Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indstillingsnotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen"

Transkript

1 snotat, Destination North Denmark Destinationsudviklingspuljen Ansøger: Infocenter Aalborg (Omfattede kommuner: Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø) Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 01/08/ /07/2022 Projektet vil konsolidere Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø kommuner i et nyt destinationsselskab. Efter konsolideringen planlægger projektet 3 uafhængige spor: en digitaliseringsindsats, en oplevelsesindsats og en kapacitetsindsats Projektets aktiviteter: En digitaliseringsindsats indeholdende en app og en chatrobot En oplevelsesindsats indeholdende tiltrækning af events, samt strategier for kulturoplevelser og outdoor En kapacitetsindsats med fokus på udlejning af fritidshuse, strategi for lystbådehavne samt udvikling af lægefaglige konferencer. Projektet har en samlet vurderingsscore på 78. Projektet konsoliderer Aalborg, Frederikshavn, Brønderslev og Læsø kommuner i et nyt destinationsselskab. Projektet er ambitiøst Destinationen har stort potentiale for øget overnatningstal og omsætning. Projektet favner for bredt og kobler ikke de enkelte aktivitetsspor tilstrækkeligt Projektets digitaliseringsindsats kunne med fordel være koordineret med andre destinationer, så app-udvikling og chatrobot ikke var et lokalt projekt.

2 2/2 Der lægges op til, at der gives støtte til konsolideringen samt oplevelsesindsatsen. Herved fjernes projektets digitaliserings- og kapacitetsindsats. Det indstilles, at projektet får betinget tilsagn, og sekretariatet gives mandat til at gå i dialog med projektet om en tilpasning af aktiviteter og budget. Såfremt der kan opnås enighed mellem parterne, og det vurderes, at projektet kan gennemføres efter ændringerne, kan der gives tilsagn om et beløb på kr.

3 snotat, Destination Vestkyst Sjælland Destinationsudviklingspuljen Ansøger: VisitVestsjælland (omfattede kommuner: Odsherred, Sorø, Slagelse og Kalundborg) Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: ,50 kr. Samlet budget: 2.815,401 kr. Projektperiode: 01/05/ /04/2021 Projektet konsoliderer Odsherred, Sorø, Slagelse og Kalundborg kommuner i en ny destination. Projektet har tre overordnede aktiviteter efter konsolideringen er udført. Projektets aktiviteter: Konsolidering o Fastlæggelse af organisatoriske rammer o Strategiudvikling o Produktkendskab og fælles identitet som forretningsgrundlag Igangsættelse af hovedindsatser o Udnyttelse af en større andel af destinationens fritidshuse, herunder udvikling af events o Udvikling af kernefortælling for destinationen o Gæsteservice og digitalt værtskab o Forretningsudvikling af tværgående koncepter Udvikling af den digitale tilstedeværelse for destinationens turistvirksomheder Projektet har en samlet vurderingsscore på 71. Projektet konsoliderer Odsherred, Sorø, Slagelse og Kalundborg i et nyt destinationsselskab. Projektet har en stærk partnergruppe. Projektet leverer en række aktiviteter for et forholdsvis lavt budget.

4 2/2 Det vurderes, at projektets aktiviteter vedr. udlejning af flere fritidshuse overlapper med VisitDenmarks allerede eksisterende indsats for at udleje flere fritidshuse. På grund af risiko for overlap med en eksisterende indsats kan støtte gives på betingelse af, at aktiviteten omhandlende udlejning af fritidshuse udgår af projektet. Det indstilles, at projektet gives betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at gå i dialog med projektet om en tilpasning af aktiviteter og budget. Såfremt der kan opnås enighed mellem parterne, og det vurderes, at projektet kan gennemføres efter ændringerne, kan der gives tilsagn om et beløb på kr.

5 snotat, 17 - DigitalEX EXPANDING the digital destination Destinationsudviklingspuljen Ansøger: VisitAarhus Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 01/05/ /04/2022 Projektet har til formål at styrke 1) VisitAarhus som digitalt destinationsselskab og 2) destinationens digitale performance bl.a. ved at øge interaktion og engagement med gæsterne før, under og efter besøget. Projektets aktiviteter: Konsolidering af VisitAarhus som digital destination Nyt datadrevet og evidensbaseret koncept for måling af digital performance Automatiserede gæsteflows med fokus på salg Nye, mobile værktøjer til understøttelse af performance når gæsterne er på destinationen LearningLAB Projektet har en samlet vurderingsscore på 65. Projektet understøtter direkte Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 herunder med fokus på det digitale arbejde samt Den nationale strategi for dansk turisme. Projektet bygger videre på et større analysearbejde, som VisitAarhus har fået gennemført i 2018, og adresserer globale udviklingstendenser i turismen som øget behov for digitale kompetencer blandt turismeaktører og større kompleksitet i turisternes beslutningsprocesser. Projektet vurderes at adressere en væsentlig problemstilling vedr. nye muligheder ved øget digitalisering og at kunne skabe grundlaget for en bedre og mere strategisk turismefremmeindsats med udgangspunkt i digitalisering og digitale muligheder.

6 2/2 Der er lagt op til, at projektet deler sine erfaringer og resultater med andre storbydestinationer i regi af Dansk Storbyturisme. Projektet er omkostningstungt, og der ansøges om ca. 20 procent af den samlede destinationsudviklingspulje. Dansk Storbyturisme og VisitDenmark indgår som partnere i projektet. Dansk Storbyturisme har dog ikke en væsentlig rolle i projektet. Det kunne være relevant at inddrage flere storbydestinationer, der ligeledes arbejder på tværs af flere forretningsområder. Det vurderes, at visse aktiviteter under automatiserede gæsteflows med fokus på salg vil være konkurrenceforvridende (bl.a. aktiviteter vedr. en bookingplatform). Støtte kan gives på betingelse af, at konkurrenceforvridende aktiviteter udgår af projektet. Det vurderes, at projektet kan gennemføres inden for en mindre økonomisk ramme end den ansøgte, hvorfor der lægges op til at reducere støttebeløbet. Det indstilles, at projektet får betinget tilsagn, og sekretariatet gives mandat til at gå i dialog med projektet om en tilpasning af aktiviteter og budget. Såfremt der kan opnås enighed mellem parterne, og det vurderes, at projektet kan gennemføres efter ændringerne, kan der gives tilsagn om et beløb på kr.

7 snotat, Den nordjyske vestkyst Destinationsudviklingspuljen Ansøger: Turismeudvikling Hjørring (omfattede kommuner: Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro) Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 16/04/ /12/2021 Projektet indeholder to faser: Projektet vil i fase 1 konsolidere Hjørring, Jammerbugt, Thisted, Lemvig og Holstebro kommuner i et nyt destinationsselskab. Projektets fase 2 indeholder to dele. Den ene del af fase 2 omhandler international markedsføring af hele Nordjylland, hvor der søges støtte på kr. Aktiviteten har deltagelse af alle fire kommende destinationsselskaber i Nordjylland. Aktiviteten sker i forlængelse af et fælles markedsføringsprojekt Sammen om vækst i Nordjylland, der tidligere har modtaget regional støtte. Den anden del af fase 2 omhandler udviklingsaktiviteter i destinationen, men der er uklarhed om, hvilke aktiviteter, der konkret indgår. Projektet har en samlet vurderingsscore på 63. Projektets fase 1 bidrager til konsolideringsprocessen ved at danne et nyt destinationsselskab Projektet har fokus på først at konsolidere turismefremmeindsatsen, og på det grundlag at igangsætte en række konkrete udviklingsaktiviteter i destinationen. Projektets aktivitet vedr. international markedsføring under fase 2 går på tværs af flere destinationsselskaber om en samlet indsats. Der er uklarhed om, hvilke aktiviteter, der indgår i anden del af fase 2, herunder uklarhed om, hvorvidt dele af finansieringen går til allerede eksisterende

8 2/2 regionale projekter. Det er i dialogen med ansøger ikke lykkedes at afklare dette spørgsmål. Det ansøgte støttebeløb til aktiviteter vedr. international markedsføring udgør over 30 pct. af destinationsudviklingspuljen. Der lægges op til, at projektet modtager i alt kr. fordelt på a) kr. i støtte til fase 1, som omhandler konsolidering, b) kr. i støtte til international markedsføring i fase 2 s ene del, og c) kr. til udviklingsaktiviteter i fase 2 s anden del. Det indstilles, at projektet får et betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at aftale justering af projektets aktiviteter og budget med ansøger. Såfremt der kan opnås enighed mellem parterne, og det vurderes, at projektet kan gennemføres efter ændringerne, kan der gives tilsagn om et beløb på kr.

9 snotat, NEXT GENERATION TRAVELERS Destinationsudviklingspuljen Ansøger: Wonderful Copenhagen Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 01/10/ /09/2021 Udviklingsprojekt med deltagelse af WOCO og Destination Fyn med fokus på det kinesiske marked: digital udvikling og øget udnyttelse af potentialer blandt kinesiske turister i DK og Europa. Aktivitet 1: Digitalt tilgængelige destinationer Opbygge synlighed for København & Odense/Fyn på WeChat (miniprogram/app i app en), samt destinationscontent på relevante platforme. Styrke kobling af oplevelser på tværs af landet, herunder integration af endagsture mellem København og Odense/Fyn. Understøtte destinationernes shareability med dele-stærke kinesiske forbrugere Synliggøre den kontantløse destination i forlængelse af Generalkonsulatets arbejde med udbredelse af mobilbetaling Udvikling af brugervenlige håndbøger til danske aktørers brug af WeChat. Aktivitet 2: Europas kinesiske studerende som målgruppe Kortlægge de største og mest indflydelsesrige kinesiske studienetværk i Europa Undersøge målgruppen af kinesiske studerende i Europa Arbejde i partnerskab med Eurail omkring konkrete produkter Promovere Odense/Fyns og Københavns relevante produkter Udbrede den indsamlede viden og erfaring Aktivitet 3: Danmarks kinesiske studerende som destinationsambassadører Aktiviteter målrettet de herboende kinesiske studerende Synliggøre dagstursmuligheder mellem København og Odense/Fyn Engagere herboende kinesiske studerende som ambassadører for udvalgte signaturevents

10 2/2 Projektet har en samlet vurderingsscore på 65. Solid partnerskabsgruppe herunder to destinationsselskaber, andre turismeaktører, H.C. Andersens Festivals, offentlig-private samarbejder, COPCAP, Global Blue, Københavns Cityforening og generalkonsulatet i Shanghai. Aktiviteterne vedrørende digital udvikling vurderes dels at adressere centrale problemstillinger i forhold til kinesiske turister i Danmark (digitaliseringsbehov og udfordringer med kontantløs betaling), dels at være supplerende i forhold til andre offentlige indsatser rettet mod kinesiske turister. Aktiviteterne vedrørende digital udvikling vurderes at have et stærkt kommercielt sigte. Projektets aktiviteter er målrettet samme kildemarked (Kina), men kobles ellers ikke. Projektet vurderes at være en smule ufokuseret, og at aktiviteterne har meget forskellige effektafkast. Det vurderes, at bearbejdelsen af kinesiske studerende i Danmark er en nicheindsats med et relativt begrænset potentiale. Effekterne af aktiviteterne vurderes at være tvivlsomme. Der eksisterer ingen analyser eller erfaringer fra andre destinationer, der kan give indikationer på, hvilket potentiale for vækst en indsats målrettet kinesiske studerende i Europa har. Det indstilles, at projektet gives et betinget tilsagn, og at kun aktivitet 1, digitalt tilgængelige destinationer, støttes med kr.

11 snotat, Verdens mindste krydstogt Puljen for lokal og tværgående turismeudvikling Ansøger: Turistsamarbejdet Kystlandet Indstillet støtte: ,78 kr. Ansøgt støtte: ,78 kr. Samlet budget: ,55 kr. Projektperiode: 16/04/ /12/2020 Projektet vil udvikle et koncept til verdens mindste krydstogt til Endelave, Tunø og Samsø. Projektets aktiviteter er: Analyse og konceptudvikling Produktudvikling Fokuseret storytelling Markedsføring Evaluering. Projektet har en samlet vurderingsscore på 60. Projektet bidrager til udvikling af konkrete kvalitetsoplevelser med udgangspunkt i kvaliteterne på de danske øer. Projektet forventes at have en effekt på antallet af overnatninger og øget omsætning især på øerne Endelave og Tunø, men også Samsø. Ansøger har ikke forud undersøgt om opbakning til projektet er til stede hos det lokale erhvervsliv bredt. I projektet er der tale om konkurrenceforvridende aktiviteter, hvilket kommunerne ifølge erhvervsfremmelovens 14 stk. 5 ikke må udføre. Projektet kan derfor ikke gennemføres som ansøgt. Umiddelbart vurderes det, at projektet dog kan implementeres med justeringer.

12 2/2 Det indstilles, at projektet modtager et betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at aftale en justering af projektets aktiviteter med ansøger. Når projektet opfylder kriterierne om at ændre i aktiviteter, så der ikke længere er tale om konkurrenceforvridende aktiviteter, kan der gives tilsagn om ansøgte beløb på ,78 kr.

13 snotat, International markedsføringssamarbejde i Østersøregionen Puljen for lokal og tværgående turismeudvikling Ansøger: VisitSydsjælland-Møn Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 01/09/ /08/2022 Projektet vil markedsføre destinationerne VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster i Norge, Sverige, Tyskland, Holland og Polen. Projektets aktiviteter: Udarbejdelse af ny markedsføringsstrategi Udarbejdelse af turismekampagner Eksekvering af markedsføringskampagnen Pressebearbejdning Evaluering af kampagnerne Projektet har en samlet vurderingsscore på 58. Projektet vurderes at bidrage til et positivt samarbejde mellem to destinationsselskaber med en tilgrænsende geografi. Aktiviteterne omhandler alene mere eller mindre traditionelle markedsføringsaktiviteter, der almindeligvis bl.a. finansieres af driftsmidler. Projektet ansøger om en stor del af den samlede pulje Det indstilles, at projektet får et betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at aftale en justering af projektets budget og aktiviteter med ansøger. Såfremt parterne opnår enighed, gives tilsagn om et beløb op til kr.

14 snotat, Danmarks Østersfestival fra september til april Puljen for lokal og tværgående turismeudvikling Ansøger: Danmarks Spisekammer Indstillet støtte: kr. Ansøgt støtte: kr. Samlet budget: kr. Projektperiode: 23/04/ /12/2021 Projektet vil sammenkoble, koordinere og videreudvikle en række lokale aktiviteter/events med fokus på østers. Projektets aktiviteter er: Årets Østerskok og VM for østers : planlægning og afholdelse af events, herunder kokkekonkurrencer og VM for østers, primært på Rømø Østerssafari : planlægning og afholdelse af østerssafari flere steder i landet, herunder udvikling af fælles informationsmaterialer Østersophold : udvikling af pakkerejser med fokus på østers som kan bookes på festivalens hjemmeside Fra bund til mund : dannelsesture for uddannelsesinstitutioner for elever og kokke med fokus på østers. Projektet har en samlet vurderingsscore på 53. Projektet har et potentiale for at skabe kvalitetsprodukter, der kan tiltrække internationale turister til Danmark. Projektet har et bredt lokalt partnerskab langs Østerskysten og inddrager relevante partnere fra erhvervslivet Projektet bidrager ikke til konsolideringsprocessen

15 2/2 Der har i behandlingen af ansøgningen været dialog med ansøger om revidering af projektets budgetposter. Det er uklart, om projektets aktiviteter kan gennemføres med det reviderede budget. Det indstilles, at projektet får et betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at aftale en justering af projektets budget med ansøger. Når projektet har revideret budgettet, og aktiviteterne kan gennemføres til det reviderede budget uden markante ændringer i de forventede effekter, kan der gives tilsagn om ansøgte beløb på kr.

16 snotat, Oplevelser på Vinterøen Bornholm Puljen for lokal og tværgående turismeudvikling Ansøger: Destination Bornholm Indstillet støtte: ,94 kr. Ansøgt støtte: ,94 kr. Samlet budget: ,87 kr. Projektperiode: 01/08/ /03/2022 Projektet vil arbejde aktivt med vintermånederne for at skabe nye oplevelser med udgangspunkt i bornholmske styrkepositioner. Projektet vil udvikle et årligt julemarked ved Nexø Havn, koordinere og sikre at flere butikker holder åbent i vintermånederne samt udføre en markedsføringsindsats rettet mod det tyske marked. Projektets aktiviteter: Etablering af netværksgruppe Planlægning af aktiviteter Koordinering af aktiviteter Køb af materiale til brug ved afholdelse af arrangementer Evaluering af aktiviteter Projektet har en samlet vurderingsscore på 50. Projektet adresserer en vigtig udfordring for dansk turisme og særligt for Bornholm i form af den skæve sæsonfordeling af overnatninger og turismeforbrug, og der er fokus på at tiltrække flere gæster i vintermånederne Projektet vil strategisk udnytte den nyetablerede vinterrute mellem Bornholm og Sassnitz til at understøtte tiltrækning af tyske turister International markedsføring er medfinansieret af Molslinjen og foregår i samarbejde med VisitDenmark Der indgår en stærk og forpligtende partnerkreds og en høj grad af privat kontant medfinansiering.

17 2/2 Det fremgår ikke tydeligt, hvilke konkrete aktiviteter der indgår i projektet. Der er derfor behov for en tydeliggørelse af projektets aktiviteter. Det indstilles, at projektet får et betinget tilsagn, og at sekretariatet gives mandat til at aftale justering af projektets aktiviteter og budget med ansøger. Såfremt der kan opnås enighed mellem parterne, og det vurderes, at projektet kan gennemføres efter ændringerne, kan der gives tilsagn om det ansøgte beløb på ,94 kr.

Ansøgninger under destinationsudviklingspuljen. Projekttitel og tilsagn Ansøger Projektbeskrivelse. Fase 1: Fase 2: Projektets aktiviteter:

Ansøgninger under destinationsudviklingspuljen. Projekttitel og tilsagn Ansøger Projektbeskrivelse. Fase 1: Fase 2: Projektets aktiviteter: Turismepuljen Ansøgninger under destinationsudviklingspuljen Projekttitel og tilsagn Ansøger Projektbeskrivelse Sydvestjylland Tilsagnsbeløb: 2.500.000 kr. sudvikling Ringkøbing-Skjern Varde Tilsagnsbeløb:

Læs mere

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen

Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen 20. april 2018 Oplæg fra Det Nationale Turismeforum til erhvervsministeren om turismefremmeindsatsen Turismen er et vigtigt erhverv, der bidrager til at skabe vækst, beskæftigelse og oplevelser i Danmark.

Læs mere

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens

Læs mere

Destinationsmonitor Januar april 2018

Destinationsmonitor Januar april 2018 Destinationsmonitor Januar april 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Juni 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Bilag : Oversigts- og baggrundsnotat. Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen

Bilag : Oversigts- og baggrundsnotat. Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen 14. juni 219 Sag 218-17921 Bilag 4.1.2.2: Oversigts- og baggrundsnotat Oversigt over indstillede projekter: Destinationsudviklingspuljen Projekter, der indstilles til tilsagn (a) 1 Destination Sydvestjylland

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar september VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar september 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: November 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar august VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar august 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Oktober 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar oktober VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar oktober 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: December 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor

Destinationsmonitor Januar november VisitDenmarks Destinationsmonitor Destinationsmonitor Januar november 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2018

Destinationsmonitor Januar juli 2018 Destinationsmonitor Januar juli 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: September 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2018

Destinationsmonitor Januar juni 2018 Destinationsmonitor Januar juni 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: August 2018 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018

Destinationsmonitor Januar december 2018 Destinationsmonitor Januar december 2018 VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: januar 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme.

Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse deb@erst.dk 19. august 2019 19/01035-5 theang-dep Det Nationale Turismeforums bidrag til Danmarks Erhvervsfremmebestyrelses strategi for decentral erhvervsfremme. Turisme

Læs mere

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status

Destinationsmonitor Januar december 2018, Status Destinationsmonitor Januar december 2018, Status VisitDenmarks Destinationsmonitor Ny opdatering i månederne: Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: April 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til august VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til august 2016 VisitDenmark, oktober 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til september VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til september 2016 VisitDenmark, november 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse

Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse Destinationsmonitor 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, februar 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Turismestrategi frem mod 2021

Turismestrategi frem mod 2021 Turismestrategi frem mod 2021 Indholdsfortegnelse Forord... 3 1. Overordnet om turistpolitiske overvejelser... 4 1.1 Regionale samarbejder... 5 1.1.1. Destination Fyn... 5 1.1.2 Naturturisme I/S... 6 2.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar september 2014

Destinationsmonitor Januar september 2014 Destinationsmonitor Januar september 2014 VisitDenmark, november 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: november 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor Januar august 2014

Destinationsmonitor Januar august 2014 Destinationsmonitor Januar august 2014 VisitDenmark, oktober 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: oktober 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse

Destinationsmonitor Status 2014. VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Destinationsmonitor VisitDenmark, maj 2015 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Maj 2015 Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00 Kontakt: Viden & Analyse analyse@visitdenmark.com

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juli 2014

Destinationsmonitor Januar juli 2014 Destinationsmonitor Januar juli 2014 VisitDenmark, september 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til juli VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til juli 2016 VisitDenmark, august 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: september 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til oktober VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til oktober 2016 VisitDenmark, december 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune

Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune Hensigtserklæring om etablering af fælles destinationsselskab mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Varde Kommune 1. Baggrund Hensigtserklæringen indeholder Ringkøbing-Skjern Kommunes og Varde Kommunes fælles

Læs mere

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune

UDKAST. Resultatkontrakt. mellem. Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune Resultatkontrakt mellem Fonden VisitAarhus og Skanderborg Kommune 2020-2022 1. Baggrund Denne resultatkontrakt danner rammen for samarbejdet mellem Fonden VisitAarhus (i det følgende VisitAarhus) og Skanderborg

Læs mere

Destinationsmonitor Januar juni 2014

Destinationsmonitor Januar juni 2014 Destinationsmonitor Januar juni 2014 VisitDenmark, august 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: august 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : juni

Læs mere

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen

Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau. - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Lad os løfte fynsk turisme til næste niveau - Invitation til medlemskab i Destination Fyn-Klyngen Derfor turisme og oplevelsesøkonomi Turisme er et af verdens hurtigst voksende erhverv og Fyn har gode

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Destinationsmonitor Januar maj 2014

Destinationsmonitor Januar maj 2014 Destinationsmonitor Januar maj 2014 VisitDenmark, juli 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juli 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. : maj 2014.

Læs mere

Etablering af Business Region North Denmark.

Etablering af Business Region North Denmark. Punkt 9. Etablering af Business Region North Denmark. 2014-33698. Magistraten indstiller, at byrådet godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det nye forstærkede samarbejde mellem de nordjyske kommuner

Læs mere

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013

Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 November 2012 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2013 Hovedindsatsområder 2011 2013 Markedsføringsgruppen arbejder med en overordnet plan for

Læs mere

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme

Bilag 3A - Revision af nordjysk turismefremme Baggrund I juni 2014 indgik regeringen og en bred kreds af folketingets partier en aftale om en vækstplan for dansk turisme. Aftalen medførte en omorganisering af den nationale og de regionale turismefremmeindsatser.

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen & Martin HH Bender, adm. direktør i VisitSydsjælland-Møn KKR SJÆLLAND Sorø, 25. april 2017 NYT WOCO NY BESTYRELSE

Læs mere

Aftaleramme for VisitMariagerfjord

Aftaleramme for VisitMariagerfjord Aftaleramme for VisitMariagerfjord VisitMariagerfjords primære formål er at udvikle turismen i Mariagerfjord Kommune. Dette gøres i form af partnerskaber med turismeaktører, markedsføring, udviklingsaktiviteter

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016

Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Turismen i Danmark VisitVestsjælland Turismekonference den 14. november 2016 Jan Olsen, VisitDenmark 1 Foto: Nordic Experience Hvordan går det med dansk turisme? 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999

Læs mere

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve

Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve Strategi for udvikling af turisme og oplevelser i Greve 2013-2015 Indledning Med denne strategi for udvikling af turisme og oplevelser formulerer Greve Kommune nu for første gang en vision og et mål for

Læs mere

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme

Til Erhvervs- og Vækstministeriet. Forslag til lov om dansk turisme Til Erhvervs- og Vækstministeriet ces@evm.dk OM2@evm.dk 15-08-2013 Sag nr. 14/2419 Dokumentnr. 41422/14 Forslag til lov om dansk turisme Tak for det fremsendte udkast til lov om dansk turisme, som skal

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER INDEN FOR REGIONAL UDVIKLING OG VÆKSTFORUM Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes på mail:tilskud@regionsjaelland.dk Det er vigtigt, at alle felter er besvaret

Læs mere

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen

BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen. Skagen, den 24. oktober Kære Carsten Sand Nielsen. Med venlig hilsen BRN Att. Sekretariatsleder Carsten Sand Nielsen Skagen, den 24. oktober 2016 Kære Carsten Sand Nielsen På vegne af bestyrelsen for Fonden Visit Nordjylland fremsender jeg hermed en officiel anmodning til

Læs mere

VÆKSTPLAN FOR TURISME

VÆKSTPLAN FOR TURISME VÆKSTPLAN FOR TURISME MINISTERUDVALG FOR NY ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITIK To kerneelementer i vækstpolitikken: De generelle vækstvilkår skal sikres: Arbejdsudbud, uddannelse, forskning, konkurrencevilkår,

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1. Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 6 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den 12. maj.

Læs mere

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1.

Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet. Beslutningsoplæg. BUSINESS REGION AARHUS Sekretariatet. 1 of 5. 1. 1 of 5 Fælles markedsføringsindsats i Business Region Aarhus på turismeområdet Side 1 af 1 Beslutningsoplæg 1. Indledning Principperne i nærværende udkast er drøftet i den administrative styregruppe den

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.1.2: Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder

Læs mere

Turismen i Region Syddanmark

Turismen i Region Syddanmark Turismen i Region Syddanmark Turismen i Danmark 2 Status 2013: De første syv måneder i plus + 1,9 pct. + 1,2 pct. Danske overnatninger 2012 2013 Udenlandske overnatninger 2012 2013 6.000.000 5.000.000

Læs mere

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog

Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Bilag 4: Tovholdergruppen for Turisme Handlingskatalog Handlingskatalog for Turisme BRNs tovholdergruppe for turisme har, i samarbejde med repræsentanter fra BRN erhvervsforum, udarbejdet et handlingskatalog

Læs mere

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013

Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 06-06-2013 Vækstteam for Turisme og Oplevelsesøkonomi Udkast til anbefalinger 6. juni 2013 Danske Regioners bemærkninger Regionerne og de regionale vækstfora prioriterer udvikling af turisme højt. Danske

Læs mere

Status på turisternes overnatninger i Danmark VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse

Status på turisternes overnatninger i Danmark VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Status på turisternes overnatninger i Danmark 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse VisitDenmark Maj 2017 Ny opdatering hver måned! Adresse Islands Brygge, 43, 3 2300 København S Tlf. +45 32 88 99 00

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere

TURISMEINDSATS

TURISMEINDSATS TURISMEINDSATS 2015-2018 UDGANGSPUNKT FORVENTNINGER TIL MARKEDET / 2015-2018 CENTRALE MULIGHEDER Der er opbygget et TÆT SAMARBEJDE mellem erhvervet og etableret en stærk markedsføringsplatform for både

Læs mere

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010

Naturen+ Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark. I Lysets Land. PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Naturen+ I Lysets Land Handlingsplan For udvikling af helårsturisme i Toppen af Danmark 2009 2012 PIXI UDGAVE revideret juni 2010 Indholdsfortegnelse Indledning 3 Toppen af Danmark i dag 4 Vision og mål

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. juni 2019

Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. juni 2019 6. august 2019 Sag 2018-17921 Referat fra møde i Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse den 26. juni 2019 Tid og sted: Onsdag den 26. juni 2019 kl. 12-18, Erhvervshus Sydjylland, Billundvej 3, 6500 Vojens.

Læs mere

DESTINATION LIMFJORDEN

DESTINATION LIMFJORDEN DESTINATION LIMFJORDEN En vigtig destination i Danmark Skive, Vesthimmerland, Morsø samt Struer har over 1,2 millioner overnattende gæster og en turismeomsætning på cirka 1,4 milliarder kr. Destination

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Version 16. juni 2017 1 Motivation Turisme vækster i Danmark og internationalt, men i Region

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark

Turismefremmedagen, 27. marts 2014. Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark Turismefremmedagen, 27. marts 2014 Flere, glade turister til Danmark v. Lars Erik Jønsson, VisitDenmark 1 Agenda Hvordan forholder VisitDenmark sig til Regeringens Vækstplan for Dansk Turisme? Budskab

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger

Fælles retning for turismen i Region Sjælland. Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger Fælles retning for turismen i Region Sjælland Fælles mål Fælles viden Fælles kernefortælling Fælles indsatser Anbefalinger 30. juni 2017 1 Baggrund I foråret 2017 nedsatte Kommunernes Kontaktudvalg i Region

Læs mere

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse

Destinationsmonitor. Januar til april 2016. VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Destinationsmonitor Januar til april 2016 VisitDenmark, februar 2016 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2016 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg.

Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. Vedtægter for Business Region North Denmark (BRN) 1 Navn Business Region North Denmark er en forening bestående af nordjyske kommuner samt Region Nordjylland. Foreningens hjemsted er Aalborg. 2 Formål

Læs mere

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest:

Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag til ansøgning om udbud af Serviceøkonom på Erhvervsakademi SydVest: Bilag 1: Uddrag af Kystturismen i Danmark Udarbejdet af Center for Regional- og Turismeforskning for Videncenter for Kystturisme

Læs mere

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi

Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Ny, ambitiøs erhvervsturismesatsning: Fra turismeøkonomi til erhvervs- og vidensturismeøkonomi Baggrund Kongres- og mødeindustrien er et væsentligt forretningsområde for dansk turisme, og markedet er i

Læs mere

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016

DESTINATION FYN KLYNGEN OKTOBER 2016 DESTINATION FYN KLYNGEN - 13. OKTOBER 2016 OPLÆG V. JENS HAUSTED, DANSK KYST- OG NATURTURISME Med kurs mod vækst i kyst- og naturturismen. - og fynske perspektiver HVAD ER DKNT S OPGAVE? 170 Udviklingen

Læs mere

Det nye VisitDenmark. Strategi mod 2017. www.visitdenmark.com

Det nye VisitDenmark. Strategi mod 2017. www.visitdenmark.com Det nye VisitDenmark Strategi mod 2017 www.visitdenmark.com Indhold 1. Forord 2. Resumé 3. Baggrund - Hvorfor et nyt VisitDenmark? - Fra bred turismefremme til målrettet markedsføring - Det nye VisitDenmark

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande

NOTAT Bilag 14 Udkast. Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande NOTAT Bilag 14 Udkast 30. maj 2011 Aftale mellem partnerne vedr. etableringen af et videncenter for kystturisme i Hvide Sande Økonomi- og Erhvervsministeriet, Region Midtjyllands, Regions Syddanmarks,

Læs mere

Målrettet erhvervsindsats

Målrettet erhvervsindsats Målrettet erhvervsindsats Et af initiativerne i regeringens strategi om vækst og udvikling i hele Danmark vedrører en målrettet erhvervsindsats i områder, der er præget af tilbagegang, men har et erhvervsgrundlag

Læs mere

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring

Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring 1 of 5 Samarbejde om ny turismestruktur og markedsføring Sagsnr.: 15/33576 Sagen afgøres i: Byrådet Resumé Den politiske styregruppe i Business Region Aarhus godkendte på møde den 2. maj 2014 kommissorium

Læs mere

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014

Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling. December 2014 Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling December 2014 Hvad er Business Region North Denmark? Nyt samarbejde i Nordjylland om vækst og udvikling Etableres af de 11 nordjyske kommuner

Læs mere

Turismen og turisterne på LollandFalster. - nu og i fremtiden. Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud?

Turismen og turisterne på LollandFalster. - nu og i fremtiden. Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud? Turismen og turisterne på LollandFalster - nu og i fremtiden Og ikke mindst hvorfor skal du leje dit sommerhus ud? September 2017 Turismemedarbejdere i Business Lolland-Falster Forretningschef Rikke Fabienke

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab

Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab Uddybende bilag vedr. projektet: Kongresværtskab 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/8589 Projektnavn Kongresværtskab Ansøger Inspiring Denmark Adresse Jernbanegade 75-77 Postnummer og by 5500 Middelfart

Læs mere

Destinationsselskabet skal have fokus på at håndtere turismeudfordringerne i Nordjylland og udnytte de særlige muligheder som Nordjylland besidder.

Destinationsselskabet skal have fokus på at håndtere turismeudfordringerne i Nordjylland og udnytte de særlige muligheder som Nordjylland besidder. Samarbejdsaftale 2015-2017 mellem Business Region North Denmark og Destinationsselskabet Nordjylland Nærværende aftale, som indgås mellem BRN og Destinationsselskabet Nordjylland, står Destinationsselskabet

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark

Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Fremtidens turismeudvikling i Syddanmark Præsentation af redegørelse og vækstmodel for turismen i Syddanmark 1 Turismekonference d. 21. oktober 2013 Hvorfor denne redegørelse? Nu skal det virke! Oplevelseserhverv

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011

Januar Forslag til. Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Januar 2011 Forslag til Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Handlingsplan for Markedsføringsgruppen 2011 Tidligere handlingsplaner fra Markedsføringsgruppen har kun været 1-årige. Denne handlingsplan

Læs mere

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113

11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 11. Tilskudssager ved annoncering: Fødevarer og oplevelser Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2900113 Resume Vækstforum Sjælland vedtog den 4. september 2015 at indkalde ansøgninger til indsatser under

Læs mere

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland

Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland KulturKANten 2013-2016 Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Nordjylland Navnet KulturKANten kom til verden som en kombination af idéen om at videreudvikle den gamle kulturaftale (KulturAftale

Læs mere

Action plan til Erhvervsplanen

Action plan til Erhvervsplanen Action plan til Erhvervsplanen Erhvervsservice Servicemål for erhvervsservice Virksomheden i centrum Tættere samarbejde på tværs af forvaltninger Servicemål fra 2011 fortsat gældende Måling af målopfyldelse

Læs mere

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020

Ny VÆKST i turismen en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Ny VÆKST i turismen 2.0 - en strategi for en mere fokuseret og professionel turisme i Region Midtjylland frem mod 2020 Juni 2016 Regionshuset Viborg Regional Udvikling Turisme Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2

Læs mere

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s

Nye projekter skal bidrage til de tre overordnede mål i erhvervsstrategien. Læs mere om målene i Aalborg bygger bro s #BREVFLET# Click here to enter text. Dokument: Neutral titel PROJEKTANSØGNING Dette ansøgningsskema anvendes til projekter, der søger om medfinansiering fra Aalborg Erhvervsråd. Alle initiativer, som ønsker

Læs mere

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio.

2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. MULIGHEDER 2014 Bedste år i dansk turisme siden 2003 23,4 mio. udenlandske overnatninger. Det højeste siden 2003 Samlede antal overnatninger = 47 mio. Det er 5,5% højere end i 2013, og det højeste nogensinde

Læs mere

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S

overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Christa Brønd Manto A/S overskrift Destinationsudvikling med hjertet Christa Brønd Christa Brønd Den 30. oktober 2013 Manto A/S Agenda Manto & jeg. Vækstteamets anbefalinger: Et (blandt flere) svar på dansk turismes udfordringer.

Læs mere

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity.

Region Hovedstaden. Kontraktbilag 1. Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. Region Hovedstaden Kontraktbilag 1 Kravspecifikation for evaluering af Wonderful Copenhagen og Copenhagen Capacity. 1 1. Indledning Dette dokument indeholder kravspecifikation for indholdet i evalueringen

Læs mere

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015

Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Opgaver og mål for Business Center Bornholm, 2015 Med Vækstforums erhvervsudviklingsstrategi 2015-2020 Vilje til vækst er erhvervslivet sat i centrum for indsatsen. For at tydeliggøre, at det ikke blot

Læs mere

Erhvervspartnerskabernes arbejde med kystturisme ved Peter Sørensen, Østdansk Turisme Poul Fejer Christiansen, Campingrådet

Erhvervspartnerskabernes arbejde med kystturisme ved Peter Sørensen, Østdansk Turisme Poul Fejer Christiansen, Campingrådet Erhvervspartnerskabernes arbejde med kystturisme ved Peter Sørensen, Østdansk Turisme Poul Fejer Christiansen, Campingrådet Idéen om erhvervspartnerskaberne fødes i Vores Rejse - den fælles strategi for

Læs mere

VEJLEDNING I ANSØGNING OM MIDLER FRA FOMARS 2018.

VEJLEDNING I ANSØGNING OM MIDLER FRA FOMARS 2018. VEJLEDNING I ANSØGNING OM MIDLER FRA FOMARS 2018. Godkendt af Fomars bestyrelse den 29.9.2017. Hvem kan søge om markedsføringstilskud? Alle, der ønsker at fremme foreningens formål og er medlem af Fomars

Læs mere

BRN STRATEGIPROCES Input til Arbejdsgrundlag Turisme

BRN STRATEGIPROCES Input til Arbejdsgrundlag Turisme 01/11/2016 BRN STRATEGIPROCES Input til Arbejdsgrundlag Turisme Udarbejdet af EHSB v/ direktør Eskild Hansen Indhold 1. Indledning...3 2. Baggrund...4 3. Input til Arbejdsgrundlag Turisme...6 Bilag. Fakta

Læs mere

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse

Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Referat: Tovholdergruppen for Erhverv og Jobskabelse Mandag d. 4 februar 2015 Business Park Nord Østre Alle 6 9530 Støvring 04.02.15 1 Deltagere Anders Daugberg Stryhn Rebild Kommune Marianne M. Gade Brønderslev

Læs mere

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017

TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN. Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 TURISMEVÆKST I GREATER COPENHAGEN Adm. direktør Mikkel Aarø-Hansen KKR Hovedstaden Hillerød, 24. april 2017 Fondens formål er på non-profit basis at fremme og udvikle erhvervs- og ferie-/fritidsturismen

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Ansøgning om støtte fra Forening til Foreningen til markedsføring af ferieturismen i Region Syddanmark FOMARS

Ansøgning om støtte fra Forening til Foreningen til markedsføring af ferieturismen i Region Syddanmark FOMARS Ansøgning om støtte fra Forening til Foreningen til markedsføring af ferieturismen i Region Syddanmark FOMARS Information om ansøger Projektnavn Segment Børnefamilier eller Det gode liv. Kina Alliancen

Læs mere

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET

MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET Den 13. november 2012 MILJØ- OG GRØN VÆKSTUDVALGET SAG NR. 1 BEVILLING AF ERHVERVSFREMMEMIDLER TIL ERHVERVSPROJEKTER ADMINISTRATIONENS INDSTILLING 1. at regionsrådet efter indstilling fra Vækstforum bevilger

Læs mere

Bilag 20b. 13. januar Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter

Bilag 20b. 13. januar Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter Bilag 20b 13. januar 2012 Vedr.: Benchmarking af destinationsprojekter Benchmarkingen er foretaget med udgangspunkt i: Den strategiske ramme (2011), som Manto A/S har været med til at udarbejde på nationalt

Læs mere

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen!

AKTIV AKTØR VisitHolstebro. Sammen udvikler vi turismen! AKTIV AKTØR 2018 Bliv Aktiv Aktør og indgå i et samarbejde, hvor vi i fællesskab markedsfører Holstebro og omegn. Sammen udvikler vi turismen! VisitHolstebro AKTIV AKTØR 2018 Enheden for Erhverv og Turisme

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere