MIS THRO ASBJØRN SKOU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MIS THRO ASBJØRN SKOU"

Transkript

1

2 MIS AN THRO PO LO GI ASBJØRN SKOU

3 FUTURISTISK SORTSYN Erkender vi katastrofen her på afgrundens rand og accepterer, at vi har mistet det utopiske håb om en bedre fremtid, kan det ligefrem virke frigørende, mener den 31-årige billedkunstner Asbjørn Skou. af Henrik Broch-Lips kunsthistoriker, journalist og leder af Kunsthal NORD En af landets mest markante yngre billedkunstnere er Asbjørn Skou. Han er blot 31 år og allerede haft store soloudstillinger på bl.a. Vejle Kunstmuseum, Overgaden i København og Tranen i Gentofte. Nu har han så skabt sin hidtil største og mest radikale udstilling, Misanthropologi, direkte til Kunsthal NORD. Som kunstner tager jeg ofte konkret udgangspunkt i specifikke steder og temaer, som jeg så derefter sætter sammen til nye betydninger, siger Asbjørn Skou. I det sidste års tid har han brugt en del tid på akademisk research, og under installeringen af sin aktuelle udstilling i Nordjylland har han boet fjorten dage i Aalborg: I den her udstilling prøver jeg specifikt at koble det ikke-menneskelige, forstået som det inhumane, til nogle tematikker fra Aalborgs nyere historie som f.eks.

4 byplanlægning, asbest- og cementproduktion samt forvandlingen fra industrisamfund til oplevelses-, vidensog kultursamfund. Genstridige spøgelser Asbjørn Skou er optaget af samfundsforandringer, der er bundet til industriproduktionens konsekvenser og spørgsmål om, hvordan man kapitaliserer rum. Han er især interesseret i at undersøge, hvordan nogle af industriens negative biprodukter kommer tilbage som genstridige spøgelser og hjemsøger den arv af konsekvenser, som smelter ned i historien og bliver ved med at komme tilbage til os. Når jeg taler om samtiden som katastrofe, eller filosofisk kalder fremskridtet som en kontinuerlig ophobning af katastrofer ovenpå flere katastrofer, er det med særligt udgangspunkt i en form for historisk materialisme og en kritik af det kapitalistiske paradigme, som vi lever under, og som hele tiden avler katastrofer, siger Asbjørn Skou. Den kritiske kunstner mener, at hele den moderne civilisation er en situation, hvor vi mennesker er i konstant forhandling med ikke-menneskelige agenter på forskellige måder, og at vi har bragt os selv i en situation, hvor vi befinder os i en vekselvirkning mellem at interagere med noget og have noget der interagerer med os, som vi umiddelbart tror, vi har kontrol over, eller påstår vi har kontrol over.

5 Foruroligende fremtid Hvad er det for ikke-menneskelige agenter og det, vi ikke har kontrol over? Kapital kunne være en af dem. Arkitektur kunne være en anden af agenterne. Det er alle de ting, som hele tiden er omkring os og bliver håndteret igennem os, men som egenrådige elementer påvirker os. Kapitalstrømme er f.eks. en af de agenter, vi ikke har særlig meget kontrol over, siger han. Asbjørn Skou mener også, at de omkostninger fremskridtet ofte viser sig at producere, ligger til grund for idéen om det katastrofale. Hele det moderne vækstsamfund har været baseret på den her utopiske idé om, at der er en fremtid, og at fremtiden bliver bedre. De ideologiske tanker om, at vi kan arbejde os frem mod en bedre fremtid og et bedre sted ligger til grund for blandt andet kapitalismen og den historiske avantgarde i kunsten. Asbjørn Skou er ikke særlig optimistisk med henblik på fremtiden: Vi ved godt, at det ikke bliver bedre, at udviklingen er foruroligende fremadskridende, og at noget er ved at gå galt. Idéen om at generere mere kapital og forestillingen om en bedre fremtid holder ikke længere, og jeg er derfor optaget af idéen om at være efter fremtiden - i en slags post-fremtid.

6 Frigørende afgrund Vi har altså ramt det punkt, hvor idéen om en bedre, lysende og strålende fremtid ikke længere er mulig, og derfor er din udstilling sort og farveløs? Udstillingen er baseret på en helt bestemt form for sortsyn, en anti-futurisme, der både manifesterer sig konkret i, at jeg som æstetisk og stilistisk greb primært bruger sort og hvid, men som også er en mental bearbejdelse af erkendelsen af at have tabt håbet. Og det er der netop noget frisættende i, hævder Asbjørn Skou. Hvordan kan det være frisættende at miste håbet? At opretholde et utopisk håb kan virke indsnævrende. Men at gå ud mod mørket og vende sig mod det katastrofale og det inhumane, og erkende at sådan ser det ud her er afgrunden det kan være frigørende. Vil det sige, at når man erkender, at der ikke længere er noget lys, så er der måske netop mulighed for lidt lys i mørket? Ja for vender man sig ud mod håbløsheden og erkender katastrofen, vender man sig mod noget andet, end det vi har nu, siger han. Efter efter Asbjørn Skou giver ingen svar på, hvad der kommer

7 efter efter, men med sin udstilling fokuserer han derimod på en række arkitektoniske og geografiske traumer, der måske kan få os til at erkende andre former for væren, andre former for tidslighed og andre former for forståelse af liv og væsner. Og det kan medføre, at vi er nødt til at redefinere hele vores position i verden. Hvor ser du samfundskatastrofen, eller det sorte i Aalborg? Udstillingen handler ikke om Aalborg, men jeg har taget udgangspunkt i nogle temaer, som er hentet ud fra Aalborgs nyere historie, og som jeg derefter har kørt igennem en form for generator, hvor de bliver til en slags fiktion. Jeg bruger f.eks. cementproduktion som et billede, men besjæler det samtidig som en form for støvdæmon, der opererer i forskellige tidslige lag, ved at komme fra geologisk materiale, der derefter bliver til pulverstøv og siden udviklet som byggemateriale, for derefter at blive til støv igen og forsvinde i nye kredsløb. Jeg forholder mig også til asbest, der er et meget konkret eksempel på et geologisk materiale, der, i en uhellig symbiose med produktionskapialisme, er vandret ud af klippen og ind i vores bygninger for til sidst at ende i vores lunger. På sin vis er det horribelt, at den måde vi mennesker går i forbindelse med verden ofte har nogle frygtelige konsekvenser, siger Asbjørn Skou.

8

9 Når du nu bearbejder samfundsmæssige problemstillinger i din kunstneriske praksis, tror du så, at kunsten besidder et særligt, og måske også samfundskritisk, potentiale? Kunst fungerer på mange forskellige måder, og kan f.eks. bruges til at afklare specifikke problemstillinger eller fortælle konkrete historier. For mig handler det mest om, at udvælge noget kendt og forståeligt fra verden og så kryptere det på forskellige måder, så vi ved at træde et skridt tilbage fra virkeligheden kan få lov til at se det udvalgte med nye øjne. At kunne kryptere virkeligheden, og finde nye rammer til forståelse gennem det kunstneriske arbejde, er afsindigt vigtigt, siger Asbjørn Skou. Kryptisk titel Asbjørn Skous udstilling i Kunsthal NORD er præget af en del tekstmateriale og rummer tilmed et stort litterært værk, til trods for at han er uddannet fra kunstakademiet i Bremen og er erklæret billedkunstner. Jeg betragter ikke mig selv som forfatter, men ser det skrevne og talte sprog som en forlængelse af mit billedsprog. Billederne opstår ud fra tekster og tekster opstår ud fra billeder. Der er en vedvarende vekselvirkning mellem tekst og billeder siger han og tilføjer: Med min genskrivning af den første futuristiske opera

10 Sejr over solen fra 1913 forsøger jeg at anvende teksten som en billeddannelse på lige fod med billederne. Måske kan værket tilføje udstillingen et ekstra forståelsesniveau oveni det visuelle landskab, som billederne skaber, mener Asbjørn Skou. Du har givet din udstilling en noget kryptisk, danskengelsk titel. Hvorfor? Udstillingen har fået titlen Misanthropologi, der vel ret beset kan tolkes som studiet af det umenneskelige. At jeg har stavet det kryptisk og forkert kunne måske referere til, at også sproget dér ude ved afgrunden er ved at gå i opløsning, siger Asbjørn Skou.

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21 BILLEDLISTE Asbjørn Skou 4: Installationsproces. 7: Installationsview, udsnit HM/RFTF X142 cm. fotomontage. UT (arterie) 3. Galvaniseret gummi / brugte transportbånd fra Portland Aalborg. Størrelse varierer. 8: Installationsview HM/RFTF. Vægmaleri, fotomontage og galvaniseret gummi / brugte transportbånd fra Portland Aalborg. Størrelse varierer. 11: Installationsview Victory Over The Sun. 3 podier / scenografisk maleri. 244X110X51 cm. Teater manuskript og fotomontage. 12: Installationsview HM/RFTF X142 cm. Fotomontage. The Dust Enforcer/ Bacterial Architecture. Udsnit af væginstallation. Vægmaleri (Ca.700X440 cm.) og unika fotomontage (5 stk. 60X80 cm.) : Installationsview Black magic mineral. 17: Installationsproces. 18: Installationsview HM/RFTF : UT (arterie) 2. Galvaniseret gummi / brugte transportbånd fra Aalborg Portland. Størrelse varierer. 22: Installationsview, udsnit Black magic mineral. Fotomontage og vægkollage. 23: Installationsview Victory Over The Sun. 3 podier / scenografisk maleri 244X110X51 cm. Teater manuskript og fotomontage. 26: Evocations 1 & 2 120X160 cm. Fotomontage. 27: UT (Total Dust 2) 121X190 cm. Fotomontage. 28: Dust demon/complicity with anonymous materials 80X100 cm. Fotomontage. UT (Suburban Futures 2) 76X142 cm. Fotomontage. 29: Installationsview, udsnit HM/RFTF. Vægmaleri og fotomontage. Størrelse varierer : Installationsview udsnit Victory Over The Sun. 3 podier / scenografisk maleri 244X110X51 cm. Teater manuskript og fotomontage : Installationsview, udsnit Black magic mineral. Fotomontage og vægkollage. The subharmonic murmur of black tentacular voids. 11 stk af 40X60 cm. Fotomontage. 34: The subharmonic murmur of black tentacular voids, udsnit. 11 stk af 40X60 cm fotomontage. 35: Installationsview, udsnit Black magic mineral. Fotomontage og vægkollage. The Dust Enforcer/ Bacterial Architecture, udsnit af væginstallation. Vægmaleri ca. 700X440 cm. og unika fotomontage 5 stk. af 60X80 cm : Installationsview, udsnit Black magic mineral. Fotomontage og vægkollage : Installationsview, udsnit Victory Over The Sun. 3 podier / scenografisk maleri 244X110X51 cm. Teater manuskript og fotomontage : Installationsview, udsnit HM/RFTF. Vægmaleri og fotomontage. Størrelse varierer.

22 Udgivet i forbindelse med udstillingen MISANTHROPOLOGI ASBJØRN SKOU Kunsthal NORD 31/10 20/ Tekst og redigering: Henrik Broch-Lips Fotos: Niels Fabæk Grafisk tilrettelæggelse: Kunsthal Nord ISBN Kunsthal NORD Kjellerups Torv Aalborg

23

POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN

POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN POMELO DYRKERENS TERRASSE RIKKE RAVN SØRENSEN EN LÆNGSEL EFTER LANDSKAB Rikke Ravn Sørensen er oprindeligt fra Aalborg, men har ikke tidligere udstillet i Nordjylland. Hun tog afgang fra det Det Kongelige

Læs mere

TIME SLICE PETER FRIMAND

TIME SLICE PETER FRIMAND TIME SLICE PETER FRIMAND AT VÆRE TIL STEDE PÅ SAMME TID Jeg håber mine værker kan skabe refleksion, men er godt klar over, at de kræver tid. Og det har jeg det ikke dårligt med. Det er ok, at der

Læs mere

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013

En lærerguide. 5xSOLO. 2. marts-31. marts 2013 En lærerguide 5xSOLO 2. marts-31. marts 2013 Introduktion I perioden 2. til 31. marts 2013 kan du og dine elever opleve udstillingen 5 X SOLO, der består af fem soloudstillinger med værker af fem forskellige

Læs mere

EN STÆRK COCKTAIL. Af Henrik Broch-Lips

EN STÆRK COCKTAIL. Af Henrik Broch-Lips [ UDEN TITEL 15 ] Camilla Reyman, E.B. Itso, Jóhan Martin Christiansen, Johanne Sigvardsen, Jesper Olsen, Kaare Sebastian Golles, Lise Borup og Sif Itona Westerberg EN STÆRK COCKTAIL Udstillingen [UDEN

Læs mere

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN

KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN KONSTRUKTIONER ANITA JØRGENSEN & LISBETH EUGENIE CHRISTENSEN SAMMENSTØDETS KONSTRUKTION Af Henrik Broch-Lips, leder af Kunsthal NORD KONSTRUKTIONER er en ny kunstnerisk dialog mellem billedhuggeren Anita

Læs mere

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen

TransiT En LÆrErGUiDE TiL En UDsTiLLinG om menneskets forhold TiL naturen Transit EN LÆRERGUIDE TIL EN UDSTILLING om Menneskets forhold til naturen INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 19. februar til 17. marts kan du og din klasse opleve udstillingen TRANSIT. Med denne lærerguide

Læs mere

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB

EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB EN LÆRERGUIDE TIL EKSPERIMENT OG FÆLLESSKAB INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. marts 8. april 2012 kan du og din klasse opleve sammenslutningen Den Frie Udstillings Forårsudstilling 2012, der viser

Læs mere

BESAT LANDSKAB SØREN MARTINSEN

BESAT LANDSKAB SØREN MARTINSEN BESAT LANDSKAB SØREN MARTINSEN KUNSTEN AT BESÆTTE Sådan som Skagensmalerne har set landskabet er blevet nedfældet i rigtigt mange billeder, der er blevet så skelsættende og ikoniske, at det bare er måden,

Læs mere

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015

Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Sagsnr. 20.04.03-G01-2-15 Dato 27-5-2015 Sagsbehandler Malene Bram Curth Notat vedr. kunstnere indstillinger til indkøb af kunst 2015 Den kunstfaglige gruppe består af følgende medlemmer: Udstillingsleder

Læs mere

En kort præsentation. Tegner og billedkunstner Grafisk designer Teknisk tegner. Lone Penstoft Skansen 12, st. tv. 8400 Ebeltoft

En kort præsentation. Tegner og billedkunstner Grafisk designer Teknisk tegner. Lone Penstoft Skansen 12, st. tv. 8400 Ebeltoft Tegner og billedkunstner Grafisk designer Teknisk tegner En kort præsentation Lone Penstoft Skansen 12, st. tv. 8400 Ebeltoft Tel 2097 8989 info@lonepenstoft.dk www.lonepenstoft.dk Lone Penstoft Tegner

Læs mere

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013

En lærerguide ENTROPIA. 13. april 19. maj 2013 En lærerguide ENTROPIA - en soloudstilling med Marianne Jørgensen 13. april 19. maj 2013 Introduktion I perioden 13. april til 19. maj 2013 kan du og din klasse opleve udstillingen ENTROPIA en soloudstilling

Læs mere

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa

Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Præsentation af 3 kunstnere til udsmykningsopgave for sygehusene i Aabenraa Anbefales af Statens Kunstfond ved Udvalget for Kunst i det Offentlige Rum Generelt: De tre kunstnere udvalget har valgt at pege

Læs mere

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm

Billeder. psykiatri. på fremtidens. Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013. Rønnebæksholm Billeder på fremtidens psykiatri Verdens Mentale Sundhedsdag 10.10.2013 Rønnebæksholm Du står med et kunstkatalog i hånden! Kataloget er udgivet i forbindelse med kunstudstillingen på Verdens Mentale Sundhedsdag

Læs mere

Rune Elgaard Mortensen

Rune Elgaard Mortensen «Hovedløs rytter», 59x85 cm, olie og akryl på lærred 203 «Kirurgisk saks, jazzmusiker», 55x70 cm, olie og akryl på lærred 204 «Kirurgisk saks, sløret baggrund», 55x70 cm, olie på lærred 205 «Limitless

Læs mere

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling'

Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Bilag til ansøgningsskema for 'Produktion, udstilling og formidling' Dette bilag består af 3 dele, som skal udfyldes: Del 1: Projektbeskrivelse Del 2: Budget Del 3: Finansiering PROJEKTBESKRIVELSE Titel

Læs mere

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45

De unge kunstnere gider ikke politik - UgebrevetA4.dk 28-10-2015 22:00:45 POLITISK KUNST De unge kunstnere gider ikke politik Af Mette Trudsø Susanne Sayers Torsdag den 29. oktober 2015, 05:00 Del: Den samfundskritiske kunst står svagt blandt yngre billedkunstnere, siger en

Læs mere

KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19

KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19 Brønshøj Bibliotek Krabbesholmvej 3 2700 Brønshøj ACRYL PÅ LÆRRED 100 X 100 CM., 2018 ANOTHER FRENCH WINDOW, HOMAGE A MATISSE". PER ARNOLDI KUNSTKLUBBEN BIBNIK 2018/19 Som medlem af BibNik får du fri adgang

Læs mere

ATTER NYE VINKLER PÅ NUTIDSKUNSTEN

ATTER NYE VINKLER PÅ NUTIDSKUNSTEN [ UDEN TITEL 17] ANNA BAK SIDSEL CARRÉ SIGNE FREDERIKSEN CHRISTINE OVERVAD HANSEN ABSALON KIRKEBY HEINE THORHAUGE MATHIASEN JENS SETTERGREN EMIL TOLDBOD ATTER NYE VINKLER PÅ NUTIDSKUNSTEN Kunsthal NORD

Læs mere

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET

METTE WINCKELMANN. We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET METTE WINCKELMANN We Have A Body EN UDSTILLING OM KROP OG IDENTITET INTRODUKTION TIL LÆRERGUIDEN I perioden 3. december 2011 29. januar 2012 kan du og din klasse opleve We Have A Body en soloudstilling

Læs mere

N O R D K R A F T. Nordjysk Kunst NU. Danske Kunsthåndværkere Nordjyllandsgruppen

N O R D K R A F T. Nordjysk Kunst NU. Danske Kunsthåndværkere Nordjyllandsgruppen N O R D K R A F T Nordjysk Kunst NU Danske Kunsthåndværkere Nordjyllandsgruppen 30. oktober 21. december 2009 Nordjysk Kunst NU Nordjysk Kunst Nu er et trebenet udstillings og formidlingsprojekt, der består

Læs mere

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar.

Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. Anmeldelse Marianne Grønnow Magasinet Kunst Kunstneren Marianne Grønnow er aktuel med udstillingen Wonderworld på VejleMuseerne - Kunstmuseet frem til 18. januar. WONDERWORLD 28. oktober 2014 Reportage

Læs mere

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen

KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen KUNSTBYGNINGEN I VRÅ -Engelundsamlingen ÅRBOG 2018 2018 var et år med fokus på Kunstbygningens nye internationale relationer. I foråret kom den internationale biennale for europæisk samtidskunst JCE Biennalen

Læs mere

Lærervejledning til Fanget

Lærervejledning til Fanget Lærervejledning til Fanget En udstilling med værker af den danske samtidskunstner John Kørner Målgruppe: mellemtrinnet Baggrundsinformation om udstillingen John Kørner - Fanget 04.05.13-22.09-13 Problemerne

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Karin Lønbæk Bente Hammershøy Dobbelteksponering Karin Lønbæk Der står Horsens med store bogstaver hen over de to kunstnere, der har fernisering d.11.september 2010 i Galleri Brænderigården. Det er far og datter: Søren

Læs mere

UPDATE. Dokumentation af åbningsudtilling på Kunsthal Nord

UPDATE. Dokumentation af åbningsudtilling på Kunsthal Nord UPDATE Dokumentation af åbningsudtilling på Kunsthal Nord UPDATE 1. august 18 oktober 2009 Hvad sker der, når man inviterer en række unge samtidskunstnere ind i KUNSTENs samling for at lade sig inspirere

Læs mere

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg

Individ og fælleskab. Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg Individ og fælleskab Strategi for Det Kongelige Danske Kunstakademi, Billedkunstskolerne og Kunsthal Charlottenborg 2015 2018 1. MISSION OG VISION MISSION Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler

Læs mere

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E

I N D H O L D F O R O R D G R Ø N L A N D S K E S T R E G E R A N N E - B I R T H E H O V E S G R A F I S K E V Æ R K V Æ R K F O R T E G N E L S E G R Ø N LA N D S K N 6 Y. R S G P T R A M F B I K R A 2 F 0 A 0 8 N N S T R G R 4. B I J R A T N H U A H R 2 O 0 V 0 9 I N D H O L D 3 4 6 7 8 10 14 18 20 20 20 22 F O R O R D G R Ø N L A N D S K S T R

Læs mere

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte

Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte e r i n d r i n g e n s l a n d s k a b e r Landskaberne er konkrete i den forstand, at det er bestemte lokaliteter i ind- og udland, der har inspireret kunstneren. Men det er også abstrakte landskaber.

Læs mere

Fagbeskrivelse for Krea

Fagbeskrivelse for Krea Fagbeskrivelse for Krea Formålet med faget krea på Vejrumbro Fri er at eleverne bliver i stand til at forstå og anvende billedsprog i deres hverdag. Faget skal give eleverne lyst til at udtrykke sig gennem

Læs mere

Sammenligning af fire metoder

Sammenligning af fire metoder Sammenligning af fire metoder Artikel af Finn Brandt-Pedersen (1926-1991) og Anni Rønn-Poulsens (f. 1943) fra Metode bogen - Analysemetoder til litterære tekster, 1980. Udgivet på Metodebogen.dk v. Jørn

Læs mere

Kaptajn i eget liv. Bag om Kaptajn i eget liv. Et samarbejdsredskab til voksne med ADHD Helle Holmen & Jens Brejnrod

Kaptajn i eget liv. Bag om Kaptajn i eget liv. Et samarbejdsredskab til voksne med ADHD   Helle Holmen & Jens Brejnrod Kaptajn i eget liv Et samarbejdsredskab til voksne med ADHD www.adhdkaptajn.dk Bag om Kaptajn i eget liv Helle Holmen & Jens Brejnrod CSV-Aarhus 2018 Bag om Kaptajn i eget liv De følgende to artikler handler

Læs mere

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten!

Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum. Brug billedkunsten! Kunsten ind i byggeriet og ud i det offentlige rum Brug billedkunsten! Foto: Anne Styrbech. På Syddansk Universitet finder man moderne dansk billedkunst overalt - både inde og ude. Denne fire meter høje

Læs mere

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010

GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 GALLERI SLUGEN NR. 2 2010 HvisJegVarDig Sarah Rathje - Sanne Lautrup - Eva Roel - Mette Boel - Lea Guldditte Hestelund Metamorfoser METAMORFOSER Velkommen til en gennemført gruppeud stil - ling, der er

Læs mere

PROCES DOKUMENT FUTURISME

PROCES DOKUMENT FUTURISME PROCES DOKUMENT FUTURISME JUNAD ASHRAF GRUPPE 5 1 1 Inholdsfortegnelse 1.Forside 2.Inholdsfortegnelse 3.Perioden & Stilarten 4.Tidstypiske Kunstrere 5.Karakteristisk Træk 6.Typografi 7.Reference til Nutiden

Læs mere

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen

18. aug. 18. okt. Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen 18. aug. 18. okt. 2 0 1 2 Kunstnere: Marianne Johansen Hanne Gro Larsen Velkommen til udstillingen Art Together Udstillingen præsenterer værker af Billedkunstner Marianne Johansen og arkitekt og billedkunster

Læs mere

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter

Bente Hammershøy. Dobbelteksponering. Søren Andersen og datter Søren Andersen Bente Hammershøy Dobbelteksponering Søren Andersen og datter Galleri Brænderigården viser en speciel udstilling, hvor far og datter, Søren Andersen og Karin Lønbæk, udstiller sammen med

Læs mere

Enestående Universiel Værdi

Enestående Universiel Værdi Enestående Universiel Værdi Vadehavet er udpeget som verdensarv, fordi det har enestående universel værdi. Det overordnede mål bag Verdensarvs-konventionen er beskyttelsen af kultur- og natursteder af

Læs mere

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag

Skabende kunstterapi. Hanne Stubbe teglbjærg. a arh u S u nivers itets forlag Skabende kunstterapi Hanne Stubbe teglbjærg a arh u S u nivers itets forlag SKABENDE KUNSTTERAPI Hanne Stubbe Teglbjærg SKABENDE KUNSTTERAPI Aarhus Universitetsforlag a Skabende kunstterapi Forfatteren

Læs mere

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018

Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden februar 2018 Til Københavns Kommunes Billedkunstudvalg Mørkt DNA - en soloudstilling af Mette Borup i Staldgade 74 i perioden 9.-25. februar 2018 Jeg arbejder med grafik, skulptur og fundne objekter. I mine linoleumssnit

Læs mere

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14

Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Årsplan for billedkunst i 3. klasse 2013/14 Formålet med faget billedkunst bliver her beskrevet af undervisningsministeriet: Formålet med undervisningen i billedkunst er, at eleverne ved at producere,

Læs mere

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D

Det Jyske kunstakademi i u.n k J D Det Jyske Kunstakademi i djk.nu ? Søger du et kunstakademi med : et internationalt netværk af kunstnere, undervisere og institutioner? en åben studiestruktur med individuel specialisering? de studerende

Læs mere

Sigurd Swanes malerier på danske museer

Sigurd Swanes malerier på danske museer Sigurd Swanes malerier på danske museer Udarbejdet af Lise Fogh Indhold Sigurd Swanes malerier på danske museer... 1 Om dokumentet... 1 Sigurd Swanes malerier på danske museer... 2 Om dokumentet Dette

Læs mere

Udførelse Materialerne vil bestå af ubehandlet lærred, hyldebær, akvarelfarver, silke, silkemaling og vand.

Udførelse Materialerne vil bestå af ubehandlet lærred, hyldebær, akvarelfarver, silke, silkemaling og vand. Projektbeskrivelse af udstilling på Grafikernes Hus (17/11-09/12) Titel: Sambucus Nigra - af Sonja Strange Idé Jeg ønsker at skabe en serie abstrakte åndemalerier med udgangspunkt i træet Hyld. Hylden

Læs mere

Københavns Universitet. Sociologisk Institut. Frigørelse. - a problem of disorder? Klassisk og Nyere Sociologisk Teori Vintereksamen 2012

Københavns Universitet. Sociologisk Institut. Frigørelse. - a problem of disorder? Klassisk og Nyere Sociologisk Teori Vintereksamen 2012 Københavns Universitet Sociologisk Institut Frigørelse - a problem of disorder? Klassisk og Nyere Sociologisk Teori Vintereksamen 2012 Iben Raskmark Eksamensnummer: 930 Antal tegn uden fodnoter: 5.022

Læs mere

Kære Lærere. God fornøjelse

Kære Lærere. God fornøjelse Kære Lærere SORT MÆLK Dette SORT lærerbrev MÆLK SORT knytter MÆLK an til SORT udstillingen MÆLK SORT MÆLK - SORT HOLOCAUST MÆLK SORT I NY KUNST MÆLK og SORT understøtter MÆLK SORT inspirationsmaterialet

Læs mere

Samfundsvidenskabelig videnskabsteori eksamen

Samfundsvidenskabelig videnskabsteori eksamen Samfundsvidenskabelig videnskabsteori eksamen Hermeneutik og kritisk teori Gruppe 2 P10 Maria Duclos Lindstrøm 55907 Amalie Hempel Sparsø 55895 Camilla Sparre Sejersen 55891 Jacob Nicolai Nøhr 55792 Jesper

Læs mere

Naturkatastrofer FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel.

Naturkatastrofer FØR JEG LÆSER BOGEN. Fakta om bogen. Fotos Tegninger Kort Tabeller Grafer Tidslinjer Skemaer Tekstbokse. Andet: Titel. A FØR JEG LÆSER BOGEN Fakta om bogen Titel Forfatter Hvornår er bogen udgivet? På hvilken side findes Indholdsfortegnelse? Stikordsregister? Bøger og www? Hvor mange kapitler er der i bogen? Hvad forestiller

Læs mere

Jeppe Hein: In is the only way out

Jeppe Hein: In is the only way out Jeppe Hein: In is the only way out 18 / 04 / 2017 Af Katrine Nør Jeppe Hein åbner tiden. Og har et håb om at kunne inspirere folk til at åbne deres hjerter. Han iscenesætter Københavns gamle vandforsyning,

Læs mere

Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012

Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012 Rapport om ophold på Det Danske Institut i Athen, Februar 2012 Indledningsvis ønsker jeg at takke de mennesker, som tildelte mig opholdet i gæste-lejligheden i Koukaki, dette var en uforglemmelig oplevelse

Læs mere

ST. KONGENSGADE 3, 1264 COPENHAGEN

ST. KONGENSGADE 3, 1264 COPENHAGEN TUUKKA TAMMISAARI MISE EN PLACE 25. AUGUST - 23. SEPTEMBER 2017 Mise En Place (Petite), 2017, 41h x 35w cm Mudnight 6, 2017 150h x 180w cm Garden (From Worm Perspectives), 2017 80h x 70w cm Yet Untitled

Læs mere

ST. KONGENSGADE 3, 1264 COPENHAGEN

ST. KONGENSGADE 3, 1264 COPENHAGEN KANT ST. KONGENSGADE 3, 1264 COPENHAGEN SUSANNE WELLM BETWEEN STILL AND MOVING SELECTED SHORT STORIES Fernisering - torsdag 2. juni 17-19 Udstillingsperiode - 3. juni - 2. juli 2016. tirsdag - fredag 12.00-18.00

Læs mere

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende

Læs mere

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe

Jeg håber I, finder udstillingen støtteværdig. Tak, Johan Rosenmunthe Overgaden udstilling 20. Januar 11. Marts 2018 Jeg ansøger hermed om støtte til min separatudstilling i Overgadens underetage. Udstillingen udspringer af min tese om, at artefakter og materialer lagrer

Læs mere

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg

NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS. Nygade 24, 8600 Silkeborg NATURLIGHEDER TAGE STØRUP & PETER LUNDBERG 28. MARTS - 29. APRIL 2009 SILKEBORG KUNSTNERHUS Nygade 24, 8600 Silkeborg naturligheder der er natur lighed ulig nat erna ertur erturnat der hed ertan turlihed

Læs mere

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager.

I første fase e*erår en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Udsmykning +l Ejendomsselskabet Gasværksvej A/S Aalborg Værf s 6dligere administra6onsbygning Lisa Rosenmeier 2016-2017 I første fase e*erår 2016. en tapetvæg 6l trappehallens 5 etager. Værket er som en

Læs mere

Jacob Hoff. maleri 2008-2011

Jacob Hoff. maleri 2008-2011 Jacob Hoff maleri 2008-2011 Jacob Hoff maleri 2008-2011 Introduktion Denne pixiebog præsenterer et udvalg af billeder malet i perioden 2008-2011. Der er tale om værker fra en periode, hvor jeg har insisteret

Læs mere

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark

Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Kunstforeningen i Lantmännen Cerealia, Danmark Nedenfor kan du se de kunstværker, som er indkøbt til udlodning ved den kommende generalforsamling d. 17. marts 2011. Bodil Tobiesen er uddannet maler fra

Læs mere

Skisma. Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind

Skisma. Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind Ansøgning til Københavns Kommunes Råd for Visuel Kunst om støtte til realiseringen af en udstilling med Kristian B. Johansson og Magnus Vind Skisma 06. - 30. juni 2019 hos Bladr PROJEKTBESKRIVELSE Bladr

Læs mere

Dansk Talentakademi: Vision for Campus

Dansk Talentakademi: Vision for Campus Dansk Talentakademi: Vision for Campus vedtaget af bestyrelsen September 2014 Indledning Dansk Talentakademi tilbyder undervisning til ca. 150 elever fordelt på fem linjer: Musik Kunst og Design Dans Musical

Læs mere

Ordrupgaard præsenterer L.A. Ring som en dybt kompliceret kunstner og et dybt kompliceret menneske på fin udstilling.

Ordrupgaard præsenterer L.A. Ring som en dybt kompliceret kunstner og et dybt kompliceret menneske på fin udstilling. 1 af 5 20-12-2016 10:28 KØB ABONNEMENT LOG IND 16.12.2016 KL. 20:00 Ordrupgaard præsenterer L.A. Ring som en dybt kompliceret kunstner og et dybt kompliceret menneske på fin udstilling. 2 af 5 20-12-2016

Læs mere

Eksempler på spørgsmål C + B niveau

Eksempler på spørgsmål C + B niveau Eksempler på spørgsmål C + B niveau Forbehold: 1. Det siger sig selv at spørgsmålenes udformning skal være i overensstemmelse med undervisningspraksis, som kan ses i undervisningsbeskrivelsen. 2. Eksaminanderne

Læs mere

STATION TO STATION SYDHAVN STATION

STATION TO STATION SYDHAVN STATION 1 STATION TO STATION SYDHAVN STATION Jens Axel Beck Sonja Lillebæk Christensen Heidi Hove Ulla Hvejsel Mette Juul Heine Klausen (gæst) Anne Skole Overgaard Camilla Rasborg STATION TO STATION Interview

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev

PIA BIRKHOLM Nørthorupvej 8, Hjortdal, 9690 Fjerritslev DEN NORDJYSKE Det nordjyske i Den nordjyske er ganske enkelt, at 7 kunstnere, som alle bor i Nordjylland, sammen er på vandreudstilling. De 7 kunstnere er ikke et specielt udtryk for en særlig nordjysk

Læs mere

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012

Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune. Frederiksværk d. 30.03.2012 Udvalget for Kultur, Fritid og Nærdemokrati att. Helle Lunderød Rådhuset Halsnæs Kommune Frederiksværk d. 30.03.2012 Ansøgning vedr. sommerudstilling i Gjethuset: Sommerens store udstilling i Gjethuset,

Læs mere

Smagsprøver på fremtiden

Smagsprøver på fremtiden Smagsprøver på fremtiden Anmeldelse 6 okt Af Amalie Frederiksen ANTHROPIA på Copenhagen Contemporary er en syret, ud af kroppen-oplevelse, der giver små smagsprøver på, hvad VR-teknologien kan bruges til

Læs mere

Salon des Refusés Tina Maria Nielsen

Salon des Refusés Tina Maria Nielsen Salon des Refusés Tina Maria Nielsen HORSENS KUNSTMUSEUM Salon des Refusés Tina Maria Nielsen Horsens Kunstmuseum har tilføjet totalinstallationen Salon des Refusés fra 2016 af Tina Maria Nielsen i sin

Læs mere

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen

(f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 21 Sophia Kalkau (f. 1960) Lenticula 2010 11 To skulpturer i sort diabas Højde 15 cm, diameter 170 cm Skibelund Krat 6600 Vejen 239 240 Et par store sorte hvælvede sten, dybsorte, så de kan blive hurtigt

Læs mere

Sigurd Swanes malerier på danske museer. Udarbejdet af Lise Fogh

Sigurd Swanes malerier på danske museer. Udarbejdet af Lise Fogh Sigurd Swanes malerier på danske museer Udarbejdet af Lise Fogh Om dokumentet Dette dokument indeholder en liste over Sigurd Swanes malerier på danske (og skandinaviske) museer. Listen er baseret på den

Læs mere

Fremtidens Danmark - at åbne punkter og bryde linjer

Fremtidens Danmark - at åbne punkter og bryde linjer [ 11120 ] Fremtidens Danmark - at åbne punkter og bryde linjer MANIFEST Fremtidens Danmark opstår ikke på bar mark eller i et tomt byggefelt Fremtiden opstår indimellem alt det eksisterende, de bevaringsværdige

Læs mere

Om at tænke det umulige

Om at tænke det umulige Udvikling af ny kulturpolitik i Region Midtjylland 01. okt. 2014 Om at tænke det umulige. men ved at tage udgangspunkt i det eksisterende Benny Andersen: MORGENHYMNE I dag skal der leves, folkens! Vi er

Læs mere

WINTERSHOW 2013. 6. december 4. januar. Julie Nord, Gudrun Hasle, Maria Rubinke, Anne Sofie Meldgaard, Iben Toft Nørgård,

WINTERSHOW 2013. 6. december 4. januar. Julie Nord, Gudrun Hasle, Maria Rubinke, Anne Sofie Meldgaard, Iben Toft Nørgård, WINTERSHOW 2013 Julie Nord, Gudrun Hasle, Maria Rubinke, Anne Sofie Meldgaard, Iben Toft Nørgård, Line Riisager, Augusta Atla, Mie Mørkeberg 6. december 4. januar Charlotte Fogh Gallery kan med stor glæde

Læs mere

UNDERVISNINGSMATERIALE

UNDERVISNINGSMATERIALE UNDERVISNINGSMATERIALE Udskoling, gymnasium og HF Ung dansk fotografi 14 Fotografisk Center, 15. november 14. december 2014 Udstillingen vises i Slottet, Carlsberg Byen, Bryggerens Plads 11, 6 sal. 1799

Læs mere

Med tekst af Leo Tandrup. Kjeld Ulrich

Med tekst af Leo Tandrup. Kjeld Ulrich Med tekst af Leo Tandrup Kjeld Ulrich Galleri Brænderigården Horsens 3. - 24. maj 2008 # 85/83/151/150: 100 x 81 cm, 2007. Forsiden: #2, 150 x 150 cm,, 2008. Til højre: #47, 100 x 180 cm, 2006. En dør

Læs mere

NANNA ABELL RASMUS ALBERTSEN MATILDE DUUS DITTE EJLERSKOV CHRISTIAN BANG JENSEN ANDREAS RASMUSSEN JULIE STAVAD FREDRIK TYDÉN

NANNA ABELL RASMUS ALBERTSEN MATILDE DUUS DITTE EJLERSKOV CHRISTIAN BANG JENSEN ANDREAS RASMUSSEN JULIE STAVAD FREDRIK TYDÉN NANNA ABELL RASMUS ALBERTSEN MATILDE DUUS DITTE EJLERSKOV CHRISTIAN BANG JENSEN ANDREAS RASMUSSEN JULIE STAVAD FREDRIK TYDÉN FRISKE PERSPEKTIVER PÅ NUTIDSKUNSTEN Kunsthal NORD følger samtidens kunst tæt

Læs mere

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014

KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling. 4. oktober - 9. november 2014 En lærerguide KE14 - Kunstnernes Efterårsudstilling 4. oktober - 9. november 2014 Manuel Canu: From Wall to Floor, 2013 Introduktion Kære underviser I perioden 4. oktober til 9. november kan du og din

Læs mere

Naturen, byen og kunsten

Naturen, byen og kunsten Tekst: Katrine Minddal Redigering: Karsten Elmose Vad Layout og grafik: Inger Chamilla Schäffer, Grafikhuset Naturen, byen og kunsten Fag Formål Billedkunst og dansk Træning i billedanalyse. Kendskab til

Læs mere

Det synlige billede handler om det, du ikke kan se

Det synlige billede handler om det, du ikke kan se Det synlige billede handler om det, du ikke kan se Intet motiv i et kunstværk skabes ud af intet. Det selvgenererede motiv findes ikke. I praksis vil det altid kunne føres tilbage til en idé, et indtryk,

Læs mere

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er

25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er 25. søndag efter trinitatis II I sommer blev Jægersborg kirke malet. Vi lukkede kirken og lod håndværkerene forvandle rummet, så det nu igen er strålende hvidt. Alt der kunne tages ned blev båret ud af

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk Juni 2016 Den Kulturelle Rygsæk Den Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune. Deltagelse i Vardes Kulturelle Rygsæk er obligatorisk, og eleverne på

Læs mere

J A N E H A N S E N H O Y T { M A S T E R P L A N } G U D S O P R I N D E L I G E H E N S I G T M E D M Æ N D O G K V I N D E R

J A N E H A N S E N H O Y T { M A S T E R P L A N } G U D S O P R I N D E L I G E H E N S I G T M E D M Æ N D O G K V I N D E R J A N E H A N S E N H O Y T { M A S T E R P L A N } G U D S O P R I N D E L I G E H E N S I G T M E D M Æ N D O G K V I N D E R Indholdsfortegnelse Forord...5 Kapitel 1: Nutidens virkelighed...7 Kapitel

Læs mere

Vardes Kulturelle Rygsæk

Vardes Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk August 2018 Den Kulturelle Rygsæk Vardes Kulturelle Rygsæk omfatter børn og unge mellem 5-16 år i Varde Kommune Med Vardes Kulturelle Rygsæk bliver der taget vare om børn- og unges

Læs mere

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL

SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL SAMLINGEN HORSENS KUNSTMUSEUMS SIGNE GUTTORMSEN ANNE MARIE PLOUG CHRISTIAN LEMMERZ MICHAEL THEJL Udsnit (Baby it s cold outside I). 2001 Olie på krydsfiner SIGNE GUTTORMSEN Signe Guttormsen ( 1964) er

Læs mere

REMINISCENS VEJEN TIL NEEL JANS GEERT DAAE FUNDER

REMINISCENS VEJEN TIL NEEL JANS GEERT DAAE FUNDER REMINISCENS VEJEN TIL NEEL JANS GEERT DAAE FUNDER Reminiscens - vejen til Udstillingsintroduktion. - Offernedlæggelser - hellige ceremonier overgangsritualer omkring liv og død - menneske og dyreofringer

Læs mere

14 U l r i c h B e c k

14 U l r i c h B e c k En eftermiddag, da Ulrich Beck som ung førsteårs jurastuderende gik rundt i den sydtyske universitetsby Freiburg og tænkte over virkelighedens beskaffenhed, slog det ham pludselig, at det egentlig ikke

Læs mere

Program 2018 DANMAR. Frimærkeudgivelser POSTNORD 2018 S EN

Program 2018 DANMAR. Frimærkeudgivelser POSTNORD 2018 S EN Program 2018 Frimærkeudgivelser S TO R S TO R E B Æ LT S B R O E N >> R A M N A D 0.0 7 2 K DANMAR SKOV JØRGENSEN/E.C LARS LAURSEN/BERTIL POSTNORD 2018 SKOV JØRGENSEN/E.C. LARS LAURSEN/BERTIL DA N M S

Læs mere

Højt til loftet hos Vignir

Højt til loftet hos Vignir Højt til loftet hos Vignir Islandske Vignir Jóhannsson bor i Hou, og han er internationalt anerkendt kunstner med højt til loftet på alle måder. Hans kunst er rummelig og generøs som han selv, og nu har

Læs mere

KUNST I NATUREN. Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber

KUNST I NATUREN. Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber KUNST I NATUREN Land Art viser vej til de Nordjyske landskaber Copyright 2016 LAND-SHAPE under KulturKANten Omslag: Kataloget er sat med: Forlag: Tryk: ISBN www.land-shape.net indholdsfortegnelse Velkommen

Læs mere

Ground Zero - Eksemplarisk læsning

Ground Zero - Eksemplarisk læsning Ground Zero - Eksemplarisk læsning Jens Christensen (4,2 ns) Lone Hørslevs digt Ground Zero er fra digtsamlingen Lige mig fra 2007 5 (Gyldendal). Digtets titel fremkalder umiddelbart billeder hos læseren.

Læs mere

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART

OPLEV KUNSTEN. Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART OPLEV KUNSTEN Sæt sanserne i spil DEN FRIE UDSTILLINGSBYGNING DEN FRIE CENTRE OF CONTEMPORARY ART Oplev Kunsten sætter sanserne i spil, ansporer det personlige engagement og åbner en mangfoldighed af tilgange

Læs mere

Hjemsøgelser på biblioteket

Hjemsøgelser på biblioteket Modtag vores gratis nyhedsbrev Annonce: Tilmeld Søgeord INDHOLD Artikler Nyheder Billedserier Fokusserier Konkurrencer Kunstguide Søg DEBAT & KRITIK Debatten Anmeldelser SERVICE Kontakt Annoncering Om

Læs mere

Pladerne er work in progress, de skal ætses og trykkes, men de kan give en fornemmelse af de arbejder der kommer til at indgå i udstillingen.

Pladerne er work in progress, de skal ætses og trykkes, men de kan give en fornemmelse af de arbejder der kommer til at indgå i udstillingen. Pladerne er work in progress, de skal ætses og trykkes, men de kan give en fornemmelse af de arbejder der kommer til at indgå i udstillingen. De to øverste plader bliver del af tredje del af serien Mikrober,

Læs mere

Mennesket i industrien. - en analyse af malerier og tegninger 1900-1940

Mennesket i industrien. - en analyse af malerier og tegninger 1900-1940 Mennesket i industrien - en analyse af malerier og tegninger 1900-1940 Speciale udarbejdet af: Tenna Norring Skou Vejledere: Søren Schou og Håkan Arvidsson Roskilde Universitetscenter Dansk og Historie

Læs mere

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN

ESRUM GENNEM GENERATIONER. Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN ESRUM GENNEM GENERATIONER Hefte 1 LOKALHISTORISK ARKIV FOR GRÆSTED OG OMEGN Forord Side 3 Forord - hefte 1 I forordet til de to Esbønderup-hefter 2006 skrev jeg, at det ikke var min hensigt at skrive flere

Læs mere

www.pernillewithmadsen.dk

www.pernillewithmadsen.dk CV Pernille With Madsen f.1972 www.pernillewithmadsen.dk Uddannet fra Det Jyske Kunstkakademi, 1998 2003 Medlem af UKK Unge kunstnere og kunstformidlere Medlem af Kunstner Samfundet Bor og arbejder i København

Læs mere

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf

Horsens Kunstmuseum. Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Horsens Kunstmuseum Museologi og kuratering Undervisningsmateriale til stx og hf Introduktion Horsens Kunstmuseum - et museum for nyere kunst Horsens Kunstmuseum fokuserer på den moderne kunst. Udgangspunktet

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2012 VUC

Læs mere

Bøn: Vor Gud og far Lad dit lys skinne for os, vis os vejen og mulighederne i vores liv. Amen

Bøn: Vor Gud og far Lad dit lys skinne for os, vis os vejen og mulighederne i vores liv. Amen Alle Helgen II 6. november 2016 Sundkirken 10 754 Se, nu stiger solen 571 Den store hvide flok 364 Al magt på jorden 551 Der er en vej 192 v. 1-6 Hil dig frelser solo: 856 Når den jeg har elsket er borte

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere