Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn"

Transkript

1 Oversigt over udviklingsmål i aftalen for HR, Personale og Løn 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) - Formulering af målene er typisk sket via beslutninger i Direktion, Koncernledelsen og HovedMEDudvalget. Det kan være via den årlige arbejdsmiljøredegørelse besluttet i HovedMEDudvalget, tilpasning af innovationssporene, input fra workshops med deltagere fra organisationen eller forebyggende indsatser prioriteret af HR-staben. 2. Beskriv mål for 2017 samt hvilket innovationsspor, der berøres samt eventuel tidsplan og aktiviteter, hvis muligt - Se tabel Beskriv kort, hvorledes opfølgningen vil foregå i 2017 overordnet set (hvordan er processen tilrettelagt, hvem inddraget, og hvad følges op på og hvornår) - Se under det enkelte udviklingsmål. Tabel 1: Oversigt over skabelon for udviklingsmål Aktiviteter Tidsplan Hvilke(t) innovationsspor berøres? Udviklingsmål (hvis muligt) (hvis muligt) Udviklingsmål 1 Bæredygtige Arbejdskulturer Indsatsen understøtter innovationssporet Det Fælles Vi som handler om at udvikle og styrke det større fællesskab mellem vi ansatte og de enheder vi arbejder i. Indsatsen skal fremme kulturer, hvor kerneopgaven er omdrejningspunktet for en god arbejds- og samarbejdskultur på alle arbejdspladser HR-konsulentteamet udbyder et ledelsesudviklingsforløb, der understøtter ledelse af bæredygtige arbejdskulturer. Det er et udviklingsforløb som kobles tæt på den enkeltes ledelsespraksis. Gerne i et tæt samarbejde i de enkelte ledelsesteam og på tværs af driftsområder. Sigtet er at udvikle ledelse som understøtter de komplekse opgaver og udfordringer set i en kommunal kontekst Opfølgning på indsatsen fastsættes i dialog med Koncernledelsen den 20. december Opfølgning kunne f.eks. ske gennem 3i1 måling i 2018 og data fra ledelsesinformationssystemet Targit. Kendetegnende for bæredygtige arbejdskulturer er kulturer: Øvrige aktiviteter: i balance hvor de tilstedeværende ressourcer bruges, uden at over- eller Med afsæt i temadrøftelse i HovedMEDudvalget den 2.

2 misbruges hvor der er fokus på det, som skaber værdi hvor vi i en travl hverdag formår, at prioritere, så der er tid til klog ledelse, med fokus på langtidsholdbare løsninger hvor retning og rammer er tydelige, og kerneopgaven er vores fælles omdrejningspunkt for samarbejde og udvikling, også på tværs af fagligheder hvor der er rum til ledelse, og tid til at tænke langsigtet og helhedsorienteret og den enkelte medarbejder understøttes i mere hensigtsmæssige og effektive arbejdsprocesser. Arbejdskulturer præget af tillidsfulde relationer, hvor der er plads til alle og vi støttes i at mestre vores arbejdsliv. Udviklingsmål 2 Tilpasning af personalepolitikken og ledelsesgrundlaget Personalepolitikken og ledelsesgrundlaget står over for en tilpasning overvejende på grund af ændringer i de tre innovationsspor i Direktions Ide-og Arbejdsgrundlag Både personalepolitikken og ledelsesgrundlaget vil blive gennemset for andre relevante tilpasninger. novembe3r 2016 udbydes en temadag om bæredygtige arbejdskulturer målrettet både MED-organisationen og Arbejdsmiljøgrupperne som led i udbud af de obligatoriske temadage og klippekortsmoduler Der udbydes fyraftensmøder om temaet bredt ud i organisationen Der udarbejdes dialogmateriale til de lokale MEDudvalg. Der nedsættes en arbejdsgruppe under HovedMEDudvalget til at udarbejde forslag til revideret personalepolitik. Der nedsættes en arbejdsgruppe med repræsentanter for alle 6 lederprofiler til at udarbejde forslag til tilpasning af lederprofilerne. Forslag til tilpasning af personalepolitikken og ledelsesgrundlaget godkendes i Direktionen og HovedMEDudvalget. Den reviderede personalepolitik godkendes endelig i Byrådet efter indstilling af Økonomiudvalget. Alle tre innovationsspor Udviklingsmål 3 En effektiv MED-organisation I efteråret 2016 er der gennemført en MEDanalyse som skulle danne grundlag for: at sikre en effektiv MED-organisation med fokus på henholdsvis MEDrammeaftalens og LokalMEDaftalens kerneopgave, at gennemføre effektiviseringer med henblik på at opnå rationale som i den Arbejdsgruppen skal udarbejde et oplæg til tilpasninger af MED organisationen Indenfor den nuværende lokale MEDaftale i Skanderborg Kommune Udenfor den nuværende aftale (som derved medfører at aftalen skal genforhandles) Opfølgning vil blive besluttet i Direktionen og HovedMEDudvalget med afsæt i de tilpasninger som arbejdsgruppens oplæg giver anledning til.

3 øvrige organisation. HovedMEDudvalget besluttede, at der med resultatet af analysen er et godt fælles afsæt at arbejde videre med i forhold til formålet med analysen. HovedMEDudvalget besluttede, at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal udarbejde et oplæg til næste HMU-møde i februar Udviklingsmål 4: Udvikling af MUS/LUS og GRUS koncepter Med afsæt i 3i1 måling fra 2015 arbejdes der med at udvikle koncepter for medarbejderudviklingssamtaler og gruppeudviklingssamtaler. Og i forlængelse heraf et tilpasset koncept for lederudviklingssamtaler med afsæt i ledelsesgrundlaget. HR-staben udvikler disse koncepter med involvering af relevante leder- og medarbejderrepræsentanter fra organisationen. Koncepterne forventes at være IT-understøttet ved brug af Safetynet og organisationsoplysninger fra LOS/KMD-Opus. Forslag til koncepter vil blive forelagt Direktionen og HovedMEDudvalget til godkendelse. Som opfølgning vil data fra 3i1 måling i 2018 blive anvendt. Udviklingsmål 5: Rekruttering nye tiltag Det er afgørende for Skanderborg Kommune, at vi kan tiltrække kvalificerede medarbejdere. Når der skal søges nye medarbejdere, er det vigtigt, at alle kandidater oplever at være en del af en god og professionel rekrutteringsproces, også selvom det ikke fører til ansættelse. Alle rekrutteringer sker med respekt og i et tæt samarbejde på arbejdspladsen og med fokus på at ansætte den bedste til stillingen. I 2016 blev der udarbejdet en rekrutteringsguide af nye ledere og i forlængelse heraf vil der i 2017 blive udarbejdet en rekrutteringsguide af nye medarbejdere. Endvidere vil der blive udarbejdet et udvidet introprogram for nye ledere. Rekrutteringsguide af nye medarbejdere vil blive et værktøj til alle ansættelsesudvalg rundt på kommunens arbejdspladser. Det eksisterende introprogram for nye ledere suppleres med en værktøjsdel, hvor lederne bliver introduceret til relevante stabsfunktioner. Rekrutteringsguide af nye medarbejdere forventes at kunne tilgås fra medarbejderportalen efter godkendelse i direktionen og HovedMEDudvalget. Det udvidede introprogram for nye ledere forventes udbudt i 2. halvdel af Udviklingsmål 6: Der er i 2016 arbejdet med at forberede gennemførsel af den systematiske Opfølgning på udviklingsmål: Det Fælles VI

4 Implementering af IT-systemet Safetynet til brug for kortlægning af den fysiske APV. Der skal hvert 3.år gennemføres en systematisk kortlægning af den fysisk APV på kommunens arbejdspladser og til brug herfor er der indkøbt nyt IT-system. kortlægning af den fysiske APV på kommunens arbejdspladser med et nyt IT-system Safetynet. Med afsæt i kortlægningen vil der i 2017 blive arbejdet med at følge op på handleplanerne på den enkelte arbejdsplads. HR-staben vil understøtte processerne med relevant bistand. HovedMEDudvalget vil på møderne i 2017 blive opdateret for status for gennemførsel af den fysiske APV på kommunens Udviklingsmål 7: Forberedelse af 3i1 måling i 2018: Der skal minimum været 3. år gennemføres en trivselsmåling og en ledelsesevaluering. Den sidste 3i1 måling blev gennemført i foråret 2015 og forberedelse af næste 3i1 måling i foråret 2018 sættes i gang i HR-staben vil i efteråret 2017 forberede næste 3i1 måling med at tilpasse spørgeskemaer, IT-systemet, informationsmaterialet og procesbistand. Opfølgning på udviklingsformål: Direktionen og HovedMEDudvalget godkender oplæg til næste 3i1 måling i efteråret Udviklingsmål 8: Forsikringsområdet: Der vil blive arbejdet med at styrke indsatsen for at få nedbragt antallet af skader i Skanderborg Kommune. I 2017 vil der være forskellige indsatsområder og tiltag for at løse den udfordring. Synlighed i organisationen via besøg ude på de kontraktstyrede enheder. På den måde kan der skabes en dialog om de udfordringer, den enkelte enhed oplever, og ved fælles hjælp forsøge at løse disse. Der er startet et pilotprojekt op på motorkøretøjsområdet, hvor et særligt fokus på Ældre & Handicap området, forventes at medføre en nedgang i antallet af kaskoskader. Det er tanken at erfaringerne fra dette pilotprojekt skal bredes ud i resten af organisationen. Pilotprojektet forventes at løbe over flere år. Opfølgning på udviklingsmål: Der sker løbende opfølgning på udviklingsmålene både af Forsikringsteamet og ved godkendelse af Sikrings- og Forsikringspolitikken i direktionen og i Byrådet efter indstilling fra Økonomiudvalget. Alle tre innovationsspor Forsikringsteamet ønsker at styrke økonomien på området, og har igangsat en proces for at optimere udgifterne. I 2017 sker det ved:

5 - Fortsat gennemgang af kontrakter og aftaler med henblik på genforhandling. - Gennemgang af præmiestruktur, så området afspejler de reelle udgifter inden for de forskellige forsikringsområder. - Gennemgang af selvrisici - herunder indførelse af selvrisiko på ansvarsskaderne, så - der kan komme et øget fokus på økonomien i særligt frekvensskaderne, der udgør størstedelen af ansvarsskaderne. Når den enkelte enhed selv skal afholde noget af udgiften til erstatningen, forventes en adfærdsændring. Sikrings- og Forsikringspolitikken vil blive revideret i Udviklingsmål 9: HR-staben: Internt i HR-staben vil der fortsat blive fokuseret på at optimere og effektivisere arbejdsgangene, f.eks. ved at udarbejde standarder på HRområdet og fortsat udbygge digitalisering af lønområdet. Arbejdsgrundlaget for HR-staben tager afsæt i direktionens ide- og arbejdsgrundlag og de tre innovationsspor og Med afsæt i HR-stabens forretningsmæssige tilgang vil der blive arbejdet videre med HRgrundfortællingen, som tager afsæt i de tre innovationsspor. HRgrundfortællingen skabes af medarbejderne og lederne i fællesskab og skal være retningsviser både til internt brug og til samarbejdspartnere i og udenfor organisationen. Der vil blive arbejdet med at sikre en bæredygtig Opfølgning på udviklingsmål: Opfølgning sker i det lokale MEDudvalg, i den kommende 3i1 måling og i det daglige samarbejde i HR-staben. Alle tre innovationsspor

6 med særlig fokus på Kommunens 3.0 og Det Fælles Vi. arbejdskultur i HR-staben, hvor der fokuseres på, at ressourcer og opgaver er i balance og der arbejdes med at sikre langtidsholdbare løsninger. Udvikling af relationer og netværksarbejde på tværs af konsulentfunktionerne Økonomi, Innovation og IT, HR, Løn og Personale samt Byråds- og Direktionssekretariatet De tre stabe understøtter fagområderne med forskellige konsulentfunktioner. Konsulentfunktionerne adskiller sig fra hinanden ved i udgangspunktet at have et forskelligt fokus, men sigtet er i alle tilfælde at arbejde understøttende og koordinerende i forhold til en ønsket udvikling / faglighed. Formuleringen af et fælles udviklingsmål sigter efter at øge den samlede effekt af konsulentfunktionernes arbejde ved at øge relationer og ressourcedeling på tværs af de respektive konsulentfunktioner. I 2017 sættes der i forhold til de respektive konsulentfunktioner fokus på Afklaring af rammerne for konsulentfunktionernes virke med sigte på øget grad af teamdannelse omkring opgaver. Udvikling af generelle relationer og netværksarbejde på tværs af konsulentfunktionerne. Stabens lokale MED-udvalg vil være et naturligt forum for dialog og aktiviteter

7 med at sikre en bæredygtig arbejdskultur i staben. Udvalget står for at planlægge et 24 timers seminar i 2017 hvor temaet bæredygtig arbejdskultur vil blive hovedteamet. Endvidere vil temaet også indgå i medarbejderudviklingssamtaler i 2017.

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen

50% af de adspurgte i 3i1 havde haft MUS inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke var blevet fulgt op på udviklingsaftalen Notat om i Skanderborg Kommune Da 3i1 blev gennemført i Skanderborg Kommune i 2015 viste resultaterne, at: 50% af de adspurgte i 3i1 havde haft inden for det sidste år 50% af disse oplevede, at der ikke

Læs mere

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn

Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn Udviklingsaftale 2016 Staben HR/ Personale og Løn 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

HovedMEDudvalget i Skanderborg Kommune - Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 3. november 2016 Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 3.

HovedMEDudvalget i Skanderborg Kommune - Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 3. november 2016 Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 3. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 3. november 2016 Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...4 2 Afsnit 1 Opfølgning på Arbejdsmiljøindsatser 2016...4 2.1 Opfølgning på arbejdet med 3-i-1...4 2.2

Læs mere

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik

Skanderborg Kommunes. Personalepolitik Skanderborg Kommunes Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver den rette arbejdskultur samt kompetente medarbejdere og ledere, der vil fællesskabet og det har vi i Skanderborg Kommune.

Læs mere

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune

Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Bæredygtige Arbejdskulturer i Skanderborg Kommune Oplæg på OHRC s landsmøde Jesper Loehr-Petersen, MacMann Berg Runa Brøchner HR-chef Skanderborg Kommune Et oplæg med mange spørgsmål og få svar Hvorfor

Læs mere

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune PERSONALEPOLITIK Skanderborg Kommune FORORD Vi bestræber os hver dag på, at alle medarbejdere og ledere trives og er engagerede i at skabe værdifulde resultater til fælles bedste i samspil med hinanden,

Læs mere

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind

DIA (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind DIA 2017 (Direktion og Koncernledelse den 5. oktober) Billeder ala sidste års DIA sættes ind Indledning Direktionens ide-og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede

Læs mere

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune

PERSONALEPOLITIK. Skanderborg Kommune PERSONALEPOLITIK Skanderborg Kommune FORORD Vi bestræber os hver dag på, at alle medarbejdere og ledere trives og er engagerede i at skabe værdifulde resultater til fælles bedste i samspil med hinanden,

Læs mere

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag

DIA Direktionens idé- og arbejdsgrundlag DIA 2017 Direktionens idé- og arbejdsgrundlag Indledning Direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) understøtter Byrådets politikker og politisk besluttede forandringer og udgives én gang årligt. DIA udstikker

Læs mere

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde

Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Kodeks for bæredygtigt MED-samarbejde Forord En god arbejdsplads kommer ikke af sig selv. Det kræver kompetente medarbejdere og ledere, der vil arbejde for en bæredygtig arbejds- og samarbejdskultur, hvor

Læs mere

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding

Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding Kommissorium: Koncept for ansættelse, introduktion og onboarding - Faglig og digital understøttelse Dato 12. marts 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119 Ansvarlige

Læs mere

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse

Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for fra kontraktstyring til udviklingsledelse Direktionens Udviklingsspor/Direktionens Udviklingsramme for 2018 - fra kontraktstyring til udviklingsledelse Indledning Hvert år i uge 43 giver Direktionen bolden op til den proces, hvor den enkelte aftaleholder

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Børn- og Ungeområdet Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Chefteamet i Fagsekretariatet Børn

Læs mere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere

GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere GOD MODTAGELSE AF NYE KOLLEGAER - Koncept for modtagelse af nye ledere og medarbejdere 2 - God modtagelse af nye kollegaer Indhold Indledningen Principper for den gode modtagelse De tre programmer Kontrakt-

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur

Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur Roller og ansvar Grundlaget for ledelse i en ny organisationsstruktur NOTAT HR-stab Arbejdet med en mere klar og tydelig ledelse er med dette oplæg påbegyndt. Oplægget definerer de generelle rammer i relation

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Byråds-og Direktionssekretariatet

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Byråds-og Direktionssekretariatet Oversigt over udviklingsmål i aftalen for Byråds-og Direktionssekretariatet 1. Beskriv kort processen for formulering af målene i aftalen (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?)

Læs mere

Udviklingsaftale 2017 for Byråds- og Direktionssekretariatet

Udviklingsaftale 2017 for Byråds- og Direktionssekretariatet Udviklingsaftale 2017 for Byråds- og Direktionssekretariatet I udviklingsaftalen fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. Udviklingsmålene viser både, hvordan vi bidrager til

Læs mere

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen.

Redskaber Omdrejningspunktet for planlægning af den enkelte medarbejders kompetenceudvikling er MUS-samtalen. Projektbeskrivelse Baggrund og formål Odder Kommunes første HR strategi udløb i 2013, og som led i en generel gennemgang af kommunens strategier og styringskoncept besluttede direktionen i august 2013,

Læs mere

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap

Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap Oversigt over udviklingsmål i aftalen for ældre og Handicap 1. Processen for formulering af målene i aftalen Kontrakt og aftaleprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere:

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet

Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet Oversigt over udviklingskontrakter for Børn- og Ungeområdet 1. Processen for formulering af udviklingsmål (Hvordan er processen foregået, hvem har været inddraget mv.?) Fagsekretariatet Børn og Unge har

Læs mere

Skovbos udviklingskontrakt 2014

Skovbos udviklingskontrakt 2014 Skovbos udviklingskontrakt 2014 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet.

På mødet den 14. december har hovedudvalget drøftet de foreslåede tiltag til løsning af påbuddet. Vedrørende: Påbud vedr. overtrædelse af reglerne om formelle krav. Sagsnavn: Generelt rådgivningspåbud vedr. formelle krav Sagsnummer: 87.00.00-P20-1-12 Skrevet af: Kim Hornbæk E-mail: Kim.Hornbaek@randers.dk

Læs mere

HR Strategi. HR Strategi Udarbejdet efterår 2016

HR Strategi. HR Strategi Udarbejdet efterår 2016 2017-2018 Udarbejdet efterår 2016 1 Indholdsfortegnelse FORORD 3 PROCESSEN INDTIL NU 3 FORMÅL MED HR STRATEGIEN 4 BESKRIVELSE AF DE 3 HOVEDTEMAER 5 NYE INDSATSER I 2017-18: 7 2 Forord Denne HR strategi

Læs mere

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29.

Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. Bilag til LokalMED-aftale i Skanderborg Kommune om funktionsvaretagelsen i arbejdsmiljøindsatsen Godkendt i Forhandlingsorganet den 29. oktober 2014 Styrkelse og effektivisering af arbejdsmiljøarbejdet

Læs mere

Dagplejens udviklingskontrakt 2015

Dagplejens udviklingskontrakt 2015 Dagplejens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Højvangens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Politisk udvalg: Økonomiudvalg

Politisk udvalg: Økonomiudvalg MED-aftale 2013 Alle ansatte i Faaborg-Midtfyn Kommune har medindflydelse og medbestemmelse på arbejdets tilrettelæggelse og udformning af egen arbejdssituation. En ny og revideret lokal MED-aftale, vil

Læs mere

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015

Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 Dagtilbud Rys udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

HR Strategi. HR Strategi Godkendt januar 2019

HR Strategi. HR Strategi Godkendt januar 2019 Strategi Strategi -20 Godkendt januar 1 Strategi Indholdsfortegnelse FORORD 3 PROCESSEN INDTIL NU 4 FORMÅL MED STRATEGIEN 4 BESKRIVELSE AF DE 3 HOVEDTEMAER 5 NYE INDSATSER I -20: 6 2 Strategi Forord Denne

Læs mere

ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 1. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 8. JUNI 2017

ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 1. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 8. JUNI 2017 ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 1. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 8. JUNI 2017 1 Indhold Samarbejde med Arbejdstilsynet...3 APV status...5 Arbejdsulykker...6 Aktuelle sygefravær...6 Kursus og

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Galten / Låsby 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik

Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Velkommen til Ringsted Kommunes personalepolitik Med personalepolitikken ønsker vi at bidrage til at indfri byrådets vision for Ringsted Kommune. Visionen udpeger en række ambitiøse målsætninger for en

Læs mere

Strategisk ledelse i HTK

Strategisk ledelse i HTK Strategisk ledelse i HTK 10 1 Indledning I denne folder kan du læse, hvordan god ledelse understøttes i Høje-Taastrup Kommune, hvorfor god ledelse er vigtig og hvilke formelle fora, der understøtter en

Læs mere

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap

Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap Oversigt over udviklingskontrakter for Ældre og Handicap 1. processen for formulering af målene i kontrakter Kontraktprocessen på ældre og handicapområdet har haft følgende forløb og deltagere: Ultimo

Læs mere

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer

Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Vejledning - Den gode proces i forbindelse med struktur- og organisationsændringer Indledning Den gode proces i forbindelse ændringer i organisationen skal afspejle visionerne i personalepolitikken, de

Læs mere

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED

Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Styrk det strategiske arbejdsmiljøarbejde i Hoved-MED Temadag for medlemmer af Hoved-MED 20. september 2018 Hvem er vi? AMR? TR? Medarbejderrepræsentant? Andet? Hvad er strategisk arbejdsmiljøarbejde?

Læs mere

Udviklingssporene for 2018

Udviklingssporene for 2018 Udviklingssporene for 2018 Udviklingskontrakter og aftaler - helt kort: Hvert år i uge 43 fremlægger direktionen den fælles retning for organisationens udvikling. Vi beder alle ledere om, at de tre udviklingsspor

Læs mere

Notat. Århus Kommune. Indledning. Arbejdsmiljøstrategien Arbejdsmiljøredegørelse / ledelsesevaluering af arbejdsmiljøindsatsen 2010 i MSB

Notat. Århus Kommune. Indledning. Arbejdsmiljøstrategien Arbejdsmiljøredegørelse / ledelsesevaluering af arbejdsmiljøindsatsen 2010 i MSB Notat Emne Til Kopi til Arbejdsmiljøredegørelse / ledelsesevaluering af arbejdsmiljøindsatsen 2010 i MSB HMU D. 11. marts 2011 Århus Kommune Indledning En gang årligt skal ledelsen udarbejde en evaluering

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud

Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud Udviklingskontrakt 2016 for Hørning Dagtilbud 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

NOTAT. Forslag til ændringer i kontrakt- og aftalestyringen. Dato: 28. maj 2015. Sagsnr.: 14/81345

NOTAT. Forslag til ændringer i kontrakt- og aftalestyringen. Dato: 28. maj 2015. Sagsnr.: 14/81345 NOTAT Dato: 28. maj 2015 Byråds- og Direktionssekretariatet Adelgade 44 8660 Skanderborg Navn: Birgit Møller Direkte. tlf.: 24 64 92 22 E-mail: Birgit.moller@skanderborg.dk Sagsnr.: 14/81345 Forslag til

Læs mere

Fælles APV-indsatser 2016

Fælles APV-indsatser 2016 Fælles APV-indsatser 2016 Lejre Kommune gennemførte den lovpligtige APV undersøgelse af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i oktober og november 2015. Undersøgelsen indeholdt samtidig en opfølgning på

Læs mere

HovedMEDudvalget i Skanderborg Kommune - Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 25. november 2014 Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 25.

HovedMEDudvalget i Skanderborg Kommune - Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 25. november 2014 Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 25. Den årlige arbejdsmiljødrøftelse 25. november 2014 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indledning p. 3 1. Status på indsatsområder 2014 p. 3 1. Sygefravær p. 3 2. Forebyggelses af arbejdsulykker knæk kurven

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen Udviklingskontrakt 2016 for Stjærskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Skanderborg Vest 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik

Psykiatri. Arbejdsmiljøpolitik 2013 FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING. Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik 2013 Psykiatri FAGLIGHED ANSVAR RESPEKT UDVIKLING Arbejdsmiljøpolitik Arbejdsmiljøpolitik for Region Hovedstadens Psykiatri Arbejdsmiljøpolitikken blev godkendt i Psyk-MED d. 24. august

Læs mere

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling,

Vejledning om. procedureretningslinie for omstilling, Inspirationsnotat nr. 7 til arbejdet i MED-Hovedudvalg 17. juni 2008 Vejledning om procedureretningslinie for omstilling, herunder udbud og udlicitering Denne vejledning og tilhørende forslag til procedureretningslinie

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården

Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården Udviklingskontrakt 2016 for Entreprenørgården 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og

Læs mere

Procedureretningslinjer

Procedureretningslinjer Procedureretningslinjer DATO 14-04-2011 SAGSNR. 326-2011-18747 SAGSANSVARLIG Rita Jeppesen HR og Personale HR og Personale I henhold til Kalundborg Kommunes lokale MED-aftale er der udarbejdet nedenstående

Læs mere

Personaleredegørelse Skanderborg Kommune

Personaleredegørelse Skanderborg Kommune Personaleredegørelse 2017 Skanderborg Kommune Indholdsfortegnelse Forord Runa Sammendrag Sammendrag af de vigtigste pointer i rapporten skal kunne læses uden at læse den resterende rapport. Bæredygtig

Læs mere

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget

Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget Økonomiudvalget; Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017. Dato: 19. februar 2014 Sagsnr.: 13/68721 Forslag til plan for Økonomiudvalgets arbejde med opfølgning på de politisk besluttede

Læs mere

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne

Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Skanderborg Kommune søger ny leder for Bostederne Job- og personprofil Organisationen Skanderborg Kommune I Skanderborg Kommune tror vi på, at tillid betaler sig. Denne og andre stærke værdier er styrende

Læs mere

Retningslinje for trivselsmåling i Region Sjælland

Retningslinje for trivselsmåling i Region Sjælland Retningslinje for trivselsmåling i Region Sjælland Baggrund Når vi trives i arbejdet, oplever vi balance mellem krav, behov, kompetencer og ressourcer. Erfaringer fra mange arbejdspladser viser, at trivsel

Læs mere

Vejledning til ledelsens opgave i forbindelse med TULE

Vejledning til ledelsens opgave i forbindelse med TULE Regionshuset Aarhus TULE-sekretariatet Olof Palmes Allé 15 8200 Århus N www.regionmidtjylland.dk Vejledning til ledelsens opgave i forbindelse med TULE Denne vejledning beskriver ledelsens opgaver i forbindelse

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport

Skanderborg Kommune. Ledelsesevaluering Direktionsrapport Skanderborg Kommune Ledelsesevaluering 2018 Direktionsrapport OVERBLIK - Total Jeg er en god leder 4 3 5 2 6 1 Meget uenig 7 Meget enig () () () () Niveauet er ikke tilfredsstillende. Der bør ske forbedringer.

Læs mere

KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS)

KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS) DIALOG RESULTATER TRIVSEL MUS GRUS KONCEPT FOR MEDARBEJDER- UDVIKLINGSSAMTALE (MUS) OG GRUPPEUDVIKLINGSSAMTALE (GRUS) 1. INDLEDNING I Syddjurs Kommune gennemføres samtaler i form af medarbejderudviklingssamtaler

Læs mere

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet

Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet Udkast En plads i fællesskabet En af os Din fremtid i fælleskabet - Koncept for onboarding af nye ledere og medarbejdere Dato 22. maj 2018 Sagsnr.: 81.00.00-A26-2-17 Din reference Pernille Bang Tlf: +4587947119

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

Ledelse i Frederikssund 2018

Ledelse i Frederikssund 2018 Ledelse i Frederikssund 2018 Maj 2018 Ledelse i Frederikssund Kommune Ledelse er et fag og professionel ledelse af vores institutioner og afdelinger i Frederikssund Kommune er afgørende for både kvalitet

Læs mere

Politisk budgetvejledning for budget 2020

Politisk budgetvejledning for budget 2020 Regionshuset Viborg Koncernøkonomi Politisk budgetvejledning for budget 2020 Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk 0. Indledning Formålet med dette notat

Læs mere

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI

DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI DIGITALISERINGS- OG IT-STRATEGI SKANDERBORG KOMMUNE 2017-2020 Strategiens formål og baggrund Med Digitaliserings- og IT-strategien skal borgere, virksomheder og medarbejdere i Skanderborg Kommune opleve

Læs mere

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017.

Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Socialtilsyn For Stokholtbuens aflastningstilbud Torvevej den 1.12.2017 Udviklingspunkter samt Handleplan 2017. Status. Nærværende handleplan er udarbejdet i forlængelse af anmeldt tilsyn december 2017.

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen

Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen Udviklingskontrakt 2016 for Dagtilbud Højvangen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker

Læs mere

Udvikling og løsning af kerneopgaven, trivsel og robuste fællesskaber skal derfor ses som elementer, der gensidigt påvirker hinanden.

Udvikling og løsning af kerneopgaven, trivsel og robuste fællesskaber skal derfor ses som elementer, der gensidigt påvirker hinanden. Arbejdsmiljømål 2017-2018 Odder Kommunes mål og indsatser for at styrke et sikkert, sundt og udviklende arbejdsmiljø tager afsæt i den fælles forståelse og udvikling af kerneopgaven hvad er det for en

Læs mere

Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget

Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Møde i Hovedarbejdsmiljøudvalget Dagsorden Mødedato 7. september 2016 Starttidspunkt Kl. 9.00 Sluttidspunkt Kl. 11.30 Mødested Lokale H1.04, Blangstedgårdsvej 4, Odense Deltagere Carsten Vikkelsøe, HR

Læs mere

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune

Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune 1 of 6 26-11-2015 Sagsnummer.: 14/37310 Aftalestyringskoncept for Syddjurs Kommune Indledning Dialogbaseret aftalestyring er et af de centrale styringsværktøjer i Syddjurs Kommune, der er baseret på dialog

Læs mere

Organisatoriske indsatsområder

Organisatoriske indsatsområder TEKNIK OG MILJØ I FÆLLESSKAB Organisatoriske indsatsområder 2019-2021 nyt foto 1 Teknik og Miljø Februar 2019 TEKNIK OG MILJØ I AARHUS KOMMUNE Mission Vision Vi skaber attraktive og bæredygtige rammer

Læs mere

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE

STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE STRATEGI FOR REKRUTTERING OG FASTHOLDELSE 2017 2020 INDLEDNING Esbjerg Kommune vil være Danmarks nye vækstcenter i 2020 og er med sine ca. 10.000 ansatte den største og mest mangfoldige arbejdsplads i

Læs mere

RETNINGSLINJE FOR STILLINGSOPSLAG OG ANSÆTTELSESUDVALG

RETNINGSLINJE FOR STILLINGSOPSLAG OG ANSÆTTELSESUDVALG RETNINGSLINJE FOR STILLINGSOPSLAG OG ANSÆTTELSESUDVALG RETNINGSLINJE FOR STILLINGSOPSLAG OG ANSÆTTELSESUDVALG FORMÅL Formålet med Retningslinje for stillingsopslag og ansættelsesudvalg er, at Odense Kommune

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen Udviklingskontrakt 2016 for Bakkeskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide

M U S. Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Medarbejderudviklingssamtale - en miniguide Indhold HVORFOR MUS?....................... 4 STRATEGISK KOMPETENCEUDVIKLING............... 4 HVAD ER MUS?....................... 5 RAMMER FOR SAMTALEN 5 LØN

Læs mere

Udviklingsmål 2016. På p-møder, sparringsmøder mellem leder og daglig leder, LMU og bestyrelsesmøde

Udviklingsmål 2016. På p-møder, sparringsmøder mellem leder og daglig leder, LMU og bestyrelsesmøde Udviklingsmål 2016 Understøttelse af det nye ledelsesgrundlag Medarbejderne forstår kommunen 3,0 tænkningen og omsætter tænkningen i det daglige arbejde Aktivitetsmål: Deltagelse i kommunen 3,0 praktikeren

Læs mere

Opfølgning på Ledelsesevalueringen & Trivselsmålingen

Opfølgning på Ledelsesevalueringen & Trivselsmålingen Opfølgning på Ledelsesevalueringen & Trivselsmålingen Ledelsesevalueringen & Trivselsmålingen skal betragtes som fase 1 i en 2-faset model, der giver et øjebliksbillede af arbejdsmiljø og trivsel i Syddjurs

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1

LEDELSESGRUNDLAG JUNI UDKAST - DEL 1 LEDELSESGRUNDLAG JUNI 2016-1. UDKAST - DEL 1 1 VÆRDIERNE Guldborgsund Kommunes kerneopgave fremgår af planstrategien og udvalgsstrategierne: Vi skal styrke borgernes muligheder for at mestre egen tilværelse,

Læs mere

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015

Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 Ungdomsskolens udviklingskontrakt 2015 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi.

Notat. Strategi og Organisation. Til: Økonomiudvalget og Byrådet. Sagsnr.: 2010/14376 Dato: Udkast - Effektiviseringsstrategi. Strategi og Organisation Notat Til: Økonomiudvalget og Byrådet Sagsnr.: 2010/14376 Dato: 29-04-2011 Sag: Sagsbehandler: Udkast - Effektiviseringsstrategi Signe Friis Direktionskonsulent 1. Baggrund og

Læs mere

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen.

Der lægges med denne sag op til en drøftelse af indholdet i DIA 2018 samt retænkning af kontrakt- og aftaleholderprocessen. Dagsorden Dato: 06-09-2017 09:00:00 Udvalg: Direktionen Sted: Fælleden, lokale 1.Ø.07 183 Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: 00.01.00-P35-1-17 Dagsordenen blev godkendt. 184 DIA og kontrakter og aftaler

Læs mere

HR-strategi 2015-2018

HR-strategi 2015-2018 HR-strategi 2015-2018 10 1 HR-strategiens formål HR-strategien skal understøtte, at kommunen kan levere kerneopgaver af høj kvalitet og i overensstemmelse med de politiske målsætninger og gældende rammevilkår.

Læs mere

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse

Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Høringsmateriale: Sammenlægning af Børn, Trivsel og Sundhed samt Børn og Forebyggelse Baggrund for forslag til organisationsændring I august 2015 blev organisationen ændret i Børn og Unge og inddelt i

Læs mere

LEDERNYT. Direktionens strategibrev 2015

LEDERNYT. Direktionens strategibrev 2015 LEDERNYT 3. NOVEMBER 2014 Direktionens strategibrev 2015 I år har Direktionen valgt at arbejde med strategibrevet på en ny måde. Direktionen har identificeret en række temaer, som vi vurderer, er relevante

Læs mere

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet)

Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Mennesker møder mennesker - Det skal ses og mærkes (ordlyd er forenklet) Andre forslag: - sammen når vi endnu længre - sammen skaber vi fremtiden - sammen mod fremtiden - sammen skaber vi velfærd - og

Læs mere

Organisering i Vordingborg Kommune

Organisering i Vordingborg Kommune Organisering i Vordingborg Kommune Indledning Vordingborg Kommunes nuværende organisation blev dannet ved kommunesammenlægningen i 2007. I 2008 medvirkede Lundgaard konsulenterne i en evaluering af den

Læs mere

Systemisk ledelse er bæredygtig ledelse Morgenmøde i Kbh og Aarhus, nov. 2018

Systemisk ledelse er bæredygtig ledelse Morgenmøde i Kbh og Aarhus, nov. 2018 Systemisk ledelse er bæredygtig ledelse Morgenmøde i Kbh og Aarhus, nov. 2018 Bæredygtig ledelse 08:30 Kaffe, the og morgenbrød 09:00 Velkommen til morgenmøde hvordan forbinder temaet sig til dig? Dagens

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter

Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter Udviklingskontrakt 2016 for Bavnebjerg Bo- og Aktivitetscenter 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner,

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen

Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen Udviklingskontrakt 2016 for Hørningskolen 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Tidligt udkast til DIA 2017

Tidligt udkast til DIA 2017 Tidligt udkast til DIA 2017 Indledning I direktionens idé- og arbejdsgrundlag (DIA) kan du læse, hvor direktionen ønsker, at der skal gøres en særlig udviklingsmæssig indsats i Skanderborg Kommunes organisation

Læs mere

A R B E J D S M IL J Ø P L A N

A R B E J D S M IL J Ø P L A N ARBEJDSMILJØPLAN 2018 ARBEJDSMILJØPLAN 2018 Region Nordjyllands fokusområder definerer de vigtigste strategiske områder i 2018: Fem fokusområder for sundhedsområdet, ét for Regional Udvikling, ét for Specialsektoren

Læs mere

BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET

BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Side 75 BILAG 13. PROTOKOLLAT OM UDDANNELSE PÅ MEDINDFLYDELSES- OG MEDBESTEMMELSESOMRÅDET Indledning Til brug for de regioner, der indgår en lokal aftale i henhold til Rammeaftale om medindflydelse og

Læs mere

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj

Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj Udviklingskontrakt 2018 for Landsbyordningen Ejer Bavnehøj I udviklingskontrakten fremgår det, hvilke udviklingsmål vi skal arbejde med i årets løb. ene viser både, hvordan vi bidrager til realiseringen

Læs mere

ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 2. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 7. SEPTEMBER 2017

ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 2. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 7. SEPTEMBER 2017 ARBEJDSMILJØREDEGØRELSE 2. KVARTAL 2017 SKANDERBORG KOMMUNES HOVEDMEDUDVALG 7. SEPTEMBER 2017 1 Indhold Samarbejde med Arbejdstilsynet...3 Arbejdsulykker...4 Aktuelle sygefravær...5 Kursus og uddannelse

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund

Udviklingskontrakt 2016 for Sølund Udviklingskontrakt 2016 for Sølund 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk besluttede

Læs mere

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017

Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Rammer og vilkår for det videre arbejde med Rekrutteringsindsatser 2017 Indhold 2 Indledning 3 Rammer og vilkår 3 Udviklingstrends 5 Politiske rammer og vilkår 6 En fælles udfordring 7 Ledelse og arbejdsmiljø

Læs mere

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst

Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst 0 Fællesforvaltning Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 29. januar 2017 Sagsid Proces mod ny Vision 2025 for velfærd og vækst Notatet er et oplæg til drøftelse af processen mod en ny Vision 2025 for velfærd

Læs mere

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole

Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole Udviklingskontrakt 2016 for Låsby Skole 1. Virkeliggørelse og koordinering af politisk besluttede forandringer Kommunens samlede ledelse arbejder målrettet på, at Byrådets visioner, politikker og politisk

Læs mere

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf:

Ledelsesgrundlag. Dato 19. maj 2017 Sagsnr.: A Din reference Pernille Bang Tlf: Ledelsesgrundlag At vi i Skanderborg Kommune er ambitiøse i forhold til ledelse afspejles i at Klog ledelse er et af fire strategispor i Personalepolitikken. Her slås fast, at vi ser ledelse som lederens

Læs mere

Spor Hvad Hvornår Hvordan Til hvem Af hvem (ansvarlig)/godkendes. Nyhed på odderintra oversigt over ledere lægges i boks om lededelsesgrundlag

Spor Hvad Hvornår Hvordan Til hvem Af hvem (ansvarlig)/godkendes. Nyhed på odderintra oversigt over ledere lægges i boks om lededelsesgrundlag Tids- og aktivitetsplan for implementering ledelsesgrundlag (og implementeringsgruppens opgaver) Implementeringsgruppens indstilling til aktiviteter er inddelt i tre spor: Information, værktøjer og processer.

Læs mere

På baggrund af projektet " Fremtidens stabe" har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer:

På baggrund af projektet  Fremtidens stabe har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer: [Filtrering: Type=Fagsekretariat/Stab OG Aftaleholder=] Et stabsapparat På baggrund af projektet " Fremtidens stabe" har stabene besluttet at arbejde på tre niveauer: 1. Samspil med organisationen og fællesskabet

Læs mere