Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. juni 2010 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-14:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen (O) Jens Andersen (V)

2 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Tillægsdagsorden godkendt. Benny E. Karlsen og Karl Emil Nielsen forlod mødet efter punkt 10 og deltog ikke i behandling af tillægsdagsordenen. Fraværende: Alle mødt.

3 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af principper for kommunal overtagelse af Region Nordjyllands misbrugscenters opgaver og forslag til et fremtidigt regionalt døgnbehandlingstilbud i Vrå Rusmiddelpolitik Handicappolitik Bofællesskabet Lundagervej 42, udpegning af medlemmer til bestyrelsen Sundhedsprofilundersøgelsen: Svarprocenter Evaluering af Sundhedscenterprojekt Afdækningskatalog - Social og Sundhedsudvalget Opgangsfællesskab Niels Bohrs Plads: Godkendelse af målgruppe Visitationen: Sagsbehandlingstider Besøgsrunde den 2. juni Orientering Lukket sag - Uddeling af legater Lukket sag - Orientering Tillægsdagsorden åbne sager Boformen Nordstjernen: Skema A vedr. tilbygning Godkendelse af botilbuddet "Smørhullet"

4 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Godkendelse af principper for kommunal overtagelse af Region Nordjyllands misbrugscenters opgaver og forslag til et fremtidigt regionalt døgnbehandlingstilbud i Vrå P35/dwsbkvj 10/2513 Åben sag SS/ØK/BY Kommunalbestyrelser og Regionsrådet har i løbet af februar/marts 2010 godkendt, at otte nordjyske kommuner udarbejder et forslag til en fælles løsning for overtagelse af de opgaver, som det regionale misbrugscenter i dag varetager. Overtagelsen sker med virkning fra den 1. maj Det er endvidere politisk vedtaget, at overtagelsen sker i overensstemmelse med bestemmelserne i lov om social service, samt at der i maj 2010 fastlægges nærmere principper for overtagelse. Endelig er det vedtaget, at der i oktober 2010 forelægges en delingsaftale mellem Region Nordjylland og de otte kommuner. Der er i vedlagte notater udarbejdet et fælles forslag til principper for kommunernes overtagelse af Misbrugscentrets opgaver samt et forslag til et fremtidigt regionalt døgnbehandlingstilbud på alkoholområdet med udgangspunkt i Vrå, som kommunalbestyrelserne og Regionsrådet anmodes om at godkende. Sagsfremstilling: Den Administrative Styregruppe har på et møde den 16. april 2010 behandlet et forslag fra en arbejdsgruppe med regionale og kommunale repræsentanter, hvor henholdsvis principper for kommunal overtagelse af Misbrugscentrets opgaver og et fremtidigt regionalt døgnbehandlingstilbud i Vrå er beskrevet. Den Administrative Styregruppe tilslutter sig arbejdsgruppens anbefalinger. Fremtidigt regionalt døgnbehandlingstilbud til alkoholmisbrugere Det anbefales, at der også fremover skal være et regionalt døgnbehandlingstilbud i Vrå. Kommunerne har tilkendegivet et behov for et offentligt drevet tilbud i regionen, hvor der fortsat vil være tilsyn med økonomi såvel som det faglige indhold. Samtidig er det et tilbud, som på flere punkter adskiller sig fra det nuværende og som i højere grad tager højde for kommunernes fremtidige ønsker og behov på området. Der er tale om et mere sammenhængende og koordineret tilbud, hvor indsatsen styrkes på flere områder, herunder eksempelvis i forhold til familieperspektivet. Der lægges endvidere op til, at der fremover bliver et tættere og mere formelt samarbejde mellem døgninstitutionen/region Nordjylland og kommunerne for at sikre, at institutionens drift og udvikling til stadighed tilpasses de nordjyske kommuners ønsker og behov. Region Nordjylland vil endvidere tage initiativ til, at samarbejdet mellem regionens tilbud på misbrugsområdet styrkes blandt andet ved at knytte døgnbehandlingstilbuddet i Vrå tættere sammen med afrusningsfunktionen på Boform Aas for herigennem at sikre sammenhængende og koordinerede borgerforløb.

5 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side 105 Fordelingsprincipper I henhold til lov om social service 186 skal kommunerne overtage såvel aktiver som passiver, rettigheder som pligter og medarbejdere. Princippet i forhold til fordelingen mellem kommunerne vil være befolkningstal, som det også var det i forbindelse med strukturreformen. Udgangspunktet er, at der fortsat skal være et regionalt døgnbehandlingstilbud med øvrige tilknyttede opgaver. Alle aktiver, passiver, rettigheder, forpligtelser og medarbejdere knyttet til Vrå forbliver regionale. Det betyder, at der vil være cirka 45 medarbejdere tilbage, som skal fordeles mellem kommunerne. Personalet fordeles efter lønsum i forhold til befolkningstal. Der overdrages ikke andele af centralt ansat personale. Principielt skal kommuner have aktiverne overdraget, men også tilsvarende passiver. I og med at Vrå forventes at fortsætte i regionalt regi, er det begrænset med aktiver og tilsvarende passiver, som overtages. Det vil generelt blive forsøgt at begrænse omfanget af aktiver og dermed også passiver i forbindelse med delingen. Rettigheder og forpligtelser Kommunerne overtager primært lejemål som rettighed og forpligtelse. Der er tale om tre lejemål i henholdsvis Aalborg (Lyngvej), Hjørring (Strømgade) og Hobro (Fortunavej). Lejemålet på Lyngvej skal opsiges. Udgifterne ved fraflytning bæres af kommunerne i fællesskab og fordeles efter befolkningstal. Lejemålene i Hjørring og Hobro overtages enten af beliggenhedskommunen eller lejemålet opsiges. Udgifterne ved fraflytning fordeles blandt kommunerne efter befolkningstal. Mariagerfjord Kommune har tilkendegivet, at kommunen ikke ønsker at overtage lejemålet i Hobro. Udgifterne ved fraflytning fordeles blandt kommunerne efter befolkningstal. Det er endnu ikke endelig afklaret om Hjørring Kommune ønsker at overtage lejemålet i Strømgade. Hvis lejemålet opsiges, vil udgifterne ved fraflytning blive fordelt blandt kommunerne efter befolkningstal. Region Nordjylland har efter aftale med kommunerne mandat til at indlede og afslutte forhandlingerne om opsigelse af de to lejemål på henholdsvis Lyngvej i Aalborg og Fortunavej i Hobro. Regionen forhandler under hensyn til at minimere omkostningerne for kommunerne. Baggrunden for Misbrugscentrets overdragelse til kommunerne er ikke mindst den lavere belægning, som i 2009 og formentlig i 2010 medfører et større underskud. Brønderslev Brønderslev Kommune ønsker, at der fortsat er et regionsdrevet døgnbehandlingstilbud på alkoholområdet, hvor kommunerne har indflydelse på kvalitet og indhold i tilbuddet. Dette efterleves med det fremsendte forslag om fortsat døgnbehandlingstilbud i Vrå. For Brønderslev Kommunes vedkommende vil overdragelsen betyde en udgift i 2011 på kr. svarende til 5 fuldtidsansatte medarbejdere. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender følgende:

6 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Forslag til en fremtidig regional døgnbehandling i Vrå. 2. Forslag til fordelingsprincipper for kommunal overtagelse af Region Nordjyllands misbrugscenters opgaver. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at der i Brønderslev Kommune ved overtagelsen af personale fra Region Nordjylland i forbindelse med overtagelsen af opgaver, som det regionale misbrugscenter indtil 2010 har løst, vil være et behov for, at misbrugsområdet får tilført midler til budgettet for Årlig udgift: Forventet udgifter til 5 medarbejdere 2010 tal kr. - besparelse i forhold til forbrug i kr. Der skal ansøges om en tillægsbevilling på kr. Der gøres opmærksom på, at der evt. kan blive overført vakante stillinger til Brønderslev Kommune, hvilket eventuelt kan reducere tillægsbevillingen. Det ansøgte bevillingsbeløb fremkommer på grund af, at fordelingen er sket ud fra en befolkningsprocent i de berørte kommuner og ikke ud fra en fordeling af købte ydelser hos misbrugscentret i Udvalget indstiller fagenhedens forslag godkendt. Udvalget ønsker belyst, hvorfor Brønderslev Kommune har brugt Misbrugscenter Vrå mindre end øvrige kommuner inden budgetbehandlingerne for 2011, samt om Brønderslev Kommune har brugt alternative tilbud i højere grad end øvrige kommuner. Udvalget foreslår, at der indarbejdes en teknisk korrektion på kr. i 2011 og kr. fra 2012 og frem. Bilag: Notat om fordelingsprincipper 28. april 2010 Oversigt over lønsumsfordeling - den 28 april 2010 Kommunalt forbrug på Misbrugscentret i 2009 Døgnbehandling af alkoholmisbrugere i Vrå april 2010

7 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Rusmiddelpolitik P22/dwscaf 08/648 Åben sag SS/ØK/BY Der er udarbejdet forslag til rusmiddelpolitik for Brønderslev Kommune. Byrådet anmodes om at godkende forslaget. Sagsfremstilling: Udkast til rusmiddelpolitik for Brønderslev Kommune foreligger til politisk behandling. Politikudkastet er udarbejdet på baggrund af et arbejdsseminar, som blev afviklet den 2. marts På arbejdsseminaret deltog et bredt udvalg af repræsentanter og fagfolk, som alle bidrog med idéer og holdninger. Det foreliggende udkast til rusmiddelpolitik har været i høring hos samtlige deltager ved arbejdsseminaret samt ved diverse foreninger, organisationer og udvalg/råd. Der er ved høringsfristens udløb ikke indkommet nogen høringssvar. Fra politik til handling Efter den politiske behandling vil de enkelte afdelinger arbejde med at omsætte politik og målsætninger til konkrete tiltag og handlinger. Udgangspunktet er iværksættelse inden for egen budgetramme. Alternativt vil der blive tale om en politisk behandling forinden iværksættelse. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender forslag til rusmiddelpolitik. Udvalget indstiller fagenhedens forslag med følgende bemærkninger: at satserne evalueres om 1 år at der afholdes temamøde om indsatserne i november 2010 Bilag: Udkast til Rusmiddelpolitik

8 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Handicappolitik P22/dwboeb 08/128 Åben sag SS/ØK/BY Der er udarbejdet forslag til Handicappolitik for Brønderslev Kommune. Byrådet anmodes om at godkende forslaget. Sagsfremstilling: Udkast til Handicappolitik for Brønderslev Kommune er udarbejdet på baggrund af et temamøde afviklet den 14. januar Til mødet var der inviteret udvalgte repræsentanter for brugere og pårørende, fagfolk og repræsentanter fra erhvervslivet til at bidrage med idéer og holdninger. Politikudkastet har været i høring i perioden uge Der indkom i alt fire høringssvar. I det foreliggende politikudkast er der taget højde for høringssvarene. Følgende er ændret/tilføjet: Handicappede ændret til borgere med handicap Indledningen tilføjelser: Punkterne under de overordnede mål er ikke i prioriteret rækkefølge, og med vi menes kommunen (myndighed) Værdien nærvær er tilføjet Politikken omfatter også børn med handicap. Derfor er familien og dennes behov indarbejdet generelt Politikudkastet har endvidere været til behandling i Børne- og Skoleudvalget, Beskæftigelsesudvalget og Miljø- og Teknikudvalget. Alle udvalg kan tilslutte sig politikken. Efter den politiske godkendelse af politikken udarbejder fagenheder og Borgerservice hver sin handleplan. Handleplanerne er fagenhedernes beskrivelse af, hvordan de vil omsætte de overordnede mål til konkrete initiativer for at leve op til politikken. Det foreliggende udkast indeholder derfor endnu ikke handleplaner blot skabelonmaterialet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender forslaget. Udvalget indstiller fagenhedens forslag godkendt. Bilag: Handicappolitik

9 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Bofællesskabet Lundagervej 42, udpegning af medlemmer til bestyrelsen Ø54/dwboeb 09/22969 Åben sag SS Jf. vedtægterne for "Den selvejende Almene Boligorganisation Lundagervej II" udpeger/vælger Brønderslev Kommune 2 af de 5 medlemmer til bestyrelsen. Social- og Sundhedsudvalget anmodes om at udpege 2 medlemmer. Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune skal, jf. vedtægterne for Den Almene Boligorganisation Lundagervej II, udpege 2 medlemmer til bestyrelsen. Der er i alt 5 medlemmer i bestyrelsen, og udover Brønderslev Kommunes repræsentanter vælges 2 af Landsforeningen LEV og 1 udpeges blandt beboere/og eller deres pårørende. Medlem af bestyrelsen kan ikke være: Borgmesteren i den tilsynsførende kommune. Formanden for det udvalg, hvortil tilsynet med de selvejende almene ældre- /handicapboligorganisationer i kommunen er henlagt. Ansatte i den del af den kommunale forvaltning, der udøver tilsynet med de selvejende almene ældre-/handicapboligorganisationer i kommunen. Der har ikke tidligere været udpeget repræsentanter for kommunen til bestyrelsen. Leder af bofællesskabsområdet Ole Frandsen har alene siddet som "observatør" i bestyrelsen. For at kommunen kan bidrage med såvel et socialfagligt som et økonomisk indblik, foreslår Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse, at konsulent Hans Ove Christensen, Center for Økonomi, samt leder af Handicapområdet Erik Bisgaard indtræder som medlemmer af bestyrelsen for Lundagervej 42. Udvalget udpeger Karl Emil Nielsen og Hans Ove Christensen. Bilag: Vedtægter for Lundagervej 42

10 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Sundhedsprofilundersøgelsen: Svarprocenter G12/dwsbkvj 09/23560 Åben sag SS I februar 2010 blev der gennemført en national Sundhedsprofilundersøgelse. En Sundhedsprofilundersøgelse blandt befolkningen sker på baggrund af borgernes egne tilkendegivelser om selvvurderet helbred, trivsel, stress, sygdom, livsstilsfaktorer og tillid til lokalsamfundet. Der foreligger nu svarprocenter på undersøgelsen fra Region Nordjylland. Disse fremsendes til orientering. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Leder af Sundhedsområdet Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Til efterretning. Bilag: Svarprocenter på sundhedsprofil region Nordjylland

11 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Evaluering af Sundhedscenterprojekt P23/dwupmkj 08/2245 Åben sag SS Brønderslev Kommune gennemførte i et sundhedscenterprojekt med støtte fra Sundheds- og Indenrigsministeriet på kr. Der er udarbejdet evaluering til Statens Institut for Folkesundhed. Evalueringen forelægges Social- og Sundhedsudvalget til orientering. Sagsfremstilling: Fra gennemførte Brønderslev Kommune et sundhedscenterprojekt støttet af Sundheds- og Indenrigsministeriet med kr. Projektet indeholdt blandt andet aktiviteter målrettet direkte til borgere, samarbejdsprojekter internt og eksternt i organisationen samt udarbejdelse af model til rehabilitering. Derudover blev en større ombygning af Sophielund træningscenter finansieret af puljemidlerne. Der er udarbejdet en evaluering til Statens Institut for Folkesundhed, som redegør for indhold af aktiviteter i projektet, ligesom der er foretaget en konkret optælling af antal brugere af aktiviteterne. Det skal understreges, at de omtalte aktiviteter fandt sted under selv projektet. Efterfølgende er budgettet blevet reduceret, aktiviteter er blevet justeret i forhold hertil og i forhold til de erfaringer, som projektet leverede. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen til efterretning. Leder af Sundhedsområdet Inge Tengnagel deltager under dette punkt. Til efterretning. Bilag: Registrering af aktiviteter 2007 til SIF Aktivitetsoversigt 2007 Aktivitetsoversigt 2006

12 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Afdækningskatalog - Social og Sundhedsudvalget A26/dwsbkvj 10/6719 Åben sag SS På mødet den 7. april 2010 i Social- og Sundhedsudvalget blev det besluttet, at første udkast til afdækningkatalog skulle fremlægges for fagudvalgene. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget drøfter de fremsendte forslag. Sagsfremstilling: Der er nu udarbejdet et første udkast til afdækningskatalog dækkende for Social- og Sundhedsudvalget. Det forelagte katalog illustrerer fagenhedens foreløbige overvejelser vedrørende afdækning. Der er derfor ikke tale om et færdigt katalog, men nærmere en midtvejsstatus. Nogle af forslagene er konsekvensberegnet, mens andre har karakter af overskrifter. Udvalget får herved lejlighed til at forholde sig til, om der er forslag, der skal fremmes som erstatning for deher beskrevne. Det bemærkes, at MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse får forelagt det samme materiale på sit møde senere på måneden. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget drøfter de fremsendte forslag. Afdækningskataloget blev drøftet. Der afholdes ekstraordinært møde den 28. juni 2010, kl. 8,30. Bilag: 1. udkast til afdækningskatalog for Social og Sundhedsudvalget Forslag 15 - Nedskæring i fys. Forslag 16 børnefys Forslag 17 frivilligt soc. arbejde Forslag 18 specialiseret genoptræning Forslag 19 6 % sundhedsplejen Forslag 20 privat tandlæge Forslag 20 nedlæggelse af tandklinik Forslag 22 vederlagsfri fys Forslag 23 nedskæring adm Afdækning - samlet hedebo Forslag SS 1, 2 og 3 Forslag SS 4 og Forslag SS afdækning Afdækning samlet handicap

13 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side 113 Forslag SS 11 og forslag SS 12 Forslag 13 børnefys Forslag 14 - nedskæring af diætist

14 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Opgangsfællesskab Niels Bohrs Plads: Godkendelse af målgruppe G01/dwsbkvj 10/11578 Åben sag SS I forbindelse med PM-projektet blev det besluttet at etablere et opgangsbofællesskab. Målgruppen for dette opgangsbofællesskab skal nu godkendes, for at visitation dertil kan påbegyndes. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at målgruppen for opgangsbofællesskab godkendes. Sagsfremstilling: Opgangsbofællesskabet forventes at blive taget i brug 17. september Det omfatter 6 lejeligheder og 1 fællesareal. De borgere, der visiteres dertil, har tidligere boet i egen bolig. Målgruppen: Målgruppen er yngre mennesker mellem 18 og 35 år, som er generelt funktionsnedsatte, sent udviklede såvel socialt, fysisk som psykisk og følelsesmæssigt. Målgruppen har ofte flere diagnoser, og der kan ikke i eget hjem ydes tilstrækkelig omsorg, støtte og genoptræning. Opholdet etableres for at skabe personlig udvikling for den enkelte, støtte i forbindelse med erhvervsafklaring og i forhold til overgang fra ungdomsliv til voksentilværelse. Der ydes daglig støtte af et fast personale, som med udgangspunkt i servicelejlighed skaber sociale rammer, omsorg, tryghed og hjælp for den enkelte. Der er ikke døgndækning. Der udarbejdes snarest muligt en politisk kvalitetsstandard med beskrivelse af serviceniveau. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender målgruppen for opgangsbofællesskabet. Fagenhedens forslag godkendes. Sammen med kvalitetsstandarderne ønskes følgende spørgsmål belyst: Hvad koster det at lave dette initiativ og hvad koster det at lade være? Er der tale om en udvidelse af målgruppen. Sagen sendes til Handicaprådet til orientering.

15 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Visitationen: Sagsbehandlingstider G00/dwsbhsj 08/2026 Åben sag SS Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse fremlægger oversigt over svarfrister og sagsbehandlingstider for Visitationen til Social- og Sundhedsudvalgets godkendelse. Udsat til nærmere belysning. Tina Grønbech inviteres til næste møde. Bilag: Visitationen - svarfrister

16 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Besøgsrunde den 2. juni G01/dwsbhsj 10/9548 Åben sag SS Besøgsrunde gennemføres efter nedenstående plan. Sagsfremstilling: Besøgsrunde for Social- og Sundhedsudvalget efter ordinær dagsorden den 2. juni Træningsafdelingen Sophielund, Dronninglund kl Rådhuset, Dronninglund - frokost kl Rehabilitering Sophielund, Dronninglund kl Oasen, Multebærvej 5, Dronninglund kl Besøg gennemført på Rehabilitering og Træningsafdelingen.

17 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Orientering I06/dwsbhsj 10/4529 Åben sag SS Sagsfremstilling: Følgende til orientering for udvalget: SKP (Støtte/kontakt personordning) overflyttes til Psykiatriområdet Møde i GOT (Den Fælleskommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling) Projekt Røgfrihed Konference: Pædagogikken i Socialpsykiatrien Orientering om SKP og møde i GOT. Projekt Røgfrihed: Yderligere muligheder undersøges, inden projektet lukkes ned. Benny E. Karlsen og Karl Emil Nielsen var fraværende. Bilag: Stop for Projekt Røgfrihed Konferenceprogram

18 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Lukket sag - Uddeling af legater

19 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Lukket sag - Orientering

20 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side 120 Tillægsdagsorden åbne sager 14 Boformen Nordstjernen: Skema A vedr. tilbygning P05/dwsbhsj 10/4096 Åben sag SS/ØK/BY Den 28. april 2010 godkendte Byrådet tilbygning af 2 boliger samt serviceareal til Nordstjernen på Nordens Alle, Brønderslev. Der foreligger nu skema A til Byrådets godkendelse. Sagsfremstilling: Byrådet godkendte den 28. april 2010 et erstatningsbyggeri for nuværende specialprojekt med 2 beboere på Markedsvej, idet der er behov for at benytte bygningen/grunden til udvidelse af vuggestuen. Erstatningsbyggeriet skal tilbygges som 2 boliger og serviceareal til Nordstjernen. Der foreligger nu et skema A til Byrådets godkendelse. Det bemærkes at anlægsudgiften på servicedelen er uændret i forhold til det godkendte på kr. inkl. moms og kr. ekskl. moms. Med hensyn til boligdelen er anlægsudgiften forhøjet på grund af ændring af boligstørrelsen på de 2 boliger fra 70 til 75 m2, hvilket giver en øget udgift for kommunen på grundkapital på ca kr. Det skal dog bemærkes, at de endelige tal først foreligger ved skema B, efter licitationen. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender skema A. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen, da byggeriet er godkendt i Byrådet den 28. april 2010 Udvalget indstiller skema A godkendt baseret på en lejlighedsstørrelse på 70 m2, jf. Byrådets beslutning. Benny E. Karlsen og Karl Emil Nielsen var fraværende. Bilag: Skema A vedr. 2 boliger på Nordstjernen Handicapområdet: Erstatningsbyggeri for boformerne på Smalbyvej og i Hedelundsgade, Brønderslev

21 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side Godkendelse af botilbuddet "Smørhullet" P19/dwsbhsj 10/11355 Åben sag SS Fonden Det Socialpædagogiske Kollektiv Møllehuset har den 28. april 2010 ansøgt om godkendelse af botilbuddet Smørhullet. Fonden driver i forvejen botilbuddene Møllehuset og Møllebo samt dagtilbuddet Mølledag. Målgruppen for det nye botibud er unge, som har haft ophold i henholdsvis Møllehuset og Møllebo, og som er klar til en mere selvstændig tilværelse. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget godkender tilbuddet til godkendelse med de forbehold som Godkendelses- og Tilsynsafdelingen (GOT) forudsætter i deres indstilling. Sagsfremstilling: Der er på botilbuddene Møllehuset og Møllebo på forhånd fastlagt en opholdsstid på ca. 3 år, hvorefter de unge skal videre. Fonden oplever imidlertid, at der er unge, som snart starter på det 5. år, fordi de visiterende kommuner ikke kan finde egnede bofællesskabspladser til de unge. Fonden ønsker derfor at forsøge at imødekomme dette behov ved etablering af botilbuddet Smørhullet. Fonden har fundet en egnet ejendom i Brønderslev by, som fonden ønsker at købe. Ejendommen har tidligere huset et socialpsykiatrisk botilbud. Godkendelses og Tilsynsafdelingen (GOT) har besigtiget ejendommen og finder den egnet til formålet. Der ansøges om opstart allerede pr. 1. august 2010 med indflytning af 4 beboere fra Møllehuset og Møllebo. Begrundelsen herfor er, at Møllehuset og Møllebo samtidig kan få fyldt de ledige pladser med 4 unge, som kommer fra Limfjordsskolen (en specialkostskole for udviklingshæmmede), og som p.t. ikke har noget tilbud, når skolen slutter til sommerferien. Godkendelses- og Tilsynsafdelingen (GOT) har vurderet ansøgningen, og finder det sandsynligt, at GOT vil kunne færdigbehandle ansøgningen inden 1. august Socialfagligt og organisatorisk har GOT ingen betænkeligheder. Det, der mangler i forhold til sagsbehandlingen, er økonomi budget og finansiering af ejendom og tilbygning, samt vurdering af personalenormering. Idet udvalget ikke holder udvalgsmøde i juli måned har GOT fremsendt en indstilling om udvalgets godkendelse af botilbuddet Smørhullet, når der foreligger følgende: 1. Indstilling fra GOT om godkendelse af finansiering af køb og tilbygning 2. Indstilling fra GOT om godkendelse af budget og personalenormering Visitationen Det forudsættes, af GOT og Fonden, at Visitationen kan foretage en hurtig visitering af målgruppen. Dette er ikke muligt. Da visitationen allerede nu ikke har ressourcer til at varetage de

22 Social- og Sundhedsudvalget, den 02. juni 2010 Side 122 lovpligtige myndighedsopgaver i allerede eksisterende døgntilbud og derfor slet ikke i nye tilbud. Visitationen har taget kontakt til de nuværende handlekommuner for at få undersøgt i om de vil beholde handleforpligtigelsen overfor de borgere som der er tale om og vi forventer at dette kan aftales. Med hensyn til eventuelt fremtidig behov for STU-tilbud (Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse) er det Brønderslev Kommune, der bevilger disse, også selvom de nuværende handlekommuner bibeholder handleforpligtigelsen og derfor afgør hvilke paragraffer, der bruges på bevillingen og dermed hvem, der bliver betaler for STU-tilbuddet.. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at udvalget godkender tilbuddet til godkendelse med de forbehold, som GOT forudsætter i deres indstilling. Påtegning fra Center for Økonomi: Påtegning vil foreligge til mødet. Fagenhedens forslag godkendt. Benny E. Karlsen og Karl Emil Nielsen var fraværende. Bilag: Korrespondance vedr økonomi Smørhullet - ansøgning/projektbeskrivelse Indstilling om godkendelse Lovgivning

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter J.nr.: 1-34-73-0001-09 28. april 2010 poca Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter Den fælles politiske dagsorden, som i februar og marts blev godkendt i de otte byråd og regionsrådet,

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. oktober 2007 Lokale: 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 08.30-10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/83 Mødekalender for 2008...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. april 2010 Lokale: Cassiopeia, Dronninglund Tidspunkt: Kl. 8:30-16:25 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. marts 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-15,45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/11 Forslag til Frivillighedspolitik

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen

Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Åbent møde for Ældreråds møde den 22. september 2008 kl. 09:30 i Farsø administrationsbygning, lokale i kælderen Indholdsfortegnelse 049. Orientering fra Ældrerådets formand 78 050. Orientering fra Knud

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/27 Status

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. august 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-14:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. juni 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:15 Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Benny

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (Løsgænger) Carsten Møller Nielsen (A)

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov

KERTEMINDE KOMMUNE. Referat. Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00. Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov KERTEMINDE KOMMUNE Referat af Ældre- og Handicapudvalgets møde den 26. marts 2007 Kl. 16.00 Birkelund Plejecenter, Røjrupvej 9, 5550 Langeskov Tilgår pressen Fraværende: Else Møller forlod mødet kl. 18.15

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 22. januar 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 13,30-16,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Forslag

Læs mere

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume

Indstilling. Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. 1. Resume Indstilling Til Aarhus byråd via Magistraten Den 1. juni 2011 Overtagelse af handleansvar og muligheder for delegation af handleansvaret til/fra andre kommuner. Aarhus Kommune Sociale Forhold og Beskæftigelse

Læs mere

Handicaprådet. Referat

Handicaprådet. Referat Handicaprådet Referat Dato: 14. januar 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 11. februar 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 001. Meddelelser til Handicaprådets møde den 11. februar 2009 3 002. Forslag til Vesthimmerland

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. februar 2010 Lokale: Aktivitetshuset, Nordens Allé 33, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 8:30-13:35 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Referat

Beskæftigelsesudvalget. Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Dato: 07. juni 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30

REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 REFERAT FOR SUNDHEDSUDVALGETS MØDE TIRSDAG DEN 06. MARTS 2007 KL. 15:30 29 Indholdsfortegnelse 15 Åben - Meddelelser til Sundhedsudvalgets møde den 6. marts 2007 16 Åben Sundhedsråd 17 Åben - Sundhedsaftale

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Bofællesskabet Hvidovregade

Bofællesskabet Hvidovregade 18-09-2014 Bofællesskabet Hvidovregade Hvidovregade 59 2650 Hvidovre Regodkendelse af tilbuddet Bofællesskabet Hvidovregade Sagsbeh: Bima08 Journalnr: 2014/0016648 Socialtilsyn Hovedstaden Sektion Voksen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4

Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Dagsorden for Handicapråds møde den 08. oktober 2008 kl. 13:00 i Års Rådhus, mødelokale 4 Indholdsfortegnelse 028. Meddelelser til Handicaprådets møde den 8. oktober 2008 64 029. Fleks -og skånejob i Vesthimmerlands

Læs mere

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107

Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Kvalitetsstandarden for midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107 Introduktion Greve Kommune bevilger ophold i midlertidigt botilbud efter Lov om Social Service 107. Kvalitetsstandarden for

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

Årsberetning. Magtanvendelse

Årsberetning. Magtanvendelse Årsberetning Magtanvendelse 2015 Servicelovens kap. 24 Voksne Side 1 af 7 Indhold 1.0 Indledning...3 2.0 Tilrettelæggelsen inden for ældre- og handicap & psykiatriområdet...3 2.1 Beslutningskompetence...3

Læs mere

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller

Referat. fra mødet den kl på Klitrosen i Klitmøller Referat fra mødet den kl. 9.00 på Klitrosen i Klitmøller Medlemmer: Bente Canariis-Christensen, Grethe Kindberg Jørgensen, Gudi Skaaning Skovmose, Hans Dall, Henny Kock, Jytte Westergaard, Ketty Sørensen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder.

Budgetmøde. Dato 21. august Tid 09:00. Sted. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende. Jørgen Tousgaard. Stedfortræder. Referat Socialudvalget Budgetmøde Dato 21. august 2013 Tid 09:00 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Jørgen Tousgaard Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. februar 2013 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret

Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Åbent møde for Beskæftigelsesudvalgets møde den 01. december 2010 kl. 09:00 i Gæstekantinen, Jobcenteret Indholdsfortegnelse 113. Formanden orienterer 189 114. Orientering fra administrationen 190 115.

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3

REBILD KOMMUNE REFERAT. Handicaprådet. Mandag den 11. Marts 2013. Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 REBILD KOMMUNE Handicaprådet REFERAT Mandag den 11. Marts 2013 Mødested: Administrationsbygningen i Terndrup Mødelokale: Mødelokale 3 Afbud: Britta Fraværende: Laila deltog fra kl. ca. 17:00 Kontakt: Handicaprådet

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Brønderslev Kommune. Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Handicaprådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 19. juni 2008 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 14.00-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/69 Praksis for behandling

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åbent referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åbent referat. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åbent referat Mødetidspunkt: Kl. 14:30 Mødested: Deltagere: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm, Steen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. februar 2008 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: kl. 08.30-12.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/133 Indledende

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:45 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

VESTHIMMERLANDS KOMMUNE VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 21. FEBRUAR 2006 KL. 16.00 MØDELOKALE 612, FARSØ RÅDHUS Indholdsfortegnelse 1. Meddelelser

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere