Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 19. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt Fredag den 9. december 2016 møde nr. 136 STUDERENDE SEKTION FOR LEGALITET OG Sted Referent Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen STUDIENÆVNSBETJENING BLEGDAMSVEJ 3B 2200 KØBENHAVN N Til stede Peter Holm, Stine Jacobsen, Christian Fink Hansen, Maria Vang Johansen, Mette Olaf Nielsen, Line Sass Kierkegaard, Anna Hvidbjerg Poulsen, Camilla Brohave Mortensen, Esben Østergaard Eriksen, Ida Rath Toudal og Louise Spliid Knudsen DIR MOB Louise.Berntsen@sund.ku.dk Øvrigt tilstedeværende: Louise Berntsen (sekretær) Carsten Sestoft (dispensationssagsbehandler) Christina Stigaard (AC vejleder for Veterinærmedicin og Animal Science) Annemarie Thuri Kristensen (Studieleder for CACS) Camilla Vibeke Bruun (deltog som repræsentant for Charlotte Bjørnvad, der er ude at rejse) Simone Billing (indtræder i studienævnet den 1. februar 2017) REF: LB Afbud: Charlotte Bjørnvad.

2 Dagsorden SIDE 2 AF Dagsorden for mødet ca. kl Bemærkninger til referat fra møde nr. 135 den 17. november 2016 (bilag) ca. kl Godkendelse af procesforslag til ændring af de veterinære studieordninger (bilag) ca. kl Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for kandidatuddannelsen i Animal Science v Christian Fink Hansen (bilag) ca. kl Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for bacheloruddannelsen veterinærmedicin v Peter Holm (bilag) ca. kl Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for kandidatuddannelsen veterinærmedicin v Peter Holm (bilag) ca. kl Nedsættelse af optagelsesudvalg på kandidatuddannelsen i Animal Science ca. kl Fortroligt punkt ca. kl V /Carsten Sestoft A. Behandling af dispensationsansøgninger (FORTROLIGT Bilag) Bemærk at det alene er de sager der ikke kan afgøres i dispensationsudvalget der behandles på studienævnsmødet. B. Bemærkninger til de beslutninger dispensationsudvalget har truffet 9. Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere, uddannelsesråd mv. ca. kl Studieleder Animal Science: Studieleder Veterinærmedicin: Dekanatet har godkendt ændringer indsendt til det lille årshjul (bilag) Skemaplanlægning Studievejledningen: 10. Høring af fællesdel for masteruddannelserne (bilag) ca

3 11. Meddelelse ca. kl A. Kommende møder: Torsdag den 19/ Onsdag den 22/ Tirsdag den 28/ Mandag den 29/ Torsdag den 29/6 kl Torsdag den 31/8 kl B. Guide om love, regler og sagsbehandling vedr. studerende med funktionsnedsættelse C. Vejledende retningslinjer for sagsbehandling vedr. studerende med funktionsnedsættelse SIDE 3 AF Evt. ca. kl Ad. 1. Dagsorden for mødet Ingen tilføjelser. Ad. 2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 135 den 17. november 2016 Der var rettelser til følgende punkt i referatet: Ad. 3. Status på høring vedr. fremtidens organisering af de veterinære institutter KU vil ikke give tilskud, men Dekanatet har besluttet at give et engangsbeløb på 10 mio. kr. fordelt som 6 millioner i 2017, 3 millioner kr. i 2018 og 1 millioner i 2019, hvorefter økonomien skal være i balance. Ad. 3. Godkendelse af procesforslag til ændring af de veterinære studieordninger Peter Holm havde systematiseret høringssvarene fra institutterne og ud fra den liste drøftede studienævnet de forskellige emner der var berørt. Styregruppens sammensætning og procesforløb: Emnet affødte en heftig diskussion med mange vidt forskellige holdninger (jf. nedenfor). Udgangspunktet for diskussionen var, at IKVH i sit høringssvar havde ønsket at ændre styregruppen fra at være baseret på erhvervsrettede fagligheder, som foreslået i kommissorieforslaget, til at være organisatorisk baseret.

4 Studienævnets medlemmer mente dog alle, at: sammensætningen skulle baseres på faglighed inklusive uddannelsespædagogisk indsigt, således skal styregruppens medlemmer dække fagligheden bredt, være visionære og have et bredt kende uddannelsernes fagområder. Styre gruppen bør være lille, men organisatoriske hensyn kan kræve en udvidelse af styregruppen. Styregruppen skal være nedsat i april efter indstillinger fra uddannelsesrådet for Skolen for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab. Processen med udarbejdelse af specifikke elementer i ny studieordning skal først igangsættes per 1. september Start af de nye BA- og KA-uddannelser bliver herefter 1. september SIDE 4 AF 53 Udsagn fra diskussionen: - Hvis man definere at bestemte faggrupper skal med (f.eks. produktionsdyr, basalfag) kan gruppen blive meget stor og der kan blive en negativ debat om faggruppe fordelingen (hvilke faggrupper der er peget på). - Basalfagene er vigtige og bør repræsenteres i styregruppen - Annemarie Thuri Kristensen refererede til, at IKVH ønsker at det er de organisatoriske hensyn, der skal være det bærende element ved. fordelingen af pladserne i styregruppen 1 - Det er vigtigt at de personer der kommer i styregruppen har et overordnet fokus på uddannelsen og sammenhæng mellem fagene. - En person fra basalfagene kan jo også dække et differentierings/aftagerområde. - Studielederen skal have har fokus på læring og didaktik i styregruppen. - Hvis man beder institutterne indstille repræsentanter kan det betyder at der bliver instituttilhørsforholdet der bliver det bærende og ikke den faglige helhed. Det må helst ikke ske. - 1 Dette kunne Camilla Bruun dog ikke genkende. Hun mente, at høringsvaret, der er sendt til studienævnet fra IKVH er anderledes end det referat, der blev udsendt til IKVH s undervisere efter ledergruppe mødet. I dette referat blev det fremført, at basalfagene var vigtige at få repræsenteret i styregruppen.

5 - Styregruppen skal have fokus på uddannelsen som helhed - Det er vigtigt at styregruppen ikke bliver for stor, da det vil gøre det mere besværligt at koordinere. - De studerende er meget vigtige og der bør være minimum tre studerende inklusive næstformanden. - Det skal sikres at det står tydeligt, at styregruppen skal nedsætte arbejdsgrupper til det faglige arbejde med studieordningen. - Styregruppen skal samle trådene og fremlægge et forslag til nye studieordninger og det er studienævnet der giver rammerne for arbejdet samt træffer de endelige beslutninger. - Styregruppen skal sikre at der er tid til at få input udefra den store verden inden det specifikke arbejde går i gang. - Man vente til Institutterne er på plads med at sætte processen i gang, for at skabe ro for medarbejderne. SIDE 5 AF 53 Kommissoriets struktur: Præcisering / opdeling i 1) økonomisk ramme, 2) udefrakommende krav, 3) nuværende problemer. Specificering af krav og pejlemærker, så alle forstår, hvad der menes. Økonomi: De økonomiske rammer skal beskrives ud fra de informationer, der er tilstede på nuværende tidspunkt. EAEVE/AVMA: EAEVE skal præciseres. AVMA skal bibeholdes, så det er klart hvilke krav der er til at søge om akkreditering. Frafald: Oplysningerne skal med i bilag. Internationalisering: Skal uddybes i forhold til det der er nævnt i høringssvarene (engelsksprogede moduler og 10% af de studerende skal udenlands). Eksamen: Der skal være færre eksaminer og dem der er skal fremme en helhedsorientering og læring. Samle eksaminer læses af mange som Integrerede eksaminer og det er der ikke støtte til.

6 Det pædagogiske sigte skal beskrives tydeligere a lá det Peter Holm har forklaret mundtligt på møderne på institutterne. SIDE 6 AF 53 Sommerskoler: Der skal være fleksibilitet til at de studerende har mulighed for at tage sommerkurser i ind- og udland som del af BA og KA. Vertikal integration: Der ønskes en præcisering af hvad der menes, herunder hvad der menes i relation til anvendelse cases i undervisningen på BA. Veterinære støttefag: Mangler en præcisering af, at det er Kemi, biofysik, zoologi, statistik Konfrontationstimer: Antal konfrontationstimer skal reduceres. Der bør stå 20 da det er fakultetets officielle udmelding. Det skal præciseres, hvad der opfattes som konfrontationstimer. E-læring: Det bør indarbejdes i normkataloget. Erhvervssamarbejde: Det bør konkretiseres, hvilke områder der skal fokuseres på. På visse områder er der allerede et veletableret samarbejde. Samundervisning: Der skal kun ske samundervisning, mellem Animal Science/Husdyrvidenskab og Veterinær hvis det er relevant. Bilag: Case arbejdet skal specificeres. Det bør være cases fra den virkelige verden. De studerende skal kunne arbejde med disse som selvstudier. Der bør udarbejdes et idékatalog (bilag) med idéer fra undervisere og studerende til nye tiltag, der kan overvejes i forbindelse med studieordningsrevisionen. Peter Holm tilretter kommissoriet og derefter skal studienævnet godkende dette på januar eller februar mødet.

7 Ad. 4. Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for kandidatuddannelsen i Animal Science v Christian Fink Hansen Christian Fink Hansen gennemgik ændringerne. Studieordningen: Små ændringer der vedr. navne ændringer mv. i kursusbeskrivelserne. SIDE 7 AF 53 Valgfagsliste: Listen indeholder kurser der er populære valgfri kurser og vil gøre valget af disse kursere nemmere, da de studerende kan tilmelde dem via selvbetjeningen og ikke skal søge om forhåndsgodkendelse og optagelse som meritstuderende. Desværre er SCIENCE ikke med på ideen pt. og derfor kan studienævnet kun sætte SUND kurser på listen. Studielederen mente helt sikkert at Animals and Sustainability, burde være på listen, da det tilhøre studienævnet. Studienævnet havde følgende bemærkninger til kursusbeskrivelserne: Kurser der udbydes under åben Universitet udbydes også til meritstuderende. Handling er markeret med GULT Institut for Produktionsdyr og heste Nr. navn Bemærkninger fra studienævnt Handling fra Instituttet Compulsory SASA10152 Block 3 Kapacitetstal skal SASK16002U Indgår i Agricultural Devopment indsendes Udbydes under Åben Universitet Livestock and Equine Production Science Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. 15 ECTS Anders Ringgaard Kristensen

8 Restricted electives minimum 30 ECTS Block 4 Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal indsendes SIDE 8 AF 53 SASK16004U Advanced Livestock and Equine Production Science 15 ECTS Anders Ringgaard Kristensen SASA10153 Animals and Sustaniability Hanne Helene Hansen SASA10156 Advanced Quantitative Methods in Herd Management Anders Ringaard Kristensen SASA10147 Ethology Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Studienævnet: Kursusansvarlig skal sikre at de studerende har afleveret deres rapport rettidigt, så eksamenssagsbehandler i AUS kan nå at planlægge eksamen i god tid. Jf. fællesdelens regler 10 dage før eksamen. Compulsory Block 2 Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Restricted electives minimum 30 ECTS Block 1 Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Restricted electives minimum 30 ECTS Block 1 Kapacitetstal skal indsendes Kapacitetstal skal indsendes

9 Björn Forkman Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal: 60 studerende er påført. SIDE 9 AF 53 Nyt nummer Studienævnet: Kurset kan ikke tages af BA - Husdyrvidenskab. Der er koordineret med Studieleder på Husdyrvidenskab. Studieservice mener at kurset skal have nyt nummer, så der ikke bliver problemer med tilmelding fra Husdyrvidenskab BA studerende. SASA14001 SASK16003U Quantitative Genomics and Breeding 15 ECTS Haja Kadarmideen SASK10137 Nutrition and Management of Companion and Exotic Animals 15 ECTS Charlotte Bjørnvad (IKHV) Science: Helene Juncker (STADS) Camilla Volden Van/ Louise Jes Nillsen (Studienævn vedr. Husdyrvidenskab) Restricted electives minimum 30 Block 1 Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Restricted electives minimum 30 Block 4 Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Jens Peter Nielsen sættes på som Kapacitetstal skal indsendes Kapacitetstal skal indsendes

10 kursusansvarlig indtil instituttet finder en afløser for Anne-Helen Tauson. SIDE 10 AF 53 Compulsory Block 2 Indgår i Agricultural Development restricted elective (for studerende optaget før 1. september 2015) Udbydes under Åben Universitet Bemærkning vedr. forsøgsdyrstilladelse. Til Birgit Nørrung og Asger Lundorff Jensen. SASA10150 Experimental Animal Nutrition and Physiology, Part 1 (EANP1) NYT NUMMER og NAVN Experimental Animal Nutrition and Physiology Peder Nørgaard indtil udgangen af 2016 SASA10151 SASK15001 Experimental Animal Nutrition and Nyt navn da der ikke er en Part 2, da det kursus nedlægges. Kursusattest: Participation in 75 % of practical demonstrations. Erstattes med: 100 % participation in exercises with small laboratory animals. Derved kan der lettere følges op hvis der er forfald fra studerende. Studienævnet: Peder Nørggard fratræder lektorstilling og ansvaret som kursusleder med udgangen af januar Jens Peter Nielsen sættes på som kursusansvarlig indtil instituttet sender navnet på en ny. Der har været problemer med forsøgsdyrstilladeles til en halv dag. Institutlederne bedes sørger for at der findes en smidig løsning. Block 2 Udbydes under Åben Universitet Kurset er ikke begrænset valgfri på Animal Science længere. Kurset blev aflyst i efteråret 2016 Nedlægges.

11 Physiology, Part 2 (EANP2) den 21/6 Kurset bør ikke udbydes i 2017/2018 SIDE 11 AF 53 Andre Chwalibog NEDLÆGGES Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Restricted electives minimum 30 ECTS SBIK10198 Blok 4 Udbydes ikke under Åben Animal Parasitology Universitet Handling fra instituttet 15 ECTS Andrew Richard Williams NYT kursus Parasite Ecology Andrew Richard Williams/ Peter Nejsum??? The students can only take one of the courses. SASAxxx Parasite Ecology or SBIK10198 Animal Parasitology Blok 4 Udbydes ikke under Åben Universitet Studienævnet : Studieordningen i Biologi er blevet ændret så de studerende kun har 15 ECTS valgfri kurser. De studerende vælger derfor ikke længere kurser på 15 ECTS alá Animal Parasitology, men heller tage kurser. Kurset vil blive samundervist med Animal Parasitology, hvor det er relevant. Det kan give flere

12 studerende, samt en øget interesse for parasitologi området mht. specialeskrivning. Kursusansvarlig vurderer at der ikke er udgifter forbundet med oprettelse af kurset. Studienævnet støtter oprettelse af kurset til studieåret 2017/2018. Kan ikke udbydes i indeværende studieår, da der skal undersøges grundigt om kurset kan afholdes uden merudgifter. Animal Science studerende skal ikke kunne tage begge kurser SIDE 12 AF 53 SBIK1015U SASK16001U Parasitic Zoonoses and One Health control approaches Maria Vang Johansen Bemærkning: The students can only take one of the courses. SASAxxx Parasite Ecology or SBIK10198 Animal Parasitology Science adm/ studieleder på Biologi Ka orientering Blok 1 Restricted electives minimum 30 ECTS Udbydes under Åben Universitet Kapacitetstal skal påføres, da det vil lette undervisningsplanlægningen. Animal derived Foods- semi compulsory (optager ikke længere studerende og det er ikke relevant at uddannelsen står der). Kapacitetstal skal indsendes

13 Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Block 2 Udbydes ikke under Åben Universitet Fag på valgfagsliste. Handling fra instituttet SIDE 13 AF 53 NYT Bioinformatics for animal genomics Jan Gorodkin Skal være på Valgfagsliste. Eksamen placering i blok uge 8, da det passer de studerende bedst. 7 dages eksamen (ca. 54 timer i workload) Ligger op af Folkesundhed vedr. workload 8 timer pr dag. Fællesdelen har følgende eksaminer: Skriftlig opgave (hjemmeopgave): En af underviser/eksamensformand stillet opgave, som besvares skriftligt efter kursets afslutning, herunder 7 dages, 14 dages, 24 timers, 48 timers og 72 timers opgave (søn- og helligedage medregnes). Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Block 2 LOJK10281 Udbydes under Åben Universitet Valgfagsliste Animals in Society Handling fra instituttet Jesper Lassen Animal derived Foods- semi compulsory (optager ikke længere studerende og det er ikke relevant at uddannelsen står der).

14 SIDE 14 AF 53 SASK14301E Master theises Animal Science 45 ECTS (Studieleder ansvarlige) SASK14200E Project in Practice in Animal Science 15 ECTS (Studienævnet er ansvarlig) Bjarne Bjerg Schmidt IPH (Ønsker at fortsætte) Vibeke Søndring Elbrønd IKHV Institut for Klinisk Veterinærmedicin (1) Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (1) Skal ikke på Valgfagsliste, da de skal administreres som specialer. Hvem skal i fremtiden stå i kursusbeskrivelsen?. Der behøver kun være en ansvarlig for hvert af de nye institutter. SASK14201E Projects outside the course scope (studieleder ansvarlige) BSc in Animal Science/Husdyrvidenskab) - elective study er indsat, da det letter administrativt (jf. Nils Nilsson) Skal ikke på Valgfagsliste, da de skal administreres som specialer. SASK14202E Projects outside the course scope 15 ECTS (Studieleder ansvarlige) BSc in Animal Science/Husdyrvidenskab) - elective study er indsat, da det letter administrativt (jf. Nils Nilsson) Skal ikke på Valgfagsliste, da de skal administreres som specialer.

15 Indstilling til Dekanatet: SIDE 15 AF 53 Ændring af STADS kode. SASA10147 Ethology, : Kurset udbydes ikke længer til bachelorstuderende i Husdyrvidenskab og derfor er det bedre hvis kurset skifter kode, så der ikke er nogen tvivl i systemet. Ændring af STADS kode og navn på kursus. SASA10150 Experimental Animal Nutrition and Physiology, Part 1 (EANP1) Ændre navn til Experimental Animal Nutrition and Physiology, da der ikke længere er et kursus Part 2. Nedlægges: SASK15001Experimental Animal Nutrition and Physiology, Part 2 (EANP2), Ingen tilmeldte i en årrække. Nyt kursus: SASKxxxxx Parasite Ecology, Studieordningen i Biologi er blevet ændret så de studerende kun har 15 ECTS valgfri kurser. De studerende vælger derfor ikke længere kurser på 15 ECTS a lá Animal Parasitology (15 ECTS), men tager hellere to kurser. Det nye kursus vil blive samundervist med Animal Parasitology SBIK10198, hvor det er relevant. Det kan give flere studerende, samt en øget interesse for parasitologi området mht. specialeskrivning. Kursusansvarlig vurderer at der ikke er udgifter forbundet med oprettelse af kurset. Animal Science studerende kan ikke tage både Animal Parasitology og Parasite Ecology. SASKxxxxx Bioinformatics for animal genomics, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab ønsker at udbyde kurset og det vil blive udbudt på valgfagsliste på Animal Science studrende.

16 Oversigt over kandidatuddannelsen i Animal Science og deres bedømmelsesformer: SIDE 16 AF 53 Navn og nummer Bedømmelse Censur 7- trinsskala Bestået / ikke bestået Ingen Intern Ekstern Kandidatuddannelsen Compulsory: SASK16002 Livestock and Equine Production Science SASA10153 Animals and Sustainability 7,5 7,5 SASA10150 Experimental Animal Nutrition and Physiology part 1 7,5 7,5 Restricted elective minimum 30 ECTS SASK Advanced Livestock and Equine Production Science SASA10137 Nutrition and Management of Companion and Exotic Animals SASA ,5 7,5 Advanced Quantitative Methods in Herd Management SASK Quantitative Genomics and Breeding SASA ,5 7,5 Ethology SASK ,5 7,5

17 Parasitic Zoonoses and One Health control approaches SIDE 17 AF 53 SBIK10198 Animal Parasitology Kandidatspeciale Sum på udd 120 ECTS 97,5 60 Mindste krav ECTS* Note 2/3 1/3 Ad. 5. Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for bacheloruddannelsen veterinærmedicin v Peter Holm Peter Holm gennemgik ændringerne: Anatomi og fysiologi del 1 og 2 skal alene stå som kursusattest, hvor ECTS er på undervisningsaktiviteten. Ændringer vedr. kursusbeskrivelser: Præcisering vedr. udbud: Kurser der udbydes under åben Universitet udbydes også til meritstuderende. Første år på bacheloruddannelsen kan ikke udbydes til Åben Universitet (besluttet af Prodekan for Uddannelse). Kliniske kurser ol. udbydes heller ikke under Åbent Universitet. Kapacitet: Alle kurser har som hovedregel en kapacitet på 186, hvilket skrives ind i de kursusbeskrivelser, hvor det ikke fremgår. Handling er markeret med GULT Institut for Klinisk veterinær- og husdyrvidenskab Nr. /navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra instituttet LVEB11000 SVEB11000 SVEB13000U Cytologi og almen histologi År 1. Blok 2

18 SIDE 18 AF 53 Preben Dybdahl Thomsen LVEB11001 SVEB11001 Veterinær genetik Camilla Vibeke Sichlau Bruun År 1. blok 3 Kapacitet: 186. SVEB13019U Veterinær Anatomi og fysiologi del 1 År 1 blok 2 Dette er en kursusattest Vibeke Sødring Elbrønd Kursusattest SVEB13020U Veterinær Anatomi og fysiologi del 2 År 1 blok 3 og 4 Dette er en kursusattest 15 ECTS Kirstine Callø Kun kursusattest Veterinær År 1 blok 4

19 Anatomi og fysiologi- Integreret eksamen Dette er alene eksamen SIDE 19 AF 53 Anatomi SVEB13028E: 4 ECTS Fysiologi SVEB13029E: 3,5 ECTS Vibeke Sødring Elbrønd SVEB13015U Husdyravl 3 ECTS Merete Fredholm År 3 blok 2 Planlægning af undervisning skal koordineres med de kurser der udbydes i blokken. Udbydes under Åben Universitet Kapacitet: / LVEB10410 SVEB10410 SVEB13009U Basal klinisk teori hos mindre husdyr År 3 blok 1 Kapacitet: 186. Jakob Willesen

20 SIDE 20 AF 53 Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Nr. /titel Bemærkninger fra studienævnet Handling fra instituttet År 2. blok 1og 2 Studienævnet ønsker at Udbydes under Åben Universitet bibeholde 4 timers eksamen Udbydes sideløbende med Infektionsmikrobiologi Studienævnet 15/9 2016: Kursusansvarlig ønsker at ændre tiden på eksamen på PBV fra 4 til 3 timer, da det vurderes som et mere passende omfang. Studienævnet havde følgende bemærkninger: De undrer sig over at kursusansvarlig ønsker at reducere eksamensomfang med en time pga. patofysiologi på ca. 3 spørgsmål udgår. Studienævnet ønsker at eksamen skal tilpasses, så spørgsmålene (fagligt indhold og belastning) reduceres med ca. 25 % så den er tilpasset eksamen på 3 timer. Kursusansvarlig bedes overveje om eksamen skal være med eller uden hjælpemidler / LVEB10389 SVEB10389 SVEB13002U SVEB13025U Immunologi, Almen patologi og patofysiologi 15 ECTS Henrik Elvang Jensen Kursusansvarlig: Eksamen bliver reduceret ca. 25% da antal hovedspørgsmål reduceres fra 3 til 2 og antal bispørgsmål reduceres fra 13 til 10. Anbefaler at eksamen uden hjælpemidler. Det er ikke et problem, at de praktiske immunologiske øvelser ikke er obligatoriske. Problemet er at øvelserne før har været obligatoriske og vi ikke har været opmærksom på at det obligatoriske element er gledet ud under revision af kursusbeskrivelsen. Vi vil dog gerne fremover have at disse øvelser (2 formiddage) er obligatoriske og vil ændre det i den kommende kursusbeskrivelse, men det gælder selvfølgelig ikke for dette hold.

21 Studienævn 9. december: Studienævnet mener ikke at eksamen skal reduceres fra 4 til 3 timer. Studienævnet ønsker at sikre, at studerende har tid nok til at besvare opgaver uanset om spørgsmål i patofysiologi udgår af eksamenssættet og eksamen fremover er uden hjælpemidler. Der er ikke fremført et vægtigt argument for hvorfor den skal reduceres. Flytning af Patofysiologi til kursusattest er ikke begrundelse nok. SIDE 21 AF 53 Nu uden hjælpemidler (dog med Virmik ) Kapacitet: / LVEB10391 SVEB10391 SVEB13016U SVEB13026U Infektionsmikro biologi 15 ECTS John Elmerdahl Olsen SVEB13018 Veterinær farmakologi og toksikologi 15 ECTS Lisbeth Høier Olsen / LVEB10402 SVEB10402 SVEB13006U År 2. blok 1 og 2 Udbydes under Åben Universitet Udbydes sideløbende med Immunologi, Almen patologi og patofysiologi. År 2. blok 3 og 4 Kursusansvarlig: Skal ikke udbydes til studerende under åben universitet, da de ikke skal kunne tage øvelser med levende dyr. Dorte Bratbo. Kapacitet:186. År 2 blok 4 Udbydes under Åben Universitet

22 Mikrobiel fødevaresikkerhed Lone Brøndsted SVEB13022U Speciel patologi og fjerkræ- sygdomme- Teori Kursusansvarlig 7. november De studerende skal have adgang til følgende hjemmeside til eksamen: Kapacitet: 186. År 3 blok 1 og 2 Skal koordineres med de andre kurser der afvikles i blokken. SIDE 22 AF 53 Henrik Elvang SVEB13023U Speciel patologi og fjerkræsygdom me- Praktisk Henrik Elvang År 3 blok 3 Skal koordineres med de andre kurser der afvikles i blokken. Institut for Produktionsdyr og Heste Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra instituttet SVEB13001U År 1 blok 1 Veterinær etik og videnskabsteori Evalueringsmodel: Dialogmodel 4,5 ECTS Peter Sandøe / LVEB10406 Kapacitet: 186. År 2 blok 3 Udbydes under Åben Universitet

23 SVEB10406 SVEB13003U Basal statistik og epidemiologi Evalueringsmodel: Dialogmodel Kapacitet: 186. SIDE 23 AF 53 Basal statistik SVEB13003E Epidemiologi SVEB13004E Hans Houe SVEB13005U Husdyrernæring 4,5 ECTS Connie Frank Matthiesen År 3 blok 1 Planlægning af undervisning skal koordineres med de kurser der udbydes i blokken. Udbydes under Åben Universitet Kapacitet: / LVEB10407 SVEB10407 SVEB13010U Basal klinisk teori hos store husdyr Maj Halling Thomsen / LVEB10408 SVEB10408 År 3 blok 3 Kapacitet: 186. Det giver ikke mening at skrive Anatomi og fysiologi på som anbefalede faglige forudsætninger. Derfor er det slettet. År. 3 blok 2 Undervisning skal koordineres med de andre kurser der udbydes i blokken.

24 Besætnings- og folkesundhed Jens Peter Nielsen SVEB13007U SVEB13027U Anvendt etologi 3 ECTS Björn Forkman SVEB13024U/E Retsmedicin og forsøgsdyrskund skab 2 ECTS Jens Frederik Agger Dorte Bratbo Udbydes under Åben Universitet Evalueringsmodel: Dialogmodel Kapacitet: 186. År 3 blok 4 Varighed 2. uger. Undervisning afholdes de to først uger af blok 4. Udbydes under Åben Universitet Undervisningen (de to første blokuger) og placering af eksamen til mandag i blokuge 3. Kapacitet: 186. År 3 blok 4 Skal altid placeres i blokuge 8 i blok 4 Kursusansvarlig: Skal ikke udbydes til studerende under åben universitet, da de ikke skal kunne tage øvelser med levende dyr. PBV: Adgang til følgende internethjemmesider og lovdatabaser: ontrol-med-dyrevelfaerd- Vejledninger.aspx?Indgang=Kontrol&Indgangsemne =Kontrol+af+bes%c3%a6tninger& SIDE 24 AF 53

25 Karnov - Lovsamling SIDE 25 AF 53 Kapacitet: 186 Institut for lægemiddeldesign og Farmakologi Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra Instituttet SVEB10411 SVEB13013U Veterinær kemi og biokemi År 1 blok 1 Kapacitet: 186 Paul Robert Hansen Institut for Plante- og Miljøvidenskab SCIENCE Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra Instituttet År 1 blok 1 Kursusansvarlig: Vi vil rette til så det passer til paradigmet på SUND. Vi giver mundtlig feedback ved øvelser, så det kan vi anføre (evt. løbende). NPLB13006 Veterinær Zoologi 3 ECTS Christian Kapel Nicolai Meyling Mht. eksamen, så blev den afholdt på PBV i 2015 og også ved reeksamen i august, men i denne uge i år var der ikke kapacitet, så da blev eksamen afholdt på papir. Det er jo SCIENCE, som arrangerer den eksamen, så de tager fra deres kvote på PBV, vil jeg tro. Hvis eksamen skal afholdes på PBV, så vil vi da byde det velkomment, men det skal i så fald præciseres til SCIENCE administrationen.

26 Vi er blevet opmærksomme på at vores e- learning-aktiviteter ikke fremgår af de studerendes forberedelsestid. Vi har 6 quizzer og 3 instruktionsvideoer, som vi skal have gjort eksplicit. Dette vil vi gerne revidere ved samme lejlighed. SIDE 26 AF 53 Kapacitet: 186 SVEBBSCH1E Veterinær bachelorprojekt (studieleder er ansvarlig) År 3. Blok 4 Bemærkninger fra studienævnet: Formelle krav: De studerende skal som hovedregel skrive bachelorprojekt i grupper, men de kan få dispensation (administrativ) til at skrive selv og deltage i klyngevejledning. Klyngevejledningen skal evalueres og på et kommende studienævnsmøde. Det er vigtigt at de studerende i god tid får oplysning om introduktionsseminarerne og de skal planlægges før anden undervisning i blokken. Indstilling til Dekanatet: Eksamensændringer der har betydning for opsætning på PBV: SVEB13025E, Immunologi, Almen patologi og patofysiologi, 15 ECTS Blok 2 Ingen hjælpemidler, men adgang til Virmik Eksamensændringer der har betydning for opsætning på PBV men ikke skal til Dekanatet, da det også skal implementeres fra foråret 2017 efter gl. regler SVEB13006E Mikrobiel fødevare-sikkerhed, Blok 4 De studerende skal have adgang til følgende hjemmeside til eksamen: SVEB13024E Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab, 2 ECTS blok 4 De studerende skal have adgang til følgende hjemmeside til eksamen:

27 dyrevelfaerd- Vejledninger.aspx?Indgang=Kontrol&Indgangsemne=Kontrol+af+bes%c3 %a6tninger& Karnov - Lovsamling SIDE 27 AF 53 Oversigt over bachelorkurserne og deres bedømmelsesformer 2017/2018: Navn og nummer Bedømmelse Censur 7- trinss kala Bestå et / ikke beståe t Ingen censur Intern Bacheloruddannelsen SVEB ,5 4,5 Veterinær etik og videnskabsteori (1. årspr) NPLB Veterinær zoologi (1. årsp) SVEB ,5 7,5 Veterinær kemi og biokemi (1. årspr) Kemi/Biokemi del 1: SVEB13013E (3,75 ) Kemi del 2: SVEB13014E (3,75) 3) SVEB ,5 7,5 Cytologi og almen histologi (1 årspr) SVEB ,5 7,5 Veterinær genetik (1 årspr) ekstern SVEB13019U Anatomi og fysiologi del1 (1. årspr) SVEB13020U Anatomi og fysiologi del 2 7,5 7,

28 Veterinær Anatomi og fysiologi - integreret eksamen SVEB13028E Anatomi SVEB13029E Fysiologi (1. årspr) 7,5 7,5 SIDE 28 AF 53 SVEB13025U Immunologi, almen patologi og patofysiologi SVEB13018U Veterinær farmakologi og farmaci SVEB13026U Infektionsmikrobiologi SVEB13003 Basal statistik og epidemiologi Basal statistik: SVEB13003E Epidemiologi: SVEB13004E SVEB13015 Husdyravl SVEB13005 Husdyrernæring SVEB13006 Mikrobiel fødevaresikkerhed SVEB13023U Speciel patologi og fjerkræsygdomme Praktisk SVEB13022U Speciel patologi og fjerkræsygdomme Teori SVEB13010 Basal klinisk teori store husdyr SVEB13009 Basal kliniske teori mindre husdyr SVEB10408 Besætnings- og ,5 7, ,5 4,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5 7,5

29 folkesundhed SVEB13024 Retsmedicin og Forsøgsdyrskundskab 2 2 SIDE 29 AF 53 SVEB13027 Anvendt etologi SVEBBACH1 Veterinært bachelorprojekt Sum for uddannelsen 180 ECTS 122,5 ECTS 92,5 ECTS Mindste krav ECTS ECTS 2/3 1/3 Ad. 6. Ændringer til studieordning, kursusbeskrivelser for kandidatuddannelsen veterinærmedicin v Peter Holm Peter Holm gennemgik ændringerne: Studieordningen: Studieordningen skal tilpasses så det fremgår at specialet kan afvikles det sidste år på uddannelsen og de studerende 60 ECTS studerende tilmeldes 60 ECTS som samlet tilmelding. Veterinær retsmedicin og husdyrvelfærsvurdering skal afsluttes i blok 4 (nu i blok 1). Korrektioner i relation til kurser der ændre nummer. Kursusbeskrivelserne: Præcisering vedr. udbud: Kurser der udbydes under åben Universitet udbydes også til meritstuderende. Første år på bacheloruddannelsen kan ikke udbydes til Åben Universitet (besluttet af Prodekan for Uddannelse). Kliniske kurser ol. udbydes heller ikke under Åbent Universitet. Kapacitet: Alle kurser har som hovedregel en kapacitet på 180, hvilket skrives ind i de kursusbeskrivelser, hvor det ikke fremgår.

30 Handling er markeret med GULT Institut for Klinisk Veterinær- og husdyrvidenskab Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra Instituttet Engelsk sproget Rul: år 1 blok 3 og 4 og år 2 blok 1 og 2 SIDE 30 AF / LVEK11004 SVEK11004 SVEK13003U Veterinary imaging Fintan McEvoy Ændres til kursusattest og derfor nyt nummer Studienævnet mener at eksamen skal ændres til kursusattest, da det giver mere mening med en løbende eksamen end en 2 PBV eksamen. Kursusansvarlig har rettet kurset til så det kun er kursusattest. Der er fokus på at kvaliteten ikke falder. Studienævnet besluttede at kurset alene skal være kursusattest, som skal indeholde både de formative evalueringselementer, som indtil nu har ligget i kursusattesten samt de summative bedømmelseselementer, som indtil nu har ligget i PB-vej eksamen. Skal også rettes i dif kursusbesk Kun kursusattest / LVEK11005 SVEK11005 SVEK13002U Akutmedicin, obstetrik, intensiv terapi og klinisk anæstesiologi Dansk sproget Rul: år 1 blok 3 og 4 og år 2 blok 1 og 2

31 SIDE 31 AF 53 Lisbeth Rem Jessen / LVEK11006 SVEK11006 SVEK13007 SVEK13023U Dansk sproget Rul: år 1 blok 3 og 4 og år 2 blok 1 og 2 Almen klinisk praksis familiedyr 15 ECTS Charlotte Bjørnvad Kun kursusattest / LVEK11015 SVEK11015 SVEK13005U Medicin, kirurgi og reproduktion mindre husdyr 15 ECTS Lise Nikolic Nielsen / LVEK11016 SVEK11016 SVEK13001U Veterinary Dansk sproget År 1 blok 1 og 2 Studienævnet 15/9 2016: Reeksamenstidspunkt flyttes fra mellemugen efter blok 3 til august. Derved har de studerende mere tid til forberede sig til eksamen og det vil højne beståelsesprocenten. Engelsk sproget Rul: år 1 blok 3 og 3 og år 2 blok 1 og 2 Kursusbeskrivelsen skal rettes til

32 paraclinics Signe Emilie Cremer Studienævn september: Studienævnet mener at eksamen skal ændres til kursusattest (løbende eksamen), da den nuværende eksamen Praktisk skriftlig på instituttet og kursusattest er dobbelt arbejde for de kursusansvarlige. SIDE 32 AF 53 Ændres til kursusattest og derfor nyt nummer Skal også rettes i dif kursusbesk Kun kursusattest Kursusansvarlig: Det er en rigtig god praktisk eksamen som de kursusansvarlige er rigtig glade for og som er 100% alignet med kurset og dets læringsmål. Ikke interesse i at den bortfalder. Hvis man ønsker at lette administrationens arbejde kunne man evt. lade kursusattest bortfalde, vi vil fortsat have regel om 80% tilstedevær lade det være krav for at bestå, men det kunne evt. være en procedure der foregik internt på instituttet. Studielederen har efterfølge talt med den kursusansvarlige og forklaret, at både de faglige krav som findes i den praktiske eksamen på instituttet (eksamenskriterierne) og de aktivitetskrav der findes i kursusattesten fremover vil ligge i kursusattesten. Der vil således kun være én attest, som skal udfyldes og tilsendes eksamenskontoret. Testen kan bibeholdes. Studienævnet besluttede, at kurset alene skal have kursusattest, som skal indeholde både de aktivitetskrav og eventuelle andre formative evalueringselementer, som indtil nu har ligget i kursusattesten og de summative bedømmelseselementer, som indtil nu har ligget i den praktiske eksamen på instituttet / LVEK11007 SVEK11007 SVEK13013U Kursusbeskrivelse er ikke rettet til. Dansk sproget differentiering Blok 3 og 4 eller blok 1 og 2

33 Familiedyrssygdomme SIDE 33 AF 53 26,5 ECTS Jørgen Koch Tilbydes alene i forbindelse med alternativ differentiering SVEK13014U Veterinær erhvervsprojekt IKVH Vibeke Sødring Elbrønd (udgår) NYT NAVN OG NUMMER Veterinær erhvervsprojekt Peter Holm SVEK13015U Kursusansvarlig: Der er indsat tekst vedr. vejleder ansvar: Hvert institut har en formel kursusansvarlig, som er ansvarlig for at formidle kontakt til en mulig relevant vejleder. Denne vejleder er herefter ansvarlig for 1).. Studienævnet besluttede, at der kun skal oprettes et Erhvervsprojekt på. Studielederen er kursusansvarlig og ser alle ansøgningerne i forbindelse med ansøgning om alternativ differentiering. Kursusbeskrivelsen skal indeholde en præcisering af hvilke institutsektioner, der udbyder erhvervsprojekter, herunder antal pr semester samt hvilke erhvervsfaglige områder de udbydes indenfor. Listen over sektioner skal rettes til, så den er tilpasset de nye instituttet, samt den begrænsning der er i feltet Tilmelding : Tilbydes alene i forbindelse med alternativ

34 Veterinær erhvervsprojekt IKVH 15 ECTS Vibeke Sødring Elbrønd (udgår) NYT NAVN OG NUMMER Veterinær erhvervsprojekt Peter Holm differentiering Kursusansvarlig: Der er indsat tekst vedr. vejleder ansvar: Hvert institut har en formel kursusansvarlig, som er ansvarlig for at formidle kontakt til en mulig relevant vejleder. Denne vejleder er herefter ansvarlig for 1) Studienævnet besluttede, at der kun skal oprettes et Erhvervsprojekt på. Studielederen er kursusansvarlig og ser alle ansøgningerne i forbindelse med ansøgning om alternativ differentiering. Kursusbeskrivelsen skal indeholde en præcisering af hvilke institutsektioner, der udbyder erhvervsprojekter, herunder antal pr semester samt hvilke erhvervsfaglige områder de udbydes indenfor. SIDE 34 AF 53 Listen over sektioner skal rettes til, så den er tilpasset de nye instituttet, samt den begrænsning der er i feltet Tilmelding : IKVH: Faggruppe: Anatomi og Biokemi: Ubegrænset Faggruppe: Fysiologi og Ernæring: Ubegrænset Faggruppe: Genetik, Kvantitativ genetik, og Bioinformatik: Ubegrænset Faggruppe: Intern medicin, Klinisk onkologi, og Veterinær klinisk patologi: Udbyder ikke erhvervsprojekter Faggruppe: Kirurgi, Neurologi og Kardiologi: Udbyder ikke erhvervsprojekter Faggruppe: Billeddiagnostik: Udbyder ikke erhvervsprojekter De kliniske sektioner modtager ikke erhvervsprojekter af ressourcemæssige og <zxpædagogiske grunde. IPH: Faggruppe medicin og Kirurgi: Højst 2

35 erhvervsprojekter pr. år. Faggruppe Veterinær Reproduktion og Obstetrik: Ubegrænset Faggruppe Produktion og Sundhed: Ubegrænset Faggruppe Populationsbiologi: Udbyder ikke erhvervsprojekter. SIDE 35 AF 53 IVS: Ved faggrupperne på instituttet kan der gennemføres et erhvervsprojekt, såfremt en underviser ved den respektive faggruppe vil være vejleder og såfremt denne og den kursusansvarlige finder det fagligt i orden. Summer School Companion Animal Fintan McEvoy Kursusattest SVEK13032E Summer School Companion Animals 15 ECTS SVEK13031E Summer School Companion Animals 13,5 ECTS SVEK13030E Summer School Companion Animals 12 ECTS SVEK13029E Summer School Companion Animals Til internationale studerende og nationale veterinær studerende der tager alternativ differentiering. Engelsk International Sektion har ønsket korrektioner vedr. tilmeldings tekst mv. Studielederen ønskede at man skulle se på om klinikkerne kunne udbyde pointgivende aktiviteter i juleferien. En Juleskole. 10 uger Arbejdsbelastning 15 ECTS = 412,5 t 9 uger Arbejdsbelastning 13,5 ECTS = 371,21 8 uger Arbejdsbelastning 12 ECTS = 330 timer 7 uger Arbejdsbelastning 10,5 ECTS = 288,75 timer

36 10,5 ECTS SVEK13028E Summer School Companion Animals 9 ECTS SVEK13027E Summer School Companion Animals SVEK13026E Summer School Companion Animals 6 ECTS SVEK13025E Summer School Companion Animals 4,5 ECTS SVEK13024E Summer School Companion Animals 3 ECTS 6 uger Arbejdsbelastning 9 ECTS = 247,5 timer 5 uger 4 uger Arbejdsbelastning = 206,25 timer Arbejdsbelastning 6 ECTS = 165 timer 3 uger Arbejdsbelastning 4,5 ECTS = 123,75 timer 2 uger Arbejdsbelastning 3 ECTS = 82,5 timer SIDE 36 AF 53

37 SIDE 37 AF 53 Institut for Produktionsdyr og heste Nr. navn Bemærkninger fra studienævnt Handling fra Instituttet Dansk sproget / LVEK11008 SVEK11008 SVEK13004U Rul: år 1 blok 1 og 2 Medicin, kirurgi og reproduktion store husdyr 15 ECTS Julie Fjeldborg / LVEK11009 SVEK11009 SVEK13008U Almen klinisk praksis store husdyr 15 ECTS Nynne Caprion / LVEK11010 SVEK11010 SVEK13009U Veterinær retsmedicin og Studienævnet 15/9 2016: Reeksamenstidspunkt flyttes fra mellemugen efter blok 3 til august. Derved har de studerende mere tid til forberede sig til eksamen og det vil højne beståelsesprocenten. Dansk sproget År 1 blok 1 og 2 Evalueringsmodel: Dialogmodel Kursusansvarlig: De studerende skal have elektronisk adgang til veterinærmedicinsk produktkatalog ved PBV eksamen. Gældende fra 1/ Dansk sproget 3 år Placering i blok 4

38 husdyrsvelfærds vurdering 3,5 ECTS Jens Frederik Agger Kapacitet: 186 Kursusansvarlig: Eksamen flyttes til PBV for at undgå snyd Kurset ønskes udbudt i blok 4 allerede fra 2017 forår. Før blev kurset udbudt i blok 4 og 1, men eksamen i blok 1. USB stik må medbringes. Der er adgang til følgende internethjemmesider: SIDE 38 AF ontrol-med-dyrevelfaerd- Vejledninger.aspx?Indgang=Kontrol&Indgangsemne =Kontrol+af+bes%c3%a6tninger& Karnov - Lovsamling Kursusansvarlig ønsker følgende ændring vedr. Anbefalede forudsætninger er ændret: Alle kurser på kandidatdelens tre første semestre forudsættes gennemført. Begrundelsen er, at kursusdeltagerne skal have god indsigt i medicinske sygdomme, reproduktion og obstetrik, praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol og akutmedicin, som biologisk grundlag for at forstå lovgivningen. Studienævnet besluttede at større at Flytning til PBV skal ske fra blok , hvor skal afholdes i sommerugen inden sommerferien. Reeksamen afholdes i vinterugen mellem blok 2 og 3. Der afventes at Peter og Hans Henrik Saxild afholder møde. (red: mundtligt tilsagn er givet af HHS på et møde mellem MSN, HHS og PHO den 15/ Eksamenskontoret endnu ikke kontaktet).

39 SIDE 39 AF / LVEK11011 SVEK11011 SVEK13012U Hestedifferentiering klinisk praksis Dansk sproget differentiering Blok 3 og 4 eller blok 1 og 2 26,5 ECTS Rikke Buhl SVEK13113U SVEK13114U Besætningsrådgivning og veterinær folkesundhed Dansk sproget differentiering Blok 3 de 4 første uger Evalueringsmodel: Dialogmodel 5 ECTS Liza Rosenbaum Nielse Dansk sproget differentiering Blok 3 fra uge 5 og blok 4 eksamen i blokuge 8 Evalueringsmodel: Dialogmodel SVEK13111U Besætningssundhed 21,5 ECTS Carsten Enevoldsen Svar kursusansvarlig: SAS Statistikprogram USB adgang til usb stik med noter m.m rettet til i 2016/2017

40 SVEK13016U SIDE 40 AF 53 Veterinær erhvervsprojekt IPH Bjarne Smidt Bjerg NEDLÆGGES se IKVH SVEK13017U Veterinær erhvervsprojekt IPH Tilbydes alene i forbindelse med alternativ differentiering Tilbydes alene i forbindelse med alternativ differentiering 15 ECTS Bjarne Smidt Bjerg NEDLÆGGES se IKVH Summer School Large Animals Julie Fjeldborg Kursusattest SVEK13039E Summer School Large Animals 12 ECTS Til internationale studerende og nationale veterinær studerende der tager alternativ differentiering. Engelsk Oprettelsen af en kode pr. antal uger letter arbejdet i International sektion International Sektion har ønsket korrektioner vedr. tilmeldings tekst mv. Studielederen ønskede at man skulle se på om klinikkerne kunne udbyde pointgivende aktiviteter i juleferien. En Juleskole. 8 uger Arbejdsbelastning 12 ECTS = 330 timer

41 SVEK13038E Summer School Large Animals 10,5 ECTS SVEK13037E Summer School Large Animals 9 ECTS SVEK13036E Summer School Large Animals SVEK13035E Summer School Large Animals 6 ECTS SVEK13034E Summer School Large Animals 4,5 ECTS SVEK13033E Summer School Large Animals 3 ECTS 7 uger Arbejdsbelastning 10,5 ECTS = 288,75 timer 6 uger Arbejdsbelastning 9 ECTS = 247,5 timer 5 uger Arbejdsbelastning = 206,25 timer 4 uger Arbejdsbelastning 6 ECTS = 165 timer 3 uger Arbejdsbelastning 4,5 ECTS = 123,75 timer 2 uger Arbejdsbelastning 3 ECTS = 82,5 timer SIDE 41 AF 53

42 SIDE 42 AF 53 Institut for Veterinær Sygdomsbiologi Nr. navn Bemærkninger fra studienævnet Handling fra instituttet / LVEK11013 SVEK11013 SVEK13006U Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol Marianne Halberg Larsen Ilka Klaas /LVEK11014 SVEK11014 SVEK13010U Biomedicine 26,5 ECTS Dorte Bratbo Dansk sproget Rul: år 1 blok 3 og 4 og år 2 blok 1 og 2 Engelsk sproget. Differentiering blok 3 og 4 Sprog: Delvist på dansk slettes, da kurset er på engelsk. SVEK13112U One Health 21,5 ECTS Anders Dalsgaard Engelsk sproget Differentiering Blok 3 fra uge 5 og blok 4 Udbydes under Åben Universitet BEMÆRK dette er særligt for dette kursus, da ingen andre kurser på kandidaten udbydes under Åben uddannelse.

43 SVEK13018U Veterinær erhvervsprojekt 7,5 - ECTS Kursusansvarlig har indsat beskrivelse af krav de eksterne studerende.. Tilbydes alene i forbindelse med alternativ differentiering SIDE 43 AF 53 Line Elnif Thomsen NEDLÆGGES se IKVH SVEK13019U Veterinær erhvervsprojekt 15 ECTS Line Elnif Thomsen NEDLÆGGES se IKVH / LVEK10388/ SVEK13099 Laboratory Animal Science category c for the biomedical sciences Axel Kornerup NEDLÆGGES Tilbydes alene i forbindelse med alternativ differentiering Blok 2 i uge 2,3 og 4 januar Biologi bioteknologi Begrænset valgfri. Men ikke på specialiseringerne(applied Enzymology, Bio Products) fra studieåret 2016/2017 (men for studerende optaget tidligere) MSc Programme in Pharmaceutical Sciences - elective MSc Programme in Medical Chemistry - elective KA i Farmaci - valgfri KA i Farmaceutisk videnskab valgfri Veterinærstuderende skal kunne tage kurset som del af en alternativ differentiering. MSc Programme in Molecular Biomedicine - restricted elective Ved større ændringer skal der gives

44 besked til studienævnssekretær? Frederik Pagh Nilesen og studieleder Anja Thoe Fuglsang; SIDE 44 AF / LVEK10419 SVEK10419 SVEK14001U Laboratory Animal Science Category C Axel Kornerup NEDLÆGGES NYT Laboratory Animal Science Function ABD Blok 2 Biologi bioteknologi Begrænset valgfri. Men ikke på specialiseringerne(applied Enzymology, Bio Products) fra studieåret 2016/2017 (men for studerende optaget tidligere) MSc Programme in Pharmaceutical Sciences - elective MSc Programme in Medical Chemistry - elective KA i Farmaci - valgfri KA i Farmaceutisk videnskab valgfri Veterinærstuderende skal kunne tage kurset som del af en alternativ differentiering. Udbydes til mange typer af studerende Veterinærstuderende skal kunne tage kurset som del af en alternativ differentiering. Block 1,2,3 og 4 Udbydes under Åben Universitet MSc Programme in Pharmaceutical Sciences elective MSc Programme in Medical Chemistry elective KA i Farmaci valgfri KA i Farmaceutisk videnskab valgfri Veterinærstuderende på alternativ differentiering Studerende på natur- og sundhedsvidenskabelige uddannelser Molecular Biomedicine restricted elective Biologi bioteknologi restricted elective.

45 Not for the specialisation (Applied Enzymology, Bio Products) from 2016/2017 SIDE 45 AF 53 SKAL UNERSØGES OM LISTEN HOLDER OG SCIENCE SKAL ORIENTERES Kursusansvarlig ønsker at ændre udbud af kurserne i forsøgsdyrskurserne (Laboratory Animal Science category c SVEK14001E og SVEK13099E), så der i fremtiden kun udbydes et kursus men dette kursus udbydes i hver blok/semester. Kurset er et valgfrit kursus. Studienævnet støttede arbejdet med udvikling af udbuddet, da det virker mere fleksibelt og kan tiltrække flere studerende, da det udbydes i alle blokke/semester. Kurset udbydes i hver blok ( med forskellig deltagerantal blok 1 og 2: 40 pr blok og blok 3 og 4: 30 pr blok) Ved større ændringer skal der gives besked til studienævnssekretær? Frederik Pagh Nilesen og studieleder Anja Thoe Fuglsang; atf@plen.ku.dk SVEK13040U One Health International Summer Course 5 ECTS Maria Vang Johansen Sommer skole Kurset tilbydes til veterinærstuderende, der ønsker en alternativ differentiering. Udbydes under åben Universitet Udbydes også til andre studerende Kurset udbydes på DTU og SUND og der er separat økonomi. Der optages op til 80 studerende på SUND. MÅ FØRST UDSENDES I VISNINGSDELEN I AUGUST 2018 PGA SUND ÅRSHJUL

46 SIDE 46 AF 53 SVEK140020E Veterinær kandidatspeciale (studieleder ansvarlige) Studienævnet: De studerende skal som hovedregel skrive specialer i grupper, men de kan få dispensation (administrativ) til at skrive selv. Klyngevejledningen skal evalueres og på et kommende studienævnsmøde. Fra efteråret 2017, skal alle studerende, som vil gennemføre 60 ECTS på sidste år af uddannelsen, dvs. Retsmedicin og Dyrevelfærdsvurdering i blok 4, differentiering i blok 3-4 / blok 1-2 og speciale tilmelde sig Speciale og evt. sideløbende kurser/eksamener på mere end 45 ECTS og til og med 60 ECTS: 12 måneder. Specialet kan da afvikles over et helt år med sideløbende 30 ECTS meriterende undervisning og skal da være afleveret og eksamineret ved afslutningen af sidste semester (= blok 2). Indstilling til Dekanatet: Kursus der skal ændres til kun at være kursusattest: Kurserne skal have nyt nummer. SVEK13003U Veterinary imaging Det giver mindre arbejde til kursusansvarlig og administrationen. SVEK13001U Veterinary paraclinics Det giver mindre arbejde til kursusansvarlig og administrationen. Kurser der nedlægges: SVEK13014U, Veterinær erhvervsprojekt IKVH, SVEK13015U, Veterinær erhvervsprojekt IKVH, 15 ECTS SVEK13016U, Veterinær erhvervsprojekt IPH, SVEK13017U, Veterinær erhvervsprojekt IPH, 15 ECTS SVEK13018U, Veterinær erhvervsprojekt IVS, SVEK13019U, Veterinær erhvervsprojekt IVS, 15 ECTS Ovennævnte kurser nedlægges da det på grund af institutomlægning er mere meningsgivende at der kun oprettes et Erhvervsprojekt på og et på 15 ECTS.

47 SIDE 47 AF 53 SVEK13099 Laboratory Animal Science category c for the biomedical sciences SVEK14001U Laboratory Animal Science Category C Nedlægges, da der oprettes et nyt kursus Laboratory Animal Science Function ABD. Kurser der oprettes: SVEKxxxxxU, Veterinær erhvervsprojekt SVEKxxxxxU, Veterinær erhvervsprojekt 15 ECTS Det er nemmere med kun et kursus pr ECTS vægtning efter institutsammenlægningen. SVEKxxxxxU Laboratory Animal Science Function ABD. Oprettes, så de studerende kan tage kurset I den blok der passer dem. Udbydes i alle blokke. Eksamensændringer der har betydning for opsætning på PBV: Eksamensændringer der har betydning for opsætning på PBV men ikke skal til Dekanatet, da det også skal implementeres fra foråret 2017 efter gl. regler SVEK13008E Almen Klinisk praksis store husdyr, 15 ECTS Blok 2 De studerende skal have elektronisk adgang til veterinærmedicinsk produktkatalog ved PBV eksamen. Gældende fra 1/ SVEK13009E Veterinær retsmedicin og husdyrsvelfærdsvurdering, 3,5 ECTS HVIS DEN FLYTTES TIL BLOK 4 OG PBV i år Der er adgang til følgende internethjemmesider: Vejledninger.aspx?Indgang=Kontrol&Indgangsemne=Kontrol+af+bes%c3%a6tninger & Karnov - Lovsamling

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. for offentliggørelsen: 9. maj. Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. semester / Blok 1 Karakterer syge/reeksamen* Veterinær

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018. for offentliggørelsen: 14.november 2017 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018. for offentliggørelsen: 15. november.2017 Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen eksamen* 2. semester / Blok 3 Karakterer syge/reeksamen

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017. for offentliggørelsen: 1. November 2016 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00 Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol SVEK13006E Mdl. 20 minutter Samt Portfolio (Praktisk kødkontrol) udarbejde i forbindelse med undervisning. ordinær 3. april 8:30 18:00 30. april Marianne Halberg

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 28. NOVEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 17. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 4. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 12. APRIL 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale DET BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET FOR FØDEVARER, VETERINÆRMEDICIN OG NATURRESSOURCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl. 13.00-16.00

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 31. JANUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 25. FEBRUAR 2014 Forum Studienævnet for

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. FEBRAUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2019 Forum

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 5. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 11. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 1. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl. 13.00-16.00 i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus Tilstedeværende

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH), Zoologisk samling, 1. sal Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH), Zoologisk samling, 1. sal Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 22. DECEMBER 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl. 13.00-16.00 A1-09.01 (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 Tilstedeværende

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 15. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studieordning bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab. Karakterer syge-/reeksamen. eksamen. Dato. Navn på eksamen: Klima i og omkring stalde. Dato.

Studieordning bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab. Karakterer syge-/reeksamen. eksamen. Dato. Navn på eksamen: Klima i og omkring stalde. Dato. Eksamensplan for kurser, der indgår i en SCIENCE-uddannelse, baseret på et SUND-institut Vinter 2019/2020 Gældende studieordninger: Bachelor: Husdyrvidenskab, Bsc in Biology-Biotechnology. Kandidat: MSc

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studieordning MSc in Animal-derived Food Karakterer Syge-/reeksamen. Karakterer. Syge-/reeksamen. eksamen. Ordinær

Studieordning MSc in Animal-derived Food Karakterer Syge-/reeksamen. Karakterer. Syge-/reeksamen. eksamen. Ordinær Eksamensplan for kurser, der indgår i en SCIENCE-uddannelse, baseret på et SUND-institut Vinter 2016/2017 Gældende studieordninger: Bachelor: Husdyrvidenskab, Kandidat: MSc in Animal-derived Foods(nedlagt),

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl

2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH), Zoologisk samling, 1. sal Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab (IVH), Zoologisk samling, 1. sal Louise Berntsen KØENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKAELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 16. NOVEMER 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 8. SEPTEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul)

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) Procedureansvarlig

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 28. MAJ 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 8. JANUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016

Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Undervisningsevalueringsrapport for Veterinærmedicin, studieåret efterår 2015 forår 2016 7. DECEMBER

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Blok 3 (BA Biologi-Bioteknologi) Dato 23./ Klokken 14:00

Blok 3 (BA Biologi-Bioteknologi) Dato 23./ Klokken 14:00 Tværgående kurser udbudt fra SUND foråret 2018 Karakterer Ordinær eksamen ordinær eksamen* Syge/reeksamen (BA Biologi-Bioteknologi) Karakterer syge/reeksamen* Advanced Mammalian Biology SASB10139 Monday

Læs mere

(BA Biologi-Bioteknologi) Dato 26./ Klokken 14:00

(BA Biologi-Bioteknologi) Dato 26./ Klokken 14:00 for offentliggørelsen: 15. oktober 2017 Tværgående kurser udbudt fra SUND foråret 2018 Karakterer Ordinær eksamen ordinær eksamen* Syge/reeksamen (BA Biologi-Bioteknologi) Karakterer syge/reeksamen* Advanced

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Studieordning bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab. Karakterer syge-/reeksamen. eksamen. Dato 6./ Dato 24./ Dato 16./4.

Studieordning bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab. Karakterer syge-/reeksamen. eksamen. Dato 6./ Dato 24./ Dato 16./4. Eksamensplan for kurser, der indgår i en SCIENCE-uddannelse, baseret på et SUND-institut Vinter 2017/2018 Gældende studieordninger: Bachelor: Husdyrvidenskab, Bsc in Biology-Biotechnology. Kandidat: MSc

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. JANUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

(BA Biologi-Bioteknologi) Dato 2./5. Klokken 14:00

(BA Biologi-Bioteknologi) Dato 2./5. Klokken 14:00 Eksamensplan for kurser udbudt af SUND til tværgående uddannelser på SCIENCE (BA og KA) for offentliggørelsen: 15. oktober 2016 Tværgående kurser udbudt fra SUND foråret 2017 Karakterer Ordinær eksamen

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 12. AUGUST 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. JULI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Tirsdag

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 6. FEBRUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn

Studienævnsmøde, Odontologisk Studienævn K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T 20. SEPTEMBER 2017 Forum Studienævnsmøde, Odontologisk

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 03. DECEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00

Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET, Dorte Lundsager TLF +45 35 32 79 00 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2012 Forum Studienævnet for Medicin FAKULTETSSEKRETARIATET,

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi

SYDDANSK UNIVERSITET Studienævn for Audiologi og Logopædi SYDDANSK UNIVERSITET RB/mka Studienævn for Audiologi og Logopædi 13.09.06 Referat af møde i Studienævn for Audiologi og Logopædi onsdag den 4. september 2006 kl. 12.01 Til stede: Rineke Brouwer, Ture Andersen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab M Ø D E R E F E R A T 15. AUGUST 2018 Forum

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 23. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR LEGALITET OG

Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR LEGALITET OG KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber MØDEREFERAT 9. OKTOBER 2018 Forum Møde i Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber SEKTION FOR

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 17. SEPTEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Reduktion i brugen af ekstern censur

Reduktion i brugen af ekstern censur Reduktion i brugen af ekstern censur Udmelding fra Studienævnet for de Farmaceutiske Videnskaber på SUND KU Møde med censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser 6. juni 2016 Processen 17/9-15:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 11. januar 2017 kl Sted Panum Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 11. JANUAR 2017 Forum Odontologisk Studienævn DEPARTMENT

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen 1. semester for offentliggørelsen: 15.11.2017 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær Karakterer Syge-/reeksamen eksamen ordinær eksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen Eksamen i grundlæggende klinik

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 18. AUGUST 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud)

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Carolina Krystyna Magnowska (afbud), studerende Camilla Porsbjørn Schmidt (afbud) Møde den: 1. maj, 2013, kl. 14.30-16.30 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 24. OKTOBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K & R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen

Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen. Karakterer ordinær eksamen Gældende studieordninger: og for offentliggørelsen: 09.11.2016 Studieordning 2015, kandidatuddannelsen Ordinær eksamen Karakterer ordinær eksamen Syge- /reeksamen 1. semester Karakterer syge/reeksamen

Læs mere

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013

Evalueringsrapport for medicinstudiet E2012 og F2013 D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for medicin EVALUERINGSRAPPORT 7. OKTOBER 2013 Vedr.: Rapport ved Evalueringsrapport

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab

Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2014 Forum Studienævnet

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere