Arbejdsmiljørådgivernes Konsulentuddannelse. we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019 / 2020

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsmiljørådgivernes Konsulentuddannelse. we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019 / 2020"

Transkript

1 we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019 / 2020

2 Modul 1 - Transformér viden til handling Hen imod faciliterende rådgivning oktober 2019 Med Kenneth Agerholm, Signe Bonnen, Nanna Munk og Ib Ravn På uddannelsens første modul har vi særligt fokus på, hvordan du får viden til at blive til handlinger hos dem, du rådgiver. Vi arbejder med at skabe motivation og handling gennem en mere faciliterende tilgang i rådgiverollen. Du lærer, hvad det vil sige at arbejde faciliterende og vi dykker ind i, hvordan du kan håndtere den vanskelige balance mellem at være ekspert, rådgiver og facilitator. Fra information til transformation af viden På første modul får du grundlagt forståelsen for, hvordan du gennem en faciliterende tilgang kan arbejde med at skabe transformation af viden, der fører til konkrete handlinger og ændret adfærd. Vi kigger også frem på uddannelsens øvrige moduler, så du får et overblik over din læring i hele forløbet. Ekspert, rådgiver og facilitator Når du arbejder mere faciliterende, sker der noget med din rolle som arbejdsmiljørådgiver. Vi arbejder med den svære balance mellem at være ekspert, rådgiver og facilitator, og du får indblik i, hvad det vil sige at være en faciliterende ekspert. Fra viden til handling Hvordan får man effektivt oversat en beslutning fra arbejdsgiveren eller ny viden om sikkerhedshensyn til handling, som folk ikke glemmer? Hvordan får man folks gode ideer inddraget i at skabe et godt arbejdsmiljø? Og hvordan får man folk til at sparre med hinanden om sikkerhed, når du ikke er der? Involvering kræver stram processtyring for ikke at køre af sporet. Vi træner processtyring som middel til at nå et mål: Nemlig at få transformeret viden til handling i det gode arbejdsmiljøs tjeneste. Faciliterende redskaber til at tage hjem og bruge med det samme Allerede på første modul får du en værktøjskasse, du kan bruge på mandag, når du møder folk og ønsker at inddrage dem, og når du skal facilitere forskellige typer møder og workshops. Du får også mulighed for at afdække nogle af dine udfordringer som rådgiver og modtage input og sparring, der passer til din situation.

3 Modul 2 Bedre arbejdsmiljø med involvering Skab engagement omkring ny adfærd november 2019 Med Nanna Munk og Ib Ravn Når man som ekspert gerne vil lære andre noget, kommer man tit til at optræde belærende og holde lidt for lange foredrag for dem. Det lærer de sjældent noget af. Det giver mere effekt at involvere dem, så de selv er aktive, får fortalt om deres erfaringer og hjulpet hinanden med deres udfordringer. På dette modul lærer du, hvordan du skaber bedre arbejdsmiljø gennem involvering, og du får en række konkrete metoder lige til at tage med hjem og bruge. Engagement og ejerskab gennem involvering Når man formidler et budskab, man ønsker andre skal tage til sig, kan man benytte sig af forskellige metoder; bl.a. forankring, vende-drøftelser, konstruktiv tingslagning, lyt & byt, knastbehandling og ladebygning. Vi afprøver sådanne metoder på os selv og præciserer sammen, hvor i arbejdsmiljørådgiverens indsats de er relevante. At skabe involvering lavmælt og overbevisende I mindre grupper øver vi den kunst at sætte involverende processer i gang med et antal deltagere. Hvis man ikke skal slå ud med armene og proklamere Nu skal I alle sammen være aktive! (for det reagerer folk af og til imod), hvad skal man så gøre? Man skal introducere det, der skal til at ske, så diskret som muligt og med øjet på bolden: Det udbytte deltagerne skal have og ikke facilitators afvikling af en spændende øvelse. Det øver vi. En drejebog at facilitere ud fra Hvis man skal gennemføre en workshop med budskaber, som deltagerne skal tage til sig, skal det tilrettelægges ordentligt. Det gør man bedst ved hjælpe af en såkaldt drejebog, der er facilitators eget detaljerede program for workshoppen. Her beskriver man de oplæg og involverende processer, man har planlagt for dagen. Vi laver parvist drejebøger for kommende, reelle arrangementer, præsenterer et par af dem for hinanden live og evaluerer og kvitterer for hinandens arbejde dermed. At involvere derhjemme Vi ser nærmere på deltagernes løbende hjemmearbejde i lyset af metoder til involvering. Har alle deltagerne sikret sig opbakning og medejerskab på hjemmefronten? Vi behandler hinandens udfordringer hermed i en fælles knastbehandling i sig selv jo en involverende videndelingsproces.

4 Modul 3 Den motiverende arbejdsmiljørådgiver Styrk folks egen indre-motivation januar 2020 Med Kenneth Agerholm, Signe Bonnen og Ib Ravn At skabe bedre arbejdsmiljø handler i høj grad om at få folk til selv at føle sig motiveret for fornuftig adfærd. De skal gøre det rigtige - også når du vender ryggen til. Udfordringen er, at ydre-motivation gennem belønning og straf ofte opleves som et forsøg på kontrol noget næsten alle reagerer på med modstand. På dette modul lærer du i stedet at arbejde med indre-motivation ved at styrke menneskers naturlige behov for selvbestemmelse, kompetence og samhørighed. Indre, ydre og integreret motivation Mennesker motiveres let, når en aktivitet er interessant og spændende i sig selv. Er den ikke det, tyr ledere ofte til belønning, diskrete trusler eller andre ubehagelige sanktioner for at få opgaven udført. Men mellem lyst og tvang ligger der en tredje motivationstype: Integreret motivation. Her accepterer mennesker at gøre det fornuftige, selv om det ikke er nydelsesfuldt i sig selv. Denne type motivation er nøglen i meget sikkerhedsarbejde og vi øver os i at opdage den og give den plads. At motivere ved at yde behovsstøtte Når mennesker trives, er inspirerede og trygge er de naturligt motiverede til at gøre forskellige ting. At motivere andre er således ikke at prikke til dem med stok eller en gulerod, men sikre at de sidder i førersædet i deres eget liv, oplever at de er gode til at håndtere arbejdslivets udfordringer og deltager i et varmt og givende fællesskab med kolleger. At støtte andre menneskers behov for autonomi, kompetence og samhørighed er således kongevejen til motivering. Vi undersøger motivationspsykologien og deler vores egne bedste erfaringer med motivationsarbejdets udfordringer og faldgruber. Motivation i praksis Vi uddyber førstedagens motivationspsykologiske indblik gennem en række cases og øvelser, hvor deltagerne bringer deres egne gode og dårlige erfaringer i spil. Arbejdsmiljørådgivning i motivationspsykologisk belysning Deltagernes fortløbende indsatser inden for arbejdsmiljørådgivning gennemlyses motivationspsykologisk. Vi hører om deltagernes tilgange til formidling, videndeling, rådgivning, facilitering og coaching og undersøger om de er motivationspsykologisk toptunede. Hvor kan man ud fra gårsdagens begrebsapparat tage bedre fat om hverdagens udfordringer som arbejdsmiljørådgiver.

5 Modul 4 Din personlige kommunikation Relationer, kommunikation og kropssprog februar 2020 Med Signe Bonnen og Ib Ravn På dette modul får du trænet din mundtlige kommunikation og din fremtoning som faciliterende rådgiver. Du får redskaber til at opbygge relationer med dem, du arbejder med, og øver at være styrende samtidig med, at du giver plads til andre. På modulet arbejder vi bl.a. med dialogisk design af kommunikation og med selve fremførelsen; kropssprog, mimik og stemme. Vær den troværdig rådgiver, som lytter Dialogisk kommunikation handler om at tænke og agere som skiftevis afsender og modtager. Derfor starter vi dagen med at fokusere på lytterens rolle i kommunikationssituationen. Skru op og ned for dit kropssprog Både når du lytter og når du skal holde oplæg har kropssproget stor betydning. Med din krop og stemme kan du skrue op og ned, og du kan variere mellem at give power og skrue ned. Vi sætter fokus på hele kroppen og øver, hvordan du kan udnytte dine volumenknapper. Præsenter dig og dit budskab Din start, din opbygning og din afslutning har stor betydning for, hvordan dit budskab kommer igennem. Vi træner at opbygge præsentationen af et budskab, så du kan levere det klart og med skarphed. Opbyg stærke relationer til kunder og samarbejdspartnere Det er nemmer at holde godt fast på nuværende kunder, end det er at skaffe nye. Derfor er det vigtigt at opbygge stærke relationer til dine kunder, samarbejdspartnere og interessenter. Du modtager og øver tricks til, hvordan du kan forstærke dine relationer. Disponer, vær konkret og fortæl historier Vi husker ikke alt, hvad der bliver sagt, så hvordan kan du sikre, at det du siger bliver husket? Rådene er at være konkret, fortælle i billeder og historier, men det er lettere sagt end gjort. Derfor øver vi, hvordan dit oplæg bedre klæber til dine tilhørere. Samtale med chefen Vi slutter dagen af med at sætte fokus på den samtale, du skal have med din nærmeste leder: Hvad vil du tale om og hvordan vil du gøre det?

6 Modul 5 Sådan påvirker du adfærd Brug nudging og adfærdsdesign marts 2020 Med Kenneth Agerholm, Signe Bonnen og Nanna Munk Det er svært at få andre til ændre adfærd: Mennesker ønsker at gøre det rigtige, men gør det ofte ikke. På dette modul arbejder vi med observation og analyse af en situation for at forstå baggrunde for adfærd. Med nye psykologiske indsigter kan vi skabe målbare adfærdsændringer. Nudging og adfærdsdesign er en del af dette modul. Hvad styrer adfærd? Adfærdsdesign er en tilgang og en metodik, der bruger viden fra behavioral economics til at skabe forandringer. Mange kender det fra termer som nudging og adfærdsøkonomi. I stedet for at informere går man helt konkret efter at skabe handling. Eksempelvis når man sætter salaten foran kødet i kantinen, så tager de fleste mere salat og lidt mindre kød - uden at tænke mere over det. Hvordan kan vi designe løsninger, når det gælder sikkerhed og sundhed på arbejdspladsen? Adfærdspsykologien tilbyder forståelser for, hvad der er afgørende, når vi tager en beslutning og nye metoder til at at anvende denne viden. Centrale begreber i adfærdspsykologien Vi mennesker er mere irrationelle end vi kan lide at tænke om os selv! For at uddybe, hvad der ligger bag det udsagn, åbner vi for menneskets black box og kigger på de biases / forforståelser, der både kan lede os på afveje og som vi kan bruge til vores fordel i arbejdsmiljøarbejdet. Vi dykker ned i centrale modeller og begreber fra adfærdspsykologien som priming, anker og framing. Metoder i adfærdsdesign Med adfærdsdesignerens metoder skal vi træne at diagnostisere arbejdsmiljøproblemer på nye måder. Vi skal observere og analysere konkrete situationer og udfordringer, vi arbejder med til daglig. Med de nye redskaber vil vi prøve at afsløre årsager og sammenhænge, der før var skjulte. På den baggrund skal vi træne i at skabe nye typer af løsninger baseret på adfærdsdesign. Eksperimenter og træning Her bruger vi de lærte redskaber og nye indsigter. Vi træner metoderne på de konkrete opgaver du står med. Du får feedback på dine observationer, analyser og adfærdsløsninger og sparrer med andre på uddannelsen. Vi når også at tale om, hvordan du kan måle om dine løsninger ændrer folks adfærd.

7 Modul 6 Find orden i kaos Vær professionel, når planen ikke holder april 2020 Med Kenneth Agerholm og Nanna Munk Lær hvordan du kan handle professionelt og sikkert, når dine planer går i vasken, fordi du fx oplever modstand eller noget uventet sker. På modulet får du værktøjer til at improvisere for bedre at kunne navigere i hverdagens kaos. Du bliver bedre til at holde det kølige overblik og fravige planen for at fange og handle på det, der er brug for lige nu. Kompleksitetsteori og improvisations-værktøjer er en del af dette modul. Find orden i kaos; vær professionel, når planen ikke holder Efter 5 moduler har du lært at designe processer og bruge mange typer af faciliteringsredskaber til at skabe forandring. Vi har i store træk antaget, at processen kan tilrettelægges og styres. Men virkeligheden er for det meste langt mere kaotisk, planen holder ofte ikke og hvad gør du så? Improvisation som rådgiverkompetence De bedste rådgivere er mestre i at improvisere, ændre tilgang og smede deres egne faciliteringsredskaber undervejs. Denne eftermiddag får du redskaber til at kunne overskue ellers uoverskuelige situationer i dit rådgivningsarbejde, så du altid kan handle professionel og har evnen til at improvisere. Hvad er modstand og hvordan håndterer du det? Modstand rummer meget energi, men det kan være ubehageligt, når du leder en proces og en eller flere i gruppen giver dig eller processen modstand. Vi kigger på, hvad modstand er og hvorfor ordet modstand kan være et problem i sig. Du får inspiration til, hvordan du bedst læser og navigerer i de svære situationer og bringer dem til succes. Eksperimenterende udvikling De bedste løsninger forudsætter, at man er villig til at eksperimentere, tage ved lære, tilrette og prøve igen. Vi dykker ned i, hvordan du kan facilitere en mere eksperimenterende tilgang til udvikling på de arbejdspladser, du rådgiver.

8 Modul 7 Værdiskabelse og synlighed Synliggør værdien for dem, du arbejder for og med juni 2020 Med Kenneth Agerholm, Signe Bonnen, Ib Ravn og Nanna Munk På dette sidste modul arbejder vi med, hvordan værdi skabes og opleves for kunden, medarbejderne og ledelsen. Vi fletter de 6 foregående moduler sammen og fokuserer på, hvordan du omsætter din egen læring til oplevet værdi for dem, du arbejder for og med. Hele uddannelsen slutter med en eksamen, der foregår på sidste dag i dette modul. Eksamen Alle på holdet fremlægger deres eksamenscase og samler dermed op på den læring, der har været på forløbet. Hvordan omsættes inspirationen fra de forskellige tænkninger, modeller og værktøjer til konkret værdi for dem, du arbejder for og med? Synliggørelse af rådgiverens værdi Det er et paradoks, at den vellykkede facilitering også er næsten usynlig. Når du lykkes med en faciliterende tilgang, vil folk i høj grad opleve, at de løser problemerne selv, og at det oven i købet var let! Hvordan gør du din indsats synlig for kunden og arbejdsgiveren, når du som faciliterende ekspert i høj grad får dem til at løse problemerne selv? Afslutning på we:lift Vi fokuserer på den læring, hver enkelt deltager har fået på uddannelsen og sender hinanden godt ud af døren med en plan for det videre arbejde med rådgivningsrollen- og arbejdet.

9 Èn uddannelse fire undervisere Ib Ravn Forsker på DPU ved Aarhus Universitet i organisatoriske videnprocesser. Arbejder med facilitering, lærende møder og motiverende processer. Varetager temaklyngen Facilitering af videnprocesser på DPU. Forfatter til fire bøger om møder og videndeling, bl.a. Facilitering: Ledelse af møder der skaber værdi og mening (Hans Reitzel, 2011). Ib Ravn er partner i konsulenthuset FLOK. Nanna Munk Organistionskonsulent med speciale i samarbejde, organisatoriske læringsprocesser og facilitering. Uddannet cand.mag. i medievidenskab fra Københavns Universitet. Nanna har bl.a. undervist for Roskilde Universitet, Ledernes Kompetencecenter og AP Pension. Hun arbejder som konsulent i Danmark og Norge og underviser på Arbejdsmiljøakademiets 2-dages forløb Procesfacilitering. Nanna Munk er partner i konsulenthuset FLOK. Kenneth Agerholm Organisationskonsulent med speciale i facilitering, innovation, mødeledelse, forandringsledelse og brugerinddragelse. Arbejder med private og offentlige virksomheder. Ekstern lektor på AB Business School Riga og Roskilde Universitet. Underviser bl.a. i facilitering, Creative Thinking og brug af adfærdspsykologi i forandringsprocesser. Kenneth Agerholm er partner i konsulenthuset FLOK. Signe Bonnen Kommunikationskonsulent med speciale i mundtlig kommunikation, brugerrettet skriftlig kommunikation, facilitering og adfærdspsykologi. Uddannet cand.comm. fra Roskilde Universitet, nu beskikket censor samme sted. Signe har en fortid fra arbejdsmiljøområdet, bl.a. i NFA, VFA og Arbejdstilsynet. Signe Bonnen er partner i konsulenthuset FLOK.

we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019

we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019 we:lift Arbejdsmiljørådgivernes konsulentuddannelse 2019 Modul 1 - Transformér viden til handling Hen imod faciliterende rådgivning 15. 16. januar 2019 Med Kenneth Agerholm, Signe Bonnen, Nanna Munk og

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på dine tilhørere Kom igennem med dit budskab At få folk med sig og skabe opbakning er en

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 50, Aarhus, marts 2019 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Præsentationsteknik og overbevisende budskaber

Præsentationsteknik og overbevisende budskaber Præsentationsteknik og overbevisende budskaber Underviser: Undervisningen varetages af konsulenter fra kursus- og konsulenthuset Rhetorica. Alle kursusledere og rådgivere har en cand.mag. i retorik og

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 48, Aarhus, marts 2018 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

Dig som underviser. På kurset arbejder du med: Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil. Del af uddannelse. Hvem deltager?

Dig som underviser. På kurset arbejder du med: Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil. Del af uddannelse. Hvem deltager? Dig som underviser Dig som underviser Få gennemslagskraft og større bevidsthed om din egen undervisningsstil Skab en unik stil som underviser med afsæt i en DISC profil Med udgangspunkt i en DISC-profil

Læs mere

IDA Personlig gennemslagskraft

IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft IDA Personlig gennemslagskraft - i samarbejde med Mannaz A/S Formål Formålet med dette forløb er at udvikle og styrke din evne til at trænge igennem med overbevisning samt

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus

Fra idé til virksomhed på 6 uger. Accelerator. - Et iværksætterkursus Fra idé til virksomhed på 6 uger Accelerator - Et iværksætterkursus Om Accelerator Accelerator er et tilbud til dig, som er ledig, bor i Aarhus kommune og har en drøm om at blive iværksætter. Hos TalentMatch

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller noget helt femte, har du brug for modtagernes

Læs mere

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S

Formidling og kommunikation for ledere - MBK A/S Kan andre forstå, hvad du mener? Kan du få dem med på dine ideer? Kan du overbevise dem? Har du gennemslagskraft? Som leder, chef, souschef eller projektleder skal du kunne tage initiativ, fortolke, sætte

Læs mere

Styrk din præsentation med krop og stemme

Styrk din præsentation med krop og stemme Styrk din præsentation med krop og stemme Præsentationsteknik med større gennemslagskraft Kropssprog: Brug din krop og stemme til bedre præsentationer Sæt fokus på din personlige fremtræden, og bliv bevidst

Læs mere

Kommunikation at gøre fælles

Kommunikation at gøre fælles Kommunikation at gøre fælles Ordet kommunikation kommer af latin, communicare, og betyder "at gøre fælles". Kommunikation er altså en grundlæggende forudsætning for alt socialt fællesskab ingen sociale

Læs mere

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S

Projektleder med gennemslagskraft - MBK A/S Vil du være mere overbevisende og bedre til at trænge igennem? Vil du styrke din troværdighed? Vil du være bedre til at motivere og få folk med på dine ideer og ønsker? Vil du have træning i at sætte rammer

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 46, Aarhus, marts 2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker Lund,

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Lær at lave effektive og inspirerende præsentationer Effektiv formidling gennem PowerPointpræsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles

Læs mere

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser

Træn din faciliteringsmuskel. Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Træn din faciliteringsmuskel Værdiskabende møder og samarbejdsprocesser Nanna Munk Cand.mag. i Medievidenskab og Dansk fra Københavns Universitet, 2003 Certificeret facilitator fra DME, 2006 Ejer af MUNK

Læs mere

PowerPoints i verdensklasse

PowerPoints i verdensklasse PowerPoints i verdensklasse Effektiv formidling gennem PowerPoint-præsentationer De fleste kan genkende, hvordan det føles at være vidne til en kedsommelig og ustruktureret PowerPointpræsentation med dårlige

Læs mere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere

Djøfs diplomuddannelser. Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder. Tænk længere Djøfs diplomuddannelser Tag en kompetencegivende uddannelse som leder eller projektleder Tænk længere Vælg en diplomuddannelse i ledelse eller projektledelse Hvorfor vælge en diplomuddannelse? Med en diplomuddannelse

Læs mere

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet

LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet LØFT TEAMET TIL NÆSTE NIVEAU Styrk jeres trivsel, engagement og produktivitet Får I fuldt udbytte af teamets potentiale? Skal I genfinde retning og drivkraft efter omstruktureringer? Har I brug for at

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012

UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 UDDANNELSESBESKRIVELSE KREATIV LÆRING 2012 Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte på uddannelsen... 2 Den Kreative Platform... 3 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 4 Seminarer...

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB

DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB DANSKE BYGGEØKONOMERS LEDERUDDANNELSE 1 STYRK DIT PERSONLIGE LEDERSKAB Modul 1 Effektiv kommunikation og personlig gennemslagskraft På modul 1 får deltagerne mulighed for at professionalisere deres formidlingsevner

Læs mere

Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 9, Aarhus, 2019 Strategisk relationel ledelse Effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Langt over halvdelen af alle strategiske beslutninger

Læs mere

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen

Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Deltag på et intensivt seminar om Coaching - fremtidens udviklingsredskab på arbejdspladsen Det får du ud af at deltage på seminaret: n Lær, hvordan coaching anvendes som udviklingsredskab n Skab større

Læs mere

NY LEDER NY VIRKELIGHED

NY LEDER NY VIRKELIGHED NY LEDER NY VIRKELIGHED FORMÅL OG UDBYTTE Mange nye ledere kastes ud i deres første lederjob uden at være forberedt på det nye arbejde. Pludselig har du fået en ny kasket på og med den en helt ny rolle

Læs mere

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering

Tim Struck. high impact facilitation. Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Tim Struck high impact facilitation Kursus på 4 dage i effektfuld facilitering Dette kursus er drevet af ét eneste formål: at gøre det nemt for dig at skabe troværdige resultater gennem andre. Eller sagt

Læs mere

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring

Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Nøøøj, det for børn! Litterære makerspaces der skaber læselyst og barnlig begejstring Biblioteket som litterært makerspace det for børn er et læringsforløb for biblioteksansatte i Roskildes centralbiblioteksområde

Læs mere

Go Morgenmøde Ledelse af frivillige

Go Morgenmøde Ledelse af frivillige Go Morgenmøde Ledelse af frivillige MacMann Bergs bidrag og fokus Vi ønsker at bidrage til et bedre samfund og arbejdsliv gennem bedre ledelse. Fra PROFESSION til PROFESSIONEL LEDELSE af VELFÆRD i forandring

Læs mere

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT

PERSONLIG POWER & GENNEMSLAGSKRAFT ARKMANN RAINING ERSONLIG POWER & ENNEMSLAGSKRAFT DIT KONKRETE UDBYTTE EFTER AT HAVE DELTAGET ER BL.A.» Du er langt dygtigere til at lave en god mental forberedelse og sætte dig selv op inden din præsentation.

Læs mere

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning.

SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Forslag til overnatning. SOMMER-SYMPOSIUM GRAFISK FACILITERING: VIDENDELING, TRÆNING OG INSPIRATION 29. JUNI OG 30. JUNI. Du er inviteret til to dages sommer-symposium - en fordybelse i feltet grafisk facilitering. Dagene bliver

Læs mere

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget

Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Modulbeskrivelse til Adfærdsforandring i praksis MasterClass fra Operate og Altinget Overordnet om undervisningsforløbet Teori og litteratur Fokus for kurset er, at det er praksisorienteret. Vi anvender

Læs mere

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S

Præsentationsteknik for advokater - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at fremlægge sager på møder, præsentere

Læs mere

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018

SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 SEGES Akademi STRATEGI OG FORRETNINGSUDVIKLING 5. FORLØB 2017/2018 Strukturudviklingen gør, at vi skal være eksperter i strategi og forretningsudvikling. Vi skal kunne bruge værktøjerne i praksis og hjælpe

Læs mere

Gennemslagskraft for projektledere

Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Gennemslagskraft for projektledere Bliv stærkere i dine budskaber, og styrk din projektledelse Klar kommunikation skaber bedre projektledelse Har du prøvet at stå foran

Læs mere

Personlig formidling med krop og stemme

Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Personlig formidling med krop og stemme Stå frem med gennemslagskraft, sikkerhed og overskud Styrk din præsentationsteknik med større gennemslagskraft Sæt fokus

Læs mere

for ledere SOMMERUNIVERSITET Indledning Program oversigt Strategisk Kommunikation i et mundtligt perspektiv

for ledere SOMMERUNIVERSITET Indledning Program oversigt Strategisk Kommunikation i et mundtligt perspektiv 2018 for ledere Indledning Kære leder Vi har sat barren højt og inviteret en række af landets kvikkeste forskere og eksperter til at give dig nye perspektiver, ny viden og inspiration. Sommeruniversitet

Læs mere

Værktøjer til engagement i undervisningen

Værktøjer til engagement i undervisningen Værktøjer til engagement i undervisningen Gør dine deltagere engageret og involveret - variér din undervisning! Du kender det måske du skal undervise dine kollegaer i en af virksomhedens systemer, som

Læs mere

Systemisk lederuddannelse

Systemisk lederuddannelse Systemisk lederuddannelse Styrk din ledelsespraksis, og vær med til at udvikle din organisation. Professionel ledelsespraksis Deltag på denne 1-årige systemiske lederuddannelse, og få professionaliseret

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Du øger din personlige fremtoner påvirknings- sikkert kraft Du sikrer buy-in på dine budskaber

Du øger din personlige fremtoner påvirknings- sikkert kraft Du sikrer buy-in på dine budskaber Du fremtoner sikkert Du øger din personlige påvirkningskraft Du sikrer buy-in på dine budskaber Med kropssprogsekspert Styrk din påvirkningskraft - og kom effektivt igennem med dine budskaber Intensivt

Læs mere

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 %

Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % Ministry of Musics kunder forbedrer deres kommunikation op til 25 % I dag I dag producerer nordiske virksomheder primært. viden og service. Derfor er det evnen til at kommunikere og formidle denne viden,

Læs mere

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice.

SERVICELEDER- UDDANNELSEN. et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. SERVICELEDER- UDDANNELSEN et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice. Tag en servicelederuddannelse et forløb som udvikler dine lederevner og virksomhedens kundeservice Servicelederuddannelsen

Læs mere

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning

MasterCoach uddannelsen Modulopbygning MasterCoach uddannelsen Modulopbygning Modul 1: Livsformål og Enneagrammet På MasterCoach uddannelsens første modul bliver du introduceret til F.R.E.D. dit første skridt på din MasterCoach-rejse. F.R.E.D.

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Brønnøysund 17. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger.

Farver og illustrationer gør komplekse emner forståelige. Det skaber engagement og ejerskab omkring budskaber og problemstillinger. Grafisk facilitering Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede

Læs mere

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box

SAND BOX stecherinsti.com/sand-box SAND BOX 3 SAND BOX stecherinsti.com/sand-box Vil du gerne omsætte viden til værdi, og finde ud af, hvordan du bringer dig selv i spil til et interessant job, som du brænder for, så deltag i mit 10 ugers

Læs mere

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014

Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Skab dig - unik! Kurser Forår 2014 Forandring fryder, når vaner du bryder. Alle har X-faktor præsentationsteknik og performance Coaching i hverdagen som kommunikationsmetode Sig, hvad du mener på den gode

Læs mere

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter

TM Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter TM 15002 - Projektledelse i miljø-, plan- og naturprojekter Stå stærkt som projektleder i samarbejdet med projektdeltagere og interessenter og giv dit projekt de bedste betingelser Formål: Målgruppe: Beskrivelse:

Læs mere

Facilitering af deltagerinvolverende

Facilitering af deltagerinvolverende Facilitering af deltagerinvolverende undervisning National konference om undervisningspædagogik Det Faglige Fællesudvalg for Ledelse Akademiuddannelserne i Ledelse og HR Tirsdag d. 18. august 2015, kl.

Læs mere

ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER Kristina Kragelund Erhvervspsykolog Tlf.nr.:

ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER Kristina Kragelund Erhvervspsykolog   Tlf.nr.: ARBEJDSMILJØKONFERENCEN 10. NOVEMBER 2016 Kristina Kragelund Erhvervspsykolog E-mail: krkr@alectia.com Tlf.nr.: 30109611 Trivselsmåling 2016 overordnet Aabenraa Kommune 2016 Aabenraa Kommune 2014 Difference

Læs mere

Nytænkning og udvikling

Nytænkning og udvikling Køb bøgerne i dag Nytænkning og udvikling D. 10. nov. 2014 Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Aktiv frivillig leder - grundlægger af RETRO giver dig redskaber og inspiration

Læs mere

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser

Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser S E R V I C E D E S I G N K U R S U S Kursusforløb: Brug servicedesign til at udvikle attrak tive og effektive serviceydelser Service Design Institute udbyder både lukkede og åbne kursusforløb i servicedesign

Læs mere

GOD MØDELEDELSE. - det klassiske og innovative møde!

GOD MØDELEDELSE. - det klassiske og innovative møde! GOD MØDELEDELSE - det klassiske og innovative møde! GOD MØDELEDELSE - det klassiske og innovative møde! BAGGRUND Hvordan får vi skabt effektive, fokuserede, innovative og meningsfulde møder, hvor alle

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse Styrk dine lederkompetencer for din egen og virksomhedens skyld God ledelse er vigtig for både dig og din virksomhed. Viden om og redskaber til god ledelse styrker din

Læs mere

Professionel borgerkontakt - MBK A/S

Professionel borgerkontakt - MBK A/S Er du i kontakt med mennesker i og uden for organisationen? Vil du være bedre til at få dine budskaber igennem på en god og ordentlig måde? Blive hørt, forstået og respekteret? Kunne styre samtaler bedre?

Læs mere

Ledelseslaboratorium. Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis.

Ledelseslaboratorium. Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis. 1 Ledelseslaboratorium Avanceret træning i facilitering til at udvikle din ledelse sådan implementerer du teorierne i praksis. Måske har du allerede taget en Diplomuddannelse i Ledelse, som har gjort dig

Læs mere

Præsentationsteknik med gennemslagskraft

Præsentationsteknik med gennemslagskraft Præsentationsteknik med gennemslagskraft Brænd igennem, og gør indtryk på modtagerne Kom igennem med dit budskab Hvad enten du sælger, fremlægger ideer, beskriver visioner, præsenterer projekter eller

Læs mere

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S

Præsentationsteknik 3 dage - MBK A/S Drukner dit budskab i faglige petitesser eller manglende struktur? Lader du nervøsiteten overtage, når du stiller dig op foran mange mennesker? Vil du blive bedre til at komme med oplæg på møder, præsentere

Læs mere

Har I allerede søgt midler til kompetenceudvikling af jeres skoleledere?

Har I allerede søgt midler til kompetenceudvikling af jeres skoleledere? SKOLEREFORM OG UDVIKLING Skolereformen skaber mange nye og forskelligartede kommunikationsog samarbejdsudfordringer for både ledelse og medarbejdere Ledelse og udvikling af en omfattende forandringsproces

Læs mere

Teori U - Uddannelsen

Teori U - Uddannelsen Teori U - Uddannelsen Teori U Akademiet - frisætter mennesker, forløser energi og skaber transformativ udvikling! Det er i livet og i hverdagen, det skal gøre en forskel! Teori U - Uddannelsen - deep diving!

Læs mere

Ledelse af frivillige

Ledelse af frivillige Køb bøgerne i dag Ledelse af frivillige V/ Sociolog og forfatter Foredragsholder og konsulent i Ledfrivillige.dk Grundlægger af bl.a. RETRO giver dig redskaber og inspiration til ledelsesopgaven baseret

Læs mere

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab

Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Årskursus 2016 Organisationspsykologisk Selskab Motivation, innovation, Lean og læring 4.-6. februar 2016 i Nyborg DSB kursuscenter Fyrvej 1 5800 Nyborg Torsdag den 4. Februar 09.00: Registrering, kaffe/the

Læs mere

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019

GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 GUIDE TIL BORDVÆRTER - Opstartskonference for AMR året 2019 Hvad skal du bruge: Spilleplade, Handlekort, Problemskyer, Kategori-ark i fire farver. Deמּe ligger på bordet, når du kommer. Sørg gerne for at

Læs mere

Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB

Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB Åbent program Efteråret 2012 NEUROLEADERSHIP EN HJERNEBASERET UDVIKLING AF DET PERSONLIGE LEDERSKAB NEUROLEADERSHIP NeuroLeadership er et nyt fagligt krydsfelt med fokus på at inddrage evidensbaseret viden

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Hanne Dorthe Sørensen, hds@kompetenceudvikling.dk Eva Maria Mogensen, emm@kompetenceudvikling.dk Kompetencestrategi Kurser Efteruddannelse Videreuddannelse Hvordan

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker du bedre resultater

Læs mere

Ledelse i praksis - MBK A/S

Ledelse i praksis - MBK A/S Vil du være en endnu bedre leder? Vil du være stærkere i den daglige kommunikation? Vil du vide mere om, hvordan du leder forskellige medarbejdertyper? Vil du være bedre til at skifte ledelsesstil, så

Læs mere

introduktion lærervejledning Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7

introduktion lærervejledning Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7 lærer vejledning 1 lærervejledning Indhold side 1 2 3 4 5 Hvad er Xciters? 3 Hvorfor Xciters? 4 Planlægning 5 Undervisningsmaterialer 6 Koordinering 7 introduktion På Experimentarium er vi vilde med at

Læs mere

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET

MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET 1 MESTRING OG RELATIONERS BETYDNING FRANS ØRSTED ANDERSEN, LEKTOR, PH.D DPU, AARHUS UNIVERSITET Mestring og relationer af Frans Ørsted Andersen FRANS ØRSTED ANDERSEN Ph.d / lektor Aut. psykolog Ph.d-uddannelse

Læs mere

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING

SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING ER VIRKSOMHEDENS MEDARBEJDERE KLÆDT PÅ TIL FREMTIDEN? SÅDAN FÅR MINDRE VIRKSOMHEDER SUCCES MED KOMPETENCEUDVIKLING KOMPETENCEUDVIKLING = NY

Læs mere

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige

Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Lær at bruge en systematisk og strategisk arbejdsform i dit arbejde med frivillige Sådan får du en systematik og en rød tråd i dit arbejde med frivillige Få samskabelse til at blive en konkret arbejdsform

Læs mere

Få succes med forandringer

Få succes med forandringer Få succes med forandringer - Inspiration og værktøjer til mellemlederens rolle som forandringsagent 1 6. - 1 7. m a r t s 2 0 0 9 T e k n o l o g i s k I n s t i t u t T a a s t r u p Potentialer, ressourcer

Læs mere

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019

PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION. Foråret 2019 PROGRAM DIPLOMCLASS I DIGITAL TRANSFORMATION Foråret 2019 DEL 1: DIGITAL TRANSFORMATION LEDELSE AF DIGITALE PROCESSER Modul 1: Digital transformation Før-forløb Introduktion til Del 1 og Modul 1 Selvevaluering

Læs mere

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S

Everything DiSC Workplace Certificering 2-dage - MBK A/S Vil du gerne selv være in house ekspert i Everything DiSC Workplace? Har du lyst til selv at være den, som giver coaching og tilbagemeldinger på DiSC, uden at skulle bruge eksterne konsulenter? Ønsker

Læs mere

Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter

Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategisk relationel ledelse, hold 8, Aarhus, 2018 Strategisk relationel ledelse effektfuld ledelse af forandringer for erfarne ledere og konsulenter Strategiarbejde er alt for vigtigt til kun at være

Læs mere

Formidling og undervisning - MBK A/S

Formidling og undervisning - MBK A/S Jeg skal undervise mine kollegaer eller folk udefra. Jeg bruger for megen tid på forberedelsen. Mine tilhørere har svært ved at forstå, hvad jeg mener. Jeg drukner i detaljer, bliver nervøs og mister overblikket.

Læs mere

Grafisk facilitering. Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer

Grafisk facilitering. Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Grafisk facilitering Få billeder på ordene og styrk jeres fælles kommunikation og samarbejde Tegn dig til bedre formidling, møder og processer Vil du gerne styrke jeres kommunikation og det engagerede

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus

Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Lær at tænke som en servicedesigner servicedesign kurser i København og Aarhus Kursus: Servicedesign 1 Serviceydelser udgør en stor andel af samfundsøkonomien. Ny teknologi ændrer eksisterende serviceydelser

Læs mere

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner

PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN. et forløb, som udvikler dine lederevner PRODUKTIONSLEDER- UDDANNELSEN et forløb, som udvikler dine lederevner Tag en Produktions- og driftslederuddannelse et forløb, som udvikler dine lederevner Produktions- og driftslederuddannelsen er en skræddersyet

Læs mere

Forord... Indledning... Del I Facilitering...

Forord... Indledning... Del I Facilitering... Indhold Forord................................... 10 Indledning.................................. 12 Del I Facilitering.............................. 17 Kapitel 1 Facilitering handler om at skabe resultater

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber

Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Ledelse af professionelle læringsfællesskaber Et handlings- og praksisorienteret udviklingsforløb for ledere, ledelsesteam, projektledere, teamledere og koordinatorer på alle former for uddannelsesinstitutioner.

Læs mere

FACILITERING Et værktøj

FACILITERING Et værktøj FACILITERING Et værktøj Af PS4 A/S Velkommen til PS4s værktøj til facilitering Facilitering af møder Ved møder sker det ofte, at den indholdsmæssige diskussion sluger al opmærksomheden fra deltagerne,

Læs mere

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES

PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN WWW.ATTRACTOR.DK/PROCES PROCESKONSULENT- UDDANNELSEN KOM PÅ DANMARKS MEST EFTERTRAGTEDE UDDANNELSE SOM PROCESKONSULENT. HER FÅR DU VIDEN OG INDSIGT, DER ER SKRÆDDERSYET TIL ARBEJDET MED PROCESSER I ORGANISATIONER AF EN HVER ART.

Læs mere

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft

Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Ledelse, kommunikation og gennemslagskraft Kommunikér med gennemslagskraft Ledelse er præcis og tydelig kommunikation i alle sammenhænge. Derfor er gennemslagskraft og din måde at kommunikere på afgørende

Læs mere

IS IT A BIRD making change for the common good

IS IT A BIRD making change for the common good making change for the common good Kontrakt Kompetenceudvikling af medarbejdere på Horsens Hospital i nudging samt facilitering af prøvehandlinger Ved 27. september 2012 Line Groes, line@isitabird.dk Indhold

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

Kan evaluator være en del af indsatsen?

Kan evaluator være en del af indsatsen? Kan evaluator være en del af indsatsen? DES Årskonference 16. September 2017 Indhold i oplægget 1. Hvorfor skal evaluator være en del af indsatsen? 2. Hvordan kan det gøres i praksis? 3. Udfordringer for

Læs mere

Informationsteknologiløsninger

Informationsteknologiløsninger Informationsteknologiløsninger Hvem er center for Trivsel og Motivation? Vi motiverer, begejstrer og inspirerer indenfor: Værdier og holdninger. Egen identitet. Egen Styrke og udviklings-områder. Gruppe

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

Den Grundlæggende Lederuddannelse

Den Grundlæggende Lederuddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse Styrk dine lederkompetencer for din egen og virksomhedens skyld God ledelse er vigtig for både dig og din virksomhed. Viden om og redskaber til god ledelse styrker din

Læs mere

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab.

Dette forløb er for dig, som ønsker at kunne udtrykke dig med ro, overbevisning og autenticitet med det rette budskab. Personlig Power Find ro og brænd igennem med autenticitet og gennemslagskraft Vil du gerne brænde igennem og opnå autenticitet og gennemslagskraft uden at gå på kompromis med din integritet? Og vil du

Læs mere

Læringsarkitekt og underviser

Læringsarkitekt og underviser Læringsarkitekt og underviser Undervisning målrettet organisation og deltagere På dette kursus får du indsigt og træning i at skabe meningsfulde læringsforløb med effekt, der er forankret i din organisations

Læs mere

Aktionslæringskonsulent uddannelse

Aktionslæringskonsulent uddannelse Aktionslæringskonsulent uddannelse Strategisk Aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen gennem praksis Strategisk aktionslæring - når medarbejdere og ledelse udvikler organisationen

Læs mere

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater

Facilitator uddannelsen. Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Facilitator uddannelsen Lær at facilitere værdiskabende processer der giver energi og resultater Future Performance udbyder en af Danmarks bedste certifikatgivende uddannelser som facilitator. Uddannelsen

Læs mere

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager?

Læringsarkitekten. På kurset arbejder du med: Undervisning målrettet organisation og deltagere. Del af uddannelse. Hvem deltager? Læringsarkitekten Læringsarkitekten Lær at designe og tilrettelægge målrettede undervisnings- /læringsforløb Undervisning målrettet organisation og deltagere Læringsarkitekten er et kursus, hvor du får

Læs mere