H.C. ANDERSEN FESTIVALS

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "H.C. ANDERSEN FESTIVALS"

Transkript

1 Inspireret af:

2 Kære lærere! H.C. Andersen Festivals inviterer jeres klasser til Building Games, hvor leg og læring forenes i en inspirerende konkurrence. Her får eleverne muligheden for at være kreative med LEGO -klodser med inspiration fra to af H.C. Andersens eventyr. I optakten til Building Games er der rig mulighed for at arbejde på tværs af flere forskellige fag. Konkurrencen afholdes fredag d. 23. august i Odeon (Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C). Alle børn kan have det sjovt og være kreative, mens de lærer noget. Leg er vigtigt, fordi det er derigennem, børn lærer mest. LEGO Education har en mission om at inspirere børn igennem leg med LEGO -klodser til at være innovative. Derfor afholdes konkurrencen i samarbejde med GIFT Education, der er den officielle LEGO Education partner i Kina. Skoleklasserne skal være inddelt i teams på forhånd, og de skal på konkurrencedagen dyste i en kreativ byggekonkurrence med de to eventyr Lykkens Galocher og Den flyvende Kuffert som inspirationskilde. I Kina har de allerede afholdt en tilsvarende konkurrence med stor succes og opbakning fra en masse talentfulde elever. Vinderne fra den kinesiske konkurrence vil også i år være til stede på konkurrencedagen i Odense fredag d. 23. august, hvor de på lige fod med de danske elever vil præsenterer deres LEGO -kreationer og en tilhørende plakat, der viser deres arbejde undervejs. Her vil de danske elever få en unik mulighed for et indblik i den kinesiske skole- og konkurrencekultur.

3 BUILDING GAMES 2019 Building Games er en konkurrence, hvor eleverne udfordres i kreativitet, samarbejde og ikke mindst brugen af allerede tillærte færdigheder og viden fra undervisningen. Årets tema er: Den magiske rejse I den forbindelse har H.C. Andersen Festivals i samarbejde med H.C. Andersen Centret fra SDU udvalgt to af H.C. Andersens eventyr Lykkens Galocher og Den flyvende Kuffert. I begge eventyr hører vi om muligheden for at rejse lige hvorhen, man vil. I konkurrencen skal eleverne bygge deres egen LEGO -kreationer ud fra egen fri fantasi, hvor de besvarer fem tilhørende spørgsmål, som du finder på side 3. Dertil skal der laves en plakat, der viser elevernes samarbejde og processen i arbejdet med deres kreationer. På selve dagen præsenteres eleverne for en hemmelig byggeudfordring, der har forbindelse til den magiske rejse. Her vil der blive stillet klodser til rådighed for eleverne. Hvorfor være med i Building Games? Building Games er en unik mulighed for elever i hele Danmark til at udfordre og videreudvikle på deres tekniske kunnen, kommunikation, kreativitet og nysgerrighed. Det er særligt dansk, de naturvidenskabelige fag og historie, som eleverne vil kunne anvende deres viden fra. De kreative fag vil være en god basis for elevernes skabende og fantasifulde tænkning. Hele verden er bundet tættere sammen, end man nogensinde har set før. Building Games giver eleverne mulighed for at reflektere over denne udvikling og gennem det direkte møde med kinesiske skoleelever i konkurrencen får eleverne mulighed for at møde nye kulturer i en globaliseret verden. Da jernbanen kom til i Europa i 1804, blev landene bundet tættere sammen, og H.C. Andersen benyttede selv flittigt jernbanen. Hans første rejse med tog foregik i Tyskland, og det blev langt fra hans sidste rejse. H.C. Andersen blev inspireret af at rejse, og han brugte en stor del af tiden undervejs på at nedskrive eventyr. Lykkens Galocher og Den flyvende Kuffert kan inspirere eleverne til at arbejde med forskellige historiske epoker, kulturer og samfund, og sammenligne med den tid og det samfund vi har i dag. H.C. Andersens eventyrlige univers medvirker desuden til stor kreativitet og brug af fantasien, hvilket LEGO -klodser i høj grad også gør. Netop dette skal eleverne tage med i deres eget byggeri, hvor det kun er fantasien, der sætter grænsen for, hvad der er muligt.

4 Reglerne for konkurrencen Der er nogle grundlæggende regler for konkurrencen for at sikre jævnbyrdighed blandt de deltagende hold. Samtidig er det vigtigt at understrege, at det er eleverne selv, som styrer deres byggeprojekt, så de kan øve sig mest muligt i at bruge fantasien og tænke kreativt. Building Games 2019 er rettet mod elever fra klasse, som skal arbejde i mindre hold med 3-4 elever på hvert hold. Hvert hold bygger deres egen kreationer ved hjælp af LEGO Education WeDo eller andre typer LEGO -klodser. Det vigtigste er, at LEGO -kreationerne er unikke og bygget ud fra egen fantasi og er udtryk for de tanker og idéer, som er opstået i elevernes arbejde med Lykkens Galocher og Den flyvende Kuffert. Opgaven lyder Byg og fortæl historien om En magisk rejse Her skal følgende spørgsmål besvares: Hvem er med på rejsen? Hvad rejser I med? Hvor rejser I til? Hvem møder I? Hvilke forhindringer møder I på vejen, og hvordan løser I dem? Udover deres kreation skal eleverne også producere en plakat, som illustrerer deres arbejde med eventyrne, og de refleksioner eleverne har gjort sig undervejs i forløbet. Det er lærerens ansvar at melde holdene til konkurrencen, inddele klassen i teams med tre til fire elever i hver og ellers være tovholder på projektet. Processen kan med fordel sparkes i gang med fælles gennemgang af eventyrerne på klassen, hvor eleverne kan byde ind med idéer og tanker omkring eventyrerne og de tematikker, som gør sig gældende. De to eventyr skal sætte tankerne i gang hos eleverne omkring temaet Den magiske rejse og være til inspiration, men det vigtigste er, at elevernes inddrager de fem spørgsmål på en kreativ måde.

5 På konkurrencedagen fredag d. 23. august 2019 Eleverne møder ind og opstiller deres plakat, samt medbringer deres LEGO -kreation. Kreation skal i så vidt muligt omfang være samlet hjemmefra og klar til præsentation. De forskellige teams skal præsentere deres kreation og historie for et dommerpanel. Hvert hold vil max have fem minutter sammen med dommerpanelet, og det er vigtigt at alle holdmedlemmer er aktive i præsentationen. På konkurrencedagen får alle eleverne desuden en hemmelig byggeudfordring, som supplerer den kreation, de har medbragt hjemmefra. Den hemmelige byggeudfordring guides af dagens konferencier, og undervejs vil eleverne blive bedømt af dommerne, der går rundt blandt dem. Til slut kåres et dansk og kinesisk vinderteam i tre forskellige kategorier: Bedste fortælling fremvist i LEGO -klodser. Bedste præsentation foran dommerne. Bedste kreative indslag ved den hemmelige byggeudfordring. Hvad bliver eleverne bedømt på? Eleverne vil blive bedømt på flere parametre: gruppens samarbejdsevne, plakatens budskab sammenholdt med kreationen i forhold til gruppens overvejelser, og elevernes evne til at formidle deres budskab til dommerne. PRAKTISK INFO Konkurrencen finder sted fredag d. 23. august 2019 kl i Odeon (Odeons Kvarter 1, 5000 Odense C) Tilmelding til Building Games 2019 skal ske via mail på skole@hcafestivals.dk senest 28. juni Det er gratis at deltage. Skriv: Skolens navn, klassens navn, dit navn, og telefonnummer og antal. Hvis du og din skoleklasse bliver forhindret i at deltage, skal du melde afbud. Hvis der meldes afbud for sent eller ved no-show, pålægges der et gebyr på kr Sidste frist for afbud er fredag 16. august Konkurrencen varer fra kl Der er afsat tid i programmet til, at eleverne kan spise deres medbragte madpakker. I kinesisk kultur er der desuden tradition for at give en lille gave, når man møder nye mennesker, som et tegn på respekt og imødekommenhed. I skal være velkommen til, at hver elev tager en lille gave med til de kinesiske børn. Det kan eksempelvis være klistermærker, blyanter eller noget helt tredje. Det er en god måde for de danske og kinesiske børn at mødes på tværs af kultur og sprogbarrierer.

6 INSTRUKTION Den medbragte LEGO -kreation må maksimum være 76cm x 76cm x 76cm. Den største kreation er ikke nødvendigvis den bedste. Dekorativt tilbehør der ikke omfatter LEGO -klodser er tilladt på LEGO -kreationen, men må maksimum udgøre 20 % af det samlede arbejde. Det må maksimum tage 30 minutter at stille den medbragte kreation op i Odeon. Når værket og plakaten skal præsenteres for dommerne, har hvert team maksimum fem minutter. Plakaten må som maksimum have målene 54cm x 77cm eller 88cm x 123cm, hvor den kan foldes sammen.

H.C. ANDERSEN FESTIVALS

H.C. ANDERSEN FESTIVALS Inspireret af: EN INVITATION H.C. Andersen Festivals inviterer til Building Games en konkurrence, hvor leg og læring forenes. I konkurrencen får eleverne mulighed for at være kreative med LEGO -klodser

Læs mere

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning

StoryGames lærervejledning. Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE. Vejledning StoryGames lærervejledning Til fremtidens historiefortællere TIL FREMTIDENS HISTORIEFORTÆLLERE Vejledning 2016 Lærervejledning Til fremtidens historiefortællere Velkommen til StoryGames 2016 4 Temaet for

Læs mere

Her kan du se, hvilke workshop vi tilbyder

Her kan du se, hvilke workshop vi tilbyder Send en mail til clf@mbu.aarhus.dk med ønske om hvilken workshop, I ønsker at deltage i, samt hvilken dag og tidspunkt. Desuden skal du oplyse dit navn + institution + antal børn. Workshop FABLAB Max antal:

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

FIRST LEGO League Jr.: Tips og tricks til møder uge for uge

FIRST LEGO League Jr.: Tips og tricks til møder uge for uge FIRST LEGO League Jr.: Tips og tricks til møder uge for uge Her finder du et forslag til, hvordan man kan planlægge holdets møder gennem projektperioden. Du kan som vejleder også vælge at se bort fra denne

Læs mere

World Robot Olympiad FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion

World Robot Olympiad FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion World Robot Olympiad 2018 Open Kategori Beskrivelse af konkurrencen, regler og evaluering FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion Version: 7. marts 2018 Indholdsfortegnelse WRO 2018 Open Category WeDo

Læs mere

elever en udfordring

elever en udfordring Giv dine elever en udfordring de sent vil glemme Kære Kontaktlærer Overvejer du at have elever med i Nordjyske Nyskabere eller har du allerede valgt at melde hold til? Denne folder gør både garvede kontaktlærere

Læs mere

Bygaden Linjevalg 2018/19

Bygaden Linjevalg 2018/19 Bygaden Linjevalg 2018/19 Innovation og design Idræt International - Global Forord Af Kurt Simonsen Afdelingsskoleleder Bygaden Velkommen til Bygaden en udskoling med fokus på læring og fællesskab. Fredericia

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GYMNASIET UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til gymnasielærere. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet sammen

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2012 Ungdomsuddannelser DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

Aalborg Kommunes absolut mest innovativt tænkende unge har brug for din hjælp til at vinde en global konkurrence.

Aalborg Kommunes absolut mest innovativt tænkende unge har brug for din hjælp til at vinde en global konkurrence. Aalborg Kommunes absolut mest innovativt tænkende unge har brug for din hjælp til at vinde en global konkurrence. Aalborg Kommune har for første gang valgt at deltage i FIRST LEGO League. Alle pladser

Læs mere

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som;

Leg og bevægelse på Bistrupskolen, Birkerød skole, i Bistrup Hegn og i Rude skov. Herunder vil være aktiviteter som; På dette valgfagshold får du mulighed for at få nogle oplevelser, som er ud over det sædvanlige. Vores undervisning har fokus på bevægelse, træning og sund kost - med udgangspunkt i naturen. Det vil sige,

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Introduktion til læreren. Aktiviteter efter vandring. Side 8-9 Forløb Vores H.C. Andersen ved Odense Bys Museer

Indholdsfortegnelse: Introduktion til læreren. Aktiviteter efter vandring. Side 8-9 Forløb Vores H.C. Andersen ved Odense Bys Museer re Læ rb og Vores H.C. Andersen er et indlevende læringsforløb henvendt til indskoling 2. klasser. Forløbet baserer sig på H.C. Andersens liv og kunstneriske praksis. Denne lærervejledning er tiltænkt

Læs mere

DIALOG. Tale TALE. Lærervejledning. Dialog. til BuildToExpress. Dialog. Lytte. Refleksion Tale DIA

DIALOG. Tale TALE. Lærervejledning. Dialog. til BuildToExpress. Dialog. Lytte. Refleksion Tale DIA sion sionrefleksion e Tale Refleksion le Lytte DIALOG TALE Dialog g Dialog RefleksionR TERefleksion R efleksiontale DI Dialog Refleksion Tale DIA Dialog Lærervejledning til BuildToExpress LEGOeducation.com

Læs mere

INLEDNING DIN ROLLE SOM VEJLEDER

INLEDNING DIN ROLLE SOM VEJLEDER VEJLEDERHÆFTE DANSK INLEDNING FIRST LEGO League Jr. er et forsknings- og teknologiprojekt som introducerer børn i alderen 6-9 år til en spændende verden af videnskab og teknologi. I midten af september

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til lærere og pæda goger i grundskolen. Redskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Når I anvender redskabet

Læs mere

DM i Tegning Discipliner og hjemmeopgaver 2019

DM i Tegning Discipliner og hjemmeopgaver 2019 DM i Tegning Discipliner og hjemmeopgaver 2019 Her finder du hjemmeopgaverne til alle disciplinerne til DM i Tegning 2019. Hvis du vil prøve at kvalificere dig til live-konkurrencerne i Horsens, skal du

Læs mere

En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte

En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte Indledning 3 Din rolle som vejleder 3 KISS 4 Holdet 4 Tidsforbrug i Jr.FLL 4 Opgaven 4 Planlæg arbejdsperioden 4 Holdets navn

Læs mere

Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb

Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb e Dato: Planlægnings- og evalueringsguide for BVI-netværket - pædagogisk indsats, initiativ, aktivitet eller forløb Institutions/gruppe/ teamnavn: Udfyldt af: PLANLÆGNINGSDEL Bevæggrund og navn 1. Initiativets

Læs mere

ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE

ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE 23.- 28. AUGUST WWW.FILMFESTIVAL.DK ENESTÅENDE TILBUD TIL BØRN OG UNGE VI ER STOLTE OVER AT KUNNE PRÆSENTERE ET RIGTIG STÆRKT FILMPROGRAM FOR BØRN OG UNGE. TRE FORSKELLIGE WORKSHOPS OG EN LANG RÆKKE FILMPROGRAMMER

Læs mere

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab

Til skoler i Aarhus Kommune. Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Til skoler i Aarhus Kommune Invitation til 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune til deltagelse i pilotprojekt om arkitektur og landskab Kære (klasse)lærere i 5. og 6. klasser i Aarhus Kommune Aarhus, d. 16.

Læs mere

Førerløse skolebusser

Førerløse skolebusser World Robot Olympiad 2019 Indskoling/WeDo Open Kategorien (op til10 år) Beskrivelse af opgaver, regler og vurderingskriterier SMARTE BYER Førerløse skolebusser Version: 15. januar 2019 WRO International

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMER/EFTERÅR 2016 BILLED SKOLEN Billedskolen tilbyder i sommeren/efteråret 2016 en fritidsundervisning, hvor begreber som design, illustration, tegneserier og animation nu bliver

Læs mere

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1

SFO Bladet. SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 SFO Bladet SFO Buddinge ~ Oktober 2012 ~ side 1 Kære børn og forældre i SFO Buddinge Rigtig glædelig efterår det er nu, man skal gennemgå børnenes garderober, og sikre sig, at regntøjet og gummistøvlerne

Læs mere

Vandringer på fortællingens hovedvej. Børn og voksne indtager Sallingsundlandet

Vandringer på fortællingens hovedvej. Børn og voksne indtager Sallingsundlandet Vandringer på fortællingens hovedvej Børn og voksne indtager Sallingsundlandet i uge 24 OPMÆRKSOMHED Denne tredje pixi-bog retter opmærksomhed mod det overordnede formål, de enkelte ekspeditioner og det

Læs mere

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE

Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE Specialbørnehaven PLATANHAVEN Specialpædagogisk tilbud for BØRN og deres FORÆLDRE På Platanhaven bygger vi med klodser, hopper, leger med dukker, kigger i bøger, spiller på computer, taler sammen og løber

Læs mere

WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi

WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi 1.-4. KLASSE NATUR/TEKNOLOGI OG PROGRAMMERING ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Åbn døren

Læs mere

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans

FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS. Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans FUELED BY CLAIM DIN KULTURARV // DANS Den lille havfrue nyfortolket og sat i perspektiv gennem dans Dette er et gratis undervisningsforløb, der åbner op for fysisk tilgang til tekst. Vi vil gerne forundre,

Læs mere

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer)

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) SCANDINAVIA Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) Hvad er FIRST LEGO League Jr.? FIRST LEGO League Jr. skal fremme videnskabsfag og

Læs mere

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen

Linjekatalog 2017/2018. Nordstjerneskolen Linjekatalog 2017/2018 Nordstjerneskolen Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om at

Læs mere

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017

UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 UDVIKLING AF BRAND DNA Opsamling på workshop d. 7. september 2017 Wilke, September 2017 2017 Side 1 OPSAMLING Retningsanvisninger for Team Danmarks fremtidige Brand DNA 1.FOKUS PÅ PROCESSEN, HVOR TEAM

Læs mere

PANGEA MATEMATIK DYSTEN

PANGEA MATEMATIK DYSTEN PANGEA MATEMATIK DYSTEN - matematik forbinder INDHOLDSFORTEGNELSE 4 FORORD 13 2. RUNDE 7 FILOSOFI 15 FINALE 9 VISION 16 EKSEMPLER PÅ OPGAVER 10 TILMELDING 19 DEADLINES 12 1. RUNDE FORORD Geometriske figurer,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

SÅDAN DELTAGER DU I DA VINCI-KONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE

SÅDAN DELTAGER DU I DA VINCI-KONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE SÅDAN DELTAGER DU I DA VINCI-KONKURRENCEN UNGDOMSUDDANNELSERNE Da Vinci-konkurrencen Da Vinci er for elever på HTX, STX, EUX eller EUD, som f.eks. har undervisning i teknologi, naturvidenskabelige fag

Læs mere

To naturvidenskabelige projekter

To naturvidenskabelige projekter To naturvidenskabelige projekter FIRST LEGO League (FLL) for de 10-16 årige I projekterne deltager 200 000 børn fra 60 lande. De arbejder med Science Technology Engineering, Art, Maths Junior FIRST LEGOLeague

Læs mere

World Robot Olympiad 2019

World Robot Olympiad 2019 World Robot Olympiad 2019 Regler for Open kategori Version: 4. januar 2019 Vigtige ændringer for WRO 2019... 2 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen...

Læs mere

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen

Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Drømmen om en hurtigere hest skabte ideen til bilen Nordjyske Nyskabere er en innovationskonkurrence, som handler om at skabe grobund for, at nye ideer kan tage form og blive til virkelighed. Hvad er Nordjyske

Læs mere

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1

SFO BAKKESKOLEN [FORFATTERENS NAVN] 1 [FORFATTERENS NAVN] 1 Nyt fra SFO Bakkeskolen Personale: Vi siger tak for tiden her til Anita og Jesper, som har været studerende. Anita og Jesper ønskes stor fornøjelse med udfordringerne fremover. Vi

Læs mere

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab

Dette emne sætter fokus på: Mod til at handle At lytte til hinandens fortællinger og være åbne over for andres perspektiver Fællesskab og venskab Intro Nære sociale relationer og følelsen af at være forbundet med ligesindede og jævnaldrende spiller en vigtig rolle for børn og unges udvikling af en selvstændig identitet og sociale kompetencer. Hvor

Læs mere

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål.

Horsens Gymnasium. ekskursion til udlandet må jeg indrømme, at jeg tog fejl. Du er velkommen til at kontakte skolen, hvis du har spørgsmål. Gå på... Horsens Gymnasium Horsens Gymnasium er et godt sted at lære og et godt sted at være. Vi ved, at hvis vores elever trives på skolen og oplever et godt fællesskab med deres klassekammerater og på

Læs mere

Idékatalog til lærere

Idékatalog til lærere Idékatalog til lærere Skal du besøge Dokk1 med en klasse? Dette idékatalog giver inspiration til aktiviteter, der kan bruges af skoleklasser fra 0. 6. årgang. Aktiviteterne er delt op efter, hvor de er

Læs mere

GØR EN GOD SKOLE BEDRE. Aktivitetstilbud. arrangementer udskolingsafdelingen 2008

GØR EN GOD SKOLE BEDRE. Aktivitetstilbud. arrangementer udskolingsafdelingen 2008 GØR EN GOD SKOLE BEDRE arrangementer udskolingsafdelingen 2008 Aktivitetstilbud Kære elever og forældre i 7. - 9. årgang Vi er ganske stolte over at kunne præsentere denne lille folder. Folderen viser

Læs mere

Lærervejledning. På akkord med familien Sørensen

Lærervejledning. På akkord med familien Sørensen Lærervejledning På akkord med familien Sørensen Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet På akkord med familien Sørensen på Arbejdermuseet. Lærervejledningen

Læs mere

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse

Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion til undervisning i innovation og iværksættermesse Introduktion Firemodellen bruges til at strukturere undervisningen i innovation. Modellen består af fire dele, der gennemføres i rækkefølge.

Læs mere

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version

Den gode overgang. fra dagpleje/vuggestue til børnehave. Brønderslev Kommune Version Den gode overgang fra dagpleje/vuggestue til børnehave Brønderslev Kommune 2018 Version 150218 Kære forældre Tiden er nu kommet til, at jeres barn snart skal starte i børnehave. Starten i børnehave er

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2015 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013. Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2013 Ungdomsuddannelserne DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske, samt undervisere og ledere tilknyttet en dansk

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE

UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE UNDERVISNINGS - DIFFE RENTIERING I ERHVERVSUDDANNELSERNE Udviklingsredskab Dette udviklingsredskab henvender sig til undervisere på erhvervsuddannelserne. Udviklingsredskabet guider jer igennem et selvevalueringsforløb.

Læs mere

STIL EFTER NYE SUCCESER

STIL EFTER NYE SUCCESER STIL EFTER NYE SUCCESER Arrangementer Forår 2016 INDDRIVELSER NETWORKING DE SVÆRE SAMTALER BESØG HOS NYBORG STRAND GENERALFORSAMLING MØD BORGMESTEREN Deltagergebyr kun kr. 500 + moms Medlemmer af Østfyns

Læs mere

Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling klasse Varighed cirka fire timer.

Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling klasse Varighed cirka fire timer. Den eventyrlige havn en drejebog. Undervisningsforløb i havneudvikling 3. 6. klasse Varighed cirka fire timer. Præsentation Trollesalen på Marstal Søfartsmuseum er fra ultimo marts og indtil medium oktober

Læs mere

KLATMALER EVENT - bring jeres kreativitet i spil KLATMALER EVENTS - MERE END TEAMBUILDING

KLATMALER EVENT - bring jeres kreativitet i spil KLATMALER EVENTS - MERE END TEAMBUILDING KLATMALER EVENT - bring jeres kreativitet i spil KLATMALER EVENTS - MERE END TEAMBUILDING 1 EVENT 2 KLATMALER EVENT /1 Hvordan skal visionerne for det kommende år se ud? Har I netop afsluttet et udviklingsforløb,

Læs mere

Designpædagogik og Georg Jensen

Designpædagogik og Georg Jensen MUSEET PÅ KOLDINGHUS Postbox 91, DK - 6000 Kolding Telefon: + 45 76 33 81 00 Telefax: + 45 76 33 81 99 E-mail: museum@koldinghus.dk SE-nr.: 18 11 98 97 Internet: www.koldinghus.dk LÆRINGSEFTERMIDDAG PÅ

Læs mere

#digitalpænt. #digitalpænt spillet Lærervejledning

#digitalpænt. #digitalpænt spillet Lærervejledning spillet Lærervejledning skolekonkurrence 2019 Kære lærer, Dette års skolekonkurrence er baseret på rollespil med dilemmaer, der kan opstå på digitale medier, som giver anledning til refleksion og læring

Læs mere

Velkommen til workshop om -Det tværfaglige talent - mange kompetencer i spil

Velkommen til workshop om -Det tværfaglige talent - mange kompetencer i spil Velkommen til workshop om -Det tværfaglige talent - mange kompetencer i spil Innovation camps i regi af Centres of Excellence 1 NCE Jeres værter er: Docent Peter Koudahl, NCE, Metropol Kvalitets- og udviklingskonsulent

Læs mere

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser

Company Programme kan integreres i mange forskellige fag på de forskellige ungdomsuddannelser Company Programme Hvad er Company Programme? Company Programme er et learning-by-doing-forløb, hvor elever fra ungdomsuddannelserne lærer at udvikle, afprøve og realisere gode ideer inden for alt fra social

Læs mere

# Fælles møde d. 11. aug. 2017

# Fælles møde d. 11. aug. 2017 # Fælles møde d. 11. aug. 2017 VELKOMMEN Velkomst Præsentation af undervisere Hvad er der sket i dag Hvad skal der ske nu FORMÅL Praktisk information At få et overblik over Læringslokomotivet på rekord

Læs mere

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE

GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE 25.-31. AUGUST FILMFESTIVAL.DK GRATIS FILMTILBUD TIL BØRN OG UNGE Odense Internationale Film Festival er stolte over at kunne præsentere et stærkt og fantasifyldt tilbud til børn og unge. Workshops, foredrag

Læs mere

Program. Albertslund Billedskole 18/19

Program. Albertslund Billedskole 18/19 Program Albertslund Billedskole 18/19 Billedskolen i Albertslund er for børn, unge og voksne med lyst til at arbejde kreativt med kunstneriske udtryk fx tegning, maling, collage, skulptur og installation.

Læs mere

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet.

TEMA. Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. TEMA Du og dit team kan vælge tema for forløbet ved at lade jer inspirere af aktuelle historier i medierne eller trends på nettet. Det er vigtigt, at temaet: Er bredt, så eleverne kan følge egne interesser

Læs mere

Realiser jeres innovationspotentialer

Realiser jeres innovationspotentialer Er I TagF klar til at at i nno vatio n? på 1 Realiser jeres innovationspotentialer TagFat er en regional innovationskonkurrence for små og mellemstore virksomheder i Nordjylland, hvor der dystes om titlen

Læs mere

Videnskab & Teknologi

Videnskab & Teknologi Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education Videnskab & Teknologi NYHED MAKER aktiviteter Her får du et undervisningsmateriale, der giver dine elever indsigt i, hvordan maskiner og mekanik fungerer.

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Hvad skal du lave i sommerferien?

Hvad skal du lave i sommerferien? H.C. Andersen paraden Møntergården Fyns Kunstmuseum Hvad skal du lave i sommerferien? Få rabat på flere oplevelser Besøg flere af Odense Bys Museer og spar på entréen. Vis din billet købt til fuld pris

Læs mere

Lærervejledning. Da julen var hjemmelavet

Lærervejledning. Da julen var hjemmelavet Lærervejledning Da julen var hjemmelavet Intro Vi glæder os til at byde dig og dine elever velkommen til undervisningsforløbet Da julen var hjemmelavet på Arbejdermuseet. Lærervejledningen er udarbejdet

Læs mere

Vejlederhæfte. FLL Junior. dansk

Vejlederhæfte. FLL Junior. dansk Vejlederhæfte FLL Junior dansk kerneværdier: Vi arbejder sammen som et hold. Vi arbejder sammen for at finde løsninger med vejledning fra vores vejledere. Vi er hjælpsomme, venlige og viser respekt for

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012-1 - Børn og Unge har siden

Læs mere

Lærervejledning. Romantikkens brevskrivning

Lærervejledning. Romantikkens brevskrivning Lærervejledning Romantikkens brevskrivning Forløbsbeskrivelse og indhold Romantikkens brevskrivning er et undervisningsforløb om 1800-tallets brevskrivning, som er målrettet danskfaget på 8. klassetrin.

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012 Børn og Unge har siden

Læs mere

Linjekatalog 2018/2019

Linjekatalog 2018/2019 Linjekatalog 2018/2019 Kære elever og forældre! Det er en fornøjelse at præsentere kataloget over linjer i udskolingen! Generel information Nordstjerneskolens linjer er udarbejdet med en målsætning om

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2018 BILLED SKOLEN Velkommen! Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde visuelt og kreativt, uanset på hvilket niveau du ønsker at bruge os. Her kan du arbejde

Læs mere

FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE

FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE FJORDENS DAG 2016 SPONSORSAMARBEJDE DET ER HELT NATURLIGT Fjordens Dag er et af Danmarks største naturarrangementer, som hvert år i september besøges af ca. 40.000 gæster. I 25 år har Fjordens Dag tiltrukket

Læs mere

DAGTILBUDSSKEMA. Indberetning > Institutionsledere

DAGTILBUDSSKEMA. Indberetning > Institutionsledere Indberetning > Institutionsledere 1 TEMPERATURMÅLINGEN Spørgeskemaet er opdelt i tre dele. Den første del handler om: LÆRINGS- OG UDVIKLINGSMILJØER Mål: Det enkelte dagtilbud har inspirerende fysiske rammer.

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AKADEMIET FOR WWW.VlSUEL-lNNOVATlON.DK børnenes design INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest kreative og inspirerende

Læs mere

Fremtiden tilhører de kreative. WeDo 2.0. Eksperimenterende natur og teknologi ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE

Fremtiden tilhører de kreative. WeDo 2.0. Eksperimenterende natur og teknologi ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Fremtiden tilhører de kreative WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Åbn døren til en ny læringskorridor WeDo 2.0 åbner en ny korridor til læring

Læs mere

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet

Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Få et godt besøg på Vikingeskibsmuseet Denne vejledning har til formål at inspirere dig som lærer til at få et lærerigt og spændende besøg på museet. Vi har samlet information om museumsbesøget, gode råd

Læs mere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere

MEDARBEJDERSKEMA. Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere Indberetning > Spørgeskema til medarbejdere 1 TEMPERATURMÅLINGEN Velkommen til spørgeskema om kvaliteten i dagtilbuddene. Der er fokus på følgende fire indsatsområder: Børns udvikling inden for temaerne

Læs mere

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET

Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET Vi har alle en historie at fortælle... StoryStarter fra LEGO Education SKRIV DIG TIL LÆSNING KOMMUNIKATION SAMARBEJDE KREATIVITET StoryStarter Dagens nyheder En sjov, praktisk og samarbejdsorienteret måde

Læs mere

Girls Day in Science - En national Jet

Girls Day in Science - En national Jet Girls Day in Science - En national Jet Jet Net.dk event Vejledning til Virksomheder Hvorfor denne vejledning? Denne vejledning til virksomheder indeholder ideer til, tips og eksempler på ting der tidligere

Læs mere

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer)

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) SCANDINAVIA Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) Hvad er FIRST LEGO League Jr.? SC AN DIN AVI A FIRST LEGO League Jr. skal fremme

Læs mere

Bowlingtur for 3. klasserne

Bowlingtur for 3. klasserne Nyhedsbrev SFO april 2014 Kære forældre Vi har nu ansat 2 pædagogmedhjælpere Lasse og Michael. De har nu været her i 2 uger og er ved at have lært en del navne på jeres børn. Michael er 20 år, har et sabbatår

Læs mere

Udstyr, kreativitet og pædagogik

Udstyr, kreativitet og pædagogik Rollespilsworkshops Udstyr, kreativitet og pædagogik Den kreative side af rollespil Har du en fritidsklub, et arrangement eller en fødselsdag, der mangler et sjovt, kreativt indslag? Vores workshops inspirerer

Læs mere

Teambuilding på 7. årgang

Teambuilding på 7. årgang Teambuilding på 7. årgang På 7. årgang fordeles skolens elever på linjer efter interesse, hvilket bevirker, at eleverne ved indgangen til 7. klasse skal til at indgå i nye fællesskaber. Fællesskabet i

Læs mere

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN

UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING I GRUNDSKOLEN UNDERVISNINGS DIFFERENTIERING Udviklingsredskab Kære team i grundskolen Dette udviklingsredskab guider jer igennem et selvevalueringsforløb. Som team eller arbejdsgruppe kan I bruge redskabet til en systematisk

Læs mere

Fem spændende valgmuligheder til dig

Fem spændende valgmuligheder til dig Valgholdskatalog Fem spændende valgmuligheder til dig Kære elev i 7. klasse I denne folder får du en introduktion til fem spændende undervisningsforløb på NEXT Uddannelse København, som du kan vælge mellem

Læs mere

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014

Hugin og Munin Klubben Midtjylland. Nr. 29 Januar - april 2014 Hugin og Munin Klubben Midtjylland Nr. 29 Januar - april 2014 Praktiske oplysninger: Program: I bladet finder du klubbens program for Januar, februar, marts og april 2014 Tilmelding: Find ud af hvad du

Læs mere

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2019

BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2019 BILLEDSKOLEN HORSENS SOMMERKURSER 2019 BILLED SKOLEN Velkommen! Billedskolen er for dig, der brænder for at arbejde visuelt og kreativt, uanset på hvilket niveau du ønsker at bruge os. Her kan du arbejde

Læs mere

LEGO Education WeDo 2.0

LEGO Education WeDo 2.0 Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education WeDo 2.0 NATUR/TEKNOLOGI OG PROGRAMMERING 1.-4. KLASSE Eksperimenterende natur og teknologi ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Åbn døren

Læs mere

GØR EN GOD SKOLE BEDRE. Aktivitetstilbud. arrangementer udskolingsafdelingen 2008-2009

GØR EN GOD SKOLE BEDRE. Aktivitetstilbud. arrangementer udskolingsafdelingen 2008-2009 GØR EN GOD SKOLE BEDRE arrangementer udskolingsafdelingen 2008-2009 Aktivitetstilbud Kære elever og forældre i 7. - 9. årgang Vi er ganske stolte over at kunne præsentere denne lille folder. Folderen viser

Læs mere

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE

TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE TEGNING KUNST DESIGN SOMMERCAMPUS KREATIV SOMMERFERIE KØBENHAVN FOR BØRN OG UNGE AVI AKADEMIET FOR WWW. VlSUEL - lnnovatlon. DK designskole for børn INSPIRERENDE SOMMER SommerCampus på AVI er det mest

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD

LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD LEG OG LÆRING MED DIGITALE MEDIER I DAGTILBUD DISPOSITION Præsentation af den nye uddannelse Baggrund Vinkel på uddannelsen Kompetencemål Uddannelsen i praksis et eksempel Inspirationsmateriale udkast

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG

FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG FRIVILLIG FREDAG LÆRER FOR EN DAG Efterskoler deltager på Frivillig Fredag FRIVILLIG FREDAG OG EFTERSKOLERNE Hvert år, den sidste fredag i september fejres Frivillig Fredag, Danmarks nationale Frivillighedsdag

Læs mere

Skolen i virkeligheden. Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag

Skolen i virkeligheden. Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag Skolen i virkeligheden Vær med til at udfordre alle børn i deres hverdag Ressourcer og potentialer i lokalsamfundet skal bringes i spil og indgå som en naturlig del af skolens hverdag Mødet med kultur-

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål LEGOeducation.com Ofte stillede spørgsmål Konceptet Sp: Hvordan forklarer jeg LEGO Education BuildToExpress for mine ledere eller forældrene? De tror, at eleverne bare leger med LEGO klodser. Du kan bruge

Læs mere

Mål- og indholdsbeskrivelser i Nordenskov SFO

Mål- og indholdsbeskrivelser i Nordenskov SFO Indledning Varde kommune har besluttet at SFO' ernes mål- og indholdsbeskrivelser skal revideres. SFO lederne har i samarbejde med skolekonsulenten tilpasset nye fokusområder, så de passer med Varde kommunes

Læs mere

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave

Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj Lupinvejens Børnehave Det gode børneliv og KLAR-pædagogikken maj 2013 Lupinvejens Børnehave Vi skaber en sammenhængende pædagogik og organisation, der målrettet kan medvirke til at give barnet det gode barneliv samt rumme alle

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN OG DA VINCI UNGDOMSUDDANNELSERNE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende, danske og udenlandske,

Læs mere