Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Til Demokratiudvalget Modtaget den:"

Transkript

1 Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA PULJEN TIL DEMOKRATI- /BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Vridsted Borgerforening Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Ansøgers adresse: (Forening / gruppe / enkeltperson) Navn: _Kurt Normann Andersen Foreningens bank/giro nr.: Adresse: _Åløkken 19, Vridsted Telefon: Mail: kurt.normann@andersen.mail.dk - CPRnr. eller CVRnr. _ Privatpersoner skal angive CPRnr. for at få udbetalt tilskudsbeløb. Foreninger skal angive CVRnr for af få udbetalt tilskudsbeløb jf. Lov om offentlige betalinger. Se hvordan din forening får et CVRnr. her. Sparekassen Kronjylland Geografisk dækningsområde (For forening / gruppe) Ansvarlig for initiativet: Hvilket beløb søges der: Vestfjends Navn: _Kurt Normann Andersen Adresse: Åløkken 19, Vridsted Telefon: Mail: _kurt.normann@andersen.mail.dk ,00 Kroner Eller krone til krone For hvilken periode søges der tilskud: 1/ til 1/8 2009

2 Hvilken målgruppe retter initiativet sig mod: Borgere i Vridsted og omegn + tiltrækning af turister. Beskrivelse af formålet med initiativet: At skabe attraktive levevilkår for borgere i Vridsted og omegn samt øge interessen for området ved at binde faciliteterne sammen via formidling af naturen og kulturmiljøet. At skabe en øget omsætning hos de lokale handlende og på den måde sikre og fastholde lokale arbejdspladser samt et lokalt serviceniveau. Beskrivelse af initiativet: Se vedlagte projektbeskrivelse Projekt Pilkjær Vurdering af behov for initiativet: For at tiltrække tilflyttere til byen samt øge interessen for kano roerne til at gøre ophold ved kano pit stop og dermed benytte natur stien og øvrige faciliteter. Nærmere uddybning er i projektbeskrivelsen Projekt Pilkjær. Budget for initiativet: kroner Er der ydet tilskud andet sted fra til samme initiativ? Ja Fra hvem: LAG, Friluftsrådet Hvor meget: LAG kroner, Friluftsrådet kroner Er der søgt tilskud andet sted fra til samme initiativ? Ja Hos hvem: Lokal og anlægsfonden Hvor meget: kroner Er samme type initiativ gennemført før: Hvis ja, hvordan er det finansieret: JA NEJ X Hvornår

3 Andre bemærkninger: Underskrift: fredag, den 29/ Navn Kurt Normann Andersen Skemaet indsendes til: Plan- og Udviklingsafdelingen Att. Borgerguiden Viborg Kommune Rødevej Viborg Mail: Plan.udvikling@viborg.dk Tlf.: Ansøgninger behandles løbende på Demokratiudvalgets møder. Foreninger og råd skal medsende vedtægter samt budget og regnskab for foreningen Rev

4

5

6

7

8 Pilkjærprojektet i k jens langkniv

9 2 Indlednin Landsbyen Vridsted Landsbyen Vridsted er beliggende som det vestligste lokalcenter i Viborg kommune. Sognet tæller ca. 700 indbyggere og byen rummer servicefaciliteter som kirke, skole, idrætshal, børnehave, købmand og pengeinstitut mfl. Ligeledes rummer byen en række mindre servicevirksomheder. Landsbyen er beliggende naturskønt grænsende op til den anselige Karup Å der gennemskærer terrænet og omgives af jævne sandede strækninger, en hedeslette dannet af en ældre Karup Å. Området karakteriseres som et ujævnt bakket morænelandskab med lette jorde. Højeste sted er Bavnehøj med sine 56 m oh. Så sent som i1960 erne var der registreret fl ere områder med Flyvesand i sognet. I området er der en del plantager, hvoraf Pilkjærskoven er den mest kendte. Vridsted optræder i historiebøgerne første gang i 1415 med navnet Vridstedt og i 1525 med navnet Wrestedt. Nord for byen ligger Trevad der i 1231 tilhørte Valdemar Sejr. Baggrund I oktober 2005 blev der nedsat en initiativgruppe på tværs af alle foreninger og interessegrupper i byen. Gruppen er forankret i borgerforeningen og har det fælles ønske at få etableret et rekreativt område i og omkring Vridsted by, med udgangspunkt i Pilkjærskoven. Et perfekt område til rekreativt formål for alle borgere i byen. Ejeren af skovområdet ved Pilkjær, Gårdejer Jens Kristian Svenningsen, har velvilligt, under visse betingelser, givet initiativgruppen fuld råderet over arealet. Siden 2005 har initiativgruppen afholdt en række møder, og eksterne konsulenter har medvirket i ideudviklingen. Indsatsen koncentreres om fi re områder: Adgang til Pilkjærskoven og anlæg af motions- og oplevelsesstier i skoven Et nærrekreativt område i tilknytning til Pilkjærskoven Kanopitstop ved Vridsted Bro Aktivitetsområde ved hallen Landsbyen Vridsted er beliggende i den vestlige del af Viborg Kommune.

10 3 Projektidé Den overordnede ide er at skabe adgang til, og oplevelser i, den fantastiske natur som området byder på. Åen, skoven og heden byder på unikke muligheder for naturoplevelser, men det kniber med legaliseret adgang for borgerne og besøgende. Adgangen til åen kan skabes ved reetablering af det offentligt ejede areal ved Vridsted Bro. Adgangen langs ådalen kan skabes ved frivillige lodsejeraftaler, så det legaliseres at anvende eksisterende markveje. Adgangen til Pilkjærskoven kan skabes via en frivillig lodsejeraftale og via præstegårdens areal. Oplevelserne skal bygge på adgangen til naturen og formidlingen af den. Samtidig skal det lokale kulturmiljø og de unikke historier om Jens Langkniv gøres til et tema i formidlingen. Oversigtskort over den vestlige del af Vridsted samt nogle af de beskrevne projekter.

11 4 Kanopitsto Arealet har tilhørt Viborg Amt og det har fungeret som P-plads og til ophold for besøgende ved åen. På arealet stod en velfungerende toiletbygning der er nedbrændt. Viborg Amt nedprioriterede reetableringen og vedligeholdelsen af arealet de sidste år i amtets levetid. Ejerskabet til arealet og forpligtigelsen til reetablering af toiletfaciliteterne er nu overdraget til Viborg kommune. Vridsteds borgere har en stor interesse i at arealet bliver gjort tilgængeligt og fremstår vedligeholdt. På initiativ fra Vridsted Borgerforening blev der indgået en aftale med Viborg Amt om, at foreningen måtte reetablere arealet og anvende det som byens rekreative areal ved åen. Opgaverne blev fordelt på den måde, at Viborg Amt skulle reetablere toiletbygningen og P- pladsen. Ligeledes skulle Viborg Amt forestå driften af de to faciliteter. Borgerforeningen skulle forestå indretning af opholdsområdet og adgangen til åen med mulighed for anlæg af en kanoophalerplads. Kanoophalerpladsen skal fungere som byens ophalerplads og som pitstop for kanosejlende på åen. Projektets indhold Viborg Kommune involveres i reetableringen af toiletbygningen og P-pladsen. Borgerforeningen rydder op på området og der etableres følgende faciliteter: Kanoophalerplads ved åen etableres med en gangbro af træ. Gangbroen lægges på jord og fastgøres til eksisterende faskine der renoveres. Kanopitstoppet placeres strategisk i forhold til strøm og udnyttelse af eksisterende faskine, så naturen belastes mindst muligt. Den eksisterende trappe op af skrænten ved vejbroen renoveres. Udsigt fra Vridsted over Karup Å. Den eksisterende trampede sti langs vejen renoveres og gøres farbar, så bløde trafi - kanter kan komme ned til åen uden de skal ud på vejen. Mellem opholdsområdet og vejen forlænges den eksisterende beplantning, således området afskærmes mod vejen. Området planeres og gamle bygningsrester fjernes og tilsås med græs. Langs kanten af området placeres skiftevis bordbænke sæt og bænke. Fra disse vil der være en god udsigt ind i ådalen. På områdets øverste del etableres en gril / bålplads og en overdækket grillhytte. Placeringen på områdets øverste del vil visuelt sløre hytten, så den bliver vanskelig at se fra ådalen. På området opsættes informationstavle og kortbord med informationer om områdets natur m.v. På tavlen informeres der samtidig om de aktivitetsmuligheder, vandreture m.v. byen og området byder på. Kanosejladsen er reguleret på Karup Å og der kommer en del kanosejlende forbi ved Vridsted. Etableringen af et sted, hvor det gøres legalt at fortøje og gøre stop vil reducere det generelle slid på brinkerne. Stedet bruges af mange lystfi - skere og ved anlæg af servicefaciliteterne vil det blive et naturligt udgangspunkt for fisketure m.v. hvorved det generelle slid på naturen reduceres.

12 5 Kig fra vejen ind mod pladsen, hvor P-pladsen tænkes placeret. Jordtank under den nedbrændte toiletbygning. Påtænkt placering af kanobro.

13 6 Pilkjærsk Størstedelen af Pilkjærskoven er ejet af en privat lodsejer og en mindre del af Vridsted præstegård. Begge parter er indstillet på at borgerne skal have adgang til dette naturområde og der er truffet aftale om at arealet åbnes op. Ideen Rundt i skoven ryddes de eksisterende skovveje og der etableres et netværk af stier mellem dem. Stierne forbindes på en sådan måde, at den besøgende kan opleve de forskellige typer af bevoksning skoven består af, og samtidig vil ruterne være af forskellig længde. Hele systemet af veje og stier knyttes op på tre temaer: Historien om Jens Langkniv der iht. sagnhistorien blev dræbt i Vridsted Præstegård. Naturformidling med Naturekspeditionsrygsække. Motion i naturen. Jens Langkniv Historien om Jens Langkniv tænkes indarbejdet som et tema, og når den besøgende færdes rundt i skoven vil historien blive fortalt i små bidder via plancher. Naturformidling med Naturekspeditionsrygsække På udvalgte steder opsættes små plancher, hvor den besøgende via illustrationer og tekster informeres om årets gang i skoven og konkrete naturoplevelser der kan opleves. Samtidig søges der indkøbt et antal Naturekspeditionsrygsække der kan lånes ved henvendelse hos Købmanden. Rygsækken indeholder forskelligt udstyr som kikkert, insektsuger, lup m.v. Ligeledes indeholder rygsækken et hæfte med anvisninger og inspiration til aktiviteter man kan foretage sig i naturen. Naturekspeditionen er et koncept som Friluftsrådet har medvirket til at udvikle Motion Stierne afmærkes og på kortmaterialet indtegnes forskellige ruter med angivelse af distancer. På udvalgte steder opsættes pitstop i naturmaterialer, hvor motionister kan udføre strækøvelser m.v. Ved indgangene til ruten opsættes der to steder Pitstopfaciliteter der gør det muligt at låse ekstraudstyr eller skiftetøj inde, mens man motionerer. Samtidig er pitstoppet designet, så den kan fungere som det sted, man strækker ud efter turen, ser på kort over mulige løberuter eller bruger som genkendeligt møde- og startsted for turen. På sigt søges etableret en motionsrute fra Pilkjærskoven til den nærliggende landsby Vroue, via eksisterende markveje. En stor lysning i skoven har gennem tiden været anvendt som træningsbane for rideklubbens medlemmer. Pga. reduceret medlemstal er rideklubbens aktiviteter reduceret betydeligt. Arealet henstår lidt rodet og mangler vedligeholdelse. Der planlægges en proces med dialog om arealets fremtidige anvendelse og udformning. En spirende ide er at indrette området som børneskov. Lysningens beliggenhed tæt på byen, tæt på vejen, tæt på børnehaven og alligevel midt i skoven kun to minutters gang fra vejen og man står midt i den stille skov, må siges at være en unik beliggenhed. Som børneskov og med en skovlegeplads vil stedet være oplagt for børnehavens ude gruppe og måske på sigt stedet for byens nye skovbørnehave.

14 7 Principskitse over Pilkjærskoven.

15 8 Præstesk Præstegårdsskoven er et mindre bynært skovområde der støder op til kirken. Skoven består af gamle bøge og blandet løvtræsbevoksning. Der er i dag adgang via trampede stier, men svagt gående og handicappede er henvist til at betragte skoven fra kirkens P-plads og det tilstødende villakvarter på den anden side. Ideen Det er hensigten at gøre Præstegårdsskoven tilgængeligt for handicappede og svagt gående. Skoven skal være et mentalt åndehul hvor også bevægelseshæmmede kan opleve skoven på alle årstider. Præstegårdsskoven skal ikke være en aktivitetsskov, men en stille skov hvor den besøgende kan fi nde ro og opleve livet under trækronerne, dufte skoven m.v. Skoven henlægger i dag som uberørt naturskov med en enkelt trampet sti igennem. Vildnisset skal fortsat være uberørt og der skal kun foretages enkelte fældninger af træer der udgør en sikkerhedsrisiko for den besøgende. Rundt i skoven anlægges befæstede stier der gør det muligt og sikkert for den bevægelseshæmmede at komme rundt i skoven. På udvalgte steder etableres der opholdspladser med en enkelt bænk og en informationstavle. Centralt i skoven etableres et lidt større opholdsområde der gør det muligt for fx en mindre gruppe kørestolsbrugere at opholde sig sammen. På området placeres to borde til brug for kørestolsbrugere. Formidlingen af historien og naturen skal primært ske via foldermateriale og tre større informationstavler. Informationstavlerne placeres ved indgangene og en enkelt ved opholdsområdet. Ved de små opholdspladser opsættes små informationstavler der primært skal informere om dens placering i skoven og ruten til næste stop og vejen ud af skoven. Det er ikke hensigten at placere handicaptoilet i skoven, men der henvises til det der er etableret ved kirken. Tingstedet Den nye udstykning er etableret uden for kirkens beskyttelseslinie. For udstykningen gælder lokalplan nr. 07.B endeligt vedtaget af Fjends Kommunalbestyrelsen den 5. november På den måde skabes et halvmåneformet areal mellem udstykningen, kirken og Præstegårdsskoven der iht. lokalplanen er udlagt til offentligt formål. Arealet må ikke bebygges da det befinder sig inden for kirkens beskyttelseslinie og borgerne har derfor efterlyst andre anvendelsesmuligheder. Området kan anvendes som en levende bibelpark, hvor kirkens budskab kan formidles via kunstnerisk visualisering og leg. Området tænkes anlagt med græs og beplantet med små grupper af frugttræer, hvor det er legalt for byens børn, borgerne og den besøgende at plukke frugt. Midt på arealet anlægges et tingsted af store sten og i midten plantes et egetræ. I tilknytning til grupperne af frugttræer placeres små informationstavler med legeanvisninger. Legene der illustreres er gamle lege der har tilknytning til kirken fx den gamle leg Slå Munk. Legene kan leges uden eller med meget få og primitive rekvisitter. Der fokuseres primært på de lege der har rod i kristendommen og gennem århundrede er udviklet af præsterne og missionærerne i forbindelse med deres pædagogiske virke for at udbrede læren om kristendommen. Samtidig kan området prydes med skulpturer der visuelt formidler kristendommen.

16 9 På dette sted igennem Præsteskoven anlægges en handicapvenlig sti. På dette fællesareal anlægges et Tingsted og en Levende bibelpark. Den eksisterende handicapvenlige sti ved kirken. Principskitse over indretningen af Præsteskoven og Tingstedet.

17 10 Præstem Præstegården ejer et areal i tilknytning til Pilkjærskoven. Arealet danner en trekant med skov og en trekant med fri mark. Arealet er stillet til rådighed for byens borgere og der tænkes etableret et aktivitetsområde i tilknytning til skoven. Arealet er meget fl adt og med fri udsigt til vejen. Ved at beplante langs stien og anlægge to kunstige bakker vil der kunne skabes et nærmiljø på pladsen. De kunstige bakker skal anlægges så de kan anvendes som kælkebakker og som hobbitbakke med rørtunneller til rollespil. For at skabe rum i den smalleste ende af arealet, åbnes skovbrynet lidt og der etableres en hulebyggerskov, hvor det gøres legalt at bygge huler med naturlige materialer. Overfor Hobbitbakkerne skabes et afgrænset område i skoven til rollespil. I Rollespilskoven opsættes nogle visuelle effekter af naturlige materialer fx træer med rod der nedgraves med roden oppe i luften. Hensigten er at skabe et lidt mystisk og sanseligt rum i skoven der kan inspirere til rollespil mv. Kig over arealet hvor Præstemarken påtænkes anlagt På den del af arealet der er bynært etableres grillplads, overdækket værested og borde. Ligeledes placeres en Pitstopfacilitet, der gør det muligt at låse ekstraudstyr eller skiftetøj inde, mens man motionerer. Samtidig er pitstoppet designet, så den kan fungere som det sted, man strækker ud efter turen, ser på kort over mulige løberuter eller bruger som genkendeligt startsted for turen. Naturformidling og formidling af historien om Jens Langkniv integreres i pladsens faciliteter. Principskitse over aktivitetsparken Præstemarken.

18 11 Vridsted har et velfungerende foreningsliv. Idrætshallen med det integrerede klubhus fungerer som det centrale omdrejningspunkt for idrætslivet i hele området. Mellem hallen og skolen er skolefritidsordningen placeret. Arealet mellem SFO en og Hallen bruges kun sporadisk og det er derfor et oplagt sted at placere faciliteter til de mere uorganiserede aktiviteter fx multibane, udendørs scene m.v. Arealet tænkes anvendt til faciliteter der kan understøtte livet omkring hallen, skolen og SFO en, således mulige synergieffekter opnås. Denne del af projektplanen er nedprioriteret og søges udviklet på sigt. Eksisterende forhold ved idrætsforeningen.

19 12 Pilkjærprojektet i Vridste Denne projektbeskr sted Borgerforening ter Pilkjærskoven Præstemarken Præstegårdsskov Tingstedet Kanopitsop ved V Aktivitetspladsen Fælles naturformindling af Vridsted Det er ikke muligt a jekter på én gang. g vis efterhånden som sourcer. Første etape, som o Pilkjærskoven Kanopitstop ved Fælles naturform Søges gennemført Projektplanen er udarbejdet af GRObund ApS, for Vridsted Borgerforening med økonomisk støtte fra Fjends Kommune. Illustrationerne er taget fra tegneserien: Jens Langkniv af Orla Klausen.

Pilkjærprojektet i. bibelpark. jens langkniv

Pilkjærprojektet i. bibelpark. jens langkniv Pilkjærprojektet i bibelpark jens langkniv 2 Indlednin Landsbyen Vridsted Landsbyen Vridsted er beliggende som det vestligste lokalcenter i Viborg kommune. Sognet tæller ca. 700 indbyggere og byen rummer

Læs mere

Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Til Demokratiudvalget Modtaget den: Til Demokratiudvalget Modtaget den: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgning nr.: Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Gang I Tange (

Læs mere

Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Til Demokratiudvalget Modtaget den: Til Demokratiudvalget Modtaget den: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgning nr.: Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Tange Borgerforening

Læs mere

Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Til Demokratiudvalget Modtaget den: Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Vammen og omegns Borgerforening Ansøgers navn: (Forening / gruppe

Læs mere

Til Demokratiudvalget Modtaget den:

Til Demokratiudvalget Modtaget den: Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA PULJEN TIL DEMOKRATI- /BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Sdr. Rind-Rindsholm Lokalråd

Læs mere

Til Demokratiudvalget

Til Demokratiudvalget Til Demokratiudvalget Modtaget den: Ansøgning nr.: ANSØGNING OM TILSKUD FRA INITIATIVPULJEN TIL DEMOKRATI- BORGERINDDRAGELSESINITIATIVER Ansøgers navn: (Forening / gruppe / enkeltperson) Låstrup Lokalråd

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

2 Projekt BillingeParken i Sparkær

2 Projekt BillingeParken i Sparkær Projekt BillingeParken i Sparkær 2 Projekt BillingeParken i Sparkær I den nord-midtjyske landsby Sparkær har byens borgere længe ønsket sig et udendørs kulturhus og mødested - til gavn og glæde for alle

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn

Potentialer i Bork 11. august et bidrag til udvikling af Bork Havn otentialer i Bork 11. august 2016 otentialeplan - Bork Havn Bork Havn i billeder Adgangsvej til Bryggen Surferstranden syd for havnen Lystbådehavnen Bryggen Fiskehuset Legeplads ved Bryggen Det gule hus

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/9-14 Version: 1 Projektejer Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf: 9628

Læs mere

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling

STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser. Udkast til politisk behandling STRATEGI for øget adgang til naturoplevelser 1 Udkast til politisk behandling - 2019 Baggrund for strategien Faxe Kommune er beriget med en spændende og forskelligartet natur, som alle skal have mulighed

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri-LAG-projekter 2011 Der foreligger i alt 10 ansøgninger deraf - 8 projekter, der har fået tilsagn/betingede tilsagn fra Lag Middelfart på i alt 1.153.681,37

Læs mere

Rideskov i Hodsager Plantage

Rideskov i Hodsager Plantage Rideskov i Hodsager Plantage Projektbeskrivelse Projektleder: MJ Senest revideret: 4/2-15 Version: 2 Projektejer Projektleder Erik Skibsted Herning Kommune, Natur og Grønne Områder Enghavevej 10 7400 Herning

Læs mere

Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen

Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen Indledning: Alken- borgerne har gennem mange år haft tradition for at skabe rammer og rum gennem fællesskaber. Med denne projektbeskrivelse

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Aktivitetsområde i Mogenstrup

Aktivitetsområde i Mogenstrup Aktivitetsområde i Mogenstrup Projektbeskrivelse m/budget og finansieringsplan Projektansvarlige: Øster Sogns Beboerforening, Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten, Hjelm Hede Friskole. Oplysninger

Læs mere

Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen. Fra frivilligdagen den 18. juni 2015, hvor Fællespladsen klargøres.

Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen. Fra frivilligdagen den 18. juni 2015, hvor Fællespladsen klargøres. Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab inden for bygrænsen Fra frivilligdagen den 18. juni 2015, hvor Fællespladsen klargøres. Juni 2016 1 Plads for aktive borgere i Alken - et grønt partnerskab

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Beplantningsplan for Hulvejen 2014

Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Beplantningsplan for Hulvejen 2014 Indholdsfortegnelse GENERELT... 2 OMRÅDERNE 1, 2, 3 OG 4... 3 OMRÅDE 5... 4 OMRÅDE 6... 5 OMRÅDE 7 OG 8... 6 OMRÅDE 9... 7 OMRÅDE 10... 8 OMRÅDE 11... 9 OMRÅDE 12...

Læs mere

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark

Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Grundejerforeningen Smidstrup Strandpark Notat vedrørende søområdet Side 1 Baggrund Grundejerforeningen Smidstup Strandpark ønsker at få set på deres lille søområde med nye øjne samt fokus på de rekreative

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger Projektbeskrivelse Titel Ansøger Kontaktoplysninger OASEN Rekreativt grønt område: - til synliggørelse/formidling af egnens kulturmiljø/-arv, - til friluftsaktiviteter, - med stisystemer samt multiplads

Læs mere

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale

Oplæg: Fællesareal & Sti-systemer til Grundejerforeningen Bæveren, Støvring Ådale Situationen i dag Fordelingen af grønne arealer, som Bæveren kan benytte til fællesarealer, er i dag meget usammenhængende og giver ikke mulighed for at danne et godt offentligt rum, hvor folk kan mødes.

Læs mere

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.30 Til kl.: 18.15 Mødested: Birgittelyst Kro Mødenr.: 12 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 83 Meddelelser og gensidig orientering 135 84 Ansøgning til Initiivpuljen

Læs mere

Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan for Ølsted Grusgrav

Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan for Ølsted Grusgrav Gennemgang af indsigelser kommuneplantillæg 12 og lokalplan 07.36 for Ølsted Grusgrav Sagsbehandler: mesv Dato: April 2013 Sagsnr: 2012/0009619 Nr. Navn Resumé af 1a Styregruppen for Ønske om at veje kan

Læs mere

RINGEN - RØNBJERG september ARKPLAN - byplan- og landskabsarkitekter

RINGEN - RØNBJERG september ARKPLAN - byplan- og landskabsarkitekter RINGEN - RØNBJERG september - 2014 RINGEN - RØNBJERG VISUALISERING AF DEN NYE SKOLEGÅRD je Rønb RINGEN - RØNBJERG PLANTEGNING - 1:2000 ken rgpar Plantag evej gravhøj Kisumv ej vej um Kis skole børnehave

Læs mere

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen

Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Evalueringsskema til Landdistriktspuljen Du skal udfylde evalueringsskemaet elektronisk og sende til sil@billund.dk senest tre måneder efter projekts afslutning, sammen med regnskab mv. Bemærk, at en del

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006

Agroplan aps. Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16. Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Agroplan aps Løvelbrovej 9 8830 Tjele Telefon 86 69 92 16 Notat for gennemførelse af projekter ved Tjele Langsø 2005/2006 Indledning Der er planlagt en række projekter ved Tjele Langsø ved henholdsvis

Læs mere

Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø

Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Høringssvar til Helhedsplan for Haraldsted Sø og Gyrstinge Sø Indsendt af Foreningen Oplevelsesstiens Venner. CVR nr. 35 32 41 78 Den 6. november 2015 Til Ringsted Kommune, Teknik og Miljø og til orientering

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten

Morud. Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten Morud Forslag til trafiksikring og forskønnelse af bymidten August 2004 Morud Side 2 af 10 Indledning Vi er en gruppe borgere i Morud, som gennem et par år har arbejdet på, at få gjort midtbyen kønnere

Læs mere

Indgang og Prioriteringer

Indgang og Prioriteringer Indgang og Prioriteringer Indhold Nuværende oversigt Indgang 4 Udgangspunkt Fremtid Inspiration 7 Træskulpturer Informationstavler Vejviser Leg Ophold Værdier i parken 8 Prioriteringer Praktiske tiltag

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling Ansøgningsskema Grøn Ordning Vækst og udvikling Ansøgning om tilskud fra Grøn ordning Læs venligst retningslinjer for tildeling af støtte fra Grøn Ordning, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For at ansøgningen

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Enkeltsagsbehandling

Enkeltsagsbehandling Enkeltsagsbehandling Udstykning til og opførelse af et natur- og kulturcenter ved Lien i Skallerup Udarbejdet af Gruppe 40 Landinspektørstudiets 4. semester del 1 Tillæg til projektrapport Skallerup Sogn

Læs mere

En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage

En vision for friluftslivet i. Blykobbe Plantage En vision for friluftslivet i Blykobbe Plantage 2011 Blykobbe Plantage Blykobbe Plantage og Antoinette Strand er beliggende i udkanten af Rønne. Skoven og stranden bliver året rundt besøgt af rigtig mange

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Træerne kan ses på hjemmesiden dn.dk/evighed - klik på Danmarkskortet og zoom ind på kortet, så de enkelte træer kan klikkes frem. Træer i naturområdet Gjæven Gjæven

Læs mere

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013

Administrationspraksis for grøn ordning. Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 Administrationspraksis for grøn ordning Teknik- og Miljøforvaltningen, januar 2013 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Anvendelsesmuligheder for pengene...3 3. Geografisk fordeling af VE-midlerne...3

Læs mere

Orientering af Det Grønne Råd

Orientering af Det Grønne Råd Danmarks Rostadion - Det unikke møde mellem kultur, natur og idræt De nye idrætsfaciliteter tænkes sammen med rekreative tilbud Der skal være plads til mange forskellige målgrupper Flere brugere og flere

Læs mere

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE!

DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! DET SKAL VÆRE HELT NATURLIGT AT SAMARBEJDE! 8 VISION 2: NATUREN TILBAGE I ALLES LIV Livskvalitet, oplevelser og sundhed Hjørring Kommune vil gerne inspirere den enkelte borger til at invitere naturen ind

Læs mere

Skansen Den

Skansen Den Grundejerforeningen Bestyrelsen Side 1 af 5 Skansen Den 2003-06-18 Byrådet Rådhuset Adelgade 61 4880 Nysted Vedr. Kommuneplanlægning i Nysted 2004-2016 I fortsættelse af præsentationen i Nysted Avis og

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

INDSATS TEKNIK & MILJØ

INDSATS TEKNIK & MILJØ INDSATS TEKNIK & MILJØ Målsætning, som indsatsen vedrører (Derfor vil vi i sundheds-politikken 2019-2022) Indsatsen vedrører følgende to målsætninger fra Hjørring kommunes sundhedspolitik (side 7) Sikre

Læs mere

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Projektbeskrivelse: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Kort info om landsbyen Funder Kirkeby: Funder Kirkeby er en

Læs mere

Bilag 1. Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen

Bilag 1. Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen Side 1/6 Bilag 1 Sagsnr.: 01.05.15-P20-4-18 Vedr.: Indkommende projekt forslag til tilgængelighedspuljen - 2018 1. Indsender Projektbeskrivelse bemærkninger Overslagspris (Holstebro kommune) Gerhard Petersen

Læs mere

Miljørapport Lokalplan for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk

Miljørapport Lokalplan for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk Miljørapport Lokalplan 36-002 for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk 1. Indledning 2. Resumé af miljørapport Lokalplanen giver mulighed for boliger i et område nord for Sejs/Svejbæk

Læs mere

Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015

Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015 Tildelinger i puljen til mindre projekter marts 2015 Region Hovedstaden Møderum til Valby Kino Valby Kinos Venner i Københavns Kommune modtager 180.000 kr. til ombygning af et uudnyttet loftsrum i foreningens

Læs mere

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk

Steder med sjæl. Idébank til aktiviteter i udstillingen. side 1. www.bygningskultur2015.dk Steder med sjæl Idébank til aktiviteter i udstillingen side 1 Indholdsforetegnelse Indledning side 3 Platforme i udstillingen side 4 Samarbejdspartnere og målgrupper side 5 Ideer til brug af kulturarvscruiseren

Læs mere

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006

Den Grønne Firkant. Reetablering af: 19. april 2006 19. april 2006 Reetablering af: Den Grønne Firkant Det overordnede ønske for reetableringen af gården er at genskabe den helhed området tidligere repræsenterede, samtidig med at man bevarer eller genskaber

Læs mere

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor!

Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor. En økologisk korridor! Fodsporet mellem Sdr. Bjerge og Skælskør. En økologisk korridor En økologisk korridor! Små 8 km Økologisk korridor Beskyttede jord og stendiger Skovbyggelinie Mulighed for skovrejsning på strækningen i

Læs mere

PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT

PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT VESTBYENS SAMLINGSPUNKT Viborg Sport & Vandforum er den nye attraktor i Vestbyen, som skaber gode rammer for motion, bevægelse og fællesskab i bydelen på tværs af alder, køn

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne

På kanten mellem by og land. Belægning på stierne På kanten mellem by og land Belægning på stierne Indhold Fonden Ryslinge Skulpturpark Vision og mål 3 Projektbeskrivelse Ryslinge Skulpturpark 4 Stiforløb Siddepladser Budget Hovedstier 5 Bistier 6 Trædestier

Læs mere

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri LAG-projekter 2012

Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri LAG-projekter 2012 Ansøgninger om kommunale tilskud til LAG- og Fiskeri LAG-projekter 2012 Der foreligger i alt 9 ansøgninger alle 9 projekter er LAG-projekter, der er ingen Fiskeri LAG-projekt imellem. De samlede projektomkostninger

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By.

Siden 2016 har en række lokale ildsjæle arbejdet med en plan for fortsat forskønnelse af Vittrup By. Hjørring Kommune Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Vittrup den 22. april 2019 Ansøgning om Matchningsmidler Hermed ansøges om Matchningsmidler til støtte for projektet med at forskønne

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Lokale Grønne Partnerskaber

Lokale Grønne Partnerskaber Projektets titel: Rekreativt friluftsområde i Bøvlingbjerg Hvem er ansøger = den økonomisk ansvarlige part i projektet Organisation: Adresse: Tlf: Evt. webadresse: Bøvling Fri- og Idrætsefterskole, Høvsørevej

Læs mere

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse

Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Helle Mølgaard d. 04-01-2016 Acadre 12/33135 Rødskebølle Hundeskov - Projektbeskrivelse Baggrund I de senere år har der jævnligt blandt byens borgere og turister, været efterspurgt en hundeskov i Svendborg

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

HASLE OMRÅDEFORNYELSE

HASLE OMRÅDEFORNYELSE HASLE OMRÅDEFORNYELSE REVITALISERING AF HASLE FÆLLED SKITSEFORSLAG FOR BØRNE/UNGE GRUPPEN 9.SEPTEMBER 2009 ALGREEN ARKITEKTER MAA OVERSIGTSKORT HASLE FÆLLED M.M. Overordnet for område skal man være varsom

Læs mere

Ansøgning. Støttepulje til initiativer i landsbyer og lokalområder i 2012. Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.)

Ansøgning. Støttepulje til initiativer i landsbyer og lokalområder i 2012. Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.) Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.) Lars Christian Stubbe Solgaard Græse Bygade 17 3600 Frederikssund Som fmd. For Græse Landsby grundejerforening Ansøgningen bakkes op af: (F.eks. Bylaug, idrætsforening,

Læs mere

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022

Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen. Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 Udvikling af Nørreådalen - aktive beboere og landsbyer i ådalen Visions- og idékatalog for udviklingen i ådalen 2012 2022 UDKAST 21. marts 2012 1 1. Introduktion til Kataloget Visions- og idékataloget

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose

Kyststi Springforbi. Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015. Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Helhedsplan og fase 1 Borgermøde 13. januar 2015 Fotograf Anne Prytz Schaldemose Kyststi Springforbi Borgernes input Jeg er enig i projektet fordi: fint at lave sti oppe på strækningen

Læs mere

Næstved Kommune. Teknik og miljøforvaltningen. Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven.

Næstved Kommune. Teknik og miljøforvaltningen. Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven. Næstved Kommune Teknik og miljøforvaltningen Ansøgning om landzonetilladelse og byggetilladelse i forbindelse med Mølleåhaven. Pjojekt omfatter etablering af bålhus med integreret shelters, hæk mod Møllegårdsvej,

Læs mere

Idéer og input fra dialogmøder

Idéer og input fra dialogmøder Idéer og input fra dialogmøder december 2014. På fire dialogmøder i efteråret 2014 mødtes borgere, erhvervsliv, foreninger og politikere for at fylde den nye visionen ud med konkrete eksempler på de mange

Læs mere

NST Midtjylland Bjørnkærvej Haderup. Landzonetilladelse: Vinderup Byskov

NST Midtjylland Bjørnkærvej Haderup. Landzonetilladelse: Vinderup Byskov Side 1/7 NST Midtjylland Bjørnkærvej 18 7540 Haderup Dato: 13-12-2016 Sagsnr.: 01.03.03-P19-111-16 Henv. til: Rikke Rasmussen Byggeri og Ejendomme Direkte tlf.: 9611 7811 Afdeling tlf.: 9611 7550 teknik.miljoe@holstebro.dk

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

D. 17. november 2013 Høringssvar til Tillæg nr. 4 Stiplan til Kommuneplan 2013 Danmarks Naturfredningsforening i Slagelse Kommune afgiver høringssvar til Slagelse Kommunes forslag til Tillæg nr. 4 til

Læs mere

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav.

Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Indsatsområdets navn: Vandrestier i Undersøgelsesområdet Nationalpark Det Sydfynske Øhav. Kort/billede Beskrivelse af forslaget hvad går det ud på? Det særlige ved at vandre i undersøgelsesområdet Nationalpark

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro.

Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding All Inclusive tæt på Holstebro. Nr. Felding ligger i naturskønt område tæt på Holstebro (4 km til centrum) En landsby hvor nærhed, fællesskab og udvikling er i fokus. Nr. Felding er et dynamisk

Læs mere

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune.

Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Procedure for stiarbejde i Vesthimmerlands Kommune. Hvad er en sti? Stier er færdselsarealer, der er forbeholdt gående, cyklende, ridende eller andre lette trafikanter. Stier kan være befæstet med forskellige

Læs mere

Vi foreslår, at halvdelen af disse firkanter plantes til med træer, som ret tidligt opstammes,

Vi foreslår, at halvdelen af disse firkanter plantes til med træer, som ret tidligt opstammes, Naturstyrelsen, Søhøjlandet Favrskov Kommune Hinnerup Vandværk Frivillige aktører i Skovrådet Borgerforening takker for et informativt borgermøde i torsdags den 24.11.2016. Vi sender vores oplæg til anvendelse

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Klimatilpasningsprojekt Museet / Mølleparken

Klimatilpasningsprojekt Museet / Mølleparken 08-05-2018 Klimatilpasningsprojekt Museet / Mølleparken Dagsorden: Velkommen v/ Casper Grønborg, Teknisk chef, Teknik & Miljø Kommunens klimatilpasningsplan for området v/ Team Miljø Input fra Odder Museum

Læs mere

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune.

LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. LANDSAKBSKARAKTEROMRÅDE NR. 141 ODENSE SMELTEVANDSDAL Odense Smeltevandsdal ligger ved den nordvestlige grænse af Faaborg Midtfyn Kommune. Kommunegrænsen gennemskærer selve dalstrøget i nordøst/sydvestgående

Læs mere

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte

LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte LOKALPLAN 4-15 Køge Tekniske Skole, Boholte KØGE KOMMUNE 1988 LOKALPLAN 4-15 KØGE TEKNISKE SKOLE BOHOLTE INDHOLDSFORTEGNELSE REDEGØRELSE: Lokalplanens baggrund og formål... 3 Lokalplanens indhold... 3

Læs mere

Friluftsstrategi

Friluftsstrategi Friluftsstrategi 2017-2024 3 5 6 8 9 10 11 Vision for friluftslivet Mål for friluftslivet Handlinger for friluftslivet Tilgængelighed og sammenhænge Regionale ruter og muligheder Friluftsliv i byen Formidling

Læs mere

Resultatkontrakt. Vedrørende

Resultatkontrakt. Vedrørende Resultatkontrakt Vedrørende Fremtidens landsby Projekt: Thorsminde med afsæt i fiskeri og turisme 17. juni 2010-26. september 2013 Journalnummer: 1-33-76-23-12-10 Kontraktens parter Region: Region Midtjylland(RM)

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab

VELKOMMEN FOrtæLLiNgEr Og FOrbiNdELsEr i byens LaNdsKab VELKOMMEN Fortællinger og forbindelser i byens landskab workshop 01 RUNDE 1 Idéer til by- og landskabsplanen overordnet, placering af knudepunkter, ankerpunkter og forbindelserne imellem RUNDE 2 Idéer

Læs mere

NFK : Anbefales til 8 prioritering 4008

NFK : Anbefales til 8 prioritering 4008 IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Natur- Fritids og Kulturudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 - Nye anlæg 4006 03851 Hårlev Byskov 45

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet

Nordrup Kirkeskov. Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Udarbejdet af:

Læs mere

Klædt på til. Hjertestier

Klædt på til. Hjertestier Klædt på til Hjertestier Kort om hjertestier En hjertesti er en afmærket motionsrute, hvor der langs ruten er opsat skilte med Hjerteforeningens logo. Stien kan anvendes hele døgnet og af alle. Mange lokalforeninger

Læs mere

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter

Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Outdoorstrategi. Handleplan 2. Ruter Handleplan for indsatsområdet Styrke det rekreative rutenet, så vejen til destinationen bliver sikker og gerne en del af oplevelsen Handleplan (2-årig, 2017-2018).

Læs mere