Fritids- og Idrætspolitik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fritids- og Idrætspolitik"

Transkript

1 Forslagsnr. Tekst: note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde , etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde , etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning af Bøgelund hovedhus/længe, etablering af p-pladser - afledt drift * * * * 3 FIU-A-04 Omklædningsfaciliteter på Mosevej Sportsplads FIU-A-05 Etablering af ny tribune m.m. på Mosevej Sportsplads - afledt drift FIU-A-06 Udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter - afledt drift * * * * FIU-A-07 Multihus i Vester Nebel afledt drift FIU-A-08 Udvidelse/renovering af Bøgelundhallerne/Kolding Rideklub - afledt drift * * * * FIU-A-09 Udvidelse af KFUM Hallerne - afledt drift * * * * FIU-A-10 Etablering af svømmefaciliteter ved Vonsild - afledt drift * *

2 FIU-A-11 Ombygning af Kolding Vandrerhjems hovedbygning/værelsesfløj med nye værelser med bad og toilet samt etablering af handicaplift FIU-A-12 Etablering af depotrum ved Aktivitetshuset Sdr. Stenderup FIU-A-13 Helhedsplan for området KFUM-Hallerne - afledt drift FIU-A-14 Udvidelse af ** 14 Bramdrupdam Sports- & Mødecenter - afledt drift * * * * FIU-A-15 Udvidelse af Park-Hallen ** 15 - afledt drift * * * * FIU-A-16 Udvidelse af Lunderskov Hallen - afledt drift FIU-A-17 Etablering af lydtæt hejsevæg i Fynslund- Hallen FIU-A-18 Etablering af parkeringsplads ved Bramdrupdam Sports- og Mødecenter FIU-A-19 Etablering af skydeanlæg og klubfaciliteter i Vamdrup Drift: FIU-S-1 Opskrivning af Driftsleje og Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond

3 FIU-S-2 Opskrivning af tilskudsrammen til TEAM Danmark * Afledt drift ej beregnet. ** Ændringsforslaget endnu ikke prissat Note 1 Projektet indeholder renovering af facader, tagkonstruktioner, vinduer på sidebygningen fra 1963 samt opdatering af udearealerne. Note 2 Projektet indeholder renovering og etablering af nye omklædnings- og badefaciliteter incl. separat balanceret ventilationsanlæg, etablering af ventillationsanlæg/cts i både bygning 1 (den gamle chokoladefabrik) og bygning 2 (sidebygningen) samt udskiftning af el hovedtavle og total gennemgang af el-installationer. Note 3 Projektet indeholder nedbrydning af hovedbygningen Bøgelund, etablering af nye klub-, møde-, omklædnings- og toiletfaciliteter, ombygning af østfløjen med depotrum, inventar samt etablering af p-pladser. (kommunalt projekt) Note 4 Projektet indeholder etablering af 4 nye omklædningsrum, der skal erstatte de nuværende opstillede pavilloner, samt 2 ekstra omklædningsrum, som skal tilgodese det øgede behov grundet flere medlemmer og forøgelse af antal træningspas. Note 5 Projektet indeholder etablering af ny tribunebygning med omklædningsrum, mødelokaler samt overdækket tribune med 240 siddepladser Note 6 Udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter. Der arbejdes på ændringer i anlægsprojektet for billiggørelse af udvidelsen, ligesom der fortsat vurderes på muligheden for tilladelse til at bebygge i fredsskoven mod Fynsvej. Note 7 Projektet indeholder etablering af et multihus i Vester Nebel med en 20 x 40 boldbane, forenings- og caféfaciliteter, omklædningsfaciliteter og redskabsrum. Note 8 Projektet indeholder etablering af ny ridehal, foreningslokaler, elevværelser, ny staldbygning (der opfylder gældende lovkrav) samt nedrivning af gamle stalde m.m. Projektet kan opdeles i 2 etaper, hvilket forøger anlægsprisen med kr. Note 9 Projektet indeholder udvidelse af KFUM-Hallerne med etablering af en hal 3 til multiaktiviteter herunder rulleskøjtehockey. Note 10 Projektet indeholder etablering af svømmehal på m 2 med et 50-meters konkurrencebassin med 8 baner, med mulighed for opdeling i 2 bassiner, et 25-meters bassin med 6 baner til udsvømning, tilskuerfaciliteter, varmvandsbassin, saunaer, omklædningsfaciliteter, klub- og caféfaciliteter, faciliteter til 1. hjælp, livredder, dommer, depot og rengøring. Anslået økonomi: 138,8 mio. kr. projektet kan reduceres med en

4 reduktion af anlægssummen til følge. Udgift til afledt drift er ikke beregnet. (kommunalt projekt). Note 11 Projektet indeholder en renovering/ombygning af Kolding Vandrerhjems hovedbygning/værelsesfløj med nye værelser med bad og toilet, samt etablering af lift til handicappede for derved at skabe mulighed for, at handicappede kan komme til spisesalen Note 12 Projektet indeholder etablering af et depotrum i tilknytning til Aktivitetshuset. Depotrummet skal anvendes til opbevaring af de mange gymnastikredskaber m.v. Note 13 Projektet indeholder en helhedsplan for friarealet mellem Kvarterhuset og KFUM-Hallerne bestående af et nyt multianvendeligt sports- og idrætsareal, som skal kunne bruges af børn, unge, voksne herunder også af ældre i og udenfor det etablerende foreningsliv. Initiativtagergruppen bag projektet har ansøgt fonde for et samlet beløb på kr., og forventer at modtage 1,2 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden, hvilket betyder, at der mangler 1,8 mio. kr. for at projektet kan gennemføres (dog under forudsætning af at man modtager beløbet fra fondene). Note 14 Projektet indeholder bl.a. etablering af en multihal med mulighed for opdeling i flere mindre aktivitetsrum Projektet er ikke revurderet i forhold til tidligere fremsendt ønske, men hallen ønsker blot at tilkendegive, at man fortsat er interesseret i en udvidelse af hallen. Note 15 Projektet indeholder udvidelse med hal 2, omdannelse af minihallen til større bevægelseslokale samt etablering af lokale til motion. Projektet er ikke revurderet i forhold til tidligere fremsendt ønske, men hallen ønsker blot at tilkendegive, at man fortsat er interesseret i en udvidelse af hallen. Note 16 Projektet indeholder et nyt idræts-, kultur- og aktivitetscenter ved hallen. Det samlede anlægsprojekt beløber sig til kr., og jf. finansieringsplanen er der beregnet et kommunalt anlægstilskud på 4,5 mio. kr. Endvidere viser finansieringsplanen, at der skal hjemtages et lån på 13,65 mio. kr. Jf. opgørelsen over den fremtidige drift er der indregnet en opskrivning af Brugs- og Støtteaftalen med kr., ligesom det forventes at nuværende aftale med skolen opskrives med ca kr. Note 17 Projektet indeholder etablering af lydtæt hejsevæg. Hejsevæggen skal medvirke til at imødegå ønsket om flere aktivitetstimer for små hold, hvilket en opdeling af hallen kan bidrage med. Note 18 Projektet indeholder etablering af ca. 175 parkeringspladser ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter på nuværende grusareal samt det nye areal overført fra grundejerforeningen Bramdrup Nord. Samtlige godkendelser for projektets gennemførelse er indhentet hos Kolding Spildevand og Kolding Kommunes Miljøafdeling.

5 For at projektet skal kunne gennemføres, skal der etableres et forsinkelses bassin på 50 m 3 pris kr. excl. moms, betales tilslutningsafgift pris kr. excl. moms og det nye areal på m2 skal graves ud og klargøres til asfaltbelægning og den eksisterende grusparkeringsplads på m 2 skal kloakeres, rettes af og asfalteres pris excl. moms, i alt for hele projektet kr. excl. moms, af dette beløb foreslår hallen selv at betale 20% svarende til kr. excl. moms. Note 19 Projektet indeholder etablering af flere standpladshuse, maskinhuse med kastemaskiner samt klubfaciliteter. Note 20 En opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond skal gøre det muligt at dække fremtidige vedligeholdelsesomkostninger herunder udvikling af badet, ligesom opskrivningen skal dække stærkt stigende udgifter til el, vand og varme grundet flere foreningsmedlemmer pr. time samt udvidelse af timetallet til Kolding Svømmeklub elitesatsning i regi af TEAM Danmark. Note 21 Projektet indeholder mulighed for at kunne opkvalificere eliteforeningerne, således de kan fungere optimalt organisatorisk og sportsligt.

6 FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder renovering af facader, tagkonstruktioner, vinduer på sidebygningen fra 1963 samt opdatering af udearealerne. De skråstillede massive facadeelementer i hele bygningens højde, som ikke er isoleret og som giver træk og kondens problemer, fjernes og erstattes af nye facader, ligesom vinduer og døre udskiftes. Endvidere vil der ske udskiftning af tagpapbelægningen og efterisolering af taget. Udearealerne opdateres til et acceptabelt niveau.

7 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder renovering og etablering af bade- og omklædningsfaciliteter inkl. separat balanceret ventilationsanlæg. Faciliteterne vil som nu være placeret på de forskellige etager. Den samlede pris for dette arbejde andrager 4,309 mio. kr. Endvidere indeholder projektet etablering af ventilationsanlæg/cts i både bygning 1 (den gamle chokoladefabrik) og bygning 2 (sidebygningen). Bygning 1 indeholder et gammelt anlæg, mens der ikke findes ventilationsanlæg i bygning 2. Indeklimaet er ikke optimalt og med renovering (efterisolering/tætning/nye vinduer i bygning 1) bør der installeres et ventilationsanlæg med varmegenvinding, pris 6,102 mio. kr. Der vil også ske udbedring af de tekniske installationer herunder udskiftning af den gamle el hovedtavle. Udgiften beløber sig til kr.

8 FRI-A 03 Renovering - ombygning af Bøgelund hovedhus/længe, etablering af p-pladser Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder nedbrydning af hovedbygningen Bøgelund, etablering af nye klub-, møde-, omklædnings- og toiletfaciliteter samt ombygning af østfløjen med depotrum til brug for samtlige nuværende foreninger, Kolding Motion, Kolding Orienteringsklub, Kolding Bicykle Club konkurrence og motion, Kolding Triathlon Klub, Kolding Skiklub og Kolding Rideklub. Endvidere indkøb af inventar samt etablering af p-pladser (kommunalt projekt). * Afledt drift er ikke beregnet, idet der er afsat driftsmidler til nuværende faciliteter. Projektet kan muligvis ses i sammenhæng med eventuel etablering af nyt fodboldanlæg ved Bøgelundområdet.

9 FRI-A-04 Omklædningsfaciliteter på Mosevej Sportsplads Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af 4 nye omklædningsrum med 2 sundhedsrum og toiletter på 297 m 2, samt 2 ekstra omklædningsrum med dommeromklædning og toiletter på 145 m 2. De 4 omklædningsrum skal erstatte de nuværende opstillede pavilloner, mens de 2 ekstra omklædningsrum skal tilgodese det øgede behov grundet flere medlemmer og forøgelse af antal træningspas. En alternativ her og nu løsning på manglende omklædningsfaciliteter kan være leje af yderligere pavilloner til formålet. Der er indhentet følgende overslagspris på etablering og drift af pavillon med 2 omklædningsrum med toilet etableringsudgifter kr., årlig leje ved 36 mdr ,- kr. pr. md. /60 mdr kr. pr. md., hertil kommer kr. til rengøring.

10 FRI-A-05 Etablering af ny tribune m.m. på Mosevej Sportsplads Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder etablering af ny tribunebygning med omklædningsrum i stueplan på 195 m 2 erstatter nuværende tribune med omklædningsfaciliteter, mødelokaler på 1. sal på 195 m 2 samt overdækket tribune med 240 siddepladser. Overdækket areal udgør 180 m 2. Et nyt projekt vil betyde, at nuværende tribune med 204 siddepladser og med omklædningsog depotfaciliteter skal nedrives.

11 FRI-A-06 Udvidelse af Kolding KetcherCenters indendørs faciliteter Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder udvidelse af nuværende indendørs tennisbaner med 1 opvisningsbane med mulighed for tilskuerfaciliteter, udvidelse af badmintonhal med yderligere 4 baner samt møde-, aktivitets-, motions-, omklædnings-, toilet- og depotfaciliteter. En udvidelse af antal tennisbaner med tilskuerfaciliteter vil betyde, at den stigende efterspørgsel vil kunne tilgodeses, ligesom tilskuerfaciliteterne vil bevirke, at der kan gennemføres større nationale og internationale arrangementer. Kolding Badminton Klub er inde i en meget positiv udvikling, hvor klubben både inden for bredden go elitesporten leverer gode resultater, og interessen for sporten er støt stigende. Klubben har i øjeblikket medlemsstop, da der ikke kan tilbydes træningstider. En udvidelse med yderligere 4 baner vil ligeledes betyde, at klubben kan byde ind på større nationale og internationale badmintonarrangementer/turneringer. Projektet skal medvirke til at styrke centret, og skabe mulighed for at flere mennesker kan mødes på tværs af aktiviteter, ligesom det er et ønske at skabe et attraktivt ungdomsmiljø. Der er udarbejdet 2 modeller for en evt. kommende udvidelse af centret de økonomiske anlægsomkostninger ligger fra ca. 24,5 mio. kr. til 30,5 mio. kr. Det samlede projekt kan opdeles i 2 etaper, hvor behovet for flere badmintonbaner med servicefaciliteterne har 1. prioritet. Ved ikke at medtage tennisdelen vil anlægsbudgettet kunne reduceres med 11,4 mio. kr. Kolding KetcherCenter arbejder på at ændre i projektet, så der kan ske reduktion af anlægssummen.

12 FRI-A-7 Multihus i Vester Nebel Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder etablering af et multihus i Vester Nebel med en 20 x 40 boldbane, forenings- og caféfaciliteter, omklædningsfaciliteter og redskabsrum på i alt m 2. Opførelse af multihus på arealet med boldbane vil kræve udarbejdelse af ny lokalplan.

13 FRI-A-8 Udvidelse/renovering af Bøgelundhallerne/Kolding Rideklub Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Forslagets materielle indhold: Projektet indeholder etablering af ny ridehal, foreningslokaler, elevværelser, ny staldbygning (der opfylder gældende lovkrav) samt nedrivning af gamle stalde m.m. projektet kan opdeles i 2 etaper, hvilket forøger anlægsprisen med kr. Afledt drift er ikke beregnet.

14 FRI-A-9 Udvidelse af KFUM-Hallerne Nettorådighedsbeløb Nettodrift * * * * Projektet indeholder udvidelse af KFUM-Hallerne med etablering af en hal 3 på m 2 med tribune og tilskuerfaciliteter i den ene side anslået anlægssum kr. excl. moms, ny foyér med reception, omklædnings- og toiletfaciliteter og teknikrum i stueplan på 544 m 2 anslået anlægssum kr. excl. moms, nyt køkken, cafeteria, mødelokaler på 1. sal på 450 m 2 anslået anlægssum kr. excl. moms. Til ovennævnte anlægssummer skal tillægges kr. excl. moms i tillæg for lavenergibyggeri med solceller og stort ventilationsanlæg og kr. excl. moms til ændring af vej og etablering af parkeringspladser. Det af bestyrelsen for KFUM-Hallerne fremsendte projekt med anlægsoverslag har ikke været forelagt Kommunale Ejendomme for vurdering af anlægspriser. Bestyrelsen arbejder på at reducere projektet og dermed anlægssummen. Afledt drift er ikke beregnet.

15 FRI-A 10 Etablering af svømmefaciliteter ved Vonsild Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder etablering af svømmehal på m 2 med et 50-meters konkurrencebassin med 8 baner, med mulighed for opdeling i 2 bassiner, et 25-meters bassin med 6 baner til udsvømning, tilskuerfaciliteter, varmtvandsbassin, saunaer, omklædningsfaciliteter, klub- og caféfaciliteter, faciliteter til 1. hjælp, livredder, dommer, depot og rengøring. Anslået økonomi: 138,8 mio. kr. projektet kan reduceres med en reduktion af anlægssummen til følge. Udgift til afledt drift er ikke beregnet (kommunalt projekt).

16 FRI-A-11 Renovering og ombygning af Kolding Vandrerhjems hovedbygning/værelsesfløj med nye værelser med bad og toilet Fritids- og Idrætsudvalgets møde 13. august 2014, sagsnr. 3 Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder en renovering/ombygning af hovedbygning/værelsesfløj med nye værelser med bad og toilet, samt etablering af lift til handicappede for derved at skabe mulighed for at handicappede kan komme til spisesalen.

17 FIU-A-12 Etablering af depotrum ved Aktivitetshuset, Sdr. Stenderup Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af et depotrum i tilknytning til Aktivitetshuset. Depotrummet skal anvendes til opbevaring af de mange gymnastikredskaber m.v.

18 FIU-A-13 Helhedsplanen for området ved Kvarterhuset og KFUM-Hallerne Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder en helhedsplan for friarealet mellem Kvarterhuset og KFUM-Hallerne bestående af et nyt multianvendeligt sports- og idrætsareal, som skal kunne bruges af børn, unge, voksne herunder også af ældre i og udenfor det etablerende foreningsliv. Initiativtagergruppen bag projektet har ansøgt fonde for et samlet beløb på kr., og forventer at modtage 1,2 mio. kr. fra Lokale- og Anlægsfonden, hvilket betyder, at der mangler 1,8 mio. kr. for at projektet kan gennemføres (dog under forudsætning af, at man modtager beløbet fra fondene).

19 FIU-A-14 Udvidelse af Bramdrupdam Sports- og Mødecenter Nettorådighedsbeløb? Nettodrift * * * * Projektet indeholder bl.a. etablering af en multihal med mulighed for opdeling i flere mindre aktivitetsrum. Projektet er ikke revurderet i forhold til tidligere fremsendt ønske, men hallen ønsker blot at tilkendegive, at man fortsat er interesseret i en udvidelse af hallen. Afledt drift er ikke beregnet.

20 FIU-A-15 Udvidelse af Park-Hallen Nettorådighedsbeløb? Nettodrift * * * * Projektet indeholder udvidelse med hal 2, omdannelse af minihallen til større bevægelseslokale samt etablering af hallen. Projektet er ikke revurderet i forhold til tidligere fremsendt ønske, men hallen ønsker blot at tilkendegive, at man fortsat er interesseret i en udvidelse af hallen. Afledt drift er ikke beregnet.

21 FIU-A-16 Udvidelse af Lunderskov Hallen Nettorådighedsbeløb Nettodrift Projektet indeholder udvikling af de eksisterende faciliteter omkring Lunderskov Hallen og det nuværende multihus med bibliotek m.m. Der skal bl.a. ske nyetablering af multianvendelig hal, nyt indgangsparti med cafeteria, udvidelse af antal omklædningsrum samt gangbro til plejehjem (skole) og til den tidligere kommunebygning. Det samlede anlægsprojekt beløber sit til 27,0 mio. kr. og jf. finansieringsplanen er der indregnet et kommunalt anlægstilskud på 4,5 mio. kr., ligesom der til den fremtidige drift påregnes en opskrivning af Brugs- og Støtteaftalen med kr.

22 FIU-A-17 Etablering af lydtæt hejsevæg i Fynslund-Hallen Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af lydtæt hejsevæg. Hejsevæggen skal medvirke til at sikre flere små holds aktivitetstimer.

23 FIU-A-18 Etablering af parkeringspladser ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af ca. 175 parkeringspladser ved Bramdrupdam Sports- & Mødecenter på nuværende grusareal samt det nye areal overført fra grundejerforeningen Bramdrup Nord. Samtlige godkendelser for projektets gennemførelse er indhentet hos Kolding Spildevand og Kolding Kommunes Miljøafdeling. For at projektet skal kunne gennemføres, skal der etableres et forsinkelses bassin på 50 m 3 pris kr. excl. moms, betales tilslutningsafgift pris kr. excl. moms og det nye areal på m2 skal graves ud og klargøres til asfaltbelægning og den eksisterende grusparkeringsplads på m 2 skal kloakeres, rettes af og asfalteres pris excl. moms, i alt for hele projektet kr. excl. moms, af dette beløb foreslår hallen selv at betale 20% svarende til kr. excl. moms.

24 FIU-A-19 Etablering af skydeanlæg herunder klubfaciliteter Nettorådighedsbeløb Projektet indeholder etablering af et skydeanlæg med klubfacilitet. Skydeanlægget består af flere standpladshuse til forskelligt skydninger, maskinhuse med kastemaskiner og klubfacilitet med møde- og opholdslokale samt køkken. Det udarbejdede budget udviser en samlet anlægsudgift på 2,6 mio. kr. herfra skal trækkes ca. 1,4 mio. kr. modtaget i tilskud fra anden side samt foreningens egenbetaling.

25 FRI-S-1 Opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond Beløb i hele kr Nettodrift Forslaget indeholder en opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond. Forslaget skal ses i sammenhæng med kommunens beslutning om, at der fra 2014 og fremefter ikke ydes et årligt tilskud til Slotssøbadets udviklingsfond, og i forhold til de fremtidige vedligeholdelsesomkostninger badet står overfor. En opskrivning af Driftsleje- og Samarbejdsaftalen mellem Kolding Kommune og Slotssøbadets Fond skal gøre det muligt at dække fremtidige vedligeholdelsesomkostninger herunder udvikling af badet, ligesom opskrivningen skal dække stærkt stigende udgifter til el, vand og varme grundet flere foreningsmedlemmer pr. time samt udvidelse af timetallet til Kolding Svømmeklub elitesatsning i regi af TEAM Danmark.

26 FRI-S-2 Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM Danmark Fritids- og Idrætsudvalget Nettodrift Kolding Kommune har været Team Danmark elitekommune siden 2008 og har i samarbejdet med Team Danmark gjort sig en række erfaringer om, hvad det kræver at udvikle eliteidrætsudøvere på internationalt niveau. For at øge mulighederne for succes skal der være kompetente og engagerede foreninger, der fungerer optimalt organisatorisk og sportsligt. Der er etableret tæt samarbejde med sportslige ansvarlige i de landsdækkende forbund, som kan være med til at prioritere, hvor der skal sættes ind i de enkelte klubber. Eksempler på indsatser kunne være tilknytning af idrætsspecifik ekspert eller tilkøb af redskaber og teknologi, der kan højne kvaliteten af træningen. Med en øget investering kan der stilles større krav til klubberne omkring deres indsats i talentudviklingen. Der søges om en pulje til prioritering af indsatser i samarbejdsklubberne på kr. Vedtages forslaget ikke ved budgetlægningen for 2016, vil forslaget blive prisfremskrevet og videreført ved kommende års budgetlægning.

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2015 2016 2017 2018 Side Drift: FRI-S-01 Etablering af en særlig pulje til brug for kommunens engagement ved særlig store events * FRI-S-2 Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2017 2018 2019 2020 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.580 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 10.971 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning 13.032

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Tekst: 2018 2019 2020 2021 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.713 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 11.232 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Renovering - ombygning ** 3 af Bøgelund

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. FRI-S-01 FRI-S-02 FRI-S-03 FRI-S-04 FRI-S-05 FRI-S-06 FRI-S-07 FRI-S-08 Tekst: 2014 2015 2016 2017 Side Drift: Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM Danmark 380 380 380 380 Opskrivning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. FRI-S-01 FRI-S-02 FRI-S-03 FRI-S-04 FRI-S-05 FRI-S-06 FRI-S-07 FRI-S-08 Tekst: 2015 2016 2017 2018 Side Drift: Opskrivning af tilskudsrammen til projekt TEAM Danmark 380 380 380 380 Opskrivning

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2018 2019 2020 2021 note Drift: Anlæg: FIU-A-01 Renovering af Brostræde 5.713 1 3-5, etape 2 FIU-A-02 Renovering af Brostræde 10.818 2 3-5, etape 3 FIU-A-03 Udvidelse af Kolding 11.977

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter

FRITIDS- OG IDRÆTSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. Området omfatter drift af kommunale fritids-/ idrætsfaciliteter, tilskud til drift af ikke kommunale fritids-/idrætsfaciliteter samt tilskud

Læs mere

Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik

Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik Budget 2016 Fritids- og Idrætspolitik Beskrivelse af opga- ver/ --- hele 1.000 kr. --- Fælles formål (1.397) Projekter, jubilæumsgaver, venskabsbybesøg Fritidsfest, hædring af mestre, til foreninger. 92

Læs mere

Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2014-2017

Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2014-2017 Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2014-2017 Centralforvaltningen 9. september 2013 3 Indhold Indledning... 3 Socialpolitik... 5 Uddannelsespolitik... 9 Fritids- og Idrætspolitik... 17 Vej- og Parkpolitik...

Læs mere

Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet

Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet Børne- og Uddannelsesforvaltningen Introduktion til Fritids- og Idrætsområdet Fritidsrådets møde den 16. januar 2018 Politisk organisation Byråd Økonomiudvalg Fritids- og Idrætsudvalget Fritidsrådet (Folkeoplysning)

Læs mere

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19

Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 Investeringsstrategi for Idræts- og facilitetsområdet i Halsnæs Kommune 2017, 18, og 19 På Byrådsmødet den 28. juni 2016 blev anbefalingerne fra Udvalget for Kultur og Sundhed i forhold til investeringsstrategien

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne

Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne Projekt opførelse af Multihus (aktivitetslokaler) i Lyne LYNE HALLEN KLOSTERVEJ 3 6880 TARM Tlf. 7525 0383 www.lynehallen.dk hallen@lyne.dk Indhold Beskrivelse af projektet... 2 Formålet med projektet...

Læs mere

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden

Bilag 2 Ombygning af Danmarks Rostadion til anvendelse for bredden Prisoverslag 1, Sparsom renovering Enheds- Sum Pos. Ydelse Enhed Antal pris excl. moms kr 1,0 Renovering af eksisterende bygning 1 1,2 Idræts- og omklædningsfaciliteter og fløjbygning: Renovering af tagkonstruktion.

Læs mere

SPORTS- & KULTURHUS HJERTING

SPORTS- & KULTURHUS HJERTING SPORTS- & KULTURHUS HJERTING SPORTS- & KULTURHUS HJERTING _ 2016 BYGHERRE HJERTING IDRÆTSFORENING MF ARKITEKT KROGH ARKITEKTER BUDGET 13,4 MIO. KR. OPFØRELSE 2016-17 DET NYE KLUBHUS...ER EN FORTOLKNING

Læs mere

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection

Rosendal IOC. Indoor - Outdoor - Connection Rosendal IOC Indoor - Outdoor - Connection Formål: At skabe nye, bedre samt optimere eksisterende rammer og muligheder for både organiseret og uorganiseret idræt i området. Målgruppe. Kraftcenter Rosendal.

Læs mere

Renoveringspulje februar 2014

Renoveringspulje februar 2014 Sag 14-2784 dk. 29875-14 Renoveringspulje februar 2014 nr. Foreningens navn Sagsid. Projekt Samlet pris 1 Ansager Jagtforening 14-2704 Værdi eget arbejde Tilskudsgrundlag Tilskud til udskiftning af dør

Læs mere

Endvidere skal der i 2017 findes reduktioner på kr. svarende til 0,6 % af serviceudgifterne.

Endvidere skal der i 2017 findes reduktioner på kr. svarende til 0,6 % af serviceudgifterne. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Fritid og Idræt Dato 11. maj 2016 Sagsnr. 16/4365 Løbenr. 90305/16 Sagsbehandler Ulla Dahl Jørgensen Direkte telefon 79 79 18 33 E-mail ulda@kolding.dk

Læs mere

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus

Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Hæfte 6 - et kultur- og idrætshus Opsamling og økonomi DGI Projekt- og udviklingsværksted i Finn Refslund Arkitekt MAA Mobil 22459533 finnrefslund@live.dk Erik Muff Reinert Art Director Mobil 22538248

Læs mere

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Kulturhuset

Læs mere

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt

Idrætspuljen Ansøgning. Oversigt Ansøger Aktiviteter i 2017 Ansøgt max 50 % 1 Rønde Rønde Bordtennisklub (RBTK) spiller i dag i 1. division (den næstbedste række i Danmark). Denne placering har betydet en øget tilgang af medlemmer til

Læs mere

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt Politikområde: Økonomiudvalget x Eksisterende Ændring, +/- Udvidelse, nyt Fysisk location (adresse) Projektbeskrivelse, Nyborgvej Overordnet beskrivelse Indtil 2004 var klubbane for Boldklubben Stjernen.

Læs mere

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist:

Afvist Beløb. Afvist og delvist afvist: Anlægsforslag Voksen- og Plejeudvalget 5-6-29 Anlægsforslag budget 21 Voksen- og plejeudvalget Anlægsforslag - Budgetoverslagsår Voksen- og Plejeudvalget Nr. Prioritet Emne Forslag Godkendt Afvist Beløb

Læs mere

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Beskrivelse af Sjælsøhallen Sjælsøhallen er beliggende på Ravnsnæsvej 103 A, 3460, over for Sjælsøskolen. Sjælsøhallen er fra 1970 erne og den første egentlige idrætshal

Læs mere

Vedrørende : Park-, Vej- og Forsyningsafdelingen, Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte

Vedrørende : Park-, Vej- og Forsyningsafdelingen, Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte THORA NOTAT SAG NR: 0733 REV. DATO : 29.11.2007 Bilag 7.2. Vedrørende : Park-, Vej- og Forsyningsafdelingen, Ørnegårdsvej 17, 2820 Gentofte Sag : Ombygningsstrategi Ørnegårdsvej Formål : Prissætning af

Læs mere

Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016

Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016 Returadresse Land, By og Kultur Kultur, Natur og Fritid Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Læs mere

2. BRAMDRUPDAM 3.2. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Bramdrup Skole

2. BRAMDRUPDAM 3.2. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Bramdrup Skole Kolding Kommune 2. BRAMDRUPDAM Skoledistrikt: Bramdrup Skole Bramdrupdam og Bramdrup ligger som et samlet forstadsområde afgrænset af motorvejen og skove i øst. Sporene af den oprindelige landsby Bramdrup

Læs mere

Bøgelundhallerne/ Foreningshuset Bøgelund Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet

Bøgelundhallerne/ Foreningshuset Bøgelund Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Kolding Kommune 28. & Bøgelund ligger i det østlige hjørne af Bramdrupdam i nær tilknytning til Marielundsskoven, Kolding Skov og Bramdrup Skov. Den tidligere landejendom rummer, udover Daginstitutionen

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET. den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 27.01.2009 på Ib Dam Schultz kontor SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Jernved Idrætsforening søger fritagelse om indfrielse af pantebrev... 4 3 Prioritering

Læs mere

Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2013

Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2013 Katalog over udvalgenes ændringsforslag 2013 Centralforvaltningen 5. september 2012 Indhold Indledning... 2 Socialpolitik... 4 Arbejdsmarkedspolitik... 8 Uddannelsespolitik... 10 Fritids- og Idrætspolitik...

Læs mere

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje.

Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Kultur og Fritid Mariagerfjord Kommune Ndr. Kajgade 1 9500 Hobro Hobro, den 16. april 2011 Ansøgning om tilskud fra kvalitetsfonds pulje. Med henvisning til sidste års ansøgning af den 08.10.2009 om tilskud

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN 2019-2022 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025

Læs mere

30. Svømmesale og svømmehaller

30. Svømmesale og svømmehaller Vandidræt betegner den brede vifte af idræts- og fritidsaktiviteter, der er knyttet til vand. Aktiviteter som svømning, udspring, vandpolo, og synkrosvømning er blot en del af de mange udfoldelsesmuligheder,

Læs mere

Guide for ansøgning om. nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer

Guide for ansøgning om. nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer Guide for ansøgning om nye fritids- og idrætsfacilitet er med mulighed for aktiviteter for alle generationer Processen Hvad er formålet med nye fritids- og idrætsfaciliteter i lokalområdet? Hvilken betydning

Læs mere

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1.

OVERSLAGSØKONOMI BILAG BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL FAABORG SYGEHUS. Bolig A 1. sal / 2. sal. Eksisterende. trappe til 1. BYGNINGERNES EGNETHED TIL FORSKELLIGE FORMÅL Bolig A 1. sal / 2. sal Eksisterende trappe til 1. sal Eksisterende korridor på 1. sal Bolig B Stue / 1. sal? BILAG OVERSLAGSØKONOMI 1 OVERSLAGSØKONOMI prisniveau

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

at udvalget beslutter udmøntningen af reduktioner på fritids- og idrætspolitik.

at udvalget beslutter udmøntningen af reduktioner på fritids- og idrætspolitik. Sidenr. 1 Budget 2019 Sagsid.: 18/2758 Resumé På baggrund af Økonomiudvalgets behandling af Budget 2019 mulighedskatalog den 21/8 2018 skal udvalget beslutte reduktioner af serviceudgifter på fritids-

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

10. LUNDERSKOV Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Kongsbjergskolen

10. LUNDERSKOV Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Kongsbjergskolen Kolding Kommune 10. LUNDERSKOV Skoledistrikt: Kongsbjergskolen Lunderskov er en af de større bysamfund i Kolding kommune og ligger i den vestlige del af kommunen med ca. 13 kilometer til Kolding. Den lokale

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C.

ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. ANSØGNINGSSKEMA TIL FORSTADSPULJEN Ansøgningen sendes til Plankontoret, Rådhuset, Flakhaven 2, 5000 Odense C. Ansøger (forening/navn) Ubberud Hallen i samarbejde med Ubberud Idrætsforening Cvr. nr. 26157705

Læs mere

Syddjurs Kommune September 2019

Syddjurs Kommune September 2019 B - Nybyging 0. - 2. årgang i 5 spor, placeret ved ny daginstitution Indskolingsbygning for 0. - 2. klasse i 5 spor, svarende til 15 almenklasser og tilhørende SFO og tidlig skolestart Foreslået placeret

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler.

Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Notat vedr. varmtvandsbassin for værdighedsmidler. Baggrund Social- og Sundhedsudvalget har på sit møde 04.05.16 anmodet administrationen om at undersøge mulighederne for, at dele af Svendborg Kommunes

Læs mere

Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt

Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt Søgekriterier Søg i: Journalå r BUF Børne- og Uddannelsesforvaltningen Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt De grønne pigespejdere Strandhuse gruppe

Læs mere

Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v.

Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v. Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v. Dette notat indeholder en liste over de ansøgninger/projekter, som Kulturforvaltningen pt. har kendskab til. En række

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET. Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Init.: Dato: 11.06.2007 Side: 4 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET Dagsorden nr. 4 for mødet MANDAG den 11. juni 2007 kl. 17.00 på Otterup Rådhus, mødelokale 5 Fraværende: Niels Erik Kristensen, Jørgen Meier Sørensen

Læs mere

Anlægstilskud Renovering af klubhuse/klublokaler (egne og lejede).

Anlægstilskud Renovering af klubhuse/klublokaler (egne og lejede). Forening/beskrivelse Renovering Energiopti- I alt Efter 20% egen- Efter 20% egen- Forvalt- Bemærkninger Inkl. moms mering af klub- inkl. moms finaniering finaniering af ningens hus/klublokale af energi-

Læs mere

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder

Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Notat Idrætsfaciliteter på Nordre Strandvej Orientering om fremtidige muligheder Nærværende notat omhandler forskellige muligheder for en fremtidig udvikling af de nuværende idrætsfaciliteter beliggende

Læs mere

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune

Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Erhvervs- og Fritidsudvalget 28. juni 2007 Side: 1 43. Anlægs- og investeringsønsker fra foreninger i Nordfyns Kommune Sagsnr. 2007060182 J.nr. 18.00.00S02 Folkeoplysningsudvalget har modtaget følgende

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening

BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening DGI Projekt- og landskabsværkstedet Tegnestuen v. Poul Erik Clausen, Finn Refslund og Bo Fisker DGI Karpenhøj BMI SKITSEPROJEKT Beder Malling Idrætsforening INDHOLD Nuværende forhold Billed registrering

Læs mere

Idræt. Kultur, Idræt og Frivillighed

Idræt. Kultur, Idræt og Frivillighed Idræt Kultur, Idræt og Frivillighed Idræt i Frederikssund Kommune Idrætsfaciliteter Organiseret idræt Selvorganiseret idræt Talentindsats Anlægsprojekter fra Facilitetspuljen 2013-2017 Centerdannelser

Læs mere

20. VAMDRUP Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Vester Vamdrup Skole og Kongeåskolen

20. VAMDRUP Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Vester Vamdrup Skole og Kongeåskolen Kolding Kommune 20. VAMDRUP Skoledistrikt: Vester Vamdrup Skole og Kongeåskolen Vamdrup ligger i den vestlige del af Kolding Kommune ca. 10 kilometer fra Kolding by. Vamdrup har to skoler; Kongeåskolen

Læs mere

RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING

RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING RUMPROGRAM BASIS - DISPONERING Affaldsrummet placeres længst muligt mod nord. Garagen placeres så den har umiddelbar adgang til begge isbaner. Ventilation Almindelige toiletter og handicaptoiletter fordeles

Læs mere

25. SYDLIGE BYDEL Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Sdr.

25. SYDLIGE BYDEL Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Sdr. Kolding Kommune 25. SYDLIGE BYDEL Skoledistrikt: Sdr. Vang Skole Koldings sydlige bydel ligger samlet om Haderslevvej, den oprindelige indfaldsvej fra Koldings sydlige opland. Den ældste bebyggelse findes

Læs mere

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v.

Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. Anlægsemner multikulturhuse idrætsfaciliteter m.v. 00.30.08P20 08 1676 I forbindelse med budgetlægningen for 2009-2012 foreligger der en lang række anlægsønsker på kultur- og fritidsområdet. Nogle af disse

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen,

Hald Ege Hal. Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, Hal Ege Hallen Helhedsplan, revideret forslag til Hald Ege Hallen, 15.03.05 I forbindelse med udarbejdelsen af den samlede helhedsplan for Hald Ege Hal og Hald Ege Skole tager dette delprojekt for udvidelsen

Læs mere

Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015

Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015 Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015 Simon Rømer Roslyng Indhold i oplæg Ganske kort om bagtæppet ændrede tendenser En række konkrete anbefalinger med fokus på at kunne skabe mere aktivitet

Læs mere

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund

NOTAT. Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter. Baggrund UDVIKLING & ERHVERV Kultur & fritid Dato: 20-10-2014 Kontaktperson: Henning Steen Jensen Dir. tlf.: 7996 6380 E-mail: hsj@vejenkom.dk NOTAT Udvidelser og opgraderinger i og ved Vejen Idrætscenter Baggrund

Læs mere

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt

Tillæg i husleje i kr. pr. kvm. årligt Til beboerne Beringsvænget Andelsboligforeningen Beringsgaard Horsens, den 18. august 2015 Helhedsplan Beringsvænget Notat om projektet og forudsætninger for ny huslejeberegning 1: Projektet Projektet

Læs mere

ALSLEV HALLEN - ET NYT KNUDEPUNKT FOR BYEN

ALSLEV HALLEN - ET NYT KNUDEPUNKT FOR BYEN ALSLEV HALLEN - ET NYT KNUDEPUNKT FOR BYEN 2 Formål Alslev Sport og Kultur (ASK) har et stort ønske om, at der bygges en ny sportshal i byen. Den eksisterende hal er nedslidt, og den kan ikke efterleve

Læs mere

Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet

Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet Modeller for kapacitetsudvidelse Klub Tempeltræet Interessenterne omkring udvidelsen af Klub Tempeltræet har drøftet fordele og ulemper ved tre forskellige modeller for kapacitetsudvidelser: Byggeri på

Læs mere

VISIONSPLANER FOR GANLØSE IDRÆTSCENTER

VISIONSPLANER FOR GANLØSE IDRÆTSCENTER Visionsplanens intensioner Det har været målsætningen for visionsgruppen at se fordomsfrit på mulighederne for udvikling af idrætsfaciliteterne i Ganløse med baggrund i Egedal Kommunes kommissorium for

Læs mere

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole Kolding Kommune 17. STEPPING Skoledistrikt: Stepping Skole Stepping er beliggende i kommunens sydvestlige hjørne ca. 23 km fra Kolding by. Den gamle del af landsbyens bebyggelse er anlagt som forteby,

Læs mere

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus Baggrund Københavns Kommune har tidligere vedtaget, at der i

Læs mere

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum

Disse aktiviteter kunne omfatte: Opholdsareal Bordfodbold Klatrevæg 4 mands fodbold i glas boks Uofficielt møderum IFV har i gennem en lang årrække forsøgt, at afdække behov og muligheder for en mulig udbygning af Varde Fritidscenter. Der har været lagt stor vægt på ansvarlighed omkring den juridiske situation og selve

Læs mere

Nyt Helsingør Stadion og andre idrætsfaciliteter

Nyt Helsingør Stadion og andre idrætsfaciliteter Notat Center for Økonomi og Ejendomme Nyt Helsingør Stadion og andre idrætsfaciliteter Ejendomsadministration og Udvikling Sct. Anna Gade 5B 3000 Helsingør Dato 05.07.2016 Sagsnr. 14-27947 Dokumentnr.

Læs mere

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer

Notat om eventuelle behov for bygningsændringer 22. september 2010 Notat om eventuelle behov for bygningsændringer Generelt Skoler Bygge- og anlægsomkostningerne for nybyggeri af skoler er for 2010 i størrelsesordenen kr. 13.000 pr m2 og hertil kommer

Læs mere

Facilitetsudviklingsplan oversigt idræt & fritid november 2018

Facilitetsudviklingsplan oversigt idræt & fritid november 2018 Nr. Røde udfordringer Beskrivelse Anlægspris Driftsomkostninger Bemærkninger (anslået) (anslået) R1 Rønnede: Renovering af 400 meter løbebane. 260.000 kr. 2.000 kr. Skolen skal bruge banen i forbindelse

Læs mere

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1

RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 RENOVERING AF ALMENE BOLIGER 2. halvår 2018 BILAG 1 Indhold PLACERING OG PROJEKTINDHOLD S. 2 HENRIKSGÅRDEN S. 3-5 1 PLACERING OG PROJEKTINDHOLD HENRIKSGÅRDEN, ANLÆGSSUM TILGÆNGELIGHED (fx elevatorer, niveaufri

Læs mere

FREMTIDENS LILLE RAVNSBJERG MARTS 2019

FREMTIDENS LILLE RAVNSBJERG MARTS 2019 FREMTIDENS LILLE RAVNSBJERG MARTS 2019 LANDSKAB & UDEAREALER FOKUSOMRÅDER HELHEDSPLANEN 16 Udearealerne Boligerne Nyebelysning facader Ny af udearealer og ved opgange Nye vedligeholdesfri døre og indgangspartier

Læs mere

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl.

(Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober Mødested: Mødelokale 620. Mødetidspunkt: Kl. Referat fra mødet i (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 24. oktober 2018 Mødested: Mødelokale 620 Mødetidspunkt: Kl. 17:30-19:30 Medlemmer: Børge Larsen Gert Due Jørgensen Jan Møller

Læs mere

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015

DGI Faciliteter & Lokaludvikling. Tirstruphallen. tilbygning og ombygning. Marts 2015 DGI Faciliteter & Lokaludvikling Tirstruphallen tilbygning og ombygning Marts 2015 DGI Faciliteter og Lokaludvikling Indledning DGI Faciliteter & Lokaludvikling er en afdeling i DGI, som har en fælles

Læs mere

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende:

KULTURUDVALGET Mødedato: Mødetidspunkt: Mødested: Mødenr.: Fraværende: Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: Mødested: Tingvej 11 3. sal 8800 Viborg Mødenr.: 6 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 53 Meddelelser og gensidig orientering 90 54 Ansøgning

Læs mere

Helhedsplan 2013 Ringsted Sportcenter

Helhedsplan 2013 Ringsted Sportcenter Helhedsplan 2013 Ringsted Sportcenter Indstilling Med udgangspunkt i oplæg til Helhedsplan, udarbejdet i 2011 i forbindelse med at få placeret Gymnastikhuset på en måde der sikrede at Ringsted Sportcenter

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Budget 2016 Afledt

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Budget 2016 Afledt Oversigt over anlægsblokke Udvalg: udget 2016 Afledt Nr. Kate gori Projektnavn drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 62 A1 Klosterparken, pulje hjælpemidler 0,000 0,210 0,000 0,000 0,000 1 63 A3 Renovering

Læs mere

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet Sag. nr: 09.674 18.02.2013 luftperspektiv Vildbjerg Sports- & Kulturcenter regnes blandt landets bedste, når det gælder faciliteter til træningsophold. DBU`s kvindelandshold & ungdomshold er blandt gæsterne,

Læs mere

Ansøgning om lån til udvidelse og energi optimering af Form og Fritid Nr. Nebel

Ansøgning om lån til udvidelse og energi optimering af Form og Fritid Nr. Nebel Varde kommune Kultur og Fritid Bytoften 2 6800 Varde vardekommune@varde.dk Nørre Nebel, den 8. Februar 2016 Ansøgning om lån til udvidelse og energi optimering af Form og Fritid Nr. Nebel På vegne af bestyrelsen

Læs mere

Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion

Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion Holte Idrætsforening Kongevejen 464 2840 Holte Rudersdal Kommune Kultur Øverødvej 246 2840 Holte Holte, 19. august 2015 Holte Idrætsforenings ansøgning om en ny Holtehal 3 på Rudegaard Stadion Resumé Holte

Læs mere

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken

NOTAT. Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Høringssvar til Eliteidrætspolitikken Kommunalbestyrelsen godkendte 28. februar 2017 at sende udkast til kommunens nye eliteidrætspolitik i høring. Høringsperioden udløb 1. maj og der er indkommet i alt

Læs mere

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen

Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole. Argumentation. bevilling Ingen Ansøger Hvad ønskes lavet Hvordan forholder det sig til de opstillede kriterier? 1 Søllinge Skole 2 Aarslev Boldklub - analyse og plan for udvikling fra skole til idræts- og foreningshus - bygningsmæssige

Læs mere

Billede 1:

Billede 1: Ejendom: Ejer: Rådgiver: Gladsaxe Idrætscenter Gladsaxe Kommune Rambøll Danmark Total Concept method Trin 1-3. Opfølgning på resultater Bygningerne I Opførelsesår: 1970 erne Opvarmet areal: 14.900 m 2

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Ombygning af Regatta Pavillonen og Danmarks Rostadion samt tilhørende fløjbygning

Ombygning af Regatta Pavillonen og Danmarks Rostadion samt tilhørende fløjbygning Lokale og Anlægsfonden Ombygning af Regatta Pavillonen og Danmarks Rostadion samt tilhørende fløjbygning COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dokumentnr

Læs mere

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017

NOTAT. Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 NOTAT Forslag til ny model for fordeling af ressourcer for haller og stadions Dato: 28. marts 2017 1. Indledning Som angivet i budgetforliget for 2017 har der gennem nogle år været arbejdet for at få udarbejdet

Læs mere

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og Lyseng Idrætsanlægs bygninger. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 28. juni 2006 Århus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Projekteringsbevillinger til genopretning af Århus Svømmehal og

Læs mere

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole Kolding Kommune 11. MUNKEBO Skoledistrikt: Munkevængets Skole Munkebo er en af Koldings vestlige bydele. Bydelen har boligkvarterer på skråninger mod Kolding Å i syd og på højtliggende arealer mellem Esbjergvej

Læs mere

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt

Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt Søgekriterier Søg i: BUF Børne- og Uddannelsesforvaltningen Journalår Dokumenttitel Indhold Sagsbehandler Dokumentdato Sagsår Sagsløbenr. Dokumenttype Aktindsigt 2018 Kolding Motocross Klub - Regnskab

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6

:51:24. Budget Kultur- og Idrætsudvalget. Page 1 of 6 13-08-2019 15:51:24 Budget 2020-2023 Kultur- og Idrætsudvalget Page 1 of 6 Kultur- og Idrætsudvalget Budgetforbedringsforslag 2101b Reducere lokaletilskud til +25-årige En halvering af støtteprocenten

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg

Forslag til nyt eller ændret anlæg Etablering af udemotionsrum 200 200 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget foreslår over en toårig periode afsat i alt 400.000 kr. af drætssamvirkets midler med henblik på etablering af udemotionsrum

Læs mere

Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter

Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter Midtfyns Shuri-Ryu Karateklub/ Midtfyns Fritidscenter Projekt: Puljen til Modernisering af lokale aktivitetscentre 2017 Ansøgt: 04-11-2016 (Puljecenter + Hjemmeside) Status: Klar til indstilling ID #:

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender renoveringsprojektet og den tilhørende helhedsplan og Punkt 9. Vivabolig, afd. 15, Store Tingbakke, 9310 Vodskov 217 almene boliger renoveringsog driftsstøttesag med kapitaltilførsel ansøgning om støtte inden renovering (skema B) 2015-011733 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Forundersøgelse -Varmtvandsbassin

Forundersøgelse -Varmtvandsbassin Forundersøgelse -Varmtvandsbassin Sagsnr.: 16/12904 November 2016 1 Indhold: 1. Baggrund 2. Tre hovedformål og målgrupper som kriterie for politisk valg om løsning o Hovedformål 1: Tilbud til visiteret

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere