NABOORIENTERING OM OPFØRELSE AF BOLIGER PÅ RABARBERVEJ

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "NABOORIENTERING OM OPFØRELSE AF BOLIGER PÅ RABARBERVEJ"

Transkript

1 Teknik- og Miljøforvaltningen 14. februar 2017 edoc: NABOORIENTERING OM OPFØRELSE AF BOLIGER PÅ RABARBERVEJ Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en etageboligbebyggelse på Rabarbervej og at om- og tilbygge den tidligere vandværksbygning på. Begge projekter ligger inden for lokalplanen for Grøndalsvænge Allé og afviger på en række punkter fra bestemmelserne i lokalplanen. Det ansøgte forudsætter derfor dispensation fra lokalplanen. Vi vil af den grund gerne høre, hvordan du tror, at byggeriet vil påvirke dig og området. De følgende sider i brevet indeholder: En beskrivelse af de to projekter En oplistning af de forhold, der kræver en dispensation fra lokalplanen og en begrundelse for, hvorfor vi indstiller til dispensation En vejledning om, hvordan du kan svare på naboorienteringen Du kan se illustrationer af projektet på: Illustrationerne omfatter: Oversigts- og situationsplaner Facadetegninger Visualiseringer Skyggediagrammer Når høringsfristen udløber den 6. marts 2017, vil vi træffe en afgørelse i sagen. Vi meddeler resultatet af høringen direkte til alle, der har svaret. Byens Anvendelse Center for Bygninger Byggetilladelser Nord Njalsgade 13 Postboks København V Kundecenter Njalsgade København S Telefon Direkte telefon bygninger@tmf.kk.dk

2 Projekterne Ansøgningen omfatter opførelse af en ny etageboligbebyggelse på m 2 samt ombygning af og tilbygning til den tidligere vandværksbygning på m 2, i alt m 2, svarende til en bebyggelsesprocent på 107. I bygningerne skal der indrettes 22 familieboliger og 134 ungdomsboliger. Hertil kommer etablering af en kælderetage på m 2, der bl.a. skal anvendes til bil- og cykelparkering, samt et eksisterende kælderareal i vandværksbygningen på 399 m 2, i alt m 2 kælderetage. Friarealet på terræn bliver ca m 2, hertil kommer ca. 782 m 2 hævet opholdsareal, i alt ca m 2.. Side 2 af 7 I forbindelse med byggeriet etableres 33 parkeringspladser, heraf placeres der 31 pladser i kælderetagen og 2 stk. handicappladser på terræn. Endvidere indrettes der 238 cykelparkeringspladser, hvoraf halvdelen placeres i kælderetagen. De øvrige cykelstativer fordeles omkring bebyggelsen. Der afsættes desuden plads til 8 stk. pladskrævende cykler i kælderetagen. I det følgende er de to bygninger benævnt henholdsvis Nybygning og Vandværksbygning. Nybygning Nybygningen skal opføres i 3 etager samt en tagetage med 93 ungdomsboliger på mellem m 2 samt 22 familieboliger på mellem m 2, hvilke primært vil blive indrettet i de to øverste etager. Bygningen vil blive udformet som et U, der åbner sig mod banelegemet mod syd. Tagetagen markeres ved at være tilbagetrukket. Fra trappeopgangene er der adgang til åbne altangange på 2. sal, hvorfra der er indgang til familieboligerne. På tagetagen etableres der fælles tagterrasse rundt om boligerne. Selve bygningen nedskaleres ved at danne mindre forskydninger. I midten etableres et indre gårdmiljø. Der er direkte adgang til gården fra nord gennem en større åbning i stueetagen, der ligeledes skaber adgang til parkeringskælderen via en rampe. Facaderne er belagt med både mørke profilerede stålplader og lyse facadeplader. Den nederste del af facaden danner nederst en mørk sokkel, 2. og 3. sal er udført med lyse facader, og bygningen afsluttes øverst med en mørk tilbagetrukket facade. Hele facadekompositionen bindes sammen ved, at der i tilknytning til facadeåbninger på den hvide facade også udføres mørke pladefelter. Vandværksbygningen Den tidligere vandværksbygning fra 1902 er udpeget som en bygning med høj bevaringsværdi (kategori 3). Bygningen ombygges til 2 etager og tagetage med i alt 41 ungdomsboliger på mellem m 2.

3 Bygningen ombygges med nye indskudte dæk og kerner. Taget åbnes op i midten for at danne et indre gårdrum med altangange, der giver adgang til ungdomsboligerne. Alle fællesrum etableres ud til gårdrummet, der derfor vil danne et naturligt fremtidigt samlingspunkt for beboerne. Tagfladen i naturskifer ombygges med store tagvinduer for at give lys til boligerne i tagetagen, men bevares i størst muligt omfang som oprindeligt mod gadeside. De eksisterende vindskedebrædder i træ på gavle og ved indgangspartier bevares, og de nye indgangsdøre udføres som massive trædøre i samme nuance som vindskedebrædderne. De eksisterende facadeåbninger tilmures med en tydelig reces, så åbningerne stadig er fremtrædende som en del af facaden. Der etableres nye vinduesåbninger, uafhængige af de oprindelige åbninger, som markeres med spinkle vinduesrammer og som skaber en ny rytme i facaden og kontrast mellem nyt og gammelt med markante skyggevirkninger. Vinduesåbningerne i stueetagen udføres, så de udvendigt er løftet til overkant af den eksisterende granitsokkel. Side 3 af 7 Den eksisterende tilbygning med fladt tag mod sydvest rives ned og erstattes af en ny tilbygning med saddeltag i forlængelse af hovedbygningen. Den nye tilbygning er placeret ca. 3 m fra skel, så den fremtidige bygningskrop samlet danner en sluttet form. De nye facader fremstår i en hvid nuance som på den eksisterende bygning. I stueplan udføres vandrette reliefspor, der spiller sammen med den eksisterende murede underfacade. Tårnet bevares i sit oprindelige udtryk med et zinkinddækket tag. Afvigelser fra bestemmelserne i lokalplanen Ejendommen ligger i et område, der er omfattet af bestemmelserne i lokalplan nr. 424, Grøndalsvænge Allé, bekendtgjort den 10. juli Den nye bygning kommer til at ligge i lokalplanens byggefelt A2. Lokalplanen skal muliggøre boligbebyggelse og fastlægger den tidligere vandværksbygning fra 1902 som bevaringsværdig. For byggefelt A2 gælder, at der kan opføres ny bebyggelse i indtil 3½ etage inkl. tagterrasse. Nybygningen Bygningshøjde Der er søgt om at opføre Nybygningen med en generel bygningshøjde til tagfod på maksimalt 12 m målt fra fastsat niveauplan, men med 3 elevatortårne, der måler 13 m over terræn. Ovenlyskuplerne måler 40 cm over tagfod. Derudover er der søgt om at udforme Nybygningen med facadeåbninger og forskydninger i den del af bygningen, der vender mod Grøndalsparken. Den viste totale bygningshøjde og den viste udformning forudsætter dispensation fra lokalplanens 5, stk. 2, som fastlægger, at bygningshøjden ikke må overstige 12 m, og at bebyggelsen skal opføres overvejende med gavle mod Grøndalsparken.

4 Det er vores opfattelse, at den viste udformning er sædvanlig i området, der ligeledes er præget af bygninger med facader mod Grøndalsparken. Vi lægger vægt på, at bygningen mod Grøndalsparken fremstår med korte gavllignende facader, selvom der er etableret facadeåbninger. Det vurderes derudover, at overskridelsen af bygningshøjden på 12 m er en mindre overskridelse, idet det alene drejer sig om elevatortårne og ovenlyskupler. Rampe over terræn Ansøger ønsker en opholdstrappe placeret i Nybygningens gårdrum over rampen til parkeringskælderen med en højde på ca. 1,3 m målt fra fastsat niveauplan. Side 4 af 7 Dette kræver en dispensation fra lokalplanens 5, stk. 6, om, at kælder uden for bygninger skal ligge under terræn og som minimum være dækket af 0,5 m muld. Opholdstrappen over rampen udgør et mindre område i gårdrummet udformet som et landskabsarkitektonisk kvalitativt opholdsareal. Det er derfor vores holdning, at der kan dispenseres fra bestemmelsen. Bygningens omfang, placering og ydre fremtræden Nybygningen skal opføres med en udformning som et U, der åbner op mod banelegemet mod syd, hvor der etableres et indre gårdmiljø. Bygningen nedskaleres ved at danne mindre forskydninger og variationer i lighed med de omkringliggende bygninger. Facaderne er belagt med både mørke profilerede stålplader og lyse facadeplader. Den nederste del af facaden danner nederst en mørk sokkel, 2. og 3. sal er udført med lyse facader, og bygningen afsluttes øverst med en mørk tilbagetrukket facade. Hele facadekompositionen bindes sammen ved, at der i tilknytning til facadeåbninger på den hvide facade også udføres mørke pladefelter. Den tilbagetrukne tagetage er desuden med til at nedskalere bygningen, så den i skala møder de lavere rækkehuse mod nord. Nybygningens ydre fremtræden kræver dispensation fra lokalplanens 6, stk. 1, litra a, b og c, om at ny bebyggelse skal fremstå med et enkelt og nutidigt arkitektonisk udtryk, der indgår i en arkitektonisk acceptabel helhed med omgivelserne. Den endelige udformning af bebyggelsen skal godkendes af Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Bygninger er indstillet på at godkende byggeriet og at meddele dispensation, da Nybygningen med hensyn til udformning, materialer og farve er samstemmende med omgivelserne. Der er i vurderingen lagt vægt på, at facaderne vil stå i et fint samspil med de omkringliggende bygninger.

5 Vandværksbygningen Bygningens omfang, placering og ydre fremtræden Ombygningen kræver dispensation fra lokalplanens 5, stk. 8, og 6, stk. 1 og 6, om at eksisterende bebyggelse skal fremstå med et enkelt og nutidigt arkitektonisk udtryk, der indgår i en arkitektonisk acceptabel helhed med omgivelserne. Ombygning af den bevaringsværdige bygning skal godkendes af Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Bygninger vurderer, at der kan meddeles dispensation, da den viste ombygning af den bevaringsværdige bygning er udført med udgangspunkt i den oprindelige bygnings udformning og udtryk. Bygningens oprindelige facade og karakteristiske detaljering bevares, men samtidig tillades det, at man efter ombygning kan aflæse både bygningens oprindelige udtryk og dens nye funktion som boligbebyggelse. Der lægges vægt på, at tilbygningen mod vest etableres i forlængelse af den eksisterende bygning, og at detaljeringen af denne tager udgangspunkt i den oprindelige arkitektur samtidig med, at den får lov til at fremstå som en tilføjelse på samme måde som de nye vinduespartier. Det nye åbne gårdrum i midten af bygningen er et arkitektonisk træk, som man ikke vil kunne se fra gaden og som vil skabe et fint indre udendørs gårdmiljø, tilpasset bygningens anvendelse til ungdomsbolig og giver bygningen et varieret forhold mellem ude og inde. Side 5 af 7 Center for Bygninger vurderer, at tilbygningen som erstatning for den eksisterende bygning ikke vil medføre væsentlige skyggegener for nabomatriklen, med henvisning til fremsendte skyggediagrammer. Tilbygningen vil i forhold til det eksisterende volumen opleves som en udvidelse i tagetagen med tilføjelse af en gavltrekant mod naboskel. Det vurderes, at der ikke vil være tale om væsentlige indbliksgener udover, hvad der er forventeligt i bymæssig sammenhæng, idet vinduesåbningerne vurderes at være af sædvanligt omfang. Ubebyggede arealer Vejforhold Ansøger ønsker at reducere det i lokalplanen fastlagte vejudlæg. Der skal etableres en 5 m bred kørebane og et 2 m bredt fortov i den ene side af Rabarbervej, vendeplads for personbiler på Jordbærvej og vendeplads for store køretøjer ved enden af Rabarbervej. Ændring i vejudlæg forudsætter dispensation fra lokalplanens 4, stk. 1, som fastlægger, at de eksisterende vejlinjer opretholdes. Center for Bygninger anser den ansøgte ændring som en trafikafviklings- og sikkerhedsmæssig acceptabel løsning. Vejmyndigheden vil i øvrigt udsende en separat høring om vejforhold. Hævet opholdsareal Der er søgt om et friareal på m 2, svarende til 39 % af boligetagearealet. Dertil etableres ca. 70 m 2 hævet opholdsarealer på den plan-

6 lagte parkeringskælder, ca. 574 m² tagterrasser og 138 m² gårdareal i vandværksbygningen. Dermed er der samlet et udendørs opholdsareal svarende til 50 % af boligetagearealet. Det ansøgte forudsætter dispensation fra lokalplanens 7, stk. 1, som fastlægger, at friarealet på terræn (eksklusive parkerings- og tilkørselsarealet) skal være af størrelsesordenen 50 % af boligetagearealet. Vi er indstillet på at give dispensation til, at de hævede opholdsarealer kan regnes som friareal. Reduktionen af friareal på terræn sker mod, at der etableres hævede opholdsarealer, fordelt på henholdsvis opholdsareal på parkeringskælder, tagterrasser og gårdareal. Dermed er der samlet et udendørs opholdsareal svarende til 50 % af boligetagearealet. Side 6 af 7 Parkering Der er søgt om at etablere 1 parkeringsplads pr. 300 m² ungdomsbolig og 1 parkeringsplads pr. 200 m² bolig, i alt 33 parkeringspladser. Det ansøgte kræver dispensation fra lokalplanens 7, stk. 6, om at parkeringsdækningen skal være i størrelsesordenen 1 p-plads pr. 100 m² etageareal. Det er Center for Bygningers vurdering, at den ansøgte parkeringsdækning er i overensstemmelse med kravene i kommuneplanen. Der er lagt vægt på, at byggeriet er beliggende tæt ved offentlig transport, fx i gåafstand til Fuglebakken S-togsstation, og at de omkringliggende ejendomme ligeledes er opført med parkeringskrav efter kommuneplanens parkeringsnorm. Indretning af friareal I tilknytning til byggeriet skal der indrettes mindre områder til forskelligartet ophold, opdelt af bøgehække og prydgræs og belagt med stigrus, fliser og græs. Langs facaderne skal der etableres mindre terrasser, og i Nybygningens gårdrum samt omkring Vandværksbygningen ses forskellige træsorter. Fra Hillerødgade mod nord langs med bygningerne til den offentlige sti langs banelegemet mod syd etableres en passage for både fodgængere og cyklister på fortov, vej og sti. Endvidere skal der etableres interne stiforbindelse. Det ansøgte kræver dispensation fra lokalplanens 7, stk. 3, om at friarealer skal indrettes således, at der tilføres landskabsarkitektoniske kvaliteter, og således, at de efter Teknik- og Miljøforvaltningens skøn kan rumme varierende funktioner, der kan tilfredsstille beboernes forskelligartede behov, herunder anvendelige fælles haverum, legepladser og lignende.

7 Center for Bygninger vurderer, at friarealerne med den viste udformning er indrettet med landskabsarkitektoniske kvaliteter, der rummer varierende funktioner. Stiforbindelsen opfylder kravene om at skabe sammenhæng både indenfor området og i forhold til omgivelserne. Der kan således dispenseres fra bestemmelsen. Dispensation Kommunen kan dispensere fra lokalplanens bestemmelser, hvis dispensationen ikke er i strid med principperne i planen. Det fremgår af planlovens 19, stk. 1. Som det fremgår af ovenstående, kan Center for Bygninger principielt gå ind for byggeriet. Side 7 af 7 Naboorientering Kommunen kan først dispensere fra bestemmelserne i en lokalplan, når berørte ejere og lejere m.fl. er orienteret og har haft mulighed for at komme med deres bemærkninger hertil (jf. planlovens 20, stk. 1). Høringssvar På Københavns Kommunes digitale høringsportal via adressen: kan du se bilag med illustrationer af projektet. Det er også via høringsportalen, du indsender dit eventuelle høringssvar. Personer, som er fritaget for Digital Post, har mulighed for at indsende bemærkninger til bygninger@tmf.kk.dk eller som brevpost til: Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bygninger Njalsgade 13 Postboks København V Er du fritaget for Digital Post og har brug for at få tilsendt illustrationer af projektet i papirform, skal du henvende dig til Teknik og Miljøforvaltningen, arkitekt Julie Strøm Rönnquist eller administrativ byggesagsbehandler Eva Hübner. Eventuelle bemærkninger skal være modtaget senest den 6. marts 2017, hvorefter vi vil træffe en afgørelse i sagen. Evt. kontakt i denne sag Såfremt der er evt. spørgsmål kan følgende kontaktes: Teknisk byggesagsbehandler Julie Strøm Rönnquist, tlf Administrativ byggesagsbehandler Eva Hübner, tlf Med venlig hilsen Eva Hübner

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger.

I bedes forholde jer til det nedenfor beskrevne om dispensation og beskrivelse af byggeprojektet og indsend jeres bemærkninger. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 20. maj 2015 Orientering Vi har modtaget et byggeprojekt som er omfattet af lokalplan og servitut og herefter følger en beskrivelse af hvilke bestemmelser,

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 20. april 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. september 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32.

Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny beboelsesbygning på adressen Rådmandsgade 32. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 29. oktober 2015 edoc: 2015-0086554 Høring i henhold til forvaltningsloven Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre en ny

Læs mere

Orientering i henhold til planloven

Orientering i henhold til planloven Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 3. juli 2015 Sagsnummer: 512948~001 edoc: 2015-0143522 Matrikelnummer: 1640 UV, Kbh. Ejendomsadresse: Kalvebod Brygge 35 Ejendomsnummer: 20100 Orientering

Læs mere

Ejendommens bruttoetageareal vil øges med 1158 m² til i alt 1218 m² og bebyggelsesprocenten vil øges med 7 til i alt 56.

Ejendommens bruttoetageareal vil øges med 1158 m² til i alt 1218 m² og bebyggelsesprocenten vil øges med 7 til i alt 56. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 17. november 2017 Sagsnummer: 610625 edoc: 2016-0435555 Matrikelnummer: 4681 UK, Kbh. Ejendomsadresse: Svanemøllevej 25 Orientering Ejendomsnummer: 546675

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 22. marts 2018 Sagsnummer: 703525 Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse.

Der opføres derefter ca m² bebyggelse på 1. og 2. sal, der indrettes til beboelse. Teknik- og Miljøforvaltningen Høring i henhold til forvaltningsloven Københavns Kommune har modtaget en ansøgning om dels nedrivning af en del af eksisterende bebyggelse på ejendommen matrikelnr: 28 Emdrup,

Læs mere

Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen Rentemestervej

Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen Rentemestervej Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 8. juli 2016 edoc: 2014-0253163 Orientering Center for Bygninger modtog den 17. juni 2016 ansøgning om opførelse af en tilbygning til beboelse på ejendommen

Læs mere

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven

Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Teknik- og Miljøforvaltningen 3. november 2017 Bilag 2 Høringsbrev Naboorientering efter planloven og partshøring efter forvaltningsloven Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold

Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold Teknik- og Miljøforvaltningen Naboorientering om indretning af restaurant i Søminedepotet på Christianshavns Vold Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at indrette en restaurant

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 4. juni 2018 edoc: 2018-0144229 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 18. december 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 20. marts 2019 NAOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 29-09-2017 Sagsnr. 2017-0249573 Dokumentnr. 2017-0249573-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse

Læs mere

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra

Plan Laksetorvet. «conavn» «adresse» Området. måles fra «navn» «conavn» «adresse» «postdistrikt» Miljø og Teknik T Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon + 45 8915 1515 Direkte 8915 1568 mi@randers.dk www.randers.dk 09 11 2015 / 01.00.00 A00 39 14 Nabohøring

Læs mere

Bilag 3 Naboorientering lokalplan

Bilag 3 Naboorientering lokalplan Bilag 3 Naboorientering lokalplan Teknik- og Miljøforvaltningen 14. februar 2017 Sagsnummer: 514267~001 edoc: 2015-0190253 NABOOIENTEING OM OPFØELSE AF BOLIGE PÅ ABABEVEJ Center for Bygninger har modtaget

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 3 31. maj 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Partshøring og naboorientering

Partshøring og naboorientering 1 - Partshøring og naboorientering TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf.

Læs mere

Projektet Nybyggeriet opføres med et samlet grundareal på ca m 2.

Projektet Nybyggeriet opføres med et samlet grundareal på ca m 2. Teknik- og Miljøforvaltningen 20. september 2017 edoc: 2016-0267500 NABOORIENTERING Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre et nyt byggeri indeholdende erhverv og boliger

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri 9. december 2013 Sagsnummer: 464281~002 edoc: 2012-63042 Matrikelnummer: 27b SV, Kbh. Ejendomsadresse: orgesgade 11 Ejendomsnummer: 398404 Orientering Center

Læs mere

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser:

Afvigelser fra lokalplanenn Dispensationsansøgningen omfatter afvigelse fra følgende bestemmelser: Bilag 2 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 29, Tovelillevej 35, Kong Volmers Vej 14 og 15, Amager Strandvej 160 samt interessegrupper 23-03-2012 Sagsnr. 2012-24482 Dokumentnr. 2012-172958

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Heidi Friis Jerichausgade 32 1777 København V Matr.nr. 878 Udenbys Vester Kvt. 26-10-2015 Sagsnr. 2015-0241563 Dokumentnr. 2015-0241563-2

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri Følager 13 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 25-08-2016 Sagsnr. 2016-0277288 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 448-1 i forbindelse med nyt plejeboligbyggeri

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 15. juli 2014 Sagsnummer: 480285~001 edoc: 2014-0125450 Matrikelnummer: 240 RO, Kbh. Ejendomsadresse: Åbenrå 16 Ejendomsnummer: 673383 Orientering Center

Læs mere

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd

Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr i forbindelse med nybyggeri ved Islands Brygge Syd KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 30-03-2016 Sagsnr. 2016-0037941 Dokumentnr. 2016-0037941-6 Naboorientering vedrørende dispensation fra lokalplan nr. 410-1 i forbindelse

Læs mere

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue

Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 12. januar 2017 Ny boligbebyggelse på Dalgas Avenue Dette materiale omhandler et område nær dig. Området er beliggende på den tidligere ingeniørhøjskoles arealer

Læs mere

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM

ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE OMBYGNING AF KONSTA- BELSKOLEN PÅ MARGRETHEHOLM Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at ombygge den tidligere

Læs mere

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122

Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt på Amager Strandvej 122 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning 9-09-017 Sagsnr. 017-0497 Dokumentnr. 017-0497-1 Naboorientering ændring af bevaringsværdig bygning og overskridelse af byggefelt

Læs mere

Supplerende brev til høring

Supplerende brev til høring Teknik- og Miljøforvaltningen 12. januar 2018 Sagsnummer: 510550~003 edoc: 2015-0038274 Supplerende brev til høring I forbindelse med vores høringsbrev fra den 11. januar 2018 fremsender vi her en revideret

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 19. februar 2018 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr.

Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej samt interessegrupper Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Krimsvej 11-17B og Amager Strandvej 108-124 samt interessegrupper NABOORIENTERING vedr.

Læs mere

Stueetagen indeholder lobby, restaurant, konferencecenter, fitness m.m. og der vil være hotelværelser på de øvrige etager.

Stueetagen indeholder lobby, restaurant, konferencecenter, fitness m.m. og der vil være hotelværelser på de øvrige etager. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse 19. oktober 2015 edoc: 2015-0142795 Orientering Center for Bygninger har modtaget en ansøgning om tilladelse til at opføre et hotel i 5 etager med restaurant

Læs mere

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38

03-03-2015. KAB Vester Voldgade 17 1552 København V. Sagsnr. 2015-0044911. Dokumentnr. 2015-0044911-7. Naboorientering vedrørende Islands Brygge 38 KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling KAB Vester Voldgade 17 1552 København V 03-03-2015 Sagsnr. 2015-0044911 Dokumentnr. 2015-0044911-7 22496298 Naboorientering vedrørende Islands

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr

Sagsnr Dokumentnr Ejere, lejere og brugere Nørrebrogade 205-209 D, Nørrebrogade 194-218, Baldersgade 2, Bragesgade 1-5, Bragesgade 2-4, Farumgade 1-15, Farumgade 4-6, Esromgade 1-15 samt interesseorganisationer og lignende

Læs mere

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B

Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. maj 2015 Lav boligbebyggelse i baggård, Skt. Pauls Gade 4B Teknik og Miljø bemyndiges til at meddele de fornødne tilladelser til

Læs mere

Høringssvar fra Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt:

Høringssvar fra Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt: Høringssvar fra Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt: jph2200@gmail.com Hermed indsender jeg høringssvar vedr. ansøgning om byggetilladelse på Rabarbervej 2 og 10-12. 1. Parkering

Læs mere

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer

LAGERKÆLDER 3 Illustrationer LAGERKÆLDER 3 Illustrationer Naboorientering i forbindelse med dispensation fra lokalplan nr. 432 til etablering af tagbygning på Lagerkælder 3 Februar-marts 2017 Bygningen idag Lagerkælder 3 er opført

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning BILAG 1 Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58,

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri Til ejere og lejere i ejendommen 3. oktober 2013 edoc: 2013-0179424 Orientering Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om dispensation til, i den

Læs mere

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning

NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 17. april 2018 Sagsnr. 2018-0106126 NABOORIENTERING Ombygning af den bevaringsværdige Administrationsbygning Dokumentnr. 2018-0106126-2

Læs mere

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området.

Bach Gruppen, som ejer ejendommene ovenfor, har fået udarbejdet et nyt projekt, som Bach Gruppen ønsker at opføre bygning H på området. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byplanlægning Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Ørestads Boulevard 4-5 Svend Aukens Plads 1, 3, 5, 7, 9 og 11 Njalsgade 58, 60, 62,

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 4. april 2019 NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 3. maj 2019 Bilag 5 til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af i alt 32 ungdomsboliger og etablering tagterrasse

Læs mere

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os.

Hvis du er fritaget for digital post, kan du få folderen tilsendt ved at kontakte os. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-11-2015 Sagsnr. 2015-0236704 NABOORIENTERING boliger ved Rahbeks Allé Dokumentnr. 2015-0236704-4 Praksis Arkitekter har på vegne af Carlsberg

Læs mere

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3.

Indstilling. Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 1. september 2009 Amaliegade 14-16, Århus C opførelse af etagebyggeri delvis huludfyldning Århus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn»

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» 1 - Partshøring #2 TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Ved henvendelse: bjgsj@herning.dk Tlf. 9628 8034 Sagsbehandler:

Læs mere

Arkitekt Trine Skovbo, tlf

Arkitekt Trine Skovbo, tlf 1. Hvordan svarer du på naboorienteringen? Du kan sende dit svar til bygninger@tmf.kk.dk. Husk at skrive vores sagsnummer i titlen på mailen. Du finder sagsnummeret øverst til højre i dette brev. Hvis

Læs mere

Reduktion af udlagt vejareal er en forudsætning for byggesagen, da der ellers vil være for lidt friareal.

Reduktion af udlagt vejareal er en forudsætning for byggesagen, da der ellers vil være for lidt friareal. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT Bilag 5. - Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne I forbindelse med byggeansøgning om opførelse af en ny beboelsesejendom

Læs mere

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50

Notat - Forvaltningens gennemgang af de udtalelser modtaget ved naboorienteringer om byggeri på Trekroner Centervej 50 Emner i nabo-udtalelser Parkeringsforhold Forvaltningens bemærkninger I forbindelse med første naboorientering var der væsentlig flere bemærkninger angående parkeringsforhold. Der er modtaget færre bemærkninger

Læs mere

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter

LOKALPLAN 82. P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter LOKALPLAN 82 P. O. Pedersen Kollegiet Stengård kvarter GLADSAXE KOMMUNE 1993 HVORFOR LOKALPLAN? I Gladsaxe Kommune skal der normalt laves en lokalplan når dele af kommuneplanen skal realiseres, når der

Læs mere

Bilag 4 Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne

Bilag 4 Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne Teknik- og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 4 Forvaltningens bemærkninger til indsigelserne I forbindelse med byggeansøgning om opførelse af en ny beboelsesejendom på Rabarbervej 10-12, 2400 København NV,

Læs mere

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved.

Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Planudtalelse vedr. opførelse af boliger, erhverv og squashcenter, på ejendommen Ringstedgade 141 i Næstved. Projektet omfatter bebyggelse i 3 etager i den sydlige del af ejendommen og rummer et mindre

Læs mere

Høringssvar fra nabo Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt:

Høringssvar fra nabo Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt: Høringssvar fra nabo Jens Peter Kildevang, Jordbærvej 133, 2400 Kbh. Nv. Kontakt: jph2200@gmail.com Hermed indsender jeg som nabo høringssvar vedr. ansøgning om ændring af vejudlæg på Rabarbervej og Jordbærvej.

Læs mere

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018.

Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 20. december 2018 Bilag 2 Naboorienteringer Begge naboorienteringer er udsendt den 5. december 2018. Naboorientering - Ørestad City

Læs mere

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet af Nørre Allé 78 og Lollandsgade 3, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. februar 2017 Etageboligbebyggelse, Nørre Allé 78/Lollandsgade 3, Aarhus C Tilladelse til at opføre etageboligbebyggelse på hjørnet

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til den oprindelige ansøgning og til den nye ansøgning.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til den oprindelige ansøgning og til den nye ansøgning. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling Til ejere, lejere, erhverv og interesseorganisationer 2. september 2014 Sagsnummer: 474874~005 edoc: 2013-0179424 Orientering Center for Byudvikling har den

Læs mere

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag

Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen. Åben sag Om-tilbygning af ejendommen Bankvej 1, Skagen Sagsfremstilling Bygningen er en del af et større bygningskompleks, der er opdelt i ejerlejligheder. Den seneste anvendelse har været uddannelsesinstitution

Læs mere

Cederfeldsgade, Aarup

Cederfeldsgade, Aarup Cederfeldsgade, Aarup Vurderingskriterier Arkitektonisk kvalitet Vurdering Projektet rummer ikke særlige arkitektoniske kvaliteter, der kan fremhæves, og der er ikke tale om en særlig arkitektur, hvor

Læs mere

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse

Trøjborgvej ny etageboligbebyggelse Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 19. februar 2016 Trøjborgvej 72-74 ny etageboligbebyggelse Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune ønsker at ændre plangrundlaget for Trøjborgvej

Læs mere

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej

Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425 Krimsvej KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 06-07-2015 Sagsnr. 2015-0137435 Dokumentnr. 2015-0137435-1 SUPPLERENDE HØRING Ændring af forslag til tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 425

Læs mere

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32.

Notatet indeholder et resumé af de bemærkninger der er indkommet i naboorienteringen i forbindelse med ansøgning om dispensation fra lokalplan 32. NOTAT - Indkomne bemærkninger til ansøgning om dispensation til opførelse af bolig, dalgade 34 Teknik & Miljø 9. januar 2019 Sags-ID: 18/6147 Sagsbehandler: Helle Aarre Notatet indeholder et resumé af

Læs mere

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C.

Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen Valdemarsgade 11, 8000 Aarhus C. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 29. april 2015 Etagebyggeri i Tilladelse til at opføre etagebyggeri i 4 og 5 etager plus tagterrasse på ejendommen, 8000 Aarhus C.

Læs mere

Projektet afviger på en række punkter fra bestemmelserne i lokalplanen og forudsætter derfor dispensation.

Projektet afviger på en række punkter fra bestemmelserne i lokalplanen og forudsætter derfor dispensation. Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere, lejere og brugere af ejendommene Frederiksborgvej 13-19, 20, 28 og 29 Blytækkervej 4-6 Frederikssundsvej 34 og 44 Brofogedvej 8-14A samt interessegrupper

Læs mere

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune

AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning end forudsat i lokalplanen på Gåsemurevej 8 i Stevns Kommune Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 20. marts 2014 J.nr.: NMK-33-02145 Ref.: KAGRA AFGØRELSE i sag om dispensation til at opføre et hus med lavere taghældning

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8

Indholdsfortegnelse. Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8 Kommuneplan 2017 Indholdsfortegnelse Tillæg 2 - Sløjfen 3 Ny ramme 5 5.B11 - Sløjfen 6 Tidligere ramme 8 2 Tillæg 2 - Sløjfen Vedtaget Kommunalbestyrelsen har den 11. december 2017 vedtaget tillæg 2 til

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport

Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Orientering til Teknik- og Miljøudvalget om glasoverdækning på Ældre Sagens ejendom ved Nørreport I notatet redegør forvaltningen

Læs mere

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR

Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade DISPOSITIONSFORSLAG HERNING, D SAG NR SAG NR. 06.125 HERNING, D. 27.05.2009 DISPOSITIONSFORSLAG Ny bebyggelse, Søborg Hovedgade INDHOLDSFORTEGNELSE 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 Indholdsfortegnelse Arkitektonisk Beskrivelse Situationsplan

Læs mere

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D

SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Sluseholmen karré O Dispensation fra tillæg 3 til lokalplan nr. 310 i forbindelse med nybyggeri på Sluseholmen. Marts 2014 sluseholmen sluseanlæg SKRÅFOTO / LUFTFOTO LODFOTO / 3D Motocrossbane Københavns

Læs mere

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning.

Partshøring. «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Ejendommen Bredgade 35, 7400 Herning. 1 - Partshøring TEKNIK OG MILJØ «Navn» «Modtageradresse» «Postnr» «Bynavn» Byggeri, Jord og Grundvand Rådhuset, Torvet 7400 Herning www.herning.dk Vedr.: Matrikel nr.: Sagsnr.: Partshøring Ejendommen Bredgade

Læs mere

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej

Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Planafdelingen Kalkværksvej 10, 8100 Aarhus C 26. juni 2015 Boligbebyggelse på Jens Baggesens Vej Dette materiale omhandler et område nær dig. Aarhus Kommune har fået en henvendelse fra en privat grundejer

Læs mere

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her: planid=

Lokalplan nr. 432 med tillæg 6 kan ses her:   planid= KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 28. september 2017 Sagsnr. 2017-0310966 NABOORIENTERING Dokumentnr. 2017-0310966-4 Ansøgning om dispensation fra lokalplan nr. 432 Carlsberg

Læs mere

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN

PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS- LOVEN Teknik og Miljøforvaltningen Kasper Michael Wagner Læstedet 3 2500 Valby PARTSHØRING EFTER FORVALTNINGS LOVEN Vi skriver til dig, fordi vi gerne vil høre din mening om et kommende byggeri, hvor vi vurderer,

Læs mere

FORELØBIG HELHEDSVURDERING

FORELØBIG HELHEDSVURDERING FORELØBIG HELHEDSVURDERING Sagsnummer: 02.34.02-P19-60-19 Ejendommen: Adresse Matrikel nr.: Ejendomsnr.: Sorøvej 23A, 7400 Herning 1ARL, Herningsholm, Herning Jorder 282313 TEKNIK OG MILJØ Byggeri og Ejendomsdata

Læs mere

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej

Lokalplan nr for et boligområde ved Klintedalsvej Indhold Lokalplan nr. 2.1-4 for et boligområde ved Klintedalsvej Indledning Lokalplanens forhold til anden planlægning Lokalplanens retsvirkninger Lokalplanens bestemmelser 1 Lokalplanens formål 2 Lokalplanens

Læs mere

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige

Høringsnotat. Bemærkningerne vurderes mindre væsentlige Høringsnotat Vedr. om- og tilbygning for indretning af hotel, Bankvej 1, Skagen Ansøgning har 28/5 været i naboorientering ved omkringliggende naboer på Bankvej 2, Havnevagtsvej 30, Kassevej 3, Østre Strandvej

Læs mere

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN

NABOORIENTERING EFTER PLANLOVEN Teknik- og Miljøforvaltningen 29. november 2017 NABOOIENTEING EFTE PLANLOVEN Vi skriver til dig, fordi du er beboer, ejer, lejer eller repræsentant for en virksomhed, der kan blive berørt af et byggeprojekt

Læs mere

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST

LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST LOKALPLAN 2A5-1 BOLIGOMRÅDE NUUSSUAQ VEST NUUP KOMMUNEA FORVALTNINGEN FOR TEKNIK OG MILJØ FEBRUAR 2000 VEJLEDNING En lokalplan fastlægger bestemmelser for, hvordan arealer, nye bygninger, stier, veje o.s.v.

Læs mere

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget

Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Bygnings- og Arkitekturudvalget Mødetidspunkt 31-05-2018 17:00 Mødeafholdelse Mødet starter med besigtigelse på Soløsevej 46A kl. 17.00. Derefter fortsætter mødet

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt.

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender ovennævnte planer endeligt. Punkt 4. Aalborg Midtby, Kjellerupsgade 12 og 14 "Symfonien", Boliger og erhverv. Kommuneplantillæg 1.022, Lokalplan 1-1-115 og Redegørelse for bæredygtighed (2. forelæggelse). 2012-43473. By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3.

Der er udarbejdet et bilag med illustrationer af projektet og dispensationerne, se afsnittet Yderligere information, side 3. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling 25-02-2015 Sagsnr. 2015-0034554 Dokumentnr. 2015-0034554-4 Naboorientering Vestre Teglgade 2-6 I forbindelse med opførelse af en boligkarré

Læs mere

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale.

A. Henvendelse fra Metroselskabet Metroselskabet har ingen bemærkninger til det fremsendte materiale. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Bilag 4. Forvaltningens bemærkninger til høringssvar I forbindelse med byggeansøgning om indretning af 21 boliger på Rådmandsgade 53A, 2200 København N,

Læs mere

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74

Ombygning fra erhverv til boliger, Ny Munkegade 74 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. juni 2014 Ny Munkegade 74 Tilladelse til at indrette 10 boliger i eksisterende erhvervsbygninger i baggården på ejendommen 1. Resume

Læs mere

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11

Lokalplan nr for et område ved Lindevangs Allé 11 Lokalplan nr. 128 for et område ved Lindevangs Allé 11 Januar 2003 INDLEDNING Lokalplanen for et område ved Lindevangs Allé 11 gør det muligt at opføre boliger fortrinsvis som ungdoms- og kollegieboliger.

Læs mere

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning

Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign NOTAT Bilag 3 - Redegørelse på baggrund af BR beslutning Borgerrepræsentationen vedtog i møde den 11. april 2013 pkt. 29, at TMF og

Læs mere

Bygherre KPC København har i mail af 24. april 2012 kommenteret indsigelserne.

Bygherre KPC København har i mail af 24. april 2012 kommenteret indsigelserne. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Bydesign Bilag 1. Notat om indsigelser Henvendelser i forbindelse med dispensation fra. bestemmelser i lokalplan nr. 425 Krimsvej på ejendommen

Læs mere

Ændringer i lokalplan 1054

Ændringer i lokalplan 1054 Ændringer i lokalplan 1054 Se endvidere bilag 5 forslag til endelig Lokalplan 1054 Ændring Side 3 Det samlede omfang af bebyggelsen er ændret til 75.000 m2 Grundet de ekstra erhvervsarealer under highlinen

Læs mere

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Indstilling. Randersvej 69 Påbygning af 2 etager på sidebygning. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. 3. Baggrund. Til Aarhus Byråd via Magistraten Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 5. december 2011 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at ombygge ejendommen Randersvej

Læs mere

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden

Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT 3. januar 2019 Bilag 3. Notat om henvendelser modtaget i høringsperioden Dispensationer i Ørestad City Nord og Ørestad Syd Forvaltningen

Læs mere

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem

Stevns kommune. Lokalplan nr, 46, Magleby Alderdomshjem Stevns kommune Lokalplan nr, 46, I I J Magleby Alderdomshjem STEVNS KOMMUNE LOKALPLAN NFt. 46. Lokalplan for ejendommen Magleby Alderdomshjem. INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplanens baggrund Lokalplanens område

Læs mere

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen.

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen. Plan og Kultur Joachim Johansen Tjørnevej 11 Skydebjerg 5560 Aarup 28. september 2018 Sags id: 2018-0525 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af garage som ansøgt på

Læs mere

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag

Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 9. september 2014 Lokalplan 984, Paludan-Müllers Vej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 984 Etageboligbebyggelse

Læs mere

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen.

Vi vedlægger tegningsmateriale, som hører til ansøgningen. Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Byggeri ORIENTERING VEDRØRENDE PLACERING AF RESTAU- RANTSKIBET VIVA VED HAVNEGADE Center for Byggeri har modtaget en ansøgning om tilladelse til at flytte restaurantskibet

Læs mere

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259

Side: 1 af 5 Dato: Rathsacksvej 8 Sag nr.: 259 Side: 1 af 5 Emne Respons ved bemærkninger til nabohøring vedr. Rathsacksvej 8 Dato 03.10.2018 uge 40 Sted Frederiksberg C Udarbejdet af Ene Cordt Andersen Andersen & Sigurdsson Arkitekter ECA Fordeling

Læs mere

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3.

Velkommen til borgermøde. Krøyers Plads, Jessens Mole blandet bolig og erhverv. Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. Velkommen til borgermøde Krøyers Plads, Jessens Mole 7-9 - blandet bolig og erhverv Offentlig høring fra den 8. marts til den 3. maj 2016 Program Velkomst ved udvalgsformand Henrik Nielsen Gennemgang af

Læs mere