Valg af planter til den nemme have

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valg af planter til den nemme have"

Transkript

1 Valg af planter til den nemme have Ved at vælge de rigtige planter, kan du få en have, der er nem at holde. Se her, hvilke typer bunddække, stedsegrønne og blomstrende buske samt små træer, der egner sig til den nemme have. Hvad er en nem plante? Nemme træer og buske er sunde og robuste planter, som klarer sig godt i det danske klima og i almindelig havejord. En nem plante er en plante, der klarer sig godt uden det store vedligehold og pleje. En nem plante kan også være én, der dækker jorden, så der ikke er plads til ukrudt. I listerne der præsenteres her, er der taget udgangspunkt i planter, der ikke bliver større, end at de kan indpasses ind i en kolonihave på 400 Planter, du bør undgå Hvis haven skal være nem at passe, og specielt i en kolonihave, bør du som udgangspunkt undgå planter, der kræver meget ekstra omsorg for at trives fx i form af vinterdækning, beskæring, opbinding og lugning. Du bør også undgå store træer, som fx store arter af poppel, bøg og birk, der skygger meget og bruger så meget næring og vand fra jorden, at der ikke kan gro ret mange andre planter under dem. Også langt mindre planter kan brede sig voldsomt i haven. Det gælder især planter, som danner rodskud fx bambus, hybenrose og hjortetaktræ. Også når du vælger klatreplanter til haven, skal du gå uden om dem, der har alt for voldsom vækst fx arkitektens trøst og humle. 10 nemme bunddækkende buske og slyngplanter Nogle buske og klatreplanter vokser på en måde, som gør dem velegnede til at bruge som bunddækkende planter i bedene eller under større buske og træer. Når planterne dækker den bare jord, bliver der ikke ret meget plads til ukrudt og så bliver haven nemmere at passe.

2 Hvis du vælger stedsegrønne planter fx vedbend eller vinca, får du en rolig grøn flade i haven gennem hele året. Hvis du vælger planter som vedbend, dværgmispel og krybende benved med brogede blade får du farver i haven. Roser Du kan også godt have roser i den nemme have, hvis du vælger de rette sorter. Det kan fx være de vilde buskroser, der kun blomstrer én gang. De kræver ikke så megen pleje som de roser, der skal have energi til at blomstre flere gange i løbet af sommeren. Beskæres de hvert år i april, giver de masser af roser. De følgende 10 småbuske og klatreplanter er velegnede til at bruge som bunddække eller en del af et hegn i den nemme have. Plantenavnene står også på latin, så de er lettere at finde på planteskolen: Bjergskovranke (Clematis montana) - klatreplante, op til 8 meter, hvide eller rosa blomstrer i maj, sol til let skygge, 2 pr. Japankvæde (Chaenomeles japonica) - busk, 0,6 meter høj og bred, røde, rosa eller hvide blomster i april til maj, små duftende og stenhårde frugter, sol til halvskygge, 1-2 pr. Klatrehortensia (Hydrangea anomala ssp. petiolaris) - klatreplante, 4-7 meter, hvide blomsterlignende højblade i juni til juli, sol til skygge, 1 pr. 2 Krybende benved (Euonymus fortunei) - krybende busk, 0,3-1 meter høj, stedsegrøn, hvide eller gulbrogede blade, sol til skygge, 2 pr. Myrtegedeblad (Lonicera nitida) - busk, 1-1,5 meter. Delvist stedsegrøn, sol til skygge, 2 pr. Potentil (Potentilla fruticosa) - busk, 1-1,5 meter høj og bred, gule, hvide, rosa eller røde blomster fra juni til frost, sol, 4 pr. Rød snebær (Symphoricarpos x chenaultii) - busk, 1-1,5 meter, sol til skygge, 1 pr. kvadratmeter Spiræa (Spiraea) - busk 0,5-1 meter, hvide blomster i maj, sol, 1-2 pr. kvadratmeter Vedbend (Hedera) - klatreplante, stedsegrøn, sol til skygge, 6-10 pr. Kranstop (Stephanandra incisa) - krybende busk, ca. 0,50-0,75 meter, hvide blomster i juni til juli, høstfarver, sol til halvskygge, 3-4 pr.

3 Hasselurt (Asarum europaeum) store skinnende mørkegrønne blade, 5-10 cm i diameter, stedsegrøn, skygge, 16 stk pr. 10 nemme blomstrende buske Hvis du planter nogle nemme, blomstrende buske og dækker bunden under dem med bunddækkende planter eller barkflis, får du et bed, der både er nemt at passe, og som kan give farver gennem en stor del af sæsonen. Sørg for at plante buskene med den anbefalede afstand, så de danner en tæt og sammenhængende beplantning. Spørg eventuelt på planteskolen efter deres anbefalinger. Vælg buske, der blomstrer på forskellige tidspunkter, så hele blomstringen ikke er overstået i maj. Vælg også buske med bær og efterårsfarver som fx surbær og perikon. Det er også godt at plante nogle vinterblomstrende buske, der giver variation, så haven er spændende hele året som fx kejserbusk og vinterjasmin De følgende 10 blomstrende buske er velegnede til at plante i den nemme have: Blodribs (Ribes sanguineum) meter høj og bred, mørkt rosa blomster i april, sol. Forsytia (Forsythia) meter høj og bred, gule blomster i april, sol til halvskygge. Hvid kornel (Cornus alba) meter høj og bred, hvidgule blomster i maj, unge grene er røde, sol til halvskygge, tåler fugtig jord. Kejserbusk (Viburnum bodnantense) - 2,5 meter høj og bred, rosa blomster i milde perioder fra november til april, sol til halvskygge. Storblomstret perikon (Hypericum calycinum) - op til 1 meter høj,, gule blomster i juli til september, sol til halvskygge. Pibeved/Uægte jasmin (Philadelphus) - op til 2,5 meter høj og bred, hvide blomster med dejlig duft i juni til juli, sol til halvskygge. Sommerfuglebusk (Buddleja davidii) - 2 meter høj og bred, violette til hvide blomster i juli til september, fuld sol og læ, tåler tørke. Surbær (Aronia melanocarpa) meter høj, hvide blomster i juni, sorte bær i september, smukke høstfarver, sol til halvskygge.

4 Almindelig Syren (Syringa vulgaris) meter høj og 2-3 meter bred, violette, rosa eller hvide blomster med stærk duft i maj til juni, sol. Troldnød (Hamamelis) - op til 4 meter høj og 6 meter bred, gule til mørkt orange blomster i januar til april, smukke høstfarver, sol til halvskygge, læ. Vinterjasmin (Jasminum nudiflorum) 1-2 meter høj og bred, gule blomster i januar og februar måned, sol og læ 10 nemme små træer I en nem have er det ligesom i alle andre haver fint med små træer, der danner et loft over haven. Det er vigtigt at vælge træer, der i skala passer til haven. Ved foden af træet kan du fx plante bunddækkende planter, som trives i halvskygge, eventuelt kombineret med løgplanter, fx vintergæk, blå scilla og påskelilje. De følgende 10 små træer er velegnede til en nem have: Almindelig Benved (Euonymus europaeus) meter, hvide blomster. Kendetegnet er de smukke høstfarver med pink kapsler og orangefrø, sol til halvskygge. Almindelig Bærmispel (Amelanchier lamarckii) meter, hvide blomster om foråret, smukke høstfarver, sol til halvskygge. Frugttræer fx æble (Malus), blomme (Prunus), pære (Pyrus) - op til 10 meter, hvide blomster i forsommeren, spiselige frugter, sol. Almindelig Hassel (Corylus avelana) - op til 5 meter, gule hanrakler i marts til april, spiselige nødder om efteråret, sol til skygge. Hjertetræ (Cercidiphyllum) meter, smukke høstfarver, sol. Almindelig Hvidtjørn (Crataegus laevigata) meter, hvide blomster i maj til juni, røde bær om efteråret, sol til halvskygge. Japansk løn (Acer japonicum) meter, markante bladformer, iøjnefaldende bark og smukke høstfarver, sol. Kirsebærkornel (Cornus mas) meter, gule blomster i marts til april, smukke høstfarver, sol til halvskygge. Paradisæble (Malus) meter, hvide blomster i maj, små røde eller gule æbler, sol. Japansk Røn (Sorbus commixta) meter, hvidgule blomster i maj til juni, røde rønnebær, smukke høstfarver, sol til halvskygge.

5 10 nemme stedsegrønne buske og træer Stedsegrønne buske og træer er grønne hele året. De taber ikke bladene/nålene om efteråret, ligesom de løvfældende buske og træer gør. Derfor giver de stedsegrønne planter haven farver og form om vinteren. Stedsegrønne træer og store buske er også velegnede til at dække for en grim udsigt eller til at hindre, at naboen eller forbipasserende kan kigge ind i haven. Følgende 10 buske og træer er velegnede i en nem have: Buksbom (Buxus) - busk, op til 3 meter høj og bred, kan formklippes eller bruges som lav hæk omring bede, sol til skygge. Cypres (Chamaecyparis lawsoniana) - nåletræ, 6-7 meter høj, findes også i gule og grå varianter, sol til skygge. Krybende dværgmispel (Cotoneaster dammeri) - krybende busk, 0,2 meter høj og ca. 2 meter bred, hvide blomster i maj, små røde bær, sol til halvskygge. Enebær (Juniperus) - krybende eller søjleformet busk med nåle, 0,3 til 4 meter. Den er dog problematisk, hvis du har pæretræer Kristtorn (Ilex) - busk eller træ, 3-10 meter høj, findes også i gulbrogede varianter, røde bær, sol til skygge. Krybende benved (Euonymus fortunei) - krybende busk, 0,30-1 meter høj, finde også i hvid- eller gulbroget variant, sol til skygge. Laurbærkirsebær (Prunus laurocerasus) - busk, 1-6 meter høj, hvide blomster i maj, kan bruges som hækplante, der skal klippes, sol til skygge. Mahonie (Mahonia aquifolium) - busk, 1 meter høj og bred, gule blomster i april til maj, blå frugter, sol til skygge. Almindelig Taks (Taxus baccata) - busk eller træ med nåle, 3-10 meter høj, røde bær, sol til skygge. Planten er giftig. Vedbend (Hedera) - klatreplante, sol til skygge.

6 Fugleskydning: I juni måneds udgave af Havelågen, annoncerede vi at Fugleskydning i år ville genopstå den 12. juli, det har imidlertid vist sig ikke at holde stik, datoen for Fugleskydning og årets Sommerfest bliver lørdag den 8. august Nærmere information vil følge på opslagstavlerne. Men allerede nu skal der lyde en opfordring til at tage godt imod de som kommer rundt og sælger fugleskydningsbiletter. Veje Vi erindre igen om at det er Haveejeren der skal vedligeholde vejen ud for deres eget havelod, vejen skal holdes fri for huller og ukrudt. Toiletter Vi var desværre udsat for at måtte holde toiletterne lukket af flere omgange i juni måned, årsagen var at de var totalt tilstoppet og vi havde ikke andet valg. Vi havde slamsugning og TV-inspektion på for at finde årsagen til tilstopningen. Toiletterne er nu oppe at køre igen, men vi vil gerne appellere til alle om, ikke at kaste noget i toiletterne som kan medføre tilstopning. Juni måneds aktiviteter Et meget fint Sank Hans arrangement med bål, heks og båltale, der var mødt mange op for at deltage i de forskellige aktiviteter der var lavet. Den sidste weekend i juni var der loppemarked, som også var godt besøgt. En stor tak til arrangørerne af begge arrangementerne. Med venlig hilsen og forsat god sommer til alle haveejerne Bestyrelsen

Nem have Vælg disse træer, buske og klatreplanter

Nem have Vælg disse træer, buske og klatreplanter Nem have Vælg disse træer, buske og klatreplanter Gør din have nem at holde med disse buske, klatreplanter og små træer. Nemme træer og buske er sunde og robuste planter, som klarer sig godt i det danske

Læs mere

Den klassiske danske kirkegård Jelling

Den klassiske danske kirkegård Jelling Den klassiske danske kirkegård Jelling Der er bare ikke så mange af os, der bliver begravet på klassisk maner længere - Det giver mange hjemfaldne gravsteder Google Earth illustrerer antallet af hjemfaldne

Læs mere

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet

Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Plantning af ny hæk, nye grunde på Faldet Som lovet, vil jeg hermed komme med forslag og anbefalinger, som forhåbentlig vil gøre det lidt nemmere, når vi skal vælge hvilken hæk der skal plantes omkring

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 33. Træer til våde områder i haven

Tid til haven. Havetips uge 33. Træer til våde områder i haven Tid til haven Havetips uge 33 Af: Marianne Bachmann Andersen Planter, der er velegnet til vådområder Godt med nedbør i juli og rekord meget vand i august. Det er svært at forestille sig tidligere sommers

Læs mere

Og hvad så med en fremtid uden buxbom?? Marshwood Topiary -New Zealand

Og hvad så med en fremtid uden buxbom?? Marshwood Topiary -New Zealand Og hvad så med en fremtid uden buxbom?? Marshwood Topiary -New Zealand Udvikling i planteskolebranchen Før Nu Mange plante producenter Lokale levarandører Lille specialisering Små produktioner Lille

Læs mere

Elementbeskrivelser - Beplantning

Elementbeskrivelser - Beplantning Vejdirektoratet, Driftsområdet Side 1 af 15 Elementbeskrivelser - Beplantning Overstregede elementer indgår ikke i denne entreprise. Element PRYDBUSKE BUNDDÆKKENDE BUSKE BUSKET FRUGTBUSKE KRAT BUSKET MED

Læs mere

Nu er de her! for år ets på visit

Nu er de her! for år ets på visit Nu er de her! Af Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann. Regi: Panduro Hobby, Jens Lyngsø Interiør for år ets b lomster på visit Anemoner, scilla, vintergækker og alle deres smukke følgesvende vidner om forårets

Læs mere

SKOVPLANTER B Birk (Alm/vortebirk) 2/0x

SKOVPLANTER B Birk (Alm/vortebirk) 2/0x SORTIMENTSLISTE SKOV - LÆ- VILDT- JULE OG PYNTEGRØNSPLANTER SKOVPLANTER B Birk (Alm/vortebirk) 2/0x 40-60-100 Birk (Alm/vortebirk) 2/1 40-60-100-140 Bøg (Skovbøg) 2/0x 30-50-80 E Eg - Stilkeg 2/0 30-50-80

Læs mere

Hæk- og barrods plante priser

Hæk- og barrods plante priser Hæk- og barrods plante priser Alle priser er inklusive moms, afhentet på EllenGaard, levering kan aftales mod fragt tillæg. Bemærk: ved alder udgør hvert af tallene på hver side af den skråt stillede streg

Læs mere

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk )

Vores Haveklub. Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Vores Haveklub Noget om roser (fra hjemmesiden www.rosenposten.dk ) Plantning Ved plantning af roser er det vigtigste at få rosen sat så dybt, at podestedet er mindst 7 til 10 cm. under jorden, og at rødderne

Læs mere

Egebækvej - Midlertidigt Stibro (Under anlæg af M14) Ridesti/Gangsti/Cykelsti. Gangsti/Cykelsti

Egebækvej - Midlertidigt Stibro (Under anlæg af M14) Ridesti/Gangsti/Cykelsti. Gangsti/Cykelsti Egebækvej - Midlertidigt Stibro (Under anlæg af M14) Ridesti/Gangsti/Cykelsti Pilekæret Interrimsbro Bro revet ned Egebækvej Ridesti Gangsti/Cykelsti Egebækvej - ny bro Ridesti Sti Nyt levende hegn på

Læs mere

Tegningsbilag. Entreprise 1220.500. Beplantning. 12 København - Frederikssund 1220 Motorring 4 Tværvej N. September 2015

Tegningsbilag. Entreprise 1220.500. Beplantning. 12 København - Frederikssund 1220 Motorring 4 Tværvej N. September 2015 Tegningsbilag Entreprise 1220.500 Beplantning 12 København - Frederikssund 1220 Motorring 4 Tværvej N September 2015 12 København Frederikssund 1220.500 Motorring 4 Tværvej N DATO 11.09.2015 Projekt til

Læs mere

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver 10-15 m højt Kraftigvoksende træ. De nye

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver 10-15 m højt Kraftigvoksende træ. De nye Hækplanter efter 20 Bo Grønt, Bregninge Priser gældende fra 1. sep. 20 1. maj 2016 -Priser er angivet i bundter () á 10 stk. hvis ikke andet er angivet. -Angivelsen af priskategori f.eks. i linje et -

Læs mere

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet.

Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser Vildtremiser - nr. 3 på demonstrationsarealet. Vildtremiser er beplantninger, hvis eneste formål er at være til gavn for vildtet. Det kan de f.eks. være som ynglested, dækning og spisekammer.

Læs mere

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster

Fuchsia. Havens Perler. Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Fuchsia Havens Perler Passe & Plejevejledning til fuchsiaer af Bomhusets Blomster Voksemedium. Jord til Fuchsia skal være humusrig og luftførende. Her i haven bruger vi en grov næringsberiget spagnum tilsat

Læs mere

Dit haveaffald sådan gør du!

Dit haveaffald sådan gør du! Dit haveaffald sådan gør du! Din have og dit affald Som haveejer er du selv ansvarlig for at komme af med dit haveaffald. I denne folder kan du se, hvordan du kan komme af med det. Du kan også læse om,

Læs mere

Signatur Foto Vare nr. Beskrivelse Antal

Signatur Foto Vare nr. Beskrivelse Antal Signatur Foto Vare nr. Beskrivelse Antal JU 3JUGREGBUC M.KL- Juglans regia 'Buccaneer' / Valnød AM 3PRUSERAMA MTK-4 Prunus serrulata 'Amanogawa' 3 FS 3FAGSIL M.KL5-50 Fagus sylvatica Særdeles velegnet

Læs mere

Tid til haven. Havetips uge 43

Tid til haven. Havetips uge 43 Tid til haven Havetips uge 43 Af: Marianne Bachmann Andersen Hvad bruger man kvæder til? Billede: Kvaeder.jpg Lige nu er det tid til at få høstet kvæderne. De klart lysende frugter på de hårdt belastede

Læs mere

Praktiske foranstaltninger for friarealer

Praktiske foranstaltninger for friarealer Praktiske foranstaltninger for friarealer 1 Indledning Dette bilag giver råd til, hvad man kan gøre for at undgå eksponering fra let forurenet jord: Generelt for alle råd er, at man skal tildække eller

Læs mere

pragthave med stauder 68 BO BEDRE Nr. 8 2012. Af Hanne Gabel Christensen

pragthave med stauder 68 BO BEDRE Nr. 8 2012. Af Hanne Gabel Christensen pragthave med stauder og græsser Tag med til en have i Østsjælland, og oplev Marianne Follings udsøgte fornemmelse for at sætte planter sammen. Hun blander stauder og græsser, så bede bliver en farveoplevelse,

Læs mere

Johansens Planteskole Damhusvej 103 7080 Børkop Tlf.: 75 86 62 22

Johansens Planteskole Damhusvej 103 7080 Børkop Tlf.: 75 86 62 22 Stammede træer Johansens Planteskole Sortimentet af stammede træer har en vækstform som muliggør opstamning til 3,0 m og udvikling af en hensigtsmæssig krone over denne højde. Det stiller krav om en forventet

Læs mere

23 løvfældende træer og buske

23 løvfældende træer og buske Denne Power Point Præsentation giver dig mulighed for at: Se billeder af de 40 planter du kan komme til prøve i. Læse deres navne i tekstboksen Høre deres navne ved at trykke på højtalersymbolet midt på

Læs mere

WORKSHOP 05.11.2013 VED LINDEVANGEN

WORKSHOP 05.11.2013 VED LINDEVANGEN WORKSHOP 05.11.2013 VED LINDEVANGEN klassiske eksempler på små haver/ forhaver cth sørensen klassiske eksempler på små haver/ forhaver cth sørensen I N S P I R AT I O N S K ATA L O G T I L R E G N VA N

Læs mere

Voorraadlijst

Voorraadlijst Voorraadlijst 2015-2016 Boomkwekerij Richard de Bie BV Bredaseweg 15B 4881 DC Zundert Tel: 0765974051 mob. 0653285471 Fax; 0765976800 Dit is een schattingslijst, aantallen kunnen veranderen, en er kan

Læs mere

Morgenfruen. HAVEDESIGN af Tycho Holcomb & Karoline Nolsø Aaen. Udebørnehaven

Morgenfruen. HAVEDESIGN af Tycho Holcomb & Karoline Nolsø Aaen. Udebørnehaven Udebørnehaven Morgenfruen HAVEDESIGN af Tycho Holcomb & Karoline Nolsø Aaen Fra havelågen føres du gennem skoven af bærbuske, frugt- og nøddetræer til en lysåbning i det grønne. I det fjerne hjørne skimter

Læs mere

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver m højt Kraftigvoksende træ. De nye

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver m højt Kraftigvoksende træ. De nye -Priser er angivet i bundter () á 10 stk. hvis ikke andet er angivet. -Angivelsen af priskategori f.eks. i linje et - Acer campestre 2 s 50-80 cm. er prisen ved køb af 5 kr. 149,- pr. eller ved køb af

Læs mere

LANDSKABSGRUPPEN. Indholdsfortegnelse. Indledning 2. Volde Overordnet beskrivelse 3 Områdeinddelt 5. Kilen Overordnet beskrivelse 8 Områdeinddelt 10

LANDSKABSGRUPPEN. Indholdsfortegnelse. Indledning 2. Volde Overordnet beskrivelse 3 Områdeinddelt 5. Kilen Overordnet beskrivelse 8 Områdeinddelt 10 LANDSKABSGRUPPEN DAB mrk. 8504-12-288 PKB Direkte tlf. 77 32 05 04 Dato 17.06.08 Indholdsfortegnelse Indledning 2 Volde Overordnet beskrivelse 3 Områdeinddelt 5 Kilen Overordnet beskrivelse 8 Områdeinddelt

Læs mere

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler

Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Sprøjtefri Have Slip for ukrudt uden sprøjtemidler Det finder du i folderen Drop sprøjtemidler i haven... 3 Fjern ukrudtet... 4 Ukrudt i køkkenhave og staudebed... 5 Græsplænen... 6 Mos i græsplænen...

Læs mere

Gør dig nogle overvejelser, inden

Gør dig nogle overvejelser, inden Af Tine Edinger og Susie Helsing Nielsen. Foto: Tine Edinger Gør dig nogle overvejelser, inden du anlægger en duftende terrasse: Det er vigtigt at vælge forskellige blomster, der blomstrer i hele udendørssæsonen,

Læs mere

Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN

Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN Februar, 2016 Til Anna, Ella, Tea og Jacob Trekroner HAVEPLAN OVERSIGT OG TANKERNE BAG Haven består fra start mest af græsplæne, og der er derfor behov for, at der bliver skabt nogle mindre rum. Dette

Læs mere

D A Ude lys Glasfibertag (Sort) Taget er isoleret med 150mm mineraluld. A Rustfrie tagrender og nedløb Vægkonstruktion Invendig beklædning

D A Ude lys Glasfibertag (Sort) Taget er isoleret med 150mm mineraluld. A Rustfrie tagrender og nedløb Vægkonstruktion Invendig beklædning 6 5 4 3 2 1 D A Ude lys Glasfibertag (Sort) Taget er isoleret med 150mm mineraluld. A Rustfrie tagrender og nedløb Vægkonstruktion Invendig beklædning med fibercement plader (Grå). Væggen er isoleret med

Læs mere

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle.

Æblenøgle. Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Æblenøgle Sådan undersøger du et æble med udgangspunkt i en æblenøgle. Er du rigtig dygtig, kan du bruge denne metode til at bestemme, hvilken sort det er. 1. Ydre egenskaber 5. Egenskaber for træet 2.

Læs mere

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver m højt Kraftigvoksende træ. De nye

DK. navn Beskrivelse 1-3 bdt. Stort, løvfældende træ eller busk som bliver m højt Kraftigvoksende træ. De nye -Priser er angivet i bundter () á 10 stk. hvis ikke andet er angivet. -Angivelsen af priskategori f.eks. i linje et - Acer campestre 2 s 50-80 cm. er prisen ved køb af 5 kr. 0,- pr. eller ved køb af 7

Læs mere

Celastrus orbiculatus Højde cm. Kr. pr. stk. ved Træmorder 1 stk. 10 stk. Vækst Meget kraftigvoksende, slyngende co. opb. Grønt, gul høstfarve

Celastrus orbiculatus Højde cm. Kr. pr. stk. ved Træmorder 1 stk. 10 stk. Vækst Meget kraftigvoksende, slyngende co. opb. Grønt, gul høstfarve Actinidia kolomikta Højde cm. Kr. pr. stk. ved Kamæleonbusk 1 stk. 10 stk. Vækst Svagt slyngende co. opb. Grønt med hvide/rosa skudspidser sol. 7,5 l co. opb. 150-200 Små hvide med duft, delvis skjult

Læs mere

Vækst Lav, stedsegrøn og tuedannende, 20 cm co.

Vækst Lav, stedsegrøn og tuedannende, 20 cm co. Erica Erica carnea 'Isabell' Vårlyng 1 stk. 10 stk. 100 stk. Vækst Lav, stedsegrøn og tuedannende, 20 cm. co. Lysegrønt og nåleformet Hvide og klokkeformede feb. - april Kan beskæres primo maj. Bør plantes

Læs mere

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1)

Område 1. (Rød 1) Område 2. (Rød 1) Område 3. (Rød 1) Område 1. (Rød 1) Et område bestående af eg, skovfyr i uklippet rough. Sidste del ved rød tee hul Rød 1, bestående af fyr med god afstand så der kan klippes imellem dem. Den første del af området fra Rød

Læs mere

Ønsker du et væld af blomster i dine hortensia?

Ønsker du et væld af blomster i dine hortensia? Ønsker du et væld af blomster i dine hortensia? Så læs med her! Hortensie er nok en af de mest elskede blomsterplanter i haverne, men også en af de planter der giver flest spørgsmål til eksperterne. Læs

Læs mere

KØGE KOMMUNE, Driftsentreprise for parker og grønne områder i Køge vest SAB - Lokal standard for pleje af elementer Side

KØGE KOMMUNE, Driftsentreprise for parker og grønne områder i Køge vest SAB - Lokal standard for pleje af elementer Side Indholdsfortegnelse: Græs Brugsplæne 2 Græsflade 3 Fælledgræs 4 Naturgræs 5 Buske Bunddækkende buske 6 Prydbuske 7 Busket 8 Krat 9 Hæk Hæk 10 Fritvoksende hæk 11 Hegn 12 Træer Fritvoksende træer 13 Trægrupper

Læs mere

Alle priser ex moms og ab hjorthede

Alle priser ex moms og ab hjorthede Søren er ejer af planteskolen. Sørens daglige fokusområde er produktion af planter. Søren har en baggrund som gartneritekniker, suppleret med en løbende ledelsesuddannelse. Tel. +45 86 68 64 88 * Mobil:

Læs mere

Skanderborg Bakker. ::: Designguide. november 2005

Skanderborg Bakker. ::: Designguide. november 2005 Skanderborg Bakker ::: Designguide november 2005 Indhold Landskab Beplantning i fælles områder Eksisterende hegn Beplantning langs veje Beplantning på støjvold Fælles grønninger Skovområder Beplantning

Læs mere

Celastrus orbiculatus Højde cm. Kr. pr. stk. ved Træmorder 1 stk. 10 stk. Vækst Meget kraftigvoksende, slyngende co. opb. Grønt, gul høstfarve

Celastrus orbiculatus Højde cm. Kr. pr. stk. ved Træmorder 1 stk. 10 stk. Vækst Meget kraftigvoksende, slyngende co. opb. Grønt, gul høstfarve Actinidia kolomikta Højde cm. Kr. pr. stk. ved Kamæleonbusk 1 stk. 10 stk. Vækst Svagt slyngende co. opb. Grønt med hvide/rosa skudspidser sol. 7,5 l co. opb. 150-200 Små hvide med duft, delvis skjult

Læs mere

Prisoverslag på etablering af Læhegn, Drejøgade. Her er prisoverslag på etablering læhegn på Drejøgade i Rinkøbing jf. kort. Prisen indeholder:

Prisoverslag på etablering af Læhegn, Drejøgade. Her er prisoverslag på etablering læhegn på Drejøgade i Rinkøbing jf. kort. Prisen indeholder: Prisoverslag på etablering af Læhegn, Drejøgade Her er prisoverslag på etablering læhegn på Drejøgade i Rinkøbing jf. kort. Sagsbehandler Dan Overgaard Direkte telefon 20343906 E-post Dan.overgaard@rksk.dk

Læs mere

SMÅ HAVER STORE GLÆDER. Hvordan man skaber mange have-oplevelser på et lille areal

SMÅ HAVER STORE GLÆDER. Hvordan man skaber mange have-oplevelser på et lille areal SMÅ HAVER STORE GLÆDER Hvordan man skaber mange have-oplevelser på et lille areal Jo mindre din have er, jo mere kan du få ud af den. Det lyder da forkert. Skulle der ikke stå: Jo større din have er, jo

Læs mere

Drift af grønne områder ved institutioner

Drift af grønne områder ved institutioner Drift af grønne områder ved institutioner Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Alternativt navn Timeløn Konto 9491/diverse 1/1moms Vase til blomster Granitvase til blomster Timepris Kirkekaffe

Alternativt navn Timeløn Konto 9491/diverse 1/1moms Vase til blomster Granitvase til blomster Timepris Kirkekaffe Side 1 0001 0002 0003 0004 0005 0010 0011 0999 1000 1001 1002 1003 1004 1005 1006 1009 1020 1101 1102 1103 1104 1105 1106 1125 1126 1135 1201 1202 1203 1204 1205 1206 1225 1226 1235 1250 1251 1301 1302

Læs mere

Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri

Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Beskæring af træer og blandede beplantninger Det Faglige Uddannelsesudvalg for Anlægsgartneri Copyright [måned] [årstal] Undervisningsministeriet Undervisningsmaterialet er udviklet af Mejeri- og Jordbrugets

Læs mere

Hold dine frugttræer sunde

Hold dine frugttræer sunde Hold dine frugttræer sunde Æble- og pæretræer kan angribes af sygdomme og skadedyr og påvirkes af klima og jordbund. I dette katalog kan du se over 20 af de mest almindelige problemer i æbler og pærer

Læs mere

Natur Ansgar Anlæg. Alléer

Natur Ansgar Anlæg. Alléer Natur Ansgar Anlæg Ansgar Anlæg ses i midten af billedet. I forgrunden ses OB s baner, Kastanievej, Odense Å og et hjørne af Munke Mose. I baggrunden ses Assistens Kirkegården Alléer Ansgar Anlæg vender

Læs mere

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET

MARIELYST KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET KARAKTER OG KVALITET I SOMMERHUSOMRÅDET Marielyst - Karakter og kvalitet i sommerhusområdet er udarbejdet af Guldborgsund Kommune, Stab og Plan i samarbejde med Hasløv & Kjærsgaard, Byplankonsulenter,

Læs mere

Aars Kirkegårde ANLÆGGELSE AF GRAVSTEDER 2016 AARS KIRKEGÅRDE

Aars Kirkegårde ANLÆGGELSE AF GRAVSTEDER 2016 AARS KIRKEGÅRDE Aars Kirkegårde ANLÆGGELSE AF GRAVSTEDER 2016 AARS KIRKEGÅRDE Indholdsfortegnelse FORORD...2 STEN OG GRANIT PRODUKTER...3 Hveder... 3 Chaussessten... 3 Ølandsbrud... 3 Trædesten i granit... 4 Granit- og

Læs mere

Frodige uderum ved stier og huse

Frodige uderum ved stier og huse Frodige uderum ved stier og huse Blomstrende sommerfuglebuske, tæt grønt bunddække og et væld af stauder lad os få mangfoldigheden tilbage. Buske og stauder sætter sanserne i spil og giver afslappende

Læs mere

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16

En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster. Side 1 af 16 En blomstrende hobby af Bomhusets Blomster Side 1 af 16 Side 2 af 16 Zonale Pelargonier: Zonale pelargonier er dem med den kraftigste vækst og er de mest almindelige sorter på markedet. De vokser hurtigt

Læs mere

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet.

Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. 1 September 2012 Pleje og beplantningsplan for Hyldespjældet. Friarealerne i Hyldespjældet er planlagt med idé og omhu. De gennemgående stræder og torve er beplantet med ahorn (spidsløn) for stræderne

Læs mere

Rapport for Screening af herbicid tolerance hos planteskoleplanter 2011.

Rapport for Screening af herbicid tolerance hos planteskoleplanter 2011. Rapport for Screening af herbicid tolerance hos planteskoleplanter 2011. Baggrund. Herbicidscreening i priklebede 2010 foretaget af DJF Flakkebjerg på Akkerup Planteskole viste ved bedømmelsen af skader

Læs mere

Gårdhave v. Cafeteria/vandrehal

Gårdhave v. Cafeteria/vandrehal Gårdhave v. Cafeteria/vandrehal Gårdrummet opdeles i tre områder. Belægningen er i lyse 40 x 40 cm fliser (Slebne RBR-Harmoni) med mindre andet er angivet. 1 Torvet Et åbent, centralt gårdrum, der flankeres

Læs mere

FORMÅL: A-Plant 2000 ApS har følgende

FORMÅL: A-Plant 2000 ApS har følgende www.nordicplants.dk Sorter der er mærket med betyder at disse sorter er A-Plant 2ooo s egne udviklede d og selekterede sorter. Alle planter i dette katalog er udvalgt af A-Plant og fundet kvalificeret

Læs mere

Katalog tilbud! Super godt. tilbud. Spar 49,- Skimmia jap. Rubella. Skimmia i jap. Rubella. pr stk

Katalog tilbud! Super godt. tilbud. Spar 49,- Skimmia jap. Rubella. Skimmia i jap. Rubella. pr stk Super godt Skimmia jap. Rubella Længeblomstrende og stedsegrøn fornøjelse til efterårets krukker. Også god i haven, hvis der mangler vinterfarver. Plantes i sphagnum. Sælges i 3 liter potte. tilbud Skimmia

Læs mere

NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg

NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg DEN EUROPÆISKE BÆVER NIVEAU 1 AQUA Sø- og Naturcenter, Silkeborg Den europæiske bæver HISTORIE For 3000 år siden levede der bævere mange steder i Danmark. Men bæverne blev jaget af mennesket. Kødet smagte

Læs mere

Tilstede: Jeppe: formand, Flemming: afd. 1, Ingelise: afd. 3, Anette: afd.4, Bro: afd. 5 og Anker: afd. 6

Tilstede: Jeppe: formand, Flemming: afd. 1, Ingelise: afd. 3, Anette: afd.4, Bro: afd. 5 og Anker: afd. 6 Bestyrelsesmøde i Grundejerforeningen Christianslund den 29.10.2013 Tilstede: Jeppe: formand, Flemming: afd. 1, Ingelise: afd. 3, Anette: afd.4, Bro: afd. 5 og Anker: afd. 6 1. Godkendelse af sidste referat.

Læs mere

Vejenbrød Planteskole A/S. Plantekatalog

Vejenbrød Planteskole A/S. Plantekatalog Vejenbrød Planteskole A/S Plantekatalog 1 Indholdsfortegnelse: Signaturforklaring... 4 Buske, træer og stedsegrønne... 5 Storkøb... 101 Villahæk - Færdighæk... 104 Rhododendron hybrider... 106 - lavere

Læs mere

Aarestrup Planteskole. Prisliste for efteråret 2018 og foråret 2019

Aarestrup Planteskole. Prisliste for efteråret 2018 og foråret 2019 Aarestrup Planteskole Prisliste for efteråret 2018 og foråret 2019 Nåletræer vejledende priser ekskl. moms Abies alba (alm. ædelgran) Bækkelund F.242, DK 2/1s 7-12 6,21 4,78 2/1s 12-25 6,71 5,16 2/2 15-30

Læs mere

Plantevæg. til biodivercitetsfacaden. Lars Birck 5. apr 2010. ***** Biodiversity facade, Side 1

Plantevæg. til biodivercitetsfacaden. Lars Birck 5. apr 2010. ***** Biodiversity facade, Side 1 Plantevæg til biodivercitetsfacaden Lars Birck 5. apr 2010 ***** Biodiversity facade, Side 1 Facaden Europa Plantevæggen har form af et kort over Europa. Hvor der er landjord på kortet, skal der gro planter

Læs mere

Munkerup Grundejerforenings Strandareals naturforhold

Munkerup Grundejerforenings Strandareals naturforhold Munkerup Grundejerforenings Strandareals naturforhold Silva Danica / Jørgen Stoltz, juni 2010 5993 0216 silvadanica@msn.com Fællesarealet består af en kystskrænt samt et nedenfor liggende strandareal.

Læs mere

Makeupartistens have og plantesalg

Makeupartistens have og plantesalg Makeupartistens have og plantesalg Plante liste Her er vort udvalg af: Stauder Buske krydderurter Side 2 Papaver orientale Royal Wedding Hvid med sort m idte Blomstrer juni-juli 80 cm høj Velegnet til

Læs mere

Hyldekærparken Gundsømagle, 4000 Roskilde. Overordnet disponering Friarealerne i Hyldekærparken inddeles i følgende beplantingselementer m.m..

Hyldekærparken Gundsømagle, 4000 Roskilde. Overordnet disponering Friarealerne i Hyldekærparken inddeles i følgende beplantingselementer m.m.. Tilstand firarealer Overordnet disponering Friarealerne i Hyldekærparken inddeles i følgende beplantingselementer m.m.. Græs Kortklippet græs Slåning af volde Opsamling af blade Træer og randplantninger

Læs mere

Plejeplan for G/F Spodsbjerg Longelse fællesarealer

Plejeplan for G/F Spodsbjerg Longelse fællesarealer Plejeplan for G/F Spodsbjerg Longelse fællesarealer Indhold 1. Indledning... 3 2.Særlige bestemmelser og myndighedsforhold... 3 3.Lokalitetsbeskrivelse... 4 4.Plejeplan... 5 4.1.Område 1 se kortbilag 1....

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse

Gå til forside: Klik HER. Plantekuvøse Plantekuvøse Gå til forside: Klik HER Beskrivelse af dyrkningsmetoder og resultater I virkeligheden er det kun få af årets måneder, at vi har tomater, agurker, peberfrugte osv. i vores drivhuse. Juli og

Læs mere

Projekt. Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254

Projekt. Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254 Projekt Opførelse af arkitekttegnet funkishus Gøngehusvej 254 Beskrivelse af ønsket opførelse af enfamiliehus Oversigt over omkringliggende bebyggelse, arkitektur og landskab Projektets idé og tanke Huset:

Læs mere

Insekter og planter Elev ark - Opgaver

Insekter og planter Elev ark - Opgaver INSEKTER Insekter og lugte Nu skal I tage det rødvin, som jeres lærer har taget med. I skal bruge 1 deciliter rødvin og 1 deciliter sukker. I blander det indtil alt sukkeret er opløst i rødvinen I skal

Læs mere

Aarestrup Planteskole

Aarestrup Planteskole Aarestrup Planteskole Prisliste for efteråret 2019 og foråret 2020 Alle priser i listen er ex. moms 1 Sitkagran Nåletræer vejledende priser ekskl. moms Abies alba (alm. ædelgran) Bækkelund F.242, DK 2/1s

Læs mere

Apotekerhaven i Rudkøbing en havevandring

Apotekerhaven i Rudkøbing en havevandring Apotekerhaven i Rudkøbing en havevandring Ole Madsen Denne guide har korte beskrivelser af havens mest seværdige træer og buske, stauder og urter og kan hjælpe gæsten til en udbytterig rundtur - på egen

Læs mere

den levende legeplads

den levende legeplads RNATURVEJLEDE RNATURVEJLEDE Læs mere Hent inspiration og ideer til børnevenlige Krible Krable aktiviteter m.m. www.natur-vejleder.dk/krible-krable1 www.kriblekrable.nu www.dr.dk/kriblekrable den levende

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Hjørring Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Hjørring Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpebjørneklo i Hjørring Kommune Hjørring Kommune Miljø- og naturkontoret 2008 Indhold 1 Indledning...2 1.1 Hvorfor en indsatsplan?...2 1.2 Fælles indsats...2 2 Lovgrundlaget...2

Læs mere

Natur og naturfænomener

Natur og naturfænomener Natur og naturfænomener Naturoplevelser i barndommen har både en følelsesmæssig, en kognitiv og en kropslig dimension. Naturfaglig dannelse for børn i dagtilbud handler om, at børnene får mangeartede naturoplevelser

Læs mere

Masser af grønsager på et lille areal Af Peter Norris, 2010

Masser af grønsager på et lille areal Af Peter Norris, 2010 Denne lille manual til dyrkning af egne grønsager er skrevet af Peter Norris. Peter Norris har 25 års erfaring med økologisk havebrug. Han er ekspert i at dyrke grønsager også i ydersæsonen, og har derfor

Læs mere

Makeupartistens have og plantesalg

Makeupartistens have og plantesalg Makeupartistens have og plantesalg Plante liste Her er vort udvalg af: Stauder Buske Krydderurter Træer Side 2 Akebia Quinata kaldes også for klatreagurk eller chokoladevin og farven er vel også nærmest

Læs mere

LØVTRÆER DECIDUOUS TREES LAUBGEHÖLZE

LØVTRÆER DECIDUOUS TREES LAUBGEHÖLZE LØVTRÆER DECIDUOUS TREES LAUBGEHÖLZE LØVTRÆER DECIDUOUS TREES LAUBGEHÖLZE ACER CAMPESTRE 1/0 7-15 2/0+ 80-120 1/2 80-120 ACER GINNALA 2 ACER GINNALA ACER JAPONICUM ACONITIFOLIUM ACER JAPONICUM AUREUM C2,0

Læs mere

De Ovale Haver. Manual for den fremtidige udvikling og vedligeholdelse. Februar 2009

De Ovale Haver. Manual for den fremtidige udvikling og vedligeholdelse. Februar 2009 Manual for den fremtidige udvikling og vedligeholdelse Februar 2009 Kirsten Lund-Andersen Landskabsarkitekter mdl Januar 2009 Sagsnr. 0722 Side 2 af 19 sider Indhold De ovale havers historie... 4 De ovale

Læs mere

GRØN PARKERING IDEKATALOG TIL PLANLÆGNING OG UDVIKLING AF GRØNNE PARKERINGSPLADSER

GRØN PARKERING IDEKATALOG TIL PLANLÆGNING OG UDVIKLING AF GRØNNE PARKERINGSPLADSER GRØN PARKERING IDEKATALOG TIL PLANLÆGNING OG UDVIKLING AF GRØNNE PARKERINGSPLADSER INDLEDNING Visionen med dette katalog er at gøre kommunens parkeringsarealer grønnere, og integrere beplantning, så det

Læs mere

Himmelsk hortensia. Dyrk dem i krukker og bede

Himmelsk hortensia. Dyrk dem i krukker og bede Af Anita Banner og Susie Helsing Nielsen. Foto: Sari Tammikari Dyrk dem i Himmelsk hortensia Hortensia er et elsket indslag i haven, uanset om den vokser i større busketter, midt i staudebedet eller i

Læs mere

VEDTÆGT. for. A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold. 1 Kirkegården ejes af Sdr. Starup kirke og bestyres af Sdr. Starup menighedsråd.

VEDTÆGT. for. A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold. 1 Kirkegården ejes af Sdr. Starup kirke og bestyres af Sdr. Starup menighedsråd. VEDTÆGT for Kirkegård: Sdr. Starup Kirkegård Provsti: Haderslev Provsti Kommune: Haderslev Stift: Haderslev A. Kirkegårdens bestyrelsesforhold 1 Kirkegården ejes af Sdr. Starup kirke og bestyres af Sdr.

Læs mere

Søndag seksagesima Mark. 4,26-32

Søndag seksagesima Mark. 4,26-32 Søndag seksagesima Mark. 4,26-32 15, 598, 413 / 320, 477, 156 Holsteinborg Lad hvisle kun i ormegård, at riget er lagt øde, Gud kroner ligefuldt dets år med frugtbarhed og grøde. Amen Danskerne er et haveglad

Læs mere

Shop dig til forår i haven

Shop dig til forår i haven Shop dig til forår i haven www.shop.isabellas.dk Humoristiske jagtgummistøvler. Pris 449 kr. Forspir dig til tidligt forår Forspir både sommerblomster og afgrøder i en mistbænk, og få forår før alle andre.

Læs mere

PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest

PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest PLANTEPLAN - Hjerting Strandpark Vest 1/11 På sydsiden af eksisterende 2 beplantningsbælte etableres et ca.16 m bredt læbælte bestående af 10 rækker med 1,50 m mellem rækkerne og 1,25 m mellem planterne.

Læs mere

1. Boldbane, firbold Den eksisterende boldbane påføres en firboldbane i termoplast. Basketnet bevares.

1. Boldbane, firbold Den eksisterende boldbane påføres en firboldbane i termoplast. Basketnet bevares. 1 FORSLAG TIL NY LEGEPLADS O.H. Bærentzens Fritidshjem, Grækenlandsvej 76, 2300 Københavns S Tallene herunder henviser til tegn. nr. 1 A dateret 30.03.2013 Eksisterende forhold Rydning Eksisterende småhuse

Læs mere

Historisk baggrund Vejlesøparken Retsgrundlaget De første 40 år

Historisk baggrund Vejlesøparken Retsgrundlaget De første 40 år SKOVPLAN FOR VEJLESØPARKEN 2007 2016 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Historisk baggrund side 3 Skovplan 2007-2016 side 4 Planteliste side 6 Parcel 1 side 7 Parcel 2 side 8 Parcel 3 side 9 Parcel 4 side 10 Parcel

Læs mere

Besøg biotopen Løvskov

Besøg biotopen Løvskov Besøg biotopen Løvskov Skoven giver de blomstrende urter særlige vækstbetingelser. Saml og bestem skovens urter. Undersøg lysforholdene i løvskoven. Lær at iagttage forskellige jordbundsforhold og bestem

Læs mere

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007 Side 1 af 5 Tillæg til vedligeholdelsesreglement Model A Råderetsregler samt ordens- og vedligeholdelsesregler for udendørsarealer for afdeling 766, Humlekærgård i Køge NB.: Godkendt på afdelingsmøde den

Læs mere

Forårsplanter i skoven

Forårsplanter i skoven Titel: Forårsplanter i skoven Fag: Natur/teknik Klassetrin: 0. 3. klasse Beskrivelse: Tag ud i det tidlige forår og find nogle af forårsskovens planter. Tid: 4 lektioner Årstid: april Kilde: www.skoven-i-skolen.dk

Læs mere

Byggeri og anlæg på Klitten. anbefalinger til bevaring og forbedring

Byggeri og anlæg på Klitten. anbefalinger til bevaring og forbedring Byggeri og anlæg på Klitten anbefalinger til bevaring og forbedring 1 Grundens indretning Områdets naturpræg bevares ved at vælge elementer med mindst mulig villapræg og ved at minimere belægningerne,

Læs mere

PÅ JAGT EFTER SEKUNDÆRFARVERNE

PÅ JAGT EFTER SEKUNDÆRFARVERNE FARVEOPGAVER OG EKSPERIMENTER PÅ JAGT EFTER SEKUNDÆRFARVERNE Rød, gul og blå er de såkaldte primærfarver. En primærfarve er en farve, der ikke kan blandes af andre farver. Grøn, violet og orange kaldes

Læs mere

Aconitum henryi Spark Stormhat x. Alcea offi cinalis Stokrose x. Alcea rosea Plenifl ora Stokrose x. Alchemilla mollis Løvefod x x

Aconitum henryi Spark Stormhat x. Alcea offi cinalis Stokrose x. Alcea rosea Plenifl ora Stokrose x. Alchemilla mollis Løvefod x x Plantenøgle Plantenøglen på de efterfølgende sider er ment som en hjælp til hurtig udvælgelse af planter, der skal have bestemte egenskaber. Her kan man hurtigt få et overblik over hvilke planter, der

Læs mere

Bilag 1: Visualiseringer af stationer

Bilag 1: Visualiseringer af stationer BILAG 1: VISUALISERINGER AF STATIONER 1 Bilag 1: Visualiseringer af stationer Indhold 1 Visualiseringer 2 1.1 Metode og forudsætninger 2 1.1.1 Beplantningsbælte 3 1.2 Valg af fotopunkter 3 1.2.1 Station

Læs mere

Aarestrup Planteskole. Prisliste for efteråret 2017 og foråret 2018

Aarestrup Planteskole. Prisliste for efteråret 2017 og foråret 2018 Aarestrup Planteskole Prisliste for efteråret 2017 og foråret 2018 Nåletræer vejledende priser Abies alba (alm. ædelgran) Bækkelund F.242, DK 2/1s 7-12 6,03 4,64 2/1s 12-25 6,51 5,01 2/2 15-30 7,84 6,03

Læs mere

marts 2014-27. årgang - nr. 1 det danske rosenselskab

marts 2014-27. årgang - nr. 1 det danske rosenselskab marts 2014-27. årgang - nr. 1 det danske rosenselskab i dette nummer 4 Roses Down Under Inger Schierning 18 Var vinteren hård ved roserne? Ernst Jensen 20 Hvad sommeren også bød på Jens Otto Pedersen 26

Læs mere

Lidt om honningbiernes levevis

Lidt om honningbiernes levevis Lidt om honningbiernes levevis Bifamilien Der er op til 60.000 bier i et bistade. Bifamilien består af én dronning, nogle hundrede hanbier (droner) og mange tusinde arbejderbier. Bierne udvikles fra æg,

Læs mere

Anlægsrapport - F391/FP415 Hassel (Corylus avellana) - Fremavl af træer og buske til landskabsformål 2001-2010

Anlægsrapport - F391/FP415 Hassel (Corylus avellana) - Fremavl af træer og buske til landskabsformål 2001-2010 Anlægsrapport - F391/FP415 Hassel (Corylus avellana) - Fremavl af træer og buske til landskabsformål 2001-2010 ARBEJDSRAPPORT SKOV & LANDSKAB 107 / 2010 1. Reviderede udgave - jan 2012 BSO i landskabsprogram/fp415

Læs mere

Frøproduktion af efter- og grøngødningsafgrøder

Frøproduktion af efter- og grøngødningsafgrøder Frøproduktion af efter- og grøngødningsafgrøder Birte Boelt & René Gislum Danmarks JordbrugsForskning Forskningscenter Flakkebjerg Anvendelse af efter- og grøngødningsafgrøder Gennem de seneste 10-15 år

Læs mere

HF Sommerlyst Oktober 2015

HF Sommerlyst Oktober 2015 HF Sommerlyst Oktober 2015 Avisens forside er mere hyggelig hvis den skifter billede fra måned til måned. Vi har ladet os fortælle at folk holder øje med det billede der er i kassen og at man ud fra det

Læs mere