Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder"

Transkript

1 13. september 2019 Sag Bilag : Indsats vedr. innovationssamarbejder Udfordring Innovation er en central drivkraft for virksomheders vækst, udvikling og konkurrenceevne. Danske virksomheder klarer sig ikke dårligt sammenlignet med udenlandske virksomheder med hensyn til innovation, men der er tegn på at SMV er halter efter i fornyelsen af deres produkter og processer. Baggrund Som det fremgår af bestyrelsens midlertidige strategi for decentral erhvervsfremme, spiller innovation en central rolle for vækst, udvikling og beskæftigelse. Det handler om at omsætte viden og ideer, der bl.a. stammer fra den offentligt finansierede forskning og udvikling til værdi for virksomhederne og samfundet. ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej Silkeborg Tlf CVR-nr E-post deb@erst.dk ERHVERVSMINISTERIET Dansk erhvervsliv har et højt innovationsniveau både globalt set og sammenlignet med de øvrige EU-lande. Hvis vi sammenligner os med andre OECD-lande fx Sverige bruger danske virksomheder dog relativt få ressourcer på investeringer i innovation. Samtidig er der tegn på, at særligt SMV erne halter bagefter og at forskellen til de store virksomheder vokser. Danmark ligger således under EU-gennemsnittet i forhold til andelen af innovative SMV er. Samtidig har tendensen det seneste årti været, at de store danske virksomheder fortsat står for hovedparten af de samlede innovationsinvesteringer, mens SMV ers andel falder. Det kan skyldes at store virksomheder i højere grad har kapacitet til at afsætte ressourcer til idéudvikling og in-house innovation sammenlignet med SMV er. Analyser viser, at virksomheder, der samarbejder med videninstitutioner har højere værditilvækst end tilsvarende virksomheder, der ikke samarbejder 1. Mange SMV er ser muligheder i at indgå i innovationssamarbejde med videninstitutioner men oplever en række barrierer. 2 Det handler primært om manglende viden om samarbejdsformer og samarbejdspartnere, men skyldes også begrænsede ressourcer hos videninstitutionerne, forskellige tidshorisonter hos SMV er og videninstitutionerne samt forskellige organisationskulturer og kommunikationsformer. SMV er anvender derfor ofte deres netværk (leverandører, kunder og samarbejdspartner) i udviklingsprojekter, mens de i mindre grad drager nytte af viden og kompetencer fra forsknings- og innovationsområdet. 1 Forsknings- og Innovationsstyrelsen (2010): Effektmåling af innovationskonsortier 2 Videnbroer til vækst veje til succesfuldt vidensamarbejde, Reg Lab, 2017

2 2/5 Indsatsen skal være med til at understøtte samarbejde og videnoverførsel fra uddannelses- og videninstitutioner til SMV er, så ny viden fra videninstitutioner i højere grad omsættes af virksomhederne til udvikling af nye produkter og services. Endelig fremgår det af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet, at der årligt i perioden skal omprioriteres 20 mio. kr. af de decentrale erhvervsfremmemidler på forskning og udviklingsprojekter. Der er i indeværende år anvendt 5 mio. kr. af de decentrale erhvervsfremmemidler på forsknings- og udviklingsprojekter. Indsatsen iværksættes dels for at opfylde denne FoU-forpligtelse. Indhold Der foreslås at der afsættes i alt op til 52,9 mio. kr. til en indsats med fokus på at understøtte små og mellemstore virksomheders innovationssamarbejde. Heraf afsættes 37,9 mio. kr. fra Regionalfonden, prioritetsakse 1 Styrket innovation i SMV er, indsatsområde a) Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt 15 mio. kr. af de decentrale erhvervsfremmemidler i Formålet med indsatsen er at øge antallet af innovative SMV er via støtte til udvikling af nye produkter og løsninger i samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner. Den afledte effekt vil være øget produktivitet og beskæftigelse i virksomhederne. Virksomhedernes ideer til nye produkter, services og løsninger, herunder varer og tjenesteydelser med et kommercielt sigte er det bærende for det enkelte innovationssamarbejde. I henhold til regionalfondsprogrammet skal et innovationssamarbejde minimum bestå af to private virksomheder og én videninstitution, hvoraf mindst halvdelen af de deltagende virksomheder skal være SMV er. Store virksomheder kan således indgå i aktiviteterne, hvis det bidrager til styrket innovation i SMV er. Videninstitutioner i denne sammenhæng er sædvanligvis universiteter, erhvervsakademier og GTS er. Der lægges vægt på inddragelse af brugere i udviklingen, da det øger sandsynligheden for, at et produkt i sidste ende kommer på markedet. Indsatsen skal udmønte sig i koncepter, gerne teknologibaserede, til nye produkter, services eller løsninger, herunder varer og tjenesteydelser. Konceptet kan fx være en prototype, mock-up, tegning eller plan, der har potentiale til at understøtte vækst i virksomhederne.

3 3/5 Målgruppe Både ansøgere til nye projekter og ansøgere, der er i gang med eksisterende projekter, vil kunne komme i betragtning i denne ansøgningsrunde. Der gives ikke tilsagn til projekter, der alene omfatter støtte til en enkelt virksomhed. Operatøren kan yde tilsagn til enkeltvirksomheders projekter. Der findes allerede i dag flere gode projekter om innovationssamarbejder i regi af regionalfondsprogrammet. Evalueringen af strukturfondsprojekterne har vist at projekter med fokus på innovationssamarbejde er blandt de projekter, som har opnået de bedste evalueringer. Flere af projekterne har private virksomheder stående i kø for at komme med. En større andel af disse projekter udløber imidlertid i løbet af i år og næste år. Erhvervsstyrelsen har fået tilkendegivelse fra flere projekter, der ønsker at fortsætte og udvide deres aktiviteter betydeligt med afsæt i efterspørgsel fra virksomhederne. Sådanne projekter vil kunne søge om at få tilført yderligere midler under annonceringen. Også nye projekter, som ikke har brug for en tillægsbevilling, vil kunne søge om tilskud. Af hensyn til at indsatsen skal have en vis bredde og den forestående konsolidering på klyngeområdet, vil der ikke blive ydet støtte til projekter, hvor klyngeorganisationer er operatør. Det vil dog vurderes positivt, hvis klyngeorganisationer indgår i projektet som partnere med operatøren med henblik på at fremme innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner, der kan søge støtte under dette indsatsområde. En klyngeorganisations opgaver i projektet må dog kun udgøre en mindre del af det samlede projekt. Endelig skal indsatsen have blik for og adressere lokale og regionale udfordringer og potentialer, således at virksomhedernes behov bliver det bærende for udmøntningen. Alle ansøgninger vurderes på lige fod med udgangspunkt i kriterierne i tabel 1. Tabel 1. Centrale krav og kriterier Principper Kriterier 1. Sætte virksomhedernes behov i centrum 2. Skabe sammenhæng på tværs Der vil blive lagt vægt på, at indsatsen adresserer virksomhedernes konkrete behov, og kendskab til markedets /kundernes behov skal være styrende for innovationen. Projektansøger kan i ansøgningen dokumentere en betydelig efterspørgsel efter projektets hovedaktiviteter fra virksomheder. Det vægtes positivt, at indsatsen hænger sammen med og gerne bygger videre på eksisterende regionale og nationale indsatser på området, således at konsolidering af erhvervsfremmeindsatsen understøttes, så der ikke etableres nye overlappende initiativer, og så eksisterende viden udnyttes.

4 4/5 3. Løfte produktiviteten og tigst muligt, så virksomhederne får gavn af indsatsen og Der bliver lagt vægt på at indsatsen kan igangsættes hur- skabe gode innovationen styrkes i SMV er. muligheder i Indsatsen skal komme alle områder af Danmark til gavn hele landet samtidig med, at den tager højde for lokale forhold. Der vil blive lagt vægt på, at ansøger demonstrerer at kunne imødegå geografiske og branchemæssige forskelle på tværs af landet og tilgodese alle landsdele, såfremt der er behov og efterspørgsel fra virksomheder fra målgruppen. 4. Gøre det brugervenligt og overskueligt 5. Digitalt og datadrevet Ansøger skal beskrive, hvordan indsatserne bidrager til en hurtig, nem og så vidt muligt digital adgang, hvor indsatsen præsenteres på en måde, som virksomhederne finder overskuelig og brugervenlig. Der vil blive lagt vægt på, hvordan ansøger vil sikre, at projektets resultater forankres og videreføres efter den offentlige medfinansierings ophør. Der bliver lagt vægt på, at indsatsen er genkendelig for virksomhederne og indsatsen dermed fremstår brugervenlig og enkel for virksomhederne. Information om de virksomhedsrettede indsatser skal annonceres på den digitale erhvervsfremmeplatform. Indsatsen tilrettelægges med udgangspunkt i data og et solidt evidensgrundlag, der underbygger behovet for indsatsen. Økonomi Det foreslås, at der afsættes i alt op til 52,9 mio. kr. til finansiering af indsatsen, heraf 37,9 mio. kr. fra Regionalfonden, prioritetsakse 1 Styrket innovation i SMV er, indsatsområde a) Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner samt 15 mio. kr. af de decentrale erhvervsfremmemidler i De afsatte midler i Regionalfonden udgør de resterende midler under prioritetsaksen. Fuld udmøntning af midlerne på nuværende tidspunkt vurderes at være nødvendig for at sikre fuldt hjemtag af EU-midlerne. Med et tilskud fra de decentrale erhvervsfremmemidler på 15 mio. kr. vil bestyrelsen have opfyldt målsætningen om at anvende mindst 20 mio. kr. af DEMmidlerne i 2019 på FoU-projekter. Midlerne fra Regionalfonden kan maksimalt udgøre 50 pct. af det samlede projektbudget (60 pct. i Region Sjælland). Tabel 2. Økonomi Indsatsområde Regionalfonden DEM Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner 37,9 mio. kr. 15 mio. kr.

5 5/5 Projektperioden kan vare til september 2022 af hensyn til afslutning af indeværende programperiode for Regionalfonden. Videre proces Såfremt bestyrelsen følger indstillingen om at afsætte midler til en innovationsindsats som beskrevet, vil sekretariatet på den baggrund udarbejde egentligt annoncerings- og ansøgningsmateriale til offentliggørelse medio oktober 2019 efter høring af Overvågningsudvalget for strukturfondene. Ansøgningsfristen bliver fire uger med frist medio november. Herefter bliver indstillinger af ansøgninger sendt i skriftlig behandling i bestyrelsen ultimo november, af hensyn til at sikre udmøntning af midlerne i indeværende kalenderår. Til bestyrelsens orientering har sekretariatet modtaget en række ansøgninger til den strategiske pulje. Såfremt der her viser sig at være projekter, der indstilles til tilsagn og som lever op til den ovenfor nævnte FoU-forpligtigelse, vil bestyrelsen kunne afvente godkendelse af ansøgninger til innovationssamarbejder til bestyrelsesmødet i januar 2020.

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner

Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner SmuSmukt Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Innovationssamarbejder mellem virksomheder og videninstitutioner Regionalfondens prioritet 1. a Innovationssamarbejder 1. Baggrund

Læs mere

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser

Bilag : Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.5.2: Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft

Bilag : Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.3.2: Indsats vedr. tiltrækning af højtkvalificeret udenlandsk arbejdskraft Udfordring Den nuværende højkonjunktur og mangel på højtkvalificeret arbejdskraft i Danmark

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft

Bilag : Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.2: Indsats vedr. SMV ers konkurrencekraft Udfordring Mange virksomheder er etableret af en ejer, der har en praktisk tilgang til at løse helt konkrete opgaver/projekter

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse 13. maj 2019 Sag 2019-4785 Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Annoncering af Strategisk pulje til erhvervsfremmeindsatser Resume Danmark Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere

Bilag : Indsats vedr. rådgivning af iværksættere 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.3.2.1: Indsats vedr. rådgivning af iværksættere ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Udfordring I Danmark er antallet af nyetablerede virksomheder i forhold

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er

Bilag : Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.4.2: Indsats vedr. cirkulær omstilling i SMV'er ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder

Bilag : Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.2.2: Indsats vedr. vækstrettet kompetenceudvikling i virksomheder Udfordring Mange virksomheder har ikke et strategisk fokus på kompetenceudvikling og efteruddannelse,

Læs mere

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport.

Principperne udspringer af lov om erhvervsfremme og principper i Forenklingsudvalgets rapport. 22. januar 19 Sag 18-613 Bilag 3.1.2: Opmærksomhedspunkter for udmøntning Dette notat præsenterer en række centrale elementer i udmøntningen af decentrale erhvervsfremmemidler og strukturfondsmidler i

Læs mere

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019

Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 13. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.1.2: Sigtelinjer for udmøntning efter 2019 ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg 1. Indledning På bestyrelsesmødet i november 2019 vil bestyrelsen blive

Læs mere

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard

Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden. v/ Hans Henrik Nørgaard Introduktion til medfinansiering fra Regionalfonden v/ Hans Henrik Nørgaard Regionalfondsprogrammet 2014-2020 Knap 1.400 mio. kr. i 2014-2020 Godt 700 mio. kr. tilbage Styrke vækst og udvikling i hele

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet

Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til initiativet Innovationsdrevet vækst hos virksomheder, der leverer

Læs mere

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N

- CVR Tueager 1, 8200 Aarhus N Ansøgning: Tillægsbevilling til initiativet under "Innovationsdrevet vækst i virksomheder, der leverer til sundheds- og velfærdsområdet": MTIC Circular Co-Creation Initiativet "Innovationsdrevet vækst

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Rådgivning og vejledning af nye iværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet af nyetablerede

Læs mere

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig

UDFOR- DRINGERNE. For mange midler går til administration. Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet. Kvaliteten er ikke tilstrækkelig UDFOR- DRINGERNE Udbudsdrevet frem for efterspørgselsdrevet Kvaliteten er ikke tilstrækkelig høj For mange midler går til administration Virksomhederne ved ofte ikke, hvor de skal henvende sig For mange

Læs mere

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019

Figur 1: Samlet resttilsagn fordelt på regioner samt år for projektudløb. mio. kr. Udløb i 2022 Udløb i 2021 Udløb i 2020 Udløb i 2019 13. september 219 Sag 218-17922 Bilag 3.1.4: Projektportefølje Som input og baggrund for bestyrelsens første drøftelse om udmøntninger efter 219 beskriver nærværende notat kort nogle vigtige fakta om den

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget konkurrencekraft i SMV er

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget konkurrencekraft i SMV er Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden Øget konkurrencekraft i SMV er 1. Baggrund Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 fremhæver vækstambitioner som

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Socialfonden Tema: Iværksætteri og jobskabelse Specialiseret rådgivning og støtte til vækstiværksættere 1. Baggrund I Danmark er antallet

Læs mere

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 1. Baggrund Vækstforum søger efter en operatør til at udmønte Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling

Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling 3. maj 2019 Sag 2018-17919 Bilag 3.2.2: Forslag til model for sagsfremstilling Som grundlag for bestyrelsens beslutning om henholdsvis tilsagn og afslag på de indkomne ansøgninger foretager sekretariatet

Læs mere

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder

14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder 14. Innovations- og fundraisingvejledning til mindre virksomheder Åbent Vækstforum Sjælland Brevid: 2562639 Resume CAPNOVA ansøger om tilskud til projektet Innovations- og fundraisingvejledning til mindre

Læs mere

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit

Bilag : Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit 17. september 2019 Sag 2018-17922 Bilag 3.3.2.2: Opkvalificering af ansatte i SMV er, der rammes af Brexit Udfordring Små og mellemstore virksomheder, der har en betydelig samhandel med Storbritannien,

Læs mere

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser

Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til EU-socialfondsmidler Tema: Erhvervsfaglig uddannelse (voksne) og videregående uddannelser 1. Baggrund Adgang til kvalificeret arbejdskraft

Læs mere

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post

14. december 2018 Sag Niechr/Hannag. Vejlsøvej Silkeborg. Tlf CVR-nr E-post 14. december 2018 Sag 2018-15082 Niechr/Hannag Bilag 6.2: Overblik over aktive erhvervsfremmeprojekter som overtages fra regionerne d. 1. januar 2019 (figur 1 og figur 5 samt tilhørende tekst under figur

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18.

Annoncering efter operatør til Vækstforums program Midtnet Kina innovationssamarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner i perioden 2016-18. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET

Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET Klynger og innovationsnetværk i et nyt erhvervs- og innovationsfremmesystem ANDREAS BLOHM GRAVERSEN KONTORCHEF, ERHVERVSMINISTERIET 2 NEDSLAG Overflyvning af den politiske aftale om forenkling af erhvervsfremmesystemet

Læs mere

11. Team Vækst Danmark

11. Team Vækst Danmark Brevid 2883336 11. Team Vækst Danmark Åbent Vækstforum Sjælland 2772740 Brevid: Resume Annoncering vedr. Team Vækst Danmark blev igangsat 1. juli 2015. Der foreligger nu en ansøgning fra Region Midtjylland

Læs mere

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden :

Socialfondsprogrammet Vækst via uddannelse og iværksætteri præciserer følgende indsatsområder for perioden : Resumé til borgerne Indledning EU s Regionalfond og Socialfond investerer i hele perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke den økonomiske vækst og jobskabelse i hele Danmark, særligt gennem

Læs mere

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger

Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 1.2: Orientering om indkomne uopfordrede ansøgninger Som aftalt på bestyrelsesmøde den 13. maj 2019 forelægges bestyrelsen en liste over indkomne uopfordrede ansøgninger.

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget eksportparathed i SMV er

Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden. Øget eksportparathed i SMV er Indkaldelse af ansøgninger under Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse til Regionalfonden Øget eksportparathed i SMV er 1. Baggrund Strategi for decentral erhvervsfremme 2019 fremhæver internationalisering

Læs mere

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien

Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Annoncering efter operatør til initiativet: Udviklingsprogram for underleverandører i vindmølleindustrien Regionshuset Viborg Regional Udvikling Energi & Miljø Indholdsfortegnelse 1. Baggrund...3 2. Opgavebeskrivelse

Læs mere

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen

Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling. Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Regionalfonden: Midler til klynger, smart specialisering og regional udvikling Chefkonsulent Pernille von Lillienskjold, Erhvervsstyrelsen Aktiviteter Tematiske mål Specifikke mål Tentativt Regionalfondsprogrammet

Læs mere

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering.

Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. 2. april 2014 J.nr. 13/03858 /erst Resume af høringssvar i forbindelse med det danske regionalfondsprogram for perioden 2014-2020 og den strategiske miljøkonsekvensvurdering. Udkast til nationalt program

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

Andre tilknyttede initiativer og finansieringsmuligheder. Iværksætteri. Team VækstDanmark. InnoBooster. Kapitalformidling. Kompetenceudvikling

Andre tilknyttede initiativer og finansieringsmuligheder. Iværksætteri. Team VækstDanmark. InnoBooster. Kapitalformidling. Kompetenceudvikling Regionshuset Viborg Regional Udvikling Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums initiativ på fødevareområdet: "Innovationssamarbejde

Læs mere

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV?

HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? HVAD ER GOD ERHVERVS- OG INNOVATIONSFREMME I ET VIRKSOMHEDSPERSPEKTIV? Toprække De senere år har budt på en række evalueringer af centrale virkemidler på erhvervs- og innovationsfremmeområdet. Evalueringerne

Læs mere

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020.

Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Regionsrådets og Vækstforums Vækst- og Udviklingsstrategi 2015-2025 og Vækstplan 2016-2020. Regionshuset Viborg Regional Udvikling Internationalt Kontor Skottenborg 26 DK-8000 Viborg www.regionmidtjylland.dk Annoncering efter operatør til Vækstforums program "Midtnet Kina innovationssamarbejde

Læs mere

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen

Fremtidige indsatser målrettet industrien. Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Fremtidige indsatser målrettet industrien Pernille von Lillienskjold Erhvervsstyrelsen Regeringens vækstpakke 2014 Danmark helt ud af krisen Eksempler på initiativer: Vækstprogram for små og mellemstore

Læs mere

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse. Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse Søren Asp Mikkelsen, kontorchef Agenda 1 Nyt erhvervsfremmesystem, forenklet og efterspørgselsdrevet 2 Status for dannelsen af Danmarks erhvervsfremmebestyrelse 3 Status

Læs mere

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er.

Indsatsen gennemføres under EU's regionalfondsprograms prioritetsakse 3 Energi- og ressourceeffektive SMV er. Side 1 af 9 Annoncering efter idebeskrivelse Titel Indkaldelse af idebeskrivelser vedrørende aktivitet; Forbedring af energi- og ressourceeffektivitet i regionens SMV er Indsatsen gennemføres under EU's

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0

Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Uddybende bilag vedr. projektet: Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 1. Faktuelle oplysninger: J.nr. 18/4928 Projektnavn Tillægsbevilling til Offshoreklynge 2.0 Ansøger Offshoreenergy.dk Adresse Dokvej

Læs mere

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje

Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.5: Udmøntning af turismepulje ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Sagen vedrører Der er øremærket 50 mio. kr. årligt af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelsens

Læs mere

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 %

Økonomiske forudsætninger Økonomien i aftalen ser på landsplan og for Randers Kommune ud på følgende måde: Før, landsplan. Randers' andel 1,7 % Notat Vedrørende: Aftale om erhvervsfremme - konsekvenser for Randers Kommune Sagsnavn: Budget 2019-22 Sagsnummer: 00.01.00-A00-41-17 Skrevet af: Vibeke Nørrevang Løland, Dennis Jensen E-mail: vibeke.norrevang.loland@randers.dk

Læs mere

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler

DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. måder. Eksempelvis kan man søge om medfinansiering fra de decentrale erhvervsfremmemidler 5. juli 2019 Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft: - Inklusion af unge til erhvervsparathed - Tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft. Spørgsmål Kan man udarbejde

Læs mere

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning.

fra de decentrale erhvervsfremmemidler til DEM-midler alene vil ikke blive taget i betragtning. 9. maj 2019 /CN Sag Spørgsmål og svar fra informationsmødet vedr. Kvalificeret arbejdskraft ERHVERVSSTYRELSEN Vejlsøvej 29 8600 Silkeborg Spørgsmål Kan man udarbejde en ansøgning, der dækker en mindre

Læs mere

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder

Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Retningslinjer for Videnkupon til små og mellemstore virksomheder Videnkupon til små og mellemstore virksomheder skal fremme samarbejdet mellem små og mellemstore virksomheder (SMV) og videninstitutioner

Læs mere

Vækstaftaler

Vækstaftaler Vækstaftaler 2017-2019 Som et led i udmøntningen af den regionale vækst- og udviklingsstrategi (ReVUS) ønsker Vækstforum at indgå tre vækstaftaler, som skal være med til at løse komplekse vækstudfordringer

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A

Vækstforum. Ansøgning: Team Vækst Danmark. 1. december Sagsnr.: 15/ SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Vækstforum 1. december 2015 Ansøgning: Team Vækst Danmark Sagsnr.: 15/39035 SAGSFREMSTILLING Projektet Team Vækst Danmark er placeret i kategori A Indstilling: Vækstforumsekretariatets beskrivelse af projektet:

Læs mere

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network

14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network 14. Eksportrådet og Europe Enterprise Network Åbent Forberedelsessekretariatet for Vækstforum Sjælland Brevid: 3087592 Resume Der søges om 700.000 kr. til projektet: Indstationering af en medarbejder fra

Læs mere

Kort introduktion til grøn innovation

Kort introduktion til grøn innovation Kort introduktion til grøn innovation Hvad kan der søges om, hvem kan søge, og hvordan søger man? Ansøgningsrunde juni 2011 vedr. innovation af serviceydelser, produkter og systemløsninger på det grønne

Læs mere

Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft.

Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft. 15. marts 2019 Sag 2018-17917 Bilag 5.2.2.2: Indsats vedr. kvalificeret arbejdskraft Sagen vedrører Forslag til to indsatser inden for det tværgående indsatsområde kvalificeret arbejdskraft. 1) En indsats,

Læs mere

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI)

Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) 19. august 2008 Kriterier for projekter til formålsbestemt pulje til Offentlig-Privat Innovation (OPI) Kriterier Vi har i dag kun begrænset viden om, hvilke ideer til innovative offentlig-private samarbejdsprojekter,

Læs mere

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende

Notat. Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Notat Ansøgningspulje: Opslag af midler til udvikling af uddannelsesforløb, der skal løfte underviserne, så de kan løfte de studerende Ansøgningsfrist: Den 12. september 2019, kl. 12.00 1. Formål Initiativet

Læs mere

DIGITALISERING VIA LEDELSE

DIGITALISERING VIA LEDELSE Socialfonden, national pulje DIGITALISERING VIA LEDELSE Infomøde, Silkeborg, 10. april 2018 1 Dagens program Velkomst Baggrund for Digitalisering via ledelse Hvilke aktiviteter kan man få EU-støtte til

Læs mere

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh

ManagEnergy workshop. Kontorchef Morten Lemvigh ManagEnergy workshop Kontorchef Morten Lemvigh Region Nordjyllands rolle inden for regional udvikling Region Nordjyllands rolle og mission er at være dynamo for regional udvikling og skabe grundlag for

Læs mere

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne

Regionalfonden og Socialfonden i Danmark Resumé til borgerne Regionalfonden og Socialfonden i Danmark 2014-2020 Resumé til borgerne 1. Indledning EU s Regionalfond og Socialfond (strukturfondene) investerer i perioden 2014-2020 samlet ca. 3 mia. kr. i at styrke

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

Vækstforums møde den 31. august 2009 - bilag til pkt. 6

Vækstforums møde den 31. august 2009 - bilag til pkt. 6 Bilag til mødet i Vækstforum den 31. august 2009 Program for Vidensamarbejde Baggrund I Vækstforums handlingsplan for 2007-2008 er Viden i arbejde beskrevet som et initiativ, der skal sikre den regionale

Læs mere

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel

Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Om erhvervsfremme set fra en national vinkel Udkast MEA kursus 2017 Set af: Preben Gregersen Regionalchef Tilgange til regional/lokal vækst Stedbaseret tilgang Baseret på de regionale/lokale Muligheder

Læs mere

Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet Udvikling af den offentlige opgaveløsning og ny velfærdsteknologi

Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet Udvikling af den offentlige opgaveløsning og ny velfærdsteknologi Opdateret: 25. februar2010 /aja/hma/hsh/ffj/lr/smk Konkurrenceudsat pulje - Konkretisering af temaet Etablering af videncenter for øget produktivitet og digitalisering i byggeriet 1. Hvad er den konkurrenceudsatte

Læs mere

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai

Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Operatør for Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai Der søges en offentlig institution eller offentlig juridisk enhed til at udvikle og drive et Erhvervsrettet Vidensamarbejde med Shanghai inden for

Læs mere

Kort introduktion til grøn innovation

Kort introduktion til grøn innovation Kort introduktion til grøn innovation Hvad kan der søges om, hvem kan søge, og hvordan søger man? Ansøgningsrunde maj 2012 vedr. innovation af serviceydelser, produkter og systemløsninger på det grønne

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

Bilag: Regionalfonden - programindhold. Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er

Bilag: Regionalfonden - programindhold. Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er Bilag: Regionalfonden - programindhold Prioritet 1: Styrket innovation i SMV er Der er afsat ca. 17,2 mio. kr. (44% af midlerne) i perioden 2014-2020. Under indsatsområde 1 er der mulighed for at give

Læs mere

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem

KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem KKR Hovedstaden og nyt erhvervsfremmesystem Anders Mørk Hansen, Formand for embedsmandsudvalget vedr. Vækst, Uddannelse og Beskæftigelse Liselotte Stokholm, Direktør for Væksthus Hovedstaden Nyt erhvervsfremmesystem

Læs mere

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation

Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Anbefalinger til model for Samfundspartnerskaber om innovation Marts 2013 En central indsats i regeringens innovationsstrategi er de nye store 360- graders Samfundspartnerskaber om innovation. Her skal

Læs mere

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning

Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning Side 1 af 8 Titel Udfordring Annoncering efter ansøgninger Indkaldelse af ansøgninger vedrørende projekt Vækst og innovation via klimatilpasning For at imødegå klimaforandringerne skal kommunerne over

Læs mere

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen

Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen og ny politik.. v. Anders Hoffmann Vicedirektør, Erhvervsstyrelsen Den nye styrelse: Mission og vision Mission I partnerskab med andre gør vi det enkelt og attraktivt at drive virksomhed

Læs mere

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen

Regional- og Socialfonden hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen Regional- og Socialfonden 2014-2020 hvad kan støttes? Specialkonsulent Jakob Gyldendorf Holt, Erhvervsstyrelsen INNOVATIONSSAMARBEJDER Retter sig i mod samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner

Læs mere

Forskningssamarbejde og innovation i finans og IT

Forskningssamarbejde og innovation i finans og IT Forskningssamarbejde og innovation i finans og IT GET F IT 23.februar 2010 Anette Broløs, Broløs Consult 1 Deltagelse i forskning skaber innovation og positivt afkast, men deltagelsen i forskningssamarbejde

Læs mere

Indstillingsskema til Vækstforum

Indstillingsskema til Vækstforum Indstillingsskema til Vækstforum Projekt We Know How You Grow With Less Energy 1. Indstilling: Ansøgt beløb Indstillet beløb Den Europæiske Socialfond Den Europæiske Regionalfond 7.149.841,25 kr. 7.149.841,25

Læs mere

Informationsmøde. Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland. 5. september

Informationsmøde. Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland. 5. september Informationsmøde Annoncering efter operatør til Udviklingsprogram for bioøkonomien i Region Midtjylland 5. september 2016 www.regionmidtjylland.dk Informationsmøde Program 1. Kort om bioøkonomiprogram

Læs mere

Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger

Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger Oversigt over VF sekretariatets inds llinger vedr. strukturfondene 2014 2020 l Væks orums møde den 29. september 2014 Krav Budget 2014 2020 Sekretariatets anbefalinger Regionalfonden Afsæ es nu Afsæ es

Læs mere

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling)

Resultatkontrakt. Opfølgning pr. 1. marts 2014. Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) Resultatkontrakt Opfølgning pr. 1. marts 2014 Projekt CenSec Innovationsnetværk (en forlængelse af Projekt CenSec - Klyngeudvikling) 10. juli 2012-31. august 2014 Journalnummer: 1-33-76-21-2-13 Kontraktens

Læs mere

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2

Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Forebyggelsesfondens vejledning om støtte til hovedformål 2 Revideret den 6. juli 2007 Indholdsfortegnelse 1. Forebyggelsesfonden kan under hovedformål 2 yde støtte til følgende formål:... 3 1.1. Prioriterede

Læs mere

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi.

NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. NBE 2020 Strategi: Bæredygtig erhvervsudvikling, der fremmer cirkulær økonomi. 1. UDVIDELSE Udvidelsen af netværket til at omfatte engagerede nordjyske virksomheder og samtlige nordjyske kommuner. En gradvis

Læs mere

Smart vækst annoncering efter ansøgninger

Smart vækst annoncering efter ansøgninger Smart vækst annoncering efter ansøgninger Udfordring Globalt står verden over for en fortsat urbanisering, hvor flere og flere vil bo i metropoler og storbyer. Det stiller betydelige krav til den offentlige

Læs mere

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING

BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Er vi på rette vej BORNHOLMS VÆKSTFORUM, NOVEMBER 2015, ALLAN WESTH, ARBEJDSMARKEDSCHEF JANNE WESTERDAHL, FAGLIG KOORDINATOR, UDDANNELSE OG ERHVERVSUDVIKLING Hvad har vi lært og hvordan bruger vi den læring?

Læs mere

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje

Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Innovation i fødevaresektoren! Indkaldelse af projektidéer til innovationspulje Kriterier og ansøgningsproces 1. Indledning En af de primære udfordringer for det regionale fødevareerhverv ligger i at etablere

Læs mere

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler

Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 12. januar 2007 Oplæg til regionale partnerskabsaftaler 1. Formål med partnerskabsaftalerne Det fremgår af globaliseringsstrategien, at der skal indgås partnerskabsaftaler mellem de regionale vækstfora

Læs mere

Annoncering: Produktivitet via digitalisering, automatisering og vækstrettet kompetenceløft

Annoncering: Produktivitet via digitalisering, automatisering og vækstrettet kompetenceløft Annoncering: Produktivitet via digitalisering, automatisering og vækstrettet kompetenceløft 1. Baggrundsoplysninger for annoncering Annoncering: Produktivitet via digitalisering, automatisering og vækstrettet

Læs mere

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER

SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER SÅDAN BRUGER DU INDIKATORERNE I REGIONALFONDSPROGRAMMET INNOVATIV OG BÆREDYGTIG VÆKST I VIRKSOMHEDER Erhvervsstyrelsen, 25. juli 2014 1 Sådan bruger du indikatorerne i regionalfondsprogrammet Innovativ

Læs mere

Styrket automatisering og digitalisering af små og mellemstore virksomheders produktionsprocesser. Danmark som Produktionsland

Styrket automatisering og digitalisering af små og mellemstore virksomheders produktionsprocesser. Danmark som Produktionsland Styrket automatisering og digitalisering af små og mellemstore virksomheders produktionsprocesser. Danmark som Produktionsland Vicedirektør Anders Hoffmann Informationsmøde om den konkurrenceudsatte pulje

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 28-02-2019 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og

Læs mere

Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er

Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er Regionalfonden, national pulje Øget vækst gennem cirkulære forretningsmodeller i SMV er Infomøde, Silkeborg, 16. januar 2018 1 Dagens program Velkomst Baggrund for temaet vedr. cirkulære forretningsmodeller

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 9. marts 2015 Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse På bestyrelsesmøde den 10. december 2014 udtrykte bestyrelsen ønske om at få oplyst

Læs mere

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering

Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering 22. januar 2019 Sag 2018-15613 Bilag 3.2.2: Indsats vedr. digitalisering Sagen vedrører Der skal tages stilling til et forslag om at udmønte midler til at fremme digital omstilling i SMV er, herunder fokus

Læs mere

Støttemuligheder 2014. Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14

Støttemuligheder 2014. Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14 Støttemuligheder 2014 Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14 Hvordan forstår vi innovation? OECD definerer innovation som: implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret produkt

Læs mere

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering

Green Network. Dorthe Bramsen Clausen Vejle Kommune. Energi; energieffektivisering Bilag 26a Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 1.718.550 kr. 1.718.550 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Annoncering efter operatør til Vækstforums initiativ Innovativ brug af Big Data i perioden

Annoncering efter operatør til Vækstforums initiativ Innovativ brug af Big Data i perioden Annoncering efter operatør til Vækstforums initiativ Innovativ brug af Big Data i perioden 2016 2018 Baggrund Annoncering efter operatør sker med udgangspunkt i Vækstforums Vækstplan 2016 20. Under vækstmotoren

Læs mere

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark

Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Værdien af netværk v/direktør Bolette van Ingen Bro, Cluster Excellence Denmark Klynger og netværk Den praktiske tilgang, skaber det værdi og Hvorfor er der kommet fokus på det nu? National strategi for

Læs mere

Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode.

Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode. Region Midtjylland - på vej mod en ny programperiode. Bornholm, 19. juni 2014 v/ Bent Mikkelsen, Region Midtjylland www.vaekstforum.rm.dk En globalt konkurrencedygtig region - Erhvervsudviklingsstrategi

Læs mere