METODE. De non-funktionelle krav er ikke specifikke krav, men kan være med til at bedømme driften af et system/ website.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "METODE. De non-funktionelle krav er ikke specifikke krav, men kan være med til at bedømme driften af et system/ website."

Transkript

1 Projekt 3 MULB 3. Semester - CPH Business Academy Undervisere: Jesper Hinchely (JHI) & Tue Becker (TUJE) URL : Gr. 15 Louisa Holtti Søllner cph-ls211@cphbusiness.dk Silas Kappel Staal cph-ss263@cphbusiness.dk Simone Blachman cph-sb207@cphbusiness.dk Trine Frydshøj Hansen cph-th179@cphbusiness.dk

2 Projektbeskrivelse Crowdfunding fungerer som fundraising, hvor man gennem sit netværk indsamler hjælpemidler, typisk penge eller et bestemt produkt, til at opstarte sin idé. Man kan som idémand bruge sit nuværende, eller skabe endnu større sit netværk gennem diverse crowdfunding websites. Her skal man kunne vise/fortælle om sin gode idé. Det er vigtigt at have defineret en forretningsplan, hvor det er afklaret, hvor mange, penge, man skal bruge for at kunne udleve sin idé. Man skal med sit crowdfunding projekt, kunne overtale sponsorer til en donation. I vores opgave, er vi en del af firmaet C funding-it, som skal opbygge et website samt database, baseret på crowdfunding, hvor skal kunne oprette sig som funder eller sponsor. Man skal i databasen skulle kunne se de forskellige sponsorer og funds i diverse tabeller. Derudover skal vi lave et specifikt crowdfundingprojekt, hvor vi selv finder på en idé, som man kan donere penge til.

3 METODE BRAINSTORM Til at lægge ud med har vi lavet en brainstorm, for at samle alle vores idéer, så vi kunne danne overblik. Vores Brainstorm kan ses under bilag SCRUM Vi har brugt scrum som arbejdsmetode. Her har vi kørt et sprint over 10 dage. Vi har alle ugens hverdage ført daily meetings. Disse møder varede mellem minutter. Her vendte vi de arbejdsopgaver som vi har lavet hjemme og fordelte nye arbejdsopgaver ud. Dette har vi gjort for at sikre, at alle er opdateret på hvad der er lavet, hvad der skal laves, og hvem der gør hvad. Det er dermed en god måde at danne en struktur på. Vi har fulgt scrum arbejdsmetode ved at estimere hvor lang tid hver arbejdsopagve vil tage, hvor mange ressourcer/mennesker der skal bruges til hver arbejdsopgave osv. Man kan i vores scrum se vores burn down chart, hvor vi meget gerne skulle følge kurven, for ikke at være bagud. FURPS/ FUNKTIONELLE - NON FUNKTIONELLE KRAV Vi har opsat en liste over de funktionelle og non funktionelle krav, for at danne et overblik over hvad vores hjemmeside skal kunne. De funktionelle krav beskriver de funktioner som vores system/website skal kunne udføre. De definere specifikke adfærd/funktioner på selve hjemmesiden. De non-funktionelle krav er ikke specifikke krav, men kan være med til at bedømme driften af et system/ website. For at finde ud af hvilke krav der skulle stilles, har vi set på FURPS. Her er F et de funktionelle krav, og URPS de non-funktionelle krav. Vi har brugt dem som vi fandt mest relevante for vores hjemmeside. Vores scrum og burn down chart ses under bilag

4 METODE

5 ER - DIAGRAM ER DIAGRAM Vores ER-diagram er bygget op omkring at man skal have en bruger for at kunne oprette eller donere til et projekt. Uden bruger kan man dog stadig bevæge sig rundt på siden og se de forskellige projekter. Det var vigtigt for os at man kan som bruger både oprette et nyt projekt og støtte et projekt, med samme log-in. Derfor har vi lavet relationen til Rolle tabellen en til mange. Så en bruger kan godt have mange roller, hvor rolle er defineret ved rolletype tabellen, hvor man enten kan være sponsor eller funder. Man har dog også muligheden for at oprette en bruger uden at vælge en rolle. Vi har en donations tabel til at vise hvilket beløb der bliver doneret, og hvilken dato det bliver gjort. Vi har her undladt at have betalingsprocessen med i ER-diagrammet, da det er en prototype vi laver. Relationen mellem donations tabellen og projekt tabellen er lavet ud fra at man kan have flere donationer til et projekt. Et projekt kan dog godt have ingen donationer. En donation kan ikke bruges til mere end et projekt. I projekt tabellen har vi valgt at have attributter til projekt navnet, datoen det bliver oprettet og den mængde funderen skal bruge til projektet.

6 USE CASE

7 USE CASE USE CASE Vores model består af en aktør, et subjekt, og use cases. Vores aktører er her kunden og administatoren, og subjektet er vores website. Disse to aktører har forskellige use cases hver især, som vil blive beskrevet. AKTØR - BRUGER Først og fremmest skal vores user, der bruger vores website, have mulighed for at browse rundt på vores website. Brugeren skal også have mulighed for at kunne søge efter et bestemt projekt, eller en kategori. I næste use case kan brugeren have sin egen profil. Det skal være muligt at oprette login, at kunne logge ind og ud, samt at administrere sin profil ved at indtaste nødvendige data, så man kan se fx hvem der har oprettet et projekt eller støttet et projekt. AKTØR - ADMINISTRATORER Vores administratorer står for at opdatere vores website og database. En e-shop vil typisk få flere produkter på sigt, eller have brug for fornyelse, fx i form at flere kategorier. Vores admin skal have mulighed for at kunne oprette en ny kategori efter behov. Dertil muligheden for at kunne rette og slette en kategori. For at få et nyt projekt på vores website, skal det godkendes af admin. Når et projekt først er godkendt, kan administratoren oprette projektet på hjemmesiden, og have muligheden for at rette/slette et projekt. Efter at brugeren har oprettet et login, kan brugeren nu indtage en rolle. Brugeren har mulighed for at kunne indtage rollen funder og/eller sponsor. Som funder kan man via. administratoren, anmode om at få et projekt godkendt, og som sponsoren kan man støtte med penge til et projekt.

8 USE CASE - UC1 USE CASE - TEMPLATE Name: Kunde Identifier: Manage Account UC1 Preconditions: List the state(s) the system can be in before this use case starts Når man ikke er oprettet som bruger eller logget ind kan man kigge på de forskellige projekter, og se detaljer om projekterne. Basic course: Man klikker på Sign Up hvis man ikke allerede har en bruger, og derefter skal man indtaste oplysninger som brugernavn og password. Man logger sig så ind og kan redigere sin profil i dropdown menuen My user Use case begins when: 1. Når man klikker på Sign Up. 2. Når man logger sig ind med sin bruger Alternate Course A: 1. Hvis man ikke kan finde Sign Up knappen i menuen, ligger den også på forsiden. 2. Hvis man har glemt sit password kan man få en mail tilsendt, hvor man modtager en ny kode. Condition: Man får en fejlmeddelelse når man prøver at logge ind med forkert brugernavn eller adgangskode. Man kan derefter klikke på glemt password, intaste sin mail og få sendt en ny kode, samt ens brugernavn. Post conditions : 1. Use casen slutter når man har klikket på registrer og man har fået bekræftelse på oprettelsen. 2. Use casen slutter når man logger ud. Use case ends when: 1. Når man har oprettet en bruger efter at have indtastet sine oplysninger. 2. Når man trykker på log-ud knappen i dropdown menuen.

9 USE CASE - UC2 Use Case Description: Name: Kunde Identifier: Indtag rolle - UC2 Preconditions: List the state(s) the system can be in before this use case starts 1. Man vil støtte et projekt og kigger derfor på det specifikke projekt inden man klikker på Sponsor. 2. Man vil oprette et nyt projekt og logger derfor ind for at få muligheden for at klikke Create project. Basic course: Path: 1. Man logger ind, finder det projekt man vil støtte, går ind på undersiden til det enkelte projekt og klikker derefter på Sponsor knappen. Så vælger man hvor meget man vil støtte med og bliver sendt videre til en betalinsside hvor man indtaster oplysninger 2.Man logger ind, og finder oppe i menuen muligheden for at oprette et projekt. Man klikker og udfylder felter omkring projektet, hvorefter det bliver sendt til godkendelse. Use case begins when: Use casen begynder når man klikker på Sponsor. Use casen begynder når man trykker på opret nyt projekt Use case ends when: Når man har fået en bekræftelse på hjemmeside, at man enten har støttet eller oprettet et projekt succesfuldt. Alternate Course A: Man kan ikke trykke på sponsorer eller oprette nyt projekt, derfor skal man signe in først. Condition: Man kan ikke trykke på knappen sponsorér hvis man ikke er logget ind, og man har ikke muligheden for at oprette projekt hvis man ikke er logget ind. Post conditions : Use casen slutter når man får en bekræftelse på sin side.

10 MINERVA

11 MINERVA MÅLGRUPPE ANALYSE - MINERVA Den primær målgruppe er funders, som ønsker at få samlet penge nok til at kunne få udlevet sin drøm/ projekt. Den sekundære målgruppe er sponsorerne, uden dem, kan man ikke samle penge ind til projektet, men det er først og fremmest vigtigst med diverse projekter som man kan støtte/samle ind til. Hvis man skal placere vores målgruppe ud fra minerva modellen, passer de bedst ind i det grønne og blå segment. Begge er moderne og er typisk up to date med det nyeste på markedet. Vores sponsors er også moderne da de følger med på disse crowfundings sider. De interessere sig for alt det nye, inde for fx teknologi. Derudover er vores sponsors karrierebevidste, de har typisk en høj uddannelse, og har penge til at kunne give en god hjælpende hånd til vores funders. De er måske selv iværksættere og ønsker at hjælpe andre, der ønsker det samme. Vores sponsor kan også være i det grønne segment, hvis de også har en stor interesse for miljø osv. Vi mener at vores funders er moderne, for ellers ikke vil bruge crowdfunding som et middel til at indsamle penge, men i stedet gå til banken, og dermed vil de måske ikke undersøge alternative muligheder. Vores funders er blå fordi de er resultatorienterede og moderne. De kan også ligge i det grønne segment, ved fx at have en grøn idé, fordi de har stor interesse for natur, økologi og bæredygtighed.

12 MOODBOARD

13 DESIGNBRIEF PROBLEMSTATEMENT Vi har fået til opgave at udvikle en prototype af en hjemmeside med en tilhørende funktionel database for en crowdfunding virksomhed, C Funding it. For at hjemmesiden kan fungere helt optimalt, skal der udvikles et login-system, hvorved man kan vælge at interagere som funder eller sponsor. Derved skal man kunne søge på projekter under forskellige kategorier, som man ønsker at støtte. Ligeledes er det idéen, at man som funder skal kunne oprette sit projekt i sin brugerprofil. MÅLGRUPPE Den primære målgruppe er funders, der har brug for en eller flere sponsorere til deres projekt, men også sponsorer, der har lyst til at støtte og bidrage til en række forskellige projekter. Derfor er det vigtig, at hjemmesiden tager højde for at henvende sig til begge disse grupper. VISUEL IDENTITTET OG LOGO Virksomhedens profil, skal udstråle nytænkning og troværdighed. Det er funders og sponsorer, der er vores målgruppe, og det er derfor vigtigt, at virksomhedens visuelle identitet især er troværdig. Derudover skal identiteten udstråle, at det handler om crowdfunding, og det er derfor utrolig vigtigt, at farvevalg er i fokus. Virksomhedens visuelle identitet skal udstråle nytænkning, troværdighed og succes. Typografien til både overskrifter og brødtekst skal være letlæselig, og derfor skal der bruges to sans-serif fonte. Til overskrifterne skal der bruges en sans-serif font, der har et minimalistisk og enkelt udtryk, men stadig en form for særpræg. Brødteksten skal være traditionel, letlæselig og mindre dominerende. HJEMMESIDE Hjemmesiden skal fremstå enkel og troværdig og derfor skal designet holdes i et enkelt og rent udtryk, med klare blå, grønne og orange farver. Illustrationer laves i form af infografik på hjemmesiden, da vi mener det giver et mere rent og enkelt udtryk, end hvis man havde brugt billeder. Illustrationerne skal fungere som eye-catchere og bidrage til en bedre samlet forståelse af selve virksomhedens koncept. RAPPORT Rapporten er udviklet, så den er i rød tråd med det resterende design og udtryk. Det er vigtigt, at rapporten fremstår i et enkelt og rent design, så det er nemt at finde den information, man ønsker.

14 DESIGN Typografi Typografien til både overskrifter og brødtekst skal være letlæselig, og derfor har vi valgt, at der skal bruges to sans-serif fonte. Til overskrifterne skal der bruges en sans-serif font, der har et minimalistisk og enkelt udtryk, men stadig en form for særpræg. Brødteksten er valgt ud fra, at den skulle være tradiotinel og letlæselig. Farvevalg Virksomhedens visulle identitet skal som tidligere nævnt udstråle nytænkning, troværdighed og succes. Derfor har vi valgt at bruge en blå farve #256A8D og en lysere blå #398CBC, der symboliserer troværdighed og layalitet, en grøn farve #6BB341, der symboliserer nytænkning og en orange farve #F9B049, der symboliserer selvsikkerhed og succes. Den blå og orange skaber en komplimentærkontrast, hvilket skaber harmoni og balnace mellem farverne.

15 DESIGN Idéen med logoet er, at skabe et udtryk af en spirende idé og noget der forbindes med crowdfunding. Spiren, der erstatter i et i logoet skal netop symbolisere idéer og nytænkning, og derfor har vi valgt at det skal fungere som logoets signet. Derudover indgår virksomhedens navn i logoet, og vi har valgt at dele logotypen op i tre dele, så der er mere, så der er mere fokus på c et for crowdfunding med en mørkere grå farve, mindre fokus på funding med en lysere grå farve og med fokus på IT med en grøn farve, der skal symbolisere nytænkning. Typografien er en sans-serif font, Quicksand, som giver et minimalistisk og enkelt udtryk, men stadig med en form for særpræg. BESKRIVELSE AF ILLUSTRATIONER Vi har valgt at lave nogle få illustrationer, for at give brugeren en bedre samlet forståelse af virksomhedens koncept. Vi har valgt at lave vores illustrationer i flatdesign, da det giver et rent og enkelt udtryk. Illustrationerne fungerer som eye-catchere, og vi har valgt denne løsning, da man ofte vil huske illustrationer frem for en stor blok tekst. Farver til logo: # #cccccc og # 6AB241

16

17 WIREFRAMES FORSIDE SIGN UP Logo Menu Log in / opret dig Søg Billede Overskrift Tekst Sign up Log in Sign-up Felt Felt Knap Felt Overskrift Felt Felt Billeder Felt Sign me up Footer Sociale Media

18 WIREFRAMES LOGIN DISCOVER Log in Log in Felt Felt Felt Felt Log in Log in

19 WIREFRAMES STØT PROJEKT OPRET PROJEKT Logo Menu Me Søg Logo Menu Me Søg Projekt - støt Projekt - støt Støt Støt

20 WIREFRAMES KONTAKT Logo Menu Me Søg Hvem er vi?

21 MOCKUP FORSIDE SIGN UP CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS LOGIN SEARCH CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS LOGIN SEARCH HEADER Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. SIGN-UP Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. FIRSTNAME LASTNAME PASSWORD Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. HOW IT WORKS Have a BIG idea Tell lots of investors at once Get your dream funded

22 MOCKUP LOGIN DISCOVER CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS LOGIN SEARCH LOGIN Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS ME SEARCH DISCOVER PROJECTS PROFILE ACTIVITY CREATE PROJECT MESSAGES SETTINGS LOGOUT Forgot your password, click here PROJECT TITLE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. 48 % funded $24,012 pledged 72 backers 30 days to go PROJECT TITLE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. 48 % funded $24,012 pledged 72 backers 30 days to go

23 MOCKUP STØT PROJEKT OPRET PROJEKT CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS ME SEARCH CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS HEADLINE PROJECT TITLE Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. CREATE PROJECT DESCIPTION

24 MOCKUP KONTAKT CROWDFUNDING ABOUT US PROJECTS ME SEARCH ABOUT US Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus.lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit

25 KONKLUSION Vi har udviklet en prototype af en hjemmeside med et tilhørende funktionel database for crowdfunding virksomheden, C Funding IT, samt et PHP-baseret login og opret ny bruger. For at udvikle vores hjemmeside, har vi benyttet en række forskellige metoder og fremgangsmåder. Vi har blandt andet lavet et ER-diagram, som tydeligt viser strukturen på vores database. Vi har analyseret processen fra at oprette sig som bruger til at man donerer et beløb til et projekt. Derudover har vi gennemgået forskellige designteorier, for at udvikle et enkelt design til en hjemmeside, der er nem at navigere rundt på.

26 BILAG - BRAINSTORM

27 BILAG - BURN DOWN

28 BILAG - BURN DOWN

29 BILAG - BURN DOWN BURN DOWN CHART - FORKLARING Modellen viser, hvordan vores arbejdsproces er foregået i løbet af de 10 sprint. Den røde linje illustrerer hvordan den optimale arbejdstid er, og er en guideline for den blå linje, som er selve arbejdsprocessen. Som man kan se, følger den blå linje kurven, så man kan se at vi er med. Derefter kan man se, at vi ikke længere følger kurven, hvilket bl.a. skyldes, at der er nogle arbejdsopgaver, der ikke er blevet registreret i vores Scrum. Vi har i de 3 dage lavet Usecase, templates og illustrationer. De efterfølgende dage, har vi indhentet det forsømte arbejde, og man kan her se, at den blå linje igen følger kurven. Derved har vi nået alle vores arbejdsopgaver til tiden.

30 BILAG - SCRUM

CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015

CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Crowdfunding Modul 3 CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www.ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Josephine Lorentzen Camilla Norqvist Hansen Shiya Yang Michella Serritzlew Jacobsen Kamilla Melnyczok

Læs mere

rivillig & ørtidspensionist?

rivillig & ørtidspensionist? F rivillig & ørtidspensionist?...fordi din hjælp er uundværlig Besøg www.frivilligjob.dk for mere information eller ring på 98120224 Kære medborger, Aarhus den 1. Juni 2011 2011 er blevet udråbt til EUs

Læs mere

PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING

PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING PROJEKT WEB_DB CROWDFUNDING 3. SEMESTER 3. PROJECT MULB Gruppe 6. 4. oktober 2015 Ved at underskrive dette dokument bekræfter vi, at det indsendte materiale alt sammen er vores eget materiale og arbejde.

Læs mere

CFunding-IT. Web DB Multimediedesigner 3. Semester Gruppe 15

CFunding-IT. Web DB Multimediedesigner 3. Semester Gruppe 15 CFunding-IT http://crowdfunder.jakobplenge.dk/index.php Web DB Multimediedesigner 3. Semester Gruppe 15 Andreas Simonsen Jakob Plenge Line la Fontaine Line Mehr Hansen Christian Knudsen Tobias Sonne 1

Læs mere

3. SEMESTER 2. PROJECT MULB Gruppe 1. 20. september 2015

3. SEMESTER 2. PROJECT MULB Gruppe 1. 20. september 2015 PROJECT DATABASE 3. SEMESTER 2. PROJECT MULB Gruppe 1. 20. september 2015 Ved at underskrive dette dokument bekræfter vi, at det indsendte materiale alt sammen er vores eget materiale og arbejde. Andreas

Læs mere

Ahmad Celik, Garwun Jeffrey Lai og Besir Redzepi. 09-10-2009: 3. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 28/09-2009 Aflevering: 09/10-209

Ahmad Celik, Garwun Jeffrey Lai og Besir Redzepi. 09-10-2009: 3. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 28/09-2009 Aflevering: 09/10-209 Ahmad Celik, Garwun Jeffrey Lai og Besir Redzepi 09-10-2009: 3. Semester. Multimediedesigner Projektstart: 28/09-2009 Aflevering: 09/10-209 Projektets produkt: http://www.abc-cykling.7effrey.dk 1 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

3. Semester Mul-A PROJEKT 3 FUNDING. Louise Marie Bonke Charlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen. http://cbruhn.dk/cfunding

3. Semester Mul-A PROJEKT 3 FUNDING. Louise Marie Bonke Charlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen. http://cbruhn.dk/cfunding 3. Semester Mul-A PROJEKT 3 Louise Marie Bonke harlotte Bruhn Stine Dorry Meulengracht Madsen http://cbruhn.dk/cfunding Projekt 3 Indholsfortegnelse Idéudvikling Indledning Målgruppeanalyse Moodboard Funktionalitet

Læs mere

Crowdfunding. Modul 3. CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www

Crowdfunding. Modul 3. CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www Crowdfunding Modul 3 CPH Business Academy. Lærere: JHI & TUJE www. http://ysy.dk/cfunding-it/index.html 04-10-2015 Josephine Lorentzen Camilla Norqvist Hansen Shiya Yang Michella Serritzlew Jacobsen Kamilla

Læs mere

Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015

Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015 Web DB project - http://www.hma-design.dk/crowdfunding/index.html 3. semester - 3. projekt - Gruppenr. 23 MULA - September 2015 FAKTAARK PROJEKTTITEL... Web DB project URL... CFunding.IT.dk Mette Line

Læs mere

DATABASE Projekt 1-3. semester

DATABASE Projekt 1-3. semester DATABASE Projekt 1-3. semester Gruppe 2- CLmul-a12e Projekt URL http://www.lucasperch.dk/projekter/database.pdf Gruppe 2 Lucas Perch-Nielsen cph-lp14@cphbusiness.dk http://lucasperch.dk/skole.php Niclas

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen.

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner 3. semester - 1. projekt, september 2014 Gruppe 1 - MulA Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Study: Multimedia Design Project:

Læs mere

Online-timeseddelregistrering

Online-timeseddelregistrering Online-timeseddelregistrering Denne vejledning giver dig et overblik over, hvordan du kommer i gang med at foretage registrering af dine timesedler i vores online-tidsregistreringssystem, som hedder AXP.

Læs mere

Database. Pr jekt. Hold CLmul-a14e Gruppe 3 3. semester 2015. Vejledere: Tue Becher Ivan R. Frederiksen

Database. Pr jekt. Hold CLmul-a14e Gruppe 3 3. semester 2015. Vejledere: Tue Becher Ivan R. Frederiksen Database Pr jekt Hold CLmul-a14e Gruppe 3 3. semester 2015 Vejledere: Tue Becher Ivan R. Frederiksen Indholdsfortegnelse 1. Problemformulering 2. ER-diagram 3. Attribut-tabel 4. Use Case-model 5. Use Case

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

WEBSITE DB. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner. 3 semester 2 projekt, oktober 2014 Gruppe 1 MulA

WEBSITE DB. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner. 3 semester 2 projekt, oktober 2014 Gruppe 1 MulA WEBSITE DB Copenhagen Business Academy Multimediedesigner 3 semester 2 projekt, oktober 2014 Gruppe 1 MulA Kia Dahlen, Pia Ellenton Jensen, Maria Korshøj Andersen & Kamilla Klein Website URL: http://www.piajensen.nu/dancehall/index.php

Læs mere

multimediedesign projekt crowdfunding 3. semester

multimediedesign projekt crowdfunding 3. semester multimediedesign projekt crowdfunding 3. semester Kolofon Projekt 3. projekt Crowdfunding (web database) Mark Kristensen kristensen.theman@gmail.com www.markkristensen.dk Skole CPH Business Academy Lyngby

Læs mere

Velkommen til Kaffemøde

Velkommen til Kaffemøde Velkommen til Kaffemøde Høj svarprocent Høj svarprocent, højt engagement - det forpligter Scandi Standard total 87% Danpo total 94% Group Operations, Danpo 96% Group Procurement 100% HR 100% Ledergruppen,

Læs mere

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk

Opret en bruger, der kan hente gratis programmer fra Autodesk Autodesk produkter til studerende VIGTIG! VIGTIG! VIGTIG! Senere i denne vejledning skal du oprette dig som bruger hos Autodesk. Når du gør dette, SKAL DU IKKE (!) BENYTTE EN ELLER ANDEN PRIVAT E-MAIL

Læs mere

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk

Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Vejledning til lærere Oprettelse på www.pengeuge.dk Denne vejledning gennemgår: 1. Tilmelding Hvis det er første gang du er med i Pengeuge. 2. Log ind Hvis du var med i Pengeuge 2015 og allerede er oprettet.

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til administratorer 4. september 2015 Side 1 af 16 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 Administrator-delen... 4 1. Afd./grupper...

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere

Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere 1 Manual til Rsiden.dk for rygestoprådgivere Muligheder på Rsiden.dk www.rsiden.dk er en side, der skal samle alle de relevante dokumenter, informationer og kurser til rygestoprådgivere på et sted. Det

Læs mere

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole

Opstartsvejledning til ipad. Tinderhøj Skole Opstartsvejledning til ipad Tinderhøj Skole Den første skærm når du starter din ipad Sæt fingeren på pilen og træk den til højre. Vælg sprog En ipad kommer med mulighed for at vælge mange forskellige sprog.

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard.

GUIDE TIL OPRETTELSE AF GRUPPEPROFIL - På kant med Kierkegaard. Der oprettes én profil pr. gruppe. Altså hvis du er i gruppe med f.eks. tre andre fra din klasse, skal I oprette én fælles brugerprofil. Når I har oprettet jeres profil, kan I uploade billeder, dele videoer

Læs mere

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Opdater din crawl side 5 Upload af billeder side 8 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Vælg en valgfri side i playlisten

Læs mere

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen.

! Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Copenhagen Business Academy Multimediedesigner 3. semester - 1. projekt, september 2014 Gruppe 1 - MulA Kia Dahlen. Kamilla Klein, Pia Jensen og Maria Korshøj Andersen. Study: Multimedia Design Project:

Læs mere

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner

TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner TRIN FOR TRIN GUIDE VELUX Tilbudsberegner Hvad er VELUX Tilbudsberegner Anmod om adgang Opret password Opret din brugerprofil 2 veje til et kundetilbud Dine tilbud 1 VELUX TILBUDSBEREGNER HVAD ER VELUX

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Tabulex Daginstitution Børn

Tabulex Daginstitution Børn Tabulex Daginstitution Børn Vejledning til medarbejdere 4. september 2015 Side 1 af 23 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Børn?... 3 Hvordan logger man på?... 3 1. Check-in... 4 2. Her og nu... 5

Læs mere

Kvikmanual til FacilityNet

Kvikmanual til FacilityNet Kvikmanual til FacilityNet Om FacilityNet?... 2 Trin 1 - Aktiver din brugerprofil... 3 Trin 2: Opret ny bestilling... 4 Trin 3: Vælg varer... 5 Trin 4: Indtast ordreinformationer... 6 Trin 5: Indtast mødedeltagere...

Læs mere

Linkind - Optimal profilopsætning

Linkind - Optimal profilopsætning Linkind - Optimal profilopsætning 1. LinkedIn Formål: Gør dig synlig for virksomheder, lav dit professionelle netværk. LinkedIn er alt andet en Facebook Du kan oprette en personlig profil Du kan oprette

Læs mere

CLmul-b14e Gruppe 2 2. Database projekt

CLmul-b14e Gruppe 2 2. Database projekt 1 2 CLmul-b14e Gruppe 2 2. Database projekt JONAS FALK sniller27@hotmail.com Projekt vejledere Ivan Rosenvinge Frederiksen CHRISTIAN BRAMS halkjaer-brams@hotmail.com Tue Becher LINE RASMUSSEN line-rasmussen@live.com

Læs mere

Open space aarhus Visuel identitet

Open space aarhus Visuel identitet Visuel identitet version 1.0 #2 Faver NEON GRÜN TECH BLACK Paper White RGB: 051 255 000 HEX: 33 ff 00 CMYK: none Pantone: 802 C RGB: 0330030 030 HEX: 1E 1E 1e CMYK: 30 0 0 100 Pantone: Black RGB: 255 255

Læs mere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere

Pralemappen.dk Din online portfolio Brugerhåndbog til undervisere support@pralemappen.dk Brugerhåndbog til undervisere www.pralemappen.dk v4 side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Velkommen til pralemappen.dk 1.1 Introduktion...side 3 1.2 Grundlæggende funktioner...side 3 1.3 Indstillinger der gælder hele skolen...side 4 1.4

Læs mere

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller

Nexus IP Quickguide. Til alle Nexus VP og F modeller Nexus IP Quickguide Til alle Nexus VP og F modeller Indhold 1.0 Første Opsætning... 3 1.1 FYSISK TILSLUTNING... 3 1.2 FIND KAMERAET... 3 1.3 LOG PÅ KAMERAET MED INTERNET EXPLORER 11... 4 1.4 MENUEN...

Læs mere

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober

Redesign af Cinnober. Analyse af hjemmesiden Cinnober Redesign af Cinnober Gruppe 25 Vi har i denne uge arbejdet på at redesigne hjemmesiden til butikken Cinnober, som ligger på Strøget i København. Cinnober sælger bøger og andre kontorartikler. Deres hjemmeside

Læs mere

Dynamicweb Quickguide

Dynamicweb Quickguide Brugervejledning Dynamicweb Quickguide Version: 1.1 2012.03.15 Dansk JURIDISK MEDDELELSE Copyright 2012 Dynamicweb Software A/S. Alle rettigheder forbeholdes. Dette dokument eller dele heraf må på ingen

Læs mere

CHAT BESKRIVELSE OG VEJLEDNING

CHAT BESKRIVELSE OG VEJLEDNING CHAT BESKRIVELSE OG VEJLEDNING Et Zopim chatmodul gør det muligt at chatte direkte med besøgende på din hjemmeside, og er især ideelt for webshops, tandlæger, frisører og andre servicefag. Dertil er Zopim

Læs mere

GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah

GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah GRUPPE 5 Line - Nanna - Thea - Sarah Gruppeopgave uge 40 Redesign af website - Feelgood Bakery 2. oktober 2015 Link til site http://nannalauth.com/fgb/website.html Kode Brugernavn : keammd Adgangskode

Læs mere

Gruppe 16 / redesign af website: Cinnober / 11.03.2016. Redesign af website. Gruppe 16: Anja Line Kira Emma Ditte Karoline

Gruppe 16 / redesign af website: Cinnober / 11.03.2016. Redesign af website. Gruppe 16: Anja Line Kira Emma Ditte Karoline Redesign af website Gruppe 16: Anja Line Kira Emma Ditte Karoline Indhold Analyse 2-5 Koncept og idé 6 Wireframes 6-7 Styleguide 7 Layout diagrammer 8 Kodning 9 Beskrivelse af test og testresultater 9-10

Læs mere

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3

Use cases... 2. Log ind procedurer... 2. Generelt Du oprettes i Kitos... 2. Generelt Log på Kitos... 3 USE CASES INDHOLDSFORTEGNELSE Use cases... 2 Log ind procedurer... 2 Generelt Du oprettes i Kitos... 2 Generelt Log på Kitos... 3 Generelt Hvis bruger har glemt sit password... 5 Generelt Dit link i oprettelsesmailen

Læs mere

http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely

http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely http://bysileha.com/rate/home.php Gruppe nr. MULB2, Multimediedesign 3. semester hold B. Tue Becher Jesper Hinchely Amanda Lindschouw - cph-al144@cphbusiness.dk http://ahldesign.dk/learningthird.html Michelle

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011

Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011 Gruppe 9 Visuel Interface Design, 27/09/2011 Først øvelse. Lav en designanalyse i tekst og billeder af det udleverede website www.kariyer.net. Vi startede med en hjemmeside, der så ud som følgende: Gennemgående

Læs mere

Projekt database. 3 Semester - Mul a Projekt 1. Yaser Osman cph-mo102@cphbusiness.dk. Dan Eskildsen cph-de32@cphbusiness.dk

Projekt database. 3 Semester - Mul a Projekt 1. Yaser Osman cph-mo102@cphbusiness.dk. Dan Eskildsen cph-de32@cphbusiness.dk Projekt database 3 Semester - Mul a Projekt 1 Yaser Osman cph-mo102@cphbusiness.dk Dan Eskildsen cph-de32@cphbusiness.dk Ammar Al-Basri cph-aa140@cphbusiness.dk Emre Kandemir cph-ek68@cphbusiness.dk Lotte

Læs mere

VEJLEDNING KIOSKKØB. Køb i boderne med sæsonkort

VEJLEDNING KIOSKKØB. Køb i boderne med sæsonkort Hovedsponsor: LigaPartner: ProduktPartner: VEJLEDNING KIOSKKØB Køb i boderne med sæsonkort INDLEDNING Du kan i denne vejledning se, hvordan du kan købe varer i boderne hjemmefra og lægge dem på dit sæsonkort,

Læs mere

IT vejledning i MUS for ledere

IT vejledning i MUS for ledere IT vejledning i MUS for ledere Indhold 1. Indledning... 1 2. MUS processen... 1 3. AUHRA pålogning og startside... 2 4. Lederens invitation til MUS... 5 5. Lederens forberedelse til MUS... 7 6. Lederens

Læs mere

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015

RUTruteplanlægningsvejledning. Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 RUTruteplanlægningsvejledning Folkekirkens Nødhjælp Sogneindsamling 2015 Indhold 1. Introduktion til RUT... 2 1.1 Om vejledningen... 2 2. Log på RUT... 4 3. Sådan planlægger du ruter... 6 4. Sådan finder

Læs mere

GRAFISK DESIGN. Hjemmeside

GRAFISK DESIGN. Hjemmeside GRAFISK DESIGN Hjemmeside AFSENDER Dansk design ANSVAR FOR OPGAVELØSNING Jeg har haft ansvaret for at opgaven er blevet løst, og at den har overholdt de krav som jeg selv har stillet til den skal opfylde,

Læs mere

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK

SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK SÅDAN KOMMER DU GODT I GANG MED UDDANNELSESBOGEN.DK Hvis du læser dette, så er det fordi du har besluttet dig for at få et bedre overblik over hvad din uddannelse indeholder af faglig kompetencer og dermed

Læs mere

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske

Det Naturvidenskabelige Fakultet. Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Det Naturvidenskabelige Fakultet Introduktion til Blackboard (Øvelser) Naturvidenskabeligt Projekt 2006 Prøv at forske Indholdsfortegnelse Introduktion til Blackboard Content System...3 Øvelse 01 individuel:

Læs mere

OPGAVEBESKRIVELSE: Opgaven er en kundeopgave for Janne Berg, studerende til psykoterapeut.

OPGAVEBESKRIVELSE: Opgaven er en kundeopgave for Janne Berg, studerende til psykoterapeut. OPGAVEBESKRIVELSE: Opgaven er en kundeopgave for, studerende til psykoterapeut. Hun vil gerne være selvstændig efter sin uddannelse og ønsker sig dermed en fuld grafisk identitet. ARBEJDSPROCESS: For at

Læs mere

Bruger Manual For WT-215W WIFI relæ

Bruger Manual For WT-215W WIFI relæ Product Model: WT-215W Bruger Manual For WT-215W WIFI relæ Applicationer Sæt enheden til en stikkontakt og brug setup menuen for at forbinde enheden til WiFi-routeren og opret en online konto, så er man

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results

Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results Vejledning til registrering som bruger til EudraCT results 1 Registrering som ny bruger For at indtaste resultater, skal man registreres som bruger i EudraCT databasen: https://eudract.ema.europa.eu/results-web/

Læs mere

Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune).

Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune). Vejledning til ruteplanlægning - Fyn, Jylland og Sjælland (ikke Københavns Kommune). Indhold INTRODUKTION... 2 1. LOGGE IND PÅ RUT... 3 2. OVERSIGT OVER RUTER... 4 3. OPRETTELSE AF RUTER... 5 4. RUTERESERVATION

Læs mere

Use cases... 2. IT Projekter... 2. Generelt Oprette IT Projekt... 2. Generelt Oprette IT Projekt Synlighed og type projekt... 3

Use cases... 2. IT Projekter... 2. Generelt Oprette IT Projekt... 2. Generelt Oprette IT Projekt Synlighed og type projekt... 3 USE CASES INDHOLDSFORTEGNELSE Use cases... 2 IT Projekter... 2 Generelt Oprette IT Projekt... 2 Generelt Oprette IT Projekt Synlighed og type projekt... 3 Generelt Oprette IT Projekt Fanebladene Generelt...

Læs mere

Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid

Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid Corporate Netbank Administration Brugervejledning - Oprettelse af brugere og bestilling af Nordea eid Indhold Log på Corporate Netbank... 3 Opret bruger... 4 Bestil Nordea eid... 5 Godkend oprettelse af

Læs mere

POST IT! Cph Business Academy Multimediedesign 2. Semester flow april Kirstine Marie Rasmussen cph-

POST IT! Cph Business Academy Multimediedesign 2. Semester flow april Kirstine Marie Rasmussen cph- POST IT! Cph Business Academy Multimediedesign 2. Semester flow 3 9. april 2017 Kirstine Marie Rasmussen cph- kr141@cphbusiness.dk Mette Bejder cph- mb458@cphbusiness.dk Link til POST IT http://mbejder.dk/post-

Læs mere

ConveyIT - Visualisation of your dreams 3. semester - 2. projekt

ConveyIT - Visualisation of your dreams 3. semester - 2. projekt ConveyIT - Visualisation of your dreams 3. semester - 2. projekt Lavet af: Tevfik Özyigit, Niels Sigaard, Jesper Kjær, Nevin Ciftci & Komal Ahmed Projektaflevering: 07.10.2011-26.10.2011 URL: http://www.tevfik.dk/vote_db2/menu/index.php

Læs mere

Opret dig som forældre på HVAL.DK

Opret dig som forældre på HVAL.DK Opret dig som forældre på HVAL.DK Et webbaseret værktøj udviklet af Programdatateket i Skive Kolofon HVAL-vejledning Opret dig som forældre på HVAL.DK Forfatter: Susanne Andersen, Programdatateket 1. udgave

Læs mere

AgiPro brugervejledning.

AgiPro brugervejledning. AgiPro brugervejledning på dansk side 1 AgiPro brugervejledning. Det allerførste du skal gøre er at oprette dig som bruger. KLIK på Register new AgiPro user! AgiPro brugervejledning på dansk side 2 Side

Læs mere

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler.

Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreningsmanual til ansøgning om sæsontider i offentlige lokaler. Foreninger, der er godkendt som folkeoplysende foreninger og er hjemmehørende i Greve Kommune samt offentlige institutioner, kan ansøge

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER.

BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER. BRUGER GUIDE: SHOP INDEHAVER. 1. Login & Log out. a. Login Åben web browser på adresse http://tattocolorbase.com/login Efter log in kommer du til et kontrolpanel, som ser sådan ud. b. Logout Log out, click

Læs mere

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end)

Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Guide til Danskmadogfestservice.dk (the back end) Indhold Login... 2 Opdateringer... 4 Medier... 5 Sider... 6 Kontakt... 7 Newsletter... 9 Wocommerce... 10 Udseende... 11 Bruger... 13 Super Snow... 13

Læs mere

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2.

DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. DPSD2 Guide: Sådan sikrer du at der er netværksmæssig adgang til DPSD2. Denne guide henvender sig til brugere af DPSD2 og de netværksadministratorer der har ansvaret for at der er opsat en korrekt netværksmæssig

Læs mere

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen

UMS Velkomst Byder nye brugere velkommen til skolen Forord UMS Velkomst modulet giver mulighed for at give de kommende studerende et godt førstehåndsindtryk ved skolestart - den indledende kontakt til de studerende er umådelig vigtig. Velkomst modulet består

Læs mere

Projekt Database, Gruppe 4A. Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E. Klasse MulA13 Gruppenummer: A4

Projekt Database, Gruppe 4A. Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E. Klasse MulA13 Gruppenummer: A4 Projekt Database, Gruppe 4A 0 Projekt 1, 3. Semester D A T A B A S E Klasse MulA13 Gruppenummer: A4 Projekt Database, Gruppe 4A 1 Fakta-ark Klasse MulA13, Gruppenummer: A4 Gruppemedlemmer: Amalie Ardahl

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG. Tryk på link for at se mere. Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind. Notifikationer. Bruger

VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG. Tryk på link for at se mere. Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind. Notifikationer. Bruger VEJLEDNING TIL DIGITALSERVICEBOG Tryk på link for at se mere Hurtigt i gang (trin for trin) Log ind Notifikationer Bruger Biler verificer bil/servicebog Servicebog (udført service mm) Smøreseddel (indkaldelse)

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have.

3) Først og fremmest kan du vælge hvilket tema din side skal have. Wordpress er et open source software du kan bruge til at oprette blogs og hjemmesider i. Du har mulighed for at vælge forskellig temaer og designe din side som du har lyst. Blogs og hjemmesider kan blandt

Læs mere

Grafisk Design. rafisk Design

Grafisk Design. rafisk Design rafisk Design Svendeprøve 2016 Opgaven I forbindelse med at ReklameTryk ville lancere en webshop skulle vores hjemmeside opdateres. Den skulle fremstå enkelt, lys og nem at navigere rundt på og samtidig

Læs mere

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller

Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Forfattere: Thomas Dreisig Thygesen & Grethe Grønkjær Layout: Jens Holm Møller Login Hver gang du ser en rød prik og en rød tekst, er det noget, du skal gøre! Når du ser en pære, er der et godt tip. Læs

Læs mere

MONO.NET FORHANDLER GUIDE

MONO.NET FORHANDLER GUIDE MONO.NET FORHANDLER GUIDE INTRO Tak fordi du har valgt at blive en mono.netforhandler. Vi glæder os til vores fremtidige samarbejde! Denne guide giver en grundig introduktion til hvordan forskellige hjemmesider

Læs mere

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner?

Conventus og SFGIF Hvordan opretter jeg en ny træner? Kaj Heydt 18-09- INDHOLDSFORTEGNELSE LOG IND I CONVENTUS... 3 TRÆNEREN ER OPRETTET I CONVENTUS MEN HAR INGEN RETTIGHEDER... 4 TRÆNEREN ER IKKE OPRETTET I CONVENTUS... 10 TRÆNEREN KNYTTES / FJERNES FRA

Læs mere

UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K

UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K BRUGER MANUAL CONTENT MANAGER UDARBEDELSE: RANDI MAHÉ DATO: 14. AUGUST 2003 UDGAVE: REVISION 4.3 SPROG: DANSK SITECORE A/S TORNEBUSKEGADE 1 DK-1131 COPENHAGEN K TEL: +45 70 23 66 60 FAX: +45 70 23 66 70

Læs mere

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015

Tabulex Forvaltning. Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Tabulex Forvaltning Vejledning til forvaltningsbrugere 24. november 2015 Indhold Indledning... 3 Hvad er Tabulex Forvaltning?... 3 Log ind... 3 Min Side... 4 Beskeder... 4 Mine beskeder... 4 Mine fora...

Læs mere

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter

Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter Installation af ETF s cloudløsning for Privatpraktiserende ergoterapeuter For at starte opsætningen af produktet, downloades programmet ved at gå til nedstående link, og vælge under Privat praktiserende

Læs mere

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning

Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg. BookingPortal Brugervejledning Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg BookingPortal Brugervejledning 1 Sjællandske Sports- og Lystfiskerforeningers Samarbejdsudvalg Brugervejledning Til online BookingPortal http://su.bookingportal.com

Læs mere

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe.

Vi skifter din adgangskode fordi en gennemgang har vist, at for mange adgangskoder ikke er stærke nok eller ikke har været skiftet længe. Kære bruger på TDC Erhvervs telefoni løsninger Du har sikkert fundet til siderne her, fordi du har hørt om, at vi udskifter din adgangskode til din TDC Telefoni løsning eller fordi du allerede har modtaget

Læs mere

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0

Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook. Manual 2010 - version 3.0 Sådan opsætter du produkter i www.hihostels.com med henblik på online salg via Websuite eller Compubook Manual 2010 - version 3.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDENDE FORKLARING...3 2. ADGANG OG LOGIN...3

Læs mere

Vejledning opret nyhedsbrev

Vejledning opret nyhedsbrev Kjøbenhavns Skytteforening Vejledning opret nyhedsbrev 1. Log ind med dit tildelte brugernavn og password (adgangskode). Hvis du benytter en offentlig PC 8fx den i SKAK huset er det en meget dårlig idé

Læs mere

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING

0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING Kapitel 5: Dokumentgodkendelse Opsætningsvejledning 0KAPITEL 5: DOKUMENTGODKENDELSE OPSÆTNINGSVEJLEDNING 1Målsætninger Målene er at: Opsætte dokumentgodkendelsessystemets generelle funktioner. Opsætte

Læs mere

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale

PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE. Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale PLANLÆG, SAMMENSÆT OG DEL UNDERVISNINGSMATERIALE Fremtidens løsning til distribution af digitalt undervisningsmateriale DE VIGTIGSTE SPØRGSMÅL INDEN VI STARTER HVAD ER ET FORLØB I MEEBOOK? Et forløb er

Læs mere

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende

Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Quick guide til e-learn.sdu.dk (Blackboard) for studerende Der opnås adgang til e-learn.sdu.dk (Blackboard) via single sign-on, sso.sdu.dk/, eller adressen: e-learn.sdu.dk/. Når du har logget på, står

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 9

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på schaeferhvalpe?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på schaeferhvalpe?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har

Læs mere

Bruger manual, SDN-aftalesystem

Bruger manual, SDN-aftalesystem Bruger manual, SDN-aftalesystem Introduktion Dette dokument er en kort brugerintroduktion til brugere af det nye aftalesystem for sundhedsdatanettet (SDN). Formålet med dokumentet er derfor at hjælpe nye

Læs mere

Indhold Windows Phone 8... 1

Indhold Windows Phone 8... 1 Windows Phone 8 Her er en guide til softwareopdatering af Windows Phone 8, opsætning og sletning af e-mail, skift af adgangskode og signatur, nulstilling ved bortkomst, samt opsætning af skærmlås. Indhold

Læs mere

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk

Brugermanual til Ventelistelukning. www.ventelistelukning.dk Brugermanual til Ventelistelukning www.ventelistelukning.dk Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk www.socialstyrelsen.dk

Læs mere

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND

Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND Hassansalem.dk/delpin User: admin Pass: admin BACKEND 1/10 Indledning Dette projekt er den afsluttende del af web udvikling studiet på Erhvervs Lillebælt 1. semester. Projektet er udarbejdet med Del-pin

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

WebSite og databaseprojekt

WebSite og databaseprojekt WebSite og databaseprojekt Study: Project Period: Multimedia Design 3.semester 2. Project: Database og website 30.Sep. 2013 11.Okt.2013 Fact Sheet Project title: shop4415 Class: CLmul-a12e Group Number:

Læs mere