Vandmængder ved 50 års hændelse. Eksempler på granitbelægninger i Ribe VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vandmængder ved 50 års hændelse. Eksempler på granitbelægninger i Ribe VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT"

Transkript

1 HELSINGØR KOMMUNE/KLIKOVAND ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej Kongens Lyngby TLF FAX WWW cowi.dk INDHOLD 1 Anlægsoverslag Rammer og forudsætninger Særlige opmærksomhedspunkter 6 BILAG Bilag A Bilag B Bilag C Bilag D Bilag E Vandmængder ved 20 års hændelse Vandmængder ved 50 års hændelse LER-oplysninger Eksempler på granitbelægninger i Ribe Anlægsoverslag PROJEKTNR. DOKUMENTNR. A VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT MLOR MRLU (HMJ) MLOR

2 2 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 1 Anlægsoverslag Der er udarbejdet et groft overslag over udgifter til klimatilpasning, skybrudssikring og anlæg af ny belægning i Hestemøllestræde. Anlægsoverslaget er udarbejdet, før der er truffet beslutning om endelig udformning af belægning mv., og omkostningerne kan derfor variere både nedad og opad. Det er dog tilstræbt at indarbejde worst case-situationen. I det følgende opsummeres kort de forudsætninger, rammer og øvrige opmærksomhedspunkter, der er opsat eller indhentet i forbindelse med beregning af anlægsoverslag for Hestemøllestræde. Der er kun udarbejdet ét anlægsoverslag, som dækker både en 20- og 50-års hændelse. Det skyldes, at profilet og belægningen i Hestemøllestræde udformes ens, uanset om der skal håndteres en 20- eller en 50-års hændelse alle øvrige omkostninger er ens for de to scenarier Det samlede anlægsoverslag lyder på ca. 6,8 mio. kr. Prisen er for belægning med nordisk granit. Hvis der vælges udenlandsk granit, vil Helsingør Kommunes udgifter blive reduceret med ca kr. Anlægsoverslag ses i bilag E samt i separat excel-ark. Forslag til fordeling af udgifter ses i tabel 1. Tabel 1 Forslag til fordeling af anlægsudgifter ved belægning med granit i nordisk kvalitet. Beløb i mio. kr. Anlægsoverslag i mio. kr. Helsingør Kommune 2,9 Forsyning Helsingør 3,8 Spildevand 2,6 Vand 0,6 El 0,1 Varme 0,5 Øvrige ledningsejere 0,1 TOTAL 6,8 Det skal bemærkes, at det er et groft overslag over anlægsudgifter, da der endnu ikke er truffet beslutning om hvorledes det kommende vejprofil skal se ud, og hvilken type belægning der skal anvendes.

3 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 3 Det skal ligeledes bemærkes, at prisen er UDEN etablering af udløb til havnen. Regnvandet fra pilotområdet vil derfor blive tilsluttet fællesledningen i Allegade/Havnegade. Ved opskalering af projektet, skal der for hele bykernen anlægges tre udløb for regnvand til havnen, og dette vil medføre betydelige udgifter, som skal erindres ved opskalering af anlægsøkonomien. 1.1 Rammer og forudsætninger Hestemøllestræde er målt til at være 170 m lang og antages i gennemsnit at være 5,5 m bred Dimensionsgivende vandmængder Anlægsoverslag skulle laves for en 20-års og en 50-års hændelse. De beregnede vandmængder for de to hændelser ses i tabel 2 og i bilag A og B. Vandmængder er beregnet af Forsyning Helsingør i forbindelse med forundersøgelserne i foråret Tabel 2 Dimensionsgivende vandmængder under hhv. en 20 års hændelse og en 50 års hændelse i 2117 ved punktet Hestemøllestræde/Allegade. Se bilag A og B. 20 års hændelse 50 års hændelse Hestemøllestræde/Allégade 100 l/s 130 l/s Da der kun er en lille forskel i vandmængderne i Hestemøllestræde for en 20-års og en 50-års hændelse, vil vejprofil/belægning være fuldstændig ens for de to scenarier, og der vil ikke være forskel i anlægsprisen for belægning Render til regnvand på terræn Transport af regnvand tænkes at ske på overfladen midt på gaden i render/lavninger formet af belægningen. Se skitse på Figur 1. Figur 1 Tværsnit i Hestemøllestræde med skitse af nyt profil med angivelse af vandspejl for ½, 10 og 50 års hændelse.

4 4 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Grundet den begrænsede vandmængde i Hestemøllestræde er tværsnittet tegnet uden en egentlig vandrende men blot med 25 tværfald mod midten. I Hestemøllestræde vil en 50 års hændelse om 100 år kunne håndteres i gaden, og der vil stadig være en tør passage langs facaderne. Renderne anlægges således som en del af belægningsarbejdet, og de er derfor ikke prissat separat. Om renderne skal håndtere 100 l/s eller 130 l/s (20- og 50-års hændelse) gør ingen forskel, og priserne for 20- og 50-års hændelsen er derfor ens Udløb til havnen Det er endnu uvist, om et gammelt (nu afproppet) overløb fra fælleskloakken kan genåbnes og anvendes til udløb for regnvandet. Dette undersøges nærmere. Udløbet skal også håndtere vand fra to andre oplande. Det er valgt, at pilotprojektet IKKE inkluderer anlæg af et nyt udløb til havnen. Det skyldes, at etablering af et udløb er meget dyrt, og at der ikke er budget hertil i Tillige er en opskalering af projektet til hele bykernen endnu ikke besluttet, og hvis projektet ikke udbredes til hele bykernen, vil anlæg af et udløb blot for regnvandet fra Hestemøllestræde være en dårlig investering. Regnvandet fra pilotområdet vil derfor blive tilsluttet fællesledningen i Allegade/Havnegade, hvis det gamle udløb ikke umiddelbart kan anvendes. Ved en eventuel opskalering af projektet, skal der for hele bykernen anlægges tre udløb for regnvand til havnen, og dette vil medføre betydelige udgifter, som skal erindres ved opskalering af anlægsøkonomien Kloak - overløbsledning Hvis fællessystemet skal leve op til serviceniveauet i bykernen, er det nødvendigt, at etablere overløbsledninger, så regnvand fra opstrøms oplande kan gå i overløb i stedet for at forårsage oversvømmelser i bykernen. Forsyning Helsingør har i foråret 2017 fået beregnet, at det vil være nødvendigt at anlægge en ny Ø500 ledning i Hestemøllestræde til dette formål. Denne ledning prissættes i anlægsoverslaget, da det er et anlæg, som Forsyning Helsingør Spildevand skal sikre udført i forbindelse med anlægsarbejdet i Hestemøllestræde. Ledningen har ikke direkte relation til afvanding af pilotområdet, men den er en del af Forsyning Helsingørs klimatilpasning af bykernen El ledninger Forsyning Helsingør har tidligere oplyst, at elkablerne i bykernen er af ældre dato. Kablerne er oliefyldte og skrøbelige hvis der arbejdes i nærheden, og de kan derfor ikke flyttes. Forsyning Helsingør vurderer, at så længe kablerne ligger uberørt og ugeneret har de yderligere restlevetid.

5 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 5 Der er i anlægsoverslaget taget udgangspunkt i, at alle eksisterende elkabler udskiftes med nye kabler (dog bortset fra elkabler til færgerne se afsnit 1.2.1). Forsyning Helsingør har ikke kunnet oplyse en enhedspris for opgravning og afskaffelse af de gamle kabler samt etablering af nye kabler, da der ønskes et bedre kendskab til gadeprofilet, før der oplyses priser. COWI har anslået en enhedspris på 500 kr./lbm for udskiftning af de gamle ledninger. Det er uvist, om dette beløb er tilstrækkeligt, men det vil i den følgende tid blive undersøgt nærmere Fjernvarme Forsyning Helsingør har et ønske om at forsyne bykernen med fjernvarme, men der er endnu ikke truffet en beslutning om eventuel forsyningspligt. Den angivne pris i overslaget udgør alene prisen for eventuel omlægning af eksisterende ledning Ledninger generelt Enhedspriser for omlægning af ledninger er indhentet fra ledningsejerne. Nogle priser er med og andre er uden gravearbejde og retablering. Generelt indgår opbrydning af belægning i belægningsarbejdet, ligesom etablering af bærelag og retablering også indgår i belægningsarbejdet. Priser for ledningsomlægninger er derfor sat højere end prisen helt uden gravearbejde, men lavere end beløbet som er inklusive retablering mv. Mængder er opmålt omtrentligt ud fra LER-forespørgsel. LER-tegning ses i bilag C Belægning Schønherrs priser fra Investeringsplanen er anvendt til prissætning af belægningsarbejder, og der er for nuværende ikke undersøgt øvrige typer af belægning. I forbindelse med detailprojektering kan alternative belægningstyper vurderes og prissættes. Anlægsoverslaget indeholder udgifter til belægning af kvalitet 1 nordisk granit. Granit af kvalitet 2 udenlandsk granit, er omkring 900 kr. billigere pr. kvadratmeter. Dette vil betyde en besparelse på omkring for Helsingør Kommune i forhold til de beregnede priser. Schønherrs visualisering af Hestemøllestræde med ny granitbelægning ses i Figur 2. Se i øvrigt eksempler på granitbelægning i Ribes gamle bykerne i bilag D.

6 6 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Figur 2 Visualisering af ny granitbelægning i Hestemøllestræde. Hentet fra Investeringsplanen, Schønherr Belysning I forbindelse med anlægsprojektet skal det overvejes om armaturer til gadebelysning skal udskiftes og om der skal udarbejdes en samlet belysningsplan Affald I forbindelse med projektet, bør det overvejes, om der skal anlægges en ny form for affaldshåndtering i bykernen f.eks. underjordiske affaldsbeholdere. 1.2 Særlige opmærksomhedspunkter El-kabler til færgerne Forsyning Helsingør oplyser, at der skal rettes særlig opmærksomhed mod de store elkabler, der forsyner færgerne med strøm. Kablerne blev etableret for et par år siden, og de kan ikke umiddelbart tages ud af drift. Kablerne er beliggende i ca. 0,7 m dybde i den sydlige del af Hestemøllestræde se Figur 3.

7 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 7 Figur 3 Beliggenhed af elkabler til færgerne i Hestemøllestræde markeret med blå cirkel Gammel 'øl-tunnel' Opmærksomhedspunkt til efterfølgende etape. Forsyning Helsingør oplyser, at der i Sophie Brahes Gade (ca. 40 m fra Hestemøllestræde) ligger en gammel tunnel, som forbinder kældrene på de to sider af gaden. Tunnelen er efter sigende lavet til, at man kan krydse gaden i kælderniveau med øl (tidligere bryggeri). Tunnelen er beliggende ret overfladenært, og der henledes derfor opmærksomhed på denne i forbindelse med eventuel ændring af overfladeprofilet i gaden Kote difference mellem gammelt og nyt tværprofil I forhold til omlægning af eksisterende ledninger er det væsentligt at kigge på forskellen mellem det eksisterende vejprofil og det kommende vejprofil. Der er ikke foretaget indmåling af det eksisterende vejprofil, men det antages, at niveaufald fra skel og ud til midten af vejen for det eksisterende vejprofil er 7,5 cm (0,5cm(fortov)+10cm(kantsten)-3cm(vej)). Det er heller ikke besluttet, hvordan det fremtidige profil skal udformes, men der tages udgangspunkt i tidligere skitse med et jævnt fald på 25 mod midten af vejen. Niveaufald fra skel og ud til midten af vejen for det nye vejprofil er 6,9 cm. Figur 4 illustrerer forskellen mellem antaget eksisterende og fremtidigt vejprofil.

8 8 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Figur 4 Forskel mellem eksisterende og fremtidigt gadeprofil. BEMÆRK dog, at eksisterende profil ikke er indmålt og kommende profil ikke er besluttet. Med disse antagelser af nuværende og fremtidigt profil, vil det fremtidige profil øge jorddækket over ledningerne. Omfanget af omlægninger vil derfor være begrænset til de ledninger, som er beliggende i bærelaget eller som grundet alder er renoveringsmodne. Anlægsoverslaget inkluderer alle ledningsomlægninger, og er udtryk for worst case.

9 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 9 Bilag A Vandmængder ved 20 års hændelse Vandmængder ved Hestemøllestræde ved en 20 års hændelse. I Hestemøllestræde: max. 0,1 m³/s

10 10 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Bilag B Vandmængder ved 50 års hændelse Vandmængder ved Hestemøllestræde ved en 50 års hændelse. I Hestemøllestræde: max. 0,13 m³/s

11 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 11 Bilag C LER-oplysninger

12 12 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Bilag D Eksempler på granitbelægninger i Ribe Reference billeder fra et sammenligneligt område. Bykernen i Ribe består også af gamle fredede og bevaringsværdige bygninger. Belægning med markering af felt til udstilling eller andet

13 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 13 Belægning med plan overflade til cyklister og til gangbesværede langs facaden

14 14 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE Eksempel på belægning i stræde Eksempel på tagnedløb med vand ført på terræn

15 ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE 15 Bilag E Anlægsoverslag ANLÆGSOVERSLAG HESTEMØLLESTRÆDE For 20 OG 50 års hændelse Enheder og priser Fordeling af udgifter i % Fordeling af udgifter i kr. Post Enhed Antal enheder Enhedspris [kr.] Pris [kr.] HK [%] FH [%] Ledn. ejer [%] HK [kr.] FH [kr.] Ledn.ejer [kr.] Bemærkninger AFVANDING (i andet end på belægning) AFPROPNING Afpropning af tagnedløb og tilkobling til rende stk Afventer antal fra foto fra Helsingør Kommune. Gæt på 10 nedløb. 7 facader mod vejen Afpropning og fjernelse af rendestensbrønde stk Afventer antal fra foto fra Helsingør Kommune. Gæt: 2 brønde pr. 25 m LEDNINGSARBEJDER LEDNINGSOMLÆGNINGER Erfaringstal fra HMN: ekskl grave- og retableringsarbejde kr, pris inkl. grave og Gas (HMN Gasnet) lbm ret. arbejde er kr. Ledning ændret fra DN32 til DN50 (til 5300 kr/lbm inkl. gravearbejde) efter ønske fra Fjernvarme (DN50) lbm forsyning. Erfaringstal fra forsyningen mellem 1800 og 3200 kr/ lbm inkl. gravearbejde og Vandforsyning lbm retablering Kloak lbm V & S Prisdata: 600 kr/lbm uden gravearbejde - ø250 PP Ny Ø500 ledning - overløbsledning fra fællessystem - en del af klimatilpasningen af Kloak - ny overløbsledning lbm opstrøms oplande. V & S Prisdata: 150 kr/lbm for anlæg af ny elledning uden gravearbejde. Har ikke fået oplyst en pris fra FH, så et gæt er 500 kr. inkl. bortskaffelse af gammel oliefyldt ledning. El lbm Ledning til færgerne er IKKE inkluderet. Tele / fiber lbm V & S Prisdata: 150 kr/lbm uden gravearbejde BELÆGNINGSARBEJDER Belægningsentreprise - kvalitet 1 (standardprofil) m² Pris fra Investeringsplanen inkl. arbejdsplads, opbrydning, bærelag, jordarbejder. Procentuel fordeling fra Investeringsplanen. Subtotal ex uforudsete udgifter Projektering og tilsyn (12%) Procentuel andel sat ud fra fordeling i udgifter Udgifter til arkæologiske undersøgelser (15%) Procentuel andel sat ud fra fordeling i udgifter Uforudsete udgifter (20%) - kval Procentuel andel sat ud fra fordeling i udgifter Total, inkl uforudsete udgifter - kvalitet BELÆGNING KVALITET 2: Belægning - kvalitet 2 har en enhedspris på ca kr. mod kr for kvalitet 1. Samlet set reduceres prisen med knap kr. ved anvendelse af kvalitet 2. Besparelsen vil komme Helsingør Kommune til gode.

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Delstrækning 1, Depot Vesterbro 3

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 2. 3 Delstrækning 1, Depot Vesterbro 3 LETBANESEKRETARIATET ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 - BILAG 1: LEDNINGSANLÆG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8)

A.C. Meyers Vænge (afsnit i Tillæg nr. 8) Bispeparken (afsnit i Tillæg nr. 8) Lygten (afsnit i Tillæg nr. 8) Bilag 5 KØBENHAVNS KOMMUNE AFKOBLING AF REGNVAND ESTIMAT PÅ OMKOSTNINGER VED AFKOBLING AF REGNVAND I TRE UDVLAGTE KLOAKOPLANDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX

Læs mere

BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER

BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 1 EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE KLIMATILPASNING SØNDERSØ EKSISTERENDE KABLER OG LEDNINGER

Læs mere

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København

NOTAT. Baggrund. Herlev. Gladsaxe. København NOTAT Projekt Reduktion af aflastninger til kagsåen Kunde Herlev Forsyning og Nordvand Notat nr. [xx] Dato 2012-06-21 Til [Navn] Fra Henrik Sønderup, Rambøll Kopi til [Name] Baggrund Kagså er et mindre

Læs mere

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008

TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 MAJ 2013 KØBENHAVNS KOMMUNE TILLÆG NR. 2 TIL SPILDEVANDSPLAN 2008 TILLÆG VEDR. OMLÆGNING AF KLOAKLEDNINGER I FORBINDELSE MED ETABLERING AF NORDHAVNSVEJ FORSLAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET PÅ VESTERMARKEN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Anbefaling og resumé 2. 3 Området 3. 4 Eksisterende forhold 3

STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET PÅ VESTERMARKEN INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Anbefaling og resumé 2. 3 Området 3. 4 Eksisterende forhold 3 FORSYNING BALLERUP STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET PÅ VESTERMARKEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk POLITISK NOTAT INDHOLD 1 Baggrund 1

Læs mere

Den samlede økonomi. Resume

Den samlede økonomi. Resume Den samlede økonomi Resume Der er udarbejdet en ambitiøs plan for skybrudssikring af Frederiksberg og resten af københavnsområdet. En del af planen inkluderer følgende hovedinvesteringer for Frederiksberg

Læs mere

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter

Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter NÆRHEDEN Fremtidig afvanding af Springcenter og P-areal syd for Springcenter ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKSNISK NOTAT PROJEKTNR.

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 2 HYDRAULIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE KLIMATILPASNING SØNDERSØ - HYDRAULIK ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens

Læs mere

STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION INDHOLD. 1 Baggrund og introduktion. 1 Baggrund og introduktion 1

STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION INDHOLD. 1 Baggrund og introduktion. 1 Baggrund og introduktion 1 FURESØ KOMMUNE STØJSKÆRM PÅ FARUM GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DESIGNFORSLAG MATERIALEVALG OG DESIGN INDHOLD 1

Læs mere

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2

Indhold. Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler. 1 Resumé 2. 2 Forudsætninger 2 21. februar 2018 Notat 4 Kolding Kommune Krydset Tøndervej/Vestre Ringgade Stitunneler Projekt nr.: 224622 Dokument nr.: 1226965572 Version 3 Revision 1 Udarbejdet af CVE Kontrolleret af CWI Godkendt af

Læs mere

Figur 1: Udsnit af den gældende spildevandsplan

Figur 1: Udsnit af den gældende spildevandsplan Notat Sofiendalsvej 94 9200 Aalborg SV Danmark T +45 9879 9800 F +45 8759 1611 www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Separatkloak Sygehus Syd Aalborg Regnvandshåndtering Sygehus Syd, rev. 27.10.2011 16. september

Læs mere

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION?

SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? SEPARATKLOAKERING HVORFOR OG HVORDAN HVORFOR SEPARATKLOAKERE? HVORNÅR SKAL DU I GANG? HVAD ER DINE MULIGHEDER? HVAD MED ØKONOMI OG DOKUMENTATION? HVORFOR SEPARATKLOAKERE? GODT FOR MILJØET Provas og Haderslev

Læs mere

2 Supplerende forudsætninger

2 Supplerende forudsætninger MEMO TITEL DATO 21. juli 2016 TIL Samfundsøkonomiske beregninger Boligselskabet Sjælland - Afdeling Knolden Boligselskabet Sjælland ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER

STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER MARIAGERFJORD KOMMUNE STIPROJEKT VED LØGSTØRVEJ I HOBRO VURDERING AF STIBROLØSNINGER ADRESSE COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold

NOTAT. 1. Baggrund. 2. Beskrivelse af nuværende forhold NOTAT Projekt Ændret afledning til Gentofterenden fra kommende projekt ved Mosegårdskvarteret Kunde Novafos A/S Notat nr. 2 Dato 22-06-2018 Til Fra Kopi til Jacob Dyrby Petersen, Novafos AOH, Rambøll 1.

Læs mere

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2

DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN INDHOLD. 1 Eksisterende forhold. 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 DRÆNPLAN FOR GOLFPARKEN, FREDERIKSHAVN ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Eksisterende forhold 1 1.1 Status for vandløb 2 2 Fremtidige

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v.

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.420 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet:

Læs mere

STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET I DEN ØSTLIGE DEL AF BALLERUP BYMIDTE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Anbefaling og resumé 2.

STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET I DEN ØSTLIGE DEL AF BALLERUP BYMIDTE INDHOLD. 1 Baggrund. 1 Baggrund 1. 2 Anbefaling og resumé 2. FORSYNING BALLERUP STRATEGI FOR AFLØBSSYSTEMET I DEN ØSTLIGE DEL AF BALLERUP BYMIDTE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk POLITISK NOTAT

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej

1 Skråningsbeskyttelse langs Gl. Strandvej 27. august 2018 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl Strandvej. Forslag til bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229469966 Version 1 Revision 1 Udarbejdet af SSC Kontrolleret

Læs mere

Medfinansiering Gl. Lyngevej

Medfinansiering Gl. Lyngevej Forsyningen Allerød Rudersdal Medfinansiering Gl. Lyngevej GENNEMGANG AF BEREGNINGER Rekvirent Forsyningen Allerød Rudersdal Skovlytoften 27 2840 Holte Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde

Læs mere

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE

FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE LADEPLADS, KYSTBESKYTTELSE SKITSEPROJEKT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS 2014 FAXE KOMMUNE FAXE

Læs mere

Notat. ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi 1 INDLEDNING

Notat. ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi 1 INDLEDNING Notat ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi REVISION A 17. april 2015 Projekt nr. 220946 Dokument nr. 1215412340 Version 4 Udarbejdet af JHKR Kontrolleret af LLKR Godkendt af DPI 1

Læs mere

Sagsnr

Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om prissætning af infrastruktur i Tingbjerg Københavns Kommune har med budget 2013 igangsat et arbejde med at analysere mulighederne

Læs mere

Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning

Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning Ringsted Kommune og Ringsted Forsyning A/S Klimatilpasning og LAR i oplandet til Stationsforpladsen Projektbeskrivelse for Fynsgade med sidegader samt P- pladsen ved Stationsforpladsen December 2015 Udarbejdet

Læs mere

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018

Furesø Kommune. Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal. Opsummering af afrapportering for 1. kvartal 2018 Novafos Blokken 9 DK-3460 Birkerød Furesø Kommune +45 44 20 80 00 novafos.dk novafos@novafos.dk CVR-nr. 31 88 49 93 Afrapportering af investeringsaftale 2018 for 1. kvartal Novafos har indgået en investeringsaftale

Læs mere

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø

FORUNDERSØGELSE RIB-00259. Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø FORUNDERSØGELSE RIB-00259 Fjernelse af stemmeværk ved Linding Møllesø April 2014 Forundersøgelse RIB-00259 Etablering af passage til Linding Møllesø Side 1 Indhold Formål med indsatsen/projektet... 2 Eksisterende

Læs mere

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne?

Viborg Kommune. Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Viborg Kommune Hvor kan der etableres rensedamme ved Viborg søerne? Kunde Rådgiver Viborg Kommune Hedeselskabet Teknisk Forvaltning Miljø og Energi A/S Sct. Mogens Gade 3 Klostermarken 12 8800 Viborg 8800

Læs mere

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2

BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD. 1 Introduktion. 2 Byggemodning. 1 Introduktion 1. 2 Byggemodning Byggemodningsproces 2 FANØ KOMMUNE Address BYGGEMODNING OG PLANPROCES FOR NØRRE NYTOFT INDHOLD 1 Introduktion 1 2 Byggemodning 1 2.1 Byggemodningsproces 2 3 Planproces 2 3.1 Forslag til optimeret tidsplan / planproces 3 3.2

Læs mere

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50

Hansted Mølle Å. Hansted Mølle Å. Opmåling april 2016 Hansted Mølleå - Thisted Kommune. Kote i m DVR90 1:50 BILAG 1: OPMÅLING I forbindelse med udarbejdelsen af forundersøgelsen, har Thisted Kommune fået foretaget en opmåling af vandløbet. På længdeprofilet af opmålingen fremgår der, udover vandspejl, bund og

Læs mere

Page 1. Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni Anlægsudgifter. Område

Page 1. Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni Anlægsudgifter. Område Anlægsoverslag for Ringsted Torveprojekt 06. juni 2016 Område Anlægsudgifter Område 3b - Nørregade I alt 7.518.654 01. Arbejdsplads og trafikregulering 594.360 02. Rydning 1.327.600 03. Jordarbejder 630.000

Læs mere

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835

NOTAT. Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene. Frederikshavn Kommune. Golfparken A/S. Henrik Brødsgaard, COWI A059835 NOTAT TITEL Byggemodning ved Golfparken. Vurdering af opstuvningsforholdene i Lerbækken. DATO 27. marts 2015 TIL Frederikshavn Kommune KOPI Golfparken A/S FRA Henrik Brødsgaard, COWI PROJEKTNR A059835

Læs mere

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning

OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV INDHOLD. 1 Indledning Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt BANEDANMARK OMBYGNING AF RINGSTED STATION UDSKUDTE LØSNINGER MED UDGANGSPUNKT I UDFØRT 0+-ALTERNATIV ADRESSE

Læs mere

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt.

Separatkloakerede områder er vist med blåt og fælleskloakerede områder med grønt. NOTAT Projekt Mike Urban beregning i Rønne Projektnummer 3631200019 Kundenavn Emne Til Fra Projektleder Bornholm Forsyning A/S Tevandsbækken - Hydrauliske beregninger John W. Hansen, Per Martlev Hansen

Læs mere

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat.

Den ønskede løsning er scenarie 1. Der bedes derfor ses bort fra øvrige løsninger beskrevet i dette notat. NOTAT Projekt Floodingberegninger til afhjælpning af oversvømmelser ved Gentofterenden Kunde Nordvand Notat nr. 2 Dato 13-06-2013 Til Fra Annette Kolte-Olsen, Nordvand Andreas Henriques, Rambøll Den ønskede

Læs mere

I det følgende præsenteres forslag til separeringsprojekter til kommende spildevandsplansperiode, , i Faxe Kommune.

I det følgende præsenteres forslag til separeringsprojekter til kommende spildevandsplansperiode, , i Faxe Kommune. Teknisk notat til Faxe Kommune Sendt per e-mail den 21.9.2016 Til Poul Jensen og Jacob Hald, Faxe Kommune. Fra Faxe Forsyning. Faxe Spildevand A/S CVR-nr. 31 49 83 41 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev

Læs mere

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering Samleside Reno Djurs I/S for etablering September 2012/NWB er er fremskrevet til 2. kvartal 2012 Tilbudsarbejder. 12.625.508 Supplerende enhedspriser. 66.650 Projektering og tilsyn. 499.350 Samlet anlægsoverslag,

Læs mere

HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND

HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND HOLBÆK HAVE 11 HÅNDTERING AF OVERFLADEVAND ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT Indholdsfortegnelse 1 Indledning 1 1.1 Konklusion

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Koldby, etape 1 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er Thisted Vand? Thisted Kommune Ejer 100%

Læs mere

De ekstra arealer, der inddrages fra Benløseparken har vist sig nødvendige for at kunne overholde serviceniveauet.

De ekstra arealer, der inddrages fra Benløseparken har vist sig nødvendige for at kunne overholde serviceniveauet. BILAG 3 DET ALTERNATIVE PROJEKT Formålet med projektet er, at serviceniveauet for området bliver at opstuvning til terræn forekommer sjældnere end hvert 5. år i et fremtidigt klima samt at der kun sjældnere

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

Bilag 9.5. Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret

Bilag 9.5. Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret Bilag 9.5 Skitseforslag for regnvandshåndtering - Sydhavnskvarteret MAJ AARHUS KOMMUNE SKITSEFORSLAG FOR REGNVANDSHÅNDTERING SYDHAVNSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Åboulevarden 21 8000 Aarhus C TLF +45 56

Læs mere

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Fuglebakken, Hurup. 1. Velkomst med kaffe og brød. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Borgerinformation om separatkloakering i Fuglebakken, Hurup. 1. Velkomst med kaffe og brød. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Borgerinformation om separatkloakering i Fuglebakken, Hurup 1. Velkomst med kaffe og brød 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er Thisted Vand? Thisted

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord,

Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, Tønder Kommune Tillæg nr. 2 til Spildevandsplan 2013-17 2013-2017 Separatkloakering af Frifelt samt justering af kloakoplande i Borg, Sølsted, Lovrup Nord, august 2015 Udarbejdet til: Tønder Kommune Kongevej

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 MAJ 2015 ESBJERG KOMMUNE ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RÅDGIVERYDELSER 2015-2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW

Læs mere

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej Notat Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse 25. november 2015 Projekt nr. 222226 Dokument nr. 1217926148 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af 1 INDLEDNING

Læs mere

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam

Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam Stampedam Notat vedr. optimering af afstrømningskapacitet fra Stampedam UDFØRT AF ENVICLEAN/NHJ 29-05-2012 Skodshøj 16, Guldbæk 9530 Støvring, Tel. +45 9686 7600 Email: nhj@enviclean.dk 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1

STITUNNEL RIBE INDHOLD. 1 Indledning og formål. 2 Datagrundlag. 1 Indledning og formål 1. 2 Datagrundlag 1 VEJDIREKTORATET STITUNNEL RIBE TOLKNING AF PRØVEPUMPNING OG FORSLAG TIL GRUNDVANDSSÆNKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse

4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20 M2 - Åbning af Sølodsgrøften gennem Bårse 4.20.1 Formål Sølodsgrøften er nu rørlagt gennem Bårse, men rørledningen er gammel og tilstanden formentlig dårlig. Det er derfor overvejet at lægge en ny

Læs mere

LYNETTEHOLMEN INDHOLD. 1 Introduktion. 1 Introduktion 1. 2 Feltarbejde Udstyr og arbejdstid 4

LYNETTEHOLMEN INDHOLD. 1 Introduktion. 1 Introduktion 1. 2 Feltarbejde Udstyr og arbejdstid 4 BY OG HAVN LYNETTEHOLMEN ANSØGNING OM TILLADELSE TIL UDFØRSEL AF GEOTEKNISKE BORINGER INDHOLD ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Introduktion

Læs mere

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3.

Kapacitet af eksisterende udløbsledning Med hensyn til kapaciteten af den eksisterende afløbsledning så henvises der til punkt B3. Notat Dato: 18.06.2014 Projekt nr.: 6529-003 T: +45 2540 0246 E: sal@moe.dk Projekt: Separatkloakering i Strøby Egede Etape 2 Emne: Regnvandsbassin - Åstedsforretning Notat nr.: 2 Fordeling: Heidi Kjær

Læs mere

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord M14 Helsingørmotorvejen Orienteringsmøde Entreprise 1435.200 Jord, belægninger og broer syd Entreprise 1435.201 Jord, belægninger og broer nord 1 Jord, belægninger og broer, Nord Entreprise 1435.201, Jord,

Læs mere

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

Alternative konstruktioner. Konstruktionstegning VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT GENTOFTE KOMMUNE GENTOFTE GENBRUGSSTATION. FRA GARAGE TIL GENBRUGSSTATION ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk KONCEPTBESKRIVELSE FOR SORTERINGSVÆG

Læs mere

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3.

Dagsorden. Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Dagsorden Informationmøde vedr. separatkloakering i Amtoft, Etape 1 del af Gl. Feggesundvej 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. 5. Afslutning Hvem er vi Thisted Vand:

Læs mere

1 Baggrund. 2 Forudsætninger. Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag. Notat

1 Baggrund. 2 Forudsætninger. Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag. Notat 29. november 2017 Notat Frederikssund Kommune Anlægsbro for Skjelskør Anlægsoverslag Projekt nr.: 230149 Dokument nr.: 1226061406 Version 3 Revision 0 Udarbejdet af JKRU Kontrolleret af LUT Godkendt af

Læs mere

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll)

4 Årsager til problemet med vandlidende arealer på bagsiden af dæmningen 3. Oversigtskort med boringsplaceringer. Håndboringer (fra Rambøll) NATURSTYRELSEN UNDERSIVNING AF DIGER VED SIDINGE ENGE VÅDOMRÅDE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VURDERING AF ÅRSAG OG MULIGHED FOR

Læs mere

BILAG 2 ØKONOMI ALTERNATIV LØSNING

BILAG 2 ØKONOMI ALTERNATIV LØSNING 1. BILAG 2 ØKONOMI ALTERNATIV LØSNING Opgørelsen af anlægsomkostninger for det alternative projekt er udelukkende foretaget for de anlæg i projektområdet, som skal håndtere tag- og overfladevand. Anlægsbudgettet

Læs mere

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT

1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften. 2 Projektbeskrivelse for omlægningen VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT BANEDANMARK OMLÆGNING AF VALMOSEGRØFTEN ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk PROJEKTBESKRIVELSE INDHOLD 1 Baggrund for omlægning af Valmosegrøften

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 1. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 1 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING 05. november 2015, opdateret 30. november 2015, opdateret 4. december 2015, opdateret 7-12-2015, 8-12-2015, 14-01-2016. HØJVANDSBESKYTTELSE AF HALSSKOV BYDEL. OMRÅDE 3. SKITSEPROJEKT OG PARTSFORDELING

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Vesløs, etape 4. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Vesløs, etape 4. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Vesløs, etape 4 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49 52

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 5 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN

OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN JUNI 2018 ENERGISTYRELSEN OMKOSTNINGER TIL ENERGISYN - for virksomheder med et lille energiforbrug i Danmark ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I TROLDEBAKKERNE

REGNVANDSHÅNDTERING I TROLDEBAKKERNE NOVEMBER 2017 GRIBSKOV KOMMUNE - KLIKOVAND REGNVANDSHÅNDTERING I TROLDEBAKKERNE OPLANDSANALYSE - BEREGNING AF REGNVANDSMÆNGDER OG STRØMNINGSVEJE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF

Læs mere

Alternativt klimatilpasningsprojekt for Lystrup, Aarhus Kommune del 2

Alternativt klimatilpasningsprojekt for Lystrup, Aarhus Kommune del 2 Notat Emne: Til: Kopi til: Lystrup, Aarhus Kommune - Klimatilpasning Forsyningssekretariatet Aarhus Kommune Den 15. april 2014 Alternativt klimatilpasningsprojekt for Lystrup, Aarhus Kommune del 2 Aarhus

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v.

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS Arbejdsbeskrivelse for Ledninger m.v. 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.420 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet:

Læs mere

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig

Visualiseringer Niveaufri udfletning Vest. Kvaliteten af de anvendte fotos var utilstrækkelig BANEDANMARK NIVEAUFRI UDFLETNING RINGSTED VEST ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk VISUALISERINGER INDHOLD 1 Indledning 1 2 Projektleverancer

Læs mere

Håndtering af regnvand i Lyngby-Taarbæk Kommune - Mølleå og Furesø som aktive elementer ved klimasikring. Jakob H. Hansen, COWI

Håndtering af regnvand i Lyngby-Taarbæk Kommune - Mølleå og Furesø som aktive elementer ved klimasikring. Jakob H. Hansen, COWI Jakob H. Hansen, COWI 1 Mølleå og Furesø/Lyngby Sø 12.600 ha afstrømningsopland heraf ca. 8.500 ha opstrøms for Lyngby Mølle Opstrøms Kommuner Rudersdal Kommune Lyngby-Taarbæk Kommune Lyngby Mølle 2 20

Læs mere

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. separatkloakering i Østerild, etape 2 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand

Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand Kerteminde Kommune Kerteminde Kommune- Taarup Inddæmmede Strand FORSLAG TIL REGULERINGSPROJEKT, HOVEDKANALEN, TAARUP INDDÆMMEDE STRAND Rekvirent Rådgiver Kerteminde Kommune att. Jacob Hansen Rye Hans Schacks

Læs mere

Separatkloakering Vejle Spildevand

Separatkloakering Vejle Spildevand Separatkloakering Vejle Spildevand Separatkloakering grundejer Grundejerens udgifter Udgiften til separatkloakering eller privat håndtering af regnvand afhænger af: Rørføring hvor er tagnedløbene? Terrænet

Læs mere

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS

SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE I SØNDERGÅRDSKVARTERET BILAG 3 TRAFIK JULI 2017 FURESØ KOMMUNE OG NOVAFOS FURESØ KOMMUNE SKYBRUDSSIKRING OG FORSKØNNELSE AF SØNDERGÅRDSKVARTERET ADRESSE COWI A/S Parallelvej

Læs mere

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN

UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN AARHUS KOMMUNE UDBYGNING AF RAVNSBJERGVEJ SAMT TILSLUTNING TIL AARHUS SYD MOTORVEJEN ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SAMMENFATNING,

Læs mere

KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING

KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING JULI 2014 NCC BOLIG A/S KRØYERS PLADS JORDHÅNDTERING DOKUMENTATIONSRAPPORT ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk JULI 2014 NCC BOLIG A/S

Læs mere

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges.

Som en del af byudviklingsprojektet Tankefuld skal Johannes Jørgensens Vej forlænges. NOTAT Projekt Forlængelse af Johannes Jørgensens Vej Projektnummer 1331400089 Emne Til Fra Forprojekt Svendborg Kommune Orbicon/ Mie Haugsted Flindt Udgivet 21-01-2015 Revideret 1. Baggrund Som en del

Læs mere

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen NYT AFLØB FRA KASTRUP FORT SØ Eksisterende afvanding fra Kastrup Fort Sø

Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen NYT AFLØB FRA KASTRUP FORT SØ Eksisterende afvanding fra Kastrup Fort Sø Memo Københavns Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen NYT AFLØB FRA KASTRUP FORT SØ Eksisterende afvanding fra Kastrup Fort Sø 24. februar 2016 Projekt nr. 222931 Version 1 Dokument nr. 1218198083 Version

Læs mere

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN

TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN SEPTEMBER 2018 OKSBØL VARMEVÆRK TILSLUTNING AF OKSBØLLEJREN FORBRUGER OG SELSKABSØKONOMI ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk SEPTEMBER

Læs mere

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3

ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 INDHOLD. 1 Baggrund 3. 2 Forudsætninger 3 LETBANESEKRETARIATET ANLÆGSOVERSLAG FOR ETAPE 1 TEKNISK NOTAT ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 3 2 Forudsætninger 3 3 Hovedposter

Læs mere

BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE

BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE GLOSTRUP KOMMUNE BRUG TAGVANDET BYG EN FASKINE Teknik- og Miljøforvaltningen Rådhusparken 4 2600 Glostrup Tlf.:4323 6170, Fax: 4343 2119 E-mail: teknik.miljo@glostrup.dk. April 2007 En faskine er en god

Læs mere

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat

Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling. Notat 16. januar 2019 Notat Fredensborg Kommune Kystbeskyttelse, Gl. Strandvej. Fredensborg Kommune Bidragsfordeling Projekt nr.:230145 230145 Dokument nr.: 1229492403 Version 2 Revision 1 Udarbejdet af SSC

Læs mere

Kloakfornyelse i Ulstrup

Kloakfornyelse i Ulstrup Kloakfornyelse i Ulstrup Borgermøde 18. juni 2013 Program Præsentation og indledning Spildevandsplan 2013 Kloakfornyelse i Ulstrup Hvor langt er vi nået med undersøgelser og planlægning Hvad skal Favrskov

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej.

Indholdsfortegnelse. Resendalvej - Skitseprojekt. Silkeborg Kommune. Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej. Silkeborg Kommune Resendalvej - Skitseprojekt Grundvandsmodel for infiltrationsområde ved Resendalvej COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning!

Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvad Danmarks klogeste klimatilpasning! Gedvadområdet Projektområdet udgøre et topopland, der oprindeligt har afvandet mod nord gennem Bagsværd Rende til Lyngby Sø. Overordnede visioner og mål for projektet

Læs mere

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Projektforslag Januar 2016 Udgivelsesdato : Januar 2016 Vores reference : 14.8400.38 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL

MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL RENOVERINGSFORSLAG, HIRTSHALS SVØMMEHAL ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MARTS, 2017 HIRTSHALS SVØMMEHAL

Læs mere

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf

Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg. E3, 8900 Randers C, tlf Randers Kommune Tillæg til spildevandsplanen for Randers Kommune Tillæg nr 4/2010 FORSLAG Maj 2010 Randers Kommune Miljø og Teknik, Laksetorvet, indg E3, 8900 Randers C, tlf 89 15 15 15 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Bebyggelsen. 1 Baggrund 1. 2 Bebyggelsen 1. 3 Tagene 3 HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF TAGDÆKNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Bebyggelsen

Læs mere

Nedslagspunkterne i Uldum Midtbyplan

Nedslagspunkterne i Uldum Midtbyplan Nedslagspunkterne i Uldum Midtbyplan Dokumentet beskriver en uddybning af nedslagspunkterne i Midtbyplanen for Uldum. Her vil der blive beskrevet: Hvad projektet indeholder Hvilke opgaver der ligger i

Læs mere

Dimensionering af EL-kabel of vand- og spildevandsledninger er ikke en del af dette notat men skal findes andetsteds.

Dimensionering af EL-kabel of vand- og spildevandsledninger er ikke en del af dette notat men skal findes andetsteds. 27. juni 2018 Notat Middelgrundsfonden MGF Forsyning Projekt nr.: 225785 Dokument nr.: 1228988840 Version 2 Revision Udarbejdet af JOS Kontrolleret af CHU Godkendt af 1 INDLEDNING Det Danske Spejderkorps

Læs mere

OPLÆG TIL BOLIGUDBYGNING A VED DELTAKVARTERET

OPLÆG TIL BOLIGUDBYGNING A VED DELTAKVARTERET OPLÆG TIL BOLIGUDBYGNING A VED DELTAKVARTERET BAGGRUND Frederikssund Kommune ønsker at udvikle Vinge og sætter nu endnu en attraktiv grund til salg. Grunden ligger centralt i Vinge ca. 500 m fra den kommende

Læs mere

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne.

Der er fredninger inden for projektområdet. Der tages højde for, at det alternative projekt ikke kommer i konflikt med fredningerne. 1. BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE ALTERNATIV LØSNING 1.1. Baggrund for projektet Klimatilpasningsprojekt skal indgå i Ringsted Kommunes byfornyelsesprojekt Det Samlende Torv. Torvefornyelsen er en oplagt mulighed

Læs mere

VANDLØBSRESTAURERING AF MULEBY Å

VANDLØBSRESTAURERING AF MULEBY Å MAJ 2014 BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE VANDLØBSRESTAURERING AF MULEBY Å FORUNDERSØGELSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MAJ 2014 BORNHOLMS

Læs mere

Dagsorden. Separatkloakering i Sjørring, etape 3. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m.

Dagsorden. Separatkloakering i Sjørring, etape 3. Informationsmøde vedr. 1. Velkomst. 2. Hvem er vi. 3. Projektgennemgang. 4. Spørgsmål generelt m.m. Dagsorden Informationsmøde vedr. Separatkloakering i Sjørring, etape 3 1. Velkomst 2. Hvem er vi 3. Projektgennemgang 4. Spørgsmål generelt m.m. Hvem er vi Thisted Vand: Keld Kjeldsen tilsyn tlf. 24 49

Læs mere

Nærværende notat belyser ovenstående med udgangspunkt i følgende hovedpunkter:

Nærværende notat belyser ovenstående med udgangspunkt i følgende hovedpunkter: 0BNotat om prioritering af bymidteprojekter 24. januar 2013 Byplanudvalget har på udvalgsmøde den 14.1.2013 bedt om at få foretaget en vurdering af alternative sammensætninger af planlagte bymidte-projekter

Læs mere

Separatkloakering i Selling

Separatkloakering i Selling Separatkloakering i Selling Informationsmøde 6. juni 2018 Program Præsentation og indledning Baggrund for kloakeringen - Spildevandsplan 2013 Separatkloakering i Selling Hvor langt er vi nået med planlægning

Læs mere

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3.

AFDELING 5 OG 6 INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Forudsætninger. 1 Baggrund 1. 2 Forudsætninger 1. 3 Principper for renovering 6 3. HEJREVANGENS BOLIGSELSKAB AFDELING 5 OG 6 VURDERING AF METODE FOR RENOVERING AF TAG ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

Bilag G Klimatilpasning Holstebro - Hydrauliske

Bilag G Klimatilpasning Holstebro - Hydrauliske HOLSTEBRO KOMMUNE Bilag G Klimatilpasning Holstebro - Hydrauliske beregninger og styrestrategi for klimatilpasningsprojekt i Storå ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00

Læs mere