Også ydelsen "Få input til jeres virksomhedsplan" gjorde at vi kom rigtigt godt i gang med en række udviklingsprogrammer i 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Også ydelsen "Få input til jeres virksomhedsplan" gjorde at vi kom rigtigt godt i gang med en række udviklingsprogrammer i 2017."

Transkript

1 Bibliotek Albertslund Bibliotek allerød Ballerup Brøndby-Bibliotekerne Dragør egedal Fredensborg Frederiksberg Frederikssund Gentofte Bibliotekerne Gladsaxe Bibliotekerne Glostrup Bibliotek Gribskov Halsnæs Helsingør Herlev Hillerød Bibliotekerne HvidovreBibliotekerne Høje-Taastrup Bibliotekerne Hørsholm Bibliotek København Rudersdal Rødovre Bibliotek Tårnby Vallensbæk.Hvilke af centralbibliotekets tilbud og aktiviteter, oplever du, skaber den største værdi for jer? Kompetenceudvikling Udviklingsfora Bibliotekschefmøder materiale-overbygning Materialeoverbygning/indkøb og kompetenceudvikling. Kursusvirksomheden. Arbejdsfællesskabet. Temadage. overbygningsfunktionen Temadage og FUF Materialeoverbygningen Biblioteksledermødet Biblab kurser - generelt FUF (nogle af dem) CB's biblioteksledermøder Kurser og konferencer Materialekurser Kurserne, Overbygningsfunktionen giver en sikkerhed i hverdagen, der også er vigtig Kursustilbudene Netværk: Faglige udviklingsforløb, mellemledernetværk og ledernetværk. På mange måder de faglige udviklingsfora fordi de sætter aftryk i virksomheden. Konkret oplevede vi hvordan forløbet omkring litteraturformidling satte synlige spor på biblioteksprofilen på Ordrup Bibliotek. Også ydelsen "Få input til jeres virksomhedsplan" gjorde at vi kom rigtigt godt i gang med en række udviklingsprogrammer i. Arbejdsfællesskaberne giver et godt kollegialt fælleskab omkring en konkrete arbejdsopgaver og det virker

2 Kompetenceudvikling Det kan man ikke svare retvisende på, da da afhænger af hvilke øjne i organisationen der kogger på tilbud Ledermøder Kursusvirksomheden, herunder de faglige udviklingsfora. Konsulentvirksomheden. kurser og temadage og fuf'er BibLab kurser Kurser,faglige fællesskaber og Faglige udviklingsforløb Kurserne, temadage og netværk. Udlånet fra den brede, specialiserede samling (internurbanlån, læsekredse) Arbejdsfællesskaber omkring DDB og FBS, samt Bib Lab- kurser og temadage. Kursusvirksomhed x også godt. hhv. aktiviteter. Faglige udviklingsforløb Materialeoverbygningen. indkøb Materialeoverbygning: udenlandsk skøn + lydbøger Læsekredssæt Repræsentation af regionens biblioteker i komplicerede sager SKI, DDB, Udbudsvirksomhed mm. Kompetenceudviklingstilbuddene, netværk Biblioteksledermøderne Har også benyttet konsulentydelsen et par gange med stor tilfredshed. Understøttelse af landsdækkende aktiviteter som f.eks. Smart-parat-svar CB Ledermøder Kompetenceudvikling Koordinatorrolle - fælles initiativer, høringssvar, tilbagemeldinger m.m. Det stærke biblioteksledernetværk og de aktiviteter, der er tilknyttet dette - herunder studieture. De faglige udviklingsforløb samt temadage og kurser. Muligheden for konsulentbistand. Kørselsordning, materialeoverbygning, kursusvirksomhed, konsulentydelser Vores bibliotek er et meget vigtigt omdrejningspunkt for kommunens kulturelle aktiviteter, hvor børn, voksne og ældre kan mødes om oplysende, fagligt udviklende, kulturelt dannede og socialt stimulerende arrangementer både i form af bogudlån, kulturelle arrangementer, udstillinger m.v..hvor er netop dit centralbibliotek stærkt? Netværk Kompetenceudvikling Ledelsesperspektiver Det ved jeg ikke Kompetenceudvikling og konsulentydelser Kurser og forhandlinger af fælles aftaler f.eks. af licenser temadage og FUF Gentofte fokuserer på kompetenceudvikling af ledere og medarbejdere. Er hurtige til at samle op på ønsker fra regionens biblioteker - f.eks. efteruddannelse af børnebibliotekarer På kurser og temadage. Et godt og relevant udbud. De er lydhøre. Da vi har stor gavn af kursustilbuddet er det der vi oplever dem som stærke. Derudover med udbud Generelt set synes jeg, det har nogle dygtige konsulenter Konsulentområdet. Bredt orienteret. Kurserne har fået et højere niveau. Konsulenttilgang med dyb faglig indsigt.

3 Kompetenceudvikling Biblioteksledermøde, studieture, udviklingsfora og en generel god lydhørhed og rigtig kompetente konsulenter. Fingeren på pulsen ift udviklingstendenser Gode oplægsholdere Gode konsulenter der arbejder strategisk med biblioteksudvikling Kursus- og konsulentvirksomheden. fuf'er og kompetenceudvilling (kan ikke vurdere materialedelen) Kompetenceudvikling, kurser, faglige netværk (herunder bl.a. biblioteksleder) Faglig udvikling, Materialeoverbygning, "fingeren på pulsen" Udvikling Relevante og spændende biblioteksledermøder Kursustilbud, lydhørhed overfor ønsker Kursusudbuddet og de faglige udviklingsfora Der er en meget høj faglighed og et meget stærkere fokus på at understøtte de kommunale bibliotekers behov end jeg oplevede i region Vestsjælland. Gentofte tager aktuelle emner op og vinkler dem interessant. Gentofte indgår i mange dialoger og er opsøgende i fht vores behov og ønsker. En høj grad af lydhørhed og servicevilje. Er stærke på aktuelle kursus tilbud og koordinering af samlet indkøbstilbud, f.eks. udenlandsk litt., lydbøger m.m. Når det drejer sig om kurser og temadage x I dialogen med os ledere ude i regionen inden initiativer igangsættes - eller undervejs i den planlagte proces. materialeoverbygning, bib-lab kurser, på de kulturelle aktiviteter såvel som den uformelle? (kom gerne med eksempler) Rigtig god fint - de gange jeg har haft brug for svar, har jeg fået den hjælp jeg skulle bruge God, konstruktiv og opsøgende Hurtigt og smidigt. Jeg har en rigtig god kontakt til Amalie, Jeanne og Bo som er mine primære kontakter i CB. Jeg oplever dem Det fungerer OK - gode til at samle op hvi man er ved at være for sent ude med eks. tilmeldinger til kurser. Fin Samarbejde med DR på børneområdet Lydhøre fokus på de emner der optager os og fylder meget Skarpe på udviklingstendenser.hvordan oplever du den løbende dialog med dit centralbibliotek den formelle, Der er en åbenhed og lydhørhed over for idéer CB har blik for områdets behov Der er hurtig opfølgning f.eks. m.h.t. at få indkøbt materialer på opfordring som meget imødekommende og hurtige til at reagere på mine forespørgsler og ønsker. Jeg har i det forløbende år også haft rigtig god uformel kontakt til jeres indkøber Mette som har hjulpet os med råd og vejledning i forhold til indkøb af udenlandsk skønlitteratur på begynderniveau for børn behagelig tone Upåklagelig Konkret eksempel: fremragende dialog om udbud. OK dialog og sparring i forbindelse med udbud af Faglige udviklingsforløb og kurser. Altid god. meter. Jeg oplever at der er god dialog, og er i særdeleshed tilfreds med tilbagemeldinger m.m. fra Stig. Rigtig god, konkret f.eks i forhold til forespørgsler om licenser, digitaliseringsnetværk osv. Efterhånden som man får opbygget en relation er der altid hjælp og sparring at hente. God dialog - meget lydhør. den er rigtig god. oplever stor beredvillighed til at hjælpe med informationer, kontakter osv.

4 OK og problemfri Vi har en god dialog både på biblioteksledermøderne og ved andre henvendelser Jeg synes, at den er udmærket. CB er gode til at være opsøgende. Som rettidig, professionel, informativ, imødekommende, imødekommende, hjælpsom Jeg har snart været ansat år på Hørsholm Bibliotek, og har både som medarbejder og biblioteksleder altid synes at der er en fin dialog. Efter at jeg er blevet biblioteksleder er kontakten og dialogen endnu tættere. Dialogen i forbindelse med børnebibliotekarkursaet var ikke tilfredsstillende Altid lydhøre imødekommende God stemning Hurtig og imødekommende respons på både det formelle og det uformelle plan. Mails bliver besvaret indenfor et døgn, uformelle henvendelser bliver taget positivt op, generelt udvises imødekommenhed og venlighed. god god dialog da man altid mødes i øjenhøjde.hvordan oplever du, at centralbiblioteket formidler sine tilbud? (er der evt. områder, hvor det kunne blive bedre?) Tydeligt via forskellige kanaler: Publikationer Centralbibliotek.dk Personligt direkte til lederne på ledermøder jeg tænker om det var en ide at tydeliggøre hvordan økonomien bliver brugt. Jeg tænker at regionhovedstaden mødes en gang om måneden ( ikke i sommerferien) - hvad koster det? er det pengene vær eller kunne de bruges på andet? Direkte og tydeligt Nyhedsbreve, hjemmesiden og de forskellig faglige fora her fungerer fint Jeg ville gerne have at FUF også var omtalt i kataloget Bib lab og at de var lettere at finde på centralbibliotek.dk - det ville gøre det lettere for mig at videreformidle. Godt med det fysiske biblab katalog - CB-hjemmesiden mener vi ikke fungerer godt - rodet og uoverskuelig (gammeldags?) VI ville gerne at der var en startdato for tilmelding af BIBlab kurser - da det nogle gange tager lidt tid inden at vi er parate til at tilmelde os - og så er det tit at nogle af de mest eftertraktede kurser er optaget. Fint. God brochure vedr. kurser. Fin løbende info på centralbibliotek.dk Jeg synes, det gør det godt. Noget af det strategiske arbejde sammen med de andre cb'er er nok svært at tydeliggøre Fint. Via kursuskatalog. Via Centralbibliotek.dk Via mails. Ingen forslag til forbedringer. God formidling via centralbibliotek.dk. Synes dog nogen gange det er svært at overskue de enkelte centralbibliotekers tilbud fordi det blandes sammen. Tænker man kunne styrke den direkte formidling af tilbud. Nærmest til. Blandt andet ved at udnytte de "Communities" der allerede er etableret når man tilmelder sig et kursus. Et lignende kursus kunne formidles ad den kanal. Formidling af tilbud er ok - jeg oplever dog at hjemmesiden kunne være bedre. Godt- man mærker at CB lægger vægt på god kommunikation med de lokale biblioteker Jeg har svært ved at se I kan gøre det anderledes. Nogen gange har jeg et problem med, at I drukner i mængden af mails, men det er mit problem Centralbibliotek.dk er en fin formidlingsplatform. Den har fået et løft og fungere godt.

5 De faglige udviklingsfora kunne godt formidles bedre. Materialet er primært henvendt til bibliotekslederen. Kunne også komme ud til medarbejdergruppen. på mail Godt tilfreds (ønsker IKKE nyhedsbreve) Det er OK Jeg er glad for centralbibliotek.dk, men mængden er mails og trykte materialer er også fin. Professionelt og i god tid. Jeg har svært ved at se hvad der kan gøres bedre. Jeres tilbud formidles oftest via lederne. I skulle overveje, om I f.eks. kunne varsle lederne dage før og så derefter formidle direkte til medarbejdere. vedr. CB.dk Svært at orientere sig og finde relevant info på diverse netværks fora Tilbud præsenteres konkret og struktureret -- formen er fin også i de mundtlige præsentationer. ok på de gængse kanaler - tilbuddet kunne måske godt blive lidt mere diffranceret fra tilbud til tilbud.hvordan matcher den samlede mængde af tilbud fra centralbiblioteket jeres behov? I store træk ok. Selvom vi er godt bemandet, er vi en lille organisation, og det kan være svært at deltage i alt den er for stor - hellere mindre og billigere Godt Det matcher fint Godt, nogle gange lidt for godt, forstået på den måde at vi pga vores størrelse ikke er i stand til at have flere OK - det kunne være godt at nogle af de mest efterspurgte kurser blev dubbleret - flere kurser med Generelt godt I den samlede mængde har vi mindre brug for overbygning, udviklingsforum og lederforum end for Matcher fint vores behov, men kan dog af og til savne, at der sættes "ting" i gang på tværs af kommunerne. OK. Det er dog mange gange tale om timing der gør at vi takker nej til et tilbud. Ikke så meget et spørgsmål Udmærket Alt i alt ok Godt. Jeg kan ikke komme i tanke om noget vi mangler Det passer fint. Vi kunne dog godt tænke os, at CB initierede nogle projekter af fælles interesse, fx om fint Biblab + diverse tiltag formidles godt og inspirerende Humoren og et glimt i øjet værdsætter jeg også meget. det, der er relevant FUFer i gang samtidig. Vi har derfor prioriteret FUF om de selvbetjente biblioteker selvom vi også ville have haft nogle på den praktiske FUF. undervisere ude far f.eks. billedbehandling - det giver en bedre pris end vi selv skal ud og købe enkelt pladser hos firmaerne kursustilbuddene. om emnet. værtskab eller sprogfitness som regionens biblioteker kunne indgå i. Ligesom de gør i Aalborg. Fint Fint, selv om vi ikke altid har ressourcer til at deltage i alt det, vi gerne vil Den matcher udmærket. Der er områder, hvor CB ikke tilbyder eksempelvis kurser, men vi foretrækker også, at de har fokus på de områder, hvor de er stærkest. Økonomikurser kan vi f.eks. finde andre steder. Det er passende, vi har altid noget at vælge imellem, og kan altid finde relevante tilbud. De faglige udviklingsfora og bib-labkurser er gode til at fremme den biblioteksudvikling, som jeg som biblioteksleder også gerne ser som udviklingspunkter. Pas Fint Mængden af tilbud matcher os perfekt - i år hvor vi overgår til Cicero, må vi nødvendigvis være lidt mere tilbageholdende. godt

6 Fint, en ros for de mange tilbud.hvilke overvejelser gør I jer, når I prioriterer mellem de forskellige tilbud? (vælger I dem ud fra en bevidst lokal strategi, aktuelle behov eller andet?) Lokal strategi og efter drøftelse i vores teamchefgruppe Deltagelse i BIBLAB-kurser afgøres af teamcheferne udelukkende ud fra en lokal strategi. Primært ud fra lokale behov, sekundært det samlede væsens behov Det er behovsbestemt Vores valg er en kombination af bevidste lokale behov og ønsket om at vores medarbejdere er fagligt med og får de nødvendige faglige input fx i forhold til bib lab temadage. Og så spilleren om at vi altid skal have vagterne besat! Det varierer - det kan være at tilbuddene falder sammen med lokal efterspøgsel på kompetence som f.eks. skole FUF'en i, det var med til at sparke samarbejdet i gang.- ofte er det behov som vi har fælles med andre folkebiblioteker... Vi prioriterer en kombination af kurser, der understøtter vores strategiske fokusområde og emner/temaer af generel/aktuel interesse. Vi vælger ud fra behov og må skære mere 'nice-to-have' væk end før Vi vælger ud fra egen handlingsplan og aktuelle behov - kigger på, hvor vi mangler kompetencerne. Vi vælger altid ud fra et aktuelt behov hos os selv. Hvad enten det er strategisk eller individuelt. Der vil ofte ske en afvejning mellem aktuelle behov og lokal strategi, når vi prioriterer. Vi vælger vel kurser, temadage, udviklingsfora og andre grupper ud fra en bevidt lokal strategi og lokale behov. Vi har en lokal kompetencestrategi, som vi anvender, når medarbejderne deltager i CB aktiviteter Vi lader os inspirer af de tilbud som giver mening ift. vores egen projektportefølje og strategi. lokal strategi Aktuelle behov Strategi ifht. kompetenceprofiler og udvikling Vi vælger ud fra aktuelle behov og bibliotekets strategi Det er meget ud fra vores lokale strategi, dog underlagt praktiske hensyn. f. eks. går vi på Cicero her i foråret, og vi sender derfor færre på kursus i den periode, da kræfterne skal lægges herhjemme. Der er flere faktorer der spiller ind: - vores behov ud fra de lokale prioriteringer og strategien - Muligheden for tilbud senere, så det bedre matcher vores behov - de ansattes tidsmæssige mulighed for deltagelse (tid er en vigtig faktor) -Emnets relevans for os - vores økonomi Tilbuddene vælges ud fra medarbejdernes ønsker og de udviklingsmål der er sat. Bevidst lokal strategi Vi vælger ud fra lokal strategi - og det vil vi i endnu højere grad gøre frem over Vi arbejder primært ud fra strategiske mål - men det personlige valg finder også sted, når det gælder temadage. aktuelle behov (inkl. egen strategi) i forhold til kurser og FUF. Både ud fra lokal strategi, aktuelle behov og ny viden.hvordan oplever du, at dit centralbibliotek hjælper med at løfte de udfordringer, I har? I netværk, f.eks. DDB og CICERO Ellers ikke så meget Det oplever jeg ikke rigtig de gør. At tilbuddene er i tråd med aktuelle udfordringer Det er meget fint med centralbibliotekets hjælp især til de store fælles løsninger såsom licensforhandliger osv. men også med inspiration og ideudvikling. Jeg oplever en stor imødekommenhed i forhold til vores ønsker og behov, både når det er fx et kursus i projektarbejde og når det er kursus ønsker til bib lab. vi har mange udfordringer som kun kan løftes lokalt - men I har været gode når det gælder fælles udfordringer som f.eks. DDB / CMS og FBS hvor der er dannet arbejdsfællesskaber

7 Godt. Der er en god dialog med bibliotekslederne om, hvilke aktuelle udfordringer og temaer, CB kan støtte op om. De er lydhøre og har et godt kursustilbud og taget godt fat om udbud mv.. Ud over det oplever jeg dem mere som stærke og ligeværdige samarbejdspartnere i forhold til udforderinger end som at de løfter vores udfordringer Mange af udfordringerne er lokale, så her finder man ofte de kollegaer, der har de samme udfordringer. Rent faktisk ved vi ikke, om cb har en vidensbank/videnformidling. Jeg synes de klarer det godt og er gode til at finde aktuelle problemstillinger. Ja hvis vi ønsker særlige forløb har vi oplevet stor imødekommenhed i forhold til at få designet en proces tilpasset lokale behov. Det bliver en gentagelse - god lyhørhed og god kommunikation. De spiller ind via konsulentrollen og sparring. i nogen grad Skabelse og facilitering af dialogfora Gode initiativer med fx udenlandsk materialevalg og fælles indkøb af lydbøger Sparring om udvikling af projekter CB er forholdsvis hurtige til at følge tendenser og lave tilbud. Det er fint. Rigtig fint og i overensstemmelse med vores behov. Centralbiblioteket står til rådighed hvis man står med udfordringer, hvor man ikke selv synes at man kan slå til. Her tænker jeg på konsulentvirksomheden. Derudover understøtter Centralbiblioteket de udviklingstendenser der er indenfor biblioteksområdet. Pas Indtil videre har det primært sparring og inspiration Jeg oplever stor åbenhed og at der lyttes til kredsen af ledere. Man mødes ofte i en dialog og det er befordrende for samarbejdet. fungerer godt med muligheder for at købe konsulentbistand fint - altid muligt for dialog og ønsker.hvor mener du, at dit centralbibliotek kan lære af andre centralbiblioteker? Har svært ved at gennemskue det, men jeg tror det er omvendt de andre der kan lære af Gentofte det ved jeg ikke Ved ikke - kender ikke de andre CB'ers tilbud Ved sparring og tæt samarbejde med de andre centralbiblioteker omkring udvikling osv. Styrke netværket på børneområdet. Jeg har to sprit nye børnebibliotekarer som er kastet ind i et område med Nå ja - ved ikke om I allerede udveksler erfaringer - måske hvis et CB har stor succes med et tilbud - at andre Fokus på EU-projekter som f.eks. Roskilde Aner det ikke. Jeg følger dem ikke. Faglige netværk er helt ude, men det er måske på tide at genoplive dem? F.eks. har Roskilde et børnenetværk. Jeg synes allerede at samarbejdet mellem de centralbiblioteker er stærkt.? Ingen idé - vi følger ikke med i de andre, men bruger aktivt eget CB som ekstern udviklingsmotor og integrator Gøre ligesom Aalborg - lave større projekter som favner regionens biblioteker og rækker ud nationalt. ved ikke? Der bliver altid taget godt imod nye ledere og jeg tror man kan få god støtte, hvis man efterspørger det. mange udfordringer og opgaver. Jeg kunne godt ønske mig at de kunne være en del af et stærkt netværk i regionen. Lige nu er det via mig og mit netværk at kontakter etableres og viden deles. Men eftersom jeg selv også har flyttet mig fra den del af bibliotekets virke er det jo ikke en situation der kan fortsætte CB'er benytter sig af det. Det kunne være relevant igen i forhold til samfundsudviklingen. i det samarbejdende fællesskab i Hovedstadsregionen Det ved jeg ikke Roskilde og Herning har tit interessante temaer på programmet. Jeg ser indimellem kurser andre steder som kunne være relevante og kan så ønske dem i Gentofte. Min oplevelse er ikke at Gentofte har brug for at lære af andre, men selvfølgelig er det muligt

8 Her kender jeg ikke nok til de andre Centralbibliotekers tilbud, til at kunne svare på dette. Det er svært at svare på, men måske kunne en af jeres opgaver være at formidle, hvad der udviklingsmæssigt? Jeg har ikke så stor viden om andre centralbiblioteker at jeg kan give et kvalificeret svar.. foregår på de andre centralbiblioteker? CB i Gentofte afspejler regionens bibliotekers behov og fordringer man kan altid lære, men jeg synes at de ligger stærkt i første række a)hvordan oplever du, at centralbibliotekets udenlandske materialevalg for folkebibliotekerne tilgodeser brugernes behov? (kom gerne med eksempler) på en skala fra -: hmm - synes vi holder den traditionelle "kvalitets debat" for højt i hævd her ;-) Rammer fint om end der er områder der ikke dækkes Det bruger vi ikke i Brøndby vi var i gang med udenlands uden om CB og koblede os først på der senere ikke benyttet i Vi har i ikke deltaget i centralbibliotets tilbud om udenlandsk materialevalg for folkebibliotekerne. Jeg mener det er godt. Vi har været med, men det har desværre ikke fungeret optimalt. Effektivt. Bogområdet er udmærket. OK tilmeldt i Så vi vil undlade at svære. Der er mindre tilfredshed med musikområdet. Kommunikationen er suboptimal. Den dækker godt. Men det er nødvendigt med suppleringer, især på ungdomslitteraturen, herunder serier. ved ikke Udmærket, tidsbesparende Vi får et mere differentieret titeludbud end vi selv ville kunne indkøbe Vi benytter os ikke af tilbuddet. Som regel rammer det fint vores behov. Vi kan sende ønsker hvis vi oplever borgerbehov der ikke kan opfyldes Vi har kun rosende ord til det udenlandske materialevalg, og glæder os over hvor let det materialevalg nu er. I forhold til brugerens behov supplere vi efter behov og økonomi. Det udenlandske materialevalg er ikke bredt nok til at dække vore brugeres behov, vi er nødt til at have et supplerende materialevalg. Det er utilfredsstillende, at centralbibliotekerne ikke selv holder et kvalitativt øje med materialevalget, f.eks. er der længe ikke tagget og ratet musiklitteratur, hvilket Kbh. har taget hånd om. Borgerne mærker ikke forskel, idet vi selv har stået for et forholdsvist omfattende og varieret indkøb hidtil. Nu er de interne processer trimmet og effektiviseret har ikke benyttet tilbudet vi har tidligere ikke været så begejstrede, så vi sætter pris på de nye initiativer Tilgodeser vores brugers behov b)hvordan har centralbibliotekets indsats med skole- og bibliotekssamarbejdet understøttet dit biblioteks samarbejde med skolen? (kom gerne med eksempler) på en skala fra -: Det har de ikke - vi fik ikke plads ved årets FUF og i år er vi langt videre Vi har været en del at Søg Smart og har derfor haft et tæt og meget udbytterigt samarbejde. Vi arbejdere videre med SøgSmart lokalt og skolerne er meget interesserede. Centralbibliotekets indsats har vi ikke gjort brug af på dette område vi er meget langt fremme så det, viste sig, ikke at være relevant for os????

9 Vi har ikke deltaget. Jeg ser en stor indsats, men det er ikke ud over, hvor vi selv er. Ingen kommentarer. Vi regner med at tage SøgSmart i brug til foråret og det er en rigtig god løftestang for samarbejdet med skolerne på det område. Vi har benyttet os af erfaringsudveksling, læringsforløb og folder. Vi har generelt været tilfredse. Ikke benyttet Vi deltog i udviklingsforummet og lod os inspirere af hvad andre gjorde. Skolesiden var ikke repræsenteret, hvilket var en mangel. vi har gjort noget andet Idéer og kompetenceudvikling / kurser Vi deltog i det første FUF vedr. skolesamarbejdet og det har givet os viden og redskaber til at indgå i Det er fint i forhold til erfaringsudveksling og inspiration. Vi har ikke haft så stor glæde af det fordi vi er bagud på det emne. Der er vores egen skyld. Her har vi ikke brugt centralbiblioteket så meget da vi har et godt og gammelt samarbejde med skolerne. Vi har ikke gjort brug af det Inspiration vi har arbejdet meget lokalt med opgaven og ikke haft det store behov vi har ikke benyttet tilbuddet fint som fandt sted den. september på Munkebjerg Hotel i Vejle? på en skal fra -: det ved jeg ikke Ved ikke - tror ikke vi deltog? Ingen deltagere fra Brøndby vi deltog ikke ikke benyttet Vi deltog ikke Jeg mener ikke, vi deltog. Fint. Det ville dog at have været godt, hvis man havde gennemgået Styrelsen strategiske pejlemærker. Godt.. Ikke helt relevant Vi deltog ikke. vi brugte de ikke? Kunne godt tænke os et nyt udviklingsforum, da flere biblioteker i dag har gjort sig flere erfaringer i dag end dengang. samarbejde med skolerne Desuden har vi en lærer ansat som ved hvor der er muligheder for at lave tilbud til skolerne, som giver et godt samarbejde. c)hvordan vurderer du udbyttet af den fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere, Vi deltog ikke Vi deltog ikke. Vi deltog desværre ikke på grund af en stor organisationsomlægning. Ingen deltog herfra. Vi deltog ikke Super godt - fint at det gentages! Vi deltog ikke, da vi netop havde udarbejdet vores egen lokale strategi vi har ikke benyttet os af tilbuddet deltog desværre ikke Centralbiblioteket imødekommer mit biblioteks behov for en overbygning på fysiske materialer ved at supplere med materialer, som borgerne efterspørger, og som det ikke kan forventes, at biblioteket selv køber - a)materialeoverbygning

10 % % % % % % % Centralbiblioteket imødekommer mit biblioteks behov for en overbygning på digitale materialer, der består af følgende digitale licenser (ereolen Global (som CB finansierer) og følgende licenser hvor CB betaler en højere pris, som billiggør det for bibliotekerne i regionen; Bibliography in Context, Literature Ressource Center, Science in Context, Student Res. in Context, MasterFile Premier, Europa World Plus) - a)materialeoverbygning % % % % % % % % %

11 Kom gerne med uddybende kommentarer til hvordan du samlet set oplever centralbibliotekets materialeoverbygning i forhold til behovet på dit bibliotek. jeg ved godt at I måler årligt om I får fremfundet det I skal til tiden og jeg ved også hvordan det foregår praktisk, eftersom jeg selv var en del af det tidligere. Jeg kan derfor konstatere at tiden uden for målingerne ikke holder, der er for vores vedkommende for mange titler som lånes andre steder, fordi der er en oplevelse af at andre biblioteker fremfinder hurtigere (de får måske heller ikke så mange forespørgsler). Vanskeligt at vurdere. Som følge af det automatiserede fjernlån har vi ikke overblik over, hvilke biblioteker der leverer udenlandske materialer til os. Vi får positiv respons på de forslag om indkøb, som vi sender til Gentofte. En overbygning på digitale materialer findes ikke i dag. Det vil være en god idé at få en overbygning på området. forstår ikke spørgsmål nr to OK Klassiske værker på lydbog både danske og udenlandske efterspørges af lånere. En oplagt opgave for centralbiblioteket at gå videre med. Vi sender løbende ønsker om indkøb af materialer Vi ser gerne et større udvalg af udenlandske rejseguides Spørgsmålet vedr. Digitale licenser giver i denne formulering ikke nogen mening for mig Mit centralbibliotek er lydhør overfor ønsker om kompetenceudviklingstilbud - b) Kompetenceudvikling % % % % Centralbibliotekets samlede kompetenceudviklingstilbud dækker mit biblioteks behov - b)kompetenceudvikling

12 % % % % % % % % Kom gerne med uddybende kommentarer til hvordan du samlet set oplever centralbibliotekets kompetenceudviklingstilbud i forhold til behovet på dit bibliotek. Stor styrke at vi kan koble fælles tilbud med lokalt rekvirerede kurser/forløb/temadage Vi oplever en stor lydhørhed over for vores ønsker. Tak for det. Det passer fint. Centralbiblioteket understøtter mit biblioteks strategiske udviklingsarbejde - c) Koordinering, facilitering og faglig sparring % % % % % % % % % %

13 Centralbiblioteket skaber gode forudsætninger for mit biblioteks samarbejde med andre biblioteker i CB-området - c)koordinering, facilitering og faglig sparring % % % % % % % % Kom gerne med uddybende kommentarer til hvordan du samlet set oplever centralbibliotekets koordinering, facilitering og faglige sparring i forhold til behovet på dit bibliotek. Når alle ansøgningern til styrelsen skal være med samarbejdspartnere kunne det være en god ide at lave koblingen tidligere i processen med ansøgninger. Vi er et mindre biblioteksvæsen som ikke pr. tradition har deltaget i tværgående udviklingsarbejder. Den tradition brød vi sidste år med vores deltages i Lyveskolen og vi vil meget gerne medvirke som partnere i andre projekter på tværs i regionen. Det sker ved at sætte aktuelle emner og problemstillinger på biblioteksledermøderne Samarbejde med andre biblioteker i CB-området skabes uden om CB's rammer Mit bibliotek er i løbende dialog med centralbiblioteket

14 % % % % % % % % Centralbiblioteket formidler tydeligt sine tilbud % % % % % % % Centralbiblioteket holder mit bibliotek orienteret om nationale og tværgående initiativer

15 % % % % % % % % Jeg er overordnet tilfreds med centralbibliotekets ydelser og tilbud % % % % % % % Har du øvrige kommentarer? Tak for påmindelsen vedr. dette skema. Jeg håber at vores svar kan være jeres arbejde til gavn. En stor tak til Gentofte for et godt,servicemindet og professionelt samarbejde Hører fra nogle medarbejdere at nogle kurser gerne må løftes lidt fagligt. Det er ikke nok kun at hører erfaringer fra andre biblioteker. Vi er meget glade for vores CB i Gentofte

16 Samlet status Ny Distribueret % Nogen svar % Gennemført % Frafaldet % %

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen HVAD ER ET CENTRALBIBLIOTEK

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen 1. Albertslund Bibliotek 2.

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport Gentofte Centralbibliotek Resultatrapport 2014 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne omfatter

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne

Læs mere

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 1 vers. 18.12. Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekerne indkøber i fællesskab al udenlandsk litteratur (dog undtagen tidsskrifter, subskriptioner,

Læs mere

KOMPETENCEUDVIKLING. Regionalt og nationalt Amalie Ørum Hansen

KOMPETENCEUDVIKLING. Regionalt og nationalt Amalie Ørum Hansen KOMPETENCEUDVIKLING Regionalt og nationalt 2017 Amalie Ørum Hansen NATIONALE INDSATSER - KOMPETENCEUDVIKLING Rammeaftalen: 1 årlig fælles indsats der varetages af alle CB er 1-2 årlige indsatser pba af

Læs mere

Materialeoverbygning

Materialeoverbygning Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2010 Fra 1. januar 2010 har Gentofte Bibliotekerne varetaget samtlige centralbiblioteksopgaver for hele Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner, incl.

Læs mere

Samordning og rådgivning

Samordning og rådgivning Side 1 af 5 Gentofte Centralbibliotek - Handlingsplan 2015 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt

Læs mere

1. Hvor mange biblioteksansatte har I i alt i kommunen?

1. Hvor mange biblioteksansatte har I i alt i kommunen? Bibliotek Albertslund Allerød Ballerup Brøndby Egedal Bibliotekerne Fredensborg Frederiksberg Frederikssund Bibliotekerne Furesø Gentofte Bibliotekerne Gladsaxe Glostrup Gribskov Halsnæs Helsingør kommunes

Læs mere

NAM netværksmøde 18/11

NAM netværksmøde 18/11 NAM netværksmøde 18/11 Netværkets rammer og muligheder Ved Leder af Team CB og Projekter Christine Bruun Dagsorden Netværkets rammer og muligheder: Hvad tilbyder / leverer centralbiblioteket - kort intro

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale

Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Intern evaluering af projekt Verdensbiblioteket - det digitale i det lokale Med udgangspunkt i Verdensbiblioteket har projektet udviklet og afprøvet forskellige formidlingskoncepter ved hjælp af metoden

Læs mere

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017

Læsekompasset. Kick off 3. maj 2017 Læsekompasset Kick off 3. maj 2017 Dagsorden 10.30-12.15: Introduktion til Læsekompasset Check-in Velkomst v/thomas Angermann (CB Gentofte & styregruppens formand) Rammesætning af dagen v/sarah E. Hvidberg

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af:

SPI. Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme. Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com. SPI er medfinancieret af: af: SPI Samarbejde om Proaktiv Investeringsfremme SPI er medfinancieret af: af: Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K www.copcap.com Sammen styrker vi regionen Projekt SPI, Samarbejde om Proaktiv

Læs mere

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Serviceudgifter til 85 (botilbudslignende), 107 og 108 Udgifterne er i løbende priser, hvorfor en svag stigning svarer

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Greater Copenhagen Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland Aalborg Centralbibliotek Kompetenceudvikling for bibliotekerne i Nordjylland Region Nordjylland AALBORG BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEK FOR NORDJYLLAND Side 2 Vi prioriterer den fælles kompetenceudvikling

Læs mere

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok September 2013 Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok Byrådene i hovedstadsregionen har ikke været gode nok til at lytte til erhvervslivet og træffe beslutninger, der fremmer den private beskæftigelse

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, oktober 2017 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 49.346 46.129 41.138 39.988 38.638 44.685 38.170 41.651 43.501 41.653 37.061

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2018 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442 49.545 50.142 49.346 60.758 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 49.346 46.129 41.138 39.988

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Beretning for Gentofte Centralbibliotek 2002. Gentofte Bibliotekernes målsætning og ambition er at udvikle centralbiblioteket som videns- og informationscenter,

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, januar 2017 jan14 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178 28.202 26.884 26.924 41.138 39.988 38.638 38.170 37.061 46.013 48.560 49.545 53.442 50.142 49.346 54.523 54.791 51.842 49.346 46.129

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, juli 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 47.100 51.966 48.170 48.553 85.674 87.960 96.566 87.525 89.294 90.414 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560

Læs mere

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek

REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK. 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek REFERAT OPSTARTSMØDE I DET NATIONALE BENCHMARKNETVÆRK 17. JANUAR 2012 Odense Centralbibliotek TILSTEDE: Elisabeth Kaper Buch, Herning Bibliotekerne Lone Westphall, Herning Bibliotekerne (Konsulent) Henrik

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019

Statistik for anvendelsen af e-bøger, august 2019 48.324 51.577 47.469 47.228 44.013 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 54.523 54.791 56.377 56.612 51.842 53.346 45.380 51103 45541 45.571 42.278 45.240

Læs mere

Serviceoplevelser i biblioteket

Serviceoplevelser i biblioteket Serviceoplevelser i biblioteket Fagligt Udviklingsforløb, efterår 2011 Velkommen Agenda 9.00-10.30 Velkomst: Introduktion til forløbet tankerne bag udviklingsforløbet 10.30-10.45 Pause 10.45-12.00 Workshop

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 maj17 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 31.178 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 46.013 48.560 53.442

Læs mere

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 En offensiv strategi for det nære sundhedsvæsen Få specialiserede sygehuse og hurtig udskrivning Demografi og kronikere

Læs mere

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger NOTAT Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula Det er kommunerne selv, der skal stå for den primære support i forbindelse med Aula. I tilfælde af tekniske fejl kan man dog naturligvis

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2017 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018

Statistik for anvendelsen af e-bøger, november 2018 Statistik for anvendelsen af ebøger, november 2018 Målingerne af antal lån samt unikke brugere indeholder tal for anvendelsen af apps og websitet. lån /akkumulerede lån fordelt på måneder. 1 1 100.000

Læs mere

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016

RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 RESULTAT AF DDB S TILFREDSHEDSUNDERSØGELSE 2016 6. marts 2017 DDB Sekretariatet Indhold Om undersøgelsen... 2 Highlights fra undersøgelsen... 2 DDB s resultater i 2016... 3 Indkøbsområdet... 3 Synliggørelse

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, november 2017 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367

Læs mere

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Sund, kreativ, grøn og smart vækst Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIELT UDVIKLING Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: Færdigbehandlede dage Periode januar til juni 2018 Særudgave af data omkring

Læs mere

Kompetencestrategi

Kompetencestrategi Kompetencestrategi 2017-2018 1 Indhold 1. Strategisk kompetenceudvikling i UCC 2. UCC s kerneopgave 3. Kompetenceudvikling af den enkelte medarbejder 4. Prioriterede kompetenceudfordringer og indsatsområder,

Læs mere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere

Rettidighed for alle kontant- og starthjælpsmodtagere for alle kontant- og starthjælpsmodtagere (kontant- og starthjælpsmodtagere) Jobsamtaler november 2009 Hovedstaden og Sjælland Kontant- og starthjælpsmodtagere Første aktiveringstilbud Gentagende tilbud

Læs mere

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING

Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. BELÆGNING Skema til brug for belægnings oplysninger Indledning Side 1 af 9. Skema sæt til kommunens oplysninger om belægning Kommune: Kommunen som driftsherre for det enkelte tilbud. Kontaktperson: Edda Heinskou

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016

Statistik for anvendelsen af e-bøger, september 2016 jan14 feb14 mar14 apr14 maj14 jun14 jul14 aug14 sep14 okt14 nov14 dec14 jan15 feb15 mar15 apr15 maj15 jun15 jul15 nov15 apr16 jun16 jul16 aug16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 31.178

Læs mere

Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi. Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål?

Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi. Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? 1 Var kurset fagligt interessant? Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi Jeg havde håbet at der var tættere forbindelse

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne September 2013 Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne i Region Hovedstaden Kun halvdelen af virksomhederne i Region Hovedstaden vil anbefale den kommune, de selv bor i til andre virksomheder.

Læs mere

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af e-bøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 26.128 25.269 24.663 24.176 22.463 24.063 26.631 25.703 28.202 26.884 26.924 31.178 41.138 39.988 38.638 46.013 48.560

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 66.091 60.725 59.585 63.119 62.115 57.893 60.626 59.544 58.175 52.922 53.367 54.256 65.856 54.212 55.637 57.864 53.842 48.524 57.270 58.219

Læs mere

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011

Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Netværksdag tirsdag d. 15. marts 2011 Ansøgning om netværksdeltagelse i 2011 & tilmelding til HELE dagen Som et led i kompetenceudviklingsindsatsen udbyder Herning Bibliotekerne endnu engang en række netværk.

Læs mere

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver

Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Afsluttende rapport Udviklingsmidler til nationale biblioteksopgaver Projekt POESIMASKINEN KOMMER Projekttitel: Projektejer: Poesimaskinen Kommer Roskilde Bibliotekerne (Roskilde Centralbibliotek) CBV.2016-0008

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen August 2014 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410 50.280 59.375 67.354 65.078 93.150 80.945 79.863 70.709 71.628 75.220 82.182 83.015 100.758

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, juli 2019 52.188 48.069 49.837 46.200 47.201 50.043 70.057 67.771 67.932 74.857 73.458 68.994 90.090 102.780 96.558 97.334 167.432 176.514 167.449 169.539 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, januar 2018 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 jul16 sep17 nov17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728

Læs mere

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015

Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Resultaterne af DDB s tilfredshedsundersøgelse 2015 Baggrund og sammenfatning DDB-sekretariatet gennemførte primo januar 2016 en tilfredshedsundersøgelse blandt landets bibliotekschefer. I alt har 67%

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, marts 2019 34.394 35.023 38.228 37.942 47.728 53.170 50.393 49.616 52.016 58.219 61.254 56.934 57.138 57.242 69.150 60.156 60.652 64.061 60.762 55.247 69.748 68.045 69.852 67.999 67.882 77.878 80.030 79.986 71.999

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, august 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 jul17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 mar16 maj16 sep17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, april 2017 jan14 mar14 maj14 jul14 sep14 nov14 jan15 mar15 maj15 jul15 sep15 nov15 jan16 sep16 mar17 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023 38.228 37.942 35.692 46.907 47.728 53.170 50.393

Læs mere

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen?

Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato: 10. september 2010 Manglende rettidighed i indsatsen målretning eller volumen? Der sættes i notatet fokus på, om manglende rettidighed i de enkelte jobcentre

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere, Munkebjerg Hotel, d. 6. september 2016 PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Tine Vind, enhedschef for biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Ferie Camp

Læs mere

Årsrapport for Gentofte Centralbibliotek

Årsrapport for Gentofte Centralbibliotek Årsrapport 2015 for Gentofte Centralbibliotek Side 2 Indledning 2015 har igen været et aktivt og lærerigt år for Gentofte Centralbibliotek, både hvad angår materialeoverbygning, kompetenceudviklingstiltag

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING

KOMMUNAL MEDFINANSIERING KOMMUNAL MEDFINANSIERING KKR Hovedstaden den 10. september 2018, Morten Mandøe, KL Adgang til data afgørende Deling af data på tværs af den offentlige sektor har stor betydning for indsatsen med at styrke

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Januar 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 174.639 227.252 279.758 333.495 400.849 454.760 504.218 553.514 597.399 641.698 93.150 80.945 79.863 70.709

Læs mere

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV

Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV Skolelederforeningens undersøgelse om kvalitet i ledelsesvilkår 2017 UDGAVE: O51217 JAMO/NV Grundlæggende fakta. 1. Hvad er du ansat som? 2. Hvilken kommune arbejder du i? Antal besvarelser i kommunen

Læs mere

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS

Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS fremtiden starter her... Gode råd om... Medarbejder- udviklingssamtaler - MUS INDHOLD Hvad er MUS 3 Fordele ved at holde MUS 4 De fire trin 5 Forberedelse 6 Gennemførelse 7 Opfølgning 10 Evaluering 10

Læs mere

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Opdateret november 2016 Statistikken kommune/læge udbredelse viser, hvor udbredt elektronisk kommunikation er mellem

Læs mere

Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed

Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed Temagruppen : Kost og fysisk aktivitet Oktober 2012 Evaluering af arbejdet i temagruppen kost og fysisk aktivitet og deltagernes tilfredshed deltagere: 25 heraf 7 ufuldstændige gennemførte spørgeskemaer:

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk April 2013 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158 789.368 59.665

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Maj 2014 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228 44.013 174.639 147.370 227.252 194.598 279.758 238.611 333.495 400.849 454.760

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2016

Statistik for anvendelsen af Netlydbøger, september 2016 jan14 feb14 mar14 apr14 maj14 jun14 jul14 aug14 sep14 okt14 nov14 dec14 jan15 feb15 mar15 apr15 maj15 jun15 jul15 aug15 okt15 jun16 aug16 sep16 27.343 25.555 25.709 24.118 23.751 25.390 34.371 34.394 35.023

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk November 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 91.616 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 48.516 48.087 107.487 138.294 137.179

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk December 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 107.487 30.807 138.294 33.777 172.071 38.463 210.534 46.034 256.568 40.037 296.605 40.271 336.876 42.827 379.703 40.985 420.688 38.372 459.060 47.809 43.807 91.616 45.563

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Juli 2013 19.010 Antal downlån 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 183.271 51.475 234.746 58.173 292.919 65.438 358.357 87.972 446.329 74.407 520.736 73.550 594.286 86.670 680.956 54.254 735.210 54.158

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019

SKOLEN FOR RECOVERY. Årsrapport for Marts 2019 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2018 Marts 2019 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet Nøgletal fra 218 på genoptræningsområdet KL publicerer for ottende gang en oversigt, der beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven 14 dvs. borgere der udskrives fra sygehus med

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk August 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

Evaluering, Strategisk ledelse, F15

Evaluering, Strategisk ledelse, F15 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk Juli 2013 jan-12 mar- 12 mar- 13 37.383 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 107.487 91.616 138.294 137.179

Læs mere

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød biblioteker Handlingsplaner 2012-2013 Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød Biblioteker Handlingsplaner 2012 Tema: Åbne biblioteker s. 3 Handlingsplan for tema: Åbne biblioteker s. 4-7 Tema: Inspiration

Læs mere

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013

Statistik for anvendelsen af Netlydbog.dk September 2013 jan-12 37.383 35.261 72.644 34.843 30.807 33.777 38.463 46.034 40.037 40.271 42.827 40.985 38.372 47.809 43.807 45.563 41.264 41.216 44.419 51.006 45.301 44.894 107.487 91.616 138.294 137.179 172.071 178.443

Læs mere

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018

SKOLEN FOR RECOVERY. Skolen for Recovery. Årsrapport for november 2018 SKOLEN FOR RECOVERY Årsrapport for 2017 november 2018 Kompetencecenter for Rehabilitering og Recovery Psykiatrisk Center Ballerup Region Hovedstadens Psykiatri http://www.skolen-for-recovery.dk 1 : Årsrapport

Læs mere

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering.

Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Kommunale Plejefamilier De Fem, en minievaluering. Denne rapport er en minievaluering af vores tilbud i Projektet Kommunale Plejefamilier De Fem. I projektet har vi pr. 1/ 1 ansat 1 kommunale plejefamilier

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk August 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 Antal downlån 128.507 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 48.119 42.786 58.514 Antal besøg 86.156 86.556 77.353 72.962

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen September 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jan14 jul14 sep14 43.885 44.299 59.665 55.599 52.613 52.506 53.737 49.458 49.296 53.911 51.577 48.324 47.469 47.228 44.013 48.410

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014

Statistik for anvendelsen af ereolen Juli 2014 jan13 feb13 mar13 apr13 maj13 jun13 jul13 aug13 sep13 okt13 nov13 dec13 jul14 59.665 55.599 115.264 59.375 52.613 52.506 53.737 67.354 53.911 49.458 49.296 43.885 44.299 51.577 48.324 99.901 47.469 47.228

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2018 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet

Bilag 3: Almen praksis tabeller. Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Bilag 3: Almen praksis tabeller Borgernes tilfredshed med overgange på sundhedsområdet Publikationen kan hentes på hjemmesiden for Social- og Indenrigsministeriets Benchmarkingenhed: www.simb.dk Henvendelse

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk Oktober 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 86.670 183.271 Antal downlån 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 680.956 48.119 42.786 58.514

Læs mere

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012

Statistik for anvendelsen af ereolen.dk September 2012 19.010 24.494 43.504 37.461 80.965 47.542 128.507 54.764 51.475 58.173 65.438 87.972 74.407 73.550 Antal downlån 183.271 234.746 292.919 358.357 446.329 520.736 594.286 okt12 48.119 42.786 58.514 Antal

Læs mere