Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service"

Transkript

1 Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:50 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, Hjørring Rådhus Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Integrationsrådets strategi for perioden Fordeling af flygtninge s Integrationsdag 6 5 Arrangement vedr. forebyggelse af negativ social kontrol og 9 æresrelaterede konflikter 6 Betaling af foreningskontingent 11 7 Samarbejde med Ambassadørkorpset 13 8 Høringssvar vedr. Skolepolitik i Vrå Skole og Børnehus - Orientering Visionskatalog fra Rådet for Etniske Minoriteter Eventuelt og orientering 21

2 Side A Godkendelse af dagsorden Resumé Integrationsrådet skal godkende udkast til dagsorden. Sagsfremstilling Alle medlemmer af Integrationsrådet kan få optaget et emne på dagsordenen ved at sende forslag til formand eller sekretariat senest 2 uger før mødets afholdelse (jf. forretningsordenens 11, stk. 3). Hvis et medlem ønsker at få optaget et emne på dagsordenen ved mødets begyndelse, kan dette kun ske, hvis formanden finder, at sagen ikke bør udsættes til næste møde og hvis et flertal af rådets medlemmer er enige i dette. En sag kan endvidere optages på dagsordenen, hvis der er enighed herom. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At rådet godkender dagsordenen. Beslutning Dagsordenen blev godkendt. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet.

3 Side A Integrationsrådets strategi for perioden Resumé Integrationsrådet fortsætter drøftelsen vedr. udarbejdelse af en strategi for rådets arbejde i perioden Sagsfremstilling Ved mødet d. 11. juni 2018 påbegyndte Integrationsrådet en drøftelse af Integrationsrådets strategi for perioden Drøftelsen fortsættes i dette møde, hvor der vil være fokus på Integrationsrådets rolle overfor Byrådet, herunder hvordan Integrationsrådet ønsker at varetage rollen som sparringspartner til Byrådet i forhold til sager af integrationsmæssig relevans. Som udgangspunkt for drøftelsen, vil sekretariatet indledningsvis give en introduktion til Integrationsrådets forpligtigelser overfor Byrådet jf. Integrationsrådets forretningsorden. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Sekretariatet gav en kort introduktion til Integrationsrådets rolle i forhold til Byrådet. Præsentationen er vedlagt som bilag 1. Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet.

4 Side A Fordeling af flygtninge 2019 Resumé Kommunekontaktrådet (KKR) Nordjylland har godkendt fordelingen af flygtninge i de nordjyske kommuner i 2018 og Sagsfremstilling KKR Nordjylland godkendte i møde den 22. juni 2018 Udlændingestyrelsens forslag til nedsatte kvoter for boligplacering i 2018, og fordelingen af flygtninge i Det er herefter forventningen, at der skal boligplaceres 19 flygtninge i Hjørring Kommune i 2018 og ingen i Økonomi De økonomiske konsekvenser af kvotereduktionen i 2018 er indarbejdet i forvaltningens forventede regnskab for Den fremadrettede tilpasning er indarbejdet i budgetforslaget for Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning, men påpegede, at der er tale om en prognose, og at det derfor er nødvendigt at fastholde et højt beredskab i kommunen. Samtidig er det uvist, hvor mange familiesammenførte, der vil blive visiteret til i perioden. Integrationsrådet ønskede at få en oversigt over, hvor mange flygtninge Hjørring Kommune har modtaget de seneste 5 år, samt en oversigt over Udlændingestyrelsens forventede fordeling af flygtninge i de nordjyske kommuner i 2018 og Oversigten er vedlagt til referatet som bilag 2.

5 Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Side 5.

6 Side A s Integrationsdag Resumé Integrationsrådet drøfter den fremadrettede afvikling af Integrationsdagen. Sagsfremstilling Som besluttet i Integrationsrådets møde d. 11. juni 2018, ønsker rådet til dagens møde at drøfte, hvordan næste Integrationsdag skal afvikles Baggrund for afvikling af Integrationsdagen i 2017 og 2018: Formålet med Integrationsdagen er at skabe positiv opmærksomhed om kommunens integrationsindsats, dem der bidrager hertil, og de der er, eller har været, omfattet heraf. Arrangementet har i 2017 og 2018 således samlet interessenter på integrationsområdet med henblik på: at byde velkommen til nye flygtninge og familiesammenførte til flygtninge, at påskønne virksomheder og andre, der har ydet et bidrag til kommunens integrationsindsats, at fejre de borgere, der har nået en milepæl i deres integration ved at bestå deres danskuddannelse (Sprogskolens dimission). Deltagerkredsen har i 2017 og 2018 været afgrænset til: De flygtninge- og familiesammenførte der var ankommet til Hjørring Kommune i det foregående halve år, De integrationsborgere som havde bestået deres danskuddannelse i det foregående halve år, Virksomheder og kommunale integrationsmedarbejdere Den fremadrettede afvikling af Integrationsdagen: Integrationsrådet bør tage stilling til den fremadrettede afvikling af Integrationsdagen, herunder: Formål: Hvad er det overordnede formål med afvikling af Integrationsdagen? Frekvens: Hvor ofte skal Integrationsdagen holdes? Indhold: Hvilket indhold skal dagen have?

7 Deltagerkreds: Hvem skal inviteres? Er der tale om et lukket eller åbent arrangement? Side 7. Økonomi Der må forventes en udgift på kr. pr. integrationsdag, alt efter tilrettelæggelse. I 2017 og 2018 har udgifter til Integrationsdagene været afholdt på Borgmesterens repræsentationskonto. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter den fremadrettede afvikling af Integrationsdagen, herunder formål, frekvens, indhold og deltagerkreds. Beslutning Integrationsrådet besluttede, at Integrationsdagen afvikles i december 2018 efter den samme skabelon som hidtil Integrationsrådet ønsker herefter at gentænke konceptet for afvikling af integrationsdagen i 2019, herunder selve indholdet af dagen. Integrationsrådet foretog en foreløbig brainstorm vedr. ideer for integrationsdagen i 2019: Invitere rollemodeller til at fortælle deres egen personlige historie, eksempelvis om arbejde, foreningsdeltagelse og integration generelt Den årlige overrækkelse af årets integrationspris skal fastholdes Flere underholdende indslag, f.eks. musik og sang fra forskellige lande Integrationsdagen skal styrke netværket mellem Integrationsrådet og integrationsborgerne / etniske foreninger Brug af tolk? Evt. engelsk tolk? Tilrettelæggelse af mindre workshops / stande som del af dagen, hvor deltagerne kan få information og møde rollemodeller Skal sprogskolens dimission fortsat være en del af programmet? Samarbejde med frivillige organisationer i forhold til tilrettelæggelse og afvikling af Integrationsdagen? Kan der tilrettelægges én større integrationsdag / kulturdag i løbet af Integrationsrådets periode, f.eks. i stil med arrangementet "Musik uden Grænser", der blev afviklet i 2015? Vigtigt at overveje hvem der er målgruppe for integrationsdagen? Er det alle borgere med anden etnisk baggrund? Er det alle borgere generelt?

8 Særlige integrationsdage tilrettelagt til særlige målgrupper? F.eks. kvinder eller bestemte erhverv Hvordan når vi bedst ud til målgruppen og sikrer os, at målgruppen deltager? Frekvensen for afvikling af Integrationsdagen afhænger af målgruppen Udvidelse af tidsrammen for integrationsdagen fra 2 timer til 3,5 time. Kan vi tage entre, f.eks. 25 kr.? Side 8../. Integrationsrådet drøftede endvidere vigtigheden af, at rådet støtter op om øvrige lokale initiativer, eksempelvis Jobmesse. Jobmesse 2018 var en stor succes, se evt. omtale fra TVNord vedr. dagen her: Næste jobmesse afvikles i marts Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet.

9 Side A Arrangement vedr. forebyggelse af negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter Resumé Integrationsrådet ønsker at afholde et arrangement vedr. forebyggelse af negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Sagsfremstilling Formålet med temaaftenen er at give deltagerne en generel introduktion til, hvad social kontrol og æresrelaterede konflikter er, således de fremmødte bliver i stand til at handle på eventuelle bekymringer og derved hjælpe unge, der udsættes herfor. Såvel fagprofessionelle, frivillige og borgere generelt kan komme i kontakt med personer, der er udsat for negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Sekretariatet anbefaler derfor, at deltagerkredsen til temaaftenen ikke afgrænses til en bestemt gruppe, men at alle, der har interesse for emnet, kan deltage. Sekretariatet foreslår, at temaaftenen afholdes onsdag d. 14. november 2018 kl. 16:30-18:30 i Salen på Hjørring bibliotek. Udkast til program: 16:30: Velkomst ved Integrationsrådets formand, Mehrsad Sadjadi 16:40: Oplæg fra ekstern foredragsholder: Hvad er æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol? 17:10: Pause (Kaffe, vand og sødt) 17:20: Oplæg fra Dialogkorpset* 18:00: Fælles diskussion og debat 18:30: Tak for i dag ved Integrationsrådets formand, Mehrsad Sadjadi * Dialogkorpset er et korps af unge og forældre, der selv har haft negativ social kontrol, tvangsægteskab eller lignende æresrelaterede konflikter tæt inde på livet og som sætter gang i dialogen om emnerne blandt fagprofessionelle, unge og forældre.

10 Økonomi Leje af salen på Hjørring Bibliotek: kr. Forplejning: ca kr. ved 75 deltagere Ekstern oplægsholder: ca kr. Side 10. Estimerede udgifter i alt: kr. Det er muligt at søge tilskud til afvikling af arrangementet ved Rådet for Etniske Minoriteter på op til kr. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter afvikling af arrangementet vedr. forebyggelse af negativ social kontrol og æresrelaterede konflikter. Beslutning Integrationsrådet tilsluttede sig dato, samt udkast til program for arrangementet. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet.

11 Side A Betaling af foreningskontingent Resumé Integrationsrådet har modtaget henvendelse fra kommunens familiebehandlere Integration (Kløvergården) vedr. udfordringer i forhold til betaling af foreningskontingent blandt børn og unge med anden etnisk baggrund end dansk. Sagsfremstilling Integrationsrådets formand er blevet kontaktet af Hjørring kommunes Familiebehandlere - Integration, der oplyser, at det er blevet et stigende problem, at nogle børn og unge med anden etnisk minoritetsbaggrund ikke betaler kontingent, når de deltager i en aktivitet hos en forening. Flere foreninger har indtil nu accepteret, at nogle børn ikke betalte kontingent, men flere trænere er begyndt at sige fra overfor de børn, hvis familier ikke betaler kontingent. Det har betydet, at flere børn med anden etnisk baggrund end dansk er stoppet med deres aktivitet, eksempelvis fodbold. Der findes flere muligheder for at søge om tilskud til betaling til foreningskontingent, eksempelvis via s Forebyggelsespulje og Dansk Flygtningehjælps Fritidspulje. Men det kræver et vist kendskab til det danske sprog, samt digitale færdigheder at søge puljerne. Familiebehandlerne - Integration kommer i familier, som har boet i Danmark i mindre end 3 år - og hjælper disse familier med at ansøge puljerne. Imidlertid ophører Familiebehandlernes kontakt med familierne efter 3 år, hvilket vil sige, at familier som har boet i Danmark i mere end 3 år ikke kan få hjælp af Familiebehandlerne til at søge puljerne. Det kan være vanskeligt for foreningerne at hjælpe familierne med at søge økonomisk tilskud til børnenes aktivitet. Det skyldes både, at foreningerne ofte har svært ved at få tid til at hjælpe, men også at børnenes forældre sjældent deltager til træning eller kamp, hvorfor det er svært for foreningerne at komme i kontakt med forældrene vedr. muligheden. Familiebehandlerne har bedt Integrationsrådet overveje, om Integrationsrådet har forslag til, hvordan det kan sikres, at familier med etnisk minoritetsbaggrund

12 bliver orienteret om muligheden for at søge støtte til børnenes fritidsaktiviteter, samt evt. får hjælp til udfyldelse af ansøgningerne. Side 12. Integrationsrådets folder "Integration via foreningslivet" er vedlagt som bilag 1. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter henvendelsen fra Familiebehandlerne - Integration. Beslutning Integrationsrådet vurderer, at mange udenlandske familier mangler viden vedr. den danske foreningskultur, herunder betaling af kontingent, samt muligheden for at søge støtte til betaling af kontingentet. Integrationsrådet foreslår derfor, at der iværksættes en informationskampagne for familier med anden etnisk baggrund end dansk, hvor familierne dels kan få information om den danske foreningskultur, men også praktisk hjælp til at søge kontingent. Informationskampagnen kan indeholde: Information til kursisterne på sprogskolen A2B via ekstern oplægsholder Informationsaftener på Hjørring bibliotek (v. Integrationsråd eller Ambassadørkorps), i de enkelte foreninger og Kulturcafeen i Vestbyen Informationsfolder Workshop på Integrationsdagen Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Bilag Bilag 1 - Folder_Integration via foreningslivet

13 Side A Samarbejde med Ambassadørkorpset Resumé Integrationsrådet drøfter samarbejdet med Ambassadørkorpset. Sagsfremstilling Integrationsrådet besluttede i møde d. 11. juni 2018 at drøfte det fremadrettede samarbejde med Ambassadørkorpset i dagens møde Baggrund for Ambassadørkorpset: Integrationsrådet etablerede i 2017, i tæt samarbejde med FOF Vendsyssel og Venligboerne, et Valg-ambassadørkorps. Formålet med Ambassadørkorpset var at udbrede kendskabet til det danske demokrati og det demokratiske system blandt borgere med etnisk minoritetsbaggrund. I 2017 var formålet med indsatsen at få flere borgere med etnisk minoritetsbaggrund til at stemme ved Kommunal- og regionsvalget d. 21. november Ambassadørkorpset bestod i 2017 af 21 borgere, der alle frivilligt tilbød at gøre en indsats for at udbrede kendskabet til det danske demokrati og lokalpolitiske styre i eget personlige og professionelle netværk. Ambassadørerne repræsenterede forskellige nationaliteter, herunder Eritrea, Syrien, Palæstina, Vietnam, Iran, Kina og Libanon. At være valgambassadør er et frivilligt, ulønnet arbejde. Fordelene ved opgaven som ambassadør er imidlertid, at man lærer mere om det politiske system i kommunen og får udvidet sit netværk. Glæden ved opgaven er, at man hjælper mennesker med at få indflydelse på deres hverdag og at man inspirerer flere til at være aktive i det samfund, de nu bor i Status for Ambassadørkorpset: I forbindelse med valget til Integrationsrådet i januar 2018 blev 9 af Ambassadørerne valgt til Integrationsrådet.

14 Sekretariatet har ikke været i dialog med de øvrige ambassadører siden december 2017, hvorfor det ikke vides, om alle fortsat har lyst til at deltage i korpset. Side Det videre samarbejde med Ambassadørkorpset: Integrationsrådet bør tage stilling til, hvordan Integrationsrådet ønsker at arbejde med Ambassadørkorpset fremadrettet, herunder: Hvad skal være fokus for samarbejdet? Rådet har tidligere talt om, at fokus kan være det kommende valg til EU-Parlamentet (Maj 2019) og Folketingsvalg (senest juni 2019), Er der behov for at finde nye ambassadører, herunder eksempelvis EUborgere i forbindelse med indsats i forhold til EU-parlamentsvalget? Skal der tilrettelægges særlige tiltag, fx kurser, temadage mv. for ambassadørkorpset. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet drøfter tilrettelæggelsen af det videre samarbejde med Ambassadørkorpset. Beslutning Integrationsrådet ønsker at videreføre samarbejdet med Ambassadørkorpset. Integrationsrådet vil opfordre til, at Ambassadørkorpset kontinuerligt arbejder for at sætte fokus på demokrati og valgdeltagelse blandt nydanskere, men at Ambassadørkorpset også kan gå ind i andre emner, eksempelvis deltagelse i det danske foreningsliv. Integrationsrådet vedtog at invitere Ambassadørkorpset til møde, hvor Integrationsrådet kan orientere om rådets arbejde og fokusområder, samt undersøge om de nuværende ambassadører fortsat er interesseret i at deltage i arbejdet. Integrationsrådet ønsker at invitere flere ambassadører til at deltage i korpset, herunder også EU-borgere med anden etnisk baggrund end dansk.

15 Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Side 15.

16 Side A Høringssvar vedr. Skolepolitik i 2018 Resumé Integrationsrådet har afgivet høringssvar til forslag om Skolepolitik Sagsfremstilling Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget fremsendte primo juli 2018 forslag til Skolepolitik 2018 i høring hos Integrationsrådet. Idet fristen for indgivelse af høringssvaret var d. 24. august 2018, har det desværre ikke været muligt for rådet at behandle høringen på et ordinært møde. I stedet har Integrationsrådets Høringsudvalg, der består af formand og næstformand, udarbejdet vedlagte høringssvar, der er indsendt til Børne-, Fritidsog Undervisningsudvalget. Høringssvaret fremlægges til Integrationsrådets orientering. Formanden for Integrationsrådet indstiller, at Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Bilag Bilag 2 - Integrationsrådets høringssvar vedr. Skolepolitik i Hjørring Kommune 2018

17 Side G Vrå Skole og Børnehus - Orientering Resumé Integrationsrådet opfordres til at gennemse dispositionsforslaget for Vrå Skole og Børnehus for kommentarer og råd, inden projekteringsfasen startes. Sagsfremstilling Projektet i Vrå med en ny skole og et børnehus skal være et unikt projekt, der samler rigtigt mange tilbud for borgerne i Vrå. Projektet skal opføres i forbindelse med Idrætscenter Vendsyssel, der ligger midt i lokalområdet og med tæt forbindelse til naturen i nærområdet. Placeringen ved Idrætscenteret er valgt dels af byplanmæssige grunde - herunder trafik og bosætning - og dels fordi der allerede er faciliteter med kapacitet til at imødekomme visse af skolens og børnehusets behov - herunder idræts-, møde- og køkkenfaciliteter. Det er visionen, at projektet for den nye skole og børnehuset skal være ét projekt, hvor der skabes et udvidet lokalefællesskab mellem bygningens brugere på skolen, børnehuset, folkebibliotek med borgerservice, ungdomsskolen, musikskolen og de forskellige folkeoplysende foreninger mv. Det er et ønske at projektets rammer og forskellige funktioner skal blive sammenhængende og integrerede dele af et samlet projekt, som samtidig opfylder ønsket om flere muligheder for åbenhed og gennemsigtighed. I 2016 har personale, ledelse, elever, forvaltningen og byrådspolitikere i dialog udarbejdet et byggeprogram, hvor brugernes visioner, ønsker og krav er blevet bearbejdet og beskrevet. Efter en 2. faset totalrådgivningskonkurrence, er AART Arkitekter valgt som totalrådgiver, og i efteråret 2017 er der udført workshops med alle brugergrupper, kaldet kapacitetsteams, som har resulteret i et dispositionsforslag fra totalrådgiveren. På baggrund af dispositionsforslaget er der afholdt udbud af ca. 70 % af entreprenørarbejdet i partneringsentreprise. Dette skal sikre, at projektets

18 økonomi overholdes og inddrage entreprenørenes kompetencer i projektet. Licitationen har været positiv, og dermed kan de disponerede m² og den ønskede indretning indgå i den videre projektering, som opstartes i september Side 18. Er der kommentarer, spørgsmål eller gode råd til projektet, ønskes disse indarbejdet i forbindelse med projekteringen. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Projektet skal DGNB certificeres til Guld, efter den nyeste manual for undervisningsbyggeri. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At orienteringen tages til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Bilag Bilag 3 - Præsentation VSB

19 Side A Visionskatalog fra Rådet for Etniske Minoriteter Resumé Rådet for Etniske Minoriteter (REM) har udarbejdet et Visionskatalog vedr. Medborgerskab og Integration i Danmark. Sagsfremstilling Rådet for Etniske Minoriteter (REM) har for første gang udarbejdet et visionskatalog for integration og medborgerskab i et stadig mere multietnisk Danmark. Visionskataloget fremlægges til Integrationsrådets orientering. Formålet med REM's visionskatalog er at fremlægge forslag til, hvorledes man sikrer et Danmark med lige muligheder, tilhørsforhold og medborgerskab på tværs af etniske skel. REM's visioner inddeles efter nedenstående fokusområder: 1. Uddannelse blandt børn og unge REM anbefaler, at der sættes fokus på at skabe respekt for forskellighed i folkeskolen og det videregående uddannelsessystem. REM mener, at flere minoritetselever klarer sig dårligere i Folkeskolen end etnisk danske elever, idet de ikke mødes med klare forventninger til, at de godt kan. REM anbefaler, at det faglige niveau for alle etniske minoritetselever i folkeskolen løftes ved at opkvalificere flere lærere, således lærerne forstår og formår at arbejde kvalificeret med tosprogede elevers særlige forudsætninger, hvorved flere minoritetselever vil blive motiveret til at tage en uddannelse efter folkeskolen. 2. Demokratisk deltagelse og medborgerskab blandt etniske minoriteter REM anbefaler, at der iværksættes en indsats for at få flere etniske minoriteter til at se valg og demokratisk deltagelse som meningsfuldt. Dette såvel til politiske valg, men også i forhold til civilsamfundet, eksempelvis forældre- og foreningsbestyrelser. 3. Statsborgerskab og re-definition af danskhed REM mener, at danskhed handler om følelsen af tillid og loyalitet overfor

20 sine medborgere og nationalstaten Danmark. Rådet anbefaler, at vi oplever hinanden som medborgere og danskere på tværs af hudfarve, religion, adresse og socialklasse. Det indebærer eksempelvis, at vi anerkender, at alle børn der fødes i Danmark er danskere og ikke vedblivende omtaler disse børn som 2. og 3. generation af indvandrere. Side Boligpolitik og boligområder REM anbefaler, at der tilføres flere ressourcer til institutioner i udsatte boligområder. REM anbefaler, at der sættes fokus på at fremhæve de gode forbilleder fra de udsatte boligområder og derved bekæmpe de negative selvfortællinger. Der henvises til visionskataloget (bilag 4) for yderligere information. Økonomi Ingen bemærkninger. Formanden for Integrationsrådet indstiller, At Integrationsrådet tager orienteringen til efterretning. Beslutning Integrationsrådet tog orienteringen til efterretning. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet. Bilag Bilag 4 - Visionskatalog - Rådet for Etniske Minoriteter

21 Side A Eventuelt og orientering Sagsfremstilling Eventuelt Orientering 1. Formanden orienterer Forslag om at orientering fra de politiske fagudvalg, der er repræsenteret i Integrationsrådet, fremadrettet bliver et fast punkt på dagsordenen. 2. Medlemmerne orienterer 3. Sekretariatet orienterer Økonomi Ingen bemærkninger. Beslutning Integrationsrådet besluttede, at "Orientering fra fagudvalg" (for de udvalg, der er repræsenteret i Integrationsrådet) bliver et fast punkt på dagsordenen. Børge Bech, Ib Rævdal, Ole Valsson, Le Nguyen og Silvia Ingleton deltog ikke i mødet.

22 Side 22.

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:15 i Mødelokale 3 Referat af Integrationsrådets møde den 31.01.2011 kl. 18:15 i Mødelokale 3 Tilstedeværende: Carmen Sofia Oganisian (. ) Johnny Jensen (. ) Maryam Hamze (. ) Peter Erkmann (. ) Rukiye Demir (. ) Sussi Petersen

Læs mere

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607

Referat af. ekstraordinært møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Tirsdag den 10. april 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 3607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af ekstraordinært møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Tirsdag den 10. april 2018 kl. 19.00 21.30 Gladsaxe Rådhus, lokale

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Mandag den 18. marts 2019 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Mandag den 18. marts 2019 kl. 17.30 til 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Udvalg for skole og ungdomsuddannelse Beslutning: Afrapportering på Fortsat Fremgang for Furesø: Løft af elever, der har svært ved indlæring (pkt. 3.6) Sagsnr. i ESDH: 18/18826 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat. Integrationsrådet Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1

Referat. Integrationsrådet Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1 Referat Integrationsrådet 2011 Den 18. januar 2011 kl. 17:00 Mødested: Farum Rådhus, Rådhustorvet 2, Byrådssalen Møde nr. 1 Indholdsfortegnelse Underskriftsark... 2 Punkter til efterretning... 3 0. Oplæg

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen.

Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev det vedtaget kun at behandle de første 2 punkter på dagsordenen. Dagsorden Dato: 26-05-2016 18:00:00 Udvalg: Integrationsrådet Sted: Mødelokale 4, Bakkedraget 1, 8362 Hørning 1 Godkendelse af dagsorden - Da der kun var 3 fremmødte medlemmer af Integrationsrådet, blev

Læs mere

Integrationsrådet 2008

Integrationsrådet 2008 REFERAT Integrationsrådet 2008 Mødedato: Onsdag den 13-08-2008 Mødested: - Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Mødet holdes på Haderslev Rådhus. Mødelokale

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 24. maj 2018 kl Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 24. maj 2018 kl. 17.30 19.30 Gladsaxe Rådhus, lokale 2608 Medlemmer Farrukh

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Integration via Foreningslivet

Integration via Foreningslivet Integration via Foreningslivet Flere flygtninge og indvandrere ind i foreningslivet i Hjørring Kommune. Integration via foreningslivet Hjørring Kommunes Integrationsråd og Folkeoplysningsudvalg inviterede

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted

Referat. Integrationsrådet. Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den Mødetidspunkt: 19:00-21:30. Amtstue Alle Ringsted Referat Integrationsrådet Møde nr.: Møde i Integrationsrådet Mødedato: onsdag den 02-11-2011 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Gråt mødelokale Amtstue Alle 71 4100 Ringsted Medlemmer Johnny Dahlgaard

Læs mere

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut

REFERAT. Der indkaldes til møde om. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende samt ordinært) 1. Mødedato Mødested Møde start/slut Munkevængets Skole Dato 17. juni 2014 Udsendt af Ole Wiese REFERAT Afbud til Ole Wiese Direkte telefon 79 79 78 39 E-mail olwi@kolding.dk Der indkaldes til møde om Møde nr. Skolebestyrelsesmøde (Konstituerende

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON

EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [] EKSEMPEL PÅ INDSTILLING I NY SKABELON [BEARBEJDNING AF INDSTILLING I NY SKABELON - oprindeligt behandlet på ordinært møde torsdag den 23. marts 2006] 11. Samarbejdsaftale for 2006 om kultur- og fritidstilbud

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 20-05-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Afbud: Allan Emiliussen, Hanne Hauge og Kim Nørbygaard Fraværende:

Læs mere

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013

Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Møde i integrationsrådet 14. december 2015, Kanalstræde 2, mødelokale 013 Til stede: Rasmus, Ann-Cherie, Mahad, Erdogan, Elena, Jean, Kristina, Gitte (referent), Gæst: Camilla Wikke fra Strategi og Udvikling

Læs mere

I stedet for Henrik Kudahl deltog Hanna Simonsen. 1 Drøftelse af Fritids- og Folkeoplysningsudvalget mulige rolle i Ungestra-tegien

I stedet for Henrik Kudahl deltog Hanna Simonsen. 1 Drøftelse af Fritids- og Folkeoplysningsudvalget mulige rolle i Ungestra-tegien Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Den, kl. 18:00 holdt ordinært møde i Multietnisk Kulturhus, Lille Madsegade 32, Rønne. Mødet slut kl. 19,25 Fraværende med anmeldt forfald: Ernst Jensen, stedfortræder Joan Prahl deltager Trine

Læs mere

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2

Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl på Esbjerg Rådhus, mødelokale 2 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 22. maj 2014 Sagsbehandler Margrethe Cæsar Bjerg Telefon direkte 21 78 22 33 Sagsid 14/10668 Referat fra møde i integrationsrådet den 21. maj 2014 kl. 17.00-19.00 på Esbjerg

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 31-10-2018 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 31-10-2018 17:00 1 (Åben) Regnskab

Læs mere

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607

Referat af. møde i. Gladsaxe Kommunes Integrationsråd. Torsdag den 30. august 2018 kl til Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Gladsaxe Kommune Social- og Sundhedsforvaltningen Integrationsrådet Referat af møde i Gladsaxe Kommunes Integrationsråd Torsdag den 30. august 2018 kl. 17.30 til 20.00 Gladsaxe Rådhus, lokale 2607 Medlemmer

Læs mere

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den

Integrationsrådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den REFERAT Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 24-06-2009 Mødested: Meldes ud senere Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Princess May Gildhoff og Sahat

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden : Tirsdag den 01. september 2015 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Deltagere: Azubuike Ukumadu (Direkte valgt) Carol Pimer Krogstrup (Direkte

Læs mere

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10

Referat. Integrationsrådet. Mødedato: tirsdag den Mødetidspunkt: 16:30-18:10 Referat Møde nr.: Mødedato: tirsdag den 25-09-2007 Mødetidspunkt: - 18:10 Mødested: Inkaværelset Medlemmer Tulle Olsen Henrik Hvidesten Benny Christensen Yasser Fayad Caglayan Saglicak Faruk Celiker Henrik

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Det Frivillige Samråd

Det Frivillige Samråd Det Frivillige Samråd Dagsorden Dato 29. august 2018 Mødetidspunkt 16:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 2, Vordingborg Rådhus Valdemarsgade 43 Vordingborg Pia Westergaard (formand), Birthe Helth, Lene

Læs mere

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl

Afbud:Brian Lund Madsen, Stig Hansen, Bilal Titrek,, Erik Vestergaard, Tom Nielsen, Ena Juhl Referat af Integrationsrådets møde den 11. december 2008. Tilstede: Jamal Tabari, Nimer Shama, Farjam A. Davani, Lisbeth Jørgensen, Miasser Hawwa, Sabahat Cilgin Jelena Rajovic, Lolan Ottesen, Lisbeth

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge

Referat af Integrationsrådets møde den kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Referat af Integrationsrådets møde den 16.06.2014 kl. 18:30 i Center for Dansk og Integration, Tigervej 39, 4600 Køge Tilstedeværende: Anna Papiewska (. ) Anton Dimauicius (. ) Dorte Corydon (. ) Jan Rasmussen

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Høring om integrationspolitikkens handleplan 2018

Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Høring om integrationspolitikkens handleplan 2018 Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet Høring om integrationspolitikkens handleplan 2018 Integrationsrådet har modtaget høring om udkast til Integrationspolitikkens handleplan 2018 og takker for muligheden

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Integrationsrådet. Referat

Integrationsrådet. Referat Integrationsrådet Referat Dato: 10. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Godkendelse af dagsorden... 55 02 Godkendelse

Læs mere

Integrationsrådet Dagsorden

Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden 4. marts 2014 kl. 19.00 21.00. OBS Kantinen, Silkeborg Rådhus Afbud: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tlf.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat. Integrationsrådet

Referat. Integrationsrådet Referat Integrationsrådet Møde nr.: Integrationsrådet Dannet den: Onsdag den 01-02-2012 Mødedato: Onsdag den 25-01-2012 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: - Gråt mødelokale, ved kantinen. Social og Sundhedsforvaltningen

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 25-09-2017 20:05 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 25-09-2017 20:05

Læs mere

Dagsorden Integrationsrådet

Dagsorden Integrationsrådet Dagsorden Integrationsrådet : Torsdag den 28. april 2016 Mødetidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Snekkersten Idrætsanlæg, mødelokale Bemærkninger: OBS: Mødet holdes i Snekkersten Idrætscenter, Agnetevej 1 Medlemmer:

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Mødetidspunkt 11-10-2016 17:00 Mødeafholdelse Udv D Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget 11-10-2016 17:00 1 (Åben) Ansøgning til udviklingspuljen,

Læs mere

Integrationsindsatsen i fremtiden

Integrationsindsatsen i fremtiden Integrationsindsatsen i fremtiden Indledning baggrund Integrationsindsatsen står over for store ændringer i fremtiden. Der skal sættes mere fokus på job og uddannelse og findes andre veje til at lære dansk

Læs mere

Vesthimmerlands Kommune

Vesthimmerlands Kommune Vesthimmerlands Kommune Aalestrup Farsø Løgstør Aars BESLUTNINGSPROTOKOL FOR ÅBENT MØDE I SOCIALUDVALGET VESTHIMMERLANDS KOMMUNE ONSDAG DEN 6. DECEMBER 2006 KL. 15.00 I MØDELOKALE 214, 1. SAL TORVEGADE

Læs mere

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4

Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Frivillighedsudvalg Dagsorden Møde 23. november 2017 kl. 16:00 i Mødelokale 4 Pkt. Tekst Side 71 Godkendelse af referat fra møde den 21. september 2017 1 72 Budget og regnskab 1 73 Aktiv Mandag, Resen

Læs mere

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune

UG - udvalget. Referat. Greve Kommune UG - udvalget kl. 7.30-11.30 Høje Gladsaxe, Gladsaxe torv 2 (kirketorvet) samt Rådhuset, mødelokale 4-5 Tilstede: Thomas Kampmann (C) Liselott Blixt (O) Brian Hemmingsen (A) Morten Dahlin (V) Kai O. Svensson

Læs mere

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:20 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd

REFERAT 25. JUNI 2014 Bestyrelsesmøde i Slagelse Ungeråd Om bestyrelsesmødet Mødedato: Onsdag den 25. juni 2014 Mødested: Ungehuset, Bredahlsgade 3C, 4200 Slagelse Starttidspunkt: 18:00 Deltagere: Fraværende: Bemærkninger: Christopher Trung Paulsen, Jen Noel

Læs mere

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg

17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg 17, stk. 4 udvalg - Ældreudvalg Referat fra ordinært møde Møde den 9. april Tirsdag 09.04.2019 kl. 17:00 Mødelokale D2 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser... 2 Orientering til Ældreudvalget

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS

FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS FÆLLES FOKUS FÆLLES INDSATS Styrket integrationssamarbejde mellem frivillige, foreninger og kommuner Af Michael Karlsen Fuldmægtig i Kontoret for Beskæftigelse og Uddannelse Indhold 1: Den frivillige illi

Læs mere