Indtastning af strafferegistre

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indtastning af strafferegistre"

Transkript

1 Vejledning Indtastning af strafferegistre Indhold: Side 2: Grundregler for indtastningen Side 4: Vejledning til de enkelte felter i strafferegistrene Side 8: Lidt om strafferegistre

2 RIGSARKIVET SIDE 2 Vejledning til strafferegistre Denne vejledning er udarbejdet for at sikre høj kvalitet i materialet. Det er derfor vigtigt, at du følger den. Grundregler for indtastningen: Kilden indtastes på samme måde som der står skrevet i den originale tekst, med samme stavemåde. Du skal altså ikke ændre stavemåden til nutidig retskrivning, eller rette fejlstavninger. Dette gælder også selvom du ved, der er fejl, eller teksten står i det forkerte felt. Du kan kommentere fejl i feltet Indtasters bemærkninger. Ligeledes skal du heller ikke skrive forkortelser ud. Ovenstående gælder dog ikke datoer, der altid skrives efter systemet dd-mmåååå. Hvis dato og/eller måned mangler, skrives f.eks Dvs. brug altid 8 cifre og to bindestreger. Hvis dag eller måned mangler, indsættes nuller: Fx eller Alle årstal skrevet med kun 2 cifre f.eks. 97, omskrives til 4 cifre f.eks Angående do, ditto, ibid. eller lignende gentagelsestegn: her skal du skrive direkte hvad do, ditto, ibid. betyder. Altså den tekst, der bliver gentaget, skal skrives fuldt ud selvom der står do. Angives flere stednavne, så indskrives de med komma imellem det mindste sted skal stå først, og derefter sognets eller byens navn. Eksempelvis Romlund Sogn, Viborg Amt eller Egebjerg, Ejsing Sogn, Ringkøbing Amt. Skrives stedets navn flere gange i kilden, indtastes det også sådan. Er du i tvivl om hvordan feltet skal indtastes, så husk altid at indtaste det præcist som det står i kilden. Hvis der fx står Bregninge (som findes både på Tåsinge og Ærø), må du ikke skrive Bregninge, Tåsinge, heller ikke hvis du er sikker. Skriv det i stedet som en kommentar i feltet Indtasters bemærkninger. Hvis der er opført flere straffede i dokumentet, indtaster du én person ad gangen. Når du har indtastet den første person, trykker du på knappen Tilføj sektion og går videre med den næste person, indtil alle personer på en side er indtastet. Når alle personer er indtastet som hver sin sektion, trykker du på Gem, og du kan nu begynde at indtaste et nyt dokument. Hvis du holder pause midt i indtastningen af en side, kan du gemme som kladde og senere vende tilbage til indtastningen under Min profil.

3 RIGSARKIVET SIDE 3 Mangler der informationer, eller er kilden ulæselig? Er der noget, du ikke kan læse, så skriv i stedet?? (to - og kun to - spørgsmålstegn). Hvis du fx er i tvivl om der står Thorkildsen, da skriver du: Thorkildsen?? Hvis du kun kan tyde begyndelsen af navnet, da skriv det du kan tyde - fx: Th?? Hvis du kun kan tyde slutningen af ordet, da skriv fx:??...sen Hvis du kan tyde begyndelsen samt slutningen, men ikke det i midten, da skriver du fx: Th??sen Hvis du kan tyde det midterste del af ordet, men ikke begyndelsen og slutningen, da skriver fx: kild?? Hvis du slet ikke kan tyde ordet, da skriv:?? Forsider, blanke sider, og obligatoriske felter Er dokumentet tomt, en forside, en stregkode, en dublet eller andet irrelevant, markeres det ved at vælge Ja ud for Forside, bagside, tom m.v. ovenover skabelonen. Indtastningen kan nu gemmes, uden at du skal udfylde andre felter. Alle felter er obligatoriske og skal udfyldes. Kan du ikke udfylde et obligatorisk felt, fordi der ikke står noget i originalen, kan du vælge at sætte en bindestreg hvis det er et tekstfelt, og et -1 hvis det er et talfelt, eller du kan sætte flueben i firkanten Tomt felt til højre for feltet. Strafferegistrenes indhold kan variere i tid og sted, derfor vil der forekomme obligatoriske felter, der ikke kan udfyldes. Har du kommentarer til vejledningen, hører vi meget gerne fra dig. Du kan enten skrive til os på crowd@sa.dk. Du er også velkommen til at stille spørgsmål på Facebook-siden Rigsarkivets Tastesupport. Version 1.0,

4 RIGSARKIVET SIDE 4 Vejledning til de enkelte felter i strafferegistrene Indhold Navn Kommentar Navnet på personen du indtaster først fornavne, så evt. mellemnavn, og til sidst efternavn. Nogen gange står der også et kendingsnavn, evt. i et felt for sig. Dette skrives i navnefeltet, med et komma foran. Eksempelvis Valdemar Jensen, Druk Valde. Geografisk placering/adresse Skrives som det står i arkivaliet, jf. generelle regler for indtastning. Skal kun udfyldes hvis der ikke står angivet at stednavnet er fødested. Eksempelvis Vilhelm Henriksen, Nørager. Her skrives Nørager. Vilhelm Nielsen af Aarhus. Her skrives Aarhus. Jens Verdich, Bager i Karlby. Her skrives Karlby. Fødselsdato Skrives som det står i kilden, jf. generelle regler for indtastning. Skal kun udfyldes hvis der i kilden står født i eller f. foran stednavnet, eller det står indskrevet i et felt for sig, der hedder Fødested. Ellers skrives stednavne ind i det ovenstående felt Geografisk placering/adresse.

5 RIGSARKIVET SIDE 5 Fødselsdato Alder Skriv dag, måned og år for hvornår personen er født. Skrives som dd-mm-åååå, se de generelle regler for indtastning. Er nogen gange delt op i tre felter (år-måneddag) i kilden, men indskrives samlet i dette ene felt. Her skrives personens alder, hvis den er direkte angivet i kilden. Skrives som eks. 34. Står der kun en fødselsdato, så indtastes den i ovenstående felt, og der sættes et -1 i dette felt. Civilstand Erhverv Forbrydelse og/eller dømt ved lovparagraf Her skrives personens civilstand. Skrives som det står i kilden, jf. de generelle regler for indtastning. Hvilket arbejde eller erhverv personen havde, såsom arbejdsmand, skræddersvend, sømand etc. Skrives som det står i kilden jf. de generelle regler for indtastning. Står ofte i navnefeltet sammen med navnet, eller i sit eget felt kaldet Stilling. Her skrives selve forbrydelsen og/eller de paragraffer, som fangen er dømt efter, hvis de er oplyst i dokumentet. Eksempelvis Bedrageri og Betleri Overtr. Af 203 Bedrageri. Strafls 257 Her gælder stadig, at der skal skrives nøjagtigt af fra kilden. Selvom du ved hvad G. står for (eks. groft tyveri), skal du altså ikke skrive det. Hvis du gerne vil have det med, kan du skrive det i feltet Indtasterens bemærkninger.

6 RIGSARKIVET SIDE 6 Dom Her skrives den straf den enkelte person har fået ved den lokale ret, efter at være blevet dømt. I kilden hedder feltet ofte straffen. Eksempelvis: - 15 slag Rotting - Fængsel paa Vand og Brød i 2 x 5 dage - Forbedringshusarbejde i 15 Maaneder Domsmyndighed /protokoltype Her skrives henvisningen til hvor dommen er afsagt, og dermed nedskrevet. Står enten i et felt for sig, eller som oftest sammen med forbrydelsen. Eksempelvis Dom Extraret Politiretten Domsdato Henvisning Domsdato ved overret Skrives som dd-mm-åååå. Se generelle regler for indtastning. Står ofte i samme felt som forbrydelsen og lovparagraffen Her skrives henvisninger til foliobind og sidetal. Står enten sammen med henvisningen til domsmyndigheden eller protokoltypen, eller har et felt for sig selv. Eksempelvis: Fol 137 Lille Politiprotokol 93 PP 33 DP 60 Her skrives datoen for dom ved overret. Den er ikke altid med, især ikke i de tidlige straffeattester. Skrives som ddmm-åååå. Se generelle regler for indtastning.

7 RIGSARKIVET SIDE 7 Dom ved overret Domsdato ved Højesteret Indtasters bemærkninger Her skrives om dommen stadfæstes, forøges eller den anklagede frifindes. Står i samme felt som domsdato ved overret. Eksempelvis: Underretsdommen stadfæstet Forandret til 1 aars Forbedringshusarbejde Her skrives datoen for dom ved Højesteret. Den er ikke altid med, især ikke i de tidlige straffeattester. Skrives som dd-mm-åååå. Se generelle regler for indtastning. Her kan du skrive dine kommentarer til det indtastede, f.eks. hvis du har opdaget fejl i dokumentet, har tjekket med andre kilder, har supplerende information o.l. Her kan du afskrive nogle af de andre oplysninger, som du finder i strafferegistrene, som du synes, det er spændende at indtaste. Du behøver det ikke, men det kan være sjove oplysninger at få med.

8 RIGSARKIVET SIDE 8 LIDT OM STRAFFEREGISTRE Strafferegistre frem til 1897 kan have mange udformninger. De er skabt lokalt i de enkelte herredsfoged-, birkefoged- og byfogedembeder. Formålet med registrene var, at fogeden kunne oplyse om en person var tidligere straffet. Således var fx straffen for anden gang begået tyveri hårdere end for første gang begået tyveri. Det kan variere hvilke oplysninger der er medtaget, men oplysningerne tjente alle et af disse tre formål: 1. Den straffede person skulle identificeres med navn, og efterhånden med flere oplysninger som adresse, alder og efter ca også ofte fødested og fødselsdato. Skabelonen indeholder mange felter til personoplysninger fordi der var mange varianter af personoplysninger. 2. Forbrydelse og den idømte straf er næsten altid også med. Nogle af de ældste strafferegistre har dog kun navn og henvisning til dombogen. Efter Straffeloven af 1866 blev det almindeligt at anføre paragraffen i straffeloven i stedet for at skrive forbrydelsen i almindelig tekst. Du kan se straffeloven her: 3. Der er altid en henvisning til, hvor dommens fulde tekst kan findes. Med denne henvisning kan man gå fra strafferegistrets korte oplysninger til dommen og afhøringerne i straffesagerne. Henvisningerne kan være meget korte, nogle gange blot til et sidetal i justitsprotokollen eller dombogen, eller til en domsdato i de kronologisk førte protokoller. Men fogederne førte som regel flere protokoller, hvor dommene kunne være indførte. Han kunne føre en justitsprotokol, en ekstraretsprotokol og en politiprotokol til de mindre forseelser. Hertil var mange herredsfogeder samtidig foged i nogle mindre birker i herredet, som havde egne protokoller, eller byfogeden var også foged i det omliggende herred. Var det tilfældet, måtte henvisningerne også præcisere, hvilken jurisdiktions protokol, der var tale om. En dom kunne ankes til overretten og til Højesteret, og strafferegisteret refererede så hertil med domsdatoer.

Pleje- og fødselsstiftelsens protokoller

Pleje- og fødselsstiftelsens protokoller Pleje- og fødselsstiftelsens protokoller - vejledning til indtastning Version 4.1b Indhold Vejledning til indtastning af Pleje- og Fødselsstiftelsens protokoller... 2 Flere navne på samme side... 3 Fra

Læs mere

Vejledning til indtastning af Mindeblade

Vejledning til indtastning af Mindeblade 1 Vejledning til indtastning af Mindeblade Mindebladene er standardiserede mindeskrifter over sønderjyder, der faldt under Første Verdenskrig, indsamlet af Vælgerforeningen for Nordslesvig. Mindebladene

Læs mere

Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier

Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier Version 1, sidst opdateret i juni 2015 Indhold Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier... 1 Indtastningsvejledning til Matriklerne for

Læs mere

Vejledning til indtastning.

Vejledning til indtastning. Vejledning til indtastning. Sidst opdateret i marts 2015 Indhold Vejledning til indtastning.... 1 Indtastningsvejledning til ansøgninger til en erindringsmedalje... 2 Tillæg til indtastningsvejledning

Læs mere

Vejledning til indtastning af Dødsattester på Rigsarkivets Indtastningsportal cs.sa.dk

Vejledning til indtastning af Dødsattester på Rigsarkivets Indtastningsportal cs.sa.dk 1 Vejledning til indtastning af Dødsattester på Rigsarkivets Indtastningsportal cs.sa.dk Udarbejdet i samarbejde med DIS-Odense og Rigsarkivet, april 2018. Version 1.0. Forside, bagside, tom mv. Vælg JA

Læs mere

I NDTASTNING AF S KOLEPRO TO K O L L E R.

I NDTASTNING AF S KOLEPRO TO K O L L E R. I NDTASTNING AF S KOLEPRO TO K O L L E R. Version 1.01 17 Feb 2015 For at indtaste kirkebøger hos Danish Family Search skal du have en bruger ID og et kodeord. Hvis du allerede har dette, så gå til kapitel

Læs mere

Indtastningsvejledning til Matrikler og Landslister for St. Croix, St. Thomas og St. Jan

Indtastningsvejledning til Matrikler og Landslister for St. Croix, St. Thomas og St. Jan Indtastningsvejledning til Matrikler og Landslister for St. Croix, St. Thomas og St. Jan (version 6, februar 2016) Når du indtaster matrikler og landslister, skal du overholde nedenstående regler: 1. Er

Læs mere

Vejledning i kildeindtastning

Vejledning i kildeindtastning Vejledning i kildeindtastning Af Hans Martin Laustsen og Hans Jørgen Marker Baggrund I 1992 blev Vejledning i Kildeindtastning udsendt som DDANyt nr. 65. Denne vejledning var såvel en generel vejledning

Læs mere

Indtastningsvejledning til Slavelister (matrikeloplysningsskemaer)

Indtastningsvejledning til Slavelister (matrikeloplysningsskemaer) Indtastningsvejledning til Slavelister (matrikeloplysningsskemaer) (version 6, februar 2016) Når du indtaster slavelister, skal du overholde nedenstående regler: 1. Er dokumentet en forside, bagside eller

Læs mere

Vejledning til indtastning af de alfabetiske lister

Vejledning til indtastning af de alfabetiske lister 1 Vejledning til indtastning af de alfabetiske lister Version 2, sidst opdateret i 25.5. 2016 De alfabetiske lister svarer stort set til lægdsrullerne og indeholder oplysninger om værnepligtige mænd. Listerne

Læs mere

Start opgaven via fløjmenuen i venstre side: Journaler >> Ny journal

Start opgaven via fløjmenuen i venstre side: Journaler >> Ny journal JOURNAL, OPRET En journalsag oprettes hver gang en person har givet noget til arkivet. Journalen giver oplysninger om hvem, der har afleveret hvad og hvornår, samt under hvilke betingelser. Start opgaven

Læs mere

Vejledning til Søg medlem

Vejledning til Søg medlem Maj 2014 Vejledning til Søg medlem - for tillidsvalgte Indholdsfortegnelse Generelt om Søg medlem... 2 Medlemsliste... 2 Hvis du vil melde en kollega ind i FOA... 2 Sådan bruger du Medlemsliste... 3 Hvad

Læs mere

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel

Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Vejledning til online blanketten Månedlig omsætning inden for detailhandel Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål,

Læs mere

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her:

Kender du allerede disse systemer, kan du også finde arkivalierne direkte her: Se hvordan du søger Med denne søgefunktion kan du søge i arkivalier fra Dansk Vestindien på tværs af Rigsarkivets systemer: Arkivalier Online (scannede arkivalier), Rigsarkivets Indtastningsportal (afskrevne

Læs mere

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster

Vejledning. Kom godt i gang som frivillig indtaster Vejledning Kom godt i gang som frivillig indtaster RIGSARKIVET SIDE 2 Bliv frivillig Denne vejledning er skrevet til dig, der har lyst til at gøre en indsats som frivillig og skrive af fra historiske dokumenter,

Læs mere

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg

Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Vejledning til online blanketten Beskæftigede inden for bygge og anlæg Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du

Læs mere

HåndOffice - dommere.

HåndOffice - dommere. HåndOffice - dommere. Gå ind på siden Haandoffice.dhf.dk Dommere med en e-mail adresse har fået tilsendt informationsmail med oplysninger om brugernavn og password. Det er bedst, at kopiere brugernavn

Læs mere

Vejledning i Dommerportal

Vejledning i Dommerportal Vejledning i Dommerportal Til Dommere i DVBF. Her kommer version 1 af vejledningen til dommerportalen, som i første indeholder: Log in Dommerdata (personoplysninger, klubtilhørsforhold mm) Dommerkalender

Læs mere

Vejledning til online blanketten Svinetællingen

Vejledning til online blanketten Svinetællingen Vejledning til online blanketten Svinetællingen Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen til at henvende

Læs mere

Hånd@ Tilretning af importdatafiler

Hånd@ Tilretning af importdatafiler Hånd@ Tilretning af importdatafiler Tilretning af Import data filer.... 3 Fjerne dubletter... 4 Tilret og tilføj kolonne overskrifter... 9 Hvordan fordeles data fra en kolonne til flere?... 10 Sammenføje

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer

Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Vejledning til online blanketten Industriens salg af varer Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er du velkommen

Læs mere

Brug kalenderen: Ud for de felter, hvor du skal angive en dato, ligger der en kalender, du kan benytte i stedet for at skrive selve datoen

Brug kalenderen: Ud for de felter, hvor du skal angive en dato, ligger der en kalender, du kan benytte i stedet for at skrive selve datoen INDHOLD: 1. Først lige et par tips...side 1 2. Ja, jeg har haft arbejde som lønmodtager m.v....side 3 3. Ja, jeg har fået feriepenge...side 6 4. Ja, min pension er blevet reguleret i perioden...side 7

Læs mere

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet

Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Vejledning til online blanketten Prisindekset i producent og importleddet Din vej gennem blanketten Her er en kort vejledning om hvordan du udfylder online blanketten trin for trin. Har du spørgsmål, er

Læs mere

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur)

Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Udklip Afsnit 5.1 Registrering af udklip i Arkibas (U-signatur) Følgende udklip registreres i Arkibas under Enkelte artikler (U-signatur): Udklip fra aviser, blade bøger osv. som arkivet selv ejer. Udklip

Læs mere

DET NYE ARKIVALIERONLINE

DET NYE ARKIVALIERONLINE Hurtige tips & tricks til DET NYE ARKIVALIERONLINE - især om folketællinger Hvorfor nyt Arkivalieronline (AO)? Vi har været nødt til at sætte den nye arkivalieronline i drift nu. Grunden er, at systemerne

Læs mere

Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier Version 5, sidst opdateret i november 2015

Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier Version 5, sidst opdateret i november 2015 Vejledning til indtastning af vestindiske arkivalier Version 5, sidst opdateret i november 2015 Indhold Indtastningsvejledning til Kopibog for skrivelser til kongen... 1 Indtastningsvejledning til Matrikler

Læs mere

HåndOffice - dommere.

HåndOffice - dommere. HåndOffice - dommere. Gå ind på siden www.håndoffice.dhf.dk eller www.haandoffice.dhf.dk Dommere med en e-mail adresse har fået tilsendt informationsmail med oplysninger om brugernavn og password. Det

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

Vejledning til gfbook

Vejledning til gfbook Vejledning til gfbook Registrering og log ind Det første du ser når du kommer ind på gfbook er registreringsvinduet og loginvinduet. Hvis du har registreret en brugerkonto på gfbook (alle med slægtstræ

Læs mere

DAISY eksempler på søgning

DAISY eksempler på søgning side 1 af DAISY eksempler på søgning Ulrich Alster Klug 2011 dannebrog@dk-yeoman.dk www.dannebrog.biz Mange synes, det er svært at søge i DAISY, og derfor vil jeg i denne note give nogle eksempler på,

Læs mere

Arkivfond. Eksempel: Harald Madsen personarkiv

Arkivfond. Eksempel: Harald Madsen personarkiv Arkivfond Inden registreringen starter, skal arkivalierne opdeles efter arkivskaber (den forening, virksomhed eller privatperson, der er ophav til arkivalierne). HUSK altid at søg på arkivskaber, for at

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Se eventuelt også

Læs mere

Borgerforslag - støtterblanket

Borgerforslag - støtterblanket Borgerforslag - støtterblanket Du kan bruge denne blanket til at støtte et borgerforslag på www.borgerforslag.dk Støtten er anonym, således forstået at der ikke offentliggøres nogen personoplysninger om

Læs mere

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38

COOP brugermanual til Podio BRUGERMANUAL. til Podio. 23. februar 2015 Side 1 af 38 BRUGERMANUAL til Podio 23. februar 2015 Side 1 af 38 INDHOLDSFORTEGNELSE HVAD ER PODIO?... 3 HVAD KAN VI PÅ PODIO?... 4 Aktivitet... 4 Bestyrelsesmøder... 4 Arrangementer & aktiviteter... 5 Opslagstavle...

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på efterlønskortet

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på efterlønskortet Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på efterlønskortet Hvis du kan svare ja til et af nedenstående spørgsmål, kommer du til trinnet Aktiviteter på efterlønskortet. På trinnet

Læs mere

På sekretariatets Censor IT-side: censor-it.censorerne.dk tastes alle bestillinger.

På sekretariatets Censor IT-side: censor-it.censorerne.dk tastes alle bestillinger. Opdateret 13.3.2015 Censor IT vejledning til eksamensadministration... 1 Vejledning til menupunkterne... 1 Log ind... 1 Min profil... 2 Censorbestillinger... 2 Opret ny bestilling... 2 Eksaminatorer...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Klub-cms brugermanual

Klub-cms brugermanual 2013 Klub-cms brugermanual Andreas Helmer Herstedøster Idræts Club Sidst opdateret d. 03-04-2013 Indhold VELKOMST... 3 ADMINISTRATION... 4 Hold... 5 Spillere... 6 Kampe... 7 SIDEOPBYGNING... 10 Tekstsider...

Læs mere

Collect - brugermanual til Y s Men

Collect - brugermanual til Y s Men Denne vejledning er kun til brug for de personer der har fået adgang til redigering i medlemsdatabasen Collect - brugermanual til Y s Men Indhold Velkommen... 2 Første login... 2 Sådan gemmes nye data...

Læs mere

1. Dansk Demografisk Database

1. Dansk Demografisk Database 1. Dansk Demografisk Database Ulrich Alster Klug 2008. 1.1. Dansk Data Arkiv Dansk Data Arkiv er et af statens arkiver. Det har bl.a. til formål at gøre oplysninger fra statens andre arkiver tilgængelige

Læs mere

Straffede personer i slægten

Straffede personer i slægten Straffede personer i slægten samt Forbrydelsens ansigt Foredrag torsdag den 13. oktober 2016 Peter Wodskou Christensen Forbrydelsens ansigt Tilblivelsen Researchen Illustrationerne Straffede personer i

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator Opret afdelinger og brugere til EDI for FP attester og journaloplysninger 31. august 2017 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI-systemet

Læs mere

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk.

Opret dit CV. Jeg søger job som. Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Opret dit CV Når du skal oprette dit CV, skal du logge ind på www.jobnet.dk. Derefter klikker du på 'MIN JOBSØGNING' i den sorte menu øverst på siden. Du kan se 'Jobnets værktøjer', og du kan få mere at

Læs mere

Indberetning af rituel omskæring

Indberetning af rituel omskæring BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af rituel omskæring - Foretaget uden for klinikker og sygehuse Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugervejledning (1. udgave),

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_01.xls 18-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage

Manual i anvendelse af web til kursusledere på Lægedage Gå ind på Lægedages hjemmeside: www.plo-e.dk Klik på Login i øverste højre hjørne: Skriv dit brugernavn og din adgangskode, som du har fået oplyst i mailen med din kursusbekræftelse. Brugernavn: Dit fulde

Læs mere

Opret og rediger protokol

Opret og rediger protokol Eksamen Protokoller Opret protokol (genvej: Alt + M og E-P-O) RE127 Opret eksamensprotokol: Felter markeret med * (stjerne) er obligatoriske og skal udfyldes. 1 Status: Administrativ enhed*: Termin*: Eksamenstype*:

Læs mere

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20

Indhold. Produkter oprettelse og vedligehold v 2.0 23.5.2010 Side 2 af 20 Indhold Introduktion...3 Formål...3 Support...3 0. Systemkrav...4 0.1 Internet browser...4 0.2 PDF Reader...4 0.3 Hvordan tillades pop-up vinduer...4 0.4 Kompatibilitetsvisning i Internet Explorer 8...6

Læs mere

Politi- og straffesager. Af Michael Dupont

Politi- og straffesager. Af Michael Dupont Politi- og straffesager Af Michael Dupont Hvad kan vi nå? Hvordan du finder det rigtige arkivalie Daisy, indgangen til arkivalier Politi- og straffesager indtil 1897/1919 Straffeakter i 1900-tallet Lidt

Læs mere

Brugervejledning Book et kommunalt lokale

Brugervejledning Book et kommunalt lokale Brugervejledning Book et kommunalt lokale Når foreningen ønsker at benytte et lokale, skal bookingforespørgslen laves på: www.foreningsportalen.esbjergkommune.dk Start med at logge på siden med brugernavn

Læs mere

Manual til Kundekartotek

Manual til Kundekartotek 2016 Manual til Kundekartotek ShopPlanner Customers Med forklaring og eksempler på hvordan man håndterer kundeoplysninger www.obels.dk 1 Introduktion... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Anvendelse... 3 2 Referencer...

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de selskaber,

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 18. maj 2018 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls

Vejledning. Excel-skabelon. til oprettelse af kalendere. Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls Vejledning Excel-skabelon til oprettelse af kalendere Oversigtskalender_Skabelon_Revideret 05_06.xls 20-03-2017 Out of date Vejledningen til makrosikkerhed er nok noget forældet i forhold til nyere versioner

Læs mere

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk

Quickguide til www.erhvervskvinder.dk Quickguide til www.erhvervskvinder.dk ErhvervsKvinders hjemmeside er opdelt i en del, som er åben for alle og en del, der er forbeholdt medlemmerne. Viden om ErhvervsKvinder: Vil du vide noget om ErhvervsKvinder?

Læs mere

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark -

Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Ansøgning om dansk indfødsret ved naturalisation - Til statsløse født i Danmark - Hvem skal bruge dette skema? Dette skema skal bruges af ansøgere, der er: Født statsløse i Danmark Ansøgere under 18 år

Læs mere

Check in inden du rejser!

Check in inden du rejser! Check in inden du rejser! I denne guide finder du: Introduktion til online check-in... 2 Vigtig info... 2 Costa Cruises... 3 MSC Cruises...6 Norwegian Cruise Line... 8 Princess Cruises... 10 Royal Caribbean

Læs mere

mit KODA EN GUiDE KODA

mit KODA EN GUiDE KODA mit KODA EN GUIDE koda 1 / LOG PÅ 3 / VELKOMMEN Log på Mit KODA Gå ind på KODA s hjemmeside www.koda.dk/mit-koda. Log på Mit KODA Her får du adgang til dine egne musikværker, afregningsbilag og mulighed

Læs mere

Brugervejledning til. Vejleder

Brugervejledning til. Vejleder Brugervejledning til Vejleder UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 ADGANG TIL LOGBOGEN... 2 MIN PROFIL... 6 ÆNDRING AF KODEORD... 7 KALENDER... 8 KOMPETENCEOVERSIGT... 9 UDDANNELSESLÆGER... 10 KOMPETENCER

Læs mere

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE

Opret aktiviteter LEJERBO.DK OPRET AKTIVITETER PÅ AKTIVITETSLISTE 1 Opret aktiviteter TIPS: Du kan bruge en aktivitetsliste til at vise en række datostyrede aktiviteter i jeres afdeling eller udlejning af jeres fælleshus. Du behøver ikke sætte billede på, eller tekst,

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc.

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet, efterlønskortet etc. Har du svaret ja til nedenstående spørgsmål får du efterfølgende vist siden/trinnet Aktiviteter,

Læs mere

Rokort er det system, som du som medlem vil anvende til at

Rokort   er det system, som du som medlem vil anvende til at Intro til klubbens it-systemer Rokort www.rokort.dk er det system, som du som medlem vil anvende til at booke lejekajak registrere roet tur tilmelde dig ture opslå ture mv. Når du skal logge ind på Rokort

Læs mere

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet

Brugervejledning til. Videreuddannelsessekretariatet Brugervejledning til Videreuddannelsessekretariatet UDARBEJDET AF DINO BABIC 12. AUGUST 2016 MIN PROFIL... 2 ÆNDRING AF KODEORD... 3 SKIFT PROFIL/ BRUGERRETTIGHEDER... 4 BRUGERE... 6 NULSTIL LOGIN... 11

Læs mere

Elektroniske holdkort. Farvel til holdkort i papir velkommen til elektroniske holdkort

Elektroniske holdkort. Farvel til holdkort i papir velkommen til elektroniske holdkort Elektroniske holdkort Farvel til holdkort i papir velkommen til elektroniske holdkort Hvornår er en spiller deltagerberettiget? Det skal dommerne ikke længere tjekke, da vi får elektroniske holdkort a)

Læs mere

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018

Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Så dån udfylder du ånsøgning om optågelse på en 2- fåglig kåndidåtuddånnelse med kåndidåttilvålg i Russisk eller Jåpånstudier, sommer 2018 Læser du en bacheloruddannelse med enten bachelortilvalget i Russisk

Læs mere

QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS QUICKGUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password Log into ADAMS on the Internet Dit brugernavn og password udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe

Læs mere

mit KODA EN GUiDE KODA

mit KODA EN GUiDE KODA mit KODA EN GUIDE koda 1 / LOG PÅ 3 / VELKOMMEN Log på Mit KODA Gå ind på KODA s hjemmeside www.koda.dk. link til Mit KODA under Medlemmer. Så vises log onbillede Log på Mit KODA På Mit KODA kan du se

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk

Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Brugermanual til munkebjergbykirke.dk Indhold Log ind... 2 Introduktion til redigeringssystemet... 3 Tilføj - tilføje nye artikler og emner... 4 Tilføj artikler... 5 Kalenderfunktionen... 7 Tilføj galleri...

Læs mere

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile

Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile ersttt BRUGERVEJLEDNING 2019 Indberetning af tvang ved somatisk behandling af varigt inhabile Sundhedsdatastyrelsens Elektroniske Indberetningssystem Forord Dette er en brugermanual (1. udgave), der teknisk

Læs mere

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline

Sådan finder du. Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline Sådan finder du Skifter fra provinsen før 1919 på Arkivalieronline RIGSARKIVET SIDE 2 TRIN 1: Vælg Find din slægt for at finde skifter På Arkivalieronline kan du finde skifter fra forskellige myndigheder

Læs mere

Masseindberetning i HR-Løn

Masseindberetning i HR-Løn Masseindberetning i HR-Løn Side 1 af 18 I denne vejledning kan du læse, hvordan du gør, når du skal indberette ensartede lønændringer til mange medarbejdere. Masseindberetning kunne fx være udbetaling

Læs mere

HåndOffice Dobbelt oprettelser

HåndOffice Dobbelt oprettelser HåndOffice Dobbelt oprettelser Opret af person... 2 Mulige dobbelte oprettelser... 4 Spiller udmelding... 7 Opret af person I HåndOffice (HO) kan man oprette personer på flere måder. Den manuelle måde

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet for FP attester og journaloplysninger Vejledning til brugeradministrator EDI systemet for FP attester og journaloplysninger 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator oprettelse af afdelinger og brugere til EDI FP attester Denne vejledning

Læs mere

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem!

Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa et kandidattilvalg Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet op i

Læs mere

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål.

Indledning. MIO er optimeret til Internet Explorer. Læs endvidere under Ofte stillede spørgsmål. Indhold Indledning... 3 Søgefunktioner... 4 Søgning fra forsiden... 5 Søgning under menupunktet Instrument... 6 Sådan får man vist instrumenterne i en bestemt afdeling... 7 Sådan ændrer man status på et

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation)

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende afholdelse af kursus/efteruddannelse (organisation) Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes

Læs mere

Sådan logger du på Psykoterapeut Foreningens hjemmeside og retter i dine oplysninger.

Sådan logger du på Psykoterapeut Foreningens hjemmeside og retter i dine oplysninger. Sådan logger du på Psykoterapeut Foreningens hjemmeside og retter i dine oplysninger. I menuen til venstre på forsiden klikker du på menupunktet Medlemssider: Så kan du logge ind på medlemssiderne i felterne

Læs mere

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet

Aktivitetsindtastning. Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet Aktivitetsindtastning Sådan skriver du fx arbejde, sygdom og ferie på dagpengekortet Har du haft arbejde eller indtægter, holdt ferie, været syg, eller har der været andre forhold, der kan begrænse din

Læs mere

Tips og tricks til Arkibas

Tips og tricks til Arkibas Tips og tricks til Arkibas 0. Login, brugerprofil og log ud 0.1 Login 0.2 Brugerprofil 0.3 Log ud 1. Registrering 1.1. Åbn nyt vindue (Ctrl + klik ) herunder oprette fotograf eller placering 1.2. Tagging

Læs mere

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet

Vejledning til brugeradministrator. EDI systemet Vejledning til brugeradministrator EDI systemet 1. april 2019 Vejledning til brugeradministrator Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugeradministrator. Opgaverne er: - Oprette og vedligeholde

Læs mere

Værktøjer til oprettelse og redigering i Det Sker bladet.

Værktøjer til oprettelse og redigering i Det Sker bladet. Værktøjer til oprettelse og redigering i Det Sker bladet. Login adresser... 2 Det Sker bladets opbygning... 3 Arbejdsgang:... 4 Arrangementer og aktiviteter til Det Sker... 5 Tekstboks til Det Sker...

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende Kvalitetsudviklings- og forskningsprojekter Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en kandidatuddannelse med kandidattilvalg Du kan kun søge om optagelse på kandidatuddannelse med kandidattilvalg, hvis du har afsluttet eller er i gang med

Læs mere

Kvik hjælp Revideret 27-07-2006

Kvik hjælp Revideret 27-07-2006 Kvik hjælp Revideret 27-07-2006 Indledning Med dette hæfte vil vi forsøge at gøre din hverdag med Xdont Aftalebog nemmere. Ideen med hæftet er at give dig et redskab, som du hurtigt kan slå op i, når du

Læs mere

Beredskab TNG. Beredskab TNG er en opgradering af det "gamle" beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0.

Beredskab TNG. Beredskab TNG er en opgradering af det gamle beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0. Beredskab TNG Beredskab TNG er en opgradering af det "gamle" beredskabsmodul i SecureAware, og er tilgængelig fra version 4.7.0. Beredskab TNG... 1 Kom godt i gang... 2 Redigér beredskabsdokumentet...

Læs mere

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS

Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sa dan udfylder du ansøgningen om optagelse pa en deltidsuddannelse i det digitale ansøgningssystem DANS Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem, DANS! Hvis du ikke allerede

Læs mere

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet

Vejledning til brugerforvalter. EDI systemet Vejledning til brugerforvalter EDI systemet 15. november 2017 Vejledning til brugerforvalter Denne vejledning beskriver de opgaver du har som brugerforvalter. Brugerforvalter har en række opgaver for de

Læs mere

Mit DGI Stævneprogram Skydetilmelding 2018.

Mit DGI Stævneprogram Skydetilmelding 2018. STÆVNEPROGRAM OG SKYDETILMELDING dhj@oncable.dk TLF. 51602755 Mit DGI Stævneprogram Skydetilmelding 2018. Mit DGI. Stævneprogrammet. Opret et stævne. Indtast resultater. Opret en ny skytte. Opret Skydehold.

Læs mere

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2

Mit Sygefravær. Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning. September 2015. Version 1.2 Mit Sygefravær Introduktion til den borgervendte selvbetjeningsløsning September 2015 Version 1.2 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Når en borger bliver sygemeldt... 4 Meddelelser i Mit Sygefravær... 4 Introduktionssiden...

Læs mere

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk

Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Vejledning til forældre i 9. og 10. klasse. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen Styrelsen for

Læs mere

Arkivfonds Afsnit 1.1

Arkivfonds Afsnit 1.1 Arkivfonds Afsnit 1.1 Arkivfonds registrering 1. Klik på Registreringer På siden Ny vælg registreringstype vælges den type registrering der ønskes oprettet. 2. Klik på Ny registrering 3. Klik på Arkivfond

Læs mere

Vejledning i oprettelse at arrangement med tilmelding i Medlemsservice

Vejledning i oprettelse at arrangement med tilmelding i Medlemsservice Vejledning i oprettelse at arrangement med tilmelding i Medlemsservice Arrangementer med tilmelding er ikke længere en integreret del af Gruppeweb, som er den platform vores hjemmeside www.ølstykkespejderne.dk

Læs mere

Vejledning til formularmodul

Vejledning til formularmodul Vejledning til formularmodul Side 1 af 25 Indledning Formularmodulet kan anvendes til bestilling af varer, booking af møder, indmeldelse - kun fantasien sætter grænser! Systemet er oprettet, så der er

Læs mere

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse

Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sa dan udfylder du en ansøgning om optagelse pa en kandidatuddannelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Kontoudtog debitorer. Kontoudtog debitorer

Kontoudtog debitorer. Kontoudtog debitorer Kontoudtog debitorer Nedenstående beskrivelse tager udgangspunkt i Rapport 6052084 DSM kontoudtog 2 FIK752, men en stor del af beskrivelsen vil være gældende for øvrige DSM kontoudtogs-rapporter. Kontoudtoget

Læs mere