Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?"

Transkript

1 1 Ud af skolen 2019 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Du skal nu vælge, hvor du gerne vil hen efter sommerferien. Uanset hvor du søger hen, skal du søge via Optagelse.dk. Nogle uddannelsesinstitutioner vil have, at du også udfylder skemaer fra deres hjemmeside. Nogle gange kan man se det på Optagelse.dk, andre gange må man ind på institutionens egen hjemmeside for at finde ud af det. Når du vælger uddannelsesinstitution, skal du være opmærksom på, at nogle af dem er private. Det betyder, at man skal betale for at tage sin uddannelse dér. Ansøgningsfristen er d. 1. marts. Her skal elever og forældre have skrevet under på Optagelse.dk og for de ikke-uddannelsesparate, skal UU-vejlederen også have skrevet under. Det er muligt at skrive under efter d. 2. februar. Det vil dog være en god idé at være sikker på, at du har valgt det, du vil og at høre ens UU-vejleder, om alt er i orden, inden der skrives under. Hvis den først er skrevet under, er den afsendt, og så kan UU-vejlederen ikke trække den tilbage. Så vær sikker på, at du har skrevet den rigtige uddannelse og de rigtige skoler på og i den rigtige rækkefølge. Husk også, at du ikke kan slette det, du har skrevet i kommentarfelterne, hvis de først er overført. Så lad være med at skrive noget, du fortryder bagefter. Der er flere, som for sjov har skrevet noget temmelig sjofelt. Det kommer med frem til den ønskede skole. Studievalgsportfolien på skal sendes med. Den sendes med som bilag under fanebladet Underskrift og bilag på I denne lille samling ord kan du se, hvordan du udfylder 1. studievalgsportfolien og 2. tilmeldingen Hvis du er i tvivl om noget, kan du naturligvis få hjælp. Hvis du er uddannelsesparat skal du kontakte evejledning. Du finder telefonnummer mm. på Hvis du er ikke-uddannelsesparat kan du kontakte din UU-vejleder på skolen, via eller telefon. Din UU-vejleders adresse og telefonnummer kan du finde på UU:Center Syds hjemmeside ( under menupunktet Find din vejleder eller se på din skoles hjemmeside. Du kan også kontakte evejledning. Du kan også få hjælp på Optagelse.dk. På selve tilmeldingen er der små spørgsmålstegn, du kan klikke på. Der er videoer ( som guider dig (og dine forældre) gennem tilmeldingen. Du klikker Ansøgere der går i 9. og 10. klasse. Nedenstående brugsanvisning beskriver hvert af de 5 faneblade. Ved faneblad nr. 4 (uddannelsesønske) er anvisningen delt op i 10. klasse (side 9) erhvervsuddannelse (side 11) gymnasial uddannelse (side 14) anden aktivitet (side 18)

2 2 Ud af skolen 2019 På den måde slipper man for at læse noget, der ikke er relevant. Man blader/scroller blot frem til det ønskede. Studievalgsportfolio Gå ind på Log på med dit uni-login Hvis dine oplysninger ikke er korrekte, klikker du på Ret profilindstillinger og dernæst Opret og rediger dine profiloplysninger Klik på Rediger og foretag ændringerne så klikker du på Gem Så er det tid til at komme i gang du klikker på Studievalgsportfolio

3 3 Ud af skolen 2019 Til at besvare spørgsmålene 1A), 1B) og 1C) kan du finde hjælp på side 4. Det kan ofte være svært at skrive noget godt om sig selv, så spørg en af klassekammeraterne/en lærer/dine forældre. De kan sikkert hjælpe dig. Til spørgsmål 3 og 4 skal du bruge faneblad 4 (Uddannelsesønsker) på Optagelse.dk. Her skal du skrive/har skrevet et eller flere uddannelsesønsker. Hvis du har overvejet andre uddannelser end dem, du ønsker på Optagelse.dk, skal du nævne dem og skrive om dem. Hvis du ikke har overvejet andre uddannelser, springer du spørgsmål 3 og 4 over i studievalgsportfolien. Da det er første år med studievalgsportfolien, har vi ved sidste spørgsmål Hvad var det vigtigste, du lærte hvert sted? noteret, hvad nogle af de obligatoriske vejledningsforløb er. Det kan jo være svært at huske, hvad de enkelte forløb hedder. Hvis du ikke har deltaget i et aktivitet/forløb, skal du sætte flueben i Har ikke deltaget. Når du er færdig, gemmer du studievalgsportfolien som PDF-fil. Det gør du ved at klikke på Hent PDF. I bunden af skærmen dukker et vindue op ( Åbn Gem Annuller ). Klik på pilen til højre for Gem og dernæst Gem som. Du kalder filen Studievalgsportfolio Du kan eventuelt tilføje dit navn Feks. Studievalgsportfolio_Adam_Mogensen Du gemmer filen i en mappe, hvor du kan finde den igen. Filen skal sendes med til den skole, du ønsker at begynde på. Det gøres på faneblad 5 på Optagelse.dk.

4 4 Ud af skolen 2019 Hjælpeark skriv om dig selv I studievalgsportfolien behøver du ikke fortælle, hvad du hedder, hvor gammel, du er, og hvilken klasse og skole, du går i. Det står der i forvejen. Hvis du har lettest ved at begynde med navn, alder osv., er det naturligvis helt ok. Følgende spørgsmål skal du opfatte som idéer til, hvad du kan skrive om dig selv. Det er ikke spørgsmål, du skal besvare! Skriv om dig selv, som var det en stil. Skriv om punkter fra alle tre grupper. Personlige kvalifikationer (hvem du er som menneske) Er du glad for det boglige skolearbejde, eller er du mere glad for de praktiske/kreative fag? Møder du til tiden? Hvor meget fravær har du? Er du lærenem? (er du god til at huske nye ting, du lærer) Får du lavet dine lektier? Er du god til at koncentrere dig? (i skolen, der hjemme) Er du et ordensmenneske? (får noteret lektier, pakket taske, afleveret opgaver til tiden) Er du pligtopfyldende? (gør de ting, du skal, uden at andre behøver at bede dig om det). Er du ærekær med dit arbejde? (betyder det meget for dig, at gøre tingene så godt, som muligt?) Har du selvdisciplin? (forstyrrer ikke i timerne, deltager i undervisningen, afbryder ikke andre, når de taler). Er du kreativ? (god til at få idéer, musikalsk, kunstnerisk eller god til at dekorere). Er du fingernem? (god til at lave ting med dine hænder) Sociale kvalifikationer (Hvordan er du sammen med andre) Har du nemt ved at tale med nogen, du ikke kender, eller er du genert? Foretrækker du at arbejde sammen med andre eller alene? Eller kan du begge dele? Hvilken rolle påtager du dig i gruppearbejde? (vil du bestemme? tager du initiativ? er du den, der får ideer? sørger du for, at alle bliver hørt? vil du helst sættes til noget? er du god til at fremlægge?) Kan du arbejde sammen med nogen, du ikke kan lide? Er du god til at lytte? Kan du acceptere, at andre har en anden mening end dig? Overholder du aftaler, du har lavet med andre? (både skolearbejde og i fritiden) Er du god til at mærke, hvad andre føler? Er du god til at hjælpe og trøste andre, når de bliver kede af det? Har du et godt humør? (du bliver sjældent vred eller sur på andre). Faglige kvalifikationer (Hvad er du god til?) Hvilke fag er du bedst til? Hvilke fag er du mest glad for? Er du god til at læse? Taler du andre sprog, end dem du har haft i skolen? Er du god til sport? Har du fritidsinteresser? (f.eks. spejder, friluftsliv, foto, film, teater, musik, sang, lystfisker, læser bøger, arbejder i træ, roder med motor og mekanik, esport, går i klub eller andet) Har du fritidsarbejde? Er du god til at bruge computer? Er der emner eller ting, du ved meget om?

5 5 Ud af skolen 2019 Tilmeldingen Gå ind på Vælg Søg ungdomsuddannelse eller 10. klasse (den store grønne pil til venstre) Ansøgning med login Klik på Log på med UNI-Login Her kommer du ind på en side med fem faneblade: Alle skal arbejde med fanebladene 1, 2, 4 og 5. Faneblad 1 Faneblad 2 Faneblad 3 Faneblad 4 Faneblad 5 Personlige oplysninger Se efter, om oplysningerne er rigtige. Skriv din og telefonnumre. Gør det samme med dine forældres. Klik Gem nederst på siden. Karakterer Her skal du ikke skrive noget. Din skole har sørget for, at dine karakterer er overført. Kontrollér dog, at karaktererne er rigtige, og at der er markeret korrekt ud for tysk/fransk. Parathedsvurdering Her står, om du er vurderet uddannelsesparat eller ej. Uddannelsesønsker Her vælger du op til fem uddannelser. Underskrifter og bilag Her skal du og dine forældre underskrive; dine forældre med NemID. Hvis du klikker på spørgsmålstegnet får du hjælp til netop det felt, du er ved.

6 6 Ud af skolen 2019 Faneblad 1 Personlige oplysninger Kontrollér, at de er rigtige. Dette er faneblad nr. 1 Personlige oplysninger Det er vigtigt, at disse oplysninger er rigtige, da det bl.a. er disse, din kommende skole vil bruge til at kontakte dig og dine forældre. Det kan være, om du skal til samtale/revurdering, er optaget, hvornår du skal begynde osv. Husk også at aktivere din eboks!! Du/dine forældre kan selv tilføje telefonnumre og e- mailadresser. Læg mærke til, at mobilnummeret skal stå i det højre felt! Husk at klikke på Gem Hvis du eller dine forældre ønsker at ændre i de personlige oplysninger, skal I kontakte skolens sekretær. De personlige oplysninger kan ændres frem til, ansøgningen er underskrevet (der kan gå op til et par dage før, ændringen kan ses). Hvis I har skrevet under, kan de personlige oplysninger ikke ændres. I skal i stedet kontakte de søgte skoler og informere dem om eventuelle ændringer Faneblad 2 Karakterer Kontrollér tysk/fransk og karakterer På faneblad 2 skal du to ting: Kontrollere, at 1) dine karakterer er skrevet korrekt ind 2) at der er markeret korrekt ud for tysk og fransk Er der fejl i karaktererne, skal I kontakte skolens sekretær. Før den 1. februar kan skolen rette karaktererne i ansøgningen.

7 7 Ud af skolen 2019 Efter den 1. februar kan skolen ikke længere rette karaktererne, men den kan give jer et bevis med de korrekte karakterer, som I kan uploade til ansøgningen under fanen Underskrifter og bilag. De karakterer, der står i Optagelse.dk nu og 1. februar, er kun de foreløbige karakterer. Dine afsluttende standpunktskarakterer vil 1. juni blive sendt til den skole, du ønsker. Det er først på dette tidspunkt, at det afgøres, om du kan komme ind på den ønskede uddannelse. Selv om dine afsluttende standpunktskarakterer er i orden, skal du også klare eksamen. Som du ved, er der karakterkrav, som skal opfyldes. Dine eksamenskarakterer er derfor vigtige. Faneblad 3 Uddannelsesparat Der er ikke noget, du eller dine forældre skal gøre her på fanebladet, hvis I er uenige i parathedsvurderingen. Du bliver automatisk indkaldt til en optagelsesprøve og/eller samtale, hvis du søger ind på en uddannelse, som du er vurderet ikke-uddannelsesparat til. Dette er en foreløbig vurdering! Dine afsluttende standpunktskarakterer sendes 1. juni, så du kan måske flytte dig fra ikke-parat til parat eller omvendt. Du skal derfor ikke give op eller tro, at du er sikkert videre! Det er den skole, du har søgt som førsteprioritet, der indkalder og har ansvaret for afholdelsen af optagelsesprøven. På gymnasierne bliver der holdt tre optagelsesprøver. Den første d. 14. juni, én primo august og én medio august. På erhvervsuddannelserne ligger optagelsesprøverne sidst i juni. Hvis du er vurderet ikke-uddannelsesparat til de gymnasiale uddannelser, men opnår 6,0 eller mere i gennemsnit af de lovbundne prøver, bliver vurderingen ikke-uddannelsesparat annulleret og du kan optages på en gymnasial uddannelse. Hvis du har en uddannelsesaftale til en erhvervsaftale, betyder vurderingen intet. Eleven her er vurderet ikke-uddannelsesparat til HF. Derfor en rød firkant. Firkanten er grøn ved EUD (og dermed også EUX), da vurderingen er uddannelsesparat. Denne elev har ikke ønsket en gymnasial uddannelse og er derfor ikke vurderet i forhold til denne (grå firkant). Hvis man alligevel ønsker uddannelsen, skal man kontakte sin UU-vejleder..

8 8 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Se anden fil/dokument Faneblad 5 Underskrifter og bilag sådan underskriver du og dine forældre Nu er du færdig med at udfylde din uddannelsesplan og tilmelding. Du mangler kun at vedhæfte studievalgsportfolien og eventuelle andre bilag at godkende tilmeldingen at forælder/værge underskriver Her står de uddannelser og skoler, du har valgt. For elever i 10. klasse er der allerede et bilag. Det er bevis for 9. klasse. Bilag Skal vedhæftes, inden dine forældre underskriver og dermed sender tilmeldingen. Det er et lovkrav, at I vedhæfter studievalgsportfolien. Ansøgningen er først gyldig, når studievalgsportfolien er vedhæftet. For langt de fleste er studievalgsportfolien det eneste bilag, der skal vedhæftes. Øvrige bilag kan være udskrifter af karakterer (hvis der er fejl i de registrerede karakterer), besked om adresseændring, en særlig ansøgningsblanket fra den søgte skolens hjemmeside (send den også i papirform) en særlig forklaring på, hvorfor du netop søger den søgte skole (kan na-

9 9 Ud af skolen 2019 turligvis skrives både i studievalgsportfolien og i kommentarfeltet på den valgte uddannelse på faneblad 4) en udtalelse fra en musiklærer, træner, arbejdsgiver eller lignende. Man kan kun sende bilag som PDF-filer. Bilag kan også sendes i papirform til den ønskede skole. Underskrift Dokumentation for ordblindhed og diagnoser må ikke uploades som bilag, men forældrene skal sende det med posten. Når I har vedhæftet studievalgsportfolien og eventuelt andre bilag, kan du og dine forældre underskrive (efter d. 2/2). Vent dog med at skrive under, til du har kontrolleret, om en eller flere af dine valgte uddannelsesinstitutioner er private. Hvis de er det, skal du være klar over, at det koster penge at gå der. din vejleder har sagt god for planen. Du kan godkende ansøgningen ved at klikke på knappen Godkend uddannelsesplan. Det er ikke et krav, at du gør det, men det viser i det mindste, at du er enig i det, der står. Det er nok, at én forælder underskriver ansøgningen. Ønsker begge dine forældre at underskrive, skal det gøres samme dag. Kan en af dine forældre ikke underskrive, skyldes det, at den anden af dine forældre har underskrevet, og ansøgningen er afhentet af den søgte skole. I øverste højre hjørne kan I se, hvilken status ansøgningen har. Står der enten Klar til afhentning eller Afhentet, er ansøgningen sendt korrekt. Hvis ansøgningen er afhentet af modtagerskolen, er ansøgningen låst, og den kan ikke åbnes igen. Der er ikke mere at gøre. Står der Under forberedelse, mangler der en forælderunderskrift. Forældre skal underskrive med NemID på faneblad 5 på klikker på den grønne pil og dernæst på Forældrelogin med NemID Hvis du er fyldt 18 år, skal dine forældre naturligvis ikke underskrive. Du og dine forældre skal sende tilmeldingen i løbet af februar og senest d. 1. marts.

10 10 Ud af skolen 2019 God fornøjelse UU:Center Syd Husk, at du og dine forældre løbende skal kontrollere eboks. Det er primært her, du vil få besked om optagelse, optagelsesprøver mm.

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2017 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2015 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2018 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Du skal nu vælge, hvor du gerne vil hen efter sommerferien. Uanset hvor du søger hen, skal du søge via Optagelse.dk.

Læs mere

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre?

Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? 1 Ud af skolen 2014 Ud af skolen og videre i uddannelsessystemet hvad skal jeg gøre? Der er to ting, du skal udfylde, og som begge sendes til den skole, du ønsker at begynde på efter sommerferien. Det

Læs mere

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Tilmelding til Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk NFE - Skoleåret 2018/19 En introduktion og vejledning for elever og forældre: Hvad skal du som elev I løbet af skoleåret har du deltaget

Læs mere

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk

Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Tilmelding til Ungdomsuddannelserne og 10. klasse i Optagelse.dk Skoleåret 2018/19 En introduktion og vejledning for elever og forældre Hvad skal du som elev I løbet af skoleåret skal du arbejde med de

Læs mere

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for

Læs mere

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for elever i 9. og 10.klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for elever i 9. og 10.klasse Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen

Læs mere

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning for ansøgere, der har forladt grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse.

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Version: 3.0 Styrelsen for It og Læring Indhold 1 Indledning... 5 2 Adgang til

Læs mere

Vejledning til forældre til elever i grundskolen. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til forældre til elever i grundskolen. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre til elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre til elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C,

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre til elever i grundskolen

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre til elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre til elever i grundskolen 15. februar 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4 2 UDDANNELSESPLANEN FOR FORÆLDRE... 5 2.1

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 08.12.2015 Indhold

Læs mere

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever

Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk. Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever Sådan laves en uddannelsesplan i Optagelse.dk Vejledning til elever UNI C UNI C, 03.02.2011 Indhold 1 Kom godt i gang... 5 1.1 Start

Læs mere

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning om UU s arbejdsopgaver i forbindelse med revurdering Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine

Læs mere

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk

Elev vejledning. Elev vejledning version 2.0 - Januar 2011 1. Figur 1 - Forsiden af Optagelse.dk Elev vejledning Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne i din uddannelsesplan på Optagelse.dk. Vigtigt! Der er

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i grundskolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i grundskolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Kurt Nikolajsen

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning

Brugervejledning Optagelse.dk. Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Brugervejledning Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Brugervejledning Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for

Læs mere

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejledning til vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 0.9 Forfatter: Kurt Nikolajsen, Gunner MacIntyre Styrelsen for It og Læring Styrelsen

Læs mere

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk

Vejlederens opgaver. Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Vejlederens opgaver Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 20.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2

Læs mere

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Version: 1.01 Forfatter: Kurt Nikolajsen, Gunner MacIntyre Styrelsen for It og Læring Styrelsen

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse

Brugervejledning. Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse 27. marts 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 VEDR. OPTAGELSE.DK 2012... 4 1.2.1 Ansøgningsfrister...

Læs mere

Du får adgang til din uddannelsesplan og ansøgning i Optagelse.dk ved at logge ind med dit UNI-login fra forsiden af Optagelse.dk. Se figur 1.

Du får adgang til din uddannelsesplan og ansøgning i Optagelse.dk ved at logge ind med dit UNI-login fra forsiden af Optagelse.dk. Se figur 1. Søg ungdomsuddannelse Som elev i 9. eller 10. klasse Denne vejledning omhandler ansøgning til ungdomsuddannelse eller 10. klasse (for 9. klasses elever) og beskriver, hvordan du som elev skal udfylde felterne

Læs mere

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted

Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted 1 Ud af skolen 2019 Faneblad 4 Uddannelsesønsker Her vælger du uddannelse og uddannelsessted Det er her, du vælger, hvilke uddannelser du ønsker samt en prioriteret rækkefølge. Denne side fortæller generelt

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning

Brugervejledning. Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning Brugervejledning Optagelse.dk Medarbejder på Ungdommens Uddannelsesvejledning 18. marts 2013 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 HVILKE RETTIGHEDER SKAL JEG HAVE I OPTAGELSE.DK?... 4 1.3 VIGTIGE

Læs mere

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning

Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Vejledning til at søge Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) Brugervejledning Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for It og

Læs mere

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for ansøgere, der har forladt skolen Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen

Læs mere

Vejledning til afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og 10.klasses skoler.

Vejledning til afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og 10.klasses skoler. Vejledning til afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og 10.klasses skoler. Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og 10.klasses skoler.

Læs mere

Brugervejledning i Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse

Brugervejledning i Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med 10. klasse Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger for ungdomsuddannelser og skoler med

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 9.3 9. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse Omsorg,

Læs mere

Uddannelsesplaner i MinUddannelse

Uddannelsesplaner i MinUddannelse Uddannelsesplaner i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse fra en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 27.11.2013 1 Indledning... 5 1.1 Målgruppe... 5 1.2 Bemærkningsfelt...

Læs mere

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse

Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 1 Ansøgeren klikker på søg videregående uddannelse 2 Forsiden af KOT ansøgersiden. Her har ansøgeren de fire muligheder 1. Ansøg med login. Ansøgeren kan logge på med sit NemID og udfylde og sende sin

Læs mere

Kollektiv vejledning klasse og hvad så?

Kollektiv vejledning klasse og hvad så? Kollektiv vejledning 10.3 10. klasse og hvad så? Dagens program Adgangskrav Studievalgsportfolio Optagelse.dk NemID Mere hjælp Uddannelsessystemet Job Grundskole Erhvervsuddannelse Gymnasial uddannelse

Læs mere

Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er:

Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er: Vi vil gerne starte med at danne os et overblik over hvem I er: # kommunale folkeskole # efterskoler # UU-vejledere # ungdomsuddannelser # videregående uddannelser 1 2 Gennemgang af først ansøgningsflowet

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER

VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER VEJLEDNING TIL LUDUS, WORD og ONLINE ORDBØGER INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Ludus - Log ind. side 3 2. Ludus - Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Ludus

Læs mere

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1

Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Videre efter grundskolen hvordan? Om uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et bachelortilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk

Forældrevejledning. Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Brugervejledning til Optagelse.dk Forældrevejledning Version: 2.0 Forfatter: Kurt Nikolajsen, Gunner MacIntyre, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Indhold 1 Indledning...

Læs mere

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen

Brugervejledning. Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen Brugervejledning Optagelse.dk Vejledning til forældre og elever i grundskolen 7. februar 2012 1 INDLEDNING... 4 1.1 MÅLGRUPPE... 4 1.2 BEMÆRKNINGSFELT... 4 2 UDDANNELSESPLANEN FOR ELEVER... 5 2.1 LOGIN...

Læs mere

Hvor finder du FOA Joblog?

Hvor finder du FOA Joblog? Sådan bruger du FOA Joblog Vejledning til lovpligtig registrering i jobloggen I vejledningen kan du se: hvor du finder jobloggen på FOAs A-kasses hjemmeside hvordan du udfylder jobloggen hvad du SKAL udfylde

Læs mere

Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på og vælge:

Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på  og vælge: Sådan søger du ind på: Knord Uanset om du vil gå i 10. klasse eller EUD/EUX skal du klikke dig ind på www.optagelse.dk og vælge: Du kommer til en ny side, hvor du igen skal klikke på denne bjælke: Og vælge

Læs mere

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk

Afhentning af ansøgninger til de videregående. Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen

Læs mere

En vejledning til elever og forældre

En vejledning til elever og forældre En vejledning til elever og forældre Stamhold A: Margrethe Brunsbjerg, mb@fus.dk Stamhold B: Ann Christensen, ac@fus.dk Stamhold C: Olav Nielsen, on@fus.dk + elever med hørenedsættelse fra februar Tilmeldingen

Læs mere

Uddannelsesplan i MinUddannelse

Uddannelsesplan i MinUddannelse Uddannelsesplan i MinUddannelse Denne vejledning giver et overblik over arbejdet med MinUddannelse for en UU-vejleders synspunkt. Indhold 1. Introduktion... 2 2. Tekniske specifikationer... 2 3. Som elev

Læs mere

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG

SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG SÅDAN UDFYLDER DU EN ANSØGNING OM OPTAGELSE PÅ ET BACHELORTILVALG OPRET ANSØGNING For at starte din ansøgning skal du vælge fanebladet Opret ansøgning. Udfyld nu felterne [Institutionsnavn] og [Uddannelsestype]

Læs mere

Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2018/2019 Udarbejdet i et samarbejde mellem efterskolerne og undervisningsministeriet

Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2018/2019 Udarbejdet i et samarbejde mellem efterskolerne og undervisningsministeriet Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2018/2019 Udarbejdet i et samarbejde mellem efterskolerne og undervisningsministeriet Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2018/2019 Periode

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Uddannelsesparathedsvurdering i MinUddannelse

Uddannelsesparathedsvurdering i MinUddannelse Uddannelsesparathedsvurdering i MinUddannelse Elever i 8., 9. og 10. klasse skal have en foreløbig vurdering af, om de opfylder de sociale og personlige forudsætninger for at påbegynde og gennemføre en

Læs mere

Vejledning til Jobloggen

Vejledning til Jobloggen Vejledning til Jobloggen Indhold: Hvad finder du på jobloggens forside? s. 2 Sådan opretter du en log om jobsøgning s. 3 Sådan ændrer du status på en log s. 7 Sådan vedhæfter du en ansøgning til en log

Læs mere

Efter ansøgningsfrist, kontakt da skolen og hør om dine muligheder der kan være ledige pladser.

Efter ansøgningsfrist, kontakt da skolen og hør om dine muligheder der kan være ledige pladser. Vejledning: Til ansøgere, der ønsker optagelse på skolens grundforløb eller hovedforløb inden for indgangen Sundhed, omsorg og pædagogik Ansøgningen foregår digitalt via: www.optagelse.dk Efter ansøgningsfrist,

Læs mere

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1

Vejledning til studievalgsportfolio. - elever og forældre. Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre Titel 1 Vejledning til studievalgsportfolio - elever og forældre 1. udgave, juni 2017 ISBN: 978-87-603-3148-0 (webudgave) Udgivet af Undervisningsministeriet,

Læs mere

Workshop om Optagelse 2013. November 2012

Workshop om Optagelse 2013. November 2012 Workshop om Optagelse 2013 November 2012 Program Nyt på FTU-området i 2013 NemId for medarbejdere Gennemgang af processerne (herunder tips og tricks) Svar på spørgsmål Statistik Eventuelt 09-11-2012 2

Læs mere

Skolemedarbejder 8. klasse. Optagelse.dk

Skolemedarbejder 8. klasse. Optagelse.dk Skolemedarbejder 8. klasse Optagelse.dk Skolemedarbejder 8. klasse Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 12.12.2016 Indhold 1 Indledning...

Læs mere

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING

Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING Velkommen til: Information fra UU: Vejledningsprocessen Uddannelsesforberedende aktiviteter Ungdommens Uddannelsesvejledning Dagens program Vejlednings processen Uddannelses paratheds vurdering (Uddannelses

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Ansøgning i kvote 2 på www.optagelse.dk

Ansøgning i kvote 2 på www.optagelse.dk Ansøgning i kvote 2 på www.optagelse.dk 1. Klik på Søg videregående uddannelse og log herefter ind med dit NemID. 2. Under fanebladet Oplysninger om dig, skal du udfylde dine oplysninger. Når du logger

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk IT Borger E-boks.dk side 1 af11 Indholdsfortegnelse Login... Side 2 Navigation... Side 3 Din postkasse... Side 3 Opret ny mappe... Side 4 Upload (gem) dine egne filer... Side 5 Adressebog... Side 7 Regler...

Læs mere

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder 9. og 10.klasse. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder 9. og 10.klasse Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for

Læs mere

AgeForce MINI vejledning

AgeForce MINI vejledning AgeForce MINI vejledning Velkommen til AgeForce et enkelt og sikkert netværk for dig over 50 I denne korte guide fortæller vi dig hvordan du: - Opretter en gratis profil på www.ageforce.dk. - Redigerer

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017

Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017 Behandling af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Senest opdateret marts 2017 Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. På Optagelse.dk tilmelder elever

Læs mere

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne.

Uddannelsesparathed. Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne. Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed (UPV) og ansøgning til ungdomsuddannelserne Titel 1 Uddannelsesparathed Vejledning om processerne ved vurdering af uddannelsesparathed

Læs mere

Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2017/2018 Udarbejdet i et samarbejde mellem Efterskoleforeningen og undervisningsministeriet

Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2017/2018 Udarbejdet i et samarbejde mellem Efterskoleforeningen og undervisningsministeriet Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2017/2018 Udarbejdet i et samarbejde mellem Efterskoleforeningen og undervisningsministeriet Årshjul for efterskolernes arbejde med Optagelse.dk 2017/2018

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg 1 Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Kandidattilvalg skal du kun søge, hvis du læser dit centrale fag ved et andet dansk universitet end Aarhus Universitet, samtidig med

Læs mere

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser

Brugervejledning Optagelse.dk. Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Brugervejledning i Optagelse.dk Afhentning af ansøgninger til de videregående uddannelser Forfatter: Sara Holm Kristensen

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

VEJLEDNING I Lokaleansøgning

VEJLEDNING I Lokaleansøgning På disse sider beskrives processen for lokaleansøgning via Foreningsportalen. Ansøgningsprocessen kan beskrives kort med nedenstående punkter: Kladder udfyldes Ansøgning sendes afsted Behandles i diverse

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg

Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Så dån udfylder du ånsøgningen om optågelse på en kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

EUX/EUD Uddannelsesønsker Ansøger uden for grundskole

EUX/EUD Uddannelsesønsker Ansøger uden for grundskole EUX/EUD Uddannelsesønsker Ansøger uden for grundskole Under Uddannelsesområde vælger du erhvervsuddannelse Emneoversigt Sådan udfylder du din ansøgning Adgangskrav Erhvervsudda nnelse for voksne (euv)

Læs mere

MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? Kære forælder

MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? Kære forælder HVORDAN GØR JEG? 1 AF 13 Kære forælder I denne guide finder du vejledning til de forskellige funktioner i Meebook for forældre. Du kan bl.a. se, hvordan du opretter dig, og hvilke informationer dit barns

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning

Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Så dån udfylder du en ånsøgning om genindskrivning Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i det faneblad,

Læs mere

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0.

Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Optag af FTU-ansøgere fra Optagelse.dk Sidst opdateret marts 2015 af STIL version 8.0. Generelt Optagelse.dk er portalen for administration af ansøgninger til ungdomsuddannelser i Danmark. FTU står for

Læs mere

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk

Elevadministrations modulet. Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Elevadministrations modulet Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen UNI C UNI C, 19.12.2013 Indhold 1 Indledning... 5 1.1

Læs mere

VEJLEDNING TIL LUDUS

VEJLEDNING TIL LUDUS VEJLEDNING TIL LUDUS VEJLEDNING TIL LUDUS INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Log ind. side 3 2. Skriv note til læreren, når du er syg side 4 3. Skriv og besvar besked i LUDUS. side 4 4. Find dine konferencer i LUDUS..

Læs mere

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog

JOBLOG. Sådan bruger du din joblog JOBLOG Sådan bruger du din joblog INDHOLD 4 BRUG DIN JOBLOG AKTIVT 5 FÅ OVERBLIK OVER DINE JOBANSØGNINGER 6 STATUS PÅ JOBANSØGNING 7 OPRET NY JOBSØGNING 9 ARBEJDSTID 10 ANSØGNINGSMETODE 11 ANSØGNINGSDATO

Læs mere

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at:

Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: Vejledning i hvordan Grønne Spirers medlemmer kan bruge medlem.gronnespirer.dk til at: - rette i stamdata og tilføje medarbejdere til institutionens/dagplejegruppens side - tilmelde medarbejdere til kurser

Læs mere

Workshop om Optagelse November 2011

Workshop om Optagelse November 2011 Workshop om Optagelse 2012 November 2011 Program Opmærksomhedsflowet 3. - 4. studieretningsfag 2. fremmedsprog og kreative fag Løbende optag Perioder Ekstrafelter Bilag Strøm på skrivemaskinen NemId for

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Hvis du ikke allerede

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS

Vejledning. Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS Vejledning Login og oprettelse af ansøgning til HD-uddannelserne på CBS 1 Log på ansøgningsportalen via dette link: https://dans.stads.dk/selfuserregistration/faces/welcomepage.jspx Vær opmærksom på at

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter (Regioner) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

Elevens forside Opgave Nyhedsfeed Aktuelle læringsmål Vurdering af tegn på læring Forældrenes forside...

Elevens forside Opgave Nyhedsfeed Aktuelle læringsmål Vurdering af tegn på læring Forældrenes forside... Elevplanen elever og forældre Elevplanen i MinUddannelse er et dynamisk værktøj, som samler informationer sammen om eleven ud fra de ting, som sker på holdene. Elevplanen ændres hele tiden i takt med at

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal

Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Bredbåndspuljen Guide til brug af Energistyrelsens tilskudsportal Kontor/afdeling Center for Tele Dato 30. juni 2016 Indhold: 1. Hvordan sendes en ansøgning? 2. Overblik over ansøgning og kommunikation

Læs mere

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse

Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Sådan søger du optagelse på en kandidatuddannelse Du kan søge en kandidatuddannelse, hvis du har afsluttet eller er i gang med at afslutte en adgangsgivende uddannelse. Adgang til ansøgningssystemet Du

Læs mere

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system

Vejledning til elevadministration. Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Vejledning til elevadministration Vejledning til brug af Optagelse.dk som elevadministrativt system Forfatter:

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra:

Login. www.samsoegades-skole.skoleintra.dk. I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i ForældreIntra: Login I denne lille folder beskrives nogle af de vigtigste funktoner i : Man finder som et link nederst til venstre på skolens offentlige Informationsportal. Adressen er: www.samsoegades-skole.skoleintra.dk

Læs mere

HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE

HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE HVORDAN GØR JEG? MEEBOOK FOR FORÆLDRE Kære forældre I denne guide finder du vejledning til de forskellige funktioner i Meebook for forældre. Du kan bl.a. se, hvordan du opretter dig, og hvilke informationer

Læs mere

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk

Skolemedarbejder. Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Skolemedarbejder Brugervejledning Optagelse.dk Forfatter: Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen for It og Læring Styrelsen for It og Læring, 05.01.2015 Indhold

Læs mere

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation.

Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. SKS Applikation Service ApS Vejledning selvbetjening virksomheder - tilskudsanmodninger for personer i jobrotation. Redigeret 4. februar 2014 SKS Applikation Service ApS Åstrupvej 10 9800 Hjørring T: 22

Læs mere