SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER"

Transkript

1 SAMLING AF FAGUDVALGENES BEHANDLING AF FORSLAGET TIL DELEGATIONS- BESTEMMELSER GULDBORGSUND KOMMUNE APRIL 2010

2 INDHOLDSFORTEGNELSE Forslag til delegationsbestemmelser for Erhvervs- og Turismeudvalget... 3 Forslag til reviderede delegationsbestemmelser for Børne- og Undervisningsudvalget... 5 Forslag til reviderede delegationsbestemmelser for Kultur- og Fritidsudvalget... 7 Delegation for Social og Sundhed... 9 Delegation for Seniorudvalgets område Forslag til delegationsbestemmelser for Arbejdsmarkedsudvalget Delegationsplan for Teknik- & Miljøudvalget... 16

3 SIDE 3/17 FORSLAG TIL DELEGATIONSBESTEMMELSER FOR ERHVERVS- OG TURISMEUDVALGET FRAVÆRENDE: John Brædder SAGSFREMSTILLING: Den kommunale sagsbehandling hviler på den lovgivne forudsætning, at en sag principielt skal afgøres af Byrådet, idet Byrådet formelt har afgørelseskompetencen i en kommune, med mindre andet udtrykkeligt er fastslået i den kommunale styrelseslov. Imidlertid er det fast antaget, at det kommunale udvalgsstyre - ordningen med de stående udvalg, hvortil styrelsesvedtægten henlægger kommunens forretningsområder - indeholder en såkaldt "betinget kompetence", hvorefter et stående udvalg selvstændigt kan træffe afgørelser i en sag inden for udvalgets eget forretningsområde, med mindre modstående bestemmelser eller sædvane hindrer dette. De stående udvalgs forretningsområder fremgår af styrelsesvedtægten for Guldborgsund Kommune. Fagudvalgene kan selvstændigt delegere en kompetence, der er delegeret til dem fra Byrådet, til administrationen. I Guldborgsund Kommunes levetid har Byrådet haft en målsætning om, at beslutningskompetencen så vidt muligt delegeres til den administrative organisation, så den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinier end ved enkeltafgørelser. På den baggrund fremsendes forslag til afgrænsning mellem Erhvervs- og Turismeudvalget og den herunder hørende organisation. Den administrerende direktør har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager, der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget.

4 SIDE 4/17 Direktionen har besluttet, at der udarbejdes et samlet delegationskatalog, hvori der også indgår delegationsbestemmelser for fagudvalgene med henblik på samlet forelæggelse for Byrådet. Forslag til delegationsbestemmelser - nedenstående sagsområder foreslås afgjort/forelagt Erhvervs- og Turismeudvalget: Budget- og regnskabsopfølgning Strategier og politikker fx. erhvervs- og turismepolitik, bosætningsstrategi, Femern Bælt strategi Kontrakt mellem Guldborgsund Kommune og Erhvervsråd Lolland-Falster Kontrakt mellem Guldborgsund Kommune og Visit Guldborgsund Partnerskabsaftale mellem Guldborgsund Kommune og University College Sjælland Partnerskabsaftale mellem Guldborgsund Kommune og CELF Kommunale projekter/aktiviteter indenfor udvalgets område, herunder EUprojekter og evt. pulje- og fondsstøttede aktiviteter, forelægges Ansøgninger om kommunalt tilskud til samarbejdspartnere og aktiviteter, der knytter sig til udvalgets område, som defineret i styrelsesvedtægten, forelægges udvalget. LOVGRUNDLAG: Styrelsesloven. DER SKAL TAGES STILLING TIL: Om delegationsbestemmelserne kan fremsendes til videre behandling i Byrådet. INDSTILLING: Stabsfunktionen under den administrerende direktør indstiller, at Erhvervs- og Turismeudvalget godkender forslaget til delegationsplan, og fremsender dem til godkendelse i Byrådet. UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Sager til afgørelse i Byrådet (17227/10) BESLUTNING I ERHVERVS- & TURISMEUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: John Brædder Indstillingen tiltrådt.

5 SIDE 5/17 FORSLAG TIL REVIDEREDE DELEGATIONSBESTEMMELSER FOR BØRNE- OG UNDERVISNINGSUDVALGET SAGSFREMSTILLING: Den kommunale sagsbehandling hviler på den lovgivne forudsætning, at en sag principielt skal afgøres af Byrådet, idet Byrådet formelt har afgørelseskompetencen i en kommune, med mindre andet udtrykkeligt er fastslået i den kommunale styrelseslov. Imidlertid er det fast antaget, at det kommunale udvalgsstyre - ordningen med de stående udvalg, hvortil styrelsesvedtægten henlægger kommunens forretningsområder - indeholder en såkaldt "betinget kompetence", hvorefter et stående udvalg selvstændigt kan træffe afgørelser i en sag inden for udvalgets eget forretningsområde, med mindre modstående bestemmelser eller sædvane hindrer dette. De stående udvalgs forretningsområder fremgår af styrelsesvedtægten for Guldborgsund Kommune. Fagudvalgene kan selvstændigt delegere en kompetence, der er delegeret til dem fra Byrådet, til administrationen. I Guldborgsund Kommunes levetid har Byrådet haft en målsætning om, at beslutningskompetencen så vidt muligt delegeres til den administrative organisation, så den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinier end ved enkeltafgørelser. På den baggrund fremsendes forslag til afgrænsning mellem fagudvalget og den herunder hørende organisation. Den administrerende direktør har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager, der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. Direktionen har besluttet, at der udarbejdes et samlet delegationskatalog, hvori der også indgår delegationsbestemmelser for fagudvalgene med henblik på samlet forelæggelse for Byrådet. Forslag til delegationsbestemmelser fremgår af vedlagte bilag. LOVGRUNDLAG: Styrelsesloven DER SKAL TAGES STILLING TIL: Om delegationsbestemmelserne kan fremsendes til videre behandling i Byrådet. INDSTILLING: Direktøren for Opvækst og Velfærd indstiller at Børne og Undervisnings godkender forslaget til delegationsplan, og fremsender dem til godkendelse i Byrådet.

6 SIDE 6/17 UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Delegationsbestemmelser for Børne og Undervisningsudvalget (66035/10) Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Sager til afgørelse i Byrådet (17227/10) BESLUTNING I BØRNE- & UNDERVISNINGSUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: Ole Bronné Sørensen Fremsendes til byrådet med anbefaling.

7 SIDE 7/17 FORSLAG TIL REVIDEREDE DELEGATIONSBESTEMMELSER FOR KULTUR- OG FRITIDSUDVALGET SAGSFREMSTILLING: Den kommunale sagsbehandling hviler på den lovgivne forudsætning, at en sag principielt skal afgøres af Byrådet, idet Byrådet formelt har afgørelseskompetencen i en kommune, med mindre andet udtrykkeligt er fastslået i den kommunale styrelseslov. Imidlertid er det fast antaget, at det kommunale udvalgsstyre - ordningen med de stående udvalg, hvortil styrelsesvedtægten henlægger kommunens forretningsområder - indeholder en såkaldt "betinget kompetence", hvorefter et stående udvalg selvstændigt kan træffe afgørelser i en sag inden for udvalgets eget forretningsområde, med mindre modstående bestemmelser eller sædvane hindrer dette. De stående udvalgs forretningsområder fremgår af styrelsesvedtægten for Guldborgsund Kommune. Fagudvalgene kan selvstændigt delegere en kompetence, der er delegeret til dem fra Byrådet, til administrationen. I Guldborgsund Kommunes levetid har Byrådet haft en målsætning om, at beslutningskompetencen så vidt muligt delegeres til den administrative organisation, så den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinier end ved enkeltafgørelser. På den baggrund fremsendes forslag til afgrænsning mellem fagudvalget og den herunder hørende organisation. Den administrerende direktør har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager, der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. Direktionen har besluttet, at der udarbejdes et samlet delegationskatalog, hvori der også indgår delegationsbestemmelser for fagudvalgene med henblik på samlet forelæggelse for Byrådet. Forslag til delegationsbestemmelser fremgår af vedlagte bilag. LOVGRUNDLAG: Styrelsesloven DER SKAL TAGES STILLING TIL: Om delegationsbestemmelserne kan fremsendes til videre behandling i Byrådet. INDSTILLING: Direktøren for Opvækst og Velfærd indstiller at Kultur- og Fritidsudvalget godkender forslaget til delegationsplan, og fremsender dem til godkendelse i Byrådet.

8 SIDE 8/17 UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Sagsområder der afgøres af Kultur- og Fritidsudvalget (63973/10) Sager til afgørelse i Byrådet (17227/10) Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) BESLUTNING I KULTUR- & FRITIDSUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: Fremsendes med anbefaling.

9 SIDE 9/17 DELEGATION FOR SOCIAL OG SUNDHED SAGSFREMSTILLING: Med udgangspunkt i Styrelsesvedtægten og delegationsbestemmelserne kan det fastlægges, hvilke sager, der afgøres af Byrådet henholdsvis Økonomiudvalget. I forbindelse med formuleringen af de eksisterende delegationsbestemmelser, blev der udarbejdet en oversigt over sager, som afgøres i Byrådet henholdsvis Økonomiudvalget. Denne oversigt er videreført med reviderede delegationsbestemmelser. Byrådet fastslår således i sit overordnede styringsdokument som sin målsætning, at beslutningskompetencen så vidt mulig delegeres til den administrative organisation. Byrådet anser således delegation for at være et vigtigt led i arbejdsdelingen mellem kommunens politiske styrelse og kommunens administrative organisation. Det ønskes, at der i vid udstrækning gøres brug af muligheden for delegation af beslutningskompetencen. Det er derfor Byrådets målsætning, at beslutningskompetencen i et nærmere fastlagt omfang skal delegeres til den administrative organisation, således at den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinjer end ved enkeltafgørelser. Den Administrerende Direktør har udarbejdet udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. Vedlagt som bilag. De enkelte direktørområder er anmodet om at udarbejde supplerende delegationsbestemmelser gældende for egne udvalgsområder. Når disse er modtaget, vil der ske en samlet fremsendelse til behandling i Byrådet. Fagcheferne for Social- og Sundhed og AM-Projekt har udarbejdet udkast til delegationsplan for Social- og Sundhedsudvalgets område. ØKONOMI: Ingen direkte budgetmæssige konsekvenser. DER SKAL TAGES STILLING TIL: Delegationsbestemmelserne for udvalgets område. INDSTILLING: Direktøren for Job og Velfærd indstiller, at Social- og Sundhedsudvalget godkender udkastet til delegationsplan og fremsender dem til godkendelse i Byrådet. UDVALGTE BILAG: Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Udkast til delgationsbestemmelser (89717/10)

10 SIDE 10/17 BESLUTNING I SOCIAL- & SUNDHEDSUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: Delegationsbestemmelser for Social- og Sundhedsudvalget godkendt. Fremsendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling.

11 SIDE 11/17 DELEGATION FOR SENIORUDVALGETS OMRÅDE SAGSFREMSTILLING: Med udgangspunkt i Styrelsesvedtægten og delegationsbestemmelserne kan det fastlægges, hvilke sager der afgøres af Byrådet henholdsvis Økonomiudvalget. I forbindelse med formuleringen af de eksisterende delegationsbestemmelser, blev der udarbejdet en oversigt over sager, som afgøres i Byrådet henholdsvis Økonomiudvalget. Denne oversigt er videreført med reviderede delegationsbestemmelser. Byrådet fastslår således i sit overordnede styringsdokument som sin målsætning, at beslutningskompetencen så vidt mulig delegeres til den administrative organisation. Byrådet anser således delegation for at være et vigtigt led i arbejdsdelingen mellem kommunens politiske styrelse og kommunens administrative organisation. Det ønskes, at der i vid udstrækning gøres brug af muligheden for delegation af beslutningskompetencen. Det er derfor Byrådets målsætning, at beslutningskompetencen i et nærmere fastlagt omfang skal delegeres til den administrative organisation, således at den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinjer end ved enkeltafgørelser. Den Administrerende Direktør har udarbejdet udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. Vedlagt som bilag. De enkelte direktørområder er anmodet om at udarbejde supplerende delegationsbestemmelser gældende for egne udvalgsområder. Når disse er modtaget, vil der ske en samlet fremsendelse til behandling i Byrådet. Fagchefen for Ældreområdet har udarbejdet udkast til delegationsplan for Seniorudvalgets område. ØKONOMI: Ingen direkte budgetmæssige konsekvenser. DER SKAL TAGES STILLING TIL: Delegationsbestemmelserne for udvalgets område. INDSTILLING: Direktøren for Job og Velfærd indstiller, at Seniorudvalget godkender udkastet til delegationsplan og fremsender dem til godkendelse i Byrådet. UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Oplæg til delegationsbestemmelser vedr. seniorudvalget (89869/10)

12 SIDE 12/17 BESLUTNING I SENIORUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: Indstilling tiltrådt.

13 SIDE 13/17 FORSLAG TIL DELEGATIONSBESTEMMELSER FOR ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FRAVÆRENDE: René Christensen SAGSFREMSTILLING: Den kommunale sagsbehandling hviler på den lovgivne forudsætning, at en sag principielt skal afgøres af Byrådet, idet Byrådet formelt har afgørelseskompetencen i en kommune, med mindre andet udtrykkeligt er fastslået i den kommunale styrelseslov. Imidlertid er det fast antaget, at det kommunale udvalgsstyre - ordningen med de stående udvalg, hvortil styrelsesvedtægten henlægger kommunens forretningsområder - indeholder en såkaldt "betinget kompetence", hvorefter et stående udvalg selvstændigt kan træffe afgørelser i en sag inden for udvalgets eget forretningsområde, med mindre modstående bestemmelser eller sædvane hindrer dette. De stående udvalgs forretningsområder fremgår af styrelsesvedtægten for Guldborgsund Kommune. Fagudvalgene kan selvstændigt delegere en kompetence, der er delegeret til dem fra Byrådet, til administrationen. I Guldborgsund Kommunes levetid har Byrådet haft en målsætning om, at beslutningskompetencen så vidt muligt delegeres til den administrative organisation, så den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinier end ved enkeltafgørelser. På den baggrund fremsendes forslag til afgrænsning mellem Erhvervs- og Turismeudvalget og den herunder hørende organisation. Den administrerende direktør har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager, der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. Direktionen har besluttet, at der udarbejdes et samlet delegationskatalog, hvori der også indgår delegationsbestemmelser for fagudvalgene med henblik på samlet forelæggelse for Byrådet. Forslag til delegationsbestemmelser Nedenstående sagsområder foreslås afgjort/forelagt Arbejdsmarkedsudvalget: Generelt: Budget- og regnskabsopfølgning for AM-Projekt, Jobcentret og Ydelsesenheden Alle strategier og politikker inden for kommunens arbejdsmarkedsområde, herunder den årlige beskæftigelsesplan for Jobcentret Opfølgning på strategier og politikker inden for kommunens arbejdsmarkedsområde Jobcentret:

14 SIDE 14/17 Principielle beskæftigelsespolitiske forhold Sidste års resultatrevision Arbejdsmarkedsanalyser og evt. handling på baggrund af analysers konklusioner og anbefalinger Alle ansøgninger og afrapportering fra særlige projekter Arbejdsmarkedssituationen i kommunen Årlig statistik over klager og ankesager Nyt fra Det Lokale Beskæftigelsesråd Ydelsesenheden: Årlig opfølgning på måltal, herunder overholdelse af svarfrister, medinddragelse af borgerne samt overholdelse af fejlprocenter Årlig statistik for tildeling af pension samt statistik for afgørelse af ankesager Årlig inddrivelse af regresindtægter Antal modtagere af kommunale forsørgelser i kommunen AM-projekt (Arbejdsmarkedsprojekt mv.): Aktivering og afklaring o Indsats og tilbud (tilpasset Jobcentrets beskæftigelsesplan) o Konkret udmøntningsaftale mellem Jobcenter og AM-Projekt o Løbende rapporteringer ofte i samarbejde med Jobcentret o Effektmålinger og udnyttelsesgrad Sprog- og Integration o Principielle integrationspolitiske forhold o Løbende rapporteringer for integration og sprogundervisning o Kvoter for flygtninge Guldborgsund Zoo & Botanisk have o Årlig revision af Masterplanen o Takster o Løbende rapporteringer besøgsstatistik, medlemskaber m.v. DER SKAL TAGES STILLING TIL: Om delegationsbestemmelserne kan fremsendes til videre behandling i Byrådet. INDSTILLING: Direktøren for Job og Velfærd indstiller, at Arbejdsmarkedsudvalget videresender administrationens forslag til delegationsbestemmelser til Byrådet med anbefaling. BESLUTNING I ARBEJDSMARKEDSUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: René Christensen Indstilling tiltrådt, idet præciseres at afgrænsningen er i forhold til Arbejdsmarkedsudvalget og ikke Erhvervs- & turismeudvalget. Niels Henriksen tager forbehold. UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10)

15 SIDE 15/17 Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Sager til afgørelse i Byrådet (17227/10)

16 SIDE 16/17 DELEGATIONSPLAN FOR TEKNIK- & MILJØUDVALGET SAGSFREMSTILLING: Byrådet fastslår i sit overordnede styringsdokument som sin målsætning, at beslutningskompetencen så vidt mulig delegeres til den administrative organisation. Byrådet anser således delegation for at være et vigtigt led i arbejdsdelingen mellem kommunens politiske styrelse og kommunens administrative organisation. Det ønskes, at der i vid udstrækning gøres brug af muligheden for delegation af beslutningskompetencen. Det er derfor Byrådets målsætning, at beslutningskompetencen i et nærmere fastlagt omfang skal delegeres til den administrative organisation, således at den politiske styring mere virker gennem fastsættelse af målsætninger og overordnede retningslinjer end ved enkeltafgørelser. Den Administrerende Direktør har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsbestemmelser, herunder hvilke sager der skal afgøres i Byrådet og Økonomiudvalget. De enkelte direktørområder er anmodet om at udarbejde supplerende delegationsbestemmelser gældende for egne udvalgsområder. Når disse er modtaget, vil der ske en samlet fremsendelse til behandling i Byrådet. Fagcheferne for henholdsvis Natur- & Miljøafdelingen, Bygge-, Plan- & Ejendomsafdelingen og Vej- & Projektafdelingen har udarbejdet vedlagte udkast til delegationsplan for Teknik- & Miljøudvalgets område. Delegationsbestemmelserne er opdelt i besluttende og indstillende kompetencer. ØKONOMI: Delegationsbestemmelserne medfører ingen økonomiske konsekvenser. DER SKAL TAGES STILLING TIL: Om delegationsbestemmelserne kan fremsendes til videre behandling i Byrådet. INDSTILLING: Direktøren for Infrastruktur & Velfærd indstiller, at Teknik- & Miljøudvalget godkender udkastene til delegationsplan og fremsender dem til godkendelse i Byrådet. UDVALGTE BILAG: Delegationsbestemmelser for Guldborgsund Kommune (9619/10) Sager til afgørelse i Økonomiudvalget (17240/10) Sager til afgørelse i Byrådet (17227/10) TMU - Delegationsplan Veje (24770/10) TMU -Delegationsplan Bygge, Plan og Ejendomme (24702/10) TMU - Delegationsplan 2010 Natur & Miljø (60349/10)

17 SIDE 17/17 BESLUTNING I TEKNIK- & MILJØUDVALGET DEN : FRAVÆRENDE: Ingen. Indstillingen godkendt med enkelte rettelser. Fremsendes til Byrådet.

Guldborgsund Kommune. 0-punkts-måling November 2013

Guldborgsund Kommune. 0-punkts-måling November 2013 Guldborgsund Kommune 0-punkts-måling November 2013 1 Et overblik Sådan har jeg gjort Helt overordnet betyder det De enkelte målepunkter De enkelte udvalg Opsummering. 2 0-punkts-målingens metode Alle fagudvalg

Læs mere

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag Arbejdsmarkedsudvalgets forretningsområde)

Kolding Kommune. Delegationsplan. (Uddrag Arbejdsmarkedsudvalgets forretningsområde) Kolding Kommune Delegationsplan (Uddrag Arbejdsmarkedsudvalgets forretningsområde) December 2017 Indhold Forord...3 1. Fælles områder...4 2. Fælles område Personaleforhold...7 3. Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. februar 2015 Kl. 13:00 Lokale F305 Buen 1. sal, Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. februar 2015 Kl. 13:00 Lokale F305 Buen 1. sal, Ebeltoft. Medlemmer. 1 of 14 Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 03. februar 2015 Kl. 13:00 Lokale F305 Buen 1. sal, Ebeltoft Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger) Laila Sortland

Læs mere

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen.

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen. NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Parlamentariske aspekter ved arbejdet som borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence

Læs mere

Delegationsplan. for Horsens Kommune. Vedtaget af Horsens Byråd den

Delegationsplan. for Horsens Kommune. Vedtaget af Horsens Byråd den Delegationsplan for Horsens Kommune 2017 Vedtaget af Horsens yråd den 1 ndholdsfortegnelse ndholdsfortegnelse... 2 1. Forord... 3 2. Tværgående opgaver... 5 3. Velfærd og sundhed... 7 Signaturforklaring:

Læs mere

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande

Referat. Sundheds- og Omsorgsudvalget :00. Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Referat Sundheds- og Omsorgsudvalget 25-01-2018 14:00 Gæstekantinen, Administrationsbygningen i Brande Udvalgsmedlemmer: Heinrich Rune Lars Schou Lyhne Bo Sand Kristensen Thomas Østergaard Frank Heidemann

Læs mere

SAMSPILLET I EN POLITISK LEDET ORGANISATION

SAMSPILLET I EN POLITISK LEDET ORGANISATION SAMSPILLET I EN POLITISK LEDET ORGANISATION Egedal Byråds seminar fredag den 15. april 2016 Eftermiddagens emner Arbejdsdelingen i den politiske organisation Borgmesterens og udvalgsformændenes roller

Læs mere

ISAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND SAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND

ISAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND SAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND ISAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND SAMSPIL MELLEM POLITIKERE OG EMBEDSMÆND Stevns Kommunalbestyrelse, den 23. november 2015 Dagsorden Lidt om roller i den politiske organisation Administration og

Læs mere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere

Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Samlet oversigt over, hvor de politiske udvalg kan afbureaukratisere Navn på fagudvalg: Økonomiudvalget Økonomiudvalget, 10.09.2018 Udvalget ønsker ikke at der arbejdes videre med udarbejdelse af en kompetence-

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen Den 6. april 2006 Dragør j.nr. 00.01.A.09 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer.

Referat. Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft. Medlemmer. Referat Økonomiudvalget (ØK) Fællesmøde ØK og NTM Onsdag den 14. november 2018 Kl. 10:30 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Ole Bollesen (A) Claus Wistoft (V) Kirstine Bille (F) Michael Stegger Jensen

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere:

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 7. april kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag 7. april kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: Kim Rockhill, Ole Søbæk, Hans Henning Bjørnsen, Mogens Andersen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommunes organisationsstruktur. Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Forvaltningen Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Allerød Kommunes organisationsstruktur Som opfølgning på Økonomiudvalgets møde den 19.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013

Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Norddjurs Kommune Den 16. januar 2013 KS Arbejdsmarkedsudvalget arbejdsplan for 2013 Onsdag den 23. januar 2013, AOF`s sprogskole, Korsgade 22, 1., Grenaa Dialogmøde med integrationsrådet kl. 14.00 15.00

Læs mere

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber

Vi vil tættere på naturen! Vi vil være nysgerrige og lærende! Fordi vi kan mere i fællesskaber NOTAT Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød kommunen@alleroed.dk alleroed.dk Morten Knudsen 5. januar 2019 Allerød Kommunes politiske styringsmodel Visionen er det helt overordnede pejlemærke for kommunens

Læs mere

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL

Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Kommunalbestyrelsen BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 4, rådhuset Dato: Tirsdag den 5. december 2017 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 17:10 Medlemmer: Jan Petersen (A) Allan Gjersbøl Jørgensen (A) Hans Fisker

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg

UDKAST. Kommissorium for Lokaludvalg Bilag 2: Forslag til revideret Kommissorium for Lokaludvalg Kommissorium for Lokaludvalg På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 07-12-2009 Dato 7. december 2009 Tid 16:00 Sted Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Jørn Larsen (A) - Formand Jens

Læs mere

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4

Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3. Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 Skabelon for udarbejdelse af beskæftigelsesplanen for 2010 Indholdsfortegnelse: Kapitel 1. Indledning om beskæftigelsesplanen for 2010 3 Kapitel 2. Krav til indholdet i beskæftigelsesplan 2010 4 2.1. Beskæftigelsesministerens

Læs mere

Planunderudvalget 7. november 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad

Planunderudvalget 7. november 2006, Kl Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 7. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 9 Mødelokale 1 på Furesøbad Lars Carpens (V), formand Wagner Jensen (V), næstformand Michael Rexen (V) John I. Allentoft (C) Lone Christensen

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Tirsdag d. 9. februar 2016 kl Afbud: Niels Henriksen, Poul Erik Ibsen og Agnes Berg

Referat af Beredskabskommissionens møde. Tirsdag d. 9. februar 2016 kl Afbud: Niels Henriksen, Poul Erik Ibsen og Agnes Berg Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 9. februar 2016 kl.16.00 Afbud: Niels Henriksen, Poul Erik Ibsen og Agnes Berg Indholdsfortegnelse: 1. Forslag til tilrettet budget for Lolland-Falster

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 8. november 2010 kl i Udvalgsværelset

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 8. november 2010 kl i Udvalgsværelset Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 93 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 94 ORIENTERING FRA FORMANDEN...

Læs mere

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF)

Forretningsorden. Stk. 2. Det lokale Beskæftigelsesråd består af følgende medlemmer: 1 fra Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster (CELF) Formål 1. Det lokale Beskæftigelsesråd har til formål at rådgive de ansvarlige for beskæftigelsesindsatsen i jobcenteret og at samordne og udvikle den lokale forebyggende indsats for personer, der har

Læs mere

Introduktion til valgperioden Teknisk Udvalg

Introduktion til valgperioden Teknisk Udvalg Introduktion til valgperioden 2018-2021 Teknisk Udvalg 16-01-2018 1 Styrelsesloven Udvalget udøver sin virksomhed i møder. Udvalget fastlægger sin mødeplan for kalenderåret Udvalget er beslutningsdygtig,

Læs mere

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol

Version 2.0. Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Version 2.0 Bilag 4.2 Bilag til kasse- og regnskabsregulativet omkring Bevillingskontrol Dato Version Beskrivelse af ændring 25.11.2009 1.0 Nyt bilag godkendt 21.10.2014 2.0 Administrativ revision af bilaget

Læs mere

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 11. oktober 2010 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Irene Kristensen indkaldes kl. 13.05 til punkt 42 Susanne Strunk indkaldes kl. 13.20 til punkt 43 Pkt. Tekst

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens konstituerende møde torsdag d. 30. januar 2014 kl. 16.30 Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2, 4930 Maribo Mødedeltagere: John Brædder, Holger Schou Rasmussen,

Læs mere

Introduktion for kandidater til kommunalbestyrelsen

Introduktion for kandidater til kommunalbestyrelsen Introduktion for kandidater til kommunalbestyrelsen Kommunalvalg 2013 Norddjurs Kommune Ved kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt Hvad skal I høre om? Fakta om Norddjurs Kommune Hvilke opgaver har kommunen?

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

To forslag til ny politisk organisering

To forslag til ny politisk organisering To forslag til ny politisk organisering 1. Fremtidens kommune to forslag til ny politisk organisering Processen med evaluering af den politiske organisering har givet en række eksterne input og på baggrund

Læs mere

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen

Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Fællesnotat fra Bygge- og Teknikforvaltningen, Miljø- og Forsyningsforvaltningen og Økonomiforvaltningen Selskabernes opgaver. Opgaverne i forhold til selskaberne har på nogle punkter forskellig karakter,

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 4. april 2011 kl i Udvalgsværelset

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 4. april 2011 kl i Udvalgsværelset Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 136 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 137 ORIENTERING FRA FORMANDEN...

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00. Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Mandag d. 24. august 2015 Kl. 13.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud: Ej mødt: Holger Schou Rasmussen, Niels Henriksen, Peter Bring-Larsen, Steffen Bigum

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus

Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus Struer Byråd Referat Møde 9. oktober 2007 kl. 19:00 i Folkets Hus Afbud fra/fraværende: Jesper Nielsen, Inger Lundsberg indkaldes som suppleant. Susanne Olufsen. Martin Hulgaard indkaldt som suppleant.

Læs mere

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter

Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Arbejdsmarkedsudvalget Referat Møde 17. september 2012 kl. 13:00 i Jobcenter Afbud/fraværende: Mødet afsluttet kl. 14.45 Lars Jensen deltager i behandling af punkterne 4-8 Pkt. Tekst Side 1 Orientering

Læs mere

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget

Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget Beslutninger fra mødet Onsdag 21.06.2006 kl. 14.00 Ordinært møde Beskæftigelses - og Erhvervsudvalget KB = Kommunalbestyrelsen ØU = Økonomiudvalget BEU = BSU = KFU = SSU = TMU = Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30

Referat. Klima- og Miljøudvalget. Dannet den: Torsdag den Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Referat Klima- og Miljøudvalget Møde nr.: Konstituerende møde Dannet den: Torsdag den 07-12-2017 Mødedato: Onsdag den 06-12-2017 Mødetidspunkt: 21:00-21:30 Mødested: Rådhuset Medlemmer Torben Lollike (tlo)

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 27. oktober 2009 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 055. Orientering fra formanden 118 056. Orientering fra forvaltningschefen 119 057. Tids- og handleplan

Læs mere

Dette notat er Økonomiafdelingens forslag til udarbejdelse af en fælles skabelon til budgetopfølgningen.

Dette notat er Økonomiafdelingens forslag til udarbejdelse af en fælles skabelon til budgetopfølgningen. Forslag til skabelon for månedlig budgetopfølgning I den reviderede forretningsgang vedrørende samlet budgetopfølgning fremgår det at "Fagudvalgene orienteres månedlig via budgetopfølgninger fra direktørområderne/budgetansvarlige.

Læs mere

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Sundhedsudvalgets møde den 24. september 2008 kl. 14:00 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 076. Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 24. september

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL

Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Mødelokale 220, rådhuset Dato: Tirsdag den 9. januar 2018 Start kl.: 15:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Else Søjmark (A) Lars Pedersen

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 12. juni Start kl.: 8:00. Slut kl.: 10:00

REFERAT. Direktionen. Mødelokale 250, rådhuset. Dato: Tirsdag den 12. juni Start kl.: 8:00. Slut kl.: 10:00 Direktionen REFERAT Sted: Mødelokale 250, rådhuset Dato: Tirsdag den 12. juni 2018 Start kl.: 8:00 Slut kl.: 10:00 Medlemmer: Kommunaldirektør Christian Bertelsen (formand) Velfærdsdirektør Kenneth Koed

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense

Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Det Lokale Beskæftigelsesråd i Odense Beslutningsreferat af mødet torsdag den 25. oktober 2007 kl. 10.00 i Jobcenter Odense, Tolderlundsvej 2, mødelokale 0.12 i stuen. Mødet hævet kl. 12.00. Fraværende:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 5. marts 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 11/40589 Sundhedspolitik 'Sammen om

Læs mere

Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune

Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune Job- og personprofil til stilling som udbudsjurist/-konsulent (1-årigt vikariat) i Favrskov Komune 1 1. Baggrund Sekretariatet for Job og Økonomi søger en udbudsjurist/-konsulent til et 1-årigt vikariat.

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 12. april 2012 Referat torsdag den 12. april 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden - 12.04...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA - Indstilling af ny suppleant til

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 11 ONSDAG DEN 19. DECEMBER 2007, KL. 16.00 Arbejdsmarkedsudvalget 19. december 2007 Side: 2 PÅ AKTIVERINGSCENTRET, INDUSTRIVEJ 2, SØN- DERSØ

Læs mere

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland

Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Udkast til Styrelsesvedtægt for Region Sjælland Kapitel 1 Regionsrådet 1 Regionsrådet består af 41 medlemmer, jf. regionslovens 8. Stk. 2. Regionsrådet vælger en regionsrådsformand og en første og en anden

Læs mere

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger

Fastlæggelse af kvalitetsmålsætninger og kvalitetsmål, herunder principielle styringsog fagligt relaterede beslutninger Indledning Dette skema indeholder følgende ændringer i forhold til delegationsbestemmelserne for udvalgets periode 2014-2017: Redaktionel gennemskrivning af teksten Ajourføring af lovgrundlaget Illustrering

Læs mere

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr

Aftale om forpligtende samarbejde. Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen. den Dok.nr Dragør Kommune Tårnby Kommune Aftale om forpligtende samarbejde Delaftale 6 Beskæftigelse og integrationen den 27.5.2010 Dok.nr. 1908607 Forord Dragør og Tårnby kommunalbestyrelser indgik i december 2004

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl

Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl Referat af Beredskabskommissionens møde Tirsdag d. 20. marts 2018 kl. 15.30 Dagsorden 1. Forretningsorden for Beredskabskommissionen 2. Orientering om LFBV struktur 3. Strategi for LFBV efter 1. januar

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 04-05-2009 Dato 4. maj 2009 Tid 15:00 Sted NB. Fraværende Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen I forlængelse af mødet afholdes fokusgruppeinterviews. Fraværende:

Læs mere

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse

REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET. den i Borgmesterens Mødeværelse REFERAT BORGER & SUNDHEDSUDVALGET den 30.03.2009 i Borgmesterens Mødeværelse Afbud Finn Lambek (A) SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Handicapanalysen - analyse af kvalitetsstandarder på handicapområdet...

Læs mere

Møde i Byrådet

Møde i Byrådet Møde i Byrådet 2014-2017 Lukket Dagsorden Dato: Onsdag den 13. december 2017 Tidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Hillerød Kommune Sagsoversigt: 1. Godkendelse af stedfortræder... 2 2. Styrelsesvedtægt for

Læs mere

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN

REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN REBILD KOMMUNE FORRETNINGSORDEN Udvalget For Kultur og Fritid Forretningsorden for fagudvalgene i Rebild Kommune 1. januar 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Konstituering...3 Udvalgets møder...3 Dagsorden, fremlæggelse...3

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Arbejdsmarkedsudvalget 11-01-2010 Dato 11. januar 2010 Tid 15:00 Sted NB. Fraværende Parallelvej 27, 1. sal, mødelokalet ved kantinen Ingen Stedfortræder Medlemmer Jens Ole Jensen Søren Visti Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 20-08-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Referat af beredskabskommissionens møde Mandag d. 18. september kl Afbud: Holger Schou Rasmussen, Poul Erik Ibsen og Niels Henriksen

Referat af beredskabskommissionens møde Mandag d. 18. september kl Afbud: Holger Schou Rasmussen, Poul Erik Ibsen og Niels Henriksen Referat af beredskabskommissionens møde Mandag d. 18. september kl. 16.00 Afbud: Holger Schou Rasmussen, Poul Erik Ibsen og Niels Henriksen Politiets repræsentant, Steen Nørskov, deltog ikke i behandlingen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune

Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Styrelsesvedtægt for Gentofte Kommune Indledning Kommunalbestyrelsen har det overordnede ansvar for ledelse og styring af Gentofte Kommune. Gentofte Kommunalbestyrelse har besluttet en politisk organisering

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 28. februar 2012 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Orientering - Orienteringer fra administrationen 3 002. Folkeoplysningspolitik - udkast

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 26. august Tid 14:00. Sted Mødelokale 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 26. august 2011 Tid 14:00 Sted Mødelokale 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S.

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Page 1 of 9 Referat Arbejdsmarkedsudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Medlemmer 4. juni 2007 14:00 Kattegatsiloen, lokale 5, etage 3 A. Eventuelle afbud skal ske til Susan Christensen,

Læs mere

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 12. januar 2016 Kl. 13:30 Projektcenter Syddjurs i Følle Lerbakken 1, 8410 Rønde

Referat. Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 12. januar 2016 Kl. 13:30 Projektcenter Syddjurs i Følle Lerbakken 1, 8410 Rønde 1 of 10 Referat Arbejdsmarkedsudvalget (AU) Udvalgsmøde AU Tirsdag den 12. januar 2016 Kl. 13:30 Projektcenter Syddjurs i Følle Lerbakken 1, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Anette Quist Busk (løsgænger)

Læs mere

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab

Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ. Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Bilag 1 til kasse og regnskabsregulativ Delegationsplan for Østsjællands Beredskab Delegationsplanen er godkendt af den fælles beredskabskommission d. 17.2.2016 Indledning Den fælles beredskabskommission

Læs mere

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo

Referat af Beredskabskommissionens møde. Fredag d. 14. oktober 2016 kl Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Referat af Beredskabskommissionens møde Fredag d. 14. oktober 2016 kl. 09.00 Mødested: Skibevej 2, 4930 Maribo Indholdsfortegnelse: Arbejdsgrundlag for ny RBD og fremtidigt operativt beredskab.... 3 Kompetenceoverførelse

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den 9. januar 2012 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Bertil Nyenstad (A) formand Kirsten A. Lauritsen (A) næstformand Hans Jørgen

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden

1. Godkendelse af dagsorden Referat Social- og Sundhedsudvalget Tid Onsdag den 8. januar 2014 kl. 16:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. 13/30939 Overordnet introduktion til

Læs mere

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019

Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Styring af bruttoanlæg i budget 2020 og 2021 Økonomiudvalgets møde den 19. februar 2019 Indhold Opfølgning på Indkaldelsescirkulæret for budget 2020 Overblik Besluttede anlægsprojekter Overblik Regnskab

Læs mere

Delegation fra Beskæftigelses- og Integrationsudvalget til borgmesteren og til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Delegation fra Beskæftigelses- og Integrationsudvalget til borgmesteren og til Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF Sekretariatet for Ledelse og Kommunikation BILAG 1 Delegation fra Beskæftigelses- og Integrationsudvalget til borgmesteren og til Beskæftigelses-

Læs mere

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1

Til efterretning 1. Formanden meddeler...1 FURESØ KOMMUNE Planunderudvalget 6. februar 2006, Kl. 18.00 Møde nr. 2 Mødet foregår i mødelokale 6 på Værløse Rådhus, Stiager 2, 3500 Værløse - indgang fra Lille Værløsevej ved kantinen Lars Carpens (V),

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F.

Referat. Mødedato: 21. november 2013. Rådhus. Starttidspunkt for møde: 17:00. Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Mødedato: 21. november 2013 Mødelokale: Byrådssalen, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde: 17:00 Fraværende: Peter Christensen, Signe Vorting, Birthe Frikke, Jens Thysen, Svend F. Sørensen 21. november

Læs mere

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79

Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Aabenraa Kommunes politik for støtte til forebyggende og aktiverende tilbud til ældre efter Servicelovens 79 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 1.1. Lovmæssigt grundlag... 3 1.2 Værdigrundlag... 3 2.

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Kommunalbestyrelsen TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 28. oktober 2014 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Kommunalbestyrelsens mødesal Henrik Zimino, Allan S. Andersen,

Læs mere

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget

TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget TillægsdagsordePlan- og Miljøudvalget n Ordinært møde Dato 6. december 2011 Tid 14:30 Sted Fasanvej 1, udvalgslokalet NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer John Christensen (V) - Formand Pia Karlsen

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. oktober 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. oktober 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 22. oktober 2009 kl. 14:30 i Mødelokale SDP Indholdsfortegnelse 054. Formanden orienterer 90 055. Orientering fra administrationen 91 056. Tids- og handleplan

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den 5. marts 2012 kl. 16.00 i Udvalgsværelse Medlemmer Bertil Nyenstad (A) formand Kirsten A. Lauritsen (A) næstformand Hans Jørgen

Læs mere

Møde i Byrådet

Møde i Byrådet Møde i Byrådet 2014-2017 Lukket Referat Dato: Onsdag den 13. december 2017 Tidspunkt: 17:30 Sted: Afbud: Byrådssalen Tue Tortzen (Ø), Peder Bisgaard (A), Renè Silword (A), Marco Oehlenschlâger (I) Hillerød

Læs mere

Guldborgsund Kommune. Effektmåling Maj 2014

Guldborgsund Kommune. Effektmåling Maj 2014 Guldborgsund Kommune Effektmåling Maj 2014 1 Metode for måling af effekt Alle punkter på fagudvalg og Økonomiudvalgets møder i maj 2014, i alt 49 punkter Undtaget er små punkter uden indhold Undtaget er

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Torsdag den 08. september 2011 Mødetidspunkt: 18:00 Møde afsluttet: 18:36 Mødelokale: Medlemmer: Det røde mødelokale Carsten Jelund, Annette Møller Sjøbeck, Niels Ulsing Fravær med afbud:

Læs mere

Udvalg Politikker og planer Få indflydelse. ««Tilbage til oversigt «Forrige punkt Næste punkt» Uddannelsesudvalget

Udvalg Politikker og planer Få indflydelse. ««Tilbage til oversigt «Forrige punkt Næste punkt» Uddannelsesudvalget Evaluering og revision af Frederiksberg Kommunes delegatio... Side 1 af 11 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Åbenhed Kommunalbestyrelsen Udvalg Politikker

Læs mere

Udkast til procesplan for effektivisering, omstilling og innovation i 2010

Udkast til procesplan for effektivisering, omstilling og innovation i 2010 Udkast til procesplan for effektivisering, omstilling og i 2010 Udarbejdet af: Finn G. Johansen og Aino Faldborg Dato: 21. april 2010 Version: 2 Procesplan for effektivisering, Tidspunkt Aktivitet Indhold

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ

Kasse- og regnskabsregulativ Kasse- og regnskabsregulativ Godkendt af Byrådet den xx maj 2014, pkt. xxx Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 1.1. Formål... 2 1.2. Godkendelse og ansvar... 2 1.3. Delegation... 2 2. Økonomistyring...

Læs mere

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 30. maj 2011 kl i Udvalgsværelset

Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme. Beslutningsreferat. af møde den 30. maj 2011 kl i Udvalgsværelset Udvalget for Beskæftigelse, Erhverv og Turisme Beslutningsreferat af møde den kl. 16.00 i Udvalgsværelset Indholdsfortegnelse ÅBEN DAGSORDEN 157 GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 4 158 ORIENTERING FRA FORMANDEN...

Læs mere

INDSTILLING OG BESLUTNING

INDSTILLING OG BESLUTNING Som opfølgning på Evaluering af lokaludvalg i København fra august 2010, skal Økonomiudvalget tage stilling til principper for ændringer i lokaludvalgskonceptet. INDSTILLING OG BESLUTNING Økonomiforvaltningen

Læs mere