Landsklubben S For by og rutebilchauffør

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Landsklubben S For by og rutebilchauffør"

Transkript

1 Faglig Styrke Landsklubben S For by og rutebilchauffør Sammenhold Referat af Buslandsklubbens Konference 26 og 27. september Formand Michael Olesen bød velkommen og præsenterede bestyrelsesmedlemmerne. Movia 1(København): mangler bestyrelsesmedlem. Movia 2 (Nordsjælland): Næstformand Henrik Stabel måtte desværre melde afbud Movia 3 (Sydvestsjælland og Lolland, Falster): Patricia Haynes, Movia og Bornholm mangler alle 3 suppleanter. Bat (Bornholm) Bjarne Hansen måtte desværre melde afbud. Fyn-Bus (Fyn) Finn Wagner og Lena Hass som suppleant Syd-Trafik (Sønderjylland) Ida Kjær og Connie S. Dideriksen som suppleant Midt-Trafik (Midtjylland) Jan Rathkjen og Karin Sørensen som Suppleant NT (Nordjylland) Michael Olesen og Heidi Bertelsen som suppleant måtte desværre afbud. Værtinde: Patricia Haynes Fotografer: Finn og Connie Referenter: Ida og Lena Der var endvidere deltagelse af Chaufførnyt Journalist og Fotograf Jonas Dal Oplæg ved NTs Direktør Jens Otto Størup Hvorfor vi har licitationer og hvad det er for en størrelse og NTs rolle er under licitationer. Det er kommuner og regioner der betaler for den kollektive trafik og er en underskudsforretning, men en service for borgerne. Forklarede endvidere, at optimal mobilitet er nødvendig for vækst, det er en væsentlig forudsætning for trivsel, og at kollektiv trafik samlet set er den mest miljørigtige måde at skabe mobilitet på. Hvad der sker omkring os: Demografi (presset økonomi), Urbanisering (folk flytter ind til byerne), derfor bliver busruter nedlagt til yderområderne. Busområdet er det mest udliciterede område i Danmark. Orienterer om forskellen på Dansk kontra Svensk model, hvor der er flere udlicitations områder, og større pakker med mere langsigtede planer. Den svenske model, sagde han, er meget mere rentabel end den danske. De har en anden tilgang af økonomi end den danske, laver flere investeringer og større passagervækst end den danske model. NT tror meget på, at incitamentsaftaler bliver gjort bedre. NT har selv en større aftale procentmæssig end resten af landet. Det betyder noget, at chaufførerne får større gevinst ved at yde en indsats.

2 Han mener også, der skal mere uddannelse til chaufførerne både med pisk og med gulerod. Forklare omkring bod, bonus, tildelingskriterier på hhv bus-kontrakter og B/T kontrakter. Kort inde på fordele /ulemper ved netto og brutto kontrakter. Var omkring kundetilfredshed. (service, uddannelses krav til chauffører) Der er opsagt 5 kontrakter med flextrafik. Bod inddrivelse kommes i en pulje som bruges til at højne servicen hos chaufførerne Debat: Der blev bedt om fremtidigt at afklare forhold som trafikselskaberne burde skele til ved udbud. Hvis en entreprenør vedholdene har sager i arbejdsretten, bør trafikselskaberne måske skele til disse sager ved udbuddet. Bodsbetalingerne går til konkurrenten det vil sige at konkurrenten der forstår incitament aftalen får en større gevinst i forhold til at man ved ikke at opfylde kravene. Hvis kollegaerne havde indflydelse på fordelingen og kvaliteten ville der være mere selvjustits og på den måde opnå større bonus. Oplæg ved Hans Stougaard Pension Danmark Indleder med orientering om strukturen i koncernen som 3F er medejer af, med lønmodtagernes indflydelse ved 2/3. Vi er medlemmer heraf aktiv medlemmer, med en formue på 180 milliarder Fortæller om hjemmesiden, og vigtigheden af at indberette kritisk sygdom i forhold til udbetaling, evt. til efterladte, og her er det at samboende efter 2 år samliv, bliver arveberettiget foran børn. Mulighed for 5 år før pension at trække på pensionen, ved at konvertere indbetaling til fridage. Det er muligt selv at sammensætte midler i aktier og obligationer efter eget valg, med deraf egen risiko. Man investerer efter etisk regler, og sikrer overenskomsten er med ved byggeri. Indeværende år har der været kursfald, ligger nu på 2.1 i forhold til 10 i Administrationsbeløbet er faldet til 0,5 %. Sundhedsordningen er vigtig at bruge, har vist sig at nedbringe sygefravær. Debat. Flere positive tilkendegivelser om sundhedsordningen. Dog mener man psykologiske samtaler, ikke bør foregå over telefon. Det er nu muligt i enkelte tilfælde at få fysikske samtaler med en psykolog. 120 behandlingssteder med behandling indenfor 4 dage.

3 Debat. Behandling inden for 4 dage fungerer ikke alle steder, dog vil Pension Danmark gerne have tilbagemeldinger på det. Hurtig diagnose kan bruges med fordel, så man undgår ventetid og manglende genoptræning. Vi taler om 30 dage for udredning og igangsætning evt. i privat regi Oplæg om Uddannelse ved Uddannelseskonsulent Poul Kristensen 3F Gennemgang af de forskellige områder inden for uddannelse både EUD og EUV. Beretter om reformer, nye regler og uddannelse tiltag og mål med unge mennesker Vi er en gruppe med høj gennemsnit salder, og her er meritten ind over, som også er blevet ændret, så at det ikke er alle skoler som kan udbyde hold. Man skal derfor sikre sig at skolen er godkendt til forløbet. Det ville være ønskeligt at trafikselskaberne på sigt igennem udbud vil få entreprenørerne til at uddanne flere chauffører. Det burde et krav i udbuddene, at have faglærte chauffører. Oplæg om stratetisk uddannelse Lars Gaardbo Fællestillidsrepræsentant Der er ca. 5% af den danske befolkning der er ordblinde. Ordblinde har problemer med den daglige kommunikation og endnu større problemer med efteruddannelse og komme i betragtning til merituddannelsen. I Aalborg har man for incitament midler finansieret ordblinde sække som er hjælpemidler til ordblinde kollegaer Afdækning og uddannelse for ordblinde til faglært Buschauffør Uddannelsesengle er mentor for andre ordblinde og agiterer for uddannelse blandt disse kollegaer. Oplæg om overenskomst Kim Poder Forhandlingsekretær 3F Vi udfordres med vores overenskomst pga. sammenskrivningerne over tid. Vores overenskomst er et stort arvestykke, et sammensurium af flere overenskomster i tidens løb. Den overenskomst vi har i dag er bare tekst på papir, så bruger vi masser af ressourcer på at fortolke den. Vi kan bare ikke blive enige om, hvordan man tolker den. Debat Der blev påpeget at vi er i ond spiral for vi frygter at andre kommer ind med en billigere overenskomst. Vi skal passe på med at lave aftaler, der på sigt forringer vores overenskomst. Der var enighed om at der flere steder både er legale og illegale aftaler, sidstnævnte kan godt gøre ondt, når der kommer en og kræver sin ret. Kim Poder forsatte Der er kommet en kopi-overenskomst for letbanerne med Dansk Erhverv. Der er rejst en grænsesag af Jernbaneforbundet mod 3F i forhold til at vi ville lave en overenskomst om de nye letbaner, når de nu engang kommer.

4 Da grænsesagen er rejst, blev 3F kaldt til møde ovre i DI, der gerne ville høre lidt om hvad mulighederne er for at lave sådan en overenskomst. 3F fortalte om de muligheder, vi så for at lave en overenskomst til letbanen, da det jo egentlig er præcis den samme type kørsel, om end vi kommer til at køre på jernhjul i stedet for gummihjul, og vi ser muligheden for, at mange af vores medlemmer, der nu kører bus, gerne vil flytte over til at ville køre letbane, eller måske oven i købet vil køre begge dele, så vi så sådan en copy-overenskomst, hvor man på en og samme vis kunne være ansat til begge dele, selvfølgelig med nogle bestemmelser om man nu vil køre det ene eller det andet, men i princippet med det samme upset som godt kunne være tre vagter i den ene uge i en bus og to vagter på letbanen, eller hvor man kører fast letbane, men kan afløse i en bus. Det forpurrede Jernbaneforbundet, så midt under denne grænsesag, som i øvrigt bliver afsagt her i midten af oktober, vil man simpelthen lave en ny overenskomst med DI. Så det, 3F har gjort er at 3F har lavet en overenskomst også inden grænsesagen bliver afsagt. Det bliver spændende at se, hvad udvalget kan sige om disse to overenskomster, men vi har lavet en overenskomst for letbanen, som vi har kaldt Overenskomst for fører i kollektiv trafik. Dvs. den dækker både letbane og bus. Så de kommer til at forholde sig til om det er en A eller B eller begge dele. De bliver formentlig nødt til at give os begge to ret. Den overenskomst 3F har, er flere gange bedre end den anden mener 3F ikke i kroner og ører, men den er bedre, fordi den er håndterbar, den anden skal jo i princippet have ansat folk to forskellige steder. Et Busselskab har man faktisk ønsket at det er muligt at flexe mellem Letbane og buskørsel. Man bør have det i baghovedet også udnytte det. Hvis DI ønsker dette må de komme og spørge 3F. Der er 14 Sager i transportgruppen og de 10 er på vores overenskomst (AKT). Nogle få sager Det er i øjeblikket blevet et most for regioner og kommuner at blande kørslen mellem land og by. Det giver nogle problemer i vores overenskomst, da der er 2 muligheder for Pauseafholdelse 25 min for landkørsel og 45 min for bykørsel, selvfølgelig vælger arbejdsgiverne at afregne for landkørsel. Der er opsving, det mærker vi ved, at der er flere fastansatte og færre timelønnede. Chauffører, der har uddannelse som håndværkere, går måske tilbage til egne fag, så vi får mangel på chauffører. Så vi skal forhandle gode overenskomster hjem, selv om der er bekymring for fremtiden med hensyn til, at der er de chauffører, der er brug for. Vi kan komme i problemet med mangel på Buschauffører igen og der kan opstå sprogproblemer med fremtidige Buschauffører, hvis man rekrutterer udenlandske buschauffører. Der afsluttes for dagen Søndagen begyndes med sangen Danmark for folket. Oplæg om overenskomst Kim Poder Forhandlingsekretær 3F Der er rejst krav til et Busseskab om deltidsansatte som er på timeløn, men kører på turnus.

5 Det blev fastslået at fast kørsel skal køres af faste chauffører det vil sige at f.eks Uddannelsesbusser ikke må køres af timelønnede/reservechauffører. Oplæg om Overenskomst og Landsklubbens Arbejde Michael Olesen Landsklubformand Det kommende år vil Landsklubben arbejde med organisering, vi vil arbejde på at flere buschauffører organiseret i 3F. Der skal forsøges at søge midler i vores overenskomstfond til organisering. Med hensyn til vores overenskomst vil landsklubben arbejde på at Buschauffører får samme løn uanset hvor man kører. Hvis vi skal opnå dette skal vi have flere organiseret i 3F. Debat 3F mente at der er nogle dybe grøfter i forbindelse med at få medlemmer til Landsklubben specielt i det københavnske, der er det svære at generere flere medlemmer til Landsklubben. Der er stor forskel på Landsoverenskomsten og Tillægsoverenskomsten. 3Fs drømmescenarie er at alle bybuschauffører får samme løn og der bliver flere byer føjet til. Landsklubben kunne oplyse at Københavnerne vil stejle hvis de ikke får mere end vi andre. En Fællestillidsrepræsentant mente at Forhandlingsudvalget skal tage affære omkring lige løn for alle Buschauffører. 3F mener der skal findes 3 4 hovedkrav. En Fællestillidsrepræsentant foreslår at man ved overenskomstforhandlingerne 2017 mener at man kan tage Tillægsoverenskomsten først og dernæst Landsoverenskomsten og opfordre forhandlingsudvalget til at tage sig af det. En gruppeformand mener at buschaufførerne skal være villige til at gå i konflikt, hvis man ønsker lige løn for lige arbejde. En Fællestillidsrepræsentant mener at hvis ikke Chaufførerne i København vil være med kan vi ikke kræve noget som helst. Det kan ikke være rigtigt at der skal være den forskelsbehandling på København og resten af landet. Michael Olesen forsatte Landsklubben efterlyser input til årsmødet DESTO FLERE VI ER DESTO STÆRKERE BLIVER VI Organiseret chauffører i busserne

Landsklubben S For by og rutebuschauffør

Landsklubben S For by og rutebuschauffør Faglig Styrke Landsklubben S For by og rutebuschauffør Sammenhold Slogan Organiseret chauffører i busserne For at styrke det faglige i busbranchen Hvorfor en Landsklub? For at forbedre løn og arbejdsmiljø

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG AKT (DI) Stem om din nye overenskomst BUSCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære medlem

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

Referat fra Generalforsamlingen 21 marts 2006

Referat fra Generalforsamlingen 21 marts 2006 Referat fra Generalforsamlingen 21 marts 2006 Sted: Aalborg 3F Søndergade 62, 4 sal. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg. 3. Bestyrelsens beretning. 4. Forelæggelse af revideret regnskab.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017 Referat Bestyrelsesmøde i NT den 24. januar 2017 0-101-2-09 30. januar 2017/OS Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg Kommune Otto Kjær Larsen i stedet for Svend Heiselberg, Region Nordjylland Jan Thorbøll

Læs mere

Lad os først se på selve resultatet af de to udbudsrunder. Det har jeg prøvet at vise i to tabeller:

Lad os først se på selve resultatet af de to udbudsrunder. Det har jeg prøvet at vise i to tabeller: Licitation af bustrafikken - danske erfaringer v/ Niels Mortensen, Amtsrådsforeningen Fra 1979 til 1994 brugte trafikselskaberne uden for HT en standardkontrakt som grundlag for aftaler med de vognmænd

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. februar faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 27. februar faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 27. februar 2018 i faglig voldgiftssag (FV2016.0049): Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I for Arriva Danmark A/S (advokat Sussi Skovgaard-Holm)

Læs mere

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab Dagsorden Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab 16. februar 2017 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal 9000 Aalborg Side 1 af 5 10. februar 2017 Til medlemmerne

Læs mere

Chaufførerne er nøglen til en attraktiv kollektiv trafik

Chaufførerne er nøglen til en attraktiv kollektiv trafik Chaufførerne er nøglen til en attraktiv kollektiv trafik Er chaufførerne dygtige og positive, bliver kunderne tilfredse og de anbefaler andre at bruge bussen. Målinger fra uddannelses- og bonusprogram

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. februar 2014 kl

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 13. februar 2014 kl FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark Afbud Hans Bjergegaard, Assens Niels Bebe,

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015 0-101-2-09 17. april 2015/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen, Aalborg kommune

Læs mere

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt. 2.9.13 Deltagere: Allan Mørup - Elin Davidsen Lars Kjeldtoft Jørgen Nielsen - Kaj Bach Jensen Jens Otto Størup - Lars C Larsen - Jesper Jul Nielsen - Nicolai

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden sprotokol for åben dagsorden og åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Mødet blev afholdt kl. 12.45-15.30

Læs mere

Oplæg på kommissorium for analyse af potentialet i en sammenlægning af administrative funktioner i Sydtrafik og FynBus

Oplæg på kommissorium for analyse af potentialet i en sammenlægning af administrative funktioner i Sydtrafik og FynBus Oplæg på kommissorium for analyse af potentialet i en sammenlægning af administrative funktioner i Sydtrafik og FynBus Februar 2013 JA Rådgivning og Stellar GP Indhold Konsulentfirmaerne Baggrund for analysen

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Referat for Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 26. april 2010 1-15-0-75-3-10 Else Nielsen en@midttrafik.dk 87 40 82 16 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 23. april 2010 Midttrafik

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 28. september 2012 1-15-0-75-1-12 Else Nielsen en@midttrafik.dk 87 40 82 16 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 24. september

Læs mere

Referat fra Fagligt Forum

Referat fra Fagligt Forum Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 14-11-2014 06.31.00 1-00-3-10 Per Elbæk pel@midttrafik.dk 87 40 83 28 Referat fra Fagligt Forum Mødetids punkt Sted Mødedel tagere Afbud Dagsorden 29. oktober

Læs mere

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen)

Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189. 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod. DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Tilkendegivelse i faglig voldgiftssag FV2009.0189 3F Transportgruppen (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI / AKT (advokat Lotte Gaarn Johansen) Uoverensstemmelsen angik, i hvilket omfang der kan træffes skriftlig

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet

Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 28. oktober 2008 1-15-0-75-1-08 Lone Winther Jensen lwj@midttrafik.dk 87 40 82 21 Referat fra Entreprenørudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere Afbud

Læs mere

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation

Hvem kender Flextur? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Hvem kender? Mikael Hansen, konsulent og freelancejournalist IMAGITA Kommunikation Ældresagens blad: Tema om kollektiv trafik Det her er en af de daglige afgange mellem Tønder og Højer, der er blevet færre

Læs mere

Flextrafik i Nordjylland

Flextrafik i Nordjylland Flextrafik i Nordjylland En temperaturmåling og evaluering af Flextrafik-samarbejdet Oktober 2011 Aktiviteter Økonomisk kørselsanalyse Afsæt i gennemført kørsel over 15 måneder i Flextrafik-regi Besøg

Læs mere

Offentligt/privat. Hvem styrer busdriften?

Offentligt/privat. Hvem styrer busdriften? Offentligt/privat F O A F A G O G A R B E J D E Hvem styrer busdriften? FOTO: JØRGEN HANSEN Kollektiv trafik er ikke en privatsag Vi er bekymrede for den kollektive trafik. Vi synes, at der bør bestå et

Læs mere

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014

SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 SERVICESEKTOREN Aalborg den 24. september 2014 FOA AALBORG PO/pn FiU-nr. 9501-14-24-01 Referat fra sektorbestyrelseskonference 16. og 17. september 2014, på Rønnes Hotel, Slettestrand, 9690 Fjerritslev.

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg

Rejsekortet. Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Rejsekortet Oplæg på møde i kvalitetsudvalget 7. juni 2012 v/michael Steinberg Hvad og hvorfor rejsekort? Elektronisk billet og betalingskort til busser og tog i hele landet. Rabatkort billigst for de

Læs mere

Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016

Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016 0-101-2-09 14. juni 2016/OS Referat Repræsentantskabs- og bestyrelsesmøde i NT den 14. juni 2016 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Tirsdag, den 31. maj 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Tirsdag, den 31. maj 2011 kl Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Tirsdag, den 31. maj 2011 kl. 11.00 12.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Torben Andersen, Kerteminde Næstformand Lasse Krull, Region Syddanmark

Læs mere

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg

Åben tillægsdagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Åben tillægsdagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 26. oktober 2007 kl. 13:00 Regionshuset, mødelokale F9, Skottenborg 26, 8800 Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Udbud af buskørsel i

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2012

Bestyrelsens beretning 2012 Bestyrelsens beretning 2012 Velkommen til alle vore medlemmer forhandlingssekretærer og gæster, med ønsket om en god generalforsamling og konference her på Langsøhus. Landsklubben Siden sidste konference,

Læs mere

Referat fra Entreprenørudvalgsmøde

Referat fra Entreprenørudvalgsmøde Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 13. juni 2016 1-15-0-75-2-16 Dorte Møller dm@midttrafik.dk 87 40 83 32 Mødetidspunkt 8. juni 2016 Referat fra Entreprenørudvalgsmøde Sted Midttrafik, Søren Nymarks

Læs mere

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Dagsorden for møde Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region

Læs mere

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling.

Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Referat for generalforsamling 23 Januar 2008 Chaufførernes Faglige Klub, Ordinær Generalforsamling. Der afholdes ordinær generalforsamling tirsdag den 23.januar 2008. kl. 19.30 i 3F s bygning Søndergade

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 20. april 2016

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 20. april 2016 0-101-2-09 20. april 2016/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 20. april 2016 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Otto Kjær Larsen Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen, Aalborg kommune

Læs mere

REFERAT. Afbud: Vagn Pedersen, Solsidens Turistfart Henrik Larsen, Arriva Finn Madsen, Aalborg Kommune Heidi Livoni, NT Mette Henriksen, NT

REFERAT. Afbud: Vagn Pedersen, Solsidens Turistfart Henrik Larsen, Arriva Finn Madsen, Aalborg Kommune Heidi Livoni, NT Mette Henriksen, NT REFERAT 04/03/2015 Møde: Chaufførkontaktudvalg Mødedato & tid: Tirsdag den 3. marts 2015 Sted: Nordjyllands Trafikselskab, John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal, 9000 Aalborg Deltagere: Torben Poulsen, Arriva

Læs mere

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik

INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK. V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik INTRODUKTION TIL FLEXTRAFIK V./ Michael Aagaard, afdelingschef Sydtrafik Nordisk Transportpolitisk Netværk 8. nov. 2016 Agenda Hvad er flextrafik? Flextur behovsstyret kollektiv trafik Den Samlede Rejse

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ADV (DI) Stem om din nye overenskomst FOR ANSATTE PÅ VASKERIERNE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Referat. Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Referat Torsdag, den 16. januar 2014 kl. 16.30-18.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Anders W. Berthelsen, Odense Birger Jensen, Svendborg Hans Bjergegaard, Assens

Læs mere

Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2012/2013

Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2012/2013 Edvard Thomsens Vej 1 4 2300 København S Telefon 71218800 Fax 3338 1439 sam@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2012/2013 Notat Journal T214-000002 Dato

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Referat

Bestyrelsesmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 29. februar 2016 Initialer: kit Bestyrelsesmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag, den 26. februar 2016 kl. 09.00 11.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jesper Frost

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

1 Lovgivning og organisation

1 Lovgivning og organisation 1 Lovgivning og organisation 1 Lovgivning og organisation...1 1.1 Lovgivning indtil 1. januar 2007...1 1.1.1 Koncessioner indtil omkring 1980...1 1.1.2 Ny lovgivning i 1970'erne...1 1.2 Ny lovgivning,

Læs mere

Dato Journalnr Sagsbehandler Telefon. 6. juli Jytte Groth Referat HMU-møde

Dato Journalnr Sagsbehandler  Telefon. 6. juli Jytte Groth Referat HMU-møde Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 6. juli 2017 1-13-36-17 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat HMU-møde Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere 29. juni 2017 Søren Nymarks Vej 3, Højbjerg

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT. Side 1 af 5. Samrådsspørgsmål AG Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 832 Offentligt TALEMANUSKRIPT Samrådsspørgsmål AG Side 1 af 5 Hvad kan ministeren oplyse i forhold til pressehistorier om, at Post Danmark

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 15. januar 2010 kl. 10:00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Orientering om det hidtidige arbejde i Bestyrelsen

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere

Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere Social- og sundhedssektoren april 2010 Referat af faggruppelandsmøde for handicaphjælpere 1. Velkomst og præsentation. Kort runde, samt velkommen. Vi er 3 handicapledsagere og 13 handicaphjælpere samt

Læs mere

Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2009/2010

Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2009/2010 Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 mni@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Entreprenørstatistik, køreplanlægningsperiode 2009/2010 Notat Journal T214-000002 Dato 08.06.2010

Læs mere

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 27 august 2012 Trafikdage i Aalborg Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til

Læs mere

Erhvervslivets adgang til motorveje

Erhvervslivets adgang til motorveje Erhvervslivets adgang til motorveje Michael Knørr Skov Afdelingschef, Plan og Trafik mks@cowi.com 1 Infrastruktur og sammenhængskraft - Økonomiske relationer - Sociale relationer - Agglomeration 2 Basis

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst FÆLLESOVERENSKOMSTEN Stem om din nye overenskomst LAGERARBEJDERE, CHAUFFØRER OG HAVNEARBEJDERE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden Kære

Læs mere

Overenskomstsammenligning

Overenskomstsammenligning Overenskomstsammenligning Mellem FOA/TFs overenskomst med Arriva og 3Fs Tillægsoverenskomst til Landsoverenskomsten samt en tilføjelse om den særlige forsøgsordning (lokalaftale) der gælder for Arriva-ansatte

Læs mere

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30

Bestyrelsesmøde for MammenFri Tirsdag d. 21/ kl. 19:00 22:30 Dirigent: Referent: Karina Tilstede: Mikael, Jane, Heidi; Peter, Thomas, Finn, Jacob, Lene, Heine, Jens, Lene, Betina Fraværende: Helle, Karina, Pkt. Tid O/B Emne Beskrivelse Referat 1. 19.00 B Valg af

Læs mere

FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16

FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16 FLEXTRAFIKPLAN FOR NORDJYLLAND 2013-16 Flextrafikplan for Nordjylland 2013-16 Baggrund for planen Organisering af planarbejdet Udgangspunktet for planen Indhold i planen Baggrund for planen Forretningsplan

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 21. oktober 2014

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 21. oktober 2014 3.november 2014/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 21. oktober 2014 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen, Aalborg kommune Jan Thorbøll

Læs mere

Movia akademi fra projekt til faglig uddannelse. eller. Fra AMU til EUD

Movia akademi fra projekt til faglig uddannelse. eller. Fra AMU til EUD Movia akademi fra projekt til faglig uddannelse eller Fra AMU til EUD Movia Akademi: (En del af Chauffør med Karakter) Chauffører som oplever anerkendelse, status og selvværd på jobbet og som forstår accept

Læs mere

Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet

Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 31. januar 2014 2014 1-15-0-75-2-13 Dorte Møller dm@midttrafik.dk 87 40 83 32 Referat fra Kvalitetsudvalgsmødet Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere Afbud 28. januar

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november Mødet er aflyst.

Åben dagsorden. til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november Mødet er aflyst. Åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen i Midttrafik 23. november 2007 Mødet er aflyst. Meddelelsespunkter udsendes, mens beslutningspunkter udsættes til mødet i Bestyrelsen 21. december 2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre.

Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. ! Personer med handicap skal kunne rejse selvstændigt og spontant med den kollektive transport på samme vilkår som alle andre. I praksis er tilgængeligheden til offentlig transport fortsat ikke optimal

Læs mere

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2

nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 nyhedsbrev Kommuner og region // nr. 12 - december 2012 Filmen om Bussen vinder internationale priser 2 Fly High II starter snart 2 Aarhus Nærbane: Togfusion fejret med gratis kørsel 2 Nyt udbud af Flexkørsel/Nye

Læs mere

Grantoften IF fodbold Grantofteparken 916

Grantoften IF fodbold Grantofteparken 916 Referat generalforsamling GIF onsdag d. 28. marts 2018. Formanden bød velkommen til den store forsamling som mødte op, det er første gang i mange år der er så mange, hvilket er rigtig godt, tak for det.

Læs mere

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223

U D K A S T. Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 U D K A S T Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 1. september 2010 1-01-77-1-10 Jytte Groth jgr@midttrafik.dk 8740 8223 Referat fra HMU-mødet den 31. august 2010. Sted Mødetidspunkt Mødedeltagere

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune

Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune FynBus 24 oktober 2011 Notat om rammer for EU-udbud af buskørsel i Svendborg Kommune Baggrund I 2008 blev buskørsel i Svendborg Kommune udbudt for perioden køreplanskiftet 2008 30. juni 2012. Der forventes

Læs mere

2. Sager til behandling/beslutning

2. Sager til behandling/beslutning Ref.: JIJ Dok.nr.: 4173040 Sag.nr.: 2017-SL211NJ-15979 14-03-2018 Referat fra TR & bestyrelsesmøde Dato: 12. marts 2018 Tid: Sted: 09.00-12.00 Ekstraordinært TR møde 12.45 16.00 Kredsbestyrelsesmøde Hotel

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 28. februar 2014 Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Lars Holt, Jammerbugt kommune Morten Lem, Rebild

Læs mere

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047)

Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) Opmandskendelse i faglig voldgift (FV2014.0047) 3F Aalborg for murersvend A (gruppeformand Reidar Kogstad) mod Dansk Byggeri for NCC Construction Danmark A/S (afdelingschef Thorsten Wilstrup) Voldgiftsretten

Læs mere

VÆRD AT VIDE OM OVERENSKOMSTER LÆS MERE DET FÅR DU I KRONER OG ØRER

VÆRD AT VIDE OM OVERENSKOMSTER LÆS MERE DET FÅR DU I KRONER OG ØRER VÆRD AT VIDE OM OVERENSKOMSTER LÆS MERE DET FÅR DU I KRONER OG ØRER Derfor har du brug for en overenskomst! Din overenskomst sikrer dig de mest basale rettigheder, når du er på arbejde. Uden overenskomst

Læs mere

Beslutningsprotokol for åben dagsorden

Beslutningsprotokol for åben dagsorden sprotokol for åben dagsorden til mødet i Bestyrelsen for Midttrafik 2. november 2012 kl. 09.00 Søren Nymarks Vej 3, 8270 Højbjerg Mødet blev afholdt kl. 9.00-10.00 og forts kl. 12.30-13.00. Frank Borch-Olsen

Læs mere

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet Bilagsoversigt Pkt. Dagsordensoverskrift og bilagstitler (klik på bilagstitlen) 1 Forsøg med incitament i kontrakter om buskørsel 2 Midttrafiks seminar for busselskaber, Bestyrelsen og Repræsentantskabet

Læs mere

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES

Tre gode cases. Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj MAJ 2017 TRE GODE CASES Tre gode cases Diskussionsmøde i Danske Regioner d. 9. maj 2017 1 Tre gode cases Skåne Nordjylland München 2 Skåne Område Skåne Movia Areal 11.400 km 2 9.800 km 2 Indbyggere 1,3 mio. 2,6 mio. Passagerer

Læs mere

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge

Hårdt fysisk arbejdsmiljø fordobler risikoen for sygedagpenge ONDT I ARBEJDSMILJØET Håndværkere og SOSU'er slider sig syge på jobbet Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Onsdag den 14. oktober 2015, 05:00 Del: Risikoen for at komme på sygedagpenge er dobbelt

Læs mere

Handicapkørsel. Statistik, budget 2016

Handicapkørsel. Statistik, budget 2016 Handicapkørsel Statistik, budget 2016 29. januar 2016 Handicapkørsel Indhold Indhold Indledning 1 Nøgletal for økonomien ved handicapkørsel Nøgletal for rejser og transportarbejde 1 1 Økonomiske nøgletal

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009. Søren bød indledningsvis velkommen og speciel velkommen til nyt hovedbestyrelsesmedlem

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009. Søren bød indledningsvis velkommen og speciel velkommen til nyt hovedbestyrelsesmedlem REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I HØJBO DEN 18.06.2009 X Søren Høgsberg Bestyrelsesformand X Helle M. Jensen næstformand X Helle H. Pedersen bestyrelsesmedlem X Mia Falck bestyrelsesmedlem X Per Hasager bestyrelsesmedlem

Læs mere

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro.

Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Dagsorden - Møde i Mariagerfjord Ungdomsskoles MED-udvalg. Onsdag den 23. januar 2013 kl. 17.00 19.00 i Ungdomshuset, Christiansgade 10, Hobro. Mødt: Lars Otte Koefoed, Kasper Knudsen, Anne Gitte Bang

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG TA / ATV Stem om din nye overenskomst TAXICHAUFFØRER OG TURISTCHAUFFØRER 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for

Læs mere

Referent: 2. Godkendelse og underskrift af referat Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2014, godkendes og underskrives.

Referent: 2. Godkendelse og underskrift af referat Referat fra bestyrelsesmøde den 28. april 2014, godkendes og underskrives. Bestyrelsen Referat Mødedato: 17. juni 2014 Tidspunkt: 14:00 16:00 Sted: Social & SundhedsSkolen, Herning, mødelokale 1 Mødenr.: 35 Journalnr.: Bestyrelsen Medlemmer: Fra skolen: Afbud fra: Referent: Finn

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2017-2026 18. maj 2016 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2017-2026 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for offentlig

Læs mere

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister

Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister Hver anden virksomhed skriger på dygtige it-folk: Tvunget til at hente itspecialister i Italien Af Morten Olsen Tirsdag den 27. juni 2017 Nye tal viser, at det er sværere end nogensinde for danske virksomheder

Læs mere

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia)

Den 17. maj Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Den 17. maj 2018 Referat, DF H bestyrelsesmøde 17. maj 2018 ekstern (Sted: Trinity, Fredericia) Dagsorden: 1. Velkomst og godkendelse af referatet fra den 20. marts 2018 2. Budget for 2018/2019 endelig

Læs mere

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden

Trafikselskabernes forventede udbud af buskørsel For perioden Trafikselskabernes forventede For perioden 2014-2024 21. november 2013 3 Trafikselskabernes forventede Forventede udbud for buskørsel i perioden 2014-2024 Trafikselskabernes samlede forventede udbud for

Læs mere

Buschauffør. i Busselskabet Aarhus Sporveje

Buschauffør. i Busselskabet Aarhus Sporveje Buschauffør i Busselskabet Aarhus Sporveje Busselskabet Aarhus Sporveje er byens kollektive busselskab. Langt den største del medarbejderne er buschauffører, men vi har naturligvis mange andre faggrupper.

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ATL / DANSK ERHVERV Stem om din nye overenskomst CHAUFFØRER, LAGERARBEJDERE EKSPORTCHAUFFØRER, SKRALDEMÆND OG FLYTTEMÆND 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din

Læs mere

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia

Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia Referat fra den 95. generalforsamlingen 19. juni 2019, kl. 15:00 afholdt ved Restaurant Oven Vande ved Volden, Norgesgade 4, 7000 Fredericia DAGSORDEN: Pkt. 1: Pkt. 2: Pkt. 3: Pkt. 4: Pkt. 5: Pkt. 6: Pkt.

Læs mere

UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS

UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS UDBUDSPOLITIK FOR FYNBUS Udbudspolitik for FynBus Formål FynBus har den vision, at Den kollektive trafik skal set fra passagerernes synsvinkel være enkel, sammenhængende og konkurrencedygtig med andre

Læs mere

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod

PROTOKOLLAT. med tilkendegivelse af 13. marts faglig voldgiftssag (FV ): Fagligt Fælles Forbund. (advokat Evelyn Jørgensen) mod PROTOKOLLAT med tilkendegivelse af 13. marts 2018 i faglig voldgiftssag (FV2016.0124): Fagligt Fælles Forbund (advokat Evelyn Jørgensen) mod DI Overenskomst I for Arriva Danmark A/S (advokat Sussi Skovgaard-Holm)

Læs mere

Kommunalt kørselskontor

Kommunalt kørselskontor Kollektiv Trafik Konferencen i Korsør den 1. og 2. oktober 2015 1. Seminarrunde / Sammenhængende kollektiv trafik / Mobilitetsudfordringen Kommunalt kørselskontor Oplæg ved fagleder Bo Kuno Christensen,

Læs mere

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 3. juni 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 J. F. Kennedys Plads 1R, 3.

Dagsorden. Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab. 3. juni 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 J. F. Kennedys Plads 1R, 3. Dagsorden Chaufførkontaktudvalgsmøde hos Nordjyllands Trafikselskab 3. juni 2015 Kl. 9:30 i Mødelokale 1 & 2 J. F. Kennedys Plads 1R, 3. sal Side 1 af 5 27. maj 2015 Til medlemmerne af Chaufførkontaktudvalget

Læs mere

Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007.

Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007. Referat fra Orienteringsmøde vedr. udbud i Ringkøbing-Skjern Kommune på Hotel Ringkøbing 17. april 2007. 3 vognmænd kom til mødet. Fra Midttrafik deltog: Morten Christensen Per Elbæk Mette Storgaard Karin

Læs mere

Flere tilfredse og loyale kunder

Flere tilfredse og loyale kunder Flere tilfredse og loyale kunder Stabil drift 99,9 % af turene. Kundetilfredsheden er ikke målt generelt i 2010, men det tyder på, at den fortsat er høj: 74 mio. rejsende i bustrafikken gav 2.874 kundehenvendelser

Læs mere

Pension med med muligheder mange muligheder

Pension med med muligheder mange muligheder Pension med Pensionmange med muligheder mange muligheder Brug livet! Det handler om dig Pension handler ikke kun om fremtiden, når du en dag går på pension. Det handler også om dit liv i dag. Pharmadanmark

Læs mere

Afbud: Freddy Jepsen, Keolis Aalborg Helene Birk Sørensen, NT Ole Schleemann, NT

Afbud: Freddy Jepsen, Keolis Aalborg Helene Birk Sørensen, NT Ole Schleemann, NT REFERAT Møde: Chaufførkontaktudvalg Mødedato & tid: Torsdag den 10. marts 2016 Sted: Nordjyllands Trafikselskab, John F. Kennedys Plads 1R, 3. sal, 9000 Aalborg Deltagere: Agnete Krog, Hals Rute- og Turistfart

Læs mere

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015

Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Strategiplan 2016 Vedtaget i Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse d. 29. januar 2015 Notat Danske Fysioterapeuter Kommunikation Til: Hovedbestyrelsen Strategiplan 2016 Danske Fysioterapeuters vision

Læs mere

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen

Referat. Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Referat Forum: Handicaprådet Tid: 2. marts 2017, kl. 17.00 Sted: Mødelokale 1 i Forhallen Deltagere:Jens Mikkelsen, Bjarke Juul, Ottar Bingen, Frederik Lerche, Peter Rymann, Patricia W. Gale, Fedai Celim,

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed.

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed. Overenskomst Den private overenskomst for 2017 er bygget på rammerne af 4,5 %, dette giver ca. 2,- kr. mere i timen - både på minimalløns- og på normallønsområdet. En væsentlig ting er, at man har ret

Læs mere

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S

09 maj 2012. Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Orientering om rejsekortet 09 maj 2012 Bjørn Wahlsten, adm. direktør i Rejsekort A/S Rejsekortsystemet - fakta Rejsekort A/S er ejet af trafikvirksomheder i Danmark og kravene til rejsekortsystemet udspringer

Læs mere