Aktivitetsområde i Mogenstrup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aktivitetsområde i Mogenstrup"

Transkript

1 Aktivitetsområde i Mogenstrup Projektbeskrivelse m/budget og finansieringsplan Projektansvarlige: Øster Sogns Beboerforening, Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten, Hjelm Hede Friskole.

2 Oplysninger om ansøger Øster sogns Beboerforening, Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten, samt Hjelm Hede Friskole er gået sammen og har udarbejdet dette projekt. Vuggestuen Søstjernen, Børnehaven Blæksprutten og Hjelm Hede Friskole dækker aldersgruppen 0-14 år. De 3 huse ligger inden for en radius af ca. 250m og har i det daglige et meget tæt samarbejde på tværs af alders- og tilhørsforhold, som vi i det daglige kalder den røde tråd. Vi bruger vores nærmiljø meget, når vi skal opfylde læringsplanerne for vores institutioner og vores skolen. Der ved opnås en tryghed for børn og elever der øger muligheden for at udvikle sig til hele mennesker, hvor både den individuelle og sociale udvikling er i højsædet. Vuggestuen Søstjernen er en selvejende institution under Holstebro kommune, med 15 vuggestue børn på nuværende tidspunkt. Hjelm Hede friskole har eksisteret i ni år med 51 elever på nuværende tids punkt. Børnehaven Blæksprutten er en fribørnehave under friskolen og har 22 børn på nuværende tidspunkt. Øster sogns beboerforening (ØSB) er byens borger forening og samlingspunkt for byens udvikling. Den tager aktiv del i de sociale aktiviteter i fritiden samt spiller en aktiv rolle i dialogen med de kommunale instanser. ØSB er tovholder og har projektledelsen for hele projektet. Formålet med projektet er: at skabe et aktivitets område, hvor der er plads til alle alders -grupper, samt understøtte de læringsplaner der er i vuggestuen, børnehaven samt på friskolen, gennem leg, fysiske udfoldelsesmuligheder, samt mulighed for udeundervisning for skolebørnene. At skabe et endnu bedre område for vores engageret foreningsliv, da dette område er en meget central del af alle aktiviteter og det sociale fritidsliv i landsbyen.

3 At skabe mere sammenhold under og efter projektet. At vise interesserede huskøbere, turister og andre, at byen og dets indbyggere står sammen og hjælper hinanden, i ønsket om at skabe attraktive faciliteter til alle i Øster Sogn, uanset om man er turist eller lokal. Baggrunden for projektet. Vores landsbys beskedne størrelse gør, at vi er nød til at udnytte alle eksisterende omgivelser og faciliteter som fælles rum. Gennem dialog med alle foreninger i byen har vi sammensat området således, at alle aldersgrupper kan bruge området til forskellige formål, uanset om det er socialt samvær, eller det er fysisk udfoldelse sammen med andre eller individuelt. Der blev for 2 år siden etableret en trampesti langs Karup Å, som starter og slutter i hver ende af byen. Stien skal lægges op forbi aktivitetsområdet, så de besøgende kan se, hvilken fantastisk by vi har; der skal laves opslag om aktiviteter samt være mulighed for at kunne grille, træne eller bare slappe af efter en skøn gåtur. Derved får hele området yderligere liv, og vi får en god mulighed for at møde nye mennesker, og derved udsprede kendskabet til Øster sogn på den bedst mulige måde, nemlig ved samtale mellem mennesker. I hverdagen indgår området i den daglige udvikling af børn og elever. Her kan vi give alle en mulighed for at få læring på det enkelte barns eller elevs præmisser, om man er til aktivitet, eller fordybelse under indlæringsfasen. De seneste år har alle byens kræfter ligget i etablering og drift af skole, børnehave og vuggestue. Og der er et stort behov for at forny området mellem skole, børnehave og vuggestuen, der er det centrale område i byen, og ligger op til byens sportsplads. Derfor er vores fokus nu rettet mod udendørsfaciliteterne, som skal være til gavn for alle både i institutioner, skole, landsby og opland. At give hele området et løft vil resultere i et endnu større aktivitetsniveau, samt muligheden for at deltage i projektet og dermed være en del af dette vil uden tvivl give en form for ejerskab af området og dermed et bredt ønske om at holde området pænt, men også et område man kan være stolt af.

4 Formidling af projektet Målgruppe Gennem hele projektet bliver der sendt nyhedsbreve ud med, hvordan projektet skrider frem, og hvem man skal kontakte med ideer, og hvad man ønsker at deltage med. Der trykkes nyt materiale til trampestien, hvor området nævnes, og der informeres om mulighederne for at grille, træne, eller bare spise medbragt mad. Der bliver lavet nyt reklamemateriale for skole, børnehave og vuggestue for at fortælle om samarbejdet, stærke sider, samt muligheder for at lave projekter og specielt tilpasset undervisning. Vores målgrupper til projektet er både børn og voksne, og dette gør, at vi også rammer alle aldersgrupper som kommer til byen, enten for at gå ad trampestien, benytte sportspladsen, eller se på faciliteterne på skolen, børnehaven eller vuggestuen. Beskrivelse af det ønskede i området: Der etableres et nyt fritstående hus (8-kantet hus i kalmartræ diameter på 10 m) hvor der på den ene side er etableret cykelstativer, i midten et redskabsrum, som deler huset i 2 dele, så der er mulighed for på den anden side, som vender ind mod skolen, at kunne sidde i ro med hyggekroge med borde og stole. Til de større elever laves en hems, som kan benyttes til overnatning. Der etableres en bålhytte (8 -kantet hus i kalmartræ diameter på 8 m), hvor siderne ind mod vuggestuen er lukket af, for at tage hensyn til vuggestuens sovebørn. I hverdagen bruges huset som udeklasseværelse samt for børnehaven og vuggestuen en mulighed for at komme udenfor med deres madpakker. Trampestien starter og slutter her, og der vil være mulighed for at grille samt drikke medbragt kaffe.

5 Der etableres 2 motoriksystemer. Et for børn fra 0-3 år, og et for de større børn, hvor udfordringerne øges i overensstemmelse med alder og motoriske evner. I motoriksystemet for de 0-3 årige er der en lille hængebro, rutsjebaner samt nogle små højdeforskelle, som udfordrer børnene. Og sammen med allerede etableret gyngestativ med sansegynge, legehus samt stor sandkasse i niveau, vil det udgøre en helhed for de mindste både i hverdagen, men også i fritiden. I motoriksystemet for de større børn er der blandt andet hængebro og klatrevæg, samt andre motoriske og balancemæssige udfordringer. I skolegården etableres en multibane med mulighed for at spille fodbold, hockey samt basketball. Banen er 8 x 16 m med en asfalt belægning om giver gode sociale muligheder for at være sammen med kammeraterne under fysik udfoldelse. Placeringen i skolegården gør den kan bruges af skoleeleverne i frikvartererne I skolegården lægges 3 billeder ned på asfalten: et med tal, et med bogstaver og et med verdenskortet på. Her er læring og leg i højsædet, og målgruppen er børn i alle aldre. Både i skole og fritiden. De gamle cykelskure nedtages for at etablere en rød tråd rent synsmæssigt, og der lægges en flise sti med en rød flise( 3 fliser bred) for at vise samhørighed mellem de 3 huse. Dette skaber åbenhed i området samt en mulighed for at bruge de forskellige momenter og samtidig være sammen socialt. Dette gøres med lokale frivillige kræfter. Balancebomme og balancestubbe etableres for at styrke motorikken. De laves i rest materialer fra hytterne så vi udnytter alle rester og stumper. Dette er en opgave som laves sammen med hytterne. Motionsredskaber lavet i træstammer etableres. Der er armhævninger, maveøvelser og rygøvelser. Der vil være 6 øvelser i alt. Der skal etableres nye gangstier mellem skole, børnehave og vuggestuen. Der skal et nyt vedligeholdelsesfrit stakit op omkring vuggestuen i plast, som skal forhindre at børnene løber ned på vejen.

6 Prisdannelse på aktiviteter Beskrivelse: Pris inkl. moms Planlægningsmøder Møder 45 stk ,00 kr. Fjernelse af gammelt cykelskur Mandetimer 190 stk ,00 kr. Asfalt til genetablering 50 m ,00 kr. Stabil grus 1 600,00 kr. Motoriksystem og gynge til 0-3 år Motoriksystem til 0-3 år ,00 kr. Dobbelt mini gynge 0-3 år ,00 kr. Mandetimer udgravning og genetablering 40 stk ,00 kr. Stakit i plast til vuggestue Stakit i plast ,00 kr. Sand til stolper 550,00 kr. Mandetimer til opsætning 35 stk ,00 kr. Motoriksystem til store børn Motoriksystem 3-14 år ,00 kr. Faldgrus (300 kr. m2) ,00 kr. Mandetimer til udgravning og genetablering 65 stk ,00 kr. Multibane Multibane 8x16 m ,00 kr. Asfalt 150m ,00 kr. Grus 30 m ,00 kr. Mandetimer til udgravning og genetablering 150 stk ,00 kr. Hytter Cykelskur/ude klasseværelse/bålhytte 2 stk. inkl. 6 bord/bænke sæt ,38 kr. Fliser inkl. sand 125 m2 (51 m2 pr hytte + 20 m2 uden om hytter) ,00 kr.

7 Mandetimer til nedlæggelse af fliser 125 stk ,00 kr. Skolegården Udsmykning 3 stk. bogstaver, tal og verdenskort ,00 kr. Folie 4 stk. med dyr og planter til hytter ,00 kr. Fliser til den røde tråd Røde fliser 75 m ,00 kr. Skære skiver og værktøj 5 000,00 kr. Mandetimer til nedlæggelse af fliser 100 stk ,00 kr. Andet Udgravning af diverse elementer (Tilbud Egebjerg maskinstation ) ,00 kr. Revisor 3 000,00 kr. Pris på indkøbte ,38 kr. Pris på egen indsats ,00 kr. Finansiering Egne midler ØSB ,00 kr. ØSU ,00 kr. MiF ,00 kr. Søstjernen ,00 kr ,00 kr. Fondsmidler LAG ,00 kr. Tryg Fonden ,00 kr. Sparekassen Kronjylland 5 000,00 kr. Salling Bank 5 000,00 kr ,00 kr. Vi vil søge diverse fonde for at finansiere de sidste ,38 kr. til projektet.

8 Forventet effekt Vores forventninger er en større synlighed i området og større kendskab til, hvor unik vores opbygning er med skole, børnehave og vuggestue. Gennem mediebevågenhed at få skabt interesse om de huse, som er til salg i byen. Få flere børn til skolen, børnehaven og vuggestuen, og derved skabe flere arbejdspladser i byen. Få skabt en kultur og organisation til at fortsætte den positive udvikling, som samfundet er på vej igennem, ved netop at lave et sådant projekt, hvor der arbejdes på tværs og gøres en kæmpe indsats for at involvere alle. Samt sidst men ikke mindst at fastholde eksisterende beboere.

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014

ÅRETS LOKALOMRÅDE 2014 Lokalområde der søger Rødkærsbro Ansøger Forening/Gruppe/råd: Kontaktperson: Adresse: Telefon: Mail: Rødkærsbro Borger- og Handelsstandsforening Fmd. Kurt Madsen Bjerrevej 77 8840 Rødkærsbro Tlf. 20 33

Læs mere

Ansøgning til Landet på Midtfyn

Ansøgning til Landet på Midtfyn Ansøgning til Landet på Midtfyn Gislev Friskole og Børnehuset Solstrålen er en institution der brænder for sit nærmiljø! Efter at den kommunale skole, samt børnehave blev lukket for flere år tilbage, er

Læs mere

Forår og Sommer 2019

Forår og Sommer 2019 Forår og Sommer 2019 VISIONEN FOR LEGEPARKEN OG HISTORIEN BAG.. Historien bag Legeparken i Klejtrup fylder 15 år og har igennem alle årene skabt skønne rammer i Klejtrup (Byen med verdenskortet og den

Læs mere

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark

Projektbeskrivelse. Øster Snede Aktivitetspark Projektbeskrivelse Øster Snede Aktivitetspark Sole IF Aktivitetspark Missionshus Skole, SFO og børnehave 1. Projekttitel Øster Snede Aktivitetspark Placering: Ribevej 65, Øster Snede, 8723 Løsning i Hedensted

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem.

Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. Ansøgning til LAG Randers. Q. 1. Etablering af rekreativt område i Lem. 2. Ansøger er Lem Borgerforening, 8930 Randers. Lem Borgerforening er en 5 år gammel Forening, som blev stiftet af byens borgere

Læs mere

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene

Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Bilag A: Ansøgning om LAG s støtte til projektet: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Projektbeskrivelse: Funder Kirkeby Så samler vi trådene Kort info om landsbyen Funder Kirkeby: Funder Kirkeby er en

Læs mere

Projektbeskrivelse for Handelstorvet

Projektbeskrivelse for Handelstorvet 1 Projektbeskrivelse for Handelstorvet Projekttitel:? Arbejdstitel: Handelstorvet Forslag Downtown Projektansvar: Arbejdsgruppen Handelstorvet bestående af: Eigil List Løjt Lands Fællesråd Gitte Christensen

Læs mere

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017

Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Ansøgning til: Rebild kommunes projektpulje til Byzonebyer 2017 Det anbefales, at diverse godkendelser søges inden projektpuljen til byzonebyer søges, da beløbet bevilges under forudsætning af, at gældende

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Brøndby d. 1. November 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

BUMLEBAKKEN I EGEBJERG. Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg

BUMLEBAKKEN I EGEBJERG. Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg BUMLEBAKKEN I EGEBJERG Fordi det skal være sjovt at være bo i Egebjerg BAGGRUND På nuværende tidspunkt findes der kun en lille kommunal legeplads i Egebjerg, primært til de helt små børn. Området ved Egebjerg

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 0. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 3. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 2. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1.

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1. RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Spørgeskemaundersøgelse 1. klasse (elev) GRUNDLAG Den Lille Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL

Læs mere

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde

Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Gode råd, når der skal ansøges om økonomisk støtte fra kommuner og fonde Denne vejledning er udarbejdet på baggrund af de erfaringer, der blev gjort i forbindelse med hjemsøgning af midler til nyt klubhus

Læs mere

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ.

NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. NATURLEGEPLADS PÅ BAKKEGÅRDS ALLÉ. Man bliver aldrig for gammel til at lege I Langeskov by er der 2 små offentlige legepladser, samt 1 på hver skole. Der findes også 3 andre mindre, som ejes/varetages

Læs mere

Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve

Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve Kulturelle udtryksformer. Et barn i Smørblomsten skal opleve Voksne der opsøger kultur og udtrykker sig kulturelt. Traditioner. Alternative normer og traditioner. Kulturelle oplevelser i det omgivende

Læs mere

Børnemiljøvurdering (Breum SFO)

Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Børnemiljøvurdering (Breum SFO) Indledning: Hvad er et godt børnemiljø? Vi mener, at det er at alle har venner. De voksne opfordrer til nye relationer og er nærværende og lyttende. De er også ansvarlige

Læs mere

SOM RINGE I VANDET. Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole

SOM RINGE I VANDET. Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole SOM RINGE I VANDET Udbygning af aktivitets- og fritidsområde omkring Vonge-Kollemorten Hallen & Øster Nykirke Skole PROJEKTETS FORMÅL: Projektets formål er, at skabe endnu mere sammenhæng mellem Vonge-Kollemorten

Læs mere

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag

Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012. bilag Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 bilag c bilag C Pædagogisk lærerplan for Klitmøller Fribørnehave 2011/2012 Vision for børneområdet i Klitmøller Børnelivet i Klitmøller tager

Læs mere

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune

Nordrup Kirkeskov. Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune 1 Nordrup Kirkeskov Et trivsels- og skovrejsningsprojekt for borgerne i Nordrup by Ringsted kommune Projektbeskrivelse som grundlag for Ansøgning til Landsbyforum Ringsted & Friluftsrådet Version 1.0 Udarbedjet

Læs mere

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen

Bække Anlæg -en oase på Hærvejen Til Restkapitalpuljen mbc@vejen.dk Bække den 6. juni 2016 Bække Borgerforening ansøger hermed Landdistriktpuljen om økonomisk støtte til nærværende projekt - fase 2. Til ansøgningen er beskrevet : projektering,

Læs mere

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by

Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1 Grønne Hjerte fra pendler-by til nærværs-by 1. Projekt titel Grønne Hjerte 2. Ansøger Baptistspejderne i Holbæk og Regstrup v/jimmy Singerholm Olsen Adresse: Hovedgaden 24, 4440 Mørkøv. Mail: jimmysingerholm@gmail.com

Læs mere

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby

Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Projektbeskrivelse: Etablering af samværshave i Fodby Ved Sognegården i Fodby, Fodbygade 37, 4700 Næstved Kort beskrivelse Næstved kommune har bevilget 215.000 kr. til etablering af en Samværshave i Sognegårdens

Læs mere

Få Ikadan og FCM med på holdet

Få Ikadan og FCM med på holdet sport systems Få Ikadan og FCM med på holdet Kvalitetsprodukter til ekstra favorable priser via FCM Panna, Street soccer, freestyle Der er gået sport i nye former for boldspil. Derfor er Ikadan på banen

Læs mere

Velkommen til Gymnastikkens Hus!

Velkommen til Gymnastikkens Hus! Velkommen til Gymnastikkens Hus! Gymnastikkens Hus er Fredensborg Kommunes kommende gymnastik- og motorikhal. Her er der mulighed for at lege, lære og dyrke motion og socialt samvær uanset alder og niveau.

Læs mere

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING

VIKINGLEG LEGEPLADSER FRA NÆRHEDSFILOSOFI OG KOMPETENT RÅDGIVNING LEGEPLADSER FRA VIKINGLEG Vikingleg leverer gode legepladser, der lægger op til sjov og fysisk aktivitet og lader børn bevæge sig og engagere sig i legen med et sundt aktivitetsniveau. Vi har alle godt

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Området blev opbygget med støtte fra:

Området blev opbygget med støtte fra: 4 km nordvest for Haderslev ligger Moltrup sogn. Sognet er bygget op omkring de 3 små byer Moltrup, Rovstrup og Bramdrup. Vi bor cirka 550 indbyggere i sognet der hovedsagligt består af parcelhuse og landbrug

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5456 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi bor på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og hal. Energien

Læs mere

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012

Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Tips- og Lottomidler til Friluftslivet Herning d. 15. marts 2012 Friluftsrådet mere natur - mere friluftsliv Tips- og Lottomidler fra Danske Spil Tips- og Lottomidler til Friluftslivet er en del af overskuddet

Læs mere

Førskole Formålet med førskolen:

Førskole Formålet med førskolen: Førskole I forbindelse med modtagelse af førkolebørn den 1. maj hvert år, har vi udarbejdet en beskrivelse af førskoleforløbet vedr. det pædagogiske og praktiske. Formålet med førskolen: At hjælpe børnene

Læs mere

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter:

Institutionsleder/skoleleder Søren Falsig Teamleder/afdelingsleder Jette Møller Bestyrelsesformand: Susanne Bøgelund Bestyrelsesrepræsentanter: Tilsynsrapport Institutionens navn: Thorlund Naturbørnehave- og vuggestue Dato for tilsynsmødet: 9. februar 2016 Daginstitutionschef: Merete Villsen Pædagogisk konsulent: Institutionsleder/skoleleder Søren

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus

VELKOMMEN TIL. Gelsted Børnehus VELKOMMEN TIL Gelsted Børnehus April 2017 Gelsted Børnehus Koldinghave 3 5591 Gelsted Telefon 8888 5455 Gelsted Børnehus er bygget i 2013. Vi ligger på en stor grund i tæt forbindelse med skole, SFO og

Læs mere

Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018

Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018 Rapport SAMMENLIGNING Genereret 7. februar 2018 Årstal: 2017/2018 Område: GRUNDSKOLE Rapportniveau: Institution - Kommune Skolesundhed.dk Rapport udarbejdet for Odense Kommune Genereret d. 07-02-2018 Valg

Læs mere

Projektforløb. side 2 af 8 sider. Placering af Multibane

Projektforløb. side 2 af 8 sider. Placering af Multibane Redegørelse November 2010 Projektforløb Gandrup Samråd, der er paraplyorganisation for Gandrups foreninger afholdt Borgermøde i sommeren 2008 med emnet Ung i Gandrup. Det blev konkluderet på dette møde,

Læs mere

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt løbende at have fokus på udvikling og udbedring af legepladsen. På hjemmesiden, kan I løbende følge

Læs mere

Ansøgningsskema til udviklingspuljen

Ansøgningsskema til udviklingspuljen Ansøgningsskema til udviklingspuljen 71153c4d-2904-440c-9c61-025b17826794 Dato 07-09-2014 09:52:29 Blanket ID FO907_766 KLE 18.14.00G01 Side 1 af 6 Ansøger Ansøgningens titel Projekt: Landsbyens nye samlingssted.

Læs mere

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling.

Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. Pædagogiske lærerplaner: Personlig udvikling. - At give barnet lyst og mod til at udforske og afprøve egne og sine omgivelsers grænser. - At barnet udfolder sig som en selvstændig, stærk og alsidig person,

Læs mere

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Indskolingen

RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Grundskole. MÅLGRUPPE Indskoling. UNDERSØGELSE Indskolingen RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Indskolingen GRUNDLAG Henriette Hørlucks Skole - Klassetrin ( Alle ) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER 49

Læs mere

Pædagogisk læreplan for Mariehønen

Pædagogisk læreplan for Mariehønen Pædagogisk læreplan for Mariehønen Der skal i alle dagtilbud, ifølge dagtilbudsloven, udarbejdes pædagogiske læreplaner. Læreplanerne skal indeholde mål for hvilke kompetencer og erfaringer den pædagogiske

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen Aktive børn lærer bedre og trives bedst Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt, at de hos os oplever glæden

Læs mere

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00

Børnehusets åbningstider: Mandag torsdag kl. 6.30-17.00 Fredag kl. 6.30-16.00 Børnehuset Møgelkær havde opstart den 1. april 2008 og er en privat integreret institution. Vi er normeret til 80 børn, 25 vuggestuebørn (0-3 år) og 55 børnehavebørn (3-6 år). I børnehaven er der tre grupper.

Læs mere

HVORFOR EN FORENINGS SFO?

HVORFOR EN FORENINGS SFO? FORENINGS SFO PIXIE EN FORENINGS SFO ER ET BUD PÅ EN HELHEDSHVERDAG FOR BØRNENE SOM BÅDE VIL KUNNE SPILLE SAMMEN MED DEN NYE SKOLEREFORM, OG SOM KAN LAVES UAFHÆNGIGT. HVORFOR EN FORENINGS SFO? Fordi en

Læs mere

Velkommen til Legehuset

Velkommen til Legehuset Velkommen til Legehuset Ny i Legehuset I dette dokument har i mulighed for at læse lidt om hvem vi er og hvad vi står for. Sidst er der beskrevet nogle af de mere praktiske ting ved at være barn og forældre

Læs mere

En vejledning til forældre til kommende skolebørn i Jerslev

En vejledning til forældre til kommende skolebørn i Jerslev En vejledning til forældre til kommende skolebørn i Jerslev En god skolestart et fælles ansvar Denne pjece er lavet i et samarbejde mellem Børnehaven Livstræet, Toftegårdsskolen og SFO Solstrålen. Et

Læs mere

Lokale Grønne Partnerskaber

Lokale Grønne Partnerskaber Projektets titel: Rekreativt friluftsområde i Bøvlingbjerg Hvem er ansøger = den økonomisk ansvarlige part i projektet Organisation: Adresse: Tlf: Evt. webadresse: Bøvling Fri- og Idrætsefterskole, Høvsørevej

Læs mere

Guide til udvikling og indretning af aktive udeområder og legepladser

Guide til udvikling og indretning af aktive udeområder og legepladser 1. Brugere Guide til udvikling og indretning af aktive udeområder og legepladser 3. Aktiviteter 4. Lokalitet 2. Mål 5. Løsning Lad en af vores arkitekter hjælpe jer igennem processen 3guide Figuren beskriver

Læs mere

Vores Skolegård. Innovation Medindflydelse At turde...

Vores Skolegård. Innovation Medindflydelse At turde... Vores Skolegård Innovation Medindflydelse At turde... 25. maj 2010 2 Projekt beskrivelse Projekttitel: Projekt deltagere: Ansøger: Vores Skolegård Voergaard & Nielsen I/S Glyngøre Skole Spicer.Dk Glyngøre

Læs mere

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige.

Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. BARNETS ALSIDIGE PERSONLIGHEDSUDVIKLING Barnets personlige udvikling er et centralt element for dets trivsel og læring. Vi arbejder for at gøre børnene livsduelige. - udvikle sig til et selvstændigt menneske

Læs mere

Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling

Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling Legepladspuljen 2015 - anbefaling til fordeling Institution Område Emne Niveau Beskrivelse Anbefalet Peter Aage Gården Dagtilbud Sandkassen Vedligehold/ udskftning Optagning og bortskaffelse af tømmer

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Odense - Klassetrin (0,1,2,3) - Antal besvarelser: 3491

Sammenligningsniveau 1: Odense - Klassetrin (0,1,2,3) - Antal besvarelser: 3491 RAPPORT Fuld rapport SKOLEÅR 2016/2017 OMRÅDE Grundskole MÅLGRUPPE Indskoling UNDERSØGELSE Indskolingen 2017 GRUNDLAG Åløkkeskolen - Klassetrin (0,1,2,3) RESPONDENT Børn/unge ANTAL BESVARELSER 106 Sammenligningsniveau

Læs mere

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren

Nyhedsbrev august 2014 Nyt nyt nyt 3D-billeder Ansigtsmaling Ny legeplads på sporteren Nyhedsbrev august 2014 Kære forældre Velkommen til et nyt skoleår, og særlig velkommen til den nye 0. årgang. Der er sket lidt ændringer i SFO. Alle dage undtagen torsdag har pædagoger og pædagogmedhjælpere

Læs mere

Få Ikadan og FCM med på holdet

Få Ikadan og FCM med på holdet sport systems Få Ikadan og FCM med på holdet Kvalitetsprodukter til ekstra favorable priser via FCM Panna, Street soccer, freestyle Der er gået sport i nye former for boldspil. Derfor er Ikadan på banen

Læs mere

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger

Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp. Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger Dispositionsforslag til fremtidens Sport & Fritid i Tarp Forslaget er udarbejdet i samarbejde med Bryndum Sogn Lokalråd og de tilknyttede foreninger REV. 08.05.2015 Indholdsfortegnelse DISPOSITIONSFORSLAG

Læs mere

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET.

KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. KOLDBY SPORT & BEVÆGELSE ET FREMTIDSPROJEKT FOR LOKALOMRÅDET. Vi kan ikke få armene ned, da vi ser rigtig mange muligheder i forhold til dette projekt. Vi ser en mangfoldighed og en fornyelse, som vil

Læs mere

Skolestart På Abildgårdskolen

Skolestart På Abildgårdskolen Skolestart På Abildgårdskolen 2015/2016 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 650 elever med baggrund i mange forskellige kulturer. En

Læs mere

Ansøgning. Støttepulje til initiativer i landsbyer og lokalområder i 2012. Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.)

Ansøgning. Støttepulje til initiativer i landsbyer og lokalområder i 2012. Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.) Ansøger: (Fulde navn, adresse og tlf.nr.) Lars Christian Stubbe Solgaard Græse Bygade 17 3600 Frederikssund Som fmd. For Græse Landsby grundejerforening Ansøgningen bakkes op af: (F.eks. Bylaug, idrætsforening,

Læs mere

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs

LUFTFOTO. SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs LUFTFOTO SFO ens område består i dag primært af plæne og bakker med græs SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen SITUATIONSPLAN Det opdaterede nye forslag til legepladsen Gynge Slack-line

Læs mere

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi

Esbjerg Kommunes. Idrætsstrategi Esbjerg Kommunes Idrætsstrategi Forord August 2015 Idrætsstrategi 2015 2018 tager sit udgangspunkt i Esbjerg Kommunes Vision 2020, som sætter fokus på at støtte kommunens rige foreningsliv og styrke idrætten

Læs mere

ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG

ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG ROMALT FRISKOLE - SKITSEFORSLAG Idéoplæg for udearealer Beskrivelse af udearealer: Naturen og nærmiljøet omkring skolen rummer et stort potentiale: Det er her man får det første indtryk af skolen, det

Læs mere

Mejeriet et stykke med grønt!

Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet et stykke med grønt! Mejeriet - et stykke med grønt Et multifunktions område, et stykke af en sløjfe, en sti, en skolehave, et vindue for lokale producenter, en åbning mod landet, men også en

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse. Nordstjerneskolens SFO.

Mål og indholdsbeskrivelse. Nordstjerneskolens SFO. Mål og indholdsbeskrivelse. Nordstjerneskolens SFO. Nordstjerneskolens SFO er et tilbud til skolebørn fra 0-3 kl. Børnene har mulighed for at benytte tilbuddet i timerne umiddelbart før og efter skoletid,

Læs mere

Mindcraft. Opsamlingskatalog

Mindcraft. Opsamlingskatalog Mindcraft Opsamlingskatalog Tankerne bag projektet Hjortegården er et udsat boligområde i Herlev. Ifølge beboerne selv bliver de i resten af Herlev betegnet som dem deroppe. Beboerne beretter jævnligt

Læs mere

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger Drivkraften 1 Drivkraften 1. Projekt titel Drivkraften 2. Ansøger Holbæk- og RegstrupSpejderne Danske baptisters spejderkorps Cvr nr. 31401119 Projektansvarlig: Jimmy Singerholm Olsen Holbæk- og RegstrupSpejderne/Gruppeleder

Læs mere

Din tilfredshed med institutionen

Din tilfredshed med institutionen Din tilfredshed med institutionen a. Jeg er samlet set tilfreds med mit barns dag/fritidstilbud b. Der er et godt samarbejde mellem os og pædagogerne c. Jeg bliver taget med på råd i beslutninger (f.eks.

Læs mere

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset

Tilsyn i Dagtilbud Hillerød Kommune Politiske mål (Udfyldes af leder): Dato for uanmeldt tilsyn: Institutionens navn: Eventyrhuset Dato for uanmeldt tilsyn: 28.06.2018 Dato for anmeldt tilsyn: 02.07.2018 Tilsynsførende konsulent: Pia Charlotte Olsen Dagtilbudsrådsrepræsentant/formand for bestyrelse: Institutionens navn: Eventyrhuset

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014

De pædagogiske læreplaner for Daginstitution Bankager 2013-2014 Overordnet tema: Tulipan og anemonestuen. Vuggestuegrupperne Overordnede mål: X Sociale kompetencer Krop og bevægelse Almene Kompetencer Natur og naturfænomener Sproglige kompetencer Kulturelle kompetencer

Læs mere

Æblehuset s bevægelsespolitik

Æblehuset s bevægelsespolitik s s Hovedformål: I ønsker vi at gøre bevægelse til en integreret del af børn og voksnes dagligdag. Det skal være et tilbud som en aktivitet på lige fod med de andre tilbud som gives i både inde og ude.

Læs mere

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne

1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne 1 Bevægelsespolitik 2012 for Børnehuset Ved Søerne Denne bevægelsespolitik er udarbejdet på tværs af afdelingerne i institutionen. Alle medarbejdere har deltaget i udarbejdelsen på et fælles personalemøde.

Læs mere

overgang fra børnehave til skole

overgang fra børnehave til skole overgang fra børnehave til skole 99 15 32 50 97 52 46 36 99 15 34 00 Skolefritidsordningen 99 15 34 20 INDHOLD s. 2: Brobygning i Dalgas-området s. 3: Er mit barn skolemodent? Hjælpeskema s. 4: En god

Læs mere

Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018

Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018 Indkomne ansøgninger til Skøn-puljen d. 15. juni 2018 Alle beløb er inkl. moms. Projekt Beløb Tildelt Procent af ansøgt Godkendte ansøgninger 1 Toilet ifm Gl. Rye stadion 81.250 20.000 0,25 2 Mødefacilitet

Læs mere

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger

Drivkraften. 1. Projekt titel. 2. Ansøger Drivkraften 1 Drivkraften 1. Projekt titel Drivkraften 2. Ansøger Holbæk- og RegstrupSpejderne Danske baptisters spejderkorps Cvr nr. 31401119 Projektansvarlig: Jimmy Singerholm Olsen Holbæk- og RegstrupSpejderne/Gruppeleder

Læs mere

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole

En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole En god skolestart Vi bygger bro fra børnehave til skole Kære forældre Om cirka ½ år skal jeres barn starte i børnehaveklassen på V. Hassing Skole. I denne pjece kan I læse lidt om, hvad I selv kan gøre

Læs mere

Beskrivelse af det fysiske børnemiljø i Motorik Børnecenter Æblehuset

Beskrivelse af det fysiske børnemiljø i Motorik Børnecenter Æblehuset Ændringer fra Æblehuset: Beskrivelse af det fysiske børnemiljø i Motorik Børnecenter Æblehuset Motorik Børnecenter Æblehuset, er beliggende i en lille landsby nær Skærbæk. Beliggende ved skov, idrætshal

Læs mere

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn

Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Projekt beskrivelse Vedrørende ansøgning til Cyclocross Tårn Viborg Cycling Dokumentet opdateret: 25-02-2015 14:05:00 Indholdsfortegnelse: 1. Formål med ansøgning...2 2. Viborg Cycling (baggrund)...2 3.

Læs mere

Vi lægger vægt på at hjælpe børnene til at tænke og handle selvstændigt og tage hensyn til andre mennesker og deres følelser.

Vi lægger vægt på at hjælpe børnene til at tænke og handle selvstændigt og tage hensyn til andre mennesker og deres følelser. Johannesskolens SFO 2009 I Johannesskolen s SFO går børn fra børnehaveklasse til 5. klasse. Når børnene har fri fra skole, har de mulighed for at bruge deres fritid i SFO en. Vi lægger vægt på, at børnenes

Læs mere

Guldsmeden en motorikinstitution

Guldsmeden en motorikinstitution Guldsmeden en motorikinstitution Hvad er det Guldsmeden gør anderledes end andre vuggestuer og børnehaver? Guldsmedens børnehave- og vuggestue-børn bliver udfordret motorisk hver dag. Vi laver motorikbaner,

Læs mere

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner

Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Guldsmedens Pædagogiske Læreplaner Gruppe Krop og bevægelse I Skanderborg vil vi understøtte at børn gives mulighed for at vælge sunde livsvaner sikre at der er fokus på kost og bevægelse. Den bedste start

Læs mere

Handlinger formuleret på seks workshops

Handlinger formuleret på seks workshops Handlinger formuleret på seks workshops Forklarende tekst: I venstre kolonne ses det nummer som refererer til hver indsats(se link på siden Politikkens indhold for info om indsatserne). I højre kolonne

Læs mere

TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM

TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM TRAILSTARS FALSTER PUMPTRACK/MULTIBANE PÅ EVIGHEDEN NÆR NYKØBING FALSTER CENTRUM EN UNIK PUMPTRACK/MULTIBANE SOM SAMLINGSPUNKT NÆR MIDTBY DEN FØRSTE AF SIN ART I DANMARK KAN ANVENDES TIL BÅDE SKATEBOARDS,

Læs mere

En god skolestart Maj 2017 www.hoejvangskolen.horsens.dk Højvangskolen, Højvangsalle 20, 8700 Horsens, tlf.: 7629 4040, mail: hojvangskolen@horsens.dk EN GOD SKOLESTART Børn fødes med et væld af ressourcer

Læs mere

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr.

Ansøgt Fynslands. 100.000 kr. Indstilling 25.000 kr. 18.000 kr. Indstilling 18.000 kr. s indstilling Oversigt over ansøgninger til 1. ansøgningsrunde af Faaborg-Midtfyn Kommunes landdistriktspulje 2013 Ansøger Keld Jakobsen Lokalrådet for Horne Land Formål Lokalportalen.dk - én indgang til

Læs mere

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne

Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Pædagogiske tiltag for 2. og 3. klasserne Når børnene går i 2. og 3. klasse, skal der ske noget mere i SFO en, der kan give dem ekstra udfordringer. Dette gør en eftermiddag i SFO mere spændene, attraktiv

Læs mere

Fjordbo USFO. Fjordbo holder til i to velfungerende bygninger kun adskilt af en legeplads.

Fjordbo USFO. Fjordbo holder til i to velfungerende bygninger kun adskilt af en legeplads. Fjordbo USFO. Fjordbo i Lihme er en udvidet sfo, hvor der er tilmeldt børn fra 2,10 10 år. Vi har et godt samarbejde med dagplejen, som kommer i Fjordbo hver fredag formiddag. Børnehaven fungerer som åbningssted

Læs mere

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck

Lidt om Abildgårdskolen. God tid. Skolefritidsordning SFO. Vil du vide mere om SFO, skal du kontakte indskolingsleder Charlotte Rieck 2019/2020 Lidt om Abildgårdskolen Når I vælger Abildgårdskolen til jeres barn vælger I samtidig: En skole med ca. 430 elever med baggrund i mange forskellige kulturer En skole der vægter det faglige højt

Læs mere

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev

Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Oplæg til udvikling af bymidte i Herslev Baggrund Der er blandt beboerne i Herslev by udtrykt ønske om udvikling/etablering af en bymidte/torv, som kan benyttes som samlings- og mødested for byens borgere

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik

BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Børne- og ungepolitik Børne- og ungepolitik 2018-2022 1 Indledning Formålet med Rebild Kommunes Børne- og Ungepolitik er, at alle børn og unge skal have et godt liv, hvor de opbygger de kompetencer, der efterspørges i fremtidens

Læs mere

Velkommen på Skjern Kristne Friskole

Velkommen på Skjern Kristne Friskole Velkommen på Skjern Kristne Friskole En skole med liv, respekt og trivsel Skjern Kristne Friskole er en tryg ramme om hverdagen for ca. 370 børn og 45 voksne. Vi satser på høj faglighed og trivsel i hverdagen.

Læs mere

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup.

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup. Indholdsfortegnelse Sundhedsvisioner for børn og unge i Mejrup.....side 2 Handleplan Mejrup Skole Kost..side 3 Handleplan Mejrup Skole Bevægelse..side 4 Handleplan Mejrup Skole Naturen side 5 Handleplan

Læs mere

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel

BILAG 2: ØSVN- IF Bilag 2: ØSVN IF Ansøgning Multihus Vester Nebel BILAG 2: ØSVN- IF Den lokale idrætsforening, ØSVN- IF, lavede i efteråret 2011 en stor borgerundersøgelse i Øster Starup, Ågård og Vester Nebel omkring ønsket udvikling. Denne viste, at der var et stort

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 2 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med

Læs mere

Børne- og Ungepolitik

Børne- og Ungepolitik Sammenhængende Børne- og Ungepolitik Fredensborg Kommune Revideret 2017 Forord Denne sammenhængende børne- og ungepolitik bygger bro mellem almenområdet og den målrettede indsats for børn og unge med behov

Læs mere

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15

Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 Mål og indholdsbeskrivelse af Korning SFO 2014-15 1 Indholdsfortegnelse 1) Beskrivelse af Korning SFO... 3 2) Helhed for barnet brobygning fra børnehave skole SFO... 4 Mål for brobygning... 4 Metoden til

Læs mere

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk

Sundhed i. Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Sundhed i Daginstituitonen Skovhuset Vintersbølle Strand 4760 Vordingborg Tlf. 5536 3777 E-mail dagskov@vordingborg.dk Kostpolitik Skovhuset havde i årene 2004-2005 valgt at sætte fokus på mad, måltider

Læs mere

Løkken er Motion og Bevægelse

Løkken er Motion og Bevægelse Hjørring Kommune Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Løkken d. 12/5-2015 Løkken er Motion og Bevægelse Formål Inddragelse og aktivt samlingspunkt for hele byen Multibanen i Løkken bliver byens nye samlingssted

Læs mere