2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl"

Transkript

1 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Fredag den 19. september 2014 møde nr. 110 STUDERENDE Sted: Referent: Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen BLEGDAMSVEJ 3 B 2200 KØBENHAVN N TLF DIR Til stede: Peter Holm, Maria Vang Johansen, Stine Jacobsen, Mette Olaf Nielsen og Christian Fink Hansen Bonnie Edahl Hoelstad Øvrige tilstedeværende: Louise Berntsen (sekretær) Martin Stampe Noer (Studiechef i LOS) Pia Valentin Mortensen (Dispensations sagebehandler) Louise.Berntsen@sund.ku.dk REF: LOB SAG: / Sagsnr. oplyses ved henv. Afbud: Charlotte Bjørnvad, Lina Falk Theut og Johannes Fogh, Svend Erik Garbus, Jeanne Wirenfeldt Johannesen og Tina Sødring Dagsorden 1. Dagsorden for mødet ca. kl Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) ca. kl Fortroligt punkt ca. kl

2 V Pia Valentin Mortensen SIDE 2 AF 18 A. Fortroligt referat fra behandling af dispensationssager fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) B. Behandling af dispensationsansøgninger (FORTROLIGT Bilag kommer efter disp møde den 16/9) C. Opsamling fra Aktivitetskontrol marts 2014 FORTROLIGT(bilag) 4. Equine Nutrition and Management of Horses SASA10155 ønsker at ændre undervisningsform på grund af få tilmeldte (bilag) ca. kl (kursusbeskrivelsen på nettet) 5. Godkendelse af studieordningen for kandidatuddannelsen i Animal Science lille årshjul (bilag ) ca. kl Studieordningen - Kursusbeskrivelse speciale 30 og 45 ECTS - Kursusbeskrivelse erhvervsprojekt 15 ECTS - Kursusbeskrivelse pointopgaver 7,5 og 15 ECTS ul/sider/default.aspx 6. Ændringer i de veterinære studieordninger - lille årshjul (bilag) ca. kl Bachelor: - Bachelor studieordningen, incl. regel for maksimal indskrivning for studerende optaget før 31. august 2005 samt nyt kursus i Veterinær farmakologi skrives ind - Nyt kursus i Veterinær farmakologi og toksikologi pr. blok 3+4 foråret 2015, herunder sikring af kursusattest fokus for Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab SVEB13011 Kandidat: - Kandidat studieordningen, incl. regel for maksimal indskrivning for studerende optaget før 31. august Censur form på Hestedifferentieringen Klinisk praksis SVEK13012 (bilag)

3 7. Ændringer i kursusbeskrivelser på masteruddannelsen i Companion Animal Clinical Science - lille årshjul (bilag) ca. kl SIDE 3 AF Kursusbeskrivelser proces 2015/2016 veterinæruddannelserne ca. kl Fokus til de kursusansvarlige på veterinær kurserne: Ad. A. Fokus på kursusattester på veterinærkurserne. Hvis de studerende skal aflevere en projektrapport, de skal eksamineres i skal der ikke være en kursusattest (eksempel Besætningssundhed på kandidatudd.). Der skal kun være kursusattester der hvor det er nødvendigt. Ad. B. Kliniske Ordbøger på PBV. Underviserne skal tage stilling til om de ønsker kliniske ordbøger tilgængelige på PBV (selvom der ikke er adgang til hjælpemidler er der adgang til ordbøger gyldendals og herunder klinisk ordbog) Ad. C. Skal kurserne være tilgængelige på Åben uddannelse (tom plads). Har studienævnet en holdning Fx ja til bachelorkurser uden klinisk indhold nej til kandidatkurser og bachelorkurser med klinisk indhold. Ok til udenlandske dyrlæger der skal supplere tidligere uddannelse. Ad. D. Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab SVEB13011 skal afvikles på PBV Ad. E. Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol eksamen SVEK13006 skal på PBV Ad. F. Medicin kirurgi og reproduktion mindre husdyr SVEK og Medicin, kirurgi store husdyr SVEK13004 skal have ens bedømmelsesform. Forslag skal indsendes. Ad. G. Hvad er status på de kliniske sommerkurser? Ad. H. Laboratory Animal Science Category C kurserne SVEK13099 og SVEK14001vil gerne ændre eksamensform og skal derfor fremsende nye kursusbeskrivelser. 9. Kursusbeskrivelser proces 2015/Animal Science ca. kl Er der et særligt fokus på Animal Science udover reduktion af valgfri kurser fra listen Restricted elective courses minimum 15 ECTS 10. Orientering om KUs sprogstrategiskesatsning v Karsten Schou + 2 øvrig gæster ca. kl Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere mv. ca. kl Studieleder Animal Science: Studieleder veterinærmedicin:

4 Håndtering af problematik vedr. vægtning på Retsmedicin eksamen for studerende optaget 2010 studerende fra 1 til 2 ECTS Adgangskrav: BioA i stedet for FysB bliver en del af adgangskravet for at blive optaget på Medicin, Odontologi og Veterinærmedicin 12. Orientering fra Uddannelsesråd (bilag) ca. kl Meddelelse ca. kl Evt. ca. kl A. Veterinæruddannelsen skal Ace akkrediteres i 2015??? B. Beskikkelsen af et nyt censorkorps er i proces. Ansøgningsfrist er den 13. november 2014 SIDE 4 AF 18 Ad.1. Dagsorden for mødet Ingen bemærkninger. Ad. 2. Bemærkninger til referat fra møde nr. 110 den 20. august 2014 Ingen bemærkninger. Ad. 3. Fortroligt punkt V Pia Valentin Mortensen Ad. A. Fortroligt referat fra behandling af dispensationssager fra møde nr. 110 den 20. august 2014 (Bilag) Ad. B. Behandling af dispensationsansøgninger FORTROLIGT Se det fortrolige referat. Det er blevet undersøgt om gravide pr. automatik havde ret til forlængelse af 1. årsprøven eller maksimal indskrivnings frist. Det er der ikke og sagerne skal derfor behandles på almindelig vis i studienævnet Ad. C. Opsamling fra Aktivitetskontrol marts 2014 FORTROLIGT Opsamlingen viser at der er styr på de sager der indgik i aktivitetskontrollen i marts De fleste studerende er blevet udmeldt, et par stykker har bestået 1. årsprøven og endnu en lille gruppe har klaget over studienævnets afslag. Ad. 4. Equine Nutrition and Management of Horses SASA10155 ønsker at ændre undervisningsform på grund af få tilmeldte Julie Fjeldborg kursusansvarlig og Undervisningsudvalgsformand på IPH ønsker at ændre undervisningsformen på kurset Equine Nutrition and Management of Horses SASA10155 på grund af for få tilmeldet.

5 Der var den 25. august 2014 syv tilmeldte, hvoraf de to allerede tidligere har været igennem forløbet, men mangler at aflevere en obligatorisk opgave. Der kan ske eftertilmelding indtil d. 15. september, hvilket dog ikke har ændret ved antal studerende. Kurset kan ikke aflyses, da det er et obligatorisk kursus, men der anmodes om at lave et alternativ forløb med mere projektbaseret undervisning, mere selvstudietid samt tilbud om at deltage i enkelte seminarer for Hestedifferentieringen. Dette sker for at minimere brug af ressourcer. SIDE 5 AF 18 Studienævnet besluttede i enighed med studielederen at imødekomme ansøgningen om at ændre undervisningsformen til noget mere projektorienteret: Undervisningsformen skal sikre at de studerende opnår de samme kompetencer, der er beskrevet i kursusbeskrivelsen under Learning Outcome. Eksamen skal afvikles på engelsk. Alt skriftligt materiale inclusive kommunikation i ABSALON skal foreligge på engelsk. Svaret skal sendes til Julie Fjeldborg. Studielederen for Animal Science skal give studienævnet en tilbagemelding på hvordan man i fremtiden undgår at er ikke er nok tilmeldte. Det skal undersøges om kurset følge SUND regler, hvor der ikke er eftertilmelding eller SCIENCE reglerne hvor der er eftertilmelding. Ad. 5. Godkendelse af studieordningen for kandidatuddannelsen i Animal Science lille årshjul SUND har pr. 1. september 2014 ansvaret for kandidatuddannelsen i Animal Science. I den forbindelse er studieordningen, der er udarbejdet på SCI- ENCE blevet justeret, så der ikke er henvisninger til SCIENCE fællesdel. Derudover er der udarbejdet kursusbeskrivelser for Speciale på 30 og 45 ECTS, Erhvervsprojekt 15 ECTS og Pointopgaver til 7,5 og 15 ECTS. Studieordningen vil til studieåret 2015/2016 helt tilpasset SUNDs skabelon. Der var følgende bemærkninger til de enkelte dokumenter: Studieordningen: Studienævnet ønskede, at der af studieordningen 1.3 Corps og external examiners skulle fremgå, at der også kan benyttes censorer fra Det jordbrugsvidenskabelige censorkorps. Jf. det der er muligt for Molekylær biomedicin, der er en tværfakultær uddannelse (forankret på SCIENCE).

6 Teksten fra Molekylær biomedicin :Stk. 3. Censorkorps Følgende censorkorps benyttes på molekylær biomedicin-uddannelsens obligatoriske dele: Censorkorps for biologi med mulighed for at supplere censorkorpset, således at det samlede korps bl.a. dækker alle de fag/fagelementer, der indgår i uddannelsen. SIDE 6 AF 18 En uddannelse er tilknyttet ét censorkorps, som uddannelsen skal benytte. For husdyruddannelserne gælder følgende: SCIENCE har de sidste par år i studieordningen for bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab beskrevet at det er tilknyttet Det Jordbrugsvidenskabelige Censorkorps. Efter studienævnsmødet mødet har det vist sig at det er en fejl at der ikke stod at uddannelsen er tilknyttet Det Veterinærvidenskabelige Censorkorps. Det betyder at der ikke længer et problem med at de to uddannelser har forskelligt censorkorps. Martin Stampe Noer, har efter studienævnsmødet mødet slået fast, at der kun kan knyttes et censorkorps til uddannelsen. Det er dog muligt for de enkelte censorkorps i særlige tilfælde at give tilladelse til at benytte censorer fra andre censorkorps. Derfor kan /skal studielederen på Animal Science, hvis han bliver gjort bekendt med, at der er fagområder, som ikke er i Det Veterinærmedicinske Censorkorps, kontakte formandskabet i Det Veterinærmedicinske Censorkorps. Formandskabet kan derefter tage kontakt til formandskabet i det censorkorps, hvor fagområdet er repræsenteret for at få lov til at benytte censorer indenfor navngivne fagområder. Der er således ikke tale om en genereldispensation til at benytte censorer fra et andet censorkorps, men der kan gives dispensation i særlige tilfælde. Da i øjeblikket ny beskikkes til Det Veterinærmedicinske Censorkorps er det alle muligheder for at få beskikket relevante fagpersoner indenfor fagområderne. Der er sat en proces i gang for at få justeret fagområderne så bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab er omfattet. Det vil ikke blive foretaget ændringer vedr. censorkorps i studieordningen. ECTS point indskrives i Projects outside the course scope og Projects in Practice, så det fremgår klart hvilke belastning der er på aktiviteterne. Det skal fremgå at specialet skal afslutte uddannelsen. Kursusbeskrivelse speciale 30 og 45 ECTS: Tilmeldes på blanket Godkendt, med tilføjelse om at specialet skal afleveres senest 14. dage før eksamen. Der er maksimalt tre studerende i en gruppe.

7 Det er frivilligt at afholde seminar. Eksamen er en time incl. 30 min til spørgsmål. Ved gruppe eksamen mere tid. Dette følger de regler der er for veterinærerne. De studerende kan bede om en udtalelse vedr. faglighed og metode. Ved 45 point speciale er der 20 timers vejledning. SIDE 7 AF 18 Kursusbeskrivelse erhvervsprojekt / Projects in Practice 15 ECTS: Tilmeldes på selvbetjening De øvrige veterinære institutter IVS og IKHV skal også have en kursusansvarlig. Der skal være 6 timers vejledning, som ved det veterinære erhvervsprojekt. Der var enighed om, at rammerne omkring projektprojekt på Animal Science og Veterinærmedicin i fremtiden skal være ens. De to studieleder skal i fremtiden arbejde sammen om at gøre forholdene og kursusbeskrivelserne mere ens. Kursusbeskrivelse pointopgaver 7,5 og 15 ECTS: Tilmeldes på selvbetjening Skal bedømmes med 7-trinsskala, da det var det de studerende helst ville. Bemærkninger til kommende revision: Specialeforhold: Der var enighed om at forholdene vedr. speciale på Animal Science og Veterinærmedicin i fremtiden skal være ens. Med den nuværende kursusbeskrivelse er der sket en tilnærmelse, men de to studieleder skal i fremtiden arbejde sammen om at gøre forholdene og kursusbeskrivelserne mere ens. Engelsk kvalitetscheck: Den kommende studieordning i SUND skabelon skal have en engelsk overhaling inden endelig godkendelse. Ad. 6. Ændringer i de veterinære studieordninger - lille årshjul Bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin: Det indstilles, at dekanatet godkender følgende ændringer: Oprettelse af et nyt kursus der erstatter to eksisterende: Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017 (7,5 ECTS, blok 3) og Speciel farmakologi SVEB13008 (7,5 ECTS, blok 4) nedlægges og erstattes af Veterinær farmakologi og toksikologi (15 ECTS, blok 3-4). Sammenlægningen er en del af studienævnets indberettede initiativer i relation til fremskridtsreformen. Studienævnet ønsker at foretage denne ændring allerede i indeværende studieår, for at imødegå de problemer der har været med meget høje dumpe % i kurset Speciel farmakologi og ujævn studiebe-

8 lastning i blok 3 og 4 på sidste år af bacheloruddannelsen. Med sammenlægning af de to kurser vil belastningen for de studerende være mere jævnt fordelt. Derudover vil der blive fokuseret på nye læringsformer i kurset, herunder formative obligatoriske selv-tests og opgaver, som de studerende får feed-back på. Denne undervisning vil i udstrakt grad ske som dumpe blended-learning, hvis implementering bliver assisteret af COBL. Disse tiltag forventes at give bedre indlæring og dermed reducere dumpeprocenten. SIDE 8 AF 18 Det nye kursus vil således være placeret i blok tre og fire, hvilket er de samme, som de to gamle kurser. Der vil ikke blive ændret i den samlede ECTS vægtning (tidligere 7,5 + 7,5 ECTS, nu 15 ECTC), og målbeskrivelsen for det nye kursus vil i væsentlighed dække målbeskrivelserne for de to tidligere kurser. Veterinær farmakologi og toksikologi SVEBxxxx 15 ECTS er et obligatorisk kursus. Da kursusattesten i Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017 indgik som obligatorisk forudsætning for eksamen SVEB13012E i kurset SVEB13011U Retsmedicin og Forsøgsdyrskundskab, skal der foretages en ændring, så kursusattesten i Veterinær farmakologi og toksikologi bliver en forudsætning for ovennævnte eksamen på kursus SVEB13011 Retsmedicin og Forsøgsdyrskundskab. Der har været afholdt møde med Sektion for studieservice, men de har endnu ikke haft tid til at fremsende eventuelle bemærkninger og økonomiske beregninger. Tilføjelse af regler om maksimal indskrivning: For at nedbringe studietiden på den udelte veterinæruddannelse (for studerende optaget før 1.september 2005), har studienævnet besluttet at indføre maksimal indskrivningstid. Der har været frist for de studerende der har været indskrevet (på den udelte uddannelse) fra 1. september 2001, men ikke for de studerende, der er optaget før denne dato. Kapitel 2, stk. 3. Veterinærstuderende, optaget før 1. september 2005 på den udelte uddannelse, skal gennemføre uddannelsen inden for maksimalt ti år fra optagelsesdatoen. Reglen vil træde i kraft pr. 1. januar Bemærkninger der ikke indgår i forklædet til Dekanatet:

9 Antal eksaminer vil blive reduceret, dog vil der sideløbende med (re)eksaminer i det nye kursus som overgangsordning blive udbudt 3 (re)eksaminer i hver af de gamle kurser. Eksamensformer og udbud på de tre kurser: Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB timers skriftlig eksamen med ekstern censur. Udbydes blok 3 og august 2015 og blok SIDE 9 AF 18 Speciel farmakologi SVEB timers skriftlig eksamen med ekstern censur. Udbydes blok 4 og august 2015 og blok Veterinær farmakologi og toksikologi 15 ECTS. 4 timers skriftlig eksamen med ekstern censur, samt kursusattest baseret på obligatorisk deltagelse online selvtests og opgaver, samt deltagelse i praktisk forsøgsdyrsøvelsesmodul.. Eksamen udbydes første gang i blok 4 med reeksamen i august De gamle eksaminer udbydes, så de er placeret i sammenhæng med det nye kursus i blok 3 og 4. Kursus beskrivelsen i Veterinær farmakologi og toksikologi skal rettes til så eksamen og kursusattest står som ved de andre kurser på veterinæruddannelserne. 10Valgfrit forløb: Skal ændres så det tager højde for at der ikke udbydes 4 valgfag. I overgangsordningen i studieordningen er det indstillet til Dekanatet at der kommer til at stå følgende: For studerende optaget 2009 og senere: Bestået eksamen i SVEB13017E Basal farmakologi, toksikologi og farmaci 7,5 ECTS og SVEB13008E Speciel farmakologi 7,5 ECTS sidestilles med SVEBxxxx Veterinær farmakologi og toksikologi 15 ECTS. Veterinær farmakologi og toksikologi er et obligatorisk kursus. Studerende der har bestået enten Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 eller Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 skal tage den gamle eksamen af det kursus de mangler. Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB timers skriftlig eksamen med ekstern censur. Udbydes blok 3 og august 2015 og blok Speciel farmakologi SVEB timers skriftlig eksamen med ekstern censur. Udbydes blok 4 og august 2015 og blok

10 Studerende der ikke har bestået eksamen i Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 og Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 skal tage det nye kursus i veterinær farmakologi og toksikologi SVEBxxxxx U/E. SIDE 10 AF 18 Kursusattest for at deltage i eksamen i Forsøgsdyrskundskab SVEB13012E: Studerende kan gå til eksamen hvis de har bestået kursus attest SVEBXXXXU Veterinær farmakologi og farmaci. Alternativt kursusattest fra det gamle SVEB13017U Basal farmakologi, toksikologi og farmaci udbudt første gang 201/2013. Optag på kandidatuddannelsen på Veterinærmedicin/valgfagspakke: Studerende der har bestået det obligatoriske kursus Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 skal have bestået Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 for at kunne blive optaget på kandidatuddannelsen i veterinærmedicin. Se øvrige krav til valgfag i Kapitel 5 12 Maksimal indskrivning for studerende på 1994 studieordningen (den udelte uddannelse): Kapitel 2, 4, stk. 3. Veterinærstuderende, optaget før 1. september 2005(den udelte uddannelse), skal gennemføre uddannelsen inden for maksimalt ti år fra optagelsesdatoen. Denne regel træder i kraft pr. 1. februar Jævnfør overgangsordning skal studerende der er optaget på den udelte uddannelse følge de kurser der nu udbydes på bachelor og kandidatuddannelsen. Kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin: Det indstilles, at dekanatet godkender følgende ændringer: Ændring af adgangskrav: Optag på kandidatuddannelsen på Veterinærmedicin/valgfagspakke: Studerende der har bestået det obligatoriske kursus Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 skal have bestået Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 for at kunne blive optaget på kandidatuddannelsen i veterinærmedicin. Tilføjelse af regler om maksimal indskrivning: For at nedbringe studietiden på den udelte veterinæruddannelse (for studerende optaget før 1.september 2005), har studienævnet besluttet at indføre

11 maksimal indskrivningstid. Der har været frist for de studerende der har været indskrevet (på den udelte uddannelse) fra 1. september 2001, men ikke for de studerende, der er optaget før denne dato. SIDE 11 AF 18 Kapitel 2 5, stk. 3. Veterinærstuderende, optaget før 1. september 2005 på den udelte uddannelse, skal gennemføre uddannelsen inden for maksimalt ti år fra optagelsesdatoen. Reglen vil træde i kraft pr. 1. januar Ændring i kursusindhold, målbeskrivelse, undervisningsform samt krav til kursusattest: Studielederen har bedt kursusansvarlig for Almen klinisk praksis, store husdyr SVEK13008 om at indføre fire dages ekstern praktik som del af undervisningen gældende fra blok 3 i forårssemesteret Denne tilføjelse betyder ændringer i kursusbeskrivelsen indenfor: kursusindhold, målbeskrivelse, undervisningsform samt krav til kursusattest. Ændringen har ingen økonomisk betydning administrativt. Bemærkninger der ikke skal med til Dekanatet med indgik i studienævnets drøftelse: Ekstern praktik i kurset Almen klinisk praksis, store husdyr SVEK13008: Peter Holm orienterede om at der ifølge AVMA og dimittend undersøgelsen er et problem vedr. kommunikation (klientkontakt) på uddannelsen. Det er det de nyuddannede kandidater efterspørger og AVMA fokusere meget på. Løsningen om ekstern praktik er drøftet med institutleder Hans Henrik Dietz, undervisningsudvalgsformand Julie Fjeldborg, hospitalschef Susanne Nautrup Olsen, tidligere kursusansvarlige Rikke Buhl og kursusansvarlig Nynne Caprion. Peter Holm sagde, at det var hans opfattelse, at det var selvstudiedagene der skulle benyttes til at deltage i ekstern praktik. Stine Jacobsen undrede sig over at der skulle tilføres kommunikationsundervisning i kurset, da disse allerede unvervises i Almen klinisk praksis Mindre Husdyr. Hun anførte endvidere, at det var bedre at bruge tid på at lære de studerende basale veterinære kliniske færdigheder i Tåstrup, som er en henvisningshospital i modsætning til Hospitalet for Mindre husdyr. Peter Holm understregede at Almen klinisk praksis, mindre husdyr også skal have fokus på klient kommunikation, hvilket kan drøftes på baggrund af den kommende ændring af kursusbeskrivelser.

12 Stine Jacobsen og Bonnie Hoelstad mente, at det er en falliterklæring, at de studerende skal sendes udenfor universitetet for at tilegne sig kommunikationskompetencer. Dvs. at det vurderes at de kliniske kurser kan varetages lige så fint af en tilfældig (i den forstand at der jo ikke er nogen krav til de praksis, de studerende kommer ud i) praktiserende dyrlæge som af en universitetspædagogisk uddannet dyrlæge i et akademisk miljø, hvor der er afsat tid og ressourcer til og rette fokus mod undervisning. Bonnie Hoelstad kunne ikke godkende kursusbeskrivelsen som den var fremsendt. Bl.a. påpegede hun at der ikke er plads til en uges praktik, men kun 4 dage. Studielederen ønskede at at der SKAL findes en løsning således at AVMAs krav vedr. kommunikationskompetencer opfyldes. Studienævnet besluttede, at Peter Holm og Bonnie Hoelstad skal se kursusbeskrivelsen igennem, for at sikre at der ikke står noget der ikke kan rummes indenfor de rammer der er afsat til kurset. SIDE 12 AF 18 Afslag på ændring af censurform for kurset Hestedifferentiering- klinisk praksis: Afslag på ændring af censurform for kurset Hestedifferentiering- klinisk praksis SVEK13012 (26,5 ECTS) fra ekstern til intern censur. Kursusansvarlig Rikke Buhl mener, at bedømmelse med intern censur vil være mere passende på kurset grundet eksamensformen (praktisk mundtlig prøve på 3 timer). De studerende der tager kurset vil ikke få problemer med at opfylde kravet om ekstern censur. Studienævnet mente ikke, at der er tungvejende argumenter for at ændre censurformen til intern censur. Det er vigtigt at der benyttes ekstern censur, da dette styrker dialogen med aftagerne. Optag på kandidatuddannelsen på Veterinærmedicin/valgfagspakke: Studerende der har bestået det obligatoriske kursus Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 skal have bestået Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 for at kunne blive optaget på kandidatuddannelsen i veterinærmedicin. I overgangsordningen i studieordningen er det indstillet til Dekanatet at der kommer til at stå følgende: Optag på kandidatuddannelsen på veterinærmedicin/valgfagspakke Studerende der har bestået det obligatoriske kursus Basal farmakologi, toksikologi og farmaci SVEB13017/SVEB10390 skal have bestået Speciel farmakologi SVEB13008/Veterinær paraklinik SVEB10404 for at kunne blive

13 optaget på kandidatuddannelsen i veterinærmedicin. Se øvrige krav til valgfag i Kapitel 1 2 SIDE 13 AF 18 Maksimal indskrivning for studerende på 1994 studieordningen (den udelte uddannelse): Kapitel 2, 5, stk. 1. Veterinærstuderende, optaget før 1. september 2005(den udelte uddannelse), skal gennemføre uddannelsen inden for maksimalt ti år fra optagelsesdatoen. Denne regel træder i kraft pr. 1. februar Jævnfør overgangsordning skal studerende der er optaget på den udelte uddannelse følge de kurser der nu udbydes på bachelor og kandidatuddannelsen Ad. 7. Ændringer i kursusbeskrivelser på masteruddannelsen i Companion Animal Clinical Science - lille årshjul Følgende ændringer blev godkendt af studienævnet og vil blive indstillet til Dekanatet: På baggrund af konkrete erfaringer under første gennemløb af kurserne på Master of Companion Animal Clinical Science ønsker kursusledere og studieleder at ændre nedenstående gældende for forårssemesteret SCAM13004U Dedicated Companion Animal Clinical Practice Nederst under punktet exam registration requirement forslås at indsætte følgende: A written report can replace up to 2 weeks of the Clinical Practice period when approved by the head of studies and the course responsible. The course responsible will define the length and content of the written report. Baggrund: Mange af deltagerne har problemer med at få fri fra arbejdet for at deltage i Clinical Practice, der varer i alt 4 uger. For at imødekomme dette har studieleder foreslået en model, hvor de studerende kan selvstudere en del af forløbet via en afløsningsopgave. Økonomisk konsekvens: Ændringen vil ikke have økonomiske konsekvenser for fakultetets eksamensadministration, da kursusleder selv administrere de forskellige afleveringer på kurset. Løn til kursusleder dækkes af masteruddannelsen, dvs. det bliver ikke en øget belastning i kursusbudgettet. Kurset SCAM13003U: Companion Animal Surgery - Good Surgical Practise: Kursets varighed ændres fra 5 til 6 dage. Dette rettes til under punktet Duration samt Schedule SIDE 2 AF 2 Baggrund: Kursusleder og studieleder har vurderet, at kursets indhold ikke

14 kan dækkes på kun 5 kursusdage. Kurset undervises første gang i efteråret 2014, her undervises 6 kursusdage. SIDE 14 AF 18 Økonomisk konsekvens: Den øgede løn til kursusleder dækkes af masteruddannelsen, dvs. det bliver ikke en øget belastning i kursusbudgettet. Ad. 8. Kursusbeskrivelser proces 2015/2016 veterinæruddannelserne Fokus til de kursusansvarlige på veterinær kurserne: Ad. A. Fokus på kursusattester på veterinærkurserne. Hvis kursusattesten alene består af aflevering af en projektrapport(er), som anvendes i forbindelse med eksamineres, behøver der ikke at være tilknyttet en kursusattest til kurset (eksempel Besætningssundhed på kandidatuddannelsen). Hvis ikke en studerende har afleveret rapporterne forud for eksamen, kan der ikke eksamineres og skal tildeles karakteren 00 eller Ikke bestået. Der skal kun være kursusattester der hvor det er nødvendigt. Peter Holm vil sørger for at udarbejde et oplæg, så alle kursus attester bliver beskrevet på en ens måde. Skal drøftes på oktober mødet og ikke sendes med ud vedr. kursusbeskrivelserne. Ad. B. Kliniske Ordbøger på PBV. På Peter Bangsvej er der som basis pakke adgang til Kliniske ordbøger sammen med Gyldendals ordbøger. Disse ordbøger er tilgængelige for de studerende selvom de ikke har adgang til hjælpemidler til eksamen. Det er studienævnets holdning at denne adgang til ordbøger ikke kan fravælges af underviseren. Ad. C. Hvilke kurser skal være tilgængelige på Åben uddannelse (tom plads). Prodekan for uddannelse Hans Henrik Saxild har godkendt følgende retnings linjer: Retningslinjer ift. hvilke kurser, der kan følges under Åbent Universitet - Studienævnet fastsætter hvilke kurser, de ønsker at udbyde under Åbent Universitet. Kurserne markeres i kursuskataloget. - Studerende kan i udgangspunktet ikke følge kurser på uddannelsens 1. og 2. semester. Kapaciteten på disse semestre er reguleret af optaget og der er derfor ikke ledige pladser på kurser placeret her. - Studerende kan maksimalt tage halvdelen af en uddannelse via Åbent Universitet, dvs. 90 ECTS af en bacheloruddannelse og 60 ECTS af en kandidatuddannelse. - Studerende kan ikke aflægge bachelorprojekt eller speciale via Åbent Universitet.

15 Indenfor disse retningslinjer, kan studienævnet frit vælge hvilke kurser de ønsker at udbyde. Studienævnet besluttede at følgende kurser kan udbydes under Åben Universitet: Kurser uden kliniske indhold på bacheloruddannelsen i veterinærmedicin, der ikke er placeret på de to første år: SVEB13002U Immunologi, almen patologi og patofysiologi SVEB13016U Infektionsmikrobiologi SVEBxxxxxU Veterinær farmakologi og toksikologi SVEB13003U Basal statistik og epidemiologi SVEB13006U Mikrobiel fødevaresikkerhed SVEB13015U Husdyravl SVEB13005U Husdyrernæring SVEB10408U Besætnings- og folkesundhed SVEB13011U Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab SVEB13007U Anvendt etologi SIDE 15 AF 18 Disse kurser har klinisk indhold og udbydes derfor ikke: SVEB13009U Basal klinisk teori hos mindre husdyr SVEB13010U Basal klinisk teori hos store husdyr SVEB10403U Speciel patologi og fjerkræsygdomme Ovenstående kurser kan som hovedregel ikke tilbydes under Åben Universitet. Disse kan alene udbydes til udenlandske dyrlæger der ønsker at supplere for at opnå autorisation. Kandidat kurser på veterinærmedicin kan som hovedregel ikke tilbydes under Åben Universitet. Disse kan dog udbydes til udenlandske dyrlæger, som SUNDs veterinære autorisationsudvalg har vurderet til at ville kunne opnå dansk autorisation ved at følge specifikke kandidatkurser. På kandidatuddannelsen i Animal Science kan alle kurser udbydes på Åbent Universitet (med få undtagelser speciale, erhvervsprojekt og pointopgaver). Dette er kun gældende for de kurser der er forankret på SUND og i Studienævnet. Ad. D. Retsmedicin og forsøgsdyrskundskab SVEB13011 skal afvikles på PBV

16 Ad. E. Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol eksamen SVEK13006 skal på PBV. Det drejer sig om deleksamen i Besætningsrådgivning. Deleksamen i kødkontrol består af en godkendt portfolio. Ad. F. Medicin kirurgi og reproduktion mindre husdyr SVEK og Medicin, kirurgi store husdyr SVEK13004 skal have ens bedømmelsesform. Forslag skal indsendes. Studienævnet besluttede, at der ikke kunne opnås enighed om at skabe ens bedømmelse inden for denne studieordning. En eventuel ændring skal ske ved en kommende ændring af kandidatstudieordningen. Ad. G. Hvad er status på de kliniske sommerkurser? Ad. H. Laboratory Animal Science Category C kurserne SVEK13099 og SVEK14001vil gerne ændre eksamensform og skal derfor fremsende nye kursusbeskrivelser. Kursusansvarlig skal spørges om de kan udbydes under Åben Universitet. SIDE 16 AF 18 Ad. 9. Kursusbeskrivelser proces 2015/Animal Science Fokus i kursusbeskrivelsesprocessen er: - Rreduktion af valgfri kurser fra listen Restricted elective courses minimum 15 ECTS - Fortsat arbejde med at optimere det tværfakultære samarbejde Ad. 7. Orientering om KUs sprogstrategiskesatsning KUs sprogstrategiske satsning ( Specialkonsulent Karsten Schou, Akademisk sprogkonsulent Sanne Larsen og Post.doc Marta Kirilova, præsenterede Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) og den sprogstrategiske satsning. Centret fungerer både som forsknings- og kursuscenter og skal igennem sine aktiviteter sikre en langsigtet, forskningsbaseret strategi for sproglig kompetenceudvikling i engelsk og dansk, således at de ansatte og studerende bliver i stand til at håndtere sproglige udfordringer på et professionelt niveau. Strategien skal være med til at styrke universitetets udvikling i international sammenhæng. De forskellige uddannelser opfordres til at benytte sig af denne mulighed for igangsættelse af skræddersyede projekter. Yderligere oplysninger om sprogsatsningen findes på hjemmesiden: Projekter der kunne være relevante for Animal Science og veterinæruddannelserne: - Dansk som andet sprog - Academic writhing

17 - Hjælp til udrejsende studerende, der kan tilbydes sprogkurser inden udrejse. Kurset er ikke meritgivende. Selve kurset gies kun før merit givende ophold. - Hjælp til undervisere der skal undervises på engelsk - det er den studerende der er i centrum Der kan søges penge til projekter og fristerne fremgår af hjemmesiden. SIDE 17 AF 18 Ad. 8. Meddelelser fra Studievejledningen, studieledere mv. Studieleder Animal Science: Ingen bemærkninger. Studieleder veterinærmedicin: Håndtering af problematik vedr. vægtning på Retsmedicin eksamen for studerende optaget 2010 studerende fra 1 til 2 ECTS. Sektion for studieservice vil finde en løsning i samarbejde med studielederen, så de studerende kan afslutte bacheloruddannelsen med Retsmedicin på 2 ECTS. Adgangskrav: BioA vil fremover ækvivalere Fysik Bog blive en del af adgangskravet for at blive optaget på Medicin, Odontologi og Veterinærmedicin. Punktet drøftes på næste møde i oktober. Optagelseskravet er fremover: 1)Adgangsgivende eksamen med mindst 6,0 i gennemsnit (uden hurtigstartsbonus) Dansk A Engelsk B Matematik A En af følgende muligheder Fysik B og Kemi B Fysik B og Bioteknologi A Kemi B og Geovidenskab A Kemi B og BioA Ad. 12. Orientering fra Uddannelsesråd Ingen bemærkninger.

18 Ad. 13. Meddelelse Ad. A. ACE akkreditering af Veterinæruddannelsen. Det er endnu usikkert om der vil ske en Dansk akkreditering i Svar kan gives til møde i oktober. Ad. B. Beskikkelsen af et nyt censorkorps er i proces. Ansøgningsfrist er den 13. november 2014 Ad. C. Rikke Buhl er nu godkendt som suppleant for resten af valgperioden (til og med 31. februar 2015). SIDE 18 AF 18 Ad. 14. Evt. Studienævnet ønskede mere tid til debat, hvilket måske kan betyde at der vil blive længere møder eller afholdt ekstraordinære møder. Mødet sluttede kl Louise Berntsen

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 11. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 87, torsdag den 12. januar 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl Konsistoriums mødelokale DET BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET FOR FØDEVARER, VETERINÆRMEDICIN OG NATURRESSOURCER KØBENHAVNS UNIVERSITET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 90, onsdag den 30. maj 2012, kl. 13.00-16.00

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 93, mandag den 19. november 2012, kl. 13.00-16.00 i konsistoriums mødesal Frederiksberg Campus Tilstedeværende

Læs mere

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011

Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til juli 2011 Overgangsordninger for veterinæruddannelserne 2005 til 2009 28. juli 2011 Retningslinier for overgangsordning: Studerende der er startet i 2004 på 5,5 års kandidatuddannelse afslutter efter 2005 studieordningeren

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 15. JUNI 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. JUNI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Torsdag

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 5. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. JANUAR 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 3. JULI 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Tirsdag

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 12. APRIL 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 4. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 28. MAJ 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. MAJ 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion

Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul) Procedureansvarlig sektion D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af studieordninger og kursusbeskrivelser større ændringer (stort årshjul)

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 28. NOVEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 9. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 14. MARTS 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 29. SEPTEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen* Dato 2. maj 2018. for offentliggørelsen: 15. november.2017 Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Karakterer Ordinær ordinær Syge/reeksamen eksamen eksamen* 2. semester / Blok 3 Karakterer syge/reeksamen

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 88, onsdag den 7. marts 2012, kl D4 D E T B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T F O R F Ø D E V A R E R, V E T E R I N Æ R M E D I C I N O G N A T U R R E S S O U R C E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T 8. januar 2014

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 13. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 7. NOVEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 8. MARTS 2017 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul)

Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for revision af kursusbeskrivelser mindre ændringer (lille årshjul) Procedureansvarlig

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 1. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88

Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl A (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET 8. januar 2014 Referat af veterinærstudienævnets møde nr. 91, onsdag den 22. august 2012, kl. 13.00-16.00 A1-09.01 (tidligere 2-03) på Dyrlægevej 88 Tilstedeværende

Læs mere

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev.

Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. Rammer for bachelor- og kandidatuddannelser på Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet September 2015 (rev. 2016) Dette rammedokument gælder for bachelor- og kandidatstudieordningerne

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab M Ø D E R E F E R A T 8. FEBRUAR 2019 Forum

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 25. FEBRUAR 2014 Forum Studienævnet for

Læs mere

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1.

Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. for offentliggørelsen: 9. maj. Studieordning 2009, bacheloruddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer Syge/reeksamen eksamen ordinær eksamen* 1. semester / Blok 1 Karakterer syge/reeksamen* Veterinær

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 23. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 19. DECEMBER 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser

Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Ordførende professorer Kursusledere Koordinerende professorer Øvrige interessenter i de specialefokuserede kurser Vejledning - Indmelding af idéer til specialefokuserede kurser 5. NOVEMBER 2015 På baggrund

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 6. FEBRUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologiske samling, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 17. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologi, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl Louise Berntsen DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 10. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Studienævnet for Veterinærmedicin

Studienævnet for Veterinærmedicin DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 8. JANUAR 2013 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 25. april 2018. for offentliggørelsen: 14.november 2017 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 8. SEPTEMBER 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt:

Læs mere

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt.

Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2013 og finder anvendelse i forhold til studerende, som optages fra og med dette tidspunkt. 2013-studieordning for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, Skolen for Human Sundhed og Medicin Denne studieordning træder i kraft den

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Forsikringsmatematik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Studienævn for Farmaci

Studienævn for Farmaci DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET OG DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævn for Farmaci Den 4. juni 2015 SN/JK Deltagere: Medlemmer af studienævn: Hiba Fouad Elnaji, Catalin Maria Frydendal, Sidsel

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017.

Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Ordinær. Syge- ordinær eksamen. Dato 26. april 2017. for offentliggørelsen: 1. November 2016 Studieordning 2009 kandidatuddannelsen i veterinærmedicin Karakterer Syge- Karakterer ordinær eksamen /reeksamen syge/reeksamen* eksamen* Praktisk besætningsrådgivning

Læs mere

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi

Overgangsordning for revision af 2015-studieordningen på bacheloruddannelsen i odontologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T S A G S N O T A T JUNI 2016 Vedr. Sagsbehandler Karina Rømer Overgangsordning for revision af

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010

Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Studieordning for bacheloruddannelsen i farmaci, 2010 Juli 2010 Studieordningen er fastsat i henhold til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udviklings Bekendtgørelse af 29. juni 2010 om bachelor-

Læs mere

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen

Gæster: Maria Gaston Andresen, Jacob Sander Bojsen, Birgit Thomsen, Jannie Winter Christensen D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Odontologisk Studienævn M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. MAJ 2015 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk

faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk faglig INfORmATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I biologi science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I BIOLOGI biologi I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i biologi. Her er en beskrivelse

Læs mere

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015)

Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) Undervisnings- og eksamensregler ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet gældende for studieåret 2015-16 (September 2015) De overordnede rammer for disse regler er fastlagt i nedenstående love, bekendtgørelser

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser,

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Bilag 2 BScE studieordning 2004

Bilag 2 BScE studieordning 2004 2004/2005 DANMARKS TEKNISKE UNIVERSITET Bilag 2 BScE studieordning 2004 Studieordningen for BScE studiet er DTU's overordnede beskrivelse af, hvordan bachelordelen af civilingeniøruddannelsen er sammensat.

Læs mere

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00

Studieordning 2009, kandidatuddannelsen i Veterinærmedicin Ordinær Karakterer ordinær eksamen eksamen Blok april :00 Praktisk besætningsrådgivning og kødkontrol SVEK13006E Mdl. 20 minutter Samt Portfolio (Praktisk kødkontrol) udarbejde i forbindelse med undervisning. ordinær 3. april 8:30 18:00 30. april Marianne Halberg

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Veterinærmedicin M Ø D E R E F E R A T 16. JUNI 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik (September 2010) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N

Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Lokale Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T MØDEREFERAT 9. NOVEMBER 2009 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS

MPRA FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS FACULTY OF PHARMACEUTICAL SCIENCES UNIVERSITY OF COPENHAGEN STUDIEORDNING FOR MASTER OF PHARMACEUTICAL REGULATORY AFFAIRS Studieordning for Master of Pharmaceutical Affairs Studieordningen er fastsat i

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 22. maj Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 22. maj Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 22. maj 2012 M Ø D E R E F E R A T 22. MAJ 2012 Forum Studienævnet Engerom

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale).

Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Blegdamsvej 3B, 2200 København N. Mødelokale (Tandlægernes mødelokale). D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET MØDEREFERAT 26. APRIL 2013 Forum Møde i Censorformandskabet FAKULTETSSEKRETARIATET, Møde afholdt:

Læs mere

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl

REFERAT. Møde den: Mandag d i studienævnet for idræt kl Møde den: Mandag d. 11-11-2013 i studienævnet for idræt kl. 14.00-16.00 REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Ask Vest Christiansen, Kristian Olesen. Fra Administrationen: Merethe Haugaard, Drude Katrine

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne

Ny studieordning fra september 2015 udfasning af 2010/2014 studieordningerne Ny fra september 2015 udfasning af 2010/2014 erne I skemaet ser du hvornår kurserne udbydes på de forskellige er: Studieår 1. år på farmaci 2. år på farmaci 3. år på farmaci Studieår 2015/2016 Studieår

Læs mere

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet 2010 -studieordning for kandidatuddannelsen i farmaceutisk videnskab ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2010 og finder

Læs mere

2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet

2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet 2015-studieordning for kandidatuddannelsen i odontologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, OdontSchool, Københavns Universitet Denne studieordning træder i kraft den 1. september 2015. Studieordningen

Læs mere

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014.

Denne overgangsordning er godkendt af Odontologisk Studienævn d. 11. juni 2014. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Overgangsordning for afvikling af de tværfaglige kurser og eksamener på 2011-13. JUNI 2014 Denne

Læs mere

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF

Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse. Malene K. K. Eriksen TLF K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnet for Medicin og Den Sundhedsfaglige Kandidatuddannelse M Ø D E R E F E R A T 13. FEBRUAR

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i matematik med et tilvalgsfag (September 2010) (Revideret med virkning pr. 1. sep. 2012) De overordnede

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i Matematik-Økonomi September 2009 (Revideret med virkning 1. sep.

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 1. december, Sted: Malene K. K. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 16. DECEMBER 2015 Forum Studienævnet for Medicin

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013)

Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSIT ET Studieordning for kandidatuddannelsen i statistik September 2010 (Revideret med virkning 1. sep. 2013) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Zoologisk samling Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin MØDEREFERAT 7. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG Møde afholdt: Onsdag

Læs mere

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk

faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk faglig INfORMATION 2011/2012 bacheloruddannelsen I matematik science.au.dk 2 BACHELORUDDANNELSEN I MATEMATIK matematik I denne folder kan du læse mere om bacheloruddannelsen i matematik. Her er en beskrivelse

Læs mere

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014

Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Referat af møde nr. 9 i Det Juridiske Fagstudienævn 12. november 2014 Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen,

Læs mere

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94

Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet,Campusvej 55, 5230 Odense M Referat af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 25. maj 2010 kl. 14 i O94 Det Naturvidenskabelige Fakultet Campusvej 55 5230

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097.

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl i lokale 097. Dato: 5. maj 2015 Reference: hkro REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 17. marts kl. 11.15 i lokale 097. I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), professor Bo Thamdrup

Læs mere

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud.

Regler om adgang til. kandidatuddannelsen i revision. cand.merc.aud. Regler om adgang til kandidatuddannelsen i revision, cand.merc.aud. Bilag til studieordningen for kandidatuddannelsen i revision 1. sep. 2018 1 af 10 Dette dokument er et bilag tilknyttet studieordningen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Orientering fra Studienævnets formand Intet til dette punkt Møde den: 7. februar 2012, kl. 15.15 17-15. Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, studerende

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019

Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019 Fagstudieordning Kandidattilvalg i historie 2019 Det Humanistiske Fakultet Københavns Universitet Ikrafttræden: 1. september 2019 Indhold Kapitel 1. Hjemmel... 3 1. Hjemmel... 3 Kapitel 2. Normering og

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i Nanoscience (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der

Læs mere

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15.

Studienævnet for Medicin. Studienævnet for Medicin AFDELING FOR UDDANNELSE OG. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 6. november 2012, kl. 15. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Medicin MØDEREFERAT 7. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnet for Medicin AFDELING

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 12. AUGUST 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere