SF SOM EN SLAGS LOKKENDE SIRENER HAR SUPPLERET: ØKONOMIEN ER BOMSTÆRK!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SF SOM EN SLAGS LOKKENDE SIRENER HAR SUPPLERET: ØKONOMIEN ER BOMSTÆRK!"

Transkript

1 ÅRHUS TABTE VÆRDIER SÅ STÅR VI HER IGEN. BUDGETTALER, SOM DEL AF BUDGETFORHANDLINGER. HER STÅR VI HVERT ÅR. FOR AT FORTÆLLE, HVORDAN VI SER FREMTIDEN FOR ÅRHUS KOMMUNE, FOR ÅRHUSIANERNE OG FOR OS SELV. OG HVORDAN VI SER FREMTIDEN FOR DANMARK OG DE ØVRIGE DELE AF VERDEN, SOM VI SYNES BØR INTERESSE ÅRHUS SOM BØR INTERESSERE SIG FOR ÅRHUS. DE SENESTE GANGE VI HAR STÅET HER SIDEN 2009, HAR BORGMESTEREN, INDEN ELLER I HVERT FALD EFTER BUDGETFORHANDLINGERNE SLÅET UD MED ARMERE OG SAGT: DER ER STYR PÅ ØKONOMIEN! SF SOM EN SLAGS LOKKENDE SIRENER HAR SUPPLERET: ØKONOMIEN ER BOMSTÆRK! SIDSTE ÅR LØD BORGMESTEREN (JA DET VAR SÅ EN SLAGS NY BORGMESTER): KASSEN STEMMER! (STIFTSTIDENDE ) OG SIRENERNES FLOSKELPARTI (SF) BØD OVER, ENDDA MED EGEN FOLKETINGSKANDIDAT: DET BLIVER ENDNU BEDRE, NÅR DER KOMMER EN NY REGERING: ALLEREDE NÆSTE ÅR VIL VI FORHÅBENTLIG KUNNE MÆRKE EN FORSKEL. ÅRHUS VIL IKKE LÆNGERE VÆRE UNDERLAGT NULVÆKSTENS NEDSKÆRINGER, MEN VIL KUNNE BEGYNDE AT OPPPRIORITERE VORES FÆLLES VELFÆRD ØKONOMISK (JP AARHUS, ) BORGMESTEREN ISTEMTE PÅ FOLKETINGS-VALGNATTEN: DET ER FANTASTISK OG GIVER EN MASSE NYE MULIGHEDER 1,4% VÆKST I KOMMUNERNE, LOVEDE S OG SF I DERES FAIR LØSNING. NU STÅR VI HER SÅ IGEN: STRØMMET TIL FRA VORES ARBEJDS-, STUDIE- OG PENSIONISTTILVÆRELSER FOR AT DELTAGE I ENDNU EN OMGANG BUDGETTALER I BYENS FORNEMMESTE SAL. KUNNE VI SÅ KOMME HERHEN FOR AL DEN MÆLK OG HONNING, DER FLØD I DE ÅRHUSIANSKE GADER NU DA SOCIADEMOKRATERNE, RADIKALE VENSTRE OG SF HAVDE FÅET REGERINGSMAGTEN?

2 JA DET KUNNE VI DESVÆRRE GODT. FOR IKKE BLOT VÆLGERNE I DANMARK OG ÅRHUS STÅR TILBAGE MED LANGE NÆSER EFTER DET SKYBRUD AF LØFTEBRUD HELLE THORNING HAR LADET HAGLE NED OVER DANSKERNE I SNART ET ÅR. OGSÅ DE ÅRHUSIANSKE LOKALPOLITIKERE FRA REGERINGSPARTIERNE MÅ STÅ SLUKØREDE, FLOVE OG IKKE MINDST TOMHÆNDEDE TILBAGE, OG UNDRE SIG OVER, HVOR DET ØKONOMISKE OPSVING BLEV AF, HVORFOR ARBEJDSLØSHEDEN NU ER DEN HØJESTE I 14 ÅR. JA, MEN HELLE OG VILLY LOVEDE JO! : JO TAK HAN ER OGSÅ LISTET AF! NÅ JO DER ER DA KOMMET REFORMER OG FORANDRING, DER RETTER DANMARK OP: DAGPENGEREFORM, EFTERLØNSREFORM OG I DISSE MINUTTER VEDTAGER REGERINGEN EN SKATTEREFORM MED STORE LETTELSER I TOPSKATTEN. REFORMER, SOM HELLE OG VILLY OG BETTE-THOR, ELLERS LOVEDE AT BEKÆMPE. DET ER UTROVÆRDIGT OG DERMED IKKE EN ÅRHUSIANSK VÆRDI! LAD NU VÆRE MED AT SNAKKE LANDSPOLITIK, VIL NOGLE SIGE. HVAD HAR ALT DEM MED ÅRHUS AT GØRE? DET HAR ALT MULIGT MED ÅRHUS AT GØRE: FOR DET ER JO REGERINGENS AGEREN, DER RAMMER ÅRHUS SOM HAMMER&SEGL DE KOMMENDE ÅR: ÆNDRING AF UDLIGNING: - 61 MIO. DKK SERVICEUDGIFTER MED UDGANGSPUNKT I FORBRUG FREM FOR TIDLIGERE AFTALE: -143 MIO DKK BESKÆFTIGELSESTILSKUD: TAB PÅ 96 OG EFTERFØLGENDE 31 MIO. DKK HVERT ÅR OG SÅ EN HEL DEL ØVRIGE SMÅ MELLEMREGNINGER: PRIS?: I ALT PGA. REFORMER OG KL-AFTALEN: -189 MIO. DKK ÅRLIGT, LYDER REGNINGEN. DET AFTVINGER IKKE RESPEKT: OG DERMED ER DET IKKE EN ÅRHUSIANSK VÆRDI.

3 MAN KUNNE SPØRGE BORGMESTEREN, SF OG R: HVEM TALER I EGENTLIG MED, NÅR I TALER MED CHRISTIANSBORG: JENS JOEL OG JONAS DAHL, UFFE ELBÆK? DET ER FORHÅBENTLIG IKKE VILJE, DER MANGLER. DET ER IHVERTAFLD IKKE MULIGHEDER FOR AT TRÆKKE I EN ANDEN RETNING END REGERINGEN. FOR VORES BORGMESTER JACOB BUNDSGAARD SIDDER JO SELV I BESTYRELSEN FOR KOMMUNERNES LANDSFORENING (KL): HAN HAR SELV VÆRET MED TIL AT FORHANDLE NOGLE AF DISSE AFTALER. JEG SPURGTE BORGMESTEREN, INDEN KL-FORHANDLINGERNE, OM HAN VILLE KASTE SIG I SELEN OG ANSTRENGE SIG FOR AT ÅRHUS OG KOMMUNERNE KOM BEDRE UD AF AFTALEN, END DET SÅ UD TIL. JEG ER I TOPFORM, SVAREDE BORGMESTEREN KOM OG LØB HALVMARATON MED MIG! I DAG STÅR VI MED RESULTATET: MINUS ET 3-CIFRET MILLIONBELØB. JEG ER GLAD FOR AT BORGMESTEREN IKKE VAR I HALVDÅRLIG FORM ELLER VAR SKADET. SÅ HAVDE ÅRHUS HAFT ENDNU STØRRE RØDE TAL OG UDFORDRINGER. JEG ER NØDT TIL AT SIGE TIL BORGMESTEREN. DET ER SVÆRT AT TRO ANDET, END AT BORGMESTREN HAR VÆRET UENGAGERET I DE FORHANDLINGER: OG DERMED ER INDSATSEN OGSÅ I STRID MED DEN SIDSTE AF DE ÅRHUSIANSKE VÆRDIER: ENGAGEMENT! MÅSKE BORGMESTEREN BURDE TRÆNE TIL EN HEL-MARATON NÆSTE GANG FOR REGERINGEN LØB DA FRA BORGMESTREN, UD AF FORHANDLINGSLOKALET MED ALLE DE PENGE, DE HAVDE LOVET KOMMUNERNE VED SIDSTE VALG. OG PÅ VEJ UD FIK REGERINGEN OVENIKØBET LIGE SMÆKKET LÅGET PÅ ANLÆGSBUDGETTET, SÅ ÅRHUS NU RISIKERE EN STOP-GO POLITIK PÅ SINE ANLÆGSPROJEKTER: DET ER IKKE MULIGHEDER BORGMESTEREN HAR FÅET MED DEN NYE REGERING. NUVEL HER STÅR VI SÅ. OPGAVEN LYDER PÅ AT SKÆRE FOR MINDST 151 MILLIONER KRONER I ÅRHUSIANERNES VELFÆRD. FOR AT KASSEN KAN STEMME IGEN!

4 DET ER IKKE VENSTRES SKYLD, DET ER REGERINGENS OG KL s OG BORGMESTERENS SKYLD. MEN KASSEN SKAL STEMME, NÅR MAN ER VENSTRE-MAND. VI HAR I MANDS MINDE, ALTID TAGET ANSVARET FOR AT ØKONOMIEN HANG SAMMEN. VI HAR FØR HJULPET RØDE BORGMESTRE I ÅRHUS, GENNEM ØKONOMISKE VANSKELIGE OPGAVER. DET ER EN MÆRKELIG FORM FOR SELVPINERI, VENSTRE FØLER SIG FORPLIGTET PÅ. MEN VI ER VILLIGE TIL AT GØRE FORSØGET IGEN. VENSTRE RÆKKER HÅNDEN FREM VI HJÆLPER FOR BYSAMFUNDETS SKYLD. FOR ÅRHUSIANERNES SKYLD. FORDI VI ER DET PARTI I DANMARK, SOM VÆLGERNE HAR STØRST TILLID TIL. OG FORDI ÅRHUS FORTJENER, AT FÅ SINE VÆRDIER TILBAGE: TROVÆRDIGHED, RESPEKT OG ENGAGEMENT. MED FIRE PEJLEMÆRKER ER VENSTRE PARATE TIL AT VISE VEJEN. FOR DET FØRSTE, SIGER VI BLANKT NEJ TIL AT LADE ÅRHUSIANERNE BETALE EKSTRA FOR REGERINGENS MANGLENDE EVNE. DER ER SENDT NYE REGNINGER NOK TIL DANSKERNE: 1) INGEN SKATTESTIGNINGER, INGEN AFGIFTSSTIGNINGER. DE ÅRHUSIANSKE FAMILIER SKAL FØLE SIG TRYGGE, OG VIDE HVAD DE HAR AT GØRE GODT MED I DE KOMMENDE ÅR. VI VIL IKKE TAGE FLERE MULIGHEDER FRA ÅRHUSIANERNE VED AT ØGE DERES BETALING TIL KOMMUNEKASSEN. 2) ANLÆGSKONFERENCEN SKAL AFSLUTTES UNDER STOR STÅHEJ, HAR VI IVÆRKSAT OG BRUGT DAGEVIS DET SENESTE ÅR PÅ AT KØRE EN ANLÆGSKONFERENCE, DER MED ET 10-ÅRIGT SIGTE SKULLE PRIORITERE DE INVESTERINGER I INFRASTRUKTUR, DAGINSTITUTIONER, ÆLDREBOLIGER, IDRÆTS- OG KULTURANLÆG OG IKKE MINDST RULL-MIDLER PÅ BØRN OG UNGE OMRÅDET, DER ER NØDVENDIGE OG ØNSKELIGE, NÅR MAN VIL SKABE ET STØRRE, ET BEDRE OG ET MERE LEVENDE BY-SAMFUND. DEN KONFERENCE SKAL VI HAVE AFSLUTTET, SÅ ERHVERVSLIVET VED OM DER KOMMER EN BEDER-BERING VEJ, OG KAN TRÆFFE SINE LOGISTISKE/PLACERINGSMÆSSGIE BESLUTNINGER HERUDFRA.

5 SÅ DE UNGE FAMILIER AF ÅRHUS-STUDERENDE VED, OM DER KOMMER TIL AT VÆRE PASNINGS- OG GODE SKOLEMULIGHEDER, DER HVOR DE OVERVEJER AT BOSÆTTE SIG. OG SÅ DE KAN SE EN GRUND TIL AT FORBLIVE ELLER BLIVE BORGERE I ÅRHUS KOMMUNE. SÅ DE ÆLDRE OG DERES BØRN, I GOD TID KAN PLANLÆGGE, HVOR DE ÆLDRE SKAL NYDE DERES 4. ALDER. OG TRO PÅ, AT DET SKER I ORDENTLIGE RAMMER. SÅ DE VOKSNE HANDICAPPEDE KAN SE, AT DER ER EN PLAN FOR AT SKAFFE DE BOLIGER, SOM STATSFORVALTNINGEN KRITISERER ÅRHUS FOR IKKE AT TILBYDE. SÅ FRITIDSBRUGERNE VED OM DER ER EN FODBOLDBANE AT SPILLE PÅ, EN HAL AT SPRINGE I, ELLER ET BIBLIOTEK AT BESØGE. SÅ BEBOERNE UDEN FOR RINGGADEN VED, AT OGSÅ HOS DEM PRIORITERES GODE VEJE, ORDENTLIGE FORTOVE OG GRØNNE VELPLEJEDE OASER. NOGLE HÆVDER VI IKKE HAR RET MANGE ANLÆGSKRONER. SÅ VI SKAL LADE VÆRE MED AT KIGGE 10 ÅR FREM. DER BLIVER IKKE TIL MEGET NYT. SÅ TYS-TYS! NÅ, SIGER VENSTRE. JO MINDRE MIDLER ÅRHUS HAR TIL AT PRIORITERE, DES VIGTIGERE ER DET DA, AT VI TØR GØRE DET. OG ÆRLIGT FORTÆLLE, HVAD DER ER AF NYE MULIGHEDER. VI KAN IKKE BARE HÅBE PÅ, AT NÆSTE ÅR SER DET BEDRE UD. IKKE AT LADE DET BLIVE DYRERE AT VÆRE ÅRHUSIANER, AT FORTÆLLE ÆRLIGT, HVAD VI HAR AF NYE MULIGHEDER 10 ÅR FREM: DET ER TROVÆRDIGT OG VIL GIVE ÅRHUS SIN FØRSTE VÆRDI: TROVÆRDIGHED TILBAGE. 3) INNOVATIONS-/ UDVIKLINGS-/ ELLER GENTÆNKPULJEN AFKOBLES FRA ØVRIGE BUDGET DER ER TAGET ET GLIMRENDE INITIATIV AF FORLIGSPARTIERNE SIDSTE ÅR, MED AT SKABE EN UDVIKLINGSPULJE, RUMMENDE 40 MILLIONER KRONER, DER AFSÆTTES TIL AT ORGANISATIONEN, VORES MEDARBEJDERE, VORES LEDERE, VORES SAMARBEJDSPARTNERE, VORES BORGERE ER MED TIL AT UDFORDRE DET BESTÅENDE, MED TIL AT GENTÆNKE, HVORDAN VI KAN GØRE TINGENE BEDRE OG SMARTERE. DET KRÆVER RISIKOVILLIGHED, DET HAR VI MED MIDLERNE. MEN DET KRÆVER OGSÅ EN TRO PÅ HOS DE INVOLVEREDE, AT BYRÅDET MENER DET ALVORLIGT. AT VI TØR LADE FOLKS IDEER KOMME I SPIL. DERFOR ER DET BYDENDE NØDVENDIGT, AT INNOVATIONSMIDLERNE IKKE BLIVER EN DEL AF DET ALMINDELIGE BUDGET-SLAGSMÅL.

6 MEN AT VI SAMLER BYRÅDET BREDT OG SENDER DET KLARE SIGNAL: DET HER STÅR VI SAMMEN OM OG I KAN REGNE MED AT DER ER MIDLER TIL AT GENTÆNKE I HELE DEN KOMMENDE BUDGETPERIODE. AT BYRÅDET STÆDIGT GÅR FORREST I AT SØGE NYE VEJE VIL AFTVINGE RESPEKT HOS MEDARBEDJERE OG BORGERE. OG DET VIL GIVE ÅRHUS DEN ANDEN AF SINE VÆRDIER: RESPEKT, TILBAGE. 4) BYRÅDSMEDLEMMERNE SKAL INDDRAGES. DET FJERDE PEJLEMÆRKE HANDLER OM ENGAGEMENT. JEG KENDER MINE KOLLEGER I DETTE BYRÅD, SOM FOLK DER GERNE VIL SNAKKE SAMMEN, GERNE VIL UDVEKSLE IDEER, GERNE VIL FINDE LØSNINGER KORT SAGT: GERNE VIL TAGE ANSVAR FOR DENNE KOMMUNE. OGSÅ ØKONOMISK ANSVAR. MEN I AL FOR LILLE GRAD BENYTTER BYSTYRET SIG AF, AT MAN HAR SÅ ENGAGEREDE OG VIDENDE MEDLEMMER AF BYRÅDET. VENSTRE MENER, AT DET ENGAGEMENT SKAL SLIPPES LØS, OGSÅ I BUDGETPROCESSEN. DERFOR ER VENSTRE IKKE TILHÆNGER AF, BLOT AT LADE EN GRØNTHØSTER KØRE GENNEM MAGISTRATSAFDELILNGER, AFDELINGER, SKOLER, INSTITUTIONER, TEAMS OG ARBEJDSPLADSER. VI ØNSKER AT FAGUDVALGENE INDDRAGES I LANGT HØJERE GRAD OG SAMMEN MED RÅDMÆNDENE PRIORITERER HVOR NEDSKÆRINGERNE SKAL GØRES. DET ER SÅ NEMT, BLOT AT NÆVNE EN PROCENT-SATS OG SÅ LADE LEDELSEN GØRE DET BESKIDTE ARBEJDE. VENSTRE ØNSKER AT MAGISTRATSAFDELINGERNE LEVERER NEDSKÆRINGS-MULIGHEDERNE TIL FAGUDVALGENE SÅ DER ER NOGET VÆLGE IMELLEM OG SÅ TROR PÅ, AT UDVALGSMEDLEMMERNE SAMMEN MED RÅDMÆNDENE, KAN FINDE DE BEDSTE LØSNINGER. FOR DER ER NOGET, DER HEDDER SKAL- OG NOGET DER HEDDER KAN-OPGAVER PÅ HVERT ENESTE OMRÅDE. OG MED AL ÆRE OG RESPEKT, SÅ VED VENSTRE AT HVERKEN BORGMESTEREN ELLER RÅDMÆNDENE ALENE ELLER SAMMEN KENDER DETALJERNE I KOMMUNENS OPGAVER, I SAMME GRAD, SOM HVIS VI LÆGGER 31 BYRÅDSMEDLEMMERS KRÆFTER SAMMEN. LAD BYRÅDSMEDLEMMERNE VISE DERES ENGAGEMENT, OG DERMED RE-ETABLERE DEN SIDSTE AF ÅRHUS TABTE VÆRDIER: ENGAGEMENT.

7 VENSTRE ER OPTAGEDE AF, AT GIVE ÅRHUS SINE VÆRDIER TILBAGE. VENSTRE ER ET VÆRDI-PARTI. MEN SKAL DET LYKKES AT LANDE ET BREDT BUDGETFORLIG SOM VI HAR ENGAGERET OS I: SÅ KRÆVER DET ANSVARLIGHED, DIALOG, INDDRAGELSE AF BORGERE OG BYRÅDSMEDLEMMER, LANGSIGTETHED OG PARATHED TIL AT SIKRE PENGE TIL OMSTILLINGER OG UDVIKLINGER. DET KRÆVER AT VI TYDELIGT VISER, HVOR NEDSKÆRINGERNE GØRES OG AT VI LYTTER TIL ALTERNATIVE FORSLAG UNDERVEJS. DET KRÆVER VILJEN TIL BREDT SAMARBEJDE, EVNEN TIL AT LYTTE OG VILLIGHED TIL AT LADE ANDRES IDEER KOMME I SPIL. DET ER VENSTRE VILLIGE TIL. MEN IKKE FOR ENHVER PRIS. HAR BORGMESTEREN ALLEREDE TEGNET SKITSEN MED SF OG ENHEDSLISTEN, HAR BORGMESTREN MERE TRAVLT MED AT DÆKKE OVER DEN SVAGESTE REGERING I DANMARKSHISTORIEN, HAR BORGMESTREN IKKE VILJEN TIL AT SIGE TINGENE DIREKTE TIL ÅRHUSIANERNE: KASSEN STEMTE IKKE! OG HAR BORGMESTEREN IKKE EVNEN TIL AT LYTTE OG LADE SIG INSPIRERE OG VEJLEDE, SÅ NÅR VI IKKE HINANDEN. I MIN ANDEN TALE-RUNDE VIL JEG MERE KONKRET KOMME IND PÅ, HVOR VENSTRE VIL PRIORITERE, HVOR VENSTRE TØR GENTÆNKE OG HVAD VENSTRE HAR LYTTET SIG TIL I VORES BYRÅDSKOLLEGERS TALER, SÅ VI BREDT KAN FORSØGE AT BÆRE DET FÆLLES ANSVAR FOR ET BEDRE ÅRHUS! TROVÆRDIGT, RESPEKTFULDT OG ENGAGERET!

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER. 1. maj 2015. Marie-Louise Knuppert, Samsø. Indledning: Kæden KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Marie-Louise Knuppert, Samsø Indledning: Kæden Jeg blev virkelig glad, da jeg fik buddet om at tale hér, på Samsø. Samsø handler for mig

Læs mere

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti

De rigeste har sikret at landet er verdens 3. Mest ulige land kun overgået af Angola og Haiti 1 Cristian Juhl, Enhedslisten 1. maj 2012 Første maj er arbejdernes INTERNATIONALE dag Den nyliberale bølge, der hærger verden, betyder: At færre står i fagforening At der bliver større forskel på rig

Læs mere

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016

Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Socialdemokraternes ordførertale Ved 1. behandling af budget 2013-2016 Ved Lotte Cederskjold, Politisk ordfører (S) (Det talte ord gælder) Indledning Aarhus er en dejlig by, og jeg er stolt af at være

Læs mere

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016

SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 SF's budgettale ved 1. behandlingen af Budget 2013-2016 Ved Jan Ravn Christensen, formand for Økonomiudvalget Aarhus Kommune står igen overfor besparelser. Den økonomiske krise er fortsat over byen, landet

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden.

Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. 1 Kære 10.klasse, kære dimittender Det er tid til at tage afsked med skolen og med hinanden. Først vil jeg ønske jer til lykke med eksamen. Det er for de fleste en tid med blandede følelser. Det er dejligt

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen

Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Forældreperspektiv på Folkeskolereformen Oplæg v/ personalemøde på Hareskov Skole d. 23. januar 2014 Tak fordi jeg måtte komme jeg har glædet mig rigtig meget til at få mulighed for at stå her i dag. Det

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr.

Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Tænk hvad man kan få for 700 millioner kr. Budgettale for Det Konservative Folkeparti den 15. september 2010 Af Økonomi- og budgetordfører Lars Havelund En ny økonomisk virkelighed side 2 Førtidspension

Læs mere

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse.

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. /2IRUPDQG+DUDOG% UVWLQJ PDM Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. Det er nemt at holde sammen i medgang. Det

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder)

Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Lars Løkke Rasmussen, Folkemødet 2014 14. juni 2014 (Det talte ord gælder) Tak for ordet. Og endnu engang tak til Allinge og Bornholm for at stable dette fantastiske folkemøde på benene. Det er nu fjerde

Læs mere

Eventyret om det skæve slot

Eventyret om det skæve slot 24 Eventyret om det skæve slot Tema I Børnekulturhus Ama r er et eventyr om, hvordan det lykkedes at bygge landets første børnekulturhus opført fra grunden på baggrund af hårdt arbejde fra en ildsjæl og

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

Aarhus byråd onsdag den 24. februar 2016. Sag 5: Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Aarhus

Aarhus byråd onsdag den 24. februar 2016. Sag 5: Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Aarhus Sag 5: Kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Aarhus Godt, så er vi nået til sag nummer 5, kulturaftale mellem Kulturministeren og Kulturregion Aarhus. Der var bemærkninger. Steen B. Andersen,

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen?

Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen? Hvordan får vi kompetencerne til at spille sammen? Indlæg til konference om frivillighed den 17. januar 2014 Mads Samsing HK Kommunal Før jeg kaster mig over det, jeg egentlig skal sige noget om nemlig

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716

Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Gudstjeneste i Lille Lyngby Kirke den 1. januar 2014 Kirkedag: Nytårsdag/B Tekst: Matt 6,5-13 Salmer: LL: 712 * 713 * 587 * 586 * 520 * 716 Der er en, der var den første mand på månen. Der er en, der var

Læs mere

Samfundsfag, niveau C Appendix

Samfundsfag, niveau C Appendix Samfundsfag, niveau C Appendix SAMFUNDSFAG, NIVEAU C APPENDIX 1 Den politiske situation i Danmark efter valget i juni 2015 I maj 2015 udskrev den daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt folketingsvalg

Læs mere

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015.

Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Indlæg 1. behandling af budgettet. Udfordringerne i budget 2016 starter allerede ved det forventede resultat af årsregnskabet 2015. Ud af et lå på 36 millioner til styrkelse af likviditeten, så gik de

Læs mere

Hvis du synes det hele er fantastisk, skal du ikke stemme på os

Hvis du synes det hele er fantastisk, skal du ikke stemme på os Hvis du synes det hele er fantastisk, skal du ikke stemme på os Det Nye Allerød Valgbrochure1.indd 1 Farvel til det gamle Korsbæk Goddag til Det Nye Allerød I mange, mange år har byrådet i Allerød Kommune

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016!

Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Skriftlig beretning til årsmøde i DGI Sønderjylland 2016! Solen skinner udenfor lige nu, og der er så småt begyndt at komme knopper på træer og buske og forårsblomsterne begynder at stå i fuldt flor. Jeg

Læs mere

Klatretræets værdier som SMTTE

Klatretræets værdier som SMTTE Klatretræets værdier som SMTTE Sammenhæng for alle huse og værdier Ved fusionen mellem Bulderby og Trætoppen i marts 2012, ændrede vi navnet til Natur- og idrætsinstitution Klatretræet. Vi valgte flg.

Læs mere

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015

9. søndag efter trinitatis 2. august 2015 Kl. 10.00 Burkal Kirke (dåb + kirkekaffe) Tema: God forvaltning Salmer: 749, 683, 448; 728, 375 Evangelium: Luk. 16,1-9 Sikke en svindler vi hører om i dag! Han har snydt sin herre, og nu hvor det er ved

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste.

15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. 15 s e Trin. 28.sept.2014. Hinge Kirke kl.9.00. Vinderslev kirke kl.10.30 Høstgudstjeneste. Salmer: Hinge kl.9: 736-48/ 165-52 Vinderslev kl.10.30: 729-51- 450/ 165-477- 730 Dette hellige evangelium skriver

Læs mere

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom

1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Du er ikke alene Kend din sygdom 1. Hvad er LyLe? LyLe fordi vi har brug for hinanden! Hvert år får ca. 2.500 danskere enten lymfekræft, leukæmi, MDS eller andre blodkræftsygdomme, og godt 20.000 lever i dag med en af disse sygdomme.

Læs mere

Tekniske specifikationer: De oprindelige spørgsmålsnumre skal med i rapporteringen (SPSS inkl. Vægte)

Tekniske specifikationer: De oprindelige spørgsmålsnumre skal med i rapporteringen (SPSS inkl. Vægte) Danskernes tryghed Endeligt skema DK2004-283 X:\Kunder og Job\Kunder\Advice Analyse\Ordrer\DK2004-283\Dk2004-283\Endeligt skema.doc Last printed: 06-12-2004 10:44 Tekniske specifikationer: De oprindelige

Læs mere

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013

Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september 2013 Enhedslisten Odense Byrådsgruppen Per Berga Rasmussen Egilsvej 54, 5210 Odense NV. Tlf. 20 97 32 55 E-mail: pbra@odense.dk Budgetoplæg ved 1. behandling af Odense Kommunes budget for 2014 den 18. september

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen

Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Bryd vanen, bøj fisken - og vind over krisen Medarbejderkonference september 2011 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Prøv www.brydvanen.dk Få inspirationsmail på www.habitmanager.com

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. 1 Borgmester Peter Sørensen (S), tale ved Dyrskuet i Horsens 14. juni 2013 Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. Det er en meget stor glæde for mig at

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love.

L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. Page 1 of 5 Folketinget, Christiansborg 1240 København K. Tlf.: +45 3337 5500 Mail: folketinget@ft.dk L 213 Forslag til lov om ændring af personskatteloven, ligningsloven og forskellige andre love. (Midlertidig

Læs mere

Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR

Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR Søren Chr. Sørensen 3. September 2013 NETVÆRK TIL SPREDNING AF NATURFAGLIG KULTUR Skolens naturfaglige profil Fra fragmenteret indsats Ingen bevidst profil/strategi Den naturfaglige profil skifter fra

Læs mere

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015

EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 EARLY WARNINGS ÅRSKONFERENCE DEN 5. NOVEMBER 2015 [DET TALTE ORD GÆLDER] Kære frivillige og konsulenter. Tak for invitationen til arrangementet i dag og muligheden for at give Jer nogle ord med på vejen

Læs mere

Når uenighed gør stærk

Når uenighed gør stærk Når uenighed gør stærk Om samarbejdet mellem forældre og pædagoger Af Kurt Rasmussen Dorte er irriteret. Ikke voldsomt, men alligevel så meget, at det tager lidt energi og opmærksomhed fra arbejdsglæden.

Læs mere

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf.

Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Michael Svennevig: TEATER I TRÆSTUBBEN. 119 s. 98,- kr. Forlaget Epigraf. Udkommer den 31.8.2014 i forbindelse med Teater i Træstubben, Teaterdage på Vesterbro og i Charlottenlund 1 Et kammerspil og tre

Læs mere

N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014

N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014 N. Kochs Skole Årsmødeberetning 2014 Jeg har som de foregående år fundet nogle billeder fra årets gang på skolen, der kan køre i baggrunden, mens jeg taler. Skolepolitik og overordnede tanker om skoleudvikling

Læs mere

forord I dagplejen får alle børn en god start

forord I dagplejen får alle børn en god start Små skridt Denne bog tilhører: forord I dagplejen får alle børn en god start Denne bog er til jeres barn, der nu er startet i dagplejen. Den vil blive fyldt med billeder, tegninger og små historier om

Læs mere

Tale til sommerafslutning 2010

Tale til sommerafslutning 2010 Tale til sommerafslutning 2010 Velkommen på denne skønne sommerdag. Velkommen først og fremmest til 9. årgang, der er æresgæster i dag. Men selvfølgelig også til alle andre elever, til forældre og pårørende

Læs mere

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet:

Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Vil gerne starte med at fortælle jer om en oplevelse, jeg havde, mens jeg gik på gymnasiet: Odense gågaden - En hjemløs råber efter mig føler mig lidt utilpas hvad vil han. han ville bare snakke så jeg

Læs mere

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder

Quick ringeguide til jobkonsulenter. Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Quick ringeguide til jobkonsulenter Til dig, der hurtigt vil i gang med at booke møder hos virksomheder Generelle råd til samtalen Vær godt forberedt Halvér dit taletempo Tal tydeligt med entusiasme og

Læs mere

Evaluering fra omstillingsgrupperne hvad har vi lært?

Evaluering fra omstillingsgrupperne hvad har vi lært? Evaluering fra omstillingsgrupperne hvad har vi lært? Opsamlingsmøde 3. juni 2014 Denne type samarbejde, hvor borgere og virksomheder inddrages i udviklingen af kommunen er en læreproces for os alle, men

Læs mere

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud.

Min blomst En blomst ved ikke, at den er en blomst, den folder sig bare ud. Af Henrik Krog Nielsen Forlaget X www.forlagetx.dk Aftendigt Aften efter aften ligner aften. Dag efter dag ligner dag. Genkendelighedens kraft ligger bag. Aften efter aften skærer fra. Dag efter dag lægger

Læs mere

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken

PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken PAU-elev Afsluttende evaluering af praktikken Praktik i afd.: Sirius. Praktikperiode: 1. praktikperiode. Generelt: 1. 2. 3. 4. 5. Hvordan har jeg oplevet mit første besøg i afdelingen før praktikstart?

Læs mere

Det politiske system Kommunalvalg 2009

Det politiske system Kommunalvalg 2009 Det politiske system Kommunalvalg 2009 1: Vurder kilde 1. Hvilke forklaringer gives der på den stigende valgdeltagelse? 2: Vurder ud fra kilde 2 om 16-årige skal have stemmeret? Kommenter for og imod.

Læs mere

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK

DAVID OG SAUL BESØG. Bibeltime 4 DUKKETEATER I M500. soendagsskoler.dk BIBELCAMPING 2016 LEDERARK DUKKETEATER I M500 DAVID OG SAUL Af: Hanne Hebsgaard Tekst: 1 Sam 19,9-24 Rekvisitter Dukketeater med små dukker (se nedenfor). Tøj til dukkerne harpe til David (eller evt. guitar mundharmonika eller andet)

Læs mere

Beboer i skoven. Rot Vannsin, 56 år

Beboer i skoven. Rot Vannsin, 56 år Beboer i skoven Rot Vannsin, 56 år Prey Lang er mit hjem. Jeg bor i skoven, og jeg lever af skoven. Fx samler jeg mad, urtemedicin og byggematerialer i skoven. Jeg tapper også harpiks fra træerne, som

Læs mere

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING

BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING BORGMESTEREN Den 25.8.2015 BUDGETFORSLAG 2016-1. BEHANDLING Budgetforslaget for 2016 og overslagsår er igen i år med bidrag fra de stående udvalg udarbejdet efter Økonomiudvalgets retningslinjer. Budgetarbejdet

Læs mere

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før.

Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Kald 3 - The Power of why. I dag skal vi tale om HVORFOR du ønsker det, du ønsker. Og vi skal tale om det på en måde, som du måske ikke har tænkt over det før. Derfor er det super vigtigt, at du har god

Læs mere

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15).

Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Søndag d.24.jan.2016. Septuagesima. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30 (skr.10.15). Salmer: Hinge kl.9: 422-7/ 728-373 Vinderslev kl.10.30: 422-7- 397/ 728-510,v.5-6- 373 Dette hellige evangelium

Læs mere

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder ***

Kristian Jensens tale. v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning *** Det talte ord gælder *** Kristian Jensens tale v. Venstres Landsmøde 2012 i Herning Det talte ord gælder 367 dage. 3 timer. 32 minutter. Det er lige nøjagtig så lang tid, vi har. Så lukker valglokalerne til kommunal- og regionsvalget

Læs mere

Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift.

Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift. SAG 7. Innovation og modernisering af kommunens drift Der gøres opmærksom på, at der ikke er læst korrektur på denne afskrift. Borgmesteren: Sag nr. 7, innovation og modernisering af kommunens drift fra

Læs mere

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014

Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Prædiken til konfirmationsgudstjeneste, Store Bededag 2014 Stine Munch Kære konfirmander. Kære forældre, bedsteforældre, søskende, og alle I andre fra familie og venner! I dag er det Store Bededag, det

Læs mere

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC.

Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Referat fra Solrød Idræts Union s formandssmøde debatmøde med politikerne. Tirsdag den 16. september 2008, afholdt i SFC klublokaler ved SIC. Fremmødte politikere: Ellen Thomsen, Hans Nydam Buch, John

Læs mere

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork

værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork Respekt Værdiskabelse Troværdighed Entusiasme Teamwork værdier Nomecos Værdierne i Nomeco udtrykker vores holdninger og adfærd, og

Læs mere

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme her i dag. Og lad mig gå lige til sagen og tale lidt om socialisme. Jeg kan huske,

Læs mere

Cheminova-indslag. 21-Søndag. 26. april 2015

Cheminova-indslag. 21-Søndag. 26. april 2015 5 10 Cheminova-indslag 21-Søndag 26. april 2015 Primært medvirkende: Studievært: Kim Bildsøe Lassen (KBL) Journalist/ (primær vokal fortæller): Martin Torpe (MT) Medarbejder og aktionær: Gunnar Krarup

Læs mere

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015.

REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20. Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. REVISORDØGNET D. 14. SEPTEMBER KL. 9.00-9.20 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme og åbne Revisordøgnet 2015. Erhvervsområdet har de seneste år været vant til at se

Læs mere

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012

Midt i Sund Zone OKTOBER 2012 Midt i Sund Zone en status halvvejs i projektets levetid OKTOBER 2012 Ulighed i sundhed Begrebet social ulighed i sundhed bruges til at beskrive det forhold, at sundhedsrisici og sygelighed er skævt fordelt

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Indsamlerevaluering 2012

Indsamlerevaluering 2012 Indsamlerevaluering 2012 Generelt matcher svarene fra 2012 svarene i både 2010 og 2011. Hvis man skal fremhæve noget er det at: - 52 % vælger at gå sammen med en anden på ruten. - Folk er glade for at

Læs mere

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER

POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE. Sammen om FÆLLESSKABER POLITIK FOR SAMARBEJDE MELLEM CIVILSAMFUND OG KOMMUNE Sammen om FÆLLESSKABER 1 FORORD Faaborg-Midtfyn Kommune er karakteriseret ved sine mange stærke fællesskaber. Foreninger, lokalråd, borgergrupper mv.

Læs mere

Lean giver tid til børnene

Lean giver tid til børnene Lean giver tid til børnene Normeringer kan der ikke lige laves om på. Alderen på børnene, der starter i dagsinstitution er også politisk bestemt og heller ikke noget, som de enkelte daginstitutioner har

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56.

Som udgangspunkt var denne foretaget med henblik på, at man vil lave en afstemning om hvorvidt man ville anke retssagen i mod os i have 56. Min forundring Når jeg læser skrivelse fra Strandparkens advokat ser jeg han blandt har skrevet: Under henvisning til Rettens fristudsættelse skal jeg oplyse at bestyrelsen hos min klient delvist er fratrådt(min

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen

Byrådsmøde 21. januar 2015. Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Sag 1 Ændring i Feriekalenderen Så går vi tilbage til sag 1 på dagsordenen, som er et forslag fra Liberal Alliance: Ændring i Feriekalenderen. Og der skal jeg bede om indtegnet under Lotte Cederskjold,

Læs mere

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet

hvor det primært handler om at sikre kommunens velfærdstilbud hvor intentionen er at skabe fremgang og vækst ude i samfundet 1. Behandling den 12.09.2013 Det er et meget spændende budgetarbejde vi står over for i år for mig og De Konservative ser det ud som om, vi står lidt over for en skillevej præcis som det ridses op på landsplan.

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016

Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Skolelederens beretning, generalforsamling 31. marts 2016 Det har igen - været et travlt år på skolen, denne gang ikke mindst pga. Byggeriet af børnehaven og faglokalerne. Men måske er det på sin plads

Læs mere

Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013.

Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013. Pædagogisk årsberetning Fænøsund Friskole 2013. Samarbejde og dialog Skoleåret 2013 blev, som beskrevet i sidste års beretning, et år der på mange måder varslede nye tider. Der var lock out i april måned,

Læs mere

En mand et parti og hans annoncer

En mand et parti og hans annoncer En mand et parti og hans annoncer Anders Samuelsen formand for Liberal Alliance Når en dansk politiker annoncerer for et tocifret millionbeløb, så bliver det bemærket! Når en politiker kritiserer de andre

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

Jurgita Versiackaite-Pedersen

Jurgita Versiackaite-Pedersen Jurgita Versiackaite-Pedersen Fra: Karen M. Hansen Sendt: 20. august 2015 10:03 Til: Borgmesteren for BUF Emne: Klub Rughave: 18+ tilbud sagsnr. 2011-123460 Vedhæftede filer: Klub Rughave sagsnummer 2011

Læs mere

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår

SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår SFs budgettale v. 2. behandling 10. oktober 2012 for budgettet 2013 og de 3 overslagsår Vi har igen i år indgået et bredt budgetforlig. Det samlede resultat er økonomisk i balance vi respekterer aftalen

Læs mere

Med Jesus i båden -3

Med Jesus i båden -3 Med Jesus i båden -3 Jesus udfordrer Mål: Forklar børnene, at Jesus udfordrer dem, der vil leve med ham, så de kan lære at stole på ham. På denne måde kan Jesus gøre det umulige igennem os. Tekst: Matt.

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016

Valgavis. Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Valgavis Bilag til dagsordenens punkt 7, Maj 2016 Bodil Nielsen Blegdammen, Roskilde Kandidat til posten som næstformand Jeg bidrager med mit kendskab til branchen, min indsigt i organisationen og med

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30.

5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. 5 s e På ske. 25.måj 2014. Hinge kirke kl.9. Vinderslev kirke kl.10.30. Salmer: Hinge kl.9: 313-651/ 673-67 Vinderslev kl.10.30: 313-651- 301/ 673-484- 67 Tekst Joh 17,1-11: Sådan talte Jesus; og han så

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune

Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Sag 12 og 13 hhv. Styrkelse af handicapområdet for børn samt forslag fra Venstre om styrkelse af handicapområdet i Aarhus Kommune Vi går videre til sag nummer 12 og 13, henholdsvis styrkelse af handicapområdet

Læs mere

Generalforsamling i VBK

Generalforsamling i VBK Generalforsamling i VBK Referat af ordinær generalforsamling d. 24.11.2015 1. Valg af dirigent samt referent og 2 stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning formand Per Nørgaard Klaus Rasmussen blev valgt

Læs mere

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel.

747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Tekster: Gal 2,16-21, Luk 10,23-37 Salmer: 8 kl 9.00 i Lihme 747 Lysets engel 678 Guds fred er glæden (mel. Görlitz) 164 Øjne I var lykkelige (mel. Egmose til 675) 522 Nåden er din dagligdag (mel. Elmquist)

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016.

Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Ryslinge Lokalråds generalforsamling 2016. Lykken vokser på vor egen ager og kan ikke plukkes i fremmede haver, dette skrev Douglas Jerrold. En sætning som jeg synes står meget godt for det arbejde der

Læs mere

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER

JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER JEG HAR LÆRT AT SE MIT LIV I FARVER Anne Rosenvold er uddannet Cand. Scient. Soc. fra RUC. Hun er uddannet coach, har boet nogle år i Australien, arbejdet med ind- og udstationerede familier, hun er foredragsholder,

Læs mere

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen

Kampagne og analyse 21. juni 2011. Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen Kampagne og analyse 21. juni 2011 Det siger FOAs medlemmer om besparelser på ældreplejen FOA undersøgte i perioden fra 27. maj til 7. juni 2011, hvilke besparelser medlemmerne oplever i ældreplejen. Undersøgelsen

Læs mere

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 ----------------------- DET TALTE ORD GÆLDER -------------------------- Socialdemokraternes og SFs topfolk siger,

Læs mere

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet

Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Klaveret Fra Den strandede mand tolv fortællinger om havet og hjertet Skrevet af Louis Jensen For lang tid siden faldt et klaver i havnen. Dengang var min bedstemor en lille pige med en stor, rød sløjfe

Læs mere

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015

Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Formandens beretning Bjæverskov håndbold generalforsamling den 9. marts. 2015 Så står jeg her igen ved min 7. beretning som formand. Jeg tager nu hul på mit sidste år som formand da det må være på tide

Læs mere