Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafik i 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafik i 2015"

Transkript

1 DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafik i 2015 Udført for Københavns Lufthavne A/S Sagsnr.: I Side 1 af maj 2016 DELTA Venlighedsvej Hørsholm Danmark Tlf Fax CVR nr Denne rapport er udgivet under akkreditering udstedt af DANAK (Den Danske Akkredit erings- og Metrologifond) og ILAC (International Laboratory Accreditation Cooperation) inklusive deres MRA (Mutual Recognition Arrangement). Yderligere information kan ses på og Rapporten må kun gengives i sin helhed. Gengivelse i uddrag kræver skriftlig accept fra DELTA.

2 Side 2 af 73 Titel Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafik i 2015 Journal nr. Sagsnr. Vores ref. I ERT/JEL/ilk Rekvirent Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden Kastrup Rekvirentens ref. Peer Borglund Resumé For Københavns Lufthavne A/S har DELTA beregnet støjbelastningen omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafik i Støjbelastningen er beregnet efter DENL-metoden og omfatter støj fra starter og landinger samt taxikørsel og brug af APU for jetfly i forbindelse med starter og landinger. Derudover er der foretaget beregning af støjens maksimalværdi fra taxikørsel i forbindelse med starter og landinger i tidsperioden kl De udførte beregninger følger retningslinjerne i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, Den beregnede støjbelastning L DEN er vist på et støjbelastningskort med støjkurvene L DEN = 65,70 og 75 db. Støjens natmaksimalværdi fra taxikørsel er vist på et støjbelastningskort med støjkurvene L Amax = 70, 75, 80 og 85 db. Støjkurverne er udarbejdede i GIS-format. DELTA, 30. maj 2016 Erik Thysell Akustik.

3 Side 3 af 73 Indholdsfortegnelse 1. Indledning Beregningsforudsætninger for starter og landinger Trafikmæssige forudsætninger Beflyvningsmæssige forudsætninger Banesystemet Banebenyttelse Flyveveje Trafikkens fordeling på flyveveje Forudsætninger om støjdata og flyveprofiler Beregningstekniske forudsætninger Beregningsforudsætninger for taxikørsel Beregningsresultater Støjbelastningen L DEN Natmaksimalværdi L Amax Ubestemthed Vurderinger og fortolkninger Referencer Bilag A Bilag B Bilag C Bilag D Bilag E Bilag F Bilag G Trafikmængde Definition af flytyper Flyvevejskort Placering af taxiveje Placering og højde af skærme og bygninger Fordeling af trafik på standpladser Datagrundlag for natmaksimalværdi for taxistøj

4 Side 4 af Indledning DELTA har for Københavns Lufthavne A/S beregnet støjbelastningen omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra flytrafikken i Støjbelastningen er beregnet efter DENL-metoden og omfatter støj fra starter og landinger samt taxikørsel og brug af APU for jetfly i forbindelse med starter og landinger. Herudover er der beregnet støjens maksimalværdi L Amax for taxikørsel i forbindelse med starter og landinger i tidsperioden kl De udførte beregninger følger retningslinjerne i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994 [1]. Rapporten indeholder i Afsnit 2 en beskrivelse af de trafikmæssige og beflyvningsmæssige forudsætninger, der er anvendt til beregning af støjbelastningen fra starter og landinger samt oplysninger om støjdata og flyveprofiler. Afsnit 3 indeholder de forudsætninger, der er anvendt til beregning af støjbelastningen fra taxikørsel. Afsnit 4 indeholder resultaterne af de gennemførte beregninger, og Afsnit 6 indeholder en række kommentarer til beregningsresultaterne, som ikke er omfattet af DANAKakkrediteringen. 2. Beregningsforudsætninger for starter og landinger For at kunne beregne støjbelastningen fra starter og landinger må følgende fastlægges: Trafikmæssige forudsætninger Beflyvningsmæssige forudsætninger Forudsætninger om støj og flyveprofiler Beregningstekniske forudsætninger. 2.1 Trafikmæssige forudsætninger De trafikmæssige forudsætninger for 2015 er udarbejdet af Københavns Lufthavne A/S og indeholder antallet af operationer i de tre mest trafikerede måneder (juni, september og oktober) for henholdsvis starter og landinger og for alle baneretninger (04L, 04R, 12, 22L, 22R, 30). Operationerne er endvidere fordelt på flytyper og på døgnperioderne dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Trafikforudsætningerne, som findes i Bilag A, indeholder en kode til identifikation af flytypen svarende til det navn, som anvendes af lufthavnen ved registrering af starter og landinger..

5 Side 5 af Beflyvningsmæssige forudsætninger Banesystemet Københavns Lufthavn, Kastrup har et banesystem bestående af et sæt parallelbaner 04L/22R og 04R/22L beliggende med en centerlinjeafstand på 600 m og længdeforskudt ca m (THR 22L i forhold til THR 22R) samt en tværbane 12/30. Baneplaceringerne fremgår af Figur 1, som er fra AIP Danmark [2]. I forbindelse med starter forudsættes det i beregningerne, at flyene starter fra baneenden med følgende undtagelser: Ved start på 04R forudsættes de lettere fly (defineret som startvægt 1 og 2 samt profilklasserne A-C i bilag B) at anvende startpositionen ud for TWY B3. Derudover er regnet med, at 80 % af MD-80 erne anvender denne startposition. Ved start på 22L forudsættes propelfly at anvende startpositionen ud for TWY V2. Ved start på bane 12 forudsættes alle jetfly at anvende startpositionen ud for TWY K3, mens alle propelfly anvender startpositionen ud for TWY K2. I forbindelse med landinger regnes sætningspunktet (touch-down) at være placeret ud for DME/GP, hvis placering fremgår af Figur 1..

6 Side 6 af 73 Figur 1 Københavns Lufthavn, Kastrup. Banesystem..

7 Side 7 af Banebenyttelse Banebenyttelsen fremgår af Tabel 2 til Tabel 13 i Bilag A, hvor trafikkens fordeling på baner, flytyper og døgnperioder er angivet Flyveveje Der regnes med, at flyvevejene er uændrede i forhold til beregningen for trafikken i 2008 [7], idet der ikke er foretaget ændringer i SID er (Standard Instrument Departures) i den forløbne periode. Hovedparten af trafikken forudsættes fortsat at være radarkursdirigeret eller at flyve ved hjælp af GPS-systemer. Det forventes ikke, at flyvevejene ved benyttelse af GPS-baserede ind- og udflyvningssystemer vil afvige fra de flyveveje, der i dag benyttes af den radarkursdirigerede trafik. Flyvevejene for Københavns Lufthavn, Kastrup er i Bilag C vist på Flyvevejskort 1-6: Flyvevejskort nr. 1: Starter på Bane 04R Flyvevejskort nr. 2: Starter på Bane 04L Flyvevejskort nr. 3: Starter på Bane 22R Flyvevejskort nr. 4: Starter på Bane 22L Flyvevejskort nr. 5: Starter på Bane 12 Flyvevejskort nr. 6: Starter på Bane 30. Der er ikke vist flyveveje for landinger, da landinger kan regnes at foregå i banens forlængelse inden for de afstande fra baneenden, som har betydning for støjbelastningen over land. De på flyvevejskortene viste flyveveje er et forenklet billede af de i praksis anvendte flyveveje, idet der må regnes med en vis spredning af trafikken omkring de viste flyveveje. For starter er der anvendt den samme spredningsmodel, som anvendt i de beregninger, der blev udført i forbindelse med VVM-redegørelsen fra midten af 1990 erne, og som er beskrevet i rapport AV 345/96 [3]. Denne spredningsmodel er baseret på følgende principper: Før drej: Indtil en afstand på 2727 m fra startpositionen regnes trafikken at være uden spredning. Herefter øges spredningsområdet med 7,3 på hver side af flyvevejen. Efter drej: Spredningsområdet øges med 16,6 på hver side af flyvevejen eller med 33,2, hvis der anvendes vektorering (sidstnævnte er anvendt for flyvevej 6-9 ved start på bane 04L og 04R og flyvevej 8-9 ved start på bane 12). Maksimal bredde af spredningsområdet er 3500 m (ca. 2 nautiske mil (NM)). Ved landing regnes der med en maksimal bredde af spredningsområdet på 3500 m, som indsnævres med 15 fra 19 km før sætningspunktet, hvorved spredningen ophører 6 km før sætningspunktet. Spredningsområdet, indenfor hvilket trafikken regnes normalfordelt, er det område, som 98 % af trafikken befinder sig indenfor (1 % udenfor til hver side)..

8 Side 8 af Trafikkens fordeling på flyveveje Fordelingen af trafikken på de enkelte flyveveje er uændret i forhold til beregningen for trafikken i 2008 beskrevet i [7]. 2.3 Forudsætninger om støjdata og flyveprofiler Den støjbelastning, som et luftfartøj under start og landing påfører et givet område på jorden, afhænger af støjemissionen samt flyets hastighed og flyveprofil. Støjemissionen afhænger af flytypen, motortypen, motorindstillingen, flyets konfiguration og dets flyvehastighed. Flyveprofilen under start afhænger af luftfartøjets startvægt, de meteorologiske forhold og den anvendte startprocedure. Ved beregning af støjbelastningen omkring Københavns Lufthavn, Kastrup anvendes hovedsageligt støjdata og flyveprofiler fra INM Database 10 og INM Version 6 og 7 samt støjdatabasen for propelfly i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994 [1]. Hvilke oplysninger der er anvendt for hver enkelt flytype, kan ses i Bilag B. Der forekom i 2015 enkelte flyvninger med helikoptere, men disse er udeladt af beregningerne, da de er uden betydning for den samlede støjbelastning. Derudover er nogle få flytyper med meget få operationer og usikkert definerede støjmæssige egenskaber udeladt af beregningerne og derfor ikke nævnt i tabellen i Bilag B. Selv når usikkerheden på støjen tages i betragtning, vil deres bidrag til støjbelastningen være uden betydning. For hver flytype indeholder INM-databasen startprofiler for en lang række startvægte. Af praktiske grunde refererer databasen til den flyvestrækning (stage length), der normalt svarer til startvægten. Database 10 har en fast opdeling af startvægte i følgende flyvestrækningsintervaller i nautiske mil (NM): NM NM NM NM NM NM 7. Over 4500 NM. I INM 6/7-databasen er opdelingen for enkelte særligt tunge fly udvidet til 9 startvægte, idet ovennævnte flyvestrækningsinterval nr. 7 opdeles i tre nye intervaller kaldet nr. 7, 8 og 9, som dækker flyvestrækninger henholdsvis fra NM, NM og over 6500 NM. I nærværende undersøgelse vil der i lighed med tidligere undersøgelser blive refereret til disse intervaller ved definition af startvægte af de enkelte fly..

9 Side 9 af 73 I Bilag B er vist, hvilken startvægt udtrykt ved flyvestrækningsintervallet (1-6), der anvendes for den enkelte flytype. Hvis flytypen er regnet som et propelfly fra støjdatabasen for propelfly i [1], er i stedet angivet flyveprofilklassen A, B eller C. I forhold til beregningen for 2011 [6] er der regnet med de samme flyvestrækningsintervaller for de enkelte flytyper. 2.4 Beregningstekniske forudsætninger Beregningerne er udført i henhold til retningslinjerne i Vejledning fra Miljøstyrelsen [1]. Til beregningerne er anvendt beregningsprogrammet DANSIM version 7.3. Maskevidden anvendt ved beregning af flystøjen for starter og landinger er 100 m 100 m. 3. Beregningsforudsætninger for taxikørsel I henhold til Vejledning fra Miljøstyrelsen [1] skal støj fra taxikørsel beregnes efter samme retningslinjer som støj fra starter og landinger, når taxikørslen foregår i forbindelse med en start eller landing. De forudsætninger, der er nødvendige for beregning af støjbelastning fra taxikørsel, er: De anvendte taxiveje mellem standpladser og baner Fordelingen af trafikken på taxivejene Støjdata for taxikørsel Støjkildens højde over terræn og flyets typiske hastighed under taxikørsel De lydudbredelsesmæssige forhold i det område, hvor taxistøjen er af betydning, med angivelse af områder med lydmæssigt hårdt og blødt terræn samt placering og dimensioner af skærme i form af fx bygninger eller jordvolde Beregningstekniske forudsætninger. Der benyttes et stort antal startpositioner og frakørselspositioner i forbindelse med start og landing. For at begrænse beregningsarbejdet til et rimeligt omfang indføres en række forenklinger: For hvert standpladsområde eller delområde er der valgt én position som repræsentant for en række standpladser. Ved valget tilstræbes det, at den pågældende position repræsenterer en vis miljømæssig sikkerhedsmargin. Der regnes med, at alle taxiveje passerer syvstjernekrydset. Der er valgt 26 positioner som repræsentative for standpladserne. Placeringen af disse er vist på Figur 2. Standpladserne i nordafsnittet benævnt A-F anvendes hovedsageligt af rute- og chartertrafikken, mens fragtflyvningen forudsættes hovedsageligt at benytte standpladserne i østafsnittet benævnt G. Øvrige standpladser anvendes til varierende aktiviteter..

10 Side 10 af 73 Figur 2 Placering af repræsentative standpladser. Taxiveje mellem standpladspositioner og syvstjernekrydset samt mellem syvstjernekrydset og banerne er vist på Figur 5 - Figur 7 i Bilag D. Taxikørsel til og fra standpladserne i fragtområdet benævnt G antages at foregå via TWY I for jetflyene og for halvdelen af propelflyene. Den anden halvdel af propelflyene vil anvende taxivejen TWY C-N2-N1 gennem sydafsnittet, som vist på Figur 5. I forbindelse med starter bestemmes anvendelsen af taxivejene i Figur 6 af startpositionen som beskrevet i Afsnit I forbindelse med landinger forudsættes følgende anvendelse af taxiveje i Figur 7 for henholdsvis lette og tunge fly, idet tunge fly i beregningerne defineres som fly med startvægt 5 eller højere (defineret i Bilag B): Ved brug af bane 04L anvendes TWY A7 (let) og A5 (tung) Ved brug af bane 04R anvendes TWY C (let) og bane 30 (tung) Ved brug af bane 22L anvendes TWY B4 (let) og B3 (tung) Ved brug af bane 22R anvendes TWY A8 (let og tung) Ved brug af bane 30 anvendes TWY K2 (let og tung) Ved brug af bane 12 anvendes TWY G1 (let og tung)..

11 Side 11 af 73 Som udgangspunkt anvendes støjdata fra Nordisk flystøjdatabase for taxikørsel [4], hvis flytypen er omfattet af denne. For de øvrige flytyper, som er størstedelen af de flytyper, der indgår i nærværende undersøgelse, anvendes støjdata fra INM-databaserne for en motorstilling svarende til tomgang som anbefalet i [4]. Den i beregningerne anvendte kildehøjde er forenklet til fire grupper som vist i Tabel 1. Flytypegruppe Kildehøjde (m) Turbopropfly 4 Jetfly med motorer på vingerne 2 Jetfly med motorer på bagkrop 3 Fly med halemotor 10 Tabel 1 Anvendt kildehøjde i beregningerne. Kørsel mellem standplads og syvstjernekryds og fra syvstjernekryds til start på banen regnes at foregå en med en hastighed på 8 m/s (svarende til 16 kts), mens kørsel fra bane efter landing til syvstjernekryds regnes at foregå en med en hastighed på 15 m/s (svarende til 29 kts). I beregningerne for taxikørsel er desuden medtaget bidraget fra brug af APU for jetfly. Ved beregning af APU-støjen anvendes en kildestyrke, som er gennemstisværdien af en række ofte forekommende jetfly, og APU regnes for alle fly at være placeret 5 m over terræn. Der er regnet med, at den samlede tid for brug af APU ved ankomst og afgang er 10 minutter. Ved beregning af støjbelastning fra taxikørsel tages der hensyn til indflydelsen af skærme, jordvolde, bygninger samt oplysninger om akustisk hårdt og blødt terræn i henhold til metoden beskrevet i Rapport AV 7/94 Aircraft Sound Propagation over Non-Flat Terrain. Prediction Algorithms, DELTA Akustik & Vibration september 1995 [5]. I beregningerne forudsættes baner, taxiveje og forplads at være akustisk hårde, mens øvrige terrænoverflader forudsættes at være bløde. Placeringen af de hårde flader fremgår af Bilag D eller E. I Bilag E vises endvidere placering og højde af de skærme (bygninger, jordvolde, mv.), som er med i beregningerne. Støjbelastningen fra taxikørsel mellem syvstjernekryds og standpladser er blevet beregnet på baggrund af antal operationer i de tre mest trafikerede måneder fordelt på flytyper og standplads og på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Disse oplysninger har været til rådighed, men er vurderet som ikke egnet til gengivelse i denne rapport på grund af tabellens størrelse. En oversigt over anvendelsen af standpladser uden fordeling på flytyper findes i Tabel 14 i Bilag F. I samme bilag er i Tabel 15 vist, hvilke standpladser der er blevet anvendt som repræsentative for de faktisk forekommende standpladser..

12 Side 12 af 73 For natmaksimalberegningen er datagrundlaget begrænset til operationer i tidsperioden Tabeller over landinger og starter samt benyttelsen af standpladser i tidsperioden for de tre mest trafikkerede månederne findes i Bilag G. Til beregningerne er anvendt beregningsprogrammet DANSIM version 7.3. Maskevidden anvendt ved beregning af taxistøjen er 50 m 50 m. 4. Beregningsresultater 4.1 Støjbelastningen LDEN På grundlag af beregningsforudsætninger beskrevet i Afsnit 2 og 3 er støjbelastningen L DEN beregnet omkring Københavns Lufthavn, Kastrup fra starter og landinger samt fra taxikørsel i Resultatet er vist på Støjbelastningskort nr. 1. Støjbelastningskortet viser på en kortbaggrund støjkurverne L DEN = db i 5 db-spring. Støjkurverne er endvidere udarbejdet i GIS-format med filnavnet CPH2015_LDEN_6575.dxf i projektion UTM32N Datum EUREF89..

13 Side 13 af db 70 db 75 db Støjbelastningskort nr. 1 (Figur 3) Støjbelastning fra flytrafik i 2015, L DEN = 65, 70 og 75 db..

14 Side 14 af Natmaksimalværdi LAmax På grundlag af beregningsforudsætninger beskrevet i afsnit 3 er støjens natmaksimalværdi L Amax fra taxikørsel i natperioden beregnet. Resultatet er vist på Støjbelastningskort nr. 2. Støjbelastningskortet viser på en kortbaggrund støjkurverne L Amax = db i 5 db-spring. Støjkurverne er endvidere udarbejdet i GIS-format med filnavnet CPH2015_Taxi_LAmax_7085.dxf i projektion UTM32N Datum EUREF89..

15 Side 15 af db 75 db 80 db 85 db Støjbelastningskort nr. 2 (Figur 4) Støjens natmaksimalværdi fra taxikørsel i 2015, L Amax = 70, 75, 80 og 85 db..

16 Side 16 af Ubestemthed Beregning af støj fra flyvepladser og lufthavne skal udføres med et beregningsprogram, som opfylder kravene i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994 [1], og beregningerne baseres på kildedata (støj og flyveprofiler) fra eksisterende databaser, som angivet i vejledningen. Kildedata baseret på målinger udført i forbindelse med en beregning anvendes stort set aldrig. Da DELTA altid anvender beregningsprogrammet DANSIM 7, og da testrapporten altid henviser til de anvendte data i databaser, hidrører den eneste ubestemthed i beregningen fra den anvendte maskevidde i beregningsnetværket, som anvendes til bestemmelse af støjkurverne. Den anvendte maskevidde vælges, så den opfylder kravene i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994 [1], hvorved ubestemtheden bliver mindre end 0,5 db. Afgørelser af, om grænseværdierne angivet i Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994 [1] er overskredet, baseres på den beregnede støjbelastning uden at tage hensyn til ubestemtheden. Størrelsen af ubestemtheden har derfor ingen indflydelse på en miljøafgørelse. 6. Vurderinger og fortolkninger Det beregnede resultat på Støjbelastningskort nr. 1 er sammenlignet vilkår D1 i lufthavnens miljøgodkendelse [9]. Sammenligningen viser, at den del af støjbelastningskurven L DEN = 65 db for 2015 beregnet i denne rapport, der ligger udenfor lufthavnens område, ligger indenfor den tilsvarende støjbelastningskurve i lufthavnens godkendelse, bilag 2 [9]. Forskellen mellem støjkurven L DEN = 65 db for 2015 og vilkår D1 (bilag 2) varierer i områderne rundt om lufthavnen, men i forhold til miljøgodkendelsen er støjbelastningen i 2015 reduceret i alle boligområder uden for lufthavnens område. I områderne vest og sydøst for lufthavnen (Tårnby, Dragør og Store Magleby) er reduktionen af størrelsesordenen 4-6 db. Støjens natmaksimalværdi fra taxikørsel, vist på Støjbelastningskort nr. 2, er sammenlignet med vilkår F1 i lufthavnens miljøgodkendelse [9]. Sammenligningen viser, at hele natmaksimalværdikurven L Amax = 70 db for 2015 beregnet i denne rapport ligger indenfor tilsvarende kurve i lufthavnens miljøgodkendelse, bilag 5, undtaget for området langs bane 22R sydvest for taxivej A7. Forskellen forklares ved, at der i miljøgodkendelsen, bilag 5, forudsættes ikke at forekomme landinger på bane 22R, hvilket er normalsituationen. I 2015 forekom der dog landinger på bane 22R, med blandt andet B , som ankom 5 gange i tidsperioden i løbet af de tre mest trafikkerede måneder i

17 Side 17 af Referencer [1] Vejledning fra Miljøstyrelsen Nr. 5, 1994: Støj fra flyvepladser. [2] %20FLYVEPLADSER%20(AD)/AD%202%20AERODROMES/Koebenhavn_Kast rup%20-%20ekch/ek_ad_2_ekch_adc_en.pdf [3] Københavns Lufthavn. Støj fra flytrafik i 1994 og 2005, DELTA Akustik & Vibration rapport AV 345/96, April [4] Nordisk flystøjdatabase for taxikørsel, DELTA Akustik & Vibration, Rapport AV 1029/95, november [5] Aircraft Sound Propagation over Non-Flat Terrain. Prediction Algorithms, DELTA Akustik & Vibration, Report AV 7/94, september [6] Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn fra flytrafik i 2011, DELTA Testrapport DANAK 100/1558, maj [7] Beregning af støjbelastning omkring Københavns Lufthavn fra flytrafik i 2008, DELTA Testrapport AV1143/09, DANAK 100/1242, maj [8] Fremtidig støjbelastning omkring Københavns Lufthavn fra flytrafik i 2020, DELTA Testrapport DANAK 100/1703, juni [9] Revurdering af miljøgodkendelse, Vilkår om støj fra afvikling af flytrafik, Miljøstyrelsen J.nr. MST , juni 2014.

18 Side 18 af 73 Bilag A Trafikmængde Dette bilag indeholder i Tabel 2 til Tabel 7 antallet af starter i de tre mest trafikerede måneder i 2015 og i Tabel 8 til Tabel 13 til antallet af landinger. Der forekom ikke nogle starter på bane 04L i de tre mest trafikkerede måneder. I beregningsforudsætningerne modtaget fra Københavns Lufthavne A/S er der et mindre antal operationer, hvor den anvendte bane er udefineret. Da støjbelastningen fra disse fly er beregnet til at bidrage med væsentligt mindre end 0,1 db til den totale støjbelastning, er bidraget fra disse fly ikke medtaget i beregningerne. Tabel 2 Antal starter på bane 04R i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A A340 General A A Astra ATR ATR42 GENERAL ATR B B B B B

19 Side 19 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total B B B B B B F B B B B B BA BAE BAE BATP BE02 GENERAL BE C C C560 Citation V C CL CLEX Global Expres CRJ CRJ DA20 Diamond DA50 Diamond Super Star DA7X DH84 Dash 8-400Q

20 Side 20 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total E E E E EMB Pheneom F2TH F FK FK Gulfstream Gulfstream Gulfstream Gulfstream Galaxy Helikopter General HS L LR Lynx MD MD Piaggio Generel Pilatus PC SB SW

21 Side 21 af 73 Tabel 3 Antal starter på bane 12 i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A ATR B CRJ

22 Side 22 af 73 Tabel 4 Antal starter på bane 22L i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A AN ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B B F B B B C C560 Citation V CL CRJ DA7X

23 Side 23 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total DH84 Dash 8-400Q E EC EMB GENERAL F2TH Helikopter General HS SW

24 Side 24 af 73 Tabel 5 Antal starter på bane 22R i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A A340 General A A AN Astra ATR ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B B B B F B

25 Side 25 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total B B B B BA BAE BAE Avro RJ BATP BE02 GENERAL BN C C C560 Citation V C C750 Citation X CL CL CLEX Global Expres CRJ CRJ CRJ D DA20 Diamond DA7X DH84 Dash 8-400Q E E E E

26 Side 26 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total E EMB GENERAL EMB Pheneom F2TH F FK FK FK Grumman (G,A,) Gulfstream Gulfstream Gulfstream Gulfstream Galaxy HS L LR MD P46T PA Pilatus BN Pilatus PC SF SW

27 Side 27 af 73 Tabel 6 Antal starter på bane 30 i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total B EC Lynx

28 Side 28 af 73 Tabel 7 Antal landinger på bane 04L i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A A340 General A A ATR ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B B B B F B B B

29 Side 29 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total B B BA BAE BAE BATP BE02 GENERAL BE C C C560 Citation V C CL CLEX Global Expres CRJ CRJ DA20 Diamond DA7X DH84 Dash 8-400Q E E E E EMB Pheneom F2TH F FK FK FK

30 Side 30 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total Gulfstream Gulfstream Gulfstream Gulfstream Galaxy HS L LR MD MD Pilatus PC SB SW

31 Side 31 af 73 Tabel 8 Antal landinger på bane 04R i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ) Flytype Dag Aften Nat Total A A A A ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B F BA BATP BE02 GENERAL C C C560 Citation V CL CRJ DH84 Dash 8-400Q EC F2TH Gulfstream HS LR MD

32 Side 32 af 73 Tabel 9 Antal landinger på bane 12 i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A Astra ATR42 GENERAL ATR B B B B B BA BATP C CRJ DH84 Dash 8-400Q EC F2TH HS

33 Side 33 af 73 Tabel 10 Antal landinger på bane 22L i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A A340 General A A AN Astra ATR ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B B B B F B

34 Side 34 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total B B B B BA BAE BAE Avro RJ BATP BE02 GENERAL BN C C C560 Citation V C C750 Citation X CL CL CLEX Global Expres CRJ CRJ CRJ D DA20 Diamond DA50 Diamond Super Star DA7X DH84 Dash 8-400Q E E E

35 Side 35 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total E E EC EMB GENERAL EMB Pheneom F2TH F FK FK Grumman (G,A,) Gulfstream Gulfstream Gulfstream Gulfstream Gulfstream Galaxy Helikopter General HS L LR Lynx MD P46T PA Piaggio Generel Pilatus BN Pilatus PC SF SW

36 Side 36 af 73 Tabel 11 Antal landinger på bane 22R i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A ATR B B B B B B B B B F B B BE02 GENERAL C C C560 Citation V CL CRJ DH84 Dash 8-400Q E

37 Side 37 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total F2TH Gulfstream HS

38 Side 38 af 73 Tabel 12 Antal landinger på bane 30 i de tre mest trafikerede måneder fordelt på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Flytype Dag Aften Nat Total A A A A A A A A ATR ATR42 GENERAL ATR B B B B B B B B B F B B B BATP C CRJ CRJ

39 Side 39 af 73 Flytype Dag Aften Nat Total D DH84 Dash 8-400Q E E E E F2TH FK Helikopter General

40 Side 40 af 73 Bilag B Definition af flytyper Dette bilag indeholder i Tabel 13 en definition af, hvilke støjdata der er anvendt for hver af flytyperne angivet i Bilag A. Tabellen angiver den flytype, der er blevet anvendt ved beregningerne, og kilden til støj- og flyveprofildata. Kilden er INM Database 10 som anbefalet i Vejledning fra Miljøstyrelsen [1] eller INM Version 6 og 7, når flytypen ikke er med i Database 10. Derudover anvendes støjdatabasen for mindre propelfly i [1]. Der er ikke angivet kildeoplysninger for helikoptere, da disse som nævnt i Afsnit 2.3 er udeladt af beregningerne. Derudover er der ikke angivet kildeoplysninger for nogle få flytyper, der kun har nogle få operationer. Disse er også er udeladt af beregningerne. Tabellen viser endvidere, hvilken startprofil udtrykt ved flyvestrækningsintervallet (1-6) der anvendes for hver flytype. Hvis flytypen er regnet som et propelfly fra støjdatabasen for propelfly i [1], er i stedet angivet flyveprofilklassen A, B eller C. Tabel 13 Kildeoplysninger om flytyper i 2015-trafikken på Københavns Lufthavn, Kastrup. ICAO/Flytype Regnes som (kilde) A Airbus A (INM 6.1, A30062) 5 A318 Airbus A (INM 6.1, A319) 4 A319 Airbus A (INM 6.1, A319) 4 A Airbus A (INM 6.2, A320) 4 A Airbus A (INM 6.1, A321) 4 A Airbus A (INM 6.1, A330) 6 A Airbus A (INM 6.1, A330) 6 A340 General Airbus A (INM 6.1, A340) 6 A Airbus A (INM 6.1, A340) 6 A359 Regnes som B787-8R (INM 7.0d 7878R) 6 Astra 1125 Astra 1125 (INM Database 10, #30) 1 AS35 Helikopter - ATR42 GENERAL Regnes som DHC (INM Database 10, #64) 1 ATR Regnes som DHC (INM Database 10, #64) 1 AT42/ATR /300 Regnes som DHC (INM Database 10, #64) 1 ATR Regnes som DHC (INM Database 10, #64) med +2 db ved start B717 B (INM 6.2a, ) 4 Startvægt 1

41 Side 41 af 73 ICAO/Flytype Regnes som (kilde) B B (INM Database 10, #36) 4 B B (INM Database 10, #85) 4 B B (INM Database 10, #86) 4 B Regnes som B (INM Database 6.1, ) med - 2 db ved start B B (INM 6.1, ) 4 B B (INM 6.1, ) 4 B Regnes som B (INM 6.1, ) 4 B B (INM Database 10, #84) 6 B B (INM Database 10, #51) 4 B F Regnes som B (INM Database 10, #51) 4 B B (INM 6.1, ) 4 B B (INM Database 10, #87) 6 B B (INM 6.0, ) 6 B B (INM 6.2a, ) 6 B788 B787-8R (INM 7.0d 7878R) 6 BA BAE a (INM Database 10, #15) 2 BAE BAE a (INM Database 10, #15) 2 BAE BAE (INM Database 10, #88) 2 BAE Avro RJ85 BAE (INM Database 10, #88) 2 BATP Regnes som HS748 (INM Database 10, #67) 1 BE02 GENERAL Propelfly, støjtal 81 db, profilklasse A A BE40 Propelfly, støjtal 81 db, profilklasse C A BN 2 Propelfly, støjtal 80 db, profilklasse A A C500 Regnes som Citation II (INM Database 10, #25) 1 C550 Citation II (INM Database 10, #25) 1 C560 Citation V Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 C650 Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 C750 Citation X Regnes som CL601 (INM Database 10, #61) 1 Startvægt 4

42 Side 42 af 73 ICAO/Flytype Regnes som (kilde) CL30 CL601 (INM Database 10, #61) 1 CL60 CL601 (INM Database 10, #61) 1 CLEX Global Expres Regnes som B (INM 6.1, ) 4 CRJ200 Regnes som CL601 (INM Database 10, #61) 1 CRJ700 Regnes som CRJ-900 ER (INM 7.0b, CRJ9ER) 4 CRJ900 CRJ-900 ER (INM 7.0b, CRJ9ER) 4 D328 Regnes som DHC (INM Database 10, #64) 1 DA20 Diamond Regnes som Falcon 20 (INM Database 10, #98) 1 DA50 Diamond Super Star Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 DA7X Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 DH84 Dash 8-400Q Regnes som DHC (INM Database 10, #99) 1 E135 EMB 145 ER (INM 6.1, EMB145) 2 E145 EMB 145 ER (INM 6.1, EMB145) 2 E170 Regnes som B (INM Database 10, #86) 4 E175 Regnes som B (INM Database 10, #86) 4 E190 Regnes som Airbus A (INM 6.1, A319) 4 E195 Regnes som Airbus A (INM 6.1, A319) 4 EC55 Helikopter - EMB General Regnes som EMB 145 ER (INM 6.1, EMB145) 2 F2TH Regnes som CL600 (INM Database 10, #27) 1 F900 Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 FK100 Fokker 100 /TAY motor (INM Database 10, #65) 2 FK70 Regnes som Fokker 100/ TAY motor (INM Database 10, #89) Grumman (G,A,) Regnes som Gulfstream IIB (INM Database 10, #29) 1 Gulfstream 2 Gulfstream IIB (INM Database 10, #29) 1 Gulfstream 4 Gulfstream IV (INM Database 10, #96) 1 Gulfstream 5 Gulfstream V (INM 6.2 GV) 1 Gulfstream 5 Regnes som Gulfstream V (INM 6.2 GV) 1 Startvægt 2

43 Side 43 af 73 ICAO/Flytype Regnes som (kilde) Gulfstream Galaxy Regnes som Gulfstream IV (INM Database 10, #96) 1 Helikopter General Helikopter - HS25 Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 L382 C130H (INM Database 10, #81) 2 LR55 Regnes som Learjet 35 (INM Database 10, #54) 1 MD83 MD87 MD-83 (INM Database 10, #50) med en korrektion på +1,6 db for starter MD-87. (Nordisk Database MD87) med en korrektion på +1,6 db for starter P46T Regnes som Dash 6(INM Database 10, #69) 1 Pilatus BN2 Propelfly, støjtal 84 db, profilklasse B B Pilatus PC12 Propelfly, støjtal 80 db, profilklasse B B SB20 Regnes som SF340 (INM database 10, #72) med en korrektion på +2 db SF34 SF340 (INM database 10, #72) 4 SW3 Propelfly, støjtal 82 db, profilklasse B B Startvægt 4 4 1

44 Side 44 af 73 Bilag C Flyvevejskort Flyvevejene for startende fly er i dette bilag vist på Flyvevejskort 1-6: Flyvevejskort nr. 1: Starter på Bane 04L Flyvevejskort nr. 2: Starter på Bane 04R Flyvevejskort nr. 3: Starter på Bane 12 Flyvevejskort nr. 4: Starter på Bane 22L Flyvevejskort nr. 5: Starter på Bane 22R Flyvevejskort nr. 6: Starter på Bane 30 Der er ikke vist flyveveje for landinger, da landinger kan regnes at foregå i banens forlængelse inden for de afstande fra baneenden, som har betydning for støjbelastningen på land.

45 Side 45 af Flyvevejskort nr. 1 Starter på bane 04L.

46 Side 46 af Flyvevejskort nr. 2 Starter på bane 04R.

47 Side 47 af Flyvevejskort nr. 3 Starter på bane 12.

48 Side 48 af Flyvevejskort nr. 4 Starter på bane 22L.

49 Side 49 af Flyvevejskort nr. 5 Starter på bane 22R.

50 Side 50 af Flyvevejskort nr. 6 Starter på bane 30.

51 Side 51 af 73 Bilag D Placering af taxiveje Beliggenheden af de i beregningerne anvendte taxiveje mellem standpladser og syvstjernekrydset (7*) er vist på Figur 5 med blå streg. De mørkegrå områder i figuren er de i beregningerne forudsatte hårde terrænoverflader (baner, taxiveje og forpladser). Figur 6 og Figur 7 viser tilsvarende henholdsvis de forudsatte taxiveje fra syvstjernekryds til banerne i forbindelse med starter og fra banerne til syvstjernekryds i forbindelse med landinger. Figur 5 Taxiveje mellem syvstjernekrydset (7*) og de enkelte standpladser anvendt i beregningerne.

52 Figur 6 Taxiveje mellem syvstjernekrydset (7*) og banerne i forbindelse med start. Side 52 af 73

53 Figur 7 Taxiveje mellem banerne og syvstjernekrydset (7*) i forbindelse med landing. Side 53 af 73

54 Side 54 af 73 Bilag E Placering og højde af skærme og bygninger Beliggenheden af de i beregningerne anvendte skærme med højde over terræn er vist på Figur 8 med lilla streg. De mørkegrå områder i figuren er ligesom i Bilag D de forudsatte hårde terrænoverflader (baner, taxiveje og forpladser). Figur 8 Placering af skærmende objekter (skærme, jordvolde og bygninger) med den i beregningerne anvendte højde.

55 Side 55 af 73 Bilag F Fordeling af trafik på standpladser Flyenes anvendelse af standpladserne har i beregningerne været defineret som antal operationer i de tre mest trafikerede måneder fordelt på flytyper og standplads og på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Disse oplysninger har været til rådighed, men er vurderet som ikke egnet til gengivelse i denne rapport på grund af tabellens størrelse. En oversigt over anvendelsen af standpladserne findes i Tabel 14, men uden at medtage fordelingen på flytyper. Tabel 15 viser, hvilke standpladser der er blevet anvendt som repræsentative for de faktiske standpladser. Betegnelserne for de repræsentative standpladser svarer til de i Figur 2 viste standpladser. Tabel 14 Operationer i de tre mest trafikerede måneder fordelt på standpladser og på dag (kl ), aften (kl ) og nat (kl ). Standplads Dag Aften Nat Total A A A A A A A A A A A A A A A A A A A

56 Side 56 af 73 Standplads Dag Aften Nat Total A A A A A A B B B B B B B B B B B B B C C C C C C C C C C C

57 Side 57 af 73 Standplads Dag Aften Nat Total C C C D D D D D D D E60A E60B E E E E E E E E E F F F F F F F F F

58 Side 58 af 73 Standplads Dag Aften Nat Total F F F F F F F G G G G G G G G G G G G G G G G G G G G G G G

59 Side 59 af 73 Standplads Dag Aften Nat Total G H H H H H H H RI RIB RIII S S S S S S S S S S S SAS TWYC TWYF W W1A

60 Side 60 af 73 Tabel 15 Anvendt repræsentativ standplads for hver enkelt i praksis forekommende standplads. Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads A4 A6 DIV4 SYD H103 E73 A6 A6 DIV5 SYD H104 E73 A7 A9 DK1 SYD H105 E73 A8 A6 DM1 SYD H106 E73 A9 A9 DM2 SYD H107 E73 A11 A9 DM4 SYD MUK1 SYD A12 A14 DM5 SYD MUK2 SYD A14 A14 E60 E73 MUK3 SYD A15 A14 E60A E73 NB1 SYD A17 A14 E60B E73 NB2 SYD A18 A21 E70 E73 QI1 SYD A19 A21 E71 E73 RI RII A20 A21 E72 E73 RIA RII A21 A21 E73 E73 RIB RII A22 A21 E74 E73 RII RII A23 A27 E75 E73 RIIA RII A25 A27 E76 E73 RIIB RII A26 A27 E77 E73 RIII RII A27 A27 E78 E73 RIIIA RII A28 A27 F1 DF2 RIIIB RII A30 A33 F4 DF2 S104 SYD A31 A33 F5 DF2 S104A SYD A32 A33 F7 DF2 S104B SYD A33 A33 F8 DF2 S117 SYD A34 A33 F9 DF2 S117A SYD A50 A21 F82 DF2 S117B SYD A50A A21 F83 DF2 S117N SYD

61 Side 61 af 73 Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads B10 B6 F84 DF2 S141 SYD B15 B7 F85 DF2 S141A SYD B16 B6 F86 DF2 S141B SYD B17 B7 F89 F94 S141C SYD B19 B7 F90 F94 S142A SYD B2 B6 F91 F94 S144 SYD B3 B7 F92 F94 S144A SYD B4 B6 F93 F94 S243A SYD B5 B7 F94 F94 S243B SYD B6 B6 F95 F94 S243C SYD B7 B7 F96 F94 S253 SYD B8 B6 F97 F94 S253A SYD B9 B7 F98 F94 S253B SYD C10 C28 FRIM1 SYD S262 SYD C22 A21 G110 G110 S273 SYD C23 C29 G111 G110 S273A SYD C26 C28 G112 G113 S273B SYD C27 C29 G113 G113 S273C SYD C28 C28 G114 G113 S276 SYD C29 C29 G120 G121 S276A SYD C30 C28 G121 G121 S276C SYD C32 C28 G122 G121 S302 SYD C33 C29 G123 G121 S302A SYD C34 C28 G124 G121 S302B SYD C35 C29 G125 G121 S302C SYD C36 C28 G126 G133 S303 SYD C37 C29 G127 G133 S303A SYD C38 C47 G128 G133 S303B SYD

62 Side 62 af 73 Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads Faktisk standplads Repræsentativ plads C39 C47 G129 G133 S1 SYD C40 C47 G130 G133 S2 SYD C43 C47 G131 G133 S2A SYD C45 C47 G132 G133 S2B SYD C47 C47 G133 G133 SAS SYD C49 C47 G134 G133 SAS1 E73 D1 D3 G135 G133 SAS10 E73 D2 D3 G136 G133 SAS3 E73 D3 D3 G137 G133 TWYC TWYC D4 D3 G15 GX TWYC1 TWYC D6 DF1 G16 GX TWYC2 TWYC D8 DF1 G17 GX TWYC3 TWYC D10 DF1 G18 GX W1 W D12 DF1 G19 GX W1A W DIV1 SYD H100 E73 W1B W DIV2 SYD H101 E73 W1C W DIV3 SYD H102 E73

63 Side 63 af 73 Bilag G Datagrundlag for natmaksimalværdi for taxistøj Antallet operationer i tidsperioden fordelt på landinger og starter for hver flytype er vist i Tabel 16 Tabel 20. Fordelingen af operationer i på standpladser er vist i Tabel 21. Tabel 16 Antallet landinger og starter på bane 04L mellem kl i de tre mest trafikerede måneder. Flytype Landinger Starter A A A A A A ATR B717 1 B B B B B B B B F 56 B B B788 1 BA C500 1 C560 Citation V 2 CL60 4

64 Side 64 af 73 Flytype Landinger Starter CLEX Global Expres 1 CRJ DA20 Diamond 1 DA7X 1 DH84 Dash 8-400Q 3 E170 1 F2TH 1 Gulfstream 4 1 Gulfstream 5 1 HS25 1 LR55 4 MD87 1 SW3 1

65 Side 65 af 73 Tabel 17 Antallet landinger og starter på bane 04R mellem kl i de tre mest trafikerede måneder. Flytype Landinger Starter A A A A A A ATR B B B B B B B B B F 1 43 B B B788 1 BA C500 1 C550 2 C560 Citation V 1 CL60 1 CLEX Global Expres 1 CRJ DH84 Dash 8-400Q 11

66 Side 66 af 73 Flytype Landinger Starter L382 1 LR SW3 1

67 Side 67 af 73 Tabel 18 Antallet landinger og starter på bane 22L mellem kl i de tre mest trafikerede måneder. Flytype Landinger Starter A A A A A A A AN26 1 ATR B B B B B B B B B F B B B BA C500 1 C560 Citation V 1 CRJ DH84 Dash 8-400Q 4 16 E135 2

68 Side 68 af 73 Flytype Landinger Starter E145 1 E170 2 F2TH 1 1 F900 1 Gulfstream 4 2 Gulfstream 5 1 HS25 2 LR55 1 SW3 2 1

69 Side 69 af 73 Tabel 19 Antallet landinger og starter på bane 22R mellem kl i de tre mest trafikerede måneder. Flytype Landinger Starter A A A A A A ATR B B B B B B B B F B B B B788 2 BA BE02 GENERAL 1 1 C C550 2 C560 Citation V 1 1 CL CRJ DH84 Dash 8-400Q 1 13

70 Side 70 af 73 Flytype Landinger Starter E F2TH 2 Gulfstream 4 1 Gulfstream 5 1 HS25 1 LR55 2

71 Side 71 af 73 Tabel 20 Antallet landinger og starter på bane 30 mellem kl i de tre mest trafikerede måneder. Flytype Landinger Starter A A319 2 A B B B B F 2 CRJ900 2

72 Side 72 af 73 Tabel 21 Operationer mellem kl i de tre mest trafikerede måneder fordelt på standpladser Standplads Operationer Standplads Operationer Standplads Operationer A11 50 C26 61 F96 7 A12 3 C27 6 F97 13 A14 27 C F98 7 A15 28 C29 75 G111 3 A17 37 C30 75 G113 1 A18 8 C32 72 G A20 44 C33 74 G A21 25 C34 57 G A22 26 C35 43 G A23 43 C36 4 G125 8 A25 28 C37 14 G A26 35 C39 1 G A27 26 D1 96 G A28 3 D2 95 G A30 24 D3 66 G A31 4 D4 85 G A32 11 D6 5 G134 4 A33 5 D8 2 G A34 9 E60A 1 G15 2 A4 78 E70 23 G16 2 A50 1 E71 1 G17 1 A6 57 E72 18 H101 6 A7 8 E73 15 H102 3 A8 72 E74 1 H103 4 A9 25 E75 11 H104 8 B10 52 E76 8 H105 2 B15 95 E77 3 H106 16

Støj fra starter og landinger med søfly i Københavns Havn

Støj fra starter og landinger med søfly i Københavns Havn DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Støj fra starter og landinger med søfly i Københavns Havn Udført for NORDIC Seaplanes Invest ApS DANAK 100/2494 Sagsnr.: 119-23796 Side 1 af 12 6. maj 2019 DELTA a part

Læs mere

Fremtidig støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Roskilde i forbindelse med øgning af antal RCF-operationer

Fremtidig støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Roskilde i forbindelse med øgning af antal RCF-operationer DELTA Testrapport TEST Reg nr 100 Fremtidig støjbelastning omkring Københavns Lufthavn, Roskilde i forbindelse med øgning af antal RCF-operationer Udført for Københavns Lufthavne A/S DANAK 100/2227 Sagsnr:

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S

Teknisk Notat. Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378. Udført for Billund Lufthavn A/S Teknisk Notat Supplerende bemærkninger og vurderinger til rapport DANAK 100/2378 Udført for Billund Lufthavn A/S TC-101248 Revision 1 Sagsnr.: 116-33702 Side 1 af 6 26. juni 2018 DELTA a part of FORCE

Læs mere

DELTA Testrapport. Udført for Billund Lufthavn. DANAK 100/2378 Sagsnr.: Side 1 af april 2018

DELTA Testrapport. Udført for Billund Lufthavn. DANAK 100/2378 Sagsnr.: Side 1 af april 2018 DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 "Miljømåling ekstern støj" Beregning af støjbelastningen omkring Billund Lufthavn fra flytrafik i 2015 og i fremtiden med og uden ændret startprocedure for bane 27 Udført

Læs mere

Indhold. Teknisk notat vedr. flystøj VVM Udbygning af lufthavn Ilulissat. 1 Indledning 2

Indhold. Teknisk notat vedr. flystøj VVM Udbygning af lufthavn Ilulissat. 1 Indledning 2 31. januar 2018 Notat Teknisk notat vedr. flystøj VVM Udbygning af lufthavn Ilulissat Projekt nr.: 228227 Dokument nr.: 1226687780 Version 1 Revision Udarbejdet af TOJA Kontrolleret af HKD Godkendt af

Læs mere

Kortlægning af støj fra flytrafik i 2006 på Københavns Lufthavn, Kastrup

Kortlægning af støj fra flytrafik i 2006 på Københavns Lufthavn, Kastrup We help ideas meet the real world Rapport Kortlægning af støj fra flytrafik i 2006 på Københavns Lufthavn, Kastrup Rekvirent: Miljøcenter Roskilde AV 1252/07 Side 1 af 57 inkl. 2 bilag 5. juli 2007. Revideret

Læs mere

Kortlægning af støj fra flytrafik i 2011 på Københavns Lufthavn, Roskilde

Kortlægning af støj fra flytrafik i 2011 på Københavns Lufthavn, Roskilde Rapport Kortlægning af støj fra flytrafik i 2011 på Københavns Lufthavn, Roskilde Udført for Roskilde Kommune TC-100209 Sagsnr.: T203162 Side 1 af 18 29. august 2012 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm

Læs mere

Naboorientering Furesø Kommune kan først træffe afgørelse i sagen, når den har været i naboorientering i mindst 2 uger, jf. planlovens 35, stk. 4.

Naboorientering Furesø Kommune kan først træffe afgørelse i sagen, når den har været i naboorientering i mindst 2 uger, jf. planlovens 35, stk. 4. Til Naboer, brugere og ejere af ejendomme inden for området samt grundejerforeninger og lokalsamfund Ansøgning om landzonetilladelse til at flyve med veteranfly fra Flyvestationen Furesø Kommune, Natur-

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 TØNDER KOMMUNE STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Beregningsforudsætninger

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt Twister akustikpaneler Udført for Fraster ApS DANAK 100/1871 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt GlassCover design Splash Udført for Fraster ApS DANAK 100/1870 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA

Læs mere

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15

Rapport. Kortlægning af støj fra Orthana. Rekvirent: Miljøcenter Roskilde. We help ideas meet the real world. AV 1481/07 Side 1 af 15 We help ideas meet the real world Rapport Kortlægning af støj fra Orthana Rekvirent: Miljøcenter Roskilde Side 1 af 15 31. december 2007 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm

Læs mere

CPH16. Årsrapport 2016 om flystøj

CPH16. Årsrapport 2016 om flystøj CPH16 Årsrapport 2016 om flystøj 16 vilkår om støj jævnfør Revurdering af miljøgodkendelse Vilkår om støj fra afvikling af flytrafik 17. juni 2014 Indholdsfortegnelse CPH 16 årsrapport om støj 2016...

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST Ref. YVKOR/HECLA/PERBE Den 17. april Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST Ref. YVKOR/HECLA/PERBE Den 17. april Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-02233 Ref. YVKOR/HECLA/PERBE Den 17. april 2018 Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup Denne støjhandlingsplan er udarbejdet i henhold til Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2

STAUNING LUFTHAVN INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjberegning Forudsætninger 2 RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE STAUNING LUFTHAVN BEREGNING AF FLYSTØJ ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjberegning

Læs mere

Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede

Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn og stilleområdet ved Randbøl Hede December 213 Indholdsfortegnelse 1. Resume af støjhandlingsplanen 4 2. Beskrivelse af Billund Lufthavn og de planlægningsmæssige

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade

Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for SkanDek Tagelement med 20 mm mineraluld TF-20 og 18 mm perforeret ståltrapezplade Rekvirent: SkanDek Tagelementfabrik A/S AV 1182/09

Læs mere

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge

Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af støj fra to vindmøller af typen SWT-2.3-93 i Setting -5 db ved Søby, Tåsinge Udført for Wind1 ApS AV 106/10 Sagsnr.: A581343 Side 1 af 33 14 måleblade 7 bilag

Læs mere

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S

Teknisk Notat. Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December Udført for DONG Energy Power A/S Teknisk Notat Skærbækværket - Biomassekedler Fremtidigt driftsscenarie med skibe i havn - December 2013 Udført for DONG Energy Power A/S TC-100383 Sagsnr.: T204961 Side 1 af 10 7. januar 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing

Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing We help ideas meet the real world DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af luftlydisolation mellem to lokaler på Ellekildeskolen, 4990 Sakskøbing Rekvirent: Skandek A/S Side 1 af 10 31. januar 2008

Læs mere

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell

Notat N : Gentofte Kommune. Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads. : Grontmij A/S, Morten Hell Notat Grontmij A/S Danmark T +45 4348 6060 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N2.136.14 Beregning af støj fra trafik på offentlig vej i området ved Bakkens parkeringsplads 28. oktober 2014 Projekt: 35.3566.04

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 14707204 Virksomhedstype Københavns

Læs mere

Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K STØJ FRA PROVINSLUFTHAVNE OG FLYVEPLADSER

Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K STØJ FRA PROVINSLUFTHAVNE OG FLYVEPLADSER TRAFIKDAGE PÅ AUC 96 Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K STØJ FRA PROVINSLUFTHAVNE OG FLYVEPLADSER beregnet med punktberegningsmetoden SPM version 1.2 RESUMÉ Ofte har miljømyndigheder,

Læs mere

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk

Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af trinlyddæmpning for et trægulv på strøer på Kombi Max kiler udlagt på et 140 mm betondæk Udført for Knudsen Kilen A/S AV 1166/11 Sagsnr. T200142 Side 1 af

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST Ref. YVKOR/PERBE Den 24. oktober Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup (CPH).

Virksomheder J.nr. MST Ref. YVKOR/PERBE Den 24. oktober Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup (CPH). Virksomheder J.nr. MST-1272-02233 Ref. YVKOR/PERBE Den 24. oktober 2018 Støjhandlingsplan 2018 for Københavns Lufthavn, Kastrup (CPH). Denne støjhandlingsplan er udarbejdet i henhold til Miljø- og Fødevareministeriets

Læs mere

UDKAST. Miljøgodkendelse. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Miljøgodkendelse af:

UDKAST. Miljøgodkendelse. Billund Lufthavn A/S Postboks Billund. Miljøgodkendelse af: Billund Lufthavn A/S Postboks 10 7190 Billund UDKAST Dato: xx. xx 2018 Miljøgodkendelse Miljøgodkendelse af: Starter fra MIKE på Billund Lufthavn Passagerterminalen 10, 7190 Billund CVR-nummer: 23343118

Læs mere

Københavns lufthavne A/S påbydes hermed nedenstående vilkår 2.2.4b om maksimale A-vægtede lydtrykniveauer for taxistøj fra fly.

Københavns lufthavne A/S påbydes hermed nedenstående vilkår 2.2.4b om maksimale A-vægtede lydtrykniveauer for taxistøj fra fly. Københavns Lufthavne A/S Lufthavnsboulevarden 6 2770 Kastrup Att. Miljøafdelingen Virksomheder J.nr. MST-1270-00621 Ref. clben/hecla Den 29. november 2012 Email: maf@cph.dk Påbud om ændring af vilkår 2.2.4b

Læs mere

Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn

Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-439-00001 Ref. Annje/nikpe 28. juni 2010 Støjhandlingsplan for Københavns Lufthavn 1. En oversigt over de væsentligste punkter i støjhandlingsplanen Støjkortlægningen

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT

Teknisk Notat. Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober Udført for Inter Terminals AOT Teknisk Notat Støj fra Asnæs olieterminal Driftsscenarie med støjbidrag fra olieskibe oktober 2013 Udført for Inter Terminals AOT TC-100464 Sagsnr I100350 Side 1 af 13 16. oktober 2013 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Rapport. Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy. Udført for SOF Academy. We help ideas meet the real world

Rapport. Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy. Udført for SOF Academy. We help ideas meet the real world We help ideas meet the real world Rapport Beregning af støj fra skydebaner på SOF Academy Udført for SOF Academy AV 199/08 Sagsnr.: Side 1 af 19 inkl. 4 måleblade og 8 bilag 8. august 2008 DELTA Dansk

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning

Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Profile Bolig Akustik Udvidet akustikløsning Udført for PROFILE A/S DANAK 100/2485 Sagsnr.: 119-22321 Side 1 af 9 27. marts 2019

Læs mere

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup

Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup 1. juli 2019 Telefon: + 45 78 103 103 ref.: EAE QA.: REH Dok: 3146-1-a Vurdering af ekstern støj fra nedknuser Fåborgvej, 5631-Ebberup Beregning af ekstern industristøj fra nedknuser position på Fåborgvej,

Læs mere

Københavns Skyttecenter: Beregning af støjbelastningen

Københavns Skyttecenter: Beregning af støjbelastningen ÅF-Ingemansson Rathsacksvej 1, 1862 Frederiksberg C Telefon +45 3555 7017 Telefax +45 3555 7018 www.ingemansson.com Rapport Udført af et akkrediteret laboratorium Miljømåling ekstern støj Projekt: Københavns

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj

Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj 14. december 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-07122017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Jonstrupvangvej, Værløse. Miljømåling Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9.

Teknisk Notat. Casa Vita, virkning af støjskærm. Udført for Roskilde Kommune. TC Sagsnr.: I Side 1 af 9. 9. Teknisk Notat Casa Vita, virkning af støjskærm Udført for Roskilde Kommune TC-101003 Sagsnr.: I100897-01 Side 1 af 9 9. september 2016 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 40 00 Fax

Læs mere

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ

HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN STØJ Til Herlev Kommune Dokumenttype Rapport: Miljømåling-ekstern støj Dato Maj 2016 Støjberegning til ansøgning om udvidet åbningstid for Herlev Genbrugsstation HERLEV GENBRUGSSTA- TION MILJØMÅLING-EKSTERN

Læs mere

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato:

Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej Ringsted. Att.: John Jeppesen. Dato: Ringsted Kommune Plan & Byg Rønnedevej 9 4 Ringsted Att.: John Jeppesen Akustik Støj Vibrationer Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf: 503 620 Fax: 527 622 post@d-a-r.dk www.d-a-r.dk Sag nr.: 11-012 Beregning

Læs mere

Roskilde Kommune har vurderet at den ansøgte forøgelse kræver en godkendelse efter miljøbeskyttelses-lovens

Roskilde Kommune har vurderet at den ansøgte forøgelse kræver en godkendelse efter miljøbeskyttelses-lovens Natur og miljøklagenævnet (Miljø og Fødevareklagenævnet/Planklagenævnet) samt Roskilde Kommune Roskilde d. 9. februar 2017 Vedr: Klage over Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne

Læs mere

Billund Kommunes. Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn

Billund Kommunes. Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn 15. september 29 INDHOLDSFORTEGNELSE Billund Kommunes Støjhandlingsplan for Billund Lufthavn Godkendt Billund Byråd 15. september 29 Indledning 3

Læs mere

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3

KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME INDHOLD BILAG. 1 Indledning 3. 2 Beregningsmetode 3 KØGE KOMMUNE KØGE NORD STATION P & R STØJ FRA VEJTRAFIK OG S-TOG MED OG UDEN LOKALE SKÆRME ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK

Læs mere

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F:

Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj T: D: Åboulevarden 80. M: Postboks 615 F: Notat Lindø Industripark UDVIDELSE AF KRANSPOR M.M. Ekstern støj INDHOLD 21. april 2015 Projekt nr. 220419 Dokument nr. 1215493551 Version 1 Udarbejdet af HKD Kontrolleret af Godkendt af 1 Indledning...

Læs mere

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark

MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark MOTORSPORTENS AKUSTIKLABORATORIUM Idrættens Hus, Sektion C, 5. sal, DK-2605 Brøndby, Danmark 24. juni 2009 J. nr. 2008-KKK-01/02 ref.: OD Supplement 3 til Beregning af ekstern støjbelastning fra Vestsjællands

Læs mere

Københavns Lufthavne A/S

Københavns Lufthavne A/S Københavns Lufthavne A/S Revurdering af miljøgodkendelse Vilkår om støj fra afvikling af flytrafik 17. juni 2014 Virksomheder J.nr. MST-1271-00133 Ref. clben/hecla Den 17. juni 2014 REVURDERING AF MILJØGODKENDELSE

Læs mere

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn

Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard. Roskilde d. 8. marts Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Solrød Kommune Natur og Miljø Att.: Mikkel Glargaard Roskilde d. 8. marts 2017 Vedr: Tillæg til miljøgodkendelse af Roskilde Lufthavn Københavns Lufthavne A/S, Roskilde Lufthavn (herefter CPHRoskilde)

Læs mere

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ

NYT ERHVERVSOMRÅDE VED KØGEVEJ Næstved Kommune Center for Plan og Miljø Rådmandshaven 20 4700 Næstved Att.: Gregers Kiehn Dansk Akustik Rådgivning Vedbysøndervej 13 4200 Slagelse Tlf.: 58 3 620 E-mail: post@d-a-r.dk Home: www.d-a-r.dk

Læs mere

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby

Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Testrapport DANAK Reg. nr. 100 Måling af støjemission fra BONUS 2,3 MW vindmølle nr. 2300101 ved Rødby Udført for BONUS Energy A/S Sagsnr.: A 100629 Side 1 af 18 inkl. 6 måleblade og 5 bilag 2003-05-12

Læs mere

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING

Notat N5.027.14. Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 1 INDLEDNING Notat N5.027.14 Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Trafikstøj ved Sdr. Ringvej Støjberegninger 06. oktober 2014 Vores reference: 35.5676.01

Læs mere

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08

Teknisk Notat. Supplerende databehandling af resultater af lydisolationsmålinger gennemført i projektet Lavfrekvent støj fra store vindmøller RL 20/08 Udøvende institution: DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Telefon: 72 19 40 00 Telefax: 72 19 00 01 www.delta.dk/reflab Teknisk Notat Supplerende databehandling af resultater

Læs mere

UDKAST - Roskilde Kommunes

UDKAST - Roskilde Kommunes Roskilde Kommune Teknisk Forvaltning Miljø og Byggesag UDKAST - Roskilde Kommunes Støjhandlingsplan 2013 for Roskilde Lufthavn December 2012 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 1. Resumé af støjhandlingsplanen...

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning 7. april 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-24032017-2 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads. Ombygning Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.:

Læs mere

BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER

BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER D A N S K U L T R A L E T F L Y V E U N I O N BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER 1 1. S E P T E M B E R 2 0 1 3 RESUMÉ En række forskellige

Læs mere

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn.

Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Sag nr. 08.580.01 Ekstern virksomhedsstøj Beregning af ekstern støj fra virksomheder i forbindelse med etablering af Esbjerg Ny Sydhavn. Juni 2009 NIRAS A/S Jesper Konnerup \\arhkfs01\data\sag\08\580.01\project

Læs mere

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx

Støjkortlægning 2011. Aalborg Portland A/S. C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S C:\Data\Miljøstyrelsen\Alle rapporter\støjkortlægning 2011 Aalborg Portland 001.docx Titel: Støjkortlægning 2011 Aalborg Portland A/S Teknisk rapport nr.: 2012-24598-70-020

Læs mere

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane

Notat. 1 Baggrund og formål. 2 Støjgrænser og beskrivelse af driften. Projekt: Baunegården Hillerød Kommune. Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat Dato: 11.08.2016 Projekt nr.: 1003300-041 T: +45 2985 7028 E: ale@moe.dk Projekt: Baunegården Hillerød Kommune Emne: Beregning af støj fra skydebane Notat nr.: 160811 Rev.: 0 Fordeling: Mette Hultqvist

Læs mere

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods

Teknisk notat N4.021.12. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. : Birgitte Koch, Arla Foods Teknisk notat Danmark T +4 898 800 F +4 898 8 www.grontmij.dk CVR-nr. 48 N4.0. Arla Foods, Nyt biogasanlæg i Videbæk Støjkonsekvensberegninger af trafik på offentlig vej. marts 0 Projekt:.4.0 Til Fra Vedlagt

Læs mere

Beregning af støjbelastningen af 25 m skydebane samt 100 og 200 meter bane Udført for Næstved Skytteforening: Ny præstøvej 320, 4700 Næstved.

Beregning af støjbelastningen af 25 m skydebane samt 100 og 200 meter bane Udført for Næstved Skytteforening: Ny præstøvej 320, 4700 Næstved. Støjrapport Beregning af støjbelastningen af 25 m skydebane samt 100 og 200 meter bane Udført for Næstved Skytteforening: Ny præstøvej 320, 4700 Næstved. Sagsnr.: 714006-4574 Rapporten er kvalitetssikret

Læs mere

Afsnit Emne Side. 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly

Afsnit Emne Side. 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly Indhold Afsnit Emne Side 6.1 Ground handling... 6-2 6.1.1 Generelt 6.1.2 Tankning af fly 6.1.3 Afisning af fly 6.1.4 Vask af fly 6.2 Færdsel omkring fly på standpladser... 6-3 6.2.1 Generelt 6.2.2 Jetfly

Læs mere

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER

VIRKSOMHEDENS PLACERING OG OMGIVELSER Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.006.11 Torben Clausen A/S - Virksomhedsstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup

Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup Rapport fra arbejdsgruppen for vurdering af fremtidig anvendelse af bane 12/30 i Københavns Lufthavn, Kastrup Maj 2003 Side Indholdsfortegnelse 2 1. Indledning, vurderinger og konklusioner 3 2. Arbejdsgruppens

Læs mere

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S

DELTA Testrapport. Miljømåling - ekstern støj. Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle. Udført for Solid Wind Power A/S DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Miljømåling - ekstern støj Dokumentation af støj fra Solid Wind Power SWP-25 husstandsvindmølle Udført for Solid Wind Power A/S DANAK 100/1771 Revision 1 Sagsnr.: T205893

Læs mere

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD

UDFÆRDIGET AF KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD -14 PROJEKT Lokalplan Sneppevej i Løsning. Støj fra vejtrafik PROJEKTNUMMER 35.4936.02 UDFÆRDIGET AF LARS CHRISTIAN BJERREKÆR KONTROLLET AF HANS BJERGEGAARD DATO 2017-08-15 NR N4.057.17 1 INDLEDNING Hedensted

Læs mere

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning

Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Rapport Arkil A/S Arkil Asfalt Støjkortlægning Miljømåling - ekstern støj Maj '14 Rekvirent Arkil A/S Fiskerhusvej 24 4700 Næstved Dato 19. maj '14 Udført af Eurofins Miljø A/S Ørnebjergvej 1 2600 Glostrup

Læs mere

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3.

OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1. 2 Støjgrænseværdier 2. 3 Støjberegninger Forudsætninger 3 3. HORSENS KOMMUNE OMFARTSVEJ SYD OM HORSENS STØJREDEGØRELSE ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Indledning 1 2 Støjgrænseværdier

Læs mere

Teknisk Notat. Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed. Udført for Banedanmark

Teknisk Notat. Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed. Udført for Banedanmark Teknisk Notat Ringsted-Rødby: Vibrationsbelastede boliger i Vordingborg med forudsætning om ændret toghastighed Udført for Banedanmark TC-100724 Sagsnr.: I100628 Side 1 af 5 30. oktober 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover

Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover DELTA Testrapport TEST Reg. nr. 100 Måling af absorptionskoefficient for Fraster filt SpaceCover Udført for Fraster ApS DANAK 100/1873 Sagsnr.: I100645 Side 1 af 9 11. december 2014 DELTA Venlighedsvej

Læs mere

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg

Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel del 1c Gødvad By, Gødvad, 8600 Silkeborg Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-260315. Sider inkl. denne: 10 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau på 1. etape af Eriksborg nye udstykning i Silkeborg kommune. matrikel

Læs mere

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen

UFÆRDIGET AF. Casper Bjerring KONTROLLERET AF. Thomas Olsen PROJEKT Støjredegørelse, trafikstøj Ølsted PROJEKTNUMMER 35.5642.02 UFÆRDIGET AF Casper Bjerring KONTROLLERET AF Thomas Olsen DATO N5.004.18 Vedlagt 1 bilag Indledning Hedensted kommune har anmodet Sweco

Læs mere

Støjrapport. Beregning af støjbelastningen af 25 meter skydebane. Udført for Tingsted Skytteforening: Østergade 57, 4863 Eskilstrup.

Støjrapport. Beregning af støjbelastningen af 25 meter skydebane. Udført for Tingsted Skytteforening: Østergade 57, 4863 Eskilstrup. Støjrapport Beregning af støjbelastningen af 25 meter skydebane. Udført for Tingsted Skytteforening: Østergade 57, 4863 Eskilstrup. Sagsnr.: 723012-4556 Udført maj 2018 Indhold 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse...

Læs mere

I Bilag 2a ses en oversigt over hvilke terrænhøjder, der er anvendt i beregningerne.

I Bilag 2a ses en oversigt over hvilke terrænhøjder, der er anvendt i beregningerne. Notat Dato:12.08.2016 Projekt nr.: 1003300-041 T: +45 2985 7028 E: ale@moe.dk Projekt: Baunegården Emne: Beregning af vejstøj fra Hillerødvej Notat nr.: 160812 Rev.: 0 Fordeling: Mette Hultqvist Jørgensen

Læs mere

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B

De Nova Jern & Metal Recycling ApS. Oktober DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B Oktober 2012 DE NOVA, FREDERIKSVÆRK Ekstern støj Rev B PROJEKT De Nova, Frederiksværk Ekstern støj RESUME Projekt nr. 15.554.00-03 Dato: 2. December 2013 Udarbejdet af MABO Kontrolleret af CVI Godkendt

Læs mere

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner.

PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. PRØVNINGSRAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Prøvningsresultaterne gælder alene for de prøvede emner. Glumsø-Fensmark Jagtforening Beregning af støjbelastning fra flugtskydningsbanen for

Læs mere

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1

SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK INDHOLD. 1 Indledning. 2 Beliggenhed og planforhold. 1 Indledning 1. 2 Beliggenhed og planforhold 1 HØRSHOLM KOMMUNE SALG AF PARCELLER I PH PARK STØJ FRA VEJTRAFIK ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning

Læs mere

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use.

Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. 11. september 2017 Telefon: + 45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok:SNT-06092017-1 Beregning af ekstern støj Lunderskov Genbrugsplads og Re Use. Ekstern støj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev

Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj. Rev 15. august 2018 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-05032018-2 Sag nr. 2507 Vurdering af vejtrafikstøj Kanalgaden 3, Albertslund. Trafikstøj Rev. 10.08.2018 Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.:

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse

Indholdsfortegnelse. Bilagsfortegnelse Region Nordjylland Støjberegning Nyt universitetssygehus, Aalborg SØ Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

EU Støjkortlægning Ballerup Kommune. ull ldg morm tba

EU Støjkortlægning Ballerup Kommune. ull ldg morm tba Notat Dato: 28.02.2017 Projekt nr.: 1006404-001 T: +45 2540 0230 E: smm@moe.dk Projekt: EU Støjkortlægning 2017 - Ballerup Kommune Emne: Støjkortlægning af vejtrafikstøj Notat nr.: 01 Rev.: 0 Fordeling:

Læs mere

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER

CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Til Randers Kommune Dokumenttype Miljømåling-trafikstøj Dato Marts 2016 CLAUSHOLMVEJ, RANDERS VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER VEJTRAFIKSTØJBEREGNINGER Revision 1 Dato 10-03-2015 Udarbejdet af Jacob Storm Jørgensen

Læs mere

Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer

Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer Støjkortlægning for Gladsaxe Kommune 2012 Resultater Støjbelastede boliger og personer... 1 Indledning Som følge af Miljøministeriets bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner

Læs mere

1. Indledning VM acoustics er af Henning Christensen fra Jernpladsen A/S rekvireret til at udføre en beregning af den forventede støjbelastning fra virksomheden ved flytning til Gladsaxe Ringvej 51A. Virksomheden,

Læs mere

Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K REGULERING AF STØJ FRA FLYVEPLADSER

Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K REGULERING AF STØJ FRA FLYVEPLADSER TRAFIKDAGE PÅ AUC'95 Hugo Lyse Nielsen, Miljøstyrelsen, Strandgade 29, 1401 København K REGULERING AF STØJ FRA FLYVEPLADSER RESUMÉ En ny vejledning (nr.5/1994) om støj fra flyvepladser [1] er udsendt fra

Læs mere

TEKNISK RAPPORT. Acoustica. Tradium - Transportuddannelsescenter Djursland Miljømåling - ekstern støj - Motorløb

TEKNISK RAPPORT. Acoustica. Tradium - Transportuddannelsescenter Djursland Miljømåling - ekstern støj - Motorløb TEKNISK RAPPORT Rapporten må kun reproduceres i sin helhed. Tradium - Transportuddannelsescenter Djursland Rapport nr.: T6.006.11 Århus den 6. december 2011 Sag: 35.6141.07 Side 1 af 11 sider inkl. 1 bilag

Læs mere

Mange tak for din henvendelse. Hermed følger en redegørelse som forhåbentlig kan bringe lys over emnet.

Mange tak for din henvendelse. Hermed følger en redegørelse som forhåbentlig kan bringe lys over emnet. From: Inger Seeberg Sturm Sent: 10 Mar 2016 16:17:05 +0100 To: Jesper Horn Larsen Cc: Bendstrup, Claus Gybeck (clben@mst.dk);heidi Clausen Subject: SV: ønske om etablering af supplerende støjdæmpning mellem

Læs mere

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon:

Rapport nr. antal sider BE Sider inkl. denne: 11. Matr. Nr. 10e, 11h, 11s, 1x Haslund By, Haslund. Telefon: Trafikstøj veje Rapport nr. antal sider BE-01-090914. Sider inkl. denne: 11 Rapport titel Beregningssted Beregning af vejtrafikstøjniveau i forbindelse med lokalplan 614 i Randers kommune. Matr. Nr. 10e,

Læs mere

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT

Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj. 16. november 2017 Telefon: Ref: SNT QA: REH Dok: SNT 16. november 2017 Telefon: +45 78 103 103 Ref: SNT QA: REH Dok: SNT-16112017-1 Vurdering af vejtrafikstøj Oldhøj, Holbæk. Trafikstøj Østerbro 4 5690 Tommerup Tlf.: +45 78 103 103 CVR nr.: 35 20 52 76 info@103.dk

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15

Teknisk Notat. Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s. Udført for Miljøstyrelsen. TC-100531 Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 Teknisk Notat Støj fra vindmøller ved andre vindhastigheder end 6 og 8 m/s Udført for Miljøstyrelsen Sagsnr.: T207334 Side 1 af 15 3. april 2014 DELTA Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72

Læs mere

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af

Teknisk Notat. Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8. Udført for InVentilate. TC Sagsnr.: T Side 1 af Teknisk Notat Støj fra miniventilatorer Type MicroVent 2-8 Udført for InVentilate TC-1327 Sagsnr.: T23631 Side 1 af 8 19. februar 213 DELTA Venlighedsvej 4 297 Hørsholm Danmark Tlf. +45 72 19 4 Fax +45

Læs mere

Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn

Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn Debatoplæg Ændret startprocedure i Billund Lufthavn Indkaldelse af ideer og forslag til VVM-redegørelse Oplæg til debat i perioden 17. juni 16. august 2015 Indkaldelse af ideer og forslag Billund Lufthavn

Læs mere

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker

Notat N Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj : Jens Østergaard Larsen : Casper Bjerring og Gerhard Schlicker Notat Kokbjerg 5 6000 Kolding Danmark T +45 8228 1400 F +45 8228 1401 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 N5.005.11 Torben Clausen A/S - Trafikstøj 23. maj 2011 Projekt: 14.7815.03 Til Fra : Jens Østergaard

Læs mere

Velkommen til godt naboskabsmøde

Velkommen til godt naboskabsmøde Fighter Wing Skrydstrup Velkommen til godt naboskabsmøde Uffe GUS Holstener oberst Chef for Fighter Wing Skrydstrup Agenda Velkomst Præsentation af medarbejdere F-16 operationer på FW Skrydstrup Terminalstøj

Læs mere

731 Flyvestation Skrydstrup

731 Flyvestation Skrydstrup 731 Flyvestation Skrydstrup Bestemmelse af lydeffektniveauer for F-16 opstartsprocedure, accelerationstest og motorafprøvning Miljømåling - ekstern støj Miljøsektionen, juni 2019 Overskrift Teknisk støjrapport

Læs mere

BILLUND LUFTHAVN. VVM-redegørelse - Starter fra MIKE

BILLUND LUFTHAVN. VVM-redegørelse - Starter fra MIKE BILLUND LUFTHAVN VVM-redegørelse - Starter fra MIKE September 2018 BILLUND LUFTHAVN VVM-REDEGØRELSE - STARTER FRA MIKE FORORD Billund Lufthavn ønsker at give mulighed for at ændre startpositionen for jetfly

Læs mere

Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater

Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater Støjkortlægning af større veje i Ishøj Kommune Resultater... 1 Indledning Som følge af Miljøministeriets bekendtgørelse om kortlægning af ekstern støj og udarbejdelse af støjhandlingsplaner (Bekendtgørelse

Læs mere

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 7 april 2015

Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn Bilag til Rapport afsnit 7 april 2015 Alternativ placering af evt. ny Aarhus Lufthavn til Rapport afsnit 7 april 2015 Udgivelsesdato : 16. april 2015 Vores reference : 22.2793.02 Udarbejdet : Peter Henningsen Kontrolleret : BMG Version : STØJKONTURKORT

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Støjberegning, M3/M12 tilslutningsanlæg. Vejdirektoratet. Teknisk notat. 1 Indledning. 2 Støjberegning

Indholdsfortegnelse. Støjberegning, M3/M12 tilslutningsanlæg. Vejdirektoratet. Teknisk notat. 1 Indledning. 2 Støjberegning Trafikudvalget 2009-10 TRU alm del Svar på Spørgsmål 1164 Offentligt Vejdirektoratet Støjberegning, M3/M12 tilslutningsanlæg Teknisk notat COWI A/S Odensevej 95 5260 Odense S Telefon 63 11 49 00 Telefax

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato

NOTAT. 1. Baggrund. Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato NOTAT Projekt Støj fra aktiviteter på fodboldbaner ved Forum Horsens Kunde Hybel A/S Notat nr. 2 Dato 2016-06-01 Til Fra Jan Mortensen, CASA Jacob Storm Jørgensen, Rambøll 1. Baggrund CASA har bedt Rambøll

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse

Kvalitetssikring af Mulighedsstudie vedrørende lokalisering af ny lufthavn på Færøerne. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Indledning og formål 1 2. Data og referencer 2 3. Vurdering af analysen af de 4 alternativer 3 3.1 Generelle forudsætninger 3 3.2 Alternativ 1: Eysturoy på næsset mellem Toftir og

Læs mere

Teknisk Notat. Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme. Rekvirent: DONG Energy. We help ideas meet the real world. AV 1099/08 Side 1 af 18

Teknisk Notat. Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme. Rekvirent: DONG Energy. We help ideas meet the real world. AV 1099/08 Side 1 af 18 We help ideas meet the real world Teknisk Notat Målt og beregnet lavfrekvent støj ved Avedøre Holme Rekvirent: DONG Energy Side 1 af 18 30. april 2008 DELTA Dansk Elektronik, Lys & Akustik Venlighedsvej

Læs mere

Virksomhedens navn. d.d. måned Miljøgodkendelse af Nordic Seaplanes ApS, Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C. 9. januar 2018

Virksomhedens navn. d.d. måned Miljøgodkendelse af Nordic Seaplanes ApS, Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C. 9. januar 2018 (TILLÆG TIL) MILJØGODKENDELSE (OG AFGØRELSE OM IKKE VVM-PLIGT) Virksomhedens navn d.d. måned 2013 Miljøgodkendelse af Nordic Seaplanes ApS, Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C Godkendelsen omfatter: Søflyveplads

Læs mere