flere forhold, bl.a. de generelle prisudviklinger, ændring i vandsalg, særbidrag for særligt forurenende kunder, øget indtægt fra tilslutningsbidrag mm. Tabel 4.3 viser taksterne for hhv. vand og spildevand ved prisfremskrivning. Af bilag 4.2 fremgår alle selskabets takster for I forhold til 2018 er der tale om en forøgelse (før afgifter og moms) af det variable vandafledningsbidrag for de mindre kunder på 3,59 kr. pr. m 3 og en stigning af det faste vandafledningsbidrag med 20,00 kr. Det faste vandafledningsbidrag er lovreguleret i henhold til Lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. For vandforsyningen er der tale om en fastholdelse af både det variable og faste bidrag.

6 Tabel 4.3: Takstsammenligning mellem 2018 og 2019 for vand og spildevand ved et samlet provenu på 186 mio. kr. (ekskl. moms og afgifter). Det faste vandafledningsbidrag er lovbestemt og bliver årligt justeret iht. indeks udgivet af Danmarks Statistik. Selskabets budgetter er udarbejdet således, at når provenuet er fordelt til dækning af hhv. driftsomkostningerne, renter, afdrag og skat, så anvendes det resterende beløb til finansiering af anlægsprojekter. I henhold til provenuaftalen med Hjørring Kommune, er selskabets driftsomkostninger underlagt en rationalisering på årligt ca. 3 %. I budgettet for 2019, prisfremskrives driftsbudgettet fra 2014-priser til 2019 priser. Målsætningen i provenuaftalen var et samlet driftsbudget for hele selskabet i 2014-priser på 56,1 mio. kr. En prisfremskrivning til 2019 resulterer i et driftsbudget på 60,7 mio. kr. I tømningsordningen og i service er der ikke nødvendigt at justere i budgetterne for Derfor fordeles ændringen i driftsbudgettet mellem spildevand og vand. Prisfremskrivningerne af provenuet og driftsomkostningerne resulterer i en øget investeringsmulighed i spildevand på ca. 12,2 mio. kr. set i forhold til budgettet i I forbindelse med oversendelse af budget 2019 og takster til godkendelse ved Hjørring Kommune er der udarbejdet et oversendelsesbrev. Brevet er vedlagt som bilag 4.3.

7 Indstilling: Det indstilles at: Bestyrelsen godkender det fremlagte budget og tilhørende takster. Selskabet oversender budget og tilhørende takster til Hjørring Kommune. Tiltrådt. Bilag 4.1. Budget 2019 ( ). Bilag 4.2 Takstblad Bilag 4.3 Oversendelsesbrev for godkendelse af takster for Punkt 5. Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S. Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S vedrører de nærmere regler om retten til forsyning med vand og om de forpligtelser, der påhviler ejendommens ejer. Selskabets nuværende regulativ er godkendt af Hjørring Kommune i november Siden da har selskabet erkendt nogle mangler og ønsker til præcisering af den eksisterende tekst. Derfor ønsker Hjørring Vandselskab at foretage 3 justeringer i det eksisterende regulativ. I bilag 5.1 fremgår rettelserne. Tunge dæksler Hjørring Vandselskab A/S ønsker at sikre et godt arbejdsmiljø for selskabets medarbejdere og entreprenører. Mange gentagende tunge løft af dæksler udgør en uacceptabel arbejdsmiljøbelastning for medarbejderne, der år ud og år ind løfter mange tusinde dæksler. Derfor vil selskabet indføre et gebyr for håndtering af dæksler der vejer mere end 50 kg. I Hjørring Vandselskab A/S tømningsordningen er der allerede et tilsvarende gebyr. Gebyret foreslået sat til 140 kr. Den foreslåede tekst til regulativet er: Afsnit 11.2: Er måleren placeret i en brønd, skal dækslet være tilgængeligt og let aftageligt af hensyn til tilsyn og udskiftning og må højst veje 50 kg. I tilfælde hvor Hjørring Vandselskab A/S personale skal håndtere dæksler tungere end 50 kg, opkræves betaling herfor jf. Hjørring Vandselskab A/S takstblad. Opkrævning af fast bidrag og etablering af midlertidigt vandforsyning. Hjørring Vandselskab opkræver både et fast og et variabelt bidrag for levering af vand. For at give selskabet mulighed for at opkræve det faste bidrag ved de

8 ejendomme, der har fået klargjort til levering af drikkevand, skal der foretages en præcisering af den eksisterende tekst i regulativet. Vedrørende midlertidig vandforsyning ønskes der at opsætte en byggevandskasse, som indeholder en plomberet vandmåler og tilbagestrømssikring, umiddelbart hvor vandstikket fremkommer af jorden. Formålet er at afregne for den forbrugte vandmængde og sikre ledningsnet mod forurening. Byggevandskassen nedtages ifm. at vandmåleren flyttes til ejendommens faste installation. For etableringen af den midlertidige vandforsyning opkræves et depositum for byggevandskasse. Depositummet fastsættes til kr. I tilfælde af midlertidig vandforsyning til midlertidige arrangementer, hvor kunden ikke opnår en fast installation opkræves ud over depositummet et gebyr på kr. for opsætning og nedtagning af byggevandskassen. Forslag til justeret regulativ pkt : 13.1 Betaling for leveret vand og undtagelser herfra For alt leveret vand betales et driftsbidrag bortset fra vand til brandslukningsformål under indsats og de lovpligtige afprøvninger af brandhaner. Driftsbidraget omfatter et bidrag pr. m 3 vand og tillige et fast årligt bidrag. Driftsbidrag og depositum for byggevandskasse kan forlanges betalt fra den dag hvor Hjørring Vandselskab A/S har opsat målere og klargjort til levering af vand til ejendommen. Bidragenes størrelse fremgår af Hjørring Vandselskab A/S takstblad Fast bidrag til ejendomme uden installationer For ejendomme hvor forsyningsmulighed efter ejers ønske er etableret, men hvor der ikke forefindes vandinstallationer, kan der forlanges driftsbidrag, der alene omfatter et fast årligt bidrag Driftsbidrag til midlertidigt brug For vand leveret til midlertidigt brug betales driftsbidrag efter Hjørring Vandselskab A/S kan dog bestemme at der ikke betales fast bidrag. For etablering af midlertidig vandforsyning opkræves der et gebyr og et depositum for en byggevandskasse til den midlertidige vandforsyning jf. Hjørring Vandselskab A/S takstblad. Indstilling: Det indstilles at:

9 Bestyrelsen godkender tilføjelse af gebyr for tunge dæksler og den tilhørende tekst i Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S. Bestyrelsen godkender tekstændringen vedr. opkrævning af fast bidrag i Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S. Bestyrelsen godkender tilføjelse af gebyr og depositum for midlertidigt vand og den tilhørende tekst i Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S. Bestyrelsen godkendte indstillingen med en mindre justering af afsnit 13.1 og godkendte samtidigt en tilføjelse til afsnit 9.19 i regulativet. Teksten i afsnit 9.19 er: 9.19 Byggevandskasse Ved ethvert nybyggeri eller midlertidig vandinstallation, hvor der ikke er opsat vandmåler på en permanent vandinstallation, skal der installeres en byggevandskasse til måling af vandforbruget. Byggevandskassen indeholder en plomberet vandmåler og en tilbagestrømssikring, for at sikre ledningsnettet mod forurening. Byggevandskassen installeres, nedtages, ejes og vedligeholdes af Hjørring Vandselskab. Der opkræves et depositum efter taksbladet, som tilbagebetales når byggevandskassen igen nedtages og er i fejlfri stand. Afsnit 13.1 blev justeret til: 13.1 Betaling for leveret vand og undtagelser herfra For alt leveret vand betales et driftsbidrag bortset fra vand til brandslukningsformål under indsats og de lovpligtige afprøvninger af brandhaner. Driftsbidraget omfatter et bidrag pr. m 3 vand og tillige et fast årligt bidrag. Driftsbidrag og depositum for byggevandskasse kan forlanges betalt fra den dag hvor Hjørring Vandselskab A/S har opsat målere og/eller klargjort til levering af vand til ejendommen. Bidragenes størrelse fremgår af Hjørring Vandselskab A/S takstblad. Bilag 5.1 Regulativ for levering af vand fra Hjørring Vandselskab A/S november 2018.

10 Punkt 6. Økonomiopfølgning. Der er udarbejdet en økonomiopfølgning pr. 30. september Omsætning: Selskabets forventninger pr. 30. september til årets omsætning ved salg af drikkevand og afledning af spildevand er øget. Indtil videre er der udpumpet ca m 3 mere fra selskabets vandværker set i forhold til både 2017 og forventningen i Et øget vandsalg vil betyde øgede indtægter både i vand og spildevand. Driftsomkostninger: Økonomiopfølgningen viser, at selskabet forventer at opleve et højere driftsomkostningsniveau end selskabets budget for Det skyldes dels gennemførelse af nogle ikke forventede aktiviteter, men også ændring i de vandmængder, som selskabet har skullet håndtere indtil videre i Samlet forventes driftsomkostningerne at blive ca. 63,4 mio. kr. set i forhold til det godkendte budget på 60,3 mio. kr. Det er primært i spildevand, at driftsomkostningerne forventes at være højere end det oprindelige budget. De primære årsager til budgetafvigelserne er foranlediget af el, spildevandsafgifter og omkostninger til drift af pumpestationer. Afvigelsen skyldes primært, at det oprindelige budgettet for 2018 som udgangspunkt var sat for lavt. De omkostninger der forventes i 2018 på de tre punkter er på niveau med I administrationen forventes der også højere driftsomkostninger end det godkendte budget. Det skyldes primært et øget aktivitetsniveau i forhold til selskabets bestyrelse. Investeringer Det forventes, at selskabets investeringer i 2018 vil blive ca. 137 mio. kr., hvilket er ca. 41 mio. kr. over budgettet for Den primære årsag til det øgede budget er den kraftige udvikling på antallet af byggemodninger og enkelttilslutninger i Hjørring Kommune. Oprindeligt var forventningen for 2018 et omkostningsniveau på ca. 6 mio. kr., men pr. 30. september 2018 er forventningen 21,5 mio. kr. Derudover der er erkendt stigende enhedspriser, hvilket har betydet stigende anlægsomkostninger. Indstilling: Til orientering. Orientering givet. 6.1 Økonomiopfølgning pr. 30. september 2018.

11 Punkt 7. Opfølgning Fællesmøde. Den 3. oktober 2018 blev der afholdt fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget, Hjørring Kommune og bestyrelsen for Hjørring Vandselskab A/S. Dagsordenen for mødet var: 1. Vandhandleplan. 2. Klimatilpasning af Hjørring Midtby. 3. Investeringsplan Vandhandleplan. Under drøftelserne af Vandhandleplan Hjørring Vandselskab A/S var de overordnede emner: Ny prognose for grundvandsressourcekapacitet, som var udarbejdet til brug for Hjørring Vandselskabs ansøgning om nye indvindingstillader, mulighed for arbejde videre med ny kildeplads i Astrup og fremtidig brug af aktiv kulfiltrering i Hjørring Vandselskab. På mødet blev der udvist forståelse for den nye prognose som er vist i figur 7.1.

12 Figur 7.1: Fordeling af indvindingskapacitet i Den nye prognose lægger op til en højere grundvandsressourcekapacitet end beskrevet i den oprindelige Vandhandleplan Hjørring Vandselskab A/S. De fremadrettede drøftelser med Hjørring Kommune vil derfor handle om at skabe enighed om den prognose som Hjørring Vandselskab, skal indrette det fremtidige produktionsapparat efter. Afledt af ovennævnte drøftelser er det forventningen, at det bliver afklaret, om arbejdet med en fremtidig kildeplads i Astrup kan påbegyndes, og givet fald hvornår. Ift. den nødvendige fremtidige grundvandsressourcekapacitet spiller aktiv kulfiltrering en stor rolle. I den præsenterede prognose er der regnet med at 1 mio. m 3 om året skal tages ud af indvindingen på Bagterp Kildeplads ifm. nedlæggelse af aktiv kulfiltrering på Bagterp Vandværk. Hvis aktiv kulfiltrering er en del af fremtidens produktionsapparat hos Hjørring Vandselskab vil behovet for nye kildepladser være reduceret. De kommende drøftelser med Hjørring Kommune skal afklare aktiv kulfiltrerings rolle i vandforsyningen fra Hjørring Vandselskab. Forventningen er, at resultaterne af de kommende drøftelser for vandområdet vil kunne udmøntes ifm. den pågående opdatering af Hjørring Kommunes Vandforsyningsplan. Klimatilpasning af Hjørring Midtby. Der blev orienteret om status for opgaven.

13 Efterfølgende har der været afholdt flere møder i Teknikergruppen og der er udarbejdet en detaljeret tidsplan frem mod de første anlægsarbejder i efteråret Investeringsplan De større separatkloakeringsprojekter for 2019 blev præsenteret, samtidig med at der blev gjort opmærksom på hvilke korrektioner ift. den oprindelige plan for 2019 der var lavet. Justeringerne var på forhånd drøftet mellem Hjørring Kommune og Hjørring Vandselskab og efterfølgende er der afholdt det årlige koordineringsmøde mellem parterne, hvor de næste 6 års planer blev drøftet. Koordineringsmødet er nødvendigt for, at kunne varsle de berørte borgere hhv. 2- og 5 år forud for, at de skal have separatkloakeret deres ejendom. Indstilling: Til orientering. Orientering givet.

14 Punkt 8. Ny bestyrelsesportal. I fremtiden vil dagsordener mm. til bestyrelsesmøder i Hjørring Vandselskab A/S blive håndteret i et nyt system. På bestyrelsesmødet vil systemet blive præsenteret. Indstilling: Til orientering. Orientering givet. Punkt 9. Orientering fra: Formanden: Den øvrige bestyrelse: Direktøren:

15 Med venlig hilsen Tommy Mostrup Administrerende direktør Ovenstående referat er godkendt d. / 2018 Ole Ørnbøl Svenning Christensen Børge Bech Ivan Leth Kim Bach Anders Rytter Madsen Henrik Christian Sørensen Anders Vestergaard Erik Sørensen

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-08-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Vestergaard Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Dato 15.11.2017 TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Indhold 1.0 Takster 2018, Hovedtal 3 2.0 Spildevand takster 2018 5 2.1 Takster SPildevand 2018 5 2.2 Budget og låneoptagelse for 2018 6 3.0

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S.

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2018 Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2018 er fastsat til

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 27.10.2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %.

Køge Vand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 1,52 %. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en afgørelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77 % for investeringsog

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S

Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Notat Oprettelsesdato: 22. oktober 2010 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: Likviditetsbudget 2012 - Middelfart Spildevand A/S Budget 2012 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 2. november 2017 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2018 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2018 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2016 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S MEKANISMER I PRISFASTSÆTTELSE Priserne for HOFORs vand- og spildevandselskaber fastsættes ud fra de prislofter, der besluttes

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2018 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S PRISER 2018 Dragør Indtægsramme Indstilling 2017-2014 2015 2016 2017 2018 2018 Indstilling 2018 Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-11-2016 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen, Alex Jensen, Per Møller Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010

Udviklingen i priser for vand og spildevand. Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand Forsyningssekretariatet september 2010 Udviklingen i priser for vand og spildevand 1.1 RESUME Alle husholdninger, virksomheder og institutioner bruger vand og

Læs mere

TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND TAKSTBLAD 2019 Odder Spildevand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF SPILDEVAND Version 29-10-2018 SAMN FORSYNING APS SPILDEVAND Samn Forsyning står for drift og administration af spildevandet i Odder og Horsens

Læs mere

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019

Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 8. november 2018 Til Frederiksberg Kommune Godkendelse af vandpris og vandafledningsafgift for 2019 Frederiksberg Vand A/S og Frederiksberg Kloak A/S fremsender hermed vandprisen for 2019 til kommunalbestyrelsens

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Dragør A/S HOFOR Spildevand Dragør A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme Oversigt

Læs mere

PRISER - drikkevand & spildevand. 1. januar. TAKSTBLAD for Vejen Forsyning A/S

PRISER - drikkevand & spildevand. 1. januar. TAKSTBLAD for Vejen Forsyning A/S PRISER - drikkevand & spildevand 1. januar 2019 TAKSTBLAD for Vejen Forsyning A/S Indhold Indhold... 1 1. Pris for drikkevand... 2 1.1 Fast årligt bidrag...2 2. Tilslutning af drikkevand. 2 2.1 Tilslutning

Læs mere

TAKSTBLAD 2019 Horsens Vand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2019 Horsens Vand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND TAKSTBLAD 2019 Horsens Vand A/S TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND Version 29-10-2018 SAMN FORSYNING APS DRIKKEVAND Samn Forsyning ApS: Samn Forsyning står for drift og administration

Læs mere

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand

Notat. Budget 2013 Middelfart Spildevand Notat Oprettelsesdato: 8. november 2012 Udarbejdet af: Jacob Støving Sagsnummer: [Journalnr.] Budget 2013 Middelfart Spildevand Budget 2013 for Middelfart Spildevand A/S indeholder anlægsinvesteringer

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2015 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. 12. 2014. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2014 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den 19. december 2013. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2013 VANDFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s regulativ for vandforsyning, godkendt af Mariagerfjord Byråd den X. X 2012. Regulativet kan ses og downloades på Mariagerfjord Vand a s hjemmeside:

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 15.6.2010 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Per Harfeld Fraværende: Punkt 1. Orientering om de udfordringer selskabet

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Betalingsvedtægt for. Vordingborg Rens A/S. Spildevandsforsyningsselskabet i Vordingborg Kommune

Betalingsvedtægt for. Vordingborg Rens A/S. Spildevandsforsyningsselskabet i Vordingborg Kommune Betalingsvedtægt for Vordingborg Rens A/S Spildevandsforsyningsselskabet i Vordingborg Kommune December 2014 Indhold 1. BETALINGSVEDTÆGT FOR VORDINGBORG RENS A/S... 2 2. VEDTÆGTENS OMRÅDE... 3 3. BUDGET,

Læs mere

TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND Version 21-12-2017 SAMN FORSYNING APS DRIKKEVAND Samn Forsyning ApS: Samn Forsyning står for drift og administration af spildevandet

Læs mere

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne

Anlægsværdier i. vand- og spildevandsforsyningerne Anlægsværdier i vand- og spildevandsforsyningerne Forsyningssekretariatet februar 2011 Anlægsværdier i vandog spildevandsforsyningerne 1. INTRODUKTION OG RESUME Alle kommunale vand- og spildevandsforsyninger

Læs mere

TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND TAKSTBLAD 2018 TAKSTBLAD FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND SAMN FORSYNING APS Samn Forsyning ApS: Samn Forsyning står for drift og administration af spildevandet i Horsens og Odder kommuner samt

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S BUDGETTER OG PRISER 2017 HOFOR Vand Vallensbæk A/S HOFOR Spildevand Vallensbæk A/S ØKONOMISKE RAMMER 2017, JF. AFGØRELSER FRA FORSYNINGS- SEKRETARIATET Vand Spildevand Oversigt over den økonomiske ramme

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S

Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Betalingsvedtægt for Frederikssund Vand A/S Side 1 Indhold Forord... 3 1 Vedtægtens område... 4 2 Vandforsyningens budget og regnskab... 4 3 Frederikssund Vands

Læs mere

Nøgletal Spildevandsforsyning

Nøgletal Spildevandsforsyning Dato: 17-11-2015 Status: Rev. 0 Dokument ID: Oprettet af: sf Godkendt af: sf Sagsnummer: I227 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 7. budget siden selskabsudskillelsen 1. januar

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Bilag til DANVA høringssvar på udkast til forslag til lov om ændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jeres j. nr. NST- 4400-00021

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Køge Vand A/S Revlen 2 4600 Køge Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07183 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat en økonomisk

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden

Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den kl Ved Fjorden 18, Næstved. Dagsorden Referat af bestyrelsesmøde i NK-Spildevand A/S Torsdag den 01.02.2018 kl. 12.30 Ved Fjorden 18, Næstved Dagsorden Bestyrelse: Niels True (formand), Tina Højlund Pedersen (næstformand), Helle Jessen, Per

Læs mere

PRISER 2013 VAND AFFALD SPILDEVAND ERHVERV

PRISER 2013 VAND AFFALD SPILDEVAND ERHVERV PRISER 2013 VAND AFFALD SPILDEVAND ERHVERV PRISER 2013 I denne prisliste kan du få et overblik over Provas takster og gebyrer i 2013. Prislisten her henvender sig primært til virksomheder. Der foreligger

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Dato: 14. juni 2011 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 13 Mødedato: Tirsdag den 14. juni 2011, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mødelokalet, Lyngbygårdsvej 2, 2800 Kgs. Lyngby OBS:

Læs mere

Priser 2015 Vand Affald Spildevand. Erhverv

Priser 2015 Vand Affald Spildevand. Erhverv Priser 2015 Vand Affald Spildevand Erhverv PRISER 2015 I denne prisliste kan du få et overblik over Provas takster og gebyrer i 2015. Prislisten her henvender sig primært til virksomheder. Der foreligger

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 14. december 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 14. december 2016 kl. 11.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion

Afgørelse om økonomiske rammer for efter fusion Thisted Drikkevand A/S Silstrupvej 12 7700 Thisted Den 20. december 2018 Sag nr. 18/19599 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 efter fusion KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens Vej

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 40 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 7. november 2017 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen (deltog fra pkt. 2) Ole Frederiksen (fraværende)

Læs mere

REGNSKAB FOR 2016 BUDGET FOR 2016 BUDGET FOR 2017 UDKAST TIL BUDGET FOR 2018 ANLÆGSBUDGET FOR 2017 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET

REGNSKAB FOR 2016 BUDGET FOR 2016 BUDGET FOR 2017 UDKAST TIL BUDGET FOR 2018 ANLÆGSBUDGET FOR 2017 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2016 BUDGET FOR

Læs mere

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %.

Stevns Spildevand A/S er på baggrund af resultaterne af benchmarkingen blevet pålagt et individuelt effektiviseringskrav på 0,79 %. Stevns Spildevand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2019 Vi har modtaget en statusmeddelelse for indtægtsrammen for 2019. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2019 er fastsat til 1,77

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00102 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand

Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand Projekt Fra Til Budget 2019 Rudersdal Forsyning A/S (VRU + SRU) Økonomi Chefgruppe Side 1 8 Budget 2019 for Rudersdal Forsyning A/S Vand og Spildevand 1. Budget 2019 I nedenstående tabel er vist hovedtallene

Læs mere

TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND DRIKKEVAND VANDPRIS - PR. M³ Uden moms Med moms Vandpris ved forbrug op til og med 100.000 m³ / år: 3,92 kr. 4,90 kr. Vandpris ved forbrug over

Læs mere

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift.

Tillæg for 1:1 omkostninger udgør kr. 16.000 som følge af betaling til Forsyningssekretariatet og kr. 944.292 som spildevandsafgift. Hørsholm Vand ApS Prisloft 2011 Der foreligger på nuværende tidspunkt afgørelse af prisloft for vand for 2011 og udkast til afgørelse om prisloft for spildevand for 2011. Udkastene har resulteret i kommentarer

Læs mere

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg

NK Vand A/S. Budget Genbehandlet pr , baseret på budget 2017 UDEN tillæg NK Vand A/S Genbehandlet pr. 13.02.2017, baseret på budget 2017 UDEN tillæg Driftsbudget 2017 Til godkendelse Noter med tillæg Estimat 2016 Budget 2016 Aktuel 2015 1 Vandbidrag 27.189.106 28.308.612 26.408.253

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Drikkevand.. Side 4. Spildevand.. Side 8. Generelt... Side 11

Indholdsfortegnelse. Drikkevand.. Side 4. Spildevand.. Side 8. Generelt... Side 11 Takster 2019 Indholdsfortegnelse Drikkevand.. Side 4 Pris pr. kubikmeter Fast bidrag pr. vandmåler årligt Abonnement / fast bidrag for sprinkleranlæg årligt Tilslutning i bymæssig bebyggelse Tilslutning

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RUDERSDAL FORSYNING A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 11. oktober 2018 Sag nr. 18/07242 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Ejby Vandværk Att.: Erik Andresen Ejbyvej 101 B 4623 Lille Skensved 30 januar 2014 Sag nr. 13/05006 CGA/ VAND Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S

BUDGETTER OG PRISER HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S BUDGETTER OG PRISER 2019 HOFOR Vand Rødovre A/S HOFOR Spildevand Rødovre A/S PRISER Rødovre 2015 2016 2017 2018 Indtægsramme 2019 Indstilling 2019 2018 - Indstilling 2019 Takst Takst Takst Takst Takst

Læs mere

UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET (udarbejdes ikke)

UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET (udarbejdes ikke) BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2017 BUDGET FOR

Læs mere

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 SPILDEVANDSFORSYNING

Takstblad for Mariagerfjord Vand a s fra og med den 1. januar 2016 SPILDEVANDSFORSYNING Takstbladet er udarbejdet med baggrund i Mariagerfjord Vand a s betalingsvedtægt for spildevand, godkendt af Mariagerfjord Byråd den XX. XX. 2015. Betalingsvedtægten kan ses og downloades på Mariagerfjord

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for RINGSTED VAND A/S Bragesvej 18 4100 Ringsted Den 27. september 2018 Sag nr. 18/07238 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019

REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL BUDGET FOR 2015 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET 2015-2019 BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2013 BUDGET FOR

Læs mere

REGNSKAB FOR 2012 BUDGET FOR 2013 UDKAST TIL BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET

REGNSKAB FOR 2012 BUDGET FOR 2013 UDKAST TIL BUDGET FOR 2014 UDKAST TIL ANLÆGSBUDGET BELLINGE ØST-VANDVÆRK Elmegårdvænget 11, Bellinge, 5250 Odense SV SE nr.: 16501514 Telefon: 65 96 14 97 Mail: ibjesper@post11.tele.dk Hjemmeside: www.bellingeøstvandværk.dk REGNSKAB FOR 2012 BUDGET FOR

Læs mere

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN 4 ------ ----- KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Brønderslev Vand A/S Virksomhedsvej 20 Den 2. oktober 2018 9700 Brønderslev Sag nr. 18/07065 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I

Læs mere

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen Hedensted Spildevand Att.: Ole Pedersen Ørumvej 48 8721 Daugård Den 17. april 2015 Sag nr. 14/12676 Afgørelse om korrektion af prisloftet for 2014 med tillæg efter 8, stk. 2, nr. 1 i prisloftsbekendtgørelsen

Læs mere

TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND

TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND TAKSTBLAD 2017 FOR HÅNDTERING AF DRIKKEVAND OG SPILDEVAND DRIKKEVAND VANDPRIS - PR. M³ Uden moms Med moms Vandpris ved forbrug op til og med 100.000 m³ / år: 3,92 kr. 4,90 kr. Vandpris ved forbrug over

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Korrektion af prisloft for 2011

Korrektion af prisloft for 2011 Billund Spildevand A/S Varde Landevej 40 7200 Grindsted 7. oktober 2011 Sag 4/1020-0600-0006 / KST Indledning Korrektion af prisloft for 2011 Forsyningssekretariatet fastsætter prislofter for de vandforsyninger

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Glostrup Vand a/s Ørnebjergvej 7 2600 Glostrup Den 12. oktober 2018 Sag nr. 18/07112 Afgørelse om økonomiske rammer for 2019-2020 Indledning I er omfattet af vandsektorloven 1, og derfor skal I have fastsat

Læs mere