Den Miljøterapeutiske Organisation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den Miljøterapeutiske Organisation"

Transkript

1 Velkommen til

2 Den Miljøterapeutiske Organisation Stokkebjerghusene Lille Stokkebjergvej Jyderup Afdelingsleder Kristina Guldberg Arlet Telefon: Egehøj Fyrrebakken 6A 4400 Kalundborg Afdelingsleder Søren Nielsen Telefon: Tornbrinken Tornbrinken Jyderup Afdelingsleder Henriette Gottlieb Telefon: Holmegården Holmegården Svinninge Afdelingsleder Jannie Christensen Telefon: Drosselvej Drosselvej Jyderup Afdelingsleder Tine Baltzer Larsen Telefon: Ungekollegiet Tidemandsvej Holbæk Afdelingsleder Tine Baltzer Larsen Telefon: Vesterhuset Tornbrinken 2A 4450 Jyderup Afdelingsleder Henriette Gottlieb Telefon: Administrationen Tornbrinken 2, 1. sal 4450 Jyderup Telefon: Hjembækskolen Lille Stokkebjergvej Jyderup Afdelingsledere Gorm Larsen Telefon: Jane Winther Telefon:

3 Velkommen til Egehøj Du kan finde beskrivelser af følgende: Kontaktpersoner og forældrekontakt Ugeplanen Strukturen i huset Spisning Skolen Transport Privatliv på opholdsstedet Gæster Venner og kærester Økonomi Telefon Rygning Aktiviteter og ferier Sommerfesten

4 Velkommen til Egehøj De første 14 dage på opholdsstedet er du tilknyttet en bestemt miljøterapeut, som sørger for, at du bliver bekendt med strukturen og aftalerne i huset. Kontaktpersoner, forældrekontakt og ugesnak Du har 2 faste kontaktpersoner, når du bor hos os en primær og en sekundær. Du har ugesnak én gang om ugen på en fastlagt dag med din primære kontaktperson. Ugesnakken omhandler din trivsel på opholdsstedet og i skolen. Miljøterapeuterne skriver dagligt noter omkring din udvikling og trivsel. Til ugesnakken vil din kontaktperson læse disse notater sammen med dig. I taler om, hvorvidt din oplevelse af eventuelle hændelser og begivenheder stemmer overens med de voksnes tanker. Du har altid mulighed for at tilføje dine kommentarer. Der tages kontakt til dine forældre efter ugesnak, og du kan til enhver tid være til stede under samtalen med dine forældre. Dine kontaktpersoner sørger for at holde kontakten til dine forældre. Ugesnakken foregår på dit værelse og varer en halv time. Du kan altid henvende dig til miljøterapeuterne i huset, som vil hjælpe dig med det, du har brug for. Det er vigtigt for os at holde en god kontakt og inddrage dine forældre mest muligt, da det er dem, der kender dig bedst. Både du og dine forældre læser de skriftlige statusrapporter, såfremt du er under 18 år. Dine forældre inddrages ligeledes omkring din skolegang.

5 Ugeplanen Sammen med dine kontaktpersoner laves en plan for hver af ugens dage. Din ugeplan vil indeholde dine praktiske opgaver, som er fordelt på ugens hverdage. De praktiske opgaver er: Tøjvask Oprydning og rengøring på eget værelse Maddag Ugesnak Hver daglige opgave foregår altid sammen med en miljøterapeut og varer en halv time. Alle de unges planer for den pågældende dag gennemgås på eftermiddagens samling, hvor alle på opholdsstedet mødes. Strukturen i huset Da du i dagligdagen komme til at indgå i et fællesskab med andre børn og unge, er det vigtigt, at de aftaler, der laves, overholdes af både dig, de andre unge og miljøterapeuterne. Dette gør vi af respekt for hinanden for at give plads til alle og opretholde det gode miljø. Der er derfor mødepligt til eftermiddagssamling og ligeledes til husmøder, som afholdes hver 14. dag. Husmødet er de unges demokratiske forum, hvor de eksempelvis kan komme med forslag til fælles aktiviteter. Aktiviteter ud af huset for eksempel til sport, der er aftalt med dine kontaktpersoner, betales af opholdsstedet.

6 Mellem klokken 21 og 22 nattes ned i huset. Det vil sige, at musik og computere dæmpes. Er du under 15 år, skal du være på dit værelse senest klokken Er du 15 år eller derover, kan der laves en aftale om, at det er senest klokken Har du svært ved at være alene, er de voksne der til at hjælpe dig. Når der nattes ned, har du tid med en miljøterapeut, hvilket typisk varer minutter. Her finder I sammen den bedste måde for dig at finde ro på. Eksempelvis er der flere unge, der vælger at få ballstick massage og andre ønsker bare at snakke lidt. Har du svært ved at være alene om natten, er miljøterapeuterne der til at hjælpe dig. Der vil ikke være ens aftaler for alle. Der laves aftaler i samråd med dig ud fra ønsker og behov, der kan understøtte din udvikling og behandling. 6 uger efter du er flyttet ind, afholdes forventningssamtale. Her tales om indflytningen, støttebehov og behandling. Hver 3. måned afholdes der udviklingsplanlægning. Her tales der om din udvikling, og der laves delmål og metoder for den næste periode. Dette gøres sammen med din primære kontaktperson eller begge dine kontaktpersoner. Spisning Der er mulighed for at spise rugbrød, pålæg, frugt og grønt mellem hovedmåltiderne. Kan du ikke lide rugbrød, skal alternativer aftales med personalet. Der skal kun laves aftensmad mellem kl , fordi vi prioriterer aftensmaden højt. Skal der laves undtagelser, pga. særlige omstændigheder som sport eller andet, skal det aftales med personalet. Al spisning foregår ved bordet i køkkenet, spisebordet i stuen eller på værelset. Fra mandag til torsdag er der ikke slik, sodavand og lign. på fællesarealerne, men det må gerne nydes fra fredag til søndag.

7 Skolen Vi har vores egen skole. Du vil komme til at gå i en klasse med to faste lærere og 5-8 elever. Din skolegang er meget vigtig. Du vil én af de første dage komme til et møde på skolen sammen med din afdelingsleder. Her vil du få et skema, der er tilpasset dig. Der vil blive taget hensyn til, at du er ny og kan have brug for en stille opstart. Dine lærere på skolen deltager på statusmøder. Transport Der laves individuelle aftaler med forvaltningen i forhold til kørsel. Nogle unge køres hjem af miljøterapeuterne, andre tager med offentlig transport. Det vil efter aftale med miljøterapeuterne være muligt at blive kørt til og fra stationen i Jyderup. Ligeledes vil vi gerne hente og bringe din familie og venner på stationen. Privatliv på opholdsstedet Dit værelse er dit private rum. Der bankes på og afventes svar. Når du ikke er hjemme, går ingen ind på dit værelse, medmindre det er aftalt med dig. Er de voksne bekymrede for dig, kan vi være nødt til at komme ind efter at have banket på og varslet, at vi kommer ind. Kontoret er miljøterapeuternes, og der er ingen adgang for de unge.

8 Gæster Hvis du har et ønske om gæster, skal det aftales med den voksne, som er på arbejde. Når du har gæster, er det med størst mulig hensyntagen til de andre beboere, da din gæst også er gæst i deres hjem. Som udgangspunkt er I på dit værelse. Hvis du har et ønske om at have sovende gæster, skal det være i weekenden, hvilket skal aftales med personalet senest en dag i forvejen. Der skal også laves en aftale med det pågældende barns forældre, så vi ved hvor længe aftalen er gældende, og hvor længe vi har gæster i huset. Venner og kærester Du må gerne have dine venner på besøg. Der er nogle få regler, som du skal kende: Venner må være i huset til klokken på hverdage Venner må ikke overnatte på hverdage Venner kan efter aftale spise med én gang om ugen I weekenden laves aftalerne med miljøterapeuterne, men generelt set gælder de samme regler som i løbet af ugen. Tidspunktet for hvor længe man kan være sammen, kan dog rykkes lidt Efter aftale med miljøterapeuterne og dine forældre kan du have overnattende gæster i weekenden Når dine venner er på besøg er det altid dit ansvar, at det foregår med hensyntagen til de øvrige i huset Det kan i særlige tilfælde være nødvendigt at bede om at døren er åben, mens I besøger hinanden på værelserne Det kan ikke anbefales at de unge er kærester, hvis de bor i samme hus, da det kan blive for svært, hvis man ikke længere er kærester.

9 Økonomi Du får lommepenge én gang om ugen. Beløbet er afhængigt af, hvor gammel du er. Lommepenge overføres til dit hævekort på én fast ugedag. Du får tøjpenge én gang om måneden, og de indsættes på en konto og udbetales efter fremvisning af bon. Der laves en opsparing ud af dine lommepenge, hvor der indbetales 20 kr. om ugen. På den kan du så hæve 50 kr. om dagen, når du er på behandlingsture. Der en aftale i organisationen om, at de unge ikke låner penge, tøj eller lignende af hinanden. Telefon De fleste unge har deres egen mobiltelefon. Telefonen er på lydløs og i lommen under samling og spisning. Der kan laves aftaler med kontaktpersonen, hvis du har brug for støtte i forhold til brugen af din mobil. Du må have din mobil på dig. Det kan være nødvendigt, at vi sammen aftaler begrænsninger, hvis din mobiltelefoni gør det svært for dig at lave noget sammen med andre, eller hvis du aldrig har ro omkring dig. Rygning Hvis du ryger, skal Egehøj have det på skrift fra dine forældre / værge Rygning foregår kun uden for hoveddøren ved det opstillede askebæger. Askebægeret skal du tømme, når du ser, det er fuldt, eller når de voksne beder dig om det. Aktiviteter og behandlingsture Der planlægges jævnligt aktiviteter. På husmøderne taler I sammen om, hvilke aktiviteter der skal planlægges. Hvert år er der for hvert opholdssted en fælles behandlingstur af flere dages varighed. I skoleferierne planlægger du med dine kontaktpersoner, hvornår du er hjemme hos dine forældre, og hvornår du er på opholdsstedet.

10 Sommer- og julefest Der afholdes sommerfest én gang om året for alle unge på opholdsstedet. I den anledning kan du invitere dine forældre, søskende, bedsteforældre og enkelte venner. Her inviteres også tidligere beboere. Denne tradition sætter vi stor pris på, og mange familier nyder at komme og se, hvordan du bor, og hvem du omgiver dig med i hverdagen. Julefesten holdes i det opholdssted, du bor i. Du er sammen med de unge og voksne fra huset. Der spises julemad, gives gaver nogle spiller pakkeleg, andre spiller banko og der danses om juletræet.

11 Husorden Vi har en fælles husorden på alle vores opholdssteder, som lyder på: Her er vi fælles om at skabe et godt miljø, hvor man taler pænt til hinanden. Mobning, voldelig og truende adfærd accepteres ikke. Opstår der konflikt, er der pligt til konfliktløsning mellem de uenige parter. Den enkeltes ret til privatliv skal respekteres. I opholdsstederne hverken filmer eller lydoptager de unge hinanden eller de voksne, uden særlig aftale. Alkohol og euforiserende stoffer må ikke indtages eller opbevares på opholdsstedet. Det er ikke tilladt at opbevare genstande til brug for selvskadende adfærd på værelset. Medicin må ikke forefindes på den unges værelse eller være frit tilgængeligt i miljøet. Rygeaftaler og retningslinjer for beklædning skal efterleves. Ødelagte ting og inventar skal erstattes. Alle skal hjælpe med til at holde rent og ryddeligt på fællesområderne, inde som uden for huset.

12 Den Miljøterapeutiske Organisation Tornbrinken Jyderup Tlf.: Forstander Administrationschef Kirsten Benediktson Jesper Christensen Telefon: Telefon: Direkte telefon: Direkte telefon: Mail: kb@dmo.dk Mail: jc@dmo.dk

13 Velkommen til Dagbehandlingstilbuddet Hjembækskolen

14 På Hjembækskolen er hverdagen præget af tydelig struktur og forudsigelighed. Vores klasser er opdelt i mindre enheder med op til 8 elever i en klasse. Der er altid tilknyttet 2 faste lærere i klassen, som underviser i de fleste fag undtagen tysk, fysik/kemi og valgfag. Du får tildelt en kontaktlærer, som er tæt på dig og sikrer at aftaler og de bedste hensyn til dig bliver taget. Der kan tages folkeskolens afgangsprøver i 9. og 10. klasse. Undervisningen tilrettelægges efter dit niveau, og sådan er det for alle elever. Langt de fleste af skolens elever har en skolebaggrund der af forskellige årsager har været afbrudt eller begrænset, hvilket betyder at dine klassekammerater fagligt har forskellige styrker og svagheder. Du møder kl. 9, hvor dagen gennemgås. Der er faste frikvarter, og derudover er der mulighed for individuelle pauser, hvis du har behov for det. Der er fælles frokost kl , hvor køkkenet står for forplejningen. Her er der mulighed for særlige hensyn, hvis du for eksempel har allergi eller hvis der er andre vanskeligheder i forhold til mad. Eftermiddagen byder på valgfag, som bl.a. bestå af: o Træning i vores velindrettede fitnesscenter o Multifag o Netcafé o Gå hold o Krea o HDM (håndværk- design & madkunst) o Træværksted o Psykoedukation Der er 3 valgfagsperioder på et år, så der er mulighed for at prøve noget forskelligt af. Valgfagene afholdes sammen med elever og lærere fra andre klasser, dog fortsat i mindre hold. Det giver en god mulighed for at lære andre at kende. Det aftales med dig, hvordan din skolestart skal være, og hvor mange timer du skal begynde med. Det gør vi, fordi det er svært for mange at starte i skole igen, så det er vigtigt, at dit skema bygges op, så det er tilpasset dig. Dit skoleskema bliver jævnligt rettet til, og målet er, at du i dit tempo når fuldt skoleskema.

15 Du kommer til at gå på en skole, hvor lærerne har stor erfaring med at løfte dig fagligt, også selvom det er lang tid siden du har gået i skole. I Klassen er eleverne ikke opdelt efter alder/fagligt niveau, men efter hvordan eleverne passer sammen socialt. Størstedelen af eleverne går i klasse. Skoledagen er tilrettelagt sådan, at du ikke får lektier for. Brug af mobil er ikke tilladt i skolen, da vi er en mobilfri skole. Rygning er kun tilladt i rygeskuret i frikvarteret, men kræver en skriftlig forældretilladelse. Lærerne har stor forståelse for, at det ikke altid er let at gå i skole, derfor vil du altid have mulighed for at få et pusterum. Det kan være det hjælper dig med musik i ørerne, se YouTube, en gåtur, hvile i sækkestol, NADA og andre ting som gør, at du bedre kan klare skoledagen. Transport til og fra skole, foregår i minibusser sammen med højst 7 andre elever. Skolen har to årlige lejrturer. En på 2 dage og en på 6 dage. Begge ture er obligatoriske, det vil sige du skal deltage. Kig gerne på vores hjemmeside, hvor du kan se billeder og beskrivelser af turene. Skolen har også en temafest, som ligger i slutningen af skoleåret, hvor der som udgangspunkt kan inviteres gæster med. Skoleafslutningen er en årlig tur til Bakken. Én gang om måneden afholdes skolemøde, hvor alle elever og lærere samles, og der gives fælles beskeder. Her har eleverne blandt andet mulighed for at komme med ønsker og ideer og få talerum overfor alle på skolen. Dine forældre vil løbende bliver orienteret om din skolegang.

16 Dagbehandlingstilbuddet Hjembækskolen Lille Stokkebjergvej Jyderup Mail: hjembaekskolen@dmo.dk Tlf.:

Velkommen til Den Miljøterapeutiske Organisation

Velkommen til Den Miljøterapeutiske Organisation Velkommen til Den Miljøterapeutiske Organisation Stokkebjerghusene Lille Stokkebjergvej 9 4450 Jyderup Afdelingsleder Kristina Guldberg Arlet Telefon: 61 31 72 58 Holmegården Holmegården 3 4520 Svinninge

Læs mere

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN

VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN VELKOMMEN TIL MUNKEGÅRDEN Elevhåndbog Tilhører: DIN DAGLIGDAG Godt du kom Du møder naturligvis frisk og veludhvilet til. Arbejdstøj Du vil få udleveret det arbejdstøj og fodtøj, der er nødvendigt for den

Læs mere

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten

Velkommen til Sølager HUSORDEN. Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten Velkommen til Sølager HUSORDEN Gældende for afdelingerne på Sølager: Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene, derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

Velkommen til Sølager husorden

Velkommen til Sølager husorden 3. udgave Velkommen til Sølager husorden Gældende for afdelingerne Buen, Spidsen og Udsigten På Sølager bor du ikke alene. Derfor er der en husorden, der gør det nemmere at bo mange sammen. Medarbejderne

Læs mere

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset.

Alfabetisk liste. Man deltager som ung i de aktiviteter der sker i og udenfor huset. Unge-håndbog 1 A Alfabetisk liste Aften-te: Aften-te serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 21.30. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet).

Læs mere

Velkommen til Bethesda

Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda Velkommen til Bethesda. Vi glæder os til at være sammen med dig og din familie. I denne pjece er der nyttige informationer til dig om dagligdagen, husregler og alt det praktiske

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf

INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf INFORMATIONER STUK Vestergade 8, 6520 Toftlund Tlf. 74 83 20 62 www.kostskolen.dk Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder

Læs mere

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune

Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Velkommen til Kærsangervej 252 Et 108 botilbud i Viborg kommune Hvad kan vi tilbyde dig? Vi er et kommunalt 108 tilbud i Viborg kommune. Vi er en bred sammensat personalegruppe bestående af både pædagogisk

Læs mere

Min bog om Baunegård 1

Min bog om Baunegård 1 Min bog om Baunegård 1 Velkommen til Baunegård Denne lille bog er til dig, da du skal flytte ind på Baunegård. I bogen kan du læse eller få læst højt, hvad Baunegård er. Midt i Værløse ved en dejlig stor

Læs mere

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden

Velkommen på Øse Efterskole. Regler og husorden Velkommen på Øse Efterskole Regler og husorden Øse-Reglement Velkommen til dit værelse Dette er dit/jeres hjem de næste 10 måneder. Derfor er det naturligvis vigtigt at I får det indrettet så hyggeligt

Læs mere

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland

Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland Ordens- og samværsregler for FGU Midt- og Østsjælland FGU Midt- og Østsjællands ordens- og samværsregler skal fremme et godt undervisningsmiljø for både elever og medarbejdere. Der er tale om regler, som

Læs mere

Kongensgaards elevhåndbog

Kongensgaards elevhåndbog Kongensgaards elevhåndbog Find svar på dine spørgsmål her Kongensgaard Efterskole Alkohol: Det er ikke tilladt at indtage eller være i besiddelse af alkohol på KGE. Heller ikke til og fra skolen. Overtrædelse

Læs mere

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital

Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 1 Psykiatrisk Afdeling A1 Dronning Ingrids Hospital 2 Velkommen Afdelingen er en akut modtagerafdeling, som tilbyder behandling, pleje og omsorg til unge, voksne og ældre borgere med psykiske lidelser

Læs mere

Velkommen til vuggestuen

Velkommen til vuggestuen Velkommen til vuggestuen I Børnehuset kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på og Skal være

Læs mere

Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger

Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger Husregler på Bakkegården de sikrede afdelinger Husregler for de sikrede afdelinger på Bakkegården Social adfærd og omgangstone Det forventes, at vi taler pænt og respektfuldt til hinanden. Det forventes,

Læs mere

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3

Velkommen. Stil dine spørgsmål. Kontaktpersoner/team. Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Børnepsykiatrisk afsnit, U3 Velkommen Velkommen til børnepsykiatrisk afsnit, U3. Vi har lavet dette brev, fordi vi håber, at du og dit barn vil føle jer godt tilpas og i trygge hænder her hos os. Vi ønsker

Læs mere

Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov

Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov Beboerhåndbog Senest opdateret 23. nov. 2017 1 Indhold Velkommen på Grennessminde... 3 Om Bo- og opholdsstedet... 3 Intensivt tilbud... 3 Standard tilbud... 4 Udslusningstilbud... 4 Medarbejdere og vagttelefon...

Læs mere

Praktisk information om Børnenes Akademi

Praktisk information om Børnenes Akademi Praktisk information om Børnenes Akademi VELKOMMEN TIL FRISKOLEN BØRNENES AKADEMI Denne pjece er en introduktion til dig som ny forældre på Børnenes Akademi. I pjecen vil vi nævne nogle af de praktiske

Læs mere

Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit

Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit Børne- og Ungdomspsykiatri, Esbjerg Velkommen til Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit Patient- og pårørendeinformation Når du indlægges Når du skal indlægges i Ungdomspsykiatrisk døgnafsnit U1 Velkommen til

Læs mere

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1

Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Patientinformation www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding Velkommen til Ungdomspsykiatrisk Afsnit U1 Vi vil gerne byde dig og din familie

Læs mere

Velkommen i børnehaven

Velkommen i børnehaven Velkommen i børnehaven I Børnehuset Kogletræet Kære Vi byder dig og din familie velkommen i Børnehuset Kogletræet. Vi glæder os til at lære dig og din familie at kende. Du skal starte på De voksne på stuen

Læs mere

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro

Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Skolefritidsordningen ved Filial Bredebro Velkommen til Bredebro SFO. Det er dejligt at kunne sende denne folder ud til jer, for nu nærmer vi os snart begyndelsen på den nye struktur. Vi glæder os meget

Læs mere

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg

Husorden P7. Velkommen til afsnit P7. Adfærd og omgangstone. Alkohol og euforiserende stoffer. Aktiviteter. Besøg Område: Psykiatrien i Region Syddanmark Afdeling: Psykiatrisk Afdeling Middelfart Dato: 27. maj 2015 Udarbejdet af: IG/tj Husorden P7 Velkommen til afsnit P7 For at gøre dit ophold i afsnittet så positivt

Læs mere

FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018

FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018 FREJAS HAVES HUSREGLER & DAGSSTRUKTUR 2018 Frejas Have skal være et trygt og rart sted for alle børn og unge, personale og gæster. Husorden og dagsstruktur har til formål at sikre et minimum af trivsel

Læs mere

Børnepsykiatrisk Afsnit U2

Børnepsykiatrisk Afsnit U2 Velkommen til Børnepsykiatrisk Afsnit U2 Patientinformation www.psykiatrienisyddanmark.dk Børne- og Ungdomspsykiatri Kolding Velkommen til Afsnit U2 Vi vil gerne byde dig og din familie velkommen til Børnepsykiatrisk

Læs mere

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO

VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VELKOMMEN I BØVLING FRISKOLES SFO VI ER ALLE EN VIGTIG BRIK, FOR AT VI KAN FÅ EN DEJLIG OG HYGGELIG DAG I SFO. Kære forældre! Personalet og bestyrelsen byder jer hermed velkommen til Bøvling SFO. Vi ønsker

Læs mere

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet

Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn for den enkelte og for fællesskabet Midtskolen Skolebestyrelsen Princip nr. 5 Dato for vedtagelse: 06.08.2017 Princip vedrørende: Ordensregler Formål: Det overordnede mål med skolens ordensregler er at skabe god adfærd i hverdagen til gavn

Læs mere

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2

Velkommen til. SFO Firkløveren. Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 Velkommen til SFO Firkløveren Skolen på la Cours Vej Emil Chr. Hansensvej 2 2000 Frederiksberg Tlf.: 38 21 04 70 Mail: firkloeveren@frederiksberg.dk Web: www.frb-lc.dk 1 Velkommen til SFO Firkløveren.

Læs mere

Godt at vide, når man skal i 4. klasse

Godt at vide, når man skal i 4. klasse Godt at vide, når man skal i 4. klasse Kære forældre. I denne folder kan I læse om strukturer, retningslinjer, holdninger og ønsker, som er fælles for de tre klasser på 4. årgang. Vi ønsker at komme tæt

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Det Pædagogiske arbejde 2. Tale-Høre bistand 2. Fysioterapeutisk behandling 2. Ergoterapeutisk behandling 2.

Indholdsfortegnelse. Det Pædagogiske arbejde 2. Tale-Høre bistand 2. Fysioterapeutisk behandling 2. Ergoterapeutisk behandling 2. Forældrefolder Indholdsfortegnelse Det Pædagogiske arbejde 2 Tale-Høre bistand 2 Fysioterapeutisk behandling 2 Ergoterapeutisk behandling 2 Psykolog 3 Studerende 3 Kommunikation 3 Relationer 3 Ture ud

Læs mere

Nærum Skoles overordnede samværsregler

Nærum Skoles overordnede samværsregler Handleplan for elever, der overtræder skolens, forstyrrer undervisningen, udviser voldelig eller aggressiv adfærd over for andre elever eller skolens ansatte. På Nærum Skole ønsker vi, at både elever,

Læs mere

Forældrefolder. Børnehuset Troldemosen. Tlf. 3998 4480. Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte. www.bhtroldemosen.dk. Email: troldemosen@gentofte.

Forældrefolder. Børnehuset Troldemosen. Tlf. 3998 4480. Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte. www.bhtroldemosen.dk. Email: troldemosen@gentofte. Børnehuset Troldemosen Bank-Mikkelsens Vej 23 2820 Gentofte Forældrefolder Tlf. 3998 4480 www.bhtroldemosen.dk Email: troldemosen@gentofte.dk HB Handicap-Befordring tlf.36 72 10 10 8 Forældrebestyrelse

Læs mere

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder

Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder Velkommen på EUC Syd Skolehjem Tønder GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2017 Vi byder dig velkommen til dit ophold, og vil med denne folder gerne give dig mulighed for at få et overblik over stedet, vores regler

Læs mere

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011.

Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Tilsynsrapport for uanmeldt tilsyn 2011. Opholdsstedets navn: Opholdsstedet Skovbærgården Dato for tilsynet: Torsdag den 24. november 2011 kl. 15:30-17:00 Opholdsstedet repræsenteret ved: Medhjælper, som

Læs mere

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER

SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER SKÆRING SKOLES SPECIALKLASSER Kære forældre I denne pjece kan I læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn i en specialklasse på Skæring Skole. Der er fra skoleåret 2019-2020

Læs mere

Dagsrytme for Børnehuset

Dagsrytme for Børnehuset Hverdags morgen: Dagsrytme for Børnehuset Kl. 6.00 Vi møder ind nattevagten har fordelt børn. Vi snakker sammen om hvordan natten er gået. Nattevagten overleverer informationer. Vi starter med at tage

Læs mere

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898

Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Landsbyordning ved Hou Skole Nørregade 9, Hou 9370 Hals Tlf: 99317898 Mobil: 25197898 Vi ønsker hermed at byde jer og jeres barn velkommen i Landsbyordningen på Hou skole. Vi håber, at denne folder kan

Læs mere

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE]

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Sundhedsprofil BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Personlig sundhedsprofil Barnets navn Alder Antal søskende: Alder: Dato for Indledende samtale: Vægt: Højde: BMI: Dato for 3. måneders samtale: Vægt: Højde:

Læs mere

Velkommen til Gl. Højgaard

Velkommen til Gl. Højgaard Velkommen til Gl. Højgaard Når du flytter ind Der vil være et værelse klar til dig med bl.a. møbler, sengetøj og håndklæder. Hvis du selv har nogle møbler, må du gerne tage dem med. Du vil blive modtaget

Læs mere

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside:

Telefonnumre mv. Skolens hovednummer Vagttelefon: Hjemmeside: 2017 2018 Telefonnumre mv. Skolens hovednummer 59 31 53 45 Skolens telefon besvares så vidt muligt på hverdage mellem kl. 09.00 og Kl. 15.00. Hvis vi ikke tager telefonen, kan der indtales en besked på

Læs mere

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas

Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Velkommen til Forsorgshjemmet Aas Forsorgshjemmet Aas tilbyder i henhold til Servicelovens 110, midlertidig ophold, omsorg og støtte til mennesker, som er socialt udsatte

Læs mere

Fælles forældreaftaler

Fælles forældreaftaler Institution Har I lyst til at indgå fælles forældreaftaler, følger her en række emneopdelte spørgsmål, der kan hjælpe jer med at formulere aftalerne. Kopier aftaleskemaet på bagsiden til at skrive aftalerne

Læs mere

Husregler på Bakkegården

Husregler på Bakkegården Husregler på Bakkegården Baggrund Husreglerne på Bakkegården skal være med til at sætte rammerne for hvad der er forventeligt og acceptabelt, når flere skal bo og arbejde under samme tag. For sikre- og

Læs mere

Håndbog for kontaktforældre

Håndbog for kontaktforældre Brønshøj Skole Håndbog for kontaktforældre Skolebestyrelsen 16 Velkommen som kontaktforældre Hvad enten du er i gang med dit første år eller genvalgt, vil skolebestyrelsen gerne byde dig velkommen som

Læs mere

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45

Telefonnumre. Skolen: 59 31 53 45 2013 2014 Telefonnumre Skolen: 59 31 53 45 Kontortid mellem kl. 08.00-12.30 alle dage. Herefter besvares telefonen i det omfang vi er på kontoret. Telefonsvareren aflyttes om morgenen. Vagtmobil: 21 23

Læs mere

Husregler på Bakkegården

Husregler på Bakkegården Husregler på Bakkegården Baggrund Husreglerne på Bakkegården skal være med til at sætte rammerne for hvad der er forventeligt og acceptabelt, når flere skal bo og arbejde under samme tag. Husreglerne er

Læs mere

BØRNEHAVEN Lauge Koch

BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i BØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Børnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik i børnehaven

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Information til forældre til børn i Svanehuset

Information til forældre til børn i Svanehuset Information til forældre til børn i Svanehuset Ferie og andet samvær udenfor Svanehuset For at kunne opfylde målsætningen om, at personalet primært er i Svanehuset når børnene er her, ønskes oplysninger

Læs mere

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften

Fokusgruppeinterview. Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften Fokusgruppeinterview Strandvejen, Bybjerggård og Løntoften 28.juni 2012 Tilsynet er udført af: Anette Lund og Tina Knop FFA Familie, Forebyggelse & Anbringelse (erhvervsdrivende fond) Kongevejen 47 3480

Læs mere

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen

BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen BørneHuset Troldehøj Forældrefolderen 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Velkommen i Troldehøj... 4 Hverdagen i Troldehøj... 5 Kort om Troldehøj... 6 Åbningstid... 7 Indkøring af nye børn...

Læs mere

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs

ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs ELEVER OG FORÆLDRE Efterskolen på Refsnæs Den nationale efterskole for unge med synsnedsættelse (8., 9. og 10. kl.) Indholdsfortegnelse Efterskolen for dig, som er ung og har en synsnedsættelse 03 Hvad

Læs mere

Kontaktoplysninger: Leder 96116320. Souschef 96116322. Afdelingsleder... 96116320. Hobbitterne 96116318. Hobbitterne... 96116321. Klubben..

Kontaktoplysninger: Leder 96116320. Souschef 96116322. Afdelingsleder... 96116320. Hobbitterne 96116318. Hobbitterne... 96116321. Klubben.. Kontaktoplysninger: Leder 96116320 Souschef 96116322 Afdelingsleder... 96116320 Hobbitterne 96116318 Hobbitterne... 96116321 Klubben.. 96116319 Køkken... 96116323 Minimoyserne.. 96116325 Mumitroldene...

Læs mere

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov

En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov En hverdag fyldt med glæde, nærvær og sjov Glyngøre Vuggestue og Børnehave Kirkestræde 12, Tlf. 97 10 00 19 1 Vi byder jer velkommen i Glyngøre Børnehave. Vi glæder os til et godt og konstruktivt samarbejde

Læs mere

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019

Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 Retningslinjer for Risskov Efterskole Risskov, April 2019 BADEREGLER Som elev har du efter anvisning fra tilsynslærer mulighed for at tage til stranden og bade. Hvis du ønsker at bade, kan dette kun ske

Læs mere

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch

KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen i KULTURBØRNEHAVEN Lauge Koch Velkommen Kære forældre. Med denne velkomstpjece vil vi gerne byde jer velkommen til Kulturbørnehaven Lauge Koch. Formålet med denne pjece er, at give jer et indblik

Læs mere

Husorden for Døgn- og Dagafsnit. Børne- og Ungdomspsykiatri Odense

Husorden for Døgn- og Dagafsnit. Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Husorden for Døgn- og Dagafsnit Børne- og Ungdomspsykiatri Odense Formålet med denne husorden er at skabe et fælles grundlag for alle indlagte patienter, deres pårørende og personalet, uanset alder, køn,

Læs mere

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne.

Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Pædagogiske læreplaner for børnehaven Græshopperne. Personlige kompetencer. - At styrke selvtillid og selvværd. - At barnet kan give udtryk for egne følelser og troen på sig selv - At børnene udviser empati

Læs mere

Inspiration til dig som bruger

Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer Inspiration til dig som bruger 1 Olivia Danmark Inspiration til dig som bruger Personalehåndbog & retningslinjer En personalehåndbog kan være et godt sted at beskrive

Læs mere

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue

Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Velkommen til Valdes Børnehus - Vuggestue Overgang fra hjem til vuggestue. Vuggestuen er ofte barnets første rigtige møde med nye og anderledes omgivelser, hvor det indgår i en sammenhæng med andre børn

Læs mere

Børn om opdragelse. Camilla Kann Fjeldsøe Dato Projekt: 63644

Børn om opdragelse. Camilla Kann Fjeldsøe Dato Projekt: 63644 Børn om opdragelse Camilla Kann Fjeldsøe Dato 24. 04. 2018 Projekt: 63644 Temaundersøgelse Feltperiode: Den 12. marts 20. april 2018 Målgruppe: Nationalt repræsentativt på elever i folkeskolens 4.- 9.

Læs mere

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen.

Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 1 Den daglige pædagogiske praksis i Børneinstitutionen Frøgården Vuggestueafdelingen. 2 Den daglige pædagogiske praksis i Vuggestueafdelingen. I denne folder har vi forsøgt at beskrive vores mål for den

Læs mere

Folder om Stutgården til forældre og andre pårørende

Folder om Stutgården til forældre og andre pårørende Folder om Stutgården til forældre og andre pårørende Udarbejdet af forældrerådet Indhold: Folder om Stutgården til forældre og andre pårørende... 1 Udarbejdet af forældrerådet... 1 Indhold... 2 Idéen...

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Alfabetisk liste. Aktiviteter, som er tilbud til de unge. Disse kan til- og fravælges efter interesse og behov.

Alfabetisk liste. Aktiviteter, som er tilbud til de unge. Disse kan til- og fravælges efter interesse og behov. A Alfabetisk liste Aftente: Aftente serveres (som buffet) hver aften omkring kl. ca. 20.00. Derved har du mulighed for at få noget mad inden sengetid. (du må ikke bare frit gå i køleskabet). Aktiviteter:

Læs mere

Plejekollektivet Husorden

Plejekollektivet Husorden Plejekollektivet Husorden Medicinadministration Alle brugere skal have deres medicin i de rette doser og på rette tidspunkter. For at sikre dette, skal medicinen indtages under overværelse af medicinmanden.

Læs mere

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program

Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Torsdag den 19. juni 2014 kl. 18.30-20.00 Program Kort velkomst og gennemgang af aftenens program Kort orientering om overskrifterne i skolereformen Hvordan implementeres skolereformen på Brovst Skole,

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Husorden. til patienter og pårørende

Husorden. til patienter og pårørende Husorden til patienter og pårørende Her finder du nyttige oplysninger om vores regler og husorden på afsnit S1 i Psykiatrien, Region Sjælland. For at skabe et godt og omsorgsfuldt miljø og en god og rar

Læs mere

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN

BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN BALLEGUIDE 2011/12 OM SKOLEN OG HVERDAGEN Ballevej 57 7182 Bredsten Kontor tlf. 75 88 12 05 Lærerværelse tlf. 20 91 85 99 Ledelse, Dorthe og Jan Fredsted 20 45 25 05 info@balle-efterskole.dk www.balle-efterskole.dk

Læs mere

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal)

Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Forventningsfolder Lykke er når ens forventninger svarer til virkeligheden... (Troels Kløvedal) Kirkebjerg Skoles forventningsfolder, som du her sidder med, er udarbejdet efter oplæg fra Skolebestyrelsen

Læs mere

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset

Kære forældre. Et STORT velkommen til jer forældre og jeres barn skal lyde fra personalet i Digterhuset Kære forældre. Det handler om at være tryg, ja nu skulle man måske tro, at vi reklamerer for et forsikringsselskab, men det gør vi absolut ikke. Men ordlyden er god nok, for det handler jo netop om, at

Læs mere

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE]

BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Sundhedsprofil BULT [BØRN OG UNGE LIDT FOR TUNGE] Personlig sundhedsprofil Barnets navn Alder Adresse Mors mobil-nr. Mors navn Mors adresse Fars mobil-nr. Fars navn Fars adresse Antal søskende alder Skemaet

Læs mere

SFOen på Højvangskolen

SFOen på Højvangskolen SFOen på Højvangskolen Forord Aarhus Kommune har en børne- og ungepolitik, som henvender sig målrettet til alle børn og unge i kommunen både dem, der går let gennem tilværelsen og dem, der af den ene eller

Læs mere

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN.

Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Den Integrerede Institution Tornebakken, Institutionen er en afdeling af DAGTILBUDDET JELLEBAKKEN. Vi er beliggende i et område med en blanding af ejer og lejeboliger. Der er mange grønne områder og stisystemer,

Læs mere

Velkommen til Friskolen Børnenes Akademi

Velkommen til Friskolen Børnenes Akademi Velkommen til Friskolen Børnenes Akademi VELKOMMEN TIL FRISKOLEN BØRNENES AKADEMI Denne pjece er en introduktion til dig som ny forældre på Børnenes Akademi. I pjecen vil vi nævne nogle af de praktiske

Læs mere

Afsnit G2 Vordingborg

Afsnit G2 Vordingborg Afsnit G2 Vordingborg Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på, at behandling

Læs mere

Velkommen til Skolefritidsordningen På Spjald Skole SFO Tusindfryd

Velkommen til Skolefritidsordningen På Spjald Skole SFO Tusindfryd Velkommen til Skolefritidsordningen På Spjald Skole SFO Tusindfryd Velkommen til SFO Tusindfryd på Spjald Skole. Her i SFO Tusindfryd er børnene blandet på tværs af årgang, køn og alder. Dette fungerer

Læs mere

SCT. JOSEPH SKOLE SFO TLF.: ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00

SCT. JOSEPH SKOLE SFO TLF.: ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00 SCT. JOSEPH SKOLE SFO 2014 2015 TLF.: 5766-0957 ÅBENT MANDAG TIL TORSDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 17:00 FREDAG 6:30 til 8:00 & 13:15 til 16:00 SFO en er en integreret del af Sct. Joseph Skole, og er derfor

Læs mere

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon

Velkommen til. Børnehaven i D.I.I. Byleddet. Byleddet 22a, 8220 Brabrand. Telefon Velkommen til Børnehaven i D.I.I. Byleddet Byleddet 22a, 8220 Brabrand Telefon 87 13 83 28 Velkommen til børnehaven i Byleddet Med denne lille pjece vil vi gerne byde jeres barn og jer forældre velkommen

Læs mere

DesignBørnehuset SanseSlottet

DesignBørnehuset SanseSlottet DesignBørnehuset SanseSlottet Vi vil gerne byde jer velkommen i Designbørnehuset SanseSlottet. SanseSlottet er en afdeling af Børnehusene i Vonsild. Vi håber, denne skrivelse kan give jer et lille indblik

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 25. juni 2014

Nyhedsbrev. Hammerum, den 25. juni 2014 Hammerum, den 25. juni 2014 Nyhedsbrev Siden sidst Sommerferien banker på døren, og det betyder, at dette nyhedsbrev bliver det sidste i skoleåret 13/14. Når vi kigger tilbage på året, der er gået, må

Læs mere

Det har du ret til! Børn på 9-14 år, som er anbragt på Godhavn

Det har du ret til! Børn på 9-14 år, som er anbragt på Godhavn Det har du ret til! Børn på 9-14 år, som er anbragt på Godhavn Pjecen handler om dig! Du har fået denne pjece, fordi du i en periode ikke skal bo hjemme hos din mor og/eller far. Din sagsbehandler bestemmer,

Læs mere

Nyhedsbrev. Ladelund Rock. November 2016

Nyhedsbrev. Ladelund Rock. November 2016 Nyhedsbrev November 2016 Kære forældre Først og fremmest tusind tak for forældre-weekenden. Det var rigtig dejligt at have jer i huset og mærke jeres positive bidrag til, at det blev en rigtig god weekend

Læs mere

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet

Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Sammen skaber vi en fantastisk skole Forventninger til skole-hjem samarbejdet Faglighed og fællesskab Velkommen til Hellebækskolen Det er med stor glæde, at vi byder jer forældre og elever velkommen på

Læs mere

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER

HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER HVEM ER VI? VI LÆGGER VÆGT PÅ TOLERANCE OG EN ÅBEN OG LIGEVÆRDIG DIALOG MED ELEVERNE OG MED DERES FAMILIER Skolen ved Sorte Hest er et selvejende skole og dagbehandlingstilbud for børn i den skolepligtige

Læs mere

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter.

Indhold: Afslutningsturen foregår på en campingplads, hvor der bliver lavet en stor teltlejr. På campingpladsen er der forskellige aktiviteter. Afslutningstur Formål: Formålet med afslutningsturen er at give elever og lærere en god afsluttende oplevelse sammen. På afslutningsturen er der mulighed for at have mere tid til hinanden, end der er i

Læs mere

Velkommen til Lysbro

Velkommen til Lysbro Velkommen til Lysbro Målsætning: At hjælpe den enkelte beboer til størst mulig selvstændighed på flest mulige livsområder GodrumGruppens udslusningsafdeling Lysbro Herningvej 44, 8600 Silkeborg Tlf: 38415302

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Velkommen på Skjern Kristne Friskole

Velkommen på Skjern Kristne Friskole Velkommen på Skjern Kristne Friskole En skole med liv, respekt og trivsel Skjern Kristne Friskole er en tryg ramme om hverdagen for ca. 370 børn og 45 voksne. Vi satser på høj faglighed og trivsel i hverdagen.

Læs mere

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse!

10. KlasseCentret. Dronninglund KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! 10. KlasseCentret Dronninglund 2014-15 2 10. KLASSE en god start på din ungdomsuddannelse! Indhold 10. KLASSE DIT VALG! Introforløb 3 Tværsuger og skolerejse 3 Dit præg på arbejdsmiljøet 3 Brobygning 4

Læs mere

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen:

Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: Udover skolens generelle målsætning, er den specifikke målsætning for C afdelingen: at eleverne undervises i folkeskolens fagrække og at de, i den udstrækningen de har forudsætningerne, kan gå til Folkeskolens

Læs mere

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3

Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 Velkommen i HYLDGÅRD SFO 2 & 3 KLUBBEN HYLDGÅRD Grundtvigsvej 88 Tlf. 9960 4840 Mailadr.: trbak@ikast-brande.dk Klubben Hyldgård er en afdeling af skolefritidsordningen ved Hyldgårdsskolen. SFO 2 er for

Læs mere

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540

https://digitalpladsanvisning.borgerservice.dk/default.aspx?p=soenderborg07 &k=540 Leder af SFO Viceskoleleder Rasmus Andreassen Tlf. skolens kontor. 88 72 44 07 Hverdagens beskeder: Tlf. SFO køkkenet 27 90 82 60 Tlf. Klub 27 90 82 62 Åbningstider i SFO Mandag torsdag: 6.30 8.00 / 12.55

Læs mere

Skolestart- Skoleparat

Skolestart- Skoleparat Skolestart- Skoleparat Til: Forældre til børn der skal starte i børnehaveklassen Fra: Thurø Skole og Skolefritidsordning 1 Et nyt kapitel starter Med overgangen fra børnehave til børnehaveklasse og skolefritidsordning

Læs mere

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf

VELKOMMEN DAGMARASYLETS BØRNEHAVE. DAGMARSGADE RINGSTED Tlf VELKOMMEN I DAGMARASYLETS BØRNEHAVE DAGMARSGADE 6 4100 RINGSTED Tlf. 57627170 E-mail: ans@ringsted.dk Kære og dine forældre. Vi glæder os til at lære jer at kende. Vi vil gerne fortælle jer lidt om vores

Læs mere