EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen."

Transkript

1 EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet juli 2013, Ib Johansen Indledning I efteråret 2012 nedsattes en arbejdsgruppe i MedCom regi til udarbejdelse af løsningsforslag til håndtering af fejlmeddelelser og fastlæggelse af retningslinier for EDI kommunikationen i sundhedssektoren. Forslagene tager udgangspunkt i notat fra RegionMIDT, Mogens Engsig-Kaup til MedComs styregruppe (bilag1). På arbejdsgruppens møde i november 2012 besluttedes udarbejdelse af forslag til denne forbedring, med input fra kommune og regionside med henblik på at lave en oversigt over de problemstillinger der foreligger og udarbejdelse af ideer til løsningsforslag, som skulle drøftes på efterfølgende møde. Der er nu indkommet beskrivelser fra regionmidt / regionh (bilag 2) og fra kommuneside (bilag 3) og (bilag 4) samt omkring anvendelse af SOR-EDI og lokationsnumre (bilag5), MedCom oversigt over lægesystemers afsendelsestider af henvisninger (bilag 6). Inputtet sammenfattes i nærværende notat og danner grundlag for videre drøftelse. Afgrænsning Det bemærkes at der udelukkende tages afsæt i løsningsforslag på kort sigt, idet løsning på langt sigt skal ske i MedCom projektet: Teknologisk fremtidssikring. Problemstillinger nedenfor som vurderes at være af af mere langsigtet karakter markeres med dette (mrk L). Problemstillinger Problemstillinger og fejlsituationer der er oplistet i de udarbejdede notater kan rubriceres i en række hovedpunkter som inddeles i A. Tekniske aspekter B. Organisatoriske aspekter C. Forslag til løsning/indsats

2 A. Tekniske problemstillinger: Systemer opfylder ikke gældende MedCom standarder Systemer ikke testede og godkendte. Recertificering Syntaks og kommunikationsregler følges ikke, herunder adressering Negative kvitteringer skal reduceres til nul Positive kvitteringer anvendes ikke overalt Afsendelse af EDI forsinket minimumskrav til forsendelsesfrekvens Transmission af EDI for langsom For korte feltlængder i flere meddelelser EDI anbefales-nye systemer anvender XML. Automatisk konvertering ønskelig B. Organisatoriske Lokationsnumre: - Opdateringsfrekvens, - Ansvar for opdatering placeres og håndhæves - Oprydning i gamle oplysninger - Overblik - Meddelelser der kan modtages - Oversigt over lokationsnumre og Hvem der kan hvad Overgang fra SKS/YNR til SOR EDI-politi til overvågning. Organisation til EDI kvalitetssikring Oversigt over IT systemer og hvor de kan anvendes Anvendelse af alternative kommunikationskanaler Migrering af eksisterende kommunikationsformer til andre områder. C.Forslag til løsning Efter hvert pkt oplistes kortsigtede forslag til løsning mrk. K og Langsigtede løsningsforslag mrk. L, som bør håndteres i regi af projektet: Teknologisk fremtidssikring.

3 Problemstillinger, pkt for pkt: A.Tekniske 1. Systemer opfylder ikke gældende MedCom standarder Ofte sker der at man modtager negative kvitteringer eller slet ingen kvittering når man sender til en modtager der ikke kan aktuelle version af MedCom standarden. Dette medfører situationer, hvor der mangler essentielle data eller der slet ikke modtages data. Det kan skyldes at leverandøren ikke har udviklet ny funktionalitet i aktuel standard, - enten pga manglende kundebestilling, manglende prioritering af opgaven - eller brugeren (sygehus, lægepraksis osv.) ikke har opdateret til den gældende version. K1.1. Der bør fastlægges klare deadlines for ibrugtagning af nye versioner og funktionalitet og evt. sanktionsmuligheder overfor systemer/brugere der ikke opfylder dette. Ibrugtagning bør ske ex. Efter max. 6 mdr. fra ny version offentliggøres. K1.2. Procedure for beslutning om udvikling og brug af nye versioner skal fastlæges. I dag er der ikke nogen overmyndighed eller bindende konsensusproces for dette. L1.1 Sanktionsmuligheder / aktiviteter der skal gennemføres overfor brugere der ikke anvender gældende MedCom standarder, herunder lukning for kommunikationen, skal der skabes konsensus omkring og regler fastlægges. 2.Systemer ikke testede og godkendte. Recertificering Ofte opleves fejlsituationer hvor større systemer på sygehuse mv. tages i brug uden at få systemet aftestet hos MedCom. Det medfører ofte at der opstår fejl og misforståelser i kommunikationen, med betydelig besvær og tidsforbrug til rettelser. Fejlfindingen er her ofte besværlig og mange parter skal selv finde ud af hvor problemet ligger da der ikke offentliggøres noget om sådanne situationer. Ved systemændringer og andre rettelser kan EDI kommunikationen påvirkes selvom det ikke direkte er en følge af ændringerne er der er behov for en regelmæssig retest/certificering. K2.1 Der skal obligatorisk testes hos leverandøren inden levering sker K2.2 Der skal teste ved den enkelte installation, når der anvendes lokale konvertere og tabelværk inden ibrugtagning (primært ved regionale systemer). L2.1 Alle systemer der godkendte af MedCom recertificeres hver 3. år. 3. Syntaks og kommunikationsregler følges ikke, herunder adressering MedCom har fastlagt et regelsæt på EDI og XML kommunikationen, kaldet: Syntaks og kommunikationsregler. Heri fastlægges grundregler der skal overholdes for at kommunikationen skal kunne ske problemfrit.

4 Et særligt fokusområde er her hvordan man adresserer de enkelte meddelelser. Der har gennem de senere år været en del problemer med at ikke alle systemer anvender de anvisninger der findes i syntaks og kommunikationsreglerne omkring anvendelse af lokationsnumre og ydernumre/sksnumre/kommunenumre. Det er især på henvisningsområdet at der har været problemer her. Der er behov for en opstramning af disse regler, som passende kan ske i forbindelse med cerificering/recertificering af alle systemer på længere sigt, og fokusere på at færdiggøre den igangværende oprydning på røntgenhenvisningsområdet. K3.1 Sikre anvendelse af korrekte adresseringsangivelser i røntgensystemer og kommunesystemer gennem målrettet test af disse fra MedComs side. L3.1 Gennemgå alle kommunikationssystemer der anvendes til MedCom kommunikation for korrekt anvendelse af syntaks og kommunikationsregler i forbindelse med recertificering (L2.1) 4.Negative kvitteringer skal reduceres til nul Ved modtagelse af EDI dokumenter returneres en Negativ kvittering hvis kommunikationen ikke forløber korrekt eller slet ikke kan gennemføres. Det er rene tekniske kvitteringer som udveksles mellem IT systemerne. Der skal følges op på de negative kvitteringer med henblik på at løse fejlsituationen og etablere korrekt kommunikation. Der er en række anbefalinger til håndtering af disse. K4.1 Det gøres obligatorisk at sende og modtage negative kvitteringer K4.2 Opfølgning af negative kvitteringer. Der skal etableres en fælles procedure for opfølgning. Dels regionalt/lokalt med identifikation af hvad der går galt og mellem hvilke parter, herunder gensende meddelelsen efter fejlrettelse. Dels Nationalt ved inddragelse af MedCom som tager kontakt til leverandører for rettelse af fejl, samt opfølgning af hvornår fejlene er rettede.. Den endelige procedure fastlægges af gruppen. L4.1 Monitorering over negative kvitteringer og deres art samt problemløsning varetages nationalt i MedCom regi. Løses i forbindelse med: Teknologisk fremtidssikring. 5.Positive kvitteringer anvendes ikke overalt Positive kvitteringer, som er tekniske kvitteringer fra modtagersystemet der indikerer at modtagelse af EDI filen er gået godt og at meddelelsen er modtaget. Anvendelse af positive kvitteringer er i dag kun delvist obligatorisk, og anvendes primært på recepter, henvisninger og som speciel løsning ved brug af VANS kuvert til xml forsendelser. Overvågningen af positive kvitteringer er meget forskellig hos de enkelte aktører. Denne bør ensrettes så det er endesystemer der kvitterer og at positiv kvittering gøres obligatorisk. K5.1 positive kvitteringer skal være obligatoriske ved henvisninger, recepter og afregninger.

5 L5.1 Positive kvitteringer indføres på alle EDI og XML meddelelser på endesystemer L5.2 Systemer udbygges så de kan håndtere positive kvitteringer automatisk og overvåge at de modtages. 6.Afsendelse af EDI forsinket minimumskrav til forsendelsesfrekvens EDI kommunikationen er i dag en så væsentlig del af kommunikationen mellem alle sundhedsvæsenets parter at der er behov for hurtig overlevering af informationer. En række meddelelser er i dag tidskritiske og flere kommer til. Således er bl.a. henvisninger, kommunemeddelelser, adviser mv. vigtig at have rettidigt for at kunne behandle patienterne effektivt. En undersøgelse af hvor ofte de enkelet lægesystemer sender henvisninger viser stor variation i hvor hyppigt disse sendes. Op til en halv times delay. K6.1 En optimering af forsendelsestiderne i lægesystemer, så der afsendes mindst hvert andet minut. K6.2 En optimering af tømning af modtagerpostkasser så de tømmes mindst hvert andet minut K6.3 Henvisninger sendes straks de er færdigudarbejdede/godkendte fra lægerne. En varslingsfunktion om at der er ventende henvisninger i lægesystemet udvikæles. K6.4 Interne forsendelsesflows i sygehussystemer kortlægges og optimeres. L6.1 Forsendelsesflow i de forskellige meddelelsesområder kortlægges og optimeres. Sker indenfor de relevante MC projektrammer. 7. Transmission af EDI for langsom Der er ofte konstateret lange end-to-end forsendelsestider på EDI kommunikationen. Dette skyldes mange forskellige årsager. Ex. Prioritering i trafikken, store centrale EDI konvertereringssystemer hos regioner og leverandører med dårlig performance mv. En optimering af disse transmissionsveje er nødvendig, herunder overgang til mere direkte on-line kommunikationskanaler bør overvejes. K7.1 Stikprøvevis monitorering af EDI trafikken kan gennemføres. K7.2 Pilotforsøg med WS kommunikation på henvisninger afprøves. L7.1 Generel monitorering af EDI trafikken bør iværksættes, sammen med teknologisk fremtidssikring. L7.2 Overgang til direkte on-line kommunikation gøres mulig vha. WS og anden on-line transmission. I regi af Teknologisk fremtidssikring. 8. For korte feltlængder i flere meddelelser I en række meddelelser er der i dag begrænsninger i feltlængder. Disse ønskes udvidet, så der bliver mulighed for mere dynamisk informationsmængde. K8.1 feltlængder i henvisninger gennemføres nu.

6 L8.1 Mulighed for større feltlængder og informationsmængde gøres mulig ved overgang til nye standarder, herunder XML. 9. EDI anbefales-nye systemer anvender XML. Automatisk konvertering ønskelig Ved overgang til XML versioner af standarderne er der behov for ensartede retningslinier for hvem der står for konverteringen mellem XML og EDIfact og vise versa. Må gerne kunne ske automatisk L9.1 Automatisk konvertering af meddelelser gennemføres i forbindelse med Teknologislk fremtidssikring L9.2 Migrering til andre standarder gøres mulig. B. Organisatoriske 10.Lokationsnumre: 10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnumre i de enkelte systemer bør fastlægges og være kendt. Mange opdaterer ikke regelmæssigt. Opdateringen sker fra egne kilder og delvist kun fra SOR. K10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnummerændringer hos den enkelte bruger fastlægges, ex. Hver 2.uge eller oftere. L10.1 Opdatering sker automatisk ved opslag i adresseregister ved hver kommunikationsseance 10.2Ansvar for opdatering placeres og håndhæves Der er i dag ikke helt faste og kendte retningslinier for hvor ofte og hvem der skal opdatere oplysningerne på SOR. Ligeledes er der ikke helt faste retningslinier for hvilke oplysninger der skal vedligeholdes. K10.2 Der aftales og fastholdes hvem der sørger for opdatering af SOR oplysninger hos alle parter, samt hvilke oplysninger der skal vedligeholdes. Regioner, læger osv. L10.2 på sigt bør indføres autoopdateret adresseregister som anvendes ved hver enkelt forsendelse. 10.3Oprydning i gamle oplysninger Mange lokationsnumre er ikke i anvendelse længere og mange der anvendes er ikke registrerede. En total oprydning bør ske så der kun er aktive lokationsnumre oplistet K10.3 oprydning i alle lokationsnumre bør foretages så inaktive slettes. Kan gøres af VANS Overblik I dag er det vanskeligt at finde hvem man kan kommunikere med via lokationsnummertabellerne. Der bør udvikles en metode til at finde korrekt lokationsnummer til den enkelte

7 kommunikationspart, herunder navngivning og organisatoriske opgavers tilhørsforhold i ex. Kommuner. K10.4 Anvendelse af henvisningstabellen til henvisninger vil afhjælpe visse områder her og nu L10.4 Udvikling af on-line adresseregister som foreslået i Teknologisk fremtidssikring kan stille de aktuelle og relevante oplysninger til rådighed Meddelelser der kan modtages En kritisk gennemgang af SOR af de parter der skal vedligeholde det med henblik på at anføre de meddelelsestyper der rent faktisk kan modtages og som understøttes rent teknisk og organisatorisk på pågældende lokationsnummer skal gennemføres for at sikre reduktion i antal negative kvitteringer. K10.5 Meddelelser der kan modtages og som understøttes organisatorisk på pågældende lokationsnummer opdateres. L10.5 som L Oversigt over lokationsnumre og Hvem der kan hvad Det er ønskeligt at der udvikles effektive lokationsnummersøgemaskiner i de enkelte afsendersystemer, så brugeren nemt kan finde korrekt kommunikationspartner. Baseres på at ovenstående punkter 10 er gennemførte. K10.6 Den enkelte leverandør laver simpel oversigtsmulighed for at finde korrekt kommunikationspartner. L10.6 Et online adresseregister med nem søgemulighed udvikles som angivet under L Overgang fra SKS/YNR til SOR Ved en del interregional kommunikation mellem sygehusafdelinger /ambulatorier anvendes der hidtil SKS numre eller afarter af disse til kommunikation. Der foreslås igangsat en proces med overgang til brug af SOR ID i stedet for. Retningslinier for dette bør udarbejdes, herunder valg af korrekt organisationsniveau. K11.1 Der udarbejdes retningslinier for brug af SOR ID i stedet for SKS numre til EDI/XML kommunikationen. 12. EDI-politi til overvågning. Organisation til EDI kvalitetssikring Ved gennemførelsen af ovennævnte tiltag foreslås etableret organisering af EDI området i hver region. Forslaget tager udgangspunkt i anbefalingerne fra RegionMIDT og RegionH ( bilag 2) Herunder publicering af kommunikationsstatistik som allerede i dag er delvist etableret af MedCom. Døgnovervågning eller tilsvarende nødvendig, evt med national hotline funktion. K12.1 der etableres en organisering på regionalt og landsniveau der sikrer og monitorerer EDI kvaliteten. På kort sigt gennem beskrivelse af organisationen og på langt sigt L12.1 gennem en egentlig fast organisering.

8 13. Oversigt over IT systemer og hvor de kan anvendes En samlet oversigt over IT systemer og deres anvendelsesområder vil være et godt hjælpeværktøj til nye brugere, så man får ideer pog inspiration til hvilke systemer der kan dække relevante kommunikationsstrømme. L13.1 Oversigt med IT kommunikationssystemernes anvendelsesområder udarbejdes og publiceres hos MedCom. 14. Anvendelse af alternative kommunikationskanaler Gennem de senere år har der været et voksende behov for at lave direkte on-line tidstro kommunikation mellem sundhedssektorens parter til supplement og afløsning for den nuværende asynkrone EDI / VANS kommunikation. Erfaringer med WS kommunikation på laboratorieområdet og til FMK, CPR opslag mv. vil være vejen til fremtidig kommunikation i sundhedssektoren og understøtte de kvalitetskrav og hastighedskrav der allerede findes nu. Der ønskes derfor lavet pilotafprøvning af WS til henvisninger for at indhøste erfaringer med området, ligeledes overgår man fra VANS - EDI kommunikation af laboratorierekvisitioner fra Webreq til de enkelte laboratorier til direkte WS upload. Primært for at få nedsat transmissionstid. K14.1 afprøve WS henvoisningsupload til regioner fra Henvisningshotellet K14.2 Overgå fra EDI-VANS transmitterede laboratorierekvisitioner til WS upload. L14.1 Undersøge muligheder for fuld overgang til direkte on-line kommunikation på områder der vil kunne have udbytte heraf. Ex. Kommuner. 15. Migrering af eksisterende kommunikationsformer til andre områder. Med de effektiviseringer som elektronisk kommunikation giver, får flere øjnene op for at anvende eksisterende kommunikation på andre områder end oprindelig tiltænkt og til andre faggrupper. Ex. Advisområdet. En særlig problemstilling her er hvem der retmæssigt har adgang til disse oplysninger. En afdækning af løsningsmuligheder her bør indgå i kvalitetssikringen af EDI kommiunikationen, så der laves en anbefaling til dette. L15.1 Anbefaling til migreringsmetode søges udviklet.

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Gennemgang af forslag fra udvalgt gruppe, 17 punkter 3. Mangler der noget? Rettelser? 4. Prioritering af forslagene samt tidsplan 5.

Læs mere

Indhold: K10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnummerændringer hos den enkelte bruger fastlægges, ex. Hver 2.uge eller oftere.

Indhold: K10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnummerændringer hos den enkelte bruger fastlægges, ex. Hver 2.uge eller oftere. 10. Lokationsnummer udfordringer Opgaver: 10.1 Opdateringsfrekvens af lokationsnumre i de enkelte systemer bør fastlægges og være kendt. Mange opdaterer ikke regelmæssigt. Opdateringen sker fra egne kilder

Læs mere

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Fejlsituationer med udgangspunkt i RM use cases omkring SOR-EDI og kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Adressering, find rigtigt lokationsnummer, opdaterede lokationsnummerinformationer

Læs mere

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet november 2013, Ib Johansen

EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet november 2013, Ib Johansen EDI-kvalitet. Kvalitetssikring af EDI kommunikationen. Notat MedCom. Udarbejdet november 2013, Ib Johansen Indledning I efteråret 2012 nedsattes en arbejdsgruppe i MedCom regi til udarbejdelse af løsningsforslag

Læs mere

Kvalitetssikringsprojektet. Peter Pedersen, MedCom

Kvalitetssikringsprojektet. Peter Pedersen, MedCom Kvalitetssikringsprojektet Peter Pedersen, MedCom ppe@medcom.dk 2 Om projektet Der er tale om et to årigt forløb, der startede den 1. november 2016. Projektet dækker bredt i forhold til alle Sundhedsvæsenets

Læs mere

Referat fra 2. møde i EDI-kvalitetsgruppen

Referat fra 2. møde i EDI-kvalitetsgruppen Referat fra 2. møde i EDI-kvalitetsgruppen Dato: 15.08.13 Vor ref.: IJO Dato: Torsdag den 15. august 2013 Sted: Deltagere: MedCom Helle Bach Hansen, Region Nordjylland Mogens Engsig-Karup, Region Midtjylland

Læs mere

Referat fra 3. møde i EDI-kvalitetsgruppen

Referat fra 3. møde i EDI-kvalitetsgruppen Referat fra 3. møde i EDI-kvalitetsgruppen Dato: 06.12.13 Vor ref.: IJO Dato: Onsdag den 20. november 2013 Sted: Deltagere: MedCom Helle Bach Hansen, Region Nordjylland Thomas Koldkur Bitsch, Region Midtjylland

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation

EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation EDI kvalitetssikring af den elektroniske kommunikation Kommune Lægepraksis Hospital Udkastet er udarbejdet af; Thomas Koldkur Bitsch Konsulent Kvalitet og Sundhedsdata, Strategisk kvalitet Skottenborg

Læs mere

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så:

Vi vil derfor gerne opfordre til, for jeres individuelle kunder, at SOR-EDI er opdateret så: Sundhedsplatformen Borgervænget 7, 3. 2100 København Ø Informationsbrev www.regionh.dk www.regionsjaelland.dk Dato: 20. marts 2017 Informationsbrev vedr. elektroniske forsendelser og implementering af

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke

MC9- Sygehus-praksispakke MC9- Sygehus-praksispakke Dagsorden 1. Velkommen, Præsentation, Praktisk. Siden sidst, MC jubilæum 2. C1- Sygehus-praksispakke 3. Hvad skal vi lave indenfor rammerne 4. Hvilke systemer har I, hvad kan

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN Mødeleder: LHF 10.00 10.30 11.00 Incl. P-journal 12.30 frokost 13.15 14.00 14.20 14.40 LHF: 5 min., IJO og DSL hver 10 min., 20 min. til diskussion LHF HBJ EDI fejlsituationer Der er hele tiden eksempler

Læs mere

Referat fra projektleder- og EDI teknikermøde

Referat fra projektleder- og EDI teknikermøde Dato: 13.06.12 Vor ref.: IJO Referat fra projektleder- og EDI teknikermøde Dato: Onsdag den 13. juni 2012 Sted: Deltagere: MedCom Helle Hesthaven, Region Nordjylland Hans Henrik Bøttger, Region Midt Tove

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 010212/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse

RSI statusrapport for pejlemærke MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehus MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Projekt id Projekt titel 3.6 MedCom standarder MedCom standarder fuldt udbredt i regionernes sygehuse Version 1.0 Dato 24111/Lars Hulbæk-Ib Johansen-Dorthe Skou

Læs mere

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Projektets delopgaver: 4. Hvor langt er man. Status fra Regionerne, Kommunerne, Sundhed.dk: Pakkeforløb

Læs mere

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer

Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Beskrivelse af løsningsmodeller til fordeling af MedCom Advis til flere kommunale fagsystemer Indhold Baggrund... 1 Løsningsforslag 1: Omkuvertering i VANS... 2 Teknisk Beskrivelse... 2 Forudsætninger...

Læs mere

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017

Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Status Hjemmepleje-sygehus, MedCom10, juli 2017 Dette er et statusnotat om MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet, som er udarbejdet juli 2017, i forbindelse med at MedCom10 hjemmepleje-sygehusprojektet

Læs mere

3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes sygehuse. Godkendelse Forventes indstillet til godkendelse i RSI s styregruppe den 27.

3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes sygehuse. Godkendelse Forventes indstillet til godkendelse i RSI s styregruppe den 27. RSI KOMMISSORIUM 1: Projektbasis 1.1: Projektidentifikation Dato + version 26-04-2011 0.4 (se dokumenthistorik i appendiks). RSI pejlemærke RSI tema 3.6: MedCom-standarder er fuldt udbredt i regionernes

Læs mere

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: 17. august 2007 / Ib Johansen Bilag 9-5-1 Konsolidering og udbredelse Projektlinie 5 Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

Gevinstpotentialer. Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger. MedCom 7-projekter

Gevinstpotentialer. Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger. MedCom 7-projekter . Implementering af EDI/XML Partnerskabsoplysninger MedCom 7-projekter 5. maj 2010 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING 4 1.1 Baggrund og formål med EDI/XML Partnerskabsoplysninger 4 1.2 EDI/XML Partnerskabsoplysninger

Læs mere

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC)

Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) KOMMISSORIUM Basisinformation Titel Dato + version Styregruppe for modernisering af MedCom infrastruktur (POC) 21-09-2018 + version 1.0 (MedCom)

Læs mere

Praktiserende tandlæger

Praktiserende tandlæger Praktiserende tandlæger Hvad skal de kunne af MedCom meddelelser jf. ny overenskomst. 27. april 2014, MedCom Ib Johansen Baggrund I seneste overenskomst mellem RLTN og Dansk Tandlægeforening er der aftalt

Læs mere

Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger. e-sundhedsobservatoriet d. 10/ Michael Johansen, chefkonsulent

Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger. e-sundhedsobservatoriet d. 10/ Michael Johansen, chefkonsulent Forudsætningen for succesfuld datadeling af sundhedsoplysninger e-sundhedsobservatoriet d. 10/10-2019 Michael Johansen, chefkonsulent Succes ved datadeling af sundhedsoplysninger Semantisk interoperabilitet

Læs mere

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011 MC7 Projektledermøde ijo 1. Velkomst Torsdag den 13. oktober 2011 Dagsorden 2. Gennemgang af program 3. Siden sidst, MC koordinationsgruppen. Lægesystemleverandørkursus 4. MC 7 projekterne: Erstat CPR,

Læs mere

Henvisninger Hvor langt er man?

Henvisninger Hvor langt er man? Henvisninger Hvor langt er man? Kommunal forebyggelse MedCom 7 Ønske fra Region Syddanmark om at alle henvisningerne til kommunal forebyggelse er elektroniske fra lægerne, uafhængigt om kommunerne har

Læs mere

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER

NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER DIAS 1 NÅR MEDCOM ADVISER SKAL TIL FLERE FORSKELLIGE KOMMUNALE FAGSYSTEMER Omkuvertering I VANS Kopiering I KMD Sygehusophold Kopiering I KFS Advis hotel Kommunalt Broker software Bolette Friis Jensen

Læs mere

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN

EDI fejlsituationer Kvalitet i EDI - KOMMUNIKATIONEN 1. Velkomst 2. Baggrund for mødet, Mogens Engsig-Karup 3. Kommissorium for gruppen 4. Fejlsituationer med udgangspunkt i de use cases, Mogens Engsig-Karup har oplistet. Yderligere use cases af fejlsituationer,

Læs mere

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics

MedCom. PL- Leverandørforum. Danish Centre for. Health Telematics PL- Leverandørforum PL- Leverandørforum PL leverandør / MC møde 10 1. Referat fra sidste møde d. 20 september 2. Siden sidst herunder status på RSI Pejlemærker, telemedicinprojekterne, kroniker og KIH

Læs mere

MedCom. Henvisninger

MedCom. Henvisninger Velkomst - præsentation Referat fra mødet d. 12. maj, siden sidst i dag tilbagemeldingen fra Regionerne Særlige fokuspunkter / problemomrråder i e-henvisningen i dag Status på vejledninger på Sundhed.dk

Læs mere

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende:

Linie 5: Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden dækker bl.a. følgende: Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Siden Sidst 20.februar 2008 Ib Johansen JANUAR 2008 - KÆMPE - EDI-REKORD, 4.401.989 måned. En usædvanlig og markant stigning i EDI anvendelsen. På blot et år

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Kvitteringspolitik. Syntaks- og kommunikations-regler. Aaaaaa Aaaaaaa. Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering

Kvitteringspolitik. Syntaks- og kommunikations-regler. Aaaaaa Aaaaaaa. Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering Syntaks- og kommunikations-regler Aaaaaa Aaaaaaa Kvitteringspolitik Regler for beskedforsendelse og eventuel kvittering Michael Johansen, Standarder, test & certificering mjo@medcom.dk Syntaks- og kommunikations-regler

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen

National hjemmepleje - sygehus gruppe møde. Cuckoo s Nest, Odense 21. marts Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen National hjemmepleje - sygehus gruppe møde Cuckoo s Nest, Odense 21. marts 2013 Dorthe Skou Lassen og Jeanette Jensen Velkommen Længe siden sidst 26. sept. 2012 Plejeforløbsplan udvikling Ny version 1.02

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Ved oprettelse, omlægning og vedligeholdelse samt nedlæggelse af lokationsnumre i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR)-EDI 1. Nyt lokationsnummer:

Læs mere

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT

Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT 14-02-2013 Status over MedCom laboratorieprojekter i Region MIDT Udarbejdet 14.2.2013, Ib Johansen, MedCom I nuværende MedCom8 periode er der følgende status på Region MIDT laboratorieprojekterne, som

Læs mere

Den Gode VANSEnvelope, Scenariebeskrivelser. MedCom

Den Gode VANSEnvelope, Scenariebeskrivelser. MedCom Den Gode VANSEnvelope, Scenariebeskrivelser MedCom Den Gode VANSEnvelope, Scenariebeskrivelser Jacob Glasdam, MedCom Ulrik Schønnemann, MedWare udgivelsesdato 19. november 2010 Revisionshistorie Revision

Læs mere

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen

Kommune projekter Rikke Viggers Dorthe Skou Lassen MedCom Danish Centre for Health Telematics Kommune projekter Rikke Viggers riv@medcom.dk Dorthe Skou Lassen dsl@medcom.dk Intro til MedCom8 kommune LÆ-blanketter Fødselsanmeldelse projekter Genoptræningsplan

Læs mere

Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m.

Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m. Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videresendelse og kvitteringer m.m. Kommunikationsvejledning omkring kopimodtagere, videre sendelse og kvitteringer m.m. 1 Indledning...1 Rollehåndtering...2

Læs mere

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011 Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Telefon 6543 2030 Direkte 6543 2011 Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 08.06.11 Vor ref. IJO REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale

Læs mere

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC. fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Informationsmøde om genoptræning SUM SST MC fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen træder i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst 10 november 2006 Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger

Læs mere

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse

fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse fra DGOP til den G-GOP MedCom kommunikationsstandard digital understøttelse Ny bekendtgørelse for GOP Bekendtgørelsen trådte i kraft d. 1. januar 2015 Sundhedsfaglige indhold defineret af Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Sags nr.: 1113259 Dok. Nr.: 1357352 Dato: 11. december 2013 Dagsorden til 8. styregruppemøde for MedCom 8 den 19. december

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.10.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Generel henvisning Videreforsendelse af henvisninger til privathospitaler og

Læs mere

MedCom og Aaaaaa Aaaaaaa. Modernisering. Standarder, Infrastruktur, Test & Governance. Michael Johansen, Standarder, test & certificering

MedCom og Aaaaaa Aaaaaaa. Modernisering. Standarder, Infrastruktur, Test & Governance. Michael Johansen, Standarder, test & certificering MedCom11 2018 og 2019 Aaaaaa Aaaaaaa Modernisering Standarder, Infrastruktur, Test & Governance Michael Johansen, Standarder, test & certificering mjo@medcom.dk Moderniseringens vision med afsæt i national

Læs mere

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder.

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder. Projekt 1 Analyse af udbredelse af MedCom standarder (7.2.1.f) Målet med analyseprojektet er at skabe et overblik over anvendelsesgraden af MedCom-standarder samt at komme med input til en mulig udbredelse

Læs mere

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen

Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse Ib Johansen Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1 Henvisninger - Fra primærsektoren til

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 10. januar 2017

PL/PLO/DR/MC møde. PLO 10. januar 2017 PL/PLO/DR/MC møde PLO 10. januar 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden, orienteringspunkter / aftalepunkter 3. Porteføljestyregruppen v. PLO og Danske Regioner

Læs mere

IT infrastruktur og standarder

IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder MedCom Danish Centre for Health Telematics IT infrastruktur og standarder Relationen til National Sundheds IT VANS net og Sundhedsdatanet

Læs mere

National infrastruktur

National infrastruktur Support og overvågning af national infrastruktur set med regionale briller Kontorchef Mogens Engsig-Karup, Sundhedsinformatik www.regionmidtjylland.dk Illustration af den planlagte nationale it-infrastruktur

Læs mere

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser

Tilbagesvar Parakliniske undersøgelser Parakliniske undersøgelser 1. Velkomst 2. Resume af projektet 3. Drøftelse af oplæg fra MedCom, herunder afgrænsning 4. Tekniske krav i forbindelse med indførelse af ændringerne Hvad kan vi lave her og

Læs mere

Odense 26. august 2009

Odense 26. august 2009 Velkomst Referat (kl. 10.10-10.15) Meddelelser (kl. 10.15-10.30) Henvisninger til kommunal forebyggelse v/dsl (kl. 10.30-10.40) Oplæg om Nemlogin og OCES II v/morten Storm Petersen, Signaturgruppen (kl.

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse MedCom-temadag mandag d. 14. marts 2016 Bo Gandil Jakobsen, Bo.gandil@dadlnet.dk Lone Høiberg, lho@medcom.dk Historien Der sendes allerede henvisning til kommunal forebyggelse

Læs mere

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele

Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele LEVERANCE 2.1 Koncept for systemforvaltning af den fælles open source kode, herunder procedure for opfølgning på software-versioner af OpenTele Konceptet beskriver, hvordan koden forvaltes, og hvordan

Læs mere

Kommunehenvisning. Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018

Kommunehenvisning. Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018 Kommunehenvisning Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018 lho@medcom.dk Sundhedsstyrelsens anbefalinger Sundhedsstyrelsen publicerede i juni 2016 anbefalinger for Forebyggelsestilbud

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst Del 1 3. Pakkehenvisninger a. Roadshows b. Modtagelse af de nye stamdata c. Sygehussystemerne d. Røntgensystemer e. Bilagsvedlæggelse Er regionerne klar 1. januar?

Læs mere

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom 1. Velkomst, præsentation 2. Siden sidst 3. Hvordan er det gået med at programmere opgaverne? 4. Gennemgang enkeltvis af standarderne og jeres løsning, herunder spørgsmål og afklaring. 5. Teknik der skal

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Tandlægesystemer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer

Tandlægesystemer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer E-Kommunikation Udbredelsesinitiativer 13. dec 2016 2 1. Velkommen 2. Møde med tandlægeforeningen, hvad kom der ud af det, 3. Tandlæger der er med nu på EDI-portalen oversigt og statistik, 4. Hvordan får

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Projektleder- tekniker møde Dagsorden

Projektleder- tekniker møde Dagsorden Projektleder- tekniker møde Dagsorden 1. Velkomst baggrund for mødet 2. Henvisningshotellet funktion, teknisk. 3. EDIFACT til henvisninger Syntaks- og kommunikationsregler, nye felter der skal kunnes 1.10.2012

Læs mere

Lægesystemleverandørmøde. 27. januar 2011

Lægesystemleverandørmøde. 27. januar 2011 Lægesystemleverandørmøde 1. Velkomst 27. januar 2011 2. Referat fra sidste møde 3. Meddelelser 4. PLO overenskomsten 5. Regioner skal kunne MC standarder inden udgangen af 2012 6. FMK udrulning hvordan

Læs mere

MC7 Lab.medicin og pakkehenvisningsmøde Torsdag den 15. december Henvisningsprojekterne

MC7 Lab.medicin og pakkehenvisningsmøde Torsdag den 15. december Henvisningsprojekterne Henvisningsprojekterne Dagsorden Referat fra seneste møde 6. MC 7 projekterne: a) Erstat CPR b) FNUX c) EKG d) Korrespondance med myndigheder 7. Henvisningsprojektet a) Henvisninger Pakkeforløb indarbejdet

Læs mere

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI

Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Styregruppen for MedCom Dagsorden og indstillinger for 6. møde i styregruppen for MedCom VI Der indkaldes hermed til 6. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 28.maj 2009 kl. 10-13. Mødet afholdes

Læs mere

Kvalitetsstyringssystem for test af leverandørernes implementering af MedCom s profiler

Kvalitetsstyringssystem for test af leverandørernes implementering af MedCom s profiler Kvalitetsstyringssystem for test af leverandørernes implementering af MedCom s profiler Version 1.0 9. september 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING OG BAGGRUND... 3 2 ANTILOPE PROJEKTET... 4 3 FASEPLAN

Læs mere

Forløbsplaner - status

Forløbsplaner - status Forløbsplaner - status Der er 3 spor i forløbsplansprojektet lige nu: Pilotafprøvningen med den løsning, XMO har udviklet sammen med DAK-E fra efteråret 2016. Den er implementeret i 14 klinikker og pilotafprøvningen

Læs mere

KKR-digitaliseringsmøde

KKR-digitaliseringsmøde KKR-digitaliseringsmøde Onsdag den 1. marts 2017 KL & MedCom Agenda 10.00-10.30 Kommunal udstilling af sundhedsoplysninger til borgere og pårørende via Sundhedsjournal 2.0 i regi af Sundhed.dk v. Bente

Læs mere

MC7 Projektledermøde Onsdag den 14. september 2011

MC7 Projektledermøde Onsdag den 14. september 2011 Onsdag den 14. september 2011 Dagsorden 1. Velkomst, præsentation 2. Referat fra sidst. 3. Siden sidst. Styregruppemøde, MC8-processen 4. MC7-projekterne a) Erstatningspersonnummer v. reg. Midtjylland

Læs mere

Funktionsevne Sundhedsaftaler

Funktionsevne Sundhedsaftaler Plejepersonale E-kommunikation strategier Funktionsevne Sundhedsaftaler Hvem er MedCom MedCom er etableret i 1995 som et offentligt finansieret, non profit samarbejde mellem myndigheder, organisationer

Læs mere

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst

Bilag Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst 22. februar 2007 Ib Johansen Bilag 8-5-4 Projektlinie 5 Konsolidering og udbredelse siden sidst Opgaverne i relation til konsolidering og udbredelse MedCom 5 perioden 2006-2007 dækker bl.a. følgende: 5.1

Læs mere

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang.

WebReq-brugermøde. 3. Releasen 1. juni 2012 Dette er med Kort gennemgang. WebReq-brugermøde 05.09.2012 DAGSORDEN: 1. Velkomst, 2. Siden sidst MedCom8 sådan går laboratorieprojekterne, kortnavne indføres ved decemberreleasen 2012, Laboratoriesvarportalen - ny brugergruppe. 3.

Læs mere

DMDD

DMDD - 01.01.2014-31.07.2014 Opdatering af webreq Juni-release (Margits orientering) Webreq hardwaresetup opdateret udvidet med WebPatient- og Reminderservere Nu er der i alt 23 servere - 16 i direkte drift.

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts MC9- Sygehus-praksispakke Workshop 12.-13. marts MC9- Sygehus-praksispakke Program: Workshop 12.-13. marts 12. marts: Kl. 12 13: Ankomst og frokost Kl. 13 15: Workshop: Henvisningshotellet Kl. 15.00 15.30:

Læs mere

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen

Status for hjemmeplejesygehusstandarder. Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen Status for hjemmeplejesygehusstandarder Møde i koordinationsgruppen 10. Oktober 2013 Jeanette Jensen jej@medcom.dk Indhold Udbredelsen Danmark rundt Status for versionsopdatering Fokuspunkter i MedCom8

Læs mere

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk

MedCom. Danish Centre for. Health Telematics. Velkommen. Lars Hulbæk MedCom Danish Centre for Health Telematics Velkommen Lars Hulbæk LHF@medcom.dk Agenda 1) Kort om MedCom 2) Den nationale strategi og MedCom9 3) MedComs basis opgaver 4) Afklaring af MedComs fremtidige

Læs mere

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager

Fælles regionale principper for. systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Fælles regionale principper for systematisk læring af patientklager Læring af patientklager handler om at lytte, agere og forbedre. Formålet

Læs mere

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar

Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Introduktion til læger og speciallæger om brug af tilbagesvar Tilbagesvar Indhold Baggrund Der rekvireres mere end 14 mio. laboratorieprøver pr. år fra lægepraksis til offentlige og private laboratorier

Læs mere

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde

Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Områder som har positiv betydning for patientsikkerheden i det tværsektorielle samarbejde Denne oversigt er udarbejdet for at danne et overblik over de områder som har særlig betydning for at skabe patientsikre

Læs mere

Kommunikation med kommunerne

Kommunikation med kommunerne Kommunikation med kommunerne Gensidig info mellem datakonsulenter og MedCom Torsdag d. 24. november 2016 Lone Høiberg, LHO@medcom.dk Henvisning til kommunal forebyggelse Agenda 1) Nye anbefalinger fra

Læs mere

Velkommen. MC8CO møde

Velkommen. MC8CO møde Velkommen MC8CO møde 10-10-13 Dagsorden MC8CO møde 10/12 13 1. Velkomst, præsentation og referat fra sidst 2. It-strategi for sundhedsvæsenet 2013-2017 v. Tine Ohm Laursen, NSI 3. MedCom9 Status på indhold

Læs mere

Sygehus kommune leverandørmøde

Sygehus kommune leverandørmøde Sygehus kommune leverandørmøde Workshop om forsendelseslogistik ift. hjemmeplejesygehusmeddelelser MedCom, 20. September 2017 Uddannelsescentret Fredericia Dagens agenda for workshoppen Kommunale områder

Læs mere

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud Kom godt i gang Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud 2 Få fuldt udbytte af de elektroniske muligheder Mange kommuner er i gang med at indføre

Læs mere

Webreq

Webreq Webreq - 01.01.2010-31.01.2011 Opdateringsrunder i 2. halvår og planlagte tiltag Opdatering i december gennemført planlagt Side 4 udbredelse går ikke så hurtigt, som vi gerne så vi overvejer tiltag i fællesskab

Læs mere

Henvisninger. 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Dagens opgaver: 4. Evt.

Henvisninger. 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Dagens opgaver: 4. Evt. 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Dagens opgaver: a. Udvidelse af tekstlængderne på sygehushenvisningerne b. Udvidelse af tekstlængderne på

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 12.12.2012

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 12.12.2012 12.12.2012 12.12.2012 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst DEL A-henvisninger 3. Henvisninger-pakkeforløb Modtagelse: Afsendelse: Pakketabellen: Kommunale forebyggelsestilbud Regionale forebyggelsestilbud

Læs mere

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008.

Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde d. 6. marts, 2008. Odense februar 2008 FORSLAG TIL Samarbejdsaftale SIP Standardiseret Indberetning fra Primærsektoren LÆ-blanketter FMK-Fælles Medicin Kort Aftaleparter: Forslaget skal godkendes på MedCom styregruppemøde

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018 PL/PLO/DR/MC møde 22. maj 2018 2 Dagsorden 1. Velkommen. Evt. nye punkter til dagsordenen. 2. Siden sidst, herunder opsamling af opgaver fra referatet 3. Nyt fra MedCom 4. Status på testcamp 2018 5. Nye

Læs mere

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer

6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder Nationale kortnavne indføres i lægesystemer Til Lægesystemleverandører For opgaver 2013 er der under punkt 6 Labpakke disse opgaver: 6 Labpakke Standardprofiler, kroniske patienter a Ensretning af koder på lægens egne analyser til NPU koder b Nationale

Læs mere

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen

Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR) EDI-applikationen 2009 Indhold 1 Indledning 1 1.1 Konverterede data fra Partnerskabstabellen 1 1.2 Totaludtræk 1 1.2.1 Organisering i SOR 1 1.2.2 Administrationspraksis

Læs mere

Forslag til Teknologisk fremtidssikring af MedCom-kommunikationen

Forslag til Teknologisk fremtidssikring af MedCom-kommunikationen 10-04-2013 Forslag til Teknologisk fremtidssikring af MedCom-kommunikationen Indhold 1 Baggrund... 2 2 Oversigt... 2 3 MedCom Meddelelseshotel... 3 3.1 Udfordringerne... 3 3.2 Forslag til løsning... 4

Læs mere

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation

Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation Underbilag 2Q Vilkår for integration til støttesystemet Klassifikation 1. Indledning og vejledning Nærværende vejledning beskriver, hvordan Anvendersystemer afsender og/eller modtager objekter til/fra

Læs mere

2.4 Initiativbeskrivelse

2.4 Initiativbeskrivelse KL Danske Regioner Økonomi- og Indenrigsministeriet Social- og Integrationsministeriet Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Finansministeriet 2.4 Initiativbeskrivelse Fuldt digitaliseret kommunikation

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Eksterne Sundhedsinstitutioners import af sundhedsenheder til SOR

Eksterne Sundhedsinstitutioners import af sundhedsenheder til SOR Eksterne Sundhedsinstitutioners import af sundhedsenheder til SOR Vedrører Sundhedsvæsenets organisationsregister, SOR version 1.2.1 30. januar 2009. Indhold 1 Introduktion 1 2 Forudsætninger 1 2.1 SKS-SHAK

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere

Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering. ver

Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering. ver Laboratorie forsøg med Forløbsplan arkitekturen version 2 Hosted implementering ver. 21-08-2017 Indhold Formål... 3 Laboratorietesten omfatter... 3 Resultat af laboratorietest... 3 Installation og opdatering

Læs mere