Høringsnotat. vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (tilladelser til offentlig servicetrafik)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsnotat. vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (tilladelser til offentlig servicetrafik)"

Transkript

1 Trafikudvalget L 173 Bilag 1 Offentligt Adelgade København K Telefon fstyr@fstyr.dk Notat Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (tilladelser til offentlig servicetrafik) Sagsnr. FS Sagsbehandler LC 1. Indledning Trafikstyrelsen har den 5. august 2010 sendt udkast til forslag til lov om ændring af taxiloven m.v. til høring hos de i bilag 1 nævnte organisationer. Lovforslaget har også været offentliggjort på høringsportalen. Høringsfristen udløb den 24. august Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Rådet for Sikker Trafik Taxinævnet i Region Hovedstaden. Trafikstyrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Centralforeninger af Taxiforeninger i Danmark Dansk Blindesamfund Dansk Taxi Råd Danske Busvognmænd Danske Handicaporganisationer Danske Regioner Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening DI Transport Fagligt Fælles Forbund Side 1 (14)

2 Kommunernes Landsforening Landsorganisationen i Danmark Trafikselskaberne i Danmark. I det følgende refereres og kommenteres de indkomne bemærkninger. Bemærkningerne er delt op i relevante emner. Trafikstyrelsens kommentarer til de enkelte emner følger efter i kursiv. 2. Generelle bemærkninger konkurrencemæssig ligestilling Dansk Taxi Råd oplyser, at selv om forslaget på to punkter ligestiller taxierhvervet og området for tilladelse til offentlig servicetrafik, finder foreningen ikke, at forslaget i tilstrækkelig grad sikrer lige konkurrence, og dermed vil den glidning, hvor incitamentet til at drive en taxiforretning forsvinder, fortsætte. DTR savner, at forslaget anerkender, at taxierhvervet har en serviceforpligtelse sammen med, at en væsentlig del af grundlaget for forretningen er beroende på offentlig kørsel. DTR kan derfor overordnet set ikke støtte, at man flytter EPtilladelsesbegrebet fra busloven til taxiloven uden yderligere regulering end på de i forslaget to punkter. DTR foreslår, at en tilladelse til offentlig servicetrafik betinges af, at der til tilladelsen alene kan anvendes et køretøj, der er indrettet til befordring af mindst to kørestole. Herved opnås forsyningssikkerhed på de former for køretøjer, hvor trafikselskaberne er forpligtet til at levere. Trafikselskaberne har en lovmæssig forpligtelse til at udføre visse former for offentlig kørsel, herunder individuel handicapkørsel, hvor der er behov for en bestemt type bil, som taxierhvervet ikke i tilstrækkeligt omfang kan levere. Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening fraråder, at lovforslaget fremsættes. DTA finder som udgangspunkt ikke, at der overhovedet er behov for en yderligere kategori i taxiloven, i særdeleshed ikke en kategori, hvor der ikke stilles de samme krav til tilslutningspligt og døgnbetjening. DTA anbefaler i stedet, at man afvikler EP-tilladelser for køretøjer under 9 personer plus fører, medmindre disse er indrettet til to kørestole. Samtidig opfordrer DTA til, at det undersøges, hvordan man kan understøtte en ændring af den offentlige regulering af taxierhvervet, der sikrer en større indtjening ved anden kørsel end den offentlige servicetrafik. Derved kan man skabe grundlag for, at taxierhvervet kan byde ind med billigere offentlig servicetrafik og imødekomme det, som man fra DTA s side anser for lovforslagets reelle formål, nemlig besparelse på de offentlige budgetter. Side 2 (14)

3 Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark foreslår, at tilladelser til offentlig servicetrafik kun kan udstedes til køretøjer indrettet til befordring af 9 personer, føreren medregnet, da mindre vogne ikke opfylder arbejdsmiljøkravene for chauffører. Danske Busvognmænd finder, at en konkurrencemæssig ligestilling mellem taxitilladelser og tilladelser til offentlig servicetrafik bør have som konsekvens, at anvendelsesområdet for tilladelser til offentlig servicetrafik udvides til at omfatte speciel rutekørsel (jf. lov om trafikselskaber 19, stk. 3) forudsat, at denne kørsel udføres i forbindelse med en kontrakt med en offentlig myndighed - typisk en kommune. Udstedelse af tilladelsen skulle tilsvarende være betinget af, at der foreligger en kontrakt med en kommune. DI Transport kan tilslutte sig de i forslaget nævnte formål. Men lovforslaget skaber ikke en fuld og endegyldig løsning på de forskellige problemfelter, der eksisterer omkring denne specielle kørselstype. DI Transport er i den forbindelse usikker på, om lovgivningen langsigtet er en dækkende platform i forhold til det moderne offentlige udbudssystem, herunder bl.a. i forhold til overenskomstmæssige forhold. Såfremt lovforslaget vedtages i den foreliggende form, anbefales det, at vedtagelsen følges af en tilbundsgående analyse af det fremtidige lovgrundlag for persontransporten. Fagligt Fælles Forbund kan ikke anbefale forslaget. Det er ikke hensigtsmæssigt at flytte EP-tilladelserne til taxiloven i dens nuværende form. I stedet foreslås det, at EP-tilladelserne forbliver i den nuværende buslovgivning, indtil taxiloven bliver kraftigt revideret eller omdannet til en egentlig persontrafiklov, som også omfatter buslovgivningen. Der er en lang række uhensigtsmæssigheder i taxiloven, som bl.a. betyder, at en faldende kørselsmængde for taxier betyder, at det bliver sværere at fastholde den nuværende ordning med et bestillingskontor, der skal effektuere alle bestilte ture igennem kørepligt ved en lang række selvstændige vognmænd, der kun må eje taxierne personligt, og dermed hæfter individuelt for de ikke rentable vagter og bestillinger. EP-tilladelsesindehaverne, som oftest er små vognmandsvirksomheder, underbyder både de etablerede bus- og taxivirksomheder. Årsagen til dette er, at de er nyetablerede uden overenskomster, og dermed kan byde kunstigt lavt med helt urealistiske timepriser. 3F frygter, at hvis EP-tilladelserne kommer ind i den nuværende taxilov, så vil denne udvikling fortsætte. Danske Handicaporganisationer kan tilslutte sig, at lovændringen er et nødvendigt tiltag for, at kommunerne kan sikre et tilstrækkeligt udbud af biler til kontraktkørslen i dagtimerne (herunder den individuelle Side 3 (14)

4 handicapkørsel) og den nødvendige dækning i resten af døgnet via taxikørsel. Foreningen er ligeledes enig i, at ansvaret for udstedelse af tilladelser til offentlig servicetrafik og taxitilladelser er mest hensigtsmæssigt placeret hos kommunerne. Foreningen mener imidlertid ikke, det er nok at tilstræbe en konkurrencemæssig ligestilling mellem tilladelser til offentlig servicetrafik og taxitilladelser, hvor dette er praktisk muligt. Der bør være en reel ligestilling på afgiftssiden, en ligestilling på udbudssiden og en ligestilling i forhold til de energi- og miljøkrav, der stilles til de biler og storvogne, der indkøbes. Formålet med lovforslaget er dels at tilstræbe en konkurrencemæssig ligestilling mellem tilladelser til offentlig servicetrafik og taxitilladelser, hvor dette er praktisk mulig, dels at give mulighed for en decentral behovsvurdering også på området for tilladelser til offentlig servicetrafik, i det omfang kommunerne ønsker det. Problemerne for taxier i tyndtbefolkede egne ses at være en del af den samlede tilbagegang i udkantsområderne, som blandt andet skyldes forandringer i erhvervsstrukturen, befolkningssammensætningen samt koncentration af erhverv og bosætning i og omkring de større byer. Transportministeriet ønsker med forslaget ikke at afskaffe EPtilladelser eller fastsætte unødige begrænsninger på de typer af køretøjer, der kan anvendes til kørslen. Der lægges derimod med forslaget op til, at det skal være op til en decentral vurdering, om der skal fastsættes antalsbegrænsning på tilladelser til offentlig servicetrafik. Da en tilladelse til offentlig servicetrafik kun giver ret til udførelse af almindelig rutekørsel for et trafikselskab, vil der ikke kunne stilles krav om serviceforpligtelser (tilslutningspligt, kørselspligt). Der er i taxilovens 5, stk. 5, krav om, at en indehaver af en tilladelse skal følge de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive overenskomster. Som et supplement til lovforslaget vil Trafikstyrelsen udarbejde et idékatalog med eksempler på best practice hos kommunerne. Kataloget vil give ideer til kommunerne og taxibranchen om, hvilke muligheder der er inden for de gældende regler. Det er indtrykket, at kommunerne langt fra er opmærksomme på den fleksibilitet for regulering på området, som allerede i dag eksisterer i taxiloven. Der arbejdes på længere sigt mod en samlet revision af personbefordringsområdet, hvor det kunne overvejes at sammenskrive taxilovgivningen med buslovgivningen for at opnå et samlet regelsæt på personbefordringsområdet. Formålet skulle være at få busser, taxier og Side 4 (14)

5 køretøjer med tilladelser til offentlig servicetrafik til at spille sammen på den bedst mulige måde. Danske Busvognmænds forslag om at udvide anvendelsesområdet for en tilladelse til offentlig servicetrafik til også at gælde kørsel i henhold til kontrakt med en kommune vil indgå i overvejelserne i forbindelse med den samlede revision af personbefordringsområdet. 3. Generelle bemærkninger decentral behovsvurdering Kommunernes Landsforening oplyser, at kommunerne er forpligtede til at sikre offentlig servicekørsel. Det er bl.a. kørsel til sygehus, sociale institutioner, skoler mv. Kommunerne udbyder denne kørsel for bl.a. at sikre størst mulig konkurrence og indkøb af de billigste løsninger. En del af denne kørsel udføres af kommunerne af vogne med EPtilladelser. Kommunerne vælger EP-kørsel ud fra en afvejning af service og pris for udførelse af opgaven. Når der anvendes vogne med EP-tilladelser, er det, fordi kommunerne har fundet denne løsning bedst til prisen. KL anbefaler, at kommunernes muligheder for fortsat at benytte EPkørsler ud fra denne afvejning bibeholdes. Med lovforslaget foreslås det, at kommunalbestyrelserne kan vælge at sætte loft for antal EP-tilladelser. Indsættelse af denne kan bestemmelse i lovgivningen vil medføre behov for væsentlig økonomisk kompensation til kommunerne. Bestemmelsen vil skabe pres på kommunerne for at begrænse egne og regioners mulighed for at anvende EP-kørsel, der ofte er de billigste transportløsninger og i stedet anvende dyrere løsninger. Det er endvidere KL s opfattelse, at de økonomiske konsekvenser af at sætte loft for EP-kørslen vil ramme kommunerne meget ujævnt. F.eks. vil omkostningerne til kørsel stige mest i de områder, hvor der er langt til sygehus, læge, social institution mv. Udbydere af EP-kørsel pålægges med forslaget yderligere krav om uddannelse af chauffører mv. Omkostningen ved de yderligere krav vil påvirke prisen på den udbudte kørsel og vil derfor også medføre øgede kommunale udgifter til indkøb af den lovpligtige servicekørsel. Danske Regioner oplyser, at regionerne får udført siddende patientbefordring dels gennem kontrakter med udvalgte leverandører om kørslen, dels gennem trafikselskabernes indkøb af samordnet kørsel, herunder patienttransport. Muligheden for brug af EP-tilladelser er afgørende for at sikre konkurrence på markedet og dermed lavere priser for den offentligt betalte kørsel. Danske Regioner anbefaler derfor mulighed for fortsat brug af EP-tilladelser. Side 5 (14)

6 Danske Regioner har behov for patientbefordring på tværs af kommunerne og også på tværs af regionerne. Det vil have store og formentlig utilsigtede konsekvenser, hvis lovforslaget eller kommunernes tilladelser lægger restriktioner herfor. Hvis kommunalbestyrelsen benytter muligheden for at begrænse antallet af tilladelser, vil det kunne medføre højere priser på kørslen. Da regionen alene høres, men ikke har reel indflydelse på, hvor mange tilladelser den enkelte kommune giver, medfører systemet således stor usikkerhed for regionerne vedrørende udgifterne til kørslen. Indførelsen af bestemmelsen vil medføre krav fra regionerne om kompensation for øgede udgifter. Omfanget vil afhænge af kommunernes brug af bestemmelsen og derfor kræve løbende vurderinger, som vil være særdeles vanskelige at foretage. Trafikselskaberne i Danmark deler opfattelsen af, at det er en god idé at flytte bestemmelserne om vogne under 9 passagerer fra busloven til taxiloven. Efter foreningens opfattelse bør gennemførelsen af forslaget om antalsbegrænsning afhænge af, om kommunerne/kl finder, at der er behov for denne mulighed. Det bør også sandsynliggøres, at begrænsningen bidrager til at løse problemer for taxi i tyndere befolkede egne, eller om der ikke er mere målrettede løsningsmuligheder. Dansk Taxi Råd finder det isoleret set positivt med en form for behovsprøvning af antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik. Behovsprøvning bør dog ikke alene ske i forhold til en tilfredsstillende publikumsbetjening, men i forhold til allerede eksisterende tilladelser, herunder specielt taxitilladelser. Dette skal ses i lyset af, at tilladelser til offentlig servicetrafik udfører kørsel, der udgør en væsentlig del af taxiforretningens omsætning. Det er derfor essentielt for opretholdelse af taxidøgnbetjeningen, at der foretages en behovsprøvning ud fra eksisterende tilladelser og disses mulighed for at udføre kørsel. Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening anfører, at lovforslaget har bl.a. til formål at sikre en tilfredsstillende betjening af offentligheden inden for hele kommunens område, også for så vidt angår offentlig servicetrafik. Det er DTA s opfattelse, at dette formål også kan opnås ved at give bestillingskontorerne mulighed for at afgive bud med opdeling af de tilknyttede vognmænd. Herved vil der kunne opnås konkurrerende bud afgivet under de samme konkurrencebetingelser. Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark foreslår, at kommunerne højest må udstede 25 % tilladelser til offentlig servicetrafik i forhold til udstedte taxitilladelser. Faglig Fælles Forbund finder, at kommunalbestyrelsen er ikke i stand til at udføre en decentral vurdering af antallet af tilladelser til offentlig Side 6 (14)

7 servicetrafik, heller ikke efter høring hos Regionsrådet. Dette er et unødigt led, når al kørsel udføres for et eller flere trafikselskaber på tværs af kommunegrænser. Tilladelserne bør derfor fortsat udstedes centralt uden et kommunalt led. Danske Handicaporganisationer finder, at det bør overvejes, hvorvidt det vil være muligt at balancere udbuddet af biler og sikre et tilfredsstillende serviceniveau, eftersom tilladelser til offentlig servicetrafik er gældende inden for trafikselskabernes områder, mens taxitilladelserne er gældende inden for kommunegrænser. Foreningens bekymring er, at det i nogle områder kan vise sig meget svært eller umuligt at hyre en storvognstaxi med lift, og det derfor kan være nødvendigt at stille krav om et minimum antal storvognstilladelser, der skal indrettes til kørestolsbrugere og have monteret en lift. Tilladelser til offentlig servicetrafik kan ikke anvendes til den siddende patientbefordring, som Danske Regioner får udført gennem kontrakter med udvalgte leverandører, idet tilladelserne kun kan anvendes til kørsel i forbindelse med kontrakt med et trafikselskab. Siddende patientbefordring udføres af sygetransportkøretøjer, taxier eller busser. Hvis kommunalbestyrelsen vurderer, at tilladelser til offentlig servicetrafik giver et problem i relation til taxibetjeningen i udkantsområderne, kan de lægge loft på antallet af disse tilladelser. Hvis der ikke vurderes at være problemer i udkantsområderne, eller hvis problemerne ikke vurderes at have meget at gøre med antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik at gøre, kan kommunalbestyrelsen vælge ikke at lægge loft på antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik. Det er ikke hensigten med lovforslaget at forringe serviceniveauet for kørestolsbrugere. Der skal fortsat sikres en tilfredsstillende betjening af offentligheden inden for kommunens område, herunder mulighed for at få en storvognstaxi med lift. Spørgsmålet om de økonomiske konsekvenser behandles i en særskilt proces. 4. Konkrete bemærkninger decentral behovsvurdering Køretøjer, der kan anvendes i forbindelse med tilladelse til offentlig servicetrafik Dansk Taxi Råd foreslår, at et køretøj, der anvendes til offentlig servicetrafik, tydeligt afmærkes med teksten Offentlig servicetrafik. Reglerne for påskriften bør være lig reglerne, der gælder for taxi. Danske Handicaporganisationer finder, at der bør der stilles enslydende krav til den indretning, der sker af biler til kørestolsbrugere. Trafikstyrelsen vil i lyset af Dansk Taxi Råds forslag ændre bekendtgørelsen om særlige krav til taxier mv., således der kræves mærkning af Side 7 (14)

8 køretøjer, der udfører kørsel på grundlag af tilladelser til offentlig servicetrafik. Grundlæggende er kravene til indretning af køretøjer med plads til kørestolsbrugere allerede ens Administration af den decentrale behovsvurdering Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark foreslår, at hjemstedsadressen på de givne tilladelser til offentlig servicetrafik skal være en forretningsadresse i den udstedende kommune. Danske Busvognmænd er af den opfattelse, at det vil være passende og relevant, hvis det regionale trafikselskab også høres i forbindelse med den eventuelle fastsættelse af et loft på antallet af tilladelser. Trafikselskaberne vil i mange tilfælde have et overblik over den trafikale situation og kørselsbehovet. I trafikselskaberne sidder også repræsentanter fra nabokommuner, der vil kunne blive påvirket af et eventuelt loft. Endelig vil trafikselskabet kunne bidrage til en anskueliggørelse af nogle af de praktiske og økonomiske konsekvenser for kommunen og dens borgere af en eventuel antalsbegrænsning. Foreningen gør opmærksom på, at kontrakter om samordnet kørsel med trafikselskaber i dag fungerer således, at en operatør ikke er garanteret en bestemt mængde kørsel, men har tilsvarende også mulighed for at lukke vognen ned, så den ikke er til rådighed for trafikselskabet. Det betyder i praksis, at selv om kommunen har fastlagt et givet loft for antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik er det ikke sikkert, at alle tilladelserne reelt vil blive benyttet. Det vil gøre det vanskeligere for kommunen at foretage det nødvendige skøn. Trafikselskaberne i Danmark anfører, at udformningen af reglerne vil være afgørende for, om begrænsningen kan håndteres på en rimelig måde i forbindelse med udbud af kørsel. Der er dog ingen tvivl om, at begrænsningen under alle omstændigheder vil medføre, at udbudsprocessen bliver mere kompliceret. Endvidere mener Trafikselskaberne i Danmark, at trafikselskabet bør høres af de kommunalbestyrelser, der ønsker at fastsætte begrænsning af antal tilladelser til offentlig servicetrafik. Det er trafikselskabet, der foretager udbud af den pågældende kørsel, og det må derfor være trafikselskabet, der vil kunne foretage en vurdering af konsekvenserne af en begrænsning. I bemærkningerne til lovforslaget vil processen, der skal anvendes i de tilfælde, hvor en kommune ønsker en antalsbegrænsning på tilladelser til offentlig servicetrafik, blive beskrevet således: Kommunalbestyrelserne skal efter en procedure, der vil blive fastsat i bekendtgørelsesform, én gang årligt forhandle med Regionsrådet, om en eventuel antalsbegrænsning for tilladelser til offentlig servicetrafik i Side 8 (14)

9 kommunen. Regionsrådet kan i forbindelse med forhandlingerne med de enkelte kommuner høre trafikselskabet. Efter afslutningen af forhandlingen mellem kommunalbestyrelsen og Regionsrådet meddeler kommunalbestyrelsen transportministeren, om der ønskes fastsat en begrænsning af antallet af tilladelser til offentlig servicetrafik, i givet fald med angivelse af antal tilladelser, der maksimalt må udstedes. Hvis en kommunalbestyrelse har fastsat antalsbegrænsning for tilladelser til offentlig servicetrafik i sin kommune, vil dette kunne have betydning for vognmandsvirksomheder med forretningsadresse i den pågældende kommune. I de tilfælde, hvor loftet for tilladelser til offentlig servicetrafik er nået, vil der ikke kunne udstedes flere sådanne tilladelser til vognmandsvirksomheder med forretningsadresse i kommunen., Ved forretningsadresse forstås virksomhedens adresse i Det Centrale Virksomhedsregister (CVR). Når de årlige meddelelser fra kommunalbestyrelser er modtaget, vil der til brug for ansøgninger om tilladelser til offentlig servicetrafik på Trafikstyrelsens hjemmeside blive offentliggjort oplysninger om eventuelle begrænsninger på tilladelser til offentlig servicetrafik Krav om kontrakt med trafikselskab Danske Busvognmænd anfører, at et krav om, at udstedelse af tilladelse til offentlig servicetrafik er betinget af, at ansøgeren har en kontrakt med et regionalt trafikselskab om almindelig rutekørsel, umuliggør en ellers udbredt forretningsmodel, hvor vognmænd benytter underentreprenører til dele af deres kørsel. Dette er ikke hensigtsmæssigt, og Trafikstyrelsen opfordres til at vurdere, om der kan findes en løsning herpå. Danske Regioner finder kravet om, at indehaveren har kontrakt med et trafikselskab ulogisk, hvis det betyder, at regionerne ikke kan indgå kontrakter med udvalgte leverandører om siddende patientbefordring. DI Transport anfører, at det fremgår af forslaget, at betingelsen for en tilladelse er, at der foreligger et kontraktforhold med et trafikselskab. Det er uklart, hvorledes det administrative forløb er påtænkt udformet. Forestiller man sig, at der forud for et udbud udstedes et antal betingede tilladelser, eller er det forudsat, at der hele tiden er et antal tilladelser i omløb benyttede som ubenyttede? Sidstnævnte tilfælde synes at være i konflikt med reglen om, at der skal foreligge et kontraktforhold, inden der udstedes en tilladelse. Idet lovforslaget lægger op til, at der skal foreligge en kontrakt, vil muligheden for en operatør til at benytte underleverandører efter alt at dømme ikke eksistere. Det mener DI Transport er uhensigtsmæs- Side 9 (14)

10 sigt i forhold til at sikre den nødvendige fleksibilitet i de moderne samhandelsformer. Det er ikke hensigten med lovforslaget at udelukke underleverandører for at udføre kørsel på grundlag af tilladelser til offentlig servicetrafik. Teksten vil blive ændret således, at det er en betingelse, at indehaveren har kontrakt om udførelse af offentlig servicetrafik for et trafikselskab. Denne kontrakt kan være indgået direkte med trafikselskabet eller med en vognmand, der har kontrakt med trafikselskabet. Trafikstyrelsen vil ved udstedelse af en tilladelse til offentlig servicetrafik sikre sig, at ansøgeren har en sådan kontrakt. Hvis det fra trafikselskabets side er et krav for at indgå en kontrakt, at den pågældende vognmand har en tilladelse til offentlig servicetrafik, giver styrelsen forhåndstilsagn om udstedelse af en sådan tilladelse. Den siddende patientbefordring, som Danske Regioner får udført gennem kontrakter med udvalgte leverandører, er som tidligere nævnt ikke kørsel, der kan udføres af et køretøj med tilladelse til offentlig servicetrafik Eksisterende EP-tilladelser Danske Busvognmænd forudsætter, at en kommunalbestyrelses beslutning om etablering af antalsbegrænsning ikke påvirker allerede udstedte EP-tilladelser. Foreningen ønsker endvidere oplyst, om en undladelse af fornyelse af en allerede udstedt tilladelse med henvisning til en beslutning om antalsbegrænsning vil være lovmedholdeligt. Allerede udstedte EP-tilladelser vil forblive i kraft, indtil de udløber. En vognmand, der har en EP-tilladelse, vil ved tilladelsens udløb kunne få udstedt en tilladelse til offentlig servicetrafik, hvis den pågældende har kontrakt om kørsel for et trafikselskab og opfylder de fastsatte kvalifikationskrav. En vognmand, der har forretningsadresse i en kommune, hvor loftet for tilladelser til offentlig servicetrafik er nået, vil dog ikke kunne få udstedt en tilladelse til offentlig servicetrafik. 5. Konkrete bemærkninger konkurrencemæssig ligestilling 5.1. Uddannelsesmæssige krav til førere Danske Busvognmænd beder Transportministeriet overveje en længere overgangsperiode, da dette blandt andet vil give de nye kursister mulighed for at nyde gavn af et moderniseret kursus. Dansk Taxi Råd efterlyser en beskrivelse af, hvordan opfyldelse af uddannelseskravet kontrolleres, idet der ikke stilles krav om førerkort lig førerkort til taxi, hvor myndighederne i den forbindelse kontrollerer uddannelseskravet. Side 10 (14)

11 Danske Handicaporganisationer finder, at der bør stilles enslydende krav til chaufførernes uddannelse. Fagligt Fælles Forbund finder, at der ikke er nogen grund til at fritage førere af køretøjer til offentlig service for betingelserne i 3, stk. 1 nr. 1, 2, 6 og dele af 7. Tilladelsesindehavere til offentlig service trafik er ikke på nogen måde bedre til at opstille krav til førerne i forhold til tilladelsesindehavere af sygetransportkøretøjer, taxi og limousiner, som det fremgår af Transportministeriets bemærkninger til lovforslaget. Indledningsvis bemærkes, at kursuskravet kun gælder førere af biler, der udfører kørsel på grundlag af tilladelser til offentlig servicetrafik, og ikke førere af biler med EP-tilladelser efter busloven. Det er således kun i forbindelse med udstedelse af de nye tilladelser til offentlig servicetrafik, at kursuskravet får virkning. Trafikstyrelsen forventer, at et moderniseret kursus for førere af taxier m.v. vil kunne udbydes fra 1. januar Overgangsperioden vil som foreslået blive forlænget til den 1. oktober 2011 for at sikre, at alle kursister kan nå at gennemgå kurset inden overgangsperiodens udløb. Det vil blive ved en ændring af bekendtgørelsen om taxikørsel m.v. blive stillet krav om, at føreren af et køretøj med tilladelse til offentlig servicetrafik medbringer kursusbevis i forbindelse med politiets kontrol. Transportministeriet har overvejet, om der også skulle stilles samme vandelskrav til førere af køretøjer til tilladelse til offentlig servicetrafik samt krav om førerkort. Efter nærmere overvejelse er det fundet mere hensigtsmæssigt, at det er trafikselskaberne som i deres udbud som professionelle udbydere sikrer, at førernes vandel er i orden. Det vurderes således ikke umiddelbart at være nødvendigt at lovregulere området Krav til faglige kvalifikationer til indehavere af tilladelser til offentlig servicetrafik Danske Busvognmænd har noteret sig, at Transportministeriet med en ændring af taxibekendtgørelsen vil muliggøre, at kravet til faglige kvalifikationer tillige kan opfyldes efter de krav, der er fastsat i buslovgivningen. Dette er efter foreningens opfattelse særdeles hensigtsmæssigt. Foreningen foreslår i tilknytning til dette forslag, at det i de emner der indgår i taxivognmandskursus præciseres, at vognmandskurset også skal omfatte kendskab til kørsel for trafikselskaber og speciel rutekørsel for kommuner. På baggrund af DB s erfaringer fra busvognmandskurser foreslås det, at det eksisterende kursus udvides med Side 11 (14)

12 yderligere 8 timer. DB forudsætter i øvrigt, at eksisterende tilladelsesindehavere ikke berøres af nye kvalifikationskrav. DI Transport forstår forslagets tekst således, at kravet til faglige kvalifikationer også kan opfyldes efter de krav, der er fastsat i buslovgivningen. Dette er DI Transport enig i. Eksisterende tilladelsesindehavere skal ikke gennemføre og bestå nyt vognmandskursus. Danske Busvognmænds forslag vedrørende indholdet og varigheden af taxivognmandskurset vil indgå i Trafikstyrelsens arbejde med modernisering af kurset. 6. Øvrige konkrete forslag 6.1. Oplysning om indehavere til tilladelser til offentlig servicetrafik Fagligt Fælles Forbund finder, at det skal være muligt for 3F og andre interessenter at få oplyst, hvilke selskaber og enkeltpersoner med CVR-nr., der har tilladelse til offentligt servicetrafik, og i hvilket omfang tilladelsen gælder. På Trafikstyrelsens hjemmeside er det muligt at finde oplysninger om alle EP-tilladelser udstedt efter den 1. februar Man kan ved at indtaste en virksomheds CVR-nr. finde oplysninger om den pågældende virksomheds gyldige tilladelser. Ved at indtaste postnummer kan man fremfinde alle EP-tilladelser udstedt til virksomheder bosiddende i det pågældende postnummer. Tilsvarende vil gøre sig gældende for tilladelser til offentlig servicetrafik Løn- og arbejdsvilkår i henhold til gældende kollektiv overenskomst Fagligt Fælles Forbund finder, at taxilovens 5, stk. 5 bør præciseres sådan, at det fremgår, at tilladelsesindehavere som minimum skal følge niveauet i de bestemmelser om løn- og arbejdsvilkår for chauffører, der findes i de pågældende kollektive landsdækkende overenskomster, eller at der er indgået en kollektiv overenskomst, hvor lønmodtagersiden som minimum skal være tale om en lokal fagforening, der er medlem af en landsdækkende organisation. Dette svarer til bestemmelserne omkring fravigelse ved kollektive overenskomst i Ferielovens 5. Formuleringen af bestemmelsen i taxilovens 5, stk. 5, svarer til bestemmelsen i buslovens 18, stk. 3, og godskørselslovens 6, stk. 4. En eventuel ændring af taxilovens 5, stk. 5, bør ses i sammenhæng med de tilsvarende bestemmelser i busloven og godskørselsloven Førerhunde i taxier Side 12 (14)

13 Dansk Blindesamfund oplyser, at lovforslaget ikke har relevans for foreningens medlemmer, men foreslår, at der i taxibekendtgørelsens bestemmelse om, at føreren har pligt til at medtage blinde eller svagtseende personer med førerhund, medmindre dette vil være til gene for førerens helbred, indføres krav om, at en gyldig afvisning kræver dokumentation for, at føreren har allergi. Forslaget vil indgå i den undersøgelse af taximarkedet, som Trafikstyrelsen er i gang med. Side 13 (14)

14 Bilag 1 Organisationer: Centralforeningen af Taxiforeninger i Danmark (C.A.T.) Danmarks Automobilforhandler Forening Danske Advokater Danske Bilimportører Dansk Erhverv Dansk Metal Dansk Taxi Råd Danske Busvognmænd Danske Regioner Danske Taxivognmænds Arbejdsgiverforening Den Danske Bilbranche De Samvirkende Invalide organisationer (DSI) Det Centrale Handicapråd Det Økologiske Råd Danmarks Naturfredningsforening DI Fagligt Fælles Forbud (3F) Forbrugerrådet Forenede Danske Motorejere Kommunernes Landsforening, Landsorganisationen i Danmark NOAH-Trafik Rådet for Sikker Trafik Taxinævnet i Region Hovedstaden Trafikselskaberne i Danmark Side 14 (14)

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 5. august 2010 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009, foretages følgende

Læs mere

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til

2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts Forslag. til 2011/1 LSF 78 (Gældende) Udskriftsdato: 17. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00009 Fremsat den 25. januar 2012 af transportministeren

Læs mere

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt

Transportudvalget L 192 Bilag 5 Offentligt Transportudvalget 2014-15 L 192 Bilag 5 Offentligt NOTAT Dato J. nr. 20. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende ændringsforslag til forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel

Læs mere

KOMMISSORIUM. Udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler (Taxiloven)

KOMMISSORIUM. Udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler (Taxiloven) KOMMISSORIUM 7. september 2012 Udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler (Taxiloven) Der har i en længere periode været en efterspørgsel i den transportpolitiske debat efter at se samlet på persontransportlovgivningen.

Læs mere

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning

Høringsnotat. Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 Pda@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Årlig vurdering samt udkast til revidering af bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier 1. Indledning

Læs mere

Trafikselskabernes ønsker til ny lov om erhvervsmæssig personbefordring med personvogn

Trafikselskabernes ønsker til ny lov om erhvervsmæssig personbefordring med personvogn Trafikselskabernes ønsker til ny lov om erhvervsmæssig personbefordring med personvogn Dorthe Nøhr Pedersen dnp@moviatrafik.dk 11.11.2010 / Hillerød Passagerudviklingen i Flextrafik År Kunder 2007 487.336

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning Sorsigvej DE 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20703-00060 Dato: 21-05-2019 Høringsnotat Bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v. 1. Indledning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 173 Folketinget 2010-11 Fremsat den 23. marts 2011 af transportministeren (Hans Christian Schmidt) Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik

Læs mere

Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger

Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger Sammenfatning og anbefalinger 1. Kapitel 0 Sammenfatning og anbefalinger Udvalget om erhvervsmæssig personbefordring har gennemgået og analyseret den erhvervsmæssige persontransport med køretøjer med mindre

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning af førere af taxier) Fremsat den 23. marts 2011 af transportministeren (Hans Christian

Læs mere

Sagen drejer sig om, efter hvilken minimumssats den såkaldte OST-kørsel skal aflønnes.

Sagen drejer sig om, efter hvilken minimumssats den såkaldte OST-kørsel skal aflønnes. Protokollat med tilkendegivelse Faglig voldgift (FV2014.0111) Kristelig Fagforening (KRIFA) (advokat Bjørn Holtze) mod Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) (advokat Bjørn B. Carlsen) Sagen drejer sig om,

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Sagsnr.: TS2010000-00047 Dato 29. november 2017 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav om obligatorisk tv-overvågning i taxier) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039 af 8. oktober 2009, foretages følgende ændringer:

Læs mere

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej

Bekendtgørelse om betingelser for Tempo 100- busser på motorvej Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS20000-00062 Dato 7. maj 2015 LIHI Bekendtgørelse om betingelser for

Læs mere

Regulering af grænselandet mellem bus og taxi

Regulering af grænselandet mellem bus og taxi KONKURRENCERAADGIVNING.DK Konkurrencerådgiver Niels Rytter Regulering af grænselandet mellem bus og taxi Flextrafikkens fremtid TØF-konference om flextrafik DSB-kursus Center, Folke Bernadottes Allé 7

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. Færdselsstyrelsen Forslag Til Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. (Etablering af kommunale fællesskaber) I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999, som ændret ved 17

Læs mere

Notat om overgang fra taxilov til lov om erhvervsmæssig persontransport.

Notat om overgang fra taxilov til lov om erhvervsmæssig persontransport. 14. juni 2013 Notat om overgang fra taxilov til lov om erhvervsmæssig persontransport. Arbejdet i udvalget om erhvervsmæssig persontransport har tydeliggjort behovet for at betragte erhvervet på en måde,

Læs mere

Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018)

Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018) db@db-dk.dk Den nye taxilov (16. og 18 jan. 2018) Program - Gennemgang af taxiloven - Pause - Hvad er mobilitet i fremtiden? - Digitale krav til kørselskontorer hvad kræves der? 1 Ny EP-tilladelse Gennemgang

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om godskørsel. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00026 Dato 22. maj 2014 LC Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

RESULTATET AF KONKURRENCESTYRELSENS KOMMUNEUNDERSØGELSE 2007 VEDRØRENDE TAXIKØRSEL

RESULTATET AF KONKURRENCESTYRELSENS KOMMUNEUNDERSØGELSE 2007 VEDRØRENDE TAXIKØRSEL RESULTATET AF KONKURRENCESTYRELSENS KOMMUNEUNDERSØGELSE 2007 VEDRØRENDE TAXIKØRSEL I november 2007 bad Konkurrencestyrelsen de danske kommuner om at besvare 26 spørgsmål vedrørende markedet for taxikørsel.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 1 (Obligatorisk tv-overvågning i taxier)

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 1 (Obligatorisk tv-overvågning i taxier) Trafikudvalget 2009-10 L 118 Bilag 3 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 1 (Obligatorisk tv-overvågning i taxier) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 1039

Læs mere

Klage over bindende priser for taxikørsel i Sønderjyllands Amt

Klage over bindende priser for taxikørsel i Sønderjyllands Amt 1 af 6 18-06-2012 14:47 Klage over bindende priser for taxikørsel i Sønderjyllands Amt Journal nr. 2:801-455/Infrastruktur, mje Rådsmødet den 26. april 2000 Resumé 1. Konkurrencestyrelsen har modtaget

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til taxilov

Høringssvar vedr. forslag til taxilov Fremsendt pr. mail 14.08.2017 til trm@trm.dk Cc et@trm.dk og bgk@trm.dk Høringssvar vedr. forslag til taxilov Det følgende er Trafikselskaberne i Danmarks (TiD) bemærkninger til forslag til taxilov. Generelle

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra dyrskuer efter reglerne for særtransport. 1. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2060600-00013 Dato: 20-06-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brede landbrugskøretøjers kørsel til og fra

Læs mere

SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TAXIKØRSEL

SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TAXIKØRSEL SPØRGSMÅL VEDRØRENDE TAXIKØRSEL Konkurrencestyrelsen ønsker at belyse taxierhvervet og den regulering, som er fastsat af de enkelte kommuner. I den forbindelse bedes De besvare nedenstående spørgsmål.

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00189 Dato: 04-12-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om styrthjelme 1. Indledning

Læs mere

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen.

brændstoffer i høring hos de i bilag 1 nævnte høringsparter. Udkastet til bekendtgørelsen har også været offentliggjort på Høringsportalen. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00160 Dato: 16-04-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om brugerinformation hos motorkøretøjsforhandlere

Læs mere

Udkast. Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence)

Udkast. Forslag. til. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence) 25. marts 2015 Udkast Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse af overenskomstnævnets kompetence) 1 I

Læs mere

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Lægevagtkørsel. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6

Sagsnr Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Lægevagtkørsel. 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Sagsnr. 1-23-4-72-12-13 Spørgsmål og svar Kontraktbilag 5 Udbud af Lægevagtkørsel 1. Spørgsmål til UDBUDSBETINGELSER + UDBUDSBILAG 1-6 Nr. Spørgsmål Svar Modtaget Besvaret 1.1 Da det er den enkelte kommune,

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 24 Bilag 9 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget L 24 Bilag 9 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 L 24 Bilag 9 Offentligt Af transport-, bygnings- og boligministeren, tiltrådt af Ændringsforslag til Forslag til Taxilov (L 24) Til 4 1) I stk. 1, nr. 2,

Læs mere

Forandringer og konsekvenser

Forandringer og konsekvenser Forandringer og konsekvenser Det skal fortsat kræve tilladelse at udføre erhvervsmæssig persontransport. De nuværende fire tilladelser (taxi, limousine, offentlig servicetrafik og sygetransport) erstattes

Læs mere

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009

Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel. EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Anonymiserede spørgsmål og svar Udbud af lægevagtkørsel EU-udbud nr. 2009/S 208-298938 18. december 2009 Spørgsmål 1: Vi vil gerne spørge om vi ikke kan garantere overfor udbyder at følgende er i orden:

Læs mere

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt

Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Transportudvalget, Transportudvalget, Transportudvalget 2013-14 L 136 Bilag 1, L 136 A Bilag 1, L 136 B Bilag 1 Offentligt Lovforslaget betyder også, at kommunernes incitamenter til at lade regionerne

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 192 Folketinget 2014-15

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 192 Folketinget 2014-15 Lovforslag nr. L 192 Folketinget 2014-15 Fremsat den 29. april 2015 af transportministeren (Magnus Heunicke) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v.

Læs mere

Kollektiv trafik konferencen 2013. NORTRA-DOMMEN Vestre Landsrets dom af 18. april 2013

Kollektiv trafik konferencen 2013. NORTRA-DOMMEN Vestre Landsrets dom af 18. april 2013 Kollektiv trafik konferencen 2013 NORTRA-DOMMEN Vestre Landsrets dom af 18. april 2013 Vognmandsforeningen NORTRA for vognmand mod Trafikstyrelsen Temaer: Tilladelser til EP-/OST kørsel NORTRA og KRIFA

Læs mere

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.:

Et udkast til lovforslag har været sendt i høring hos følgende myndigheder og organisationer mv.: Retsudvalget 2012-13 L 62 Bilag 1 Offentligt Civil- og Politiafdelingen Kontor: Færdselskontoret Sagsbeh: MDT Sagsnr.: 2012-801-0007 Dok.: 559067 Kommenteret høringsoversigt vedrørende udkast til forslag

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag. Lov om ændring af lov om trafikselskaber Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2017-18 Fremsat den 7. februar 2018 af transportministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber (Individuel handicapkørsel for blinde

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. Lovforslag nr. L 172 Folketinget 2008-09 Fremsat den 25. marts 2009 af transportministeren (Lars Barfoed) Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet

Læs mere

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv.

I det følgende refereres de modtagne høringssvar efter emne. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens kommentarer følger i kursiv. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation til pendlere inden for trafikselskabet på Sjællands geografiske område

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser)

Høringsnotat. vedrørende forslag til ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) Transportudvalget 2013-14 L 58 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat J.nr.: TS1020000-00023 Dato 25. september

Læs mere

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

UDKAST af Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden) UDKAST af 230119 Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2018-6280 Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til nulemissionsbiler pr. kvartal i overgangsperioden)

Læs mere

NOTAT om ny taxilov. Hovedpunkterne: Fredericia Kommune Fællessekretariatet Team Jura /658

NOTAT om ny taxilov. Hovedpunkterne: Fredericia Kommune Fællessekretariatet Team Jura /658 Fredericia Kommune Fællessekretariatet Team Jura 20-02-2018 18/658 NOTAT om ny taxilov Folketinget vedtog en ny taxilov den 19. december 2017. Hovedpunkterne: 1. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen (TBST)

Læs mere

Høringsnotat. Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav om obligatorisk tv- overvågning i taxier).

Høringsnotat. Høring vedrørende forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav om obligatorisk tv- overvågning i taxier). Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 209 Offentligt Færdselsstyrelsen Tilsynsafdelingen Dato: J. nr.: 19. januar 2010 FS 230-000005 Høringsnotat + Bilag Høring vedrørende forslag til lov om ændring

Læs mere

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense

FynBus bestyrelse. Dagsorden for møde. Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00. Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense FynBus bestyrelse Dagsorden for møde Torsdag, den 13. februar 2014 kl. 16.00-19.00 Mødet afholdes på Tolderlundsvej 9, Odense Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region

Læs mere

10 Emner til det ordinære møde i Repræsentantskabet for Midttrafik og efterfølgende politisk konference 5. november 2010

10 Emner til det ordinære møde i Repræsentantskabet for Midttrafik og efterfølgende politisk konference 5. november 2010 Bilagsoversigt Pkt. Dagsordensoverskrift og bilagstitler (klik på bilagstitlen) 1 Forventet regnskab 2. kvartal 2010 2 Besparelser i Midttrafiks administration og fællesaktiviteter 3 Forslag til budget

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 11. februar 2009 Forslag til Lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Krav til miljøegenskaber og energieffektivitet for køretøjer omfattet af taxilovgivningen) l I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel

Forslag. Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel Lovforslag nr. L 47 Folketinget 2011-12 Fremsat den 30. november 2011 af transportministeren (Henrik Dam Kristensen) Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Bødeforhøjelser

Læs mere

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218000 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om taxikørsel

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult.

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra DTL-Danske Vognmænd, Chiptuning.nu og AutoConsult. Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS20000-00080 Dato: 03-05-2016 Høringsnotat Bekendtgørelse om forbud mod udførelse, salg og markedsføring af

Læs mere

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg)

Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning på lovrevision om frit skolevalg) Børne- og Undervisningsudvalget 2011-12 L 131 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Børn og Undervisning Marts 2012 Høringsnotat (udkast af 12/3-12) Forslag til lov om ændring af lov om folkeskolen (Opfølgning

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af taxilov

Forslag. Lov om ændring af taxilov Lovforslag nr. L 203 Folketinget 2018-19 Fremsat den 13. marts 2019 af transport-, bygnings- og boligministeren (Ole Birk Olesen) Forslag til Lov om ændring af taxilov (Reservation af 50 tilladelser til

Læs mere

1. Overordnede bemærkninger Kapiteludkastet indeholder mange gode beskrivelser og analyser af taxierhvervet.

1. Overordnede bemærkninger Kapiteludkastet indeholder mange gode beskrivelser og analyser af taxierhvervet. Konkurrencestyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Nærværende er sendt pr. mail samt alm. brev. København, den 15. april 2008 J.nr. 1184-TW 1. Overordnede bemærkninger Kapiteludkastet indeholder mange

Læs mere

13 ledige taxitilladelser: Storvogne med lift

13 ledige taxitilladelser: Storvogne med lift TAXINÆVNET. AARHUS 13 ledige taxitilladelser: Storvogne med lift I Aarhus Kommune er 13 taxitilladelser ledige. Tilladelserne kan søges af både vognmænd og chauffører. Der stilles betingelse i tilladelsen

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2014-15 L 43, L 43 A, L 43 B Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2014-15 L 43, L 43 A, L 43 B Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2014-15 L 43, L 43 A, L 43 B Offentligt 20. november 2014 J.nr. 14-3881387 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 43 - Forslag til lov om ændring af

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v.

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. 2010/1 BTL 173 (Gældende) Udskriftsdato: 27. maj 2016 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Trafikudvalget den 26. maj 2011 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om

Læs mere

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Høringsnotat. Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: Transportudvalget 2011-12 L 39 Bilag 1 Offentligt Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat Vedrørende forslag til lov om

Læs mere

Regeringens udspil til modernisering af taxilovgivningen December 2016

Regeringens udspil til modernisering af taxilovgivningen December 2016 Taxi til fremtiden Regeringens udspil til modernisering af taxilovgivningen December 2016 2 Antallet af taxier er faldende De seneste års udvikling på taxiområdet er ikke holdbar Antal taxier Der har været

Læs mere

20 ledige taxitilladelser

20 ledige taxitilladelser AARHUS KOMMUNE. TAXINÆVNET 20 ledige taxitilladelser I Aarhus Kommune er ca. 20 taxitilladelser ledige. 10 af tilladelserne uddeles nu, mens resten uddeles efterhånden som de bliver ledige. Tilladelserne

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber

Forslag til Lov om ændring af lov om trafikselskaber Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2017-18 TRU Alm.del Bilag 74 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligministeriets j. nr. 2017-6465 UDKAST af 4. december 2017 Forslag til Lov om ændring af lov om

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning af offentlig servicetrafik m.v. 1. Indledning Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 lije@tbst.dk www.tbst.dk Notat Sagsnr. TS50000-00017 Dato 16. september 2015 Høringsnotat Bekendtgørelse om samarbejde ved koordinering og planlægning

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. og registreringsafgiftsloven

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. og registreringsafgiftsloven Til lovforslag nr. L 78 Folketinget 2011-12 Betænkning afgivet af Transportudvalget den 29. marts 2012 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. og registreringsafgiftsloven

Læs mere

Godkendelse af nyt taxibestillingskontor

Godkendelse af nyt taxibestillingskontor Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø, Center for Byens Anvendelse Dato 26. april 2016 Godkendelse af nyt taxibestillingskontor Godkendelse af Taxa 4x27 som nyt bestillingskontor

Læs mere

BY, ERHVERV OG KULTUR

BY, ERHVERV OG KULTUR BY, ERHVERV OG KULTUR BORGERSERVICE Rådhuset - 7400 Herning VEJLEDNING Ved ansøgning om ledige taxitilladelser i Herning Kommune Tlf. 96 28 28 28 28 Mail: borgerservice@herning.dk År: Januar 2017 I loven

Læs mere

Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget:

Følgende organisationer m.v. kan tilslutte sig forslaget eller har ikke haft bemærkninger til forslaget: NOTAT Dato J. nr. 4. maj 2015 2015-1286 Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om godskørsel, lov om buskørsel og lov om taxikørsel m.v. (Løn- og arbejdsvilkår for chauffører, udvidelse

Læs mere

FV9 - Spørgsmål & Svar

FV9 - Spørgsmål & Svar FV9 - Spørgsmål & Svar Spørgsmål Spørgsmålet nummer 19-Q045 Hvor mange tilbud må man lave, når man pt. kun har én vogn og én tilladelse? 19-Q046 Vedr. pkt 3.6 Øvrige krav Vil det sige at der er lavet en

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om kompensation for rabatter til bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken i yderområder

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE

HØJESTERETS KENDELSE HØJESTERETS KENDELSE afsagt onsdag den 21. august 2019 Sag BS 50395/2018 HJR (2. afdeling) A (advokat Bjarne Korsgaard) mod Holstebro Kommune (advokat Tom Uldall Hansen) I tidligere instanser er afsagt

Læs mere

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf.

Spørgsmål 2 Ad spørgsmål 1.: - Vil man herved opfylde mindstekravet i kontraktbilag 1 punkt 1.2 hvis spørgsmål 1 er positivt? Svar: Ja, jf. Ad Kontraktbilag 1 punkt 1.2.: Der stilles minimumskrav om at Leverandøren skal som minimum havde taxitilladelse i henhold til taxilovgivningen (Erhvervsmæssig personbefordring af højest 9 personer inkl.

Læs mere

2014/1 LSF 192 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli Fremsat den 29. april 2015 af transportministeren (Magnus Heunicke) Forslag.

2014/1 LSF 192 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli Fremsat den 29. april 2015 af transportministeren (Magnus Heunicke) Forslag. 2014/1 LSF 192 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., j.nr. 2015-1286 Fremsat den 29. april 2015 af transportministeren (Magnus Heunicke)

Læs mere

Reform af taxilovgivningen kan give bedre personbefordring

Reform af taxilovgivningen kan give bedre personbefordring Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 211 Offentligt Reform af taxilovgivningen kan give bedre personbefordring Personbefordring i personbiler er en vigtig del af transportinfrastrukturen

Læs mere

Siddende patientbefordring

Siddende patientbefordring Siddende patientbefordring Forretningsudvalgsmøde d. 10. oktober 2017 Beslutning om samlet model fra oktober 2018 Analysechef Thomas Bruun Kolbye 1 Den nuværende model 1. deludbud Movia flextrafik i Syd

Læs mere

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036

Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 44 2300 København S 22. maj 2015 Høring vedrørende årlig vurdering samt revideret bekendtgørelse om energi- og miljøkrav til taxier m.v.. TS20703-00036 Dansk Erhverv

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 284 Offentligt Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund og indhold Lovforslaget indebærer, at der i taxiloven indsættes en bestemmelse om, at transportministeren

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort. 1. Indledning Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Notat Sagsnr.: TS2100101-00062 Dato: 28-11-2018 Høringsnotat Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om kørekort 1. Indledning

Læs mere

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig befordring af personer i køretøjer, som de pågældende råder over

Bekendtgørelse om erhvervsmæssig befordring af personer i køretøjer, som de pågældende råder over BEK nr 967 af 12/10/2009 (Gældende) Udskriftsdato: 23. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transportmin., Færdselsstyrelsen, j.nr. FS220-000018 Senere ændringer til

Læs mere

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget:

1. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til lovforslaget: Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 L 44 Bilag 1 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 2018-2227 Notat om indkomne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af lov om trafikselskaber (Overdragelse

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Indstilling. Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 27.

Indstilling. Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Aarhus Kommune. Den 27. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 27. november 2013 Aarhus Kommune Taxinævnet Teknik og Miljø Taxikørsel: Takstforhøjelse og delegation Forslag om forhøjelse af takster for

Læs mere

Betænkning fra udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler. Oktober 2013

Betænkning fra udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler. Oktober 2013 Betænkning fra udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler Oktober 2013 Betænkning fra udvalg om erhvervsmæssig befordring i personbiler Udgivet af: Transportministeriet Frederiksholms Kanal 27 1220

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser

Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser Oplæg hos 3F den 2. marts 2015 Hvem er bedst egnet? Kriterier for bedømmelsen af ansøgere til ledige taxitilladelser Frida Gisladóttir - sekretariatschef Lovgrundlag Behovsvurderingen: Taxinævnet fastsætter

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 33 Bilag 1 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 33 Bilag 1 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 L 33 Bilag 1 Offentligt Dato J. nr. 16. oktober 2015 2015-448 Høringsnotat Transport- og Bygningsministeriet har i perioden 10. april 2015 29. maj 2015 og i perioden

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 89.129 (A.F. Wehner, Flemming Lethan, Henrik Pinholt) 10. november 1998

Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 89.129 (A.F. Wehner, Flemming Lethan, Henrik Pinholt) 10. november 1998 Klagenævnet for Udbud J.nr. 98 89.129 (A.F. Wehner, Flemming Lethan, Henrik Pinholt) 10. november 1998 K E N D E L S E Dansk Taxi Forbund (selv) mod Århus Amt (selv) Under denne, ved klageskrift af 30.

Læs mere

Taxinævnet. Råd og Nævn Center for Byens Anvendelse. Referat. Dato: Tid: Sted: 5. september :00-16:00 Rådhuset, værelse 398

Taxinævnet. Råd og Nævn Center for Byens Anvendelse. Referat. Dato: Tid: Sted: 5. september :00-16:00 Rådhuset, værelse 398 Råd og Nævn Center for Byens Anvendelse Referat Taxinævnet 05-09-2016 14:00 05-09-2016 16:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 5. september 2016 14:00-16:00 Rådhuset, værelse 398 Joshua Krogager Kristian

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 187 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 187 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 187 Offentligt Taxinævnet i Region Hovedstaden Smallegade 1 2000 Frederiksberg 25. februar 2016 Sagsbeh.:FRGI01 J.nr.: 00.01.00-A00-14-16 Notat

Læs mere

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret

Høringsnotat - L48 vedr. Øfeldt Centret Sundheds- og Forebyggelsesudvalget 2011-12 L 48 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: SUMBWI Sags nr.: 1113573 Dok. Nr.: 743286 Dato: 6. december 2011

Læs mere

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris.

Side 10 pkt. 6. De angivne brugerlicenspriser kr. 795,- eller k. 2000,- er en engangslicenspris. Spørgsmål og Svar B3 Spørgsmål 21 Der er anført, at priserne skal være inkl. moms. Iflg. lovgivningen er buskørsel undtaget for moms. Vil det sige at der med kravet menes at der skal tages højde for evt.ændring

Læs mere

Klage over afslag på clearingaftale med Dantaxi

Klage over afslag på clearingaftale med Dantaxi Klage over afslag på clearingaftale med Dantaxi Journal nr. 2:801-319/Infrastruktur, mje Rådsmødet den 26. april 2000 Resumé 1. Det Kooperative Fællesforbund har på Dantaxi s vegne indgivet klage over,

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om taxikørsel m.v.

Bekendtgørelse af lov om taxikørsel m.v. LBK nr 107 af 30/01/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 2. april 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Transportmin., Trafikstyrelsen, j.nr. TS2030000-00013 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance

HØRINGSNOTAT. Følgende myndigheder og organisationer har afgivet bemærkninger til bekendtgørelsesudkastet: Energi- og Olieforum. Dansk Elbil Alliance HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 25. januar 2018 2017-6159 Notat om de indkomne høringssvar vedrørende udkast til bekendtgørelse om krav til tekniske specifikationer m.v. for offentligt tilgængelig infrastruktur

Læs mere

Modernisering af taxiloven

Modernisering af taxiloven Modernisering af taxiloven 9. februar 2017 Regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti er enige

Læs mere