Børne- og Skoleudvalget. Referat

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Skoleudvalget. Referat"

Transkript

1 Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose Lex (V) Jacob Kolind (V) Margit Chemnitz (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Ferieplan for skoleåret 2011/ Handleplaner til Handicappolitik Godkendelse af rammeaftalen 2011 for social- og specialundervisningsområdet Kvalitetsrapport for Folkeskoleområdet Etablering af dag- og døgntilbud Regnskab 2009 for Fonden Semaiskolen Regnskab 2009 for Ryttergårdens interne skole Orientering - oktober Lukket sag - Køb af specialbørnehaveplads - oktober Lukket sag - Anbringelser - oktober

3 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Ferieplan for skoleåret 2011/12 J.nr.: Resumé: P15/dwbkes 10/20449 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til forslag til ferieplan for skoleåret 2011/12, som skal sendes til udtalelse i Skolebestyrelserne. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at følgende forslag til ferieplan for skoleåret 2011/12 udsendes til udtalelse i Skolebestyrelserne, forinden endelig stillingtagen: Sommerferie 25. juni august 2011 Efterårsferie 15. oktober oktober 2011 Juleferie 22. december januar 2012 Vinterferie 18. februar februar 2012 Påskeferie 31. marts april 2012 St. Bededag 4. maj 2012 Kr. Himmelfartsdag 17. maj samt dagen derpå 20. maj 2012 Pinseferie 26. maj maj 2012 Grundlovsdag samt dagen før 5. juni juni 2012 Sommerferie 30. juni 2012 Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Sendes til udtalelse. Peter H.S. Kristensen var fraværende.

4 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Handleplaner til Handicappolitik J.nr.: P22/dwboeb 08/128 Åben sag ÆR/BE/BS/MT/SS/FK Resumé: Forslag til handleplaner til handicappolitikken foreligger til behandling. Efterfølgende sendes handleplanerne i høring. Sagsfremstilling: Handicappolitikken blev godkendt på Byrådets møde den 24. juni Efterfølgende har fagenhederne og Borgerservice udarbejdet forslag til handleplaner til politikken. Udgangspunktet for handleplanerne har været at finde indsatser, som må forventes at kunne holdes indenfor de eksisterende økonomiske rammer. Med handleplanerne øges fokus området og er med til at synliggøre politikken. Efter den vedtagne tids- og aktivitetsplan skal handleplanerne sendes i høring i perioden uge Endelig politisk vedtagelse af handleplanerne forventes 1. kvartal Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at handleplanerne sendes til høring. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Godkendt. Peter H.S. Kristensen var fraværende. Bilag: Handleplaner til Handicappolitik Handicappolitik (kun elektronisk) Tids- og aktivitetsplan (kun elektronisk)

5 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Godkendelse af rammeaftalen 2011 for social- og specialundervisningsområdet J.nr.: Resumé: P27/dwsbkvj 10/18540 Åben sag HAR/SS/BS/ØK/BY Byrådet skal inden den 15. oktober 2010 godkende Rammeaftalerne for 2011 på Social- og Specialundervisningsområdet, som er gældende fra 1. januar Rammeaftalerne skal sikre, at der sker den nødvendige koordinering af tilbud inden for rammeaftalens område, så borgere i Region Nordjylland dels modtager de tilbud, de har behov for, og dels modtager tilbud af høj faglig kvalitet. Sagsfremstilling: Rammeaftalerne for 2011 på Social- og Specialundervisningsområdet skal indgås inden den 15. oktober 2010 og har virkning fra 1. januar Rammeaftalerne skal sikre, at der sker den nødvendige koordinering af tilbud inden for rammeaftalens område, så borgere i Region Nordjylland dels modtager de tilbud, de har behov for, og dels modtager tilbud af høj faglig kvalitet. Det vil sige, at rammeaftalerne er et værktøj til at sikre en sammenhæng mellem efterspørgsel og udbud af tilbud til borgerne. Derudover skal rammeaftalerne bidrage til, at der sker et smidigt og tillidsfuldt samarbejde kommunerne imellem og mellem kommuner og Region Nordjylland. Rammeaftalerne er således et planlægnings- og udviklingsværktøj til koordinering af udbud og efterspørgsel af pladser, beskrivelse af udviklingstiltag, indhold i de enkelte tilbud, sikring af udnyttelse af de økonomiske ressourcer samt retningslinjer og principper for takstberegning og betalingsmodeller. De to rammeaftaler Der udarbejdes i Region Nordjylland 2 rammeaftaler. Rammeaftalen på det sociale område og rammeaftalen for specialundervisningsområdet. Rammeaftalerne regulerer Regionsrådets opgaver og forsyningsforpligtelse på områderne. Rammeaftalerne regulerer desuden grundlaget for kommunalbestyrelsernes indbyrdes aftale om forpligtelsen i forhold til de tilbud, som den enkelte kommune har overtaget. Den Regionale Forsyningsforpligtigelse De kommunale tilbud, som er reguleret af rammeaftalen, er de tilbud, hvor kommunerne har overtaget driftsherreopgaven på tidligere amtslige tilbud. For Børne- og Skoleudvalgets område drejer det sig om specialbørnehaven Spiren i forbindelse med børnehaven Himmelblå i Dronninglund. Forventninger til efterspørgsel efter pladser og tilbud I de kommunale redegørelser giver kommunerne besked om forventede ændringer i behov for pladser/tilbud. Som driftsherrer giver kommunerne besked om ændringer i indhold og pladser for tilbud under rammeaftalen. Disse to indmeldinger danner baggrund for udarbejdelsen af rammeaftalerne.

6 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side 163 Social- og specialundervisningsområdet Kommunerne og Region Nordjylland har i fællesskab formuleret mål og visioner for, hvordan områderne skal udformes i Region Nordjylland. Der er formuleret mål og visioner for borgerne, der skal sikre, at borgerne får tilbud af høj faglig kvalitet uanset, om tilbuddet leveres af en kommune eller Region Nordjylland. Endvidere er der formuleret visioner for det fremtidige samarbejde mellem kommuner og Region Nordjylland. Af rammeaftalerne fremgår det, at kommunerne har tilkendegivet et forventet behov for sikrede pladser til domfældte udviklingshæmmede personer tilbud til sindslidende med stærkt udfordrende adfærd, herunder sindslidende med dom etablering af enkeltmandsprojekter generelt tilbud til borgere med autisme tilpasning til kommunikationsinstitutterne, dog uden forventede økonomiske og indholdsmæssige konsekvenser at Thisted Krisecenter skrives ud af rammeaftalen som en konsekvens af en meget lav belægning, ligesom Misbrugscentrets opgaver overdrages til kommunerne i løbet af 2011 koordinering af de lands- og landsdelsdækkende tilbud mellem Regionerne har resulteret i forventninger om uændret forbrug. Der er ligeledes indgået aftale om, hvorledes fremtidige behov for akutte sager skal organiseres og håndteres. Der er på målgruppeniveau udpeget hvilke driftsherrer, der har ansvaret for at sikre, akutpladser og eventuelt sikre at akuttilbud iværksættes. Takster Rammeaftalen indeholder specificerede takster for kommunernes køb af pladser og individuelle ydelser i tilknytning hertil samt takster for specialrådgivningsydelser. Der er indgået en aftale om takster, hvori der er fastsat principper for omkostningsberegninger og betalingsmodeller på social- og specialundervisningsområdet, som er omfattet af rammeaftalen. Der er enighed om, at alle udbydere på aftaleområdet anvender det samme regelsæt for omkostningsberegninger og betalingsmodeller. Fokusområder 2011 Kontaktudvalget har blandt andet på baggrund af de kommunale tilbagemeldinger og anbefalinger fra Den Administrative Styregruppe besluttet at anbefale nedenstående fokusområder for 2011: Socialområdet: Udfordringer på det specialiserede område med hensyn til den økonomiske situation i relation til tilbuddenes serviceniveau - faglighed, krav til niveau m.v. Sindslidende med dom eller med andre udfordrende problemstillinger.

7 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side 164 Specialundervisningsområdet: Dialoggruppen på institutionsområdet skal til rammeaftale 2012 foretage en evaluering af ydelserne på institutterne, aftalemodellen samt visionerne for institutternes opgavevaretagelse. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender rammeaftalen 2011 for socialog specialundervisningsområdet, takstaftale 2011 og vejledning til tillægsydelser. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 29. september 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Karl Emil Nielsen var fraværende. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Peter H.S. Kristensen var fraværende. Bilag: Udkast til rammeaftale social

8 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Kvalitetsrapport for Folkeskoleområdet J.nr.: Resumé: P15/dwbkes 10/20743 Åben sag BS/ØK/BY Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til forslag til Kvalitetsrapport for Folkeskoleområdet for 2010 og forslag til handlinger til kvalitetsrapporten for Sagsfremstilling: I henhold til Folkeskoleloven skal Byrådet årligt udarbejde en kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten skal beskrive kommunens skolevæsen, skolernes faglige niveau, de foranstaltninger, kommunalbestyrelsen har foretaget for at vurdere det faglige niveau og kommunalbestyrelsens opfølgning på seneste kvalitetsrapport. Kvalitetsrapporten beskriver en foreløbig vurdering af virkningen af de 5 handlinger, som Byrådet vedtog i forbindelse med kvalitetsrapporten for 2009: 1. Vikardækning 2. Samarbejde mellem skole og SFO 3. Forældreinvolvering 4. Netværk og vidensdeling på tværs af skoler 5. Ledelse. For så vidt angår rapportens konklusioner henvises til side 10 til 12. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender Kvalitetsrapporten for folkeskoleområdet for 2010 at Byrådet godkender følgende handlinger til kvalitetsrapporten for 2010, der dels er nye handlinger og dels en fortsættelse af enkelte af de handlinger, som blev igangsat på baggrund af sidste års kvalitetsrapport: 1. Den drengevenlige folkeskole 2. Vikardækning 3. Netværk og vidensdeling på tværs af skoler 4. Skolernes test-kultur 5. Testresultater i engelsk 7. klasse og læsning i 4. og 6. klasse Der henvises endvidere til bilag 1, oversigt over specialklasser, AKT-klasser og modtagelsesklasser for årige i 2009/10. Det bemærkes, at der er udarbejdet hovedrapport og pixiudgave. Pixiudgave vedlægges som

9 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side 166 bilag. Hovedrapport vedlægges (kun elektronisk). Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Fagenhedens forslag indstilles godkendt. Peter H.S. Kristensen var fraværende. Bilag: Kvalitetsrapport for skoleområdet Høringssvar skolebestyrelserne Kvalitetsrapport, hovedrapport (kun elektronisk)

10 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Etablering af dag- og døgntilbud J.nr.: Resumé: G01/dwbkes 10/19495 Åben sag BS Der ønskes en principiel stillingtagen fra Børne- og Skoleudvalget til forslag om etablering af dag- og døgntilbud på Malurtvej 1 i Dronninglund. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur ønsker principiel stillingtagen fra udvalget til forslag om etablering af dag- og døgntilbud i kommunens ejendom på Malurtvej 1 i Dronninglund. Der er tale om etablering af dag- og døgntilbud til familier i Brønderslev Kommune med børn i alderen 0-5 år. Behandlingstilbuddene for børnefamilier i Brønderslev Kommune vil herefter være: 1. Døgnophold til spædsbørnsfamilier og gravide mødre. Der er plads til 2 familier. Der kan være 4 børn i døgnafdeling. Familier med mere end 2 børn vil tælle for 2 døgntilbud. Tilbuddet etableres på Malurtvej 1 i Dronninglund 2. Dagbehandlingspladser til familiebehandling. Plads til familier med børn i alderen fra 0-5 år samt eventuelle ældre søskende. Tilbuddet etableres på Malurtvej 1 i Dronninglund. 3. Ambulant familiebehandling. Tilbud til familier med børn fortrinsvis i alderen 0-10 år. Ambulant familiebehandling til familier, hvor dag- eller døgnbehandling ikke er behovet. Tilbuddet er etableret på Familiecentret, Kornumgårdsvej 16 i Brønderslev. Det er planen, at dag- og døgntilbuddet skal etableres i kommunens bygning på Malurtvej 1 i Dronninglund (tidligere bofællesskab). Udgifterne ved indretning er beregnet til mellem 1 mio. 1,4 mio. kr. Hertil kommer udgifter til indretning. Normering: Døgntilbud: 7 fuldtidsstillinger (pædagoger/socialrådgiver/psykolog) Dagtilbud: 3 fuldtidsstillinger ((pædagoger/socialrådgiver) 1 køkkenmedarbejder 1 chauffør - evt. deltid En del af personalenormeringen fra Familiecentret vil kunne overflyttes til dag- og døgntilbuddet. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ikke vurderet økonomien i forslaget, da der er tale om en principbeslutning.

11 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side 168 Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Udvalget godkender oplægget og ønsker, at der udarbejdes et endeligt forslag til et døgn- og dagtilbud. Peter H.S. Kristensen var fraværende. Bilag: Foreløbig beskrivelse af etablering af dag- og døgntilbud

12 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Regnskab 2009 for Fonden Semaiskolen J.nr.: Resumé: S55/dwbkes 10/20206 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til regnskab 2009 for Fonden Semaiskolen. Sagsfremstilling: Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling har gennemgået regnskab 2009 for Fonden Semaiskolen. Gennemgangen har givet anledning til nedenstående bemærkninger: Regnskab Budget Forskel Forskel i % Indtægter ,3 Personale ,0 Ejendom ,5 Øvrige udgifter ,5 Tilsyn ,9 Resultat ,5 Der er et underskud på kr. og pr. 31/12-09 en egenkapital på kr. Det foreslås, at det godkendes, at underskuddet overføres til egenkapitalen. Opholdsstedet Soloprojekter Regnskabets hovedtal fremgår af nedenstående: Regnskab Budget pr. måned Svarende Til måneder Indtægter ,3 Personale ,2 Ejendom ,0 Øvrige udgifter ,3 Tilsyn ,4 Resultat Der er et overskud på kr. og pr. 31/12-09 en egenkapital på kr.

13 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side 170 Det foreslås, at det godkendes, at overskuddet overføres til egenkapitalen. Samlet set har Fonden Semaiskolen et underskud af ordinær drift i 2009 på kr. og pr. 31/12-09 en egenkapital på kr. Der er ekstraordinært i 2009 anvendt kr. af egenkapitalen på udskiftning af busser, hvilket dermed ikke påvirker pladsprisen i opadgående retning. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at udvalget godkender forslag fra Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdelingen. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Godkendt. Peter H.S. Kristensen var fraværende.

14 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Regnskab 2009 for Ryttergårdens interne skole J.nr.: Resumé: S55/dwbkes 10/20574 Åben sag BS Børne- og Skoleudvalget skal tage stilling til regnskab 2009 for Ryttergårdens interne skole. Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at regnskab for 2009 for Ryttergårdens interne skole godkendes. Der er et overskud på kr. og pr. 31/12-09 en egenkapital på kr. Regnskabets poster kan specificeres således: Indtægter Personale Ejendom Øvrige udgifter Resultat kr kr kr kr kr. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Godkendt. Peter H.S. Kristensen var fraværende.

15 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Orientering - oktober 2010 J.nr.: I06/dwbkes 10/2685 Åben sag BS Sagsfremstilling: Fagenheden for Børn og Kultur orienterer om, at der er nødvendigt at justere på antallet af tilsynsbesøg, som Den tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling foretager på private og kommunale dag- og døgnbehandlingstilbud på grund af stigning i opgavemængden. Beslutning i Børne- og Skoleudvalget den 5. oktober 2010: Om Skolerigsdag Om Skolegades Skole. Peter H..S. Kristensen var fraværende.

16 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Lukket sag - Køb af specialbørnehaveplads - oktober 2010

17 Børne- og Skoleudvalget, den 05. oktober 2010 Side Lukket sag - Anbringelser - oktober 2010

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. oktober 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. april 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. februar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted:

REBILD KOMMUNE. REFERAT Sundhedsudvalget. Mødedato: Tirsdag den 22-09-2009. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 17:30. Fraværende: Børge Olsen. Indholdsfortegnelse Side 1. Temamøde - Socialområdet 199 2. Opfølgning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:30-20:00 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1

Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Åbent møde for Handicapråds møde den 08. oktober 2012 kl. 08:30 i Farsø administrationsbygning, lokale S1 Indholdsfortegnelse 039. Rammeaftale Specialundervisningsområdet 2013 106 040. Idegrundlag for

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John

Læs mere

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Rammeaftale 2009 for det sociale område. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 17. september 2008 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling, Social- og Beskæftigelsesforvaltningen 1. Resume Med kommunalreformen,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:00 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: 5 Mødedato: 23. april 2012 Fraværende: Mødetid: 14.00 Andreas Boesen (Afbud) Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BS Udviklingsstrategi -

Læs mere

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9

Indledning Kapitel 2: Opsummering af rammeaftalen... 9 Indledning... 4 Kapitel 1: Baggrund for rammeaftalen... 5 Rammeaftalens opbygning og indhold... 5 Lovgrundlag... 6 Rammeaftalens parter og aktører... 6 Proces og tidsplan i forbindelse med udarbejdelse

Læs mere

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010

Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 Kontaktforum 15. juni 2009 Rammeaftale på socialområdet i Syddanmark 2010 En årlig lovpligtig rammeaftale i hver af de 5 regioner (SEL 6) 1 Rammeaftalen er et planlægnings- og udviklingsværktøj som skal

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Skabelon Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT

REBILD KOMMUNE. Mødedato: Onsdag den Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15. Fraværende: REFERAT REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Terndrup Rådhus. Møde slut: 16:15 Fraværende: Ingen Indholdsfortegnelse Side 1. Godkendelse af dagsorden 56 2. Godkendelse af kommunal redegørelse

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 08. juni 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland

Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Rammeaftale 2018 Udviklingsstrategi og styringsaftale Rammeaftale for det det specialiserede social- og specialundervisningsområde i Midtjylland Udkast Indhold Forord 3 Vision for Rammeaftale 2018 4 Sammenfatning

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2008 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. januar 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:20 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND

Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale for specialundervisning 2007 KKR NORDJYLLAND Titel: Rammeaftale for specialundervisning 2007 Trykkeri: Aabybro Bogtrykkeri Udgivelsesdato: November 2006 Oplag: 1000 Yderlige informationer om

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen

Indstilling. Århus Kommune. Rammeaftale 2007 for det sociale område. Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 27. september 2006 Århus Kommune 1. Resume Med kommunalreformen tegnes en ny offentlig sektor med nye aktører og en

Læs mere

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Handicaprådet. Åben dagsorden. Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Åben dagsorden Mødetidspunkt: Kl 15:30 Mødested: Deltagere: Fraværende: Mødelokale 3, Hedensted Rådhus Birgit Jakobsen, Hanne Grangaard, Anne Marie Madsen, Anne Lise Pedersen, Mikael Bisted, Marianne Frahm,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Referat Social- og Sundhedsudvalget 25.09.2012 kl. 15:00 Mødelokale 2, Brovst Jammerbugt Kommune Social- og Sundhedsudvalget 25.09.2012 Punkter på åbent møde: 86. Orientering vedrørende tilsyn på de private

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. december 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009

Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i 2009 Regionernes aktiviteter på socialog specialundervisningsområdet i December Indholdsfortegnelse Indledning. 3 Kapitel 1. De samlede aktiviteter.. 4 1.1 Kapaciteten.. 4 1.2 Driftsomkostninger.. 4 1.3 Anlægsomkostninger..

Læs mere

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2011

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2011 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale Socialområdet 2011 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ET SAMMENDRAG AF RAMMEAFTALEN... 5 2. BAGGRUND FOR RAMMEAFTALEN... 8 2.1 LOVGRUNDLAG... 8 2.2 JUSTERING AF RAMMEAFTALEN...

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau.

Den overordnede. specialiserede socialområde. høje faglige niveau, samtidig med at det skal drives på et lavere omkostningsniveau. Oversigt over de fem udviklingsstrategier for social- og specialundervisningsområdet Overordnede tendenser/visioner Der vurderes ikke aktuelt at være behov for i 2015 at indgå tværkommunale aftaler og/eller

Læs mere

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde I medfør af 6, stk. 4, og 108, stk. 5 og 6, i lov nr. 573 af 24. juni 2005 om social service og 185 b, stk. 5,

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus

Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Børne- og Uddannelsesudvalg Referat Møde 3. oktober 2011 kl. 14:00 i mødelokale 3, Struer Rådhus Afbud fra/fraværende: Mødet hævet kl.: 14.50 Indkaldte: kl. 14.00 Anne-Marie Steen Schrøder, Børne- og Familiecentret,

Læs mere

Kommunekontaktudvalget

Kommunekontaktudvalget D A G S O R D E N REGION HOVEDSTADEN Kommunekontaktudvalget Mandag den 24. august 2009 Kl. 12.45 Sted: Hotel Scandic, grupperum A Kettevej 4, 2650 Hvidovre Medlemmer: Vibeke Storm Rasmussen Ole Find Jensen

Læs mere

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018

Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i Januar 2018 Regionernes aktiviteter på social- og specialundervisningsområdet i 2018 Januar 2018 Indledning Danske Regioner har frem til 2014 hvert år udgivet en opgørelse over regionernes aktiviteter på social- og

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Referat

Beskæftigelsesudvalget. Referat Beskæftigelsesudvalget Referat Dato: 07. juni 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-17:00 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan Jedon (A)

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge

Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat fra møde i Udvalget for Børn og Unge Referat åben Mødedato 24. april 2008 Mødetidspunkt 12.00 Mødelokale 188 Bemærkninger Udvalget for Børn og Unge den 24. april 2008 kl. 12.00 Side 1 af 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Rammeaftale for det Sociale område 2009

Rammeaftale for det Sociale område 2009 Rammeaftale for det Sociale område 2009 For yderligere oplysninger om rammeaftalen kan følgende personer kontaktes KKR Nordjylland, Aalborg kommuner Boulevarden 13 9100 Aalborg Chefkonsulent Michael Engelsbæk

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde. statens overførsler til kommuner og regioner i 2012.

Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde. statens overførsler til kommuner og regioner i 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om det specialiserede socialområde statens overførsler til kommuner og regioner i 2012 Maj 2014 18, STK. 4-NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Vedrører: Statsrevisorernes

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra:

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Side 1 af 11 Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Frederikssund kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Mødet den , kl. 15:00. Teknik- og Miljøforvaltningen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby AALBORG KOMMUNE

Referat. Handicaprådet. Mødet den , kl. 15:00. Teknik- og Miljøforvaltningen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby AALBORG KOMMUNE Referat AALBORG KOMMUNE Mødet den 08.10.2012, Teknik- og Miljøforvaltningen, Stigsborg Brygge 5, Nørresundby 1. Godkendelse af dagsorden.... 2 2. Rammeaftale 2013 for specialundervisningsområdet.... 3

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2014 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2009

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2009 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale Socialområdet 2009 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ET SAMMENDRAG AF RAMMEAFTALEN... 5 2. BAGGRUND FOR RAMMEAFTALEN... 8 2.1 LOVGRUNDLAG... 8 2.2 JUSTERING AF RAMMEAFTALEN...

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1

Mandag kl. 14:15 Mødelokale D1 Referat fra ordinært møde Møde den 20. november Mandag 20.11.2017 kl. 14:15 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Ny rammeaftale på det specialiserede social- og specialundervisningsområde

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. marts 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:00-9:25 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune

Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010. Tilbud omfattet af Rammeaftale. Jammerbugt Kommune Kommunal redegørelse vedr. socialområdet 2010 Tilbud omfattet af Rammeaftale Jammerbugt Kommune Indledning Skabelonen skal udfyldes ud fra kommunens forventninger til ændring af forbrug af pladser på sociale

Læs mere

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole

Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Skolebestyrelsen Tårnborg Skole Mødedato Mødelokale Fraværende Åbne sager Lukkede sager Mødet hævet Kl. 19.00 6. april kl. 18.00 og efterfølgende orienteringsmøde om skolebestyrelsesvalget kl. 19.00 Mødelokalet

Læs mere

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011

96. Månedlig økonomirapport pr. 30. september 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 11. oktober 2011 kl. 15:30 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Mødet begynder kl. 15.30 med besigtigelse af Kridthuset og kl.

Læs mere

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel

Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger. Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel Lands- og landsdelsdækkende tilbud og sikrede afdelinger Opgørelse af kapacitet og belægning samt behov og efterspørgsel April 2017 Indhold Resumé... 3 1. Indledning... 5 2. Samlet kapacitet og belægning

Læs mere

Rammeaftale for Socialområdet 2007 KKR NORDJYLLAND

Rammeaftale for Socialområdet 2007 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale for Socialområdet 2007 KKR NORDJYLLAND Titel: Rammeaftale for Socialområdet 2007 Trykkeri: Aabybro Bogtrykkeri Udgivelsesdato: November 2006 Oplag: 1000 Yderlige informationer om rammeaftalen

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2009 fra: Rudersdal kommune 1 af 11 sider. Rudersdal kommune Kontaktperson Tlf. nr. Mail.: Skemaet er tænkt som et værktøj til brug ved kommunens udarbejdelse af redegørelsen pr. 1. maj, jfr. Vejledningen om rammeaftaler m.v. på

Læs mere

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v.

Kapitel 1 Bekendtgørelsens anvendelsesområde m.v. Bekendtgørelse om kommunalbestyrelsens årlige redegørelse til regionsrådet og rammeaftalen mellem regionsrådet og kommunalbestyrelserne i regionen på specialundervisningsområdet I medfør af 47, stk. 6,

Læs mere

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften

Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Bilag 1, Afkrydsningsskema, vurdering af behov mv. Vurdering af behov for- og forventet forbrug af tilbud i 2015 samt overvejelser om tilbudsviften Opbygning: 1. Afkrydsningsskema - omfatter alle målgrupper

Læs mere

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1

Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Åbent møde for Handicapråds møde den 01. april 2009 kl. 08:30 i Aars Rådhus, lokale 1 Indholdsfortegnelse 008. Meddelelser til Handicaprådet møde den 1. april 2009 17 009. Kommunal redegørelse vedrørende

Læs mere

Rammeaftale Socialområdet 2008

Rammeaftale Socialområdet 2008 Rammeaftale Socialområdet 2008 Indholdsfortegnelse 1. ET SAMMENDRAG AF RAMMEAFTALEN... 5 2. BAGGRUND FOR RAMMEAFTALEN... 8 2.1 LOVGRUNDLAG... 8 2.2 JUSTERING AF RAMMEAFTALEN... 9 2.3 SÆRLIGT VEDRØRENDE

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-18:25 Carsten Møller Nielsen (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2010

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Socialområdet 2010 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale Socialområdet 2010 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 4 1. ET SAMMENDRAG AF RAMMEAFTALEN... 5 2. BAGGRUND FOR RAMMEAFTALEN... 8 2.1 LOVGRUNDLAG... 8 2.2 JUSTERING AF RAMMEAFTALEN...

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Rammeaftale

Rammeaftale Rammeaftale 2019-2020 Rammeaftalen for det specialiserede socialområde ogspecialundervisningsområdet for de 22 syddanske kommuner og Region Syddanmark Syddanmark Indledning Kommunerne bærer ansvaret for

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 28 ONSDAG DEN 24. SEPTEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 24. september 2008 Side: 2 Fraværende: Torben Skovhus

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:45 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00 - kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2012 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-14:35 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune

Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Redegørelse pr. 1. maj 2008 fra: Furesø Kommune Kontaktperson Karina Paludan Meyer Mette Hammer Sørensen Tlf. nr. 72 35 5604 72 35 4814 Mail.: kpm@furesoe.dk mhs@furesoe.dk Skemaet er tænkt som et værktøj

Læs mere

Godkendelse af Udkast til Nordjysk Socialaftale (tidl. rammeaftale)

Godkendelse af Udkast til Nordjysk Socialaftale (tidl. rammeaftale) Punkt 8. Godkendelse af Udkast til Nordjysk Socialaftale 2018-2019 (tidl. rammeaftale) 2017-042729 indstiller til Byrådet - at det vedhæftende udkast til Nordjysk Socialaftale 2018-2019 vedr. det specialiserede

Læs mere

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør

Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Dagsorden for Socialudvalgets møde den 08. oktober 2012 kl. 14:00 i Lokale 214 Torvegade 15 9670 Løgstør Indholdsfortegnelse 116. Orientering fra formanden 332 117. Orientering fra administrationen 333

Læs mere

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Specialundervisning 2012

KKR NORDJYLLAND. Rammeaftale Specialundervisning 2012 KKR NORDJYLLAND Rammeaftale Specialundervisning 2012 INDLEDNING... 3 1. ET SAMMENDRAG AF RAMMEAFTALEN... 4 2. BAGGRUND FOR RAMMEAFTALEN... 6 2.1 LOVGRUNDLAG... 6 2.2 ÅRSHJUL FOR INDGÅELSE AF DET KOMMENDE

Læs mere

UDVIKLINGSSTRATEGI 2013

UDVIKLINGSSTRATEGI 2013 UDVIKLINGSSTRATEGI 2013 Indhold Indledning...3 Overordnetambition...4 TemaerogprocesseriUdviklingsstrategien...5 Ministertema:Udviklingenibrugenafdeforskelligeformerforfamilieplejeanbringelser...5 Analyse

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. marts 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere