Henvisning til kommunal forebyggelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Henvisning til kommunal forebyggelse"

Transkript

1 Henvisning til kommunal forebyggelse MedCom-temadag mandag d. 14. marts 2016 Bo Gandil Jakobsen, Lone Høiberg,

2 Historien Der sendes allerede henvisning til kommunal forebyggelse og svar retur.

3 De kommunale sundhedstilbud samarbejde mellem almen praksis og kommuner

4

5

6 Typer Sundhedstilbud Borgerne tilmelder sig selv Borgerne skal henvises af praktiserende læge eller sygehus KOL, DM, Hjerte, Kræft Andre tilbud

7 Hvem beslutter om der skal henvises? Primært er det sundhedsstyrelsen, der fastlægger hvilke sundhedstilbud, der kræver henvisning. Aftaler om henvisning til andre sundhedstilbud er et anliggende for de Kommunalt Lægelige udvalg i den enkelte kommune. Dvs. en aftale mellem kommune og læger.

8 Henvisningstilbud - historikken Aftale fra 2011 mellem Sundhedsstyrelsen, DSAM, PLO og KL. Omhandlede henvisning til DM, KOL, Hjerte senere kræft rehabilitering. Specifikt indhold i henvisningen blev fastlagt. Revideret i Forslag til: nyt indhold aftale mellem KL og PLO, hvordan nye henvisninger kommer i stand

9 Hvad sker der nu? Revision af aftalen fra 2011 om henvisning til KOL, DM hjerte og kræft er overhalet indenom af arbejdet med forløbsplanerne. Der er lagt op til forenkling og bedre henvisningssystem.

10 Hvordan henviser man? 2 måder Henvisning fra lægen med en sygehushenvisning (kaldet ref01). I lægesystemet ligger den dynamiske henvisning som kan lette arbejdet med henvisning og få de rette oplysninger med i henvisningen. Det hældes ind i en almindelig henvisning og sendes ud af lægeklinikken som en ref 01. Alle lægesystemer opdaterer hver 2. uge i forhold til indhold af den dynamiske henvisning.

11 Den dynamiske henvisning Der kan indlægges fraser i skrivefelterne som hjælp til at skrive det rette i henvisningen. Der er et specifikt lokationsnummer. Der er link til sundhedstilbuddet på sundhed.dk og evt. link til pt/borger information. Kontaktoplysninger til kommunen.

12 Kommunesiden Kommunen modtager henvisningen via et lokationsnummer. Oplysninger i henvisningen: Faste oplysninger: Pt tlf. nr. og adresse, lægens tlf. nr. etc. Skrivefelt til det kliniske indhold af henvisningen Ganske få kommuner henter henvisningen på en webtjeneste og printer den i eget system. Henvisning visiteres og sendes videre til rette instans i kommunen.

13 Analysen Sundhedsstyrelsen har bedt MedCom revidere/forenkle den elektroniske henvisning og epikrise

14 Opgave fra Sundhedsstyrelsen I forbindelse med udarbejdelsen af forløbsplaner udarbejder Sundhedsstyrelsen i samarbejde med relevante parter faglige anbefalinger for patientrettede forebyggelsestilbud i kommunerne. Sundhedsstyrelsens anbefalinger forventes at omfatte flere af kommunens forebyggelsestilbud. Sundhedsstyrelsen har bedt MedCom revidere/forenkle standarden for henvisning til kommunal forebyggelse. 1. kvartal MedCom har gennemført en spørgeskemaundersøgelse om anvendelsen af henvisning, herunder pakketabellen for KOL, Diabetes, Hjerte og Kræft, samt tilbagesvar i form af epikrisen. Oplæg til Sundhedsstyrelsens arbejdsgruppe d. 10. marts. Afleverer en rapport til Sundhedsstyrelsen ultimo marts. MedCom 10 projekt

15 Analysen Spørgeskema sendt via link i PLO nyhedsbrev til samtlige lægepraksis i januar besvarelser, heraf 107 gennemførte besvarelser. Spørgeskema sendt til de kommuner, der i sidste kvartal 2015 i gennemsnit har modtaget 10 henvisninger til kommunal forebyggelse, sendt ud i februar/marts kommuner har modtaget link til spørgeskemaet, 36 kommuner har gennemført spørgeskemaet. Rapporten tager afsæt i de gennemførte besvarelser.

16

17 Hvad har vi spurgt om Hvilket it-system? Hyppighed af anvendelse af henvisninger/epikriser. Brug af henvisningsstandard/korrespondancemeddelse. Generende at henvisning til kommunal forebyggelse sendes i en sygehushenvisning? Felter i henvisningsstandarden, som kan undværes? Anvendelse af dynamisk henvisning. Brug af diagnose. Fremfinding af lokationsnumre. Informationsmængde tilstrækkelig? Hvornår sendes en epikrise fra kommunen?

18 Resultater fra lægepraksis - henvisning Lægerne vurderer, at de sender knap to tredjedele af henvisningerne elektronisk. 70 pct. anvender elektronisk sygehushenvisning. Godt halvdelen af de læger, der ikke sender en sygehushenvisning, anvender korrespondancemeddelelsen. Derudover henvender borgerne sig også selv til forebyggelsestilbud. 60 pct. af respondenterne oplever, det er generende, at henvisningen er en sygehushenvisning. Felterne Indkaldelsesprioritering, Cave og Aktuel Medicin kan undværes i henvisninger til kommunal forebyggelse. De læger, der anvender en dynamisk henvisning, oplever generelt at blive godt hjulpet af fraserne. Det opleves ikke entydigt let at finde kommunens lokationsnummer.

19 Resultater fra almen lægepraksis - epikrise 76 pct. af deltagerne oplever ikke, det er generende, at epikrisen er en sygehusepikrise. 28 pct. af de adspurgte læger, modtager altid en epikrise efter et afsluttet kommunalt forebyggelsesforløb. De adspurgte læger vurderer, at de modtager epikrisen i langt mindre målestok end de sender henvisninger til kommunal forebyggelse. Informationen fra kommunen opleves dækkende, men ønskes mere kort og præcis. Forslag til indhold: motivation, vurdering, resultat og en plan. Der ønskes diagnose medtages i epikrisen.

20 Resultater fra Kommunerne - henvisninger Alle deltagende kommuner modtager elektroniske henvisninger direkte i deres it-system. Knap 72 pct. af alle de deltagende kommuner modtager alle henvisninger elektronisk. Knap 33 pct. af kommunespondenterne modtager henvisningen i en korrespondancemeddelelse. 67 pct. de adspurgte kommuner modtager en generel henvisning/ dynamisk henvisning fra den praktiserende læge. 83 pct. af respondenterne ønsker at modtage henvisninger i den elektroniske henvisning fremfor i en korrespondancemeddelelse. 47 pct. oplever, at der generende, at henvisningen modtages i en sygehushenvisning. Felterne Indkaldelsesprioritering, Særlige forhold, Cave og Aktuel Medicin kan undværes i henvisninger til kommunal forebyggelse. Kommunerne vil gerne have patientens telefonnummer med i henvisningen.

21 Resultater fra kommuner - epikriser Kun 39 pct. af de adspurgte kommuner oplever, at det er let at finde det lokationsnummer, epikrisen skal sendes til. 75 pct. af de adspurgte kommuner kan sende en epikrise. Flere kommuner har it-systemer, der ikke kan sende en epikrise flest fra KMD Care, men også fra CSC Vitae. 56 pct. af kommunerne oplever, de kan aflevere de nødvending informationer til borgerens praktiserende læge. Enkelte kommuner sender epikrise retur til sygehuset, hvis sygehuset har sendt henvisningen. Hvornår sendes en epikrise til borgerens egen læge? 48% Når borgeren er henvist fra egen læge 17% Når borgeren selv har henvendt sig 31% Når borgeren er henvist fra sygehus

22 Anbefalinger fra MedCom Med afsæt i analysen

23 Henvisning til SOFT i kommunerne Der anvendes den dynamiske henvisning/ref01 Det er en gældende standard, der allerede er i lægesystemet. Det gør det nemt at udfylde for lægen. Den lægges ind i det kendte format (Ref01), før den afsendes fra lægeklinikken. Den modtages af kommunen på helt samme måde som de tidligere henvisninger. Den medsender automatisk vigtige patientens stamoplysninger til kommunen.

24 Henvisningen set fra almen praksis Alle lægesystemer har den. Der er indbygget: Lokationsnummer Kontaktinformationer til kommunen (tlf. træffetidspunkter). Link til oversigten over kommunale SOFT på sundhed.dk Link til Faxe kommune Link til evt. patientinformation der kan printes ud til pt. Mulighed for fraser. Lægesystemet finder automatisk den rette henvisning til den pågældende pt. s hjemkommune, når man starter på at udfærdige henvisning.

25 Henvisning set fra almen praksis (2) Det anbefales, der kun vil være en kommunal henvisning. Denne ene henvisning bruges til alle tilbuddene Det anbefales, at der kun vil være et skrivefelt: anamnesefeltet Fremtidssikret: hvis man senere hen ønsker at have flere SOFT henvisninger til samme kommune kan det godt lade sig gøre

26 Henvisning fra almen praksis - (XMO)

27 Man opretter en henvisning Man vælger dynamisk henvisning

28 Man vælger kommune henvisning Kommunehenvisning

29 Man skriver teksten til anamnesefeltet Dynamisk henvisning Her skriver man sin tekst til kommunen Klik på fortsæt

30 Henvisningen er færdig - man trykker på til afsendelse

31 Henvisning set fra kommunen Det er det kendte format: Man har et lokationsnummer hvor alle henvisninger til SOFT kommer ind til kommunen. Man viderevisiterer til rette instans i kommunen. Man har oplysninger i henvisningen om borgers tlf. nr., mail-adresse og stilling, samt lægens telefonnummer, alt medsendt fra lægesystemet. (de oplysninger har korrespondance brevet ikke inkluderet)

32 Epikrise Epikrisen sendes i det kendte format (DIS01). Epikrisen sendes til egen læge efter endt forløb. Kort og klar tekst. Der indsættes diagnose i forhold til hvilket SOFT det har været ( fx KOL eller DM) Når den modtages i lægesystemet, kan den via diagnosen fremfindes sammen med alle andre epikriser, notater etc. i forhold til hvilken sygdom, det drejer sig om.

33 Hvad betyder det Kendt henvisningsstandard, der forenkles i forhold til nuværende brug til kræft- og hjertepakker. Dvs. hurtig tilretning af ændrede links, lokationsnumre etc. Entydig lokationsnummer: henvisningen kommer altid frem til den rigtige kommune.

34 Hvad kræver det? Redigering af henvisningerne til de 98 kommuner kan gøres i det eksisterende regi i MedCom. At systemleverandørerne til lægesystemerne justerer/reviderer i forhold til fremfindingen af henvisningen (brugervenlighed). Et arbejde med organisering i kommunen i forhold til modtagelse af SOFT henvisningerne. At sygehusene kan sende elektronisk henvisning (via knap-løsning). At alle kommunerne får epikrisemodulet.

35 MedCom 10 projekt Henvisning til kommunal forebyggelse

36 Henvisning til kommunal forebyggelse Hovedmål Videreudvikling og kvalitetssikring af elektronisk henvisning -og epikrise ud fra analysens resultater. National udbredelse, dvs. at alle kommuner, sygehuse og praksis anvender elektronisk henvisning -og epikrise i forbindelse med borgerens brug af kommunale forebyggelsestilbud. Formål at sikre borgerens forebyggelsesforløb i kommunen understøttes elektronisk, samt at egen læge forbliver den centrale tovholder i forløbet og efterfølgende har relevante data og derved kan vurdere den videre plan for borgeren.

37 Overordnede leverancer i projektet Milepælsplan 1. maj 2016: Godkendelse af PID. 30. juni 2016: Evt. tilretninger i henvisnings og epikrisestandarden indarbejdet i standarderne*. 1. september 2016: Test af løsningen i it-systemer, evt. testcamps. 15. november 2016: Pilotafprøvning gennemført. 31. december 2016: Erfaringsopsamling fra pilotafprøvning udarbejdet. 1. oktober 2017: Løsning organisatorisk implementeret /udbredt. 31. december 2017: Erfaringer indhentet. * Afhængig af de ændringer, der skal udføres.

38 Det gode budskab Anvend de standarder, der er besluttet på nationalt niveau (KL og PLO) Ved at anvende de strukturerede meddelelser, kan it-systemet sortere beskederne og lægge dem på plads i patientens/borgerens journal, så dokumentationen er sikret. Korrespondance-standarden mangler ofte en overskrift. Den kan let putte sig blandt andre korrespondancemeddelelser. Når der skrives en elektronisk henvisning via standarden, vil den være beriget med en pakketabel. Det betyder, at der er fraser som skal udfyldes. Nuværende for KOL, diabetes, hjerte og kræft (de fraser kan måske forenkles). Det betyder også, at lokationsnummeret på patientens/borgeres kommune allerede er fremsøgt, så lægen/sygehuset skal ikke lede efter det. Dermed bliver det hurtigt at sende en henvisning.

39 Spørgsmål & diskussion

40 Link til evaluering:

Henvisning til kommunal forebyggelse. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse

Henvisning til kommunal forebyggelse. Resultater fra spørgeskemaundersøgelse Henvisning til kommunal forebyggelse Resultater fra spørgeskemaundersøgelse Marts/maj 2016 Indhold 1. Indledning... 3 2. Baggrund... 3 3. Spørgeskemaundersøgelse... 6 3.1 Besvarelser fra almen lægepraksis...

Læs mere

kommunens forebyggelsestilbud

kommunens forebyggelsestilbud 29-09-2017 Henvisning til kommunens forebyggelsestilbud Rapport omkring spørgeskemaundersøgelse gennemført i juni 2017 Indhold 1. Indledning... 2 2. Baggrund... 2 3. Metode... 3 3.1 Praktiserende læger...

Læs mere

Kommunikation med kommunerne

Kommunikation med kommunerne Kommunikation med kommunerne Gensidig info mellem datakonsulenter og MedCom Torsdag d. 24. november 2016 Lone Høiberg, LHO@medcom.dk Henvisning til kommunal forebyggelse Agenda 1) Nye anbefalinger fra

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse Koordinationsgruppemøde Torsdag d. 27. oktober 2016 Lone Høiberg, LHO@medcom.dk Agenda 1) Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen 2) Ny dynamiske kommunehenvisning 3)

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse KKR digitaliseringsnetværk Onsdag d. 23. november 2016 Lone Høiberg, lho@medcom.dk Den dynamiske kommunehenvisning Ny dynamisk henvisning i pakketabellen, som knyttes

Læs mere

Attachments: Information til praktiserende læger via leverandører februar 2017.pdf

Attachments: Information til praktiserende læger via leverandører februar 2017.pdf From: Marianne Ahrenkiel Søgaard Sent: 22 Feb 2017 12:45:03 +0100 To: Ingelise Juhl Subject: KLU - kommune henvisning Attachments: Information til praktiserende læger via leverandører februar 2017.pdf

Læs mere

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud

Kom godt i gang. Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud Kom godt i gang Indførelse af elektronisk kommunikation ved henvisning til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud 2 Få fuldt udbytte af de elektroniske muligheder Mange kommuner er i gang med at indføre

Læs mere

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL.

MedCom er ejet og finansieret af Sundhedsministeriet, Danske Regioner og KL. NYT OM IT FRA MEDCOM PÅ PRAKSIS-/LABORATORIE- OMRÅDET I 2017 2 HVEM ER MEDCOM? MedCom er bindeleddet i det samarbejdende sundhedsvæsen, hvor vi udvikler og udbreder tværsektorielle, digitale kommunikationsløsninger.

Læs mere

Henvisning til kommunal forebyggelse

Henvisning til kommunal forebyggelse Henvisning til kommunal forebyggelse PLO, PL, DR forum tirsdag d. 20. september 2016 Tove Lehrmann, TLE@medcom.dk Agenda 1) Nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen 2) Den generelle dynamiske henvisning

Læs mere

Kommunehenvisning. Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018

Kommunehenvisning. Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018 Kommunehenvisning Henvisning til kommunens forebyggelsesområde og akutfunktion 23. august 2018 lho@medcom.dk Sundhedsstyrelsens anbefalinger Sundhedsstyrelsen publicerede i juni 2016 anbefalinger for Forebyggelsestilbud

Læs mere

EG Clinea Version 18.3

EG Clinea Version 18.3 EG Clinea Version 18.3 side 1 af 7 Indledning Implementering af en række MedCom krav i EG Clinea 18.3 betyder såvel tilføjelse af ny funktionalitet som udvidelse til eksisterende. Med afsæt i Sundhedsstyrelsens

Læs mere

Ny henvisning til kommunale forebyggelse

Ny henvisning til kommunale forebyggelse Ny henvisning til kommunale forebyggelse I dag lever den rigeste fjerdedel af danske mænd Der er i udviklet gennemsnit en ny knap kommunehenvisning 10 år længere til kommunale forebyggelsestilbud end den

Læs mere

KKR-digitaliseringsnetværksmøde. Torsdag den 26 maj 2016

KKR-digitaliseringsnetværksmøde. Torsdag den 26 maj 2016 KKR-digitaliseringsnetværksmøde Torsdag den 26 maj 2016 Dagsorden 1. Velkomst 2. Status på FSlll v. Ulla Lund Eskildsen & Kirstine Bergholdt Bjerre, KL 3. Status for versionsopdatering Hjemmepleje-sygehus

Læs mere

Opdateret Projektinitieringsdokument (PID) Kommunal henvisning

Opdateret Projektinitieringsdokument (PID) Kommunal henvisning Opdateret Projektinitieringsdokument (PID) Kommunal henvisning Februar 2018 Indhold 1 STAMDATA... 2 2 FORMÅL MED PROJEKTET... 2 3 AFGRÆNSNING... 6 4 MÅL OG SUCCESKRITERIER... 6 5 BUDGET... 6 6 EVALUERING

Læs mere

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet

Opsamling fra workshop marts Sygehus-praksispakkeprojektet TLe 28. marts 2015 Opsamling fra workshop 12.-13. marts 2015 Sygehus-praksispakkeprojektet Formålet med workshoppen var at udveksle erfaringer med implementeringen af Sygehuspraksispakkeprojektet i de

Læs mere

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling

Henvisninger. 5. Forslag til projektgennemførelse og opgavefordeling 1. Velkomst, præsentation 2. MC7 projektet pakkehenvisninger. Baggrund, opgaver, tidshorisont 3. Projektets delopgaver: 4. Hvor langt er man. Status fra Regionerne, Kommunerne, Sundhed.dk: Pakkeforløb

Læs mere

Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere

Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere Generisk model for arbejdsdeling, henvisning til og kvalitetssikring af træningstilbud til borgere 1. Baggrund Regeringen og Danske Regioner har siden 2011 i økonomiaftalerne aftalt, at der løbende skal

Læs mere

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen

E kommunikation. Praktiserende læge Michel kjeldsen. Praksiskonsulentordningen E kommunikation Praktiserende læge Michel kjeldsen 04-05-2012 Kommunal e-kommunikation Definition Ved e kommunikation forstås MedCom standarderne: Korrespondancebrev System Receptfornyelse (Sygehus)henvisning

Læs mere

Omfanget af henvisninger fra almen praktiserende læger til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud

Omfanget af henvisninger fra almen praktiserende læger til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud A NALYSE Omfanget af henvisninger fra almen praktiserende læger til kommunale sundheds- og forebyggelsestilbud Af Bodil Helbech Hansen Formålet med denne analyse er at belyse omfanget af henvisninger til

Læs mere

Vejledning om elektronisk kommunikation. mellem Hjørring Kommune og kommunens praktiserende læger

Vejledning om elektronisk kommunikation. mellem Hjørring Kommune og kommunens praktiserende læger Vejledning om elektronisk kommunikation mellem Hjørring Kommune og kommunens praktiserende læger Vejledningen tager udgangspunkt i Rammeaftalen om elektronisk kommunikation mellem kommune og kommunens

Læs mere

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel. Version 1.4

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel. Version 1.4 Version 1.4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion billedligt fortalt.... 4 Hospital... 5 Oprettelse af regional dynamisk henvisning for hospital (Nationale hospitalspakkeforløb)...

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Hjælp til selvmordstruede borgere Der er udarbejdet en oversigt over, hvor sundhedspersonale på tværs af sektorer kan få hjælp til en selvmordtruet

Læs mere

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel. Version 1.4

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel. Version 1.4 Version 1.4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion billedligt fortalt.... 4 Hospital... 5 Oprettelse af regional dynamisk henvisning for hospital (Nationale hospitalspakkeforløb)...

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018

PL/PLO/DR/MC møde. 22. maj 2018 PL/PLO/DR/MC møde 22. maj 2018 2 Dagsorden 1. Velkommen. Evt. nye punkter til dagsordenen. 2. Siden sidst, herunder opsamling af opgaver fra referatet 3. Nyt fra MedCom 4. Status på testcamp 2018 5. Nye

Læs mere

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet.

Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. Analyse af udbredelse af hjemmepleje-sygehusstandarderne i psykiatrien/socialområdet. 1. Baggrund MedCom hjemmepleje-sygehusstandarderne benyttes i dag i kommunikationen mellem kommunens hjemmepleje/hjemmesygepleje

Læs mere

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: SUMPMJ Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 185130 Dato: 28. september 2016 Dagsorden til 1. møde i styregruppen for pilotafprøvning

Læs mere

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts

MC9- Sygehus-praksispakke Workshop marts MC9- Sygehus-praksispakke Workshop 12.-13. marts MC9- Sygehus-praksispakke Program: Workshop 12.-13. marts 12. marts: Kl. 12 13: Ankomst og frokost Kl. 13 15: Workshop: Henvisningshotellet Kl. 15.00 15.30:

Læs mere

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange

Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Patientforløb Med fokus på samarbejde og kommunikation i overgange Med en beskrivelse af opgave og ansvarsfordeling imellem projektets parter i TeleCare Nord; almen praksis, kommuner og sygehuse er det

Læs mere

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder.

Analysen giver et overblik over, hvor det tværsektorielle samarbejde kan it-understøttes med de allerede eksisterende standarder. Projekt 1 Analyse af udbredelse af MedCom standarder (7.2.1.f) Målet med analyseprojektet er at skabe et overblik over anvendelsesgraden af MedCom-standarder samt at komme med input til en mulig udbredelse

Læs mere

10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 29. august 2017

10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 29. august 2017 10. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 29. august 2017 2 Dagsorden 1. Meddelelser 2. Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet 3. Status på PL-Forum og DAK-E s arbejde med

Læs mere

1. Aftalens parter Aftalen indgås af Frederikshavn Kommune og Praksisudvalget, Region Nordjylland.

1. Aftalens parter Aftalen indgås af Frederikshavn Kommune og Praksisudvalget, Region Nordjylland. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Fælles koncept for Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 13. oktober 2011 Revideret jan. 2013 Aftale

Læs mere

N O TAT. Information om IT-understøttet arbejdsgang ved lægevisiteret kommunale sundhedstilbud

N O TAT. Information om IT-understøttet arbejdsgang ved lægevisiteret kommunale sundhedstilbud N O TAT Information om IT-understøttet arbejdsgang ved lægevisiteret kommunale sundhedstilbud Formål KL har i samarbejde med PLO, DSAM, Sundhedsstyrelsen og Sundhed.dk. udarbejdet forslag til en IT-understøttet

Læs mere

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017

6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 7. marts 2017 6. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 7. marts 2017 2 Dagsorden Meddelelser Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet Gennemgang af risikolog og godkendelse af evt. korrigerende

Læs mere

TEMADAG OM REKRUTTERING TIL FOREBYGGELSESTILBUD FOR BORGERE MED KRONISK SYGDOM. Rødovre den 19. Februar 2018

TEMADAG OM REKRUTTERING TIL FOREBYGGELSESTILBUD FOR BORGERE MED KRONISK SYGDOM. Rødovre den 19. Februar 2018 . TEMADAG OM REKRUTTERING TIL FOREBYGGELSESTILBUD FOR BORGERE MED KRONISK SYGDOM Rødovre den 19. Februar 2018 Formål med temadagen Formålet med temadagen er at dele viden og erfaringer om rekruttering

Læs mere

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre

Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Tjekliste til kommunerne vedr. lokationsnumre Ved oprettelse, omlægning og vedligeholdelse samt nedlæggelse af lokationsnumre i Sundhedsvæsenets Organisationsregister (SOR)-EDI 1. Nyt lokationsnummer:

Læs mere

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019

Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 1 Koordinationsgruppemøde Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 24. Januar 2019 2 Agenda 1. Baggrund for projekt Forbedring af epikriser 2. PLO s overenskomst og aftaletekst 3. Projektets målsætninger

Læs mere

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen

Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 1 Igangværende indsatser fra Sundhedsaftalen 2011-2014 Forebyggelse TSG Flowdiagram for selvmordsforebyggelse en opgave fra 2. generations sundhedsaftale, som snart kan færdiggøres. Center for Selvmordsforebyggelse,

Læs mere

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 365099 Dato: 11-05-2017 Dagsordensmateriale til 8. styregruppemøde for digital understøttelse af

Læs mere

Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status

Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status Kommunale rehabiliteringstilbud til kronisk syge borgere - en status KLs sundhedskonference 2012, Hotel Nyborg Strand Centret er støttet af TrygFonden og Kræftens Bekæmpelse Den 17. januar 2012 Astrid

Læs mere

Forløbsplaner - status

Forløbsplaner - status Forløbsplaner - status Der er 3 spor i forløbsplansprojektet lige nu: Pilotafprøvningen med den løsning, XMO har udviklet sammen med DAK-E fra efteråret 2016. Den er implementeret i 14 klinikker og pilotafprøvningen

Læs mere

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland

Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland Sundhedsaftalen et samarbejde mellem Region Midtjylland og de 19 kommuner Rammeaftale om anvendelse af korrespondancebrevet mellem hospitaler og kommuner i Region Midtjylland (Godkendt Sundhedsstyregruppen,

Læs mere

Elektronisk kommunikation på sundhedsområdet set fra kommunerne. Status og udfordringer

Elektronisk kommunikation på sundhedsområdet set fra kommunerne. Status og udfordringer Elektronisk kommunikation på sundhedsområdet set fra kommunerne. Status og udfordringer Kommunikation mellem hospitaler og Indlæggelses- og udskrivningsadvis. Ofte omtalt som automatiske beskeder, men

Læs mere

KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015

KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015 KKR digitaliseringsnetværksmøde den 11. marts 2015 1. Status for hjemmepleje-sygehusstandarder, version 1.0.3 2. Status vedr. beslutning om medicinoplysninger i indlæggelses og udskrivningsrapport i forhold

Læs mere

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel Indholdsfortegnelse Indhold Indhold...1 Introduktion billedligt fortalt....2 Hospital...3 Oprettelse af hospitalspakke...3 Nationale hospitalspakkeforløb...3 Tilknytning

Læs mere

Status DAP projekter. 20. december 2018

Status DAP projekter. 20. december 2018 Status DAP projekter 20. december 2018 2 Status Hurtigt patientoverblik og Bedre forberedelse Aktiviteter nu og i næste periode A-data har sat nyansat projektleder (dog med titel som kundechef) på begge

Læs mere

Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland

Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland Bilateral sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland 2 Bilateral Sundhedsaftale mellem Vesthimmerlands Kommune og Region Nordjylland Indholdsfortegnelse INDLEDNING.................................................................................................

Læs mere

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland

Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland Implementeringsplan for Kræftrehabilitering og palliation i Region Sjælland 1. Indledning Cirka 50 procent af de borgere, som rammes af kræft (herefter kræftpatienter eller patienter), bliver i dag helbredt

Læs mere

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011

MC7 Projektledermøde. Torsdag den 13. oktober 2011 MC7 Projektledermøde ijo 1. Velkomst Torsdag den 13. oktober 2011 Dagsorden 2. Gennemgang af program 3. Siden sidst, MC koordinationsgruppen. Lægesystemleverandørkursus 4. MC 7 projekterne: Erstat CPR,

Læs mere

MC7 Pakkehenvisningsmøde Kjørmes Knud 2011

MC7 Pakkehenvisningsmøde Kjørmes Knud 2011 MC7 Pakkehenvisningsmøde Kjørmes Knud 2011 MC7 Pakkehenvisningsmøde Onsdag den 2. februar 2011 ijo Dagsorden 1. Velkomst, præsentation 2. Referat fra sidst 3. MC7-projektet pakkehenvisninger 4. Dagens

Læs mere

Henvisninger Hvor langt er man?

Henvisninger Hvor langt er man? Henvisninger Hvor langt er man? Kommunal forebyggelse MedCom 7 Ønske fra Region Syddanmark om at alle henvisningerne til kommunal forebyggelse er elektroniske fra lægerne, uafhængigt om kommunerne har

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner

Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 411845 Dato: 23-08-2017 Dagsordensmateriale til 10. møde i styregruppen for forløbsplaner Mødet

Læs mere

Elektronisk udgave af Statusredegørelse og bortfald af undtagelsesredegørelsen for fysioterapiområdet

Elektronisk udgave af Statusredegørelse og bortfald af undtagelsesredegørelsen for fysioterapiområdet Elektronisk udgave af Statusredegørelse og bortfald af undtagelsesredegørelsen for fysioterapiområdet Udarbejdet af Danske regioner, Danske fysioterapeuter, MedCom 2018 Baggrund Det har siden september

Læs mere

Mult1 Med. Henvisninger Henvisningstabel Henvisningshotel. 12. Marts 2015

Mult1 Med. Henvisninger Henvisningstabel Henvisningshotel. 12. Marts 2015 Henvisninger Henvisningstabel Henvisningshotel 12. Marts 2015 REF06 Speciallæ ge Dermatolo gi REF06 Speciallæ ge Kirurgi REF06 Speciallæ ge psykiatri REF06 Speciallæ ge Neurologi REF06 Speciallæ ge Gynækolo

Læs mere

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning

Regionshuset Viborg. Nære Sundhedstilbud Strategi og Planlægning Samarbejdsaftale om brug af elektroniske henvisninger fra hospitaler til kommunale sundhedsfremme- og forebyggelsestilbud i Region Midtjylland (December 2015) Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi

Læs mere

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste

Ny version af MedComs standard for genoptræningsplaner - fra DGOP til G-GOP Sundhedsfagligt indhold Teknisk del XML facitliste Fra DGOP til G-GOP Processen for ny version af kommunikationsstandard for genoptræningsplaner Dette notat beskriver processerne for at gennemføre implementeringen af ny version kommunikationsstandard for

Læs mere

Krav 2. Hvordan parterne sikrer sammenhæng mellem de regionale og kommunale forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud.

Krav 2. Hvordan parterne sikrer sammenhæng mellem de regionale og kommunale forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud. Krav 2. Hvordan parterne sikrer sammenhæng mellem de regionale og kommunale forebyggelses- og sundhedsfremmetilbud. Grundaftaler for Region Syddanmark og kommuner 2.1. Sammenhæng mellem tilbud Der lægges

Læs mere

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger

Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Marts Nyt om elektronisk kommunikation - for praktiserende læger og speciallæger Nyhedsbrev fra Afdelingen for Kommunesamarbejde, om elektronisk kommunikation Afdelingen for Kommunesamarbejde udsender

Læs mere

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN.

Sundhedsaftalen Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN. Med forbehold for yderligere ændringer, opdatering af handleplan og politisk godkendelse HANDLEPLAN for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver

Læs mere

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner

Dagsorden til 3. møde i styregruppen for pilotafprøvning af forløbsplaner Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: Sundhedsøkonomi, Sygehusbyggeri, Koncernøkonomi og Analyse Sagsbeh.: SUMSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1601025 Dok. nr.: 239185 Dato: 25. november 2016 Dagsorden til

Læs mere

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018

Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner den 10. april 2018 Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SUNDOK Sagsbeh.: DEPSSBO Koordineret med: Sagsnr.: 1802054 Dok. nr.: 580916 Dato: 05-04-2018 Dagsorden til møde i styregruppen for udbredelse af digitale forløbsplaner

Læs mere

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019

Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser. Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 1 Projektgruppemøde #5 Forbedring af epikriser Alice Kristensen, MedCom 20. Maj 2019 2 Dagsorden Velkomst og beskeder Information fra møde ml. PLO og RLTN 30. april 2019 Status siden sidste møde LPS Testcamp

Læs mere

Status på forløbsprogrammer 2014

Status på forløbsprogrammer 2014 Dato 19-12-2014 Sagsnr. 4-1611-8/14 kiha fobs@sst.dk Status på forløbsprogrammer 2014 Introduktion I dette notat beskrives den aktuelle status på udarbejdelsen og implementeringen af forløbsprogrammer

Læs mere

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende

PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende PRAKTISERENDE LÆGERS ORGANISATION Dato 13. marts 2019 PLO Analyse Forslag til afbureaukratisering fra de praktiserende læger Sammenfatning De tre tiltag, flest praktiserende læger mener, kan lette arbejdsbyrden,

Læs mere

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel Version 1.3

Vedligeholdelse af Pakkehenvisningstabel Version 1.3 Version 1.3 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Introduktion billedligt fortalt.... 4 Hospital... 5 Oprettelse af hospitalspakke... 5 Nationale hospitalspakkeforløb... 5 Tilknytning af eksisterende

Læs mere

OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING

OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING TELECARE NORD KOL OPGAVE- OG ANSVARSFORDELING Indhold Telemedicin til patienter med KOL 2 Formålet med telemedicin 2 Opgave og ansvarsfordeling 2 Identifikation og henvisning 3 Inklusionskriterier 3 Opfølgning

Læs mere

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019

MedCom 11 Koordinationsgruppe. 24. Januar 2019 MedCom 11 Koordinationsgruppe 24. Januar 2019 2 Dagsorden 3 Meddelelser Orientering om Status på forløbsplaner v. Tove Lehrmann, MedCom MedCom11-midtvejsstatus v. Tove Lehrmann, MedCom Andet fra gruppen?

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 19. september 2017

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 19. september 2017 PL/PLO/DR/MC møde MedCom 19. september 2017 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet Kort

Læs mere

MedComs Kronikerprojekt

MedComs Kronikerprojekt PL møde 5/10 11 MedComs Kronikerprojekt Forberedelse 2011 Organisering?? Kroniker data ver0 30/6 2011 Revieu efterår KMD testsystem 1/12 2011 NS Guide ultimo 2011 Afprøves 2012 13: RSI storskalaprojekt

Læs mere

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW

Tilbagesvar. DataGruppen MultiMed A/S, Storhaven 12, 7100 Vejle. Tlf Fax: Side 1 af 11 BW Indhold Generelt... 2 Lægesystem... 3 Status for tilbagesvar... 3 Klinikniveau... 3 Status over udestående på patientniveau... 3 Arbejdsgang laboratorieprøver... 4 1. Bestilling af Prøver i WebReq... 4

Læs mere

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter

MC8-Praksis-Laboratorieprojekter MC8-Praksis-Laboratorieprojekter 2.05.2013 Dagsorden: 1. Velkommen 2. Siden sidst + demo af shared care platform 3. Røntgenhenvisninger 4. Henvisninger / Pakkeforløb Modtagelse Afsendelse Pakketabellen

Læs mere

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Handleplan for Sundheds-it og digitale arbejdsgange beskriver en lang række initiativer, som forventes gennemført eller påbegyndt i aftaleperioden for

Læs mere

Kommune projekter i MedCom /MedCom7

Kommune projekter i MedCom /MedCom7 Kommune projekter i MedCom 2010-2011/MedCom7 Projektlinjer Hjemmepleje-sygehus Udbredelse standard for genoptræningsplaner Udbredelse elektroniske lægeblanketter Fødselsanmeldelse, børnedatabase Konsolidering

Læs mere

Kroniker Info-møde 27/

Kroniker Info-møde 27/ Kroniker Info-møde 27/2 10-15 1. Velkommen Præsentation Henrik 2. Meddelelser 3. Tidsplan? 4. National Infrastruktur? Glenn 5. Sundhedsfagligt indhold? Svend 6. Testsystem Bente - KMD 7. Projekterne rundt

Læs mere

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner

Henvisning kvikguide 1/13. Indhold. Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Henvisning kvikguide Indhold Denne kvikguide indeholder følgende henvisningsemner Emne Side Definition: Hvad er en henvisning? 1 Elektronisk henvisning Elektronisk henvisning modtag 2 Elektronisk henvisning

Læs mere

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom

Tandlægesystemteknikermøde Møde den 14. august 2014 i MedCom 1. Velkomst, præsentation 2. Siden sidst 3. Hvordan er det gået med at programmere opgaverne? 4. Gennemgang enkeltvis af standarderne og jeres løsning, herunder spørgsmål og afklaring. 5. Teknik der skal

Læs mere

Koncept for forløbsplaner

Koncept for forløbsplaner Dato 29-09-2015 Sagsnr. 1-1010-185/1 kiha kiha@sst.dk Koncept for forløbsplaner 1. Introduktion Der indføres fra 2015 forløbsplaner for patienter med kroniske sygdomme jf. finanslovsaftalen for 2015. Initiativet

Læs mere

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6.

2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008. Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. 17-02-2008 Indstillinger 2. møde i styregruppen for MedCom VI torsdag d. 29 maj 2008 Ad Budgetrammer og projektbeskrivelser for MedCom6. Vedr. budgetrammer indstilles til MedComs styregruppe At følgende

Læs mere

5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 3. februar 2017

5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner. 3. februar 2017 5. styregruppemøde for pilotafprøvning af forløbsplaner 3. februar 2017 2 Dagsorden 1. Meddelelser 2. Gennemgang af leveranceoverblik og status på projektet 3. Drøftelse af model for udbredelse af forløbsplaner

Læs mere

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet

MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet MedCom 10 - Indsats vedr. praksisområdet Opfølgning på prøvesvar Udbredelse af PRO i almen praksis It-understøttelse af forløbsplaner Blanketter og journaludtræk i almen praksis Opfølgning på prøvesvar

Læs mere

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark

Sundhedsaftalen i Region Syddanmark Sundhedsaftalen i Region Syddanmark 1 2015-2018 Formålet med sundhedsaftalen Sikre sammenhæng i sundhedsvæsenet på tværs af sektorer og de tilgrænsende sektorer (f.eks. social-, og arbejdsmarkedsområdet)

Læs mere

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen

Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Vejledning til modtagelse og afsendelse af et korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO Almen Sådan ses et modtaget korrespondancebrev i ÆSKULAP/XMO I ÆSKULAP ses al ind- og udgående Edifact på Kommunikations-skærmbilledet.

Læs mere

KKR-digitaliseringsmøde

KKR-digitaliseringsmøde KKR-digitaliseringsmøde Onsdag den 1. marts 2017 KL & MedCom Agenda 10.00-10.30 Kommunal udstilling af sundhedsoplysninger til borgere og pårørende via Sundhedsjournal 2.0 i regi af Sundhed.dk v. Bente

Læs mere

Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis. Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital

Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis. Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital Tilbud: Evaluering af PRO i almen lægepraksis Udarbejdet af CIMT Center for Innovativ Medicinsk Teknologi Odense Universitetshospital Den 25. maj 2018 Side 1/ 6 1. Introduktion Sundheds- og Ældreministeriet

Læs mere

Den Gode Korrespondance. Hvad har vi hørt og hvad kan vi gøre? MedCom10 koordineringsgruppen 19. januar 2017/Lars Hulbæk

Den Gode Korrespondance. Hvad har vi hørt og hvad kan vi gøre? MedCom10 koordineringsgruppen 19. januar 2017/Lars Hulbæk Den Gode Korrespondance Hvad har vi hørt og hvad kan vi gøre? MedCom10 koordineringsgruppen 19. januar 2017/Lars Hulbæk 2 De Gode Spørgsmål Hvad er en korrespondancemeddelelse? Hvad ved vi fra statistikken?

Læs mere

Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger

Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange i forbindelse med indlæggelser og udskrivninger Aftale om tværsektoriel kommunikation og arbejdsgange mellem kommunerne og hospitalerne i Region Hovedstaden om indlæggelser og udskrivninger September 2012 31. august 2012 Aftale om tværsektoriel kommunikation

Læs mere

MedCom. Henvisninger

MedCom. Henvisninger Velkomst - præsentation Referat fra mødet d. 12. maj, siden sidst i dag tilbagemeldingen fra Regionerne Særlige fokuspunkter / problemomrråder i e-henvisningen i dag Status på vejledninger på Sundhed.dk

Læs mere

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet. Sundhedsstyrelsens konference: Sundhedsaftalerne arbejdsdeling, sammenhæng og kvalitet Axelborg den 2. november 2007. Strategien for den sammenhængende indsats på forebyggelses- og sundhedsfremmeområdet.

Læs mere

4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer

4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer 4. Kommunikation og samarbejde vedr. behandlingsforløb over 48 timer Afgrænsning Retningslinierne fastlægger kommunikation og samarbejde i forbindelse med Akutte og planlagte indlæggelsesforløb, Indlæggelsesforløb

Læs mere

Lægers henvisninger til kommunale tilbud ( )

Lægers henvisninger til kommunale tilbud ( ) Lægers henvisninger til kommunale tilbud (2014-2016) Af Bodil Helbech Hansen, bhh@kl.dk Formålet med denne analyse er at belyse omfanget af elektroniske henvisninger foretaget af almen praktiserende læger

Læs mere

Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus

Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus Forebyggelse i almen praksis og på sygehus Forebyggelse på sygehus Til lederne på sygehuset Indhold DU HAR SOM LEDER EN VIGTIG OPGAVE Hvem tager sig af hvad i forebyggelsesforløbet Lederens opgaver Lederens

Læs mere

Koncept for forløbsplaner

Koncept for forløbsplaner Dato 13-03-2015 Sagsnr. 1-1010-185/1 kiha kiha@sst.dk Koncept for forløbsplaner 1. Introduktion Der indføres fra 2015 forløbsplaner for patienter med kroniske sygdomme jf. regeringens sundhedsstrategi

Læs mere

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 20. september 2016

PL/PLO/DR/MC møde. MedCom 20. september 2016 PL/PLO/DR/MC møde MedCom 20. september 2016 2 Dagsorden 1. Velkommen, godkendelse af referat. Evt. nye punkter til dagsorden 2. Siden sidst, herunder nye punkter og opsamling af opgaver fra referatet 3.

Læs mere

analysegruppemøde 30. november 2016 kl

analysegruppemøde 30. november 2016 kl Hjemmepleje-sygehus og analysegruppemøde 30. november 2016 kl. 10.00-15.00 H.C. Andersen Hotel, Claus Bergs Gade 7, 5000 Odense C Dagsorden 1. Velkommen og meddelelser 2. Fremtidig indberetning til det

Læs mere

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011

REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale forebyggelsestilbud Ib johansen, 5 juni 2011 Rugårdsvej 15, 2. sal DK-5000 Odense C Telefon 6543 2030 Direkte 6543 2011 Telefax 6543 2050 E-mail www.medcom.dk Dato 08.06.11 Vor ref. IJO REFPARC Henvisningshotel til pakkehenvisninger og kommunale

Læs mere

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang

FORLØBSPLAN FOR KOL. Sådan kommer du i gang FORLØBSPLAN FOR KOL Sådan kommer du i gang I GANG MED FORLØBSPLANER Der er udviklet et nyt modul i lægepraksissystemerne, som understøtter arbejdsgangen med at udarbejde forløbsplaner for KOL-patienter.

Læs mere

G-GOP Implementeringsgruppemøde

G-GOP Implementeringsgruppemøde G-GOP Implementeringsgruppemøde Mandag d. 9. maj 2016 Mødelokale Konferencen Forskerparken 10 Odense Dorthe Skou Lassen & Kirsten Ravn Christiansen Dagsorden Morgenmad og kaffe kl.10.00 1. Test og certificeringsstatus

Læs mere

Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober Sundhedsaftaler i Region Syddanmark

Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober Sundhedsaftaler i Region Syddanmark Sundhedsbrugerrådet, 13. oktober 2011 Sundhedsaftaler i Region Syddanmark Krav til sundhedsaftaler Der skal som minimum indgås sundhedsaftaler vedr.: Indlæggelse og udskrivningsforløb Genoptræning Behandlingsredskaber

Læs mere

sundhed.dk fagpersoner

sundhed.dk fagpersoner sundhed.dk fagpersoner Lægedage 9.11.2015 Bo Gandil Jakobsen DAK-E konsulent og koordinator for praksisinformation på sundhed.dk Emner vi skal igennem det åbne rum Overordnet navigation Almen praksis siden

Læs mere

Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient

Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Tilbagemelding/kommentar Test af tilgængelighed og brugervenlighed i WebPatient Indhold 1. Øvelse 1: Din læge beder dig gennemføre et KRAM-skema... 2 2. Øvelse 2: Din læge beder dig gennemføre et MRC-skema...

Læs mere