Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. februar 2010 Lokale: Aktivitetshuset, Nordens Allé 33, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 8:30-13:35 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen (O) Jens Andersen (V)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Borgerstyret personlig assistance Henvendelse vedrørende brug af lokaler i Det Blå Hus Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget Budget 2010 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag Status på Sundhedshus og lægedækning Handicappolitik - opsamling fra temamøde Forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget Kommunal overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenters opgaver Benchmarkanalyse af kommunernes tilkendelse af førtidspension Orientering Lukket sag - Orientering... 36

3 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Borgerstyret personlig assistance J.nr.: G01/dwsbhsj 10/2012 Åben sag SS/ØK/BY Sagsfremstilling: Borgerstyret personlig assistance blev indført med lov nr. 549 af 17. juni 2008, der trådte i kraft den 1. januar 2009 som en ændring af servicelovens 95 og 96. Som led i loven kan borgere visiteret efter 95 og 96 vælge at overdrage deres arbejdsgiveransvar til en nærtstående, en brugerforening eller en privat virksomhed. Ved lov nr. 388 af 25. maj 2009 blev Indenrigs- og Socialministeren bemyndiget til at fastsætte nærmere regler om kommunalbestyrelsens udmåling af tilskud. Denne bemyndigelse er udnyttet ved bekendtgørelse nr. 567 af 19. juni 2009, der trådte i kraft den 1. juli Bekendtgørelsen blev allerede den 1. november 2009 ophævet og erstattet med bekendtgørelse nr af 28. oktober Vejledningen er dateret 13. november 2009 og modtaget i kommunen omkring 1. december Kommunen skal yde et tilskud til arbejdsgiveransvaret, når det varetages af en brugerforening eller en privat virksomhed. Endvidere skal der udmåles et tilskud til ansættelse af hjælpere. Udmålingen af tilskuddet skal ske på samme vilkår uanset om borgeren er arbejdsgiver eller har overført arbejdsgiveransvaret og dermed tilskuddet til en nærtstående, en forening eller en privat virksomhed. Nedenfor beskrives udmålingen af tilskuddet vedrørende arbejdsgiveransvaret og dernæst tilskuddet til ansættelse af hjælpere. 10 af de 11 nordjyske kommuner har i fællesskab udarbejdet en brugerhåndbog, der beskriver de nye aspekter i BPA. Der er tale om et fælleskommunalt samarbejde, hvor der er skabt fællesskab, forståelse og ensretning af den nye ordning. Det er den enkelte kommune, der træffer beslutning omkring serviceniveau. Implementering af ordningen De 10 nordjyske Kommuner har i et fælles kommunalt samarbejde taget initiativ til at implementere den nye ordning. Der vil blive afviklet fælles kommunale informationsmøder for medarbejdere, der skal administrere ordningen. Kommunerne har aftalt fælles kursus i lovområdet. Lovens intentioner arbejdsgiveransvaret Det var hensigten med den nye lovgivning, at borgere der har en BPA-ordning skulle kunne overdrage arbejdsgiveransvaret til en nærtstående, en brugerforening eller en privat virksomhed. Med det niveau, som KL har i budgetvejledningen vedrørende overdragelse af arbejdsgiveransvaret, vurderer vi ikke, at det er realistisk at få et privat firma til at varetage arbejdsgiveransvaret. Et privat firma skal have mindst 15 kr./time (fx hvis der er bevilget 24 timer/døgn = 360 kr./døgn) for at varetage arbejdsgiveransvaret. (den endelige pris kendes først, når der er indgået en aftale med et privat firma).

4 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 19 Hvis et privat firma varetager arbejdsgiveransvaret, skal de ansatte have løn efter overenskomst altså forslag 3. Vi vurderer, at det vil være ca. 50 %, der gerne vil gøre brug af et privat firma til at varetage arbejdsgiveransvaret især de der har hjælp 24 timer/døgn. Den aflønningsmodel, der politisk vedtages, skal bruges i alle ordninger, uanset om den enkelte varetager arbejdsgiveransvaret. Fagenheden Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet beslutter: A) Hvilken aflønning der fremover skal bruges til ansatte i BPA-ordninger, jfr. nedenstående og samtidig godkender ansøgning om tillægsbevilling, med beløb afhængig af hvilken model der vælges. DUT-kompensation udgør kr. Forslag 1: Her vil den samlede udgift i 2010 være mindst ( pension fra 2009) kr., og i 2011 vil udgiften være kr., idet heri er indregnet alle udgifter. Hvis der vælges valgfrie ydelser, skal de tillægges. Forslag 2: Her vil udgiften være samme beløb i 2010 og 2011 som i forslag 1 - forskellen er alene timeløn/månedsløn. Hvis der vælges valgfrie ydelser, skal disse tillægges. Forslag 3: Her vil udgiften i 2010 være ( ) kr. I 2011 vil beløbet være kr., idet heri er indregnet alle udgifter. Forslag 1 Timeløn Merudgift - fast Herudover 6. uge valg Herudover løntrin 12 valg Herudover pension 1/7-31/12.09 fast Forslag 2 Fast månedsløn Merudgift fast Herudover 6. uge valg Herudover løntrin 12 valg Herudover pension 1/7-31/12.09 fast Forslag 3 Privat overenskomst Merudgift Herudover pension 1/7-31/ fast

5 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 20 B) Tilskud til afledte omkostninger ved at have hjælpere i hjemmet jf. nedenstående skema - beløbene er skønnede af 10 kommuner i fællesskab Beregning af tilskud til afledte omkostninger ved hjælpere i hjemmet (bek. 10): Sæbe, toiletpapir, handsker, masker, engangsklude, sprit Entréer, transport el. overnatninger ved kurser, weekendophold, sportsarrangementer Kontorhold - porto, papir, blækpatron m.v. Evt. hjælperværelse Evt. andre omkostninger 200 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning 200 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning 100 kr. pr. md. pr. fuldtidsordning Konkret vurdering i hver enkelt sag Konkret vurdering i hver enkelt sag Annoncering efter hjælpere er gratis på Jobnet og kommunens hjemmeside C) D) E) Om der skal være mulighed for at udvide BPA til også at gælde borgere, der ikke opfylder betingelserne ingen økonomiske konsekvenser (notatet - punktet om personkreds) At der i samarbejde med de andre nordjyske kommuner indhentes tilbud fra forsikringsselskaber om tegning af de lovpligtige forsikringer, og at fremtidig tilskud til forsikring gives efter billigste forsikringstilbud. Borgeren vælger selv, hvilket forsikringsselskab der ønskes, men tilskuddet, der udbetales, er efter billigste tilbud. At håndbøger (tilrettet Brønderslev Kommunes forhold), som er udarbejdet i samarbejde med de øvrige nordjyske kommuner, godkendes. Tina Grønbech og Else Lodberg, Visitationen, deltager under dette pkt. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for økonomi har ingen bemærkninger til sagen. DUT-kompensation for 2009 er kr. For kr.

6 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 21 Bilag: Tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 95 og 96 BPA forslag Budget Brugerhåndbog til Borgerstyret Personlig Assistance Bilag til brugerhåndbog Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udvalget indstiller at forslag nr. 3 under punkt A vælges, bl.a. fordi denne model er den eneste af de foreslåede modeller, der reelt giver borgeren de rettigheder vedrørende arbejdsgiverrollen, som loven indeholder at Brønderslev Kommune sammen med de øvrige kommuner gør indsigelse over for lovens hensigt om valgfrihed vedrørende administration af arbejdsgiverrollen og den afsatte finansiering hertil at de foreslåede beløb under punkt B opgøres for hele grupen af borgere, idet bemærkes, at der altid er tale om en konkret individuel vurdering at mulighederne for at udvide personkredsen, som kan omfattes af BPA, jf. punkt C, anbefales at der sammen med de øvrige nordjyske kommuner, jf. punkt D, indhentes tilbud fra forsikringsselskaber at håndbøgerne, jf. punkt E, fremsendes til udvalget til godkendelse, når de er endeligt tilrettet at der gives en tillægsbevilling i 2010 på 2,3 mio. kr. og 1,8 mio. kr. årligt fra 2011.

7 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Henvendelse vedrørende brug af lokaler i Det Blå Hus J.nr.: G01/dwpseb 10/1637 Åben sag SS Sagsfremstilling: Lokalrådet for "Det Blå Hus" har fremsendt brev til Social- og Sundhedsudvalget omkring privat brug af lokaler i "Det Blå Hus". Med baggrund i hidtidig praksis har forvaltningen, administrativt ved en tidligere henvendelse svaret Det Blå Hus, at kommunale lokaler ikke lånes ud til private formål, idet dette må betragtes som konkurrenceforvridende. Børne- og Kulturforvaltningen oplyser, at der heller ikke på skoler og institutioner udlånes lokaler til den form for private formål. Lokalrådet er ikke tilfreds med svaret og henvender sig derfor nu til Social- og Sundhedsudvalget. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget fastholder den administrative afgørelse. Bilag: Kvitteringsbrev Brugen af Det Blå Hus til private arrangementer Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udvalget ønsker at åbne mulighed for private arrangementer, jf. lokalrådets forslag, i Det Blå Hus. Ordningen evalueres ved udgangen af 2010.

8 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Forslag til gennemførelse af effektiviserings- og afbureaukratiseringspulje på 4,5 mio. kr. i budget 2010 J.nr.: Ø02/dwokhoc 09/15948 Åben sag SS/ØK/BY Sagsfremstilling: I budgetaftalen for budget 2010 blev det besluttet at gennemføre en reduktion af budgettet på 4,5 mio. kr. Af aftaleteksten fremgår følgende: Gennemførelsen af effektivisering og afbureaukratisering i kommunens decentrale og centrale enheder skal mindske udgifterne med 4,5 mio. kr. Det skal ske ved reduktion af generelle driftsomkostninger i forbindelse hermed indtænkes ledelsesstrukturen og organiseringen generelt. Det forventes, at reduktionen gennemføres med færrest mulige personalemæssige konsekvenser. Såfremt regeringens regelforenklings- og afbureaukratiseringsinitiativ vedtages i folketinget forventes en yderligere effekt på 0,5 mio. kr. De forskellige fagenheder har på baggrund heraf udarbejdet forslag til at udmønte reduktionen på de 4,5 mio. kr. Der ønskes en drøftelse af de forskellige fagenheders forslag til udmøntning af reduktionen, med henblik på fremsendelse af forslag til Økonomiudvalgsmødet den 10 december Forslagene fremsendes på mail inden mødet. Beslutning i Forretningsledelsen den 1. december 2009: Alle forslag skrives sammen, og det gøres klart, hvilke konsekvenser de enkelte forslag kan have for serviceniveau og personale. Sagen sendes derefter til politisk behandling. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalgets møde den 10. december 2009: Økonomiudvalget fik i møde den 10. december 2009 forelagt forslag til reduktioner for de enkelte områder. Beslutning i økonomiudvalget den 10. december 2009: Oversendes til udvalgsbehandling. Beslutning i MED-udvalget for Administrationen den 14. december 2009: MED-udvalget for Administrationen bakker op om Forretningsledelsens forslag. Der udtrykkes dog bekymring for de personalemæssige konsekvenser og derfor ses frem til en hurtig afklaring. Rita Nielsen var fraværende. For Social- og Sundhedsudvalgets områder er der følgende forslag til behandling: Socialpsykiatrien (politikområde 702): Samlet set foreslås en reduktion på kr. på dette politikområde.

9 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 24 Der foreslås reduktioner på efteruddannelsesområdet til ledelsen og på støttekontaktordningen på i alt kr. Konsekvensen heraf vil være mindre muligheder for uddannelse, deltagelse i konferencer og temadage. Herudover foreslås aktivitetsudgifterne reduceret med kr., fordelt med kr. på Det Blå Hus, kr. på Værestedet Oasen og kr. på Center for Aktiv Livsstil. Konsekvensen heraf vil være, at der ikke er de samme midler til rådighed for aktiviteter og dermed ikke kan foregå de samme aktiviteter som tidligere. Misbrug (politikområde 703): Samlet foreslås en reduktion på området på kr. Der er på misbrugsområdet i 2009 hjemtaget opgaven med udredning fra regionens Misbrugscenter. I den forbindelse har der været reduktion af budgettet for 2009 med kr. Der har dog været afsat et mindre beløb til udredning, idet Misbrugscentret har haft udredninger, der er "løbet" henover årsskiftet og som kommunen har skullet betale for. Fremadrettet forventes det derfor, at der kan reduceres med i alt kr. fra udredning på alkoholområdet. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget drøfter de indkomne forslag og tager stilling til, om det er disse, der skal indgå som andel af den samlede reduktion. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 13. januar 2010: Den foreslåede reduktion på misbrug indstilles godkendt. Der ønskes forelagt alternative forslag vedrørende de kr. på næste udvalgsmøde. Supplerende Sagsfremstilling: Social- og Sundhedsudvalget besluttede den 13. januar 2010, at der skulle frembringes alternative forslag til reduktion med kr. på Psykiatriområdet. Der er nu udarbejdet alternative forslag. Forslag 1 Ledelsen Uddannelse kr. Nuværende budget kr. Konsekvenser: Der vil ikke være de samme muligheder for uddannelse, deltagelse i konferencer og temadage. Støtte-kontaktordningen Uddannelse kr. Nuværende budget kr. Konsekvenser - Der vil ikke være helt de samme muligheder

10 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 25 For deltagelse i kurser, uddannelse som tidligere. Det Blå Hus, værestedet Aktivitetsudgifter kr. Nuværende budget (inkl. adm. udgifter) kr. Oasen, værestedet Aktivitetsudgifter kr. Nuværende budget (inkl. adm. udgifter) kr. Center for Aktiv livsstil Aktivitetsudgifter kr. Nuværende budget kr. Konsekvenser vedr. aktivitetsudgifter: - Der vil ikke være de samme midler til rådighed for aktiviteter, hvilket betyder, at der ikke kan foregå de samme aktiviteter som tidligere. Reduktion i alt kr. Forslag 2 Støtte-kontaktordningen Nuværende budget fra kr. Reduceres fra 74 timer til 65 timer om ugen med virkning fra til kr. Støtte-kontaktordningen Budget fra Kr. Reduceres fra 74 timer til 69 timer om ugen med virkning fra til kr. Reduceres fra 74 timer til 69 timer om ugen med virkning fra til kr. Konsekvenser ved reduktionen: Mindre tid til opsøgende arbejde. Skpérne skal have skærpet opmærksomhed på, at borgerne evt. kan overgå til 85 bostøtte, hvor det skønnes nødvendigt.

11 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 26 Derudover er det fra 1. juni 2010 ikke længere et projekt, som støttes med puljemidler. Det betyder, at der ikke er de samme krav til dokumentation og dermed anvendelse af tid på denne opgave. Den ene af medarbejderne har efter eget ønske fået nedsat arbejdstiden til 30 timer ugentlig. Reduktion i alt kr. Forslag 3 Ledelsen Uddannelse/temadage og lignende kr. Nuværende budget kr. Konsekvenser - Der vil ikke være de samme muligheder for uddannelse, deltagelse i konferencer og temadage og lignende. Center for Aktiv Livsstil Der foreslås en reduktion af brug af eksternt underviser med kr. Nuværende budget kr. Konsekvenser - Dramalære, Diætist eller anden undervisning må erstattes eller findes inden for de nuværende rammer. Center for Aktiv Livsstil er endnu ikke fuldt udbygget, hvilket betyder at mængden af aktiviteter kan reduceres, uden det nødvendigvis udgør en fare for kvaliteten i tilbuddet. Reduktion i alt kr. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget drøfter. hvilke reduktioner der kan anbefales. Bilag: Økonomiudvalget : Udmøntning af 4.5 mio. kr.s besparelse Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Udvalget kan ikke indstille nogle af de 3 forslag til reduktion med kr., idet der ikke er tale om effektiviserings- og afbureaukratiseringstiltag. Karl Emil Nielsen og Jens Andersen går ind for forslag 3.

12 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Budget 2010 for botilbuddet Møllebo og dagtilbuddet Mølledag J.nr.: S55/dwsbhsj 09/28595 Åben sag SS Sagsfremstilling: Brønderslev Kommune henvendte sig ved brev af 13. november 2009 til de Private Tilbud omkring en ønsket besparelse på 5% i budget Kommunen kan ikke pålægge Private Tilbud at spare 5%, men alene opfordre til dette. Efter kontakt til Møllebo/Mølledag meldes tilbage, at de i forvejen har holdt stigning i taksten ret lavt de seneste år, og at de ikke ser sig i stand til at gøre yderligere for De vil dog gerne deltage i fremadrettede drøftelser omkring mulige ændringer/besparelser, således at der vil være god tid til at foretage disse. Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsmyndighed fremsender budget 2010 til godkendelse. Botilbuddet Møllebo Jf. 144 i lov om social service udgør den gennemsnitlige beregnede pladspris for 2010, kr. Den gennemsnitlige beregnede pladspris er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr. Dagtilbuddet Mølledag Jf. 144 i lov om social service udgør den gennemsnitlige beregnede pladspris for 2010, kr. den gennemsnitlige beregnede pladspris er beregnet på baggrund af et samlet budget på kr. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget godkender takst 2010 for Møllebo på kr. og for Mølledag kr. Bilag: Budget Møllebo og Mølledag Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Godkendt.

13 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Status på Sundhedshus og lægedækning J.nr.: G01/dwsuit 08/1247 Åben sag SS Sagsfremstilling: På mødet fremlægges en ny mundtlig status, jf. Social- og Sundhedsudvalgst beslutning den 13. januar Bilag: Statusnotat - lægedækning og behandlerhuse i Brønderslev Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Notat fra Regionen blev udleveret på mødet. Udsat.

14 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Handicappolitik - opsamling fra temamøde J.nr.: P22/dwboeb 08/128 Åben sag SS Sagsfremstilling: Den 14. januar 2010 blev der afholdt temamøde vedrørende handicappolitik for en bred gruppe af interessenter. Der foreligger opsamling fra temamødet. Fagenhenden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse forelægger opsamling til orientering. Bilag: Temamøde den 14. januar 2010 Handicappolitik - status Temamøde vedrørende handicappolitik Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Handicappolitikken behandles i udvalget inden den sendes i høring.

15 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget J.nr.: A30/dwsbhak 09/27342 Åben sag SS Sagsfremstilling: Forretningsledelsen fremsender udkast til forretningsorden for Social- og Sundhedsudvalget til godkendelse. I forretningsordenen fastsættes bestemmelser for indkaldelse, mødeledelse, underudvalg m.v. Bilag: Forretningsorden - Social- og Sundhedsudvalget Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: I 2 slettes: Møderne afholdes på Rådhuset i Brønderslev.

16 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Kommunal overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenters opgaver J.nr.: P20/dwscaf 09/29626 Åben sag SS/ØK/BY Sagsfremstilling: I forbindelse med kommunalreformen blev det aftalt mellem Region Nordjylland og kommunerne Frederikshavn, Læsø, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Rebild, Mariagerfjord og Vesthimmerland, at Region Nordjylland skulle yde misbrugsbehandling til kommunerne fra 1. januar Aftalegrundlaget herfor er fastlagt i rammeaftalen for socialområdet med bilag. Bilaget beskriver de ydelser, der leveres efter Sundhedsloven: Alkoholbehandling og substitutionsbehandling. Region Nordjylland har således forsyningsforpligtelsen over for de nævnte nordjyske kommuner. Misbrugscentrets budget for 2007 blev dannet på grundlag af Nordjyllands Amts registrerede aktiviteter og udgifter til misbrugsbehandlingen i aftalekommunerne i Budgettet og aktiviteterne blev dengang vurderet til at være i underkanten af det forventede, idet behandlingsgarantien på alkoholområdet først trådte i kraft den 1. juli 2005, og derfor ikke slog igennem med helårsvirkning i Der har siden 2007 samlet set været faldende efterspørgsel efter Misbrugscentrets ydelser med undtagelse af substitutionsområdet. Tallene viser dog en stor spredning i aktivitetsudviklingen, som den fordeler sig på de enkelte kommuner. De nordlige kommuner har reduceret mest i deres forbrug af ydelser. Omvendt har kommunerne i det sydlige område - samlet set - forøget deres forbrug af visse misbrugsydelser, dog uden at det har opvejet nedgangen i nord. Frederikshavn og Hjørring kommuner har reduceret deres forbrug med henholdsvis 39 % og 54 %, når der ses bort fra substitutionsområdet. Indregnes substitutionsområdet, er der tale om et fald på henholdsvis 11 % og 20 %. På møde i Den Administrative Styregruppe den 18. juni 2008 blev det besluttet, at der skulle iværksættes en udredning af misbrugsområdet i såvel kommunalt som regionalt regi. Målet var at drøfte de fremtidige samarbejdsrelationer og den fremtidige opgavevaretagelse på området. Baggrunden for igangsættelsen af arbejdet var en tilkendegivelse fra flere kommuner om, at misbrugsområdet blev analyseret. Arbejdsgruppen afrapporterede til Den Administrative Styregruppe august 2009 og bekræftede, at kommunerne generelt efterspurgte færre ydelser fra centret, ligesom efterspørgslen rettede sig mod kortere behandlingsforløb. Arbejdsgruppen konkluderede ligeledes, at de enkelte kommuner anså det for nødvendigt, at der bruges mere tid på at overveje den fremtidige strategi, udviklings- og planlægningsinitiativer m.v. for de respektive kommuners misbrugsområde. Først herefter er det formålstjenligt at indgå i yderligere forhandlinger og dialog om de fremtidige samarbejdsrelationer med det regionale misbrugscenter. På Den Administrative Styregruppes møde den 26. august 2009 oplyste Region Nordjylland, at det regionale Misbrugscenter var i en situation, hvor udgifterne ikke længere hang sammen med omfanget af de ydelser, der blev solgt til kommunerne, samtidig med at flere kommuner i Himmerland havde tilkendegivet, at de selv ønskede at overtage misbrugsopgaverne allerede gældende fra De himmerlandske kommuner har endvidere tilkendegivet, at de fremadrettet alene ser en be-

17 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 32 nyttelse af døgnafdelingen i Vrå på almindelige markedsbetingelser. På baggrund heraf besluttede Den Administrative Styregruppe på mødet den 26. august 2009, at der skulle udarbejdes forslag til en solidarisk afviklingsplan, som sikrede, at de opgaver, der i dag udføres af Misbrugscentret, overgår til kommunal drift. Det skulle ske i et tempo, der sikrede, at tilbuddene fortsat både i perioden frem til og efter overtagelse kunne tilbydes borgerne i det kvalitetsniveau, der var gældende i det nuværende tilbud. Der blev i den forbindelse nedsat en arbejdsgruppe, som skulle forberede en eventuel overtagelse. På møder i Den Administrative Styregruppe den 19. november 2009, 4. og 14. januar 2010 har forudsætninger og principper for en eventuel overdragelse været drøftet. KKR er på møde den 12. juni 2009 blevet orienteret om denne problematik i forbindelse med behandlingen af forslag til rammeaftale I forhold til en overtagelse af opgaverne arbejdes der med det udgangspunkt, at den enkelte kommune skal kunne løse opgaverne selv. Der pågår dog administrative drøftelser kommunerne imellem om eventuelt at løse dele af misbrugsopgaverne i fællesskab. I det omfang dette måtte blive tilfældet, vil der blive forsøgt taget hensyn hertil i delingsaftalerne. Der pågår stadig en drøftelse af, hvorvidt de otte kommuner skal overtage samtlige af de opgaver, Misbrugscentret i dag varetager for kommunerne, eller om det vil være hensigtsmæssigt, at Regionen fortsat driver døgnafdelingen i Vrå. Hjørring Kommune har som beliggenhedskommune tilkendegivet, at kommunen ikke er interesseret i at drive døgnafdelingen i Vrå, ligesom der ikke mellem kommunerne er et ønske om at drive døgnafdelingen videre som et fælleskommunalt selskab. Den enkelte kommune vil formentlig ikke kunne drive døgntilbud selv. Alternativet til en fortsat regional drift er, at døgnafdelingen nedlægges, og at medarbejderne som de øvrige medarbejdere i Misbrugscentret virksomhedsoverdrages til kommunerne. Der er enighed mellem regionen og kommunerne om, at overtagelse af opgaverne sker i overensstemmelse med bestemmelserne i lov om social service, 186, og den i medfør af 186, stk. 7, udstedte bekendtgørelse nr. 782 af 7. juni 2009 om overtagelse af aktiver og passiver, rettigheder og pligter i regionale sociale tilbud. Reglerne sikrer, at medarbejdere, aktiver, passiver, rettigheder og forpligtelser overgår til kommunerne og svarer til principperne, som blev anvendt i forbindelse med strukturreformen. Ovenstående dagsordenstekst vil blive fulgt op af to efterfølgende forslag til beslutninger for de 8 kommunalbestyrelser og Regionsrådet henholdsvis til april og oktober møderne. I april vil de nærmere principper for overtagelse og herunder fordeling mellem kommunerne være beskrevet og endelig vil det konkrete forslag til delingsaftaler blive fremsendt til politisk godkendelse i oktober. Teksterne og indstillingstemaerne vil være identisk for behandling i såvel Regionsråd og de 8 kommunalbestyrelser. Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Byrådet godkender at Brønderslev Kommune sammen med de syv andre nordjyske kommuner der i dag betjenes fra Regionens Misbrugscenter udarbejder forslag til en fælles løsning for overtagelse af de opgaver det regionale Misbrugscentret i dag varetager at en eventuel overtagelse af opgaverne sker med virkning fra den 1. maj 2011 at Den Administrative Styregruppe får til opgave at foretage en afgrænsning af hvilke opgaver inden for misbrugsbehandlingen, det vil være relevant at placere i regionalt regi eventuelt fysisk placeret i Vrå

18 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side 33 at overtagelse sker i overensstemmelse med bestemmelserne i lov om social service 186; at der i april 2010 forelægges de nærmere principper for overtagelse og herunder fordeling mellem kommunerne at der senest i oktober 2010 forelægges en delingsaftale mellem regionen og de otte kommuner til beslutning. Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Indstilles godkendt.

19 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Benchmarkanalyse af kommunernes tilkendelse af førtidspension J.nr.: G12/dwscaf 10/1506 Åben sag SS Sagsfremstilling: Ankestyrelsen har gennemført en benchmarkanalyse af kommunernes tilkendelse af førtidspension i I analysen er det forventede antal tilkendelser opgjort på baggrund af kommunernes sammensætning. Der er taget højde for demografiske, erhvervsmæssige og sociale forhold. Analysen viser, at Brønderslev Kommune i 2008 tilkendte færre førtidspensioner i forhold til det forventede niveau. Fagenhenden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse foreslår, at Social- og Sundhedsudvalget tager orienteringen om benchmarkanalysen til efterretning. Bilag: Benchmarkinganalyse på tilkendelse af førtidspension Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Til efterretning. Udvalget ønsker at sætte fokus på opfølgning i pensionssagerne.

20 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Orientering J.nr.: /dwsbhsj Åben sag SS Beslutning i Social- og Sundhedsudvalget den 3. februar 2010: Tina Grønbech orienterede om Visitationens opgaver. Møderne i udvalget flyttes til onsdage kl. 8,30 med virkning fra marts måned. Der afholdes ekstraordinært møde den 8. februar 2010 kl. 12,30.

21 Social- og Sundhedsudvalget, den 03. februar 2010 Side Lukket sag - Orientering

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. januar 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:20 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ordinært møde. Dato 3. februar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3

Ordinært møde. Dato 3. februar Tid 14:00. Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato 3. februar 2010 Tid 14:00 Sted Kattegat Silo, stueetagen, lokale 3 NB. Fraværende Temamøde kl. 14.00 - efterfulgt af ordinært møde kl. 16.00 i Kattegatsiloen Ingen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:10 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

MED-udvalget for Administrationen. Referat

MED-udvalget for Administrationen. Referat Referat Dato: 14. december 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Søren Steensen, Formand Lene Faber Inger Marie Nielsen Jens Davidsen Lisbeth Fruensgaard Anders Madsen Rita Nielsen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 15. april 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:50 Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen (O) Benny

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i den administrative styregruppe mandag den 4. januar 2010 kl i mødelokale 4, Regionshuset

Referat fra ekstraordinært møde i den administrative styregruppe mandag den 4. januar 2010 kl i mødelokale 4, Regionshuset Medlemmer af den administrative styregruppe, Rammeaftaler Regionssekretariatet Referat fra ekstraordinært møde i den administrative styregruppe mandag den 4. januar 2010 kl. 13.30-14.30 i mødelokale 4,

Læs mere

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA

NOTAT. Forenklet model for tilskud til BPA NOTAT Forenklet model for tilskud til BPA Indledning Kommunerne har administrative byrder ved sagsbehandling i sager vedr. borgerstyret personlig assistance (BPA). Tilsvarende oplever borgerne, der modtager

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. juni 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 11:30-15:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. november 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:05 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter

Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter J.nr.: 1-34-73-0001-09 28. april 2010 poca Principper for overtagelse af Region Nordjyllands Misbrugscenter Den fælles politiske dagsorden, som i februar og marts blev godkendt i de otte byråd og regionsrådet,

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance)

Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret personlig assistance) Til samtlige kommuner og regioner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsskrivelse om ændring af lov om social service (Udmåling af tilskud til ansættelse af hjælpere til borgerstyret

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2010 Lokale: Grønningen, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk

Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K. Sendt pr. mail til tha@sm.dk Social-, Børne- og Integrationsministeriet Holmens Kanal 22 1060 København K Sendt pr. mail til tha@sm.dk Høringssvar fra KL vedr. forslag til lov om ændring af lov om social service og lov om socialtilsyn

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Handicaprådet. Dagsorden

Handicaprådet. Dagsorden Handicaprådet Dagsorden Dato: 05. april 2013 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96.

Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Handleplan i forbindelse med iværksættelse af tiltag på Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - Servicelovens 96. Indledning: Socialudvalget er den 12. august 2014 orienteret om Benchmarking-analyse

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 09. maj 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:30 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96

Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96 Udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance (BPA) - efter servicelovens 95 & 96 Model 1 Baggrund Nærværende notat beskriver følgerne ved ændring af servicelovens 95 & 96. Servicelovens 95

Læs mere

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning

Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - en kort vejledning Hensigten med folderen her er, at informere og vejlede dig der er visiteret til en BPA-ordning efter servicelovens 96. Den beskriver i hovedtræk

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Fredensborg Kommune Center for Familie og Handicap Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance Servicelovens (BPA) 95 og 96 2019 1 Indledning Kvalitetsstandarden skal sikre, at der er sammenhæng

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:40 Asger Deth Jensen Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl Emil

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 08. marts 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214

Åbent møde for Socialudvalgets møde den 08. marts 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214 Åbent møde for Socialudvalgets møde den 08. marts 2010 kl. 14:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 008. Budgetorientering - januar måned 2010 - Socialudvalget 16 009. Tema budgetopfølgning løn pr. 31.

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st.

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Referat Socialudvalget's møde Mandag den 11-10-2010 Kl. 16:00 Myndighedsafd. s mødelokale Svinget 14, st. Deltagere: Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Afbud: Lars

Læs mere

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96

Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) jf. 96. Servicelovens 96 Kvalitetsstandard Ydelsens lovgrundlag 96 - Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Servicelovens 96 Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Titel. Formål. Grundlag Lov om social service 96.

Titel. Formål. Grundlag Lov om social service 96. Titel Formål Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance efter Lov om social service 96 At skabe en fleksibel og sammenhængende ordning, der sikrer borgerens muligheder for at leve et så selvstændigt

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/27 Status

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 04. oktober 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA)

Kontant tilskud til ansættelse af hjælpere og borgerstyret personlig assistance (BPA) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 L 150 endeligt svar på spørgsmål 29 Offentligt Bilag 10 Enhed Handicap Sagsbehandler Tina Hansen Koordineret med Udgifter Sagsnr. 2015-10323 Doknr. Dato 12-02-2016

Læs mere

Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune

Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Særlige behov for en sammenhængende, fleksibel og rummelig

Læs mere

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap

Budgetområde 618 Psykiatri og Handicap 2015-2018 område 618 Psykiatri og Handicap Indledning område 618 Psykiatri og Handicap omfatter udgifter til voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne. Området omfatter udgifter til følgende:

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3

Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Socialudvalg Referat Møde onsdag, den 9. december 2009 kl. 15:00 i Mødelokale 3 Afbud/fraværende: Ingen Indkaldte: kl. 15.10 - Britta Rasmussen vedr. punkt nr. 153 kl. 15.30 - Janne Odgaard vedr. punkt

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-13:00 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2011 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:20 Elly Henriksen, Formand Peter H. S. Kristensen (A) Thomas Krog (F) Jens Andersen (V) Karl

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET ARBEJDSGRUPPEN OM FRIKOMMUNEFORSØGET Sags nr.: 1100508 Dok. Nr.: 502890 Dato: 14. april 2011 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson ANSØGNINGSSKEMA TIL FRIKOMMUNEFORSØGET

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/6 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 95 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Referat Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Referat Dato: 26. november 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/50 Motion på Recept

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015

Fredensborg Kommune. Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance ordninger Startdato 1.1.2012 Slutdato 31.12.2015 Side 26 Frikommune Titel på forsøg Start- og sluttidspunkt for forsøget Kontaktperson Fredensborg Kommune Dato for ansøgning 1. november 2011 Lettere administration af Brugerstyret Personlig Assistance

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 95 Borgerstyret Personlig Assistance Forslag til ændring foråret 2012 1 Lovgrundlag for ydelsen Lov om social service: 95. Hvis kommunalbestyrelsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. marts 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-17:05 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE (BPA) 96 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker ydelsen? 3. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service (SL) 96 stk. 1 og 2. Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig

Læs mere

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017

Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Indsatskatalog for Borgerstyret personlig assistance i Næstved Kommune 2017 Side 1 af 10 Indhold Borgerstyret Personlig Assistance 96 3 Borgerstyret Personlig Assistance 95 7 Side 2 af 10 Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker 96 Lov om social service Borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt behov for pleje,

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4

KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4 KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Servicelovens 96, stk. 1, 2 og 4 LOVGRUNDLAG 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret personlig assistance. Borgerstyret personlig assistance

Læs mere

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13

Referat. Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune. Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Referat Møde i det tværgående underudvalg Teknik- og Miljøudvalget for Jammerbugt Kommune Torsdag, den 1. juni 2006 kl. 13 Mødet afholdt hos Renovest I/S Stengårdsvej 33 9670 Løgstør Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse

Læs mere

BPA - Borgerstyret Personlig Assistance efter lov om Social Service 96

BPA - Borgerstyret Personlig Assistance efter lov om Social Service 96 Myndighed - Sundhed Kvalitetsstandard for Udkast 1 af 19. okt. 2010 BPA - Borgerstyret Personlig Assistance efter lov om Social Service 96 1. Lovgrundlag 96. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerstyret

Læs mere

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.)

Høring over Forslag. Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om tilskud til tandpleje m.v.) Fremsat den xx. marts 2015 af ministeren for børn, ligestilling, integration og sociale forhold (Manu Sareen) Høring over Forslag Til Lov om ændring af lov om aktiv socialpolitik (Justering af regler om

Læs mere

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Handicaprådet. Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Handicaprådet Ekstra Handicaprådsmøde Torsdag den 13. oktober 2016 Kl. 15:00 Lokale Kongsgårde Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Peer Laursen Henrik Rudolph Jens Rasmussen (F) Christian Haubuf

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse Lovforslag nr. L 79 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunernes styrelse (Afskaffelse af

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1

Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Referat for Socialudvalgets møde den 11. september 2007 kl. 16:00 i Aars 1 Indholdsfortegnelse 1. Besøg på tandklinikken... 3 2. Orientering fra formanden... 4 3. Sorggrupper for børn og unge i Vesthimmerlands

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95

KVALITETSSTANDARD VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 KVALITETSSTANDARD 2017-18 VEDRØRENDE HJÆLPERORDNING 95 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvilket behov dækker 3. Hvad er formålet med 4. Hvilke aktiviteter indgår i 5. Hvilke aktiviteter indgår ikke

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30 15:45 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:40 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune. 7. august 2013

Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune. 7. august 2013 Vejledning til Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 96 Vejen Kommune 7. august 2013 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Lovgrundlaget... 3 2.1 Hvad siger servicelovens 96...

Læs mere

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at

Formålet er at sikre borgerens mulighed for selv at udvælge og ansætte de nødvendige hjælpere mhp. at KVALITETSSTANDARD Borgerstyret personlig assistance (BPA) Lov om Social Service 95 og Bekendtgørelse om udmåling af tilskud til borgerstyret personlig assistance efter servicelovens 95 nr. 647 af 25. juni

Læs mere

VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

VESTHIMMERLANDS KOMMUNE VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE SUNDHEDSUDVALG TIRSDAG DEN 21. FEBRUAR 2006 KL. 16.00 MØDELOKALE 612, FARSØ RÅDHUS Indholdsfortegnelse 1. Meddelelser

Læs mere

Titel. Lovgrundlag Lov om Social Service 96.

Titel. Lovgrundlag Lov om Social Service 96. Titel Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter Lov om Social Service 96 Formål At skabe en fleksibel og sammenhængende ordning, der sikrer borgerens muligheder for at leve et

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2011 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95

KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95 Sundhed og Omsorg KVALITETSSTANDARD BORGERSTYRET PERSONLIG ASSISTANCE BPA SERVICELOVENS 95 Norddjurs Kommune Østergade 36 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk KVALITETSSTANDARD Indhold 1. INDLEDNING...

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen?

Kvalitetsstandard. 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? Kvalitetsstandard 1. Hvad er indsatsens lovgrundlag 2 Hvilket behov dækker indsatsen? 95 Lov om social service om borgerstyret personlig assistance (BPA) At borgere med et omfattende og ganske særligt

Læs mere

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance

Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Forslag til serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance 1 Serviceniveau for Borgerstyret Personlig Assistance Lovgrundlag for ydelsen Hvem kan modtage ydelsen? 96 i Lov om social service Borgere

Læs mere

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune.

I dette notat skitseres baggrunden for og indholdet i disse ændringer, samt hvilke konsekvenser det har for Gladsaxe Kommune. GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Psykiatri- og Handicapafdelingen Pleje- og omsorgsafdelingen Bilag 1. Notat om Borgerstyret Personlig Assistance NOTAT Dato: 18. august 2009 Af: Birgitte

Læs mere

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018

Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 : Kommunale punkter på DAS møde d. 26. februar 2018 Dagsorden: 1. Proces for udpegning af fast kommunal repræsentant til de særlige pladser i psykiatrien 2. SOSU Nord 3. Konstituering af FU Social 1. Proces

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. februar 2012 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:15 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser

Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under ferie og Revision af servicelovens voksenbestemmelser Laura Brogaard Poulsen, fuldmægtig Tina Hansen, chefkonsulent Tilkøb af socialpædagogisk ledsagelse under

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500

Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Referat for Ældrerådsmøde den 11. september 2007 kl. 09:30 På administrationsbygningen i Farsø Lokale 500 Indholdsfortegnelse 39. Orientering fra Ældrerådets formand... 48 40. Orientering fra Sundhedsforvaltningen...

Læs mere

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:30 Peer Thisted, Formand (A) Birgitte Josefsen (V) Jette Ramskov (A) Johnny Sort Jensen

Læs mere

Indstilling. Godkendelse af aftale vedr. Århus Kommunes overtagelse af Rusmiddelcenter Midtjylland fra Region Midtjylland. 1.

Indstilling. Godkendelse af aftale vedr. Århus Kommunes overtagelse af Rusmiddelcenter Midtjylland fra Region Midtjylland. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 18. maj 2010 Godkendelse af aftale vedr. Århus Kommunes overtagelse af Rusmiddelcenter fra Region Århus Kommune Sociale

Læs mere

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214

Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Referat for Socialudvalgets møde den 08. april 2008 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 23. Orientering ved formanden 48 24. Orientering fra forvaltningschefen 49 25. Kommunale redegørelser vedrørende

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet. Til stede: Claus Omann Jensen Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 14. januar 2015kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet Til stede: Claus Omann Jensen Palle Andersen Peder Kristian Pedersen Per Aastrup Jonas Fuglsang

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. april 2010 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-16:25 Gitte Krogh, Formand (V) Benny E. Karlsen (A) Ole Andersen (F) Adnan

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 37 TORSDAG DEN 7. MAJ 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 7. maj 2009 Side: 2 Fraværende: Eva Laut Andersen, Torben

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Nye love indenfor Social- og Sundhedsudvalgets område

Nye love indenfor Social- og Sundhedsudvalgets område GLADSAXE KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Stab og Sekretariat SSU nye love og lovforslag til budget 2010-2013, bilag NOTAT Dato: 4. juni 2009 Af: Adam Permin & Ninna Thomsen Nye love indenfor Social-

Læs mere

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer

Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens Rammer Revisionsnr. 1 Side 1/7 Kvalitetsstandard for borgerstyret personlig assistance (BPA) jf. servicelovens 96 Standardens godkendelse Standardens indhold Standarden er godkendt af Denne kvalitetsstandard

Læs mere

3. Regionalplitiske sager

3. Regionalplitiske sager 3. Regionalplitiske sager 3.1. Organisering af den fremtidige koordinering på det specialiserede socialområde SAG NR.: 000221105 egl Som aftalt mellem KL og regeringen overtager kommunerne koordineringen

Læs mere

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4.

Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet på det specialiserede socialområde, 4. Regnskab Notat Til: Udvalget for Voksne og Sundhed Sagsnr.: 2010/04167 Dato: 5. februar 2013 Sag: Sagsbehandler: Notat vedrørende indberetning til Indenrigs- og Socialministeriet og Sundhedsministeriet

Læs mere