2 Projekt BillingeParken i Sparkær

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "2 Projekt BillingeParken i Sparkær"

Transkript

1 Projekt BillingeParken i Sparkær

2 2 Projekt BillingeParken i Sparkær I den nord-midtjyske landsby Sparkær har byens borgere længe ønsket sig et udendørs kulturhus og mødested - til gavn og glæde for alle aldre, for livet i byen og for fællesskabet. Da kommunen tilbød borgerne i Sparkær at overtage et stor kuperet græsbevokset areal lige midt i byen gik de, med stor entusiasme, i gang med at gøre drøm til virkelighed. I det ene hjørne af arealet er der anlagt en jordvold der danner rammen for det traditionsrige egnsspil Billingespillet. De engagerede folk bag Billingespillet fortjener langt bedre faciliteter end de har i dag. Derfor skal BillingeParken (som arealet kommer til at hedde) bl.a. indeholde en god amfiscene. Derudover er en af de bærende ideer i projeket at etablere en såkaldt LetHal. LetHallen vil være til stor nytte lige præcis på denne placering, fordi arealet grænser op til byens idrætsforening. Ud over LetHallen er der fokus på etablering af en BMX-bane, et amfiteater og generel forskønnelse af området. Lidt om Sparkær Sparkær er en landsby på ca. 700 indbyggere og 230 husstande, som er beliggende ca. 12 km vest for Viborg. Byen ligger i dag i Viborg Kommune, men var indtil 2007 beliggende i Fjends Kommune. I kommuneplanen er Sparkær udpeget til lokalcenter. I byen fi ndes der i dag 1 dagligvarebutik og 2 udvalgsvarebutikker. Derudover fi ndes der 3 mindre erhvervsvirksomheder. Af offentlige service fi ndes der en skole op til 7. klasse, og en skolefritidsordning, en børnehave, biblioteksfi lial og en postbutik. Ældrecenteret blev lukket for et par år siden. Byen er beliggende i meget naturskønne omgivelser, omgivet af plantage, skov og ådale som tidligere har været fjordbund. Naturværdierne og det rige foreningsliv gør byen forholdsvis attraktiv som bosætningsby.

3 3 Baggrunden for projektet I Sparkær har Fjends Kommune overdraget et areal på m2 (matr. nr. 2bn Sparkær By, Nr. Borris) til byens borgere. Arealet er centralt beliggende og udlagt til boligområde / rekreative formål. Der har over tid været mange ideer og planer med arealet, uden det er blevet til konkrete initiativer. I det ene hjørne er der anlagt en jordvold der danner rammen for det traditionsrige egnsspil; Billingespillet. Pladsen kaldes Billingepladsen. Det samlede foreningsliv i Sparkær har sat fokus på arealets anvendelse. I foråret 2006 ansøgte samarbejdsudvalget Fjends kommunes Grønne pulje om støtte til projektet, med et beløb på kr. til restaurering af Billingepladsen. Ved indsendelse af ansøgningen blev der samtidigt udtrykt ønsker om anvendelsesmulighederne af det samlede areal. Puljen kunne ikke honorere den store ansøgningsmængde og det blev besluttet at afsætte midler til konsulenthjælp til videreudvikling af projektet, herunder denne projektbeskrivelse. Projektidé Den nedsatte projektgruppe har arbejdet med forskellige idéer til indretning af arealet. En af de bærende ideer er, at etablere en såkaldt kold hal et overdækket areal der kan anvendes til mangeartede aktiviteter. I den forbindelse blev gruppen opmærksom på Lokale- og Anlægsfondens koncept med LetHaller. Der er indhentet informationer vedr. de projekter der vandt fondens arkitektkonkurrence. Ud over LetHallen er der fokus på etablering af en BMX- bane, et amfi teater og generel forskønnelse af området. Arealet er pt. udlejet til græsning. LetHal (uisoleret sportshal) Kan anvendes til eksempelvis udendørs fodbold i vinterhalvåret, badminton, tennis osv. Der vil desuden være rig mulighed for at såvel skolen, fritidsordning og dagplejere i Sparkær kan have glæde af en sådan hal. Der vil sandsynligvis være mulighed for at udleje hallen til omkringliggende foreninger, hvilket vil bidrage væsentligt til driften af hallen. Hallen skal ligge så tæt ved Sparkær IFs klubhus og omklædningsfaciliteter, at der vil være en naturlig sammenhæng med idrætsforeningen. Hallen vil blive konstrueret på en sådan måde, at den kan bruges til de fl este aktiviteter og dermed fungere som et overdækket areal. BMX- bane Fra en rundspørge blandt skolens elever er der udtrykt ønske om etablering af en form for BMXbane på arealet. Ved udviklingsværkstedet der blev afholdt i foråret 2007 med involvering af borgerne i Sparkær, Kortet til højre illustrere adgangen til arbejdspladser i Danmark. Borgerne har adgang til mere end arbejdspladser. Dette skyldes primært nærheden til Viborg. Sparkær nyder således godt af sin tætte placering på Viborg. Dette afspejles bl.a. i den store mænge pendlere som er bosiddende i byen. Kilde: Landsplanredegørelse 2006.

4 4 blev der debatteret om der er potentiale i Sparkær og omegn til at anlægge en fuldskala BMX- bane. Her menes en bane der har internationale mål og kan anvendes til afvikling af løb. Efter moden overvejelse blev det konstateret, at der ikke er potentiale til anlæggelse af en fuldskala BMX- bane. Der er stemning for at etablere en mini BMX- bane der kan tjene et mere uformelt formål: At skabe en cykeltumleplads for byens børn og unge. Tre dispositionsplaner i spil Borgernes areal er beliggende i umiddelbar forlængelse af sportspladsen der omfatter en træningsbane og en opvisningsbane. Endvidere er klubhuset og en multibane placeret i tilknytning til baneanlægget. Arealet er højt beliggende i byen og skråner ned mod sportspladsen. Visuelt vil det være uhensigtsmæssigt at placere en hal på området i eksisterede kote. Dispositionsplan nr. 1: Mellem banerne Det nyerhvervede areal indrettes som en bypark med forskellige aktivitetsmuligheder. Der søges etableret en stiforbindelse fra byen og tværs over arealet, således der skabes kontakt fra byen og til arealet fl ere steder. Arealet indrettes således at der opstår et stilleområde i den ene ende og et aktivitetsområde der indbyder til et større aktivitetsniveauet jo tættere man kommer på sportspladsen. Stilleområdet indrettes med fuglevoliere og en dyrefold der primært passes af private borgere. Langs stien etableres et opholdsområde med borde og bænke samt en lille bålplads. Aktivitetsområdet indrettes med et legeområde og junglesti tættest på dyrefolden. Dette område er placeret strategisk i forhold til de øvrige aktivitetsmuligheder, således der er god kontakt mellem legeområdet og de øvrige aktivitetsmuligheder. Dette af hensyn til børnefamiliers deltagelse i aktiviteter på tværs. Der etableres en mini BMX- bane der kan anvendes som træningsbane og cykeltumleplads for alle aldersgrupper. Amfi trappen ved Billingepladsen udvides og forbedres, således at området kan anvendes til fl ere formål. Pladsen indrettes med en mobil sceneopbygning der kan overbygges med sejldug. Den mobile scene opbygges på en sådan måde, at den kan anvendes til andre formål og fx anvendes i den nye LetHal. Kælkebakken ommoduleres således den indpasses bedre i terrænet. Mellem de eksisterende boldbaner og det nye aktivitetsområde etableres en todelt P-plads. Todelt på den måde at den del der ligger langs klubhuset skal fungere som daglig indkørsel og P-plads. Den anden del indrettes som et Eksempel på udformning af LetHal.

5 Projekt BillingeParken i Sparkær Dispositionsplan nr 1: Mellem banerne 5

6 6 befæstet multifunktionelt område der i dagligdagen fungerer som aktivitetsområde for rulleskøjteløb, volleyball og skøjtebane om vinteren. Ved større arrangementer skal banen umiddelbart kunne inddrages som P-plads. Trafi kalt vil placeringen af P-pladsen skabe en god separation mellem bløde og hårde trafi kanter i området. Mellem opvisningsbanen og træningsbanen placeres LetHallen. Den indrettes med sider der kan åbnes, således at den kan fungere som det overdækkede alternative aktivitetsareal. Ligeledes vil hallen kunne fungere som overdækket publikumsområde i forbindelse med kampe. Det eksisterende område omkring klubhuset opretholdes og udbygges kun med få legefaciliteter. Hele området beplantes med klynger af træer, så der skabes læ. Klyngerne af træer plantes strategisk så udsigten bevares, samtidig med at de virker skærmende for udsatte naboer Dispositionsplan nr. 2: Hallen på Kælkebakken Området indrettes på samme måde som dispositionsforslag nr.1, dog således at to væsentlige elementer placeres anderledes. LetHallen. Lethallen placeres på det nye aktivitetsområde, hvor kælkebakken er placeret i dag. Det vil kræve et omfattende jordarbejde at sænke hallen til en acceptabel kote og kælkebakken forsvinder. Omkostningen ved jordarbejdet kan dog reduceres betydeligt ved at anvende det overskydende jord til at modellere det øvrige areal. Hallen placeres så den over- Hvad er en billing? dækkede indgang skaber et overdække ud over en del af det befæstede multiområde. På den måde aktiveres området bedre og der skabes ramme for nogle andre aktivitetsmuligheder. Amfi trappen vendes, således at scenen åbnes op ind mod hallen. På den måde kan der skabes synergi mellem hallen og Billingepladsen. Der vil på den måde opstå en torvedannelse mellem hallen og amfi trappen. Med hallens mulighed for at åbne siden over mod Billingepladesen vil området indbyde til mangeartede kulturelle aktiviteter. Før i tiden var Sparkær omgivet af mose, hvor borgerne i Sparkær gravede tørv. Normalt blev tørven optaget i fi rkantede stykker. Når man læssede tørven dryssede små stykker tørv af redskaberne. Disse små stykker tørv måtte de fattigste i Sparkær samle op. Tørvestykkerne blev kalt billingerne. Så billinger er altså tørve-totter. Nederst: Den sydligste del af området, hvor byparken anlægges. Øverst: Udsigt fra kælkebakken over boldbanerne.

7 Projekt BillingeParken i Sparkær Dispositionsplan nr 2: Hallen på Kælkebakken 7

8 8 Dispositionsplan nr. 3: Igloen Et af de vindende forslag ved Lokale- og Anlægsfondens konkurrence var forslaget om at bygge en LetHal formet som en Iglo. Konstruktionen har mange fordele men også ulemper. Iglohallen er utraditionel i sin form og vil virke monumental i det danske landskab. Skyggedannelsen fra bygningen vil være minimal trods dens højde. Ved etablering af en traditionel 20 x 40 boldbane i hallen vil der levnes plads til et væld at forskelligartede aktiviteter omkring banen. Hallen kan indrettes med et utal af mobile funktioner og dermed gøres multifunktionel. Ligeledes kan der mellem tagets ben udbygges med forskellige funktioner i tilbygninger. Tilbygningerne kan opføres efterhånden som behovet opstår og økonomien tillader det. Iglohallen må nødvendigvis opføres i fuld størrelse, da den ikke kan udvides som en traditionel fi rkantet hal, der kan forlænges. Det kan være en ulempe i mindre samfund, hvor behovet og økonomien ikke er til opførelse af en fuldskala LetHal. På grund af den utraditionelle form kan der ikke anvendes standard byggekomponenter, hvilket gør en Iglohal væsentligt dyrere end en fi rkantet hal. Ved en placering af Igloen på den gamle træningsbane vil der skulle anlægges en ny boldbane på det nyerhvervede areal. Den nye boldbane skal nødvendigvis ikke placeres i samme kote som hallen. Arealet skal planeres og boldbanen får en mere central placering i forhold til byen. Det fl eksible asfaltareal anlægges helt hen til Igloens indgangsparti og skaber derfor mulighed for et væld af aktivitetsmuligheder ud af hallen. Arealet levner ikke plads til BMX banen og kælkebakken. På bagsiden af amfi trappen kan der etableres en minikælkebakke der løber ud på legearealet.

9 Projekt BillingeParken i Sparkær Dispositionsplan nr 3: Igloen 9

10 10 Funktioner der kan indarbejdes i hallen Mulig indretning af Iglohallen

11 11 Om processen - stor engagement og opbakning Arealets anvendelse har gennem tiden været genstand for mange overvejelser, men i 2006 tog processen fart. Der er en meget stor opbakning til projektet blandt borgerne i Sparkær. Forår 2006 Eleverne på skolen og borgerne blev involveret i ideudviklingen Forår 2006 Idrætsforeningen tog initiativ til at søge Fjends kommune om støtte Sommer 2006 Konsulenthjælp blev bevilget Efterår 2006 Indledende møder, hvor projektet blev diskuteret i bestyrelserne Efterår 2006 Foreningsmøde og workshop, hvor byens foreninger var repræsenteret Efterår 2006 Fjends Kommune overdrager arealet til Idrætsforeningen Forår 2007 Borgermøde med workshop. Mange borgere mødte frem og deltog. Forår + sommer 2007 Udarbejdelse af dispositionsforslag Der er enighed om, at det nyerhvervede areal skal udnyttes og danne ramme for aktiviteter under åben himmel. Naturformidling, friluftsaktiviteter og kultur i det fri skal kendetegne Sparkær. Økonomi Der er ikke foretaget projektering af projektet og de økonomiske overvejelser er estimater der bygger på erfaringer fra andre projekter. Projektet søges opdelt i etaper: Etape I. Første etape omfatter etablering af stille- og naturområdet med dyrefold, sti, volierer, borde og bænke, beplantning og naturformidling. Ved en stor frivillig indsats estimeres etape I til ca kr. Etape II. Anden etape omfatter BMX-bane, legeområde, amfi trappe, LetHal og P-plads. En fi rkantet LetHal vil kunne opføres for mellem 3 og 4 millioner kr. afhængig af omfanget af frivilligt arbejde. LetHalsbyggeri til idrætsformål opgøres til ca kr. pr m2 i 2007 priser. En Iglohal vil koste ca. det dobbelte og det skal påregnes, at der kan ydes en mindre frivillig indsats pga. den specielle konstruktion. Ved byggeri af en fi rkantet LetHal anslås det samlede projekt til ca. 5 millioner kr. ekskl. evt. etablering af boldbane. Den 24. april 2007 var det meste af byen samlet i forsamlingshuset til workshop om indretning af arealet.

12 12 Forslag til handleplan: Projektet opdeles i to etaper: Stilleområdet indrettes med dyrefold, sti, volierer, borde og bænke, beplantning m.v. BMX-bane, legeområde, amfitrappe, LetHal og P-plads. Lokale og Anlægsfonden kontaktes og søges inddraget i projektudviklingen 2007 Viborg Kommune kontaktes med henblik på dialog om økonomisk støtte til anlæg og drift Fundraising af midler til projektering og anlægsarbejde. Fx kan der ansøges om LEADER midler i efteråret På basis af konkrete vurderinger iværksættes en lokal indsamling af midler blandt borgerne Første etape påbegyndes i foråret Anden etape søges påbegyndt i efteråret Afslutning af anden etape 2009 Processen i Sparkær: Der søges midler til forbedring af Billingepladsen Forår 2006 Bevilling af konsulenthjælp Sommer 2006 Indledende møder og besøg Efterår 2006 Arealet overdrages til Idrætsforeningen Efterår 2006 Procesmøde med Idrætsforeningen og de første skitser Vinter 2007 Udviklingsværksted med involvering af borgerne Forår 2007 Udarbejdelse af dispositionsforslag Forår 2007 Projektet er udarbejdet af Grobund Aps. i samarbejde med beboerne i Sparkær og med økonomisk støtte fra landsbyrådet og Fjends kommune.

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune

Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær, Viborg kommune Borgerplan for Sparkær 1 Forord Denne borgerplan er lavet med udgangspunkt i et stormøde i Sparkær forsamlingshus, februar 2008. Her deltog 170 af byens indbyggere.

Læs mere

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling

Ansøgningsskema Grøn Ordning. Vækst og udvikling Ansøgningsskema Grøn Ordning Vækst og udvikling Ansøgning om tilskud fra Grøn ordning Læs venligst retningslinjer for tildeling af støtte fra Grøn Ordning, inden ansøgningsskemaet udfyldes. For at ansøgningen

Læs mere

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr.

Tårs. Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tårs Områdefornyelse i Tårs fra centerby til rekreativ bosætningsby med klar identitet. Samlet økonomi 8,0 mio. kr. Tidsplan Oktober 2017 - november 2018 Aktivitet Aktivitetsbånd Et udendørs samlingssted,

Læs mere

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest

Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Multiaktivitetscenter på Gudrunsvej i Århus Vest Især inden for idræt og foreningsliv har Globus1 givet Århus Kommune et løft, og aktivitetscenteret er en af hovedhjørnestenene i kommunens integrationspolitik.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

DEMOKRATIUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Refer Mødetidspunkt: Fra kl.: 17.30 Til kl.: 18.15 Mødested: Birgittelyst Kro Mødenr.: 12 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 83 Meddelelser og gensidig orientering 135 84 Ansøgning til Initiivpuljen

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

Visionsplan for Hårlev

Visionsplan for Hårlev Visionsplan for Hårlev 1 2 VISION FOR FREMTIDENS HÅRLEV Hårlev er stationsbyen i Ådalen. I Hårlev har vi det hele. Skønne naturoplevelser i baghaven, boliger til alle aldersgrupper, et levende handelsog

Læs mere

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1

Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Aulum Fritidscenter Visioner og mål 2006 til 2016 1 Indledning Aulum Fritidscenter kan i 2006 fejre sit 20 års jubilæum, og det har været 20 år, der på mange måder har været præget af fremgang. Bestyrelsen

Læs mere

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø

KORT FORTALT. Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Odder. Saksild. Ørting. Hov. Hundslund. Gylling. Tunø KORT FORTALT Odder Saksild Ørting Hundslund Hov Gylling Tunø forslag til Odder Kommuneplan 2009-2021 Tales vi ved? Du sidder nu med debatoplæg til Byrådets Forslag til Kommuneplan 2009-2021. Forslag til

Læs mere

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger

Projektbeskrivelse. Titel. Ansøger Projektbeskrivelse Titel Ansøger Kontaktoplysninger OASEN Rekreativt grønt område: - til synliggørelse/formidling af egnens kulturmiljø/-arv, - til friluftsaktiviteter, - med stisystemer samt multiplads

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

Slagteriet. Etablering af byrum. Bilag - ØK

Slagteriet. Etablering af byrum. Bilag - ØK Slagteriet Etablering af byrum Vinderprojektet for konkurrencen om Slagteriets byrum udgør grundlaget for det videre arbejde med byrummene frem mod anlægsprojekter. Konkurrenceprojektet er et skitseprojekt

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN

VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN Indholdsfortegnelse Lokalplaneksempler...7 Baggrunden for bestemmelserne...9 Bebyggelsens udformning...10 Bolig med forskudte etager...11 Indledning

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015

Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Velkommen til Fællesmøde 10 DEC 2015 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016

Bestyrelsen for LAG / kommune uden LAG: Herning Kommune. indstiller: Feldborg til landsbyprisen 2016 Dette skema bedes udfyldt af LAG koordinator eller kommune (der ikke har en LAG) og indsendt til Region Midtjylland sammen med ansøgningen fra den landsby eller gruppe af landsbyer, som indstilles til

Læs mere

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014

Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Velkommen til Fællesmøde 04 DEC 2014 Agenda 1) Formandens årsberetning. 2) Fremlæggelse og godkendelse af regnskab for Mørke Distriktsråd. 3) Valg til forretningsudvalget for Mørke Distriktsråd. Følgende

Læs mere

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen

KLIMAPROJEKT Tinbæksøen KLIMAPROJEKT Tinbæksøen Indledning Som led i et klimatilpasningsprojekt i Galten-Skovby har Skanderborg Forsyning og skabt et nyt område ved Tinbækstien. Det overordnede formål blev at klimasikre en tunnel

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Åben skole i hårdt kvarter

Åben skole i hårdt kvarter 20 Åben skole i hårdt kvarter Tema I En ting er at tage hegnet ned og åbne et skoleområde for alle i et roligt parcelhuskvarter. Noget andet er at gøre det i et storbykvarter med tunge sociale udfordringer,

Læs mere

Den Blå Foreningsby på Amager Strand

Den Blå Foreningsby på Amager Strand Den Blå Foreningsby på Amager Strand Januar 2013 Den Blå Foreningsby Øresund bådebro Jollerampe Fremtidig byggemulighed Til Helgoland Øresundsstien Udarbejdet af JJW arkitekter med støtte fra Amager Øst

Læs mere

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015

HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 HELSINGØR STADION ATRIUM ARKITEKTER 09.06.2015 ATRIUM ARKITEKTER ApS Sofie Brahes gade 1A 3000 Helsingør Telefon nr. +45 60 21 23 72 Mail info@atriumarkitekter.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Side 4 HELSINGØR Side

Læs mere

1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN

1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN 1 VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN PROJEKTUDVIKLING Gl. Havn 12 7100 Vejle PROJEKTIDE VEJLE ÅDAL DISPOSITIONSPLAN Projektgrunden er beliggende langs Vejle Ådal i Skibet, ved den oprindelige indfaldsvej Vardevej,

Læs mere

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs

Faciliteter ved sønæs. Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs Faciliteter ved sønæs Oplæg til idékonkurrence vedrørende udvikling af faciliteter ved sønæs SØNDERSØ ve j næ s Sø Sønæsvej ej Gl. Århu sv Beskrivelse af baggrund og muligheder Viborg Kommune og Energi

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE

Lokalplan nr. 3.25. for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Lokalplan nr. 3.25 for Sydkystems Sportscenter, Espergærde INDHOLDSFORTEGNELSE Redegørelse...3 Baggrund for lokalplanen....3 Lokalplanens formål....5 Lokalplanens indhold...5 Lokalplanens forhold til anden

Læs mere

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen

Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Hovedgård Hallen et aktivt samlingssted for hele byen Foto: BOGO Projektbeskrivelse I Hovedgård ønsker vi at udvikle Hovedgård Hallen til et aktivt og imødekommende samlingssted for alle byens borgere

Læs mere

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen.

Du har oplyst, at hallen placeres så langt mod nord, som muligt, med henblik på at etablere haveanlæg ud mod vejen. Plan og Kultur Joachim Johansen Tjørnevej 11 Skydebjerg 5560 Aarup 28. september 2018 Sags id: 2018-0525 Landzonetilladelse. Assens Kommune giver landzonetilladelse til opførelse af garage som ansøgt på

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Landsbyplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i VELLEV Landbyrådsrepræsentanten fra Vellev inviterede i samarbejde med Landdistrikternes

Læs mere

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du:

Bæredygtighedsskema. Sådan gør du: Bæredygtighedsskema Skemaet skal udfyldes i forbindelse med ansøgning om lokalplan. I skemaet skal du beskrive, hvilke bæredygtige tiltag dit projekt indeholder. Beskrivelsen er opdelt i emner, som svarer

Læs mere

SKITSE TIL OM- OG TILBYGNING AF JEBJERG LYBY - HALLEN

SKITSE TIL OM- OG TILBYGNING AF JEBJERG LYBY - HALLEN SKITSE TIL OM- OG TILBYGNING AF JEBJERG LYBY - HALLEN Idé Dette projekt omhandler en udbygning/ombygning af den eksisterende Jebjerg-Lyby hal. Det har været ønsket fra arbejdsgruppens side at skabe et

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen

Hej Jørgen! Jeg har her skrevet tidslinien for ansøgningsprocessen Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13 ULØ Alm.del Bilag 195 Offentligt Hej Jørgen! Jeg skriver til dig i min egenskab af formand for Grønbjerg-Langelund Lokalråd, og i dette tilfælde, også som den

Læs mere

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021

Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 Punkt 12. Godkendelse af opsamling på fordebat på byudviklingsplan for Vestbjerg, kommuneplantillæg 5-021 2015-061874 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse)

Godkendelse af lokalplan Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) Punkt 8. Godkendelse af lokalplan 7-1-110 Boliger og Erhverv, Lodsholmvej, Klarup (2. forelæggelse) 2016-069294 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Lokalplan 7-1-110 endeligt

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ

PLANHÆFTE FOR TINGHØJ KOMMUNEPLAN 2017 PLANHÆFTE FOR TINGHØJ Kommune 1 20. Tinghøj 20.01 Tinghøj By 20.02 Orten 20.03 Mejls 20.10 Åbent land Tinghøj Bevaringsværdige bygninger Rammer Kort materialet i dette planhæfte indeholder

Læs mere

Lokalplan 0611-22 2001-04-23 Redegørelse Foto 1 Lokalplanområdet set mod syd langs hegn mod eksisterende idrætsplads Eksisterende forhold Landskabet omkring Almind er et typisk østjysk morænelandskab.

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14

INDHOLDSFORTEGNELSE. Introduktion 5. Aktiviteter 6. Jonstrup i dag 8. Fremtidens Jonstrup 10. Skitse 12. Visualisering 14 U D V I K L I N G S F OR S L A G F OR JON S T R U P C E N T R U M S. 3 15 INDHOLDSFORTEGNELSE Introduktion 5 Aktiviteter 6 Jonstrup i dag 8 Fremtidens Jonstrup 10 Skitse 12 Visualisering 14 Dato : 22.02.2017

Læs mere

Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler. Indstilling

Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler. Indstilling Nr. Ansøger Projektbeskrivelse Projekt-sum Ansøgte midler Indstilling 1 Skibbild-Nøvling Borgerforening Nye skilte til gå/løbeture i området kr 12.000,00 kr 6.000,00 Tilsagn 2 Skibbild-Nøvling Borgerforening

Læs mere

Grøn Ordning. Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk

Grøn Ordning. Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk Grøn Ordning Indlæg af Janni Theilgaard Mundt, sagsbehandler hos Energinet.dk 1 Information om Grøn Ordning 1. Hvad er Energinet.dk s rolle 2. Hvad er kommunens rolle 3. Hvad gives der tilskud til 4. Landskabelige

Læs mere

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune

Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Aalborg den 20. december 2016 Strateginotat Lege- og aktivitetsområder i Aalborg Kommune Indledning Aalborg Kommune er inde i en rivende udvikling og i kraftig vækst med en befolkningstilgang på ca. 2500

Læs mere

Hersom-Bjerregrav Borgerforening

Hersom-Bjerregrav Borgerforening Hersom-Bjerregrav Borgerforening Nyhedsbrev 2013 2014 Arrangementer i 2013 24. november: Kl. 16.00 Kl. 16.30 Tænde juletræ og stjerner efterfulgt af julehygge ved købmanden Salg af gourmet-billetter 2014

Læs mere

SKOVPARCELLER I DREJENS

SKOVPARCELLER I DREJENS SAGSNR. 12.4591 1. udkast - d. 30. maj 2014 SKOVPARCELLER I DREJENS forslag TIL NY DISPONERING forslag til ny disponering med åben-lav boliger gældende planforhold arealopgørelse Nærværende projektmappe

Læs mere

PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT

PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT PROJEKTFORSLAG IDÉ OG KONCEPT VESTBYENS SAMLINGSPUNKT Viborg Sport & Vandforum er den nye attraktor i Vestbyen, som skaber gode rammer for motion, bevægelse og fællesskab i bydelen på tværs af alder, køn

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg

LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg LANDSBYAKSEN I VITTRUP - idéoplæg Landskabsarkitekter BY+LAND Magnoliavej 18 DK-9000 Aalborg Telefon 2511 5771 www.byplusland.dk Fysikken Punkter i byen Løkkensvej er byens hovedfærdselsåre, og en del

Læs mere

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen

Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Vigtig information forud for ansøgning til Landsbypuljen Ansøgningsfrist 14. november 2016 Der er hvert år ca. 1.250.000 kr. til uddeling. Der kan søges om både hel- eller delvis finansiering. Der kan

Læs mere

Referat Distriktsudvalget

Referat Distriktsudvalget Referat Distriktsudvalget 2018-2021 Ordinært møde Mødetidspunkt: 21-06-2018 19:00 Mødeafholdelse: Information: Medlemmer: Ravnshøj Ravnshøj Skole Ravnshøjvej 155 9900 Frederikshavn Brian Kjær(A), Formand

Læs mere

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_

ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER. Dato_ ALBÆK STADION FORSLAG TIL NYT KLUBHUS MED OMKLÆDNINGSFACALITETER Dato_26.09.2017 ALBÆK STADION EN DEL AF KORSHØJ OMRÅDET 1 INTRO FORHOLD TIL LANDSBYKLYNGEN...Med nye faciliteter ved Albæk Stadion, så vil

Læs mere

LANDSBYHUSET - 04.11.2008 CEBRA a/s, arkitekter MAA - Vesterbro Torv 1-3, 2. sal - 8000 Århus C - Tlf.: 8730 3439 - Fax: 8730 3429 - Email:

LANDSBYHUSET - 04.11.2008 CEBRA a/s, arkitekter MAA - Vesterbro Torv 1-3, 2. sal - 8000 Århus C - Tlf.: 8730 3439 - Fax: 8730 3429 - Email: LANDSBYHUSET - 04.11.2008 Landsbyhuset i Gyrstinge Landsbyhuset i Gyrstinge kan betragtes som en attraktor i lokalsamfundet - en magnet for samvær og social aktivitet. Da det er hele landsbyens hus, er

Læs mere

Hvordan skal vi udvikle Selling?

Hvordan skal vi udvikle Selling? LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i SELLING Indledning: Landbyrådsrepræsentant Jesper Dissing Henckel fra Selling inviterede

Læs mere

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk

Uddrag af kommuneplan 2009-2020. Genereret på www.silkeborgkommune.dk Uddrag af kommuneplan 2009-2020 Genereret på www.silkeborgkommune.dk Byen og landskabet Mål Silkeborg Kommune vil: Synliggøre Silkeborgs unikke placering i landskabet og bymidtens nærhed til Silkeborg

Læs mere

Udvikling i din by GUDUM

Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by GUDUM Udvikling i din by byens udvikling! Udvikling i din by er et tilbud til landsbyer i Aalborg Kommune. En mulighed for byens borgere til i fællesskab at udforme små og store, jordnære

Læs mere

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet

Vi er bekymrede for at den nye udstykning kommer til at fylde meget i landskabet Skanderborg Kommune Miljø- og Planudvalget Kresten & Helene Thorup Stjærvej 70 8464 Galten kresten@krab.dk helene@simoni.dk Høringssvar vedr. forslag til lokalplan 1120, Udstykning ved Stjær. Stjær er

Læs mere

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest

Fyrværkeriparken. Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Fyrværkeriparken Fremtidens bæredygtige boliger i Seest Afdeling 955-0 Lejerbo Kolding Pakhustorvet 4 35 lækre boliger i skønne omgivelser med gode fællesarealer og fælleshus 6000 Kolding Telefon 3812

Læs mere

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN

SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN SKITSE FAXE LADEPLADS - BYMIDTEN FEBRUAR 2018 2 FAXE LADEPLADS BYMIDTEN Februar 2018 SLA for Faxe Kommune SLA Njalsgade 17B Pakhus 2, 3.sal DK 2300 København www.sla.dk landskab@sla.dk BYMIDTEN Gefion

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2013 Lokalområde der søger Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Mønsted Lokalråd, Mønsted Idrætsforening, Mønsted Håndværker- og Handelsstandsforening En borgergruppe bestående

Læs mere

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Ansøgning til: Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Det anbefales, at diverse godkendelser søges inden projektpuljen til byzonebyer søges, da beløbet bevilges under forudsætning af, at gældende

Læs mere

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen

Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ansøgning om ændret anvendelse af området ved Maglesøvej 6, 4300 Holbæk samt dispensation fra søbeskyttelseslinjen Ejendommen har indtil 1. oktober i år bestået af en privat bolig på 1.salen og restaurationen

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Ansøgning - Stier i Videbæk

Ansøgning - Stier i Videbæk 23. marts 2015 Videbæk Borgerforening Ansøgning - Stier i Videbæk Videbæk Borgerforening ønsker flere borgere på byens stier Ringkøbing-Skjern kommune søges om: Etablering af nogle nye stistrækninger i

Læs mere

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni

Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni Dagsorden 4. marts 1. Velkomst og historik 2. Status den kommunal afklaringsopgave 3. Markedsdag i Dalum den 5. juni ----- 4. Arbejdsgrupper 5. Aftaler herfra En idé, der er født her 3. Afklaringsprojekt

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter

HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter HEI idrætsforening Ny sportshal og fintnesscenter - Samlingssted i lokalområdet - Motion og sundhed for alle aldre - Fleksibilitet, åbenhed og inspiration - Identitet og fælleskab Adresse: Ny sportshal

Læs mere

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING

R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID REMISEN I TØLLØSE - SEP. 2009 - IDÉKATALOG TIL VIDERE PROJEKTUDVIKLING R E M I S E N I T Ø L L Ø S E - BÆREDYGTIG HISTORIE OG RUMMELIG FREMTID VISIONER OG FOKUS PUNKTER VISIONER I Remisen i Tølløse ligger et kæmpe potentiale. Alene bygningens særegne arkitektur og historie

Læs mere

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk

Offentlig høring. Fra den til den Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Offentlig høring Fra den 29.03.2017 til den 23.06.2017 Debatoplæg til helhedsplan for Guldbæk Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Helhedsplanens baggrund og formål... 3 1.1 Realisering af helhedsplanen...

Læs mere

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune

Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune 1 of 12 Fritids- og Friluftspolitik Frem mod 2020 Syddjurs som fritids- og friluftskommune Version 1 - marts 2016 Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune 2016. 2 of 12 INDHOLD Forord... 3 Fritid- og friluftliv

Læs mere

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013

PROJEKT#GRØNNE OPLEVELSER I SILLEBRO ÅDAL 2013 Frederikssund Kommune har stort fokus på natur og sundhed. Vi vil derfor i samarbejde med en række foreninger skabe et unikt bynært multifunktions naturområde til gavn for borgere i alle aldre. Samtidig

Læs mere

Ny Roskilde Idrætspark

Ny Roskilde Idrætspark Ny Roskilde Idrætspark En hed drøm eller virkelighed? Idrætssektorens Udviklingsforum, Royal Arena 22. feb. 2018 v/amir Nuspahic, FB Gruppen A/S Agenda: Indledning Kort om FB Gruppen og hvad vi står for

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016.

Hvis du har nogle bemærkninger til den ændrede planlægning, skal du skrive til Silkeborg Kommune i perioden 3. november 2016 til 1. december 2016. Side 1 af 3 07-11-2016 Indkaldelse af ideer og forslag til den kommende planlægning for Søtorvet, Silkeborg Silkeborg Kommune har modtaget et projekt for omdannelse af Søtorvet i Silkeborg og skal nu i

Læs mere

Magneter i Øster Velling

Magneter i Øster Velling Magneter i Øster Velling Baggrund for projektet Landsbyen Øster Velling er en dejlig lille landsby med små 200 beboere (274 i sognet) som ligger i et naturskønt område. Men ligesom en lang række andre

Læs mere

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby

17 eksklusive grunde i fremtidens landsby Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.195.000,- Salg og information: danbolig holbæk

Læs mere

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde

Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.295.000,- Side 1 Vindinge Byg din drømmebolig

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

17 eksklusive grunde i fremt tidens landsby

17 eksklusive grunde i fremt tidens landsby Byg drømmehuset i Vindinge ved Roskilde Valgfrihed mellem alle byggefirmaer eller stå selv som bygherre Naturskøn beliggenhed i Stålmosen Priser fra kr. 1.350.000,- 17 eksklusive grunde i fremt tidens

Læs mere

Bevaringsværdige bygninger

Bevaringsværdige bygninger 25. Årre 25.01 Årre By 25.02 Roust 25.03 Rousthøje 25.04 Hjortkær 25.10 Åbent land Årre Bevaringsværdige bygninger Rammer 25.01 Årre By Status Årre er en lokalby med udviklingspotentiale indenfor bosætning.

Læs mere

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016

BYUDVIKLING TOMMERUP VEST. November 2016 BYUDVIKLING TOMMERUP VEST November 2016 BYSTRUKTUR Skovstrupvej - Livet på landet i byen Skolevej - LandsBYmidten Vestervangen - Parcelhusområdet Tommerup Vest inddeles i tre bebyggede områder, som knytter

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent

Af Lars Hjorth Bærentzen, kommunikationskonsulent 28 Mere end en multibane Udvikling I De klassiske multibaner til boldspil har været en stor succes, men har brug for at blive redefineret. Det første realiserede bud på en ny form for multibane og aktivitetsplads

Læs mere

Nyt kulturhus i Tingbjerg

Nyt kulturhus i Tingbjerg Nyt kulturhus i Tingbjerg Tingbjerg og Utterlevshuse skal have et nyt kulturhus og bibliotek. Huset er for alle beboere i Tingbjerg og Utterslevhuse. Her kan du læse mere om, hvordan huset kommer til at

Læs mere

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN

STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN STRUER KOMMUNE AUGUST 2007 VEJLEDNING OM PLACERING AF BYGGERI I KUPERET TERRÆN TILKNYTTET LOKALPLAN NR. 283 FOR ET BOLIGOMRÅDE SYD FOR DRØWTEN INDHOLD INDHOLD 1 INDLEDNING 5 2 LOKALPLANENS BESTEMMELSER

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej

DEBATOPLÆG. Ny lokalplan for Smørum Vest. Invitation til borgermøde om planlægningen. Tværvej. Kirkevangen. Kong Svends Vej Tværvej DEBATOPLÆG Kong Svends Vej Kirkevangen Ny lokalplan for Smørum Vest Invitation til borgermøde om planlægningen 1 Kom til borgermøde I forbindelse med udarbejdelsen af lokalplanforslaget for byområdet

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler

Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler Status for projektansøgninger 2010 Kvalitetsfondsmidler Aggersund kr. 35.000 Aggersund og Omegns Borgerforening har investeret i 3 bærbare PC er til Aktivitetsklubben placeret i klubhuset i Aggersund.

Læs mere

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2

Byskitser Kommuneplan , hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere