Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S"

Transkript

1 Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen, Alex Jensen, Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet referat fra mødet den 22. september Indstilling: Det indstilles, at referatet godkendes og underskrives. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Punkt 2. Handlingsplan for vand. Sagsresume: Udgangspunktet for de videre forhandlinger med Hjørring Kommune er, at: Kulfiltret anvendes indtil det er hensigtsmæssigt at afskrive anlægget. Arbejdet med optimering af selskabets boringer fortsættes. Arbejdet med at udvide indvindingsmuligheden ved Ejstrup og Astrup fortsættes. Krav til reservekapacitet drøftes med Hjørring Kommune. Selskabet sammen med Hjørring Kommune fortsætter bestræbelserne for at indgå i Grøn Industrisymbiose. Sagsfremstilling: Hjørring Kommune har ved skrivelse den 24/ forlænget Hjørring Vandselskabs midlertidige tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling med kulfiltrering på Bagterp Vandværk med udløb den 31/

2 Et af vilkårene i tilladelsen er at Hjørring Vandselskab A/S i samarbejde med Hjørring Kommune udarbejder en handlingsplan omhandlende følgende emner: 1. Bagterp Kildeplads: Mulighederne for at udnytte evt. bæredygtige boringer på Bagterp Kildeplads afdækkes. I arbejdet skal der tages hensyn til at friholde kommunens vigtigste industriarealer for indvinding. De forurenede boringer på Bagterp Kildeplads tages ud af drikkevandsproduktionen, hvis undersøgelserne viser mulighed herfor. Inden nedjustering/lukning af indvindingen på Bagterp Kildeplads skal Hjørring Vandselskab undersøge, hvilke konsekvenser grundvandsstigningen kan have for boliger i den sydøstlige del af Hjørring. 2. Alternative ressourcer: De igangværende undersøgelser vedrørende den langsigtede kapacitet på Bagterp og de øvrige kildepladser bringes til konklusion. Hjørring Vandselskab arbejder for at få etableret erstatningsindvinding i nødvendigt omfang for den indvinding, der udfases på Bagterp Kildeplads ift. opnåelse af den ønskede reservekapacitet på grundvandsressourcen. 3. Beskyttelse af eksisterende kildepladser: Hjørring Vandselskab skal fortsat have fokus på grundvandsbeskyttelse på de kildepladser som selskabet råder over. På baggrund af de udførte undersøgelser og analyser, er det nu muligt at opstille forslag til handlinger vedr. alternative ressourcer, pkt. 2, der kan indgå i den samlede handlingsplan for vand. Forudsætninger. For at sikre at den fremtidige vandforsyning er tilrettelagt økonomisk forsvarligt, er det vigtigt, at fokusere på at optimering af eksisterende anlæg og udvidelse af indvinding og kildepladser sker under hensyntagen til de investeringer der tidligere er foretaget. En forudsætning for at arbejdet kan planlægges og gennemføres så sikkert og økonomisk optimalt som muligt, vil være at driften af kulfilteret på Bagterp Vandværk fortsættes i perioden frem til at Hjørring Vandselskab har etableret muligheden for sikker forsyning uden brug af aktiv kulfiltrering på Bagterp Vandværk.

3 Hensigten med og forventningen til at gennemføre de foreslåede handlinger er, at kulfilteret på Bagterp Vandværk kan nedlægges, når handlingsplanen er gennemført. Sideordnet med gennemførelse af de foreslåede handlinger vil det være muligt, at forsøge at skabe synergi mellem Hjørring Kommune, lokale virksomheder og Hjørring Vandselskab ved at udnytte den tiloversblevne grundvandsressource på Bagterp Kildeplads som kølevand. Projektet betegnes Grøn Industrisymbiose. Der er lavet overslag på den afledte økonomi med følgende forudsætninger: Den generelle vedligeholdelse af vandværker er ikke indregnet. Det er udelukkende ombygninger og nybygninger der indgår i økonomien. Alle selskabet vandindvindingsboringer skal renoveres på et tidspunkt inden for de næste ca. 15 år. Alle selskabets råvandsledninger skal renoveres på et tidspunkt inden for de næste ca. 40 til 60 år Omkostninger og handlinger som kan blive foranlediget af beslutning om Grøn Industrisymbiose indgår ikke i økonomien, da der endnu ikke foreligger endelige vurderinger og anbefalinger. Optimering af eksisterende anlæg. For at sikre en mere stabil og mere økonomisk forsyning skal der foretages nogle ændringer på adskillige gamle boringer. Der er en del gamle boringer, som ikke er udført i overensstemmelse med moderne brøndborerpraksis. I de pågældende boringer mangler der lerspærrer, der er boringer med flere filtersætninger på samme forerør og andre boringer med meget lange filtre. Det giver kortslutninger mellem forskellige vandtyper, som medfører at vandet bliver vanskeligt at behandle, hvilket betyder en forringet driftsøkonomi. Samme forhold kan endvidere føre til svingende vandkvaliteter i det udpumpede vand. Bagterp Kildeplads. Nogle af de sydligste boringer på Bagterp Vandværk, som ligger i det åbne land og som der fortsat kan ske indvinding fra, har været ramt af forskellige problemer. Her bør der udføres undersøgelsesboringer, som kan afklare om det er grundvandet, som giver problemer eller om det boringernes udførelse. Boringer med lerspærre er den eneste sikkerhed for at overfladenært, nitratholdigt vand ikke trækkes ned langs ydersiden af forerøret. Dermed blokeres også for at der trækkes grundvand med sprøjtemidler ned i filtret. Overboring af gamle boringer og erstatning med nye boringer og muligvis flere boringer kan først planlægges efter undersøgelserne er udført.

4 Over tid skal de boringer der tages med i den fremtidige vandforsyning udskiftes med boringer efter ny standard. Bredkær og Spangerhede kildepladser. På kildepladsen til Bredkær Vandværk er der en boring, som er filtersat over og under et lerlag på samme forerør, hvilket kan vise sig at være problematisk og de øvrige boringer bør få et kvalitetstjek. En optimering af boringerne kan bidrage til optimeret drift af vandværket. Skallerup Kildeplads. Skallerup Vandværk har 4 boringer, som indvinder fra det øvre frie grundvandsmagasin. Magasinet er sårbart, men der har kun været sporadiske problemer. Der bør udføres en reserveboring i skoven omtrent 1,2 km fra vandværket. Her vil indvindingen også ske fra et sårbart magasin, men arealanvendelsen er uproblematisk. Figur 2.1 viser forslag til placering af reserveboring.

5 Figur 2.1: Forslag til placering af ny boring til Skallerup Vandværk. Hvis reserveboringen bekræfter en forventet god ydelse, er der grundlag for at udføre flere boringer i skoven. Det skønnes, at der kan indvindes ca m 3 /år, hvilket kræver, at der bygges et nyt lille vandværk. Hirtshals Vest Kildeplads. Der er udført undersøgelsesboringer i Ejstrup. Disse undersøgelser skal fortsætte med henblik på at udføre ekstra indvindingsboringer, som kan være i reserve for andre boringer som kan tages ud af drift, når sprøjtemidler, forureninger, salt eller andre parametre taler for det. Da der ikke pt. er nogen akutte driftsproblemer ift. Hirtshals Vandværk Vest under nuværende indvindingsforhold, er der endnu ingen opdateret gennemgang over boringernes tilstand og behov for udskiftning, men dette arbejde bør indgå som en del af handlingsplanen. Hirtshals Øst Kildeplads. Hirtshals Vandværk Øst har 5 boringer, hvoraf de tre er filtersat over og under et gennemgående lerlag. Desuden er der en boring med et meget langt filter,

6 som bør erstattes med en eller to nye boringer. Boringerne skal have effektive lerspærrer. En mere robust indvinding kan give en reservekapacitet over den for nuværende udpumpede vandmængde. En undersøgelse af den første boring er planlagt og om nødvendigt skal boringen erstattes med en eller to nye boringer. For at skabe et overblik over handlingerne for boringerne er de omtalte initiativer vist i figur 2.2. Boringer der skal optimeres er markeret med gul. Figur 2.2: Forslag til optimering af boringer. Udvidelse med ny indvinding i Ejstrup og Astrup. Ud over optimering af eksisterende anlæg bør der være fokus på at udvide med ny indvinding i Ejstrup og Astrup. Ejstrup Kildeplads. Der er udført 3 undersøgelsesboringer, hvis placering er vist på figur 2.3.

7 Figur 2.3: Placering af undersøgelsesboringer ved Ejstrup. Det skønnes, at nye boringer ved Ejstrup samlet kan give m 3 /år. Vandet ledes til Hirtshals Vandværk Vest, hvilket kan være klar til drift den 31. december Astrup Kildeplads. Der er udført tre boringer over en strækning på ca. 1,2 km. Boringernes placering er vist på figur 2.4.

8 Figur 2.4: Placering af undersøgelsesboringer ved Astrup. Det skønnes, at der på en ny kildeplads nord for Astrup kan indvindes ca m 3 /år. Vandet bør ledes til Bagterp og behandles med simpel vandbehandling. Udpumpning vil så ske fra et vandværk som er dimensioneret til netop denne vandmængde og forsyningsstrukturen kan derfor bevares. Bagterp Kildeplads. Indvindingen i 5 boringer syd for byen, hvor boringerne ligger i åbent landskab bevares. Her er det muligt at udarbejde indsatsplaner for fortsat drift af boringerne. Der kan indvindes omtrent m 3 /år fra disse boringer. Kildepladsen kan evt. udbygges med flere boringer. Tilpasning af vandværker. Der er ledig vandbehandlingskapacitet på både Hirtshals Vandværk Vest og der bliver ledig kapacitet på Bagterp Vandværk i takt med at forurenede boringer på Bagterp Kildeplads, ikke skal indgå i drikkevandsproduktionen. Det er vandmængderne og vandkvaliteterne som afgør, hvor vandet skal behandles.

9 Det skønnes, på baggrund af den nuværende viden, at der ikke er behov for at bygge et nyt vandværk for at kunne behandle vandet fra Ejstrup og Astrup, men en ombygning inde på et af eller flere vandværkerne vil kunne komme på tale. Vand fra Ejstrup ledes til Hirtshals Vandværk Vest, mens vand fra Astrup ledes til Bagterp Vandværk. Ombygningerne på vandværkerne skal planlægges og dimensioneres efter de nye vandmængder. For at skabe et overblik over de omtalte initiativer er de vist på de enkelte lokaliteter i figur 2.5. Figur 2.5: Udvidelse med ny indvinding i Ejstrup og Astrup.

10 Forventet resultat. Det forventede resultat af de beskrevne initiativer er vist på figur 2.6. Figur 2.6: Forventet resultat af de foreslåede initiativer. Som det fremgår af figur 2.6 er målsætningen for Hjørring Vandselskab at finde indvindingsmulighed for 4,55 mio. m 3 /år. De foreslåede handlinger vil med et optimistisk bud kunne resultere i en fremtidig indvinding på ca. 4 mio. m 3 /år, hvilket så betyder, at der mangler ca. 0,5 mio. m 3 /år for at nå i mål ift. den nuværende målsætning. Yderligere undersøgelser. Hvis myndighedskravet om en reservekapacitet på 30 % fastholdes vil det betyde, at der skal gennemføres yderligere undersøgelser for at afdække mulighederne for at etablere nye kildepladser eller udvide de eksisterende.

11 Strategien med at søge efter vand har været, at finde godt vand i velydende magasiner og gerne tæt på et af vandværkerne. De første undersøgelsesboringer er udført, hvor det var nemmest at komme i mål og chancen så størst ud. Hvis der skal laves yderligere undersøgelser, foreslås det, ud fra det nuværende vidensniveau, at der laves undersøgelsesboringer i følgende områder: Syd for Hjørring. Øst for Nr. Vinstrup. Øst for linjen ved Astrup. Øst for den forgæves boring i Ejstrup. For at skabe et overblik over de omtalte initiativer er de vist på de enkelte lokaliteter i figur 2.7.

12 Figur 2.7: Forslag til yderligere undersøgelsesboringer. Revurdering af nødvendig reservekapacitet. Hjørring Vandselskab arbejder med en målsætning om at skabe en reservekapacitet på 30 %. Reservekapaciteten er udmeldt af Hjørring Kommune, dog med den tilføjelse at det stillede krav er til drøftelse. De hidtil skønnede og fundne vandmængder og de foreslåede indsatser på de tre vandværker vil resultere i omtrent 15 % reservekapacitet, som svarer til ca. 0,5 mio. m3/år. Hvis kravet til reservekapacitet reduceres til det niveau vil initiativerne til yderligere undersøgelser kunne tages ud af handleplanen. Tids- og økonomiplan. Der er opstillet forslag til tids- og økonomiplan for gennemførelse af de nødvendige handlinger frem mod en forsyningssituation, hvor det vil være muligt at tage kulfilteret på Bagterp Vandværk ud af drift.

13 Planen er opstillet med afsæt i at udnytte, at kulfilteret på Bagterp Vandværk giver den fornødne forsyningssikkerhed i perioden frem mod den endelige løsning, for i videst muligt omfang at minimere risikoen for forkerte nye investeringer og at gennemførte investeringer afskrives før tid. Figur 2.8 viser den princippet for den opstillede tids- og økonomiplan, som er vedlagt som bilag 2.1. Figur 2.8: Principskitse for tids- og økonomiplan. De afledte årlige investeringsomkostninger for handleplanen er vist i figur 2.9.

14 Figur 2.9: Årlige investeringsomkostninger afledt af handleplanen. De gennemsnitlige investeringsniveau i perioden frem til og med 2029 vil være ca. 4,5 mio. kr. om året. Det vil være nødvendigt, at der gives dispensation til aktiv kulfiltrering for perioderne og for at realisere den foreslåede handleplan. Indstilling: Det indstilles, at: Bestyrelse godkender det fremlagte forslag til handlinger, der skal resultere i at få etableret erstatningsindvinding i nødvendigt omfang for den indvinding, der udfases på Bagterp Kildeplads ift. opnåelse af den ønskede reservekapacitet på grundvandsressourcen. Der tages afsæt i det fremlagte forslag i de kommende drøftelser med Hjørring Kommune vedr. den endelige udarbejdelse af handleplan for vand, som skal behandles i Teknik- og Miljøudvalget i Hjørring Kommune. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Bilag 2.1. Tids- og økonomiplan.

15 Punkt 3. Budget Resume: Budget med tilhørende takster fremlægges for bestyrelsen forud for oversendelse til byrådet. Takstaftalen fra 2014 er lagt til grund. Justeringerne af taksterne for spildevand for de mindre forbrugere skyldes primært indfasning af trappemodellen. Sagsfremstilling: I 2014 blev der indgået en forståelse om udviklingen i selskabets takster frem til Denne aftale er udgangspunkt for oplægget til bestyrelsens beslutning om taksterne for Tidsplan budget- og takstbehandling: 22. august. 2016: Bestyrelsesmøde med forberedelse af Fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Hjørring Vandselskab A/S på dagsordenen. 28. september 2016: Fællesmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Hjørring Vandselskab A/S. 10. november 2016: Bestyrelsesmøde med takst- og budgetgodkendelse for december 2016: Bestyrelsen forelægges selskabets drifts- og anlægsbudget. 21. december 2016: Byrådsmøde med takstgodkendelse. Udgangspunktet for budgettet for 2017 er, at Hjørring Vandselskab i 2014 indgik en provenuaftale med Hjørring Kommune. Hovedtrækket i aftalen er at provenuet for Hjørring Vandselskab ligger fast frem til 2020 og at kommunens nye krav til selskabets aktiviteter skal finansieres gennem takststigninger. Princippet er også kaldt: Den der bestiller musikken betaler. En del af aftalen er at selskabet skal rationalisere driften med 3 % om året frem til I forbindelse med godkendelsen af taksterne for 2016, besluttede Hjørring Kommune, at Hjørring Vandselskab skulle gennemføre 4 nye aktiviteter. Aktiviteterne, som gennemgås i et senere afsnit, skulle finansieres ved en takststigning i 2016 på 1 kr. i forhold til 2015-taksten. Takststigningen medførte en provenustigning på 3,88 mio. kr. og aftalen var, at det øgede provenu skal fastholdes, også efter 2016.

16 I budgettet for 2017 og overslagsårene 2018 til 2021, fastholdes de indgåede aftaler, hvilket betyder, at Hjørring Vandselskab provenu fastholdes på 172,59 mio. kr. for vand, spildevand, service og tømningsordning. Et fastholdt provenu, vil dog ikke kunne sikre, at selskabets takster forbliver fuldstændigt uforandrede i perioden. Det skyldes flere forhold, bl.a. de generelle prisudviklinger, faldende vandsalg, indfasning af trappeordningen (rabat for vandforbrugende virksomheder), særbidrag mm. En fastholdelse af takstaftalen fra 2014 og 2015 medfører meget små takstændringer i 2017, se tabel 3.1. Tabel 3.1: I tabellen er taksterne for 2016 angivet sammen med takster for 2017 beregnet ud fra de eksisterende aftaler med Hjørring Kommune. Alle beløb er ekskl. moms Vand Variabelt bidrag Forbrug m 3 5,90 5,90 kr./m 3 Forbrug m 3 4,50 4,50 kr./m 3 Forbrug m 3 3,75 3,75 kr./m 3 Forbrug over m 3 3,15 3,15 kr./m 3 Fast bidrag Spildevand Variabelt vandafledningsbidrag 926, ,00 kr. Forbrug: m 3 36,08 36,63 kr./m 3 Forbrug: m 3 31,75 30,77 kr./m 3 Forbrug: m 3 23,09 19,05 kr./m 3 Fast vandafledningsbidrag 575,00 590,00 kr. Det faste vandafledningsbidrag er lovbestemt og bliver årligt justeret iht. indeks udgivet af Danmarks Statistik. Forventninger til fremtiden: Hjørring Vandselskabs forventninger til de kommende år er, at driftsomkostningerne kan reduceres med 3 % årligt frem mod 2020, og således både leve op til takstaftalen og overholde de krav Forsyningssekretariatet stiller. Efter 2020 forventes niveauet for driftsomkostningerne indtil videre at blive fastholdt.

17 Der er ikke indregnet nye krav fra Hjørring Kommune. Derved er der er det kun kravene fra 2015 fastsat af Hjørring Kommune, der er indgår i taksterne. Overholdelse af prisloft og indtægtsramme. I 2016 blev taksten for drikkevand nedjusteret pga. af en regulering foretaget af Forsyningssekretariatet. Nedjusteringen var afledt af, at Hjørring Vandselskab i 2014 ikke fik anvendt det opkrævede provenu - primært i forbindelse med anlægsinvesteringer. Nedjusteringen var en engangsforeteelse og provenuet for 2017 vil igen være på normalt niveau. Ændringerne af vandsektorloven vil have virkning fra og med En af udfordringerne med den nye regulering er, at de samlede indtægtsrammer ikke er kendt før ultimo 2016 (skal være offentliggjort senest den 15. december 2016). Det er Hjørring Kommunes opgave, at påse, at Hjørring Vandselskab overholder selskabets indtægtsrammer. Det er Hjørring Vandselskabs vurdering, at selskabet overholder de indtægtsrammer, som vil blive udmeldt af Forsyningssekretariatet. Vurdering er baseret på selskabets egne beregninger foretaget ud fra de retningslinjer og metodebeskrivelser, som Forsyningssekretariatet har publiceret. Det anbefales, at bestyrelsen godkender taksterne med den forudsætning, at selskabet overholder de endelige indtægtsrammer, som senest skal være udmeldt den 15. december Hvis selskabets budget imod forventningen ikke overholder indtægtsrammerne, så vil der blive foretaget genberegninger af budgetter og takster, som vil blive fremlagt på et senere bestyrelsesmøde. Den 15. november 2016 skal selskabet modtage et udkast til indtægtsrammerne, og da vil selskabet have nogle klare indikationer af om budgettet overholder indtægtsrammerne. I det tilfælde at taksterne ikke kan nå at blive godkendt i 2016, så vil selskabet benytte taksterne fra 2016 som aconto opkrævning indtil taksterne for 2017 kan blive godkendt i bestyrelsen og efterfølgende byrådet. Hvis bestyrelsen godkender budgettet og taksterne med den beskrevne forudsætning, vil budget og takster blive oversendt til byrådets videre behandling. Takstgodkendelsen er planlagt til byrådsmødet den 21. december I sagsfremstillingen til byrådet vil der fortsat være et forbehold for overholdelsen af indtægtsrammen. Selskabet vil under alle omstændigheder have modtaget de endelige indtægtsrammer senest den 15. december 2016, så derfor vil

18 byrådets beslutning kunne gennemføres på baggrund af de endelige indtægtsrammer. Indstilling: Det indstilles at: Bestyrelsen godkender det fremlagte budget og tilhørende takster med den forudsætning, at det forventes at overholde de kommende indtægtsrammer. Selskabet oversender budget og tilhørende takster til Hjørring Kommune med den forudsætning, at det forventes at overholde de kommende indtægtsrammer. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Bilag 3.1. Budgetnotat 2017 ( ). Bilag 3.2 Takstblad 2017.

19 Punkt 4. Økonomiopfølgning. Der er udarbejdet økonomiopfølgning pr. 30. september Driftsomkostninger: Det forventes, at selskabets samlede driftsomkostninger holdes inden for det godkendte budget. Investeringer: Det forventes, at anlægsaktiviteterne samlet set i 2016 holdes inden for det godkendte budget. Indstilling: Til orientering. Beslutning: Orientering fandt sted Bilag: Bilag 4.1. Økonomiopfølgning pr. 30/ Punkt 5. Regulativ for vandforsyning. Selskabet nuværende regulativ for vandforsyningen er godkendt af Hjørring Kommune i juli Siden da er der kommet et nyt normalregulativ og vandsektorloven er blevet revideret. Derfor ønsker selskabet at revidere selskabets regulativ for vandforsyningen. Af indholdsmæssige større ændringer kan fremhæves: Udvidelse af mulighederne for lukning af vand ved manglende adgang til målerinstallationer. (Se afsnit 9.6 Vedligeholdelse og udskiftning) Udvidelse af klageadgang til forbrugerklagenævnet. Afsnittet er lovpligtigt. (Se afsnit 16 Klage m.v.) Hjørring vandselskabs mulighed for at indføre fjernaflæste målere (Se afsnit Fjernaflæsning) Forslag til revideret regulativ er vedlagt som bilag 5.1.

20 Indstilling: Det indstilles at, Bestyrelsen godkender regulativet med henblik på oversendelse til Hjørring Kommunes byråd for endelig godkendelse. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Bilag 5.1. Regulativ for vandforsyningen Punkt 6. Betalingsvedtægt. Selskabet nuværende betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S er godkendt af Hjørring Kommune i januar Formålet med opdateringen har været, at sikre at betalingsvedtægten og dermed selskabets handlinger er lovlig i forhold til Bekendtgørelse af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. LBK nr. 633 af 07/06/2010. Siden godkendelsen af selskabets nuværende betalingsvedtægt, er der kommet nye regler vedrørende indførelsen af særbidragsordning, klageadgang samt der har været arbejdet med håndtering af tilslutningsbidrag. Derfor er der foretaget præciseringer af begreber og der er tilføjet nye afsnit. Af indholdsmæssige ændringer kan fremhæves: Revideret afsnit om særbidragsordningen er tilføjet. (Se afsnit 3.7) Udvidelse af klageadgang til forbrugerklagenævnet. Afsnittet er lovpligtigt. (Se afsnit 7.6) Håndtering af tilslutningsbidrag er præciseret. (Se afsnit 3.2) Ejendomsbegreberne er præciseret. (Se afsnit 7.1) Afsnit om afdragsordning efter betalingslovens. (Se afsnit 7.5) Præciseringerne er bl.a. o Forfaldstidspunkter for tilslutningsbidrag. (Se afsnit 3.2.7) o Opstartstidspunkter for opkrævning af hhv. det faste og det variable vandafledningsbidrag. (Se afsnit 3.3.7) o Forældelsesregler. (Se afsnit 7.4)

21 Forslag til revideret betalingsvedtægt er vedlagt som bilag 6.1. Indstilling: Det indstilles, at: Bestyrelsen godkender betalingsvedtægten med henblik på oversendelse til Hjørring Kommunes byråd for endelig godkendelse. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Bilag 6.1. Betalingsvedtægt for Hjørring Vandselskab A/S Punkt 7. Opdatering af Vision, værdigrundlag og strategi Vision, værdigrundlag og strategi for Hjørring Vandselskab blev godkendt på bestyrelsesmøde den 6. september Med udgangspunkt i selskabets 8 virksomhedsmål blev der opstillet 12 strategipunkter for perioden Der er lagt strategi for resultatområderne: Kerneydelser Kunder Samarbejde med omverdenen Ledelse og medarbejdere Vision, værdigrundlag og strategi er vedlagt som bilag 7.1. Til strategien er der tilknyttet et dokument, hvor begrundelse for de enkelte strategipunkter er anført, samt forslag til handlinger afledt af strategipunkterne. Dokumentet er vedlagt som bilag 7.2. Strategiperioden nærmer sig sit udløb og en opdatering af selskabets strategi er derfor nødvendig. Det foreslås, at opdateringen af vision, værdigrundlag og strategi omhandler følgende: Udarbejdelse af statusnotat for realiseringen af Vision, værdigrundlag og strategi Udarbejdelse af forslag til justering af vision og værdigrundlag. Udarbejdelse af oplæg til bestyrelsens drøftelse af udfordringer der bør indgå i næste strategiperiode, samt fastlæggelse af næste strategiperiode.

22 Udarbejdelse af forslag til ny Vision, værdigrundlag og strategi til bestyrelsens drøftelse og vedtagelse. Arbejdet forventes, at blive ført frem til behandling på de kommende 2 bestyrelsesmøder. Indstilling: Det indstilles, at: Opdatering af Vision, værdigrundlag og strategi gennemføres i overensstemmelse med det stillede forslag. Beslutning: Tiltrådt Bilag: Bilag 7.1. Vision, værdigrundlag og strategi Bilag 7.2. Notat til strategi Punkt 8. Drikkevandsfontæner. På bestyrelsesmødet den 22. september 2016, blev bestyrelsen præsenteret for et ønske om opsætning af en drikkevandsfontæne centralt i Hjørring by. På baggrund af drøftelserne på bestyrelsesmødet, har selskabet arbejdet videre med at beskrive principperne og et muligt omfang af brugen af drikkevandsfontæner. Sagsfremstilling Selskabet foreslår, at der laves en politik for opsætning af drikkevandsfontæner i Hjørring Vandselskabs forsyningsområde. Politikken skal kunne håndtere de ønsker der er fra interessenter og samtidigt sikre, at beslutningerne om placeringerne af drikkevandsfontænerne finder sted ud fra kriterier, der både kan forklares og forstås. Politik for opstilling af drikkevandsfontæner: Fontæner opsættes som offentlig adgang til drikkevand fra Hjørring Vandselskab, for at øge opmærksomhed på sammenhængen mellem vand og sundhed. Fontæner opstilles på steder, som er offentligt tilgængelige, og hvor mange mennesker færdes. Placering af selskabets fontæner koordineres med Hjørring Kommunes udviklingsprojekter.

23 Hjørring Vandselskab er behjælpelig med anskaffelse af fontæne samt etablering af forsyningsmulighed. Herefter overgår al drift og vedligeholdelse (inkl. forbrug) til ansvarlig vært. Der kan opstilles én fontæne pr. år. Valg af drikkevandsfontæne Valget af drikkevandsfontæne skal ske ud fra et teknisk perspektiv, men også ud fra et ønske om at fortælle historien om drikkevand. I bilag 8.1 er der præsenteret forskellige typer drikkevandsfontæner. Det er ikke givet, at det udelukkende er én type drikkevandsfontæne der opstilles over alt, da de forskellige typer har forskellige muligheder for at fremhæve et budskab. Drikkefontænernes formål er at: Medvirke til, at man drikker vand fra hanen fremfor kildevand og læskedrikke, og derved fremme sundhed for børn og voksne. Øge bevidstheden om sundheden i drikkevand er yderst vigtig især for børn i skolealderen. Forslag til placering af drikkevandsfontæner (afhænger af tekniske forhold så som vandforsyning og afløb i området): Skolegårde (+ evt. Vendia Park, stadions, større anlæg ifm. skoleidræt mv.) Større kommunale pladser og hot spots så som Springvandspladsen og Vendsyssel Teater. Ved placering af drikkevandsfontæner i Hjørring Midtby tages særligt hensyn til projekter som Vand i Byen, og fontænerne placeres iht. den fremtidige planlægning og udførelse af dette projekt. Det nye teater bliver formodentlig omdrejningspunkt for en del aktiviteter (også i dagtimer), hvilket vil retfærdiggøre placeringen af en fontæne på dette sted. En evt. skaterbane i nærheden ville også kunne nyde godt af en fontæne på denne placering. Desuden kan rejsende få mulighed for at fylde drikkedunken, på vej til/fra toget eller bussen. I dette tilfælde kan anbefales, at der arbejdes videre med at opstille en drikkevandsfontæne fra Water-Sculpture.web, da denne model har god plads til at formidle budskaber på selve fontænen. Såfremt bestyrelsen beslutter, at der skal arbejdes videre med opstilling af drikkevandsfontæner, kan der til et fremtidigt bestyrelsesmøde udarbejdes et oversigtskort med forslag til placering af eksempelvis de første 10 stk. fontæner, samt et mere udførligt budget på indkøb og forsyningsetablering.

24 I dette oplæg er der fokuseret på Hjørring By. Det foreslås, at fontæner i første omgang opstilles her, hvorefter de evt. kan opstilles i andre dele af Hjørring Vandselskabs forsyningsområde. I det videre arbejde bør der indsamles erfaringer fra andre forsyninger, som har opstillet drikkevandsfontæner i deres forsyningsområder (eks. Århus, Herning, Helsingør, København m.fl.). Indstilling: Det indstilles, at: Politik vedr. drikkevandsfontæner godkendes. Første fontæne opstilles i år 2017 i forbindelse med det nye teater. Politikken revurderes senest i Beslutning: Bestyrelsen besluttede at politik vedr. drikkevandsfontæner skal udformes som: Fontæner opsættes som offentlig adgang til drikkevand fra Hjørring Vandselskab, for at øge opmærksomhed på sammenhængen mellem vand og sundhed. Fontæner opstilles på steder, som er offentligt tilgængelige, hvor mange mennesker færdes og hvor der er en efterspørgsel efter drikkevand. Placering af selskabets fontæner koordineres med Hjørring Kommunes udviklingsprojekter. Hjørring Vandselskab er behjælpelig med anskaffelse af fontæne samt etablering af forsyningsmulighed. Herefter overgår al drift og vedligeholdelse (inkl. forbrug) til ansvarlig vært. Antallet af fontæner der årligt skal opsættes fastlægges i forbindelse med godkendelsen af selskabet budget, samtidigt med at politikken revurderes. Bestyrelsen tiltrådte, at den første fontæne opstilles i forbindelse med det nye teater. Bilag: Bilag 8.1. Præsentation af forskellige drikkevandsfontæner.

25 Punkt 9. Orientering fra: Formanden: Den øvrige bestyrelse: Direktøren: Der har været afholdt borgermøde om bymidteprojektet i Hjørring. Der har været mange positive tilbagemelding fra butiksejere og borgere. Det er dog blevet påpeget, at der meget gerne skal være vand i projektet hele tiden Med venlig hilsen Tommy Mostrup Administrerende direktør

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-10-2015 Mødetid: 09:00 11:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Jørgensen og Peter Carlsen. Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S.

Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S. Handlingsplan ifm. forlængelse af midlertidig tilladelse til anvendelse af udvidet vandbehandling på Bagterp Vandværk, Hjørring Vandselskab A/S. 1 Indhold 1. Baggrund for handleplanen....3 2. Resumé....3

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 16-12-2016 Mødetid: 10:00 til 13:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Henrik Christian Sørensen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-09-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach, Børge Bech. Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-09-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft, Per Møller, Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat Fra bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 15-08-2017 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat fra forrige bestyrelsesmøde

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 22-08-2016 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Kim Bach & Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent: Punkt 1. Referat

Læs mere

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen.

Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. Tommy Mostrup, direktør i Hjørring Vandselskab A/S. Værdien af den strategiske aftale med kommunen. A/S Vand i et politisk landskab. Hvem bestemmer i det politiske landskab? Selskabsloven er klar: Medlemmerne

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 11-12-2018 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12:30) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt

Læs mere

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat. For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 13-11-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Hjørring Renseanlæg, Teglmarken 41, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 30-01-2018 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Alex Jensen, Henrik Jørgensen, Per Møller og Peter Duetoft. Fraværende:

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2017 Med overslagsåreme 2018-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2019 Med overslagsåreme 2020-2022 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S 1 Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 09-05-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Ole Madsen Punkt 1. Godkendelse af årsrapport 2016

Læs mere

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S

Budget Med overslagsåreme Hjørring Vandselskab A/S Budget 2018 Med overslagsåreme 2019-2021 Hjørring Vandselskab A/S 1 Indledning... 3 1.1 Budgetteringsprincip... 3 2 Budgetforudsætninger... 4 2.1 Overholdelse af indtægtsramme... 4 2.2 Korrektion af indtægtsrammer

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 07-11-2014 Mødetid: 9:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Henrik Jørgensen. Fraværende: Referent: Ole Madsen. Punkt 1. Referat. Der er udarbejdet

Læs mere

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015

Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 23. januar 2015 Aarhus Vand A/S betalingsvedtægt og takster for 2015 Bestyrelsen for Aarhus Vand A/S har vedtaget en ny betalingsvedtægt

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 10-12-2015 Mødetid: 10:30 til 12:00 med efterfølgende julefrokost Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Mads Rubæk Sørensen Fraværende: Referent:

Læs mere

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse P R O T O K O L Bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Torsdag, den 22. november 2018, kl. 08:00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Flemming Erichsen, Ole Drost, Anders Koefoed, Anders Nielsen, Lis Tribler, Pernille

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 28-08-2018 Mødetid: 09:00-12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Vestergaard Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 14-05-2019 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Anders Rytter Madsen Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Godkendelse

Læs mere

ENERGI VIBORG VAND A/S

ENERGI VIBORG VAND A/S Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 1 Fraværende: Allan Clifford Christensen, Peter Juhl SAG NR. SIDE 1. Bemyndigelser fra bestyrelsen til formand og direktion 3 2. Takster for drikkevand 2017

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato 10. september 2012 Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Hammel Administrationsbygning Afbud fra INDHOLD Favrskov Spildevand A/S 10. september 2012 Sagsnr. Side

Læs mere

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring

Forslag til Vandforsyningsplan 2016-2023 - til offentlig høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. juni 2015 Forslag til - til offentlig høring Forslag til rent drikkevand til en kommune i vækst beskriver, hvor drikkevandet indvindes,

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-02-2016 Mødetid: 09:00 til 12:00 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Peter Duetoft Fraværende: Referent: Niels Nielsen Punkt 1. Referat.

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 15 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 24. oktober 2013 kl. 17.00 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen (deltog ikke i pkt. 1 og 2) Morten Lem

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 31 i Rudersdal Forsyning A/S den 12. juni 2017 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen - afbud Birgitte Schjerning

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed

TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Dato 15.11.2017 TAKSTER 2018 Skanderborg Forsyningsvirksomhed Indhold 1.0 Takster 2018, Hovedtal 3 2.0 Spildevand takster 2018 5 2.1 Takster SPildevand 2018 5 2.2 Budget og låneoptagelse for 2018 6 3.0

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 12-12-2017 Mødetid: 10:00 13:00 (Frokost fra klokken 12) Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Per Møller Fraværende: Referent: Niels Nielsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27

Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl på Skovlytoften 27 Referat af bestyrelsesmøde nr. 28 i Rudersdal Forsyning A/S den 3. oktober 2016 kl. 16.00 på Skovlytoften 27 På mødet deltager følgende: Erik Mollerup, formand Daniel E. Hansen deltog ikke i mødet under

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 9.3.2011 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Punkt 1. Vedtægtsændringer. Som følge af bekendtgørelse om forbrugerindflydelse

Læs mere

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Referat For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 06-12-2012 Mødetid: 15.30 Mødested: Åstrupvej 9, Afbud: Fraværende: Referent: Bjarne Træholt Sørensen Punkt 1. Godkendelse af beslutningsreferat

Læs mere

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012.

Omsætning Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Spildevand A/S Variabelt kloakbidrag Der er forudsat et variabelt bidrag fra 2.687.800 m³. Mængden er fastsat med baggrund i realiseret tal fra 2012. Fast bidrag I budgettet er regnet med 18.144 stik.

Læs mere

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling

11. oktober Punkt 4: Takster 2018 til beslutning. Indstilling 11. oktober 2017 Punkt 4: Takster 2018 til beslutning Indstilling Det indstilles til bestyrelsen at godkende taksterne på trin 1 for 2018. Taksten er beregnet på baggrund af forudsætningen om hvile-i-sig-selv.

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 11 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 28. november 2012 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen Ole Frederiksen

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S DAGSORDEN SAG: Bestyrelsesmøde nr. 34 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 13. december 2016 kl. 17.00 DELTAGERE: Gert Fischer Søren Søe-Larsen Ole Frederiksen (deltog i pkt. 2-8) Lars Hørsman

Læs mere

Indstilling. Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse

Indstilling. Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. november 2006 Fastsættelse af gebyr til finansiering af indsatsplaner for beskyttelse af grundvandet samt heraf følgende nedsættelse af

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 3. maj 2017 kl Nordvej 11, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 3. maj 2017 kl. 17.00 Nordvej 11, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen, Henrik

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Vedtagelse: Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027

Læs mere

Bilag 1 Scenarier og virkemidler

Bilag 1 Scenarier og virkemidler Bilag 1 Scenarier og virkemidler Miljøudvalget besluttede den 3. april 2017, at den eksisterende Vandforsynings- og grundvandsbeskyttelsesplan skulle revideres. Den nuværende plan forholder sig ikke i

Læs mere

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem

Deltagere: Kim Røgen (KRØ) Bestyrelsesformand Jens Jørgen Nygaard (JJN) Bestyrelsesmedlem (næstformand) Karsten Søndergaard (KSØ) Bestyrelsesmedlem Referat: Bestyrelsesmøde d. 27.10.2014 For selskaberne Egedal Forsyning A/S, Egedal Spildevand A/S, Egedal Vandforsyning A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Kim Røgen (KRØ)

Læs mere

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s

Takstbudget Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takstbudget 2015 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Takster 2015 18. november 2014 1. Introduktion Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet selskabets 6. budget siden selskabsudskillelsen

Læs mere

THISTED SPILDEVAND A/S

THISTED SPILDEVAND A/S THISTED SPILDEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Benny B. Christensen, Elin Vangsgaard, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard,

Læs mere

KF EP AM GJ PWR JØ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 27. nov. 2018

KF EP AM GJ PWR JØ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 27. nov. 2018 Mødereferat Dato: 27. november 2018 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Kent Falkenvig Erling Præstekjær Anders Madsen Gert Jensen Per Winther Rasmussen Johannes Østergaard Jan K. Pedersen KF

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S.

Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. Køge Vand A/S Beskrivelse af driftsbudget 2018 Vi har modtaget statusmeddelesen for indtægtsrammen for 2018 for Køge Vand A/S. De generelle effektiviseringskrav til vandselskaberne i 2018 er fastsat til

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ny vandboring til Hornumgårdvej 2, Tranten, 9530 Støvring

Ny vandboring til Hornumgårdvej 2, Tranten, 9530 Støvring Center Natur og Miljø NOTAT Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Journalnr: 13.02.01-P19-3-18 13.02.02-K08-46-14 Ref.: Mark Bech Højfeldt Højfeldt Telefon: 99887641

Læs mere

Vandforsyningsplan

Vandforsyningsplan Vandforsyningsplan 2017-24 Dialogmøde Udvalget for NTM og Følgegruppen 7. April 2017 Dagsorden: Velkomst. 1. Vandforsyningsstruktur. - Nuværende og fremtidig struktur Ressourceområder. - Hvordan får vandværkerne

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 31. okt 2017 DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED FORSYNINGER A/S Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Forsyninger A/S Tirsdag den 31. okt 2017, Bragesvej

Læs mere

Bestyrelsesmøde d For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken

Bestyrelsesmøde d For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken Bestyrelsesmøde d. 16.12.2014 For selskaberne Furesø Forsyning A/S og Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse. Klokken 17.00 19.00 Deltagere: Mødeleder: Referent: Susanne Mortensen (SMO) Per

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: S2015-0306 Referat Dato: 18. juni 2015 Referent: Karen Pilt Mødenr.: 2/2015 Mødedato: Onsdag den 17. juni 2015, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale,

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00

Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelse 6. marts 2013 Referat af Bestyrelsesmøde d. 26. februar 2013 Mødedato / sted: 26. februar 2013 / Gribvand Spildevand A/S, Holtvej 18C kl. 16:00-19:00 Mødedeltagere: Flemming

Læs mere

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand

Forslag til Indsatsplan for StautrupÅbo til beskyttelse af drikkevand Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 17. december 2014 Forslag til Indsatsplan til beskyttelse af drikkevand Forslag til Indsatsplan StautrupÅbo er klar til vedtagelse

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK

HILLERØD KOMMUNE TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN FORSLAG SOLRØDGÅRD VANDVÆRK HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TILLÆG 1 TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2015-2027. SOLRØDGÅRD VANDVÆRK Titel: Rapport: Forslag til tillæg 1 til Vandforsyningsplan 2015-2027. Solrødgård Vandværk Rapporten er udarbejdet

Læs mere

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014

Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Velkommen til møde i den tekniske arbejdsgruppe for beskyttelse af grundvand Kortlægningsområde Odense Syd 6 november 2014 Dagsorden til teknisk arbejdsgruppe Velkomst og præsentation 1. Orientering om:

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK.

HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. HILLERØD KOMMUNE FORSLAG TIL TILLÆG 2 TIL VANDFORSYNINGSPLAN 2015-2027 MELØSE VANDVÆRK A.M.B.A. BLIVER ET DISTRITIONSVANDVÆRK. NY FORBINDELSESLEDNING TIL HILLERØD FORSYNING 2 Titel: Forslag til tillæg

Læs mere

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013

Notat. Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S. Resume. Prisloft 2013 Notat Emne: Takster for Aarhus Vand A/S 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med låneoptagelse i Aarhus Vand A/S Den 14. november 2013 Takstfastsættelse for 2014 samt kommunegaranti i forbindelse med

Læs mere

THISTED DRIKKEVAND A/S

THISTED DRIKKEVAND A/S THISTED DRIKKEVAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den kl. 13.00 i mødelokale 1, Kirkevej 9, Hurup Medlemmer: Annita Pedersen, Jens Vestergaard Jensen, Jørgen Andersen, Ole Westergaard, Søren Bo Pedersen,

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden til ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den 17. november 2015 Mødetidspunkt: 7:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Fraværende: 068 mødelokale på Rådhuset Vallensbæk Stationstorv

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Andelsselskabet Haarlev Vandværk Att.: Henrik Petersen Himlingøjevej 31 4652 Hårlev 23. marts 2012 Sag 4/1020-0301-0709 / VAND Deres ref. Afgørelse om forøgelse af prisloft for 2012 i henhold til 8 i bekendtgørelse

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Teknisk udvalg Formand: Uffe Bro Erik Nielsen, Mads Krarup, Kaj Wisti Lassen, Birgitte Tetzlaff, Niels Krebs Hansen, Ib Johansen. tirsdag den 7. november 2006 kl. 12:00 i Farsø

Læs mere

KF AM EP CDL PWR TMH IVJ NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 11. december 2014

KF AM EP CDL PWR TMH IVJ NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 11. december 2014 Mødereferat Dato: 11. december 2014 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Kent Falkenvig Anders Madsen Erling Petersen Christen Dam Larsen Per Winther Rasmussen Tina Mousten Hansen Inger Vejlgaard

Læs mere

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8

ENERGI VIBORG A/S REFERAT. Mødedato: 23. november 2018 Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Mødedo: Mødested: Industrivej 15 Mødenummer: 8 Fraværende: Anders Korsbæk Jensen SAG NR. DAGSORDEN SIDE 29. Gebyr- og rentepolitik i Energi Viborg-koncernen 86 30. Opdering af den finansielle politik 88

Læs mere

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved

Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Redegørelse vedr. vandforsyningsmuligheder på Hjortø og Hjelmshoved Sagsresume Ejendomme Der er 14 ejendomme på Hjortø og 2 på Hjelmshoved. Enkelte ejendomme er i dag uden vandforsyning. Der er en toiletbygning

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Skovlund/Ansager Vandværk Att.: Svend Aage Maden Lundvej 14 - Skovlund 6823 Ansager Den 29. januar 2016 Sag nr. 15/02441 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013

LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 LYNGBY-TAARBÆK FORSYNING A/S Journalnr.: Referat Dato: 16. april 2013 Referent: Marianne T. Bak Mødenr.: 21 Mødedato: Tirsdag den 16. april 2013, kl. 16.00 18.00 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. januar 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1800 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2004/02514

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S

Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Referat af bestyrelsesmøde Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: den 15.6.2010 Mødetid: 14,30 Mødested: Åstrupvej 9, 9800 Hjørring Afbud: Per Harfeld Fraværende: Punkt 1. Orientering om de udfordringer selskabet

Læs mere

Bestyrelsesmedlem Deniz Celal Kilic (DCK) Bestyrelsesmedlem Berit Torm (BTO)

Bestyrelsesmedlem Deniz Celal Kilic (DCK) Bestyrelsesmedlem Berit Torm (BTO) Referat: Bestyrelsesmøde d. 26.10.2015 Bilag 1.1 For selskaberne Furesø Forsyning A/S, Furesø Spildevand A/S Knud Bro Alle 1, 3660 Stenløse, kl. 17.00 19.00. Deltagere: Susanne Mortensen (SMO) Bestyrelsesformand

Læs mere

Bynær vandindvinding i et samfundsøkonomisk perspektiv. Anne Stalk Specialkonsulent

Bynær vandindvinding i et samfundsøkonomisk perspektiv. Anne Stalk Specialkonsulent Bynær vandindvinding i et samfundsøkonomisk perspektiv Anne Stalk Specialkonsulent Frederiksberg Forsyning leverer vand til borgere og virksomheder på Frederiksberg 2,5 mio. m 3 grundvand pumpes årligt

Læs mere

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening

DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening DANVA Dansk Vand- og Spildevandsforening Bilag til DANVA høringssvar på udkast til forslag til lov om ændring af lov om betalingsregler for spildevandsforsyningsselskaber m.v. jeres j. nr. NST- 4400-00021

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen, Carsten Nygaard Herning, den 20.08.2010 Referat af bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 16.08.2010 Start: 9.00 Slut: 11.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b Til stede: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Kalundborg Vandforsyning A/S Att.: Susanne Lüthgens Holbækvej 189B 4400 Kalundborg Den 10. juli 2014 Sag nr. 12/17510 Afgørelse om prisloft for 2012 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

Referat THISTED VAND A/S

Referat THISTED VAND A/S Referat fra bestyrelsesmødet den 30-10-2017 kl. 16:00 i mødelokale A, Silstrupvej 12, Thisted THISTED VAND A/S Thisted Vand Service ApS Thisted Drikkevand A/S Thisted Spildevand Transport A/S Medlemmer:

Læs mere

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR

BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND. 29. august 2013 Frank Brodersen, HOFOR BRUGERGRUPPEMØDE ALBERTSLUND 29. august 2013 Frank Brodersen, DAGSORDEN 1. Forbrugervalg 2. Status for takster 2014 3. Forureningssag Lejre 4. Igangværende anlægsprojekter 5. Ændring af betalingsvedtægter

Læs mere

Hjørring Vandselskab A/S. Miljøingeniørdag AAU Hjørring Vandselskab A/S Onsdag den 25. maj 2011 Ole Madsen

Hjørring Vandselskab A/S. Miljøingeniørdag AAU Hjørring Vandselskab A/S Onsdag den 25. maj 2011 Ole Madsen Hjørring Vandselskab A/S Fakta om Hjørring Vandselskab: Drikkevand: 5 vandværker. Leverer til ca. 16.400 husstande, 2.200 virksomheder og 3.250 sommerhuse. Ca. 40.000 forbrugere med et dagligt forbrug

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 5. Afdeling Århus Kommunale Værker, Bautavej 1, 8210 Århus V INDSTILLING Til Århus Byråd Den 7. april 2005 via Magistraten Tlf. nr.: 8940 1838 Jour. nr.: 00.01A00, ÅKV/2005/00945

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Brønderslev Spildevand A/S Att.: Thorkil Neergaard Virksomhedsvej 20 9700 Brønderslev Den 21. december 2015 Sag nr. 15/02566 (herefter benævnt selskabet ) Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 KONKURRENCE-

Læs mere

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S

Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Dagsorden For bestyrelsesmøde i Hjørring Vandselskab A/S Mødedato: d. 31-01-2017 Mødetid: 09:00 12:00 Mødested: Åstrupvej 9,. Afbud: Peter Duetoft og Anders Vestergaard. Fraværende: Referent: Ole Madsen.

Læs mere

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 18:00-18:25 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren

Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering m.v. af vandsektoren Midtfyns Vandforsyning a.m.b.a. Att.: Hans La Cour Lombjergevej 22 5750 Ringe Den 5. marts 2014 Sag nr. 13/05438 Afgørelse om forøgelse af prisloftet for 2013 i henhold til 17 i bekendtgørelse om prisloftregulering

Læs mere

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013

FSP CDL KF GNSJ IVJ JKP NMJ. 1. Referat af bestyrelsesmødet den 17. september 2013 Mødereferat Dato: 17. september 2013 Sted: A/S Ålykkevej 5 7400 Herning Deltagere: Finn Stengel Petersen Christen Dam Larsen Kent Falkenvig Gert N. S. Jensen Inger Vejlgaard Jess Jan K. Pedersen Niels

Læs mere

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene.

Omsætning Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt m³ som realiseret i regnskab Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Budget forudsætninger 2013 Spildevand A/S Kloakbidrag - variabelt Der er forudsat solgt 2.737.553 m³ som realiseret i regnskab 2011. Mængden er forudsat konstant i overslagsårene. Fast bidrag Der indføres

Læs mere

Bilag 1 Kragelund Vandværk

Bilag 1 Kragelund Vandværk ligger i den sydlige del af Kragelund by. Figur 1:. Foto fra tilsyn i 2010. Vandværket har en indvindingstilladelse på 70.000 m 3 og indvandt i 2016 55.362 m 3. Udviklingen i vandværkets indvinding fremgår

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune

Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune Dragsmur Vandforsyning I/S Bestyrelsen Maj 2013. Generalforsamlingen d. 15 juni 2013 Dagsordenens pkt. Eventuelt: Bestyrelsens orientering om: Forslag til Vandforsyningsplan for Syddjurs Kommune 2013-20

Læs mere

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO

Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Boringsnære beskyttelsesområder BNBO Vordingborg Vandråd den 1. oktober 2012 Naturstyrelsens rejsehold v/ civilingeniør Gunver Heidemann og jurist Sanne Hjorth Henriksen PAGE 1 Indhold Hvem er vi? Hvorfor

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S

Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Referat af bestyrelsesmøde nr. 32 i Rudersdal Forsyning A/S Mødedato 24. oktober 2017, kl. 16.00 17.30 Mødested Deltagere Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Bestyrelsen: Erik Mollerup (formand), Daniel E.

Læs mere

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster.

Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Assens den 1. februar 2018 Notat til møde i økonomiudvalget i Assens Kommune den 19. februar 2018 vedrørende godkendelse af spildevandstakster. Økonomiudvalget har på møde den 22. januar 2018 behandlet

Læs mere

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S

Rebild Vand & Spildevand A/S Rebild Forsyning Holding A/S REFERAT SAG: Bestyrelsesmøde nr. 14 MØDESTED: Skørping, Sverriggårdsvej 3 TIDSPUNKT: 12. september 2013 kl. 16.30 DELTAGERE: Mogens Schou Andersen Søren Søe-Larsen Morten Lem Morten V. Nielsen (afbud)

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 17:30 Mødested/mødelokale Administrationsbygningen i Hammel, mødelokale 1 Afbud fra Thomas Storm deltog ikke i behandlingen af punkterne 10, 11 og 12. INDHOLD Sagsnr. Side

Læs mere

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by.

Stenderup Vandværk er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. er beliggende umiddelbart vest for Stenderup by. Vandværket har en indvindingstilladelse på 35.000 m 3 og indvandt i 2013 omkring 42.000 m 3 årligt. Indvindingen har været faldende frem til 1998, hvorefter

Læs mere

Afgørelse om økonomiske rammer for

Afgørelse om økonomiske rammer for Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 15. december 2016 Sag nr. 16/00102 Afgørelse om økonomiske rammer for 2017-2018 Indledning Vi fastsætter økonomiske rammer for de

Læs mere

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016

Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 VSK Att.: Camilla Kjær Jensen Vandværksvej 25 9280 Storvorde Den 21. december 2015 Sag nr. 15/10430 (herefter benævnt selskabet ) Indledning Korrigeret afgørelse om prisloft for 2016 Forsyningssekretariatet

Læs mere