Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid"

Transkript

1 Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: DGI landsstævne 2025 Bedes afkrydset. Omflytning af eksisterende forslag X Nyt forslag Funktion: 1. Projektbeskrivelse: Det er i det tidligere KFU-udvalg besluttet at arbejde videre med planerne om at byde ind på at være vært ved DGI landsstævne i De samlede udgifter til basisfaciliteter i forbindelse med landsstævnet vurderes at være ca. 30 mio. kr. Dertil kommer yderligere etablering af idrætsfaciliteter, som kan løbe op i 20 mio. kr. Dvs. at der må forventes at være en udgift på op til 50 mio. kr. Der skal derfor allerede nu tages stilling til det videre forløb, således at der kan ske en opsparing over de næste 7 år. Planlægningen af ansøgningen vil skulle finde sted i Det må forventes at der skal afsættes et halvt årsværk til planlægningsfasen ifbm ansøgningen. 2. Beskrivelse af den effekt der forventes opnået af anlægsprojektet (uddybende og dokumenteret beskrivelse): Afholdelse af DGI landsstævne vil give massiv eksponering af RKSK og en forventelig høj tilbagebetaling i form af overnatninger, forbrug, medieomtale mv. 3. Opfølgningsplan på tiltaget: 4. Viden & Strategi s bemærkninger til forslaget: FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Anlægsudgifter Anlægsindtægter Afledte driftsudg. Afledte driftsindt.

2 Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: Indgangsparti og toiletfaciliteter på Mejeriet i Tarm Funktion: Bedes afkrydset. Omflytning af eksisterende forslag X Nyt forslag 1. Projektbeskrivelse: Mejeriet i Tarm har eksisteret som kulturhus siden Kulturhuset drives af en lang række frivillige og der er et højt aktivitetsniveau og mange ugentlig besøgende. Der er blevet lavet en projektplan for renovering af hele Mejeriet. Den samlede sum for en totalistandsættelse beløber sig til ca. 5 mio. kr. Med udgangspunkt i projektplanen er der allerede lavet en del renoveringer og forbedringer af bygningen. Ringkøbing-Skjern Kommune har i alt gennem de sidste 5 år bevilget ca kr. til projekter. De kommunale midler er anvendt til renoveringsprojekter og til aktivitetsstøtte. Mejeriet ønsker nu at igangsætte en renovering af indgangspartiet samt en udbygning af toiletfaciliteterne. Der er i øjeblikket 2 toiletter i bygningen begge af ældre dato og uden handicaptilgængelighed. Renoveringsprojektet har en samlet udgift på 2.2 millioner kr. 2. Beskrivelse af den effekt der forventes opnået af anlægsprojektet (uddybende og dokumenteret beskrivelse): Mejeriet i Tarm er et vigtigt kulturelt samlingspunkt i den sydlige del af kommunen. Der er et stort antal daglige brugere. Et nyt indgangsparti vil kunne sikre en bedre fordeling af brugerne til de enkelte aktivitetsrum, samt give nogle væsentligt bedre toiletfaciliteter. Det samlede projekt vil samtidig være vigtig i forbindelse med handicaptilgængeligheden til Mejeriet. 3. Opfølgningsplan på tiltaget: 4. Viden & Strategi s bemærkninger til forslaget: Viden & Strategi, Økonomi bemærker, at Mejeriet er en selvejende institution, og der er tale om et anlægstilskud, idet Mejeriet selv ejer bygningen. FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Anlægsudgifter 2200 Anlægsindtægter 0 Afledte driftsudg. 0 Afledte driftsindt. 0

3 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Kultur & Fritidsudvalget BUDGETPERIODEN Afdeling/område Planlægning Initialer Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: Mere puls på pulsparken Bedes afkrydset. Omflytning af eksisterende forslag Funktion: X Nyt forslag 1. Projektbeskrivelse: Projektets formål er at skabe mere liv på arealerne ved Ringkøbing svømmehal, Vesterhavshallen og Ringkøbing tennisklub. Det skal ske ved at synliggøre nuværende aktiviteter og skabe flere aktiviteter der har sammenhæng med de nuværende. Mulige omkostningsposter: Etablering af basket bane. Etablering af shelter området. Flere legeredskaber til det eksisterende legeområde. Etablering af badestrand Etablering af flere p-pladser i området. Udvidelse af vejen ved Vesterhavshallen ned mod svømmehallen. Projektet er en del af Helhedsplan Ringkøbing 2050, og del af et af de udpegede indsatsområder, som støtter op om byens samlede udvikling.

4 2. Beskrivelse af den effekt der forventes opnået af anlægsprojektet (uddybende og dokumenteret beskrivelse): Projektet kan være med til at skabe mere aktivitet og liv i området. Det vil styrke fritidslivet og give et løft til de i dag pressede parkeringsforhold når der afholde større arrangementer i Vesterhavshallen, tennisklubben og svømmehallen. 3. Opfølgningsplan på tiltaget: 4. Viden & Strategi s bemærkninger til forslaget:

5 FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Anlægsudgifter Anlægsindtægter Afledte driftsudg Afledte driftsindt.

6 Udvalg Kultur- og fritidsudvalget BUDGETPERIODEN Afdeling/område Kultur, natur og fritid Initialer PHS Forslag nr. Udfærdiget dato 14. maj 2018 Prioritering Projektnavn: Vandbehandlingsanlæg Ringkøbing Svømmehal Funktion: Bedes afkrydset. Omflytning af eksisterende forslag X Nyt forslag 1. Projektbeskrivelse: Vandbehandling Ved renoveringen af Ringkøbing Svømmehal i 2012, blev der installeret et nyt vandbehandlingsanlæg. Der blev installeret et membranfilteranlæg, som på det tidspunkt var en forholdsvis ny teknologi til installation i svømmehaller. Anlægget blev valgt på baggrund af et udbud, hvor det var en del af det billigste tilbud på vandbehandlingsentreprisen. Nu har det imidlertid vist sig at anlægget er underdimensioneret. Der sker en ophobning af affaldsstoffer i filtrene og det medfører en væsentlig stigning i el- og vandforbruget. Affaldsstofferne kan delvist fjernes, men det kræver brug af kemikalier og det tager arbejdstid. Efter rensning af filtrene går der kun kort tid, før el- og vandforbruget stiger igen. Vandkvaliteten i badevandet er acceptabel, men svømmehallen kører med et reduceret vandflow i forhold til det der er angivet i svømmehallens miljøgodkendelse. Dette gøres for at undgå at el- og vandforbruget stiger alt for meget. Men det er uholdbart på længere sigt. Herunder er beskrevet 3 alternativer for hvad der kan gøres for at komme videre med vandbehandlingsanlægget: 1. Udvidelse af det eksisterende anlæg med flere membranfiltre Ved at udvide anlægget, vil vandtrykket gennem filtrene blive reduceret, og derved antages det at affaldsstofferne sætter sig knap så hårdt fast og lettere kan skylles ud. De nuværende filtre skal regeneres, men det forventes ikke at der er behov for løbende regenerering. Randers Water & Wellness har haft de samme udfordringer som man nu oplever i Ringkøbing Svømmehal. I Randers valgte man at udvide membranfilteranlægget. Dette arbejde blev afsluttet i sommeren 2016 og siden har anlægget fungeret tilfredsstillende. Nogle af erfaringerne fra Randers Water & Welness er at traditionelle filtre kan driftes mere automatisk, mens der er mere manuelt arbejde i at drive et membranfilteranlæg, men samlet set er driftsøkonomien lavere ved et velkørende membranfilteranlæg. Der er imidlertid ingen erfaringer med tilsvarende anlæg som har været i drift i længere tid end det i Randers. 2. Udvidelse af det eksisterende anlæg med et sandfilteranlæg

7 Skema 4 Filteranlægget består egentligt af to anlæg, som betjener henholdsvis det store bassin og varmtvandsbassinet. Dette forslag går ud på at de eksisterende membranfiltre samles på det store bassin og der installeres et nyt sandfilteranlæg til filtrering af vand fra varmtvandsbassinet. Ved at samle membranfiltrene på det store bassin får man en korrekt dimensionering af membranfilteranlægget tilsvarende mulighed 1. Sandfiltrering er en teknologi som har været anvendt i svømmehaller i mange år, og som man ved præcis hvordan skal dimensioneres. Sandfiltre kræver dog mere plads end membranfiltre. Denne løsning vil kræve en udvidelse af teknikkælderen eller opførelse af en ny teknikbygning. Den foreslåede kombination af to vandbehandlingsteknologier er ikke prøvet andre steder, og der vil kunne opstå nogle uforudsete komplikationer ved at vælge denne model. Derfor er der usikkerhed omkring økonomien ved denne model. 3. Udskiftning af hele det eksisterende anlæg med et nyt sandfilteranlæg Membranfiltrene kasseres og der installeres nye sandfiltre til filtrering af begge bassiner. Dette alternativ kræver udvidelse af teknikkælderen eller opførelse af en ny teknikbygning. Teknologien er velkendt og veldokumenteret gennem mange års drift i en lang række svømmehaller. Ved udskiftning af hele anlægget får man et nyt anlæg, som kræver mindre vedligeholdelse i de første 10 år. Anlægsudgifterne vil stige med anlæggets alder Herunder er angivet en sammenstilling af de totaløkonomiske konsekvenser set over 10 års drift ved de 3 alternativer. Alternativ Investering [kr] Årlige driftsudgifter [kr/år] Totale udgifter 10 år [kr] Undervandsbelysning Ved renoveringen af svømmehallen blev der installeret nyt undervandsbelysning, som har indbygget mulighed for at farveskift. Armaturerne har en levetid på timer (det betyder at 50% af armaturerne skal fungere efter timers drift) De har nu været i drift i timer og der er ingen af armaturerne hvor farverne bliver vist korrekt og der er to af armaturerne som ikke virker. El-entreprenøren er kommet med et tilbud på udskiftning af alle armaturerne, som lyder på ,- kr. Alternativt kan der installeres nye armaturer som kun kan lyse med en farve. Det vil blive billigere, og det er en løsning som ROFI, er indforstået med. Vi afventer fortsat en pris på denne løsning. 2. Beskrivelse af den effekt der forventes opnået af anlægsprojektet (uddybende og dokumenteret beskrivelse): Vandbehandling Anlægsprojektet vil medføre at svømmehallen kan drives så det lever op til kravene i miljøgodkendelsen med et acceptabelt forbrug af vand og energi. Undervandsbelysning Anlægsprojektet vil medføre at undervandsbelysningen i svømmehallen virker, således at livredderne kan se hvad der sker på bunden af bassinerne.

8 3. Opfølgningsplan på tiltaget: 4. Viden & Strategi s bemærkninger til forslaget: Viden & Strategi, Økonomi bemærker at de årlige driftsudgifter af anlægget afholdes af Rofi-Centret jf. den indgåede driftsaftale. FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Vandbehandlingsanlæg 800/2900/4000 Undervandsbelysning 260 Anlægsindtægter Afledte driftsudg. Afledte driftsindt.

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Skema 4 Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Anlægsforslag BUDGETPERIODEN 2019-2022

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Returadresse Land, By og Kultur Kultur, Natur og Fritid Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Forretningsorden 2018 1. Møder Foreningssamvirket

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Undervisning

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Undervisning med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger Kultur- og Fritidsudvalget/Børn- og Familieudvalget Undervisning JCWI 8/5-2017 Projektnavn: Streetpark Ringkøbing-Skjern Funktion: 03.38.76 Politikområde:

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Sundhed og Omsorg

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Sundhed og Omsorg Udvalg Social- og Sundhedsudvalget BUDGETPERIODEN 2020-2023 Afdeling/område Sundhed og Omsorg Initialer VD Udfærdiget dato 10/4-19 Projektnavn: Udskiftning af nødkald hos hjemmeboende Funktion: 05.30.26

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 12 Side 14 Side 16 Å-HUSET Skjern dato: 24.04.2017 sagsnr.: 1817 Side 18 Side 19 STEDET Den grønne korridor Kirke Å Site Enghavevej Grunden

Læs mere

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning

Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg Budget 2017 Afledt drift - Helårsvirkning 2017 2018 2019 2020 Ark Pol. Omr. Kateg ori Nr Projektnavn 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland anlægstilskud

Læs mere

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A

Bornholms Regionskommune Budget A NMU A NMU A NMU A NMU D A Bornholms Regionskommune Budget 2019-2022 Anlægsforslag budget 2019-2022 pr. 25. juni 2018 Beløb i 1.000 kr. i 2018-pl Anlæg/Drift Fagudvalg Evt. bemærkninger NMU-01 Trafiksikkerhedsarbejder i 2019 A 3.000

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 RKSK kommune Bevæg dig for livet 26. april 2017 Side 20 . Bevæg dig for livet vision

Læs mere

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere.

13 af skolerne i Aarhus Kommune har driftsansvar for svømmehaller, der dels anvendes til skolernes svømmeundervisning og dels af fritidsbrugere. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato Den 5. oktober 2015 Skolesvømmehallers ajourføring og kapacitetsreduktion Indstillingen handler om dels at tilpasse svømmehalskapaciteten

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Nye kunstgræsbaner i København

Nye kunstgræsbaner i København Kultur- og Fritidsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Nye kunstgræsbaner i København Baggrund Fodbolden fylder meget i det københavnske fritidsliv og er med til at skabe

Læs mere

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Principperne Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Principperne 2019-2020 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje December 2018 Indholdsfortegnelse Principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2019-2020... 3 Hvem kan søge?... 3 Hvad kan der søges

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN Afdeling/område Dagtilbud og Undervisning JN Projektnavn: Anlægspulje under BFU Funktion: 03.22.01 X Nyt forslag har tidligere haft afsat et rådighedsbeløb på anlægsbudgettet på 2,6 mio. kr. frem til 2020. Ved etablering af centralt ejendomscentret

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst

Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst Nødvendig udbygning af indendørs fritids- og idrætsfaciliteter som følge af befolkningstilvækst 1. Baggrund og den forventede effekt Sport & Fritid har p.t. kendskab til 47 projektønsker i foreningsverdenen,

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje // Revideret 2018 Indholdsfortegnelse Reviderede principper for Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2018... 3 Hvem kan

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: 03.35.64 Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende

Læs mere

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget

Nye tiltag/aktivitetsændringer med kompenserende finansieringsforslag og effektvurderinger BUDGETPERIODEN Udvalg Kultur- og fritidsudvalget Kultur- og fritidsudvalget Kultur, Natur og Fritid PHS 11. maj 2016 Projektnavn: Vestjyllands Kunstpavillon Funktion: Politikområde: Fritidslivspolitikken Politisk mål: Vi skal styrke de eksisterende kultur-

Læs mere

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg

Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg Nr. Fagudvalg Fagområde Projektnavn Anlæg Anlæg Anlæg 2017 2018 2019 84 Kultur- og Fritidsudvalget By Land og Kultur Renovering af lysanlæg på idrætsanlægget i Allested - 0 0 0 Vejle 86 Kultur- og Fritidsudvalget

Læs mere

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU)

Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Anlægsbevilling og rådighedsbeløb til renovering af Byskovskolen afd. Benløse bygning 64 (PBU, BUU) Åben sag Sagsid: 17/1898 Sagen afgøres i: Byrådet Bilag: 1) 2210693 Åben: Bilag 1 - løsningsmuligheder_samlet

Læs mere

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Kulturhuset

Læs mere

Afdeling/område LBK. Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen

Afdeling/område LBK. Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen Forslag nr. 1 Teknik og Miljøudvalget LBK hhj maj 2018 Projektnavn: Vejbelægninger Funktion: 02.28.12 Politikområde: Mobilitetspolitikken Politisk mål: Vedligehold af vejkapitalen Hen over de seneste år

Læs mere

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget

Revurdering af anlægsprojekter Teknik. Socialudvalget Fagområde: Fagudvalg: Teknik Socialudvalget Funktion/konto: Budgetår: 2011 Projektnavn: 05.32.32 532051 Plejecenter Åløkkeparken, aflastningspladser Beløb i 1.000 kr. Budget 2011 Anlægsbudget overført

Læs mere

Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014

Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014 Velkommen til Skanderborg Kommunes kultur- og sundhedsudvalg 2. oktober 2014 Formål med mødet - At præsentere svømmehallen - Rundvisning - Fremlægge bestyrelsens tanker og strategier afhængig af, om den

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Skema 3 Udvalg Kultur- og Fritidsudvalget Spareforslag BUDGETPERIODEN 2020-2023 Afdeling/område Kultur, natur og Fritid Initialer JCWI Udfærdiget dato Forslag nr. Prioritering

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører

C n Pr Concrete Projects ApS Rådgivende Ingeniører C n Pr Notat Knebel 21. januar 2015 Bygherre: Opgave: Udført af: Tønder Kommune, Arrild Svømmehal Gennemgang af eksisterende vandbehandlingsanlæg med henblik på vurdering af anlæggenes kapacitet. TBS Baggrund

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3

Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU) Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Indhold Kultur-, Fritids- og Idrætsudvalget (KFIU)... 2 Selvejende institutioner 4 % reduktion (50)... 3 Reduktion af pulje til folkeoplysende voksenundervisning (51)... 4 Nedjustering af den betjente

Læs mere

Investeringsmodel for energirenoveringer i de kommunale bygninger - bilag 2

Investeringsmodel for energirenoveringer i de kommunale bygninger - bilag 2 smodel for energirenoveringer i de kommunale bygninger - bilag 2 smodel for energirenoveringer i de kommunale bygninger - Teknik & Miljø September 11 Ekstern ESCO, 15. m2 Scenarie 1: Ekstern ESCO, 15.

Læs mere

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje

9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 8. december 2015 9. Prioritering af Børne- og Familieudvalgets anlægspulje 15-040795 Sagsfremstilling På Børne- og Familieudvalgets møde den 24. marts

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Idrætsforeninger i Danmark rammer og vilkår

Idrætsforeninger i Danmark rammer og vilkår Idrætsforeninger i Danmark rammer og vilkår Præsentation Kultur- og Fritidsudvalget 5. november 2013 www.ballerup.dk Indledende bemærkninger Undersøgelsen ønsker at identificere forskelle og ligheder mellem

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg forskydes til et andet år. dvalg: Kultur og Sundhedsudvalget Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Anlægsforslag Nr. A-601 Anlæg i landsbyerne 603 Det kulturelle område Anlægsforslaget indgår i det vedtagne budget 2016-19 med 200.000 kr. i 2016 og 200.000 kr. i overslagsårene. Der er således tale om en genfremsættelse

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab

Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab Hillerød Kommune Notat Renovering/udbygning af Hillerød Svømmehal Ejerskab INDLEDNING Direktionen besluttede 6. februar 2018, at der i generelle termer skal laves en beskrivelse af tre modeller for ejerskab

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i med og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper" herunder. En forudsætning

Læs mere

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg

Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg Business Case for overvejelser om et nyt svømme-/bade-/ vandkulturanlæg 1. Formål og baggrund. Idrætsforeningerne i Egedal Kommune har udarbejdet visionsplaner for de enkelte idrætsanlæg. I Kommuneplanen

Læs mere

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation

Ny drift. Nye anlæg. Udviklingsstrategi. Omstilling, effektivisering og innovation Til brug for Budget 2011 og overslagsår er der udarbejdet skema til nye anlægsønsker samt skema til omstilling, e Der kan i særlige tilfælde fremsættes forslag til ny drift og forslag til udviklingsstrategien,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag

Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Handlingsplan til Legepladsstrategi - Åben sag Sagnr.: 18/982 Sagsansvarlig: MERETE VINDUM SCHAFBUCH J.nr.: 01.00.05 P20 Sagen afgøres i: Teknik- og Miljøudvalget Anledning Teknik- og Miljøudvalget blev

Læs mere

Beskrivelse af indkommende ansøgninger til Anlægspuljen 2018

Beskrivelse af indkommende ansøgninger til Anlægspuljen 2018 Returadresse Land, By og Kultur Kultur, Natur og Fritid Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Jonas Caben Iversen Direkte telefon 99741163 E-post jonas.caben.iversen@rksk.dk Dato 30. marts

Læs mere

DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad. Torsdag den 24. august 2017

DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad. Torsdag den 24. august 2017 DSF ERFA-MØDE Herning Svømmehal Friluftsbad Torsdag den 24. august 2017 Fra 1970 til Danmarks største Bassiner 25 x 12, 5 meter bassin 12,5 x 12,5 springbassin 16 x 8 meter træningsbassin og 4 x 2 meter

Læs mere

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014

[Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 [Bilag 3] Orientering om udfordringer som følge af budgetaftale 2014 I dette notat gennemgås de af Teknik- og Miljøudvalgets indmeldte økonomiske udfordringer, der ikke blev håndteret i budgetaftalen.

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2015 TIL Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalget DRIFT Serviceområde:Sammendrag Udvalg: DRIFT Serviceområde:Sammendrag Funktion Tekst Sammendrag Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget til 2016 - = merudg - = merudg

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling.

Jordpulje. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde Pulje vedrørende køb af jord til byudvikling. Nummer 179 Projektnavn Jordpulje - Ubestemte formål (Køb af jord) Fagudvalg Økonomiudvalget Funktion 00.22.05 Aftaleenhed Indsatsområde Center for By Land og Kultur Bosætning - 2000 flere borgere frem

Læs mere

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator

FORSLAGETS ØKONOMISKE KONSEKVENSER (1.000 kr. ekskl. moms) Tekst Efterfølgende år Generator 14. maj 2019 Projektnavn: Generator som regionalt spillested Politikområde: Fritidslivspolitik Spillestedet Generator ønsker at blive regionalt spillested fra 2021. Der skal ansøges hos Kulturstyrelsen

Læs mere

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus

TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen BUDGETNOTAT Den 22. februar 2018 TM14 Supplerende finansiering til Mimersparkens kvarterhus Baggrund Københavns Kommune har tidligere vedtaget, at der i

Læs mere

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013

Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 2010-2013 Vejen Kommunes låneoptagelse samt køb af ejendomme i perioden 21-213 Baggrund I forbindelse med budgetlægningen for 214 har der været en række politiske drøftelser om udviklingen i den kommunale gæld samt

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Middelfart kommune. Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen

Middelfart kommune. Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen Middelfart kommune Bygningsforbedringer og energieffektivisering i Middelfart kommune Teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen Middelfart kommune Vision: Vi bygger broer til fremtiden Den grønne vækstkommune

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Færdiggørelse af idrætsprojekter... 3 Energioptimering LED lys selvejende

Læs mere

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget

Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Vedtaget budget I mio. kr. Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Forbrug Overførsel Korr. pr. 31. Afvigelse korrigeret til 2018 Budget december Heraf overførsel til 2019 (+) = merforbrug (+) = merforbrug (-) = mindreforbrug

Læs mere

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35.

Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. ALLERØD KOMMUNE Økonomiudvalget 20102013 Møde nr. 60 Mødet blev holdt onsdag den 30. januar 2013 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 16:00 og sluttede kl. 16:35. Medlemmer: Formand Erik Lund

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 4. Afdeling Skoler og Kultur - Rådhuset - 8100 Århus C Tlf. 8940 2384 - Epost mag4@aarhus.dk INDSTILLING Til Århus Byråd Den 3. september 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 8940

Læs mere

Den samlede økonomi. Resume

Den samlede økonomi. Resume Den samlede økonomi Resume Der er udarbejdet en ambitiøs plan for skybrudssikring af Frederiksberg og resten af københavnsområdet. En del af planen inkluderer følgende hovedinvesteringer for Frederiksberg

Læs mere

Anlægsudgifter fordelt på byer. Viborg Kommune

Anlægsudgifter fordelt på byer. Viborg Kommune Anlægsudgifter fordelt på byer Viborg Kommune Indledning: I dette materiale er der lavet en opgørelse over Viborg Kommunes afholdte anlægsudgifter - som udgangspunkt for perioden 2013-2016 ud fra de enkelte

Læs mere

Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016

Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016 Returadresse Land, By og Kultur Kultur, Natur og Fritid Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Opsummering af ansøgninger til Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2016 Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje

Læs mere

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget

Børn, Unge og Læring Anlæg Budget Børn, Unge og Læring Anlæg Budget 2019-2022 I 1000 kr. BF 2019 BO 2020 BO 2021 BO 2022 Udvalgets beslutning Igangværende Renovering 30001 Indeklima skoler/institutioner 3.000 3.000 3.000 3.000 15.05.18:

Læs mere

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune

NOTAT. Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune NOTAT Dato Kultur- og Økonomiforvaltningen Kultur- og Idrætsafdelingen Gennemgang af DIF- og Epinion-undersøgelse af idrætsvilkårene i Køge Kommune Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Analysefirmaet Epinion

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal

ØKONOMIUDVALGET. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal ØKONOMIUDVALGET DAGSORDEN for mødet den 28.02.2012, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 3. Anlægsbevilling til køb og udvidelse af Schous Børnehus på Dortheavej, NV (2011-180581) 1 ØKONOMIUDVALGET

Læs mere

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor:

De forskellige forslag til ombygning af vandbehandlingsanlæg med tilhørende bassinopgraderinger fremgår nedenfor: NOTAT Projekt Opgradering af vandbehandlingsanlæg Kunde Gudhjem Svømmehal Notat nr. 02 Dato 2016-04-15 Til Fra Kopi til Johan Lorentzen Bornholms Energitjeneste Hans Jørgen Jensen Bestyrelsesformand Gudhjem

Læs mere

Notat om Ølstykke Svømmehal, 3 scenarier.

Notat om Ølstykke Svømmehal, 3 scenarier. Notat om Ølstykke Svømmehal, 3 scenarier. Generelt I henhold til myndighedskrav skal alle kommunale svømmebade med tilhørende vandbehandlingsanlæg renoveres og moderniseres for at leve op til Naturstyrelsens

Læs mere

Et 50-meterbassin Et varmtvandsbassin Omklædnings- og badefaciliteter inkl. saunaer samt foyer med billetsalg

Et 50-meterbassin Et varmtvandsbassin Omklædnings- og badefaciliteter inkl. saunaer samt foyer med billetsalg BY, KULTUR OG ERHVERV Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 7. april 2015 Tlf. dir.: 4477 3002 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Agnes Pedersen Bilag til punktet fremtidig

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift

Omstilling, effektivisering og innovation. Anlæg. Drift - udviklingsstrategi. Øvrig drift Til brug for Budget 2012 og overslagsår er der udarbejdet skema til omstilling, effektivisering og innovation, nye anlæg, ny drift omfattet af udviklingsstrategiens eksterne spor (Faaborg-Midtfyn Kommune

Læs mere

Forvaltningen foreslår, at der udmøntes 53,927 mio. kr. af de uforbrugte anlægsmidler fra tidligere aftaler på parkeringsområdet, jf. tabel 1.

Forvaltningen foreslår, at der udmøntes 53,927 mio. kr. af de uforbrugte anlægsmidler fra tidligere aftaler på parkeringsområdet, jf. tabel 1. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse NOTAT 08-06-2017 Bilag 3. Forslag til udmøntning af uforbrugte anlægsmidler fra tidligere p-aftaler Dette notat uddyber forslag til anvendelse

Læs mere

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 13 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Rehabilitering Bakkegården-ombygning thekøkkener Plejehjemsområde Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32

Læs mere

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1

Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Forslag til nyt eller ændret anlæg - 1 Projektnavn U/ 2019 2020 2021 2022 Etablering af udemotionsrum ved allerede afsatte drifstmidler ved drætssamvirket U 0 0 Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

Kultur og fritidsudvalget

Kultur og fritidsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Kultur og fritidsudvalget Kultur som drivkraft Sammenhæng til vision 2018: Udvikling af kulturtilbud og kulturinstitutioner bidrager aktivt til at skabe gode rammer for bosætning,

Læs mere

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer

Ny drift. Udviklingsstrategi. Besparelser & effektiviseringer Til brug for Budget 2010 (2011-2013) er der udarbejdet skemaer til ny drift, nye anlæg, nye forslag i medfør af udviklingsstrate og effektiviseringer. Du henter skemaerne ved at aktivere de grå "knapper"

Læs mere

5. Indkomne forslag.

5. Indkomne forslag. På vandværkets generalforsamling den 25. februar 2019 var der et punkt om blødgøring af vandet. Der orienteres nedenstående om vandværkets / generalforsamlingens beslutning til dette; herunder oplysninger

Læs mere

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde:

Centrumpladsen Ringe. Projektbeskrivelse - herunder sammenhæng med strategi og indsatsområde: Nr. 20 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Centrumpladsen Ringe Fagsekretariatet Teknik Andet Teknik og Miljø Funktion: 02.28.23 Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter

- heraf modpost på andre udvalg -1.885-1.885 Udvalget ekskl. modposter skema 1. Forventet regnskab - kun serviceudgifter Udvalg / Aktivitet R 13 i 14- Opr. Budget TB Budget Korr. Forbrug Afvigelse TB 1. FR priser 2014 Ompl. 2014 2014 Budget 2014 pr. 31/3 FR 2014 2014 2014

Læs mere

Et eksempel på den gode klimaansøgning

Et eksempel på den gode klimaansøgning Et eksempel på den gode klimaansøgning En god og gennemarbejdet klimaansøgning vil gøre processen bedre og kortere for både spildevandsselskabet og Forsyningssekretariatet. I det følgende gives et eksempel

Læs mere

3a: Valhalla i Skoven bygges ud til 30/48 pladser foruden skovbørnehavegruppen. De øvrige afdelinger har samme normering.

3a: Valhalla i Skoven bygges ud til 30/48 pladser foruden skovbørnehavegruppen. De øvrige afdelinger har samme normering. BALLERUP KOMMUNE Rådhuset Hold-an Vej 7 2750 Ballerup Tlf: 4477 2000 www.ballerup.dk Dato: 18. april 2016 Sagsid: 28.06.00-G01-1-15 NOTAT forslag 3 Valhalla i Byen lukkes Sydpolen flyttes/sammenlægges

Læs mere

Ændringsforslag. Vedtaget:

Ændringsforslag. Vedtaget: Generelle oplysninger: Forslag nr./tekst: JOR-A-02 Marina City Politikområde: Jordpolitik Vedtaget: Beløbs- og personalemæssige oplysninger: Beløb i hele 1.000 kr. 2018 2019 2020 2021 Lånefinansierede

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Ugerløse i bevægelse Den Nye Historie 2. Projektansvarlig Ugerløse Lokalforum, ved formand Ole K. Jensen, Jonstrupvej 62, 4350 Ugerløse Projektforslag er udarbejdet af

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Sport & Fritid Aarhus Kommune. Temadrøftelse om idrætsfaciliteter. Kulturudvalget via rådmanden Drøftelse Kopi til Notat Side 1 af 6 Til Kulturudvalget via rådmanden Til Drøftelse Kopi til Temadrøftelse om idrætsfaciliteter 1. Baggrund Befolkningstallet i Aarhus Kommune forventes at stige med ca. 60.000 indbyggere

Læs mere

Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017

Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017 Anlægstilskud Forsamlings- og kulturhuse 2014-2017 BUDGET 2014 2015 2016 2017 Anlægsbudget 500.000 499.000 500.000 0 Driftsbudget 500.000 0 0 0 I alt: 1.000.000 499.000 500.000 0 I samarbejde med Teknik

Læs mere

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse

Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 1. februar 2017 Tilpasning af skolerne til klub i FU-regi for 4. klasse 1. Resume Indstillingen indeholder et forslag til, hvordan der kan etableres

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2017 her modtaget 11 ansøgninger, på sammenlagt kr. inkl. moms

Kultur- og Fritidsudvalgets anlægspulje 2017 her modtaget 11 ansøgninger, på sammenlagt kr. inkl. moms Returadresse Land, By og Kultur Kultur, Natur og Fritid Smed Sørensens Vej 1, 6950 Ringkøbing Ansøgninger til anlægspuljen 2017 2017 her modtaget 11 ansøgninger, på sammenlagt 3.682.000 kr. inkl. moms

Læs mere

Tilstanden i landets kloaksystemer

Tilstanden i landets kloaksystemer maj 2008 Tilstanden i landets kloaksystemer - om vedligeholdelse og fornyelse af det danske kloaknet Resumé Det danske kloaknet udgør et vigtigt fundament i den infrastruktur, der sikrer, at danske familier

Læs mere

Projektskema for anlæg

Projektskema for anlæg Nr. 1 ANLÆG Projektnavn: Jordpulje - Boligformål Aftaleholder: Fagsekretariatet Teknik Kategori: Jordpuljen Indsatsområde: Fagudvalg: Økonomiudvalg Funktion: 00.22.02 Adm. prioritering: Fagudvalgs prioritering:

Læs mere

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp.

- kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. - kun serviceudgifter Service- Udvalg / Aktivitet R 12 i 13 Opr. Omp. Korr. Forbrug Afvigelse TB søges priser B 2013 B 2013 TB 2013 B 2013 pr. 30/6 FR 2013 R 13 2013 FR 2014 FR 2015 FR 2016 FR 2017 ramme-

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 10.629 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.000 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten)

Notat. Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende. Til. Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Notat Til Forligspartierne bag kvalitetsfondsmidlerne (kulturudvalget samt Enhedslisten) Den Udmøntning af Puljen til multibaner og lignende Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice 1. Resume

Læs mere

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg

6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Anlæg Skattefinansieret anlæg 6. Sundheds-, idræts- og kulturudvalget Skattefinansieret anlæg Breddeidrættens faciliteter 2019-22... 3 Anlægspulje til idrætsformål

Læs mere

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur

Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Nr. 1 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Udvidelse af sal og publikumsareal i Ferritslev Fritidshus Fagsekretariat Plan og Kultur Andet --- Kultur-

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2014 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2014 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald fra

Læs mere

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Regnskab 2016 og videreførelse af driftsmidler, Børne- og Undervisningsudvalget Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen Det endelige regnskab 2016 for Børne- og Undervisningsudvalgets område

Læs mere

Budget spor Sønderbro Skole (71,5 mio. kr.)

Budget spor Sønderbro Skole (71,5 mio. kr.) Børne- og UngdomsforvaltningenFejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Budget 2015 1 spor Sønderbro Skole (71,5 mio. kr.) Baggrund Sønderbro Skole anbefales udvidet med 1 spor. Indhold

Læs mere

Side 3 Side 4 Side 5 Side 6 Side 7 Side 8 Side 9 Side 10 Side 11 Side 12 Side 13 Side 14 Side 15 Side 16 Side 17 Side 18 Udrulning af lokaletilskud efter m2-modellen Medlemstal 2017 m2 Medl. u/25 Medl.

Læs mere

Fritids- og Idrætspolitik

Fritids- og Idrætspolitik Forslagsnr. Tekst: 2016 2017 2018 2019 Side Drift: Anlæg: FRI-A-01 Renovering af Brostræde 3-5, etape 2 5.498 0 0 0 FRI-A-02 Renovering af Brostræde 3-5, etape 3 9.338 0 0 0 FRI-A-03 Renovering - ombygning

Læs mere

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018

Anlægsopfølgning ØK Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 Anlægsopfølgning ØK2 2018 Anlægsbevilling 2018 Forbrug 2018 I mio. kr. Overførsel til 2018 Korr. Budget Frigivet Forbrug pr. 30. sept. 2018 Forv. Forbrug Forv. rest korr. Forv. overførsel til 2019 Afvigelse

Læs mere

Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v.

Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v. Notat Oversigt over ansøgninger om tilskud til nyanlæg, ombygninger, renoveringer m.v. Dette notat indeholder en liste over de ansøgninger/projekter, som Kulturforvaltningen pt. har kendskab til. En række

Læs mere