Verksomhedsplan for temagruppen Långsiktig Kompetensförsörjning - revideret efteråret Utskott och arbetsområde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Verksomhedsplan for temagruppen Långsiktig Kompetensförsörjning - revideret efteråret Utskott och arbetsområde"

Transkript

1 Verksomhedsplan for temagruppen Långsiktig Kompetensförsörjning - revideret efteråret Utskott och arbetsområde 1. Utskottets namn: Långsiktig kompetensförsörjning 2. Konkretiserat arbetsområde Hur lockar vi rätt arbetskraft till anläggningsbranschen? Vilka metoder och tekniker ska vi använda? (Hela branschen måste fungera varför det inte enbart handlar om civilingenjörer.) Hur behåller vi kompetens och då särskilt specialister? Klarar vi av att motsvara deras förväntningar på arbetsuppgifter och arbetsinnehåll? Hur fördelas kompetenskraven vid nya roller som beställare och utförare samt vid olika entreprenadformer? Hur säkerställer vi att vi har kompetenta beställare och kompetenta utförare? Hur får vi erfarenhetsåterföring och erfarenhetsöverföring mellan olika steg i vägplaneringsprocessen samt mellan beställare och utförare? Vilka kompetenser ska den framtida ingenjören ha? (Exempelvis kommunikativ kunskap, kunskap om affärsutveckling) Högskolor och universitet behöver branschens stöd för att kunna utveckla och planera utbildningar. Hur är det långsiktiga kompetensförsörjningsarbetet upplagt och strukturerat i respektive land? Vad kan vi lära av varandra? 3. Utskottets ledande ordför. Jens E. Pedersen, VEJ-EU, Danmark 4. Utskottets ledande sekr. Tove Hernes, NCC, Norge

2 5. Ordförande och sekreterare i de övriga länderna Land Ordförande Sekreterare Temagruppe har ikke formænd i de enkelte lande Utskottet skall beskriva verksamheten på en generell nivå för hela perioden, uppställa resultatmål samt konkretisera målen och verksamheten för de olika delperioderna. Generell verksamhetsplan inklusive resultatmål för hela perioden : Temagruppe vil arbejde med workshop og seminarer. Temagruppe vil analysere uddannelses og beskæftigelses situationen i sektoren i de enkelte lande. Det forventes at den er meget lig hinanden. Temagruppen plan er dels at gennemføre aktiviteter, der kan på virke unge til at vælge ingeniøruddannelsen, ikke mindst områder inden for vej- og trafiksektoren. Dels at fokusere på beskæftigelses situationen i de enkelte lande. Hvilke krav stilles til ingeniøren i dag, og er der faggrupper som kan aflaste ingeniøren i sektoren. Jura, kommunikation, administration, IT m.m. Hovedmålet for temagruppen er i løbet af perioden, at kunne skabe debat og information om ingeniøruddannelsen inden for vej- og trafiksektoren, således at flere tiltrækkes uddannelserne, samt at belyse hvilke muligheder for andre faggrupper at indgå i sektoren. Det sker via workshops og seminar.

3 7. Konkret verksamhetsplan för delperioden (mål, aktiviteter osv.) Der udarbejdes en analyse af situationen i de enkelte lande. Der udarbejdes forslag til aktiviteter. Der udvælges målgrupper. Resultat Der er gennemgang af situationen i de enkelte lande. Udfra hovedemnerne: Rekrutering af studerende til de tekniske uddannelser Rekrutering af medarbejdere til sektoren Der udarbejdes forslag til aktiviteterne målrettet de enkelte målgrupper. Der samarbejdes med forskellige NVF-udvalg i form af workshops. De enkelte udvalg er ikke valgt endnu. Gruppens interne arbejdsform vil være en række workshops. Vi planlægger 1 i 2008 og 4 i Andre udvalg og fagfolk udefra indbydes til at deltage. Kompetenceudbygning for medarbejdere i sektoren Hvordan fastholder vi dem eller får dem tilbage til sektoren. I første række har vi afholde workshops, hvor vi har drøftet forskellige målgrupper og hvilke aktiviteter vi kan anbefale. Temagruppen har afholdt 4 workshops i med i externe gæster. Workshoperne har haft til formål at belyse situationen i de enkelte lande og arbejde hen i mod foreslag til aktiviteter for interesenter. De første målgrupper vi har valgt at samarbejde med er vejdirektoraterne, de tekniske unversiteter og højskoler, organisationer inden for vejsektoren. I anden omgang forestiller vi os, at vi vil samarbejde med gymnasier og underskoler. Det er planen i 2010 at holde 3-4 workshops, en i hvert land, hvor målgrupperne er Vejdirektoratet, interresseorganisationer og Universiteterne, som inviteres til at deltage. Den første holdes i Danmark den 3. december Vi har inviteret de enkelte NVF udvalg til samarbejde. Det har resulteret i et møde i en enkelt nordisk NVF gruppe.

4 8. Konkret verksamhetsplan för delperioden 2010 (mål, aktiviteter osv.) Revideret Der gennemføres aktiviteter over for de udvalgte målgrupper i form af seminar/ workshops. Vi forventer at gennemfører 3 workshops/seminar, et i Norge, Sverige og Finland. Der planlægges og gennemføres et større nordisk seminar om kompetencebehov og nye muligheder. I slutning af året eller i begyndelsen af Forstærket samarbejde med andre NVF udvalg. Målet er at kunne nå frem til nogle anbefalinger for hvordan, man kan rekruttere medarbejdere fra medarbejdergrupper, som ikke nødvendigvis besidder de helt rigtige kvalifikationer i til jobs i vej- og trafiksektoren, og hvordan man får dem givet de rettet kompetencer ved efteruddannelse. Det andet mål er at arbejde for anbefalinger til hvordan man kan øge rekrutteringen til de tekniske universiteter og højskoler. Dette mål forventes afsluttet i 2011 Resultat Der er i december 2009 gennemført en workshop i Danmark med ca. 25 deltagere fra Danmark samt temagruppens medlemmer. Der er gennemført 3 workshps med medlemmer fra andre NVF-udvalg. Hovedoverskriften har været hvilke kernekompetencer mangles der i sektoren. I Norge workshop med det norske udvalg for drift og vedligehold. I Finland en workshop med hele ledelsen Fra det nordiske ITS-udvalg og en representant fra hvert land i temagruppen. I Sverige workshop med repræsentanter fra de svenske udvalg: Organisation och marknad samt Utformning vägar och gator. Der er udarbejdet udkast til rapport/notat med vores erfaringer og anbefalinger. Notatet forventes færdig foråret Der er udarbejdet oplæg til en Kompetencepris. Det forventes at prisen annonceres i ultimo 2010 og skal uddeles på ViaNordica På vores interne workshops/møder har vi haft indlæg fra vores egne medlemmer og gæster samt besøgt forskellige tekniske universitet. På baggrund af disse erfaringer er et notat/rapport med vores erfaringerne og anbefalinger underudarbejdelse. Notatet forventes færdigt første halvdel af Der arbejdes på at holde et seminar, Om emnet som kan bidrage til den endelig formulering af vores arbejde.

5 9. Konkret verksamhetsplan för delperioden (mål, aktiviteter osv.) Det er temagruppens mål at deltage med en større aktivitet på ViaNnordika Bearbejdning af erfaringerne fra aktiviteterne i , og arbejde med formålet for en præsentation på ViaNordica Vi forventer at kunne præsentere en række ideer og anbefalinger til aktiviteter, samt præsentere resultatet af arbejdet i perioden De udgives i et notat og præsenteres på VIANordica. Resultat På workshoppen i København var der deltagere fra DTU og VEJ-EU, hvor emnet var praktikpladser i ingeniørstudiet samt undervisningsmateriale til ingeniøruddannelserne. På workshop i Hamer var temaet Trainees og efteruddannelse i vejsektoren. På baggrund af disse workshops i hele perioden er der udarbejdet et inspirationsnotat, som skal inspirerer de enkelte virksomheder til aktivt at gøre noget for at tiltrække medarbejder til jobs og uddannelser i sektoren. Enten som enkelt virksomhed eller igennem et samarbejde i sektoren. På baggrund af arbejdet i temagruppen har Sverige etableret et samarbejde i sektoren for at tiltrække flere studerende til sektoren. Initiativet kaldes KIA. I Danmark er et tilsvarende arbejde under forberedelse, det forventes at blive igangsat primo I Finland er der tilsvarende initiativer. I Norge er der organiseret en efteruddannelseenhed efter inspiration fra den danske efteruddannelsesorganisation VEJ-EU.dk Ved året udgang udkommer en webudgave af vores notat. Det vil være rapporten og resultaterne vil vil præsenterer på VIANordica 2012

6 10. Slutvärdering av verksamheten under hela perioden Kalender I kalendern antecknas planerade möten och seminarier samt eventuella andra konkreta händelser. Uppgifterna i kalendern utgör grundmaterial för upprätthållandet av kalendern på hemsidan. Rapporteringsspalten fylls i efter hand eller senast vid rapporteringen av verksamheten i övrigt. Planlagda aktiviteter 1. møde i temagruppe 2. møde og workshop 3. møde og workshop 4. møde og workshop 5. møde og workshop 6. møde og workshop 7. møde og workshop 8. møde og workshop 9 møde og workshop 10 møde og workshop 11. møde og workshop 12. møde og workshop ViaNordica 2012 Tidpunkt juni 2012 Genomförda aktiviteter møde 1-10 gennemført

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 1 Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 Version pr 21.01.2009 1. Utskottets namn: Informationssystemer IKT (Information og Kommunikations Teknologi) 2. Konkretiserat

Læs mere

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012. (Information og Kommunikations Teknologi)

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012. (Information og Kommunikations Teknologi) 1 Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 Version pr. 7. November 2011 1. Utskottets namn: Informationssystemer IKT (Information og Kommunikations Teknologi) 2.

Læs mere

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012. (Information og Kommunikations Teknologi)

Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012. (Information og Kommunikations Teknologi) 1 Utskottens verksamhetsplaner och resultatuppföljning för perioden 7/2008-6/2012 Version pr. 7. Juni 2012 1. Utskottets namn: Informationssystemer IKT (Information og Kommunikations Teknologi) 2. Konkretiserat

Læs mere

Kompetenceudvikling og rekruttering. Jens E. Pedersen Formand Temagruppen Kompetence

Kompetenceudvikling og rekruttering. Jens E. Pedersen Formand Temagruppen Kompetence Kompetenceudvikling og rekruttering Jens E. Pedersen Formand Temagruppen Kompetence 1 26-06-2012 Temagruppen Danmark Jens E. Pedersen VEJ-EU (formand) Susan Frausing Nielsen Vejdirektoratet Frans Dupont

Læs mere

Kompetence og rekruttering. Notat

Kompetence og rekruttering. Notat Kompetence og rekruttering Notat Temagruppen Kompetence Januar 2012 Forord Kompetence og rekruttering Dette notat er en beskrivelse af resultaterne af temagruppes arbejde. Det er materiale som er behandlet

Læs mere

Vejens konstruktion. Vejens konstruktion

Vejens konstruktion. Vejens konstruktion Ordförande og sekreterare gruppen Land DK FI NO SE IS Rolf Johansen Vegvesen Peter Ekdahl Rambøll Ordförande Mads Jegsen Nynas Matti Vehviläinen Vägförvaltningen Haraldur Sigursteinsson Vegagerðin Sekretærere

Læs mere

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012

DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 DAGSORDEN SOMMERMØDE 2012 REYKJAVIK 11-06-2011 1. Velkomst 2. Formandens beretning for kongresperioden 2008-2012. (Hans Jørgen) 3. Afslutning af udvalgets arbejde (alle) 4. Introduktion til forstående

Læs mere

Mall för kommunikationsplan

Mall för kommunikationsplan Mall för kommunikationsplan Ni kan använda denna mall för kommunikationsplan när ni planerer kommunikationsaktiviteterna i ert projekt. Ni kan lägga till eller ta bort rader och kolumner i schemat efter

Læs mere

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge?

Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Kan dit projekt løse fælles udfordringer i Danmark, Sverige og Norge? Om finansiel støtte fra EU-programmet Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak 2014-2020 Sarpsborg 25 november 2014 Hvad er Interreg Öresund-Kattegat-Skagerrak?

Læs mere

Velkommen til KOBRA. Kompetencebaseret Regional Analyse. Region Midtjylland v/bente Børre Petersen

Velkommen til KOBRA. Kompetencebaseret Regional Analyse. Region Midtjylland v/bente Børre Petersen Velkommen til KOBRA Kompetencebaseret Regional Analyse Region Midtjylland v/bente Børre Petersen Fact om projekt KOBRA Samlet budget for KOBRA er 50 mio. kr. Der indgår 26 partnere i projektet. Heraf 13

Læs mere

Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet

Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet Sigurjón Mýrdal sigurjon.myrdal@mrn.is Fagrådet om lærernes og skoleledernes profesjonelle udvikling; funksjon og verksamhet NORDISKA LÄRARORGANISATIONERS SAMRÅD Styrelsemöte, Reykjavík 29.11.2016 NLS

Læs mere

INTERNATIONALISER DIN UDDANNELSE I DANMARK ELLER I SVERIGE BYGG DIN EGEN BRO TILL DEN GLOBALA ARBETSMARKNADEN

INTERNATIONALISER DIN UDDANNELSE I DANMARK ELLER I SVERIGE BYGG DIN EGEN BRO TILL DEN GLOBALA ARBETSMARKNADEN INTERNATIONALISER DIN UDDANNELSE I DANMARK ELLER I SVERIGE BYGG DIN EGEN BRO TILL DEN GLOBALA ARBETSMARKNADEN Roskilde Universitet Varför är det en bra idé? Om du åker på utbyte till Malmö University kan

Læs mere

Virksomhetsplan 2016 2018

Virksomhetsplan 2016 2018 Virksomhetsplan 2016 2018 Mission Det nordiske speiderfellesskap er til for å skape muligheter for samarbeide, erfaringsutveksling og forståelse for den nordiske kultur. Vision Spejder möter scout betyder

Læs mere

Schema för kommunikationsaktiviteter Strategisk Platform

Schema för kommunikationsaktiviteter Strategisk Platform Schema för kommunikationsaktiviteter Strategisk Platform Aktivitet (till exempel nyhetsbrev, flash mob, konferens eller pressutskick) Oprette s hjemmeside scienceandsociety.eu Upprätta bildbank Målgrupper

Læs mere

Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren

Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren Center for flere ingeniører til trafik- og anlægssektoren Jens E. Pedersen Sekretariatschef Viadania og VEJ-EU 1 09-11-2012 Etableret i 1980 af vejsektoren Bestyrelse fra sektoren Non-profit uddannelsesforening

Læs mere

Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer

Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer Infrastrukturbranchen mange muligheder mange kompetencer Samarbejdspartnere Asfalt Industrien Dansk Byggeri Dansk Anlægsentreprenører ILVT Ingeniørlærer Vej og trafik Kommunal teknisk chefforening Kommunal

Læs mere

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde Formænd og sekretærmøde referat 03. møde 2009-07.06. Tid: 15.00-16.30 Sted: Scandic hotel, Lappeenranta Indkaldte: Danmark: Mads Jegsen Jens Adamsen Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppanen Island: Sigursteinsson

Læs mere

Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet!

Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet! Indbydelse til aktiv medvirken giver ekstra udbytte af symposiet! Hold indlæg ved Symposiet og bliv tilknyttet en aktiv temagruppe Tag som indlægsholder del i gratis seminarrække før Symposiet Bliver samtidigt

Læs mere

Kompetanseoppbygning i Danmark Jens E. Pedersen Sekretariatschef, akademiingeniør Vejsektorens Efteruddannelse VEJ-EU.dk

Kompetanseoppbygning i Danmark Jens E. Pedersen Sekretariatschef, akademiingeniør Vejsektorens Efteruddannelse VEJ-EU.dk Kompetanseoppbygning i Danmark Jens E. Pedersen Sekretariatschef, akademiingeniør Vejsektorens Efteruddannelse VEJ-EU.dk Kompetanseutvikling Drift og vedlikehold 7. Oktober 2009, Trondheim Sprog Nivå 3

Læs mere

Virksomhetsplan

Virksomhetsplan Virksomhetsplan 2019 2021 Vedtaget af præsidiet for Nordisk Spejderkonference, 13. maj 2018. Præsidiet for Nordisk Spejderkonference 2018 har besluttet at hvis målene for en aktivitet ikke er beskrevet

Læs mere

1. Der var ingen bemærkninger til dagsorden. Ved start af ny periode var det ikke relevant at kigge på referat fra det senest afholdte møde.

1. Der var ingen bemærkninger til dagsorden. Ved start af ny periode var det ikke relevant at kigge på referat fra det senest afholdte møde. Formænd og sekretærmøde referat 24. oktober 2012 Til stede: Danmark: Jens Adamsen Finn Thøgersen Tid: 10:30-15:30 Sted: Vejdirektoratet København Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppänen Island: Haraldur

Læs mere

DEN 12. NORDISKE FOLKESUNDHEDSKONFERENCE AALBORG (22-25 augusti) Sid

DEN 12. NORDISKE FOLKESUNDHEDSKONFERENCE AALBORG (22-25 augusti) Sid DEN 12. NORDISKE FOLKESUNDHEDSKONFERENCE AALBORG (22-25 augusti) 2017 Sid 1. 2017-09-08 Sundhedsfremme i nærmiljøet 1 Workshopen handlar om erfarenheter från hur Aalborg kommun arbetat hälsofrämjande och

Læs mere

Referat fra Nordlekrådets styrelsemöte i DGI-byen, Köpenhamn, Danmark, 21. - 23.11.2008.

Referat fra Nordlekrådets styrelsemöte i DGI-byen, Köpenhamn, Danmark, 21. - 23.11.2008. Nordlekrådet Referat fra Nordlekrådets styrelsemöte i DGI-byen, Köpenhamn, Danmark, 21. - 23.11.2008. 1. Mötets öppnande Mötet öppnades av ordförande Eivor Wallinvirta 21.11. kl. 20.15 2. Konstaterande

Læs mere

INTEGRERING MELLEM BAEREDYGTIGA BYGGEPROCESSER

INTEGRERING MELLEM BAEREDYGTIGA BYGGEPROCESSER Rådet for digitalisering af byggeriet EBST, 3. marts 2010 Jan Karlshøj, DTU INTEGRERING MELLEM BAEREDYGTIGA BYGGEPROCESSER - med anvendelse af informationsoch kommunikationsteknologi Periode 2009-09-17

Læs mere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere

at være ramme for vidensdeling og netværksdannelse for vejsektorens ledere og medarbejdere Retningslinjer for Vejforum 6. februar 2014 Et samarbejde mellem vejsektorens interessenter 1. Baggrund for Vejforum En række interessenter i vejsektoren tog i 1999 initiativ til afholdelse af et fælles

Læs mere

hvad betyder cv AE964F645B703EB3C7219F414A0CDA94 Hvad Betyder Cv 1 / 6

hvad betyder cv AE964F645B703EB3C7219F414A0CDA94 Hvad Betyder Cv 1 / 6 Hvad Betyder Cv 1 / 6 2 / 6 3 / 6 Hvad Betyder Cv Twitter @fielaursendk Instagram @fielaursenofficial Blog www.fielaursen.dk Mail fielaursen@live.dk Fie Laursen - YouTube Denne side betragtes som en norm

Læs mere

Kompetens för en global vinnarregion Nordisk tænketank for fremtidens kompetencer

Kompetens för en global vinnarregion Nordisk tænketank for fremtidens kompetencer Kompetens för en global vinnarregion Møde for de nordiske samråd for folkeoplysning 11. Januar 2007, Tallinn Arne Carlsen och Ingegerd Green Hållbar välfärd i en globaliserad och digitaliserad värld.??????

Læs mere

Mission, vision og samarbejdsgrundlag for samarbejdet mellem spejderne i Norden

Mission, vision og samarbejdsgrundlag for samarbejdet mellem spejderne i Norden Mission, vision og samarbejdsgrundlag for samarbejdet mellem spejderne i Norden Mission Det nordiske speiderfellesskap er til for å skape muligheter for samarbeide, erfaringsutveksling og forståelse for

Læs mere

Opfølgning på - Kontrak3ormer som opfordrer 8l innova8on og udvikling og 8lhørende gruppearbejde på årsmødet

Opfølgning på - Kontrak3ormer som opfordrer 8l innova8on og udvikling og 8lhørende gruppearbejde på årsmødet Del-hovedemne 2014-2015 Billedet kan ikke vises. Computeren har muligvis ikke Opfølgning på - Kontrak3ormer som opfordrer 8l innova8on og udvikling og 8lhørende gruppearbejde på årsmødet 2014 - Baggrund

Læs mere

NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS

NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS NYT STUDIEADMINISTRATIVT SYSTEM EFTER STADS AGENDA 1 time Ca. 40 min. oplæg (13 sildes) Ca. 20 min. spørgsmål/drøftelse Nyt Studieadministrativt system efter STADS på hvilke områder vil det være mest hensigtsmæssigt

Læs mere

Handlingsplan 2013-2015

Handlingsplan 2013-2015 Handlingsplan 2013-2015 Denne handlingsplan folder temaerne i Arbejdsmiljørådets strategi ud samt beskriver andre aktiviteter, som rådet iværksætter. Handlingsplanen er inddelt i de temaer, som fremgår

Læs mere

Vi mangler ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025

Vi mangler ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025 Vi mangler 13.500 ingeniører og naturvidenskabelige kandidater i 2025 Udfordring Kun 2,6% af 15-årige danskere planlægger en ingeniørkarriere. Det er mærkbart under øvrige OECD lande. Danmark OECD gennemsnit

Læs mere

Nordlek c/o Hanne Rasmussen, Drostrupvej 3, 8370 Hadsten, Danmark email sekretariatet@nordlek.org www.nordlek.org

Nordlek c/o Hanne Rasmussen, Drostrupvej 3, 8370 Hadsten, Danmark email sekretariatet@nordlek.org www.nordlek.org Referat Styrelsemøde i Oslo d. 16.-18. oktober 2009 Fremmødte: Eivor Wallinvirta, EW, Finland Agne Svantesson, AS, Sverige Torunn Hernes Bjerkem, TB, Norge Bendt Pedersen, BP, Island Hanne Rasmussen, HR,

Læs mere

Referat fra Næringsudvalgets møde den 20. september, 2006 Lahtis, Finland

Referat fra Næringsudvalgets møde den 20. september, 2006 Lahtis, Finland Nordisk Råd J-Nr: 06-932-03 Dato: 25. september 2006 JTS Dagsordenspunkt 1 Bilag 3 Referat fra Næringsudvalgets møde den 20. september, 2006 Lahtis, Finland Dagsordenspunkt 1 Godkendelse af udkast til

Læs mere

Kompetencer og uddannelse inden for den maritime industri Best practice i Europa. Præsentation v/ Klaus Rostell, 22. november 2012

Kompetencer og uddannelse inden for den maritime industri Best practice i Europa. Præsentation v/ Klaus Rostell, 22. november 2012 Kompetencer og uddannelse inden for den maritime industri Best practice i Europa Præsentation v/ Klaus Rostell, 22. november 2012 Danske Maritimes rolle i DKMK Partner i projektet Danmarks Maritime Klynge

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

NVF Udformning af veje og gader

NVF Udformning af veje og gader NVF Udformning af veje og gader Formand- og sekretærmøde i Göteborg 19.-20. marts 2015 Guðmundur Heiðreksson / Valtýr Þórisson Program for møde 18.-19. marts 2015 Torsdag 19. marts: kl. 13:00-17:00 Formand-

Læs mere

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Evaluering. Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Evaluering Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Socialøkonomisk strategi Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje

Læs mere

Program NORDISK TALENTKONFERENCE 2014. Sådan kommer vi i gang med talentarbejdet i Norden!

Program NORDISK TALENTKONFERENCE 2014. Sådan kommer vi i gang med talentarbejdet i Norden! Program NORDISK TALENTKONFERENCE 2014 Sådan kommer vi i gang med talentarbejdet i Norden! Konferencen har fokus på udvikling af konkrete talentprojekter, opbygning af talentmiljøer på skolerne, samt udarbejdelse

Læs mere

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering

Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene. Struktur, fremstilling og publicering Lærebogsmateriale til vej- og trafikfagene f Struktur, fremstilling og publicering Program faggruppen 10.00 - Lærebogsmateriale Præsentation af idé Status t for lærebøger Diskussion af målgruppe og indhold

Læs mere

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Projekt Danmarks Maritime Klynge og Transportens Innovationsnetværk inviterede den 25. september 2013

Læs mere

Kommission om fremtidens læreruddannelse. Kommissorium

Kommission om fremtidens læreruddannelse. Kommissorium Kommission om fremtidens læreruddannelse Kommissorium Baggrund Læreruddannelsen spiller en central rolle i det danske uddannelsessystem og det danske samfund. En læreruddannelse af høj kvalitet og på et

Læs mere

TEKNIKIMIK ILINNIARFIK

TEKNIKIMIK ILINNIARFIK TEKNIKIMIK ILINNIARFIK 1. UDKAST TIL RESULTATKONTRAKT For perioden 2015-2018 Indledende bemærkninger fra bestyrelsen Bestyrelsen for Teknikimik Ilinniarfik ønsker indledningsvis at fremhæve sin højeste

Læs mere

Professionel kapital i praksis og Medarbejderprofiler. VUC&hf Nordjylland Afslutningskonference d. 21. marts 2019

Professionel kapital i praksis og Medarbejderprofiler. VUC&hf Nordjylland Afslutningskonference d. 21. marts 2019 Professionel kapital i praksis og Medarbejderprofiler VUC&hf Nordjylland Afslutningskonference d. 21. marts 2019 Punkter i præsentationen af Medarbejderprofil Baggrund og formål, v/ole Lund Kjeldsen, Vicerektor

Læs mere

NORDISK SOMMERSKOLE august 2019

NORDISK SOMMERSKOLE august 2019 NORDISK SOMMERSKOLE 9. 23. august 2019 Kunne du tænke dig at komme på Nordisk Sommerskole? Her får du mulighed for at møde andre lærerstuderende fra Norden og få kompetencer til at undervise i og med nabosprog.

Læs mere

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium

Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Bæredygtighedsudvalgets kommissorium Side 1 af 6 Indledning Bæredygtighedsudvalget er nedsat af Aarhus Byråd den 24. januar 2018. Byrådet har fastlagt følgende overordnede rammer for udvalgets arbejde:

Læs mere

Kliniske retningslinjer i 2014

Kliniske retningslinjer i 2014 - Dansk Multidisciplinær Cancer Gruppe for Palliativ Indsats Kære kolleger i det palliative fagfelt Kliniske i Der skal nu indmeldes nye medlemmer til de kliniske, der sættes i gang i med opstartsseminar

Læs mere

Seminar 26. maj 2015. Den færøske demensstrategi 2015. Jónvør Christiansen, projektleder Heilsu- og umsorganartænastan Tórshavnar kommuna

Seminar 26. maj 2015. Den færøske demensstrategi 2015. Jónvør Christiansen, projektleder Heilsu- og umsorganartænastan Tórshavnar kommuna Seminar 26. maj 2015 Den færøske demensstrategi 2015 Jónvør Christiansen, projektleder Heilsu- og umsorganartænastan Tórshavnar kommuna Færøsk demenshistorik, kort - 2002 Færøsk Alzheimerforening - 2003

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Af Chefanalytiker Klaus Jørgensen og cheføkonom Martin Kyed Analyse 7. juni 2015 Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Der ligger en udfordring i at tackle

Læs mere

Studievalg Danmark. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Danmark. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Danmark Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Danmark, Center Sydjylland? 1 vejledningscenter under Uddannelsesministeriet Specialiseret i vejledning

Læs mere

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006

Vi har brug for at høre din mening! Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Til 3.000 tilfældigt udvalgte borgere i den nye Silkeborg Kommune 10. august 2006 Vi har brug for at høre din mening! Vi tillader os at skrive til dig i et vigtigt ærinde. Din nye kommune arbejder aktivt

Læs mere

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN

EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN VORES VISION DET VI DRØMMER OM AT OPNÅ VISION EN PROGRESSIV STORBYHØJSKOLE I DIALOG MED KØBENHAVN, NORDEN OG VERDEN > at være et førende ud- og dannelsessted for unge fra hele Norden > at fremme den interkulturelle

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering

Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering 09-0371 - BORA - 16.11.2009 Kontakt: Bodil Rasmussen - bora@ftf.dk - Tlf: 3336 8869 Møde for regionale uddannelsesnetværk den 5. november 2009 opsamling på gruppedrøftelser og evaluering Opsamling af de

Læs mere

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Mette Louise Pedersen, chefkonsulent og Peter Bernt Jensen, konsulent melp@di.dk, 3377 4845; pebj@di.dk, 3377 3421 SEPTEMBER 2018 Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Fødevarebranchen er udfordret

Læs mere

Seminar Oslo 7.september 2011. Maria Marquard NVL og Nationalt center for kompetenceudvikling

Seminar Oslo 7.september 2011. Maria Marquard NVL og Nationalt center for kompetenceudvikling Den nordiske voksenlærer en kortlægning af kompetencekrav til voksenlærere og uddannelsesmuligheder inden for det voksenpædagogiske område i de nordiske lande Seminar Oslo 7.september 2011 Seminarets formål

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Merete Østergaard Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i

Læs mere

Konkrete forslag til initiativer:

Konkrete forslag til initiativer: Konkrete forslag til initiativer: 1. At forsøge at involvere udvalgte erhvervsvirksomheder som kunne være relevante for projektet. Her drejer det sig om virksomheder indenfor lys, lyd og nye medier f.eks.

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) VIA University College VIA University College Uddannelsesudvalget for Psykomotorikuddannelsen GODKENDT Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 21.13 8200 Aarhus N Mødedato: Den 6. oktober 2014 kl. 14.00-16.30 Deltagere

Læs mere

Konference den 6. november 2012 Rekruttering og profilering Sidste nyt, forankring, camps og katalog

Konference den 6. november 2012 Rekruttering og profilering Sidste nyt, forankring, camps og katalog Konference den 6. november 2012 Rekruttering og profilering Sidste nyt, forankring, camps og katalog De første godt 2½ år Formål: Sikre kvalificeret arbejdskraft inden for offshore energibranchen i fremtiden.

Læs mere

velkommen til danske invest knowledge at work

velkommen til danske invest knowledge at work velkommen til danske invest knowledge at work 2 DANSKE BANK INVEST Velkommen til Danske Invest Indholdsfortegnelse Velkommen til Danske Invest 2 Danmarks bedste til aktier 4 Fokusområder 5 Risiko 8 Vores

Læs mere

Sprogpolitik for RUC

Sprogpolitik for RUC ROSKILDE UNIVERSITETSCENTER Rektoratet Notat Sprogpolitik for RUC DATO/REFERENCE JOURNALNUMMER 11. januar 2006/HTJ 2006-00-015/0001 I Roskilde Universitetscenters strategiplan for 2005-2010 fastslås det

Læs mere

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje

Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi. Lokal vækst med social bundlinje Handleplan - Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje 1 Kolding Kommunes socialøkonomiske strategi Lokal vækst med social bundlinje blev vedtaget af Byrådet den 30. januar

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Brug byen / Använd staden

Brug byen / Använd staden Brug byen / Använd staden Lærervejledning og introduktion. Analyse af bygninger og byrum for 3.-5.klasse. Undervisningsmaterialet indeholder en introduktion til at arbejde med arkitektur i undervisningen

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: VIA University College Hedeager 2, lokale 34.36 8200 Aarhus N Mødedato: Den 21. november 2014 kl. 10.00-15.00

Læs mere

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Dokumentnr

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer Demokrati 2020 Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT 19-04-2016 Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 24. september

Læs mere

i Århus 12 16 november 2012

i Århus 12 16 november 2012 i Århus 12 16 november 2012 MÅNDAGEN den 12 november Ankomst till hotell för deltagare från Sverige och Norge ca kl 14:30. Eftermiddagssmörgås och kaffe eller te. Deltagare från Danmark anländer direkt

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1. Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 6 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den 12. maj.

Læs mere

Afholdt d. 23. maj 2019

Afholdt d. 23. maj 2019 NORDISK UTBILDNING I SMITTSKYDD OCH VÅRDHYGIEN Jette Holt Hygiejnesygeplerske, cand pæd pæd Anne Kjerulf, overlæge Brian Kristensen, fagchef og overlæge Central Enhed for Infektionshygiejne Statens Serum

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland

UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Vækstforum UDKAST: Notat om samarbejdet mellem Vækstforum og Det Regionale Beskæftigelsesråd i Midtjylland Beskæftigelsesregion Midtjylland Dato 16. november 2012 Sag Anledning Forretningsudvalget for

Læs mere

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011

INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 TIL ORIENTERING INDKALDELSE TIL HOVEDBESTYRELSESMØDE DEN 6. oktober 2011 Dagsorden 1. Referater til underskrift Referat til underskrift fra HBM 5.-6. september 2011 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1

Læs mere

TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS

TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS Projektbeskrivelse for projekt TVÆRFAGLIG UNDERVISNING FOR SYGEPLEJE- OG MEDICINUDDANNELSE I AARHUS Version 8. februar 2012 Projektforslaget er udviklet i et samarbejde mellem Aarhus Universitet, Det sundhedsfaglige

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Workindenmarks. jobmesser i udlandet, efterår 2013

Workindenmarks. jobmesser i udlandet, efterår 2013 Workindenmarks jobmesser i udlandet, efterår 2013 Messeoversigt Efterår 2013 Workindenmarks jobmesser i udlandet, efterår 2013 Som arbejdsgiver har du mulighed for at deltage på jobmesser i udlandet. Her

Læs mere

Projektbeskrivelse: Brugerundersøgelser i kommunerne

Projektbeskrivelse: Brugerundersøgelser i kommunerne Projektbeskrivelse: Brugerundersøgelser i kommunerne 1. Baggrund for det fælleskommunale kvalitetsprojekt Det fælleskommunale kvalitetsprojekt sigter først og fremmest mod at give borgerne en bedre service.

Læs mere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Merete Østergaard Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i

Læs mere

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune

Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune. Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune Fritids og idrætspolitik for Kolding Kommune Proces- og handlingsplan for revision af fritids- idræts og folkeoplysningspolitikken i Kolding Kommune FORMÅL At udarbejde forslag til revision af Kolding

Læs mere

Nyhedsbrev februar 2012

Nyhedsbrev februar 2012 Nyhedsbrev februar 2012 Kære medlemmer, kære partnere Så viser kalenderen 2012, og endnu et halvt år er gået siden sidste nyhedsbrev fra Moment Talent. Vi håber I alle er kommet godt og sikkert ind i det

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse

Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse Forældresamarbejde ved overgangen fra 6. til 7. klasse Håndbog til skolebestyrelsen. Håndbogen er resultatet af en målrettet indsats i skolebestyrelsen på Vigersted Skole siden 2003 omkring Forældreindsats

Læs mere

Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden

Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden Rekruttering av kompetansearbeidskraft fra tredjeland til Norden Danmark af Nana Wesley Hansen & Anne Marie Boesen Nana Wesley Hansen FAOS Forskningscenter for Arbejdsmarkeds- og Organisationsstudier Sociologisk

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE

PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE PROJEKTBESKRIVELSE - KOMPETENCEUDVIKLING TIL FREMTIDENS BORGERSERVICE Målgruppe Projektets primære målgruppe er front personale, der møder, betjener og servicerer de borgere, der henvender sig til kommunen

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) - Formulering

Læs mere

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress

Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø. Temadag om. Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Fokus på forskernes psykiske arbejdsmiljø Temadag om Dit liv i et forskermiljø trivsel eller stress Mål: At sætte fokus på væsentlige problemstillinger i f.t. det psykiske arbejdsmiljø. At give inspiration

Læs mere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere

Studievalg Sydjylland Merete Østergaard. Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Studievalg Sydjylland Merete Østergaard Hjælper dig med valg af videregående uddannelse og karriere Hvem er Studievalg Sydjylland? 1 af 7 vejledningscentre under Uddannelsesministeriet Specialiseret i

Læs mere

Svar Rek. 15/2016, Øget og bæredygtig turisme i Norden

Svar Rek. 15/2016, Øget og bæredygtig turisme i Norden MEDDELELSE TIL NORDISK RÅD Svar Rek. 15/2016, Øget og bæredygtig turisme i Norden 1. Rekommandation Rekommandationen har følgende ordlyd: Nordisk råd rekommanderer Nordisk Ministerråd at igångsätta en

Læs mere

Integrerad planering

Integrerad planering Integrerad planering Regional tillväxtpolitik och fysisk översiktsplanering Nordiska exempel och europeiska utblickar Lukas Smas & Ole Damsgaard Reglab seminarieserie: Fysisk Planering, 19 januari 2012

Læs mere

Bo och förvalta i Norden:

Bo och förvalta i Norden: Nordiska kooperativa och allmännyttiga bostadsorganisationer 2014-02-27 Inbjudan till NBO Workshop 26-27 mars 2014 i Köpenhamn Bo och förvalta i Norden: Områdesutveckling och stadsförnyelse Med projektet

Læs mere

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet

Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på uddannelsesområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Flerårig handleplan for uddannelse og udvikling af arbejdskraftressourcer på

Læs mere

PUBLICERINGSLISTE NORDISK FAGDIDAKTISK KONFERENCE

PUBLICERINGSLISTE NORDISK FAGDIDAKTISK KONFERENCE PUBLICERINGSLISTE NORDISK FAGDIDAKTISK KONFERENCE 6. NORDISKE KONFERENCE PÅ SYDDANSK UNIVERSITET, ODENSE, 29. 31. MAJ 2017 NAVN PÅ TIDSSKRIFT: Learning Tech Tidsskrift for læremidler, didaktik og teknologi

Læs mere

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt

Pkt. 9. Strategiopfølgning: proces vedr. Målplan og Udviklingskontrakt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsesmøde nr. 62. 19. april 2012 Pkt. 9. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse S A G S N O T A T 12. APRIL 2012 Vedr.: Pkt. 9. Strategiopfølgning:

Læs mere

Model for uddannelsesevaluering på Arts

Model for uddannelsesevaluering på Arts Notat Model for uddannelsesevaluering på Arts Som en del af kvalitetssikringsarbejdet gennemføres såvel uddannelsesevalueringer som årlige statusser. Formålet med uddannelsesevalueringen er at identificere

Læs mere

FREMTIDENS MARITIME INGENIØRUDDANNELSE

FREMTIDENS MARITIME INGENIØRUDDANNELSE FREMTIDENS MARITIME INGENIØRUDDANNELSE Onsdag den 23. november kl. 12:30 til 16:00 Ny VÆKST V i Det Blå Danmark, Christiansborg Udredningsopgave for Den Danske Maritime Fond Ledet af ATV Akademimedlem

Læs mere

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20.

EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi. Styregruppemødet. 20. EU s initiativ til opgradering af byggebranchens arbejdsstyrke inden for energieffektivitet og vedvarende energi Styregruppemødet 20. Juni 2012 Forslag til dagsordenen 1. Status for Status quo rapporten

Læs mere

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside.

Powerpoint fra oplægget medsendes dette referat samt offentliggøres på skolens hjemmeside. Referat fra lokalt uddannelsesudvalg (LUU) For det pædagogiske område 10. maj 2011 kl. 13.00 16.00 Deltagere Hanne Nielsen, Merete Lorentsen, Vibeke Kristensen, Karin Mathiesen, Jørgen Nielsen, Jonna Lauritsen,

Læs mere